New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 329 felhasználó van itt :: 16 regisztrált, 0 rejtett és 313 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (535 fő) Szomb. 23 Nov. - 15:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 19:40-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:56-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:55-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:55-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:54-kor
Bradley R. Fitzgerald
tollából
Ma 17:04-kor
Caspian E. Lincoln
tollából
Ma 16:49-kor
Roman W. Hemlock
tollából
Ma 16:47-kor
Sofia Carmona
tollából
Ma 16:29-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Solubile in acqua - Carmina&Ennio
TémanyitásSolubile in acqua - Carmina&Ennio
Solubile in acqua - Carmina&Ennio EmptyKedd 6 Szept. - 22:18
Carmina & Ennio

Az egész egy elcsípett project-elkezdődött úgy két hónapja. Némi iszogatást követően dobtam be az ötletet a báttyáknak, hogy mi lenne ha megpályáznánk a dolgot, ami alapból reménytelen, majdhogynem halott ügy, hogy a miénk legyen. Elvégre nincs még nevünk a szakmában, épp csak a tojáshéj lehullott a hátsónkról, és néhány kisebb, feledhető reklámzenén kívül nem sok mindent tudunk felmutatni. Mondjuk háttérkeverésben elég jók vagyunk, ahogy az effektelések is szépen hoznak a konyhára. De az ember nem zajokkal akar foglalkozni, amikor mindenét átjárja a zene, és hajnal kettőkor néha arra ébred, hogy nem tud aludni a fejében kavargó nagykoncerttől.
Azt hiszem vasárnap volt, amikor egy elég jól sikerült éjjel másnap délelőttjén említettem meg a srácoknak a stúdióban üldögélve, és még mindig az előző este jókedvű tivornyájának utóhatását nyögve. Egy fél liter pepsivel és egy marok aspirinnel indult a napom, meg azzal, hogy megpróbáljam vállalhatóvá tenni a külsőmet, és ne úgy nézzek ki, mint Lucrezia, a bejárónőm felmosója a sarokban. Mintha ikrek lennénk.
A többieknek kellett egy kis idő, hogy felfogják, nem ment el az eszem, nem a fejfájásom alakult át agybajjá, hanem valóban igazán káprázatos ötletnek tartom, hogy mi is induljunk az ismert bank elég szépen fizető remklámkampányának zene szekciójában. Húzó melódia lett volna, amely egy öt éves fix jogdíjjal is jár, ha befut a reklám. Ha ezt sikerül elmarkolni, és meg is csináljuk, akkor azt hiszem megkerülhetetlen neve lesz a Grandi Music Pub-nak a szakmában. Mondjuk ettől még mindig nem leszek több, csak egy stúdió vezetője, aki történetesen konyít valamit a zenéhez, aki otthon van a keverőpult mögött és különbséget tud tenni a hangszínek árnyalatai között is. Aki mindenben zenét hall, és aki néhanap még mindig elhiszi magáról, hogy talán egy napon nem csak hobbiból áll majd színpadra. Őszintén szólva, mióta eljöttem Catanzaro-ból, nem is nagyon volt alkalmam foglalkozni azzal, hogy énekeljek. Leszámítva pár baráti felkérést, amit nem lehetett visszautasítani, meg a magam szórakoztatására adott énekléseket a kertben, a házamban. Közönségnek megtette néhány vörös levelű juhar, és a szépen gondozott idényvirágokkal beültetett kert, amelyet Jackson, a nyugdíjas botanikus, és középiskolai biológia tanár tartott rendben.
Szóval a project, ami poénnak indult, végül mégis egy pályázat lett belőle, és amelyet végül két hónappal ezelőtt el is nyertünk. Mondanám, hogy saját jogon, és nagyon értékelem a srácok azon igyekezetét, hogy ezt a látszatot nekem meg is őrizzék. Gondolom azt hiszik, hogy ettől majd nagyobb lesz az önbizalmam - ami tegyük hozzá most sem éppen kicsi - és persze jobban fogok bízni abban, hogy egy napon majd valóban komoly név leszünk a szakmában. Elvégre ezért jöttem ide, nem? Különben maradhattam volna otthon….bár azt hiszem volt egy olyan érzésem: bármennyire imádom az olasz hon azúrszín egét, a távolban elterülő apró szigetek titokzatos szikladombjait, valahogy kinőttem a helyet. Nem tudtam volna érvényesülni, és nem csak azért, mert a Grandi név Catanzaroban egyet jelentett az orvoslásban nyújtott kiváló teljesítménnyel. Sokkal inkább azért, mert éreztem, hogy nekem más az utam. Nem tudom honnan jött, hogy miért különböztem tőlük ennyire, csak azt tudtam, hogy indulnom kell.
Itt minden más lett.Nehezebb, de legalább a sajátom. Amit elérek azt azért érem el, mert valóban keményen dolgozom, és senki nem mutogat rám ujjal, hogy a név mögül könnyű érvényesülni.
Mindemellett persze szerencsém is volt, hiszen remek csapatot szedtem össze. Élükön Darioval, aki egyszerre volt a mentorom, a barátom, a lelki szemetesládám, majdhogynem a testvérem, és a legnagyobb tehetség, akit csak el tud az ember képzelni a keverőpult mögött. Az ízlés és az abszolút hallás valami elmondhatatlanul csodás kombinációjával rendelkezett. Hangja valóban nem volt, viszont bármilyen hamis hangot, mellékzöngét, esetleg elcsúszást észrevett.Hector volt a csapat örök és állandó bohóca. A srác, aki éppen csak elmúlt huszonkettő, éppen csak vehetett legálisan sört a szórakozóhelyen, mégis elképesztő munkabírása volt. Mellette megállás nélkül lejmolta a zeppolámat, amikor csak tehette.Édesszájú volt az istenadta. Ők ketten voltak legrégebben nálam, és ők voltak azok, akik mindenről tudtak, mindennel képben voltak,és ha egy hétre eltűntem volna,elrabolnak a földönkívüliek vagy ilyesmi, ők akkor is zavartalanul vitték volna tovább a boltot.
Az új melót elsősorban azért is kaptuk meg, mert Dario azt hiszem olyan szálakat mozgatott meg a háttérben, amelyeknek némiképp köze volt a régi életéhez, azokhoz a dolgokhoz, amelyekről szinte nem is nagyon beszélt, még részegen sem. Igaz volt pár görbe esténk, amelyeken elárult dolgokat, leginkább azt hiszem azért, mert már kellett neki valaki, akinek beszélhet. Akinek elmondhatja, amit senki másnak nem tud. Kevés bizalmasa volt, és úgy hiszem mégis szükséges, hogy valahogy néha lecsapoljuk a bennünk kavargó érzéseket, gondolatokat, vagy éppen azt ami felemészt. A múlt, a régi döntések, esetleg az irány ahova tartottunk, és amely helytelen volt. Ő is annak érezte.
Azt hiszem most először érezte azt, hogy a múltjával, a maga mögött hagyott démonai árnyékával mégis valami jó dolgot tesz. És én tudtam, hogy így lesz. Jól haladt a munka, noha néhány újabb masinát be kellett szerezni, mert komolyabb előkészületeket igényeltek, és bizonyos munkafázisoknak párhuzamosan kellett haladniuk, hogy tartani tudjuk a határidőt. Baromi sok időt, energiát, nem kevés tőkét fektettem bele, ahogyan mindenki más is rendesen odapakolta magát. Nem hajtottam ki belőlük a lelket, de megköveteltem a feszes munkatempót, és maximalizmust. Na jó, mondjuk ki nyíltan, hogy az elmúlt hetekben egy rohadt rabszolga hajcsár voltam, de nem csak velük, magammal is. Semmit nem követeltem meg amit én ne tettem volna meg. Az eredmény pedig magáért beszélt. Úgy éreztem, hogy sikerült életünk legjobbját nyújtani úgy hangzásvilágban, mint abban, hogy ha ez nem mászik bele az emberek fülébe, akkor semmi. Már én is dúdoltam magamban nem egyszer.Két hét volt még hátra az első nyers demó leadásának határidejéig, és amíg én már jobbára azzal voltam elfoglalva, hogy a prezentációt összerakjamm ütőssé és eladhatóvá tegyem, mondhatni szinpadképessé, addig Dario és Hector, valamint az alattuk dolgozó csapat többféle verziót kidolgozott, másféle hangzásvilággal, másféle kulturálisan eltérő, esetleg autentikus melódiákkal tették még érdekesebbé.
Nyeregbe éreztem magunkat, szinte szárnyaltam, és már készültem arra, hogy ha ez most összejön, egy hónap múlva akkora bulit csapunk, hogy a környék tőlünk lesz hangos, még a csapból is minőségi olasz bor folyik majd, az étel kifogyhatatlanul az asztalon, és ha az égiek is úgy akarják iderepítem Amelia mamát, és úgy megsergetem Sinatra valamelyik olasz slágerére, hogy levegőt sem tud venni. A nevetéstől és a boldogságtól.Aztán beütött a baj….
Reggel nyolckor kezdődött az egész néhány hivatalnok felbukkanásával, akik a vízügyi hatóságtól és a városi vízművektől jöttek. Iratokat, jelvényeket villantottak és arról beszéltek, hogy gond van az épülettel, meg a környék teljes vízhálózatával. Fertőzésről….valami kimondhatatlan nevű, első hallásra is gyilkos motaba vírus keresztgyerekének tűnő akármiről beszéltek. Fejvakarva engedtem be őket, nem mintha lett volna választásom. Később még többen jöttek, szintén fehér vagy éppen kék köpenyben, és kezdett az egész stúdió egy kórházi osztály elszeparált részlegére hasonlítani.Dario értetlenkedve vonogatta a vállát, én meg csak forgattam a fejem, mint egy viharban edzett szélkakas, hogy mégis mi a franc folyik itt?
- Mi a helyzet báttya? Meddig fognak még ezek az emberek itt garázdálkodni? Haladni kellene a munkával, de úgy nem lehet, hogy mindenféle kis pipettákkal, iratrendezőkkel, és ezerféle lakmuszpapírral rohangálnak a fejem felett.
Dario megdörzsölte az orrnyergét, és fáradtan simította át keseszőke, katonásra nyírt haját.Kezében egy kávéscsészét szorongatott, amelyben azt hiszem a kávé úgy két órája kihűlt. Maximum kétszer ha belekortyolt, azóta cipeli magával, mint a kabalát.
- Nem tudom, de a privát szektorodba most rongyolt be valami nőszemély, egy kisebb húzós kofferral, amit mini labornak nézek, és azt kérte, hogy ne használd a fürdőt, és lehetőség szerint keverőszobád mosdóját sem.Jegyzem meg, egyre több vizes blokkról tiltanak le bennünket, pedig egy ideje már el kellene mennem. Reggel óta két üveg ásványvizet ittam meg, és még nincs vége a napnak.
Zsebre dugtam a kezem, és összevontam a szemöldököm. Ez így nincs rendjén. Nagyon nincs. Lassan dél és még mindig nincs senki, aki mondana valamit. Őszintén szólva még csak azt sem tudom ki ezeknek a főnökük, mindegyik ugyanúgy néz ki.
- Na jó! Mindjárt pontot teszek ennek az egésznek a végére!- felemeltem a kezem és mutatóujjam határozottan emelkedett a magasba, mintegy nyomatékosítva, hogy most fogyott el a türelmem. Nem engedhetünk meg magunknak ekkora időveszteséget, különben kicsúszunk a határidőből.
A keverőszoba felé indultam, ami a privát részlegem mellett volt. Itt többnyire én dolgoztam, és az érdekessége az volt, hogy egy süket szoba is tartozott hozzá, ahol fel lehetett énekelni harmóniákat. Meg persze a dolgozó szoba és a vizes blokk, amelyet úgy tűnik most én sem használhatok. Belépve ugyanis valóban ott találtam valakit. Egy mézszőke hajú nő éppen ott bűvészkedett a keverőpult melletti asztalnál. Egy mini labort állított fel, és a rengeteg kémcső, meg ilyenolyan üveg mellett egy bunzenégőt is kipakolt.
- Csókolom a drága kacsóját bellissima mia….mondja, mégis mi a ménkű folyik itt a stúdiómban?- kedélyesre próbálom venni a figurát, mert nem akarom lerohanni sem, elvégre a munkáját végzi, legyen az bármi is, mert jelen pillanatban nekem leginkább egy elfuserált kémiaórának tűnik a középsuliban, csak a béna kémiatanárnő helyett egy bájos, bár roppant komoly arcot vágó nő van.
Közelebb indulok, és a bunzenégő felé mutogatok, a másik kezem pedig elrejtve a nadrágom másik zsebében.
- Ugye nem szándékozik begyújtani itt azt a cuccot? Csak mert szólok, hogy a maga melletti ketyere nagyjából újonnan olyan kétszázezret kóstál. És az történetesen vadonatúj. - annyira állok meg tőle, hogy még ne másszak bele a személyes terébe, de azért érezze, hogy ezen a helyen én vagyok otthon, ez az én birodalmam, és jelenleg ő meg a kollégái alaposan megsértik a személyes szabadságomat.Az akcentusommal, a mondandóm dallamosságával már nem nagyon foglalkozom. A nők szerint ha beszélek is énekelek. Nem vettem észre, bár valószínű van benne valami.
- Ennio Grandi vagyok….ennek a helynek a vezetője, és szeretném tudni, hogy ki a maguk vezetője, mert jelen pillanatban itt rohangálnak lassan ötvenen, és nem tudom ki a felelős érte, és leginkább azt nem tudom, hogy meddig fog ez az egész tartani.Oh….è diventato blu, è sbagliato?- kék színűvé változott az egyik üvegben a folyadék, és nem tudom ez mit jelent. Baj lenne?Ezt próbálom kideríteni. Első felindulásból olaszra váltottam. A megszokás hatalma, főleg stressz helyzetben.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: Solubile in acqua - Carmina&Ennio
Solubile in acqua - Carmina&Ennio EmptySzer. 19 Okt. - 13:10

Ennio & Carmina
A virológusokról sok laikus azt hiszi, csak ücsörgünk a kis laborunkban, szarukeretes szemüvegben, zsíros hajjal, mustárfoltos fehér köpenyben és miközben valami idétlen opera áriát vagy netán metált hallgatunk, hol a mikroszkóp fölé hajolgatva leskelődünk, hol hátredőlve a gurulós széken a nyálukat csorgatva alszunk. Végtére is, vannak holt idők, mikor csak nézünk ki a fejünkből mert nincs mit csinálnunk.
Nos, a valóság nem is állhatna ettől messzebb. Nem csorog a nyálunk, nem vagyunk mindig beszorulva a laborba, mint a kísérleti egerek és nem szoktuk leenni a köpenyünket. Vagyis de, de akkor van mód cserére. Ez általában véve rám jellemző. De - és ez a fontosabb - a virológia csodás tudományág, munka szempontjából pedig elképzelni sem lehetne ennél izgalmasabbat. Mindig van mit csinálni, főleg, ha az ember jól osztja be az idejét. Van lehetőség kutatásra, gondolkozásra, töprengésre, kísérletezésre, fejlődésre és arra, hogy segítsük az emberiséget.
Idilli egy munka lenne, ha - mint minden mást ezen a világon - nem emberek végeznék. Ugyanis a szakmai tudáson kívül bizony itt is előkerülnek az emberi tulajdonságok, amelyek lehetnek előnyösek és bizony nem kevés esetben hátrányosak is.
Ez utóbbi került elő a mai napon is, amint beléptem a labor ajtaján. Fehér-szürke táskám még el sem érte a székemet, a kabátomon az első gombot sem sikerült kigombolnom, Dr. Woods máris elém robbantja méretes kalácsképét. A pasas zseniális, de rohadtul irritáló, ami azt illeti. A feje olyan mélyen van benne a laborvezető fenekében, hogy minden gond nélkül tudná lerendezni a béltükrözését is. Ha Dr. Ferguson észre venné, mit művel magával és velünk mikor vezetők jönnek ellenőrzésre, szerintem szörnyethalna, vagy magától nyalogatná meg az ebola vírusos petri csészék mindegyikét, de még egy kis pestist is intézne magának intravénásan. Amúgy Dr. Woods kissé túlsúlyos, úgy nagyjából hatvan kilóval, állandóan fullad és a sok dohányzástól krákog és időnként undorító slájmos köhög fel. Az édesanyjával élnek ketten, és ezt csak onnan tudom, hogy minden lehetőséget megragad arra, hogy megússza a kinti munkákat arra hivatkozva, hogy nem mehet ki, nehogy elkapjon valamit, mert az anyja szívbeteg.
- Carmina drágám, de jó, hogy bejöttél - mosolyog rám és a gyomrom bucskázik egyet a belőle áradó ápolatlan szájszagtól és a dohányfüsttől - Ma neked kell kimenned mintavételre. Tudod, én nem mehetek, mert az anyukám nagyon beteg.
Elhúzom a számat és csalódott arcot vágva félrebillentem a fejem. Amúgy is utálom, hogy diszkriminatívan engem sosem hív Dr. Sloannak, pedig ugyanaz a végzettségünk, csak ő pár évvel korábban végezte el.
- De Dr. Woods, ma nekem be kell fejeznem a J116os kísérletet és összegzéseim is vannak, a hivatalnak is be kell küldenem a tegnapi mintavételi eredményeket és segítenem kell lent a laborosoknak is - nyafogva elégedetlenkedek, mert tényleg nem így terveztem a napomat. Ryan elutazott, végre van egy kis szabadidőm, nem akarok egész nap dolgozni. Ma végre szabadon mozoghatok viszonylag, senki nem kényszerít mosdó sikálásra, hajtogatásra, vasalásra, vagy olyan ételek főzésére amiknek a nevéről sem hallottam és a legtöbbjéből egy falatot sem ehetek, nehogy elhízzak.
A férfi elnézően, már-már lekicsinylően fordít az ajtó felé ellenkezést nem tűrve.
- Carmina, értsd meg, ez most fontosabb. A jegyzeteidet már átnéztem, amit lehet, segítek itt bent, te menj nyugodtan, leadom a jelentéseket. Amit meg nem tudsz befejezni, megcsinálod utána, vagy holnap. Mindent kézben tartunk.
- De...
- Dr. Ferguson egyetértett velem a cserében. Tudom, hogy te fogod tudni a legjobban kezelni az ott fentálló kuszaságot, mert hidd el, lesz bőven. Szükségük lesz a te bájos mosolyodra, és a szakértelmedre. Tessék, vidd a táskát, már összekészítettem neked. Jó munkát.
Mire észbe kapok, már a folyosó végénél járunk. A kezembe nyomja a gurulós bőröndöt, amit a minavételekhez és a helyben elvégzedő kísérletekhez viszünk magunkkal, és bárgyún mosolyogva integetni kezd. Nincs esélyem tovább ellenkezni. Teljes megalázottságomat magam után húzom a bőrönddel együtt és nagyot sóhajtva a liftbe lépek. Hogy én hogy utálom ezt az embert!

Szemeim szikrát szórnak mikor kilépek a liftből, dühösen csapkodom magassarkúba passzírozott lábaimat a márványos járólaphoz amely a porta előtti üvegajtóhoz vezet. Még akkor is dühöngök, mikor a kocsiba ülök, és akkor is, amikor a megadott cím előtt kiszállok. Az épület egy átlagos tégla ház, több emeletnyi zajjal és őrülettel, legalábbis a kiszűrődő hangokból ítélve. Amúgy illik az utcaképbe, semmi kirívó.
Már néhányan ott vannak a járványügyisektől, így azonnal megkeresem a vezetőt. Mint egy rendőrségi rajtaütéssnél, itt is van hierarchia, nem kerülhetem meg.
- Dr. Carpenter, Dr. Raj, Dr. Sloan, Dr. Bonfire, Önök kapják a Grandi Music Pub-ot, négyen mennek be arra a szintre....
Sóhajtva pillantok fel és próbálom feldolgozni, mire is számítsak, mivel sajnos nem volt időm átolvasni semmiféle információt az esettel kapcsolatban. Bejelentés volt, vagy előzetes mintavételi utóellenőrzést tartunk, van veszélyhelyzet vagy nincs? Védőfelszerelést vegyek fel vagy egyelőre semmi nem indokolja? Bár abból kiindulva, hogy odabent zavartalanul dolgoznak, talán nincs még rá okunk.
- Dr. Sloan - szólít meg a vezető, és odakapom a fejem. Dr. Hunt egy negyvenes pasas, megnyerő külsővel és barátságos, kedves szemekkel. - Virobathe projekt szerint járunk el, háromlépéses módszerrel. Mindenre kiterjedő vizsgálatot kérek és keresztfertőzéses kimutatási protokollt, ugyanúgy a szanierekből mint a folyóvízből vagy a tartályokból. Egyelőre csak vízügyi eljárást kezdeményeztek, de lehetséges, hogy tovább megyünk, ez a járványügyisektől függ majd. Egyeztettem az épület karbantartójával, kérem menjen a Stúdió vezetőjének az irodájába, ott felállíthatja a labort. Van külön mosdó és zuhanyzó, mindent ellenőrizzen le, és a felületi vizsgálatokat is csinálja meg kérem, biztos akarok lenni abban, hogy mivel állunk szemben.
- Történt megbetegedés? - kérdezem és ő összevont szemöldökkel néz rám.
- Nem olvasta a behívást?
- Nem. Helyettesítek.
- Adja az e-mail címét és mindent fontosat átküldök. - kapja elő a mobilját s vele egyidejűleg én is - Remélem az EPÁt nem kell értesítenem.
Bediktálom neki a szakmai email címemet, és máris megérkezik a várva várt információ had.
- Azt én is remélem - sóhajtok majd megbillentem felé a telefonomat - köszönöm az információkat. Ha végeztem, jelentkezem.
Az email-t olvasva összeráncolt homlokkal, de már kevésbé dühöngve tipegek a megadott emeletre negyedmagammal. Mindenki besszélget, én csendben elmélyedek az olvasásban. Ahogy felérünk, elkapom az első embert akit látok.
- Üdv. Meg tudná mondani kérem, merre találom a stúdió vezetőjének irodáját?
A választ meghallva bólintok és máris visszamélyedek a telefonomba. Nem különöösebben érdekel mi történik körülöttem, pedig hangszereketet pakolásznak, dobpergést hallok az egyik sarokból, egy férfi pedig egy hatalmas hangfalat igyekszik leszerelni a falról káromkodva. Ajtók mellett haladok el, de engem csak az az egy érdekel, ami a folyosó legvégén található.
- Hé, bella, maga meg hová megy? Oda nem mehet be - szól rám egy fiatal srác, de csak felemelem a nyakamba akasztott kártyát.
- De bemehetek - mondom határozottan és már rá sem hederítek. Minden alkalommal van legalább egy ember aki nekiáll kekeckedni velünk, megszoktam ezt.
Belépve leveszem magamról a kabátomat. Egyszerű kék póló van rajtam és egy fekete kosztümnadrág, hozzá pedig fekete magassarkú. Fölé felveszem gyorsan a fehér laboros köpenyemet és már kezdek is kipakolászni.
Épp beizzítanám a bunzenégőt és nem nézve mit hová pakolok elkap a munka izgalma. Már nem vagyok olyan dühös, hogy ki kellett jönnöm, noha bevallom, egy részem fejben ott maradt a laborban a kísérletei között. Gumikesztyűt veszek fel és megtörténik az első mintavétel a kézmosóból, de előtte gyorsan ellenőrző elegyet készítek a mintavételhez, ám pont megzavarnak.
A belépő férfire egy pillantást sem vetek, feltételezem ugyanis, hogy mivel nincs rajta köpeny, itt dolgozik valami módon. A hangja feszült, de kellemes. Nem érzem veszélyesnek különösebben. A kezemben forgatok egy kémcsövet és igyekszem megfelelő módon elkevergetni, hogy egy másik folyadékból is cseppentsek bele néhányat.
- Üdvözlöm. Nos, pontosan az zajlik, mint aminek látszik. Vizsgálat. Vízügyi. Legalábbis egyelőre - zárom rövidre a kérdését, és a felvetésére, hogy a bunzenégővel mit akarok csinálni, bólintok.
- De igen, de emiatt nem kell aggódnia. Nem áll szándékomban semmit felrobbantani. És van biztosítása feltételezem, ha bármi baj történne, a biztosítás erre is kitér. Ez ugyais hatósági vizsgálat - pillantok most először felé, és gyorsan szemügyre veszem, mert meglepően közel került hozzám. Az illata megcsapja az orromat. Fűszeres és édes, kicsit a gyömbéres kekszra hasonlít. A haja sötét, hosszabbra van hagyva mint amihez hozzászoktam, és fülbevalója van. A körszakálla egészen vad megjelenést kölcsönöz neki, ahogy ezt erősíti meg a kigombolt sötét inge is és a tény, hogy nem tud kiugrani a zsebéből, ha egy hölggyel beszél épp, de a hangja....
Összekapom magam, és igyekszem kiszorítani a külső ingereket, amiket magával hozott. Ez egészen addig tart is, amíg valami számomra ismeretlen, de már hallott nyelven meg nem szólal. Már az első mondatnál is hallottam valamit, de akkor annyira nem fogtam fel. Most viszont kissé meginog a rideg elhatározásom, hogy csak a munkára koncentrálok.
- Öhm...hogy...hogy mondja? - kérdezem, és félrebiccentett fejjel pislogok rá. Fogalmam sincs mint mondott, de az elképesztően...huh, hát, mondják, hogy van valami földöntúli, ha egy idegen anyanyelvet meghallunk. Azt hiszem van benne valami. De össze kell szednem magam, mert ez így nem profihoz méltó viselkedés. Kissé ellépek tőle, és megrázom a fejem.  
- Mr. Grandi, a nevem Dr. Sloan. Carmina Sloan. Kérem, nyugodjon meg és működjenek együtt velünk. Bejelentést kaptunk a környékről több megbetegedésről. A vírus amely most járványszerűen terjed meglehet, hogy a vízhálózatot is érinti, ezért vagyunk most itt. Ha nem találunk nagy problémát, gyorsan levesszük a mintákat, ami nem tarthat tovább három óránál és már itt sem vagyunk. De ha mindenképp a vezetővel akar beszélni, keresse meg Dr. Huntot, minket ő koordinál. A kék szín...ó, jaj ne! A kék szín azt jelenti halálos dózisú Zavarus Intenzitus a Munkámbanitis vírus fertőzte meg az itt dolgozókat.
Nem tudok még mosolyogni, azt hiszem ahhoz túl nagy a feszültség, de azért egy kissé szelídebb, kissé vicceskedőbb, talán picit játékos szem-összehúzásra még telik tőlem. Remélem nem haragszik meg a kis szójátékért. De igyekszem azért megnyugtató válaszokat adni a kérdéseire, már amennyire ezt a protokoll engedélyezi. Nem szabad pánikot keltenünk, de nem hihetik azt sem, hogy semmi okuk az aggodalomra, mert ha minket együtt küldenek ki a járványügyisekkel, akkor bizony lehetséges, hogy nagyobb a baj, mint hittük.
- Ha nem bánja, most folytatnám a munkámat. Örültem a találkozásnak - mondom, és ugyan nem akarom kiküldeni, de muszáj vagyok tovább dolgozni, ha még ma be is akarom fejezni. A zuhanytálcába lépek, igyekezvén nem felkarcolni a cipőmmel az alját, és a zuhanyrózsából mintát próbálok venni egy fültisztító pálcikához hasonló eszközzel. Ez azonban magasabban van, mint én, így amikor megfogom, hogy kicsit igazítsak rajta...
- Híííííí - kapok egy nagy lélegzetet és kifújni már nincs időm - abban a szent pillanatban ugyanis az egész berendezés egy az egyben kiesik a falból, rám zuhan és a kiömlő jéghideg víz tetőtől talpig beterít. A víznyomás jó nagy, meg kell hagyni, mert gyakorlatilag egy másodperc alatt még a bugyim is átázik, de engem is kibillent az egyensúlyomból. Egy elegáns mozdulattal háttal kizuhanok a zuhanytálcából hátrafelé, s csupán egy apró sikkantásra van lélekjelenlétem. Szent meggyőződésem, hogy vagy összetöröm magam, vagy itt kap léket majd a koponyám, mert szétmegy valamelyik bútoron. Ilyen az én szerencsém.

mind álarcot viselünk
Carmina Sloan
Egészségügy
ranggal rendelkezem
★ :
Solubile in acqua - Carmina&Ennio 68747470733a2f2f73332e616d617a6f6e6177732e636f6d2f776174747061642d6d656469612d736572766963652f53746f7279496d6167652f33514b2d447a5f79367a387a30413d3d2d3439323836343038312e313466353832323564626536623639363938303730323432393333342e676966
★ kor ★ :
29
★ családi állapot ★ :
My Family
Solubile in acqua - Carmina&Ennio SQXH0vE
★ lakhely ★ :
Queens
★ idézet ★ :
Being a virologist is easy. It's like riding a bike. Except the bike is on fire. You're on fire. Everything is on fire!
★ foglalkozás ★ :
Klinikai mikrobiológus és kutató virológus
★ play by ★ :
Camilla Luddington
★ hozzászólások száma ★ :
55
Solubile in acqua - Carmina&Ennio EmptyCsüt. 27 Okt. - 21:41
Carmina & Ennio

A vízzel egészen kisgatyás kölyök korom óta tökéletes viszonyt ápolok. Elmondhatjuk, hogy életemnek volt olyan szakasza, leginkább a nyarak, amikor több időt töltöttem a vízben, semmint a parton, drága Amelia mama legnagyobb bosszúságára.Volt időszak, leginkább tíz éves korom környékén, amikor szinte tökéletes meggyőződéssel voltam annak irányába, hogy belőlem válogatott vizilabdázó, esetleg úszó olimpikon lesz majd, elvégre magamat egész egyszerűen verhetetlennek gondoltam a vízben. Pedig ekkor már erőteljesen küzdelmet folytattam az időközben szépen rám rakódott súlyfelesleggel. Persze olyan ember mellett amilyen Amelia mama és az ő főző tudománya volt, ember legyen a talpán aki képes megállni, hogy ne zabálja tele magát.
Nem sokkal a születésem után vásárolta meg apám azt a házat a Via Lugomare-n, ahol nyaranta rengeteg időt töltött a család, menekülve a belváros zajából, vagy éppen a monoton, szürke hétköznapok elől. Rengeteg családi ünnepet, vagy éppen spontán összejövetelt tartottunk ott, amelyen részt vettek távoli rokonok, vagy éppen közeliek, és úgy zengett a ház a pergő olasz szavaktól, mint egy hamisítatlan italiano pasta reklámban.Ilyenkor Amelia mama és a húga Gina főzte az ételeket, és roskadozott a megrakott tálaktól, desszertes dobozoktól a pepita terítővel letakart óriási asztal az olajfák árnyékában. Ha az ember felkapaszkodott a ház melletti, egykori kerítés sziklás romjaira egészen a Jón tenger kunkori deltájáig ellátott. Zio milliószor szedett le onnan apám utasítására, mert szerinte nem szabad lenne oda felállni, leginkább nem úgy gondolni, hogy holmi szuperhősként még kapaszkodom sem kell.
- Ennio….amore mio…gyere már ki a vízből, hogy az ég csókolgassa meg a szívedet az összes szentjével! Hát reggel óta benn van ez a gyerek a vízben! Olyan lesz mint egy húsos mazsola, aztán majd panaszkodik nekem, hogy nem működik a kis angyalbögyörője, nem jön ki az aranyfolyam….mamma….segíts mamma!- pörölt velem Amelia mama, hatalmas, férfiakat megszégyenítő kérges és dolgos kezét széles, termetes csípőjére csapta. Feltűrt ingujján ott volt még a liszt, mert éppen a konyhából szaladt.Na igen….azokban az időkben valóban rengeteget voltam felfázva, és kihez szaladhattam volna, ha nem hozzá, akinek mindig ölelésre nyíltak a karjai? Apám csak nevetve legyintett, éppen csak felnézve valamelyik újságból, anyám pedig a konyhában segített a desszerteknél, mint a többi nő. Megvolt nálunk az efféle hierarchia, de sosem éreztük bántónak, vagy senki nem érezte úgy, hogy ez számára elfogadhatatlan lenne, elnyomva lenne….mindennek megvolt és megvan a helye a mai napig is. Mert ez a szokás. Mert egy családon belül mindenkinek megvan a maga szerepe és helye. A nőt a tenyerünkön hordozzuk, tiszteljük és becsüljük. Cserébe azt kérjük, hogy figyeljen ránk, gondoskodjon rólunk….törődjön velünk. Mi olasz férfiak kicsit mindenkiben az anyánkat, a nagyanyánkat keressük.Itt Amerikában mindig is más volt a helyzet a nőket illetően. Mai napig nehezen szokom még meg, hogy itt ha úriember vagyok akkor furcsán méregetnek, és valami hátsó szándékot gyanítanak….pedig esküszöm, soha nem voltak és nem is lesznek hátsó szándékaim. Tisztességes gyerek vagyok én.Így neveltek. Meg a munka szeretetére, vagy éppen arra, hogy kitartsak a céljaim mellett. Nem mondom, hogy apám a mai napig képes volt túltenni magát azon, hogy a bátyámmal vagy éppen a húgommal ellentétben még csak nyomokban sem éreztem késztetést az orvosi pályára, de azt hiszem azt látva, hogy végül mégis elértem valamit, talán egy picit megbocsátott. Nem tudom valaha büszke lesz e rám úgy mint mondjuk Fabrizio-ra, de talán…..talán.
Amelia mama, vagy az anyám….ők egészen mások. A nagyanyám karácsonykor volt kint nálam, és elvittem a nagy new york-i karácsonyfához. Összecsapta a két kezét, és vagy öt percen keresztül szórta a keresztet, motyogta az összes olasz szent nevét, és ámuldozott, mert szinte belekáprázott a szeme a látványba. El is sírta magát, amikor magamhoz öleltem idős, megfáradt testét, és úgy pihegett, a hatalmas télikabát alatt, mint egy elgyötört őzike. Csak neki daloltam halkan, alig hallhatóan a Csendes Éj-t olaszul.
Mióta kijöttem, ők otthon ugyanúgy összejönnek a Via Lugomaren, ugyanúgy megvannak a nagy családi összejövetelek, amelyek csak létszámukban változtak. Sokan elmentek az idők folyamán, ahogyan a nagyapám is, de újak is érkeztek. Feleségek, férjek, vagy valakinek az egynemű élettársa, gyerekek, újszülöttek, örökbe fogadottak….a mi famíliánk noha alapvetően klasszikus és minden tekintetben igazi hitgyakorló keresztény olasz család, nagyon befogadó és elfogadó is egyben. Nehéz megszoknom, hogy itt minden annyira más. De én választottam, én akartam és ezen döntésemet nem bántam meg a mai napig sem. Ettől még hiányzik. Hiányzik Catanzaro. Igen, maga a város, mert ott nőttem fel, és még ha változik is az idők során, én mindent fel tudok idézni, ahogyan évtizedekkel korábban volt. Az emberi emlékezet így működik: ragaszkodik bizonyos dolgokhoz.
A víz imádatát nálam felváltotta a zene, noha a mai napig sokat járok uszodába, ha éppen időm engedi.Bár nem növesztettem úszóhártyát, és nem vagyok már aszalt dundi szőlőszem sem, ugyanúgy kötődöm a vízhez, vagy éppen az ott eltöltött idő számomra felemelő. Hogy a mai napon mégsem feltétlenül ápolok jó viszont ezzel az életető folyadékkal, annak az az oka, hogy a birodalmamat, a Grandi Music Pub-ot és alapvetően egész épületet ellepték a tudósok. Mindenféle ketyerével járkálnak ki és be, némelyikük elég mogorván, vagy éppen szórakozottan babrálva a telefonjával, esetleg egy apró, laptopra hasonlító készüléket bűvöl, a kékes fény egészen beborítja az arcát.
Bár az első érkezők, akik kék köpenyt viseltek, azt mondták aggodalomra semmi ok, hamar levesznek valami mintákat és már itt sincsenek, nem voltak meggyőzőek. Hangmérnök vagyok, ezáltal elég érzékeny az utolsó hanglejtésre is, megérzem ha valaki alaposan meg van rémülve, de megpróbálja elővenni a legudvariasabb, legkedvesebb és legmegnyugtatóbb hangszínét, csak éppen a mögötte lévő rezonálás és rezgés, tökéletesen elárulja. Bár eleinte valóban úgy gondoltam, hogy hamar meglesznek, bármit is csinálnak, de egyre több helyiségből szorítottak ki bennünket. És nem csak bennünket. Az épület többi szintjét is kezdték ellepni a később megjelenő és már másfajta kitűzőt viselő alakok, mintavételezők, elemzők, vagy éppen vegyészek. Aztán megint újabbak jöttek, és szinte követhetetlenné, hovatovább kaotikussá vált a helyzet. Nem véletlenül aggódott Dario sem, hiszen ha ez így halad, akkor nem fogjuk tudni tartani a határidőt, és bukjuk a projectet. Azt pedig ki fogja nekem megtéríteni? Hiába van biztosításom az ilyen esetekre is, évekbe fog telni mire a biztosító fizet. Nekem pedig erre a pénzre szükségem volt, hiszen számtalan berendezést előfinanszírozással vásároltam meg. Pont azért, mert az üzlet már megköttetett és csak idő kérdése volt, hogy a pénzemhez jussak.
Eddig szinte csak férfiakkal találkoztam, vagy olyan nőkkel, akik leginkább az általános iskolás fizika tanárnőre hasonlítottak, bizonyos Senora Lorettára, aki ha ránézett az emberre attól féltünk, hogy felkap bennünket és a földhöz vágva prezentálja aláhulló kis semmi testünkkel - hozzá viszonyítva legalábbis ilyenek voltunk- mit is jelent a föld vonzásának törvénye.Ennek tudatában rontok be a saját irodámba, felkészülve arra, hogy alaposan leteremtem azt aki éppen szétszedni készül a magánszektoromat, ahova még nőt sem vittem fel soha, nemhogy vadidegeneket engednék turkálni a piszoáromban.Az első nekifutásra azonban alaposan hátrébb rántom az agyaraimat. Na nem azért mert a bent dolgozó hölgyemény ügyködését a bájos pofiját tekintve képes lennék elnézni, hanem mert alapvetően mindenre számítottam, csak egy fehér köpenyes….bájos pofira nem. Már kezdeném keresni a kamerákat, és majdnem szent meggyőződésem, hogy valaki alaposan meg akart tréfálni, és akár még meg is rendezhette ezt a kis közjátékot, csak azért, hogy kamerával felvegye, és utána  képembe röhöghessenek, hogy “Kandikamera”. Tényleg olyan az egész mint egy jó minőségű soft pornó egyik szépen felvett snittje. Persze azért túl valóságos ahhoz az egész, hogy csak egy megjátszott jelenlet legyen, na meg túl költséges is, ettől még a bellisima valóban gyönyörű. Mondjuk még így sem érzem, hogy engedném feljogosítani, hogy a wc kagylóban turkáljon, de ha ez a munkája….Dolce dio!
- Ó hogyne! Kitér a biztosítás, persze, kitér mindenre! Csak éppen az elvesztegetett időre nem tér ki. Ráadásul mire én a biztosítótól ezért az egészért készpénzt látok, annyi idő alatt még Mária Magdolna is felcammog a pokol utolsó bugyrából a mennyekbe.- magyarázom neki heves gesztikulálások közepett. Nem rá vagyok dühös, hanem az egész helyzetre, amelynek egyik képviselője ő maga.
-Azt….próbáltam megtudni, hogy ennek az izének ott a magácska kacsójában kéknek kell lennie, vagy az úgy nem jelent túl jót?- magyarázom a keze felé mutogatva, amelyben a folyadék színe szinte varázsütésre megváltozott attól amit hozzáadott. Az arcát fürkészem. Sötét íriszemmel gyakorlatilag végigfuttatom pillantásom másodpercek alatt. Megszokás. Amolyan férfi szokás. Egy humoristától hallottam egykor, hogy nem létezik a világon olyan scanner, amely gyorsabban lenne képes egy nőt letapogatni szemmel, ahogyan azt egy férfi teszi. Érdeklődéssel persze, és abszolút, még mindig nincs bennem egy szemernyi tiszteletlenség sem, de mégiscsak egy csinos, és úgy tűnik eszes nő.Amelia mama mindig azt mondta, hogy az ilyentől mentsen meg Páduai Szent Antal - hogy miért ő sosem tudtam meg-....mire közöltem, hogy az anyám, a menye is okos. Amelia mamam nevetve felém bökött az ujjával: “Na látod, hát éppen ez az!Azokba egy Grandi vakulásig bele tud szeretni!” és még azt sem tudtam meg ez miért baj…
- Carmina Sloan- ejtettem ki a nevét mintha csak egy apró, jellegtelenül egyszerű dalmból kiragadott sor lenne. Trillája volt.
- Carmina….- tettem még hozzá, immáron csak a keresztnevét, mert ennek meg volt valami mélysége, valami íze. Dércsípte eperszem a kertben.Beszélni kezd, én meg azon kapom magam, hogy nem is figyelem mit mond. Hallom a hangját, csak az értelmét nem tudom egybe rakni.Carmina…sosem ismertem egyetlen Carminát sem….mondjuk őt sem ismerem. A mondandójának végére már újra az arcát figyelem a mozgó szája helyett.
- Zavarus Intezitus….- megrázom a fejem, cöccentek egyet mélyen és mellé rosszallón morranok is.
- Non prendermi in giro, bellezza mia!- csettintek a nyelvemmel, és vele ellentétben én elnevetem magam. Van humora a nőnek. Ez tetszik. Az annál kevésbé, hogy úgy tűnik továbbra is folytatni akarja a mintavételezést, és továbbra sem nagyon tudtam meg, hogy ki az, akihez fordulni tudnék, vagy érdemben bővebb felvilágosítást tudna arra adni, hogy mégis mi folyik itt?Bár az is lehet, hogy mondta, csak akkor éppen nem arra figyeltem amit mondott, hanem azt ahogy mondja. Lehet Dariot kellett volna küldenem. Őt hidegen hagyná a nő. Ahogy alapvetően minden nő.
Leráz. Gyorsan és alapvetően udvariasan, én mégsem szándékozom innen elmenni. Tudnom kell, hogy a kisasszony mi mindent szeretne még nálam feltérképezni, és a fürdőszobámra, ahova éppen bemasírozik, pedig elég érzékeny vagyok.
- Ó felőlem dolgozhat, de ha nem bánja én nem szándékozom innen kimenni. Először is hatósági vizsgálat ide vagy oda, ez még mindig az én irodám, az én személyes dolgaim, tehát jogom van hozzá.- indulok meg utána és miközben magyarázok, ő már munkához is lát.Belül kicsit felszisszenek, amint cipővel a zuhanytálcámra lép, reménykedve, hogy a márványt nem fogja összekarcolni a topánkájával.
- ….másodsorban jogom van tudni, hogy pontosan mit csinál. Evégre ez egy szabad ország, szabad az információ áramlás. Szóval ha lenne olyan kedves és elmondaná, hogy pontosan mit is csinál azokkal a kis fehér tamponokkal a pálcikák végén, akkor…..- felsóhajtok és félbehagyom a mondatot. Fájdalmas nézni, hogyan kapaszkodik a zuhanyrózsa felé, amit én majdhogynem guggolva is elérek, szóval megpróbálnék a segítségére lenni. Teszek egy lépést előre, de ez az a pillanat, amikor ő megkapaszkodik a rózsában, és úgy ahogy van, az egész berendezés a ránehezedő súlynak hatására kiszakad a falból.A víz pedig szó szerint kicsap a falból és fröcskölve terít be mindkettőnket. Ő visít egy hatalmasat és felhördülök, és egy cifra olasz káromkodás hagyja el a számat, amelyben a jóistent kérem meg, hogy létesítsen szexuális kapcsolatot ezzel az egész berendezéssel. A zuhanytálca elé mozdulok fél lábbal, a másikkal a saját egyensúlyomat próbálom megtartani, de ebből billent ki a felém zuhanó test.Ösztönösen tárom szét a karomat és engedem magamra esni a kisasszonyt, kezemmel pedig a feje alá nyúlok, hogy megtartva azt megkíméljem attól, hogy a gránitszürke márvány padlóval találkozzon.Igyekszem felfogni a zuhanást, amennyire lehet, de így is elég kitekeredett pózban érkezünk meg a földre. Mint egy szabályok nélküli twister játékban.A falból ömlik a víz, akár egy mesterséges vízesés. Az egyik kezem kiszabadítva még van annyi erőm és lehetőségem, hogy a fürdőszoba ajtót becsapjam, legalább itt bent maradjon az a víz, ami a falból kizúdul. Legalábbis addig amíg nem sikerül valamivel betömni a nagy lukat, ahol korábban a zuhanyom volt.
- Jól van?- prüszkölöm a kiömlő víztől még mindig ázottan, miközben a kisasszonyt az ölemben tartom.Ölelem.Védelmezem.
- Nem ütötte meg magát? Bellisima, mégis miért volt olyan csökönyös, hogy azt hitte….mindegy! Állítsuk el először ezt az özönvizet.Addig ki ne nyissa az ajtót, mert a hömpölygő víz minden elektronikus cuccot hazavág.
Ülő helyzetbe tornázom magam, és ezzel együtt őt magát is gyengéden erre ösztönzöm. Az ingemet kezdem gombolni, hogy levegyem magamról. Törölköző még nincs a helyiségben, mert a takarítónő nem járt még, csak a kis kéztörlő, amivel nem sokra megyünk, igaz ha szükséges azt is bevetem. Leveszem magamról az inget és a még mindig zubogó víz ellenére felállok, közben gombóccá gyűröm a kezemben a ruhadarabot.
- Adja a köpenyét, Carmina! Az ingemmel együtt talán elég lesz, hogy időlegesen, amíg segítséget hívunk elállítsuk a falból kiömlő vizet.- nyújtom felé a kezem, várva, hogy a kért ruhadarabot odaadja.
- Ne aggódjon! Nem szándékozom csupaszra vetkőztetni magát, elég lesz csak a köpeny.-teszem hozzá mosolyogva. Mondjuk ez elég érdekesen hangzott az én számból, annak tükrében, hogy csupasz felsőtesttel álldogálok felette. Na ilyen gyorsan sem vetkőztem még neki egyetlen nőnek sem. Ahogy soha nem járt még nő ebben a fürdőszobában.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Solubile in acqua - Carmina&Ennio EmptyPént. 9 Dec. - 13:05

Ennio & Carmina
A külszíni mintavételezésnek megvan a maga hátránya. Az emberek. A laikusok. A türelmetlenkedők. Az értetlenek. Az okoskodók. A sort a végtelenségig tudnám folytatni. Nem éppen egyszerű elvégezni a számításokat, megtalálni a megfelelő vegyület megfelelő arányát adott helyszíni körülmények között, ha az embert még zavarják is. Az indok persze érthető, nincs is vele alapesetben probléma, de ettől még nem lett egyszerűbb.
Általánosságban véve sajnos emberi tulajdonság, hogy utolsónak helyezzük az egészségünket. A pénz mindig is a legnagyobb motiváció lesz. Senkit nem érdekel, hogy a leégett házból kimentjük-e a család szeretett cicáját, de azonnal sírvafakadnak amint rádöbbennek, hogy a vagyonuk odalett. Holott a semmiből is lehet új életet kezdeni, ha az ember okos és eléggé kitartó. Milliónyi ember költözött már egy másik országba, régióba, kontinensre egy táskányi váltóruhával meg egy adagnyi reménnyel, és felépítették az új életüket. Talán nem lett mindenkié fényűző, sokaknak lett adóssága, hitele, netán rossz befektetései, de akkor is elindultak és fejlődtek. Az okosabbak legalábbis.
A cégtulajdonos, vagy góré, vagy stúdióvezető is épp ebbe a hibába esik épp, ahogy a gépei miatt kezd aggódni. Igen, tisztában vagyok vele, hogy hogy működik a rendszer. Tudom, hogy sok esetben egy ilyen vizsgálat hosszadalmas és jövedelemkiesést eredményez. De valamit valamiért. A pénzt később is meg lehet keresni - bár anyám szerint amit elszalasztottál, sosem kaphatod vissza, ahogy nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba sem. A víz már elúszott, a lehetőség odalett.
Így a felvetésére miszerint ítéletnapig tart mire a biztosító fizet neki a kiesésért csak kissé megszeppenve méregetni kezdem. Arcom komoly, és értem amit mond, de én máshonnan közelítem meg ezt a dolgot. Ahogy befejezte szeretném hozzátenni, hogy az egészségüket próbáljuk itt és most megvédeni, az életüket megmenteni, a megfelelő lépéseket előre kiszámítani...de felhagyok a magyarázkodással.
Az illata és a furcsán túl közeli érdeklődése amúgy is kizökkent a megszokott munkamenetemből. Nem szoktam hozzá hogy ilyen bizalmaskodóak legyenek velem. Hogy ilyen könnyedén másszanak bele az intimszférámba. Ahogy lopva vizsgálom megállapítom, hogy van benne valami...kicsit vad, kicsit borzongató, kicsit nem tudom hová tenni, mégis a hangja elképesztően zenél. Mint egy őszi szellő az utolsó indiánnyárban, még magával hozza a mezők illatos virágait, a nap melegét, a késői búza zizegését, a nyár búcsúcsókját. Elandalít és lassú táncra hív.
Kissé bele is feledkezek a hangjába, a mondandóját nem értelmezem megfelelően, ráadásul nem is értem a szavait, amit nem angolul mond, hát visszakérdezek. A válaszára megrázom a fejem.
- Ne aggódjon, ez csak kontroll-folyadék. Ennek ilyennek kell lennie. - finoman szelidítek a vonásaimon. Aztán hosszabban is elmondom neki miért is vagyok itt. Elmondom a nevem, tudatom vele mivel állunk szemben, mire számíthat. Ez a protokoll, az eljárásokat így végezzük. Közben a kezem folyamatosan jár, pálcákat veszek elő, az első mintavételt ellenőrzöm is, és várom, hogy megtörténjen a megfelelő kémiai reakció. A végére azért csak odabiggyeszek egy kis fricskát, mert úgy érzékelem, meg van feszülve mint egy zongorahúr. A férfi fiatal ugyan de elég hevesnek tűnik. Kicsit megpróbálom kizökkenteni abból a lelkiállapotból amibe megpróbálja magát egyre inkább belelovallni. A pánik előszobájában járunk, a kollégáim is odakint hasonlóan küzdenek a többi itt dolgozóval.
Megigazítom magamon a fehér köpenyemet, a hasamnál lejjebb húzom egy kicsit a kék pólómat. A nevetése rövid, de átható. A mosolyát nézem közben, a fehér, kivillanó fogsort, a száját. A szemeit. A szeme sarkában megbúvó apró ráncokat, amelyek igazivá teszik a mosolyát. Ryan észrevétlenül kúszik be az elmémbe. Mint a méreg, amely lassan, cseppenként adagolja magát és bénítja meg a testet. Felsejlik a mosolya, amely hideg, amelyben a szeme ridegen csillog, ajka hiába emelkedik felfelé ívelve, a teste feszes és rezzenéstelen. Mr. Grandi mosolya azonban elragadó. Valamiért melegséggel tölt el, hogy ettől a kis szójátéktól derűssé vált egy pillanatra.
- Még mindig nem értem mit mond, de rendben van - válaszolom az idegen szavakra, mert nagyon nem tudok mást mondani. Csak az érzés marad meg bennem, hogy milyen volt hallani ebben a feszült, ideges környezetben, ahol úgy éreztem én vagyok a legnagyobb ellensége, mégis kacagni egyet a felháborodott morranása után. A hirtelen hangolatváltozásokat nem mindig jól kezelem. De ez most pozitívan hat rám.
Azonban bármennyire is keserédes ez a kis csevely, nem hagyhatom figyelmen kívül, hogy ami neki fontos, az nekem is az, bár más oldalról. A munkámat a lehető leggyorsabban kell elvégeznem, hogy minél előbb válaszokat kapjunk a felmerült kérdésekre. Elküldöm. Nem megy.
Bólogatva lépek be a zuhanytálcába.
- Igen, az információáramlás szabad. De nem kötelező - bólogatok, és a többire már nem nagyon figyelek mit magyaráz, mert ismét a saját világom kapuján lépek be. Ott nincs Mr. Grandi, nincs Ryan, nincs az a fojtogató csend amely szinte állandó társammá vált amióta anyám belepréselt ebbe a kapcsolatba amiből nincs kiutam.
- Igen, ez jó lesz így. Innen leveszem a mintát, nem is kell túl sok és akkor megnézem a virobathe protokoll szerint, mit is rejteget ez a kis szemtelen itt felettem. Nah....gyere....már....ide....- nyögdécselem szinte csak magamnak, nem is figyelve Mr. Grandi beszél-e hozzám vagy sem, mert az fontosabb, hogy a lehetetlen kicsi testem valahogy elérje az óriásokra tervezett zuhanyrózsa tetejét, hogy lejjebb hajtva mintát tudjak venni róla.
A pillanat aközött, hogy tudatosodik bennem a közelgő vég és aközött, hogy még elhiszem, hogy ennek jó vége lehet....nos, angyalsóhajtásnyi sincs. Az elmeri agy hihetetlenül gyorsan dolgozza fel az információkat. Szóval mikor az első kizúduló vízfolyam a  maga néhány bar-os nyomásával eléri a mellkasomat és az arcomat már tudom, hogy a csatát kőkeményen elveszettem. A fejemben azonban a lehetséges vízkár mellett felsejlik, hogy talán már nem kell majd aláírnom a kárbejelentő lapokat, mert jó eséllyel szét fog loccsanni a fejem a padlón, tekintve, hogy görcsösen ragaszkodom még mindig a kezemben tartott mintavételi pálcikához a másikban pedig a zuhanyzóberendezés falba rögzített és onnan kiszakított részeihez. Mintha azokat szorongatva megakadályozhatnám hogy elzuhanjak.
Azonban valahogy a hideg és kemény padló helyett valami hasonlóan keményre - ellenben nagyon is melegre - zuhanok teljes testsúlyommal. A fejemre egy tenyér simul, a testem köré erős, izmos kar tekeredik, hátamhöz széles mellkas simul a zuhanás előtti utolsó pillanatban. Fülembe a saját sikolyom mellett folytott zihálás, kiáltás, és kissé hevesebb latinos szavak kúsznak, míg én próbálom az arcomba zúdult erős víznyomást kiprüszkölni égő tüdőmből és a számból. Levegőért kapkodok, de mire újra lélegzem, már ülő helyzetbe tornáznak.
- Jól vagyok - lehelem és köhögni kezdek. Még mindig tartanak, és ez ad egy pillanatnyi megnyugvást. Túl fogom élni. Az óvó ölelés azonban megszűnik a testem körül és a jéghideg víztől reszketni kezdek. A hajam rám tapad, az arcomról patakokban folyik le a víz, itt-ott ahol már elfogyott, cseppekké gyűlik össze, a pilláimon is érzem, hogy összetapadtak és vízkristályok csücsülnek rajta.
- Csökönyös? Én nem...- kezdek magyarázkodni, de aztán megrázom a fejem. Nem érdemes most ezzel foglalkozni és a saját felelősségemet valóban nem terhelhetem most másra. A felhívás beindítja az agyamat, azonnal a mentésre kezdek koncentrálni.
- Ki kell húzni a konnektorból a gépeket - mondom és keresni kezdem az említett áramforrásokat. Láttam már áramütéses halált, nem túl szép, és megkímélném magunkat tőle. A víz csak lassan csorog ki az ajtó alatt, mert - feltételezem ő lehetett- becsukta az ajtót. Így csak a zubogó víz ijesztő zaja hallatszik ki, egyelőre úgy tűnik azért a zuhanyzó jelentős részét elnyeli a víznek. De ettől még a vízkár és az életveszély nem jelentéktelenebb. Körbe-körbe forgok és keresem a konnektort, azonban amikor a köpenyem kéri, felkapom a fejem. Féloldalt állok vele szemben. Vele, aki teljes terjedelmében elállja az ablakból beszűrődő fényforrást. A nadrágja csurom víz, csak itt-ott van rajta néhány szárazabb folt, de így is szinte teljesen rá tapad. A felsőtestéről hiányzik valami. Valami, ami eddig eltakarta a férfiasan szőrös mellkast,a széles vállakat, a delta izmokat amelyek a karja mögötti területet elsötétítik. A kezét felém tartja, tenyere nyitva, mintha csak magához akarna szólítani. Olvasott lányregényeim legizgatóbb főhösei jutnak most eszembe, úgy érzem magam mint azok a nők a sorok között. Szemérmes nőiességem ebben a pillanatban adja fel a harcot. Ryan közelében semmiféle szexuális vonzódást nem éreztem, a csóknál tovább nem is jutottunk, de még az sem érdekelt ha napokig hozzám sem ért. Eddig is elvoltam a saját világomban. Nem nagyon izgattak a fiúk fiatalabb koromban sem. Egy ideig meg voltam győződve róla, hogy aszexuális vagyok, mert egész jól elvoltam mindenféle késztetés nélkül, hogy bárkihez közeledjek vagy felém közeledjenek. Most azonban nem tudom milyen oknál fogva, de valami furcsa, bizsergető érzés jár át. Mint egy villámcsapás. Reszketek a hidegtől, de hirtelen mintha Lucifer rakott volna tüzet a testemben. Intim részem lüktetni kezd, az agyamból az összes vér oda tódul és esküszöm az égre, szédülni kezdek és a térdem remegni kezd. A hangja ahogy kimondja a nevem és a köpenyem kéri...
Várjunk! Állj! A köpenyem kéri???? Zavarba jövök és szégyenlősen húzom még inkább össze magamon, mintha teljesen el akarnék bújni előle.
- Nem? - kérdezem öntudatlanul és egyetlen századmásodpercig csalódottságot érzek emiatt, de aztán felfogom mit is mondott. - Mi? Nem! Én nem... - tiltakozom pironkodva de az előbukkanó mosolyából és az immár felfogott céljaiból összerakom, hogy nem összebújni akar velem, csak a vízkárt megállítani.
- Ó...Óóóó....értem. Öhm...persze. Persze. Tessék - kapkodom le magamról és odanyújtom felé. Míg betömi az ajtót én zavartan tipegek, aztán ahogy tudom, elkezdem felitatni a vizet a padlóról. Kapok én mindenhez. Egy pulóverhez, ami egy széken lógott, két tekercs papírtörlőhöz, míg végül találok egy üres vödröt. Térdre rogyok és puszta kézzel kezdem összegyűjteni a vizet a markomba, majd azt bemerni a vödörbe. Esélytelen próbálkozás, de én levegőért kapkodva is igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni, hogy jóvá tegyem a hibámat.
- Sajnálom! Nem akartam rendetlenséget csinálni! Igazán sajnálom! Bocsánatot kérek! Máris feltakarítok, ígérem nyoma sem lesz! Csak néhány percre van szükségem! - zihálva, pánikszerűen hadarok, kezemmel folytatom a meddő próbálkozást, a tudatom beszűkül és Ryan hangját hallom a fejemben. "Carmina! Mit csináltál már megint? Hát ennyire ostoba hogy lehet valaki? Ezt sem lehet rád bízni? Olyan szerencsétlen vagy! Ezt még majd megbeszéljük később, most takarítsd fel ezt a mocskot amit műveltél! Az egész a te hibád!" A szívem összeszorul, jéghideggé válik, a testem megfeszül, a mellkasom alig bír levegőt befogadni. - Az én hibám! Csakis az enyém! Ostoba és ügyetlen voltam, nem gondolkoztam! Máris feltakarítok. Tökéletes lesz! Megígérem! Csak néhány perc az egész!
Egy kapcsolat ami alig tart néhány hónapja hogy tud így megváltoztatni? A reakcióimat jelenleg képtelen vagyok irányítani. Nem tudok másra gondolni, csak arra, milyen kárt csináltam, milyen rendetlenséget okoztam. Mindenhol a vízfoltokat látom s a nem túl távoli jövőben a megszáradt kövön felfénylő foltokat, ami nem megengedett az én környezetemben. A fejemből kiesik a munka, kiesik a valódi veszély, aminek ki vagyunk téve, kiesik minden, amiért idejöttem. Teljesen pánikba esem. A torkomat sírás fojtogatja, a kezem remeg és a vízben térdelve csak küzdök és küzdök, hogy eltűnjenek a nyomok. A védelmező ölelés helyett Ryan hideg, fájó érintését érzem a vállamon, a fájdalmas szorítást és a félelmet, hogy ez a vállamról mikor kúszik fel a torkomig. Csak vesztes lehetek ebben a kapcsolatban. Már elvesztettem önmagam. Létezik számomra más valóság? Egy másik világ ahol nem a rettegés az úr? Megmutatná valaki merre találom? Esetleg...elvinne oda?

mind álarcot viselünk
Carmina Sloan
Egészségügy
ranggal rendelkezem
★ :
Solubile in acqua - Carmina&Ennio 68747470733a2f2f73332e616d617a6f6e6177732e636f6d2f776174747061642d6d656469612d736572766963652f53746f7279496d6167652f33514b2d447a5f79367a387a30413d3d2d3439323836343038312e313466353832323564626536623639363938303730323432393333342e676966
★ kor ★ :
29
★ családi állapot ★ :
My Family
Solubile in acqua - Carmina&Ennio SQXH0vE
★ lakhely ★ :
Queens
★ idézet ★ :
Being a virologist is easy. It's like riding a bike. Except the bike is on fire. You're on fire. Everything is on fire!
★ foglalkozás ★ :
Klinikai mikrobiológus és kutató virológus
★ play by ★ :
Camilla Luddington
★ hozzászólások száma ★ :
55
Solubile in acqua - Carmina&Ennio Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Solubile in acqua - Carmina&Ennio
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Long time no see - Matteo & Ennio
» Luciano & Ennio - 2018. május
» Luciano & Ennio
» Ennio Giacomo Grandi
» Into the nature - Allegra & Ennio

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: