There are 3 constants in life: change, choice and principles
Négy napja érezhetem magam újra szabadnak, de ennyire ne rugaszkodjunk el a valóságtól, mert a fejem még mindig próbál alkalmazkodni ahhoz az életmódhoz, amit lecsukva kellett megszoknom. Az első két nap jó volt, már olyan szempontból jó, hogy Domi megkongatta a vészharangokat és nekem megint csak fel kellett szállnom a vonatra, amin én maximálisan csak utas lehetek. Baszki, nem én irányítom az életemet és nem minimális ráhatásom sincs, hogy mi történik, ha meló van én megyek és mindegy, hogy a melót Domi vagy Garrido adja. Visszaszereztük Assiat, Dominique kislányát. És aztán? Aztán pár napig semmi nem történt, a nagy büdös semmi, aminek én mellesleg baromira örültem. Tudtam, hogy ha kellünk, hívnak, ha pedig nem hívnak, akkor maradjunk nyugton. Már megtanultam az elmúlt jó pár évben, szóval jah, nem vágok eret csak mert nincs meló, nem dőlök kardomba, csak mert Garrido lapít, Qadír meg felszívódott, igaz, rohadtul nem is kerestem. Lehet meg kellene köszönnünk, hogy kiálltak értünk és kihoztak abból a pokolból, de ne üljünk már fordítva a lovon, Qadír rángatott bele ebbe az egészbe, ő is juttatott dutyiba, asszem ezt hívják pillangó effektusnak. Vagy inkább tükörbe nézhetnék és elfelejthetném az anyámmal való találkozásomat, akkor könnyebb lenne bevallanom, hogy az egyetlen hibás az én magam lennék, végtére is, kurvára nem kényszerítettek semmi, még ha aztán kilépni már nem lehet. Szerintem az utóbbi harminchat órában csak az erkélyre mentem ki bagózni és mást nem csináltam, ez viszont kezdte felerősíteni bennem a letargiát. Kezdtem begolyózni teljesen, már nem volt elég az, hogy Domi seggét bámuljam, ahogy lehajolgat Assiaért, kezdtem megfulladni és nem a cigifüstbe. Az megvan, mikor régóta vársz egy eseményre, aztán feladod, nekiállsz mást csinálni és pont akkor következik be? Mit tudom én, várod a postást, de egy idő után már csak elszaladsz a boltba, erre fel pont akkor jött? Nah, nagyjából erről van szó most is.
- Elmegyünk valahova? - kérdezem Domit, aki éppen talán főz, de nem tudom, mert nem látok fel a konyhapultra innen a kanapéról, ahonnan a TV-ben leadott híreket bambultam. - Mit tudom én, mondjuk lehet köszönnem kellene apámnak is így lassan másfél év után. - Megvonom a vállamat, miközben felülök a seggemre. Kolumbia óta baszki, azóta nem láttam az apámat, nem is jelentkeztem telefonon, egyszerűen nem léptem vele kapcsolatba. Ha nem lenne Qadír, aki valószínű tájékoztatna a bátyja haláláról, akkor lehet azt hinném, hogy már rég nem is él, vagy az étterme csődbe ment. - Aztán befalhatnánk hat amerikai palacsintát. - Nem vagyok éhes, de ha a szegény embert hirtelen megvendégeli a király, normális hogy minden csodaételt be akar falni, én is ezt érzem a dutyi után. - Mondjuk ketten? - Nekem amúgy nincs bajom a lányával, tényleg, tegnap még bújócskáztam is vele, de azért most már akarnék egy kicsit kettesben is lenni Domival. My bad.
- Megnyugodtál? - kérdezem Domitól már az utat figyelve. Nem részletezem, de egyértelműen a pár napja történt eseményre utalok, amikor kitépték kezei közül a lányát és esélyes volt, hogy örökre elveszi, meg még az is, hogy mindketten visszamennek Párizsba, aztán mintha mi sem történt volna az elmúlt években, folytatódna az életünk egymás nélkül. Napszemüvegem takarja szemeimet, de félszegen rá pillantok, mikor megszólal a telefonomon az a csengőhang, ami egyértelművé teszi, hogy valamelyik főnököm hív. Feszülten sóhajtok egyet, majd nem hangosítom ki, hanem inkább fülemhez emelem a mobilt. Oh hogy baszná meg... - Igen? - Garrido az, nyilván. Jobban szeretem, mikor Qadír hív, mert akkor tudom, hogy nincs meló, hanem csak valami információt akar átadni nekem. Nem hosszú a hívás, tulajdonképpen elmondja, hogy hova vár, meg hogy most, aztán már szakad is meg a vonal. Az én gyomrom meg görcsbe rándul, mert nem a megszokott helyre hív, bár mit tudom én, mi lett a megszokott hely számára amíg én sitten ültem, de igazából marhára mindegy. - Közbejött valami... - húzom el szám sarkát közölve Domival a hírt, de eközben kihasználom az útszakasz adta lehetőségeket és csak részben szabályosan nyomok egy száznyolcvan fokos fordulat a szembe savba. - Találkoznom kell a főnökkel. Ha gondolod, kiteszlek, vagy megvárhatsz majd a kocsiban is, remélve, hogy nem fog sokáig tartani. - Mert amúgy nem szoktam órákig dumálni Garridoval, szerintem a találkozásaink átlagos ideje nincs meg negyed óra sem. Testbeszédem eléggé megváltozik a hívástól, feszültebb és komolyabb vagyok, elsősorban mert nem tudom, mire számítsak úgy, hogy nem találkoztam a főnökkel úgy egy éve. Mindig volt valami, ami miatt én, meg Tod és Sainz nem tudtuk érdemben végezni a feladatainkat, először majdnem szitává lőtt minket a rivális banda, aztán jött Kolumbia, meg a farmos bujkálás, végül pedig háromnegyed éves csücsültünk azért, hogy aztán még csak bűnösnek se ítéljenek minket.
- Maradj itt - nézek Domi már az álló autóban. - Ha bármi lenne - bökök a kesztyűtartó felé - az ott van. - Tudja, mi van benne, a parkolóházban is onnan vettem elő a fegyvert, ami aztán mindkettőnk életét is megmentette. Jah, ez most itt veszélyes terep, de a múltkorihoz képest ez itt a "mi" területünk, egy olyan sztriptízbár előtt állunk, ami Garridohoz tartozik, ami nekünk jó, ellenben a fönökeim egytől egyig barmok, szóval vigyázni kell. Közben meglátom Garridot, eléggé meghűl bennem a vér, mert azt hittem, hogy én szépen besétálok, aztán majd ugyanúgy szépen kisétálok csak némi információval, arról nem volt szó, hogy ő is megemeli a seggét. Egy alig hallható baszdmeget lenyelek még, aztán kiszállok az autóból, megkerülöm azt és még mindig napszemüvegben Garrido felé veszem az irányt. Még nem vagyok ott vele szembe, de már innen is látom a szeméből, hogy ez az ember még mindig egy őrült. Egy őrült zseni, aki kurvára eléri a célját, bárkin kelljen átgázolnia. - Patrón? - Sainz kezdte még el így hívni, aztán én is átvettem tőle. Elvileg spanyolul főnököt jelent, ez meg itt előttem egy elég befolyásos családból származó kolumbiai. Utálom a kolumbiaiakat, nem tudom, mondtam-e már, de mindegy, mert mióta ide kerültem, már akkor nyilvánvaló volt, hogy Garrido lesz a főnökök, akinek szót kell fogadnom, én meg így tettem és azóta máshogy nem is tehetnék. De nem arról szól a mi ismeretségünk, hogy barátok legyünk, szóval marhára mindegy is, mit gondolok a kolumbiaiakról.
BAD GUYS NEED TO GET LUCKY EVERY TIME
Good guys just need to get lucky once.
★ családi állapot ★ :
Don’t go into this lightly. If you
are MINE, you need to understand I
will burn the fucking world to the
ground for power on YOU.
★ lakhely ★ :
Manhattan (is)
★ :
★ idézet ★ :
I realize that our TRAUMAS never really go
away. They live inside of us, in the deepest
darkest pits of our own tiny hells. Cocked
and loaded, waiting for someone to come
along and PULL THE TRIGGER.
Re: You didn't come this far to only come this far
Hétf. Márc. 28 2022, 14:41
Tiger, Dominique & Garrido
If you support evil, you are evil.
Mint mindig, ma is koran keltem. Csak akkor lepodok meg, amikor megpillantom magam mellett a kis latinat, akit az ejjel megdugtam. Miutan gondoskodtam arrol, hogy a kis draga felebredjen, szora is nyitom a szamat. - Te megis mi a faszt keresel itt? Egy kurva vagy a sok kozul, aki most szepen fogja a holmijat es tiplizik, mig szepen mondom. - huzodik egy apro mosoly az arcomra. Mely levegot kell vennem, amikor azt latom, hogy a szobamban oltozkodik. - Azt mondtam, takarodj! Nekem dolgom van, baszdmeg. Oltozz kint, vagy ahol akarsz. - nem szivesen emelek kezet a gyengebbik nemre, de ha kihoznak a sodrombol, megis mit tehetnek? Szerencsere a no meg az elott tiplizik, hogy felkurna az agyamat. Lezuhanyzom, magamra kapok egy fekete oltonyt, majd johet a reggeli. Ezt kovetoen magamhoz veszek nehany aprosagot, ralesek a csuklomon levo Rolexemre, majd meg idoben bepattanok a szinten fekete Maseratimba. Van nehany oram a megbeszelesig, ugyhogy arra gondolok, miert is ne nezhetnek el egy szamomra kedves kis helyre, hogy megbizonyosodjak arrol, minden ugy halad-e, ahogy azt elvarom. Neha szeretem meglepni az embereimet, hisz ilyenkor kiszurhatom azokat, akik lustak vagy egyszeruen csak nem vegzik jol a munkajukat. Nos, most is akadt egy szerencsetlen, aki tul lassu. Az automnak dolve figyeltem a szorgos kis hangyakat, majd mikor veletlenul epp felem nezett, intettem hogy egy kicsit beszelgessunk, mint ferfi a ferfival. Kar, hogy nem gyujtottam ra, mert mire az emberunk elert idaig, egy szivart is lazan elszivhattam volna. - Mi a neved? - uj lehet, mert meg sosem lattam. - Szoval kedves Wade.. Te ezt munkanak nevezed? - bar sejtettem, hogy nem tud meggyozni, azert adtam neki egy eselyt. - Juan! - szolok az egyik ficko utan, aki regota nekunk dolgozik. A mosolyom sok mindent elarul, foleg miutan uj baratunkra pillantottam. Juan mar bolint is. - Nem tartalak fel.. Most nem ruglak ki, de azert legyszives, huzz bele, oke? - veregetem vallon. Valoszinuleg azt hiszi, egy megerto, kenyerre kenheto fonok vagyok, am ez nincs igy. Nehany perccel kesobb megnyugtat a loves hangja, ugyhogy fel is hivom Qadirt, hogy valtsunk nehany szot. A hulye is tudja, hogy a fontosabb, jelentosebb dolgokat nem telefonon kell megbeszelni, ugyhogy semmi "rossz" nem hagyja el a szamat. Amugy felreertes ne essek, nem hianyoljuk egymast, nem szoktunk skypeon - vagy mi a tokomon - webcamezni, de azert neha - mar csak a munka miatt is -, beszelnunk kell. Ugy ket percig tarthatott a beszelgetes, azt kovetoen pedig ujra autoba ultem es a barig meg sem alltam. Az ajto elott szepen leparkoltam, majd kenyelmes tempoban besetaltam a voros falakkal diszitett stripbe. - A szokasosat. - adom le a rendelest ugy, hogy a nore sem nezek. Elfoglalom helyemet az egyik VIP bokszban, aztan mondjuk ugy, hogy turelmesen varok. Nalunk nem tul gyakori a keses, en altalaban nehany perccel korabban erkezem, igy vendegeimnek van meg egy kis idejuk. - Uraim! - allok fel egy pillanatra, hogy a fet fickoval kezet foghassak. - Foglaljanak helyet. - ulunk le mind a harman, Stacey pedig mar szalad is, hogy megkerdezze a ferfiaktol, mit innanak. Megkinalom oket egy-egy minosegi szivarral. Ragyujtok, nem beszelek melle, azonnal a targyra terek, hogy meg veletlenul se huzzuk egymas idejet. Nekik is dolguk van, nekem is. Ez mar kicsivel tovabb tart, mint az imenti latogatas, de vegul nyelbe utjuk az uzletet. - Orulok, hogy sikerult kozos nevezore jutnunk. - jegyzem meg, miutan lehuztam a maradek italomat. - Ha van idejuk, nyugodtan maradjanak meg. - intek a lanyok fele. Ekkor hivom fel Tigert, hogy mar johet is, mondjuk ugy azonnal. Az uzletembereink csak negyed orat gyonyorkodnek a lanyokban, mikor pedig tavoznak, kikiserem oket. Senki sem mondhatja, hogy nem vagyok uriember. Mar bemenni keszulok, amikor valaki leparkol. Valaki, vagyis Tiger. Ugy latszik, ma mindenki balfasz. Tenyleg masokra kell varnom? Az ido penz, bassza meg. Es meg mindig ott traccsol valami tyukkal, jezusom. Hatalmas levegot veszek, hogy lenyugodjak, ekkor fohosunk vegre osszekapja magat es megtisztel azzal, hogy elem all. - Eloszor is.. tudod, hogy nem szeretem, ha az idomet huzzak. Masodszor pedig kerlek, ne legy tiszteletlen, es vedd le ezt az ocska szart magadrol. - gondolok a fortelmes, izlestelen napszemuvegere. - Legalabb allna jol, baszod. - mast inkabb nem is fuzok a csodas stilushoz. - Cabrón, hozd ot is, ha mar idaig elkisert. - csak remelni tudom, hogy felfogja, kirol is beszelek. Az biztos, hogy nem acsorgok tovabb az utcan, hanem belepek a sztriptizbe. Ez egy olyan hely, ahol nem csak tisztesseges emberek fordulnak meg, ugyhogy elso a motozas. - Na? Hogy tetszenek? - nezek hatra Tigerre egy vigyorral a kepemen. - Ne siessunk.. Elobb nezzuk meg oket. - tartok a szinpad fele, majd a tangaban vonaglo nok elott megallok. - Az egyiket haza is viheted. - ez egy visszautasithatatlan ajanlat, nem szeretnem, ha megsertene. - A kisasszonynak is tetszik a bar? - nezek egyenesen az idegen szemeibe, kozben vigyorom is kiszelesedik. A tancosok pontosan tudjak, ki a fonok, ugyhogy vagy harom most csakis nekunk "tancol".
"Everyone has a price, the important thing is to find out what it is."
★ foglalkozás ★ :
Üzletember
★ play by ★ :
Milo Ventimiglia
★ hozzászólások száma ★ :
48
★ :
Hétf. Márc. 28 2022, 20:44
Bad boys & Domi
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok még mindig a napokkal ezelőtt történtek hatása alatt. Bár a lányom ismét mellettem van és a sebeim is lassan gyógyulnak a lelkemen egy olyan kár keletkezett aminek a gyógyulási ideje hosszadalmas. Szembesülni azzal a ténnyel, hogy egy szempillantás alatt elveszíthetem a gyerekem borzalmas. Mindezt még megfejeli az a képzet is, hogy a Tigerrel való viszonyom is ennyire képlékeny. Ma van, de lehet, hogy holnap már ismét messze jár tőlem. Nem vagyok jól. Próbálom tartani magam, kihasználni minden pillanatot, de a lelkemen keletkezett sérülés még megakadályoz ebben. Talán eljön majd az a pillanat, hogy csak egy rossz emlékként jelenik meg agyamban, talán lesz majd olyan nap, hogy nem riadok fel álmomból és nem vágtatok át a lányom szobájába le ellenőrizni a jelenlétét. Tigernek nem beszélek a félelmeimről, megpróbálom eljátszani azt, hogy minden rendben van velem, de nem vagyok biztos abban teljesen, hogy minden másodpercben el is hiszi a mesémet.
- Mi? pillantok rá a púlt mögül Tigerre. Annyire belemerültem a csirkemmel kockázásába, hogy nem hallottam mit mond. Az elmúlt napokban nekem nem hiányzott semmi az életemből. Együtt voltam a két legfontosabb személlyel az életemben. Bevallom, hogy az utcára lépni még félek. Mathias bár fizikailag már nincs az életünkben, a tekintete, a öklének fájdalmas csapódása a testemen, a hangja, még most is üldöz. Félek. - El akarsz menni apádhoz? vagyis a munkahelyemre, ahol már hónapok óta nem voltam és ami már egyáltalán nem biztos, hogy a munkahelyem. Amerikába érkezésem óta már ez lesz a harmadik alkalom, hogy melót kell keresnem magamnak. Felsóhajtok. - Persze, mehetünk. könnyedén ejtem ki a szavakat ajkaimon, de a gyomrom görcsbe rándul. Nem akarom, hogy lássa rajtam mi játszódik le a fejemben így csak moslygok. Igazából annak örülök, hogy végre rá szánta magát az édesapja meglátogatására, Milad már biztosan mindennél jobban vágyik a fia társaságára. Bármilyen elcseszett is a kapcsolat kettejük között mégiscsak a gyereke. - Grace vigyáz majd Assiara, de Tiger... lépek ki a pult mögül egy hatalmasat sóhajtva. - Valaki rájuk tud nézni majd? lépek közelebb hozzá, hatalmasra nyílt szemeimmel szinte már könyörögve nézek rá. - Kérlek... lehet, hogy paranoiás vagyok, de megnyugtatna, ha tudnám, hogy nincsenek teljesen egyedül.
Grace olyan, mint egy földre szállt angyal, amint hívtam szinte azonnal jött is, bár gyanítom, hogy a gyerekfelügyelet mellett kíváncsi volt arra, hogy hogy vagyok. Hogyan boldogulunk. - Nem teljesen. dobolok ujjaimmal a combomon. Nem akarok hazudni neki, ő már nem egy idegen az életemben. Ő társam, a férfi akit szeretek, akinek soha nem lehetek elég hálás, a minimum, hogy őszinte vagyok vele. Csendben bámulok ki az ablakon miközben megszólal a telefonja. Rossz érzés uralkodik el bennem. Kísértetiesen hasonlít a legutóbbi alkalomra amikor mentünk együtt valahová és annak bizony börtön lett a vége. A szívem szinte megduplázza odabent az ütemet. - Ne már Tiger... sóhajtok fel, de tudom, hogy nincs más választása, ha hívják mennie kell. Nekem pedig ezt el kell fogadni bármennyire is nehéz. - Megvárlak majd az autóban. pillantok rá. - Arra viszont emlékszel, hogy amikor legutóbb ilyen helyzetben voltunk majdnem meghaltunk? Arról nem is beszélve, hogy utána hónapokig nem láttalak, mert szökevény lett belőled. nem azért hozom fel ezt a témát, hogy rosszul érezze magát, inkább csak azért, hogyha egyszer lehet most alakuljanak másképp a dolgok.
- Még mindig nem tudom használni. nézek rá jelentőségteljesen fejemmel a kesztyűtartó felé bökve. Legutóbb is az volt a szerencsénk, hogy leejtettem mert nem tudtak fejbelőni vele. Már éppen arra készülök, hogy felhívom Gracet leinformálódni a lányom hogylétéről, de tekintetemmel Tigrist és a zord kinézetű férfit bámulom. Szóval ő lenne a főnök, a nagykutya. Első ránézére senki nem mondaná meg róla, hogy nyakig sáros az alvilági dolgokban. Ilyen távolságból nem hallom, hogy miről beszélnek, de azt látom, hogy Tig testtartása, testbeszéde megváltozik. Néhány másodperc kell amíg rádöbbenek, hogy nekem int. Azt akarja hogy én bemenjek oda? Komolyan? Mi ez a hely egyáltalán. Minden kétséget magam mögött hagyva kiszállok a járműből es követem őket. Mozgásom még kicsit lassú, hiszen a bordáim nem gyógyultak be teljesen. Arcomon, szemem alatt még látszik a verések nyoma, egész testemben kék-zöld-fekete foltos vagyok, ami nyilván így felöltözve nem szembetűnő.
Elég hosszas és alapos motozás után a férfiak nyomában én is belépek a helyiségbe. Néhány lépés után nyilvánvalóvá válik, hogy milyen hely ez és elfog az undor. Minden arcvonásomra külön figyelnem kell, hogy ne árulják el milyen gondolatok járnak a fejemben. Amennyire csak tehetem próbálom tekintetemmel kerülni az előttünk vonagló női testeket. Szeretnék rá kérdezni, hogy pontosan mit is ért azalatt, hogy az egyiket Tiger haza is viheti, de a párom feszült testtartása óvatosságra int és bármennyire is kellemetlene a füleimnek ez a párbeszéd ráharapaok a nyelvemre. Nem szeretném, hogy Tig esetleg miattam kerüljön bajba. Most azonnal sarkon szeretnék fordulni és kimenni innen, de gaynítom, hogy azt nem díjazná egyik jelenlévő hímnemű sem. Az ismeretlen főnök férfi szavai rángatnak vissza a bár mocskos légkörébe. Most pillantok rá először. - A bár? Azt nem tudom. Eddig csak három fehér segget láttam... szemem sarkából Tiget figyelem. Most jól jönne az a stukker amit kint hagytam, szétlőhetnék néhány segget. Szó szerint.
Csüt. Márc. 31 2022, 20:56
Garrido | Tiger | Dominique
Némán kezdek el bólogatni Dominique kérésére, mert jah, végül is valaki biztosan rájuk tud nézni, csak nem könnyű kitalálni, hogy ki. Mindenkinek megvan a maga dolga és lehet, hogy Grace szívesen is babázik, vagy csak nagy örömmel fogadja a pénz, ami csurran-cseppen neki a bébiszitterkedésért, de valószínűleg a fiúk annyira nincsenek elköteleződve eziránt, én meg most nem igazán vagyok abban a helyzetben, hogy hasonló kérésekkel forduljak akár Sainzék, akár mások felé. - Gondolom Grace úgyis megkéri Olivert, hogy ugorjon át, amint Chris kilép az ajtón. - Ez a pár nap is bőven elég volt arra, hogy nyilvánvalóvá váljon Grace kialakulóban lévő kapcsolata, úgyhogy szerintem nem kell őket nekem nagyon noszogatnom, meg Grace sem arról híres, hogy szeret egyedül lenni. De persze, valamit csak tudok tenni azért, hogy Domi megnyugodjon. Szeretem, sőt, igényleg, hogy őszinték legyenek velem az emberek, úgyhogy jól esik, hogy Domi nem próbálja szépíteni a helyzetet, hanem bevallja, hogy még mindig nem tud dűlőre jutni fejben Assia elrablásával, amit persze hosszasan elemezhetnénk, hogy mennyire számít igazi rablásnak, de igazából mindegy. - Matt nem fog visszajönni - felelem anélkül, hogy rápillantanék, de a hangom elég határozott ahhoz, hogy mégis nyugtató tudjon lenni. Megértem, ha fél egy ilyen trauma után, de én biztos vagyok benne, hogy egy jó darabig most nem fog mocorogni, nem úgy, mint a telefonom, amit ennél a csengőhangnál sosem kihangosítva veszek fel. Nem csak Dominak nem tetszik, nekem sem az, hogy most hív a főnököm, de nincs választásom. Egy erős szájhúzással tudatom vele, hogy hát ez van, mit tudok tenni azon kívül, hogy nyomok egy visszafordulót és jobban rányomok a gázra amíg meg nem érkezünk Garrido bárja elé. - Ja, emlékszem, de az teljesen más helyzet volt - felelem míg kikapcsolom az övemet. - A különbség most az, hogy az itteniek nem a riválisok. Húzd meg magad és ne csinálj semmi butaságot, akkor nem lesz gond. - Azt most hagyjuk, hogy mennyire bízok a saját főnökömben, de volt rá kilenc éve, hogy lefejezzen, ha a dutyiban nem bérelt fel erre valakit, akkor most sem támad kedve. Remélem. Nem reagálok már Domi válaszára, én is tudom, hogy múltkor sem ment neki, talán jobb is, ha most sem erőlteti, de ezért jó, ha tud a meglapuló fegyverről. Ruhámat megigazítva szállok ki az autóból, már fél szememmel láttam, hogy kijött a bejárat elé, úgyhogy nem tökölök. Maximálisan elfojtom sóhajomat és leveszem a napszemüvegemet, amit egy laza mozdulattal a pólómba tűzök. Öröm látni, hogy Garrido még mindig annyira barom, mint eddig volt, de legalább meglepetés nem ér. A kiszámíthatóságot mindig jobban szeretem. Már régóta benne vagyok ebben a szarban, most szépen bemegyünk a falak mögé, hogy ne tudjanak lehallgatni, vagy kamerára venni minket, szépen ledumáljuk a munkát, pár perc jópofi és baromkodás, aztán én megyek a dolgomra. Ez alapvetően be is következik, azzal a kicsit sem apró különbséggel, hogy Garridot jobban érdekli Domi, mint az idő szűke. Szemeim szúróssá válnak pár másodperc erejéig, majd próbálok nyugodt maradni és lenyelem a sok káromkodást, aminek nyilván nem adok hangot. Volt egy érzésem, hogy érdekelni fogja Domi, tudtam, hogy hallott róla már, ahogy sokan mások is tudnak róla a bandából. Qadir többek között, csak hogy mondjak egy szép példát, ebből kifolyólag pedig valószínűleg arról van szó, hogy nehogy már Garridonak ne mutassam be, ha Qadirnak is megtettem. Ez érthető, leszámítva, hogy kurvára nem tartozom neki ilyen formaitásokkal, ami pedig Qadirt illeti, az jóval bonyolultabb találkozás volt, ami túlnyúlt a bandán. Mikor Garrido befelé fordul, én Domira pillantok és biccentek neki elég kikészült fejjel. Érti. Még nagyon új neki ez az egész, de egy-két szitut már átélt velünk, csak abban reménykedhetek, hogy valamennyire azért mégis hatottak rá azok az események és sejti, hogy most pofát be kell fogni és tűrni kell a szavakat és tetteket, legalábbis neki mindenképpen. Fapofával hagyom, hogy végigtaperoljanak, itt mindig ez van, meg amúgy úgy a banda legtöbb területén ez az első, amit megkapom ajándékba, mert még ennyi év után sem bíznak bennünk. Garrido nem bízik bennem, ami arra késztet, hogy én sem bízzak benne. Még egy pillantást vetek a lányra, mielőtt belépnénk a főnök után. Ami a látványt illeti, engem nem lep meg, igazából eléggé be is jön a látkép, ami persze gondolom Domit megbotránkoztatja. - Látom beszereztél pár újat míg én ültem - jegyzem meg körbenézve a táncoló csajokon kellően magabiztosan lépkedve a területen. Régen kurvasokat lógtam itt, most sem vagyok vak, elég jókat válogatott be Garrido, bár kétségtelenül elég kellemetlen a helyzet úgy, hogy Dominique itt van mögött, Garrido meg előttem. Nem puhultam meg sem a börtönben, sem azért, mert kijelentettem, hogy Domi hozzám tartozik, úgyhogy ezúttal már ő is a „családunk” tagja. Ezt Sainzék már elfogadták, Qadir kivár még, Garrido meg szerintem kezdi felfogni, aztán gondol, amit akar. - Nagylelkű vagy - Ez egy baszdmeg akart lenni és szerintem Garrido is tudja. Szeretek azért odabökni, hogy érezze a törődést, de végső soron tudom jól, hogy nem mondhatok nemet. - A börtönben is jól jöttek volna, de az édeshármast is nagyon szeretem - mosolygok rá az egyik lányra, akit amúgy Daniellanak hívnak. Igen, ismerek néhány régi táncost, az pedig elég jót jelent, hogy még mindig tudom néhányuk nevét. Édeshármas… amúgy nem rossz, de azért egy erős utalás tőlem a mögöttem lévőnek, tudom, hogy rosszul esik neki mindez, de ha meghámozza a szavaimat, rájöhet, hogy az édeshármas egy jelzés, hogy nem felejtettem el őt, csak sajnos most úgy kell játszanom ahogy Garrido fütyül, ez pedig azt jelenti, hogy lazának tűnök, de legbelül kicsit sem vagyok az. Talán látja rajtam a lány, aki ezerszer jobban ismeri a testemet, mint a főnököm a testbeszédemet. Csak akkor fordulok hátra, amikor Dominak szegez egy kérdést. Mélyebb levegőt kell vennem, hogy nyugodt tudjak maradni, a nyakam enyhén megfeszül, azonban a válaszára már az öntelt vigyoromat kell halványítanom. Nekem tetszik a válasz, szerintem nem túl erős, de azért önkifejező, úgyhogy részben elismerő, részben buja pillantással mélyedek szemeibe, majd aztán újra a főnök felé fordulok. - Na és Sainzék? Ők nem jönnek? - Ha igen, akkor ez bizony meló lesz, ha nem, akkor egy kicsit összeszorul a gyomrom, mert ez esetben kifejezetten engem akart látni és ezt sosem szeretem.
★ családi állapot ★ :
ground for power on YOU.
★ lakhely ★ :
Manhattan (is)
★ :
★ idézet ★ :
Pént. Ápr. 01 2022, 20:43
Apam gyakran ismetelgette, hogy mi csak gondoskodunk arrol, hogy az anyag kifogastalan legyen, de soha nem fogyasztjuk, nem elunk vele - meg veletlenul sem -. Ezt csak azok a barmok teszik meg, akikbol megelunk. A dolgunk az, hogy a finomsag valoban minosegi legyen, amit nem nehany dolcsiert osztogatunk, hanem borsos arat kerunk erte. Tisztaban kell lennunk azzal, hogy nem csak mi vagyunk a piacon es bizony jobbnak kell lennunk a tobbieknel, ki kell tunnunk. Ha az emberek tudnak es latnak, mik kerulnek abba a finom, edes porcukorba, melyet annyian fogyasztanak, sosem nyulnanak hozza, azt szinte garantalom. Soha, meg sem fordulna a fejemben, hogy kiprobaljam, ugyhogy apam hiaba jartatta a szajat feleslegesen. Neha meg mindig meg tud lepni, mennyi gyenge, es egyben naiv ember el ezen az elcseszett Foldon. Sokan azt sem tudjak, mi folyik itt, csak a szines oldalt nezik. Mindegy, talan jobb is igy.. Nos, ezek az emberek azok, akiknek ez a melo nem valo. Egy arva napot sem elnenek tul. Ha nem mas vegezne veluk, ok vetnenek veget a sajat nyomorult eletuknek. Itt birni kell a nyomast, es ha meglatsz egy sirva fakadt ferfit, aki keresztbe akart tenni neked, nem nezed el neki, hanem peldat statualsz. En azon emberek koze tartozom, aki ezt nem szereti finoman intezni. Legalabbis nem mindig. Miert ne nezhetne vegig elobb a csaladtagjai halalat vagy epp kinzasat? Miert lenne olyan konnyen vege? Hisz ha a mi birodalmunk veszelybe kerul, nem csak kicsit szivunk am, hanem eleg nagyot. Ugyhogy nem igazan ertem, miert gondoljak egyesek azt, hogy tul kemeny lennek. Ez jar nekik, ez a minimum!
Tiger ket okbol van meg az elok soraban. Az egyik az, hogy Qadir rokona, a masik pedig, hogy tul regota ismerjuk egymast. Az utobbit barmikor el tudnam felejteni, ha szukseges.. Mind tudjuk, hogy errefele ez igy mukodik, es nem surun mondhatod azt, hogy van egy igaz baratod, akire az eleted biznad. Amint elem all, oszinten orulok annak, hogy egy kurva szot nem szol, hanem szepen megteszi, amit kertem. Mint mindig, termeszetesen. Nem valtozott semmit, meg mindig egy kolyoknek nez ki. Az egyetlen dolog ami meg tud lepni, az a kocsiban ucsorgo no. A mi fajtank nem igazan visz vendeget a munkahelyere, ugyanis ez nagy butasag. Szinte felkeres keringore. Halvany mosoly ul ki az arcomra, mikor besetalok, kozben szivok egy slukkot a szivarbol. - Igy van. Sejtettem, hogy eszreveszed majd. - mondom mindezt jol erthetoen pontosan akkor, amikor a no is kozelit felenk. - Mennyit gyonyorkodtel bennuk.. regi szep idok, nem igaz? - nezek hatra a kolyokre egy apro vigyorral a szam sarkaban, majd kifujom a fustot. Pontosan emlekszem, mennyi idot toltott itt annak idejen. Sosem zavart. Hadd elvezze az eletet, amikor nincs munka. Viszont ha menni kellett, akkor is azonnal indult, ha epp a farkan lovagoltak. - Mint mindig. - nem nezek ra, helyette inkabb a nokon legeltetem szemeimet. - Melyiket szeretned? Vannak meg nehanyan, ha ezek nem tetszenenek. - immar ra emelem tekintetem, az arcom komoly. Lathatja rajtam, hogy rossz otlet lenne visszautasitani. Edesharmas.. szep gondolat, ami hallatan csak elmosolyodom. Ez a bizonyos mosoly nem tul oszinte. Igazabol cseppet sem erdekel, mi jon be neki, es mi nem. Tenyleg ekkora baromnak nez? Hogy egy olyan no elott, akiert ugy odavan, ilyesmi hagyna el a szajat? Ugyan mar.. Az asszonynak nem lenne nehez dolga, ejjel azonnal ki is tudna herelni azert az aprocska szoert. Nem szamit, ezt most elengedem. Lemoshatatlan a vigyorom. Amikor Tiger ismet megszolal, csak mutatoujjammal jelzem, hogy kussoljon. Eddig a ferfi mellett alltam, most viszont a no fele teszek ket lepest. Elotte allok es alig nehany centi valaszt el tole. - O lenne az a bekazabalo, akit nehanyan emlegettek? - nezek le a kis aranyoskara, a kerdes pedig mind tudjuk, kinek szolt. - Na es miert? Helyettuk felmerhetted volna a bart, senki sem szegezett fegyvert a fejedhez, hogy a gyonyoru noket nezd, nem igaz? - egyelore, csibem. - Esetleg ferde hajlam? - ket ujjam finoman vegigsimitom az egyik karjan. - Jobban tetszenek a barnak? Ha oket szivesebben nezned, azonnal hivatok nehanyat. - arcom nem tul komoly, inkabb szorakozottnak mondanam. - Szoval te vagy az, akit el kene fogadnom.. - intek Stacenek, hogy azonnal jojjon ide. - Egy whiskyt. - nem, a tobbiek egyelore nem rendelhetnek. Tavolabb lepek a kedves holgytol. - Gondolom tudsz egy s mast Tiger munkajarol. - veszem at a poharat, majd megnedvesitem a torkomat. Persze, logikus, hogy fut fat beveszunk a "csaladba", hisz senki sem jelenthet rank veszelyt. Ez teljesen logikus. Szerintem is mindenkinek be kene hozatni/avatni az egesz csaladjat, miert ne alapon. Ez nem errol szol, bassza meg. Szep nagy csalad.. Ez lenne a jovo. A baj csak az, hogy a munka es a csalad nem fer ossze. A csaladodat ugy veded, ahogy tudod, a munkahelyeden pedig kibaszott ovatos vagy a "barataiddal". Ez egy mocskos jatszma, ahol jobb ha mindig eber maradsz es szaz szazalekig nem igen bizol senkiben. Egy ember van, akirol azt mondhatom, bizom benne, O az, aki hozzam hasonloan irto sokat veszitene, ha ugrana minden. Szeretnem azt mondani, hogy mindenki masban is, de magamnak nem hazudok. Termeszetesen osszetartunk, osszedolgozunk a jo cel erdekeben, de az en eletem nem arrol szol, hogy a banda tagjaival kavezgatnek otthon egy-egy cigi mellett, mikozben egy kedves kis sorozatot nezunk. - Tisztaban vagy azzal, hogy a mi fajtank nem el hosszu es tul boldog eletet? Raadasul nem csak velunk vegezhetnek, hanem a szeretteinkkel is. - ujabb slukk kovetkezik. - Jol hallottam, hogy van kolyok a kepben? Amennyiben igen, kesz vagy arra, hogy netan arvan vegezze? Vagy holtan? - fujom magam ele a fustot. - Remelem igen. Ha pedig nem, gondolkozz el ezen. - nekem igazabol teljesen mindegy, hogy felfogta e, mibe is ugrott fejest. Az biztos, hogy en mar abban a noben gyonyorkodom, amelyiket megdugtam nehanyszor. - Nem, nem jonnek. Mehetunk. - huzom le a poharam tartalmat, mielott meg elindulnek a VIP reszleg fele. - Milyen volt Hawaii? - teszem fel a kerdest mosolyogva. Egy rossz szava sem lehet, hisz eletben van es meg segitseget is kapott. Nem keveset. Sokkal konnyebb dolga volt, mint masoknak.
★ foglalkozás ★ :
Üzletember
★ play by ★ :
Milo Ventimiglia
48
★ :
Szer. Ápr. 20 2022, 21:13
Bad boys & Domi
Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem aggaszt az, hogy már megint váratlan helyzetben találjuk magunkat Tigerrel. Igazán próbálok elvonatkoztatni, de akaratlanul is a legutóbbi alkalom jut eszembe, amikor majdnem meghaltunk. Azt elfogadtam és próbálok megbarátkozni a gondolattal, hogy az ő élete kiszámíthatatlan, hogy egyet csettintenek neki és rohannia kell, de ahhoz nem biztos, hogy hozzá tudnék szokni, hogy ilyenkor én is vele vagyok. Nem tehetek mást mint, hogy elfogadom a kialakult helyzetet és megpróbálom ezúttal nem megöletni magunkat. Nem tudom, hogy mennyire leszek képes beolvadni ebbe a világba, vagy mennyire szeretnék egyáltalán a része lenni. Valami azt súgja, hogy teljes mértékben sosem leszek majd a részese és ez fog gátolni abban is, hogy Tiger teljes életének a része legyek. Mindig lesz közöttünk egy hatalmas szakadék, amit csak közös akarattal tudunk majd áthidalni. De ez a híd annyira vékony, olyan keskeny lesz, hogy egyetlen rossz lépés és összeomlik alattunk, a szakadék sötétje pedig észrevétlenül rabul ejthet. Szavai hallatán csak egyet bólintok. Ünnepélyesen fogadom, hogy jó kislány leszek, nem keverem magunkat (magamat) bajba, meghúzom magam itt az autóban, legalább lesz időm felhívni Gracet. Túlságosan parázok a Matt eset óta, ha tehetném Assiát mindenhova magammal vinném, hogy egyetlen másodpercre se keljen elszakadnunk egymástól. Domi tervez és mindenki más végez ahogyan az az én életemben lenni szokott, A kezem még a telefonig sem ért el, amikor realizálom, hogy engem hívnak. Kicsit unom már, hogy mindenki szemügyre akar venni, mint egy bazári majmot, lassan nagyobb látványosság leszek mint az Eiffel torony. Tudom jól, hogy nincs más választásom, mint csatlakozni a fiúkhoz és a lehető legjobb képet vágni az egészhez miközben azért imádkozom, hogy minél hamarabb újra úton legyünk az étterem irányába. Nem tudnűm megmondani egészen pontosan, hogy mire számítottam, de arra határozottan nem, ami itt fogad. Nem vagyok prűd, habár eléggé bekorlátolt életet éltem, azért nem vagyok buta, de azt beismerem, hogy az ilyen jellegű helyek nincsenek a bakancslistámon. Zavarban vagyok. Egyrészt az idegen környezet miatt, másrészt pedig a sok gyönyörű nő látványától, harmadszor pedig bár próbálom kizárni a férfiak párbeszédét azért minden egyes szó megüti a fülem és nem tölt el jó érzéssel. Tisztában vagyok azzal, hogy Tigernek ez most egy kényszerhelyzet, látom rajta, hogy mennyire feszeng és mennyire kellemetlenül érinti mindez úgyhogy eszem ágában sincs balhézni ilyesmi miatt, de legyünk teljesen őszinték, ki nem akarná megdugni az itteni lányokat? Szerintem minden nő apró hangyának érezné magát mellettük. Én pedig kifejezetten így érzek. Nem a nőiességem az erősségem és ez ez most eléggé szembetünő. Sokkal nagyobb problémáink is vannak és még biztosan lesznek az életünkben, úgyhogy megpróbálom félretenni minden sértett büszkeségem, háttérbe szorulni és csak túlélni ezt a kis időt amíg idelent vagyunk. Ellenszenvemet azonban nem tudom teljesen félretenni bármennyire is igyekszem. Akaratlanul is összerezzenek amikor a közelebb lép hozzám. Tekintetemmel bár állom a pillantását, de belül remegek, akárcsak egy nyárfalevél. Nem ismerem különösebben és ebben a percben azt kívánom, hogy bárcsak egy egész bolygó választana el minket egymástól, akkor sem lehetne elég távol tőlem. Visszanyelem a feltörni kívánó szavakat megjegyzése hallatán. Valami belső ösztön azt súgja, hogy ne feszítsem túl a húrokat, mert ettől az embertől még Tiger sem tudna megvédeni. Nem tudom, hogy találkoztam-e valaha ennyire gusztustalan emberrel, mint a velem szemben álló férfi. Akaratlanul is elhúzódom tőle amikor megérzem ujjainak érintését a karomon. - Bármit szívesebben nézegetnék mint a képed az arcomba mászva... szavaim talán merésznek hatnak, de hangom nagyon halk, nem vagyok én egy rettenthetetlen, egyszerűen csak néha képtelen vagyok lakatot tenni a számra. Főleg, ha valaki annyira idegesít, mint az előbb említett főnök férfi. Engem egyetlen egy ember kell elfogadjon és az nem ő. Több megjegyzést viszont inkább nem teszek. Legszívesebben sarkon fordulnék és itthagynám magam mögött ezt a helyet, ha kell gyalog megyek haza csak minél hamarabb kikerüljön az életemből a bár és a tulaja is. Felvetésére csak bólontok. Hazudhatnék, hogy én ugyan semmit nem tudok, de annak semmi értelme, minden bizonnyal első kézből értesült mindenről amiben részem volt és szerintem már azelőtt leinformálódott rólam, hogy bármi komolyabb közöm lett volna bárkihez. Felsóhajtok. Az elmúlt egy évben már meg sem tudom számolni, hogy hányszor fenyegettek meg a halálommal, a gyerekemmel. Hányszor meg hányszor tudatosították bennem, hogy egy másodperc alatt mindneki élete véget érhet. Minden normális ember, nő, anya már fejvesztve menekült volna a helyszínről, de én maradtam. Kezdetben a naivságom okán, mostanra pedig már egészen egyszerűen azért, mert itt van a helyem. - A te fajtád talán nem... ezzel burkoltan ugyan, de arra célzok, hogy bár Tiger élete igencsak veszélyes és tudom, hogy ma van holnap pedig lehet, hogy nincs, de kikérem az ő nevében, hogy összehasonlítsa magát Tiggel. Azt mondanám, hogyha Tiger az alma, akkor a főnök a kukac, ami belülről elsorvasztja a lédús gyümölcsöt, de csak addig élhet amíg az alma is egyben van, a gyümölcs halála a kártevő halála is egyben. - Tudom, hogy mit vállaltam és azt is tudom, hogy kiért. Soha nem árulnám el Tigert...nem vagyok senkire veszélyes. Én tényleg csak egy porszem vagyok a sivatagban, egyálatlán nem vagyok fenyegetés, sem veszély, nem játszadozom, nem akarok belekeveredni a dolgokba. Nem akarom kockáztatni a lányom vagy a saját életem. Fellélegzem amikor eltávolodik tőlem végre. Nem is olyan régen éreztem magam ennyire feszülten, Matt felbukkanása napján. Remélem most teljesen más kimenetele lesz a dolgoknak, mint akkor. Tehetetlenül ácsorgok ugyanott, szinte ugyanabban a pozicióban, miiközben távolodó alakjukat figyelem. Most mit csináljak? Álljak itt, mint akinek földbe gyökerezett a lába? Jobb ötlet híjján mozdulatnul, szinte meredten várom, hogy magamra haggyanak. Ha nem lesz több szerepem a mai nap folyamán megvárom Tiget az autóban...vagy ami még jobb, haza indulok gyalog.
Csüt. Ápr. 21 2022, 20:30
Egyikünk sem érzi magát biztonságban ebben a bandában, én sem. Én miért nem? Ezek ketten (Qadir és Garrido) simán megölték az egyik társukat, nem egy csempészt, nem egy dílert, hanem egy olyan fontos személyt, akivel kezdetek kezdetén ismerkedtek meg és aki nélkül sosem jutottak volna el erre a szinte. Zack pedig úgy tűnt, köpött a rendőrségnek, amit követően hamar a temetést kellett szervezni. Én azt hittem, a nagybátyám jóbarátja volt, aztán persze lehet, hogy nem. Mikor lelőttem Zackot (ki más lett volna a takarítóbrigád elsőszámú csőcseléke, ha nem én), egy kicsit magamat is szívem lőttem. Éreztem, hogy ha még Zack is így járhatott, én sem vagyok sérthetetlen. Azzal, hogy nem hagytak a börtönben megrohadni és annyi pénzt égettek el csak azért, hogy kihozzanak minket, egyértelműen arra utal, hogy terveik vannak velünk. Ami még nekem is ijesztő, de érzem, hogy most adós vagyok és törlesztenem kell nekik, ezért nem tehetem meg, hogy a semmiből lázadni kezdek Garrido minden hülye megjegyzésére. Tudom, hogy csak játszik Domival, csipkedi, ízlelgeti, hogy miként reagál a lány, úgyhogy amíg nem gurul el valakinél a gyógyszer, én koncentrálhatok arra, ami a feladatom. Merthogy Garrido velem is pont úgy játszik, ahogyan Domival, csak míg rólam elég könnyen lepereg, Domin lehet, hogy megragadnak szavai és túl nagy jelentőséget tulajdonít neki. Nem tudom mi játszódik le a fejében, de kicsit tartok attól, hogy zokon veszi, amit lát. Dominique tudja, milyen életet éltem… tulajdonképpen egészen addig a pontig, amíg haza nem jöttem Kolumbiából, úgyhogy nem fogok szépíteni, régen tényleg kurvasokat gyönyörködtem ezekben a szajhákban. Nem adok hangot Garrido költői kérdésére, de ezúttal őszintén vigyorodom el, mindenfelé erőltetés és színjáték mentesen. Mi tagadás, jah, régi „szép” idők. Aztán mindenki döntse el maga, hogy mennyire szépek azok valójában, de az kétségtelen, hogy több éjszakám telt dugással, mint mostanság. - Rosiet - nézek rá a lányra. Nem igazán gondolkodtam a válaszon, de ennek is megvan a maga története. Rosie. Egy ex-brooklyni lány, akinek elcsesződött az élete, mondjuk saját bevallása szerint jól megvan ezzel az életstílusával, én meg régebben ezt jócskán kihasználtam. Aztán kiderült, hogy eléggé hasonlítunk és sok mindenben megértjük egymást, úgyhogy sok éven át már csak nem is azért feküdtünk le, mert annyira akartuk volna, hanem pusztán csak vágytunk egy kihevült testes dohányzós beszélgetésre, amikor mindketten kifejtjük, hogy mennyire szar minden, majd mentünk a dolgunkra. Rosie még meg is fogja köszönni, ha kiteszem valamelyik távoli utcasarkon és így ő is hazamehet korábban, mint eredetileg kellene. Ha meg Garrido leköveti, hogy megdugtam-e a lányt vagy sem, akkor marhára sok szabadideje van és egészen biztos, hogy olyanokon töri a fejét, ami nem viszi előre az üzletet. A mi közegünkben van egyfajta etikett, aminek szerves része az a csipkelődés és baszogatás, amit most Garrido művel Domival, miután engem elkussoltat. Velem is gyakran csinálja ezt, de nem sokan mondhatják el, hogy kivételek ez alól. Meg ami azt illeti, mi is ezt csináljuk egymással a srácokkal, mintha ez az egész csak egy teszt lenne. „Ha nem állod ezeket és nem támadsz vissza, akkor gyenge vagy.” Domi pedig ezúttal erőset szúr vissza, nekem tetszik a beszólás, de nő pár egységet a pulzusom ezzel együtt. - Senki sem kérte, hogy fogadd el, Garrido. Hacsak nem valaki más mondta - erős utalás ez tőlem Qadirra, vagy valaki más befolyásos személyre, akinek valamiért az az érdeke, hogy engem békén hagyjanak. Nem tudom, hogy így van vagy sem. - Vedd úgy, hogy Domi az enyém, ha tökéletes munkát vársz tőlem, tiszteletben kell tartanod a magánéletemet. – Ezt nem fenyegetés, a hangom sem olyan, mindössze egyszerű ténykinyilvánítás. Nem várhatja el, hogy hőséges maradjak, ha ő nyomás alatt tartja azokat, akik fontosak nekem. És minek dobtak ki akkor annyi pénzt ügyvédekre, ha most egy ennyire faragatlan húzással elérik, hogy lázadni kezdjek, amiben aztán megölnek majd. Ez senkinek sem hiányzik, én sem akarom, de szerintem ők sem. Úgyhogy térjünk is a lényegre, ami egy whiskyvel kezdődik. – Hármat! – helyesbítem Garrido pincérhez intézett szavait. Én is kérek, nyilván, de ha már itt tartunk, Domit is vegyük be a buliba. Elvégre vendég itt, mint én, csak kicsit máshogy. Rákacsintok, kissé elegánsan, kissé huncutan. Az viszony egy kicsit baljóslatú, hogy bevallja, tud a munkámról egy-két dolgot. Valószínűleg én is ezt feleltem volna a helyében - csak szavakkal -, de információ tudatában lenni ebben a világban eléggé veszélyes. Igazából ezzel a bólintással elintézte, hogy ha én meghalok, őt is tuti ki akarják végezni majd és mondanom sem kell, ettől a gondolattól nem jött meg az étvágyam. Egészen biztos vagyok benne, hogy Dominique nem most hall fenyegetést az életével, meg a lányával kapcsolatban, már csak azért sem, mert mindezeket már én is sokszor közöltem vele, csak más stílusban. Ezek ilyen kötelező körök, amivel mi magunkat nyugtatjuk, hogy tartsa a száját, mert ha nem, következményekkel számolhat, úgyhogy ezúttal nem érzem azt, hogy meg kellene szólalnom, pláne Domi válaszát hallva, ami azért jól esik, még ha egyértelműen azt sugallja, hogy innentől én felelek érte. Már épp kezdtem féltékeny lenni, hogy ennyire leragad Domin, igaz, van szemem, látom, hogy nő és nem is rossz, úgyhogy félig megbocsátok Garridonak. Már-már kezemet csapom össze örömömben, hogy végre mehetünk és a lényegre térhetünk, az mondjuk felvet némi problémát, hogy Sainzék ezúttal otthon csücsülnek és csak én kellek ennek a baromnak. Én is lehúzom a whiskyt mielőtt válaszolnék. - Kurvajó, máris hiányzik! - Mégis milyen lett volna? Sok ott a meleg, csak épp nem láva formájában, meg van rajta sok kis sziget, amik a bandákat szimbolizálják. - Találkoztam egy-két emberrel - teszem karba kezeimet, ahogy odaérünk a VIP szobába. - Olyannal is, akit megkértél anno, hogy figyeljek, mert veszélyes lehet. Azzal a csávóval nem volt gond, ellentétben a brooklymiakkal, akik néha nem bírtak magukkal – foglalom össze az ott látottakat, gondolom pár infónak azért még ő is tud örülni. Volt, hogy nekünk támadtak, de próbáltam én személy szerint nem feltűnést kelteni, hogy tisztán tudjam magam tartani. Azok a brooklyniak sosem fogynak el, hiába vannak sokan a halálban, vagy pedig börtönben. Örökké gyilkolni fogja egymást a két banda.
★ családi állapot ★ :
ground for power on YOU.
★ lakhely ★ :
Manhattan (is)
★ :
★ idézet ★ :
Pént. Ápr. 29 2022, 13:30
Kolumbiaban rengetegen ismertek a nevem, de ott nem en voltam a lenyeg, hanem az apam. O intezett mindent, en pusztan a kispadrol figyelhettem - nem mintha ellenemre lett volna -. Mindenki tudta, hogy egyszer majd en veszem at az oregem helyet, igy hat velem sem ugy bantak, mint egy atlagos kolyokkel. Reszben jo erzes, hogy senki sem szarozik veled, reszben pedig erzed, hogy sosem lehetsz olyan, mint ok. Tudod, hogy akaratod ellenere is kilogsz a sorbol. Mas vagy. Idovel persze hozzaszoktam es csak elveztem. Mi mast tehettem volna? Megtanultam, hogy nincs ertelme lazadozni, en ezt a lapot huztam. Aztan csak azon kaptam magam, hogy olyan emberekkel iszogatok, akik talan meg rank is veszelyt jelentenek. Mind eljatszottuk, hogy baratok vagyunk. Jokat poenkodtunk, miutan letudtuk az uzletet, majd kurvakrol beszelgettunk. De a legfontosabb az, hogy ez mind csak egy szerep, ezzel pedig tisztaban kell lenni. A baratod barmikor az ellenseged lehet.
- Rosie? - nezek egy pillanatra a kolyokre. - Ugyan mar, O lejart lemez. Nem husz evig voltal a sitten, Tig. Jo lesz Nicole is. - biccentek egy feketere. - Csak nemreg kezdett, de gyorsan belejott. Rola legalabb nem mondhatod el, hogy mar millioszor megdugtad. Jobb, ha ennyire azert nem ragaszkodsz a multhoz. - Rosie.. jo vicc. Meg a vegen arra ker, hogy hivassam vissza az elso ringyot, aki az olebe ult. Tenyleg nem tud elni.. - Ne jatszd a hulyet. - utalok arra, hogy a fiu nagyon jol tudja, miert van meg eletben. Qadir miatt. Elmondhatja magarol, hogy kulonlegesebb szemely, mint a tobbi pocs. Azt viszont nem tudom, hogy egy nagyobb hiba utan nem e lonem azonnal fobe. Hogy is mondjam.. kisse lobbanekony vagyok. Szavai hallatan majdnem elnevetem magam. - Hogy tessek? - a kurvak helyett immar ot nezem. - Ez csak vicc, ugye? - mosolygok szelesen. - Ennyire nem lehetsz idiota.. de nagyon jol jatszod! - el is mehetne szinesznek. - Nem tudom, milyen filmeken nottel fel, de a valosag mas. - szivok ujabb slukkot a szivarbol.. - Na most... jegyezd meg, hogy nekem semmi kozom a maganeletedhez, amig nem keversz bele. Te otthon fozocskezhetsz, takarithatsz, szarok ra, kivel mit csinalsz. - fujom ki tudombol a fustot. - A legkevesbe sem erdekel.. - ahogy az sem, holnap melyik kurvat dugna meg, ha szingli lenne. - Nekem nem kell tiszteletben tartanom semmit. Toled pedig nem csak en varom el a tokeletes munkat. - celzok Qadirra. Ha szarakodna, nem csak nekem tenne keresztbe. Ezek a mai fiatalok.. ennyi inkompetens embert.. - Azt hiszed, ha elmesz egy varrodaba dolgozni, majd barkit is erdekel a maganeleted? Ha pedig valami nincs rendben, elbaszhatsz jo par nadragot, mert rossz napod volt? Hogy nem rugnak ki egy olyan helyen? Mi a faszom ez??? - eskuszom nem ertem baszd meg.. fel nem foghatom. - Ha ez egy atlag munkahelyen igy mukodik, szerinted itt hogyan zajlik? - komolyan erdekel a valasza. Tudni akarom, a tizes skalan mennyire hulye, mert ekkora marhasagot meg nem hallottam. Nem tudom, hogy ez inkabb szomoru vagy idegesito.. Azt hiszem, errol mindenkepp beszelnem kell Qadirral, mert hiaba hoznam be en is pl a testveremet, ha latom, hogy full kreten, kuldenem is haza a picsaba. Ha valakinek ez nem valo, nem kell eroltetni akkor sem, ha rokon. Jo, hogy ne ugyeljek en fel New Yorkra, hogy minden melos nyugodt lehessen es tokeletes munkat vegezzen, egyem a szivuket.
- Egyet! - javitom ki nem tul nyugodt hangon, miutan az agyverzes kerulgetett. Be kell vallanom, kurva nagyot csalodtam.. nem csak Tigerben. - Te a farkamat is nezegethetned az arcom helyett, szoval csak orulj. - lesek a kisasszonyra, aki melle termeszetesen majd dobunk nehany testort is, ha a kisherceg ugy kivanja. Mi a fasz lett belolem? Egy kibaszott tanar? Bebicsosz? - Jol jegyezd meg, hogy Tig is hozzank tartozik, igy tehat O is velunk pusztulna, cicam. - kozlom vele a tenyeket, hatha elfelejti az egykori tundermeseket, melyeken felnott. Mintha nem tudna, hogy Tiger is pontosan olyan mocsokban van, mint en, illetve hogy velunk zuhanna - foleg, hogy rokon -. Azzal a kulonbseggel persze, hogy fiatalabban hull el, mint mi. Az O elete lehet meg rovidebb lenne, kevesebb boldogsaggal - egy ilyen no mellett -. - Kislany? Tehat friss, artatlan, egyszer sem hasznalt.. Az a rossz hirem, hogy irto nagy orommel eroszakolnak meg. Ha teged ez nem zavar, kibaszott onzo es szar anya vagy, azt mar meg kell hagyni. Orulok, hogy az enyem nem ilyen volt. - lepek el tole, mert latni sem akarom. - Menjunk... A noddel pedig kezdj amit akarsz. - eszemben sincs hatranezni. Amint elhelyezkedem az asztal mellett, Stace mar meg is jelenik. - Egy ujabbat. - ekkor mar Tigerre pillantok. Mar o is megengedheti maganak azt a luxust, hogy iszik valamit. Az asztalra helyezek egy dobozt, melyben szivarok sorakoznak. - Kersz? - nekem lassan mar egy kis fu sem artana, de hogy este ket kurvat is meg fogok dugni, az is biztos. - Szoval meselj.. a reszletekrol. - azokrol, melyekrol nem tudok.
★ foglalkozás ★ :
Üzletember
★ play by ★ :
Milo Ventimiglia
48
★ :
Hétf. Május 02 2022, 20:40
Bad boys & Domi
Egyáltalán nem akartam belekeveredni semmennyire Tiger életének sötét oldalába, de sajnos ez a dolog elkerülhetetlennek bizonyult. Franciaországban messziről elkerültem a hozzá hasonló alakokat, itt viszont a nagy almában olyan észrevétlenül csavart az ujjai köré, hogy amíg védekezhettem volna ellene már menthetetlenül beleszerettem. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem rettegek minden egyes nap, hogy nem motoszkál a fejemben az a gondolat, hogy talán hibát követek el. Talán nem ez a legmegfelelőbb élet amit biztosíthatok a lányomnak. Mégsem tudok úgy tenni mintha nem szeretnlm őt, mintha képes lennék egyszerűen csak vissza zökkenni a régi életembe úgy, mintha soha nem ismertem volna. Talán túlságosan megbízom benne, abban, hogy mindig mindenkor képes megvédeni, kiáll mellettem és végre csak egy icipicit van esélyünk normális párként élni. Próbálom már teljesen kizárni a fiúk párbeszédét a táncoslányokról. Van egy olyan sejtésem, hogy Garrido örömét leli abban, hogy ennyire érzéketlenül viselkedik, kellemetlen egy alak az biztos. Máskor, más körülmények között talán zokon venném a dolgot, de látva Tig igencsak árulkodó testbeszédét igyekszem nem foglalkozni a dologgal. Egyértelmű, hogy nem szeretnék egy levegőt szívni az autóban egyik pucér seggű nővel sem, de Tigris miatt kibírom egy darabig. Ennél sokkal jobban idegesít ahogyan Garrido az rcomba tolja a képét. Undor, félelem, szomorúság, szorongás kellemetlen érzései kavarognak bennem. Próbálok úgy viselkedni, hogy azt Tigre ne jelentsen bajt, de a főnöke mindent megtesz annak érdekében, hogy ez ne sikerüljön. Legnagyobb gondom mindig azzal volt, hogy soha nem tudok hallgatni amikor kellene, lobbanékonyságom és hirtelen reakcióim már nem egyszer hoztak bajt a fejemre. Néha rá kell harapnom a nyelvemre, hogy magamban tudjam tartani azt amit igazán gondolok. Értem én, hogy ő a góré, a nagyfőnök, bárminek is szereti nevezni magát de hogyan várja el azt, hogy bárki is tisztelje, ha benne nincs egy szemernyi jó érzés sem? Lehet, hogy nem tudok sokat az életről, az ő világukról meg aztán végképp, de ha valaki azt akarja, hogy az emberek megvédjék a seggét amikor szüksge van arra, akkor egy kicsivel több tiszteletet mutathatna irántuk. Nála nagyobb vezérek is buktak el. A hideg futkos a hátamon minden alkalommal, amikor rám néz, őszontén remélem, hogyha végre kijutok ma innen, soha többé nem kell találkoznom vele. - Nem vagyok rászorulva a farkadra... nézegesse egy cápa. Kevés lehet az önbizalma annak a nőnek, aki csak fél szemmel is rápillant bármire ami ehhez az emberhez tartozik. Hosszú idő óta először ismét keresem Tiger tekintetét. Látni akarom benne a ki nem mondott szavakat, érzéseket. Egy pillantra belém szorul a levegő. Kikerekedett szemekkel nézek a fölém magasodó férfi szemébe és próbálom feldolgozni szavainak értelmét. Velejéig romlott az az ember, akinek száját ilyen szavak haggyák el. A harag olyan erővel hatalmasodik el bennem, hogyha szeretném sem tudnám csillapítani. Elnyomja a józan észt, összezavarja a fejem, és megállíthatatlanul tombol bennem. Mielőtt még végig gondolnám, hogy mit is cselekszem igazán, a kezem lendül és olyan erővel csapódik a bal arcán, hogy az ujjaim is elzsibbadnak. - Nem végzett jó munkát, mert egy kegyetlen, önző, szívtelen és gerinctelen férget nevelt fel. A helyében szégyellném magam. Tudom, hogy következménye lesz minden tettemnek és minden szavamnak, talán képes lenne arra is, hogy itt helyben elvágja a torkom. Égő parázson állok ami nagyon hamar megégethet, de bármennyire ésszerűtlenül is viselkedtem most, úgy gondolom, hogy ennél a pofonnál sokkal többet érdemelne. Felnőtt férfi létére képes ilyesmivel fenyegetni egy anyát, joggal merül fel bennem a kérdés, hogy hogyan képes egyáltalán elegyengetni egy bandát? Tekintetem elhomályosítják a könnyek, teljes testemben remegek a félelem és idegesség egyvelegétől. Nagyon meg kell erőltetnem magam, hogy stabilan álljak a lábamon. - Sajnálom... szavaimat Tigernek intézem, majd mielőtt megpróbálna visszatartani sarkon fordulok és szinte futólépésben haladok a kijárat felé. Szükségem van egy kis friss levegőre. Ha senki nem állít meg, másodperceken belül az épület előtt állok. Kavargó gondolatokkal a fejemben, remegő térdekkel, gyalog indulok hazafelé. Amikor már kellő távolságra van mögöttem ez a szörnyű hely megállok, hátammal az egyik ház falának támaszkodva cssúszok le a hideg betonra.
Kedd Május 03 2022, 18:15
- Most akkor én választok, vagy ki? - Egészen eddig még nem szólt bele abba, hogy kit húzzak a farkamra, gondolom Domi miatt most nagyon rá akar kényszeríteni olyanra, amihez egyrészt semmi köze, másrészt meg nem tudom mit ugrál ezen a témán. Ha ő nem tudna dönteni, megérteném, de tudomásom szerint rólam van szó, én meg választottam egyet. Akit akarok. Én értem, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagyok Garridoval szemben, de eddig még csak abba szólt bele, hogy honnan hova vigyem a cuccot. Ezek alapján pedig eléggé olyan érzésem van, hogy valami nagyon elkattant nála az elmúlt időszakban és elkezdett olyasvalamikkel is foglalkozni, amiket leginkább magasról le kellene szarnia. Vagy csak túl sok mostanság a szabadideje. Amúgy gondoltam, hogy ki fog akadni, már csak azért is, mert nem néztem ki belőle, hogy megérti a szavaim jelentését és nem csak a faszméregetést veszi ki belőle. Amúgy vágom mit mond, vagy csak próbál kinyögni és ha nem ebben a szituációban lennék, egyet is értenék vele azzal az aprócska különbséggel, hogy jelen esetben most ő olyannyira belepofázik a magánéletembe, amivel önmagának is ellent mond. - Hívtál, itt vagyok. Ha magasról teszel a magánéletemre, akkor legyél szíves ne Domiba szállj bele, hanem mondd, hogy miért kellek. - felelem úgy, mint aki minden szava után megálljt parancsol magának, holott a testem már teljesen megfeszülve várja, hogy az indulatom és szemeim által is kisugárzott gyűlöletem valamilyen formában kiteljesüljön. Talán, ha nem lenne itt Dominique, elszabadulnának az indulatok, én meghalnék, de hogy ezzel Garrido élete is megváltozna - bármennyire is tagadná ennek ellenkezőjét -, az is biztos. „Nekem nem kell tiszteletben tartanom semmit” - mondja a vezető, aki másnapra halott lesz. Ha nem másnapra, akkor egy éven belül. Ha ő nem tiszteli azokat, akik neki dolgoznak, a katonái sem lesznek hűek hozzá. Nekem eddig érdekem volt megvédeni a főnökömet, de azután, ahogy látom, hogy játszik Domival és mennyire figyelmen kívül hagyja a bandától távol álló értékeimet, sokkal inkább fogom keresni az alkalmat, amiket „véletlenül” megölhetem. Még nem fogtam fel, miért ezt a brandet akarja maga köré építeni, de általában egy rasszista indok felel meg válaszként: mert egy kibaszott kolumbiai. Ahhoz képest, hogy mennyi érzés kavarog bennem és minduntalan szikráznak szemeim, a tekintetem nem rezzen és a szívem is visszafogottan ver, mintha képes lennék befolyásolni az adrenalinszintemet, ami hát jó nagy faszság. Egyszerűen csak számtalan kellemetlen és torokszorító pillanatot éltem át, a testem is és agyam is tudja, hogy ilyenkor nagyon higgadtnak kell maradni, mert ha nem, kibaszottul el tudnak durvulni az események. Jó lenne, ha senki sem halna meg csak azért, mert Garridonak elég szar napja van. Legalábbis ma. Mivel bevágom magam a rideg, már-már konzervált állapotomba, szépen megbeszélem magammal, hogy több engem ért beszólás nem tud rajtam sebet ejteni - beleértve azt is, hogy a mai napon Garrido szerint nekem nem jár ital -, bízok benne, hogy végre tényleg leszáll rólunk ez a baromarcú és a tárgyra térhetünk. Nyilván nem így lesz. Én sokáig nem szólok bele kettejük beszélgetésébe, mert tartok tőle, hogy csak fokoznám az indulatokat, de tekintettel arra, hogy két temperamentumos ember néz egymással farkaszemet, a katasztrófa kódolva van. Mindketten leszarjuk, hogy mi a helyzet Garrido farkával, viszont elég erősen kikerekedik a szemem, amint az anyaság kerül szóba. Érezhetően ez is csak kakaskodás, de ijedten pillantok Domira, azt remélve, hogy talán megijed Garridotól. Fejemet forgatom lassan, hátra nemleges kifejezésem célba ér, de arra még én sem számítok, hogy keze lendül először és nem a szája. Teljes testem megremeg, ahogy fülemben visszhangozni kezd az ütése. Számomra is teljesen új ez a helyzet, még sosem ütötték meg a főnökömet és nem Domi részéről akartam ezt a csodálatos pillanatot átélni. Nem jellemző rám, hogy pár másodpercre lefagynék, de most tényleg leblokkolok. Kérdőn, már-már hitetlenkedve nézem a lányt. Mikor rám pillant, ezúttal nem tudok magamra bátorságot erőltetni. Nagyon sok embertől meg tudom védeni Domit, a főnököm esetében ez már kétes, de ha van valaki, akitől nem bírom, akkor az saját maga. Eddig higgadt szívverésem a semmiből szökött a végletekbe és levegőért kapok, ahogy megindul kifelé. Ekkor pillantok csak a főnökömre. Tekintetem aggódó – na nem ő érte aggódok -, de közben ott van benne valami, ami tiltja, hogy utána menjen, vagy bárkit utána, esetleg a lányáért küldjön. Ha rajta vezeti le ezt az egészet, a csapatának vége. Ki vagyok én, hogy megtegyem, mi? Pedig mindketten tudjuk, hogy ha hárman – Tod, Sainz és én – ellene fordulunk, akkor ő is kurva nagy szarban lesz, nem csak mi. Most félek. Elég sokszor van ez így Garrido mellett, de ezúttal nincs meg az a konfortom, hogy ha nem csinálok én nagy hülyeséget, akkor engem sem fognak bántani. Mélyet sóhajtok... mintha csak elfogadnám, hogy tegyen velem, vagy mondjon nekem bármit, ha ezzel nem Dominique után ered. És ha bárki kérdezné, hogy jó ötlet volt idehozni Domit, megmondanám, hogy én már ott ki akartam rakni az autóból, ahol a hívás ért, hogy a lehető legtávolabb legyen a főnökömtől, pont azért, mert Garrido egy fasz, minden tekintetben.
Magasba szökik a szemöldököm, ahogy mégis megkínál. Mindegy is, mivel, csak a gesztus groteszk azok után, ami történt, persze lehet itt van a szar elásva. Tudom a koreográfiát, ha kínálnak, vegyél, ha tiltanak, kussolj és ezt valahogy könnyebb úgy eszközölnöm, hogy Domi miatt nem kell aggódnom. Pontosabban amiatt nem, hogy újfent egymásnak esnének a főnökkel, mert hát valljuk be, az engem is agresszívvá tett. Elveszek egy szivart. - Isaiah... - akit kért, hogy figyeljek és én így is teszek már pár éve. A vezetéknevét nem tudom, de gondolom mexikói neve volt, mert az. - Semmi jelét nem láttam, hogy ismerné a brooklyniakat, de még azok is leszarták, hogy ő is a dutyiban van - fejtem ki kérésére ezt is, de mint mondtam, ő pont nem releváns már számunkar. A brooklyniak már annál inkább, engem is ők akartak megölni a parkolóházban és még sok más alkalommal, az anyagunkra pályáznak és minden másra, amik nekünk van. Márpedig most - legalábbis én eddig úgy tudtam - miénk New York domináns része. - Felületes információ, de azt rebesgetik, hogy megpróbálnak Staten Island felé nyomulni. - Ami megint csak hozzánk tartozik, de tény, hogy a mi bázisunk inkább Manhattan és Bronx, már csak földrajzilag is, de hát... egy ekkora városban minden utcasarokért háborúzni kell, szóval hogy mi az enyém és tied, az egy kurva jó kérdés és már korántsem olyan időket élünk, amikor a bandák tiszteletben tartották egymás területeit.
★ családi állapot ★ :
ground for power on YOU.
★ lakhely ★ :
Manhattan (is)
★ :
★ idézet ★ :
Szer. Május 04 2022, 10:31
A kolyok szavai megmosolyogtatnak. Meg mindig nem erti.. hat ezert kell annyi embert elgyepalni, mert szo szerint a fejukbe kell verni, mi is az, amit elvarunk toluk a kibaszott aproert, amit kapnak es amibol eltartjak kedves kis csaladjukat. Vegul csak megcsovalom a fejem. - Hisz te magad hoztad a munkahelyedre Ot, Tiger.. - hangom nyugodt, szinte mar sajnalom a gyereket. Nehanyan azt hiszik, en vagyok a rosszfiu, aki aztan megdorgal, ha nem tettel eleget a keresenek, de ez nincs igy. Vannak olyanok, akik mar reg vegeztek volna a novel, amiert rosszkor volt rossz helyen. Nem erdekelnek a kovetkezmenyek, mert ez egy elcseszett vilag, en azonban nem kaptam elo a fegyverem, meg csak halalra sem kinoztam, megis egy szar alak vagyok. Na nem mintha nem lennek tisztaban azzal, mikre vagyok kepes, de sokak mellett en egy odaado, gondoskodo, ficko vagyok. - Legyek szives... - szivok egy slukkot a szivarombol. - Mint lathatod, a baratnod meg eletben van, tehat nem ertem, hol a problema. - tudom a valaszat es sejtem, mik jarhatnak most a fejeben. Valoszinuleg a halalomat kivanja, mert egy budos bunko vagyok nem csak vele, de a szeretett nojevel is. Na igen, mert nalunk a szavak, nem pedig a tettek dominalnak. Ez mindig is igy volt. Ha egy kis gond akadt, csak leultunk es megbeszeltuk a dolgokat, mint ket jobarat. Veletlenul sem ragadtuk fegyvert, neem. Miert is tettuk volna? Ugyan mar, az nem a mi stilusunk..... O, Tiger. Azt hittem, tobbet tanultal. Ha nem lennek olyan, amilyen vagyok, engem mar reg felfaltak volna. Az embereim olyanok, akar a maganyos oroszlan korul settenkedo hiena falka. Mindenki ehes, mindenki tobbet akar es ha nem vagy eleg figyelmes, nem baszol neha az asztalra, elve fogyasztanak el mindenestul. Egyszeruen nem lehetek egy kedves ficko, aki csak vallon vereget ha hibaztal, majd kapsz egy kis ejnye bejnyet. Hogy rideg vagyok? Hogy szavaim fajdalmasak e? Lehet.. DE a nonek tudnia kell, mivel jar ez az egesz. Tokeletesen tisztaban vagyok azzal, hogy nyers vagyok, jo okkal. Ereznie kell ennek a sulyat, mert nekem kibaszottul ugy tunik, hogy nem fogta meg fel, mibe ugrott fejest. "A te fajtad talan nem." Ez a mondat volt az, ami sokat elarult. Magam fajta.. Mert Tigernek gondolom megkegyelmeznenek, ha szarba kerulnenk. Tiger sosem olt, Tiger tisztes allampolgar.. Tiger csaladja epsegben tavozhatna, meg sem fordulna a jo emberek fejeben, hogy kezdjenek veluk valamit, ami bizony nem szep. Oszinten, fogalmam sincs, mit kepzel. A pofont kovetoen elvigyorodok. Meg tudtam volna allitani - nem ez az elso eset, hogy valaki kedveskedik -, de meg a vegen kart tettem volna benne. - Ne ram legy duhos, hanem azokra, akik egy nap talan varatlanul megjelennek. - nem ertem, miert rajtam vezeti le a duhet, de rendben. Legyek hat en a szemetlada, amiert ismet tenyeket kozoltem vele. Ez a kurva, mocsok igazsag, fel kell fogni es nem azon lovagolni, hogy valaki ezt kozli veled, a pofadba mondja, hogy "ugyelj es gondolkodj". Halasnak kene lennie azert, amiert figyelmeztetem. Arrol fogalmam sincs, milyen anyanak gondolja magat, ha veszelybe sodorja a gyermeke eletet, de szerintem hozzank hasonloan O sem lehet tul epelmeju. Az en anyamrol nem tudnak semmit es ez igy is marad. Messze nem olyan volt, mint az elottem allo no. Sosem kereste a bajt, az megis megtalalta es nem volt visszaut. - Es mar jo ideje nem is el. - gyerekjatek lenne megragadni a torkatol es addig szoritani azt, mig el nem tavozik koreinkbol. - Engedjetek! - tudatom az embereimmel, hogy a no tavozhat. Figyelem, ahogy kirohan a "csunya" barbol. Ezt kovetoen Tigerre nezek, kozben elnyomva magamban a multat. - Csakis miattad. Nem azert, mert Qadir rokona vagy. - celzok arra, miert nem vegeztem ki a not Tig elott egy nagyon-nagyon csunya modszerrel. Ez egyben azt is jelenti, hogy tartozik nekem, nem is akarmennyivel. - Egy jo tanacs.. Soha tobbe ne vidd a "kedvesed" a munkahelyed kozelebe se. - nem arra gondolok, hogy veszelyt jelentenek ra. En nem olom vagy oletem meg addig, mig ki nem hoz a sodrombol. Azonban ha fontos neked, jobb nem reklamozni, hisz ezzel nagyobb veszelybe sodrod. Ha megfogadja a tanacsom, hat megteszi.. amennyiben nem, talan egy nap meglepik, es az aztan nem nekem fog fajni.
Figyelmesen hallgatom Tiget. Neha szivok egy slukkot a szivarbol, neha a whiskymbe kortyolok, neha bolintok. - Staten Island.. - pillantok egyenesen a fiu szemeibe. - Te mit tennel a helyemben? - kivancsi vagyok a valaszra, hogy tanult e valamit, hogy mennyire tokos vagy toketlen. Hogy tudja e, kikkel kezdene, hogy megerne e. Ha harcol, hogyan teszi es meg sorolhatnam. Kepzelje magat egy pillanat erejeig a helyembe es dontse el, neki milyennek kene lennie ahhoz, hogy iranyitani tudjon, nem is akarhogy. Akkor is ilyen kis aranyos lenne? Mit kezdene azokkal, akik nem hallgatnak egy ilyen tunderkere? Tudja, mivel jar mindez? Kit aldozna fel es kit kuldene egyenesen a halalba? Mert hogy egy csatanak ara van, az is biztos, igy tehat nem maradhat mindenki eletben.
★ foglalkozás ★ :
Üzletember
★ play by ★ :
Milo Ventimiglia
48
★ :
Szer. Május 11 2022, 11:38
Garrido & Tiger
Nagyon közel vagyok ahhoz, hogy válaszoljak neki valamit, de ezúttal inkább megtartom magamnak a gondolataimat és nem fogok pofázni, egyfelől azért is, mert részben igaza van, de szigorúan csak részben. Az tény, hogy voltam olyan hülye és leparkoltam Domival a bár előtt, viszont a telefonban sürgősebbnek tűnt a találkozás és nem akartam vesztegetni az időt azzal, hogy kiteszem őt egy megfelelő helyen, másrészt pedig én azt mondtam Dominak, hogy maradjon a kocsiban és ez így is lett volna. Itt jön a "de". Már bocsánat, de Garrido hívta be és ő erőltette, hogy velünk tartson, miközben mindenki tudja, én is, ő is, hogy utálja a nőket és ha ilyen gesztust tesz, akkor nem a jószándék vezérli. Ezt felhánytorgathatnám neki, de jah, úgy vagyok vele, hogy másnak megtenném, a főnökömnek már nem érdemes. De ettől még utálom. Ugyanígy nyelek egy nagyot, amikor meg kellene köszönnöm, hogy még nem ölte meg Domit. Éreztem, hogy ebből baj lesz, azt is, hogy Garrido feleslegesen fogja basztatni, ám egyúttal az is várható volt, hogy Domi sem fog higgadtan viselkedni. Egy kicsit reménykedtem abban, hogy valamilyen oknál kifolyólag mégis, de hát nincsenek csodák. Sok mindenben különbözök Garridotól, köztük abban is, amit Domi a szemére hány, hiszen én jobban tisztelem azokat, akik velem, vagy nekem dolgoznak, a nőkről nem is beszélve, ugyanakkor azt is be kell látni, hogy nagyon sok bűn alól én sem mentesülök. Összességében én is csak egy szar ember vagyok, ki tudja, talán azért is, mert csak állok és meredten nézek magam elé, mikor elcsattan az a pofon. Talán tehetnék valamit, igen, megvédhetném Domi, ám ő megvédi magát - túlságosan is -, így egy szempillantás alatt fordul a helyzet. Dominique távozik, én pesig hosszú másodpercekig nem tudom, milyen reakcióra számíthatok Garridotól. Az a vigyor elég ijesztő. Nagyon sok jövőkép megfordul a fejemben, nem épp pozitív kimenetelűek és Garrido fenyegető, bosszús szavai is csak szűkítik ezen lehetőségek számát. Nem épp megnyugtatóak. Assia jut elsőként eszembe, a testem ugyan nem, de a lelkem pár pillanat erejéig megremeg, hiszen nemrég élt át Dominique olyan napokat, amikor félnie kellett a lányáért. Pontosabban a lánya hollétéért. Ezelőtt viszont már az épségéért is. Pont ettől féltem, mikor pár nappal ezelőtt a kanapén beszélgettünk a lányáról és az egészben csak az a bosszantó, hogy ez elkerülhető lett volna, ha nem enged teret az indulatainak. Majd valahogy megoldjuk, ha tudjuk, már amennyiben kijutunk innen ma. Tekintetem Garridora vetül. Sosem esett egyetlen szó sem eddig a családjáról, valamit hallottam, hogy ki az apja és hogy az az ember se semmi, de semmi személyeset. Szóval az anyja már nem él... igazából nem akkora hír ez, hogy meglepődjek, de mégis elraktározom ezt az információt, ha másért nem is, akkor azért, hogy tudjam, Domi is pont olyan szépen betalálhatott Garrido fájó pontjára, mint ezelőtt fordított esetben. Tyű bassza meg! Testem teljes adrenalinban van és ez az állapot csak egy kicsit enyhül, mikor Garrido elengedi Domit. Vagyis inkább most elengedi. A felém intézett szavaira szemeimből elvész az az erős tekintet, ami eddig mutatkozott bennük, egy pillanatra jó érzés fut át, mintha csak azt feltételezném, hogy valamennyire számítok neki, én mint a csempész, aki kilenc éve neki dolgozik, de hamar elhessegetem a gondolatot. Túl édes, túl szép, Garrido pedig bizonyára kitervelt már valamit, ami miatt az az érdeke, hogy most elengedje Domit és egyúttal engem se büntessen. Bólintok, amolyan "köszönöm"-ként. - Ezek után biztos lehetsz benne, hogy nem fogom. - Nem tudom, mennyire érzi hangomból, de nem vádaskodás miatt mondom, hanem mint bandatag, aki érzi, hogy elbaszott valamit. Fejre is állhatok, az elmúlt lassan tíz évemet velük éltem le, nem tudok magamra nem tagként tekinteni, aki felelősséggel van irántuk. - Elnézést! - hallkan, de őszintén hangzik el tőlem így a végére. Merthogy ezzel Domit is veszélybe sodortam (aztán ő is engem), de Garrido és a banda is kellemetlen szájízzel fogja eltölteni a következő órákat. Egyiküknek sem hiányzott ez, nekem meg aztán főleg nem.
Jobb is, hogy elterelődik a téma, igazság szerint már kezdetektől arra vártam, hogy úgymond "szakmázzunk". Elmondom neki, amit tudok, mindent, amit hallottam és éreztem a börtönben saját bandánktól és egyúttal a riválisoktól is. Mindkét csoportból szép számmal lakják azt a retkes helyet és nem életbiztosítás még a lakatolt cella sem, ha a szomszédban olyanok alszanak, akik bármikor szívesen elvágnák a torkod. - Nem tudom, most mennyi tagunk van - felelem elsőként ezt a kérdésére, miközben én is meggyújtom a szivart, amivel ő kínált meg. - És nem tudom mennyi minden változott az elmúlt egy, másfél évben míg én a világ kietlen pontjain ültem a seggemen, de ha azt mondjuk, hogy minden a régi és vagyunk azért szép számmal, akkor talán meg lehet próbálni kiégetni onnan azokat a barmokat. - Csak kurva nagy vérveszteséggel járna. Nehéz ez, mert ha rájuk hagyjuk, akkor a területet, Staten Islandot, akkor azzal nő a bátorságuk és tovább mernének minket gyengíteni. Szóval szerintem... - Meg kellene mutatni nekik, hogy hol a helyük... - És nem New Yorkban. Nem tudom mit várt tőlem. Én már évek óta fizikai harcban állok velük, a parkolóházban is ők akartak eltakarítani minket hármunkat és legszívesebben szétlőném az összes barom fejét gépfegyverrel, nyilván ki akarok őket füstölni azokról a területekről, amik eredetileg a miénk. - De talán az egésznek csak akkor van értelme, ha utána biztosítani tudjuk azt a területet. Jobban rá kellene tennünk a kezünket azután is, hogy eltakarítottuk őket onnan. - Tegyük fel, elmennek, aztán egy év múlva kétszeres számban és ötször annyi fegyverrel jönnek vissza. Ha jövőre elérik, hogy övék legyen S.I., akkor rohadtul felesleges most elveszítenünk annyi ember. Ki tudja, talán magamat is beleértve. Most nekünk eléggé periféria Staten, vagy foglaljuk el, de akkor tekintsük fontosnak, vagy ne küldjünk érte azt remélve, hogy annyival beérik. De nem fogják, mert nem olyanok, mint ahogy mi sem. Azt vágom, hogy ez egy nagy teszt a részéről, de úgy vagyok vele, hogy legalább meghallgat. A végén úgyis az lesz, amit ő meg Qadir gondol, úgyhogy tök mindegy, én itt mit csacsogok mérgemben. Nem tudom, milyen választ várt tőlem, én egyértelműen lőném őket, amíg mozognak, még ha erre a felvetésre Qadir feltehetőleg megfogná a gerincemet és kitépné a testemből. Az ilyenekben egyébként jobban hasonlítok Garridora, én is a tettek embere vagyok és nem a szépeké, ez tény.
★ családi állapot ★ :
ground for power on YOU.
★ lakhely ★ :
Manhattan (is)
★ :
★ idézet ★ :
Kedd Május 24 2022, 13:00
Tiger & Garrido
Halvanyan meg emlekszem azokra az idokre, amikor apamtol nem csak verest es szidast kaptam. Meselt nagyapamrol, akit nem ismerhettem meg, es meselt magarol is, a gyerekkorarol, mely nem volt tul fenyes. Orommel hallgattam az ismeretlen, uj es izgalmas torteneteket a csaladomrol. Akkoriban meg nem gyuloltem.. nem azon jart az agyam, hogyan alljak rajta bosszut, es nem ult ki egy kissebb undor a kepemre, amint megpillantottam. Nem kellett eroltetnem a mosolygast, nem kellett visszafognom magam. Nem akartam halalra kinozni, vagy egyszeruen csak fobeloni. Az idok valtoznak, ahogy az emberek is. Anyam mindig a multamra emlekeztet. Arra a kis hulyegyerekre, aki egykor voltam. Bizony, meg nekem is volt ilyen korszakom. Bar a legtobben tiszteltek az apam miatt, mindig jott egy-ket kemeny fiu, aki bizonyitani akart. Aki azt hitte meno lesz, ha terdre kenyszerit. Az ilyen kolykok nyakat hasogatta ossze-vissza egy biciklilanc, melyet korejuk csavartam. Persze akadt olyan, amikor alul maradtam, hisz nem gyozhettem le mindenkit, de sosem voltam egy toketlen szaros, aki ne cselekedne, ha baszogatni merik. Aki ne szolt volna vissza, amikor penzt kertek tole: "adjon az anyad." Regi szep idok.. Amikor felszedtem eletem elso, tokeletes nojet, akivel akar maskepp is alakulhattak volna a dolgok, de hat kesobb sok minden megvaltozott, majd elcseszodott. Senki sem tudja, de Isabel mely nyomot hagyott bennem. Egy halvany kep volt rola a fiokomban, amit olykor elovettem es visszagondoltam az egyutt toltott percekre. Az edes mosolyara, a nevetesere, a szeme ragyogasara. Az en Bellam volt. Csakis az enyem. Az a lany, akiert a fel kornyek odavolt, es akivel buszken mutatkoztam. Az a tipus, aki nem csak szep, kedves, de meg az esze is vag. Verbeli jo lany, aki a legrosszabbat is megszeliditi csak azzal, hogy a szemebe nez, majd ramosolyog. Szoval igen, van halvany fogalmam arrol, milyen is az a csodas erzes, ami elonti Tigert, de en nem csak ezt a szines oldalt ismerem. - Helyes. - amennyiben arra vagyik, hogy draga Domija eletben maradjon. Kulonben egy meretes kolompot is kothetne a no nyakara. Az elnezes szocskat hallva csak aprot bolintok jelezven, hogy elfogadtam. Hogy elneztem egy hibat es oszinten remelem, hogy okult belole. Nem azert, mert olyan nagyon sajnalnam, ha peldaul ebben a pillanatban nyuznak meg elve a nocskejet es annak kolyket, nem. Nekem ez nem jelentene semmit, pusztan termeszetes szelekciot latnek, de hogy Tigerben mi zajlana le, azt nem tudhatom. Neman hallgatom a fiut, nem vagok kozbe, csak neha szivok egy slukkot a szivarombol. - Talan? - pillantok a szemeibe. - A talan az nem eleg. Szerintem biztosra kellene mennunk, ha mar ugyis ver fog folyni. Legalabb legyen ertelme, bar ha engem kerdezel.. Nos, tudod milyen vagyok. - nekem ehhez aztan nem kell mindig egy jo ok. Mondjuk ugy, hogy neha el tud borulni az agyam.. sajnos. Viszont megbizhato embereket talalni nehez, igy jo lenne, ha nem hullana el a fele. Ha masokrol lenne szo, csak legyintenek es a halalba kuldenem oket. Ez azonban nem csak az embereinkrol szol, hanem teruletrol, tiszteletrol es rengeteg penzrol. Ha megnyerjuk a csatat es mindezt megszerezzuk, johet a tobbi melo. - Emberekbol nem szenvedunk hianyt, ahogyan fegyverekbol sem. De feltetelezem, ezzel nem vagyunk egyedul. - mindig gondoskodom arrol, hogy ez igy legyen es a csapatunk eros tudjon maradni. Szamomra gyerekjatek beszerezni a fegyvereket.. az embereket nehany fokkal nehezebb, de az sem lehetetlen, en pedig nem azert tartok ott, ahol, mert nyugodtan ulok a seggemen egesz allo nap es loszart sem csinalok. Fegyverek, drogok, emberek, uzlet,... vannak dolgok, amiket nem bizhatunk masokra. Amik peldaul Tigert meghaladnak. Azert egyszer talalkozhatna szeretett apammal. Akkor talan rajonne, hogy nem is vagyok olyan rosszfiu, mint gondolja. - Az egesz azert tortenne, mert ra akarjuk tenni a kezunket. - nem pedig azert, mert majd en megmutatom neked, ki a fasza gyerek a kornyeken. Ha nem lenne mit vesziteni, mar reg elkuldtem volna nehany emberuket a gyonyoru tulvilagra. A legszebb az lenne, ha a jovoben en is a "fronton" hullanek el, nem pedig egy kurva rendor keze altal es nem is a sitten, bar vannak itt meg opciok boven. Azt hiszem, ez tul szep lenne. Ha tippelnem kell, ezeknel valami sokkal rosszabb jar majd nekem. - Mar szabad vagy, ki kell venned a reszed a bulibol. Kilenc ev.. eleg hosszu ido, nem gondolod? - kortyolok egy keveset a whiskybol. - Sokszor voltal mellettem, hat ez alkalommal ne csak magara a harcra gondolj, hanem az elotte valo intezkedesekre is. Azt akarom, hogy fejlodj. Jarjanak a kibaszott fogaskerekek, ne csak fegyver legyen a kezedben, hogy hasznald, amikor en azt kerem. - nyilvan bloffolok. Termeszetesen sosem biznek ra - egy kezdore - ilyen komoly munkat. Irto nagy veszteseggel, talan meg bukassal is jarna, de ha mar Qadir rokona, aki raadasul tobbet lehetett mellettem, mint barmelyik emberem, hat lassuk, mit tud, tanult e valamit, vagy leragadt egy bizonyos szinten. - Jol tudod, hogy az ido penz, igy tehat korulbelul ket napod van. Tervek, utasitasok, miegymas. - vonom meg lazan az egyik vallam, mikor slukkolok egyet a szivarbol. - Intezkedj minel elobb, ne okozz csalodast sem a nagybatyadnak, sem pedig nekem. - hangom komoly, ahogy a tekintetem is.
★ foglalkozás ★ :
Üzletember
★ play by ★ :
Milo Ventimiglia
48
★ :
Csüt. Jún. 23 2022, 19:17
Garrido & Tiger
Nem gondolom, hogy bármelyikünk is elfelejtené egy csettintésre az elmúlt percek történéseit, de ő bólintással jelzi, hogy elfogadja a bocsánat kérésemet és egyúttal kész lapozni rajta, én pedig szintúgy jobban járok, ha végre a lényegre térünk. Tisztában vagyok vele, hogy jobb meghúzni magam az elkövetkező órákban, napokban, de ki tudja, mit hoz a jövő és Garrido mennyire fog bosszút állni Domi miatt. Ami biztató lehet, az az, hogy neki sem érdeke bandán felül feszültséget kelteni, vagy ez esetben fokozni. Az igazi konfliktusforrás a másik csoport New York túloldalán. - A talánokat ti tudjátok határozott kijelentéssé formálni - felelem neki, utalva ezzel rá és Qadirra, akik nálam, mint egy frissen szabadul börtön töltéknél sokkal többet tudnak a jelenlegi állapotokról. Ezt veheti úgy is, hogy hát ő a főnök, addig semmi sem biztos, amíg ő igent nem mond rá. Egyébként, ha meg kellene mondanom, kire hasonlítok jobban, Qadirra vagy Garridora, nem tudnám rábökni, hogy egyértelműen a nagybátyámra. Valahol fél úton vagyok kettejük között, a higgadtságomat Qadirtól örököltem, a tettlegességemet meg Garridotól. Néha sokkal inkább azt érzem, hogy Garridoval egészen egy síkon mozgunk, annak ellenére, hogy gyakran utáljuk egymást, mint a szart. De ugyebár az utálat kit érdekel, ha van tisztelet, meg egy csónakban egy irányba evezünk. Ahogy mondja is, a mennyiség mindig relatív. Ha sok van nekünk pénzből, emberből, fegyverből, baszhatjuk, ha a másik félnek meg kétszer annyi. Én értem, hogy Garrido hogyan gondolkozik. Neki tényleg csak a pénz számít, meg a terület, amit megszerzünk tőlük. Ő nem néz annyiszor szemtől szembe bizonyos fickókkal, akik fizikailag is megkeserítették az én életem. Barátokat veszítettem el, hiába mondom azt, hogy alig van nekem olyanom. Éveket kellett néhány konkrét barom miatt szenvednem Kolumbiában, egy farmon meg a dutyiban, bennem igenis keltettek haragot és személyes érzelmeket is, szóval én kimondom, én el akarom vágni a nyakukat, hogy többet ne molesztálhassanak se engem, se a szeretteimet. Ezt persze nem kezdem el kifejteni a főnökömnek, mert amúgy is tök mindegy lenne. Szerintem nincs olyan, hogy közös érdek. Mindig személyes érdekek vezérlik az embert és ha az egyezik a másikéval, kialakul egy irány. Abban a pillanatban, hogy a személyes érdekek nem egyeznek meg, főként a vezetők körében, elkezd darabjaira hullani a rendszer. Nocsak, talán Garrido is kezd rájönni, hogy már kilenc éve vagyok a banda része és nem a zöldfülű tagja vagyok a birodalmának. Mondjuk elsőként ijesztő az, amit mond. Egyáltalán nincs jó érzésem ezzel kapcsolatban és ha rosszat sejtenék – márpedig miért ne sejtenék -, azt gondolnám, hogy rám akarja hárítani a felelősséget és olyasvalamit rak a nyakamba, amivel elintézhet örökre. Vagy tényleg annyi minden van, hogy valami mást is be kell vonni a dolgok sűrűjébe és ez pont én lennék, ez esetben nem akar maximálisan eltenni láb alól. Nem tudom, mi a fasz van, de majd kiderül. Nekem meg úgy őszintén, nincs választásom. Előrébb dőlök a fotelben, jelezve ezzel, hogy figyelek, de kérdésem nincs, mert már pontosan tudom, mi a feladatom. Kurva nagy gyomorgörcs gyötör, izmaim feszülnek, de igyekszem elhessegetni a jeleket. Nem mutathatom, hogy félek, mert az gyengeség lenne, viszont nem ez az egyetlen dolog, ami kavarog a lelkemben. Izgatott vagyok, a vérem pezseg. Valahogy fluktuálok a lelkes barom és a normális civil ember mentális állapota között. Egyrészről marhára elegem van ebből az egészből és kellene még hat hónap szabadság, de hát ez nem olyan élet, hogy Hawaiion süttethetem kedvemre a hasamat, amikor jól esik. Garrido nem tudja, de ahhoz, hogy az én szintemen életben tudjunk maradni, elég sok fogaskerék szükséges, úgyhogy nem most kell beszerelnem az agyamba ezeket az eszközöket. Persze miért is mutogattam volna a leleményességemet, még a végén fenyegetést láttak volna bennem, kussolni meg még mindig előnyös. Majd meglátja, hogy kilenc év az nekem is kilenc év tapasztalat. - Megértettem - jelzem bólintással együtt, hogy oké, vettem az adást és értem, mit vár tőlem. A két nap már jóval kijózanítóbb információ, mire gondterhelten szívok egyet a szivarból. Végül újra bólintok, látszólag fejben már teljesen máshol vagyok, már most elkezdett járni az agyam a hogyanokon, de a szivart követően felegyenesedek és némi színészkedéssel ugyan, de magabiztosan a szemeibe nézek. - Nem fogok csalódást okozni! – Igazából ez az egyetlen cél, nem az, hogy tényleg nekem kellene megalkotnom egy teljes stratégiát. Ezt kb lehetetlenségnek tartom, biztos, hogy nem rám bízná Garrido a feladat. Talán most ő is tanácstalan, hogy mi hogy legyen, vagy ezzel szépen el tud tenni láb alól, mivel megvan a megfelelő indoka arra, hogy miért leszek totál alkalmatlan a puszta létezésre is. Egy kicsit remélem, hogy Qadir még szeret. - Főnök? – Azzal felállok, kérdésem egyértelműen arra utal, hogy távozhatok-e, vagy akar-e még tőlem valamit. Ezek után tényleg nincs vesztegetni való időm, másfelöl pedig meg akarom nézni, hogy Domi él-e még. Meg hogy hol van egyáltalán, szóval ha engedélyt kapok, távozok a bárból. A vip részlegből kifele egészen gyorsan szedem a lábaimat, még egy csettintést teszek a kedvenc táncosom felé, aki visszakacsint. Ismerjük egymást, ez pont nem jelentett semmit, de ha netán Garrido látta a mozdulatot, talán újfent nyomatékosítani tudtam benne, hogy én akkor is őt választom és nem azt a táncost, akit ő ajánlana nekem. Nem mintha ennek az egésznek lenne bármi reális tartalma, csak egy néma elköszönés volt ez kettőnk között, semmi több. Aztán kiérek a fényre és már tudom, hogy ezúttal meg lettem baszva.
★ családi állapot ★ :
ground for power on YOU.
★ lakhely ★ :
Manhattan (is)
★ :
★ idézet ★ :