Hosszú percek óta ültem már a kormány mögött a parkolóban leállított motorral az autóban, miközben a távolból a lehúzott ablakon át szirénák hangja kúszott a fülembe. Ólmos fáradtság uralta a testemet, de otthon nem volt arra időm, hogy eljussak órára, az otthon, általam végzett gyakorlatok, ha jól is estek, nem éreztem magam annyira fittnek és frissnek, mint amikor egy jól átmozgatott óra után nyögve ülök vissza a kocsiba. A fejemet döntöttem neki a fejtámlának, hogy valamennyire kiszellőztessem a fejem, miközben a gondolataim a tegnap történteket pörgette végig újra és újra, amit persze követett a mai egészen furcsa napunk. Épp, hogy csak visszaértem az Egyesült Államok területére, de az elmúlt negyvennyolc órám mozgalmasabb volt, mint az Angliában töltött három hetem. Nem tudnám megmondani, hogy mit éreztem igazából: izgalmat, döbbenetet, elégedettséget, bizonytalanságot, miközben egy részem rettegett attól, hogy el fogom veszíteni a munkámat, mert minden voltam, csak összeszedett nem. Hannah jelenléte a lovardában segített, hogy igyekezzem összeszedni a józanságom, hogy valakire képes legyek fókuszálni. Ahogy ő is ragaszkodott hozzám, úgy lopta be ő is magát a szívembe és már el sem tudtam volna képzelni a mindennapjaim a kis tünemény nélkül. Nehezebb volt vele dolgozni, nehezebb volt őt kezelni és mégsem úgy tekintettem rá, ahogy sokan: egy problémaként, akivel együtt kellett élni. Lehetett vele nevetni (és nem rajta), habár az tény, hogy rettentő sok kitartás és önuralom kellett a kis élethez, tudva, hogy tartunk is valahova, nem pedig csak látom őt időről időre. Különleges kislány volt, aki minden figyelmet megérdemelt, s bele sem gondoltam igazán abba, hogy mit jelentett az számára (de akár számomra is), hogy bemutattam őt Jude-nak a haláltusáját vívó plüssnyuszi szabadesése kellős közepén. Szükségem volt arra koraeste, hogy valaki megmondja, milyen lehetetlen pozícióba pakoljam a végtagjaim, amit inkább szidni akartam volna. Szükségem volt arra, hogy valaki a gondolataimat lefoglalja egy órán át és kiűzze azt a káoszt belőlem, amit a tegnap este jelentett nekem - azt, hogy az ügyvéddel nem türtőztetve magunkat a testi zükségleteinknek éltünk... mintha ezer éve történt volna, pedig ha jobban belegondolok.. még most is éreztem magamon ujjainak érintését.. megborzongva szálltam ki gyorsan, magam után bezárva az autót is, hogy minden történést kizárjak a fejemből legalább pár óra hosszára. Lendületes léptekkel érkeztem meg a központba, ahol különféle edzéseket tartottak, csak hogy a recepciósra rámosolyogjak egy köszönés kíséretében és már ott sem voltam. Az edzőtáskámból kikandikáló jógamatracomat meglátva felemelkedett Hannah. - Szia Cora! - megálltam. Épp átcsúszva a beléptetőkapun is, ahogy a kártyámat lehúztam rajta. - Szia! - ismét köszöntem. - Bocsi, csak így is késében vagyok és Nancy megöl, ha megint kések, így is már jó sok óráról kimaradtam.. van esetleg újabb ízű proteinetek? - érdeklődtem, de a lány felsóhajtott morcosan. - Nem, és képzeld, a csokisat nem is kapjuk... valami gigszer történt a szállításával. Viszont ha már Nancyről van szó, nem kaptad meg az üzenetét? A kislánya kórházba került és nem tudja megtartani a mai óráját - türelmes mosoly, hagyva, hogy feldolgozzam az információt. - Ó! - lepillantottam a padló felé. - O-ó! Nos... akkor azt hiszem, feleslegesen jöttem el - a tekintetemmel felmértem aztán az edzőterem gépeit. Futni odakint is tudtam. Arra a borzasztó biciklire elhúztam a számat, a félpucér, izmos alakokra pedig enyhéne elpirultam, csak két pillanattal tovább bámulva feléjük. Biztos, hogy fehérjében fürdenek ezek a férfiak! Hát mekkora a....?! - Dehogy! Képzeld el, nem rég kezdett Meera nálunk. Nem akarod kipróbálni a hastáncot jóga helyett? Vagyis ma úgysincs jóga - vigyorodott el, és mégis mit kellett volna neki mondanom? Hogy nem szerettem a hasam? Vagy hogy gyűlöltem táncolni? - Húsz perc múlva kezdődik az órája. Addig még be is tudsz melegíteni - folytatta a meggyőzést, mire felsóhajtottam és a személyimért cserébe elkértem tőle egy szekrénykulcsot. Húsz perccel később már csak a barackszínű sportmelltartómban álltam, mezítláb és a fitnessnadrágomban a terem széle felé orientálódva - biztosan nem a középmezőnyt fogom erősíteni. Örülök, ha nem lesz sérvem a mai nap után, tekintve, hogy képes voltam elszerencsétlenkedni magam és a saját lábamban is akár elborulni. Jobb volt a biztonság, ha nem veszélyztetek magam mellett másokat is akár. Zavartan köszörültem meg a torkomat, mert a teremben lévő lányok mindannyian formásabbak, gömbölyűbbek voltak nálam, akiknek minden bizonnyal könnyebb volt az a fajta mozgás, ami a hastánchoz kellett... és itt voltam én, aki csak eljógázgatott vagy lovagolt, amikor épp nem kellett gyerekekkel foglalkoznom. Panaszosan felsóhajtottam. - Sziasztok! Aaaa, de jó, látom, ma már többen vagyunk! Aki még nem ismerne, hadd mutatkozzak be: Meera Gupta a nevem - intett egyet vidáman körbe. - Felkészültünk a csípőmozgásra? Tudom, sokan úgy gondolják, hogy borzasztóan nehéz, de higgyetek nekem, abszolút nem az. Kezdő tanfolyamra érkeztetek, de néhány mozdulat úgy tűnhet, haladó gyakorlat. Hogy lépést tudjatok tartani velem, lassan mutatom majd be nektek mit és hogyan kell csinálnotok. Ha fáj, nos... néha az a jó - kuncogott fel, széles mosolyt villantva. A szemeim a csípőjén tökéletesen álló szimmetrikus felvágással rajta dögösen álló teljes körszoknyát mérték fel. Egy kicsit azt hiszem, irigykedtem a magabiztosságára. - A mai nap is kis bemelegítéssel kezdünk majd, ami jó kalóriagyilkos átmozgatás lesz - pár nő felnyögött panaszosan, mire Meera elnevette magát. - Ezt élvezni fogjátok, megígérem! Gyertek közelebb kicsit, nem a Holdat akarjuk meghódítani ma - integetve invitált közelebb mindenkit magához, s úgy éreztem, leginkább ez nekem is szólt... mert ha lehetett volna láthatatlanná váló köpenyem, bizony magamra öltöm most azt. Beljebb lépdeltem, de egy bő karnyújtásnyira egy hosszú, barna hajú nőtől megálltam, bizonytalanul rámosolyogva. - Ha megütnélek, vagy neked esnék, akkor előre is elnézést kérek.. a koordinációm nem az igazi.. azt hiszem - legalábbis Jude mellett úgy mozogtam, mint egy betépett, ittas és állandóan zavarban lévő Barbie, akit minden egyes alkalommal az ügyvédnek kellett egyenesben tartania... egészen tegnapig. Akkor tökéletesen ment a vízszíntben maradás is alatta... istenem, csak ne gondoljak arra, milyen hangokat csalt ki belőlem.. a fenébe is! Megköszörültem a torkom. A kezem automatikusan lódult meg előre, hogy bemutatkozhassak egy félig hivatalos kézfogással: - Cora vagyok.. ha neked esnék, akkor pedig Bocsi lesz a nevem - nevettem el magam szórakozottan.. igen, talán ez lesz a legtökéletesebb program mára: biztos, hogy hitetlenkedve fogok itt mindent nézni és azt mondani mindenre első alkalommal: biztos, hogy nem és nincs az az isten.. Na gyerünk, hastánc, mutasd magad!
Visszatérve New Yorkba még mindig nem szoktam meg, hogy az ünnepek elmúltak és már nincs mellettem a családom. Minden évben az volt a nagy szenzáció, amikor a Montilio família tagjai összegyűltek és a megszokott kirándulás keretein belül beszélték át a kieső hónapok történéseit a fák közötti barangolás közben. A kinti levegő jót tett, átmozgatta minden részemet és felfrissítette a lelkemet is. Ilyenkor nem figyeltem a telefonomra, általában ki is kapcsoltam, hogy semmi se zavarhassa meg a családommal töltött időt. A hazalátogatásaim száma évről évre csökkent, de ehhez mindannyian ragaszkodtunk. Három fiútestvérrel felnőni nem olyan egyszerű művelet, főleg úgy, hogy én voltam a legkisebb. Mindentől óvtak és állandóan ki lettem kérdezve az aktuális pasiügyeimről. Az egyetlen kivételt ez alól a Damien-es eset jelentette. Egyiküknek sem számoltam be arról, hogy el lettem jegyezve és valahogyan az sem derült ki, hogy bántalmazás áldozata lettem addig az estéig, amikor Trevnek ide kellett utaznia és önvédelemre hivatkozva a szárnyai alá vennie. Nem meséltünk otthon arról, én sírva kérleltem őt, hogy hagyja ki a többieket..már így is eleget szenvedtem. Damian a kórházban feküdt immár két éve és nem sok esély volt rá, hogy valaha is magához fog térni. Azt hittem, hogy ez a titok meg fogja mérgezni a kapcsolatunkat, de éppen ellenkezőleg történt. Sokkal több figyelmet kaptam és egy ideig velem is maradt a bátyám. Nem kergettem hiú ábrándokat, hogy Carla is tud az esetről. Trevor mindent megosztott a feleségével és nem is haragudtam rá emiatt. Richard és Devon másképpen reagáltak volna…sőt Dev már biztosan börtönben ülne, mert nem hagyta volna életben az exemet. Okkal nem mondtam el nekik és a szüleimet sem akartam azzal terhelni, hogy aggódjanak miattam. Az akkori forgatókönyv alapján haza kellett volna költöznöm, de akkor nem jutok el odáig, hogy megismerjem Heather-t és két könyvemet sem adták volna ki. Néha az álmok erősebbek, mint a félelmek. Nem mondom, hogy könnyedén túlestem a traumán és van még mit dolgoznom magamon, de jó úton járok és büszke vagyok rá, hogy akkor nemet mondtam. Az élet csupa meglepetés, ahogyan az eltelő idő fogalma is. A szmogos város közepén az egyetlen menekülési pont a Central park, csak sajnos nem minden alkalommal sikerül elmennem oda, nem is a környéken élek és ahhoz minimum negyven percet kellene metróznom. Említettem, hogy szeretem a kinti mozgásformákat, de be kell érnem néha azzal, hogy edzőterembe vagy más csoportos órára menjek. Heather ötlete volt a heti hastáncóra is, csak azt felejtette el közölni velem, hogy ma este randija lesz és nem tud eljönni velem. Gyűlöltem a gondolatát is annak, hogy egyedül jelenjek meg valahol csupa idegen között, de erőt vettem a félelmeimen és eljöttem a központba. A kiválasztással is meggyűlt a bajunk, mert eléggé teltházasok ezek az órák és már annak is örültem, hogy egyáltalán befértünk mára. Erre tessék az egyik főt ki kellett húzatnom. Heather már a sokadik sms-t írja nekem, hogy bocsássak meg neki, de az a pasi akkora farokkal rendelkezik, hogy nem mondhatott nemet. Ki sem kellett találnom, hogy kiről beszél. Az elmúlt napjaink központi témája az újdonsült ügyfele volt valami Reginald Epcott…egy leendő író. Nem mondtam neki, hogy én is az ügyfele vagyok, mert kibaszta volna a biztosítékot. Mégsem versenyezhettem egy izomaggyal és némi írói vénával. Sejtettem, hogy nem lesz hosszú életű a kapcsolat, mert a barátnőm csak addig érdeklődik valaki iránt, amíg ki nem próbálta az ágyban. Két hétig full szerelmes és utána egyik nap úgy ébred fel, hogy másra vágyik. Irigyeltem a hedonista életmódját, de én személy szerint nem lettem volna képes minden egyes héten mással ágyba bújni. Damian az egyik oka ennek, de régebben se váltottam a partnereimet olyan gyakran, hogy az másoknak is feltűnő legyen. Egy szó, mint száz, de ma ismét kilépek a komfortzónámból, hogy egyedül jövök el valami csoportos sporttevékenységre. A tánc mindig is érdekelt, de nem voltam jó benne, ahogyan a hangomat sem eresztettem ki túl gyakran, nehogy valaki megsüketüljön. A központ előtt tipegek vagy húsz percet döntésképtelen állapotban. Megannyi forgatókönyv fordul meg a fejemben annak eshetőségével, hogy miképpen ér véget a ma este. Valakit a sürgősségire visznek miattam, én kötök ki ott, mert nem tudok egyenesen állni, vagy hazamegyek és nézem tovább a kedvenc sorozatomat. Csábít az ötlet, hogy felüljek a metróra és meg se álljak hazáig, de aztán egy nő magabiztos fellépése kell ahhoz, hogy bemenjek az épületbe. A nyüzsgés azonnal kézzel tapintható, nekem meg elkezd izzadni a tenyerem, amíg odasétálok a recepciós pulthoz. - Helló… - köszönök bátortalanul és a velem szemben állóra tekintek. - Szia. – pillant fel kedvesen a computer mögül. - Meera Gupta órájára jöttem. – felelek egy fél másodperces szünet után. - Megtudhatom a nevedet? – mosolyog rám bátorítólag, mire csak sóhajtok egyet és már keresem elő a megerősítő e-mailt is. - Meghan Montilio… - kezdenék bele, de máris pötyögni kezd és úgy öt másodperccel később egy kártyát csúsztat át nekem a pult tetején. - Meg is vagy. Ez itt a mai kártyád. Az öltözőben ezzel tudod befoglalni a szekrényt is, bármelyiket választhatod, csak utána húzd el előtte a kártyát, hogy rendesen bezáródjon. Van mindened az órára? Esetleg megkínálhatlak egy citromos vízzel? – menten eláll a szavam, mert soha nem találkoztam még ilyen kedves személlyel. - Köszönöm elfogadom. – lelkesülök fel és a vállamra erősített táskával egyensúlyozva várom meg az italomat. - Amennyiben tetszik az óra majd, akkor iratkozz fel és küldünk elérhetőséget meg órarendet is külön az e-mail címedre. – megköszönöm a kis üveges folyadékot és elindulok felfedezni az öltözőt. Fekete jóganadrág és hozzáillő fekete sportmelltartó kerül rám, még a hajamat is kontyba fogom fel, mert elég hosszú. A legtöbben klikkekben érkeztek, de ez sem szegi a kedvemet, maximum annyira, hogy nem vagyok kezdeményező és a terem szélét választom ki a mai edzés idejére. Meera határozott és egyből Heather-t juttatja az eszembe. A felvezetője kicsit megijeszt, mert soha életemben nem táncoltam és a legkisebb tehetség is hiányzik belőlem ezen a téren. A felszólítás a közeledésre két mini lépést jelent nekem, de amint a kezemet kinyújtom máris valaki hozzám ér. A bizonytalan kezdésre csak elmosolyodom. - Semmi baj, én sem vagyok valami gyakorlott táncos. – felelem neki és most oldalról szemügyre is veszem őt. - Én Meghan vagyok és hasonló esetben csak lökj félre. – nevetek fel, de Meera sokkal határozottabb nálunk. A hastáncról más elképzeléseim vannak, de a kezdeti csípőmozgásba még a derekam is belefájdul. - Random elhatározás vagy be is regisztráltál? – érdeklődöm a mellettem állótól. - Nekem lemondta a barátnőm, mert randizik. – avatom be az újdonsült sorstársamat az én történetembe.
It's so easy to...
think about love, to talk about love, to wish for love.
But it's not always easy...
to recognize love even when we hold it in our hands.
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
Nagyon finom műszer a lélek és bizonyos dolgok megbéklyózzák.
A bűntudat például vagy ha magunkba fojtjuk az érzéseinket, titkolózunk: óriási teher a léleknek.
Az efféle emberi eredetű súlyok ráakaszkodnak
és elnehezítik.
★ foglalkozás ★ :
bestseller író
★ play by ★ :
Inbar Lavi
★ hozzászólások száma ★ :
176
★ :
Re: moving a piece of music
Vas. Dec. 04 2022, 20:11
Meghan and Cora
It is normal to get nervous when trying something new.
Ahogy a személyi edzők, úgy a jógaoktatók is a legtöbb esetben csak addig kellettek, ameddig a helyes tartást, az alapokat elsajátította az ember, s utána már ugyanazokat a gyakorlatokat lehetett végezni otthon is, vagy egyedül is. Annak ellenére, hogy imádtam úszni, szerettem futni, a jógaóráimat nem szerettem otthoni gyakorlatként elvégezni. Szükségem volt arra, hogy valahol másokkal is kieresszem a gőzt. Hogy hiába voltunk jó páran, mégis azt éreztem, hogy tömegben lehetek együtt. Ha nem is vágytam az előtte vagy utána lévő felesleges csevelyekre és illedelmes nonsense bazsalygásokra legtöbb esetben, mindig kedvességgel és nyíltan álltam másokhoz, hagyva, hogy felvyegem azt a ritmust, amit ők diktáltak, azt a témát kivesézve, amik nekik volt fontos. Természetesen voltak olyan dolgok, amiket nem szívesen hallgattam magamtól, csak fültanújává váltam azoknak, mégsem cseréltem volna el ezeket a pillanatokat. A mai nap viszont kivételt képez, mert annak ellenére, hogy terveztem ezzel, hogy szükségem lett volna arra, hogy a csípőmben érezzem a nyújtásokat, hogy a gerincem is lágyan roppanjon meg bizonyos mozdulatokra, a recepción ülő lány egyik pillanatról a másikra zúzta össze azt az elképzelést, amivel érkeztem. Nincs ma jóga. Üzenetet kellett volna kapnom. Nagyszerű. Az öltöző padján ültem percekig átöltözve már, csak hogy igyekezzem kiverni a fejemből a történteket és arra koncentrálni, ami fontos volt: a jelen, csak én. Csakhogy... én voltam mindig a legutolsó magam számára és pontosan emiatt szuggeráltam a telefonomat is, hogy keressenek rajta, jöjjön üzenet, amire tudok válaszolni, amivel visszacsatolást kaphatnék. Mivel ilyenre nem került sor, ezért a telefont, a tárcámat és a kulcsomat is elsüllyesztettem a táskámba, a szekrény ajtaját pedig rázártam. Annak kulcsát viszont magammal vittem a törölközővel egyetemben, mert hát.. fogalmam sem volt, hogy a hastáncnál a hasamon túl még mire lesz szükségem. Ha tudtam volna, ha érdekelt volna már eddig is, minden bizonnyal kipróbáltam. De így, némileg céltalanul álltam neki a projektnek, felvértezve magammal egy csipetnyi bátorsággal is, mert meg tudom csinálni. Tudok bénázni mindenki előtt! Ezért is léptem a perifériába és onnan nem is szándékoztam elmozdulni, hogy még csak esélyem se legyen másokban kárt tenni magamon kívül. A tervem egyszerű volt, azonban az oktató nem osztozott a projektemben, hát felszívva magam minimális léptekkel közelítettem meg a tetthelyet. Vagyis.. még nem volt az, de mindenre fel kellett készülnöm. Úgy tűnt, mióta az ügyvédet ismertem, azóta csak esni-kelni, nekimenni tudtam neki, a falnak, mindennek és ez nagyon nem tetszett. Pedig összeszedett nőnek hittem magam egészen eddig. A jógán relatíve ugyanazok az arcok fordultak meg, de itt senki sem volt olyan, aki mellé odacsapódhattam volna, ezért is némileg imitálva az árva kiskutya szindrómát, a lehető legelső áldozatomra csapva le kezdtem bele a sajátos bemutatkozásomba némi nevetéssel zárva le a kétbalkezességem. Szerencsére a fiatal nő nem vette tolakodásnak a szavaim, kurtán biccentettem arra, hogy valószínűleg ő sem indulna a tánc világbajnokságán. Meg tudtam érteni. Valószínűleg ő másban volt sokkalta jobb, de persze inkább nem tippeltem be, mert esélyem sem lett volna kitalálni így, ismeretlenül. Hogy.. lökjem félre? Zavartan igyekeztem palástolni a döbbenetem. - Most csak viccelsz? Eszem ágában sem lenne téged bántani. Még csak nem ismerlek.. mondjuk ha ismernélek sem akarnálak bántani - nevettem el magam, képtelenségnek gondoltam még a lehetőségét is, hogy benne tegyek kárt. A gondolatmenetem megakadt, ahogy a pillantásom Meerára vándorolt, a bemelegítés gyanánt végzett csípőrángásokra pedig csak sokkos pillantással igyekeztem befogadni a látványt. Beletelt egy kis időbe, mire lassan rávettem magam, hogy ne pélcikaember mozgással igyekezzek imitálni a profi és korábban begyakorlott mozdulatokat, mégis köhintettem. Bénának éreztem magam, reumás zsiráfnak, s egy idő után a csípőmre is pakoltam kelletlenül a kezem, ahogy Meghan érdeklődött. Úgy tűnt, a hastánc kellős közepén a női multitasking cserben hagyott és csakis egyetlen dologra tudtam koncentrálni, ami jelenleg a mellém kerülő lány volt. - Elmaradt a jóga. Az oktató kislánya beteg és elvileg kaptam róla értesítést - panaszoltam el, de a tény maga nem zavart, csak hogy tényleg ha előbb tudom meg a részleteket és a változást, valószínűleg inkább egy uszodába mentem volna el. - A recepcióban ülő lány javasolta, hogy ha már itt vagyok, akkor foglaljam el magam, de... - a zene és Meera miatt halkabb voltam még az alap Cora-hangmagasságnál is, de bárhogy is próbálkoztam, magamon éreztem Meera pillantását. Még csak elbújni sem tudtam előle, mert azonnal megindult felém, minekután nem a mozgással, hanem a beszéddel voltam elfoglalva. - Lányok?! Hogy megy? - érdeklődött kedélyesen, s mielőtt még válaszolhattam volna, a csípőmre csúszott gyengén a két keze, lassan ritmusba mozdítva a testemet a zenére, az előző gyakorlatot végezve.. Ez az! Jó lesz ez, csak bele kell rázódj?! - itt Meghan felé fordult. - Neked hogy megy? - csivitelt, s elhagyva engem már Meghan mögé libbent, hogy a tenyerét a lány gerincének alsó részére csúsztassa, a csípője fölé, hogy érezze, hogyan mozog a lány a keze alatt. Igyekeztem magamra figyelni, az előbb irányított mozgásomra, meg arra is, hogy beszéljek. De rá kellett jönnöm, hogy ez nagyon nem nekem való. Beharaptam az ajkam tétován. - Fogadjunk, hogy inkább lennénk mindketten randin most.. ehelyett - a lehetetlen pozíciójú mozgásra jegyeztem meg ezt, azt érezve, mintha Meerának hátul is lett volna szeme, ahogy maga mögött hagyott minket, hogy belejöttünk a gyakorlásba. - Mármint.. nem... inkább otthon egy bögre teát szürcsölve a Büszkeség és balítéletet... - javítottam gyorsan, megválva a cipőimtől. Most zavartak a mozgásban. Szerintem. - Te milyen programot kívánnál ehelyett? - tudakoltam Meghantól.