New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 492 felhasználó van itt :: 15 regisztrált, 0 rejtett és 477 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (535 fő) Szomb. Nov. 23 2024, 15:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Amber Fleming
tollából
Ma 17:56-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:55-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:55-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:54-kor
Bradley R. Fitzgerald
tollából
Ma 17:04-kor
Caspian E. Lincoln
tollából
Ma 16:49-kor
Roman W. Hemlock
tollából
Ma 16:47-kor
Sofia Carmona
tollából
Ma 16:29-kor
Horatio R. Hayes
tollából
Ma 16:03-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Would you be mine for a month?*Callum&Carmelia
TémanyitásWould you be mine for a month?*Callum&Carmelia
Would you be mine for a month?*Callum&Carmelia  EmptyPént. Aug. 20 2021, 21:24
Callum & Carmelia
Would you be mine for a month?

A fiatal pár velem szemben nagyjából negyed órája próbált napirendre térni azon, hogy hova utazzanak nászútra. Csendesen, gyakorlatilag egyetlen hang nélkül hallgattam őket, hol az egyiket, hol a másikat figyelve. Fogalmam sincs mióta lehetnek együtt, de azt biztosan tudtam, hogy fogalmuk sincs az idő és az együtt tölthető napok értékéről. A hely annyira mindegy. Bár bevallom, hogy mostanság számtalan alkalommal kap el az érzés, hogy magam mögött hagyjam New York-ot és eljussak olyan helyekre, ahol még soha nem jártam, és talán már nem is fogok. De ha valaha is eljött volna annak az esélye, hogy férjhez menjek, minden bizonnyal csak nevetve böktem volna az ujjammal a földgömbre, és mentünk volna ahova a vak szerencse meg az én ujjam találata vezetett. De ez az élet csupán illúzió. Valami, ami után lehet vágyakozni, csak éppen nem érdemes. Persze nem állítom, hogy reménytelenül telnek velem a napok, azt valahogy sosem sikerült magam mögött hagyni, ó én bolond, még mindig hiszem, hogy meggyógyulhatok. Addig pedig csak hallgatom a fiatal párhoz hasonlókat, és a szívem mélyén valamiféle megmagyarázhatatlan irigységet érzek. Az idejük miatt. Hogy nem tudják….hogy nincsenek tisztában vele, míg én tudom, tökéletesen tudom, hogy minden amit magam mögött hagyok kegyes ajándék a sorstól és ami rám vár az csupán olyan, akár a végtelenbe tartó éjjeli országút: tudom, hogy vége van, csak nem tudom pontosan, hogy mikor. Csak azt, hogy hamarabb mint másoknak.
Augusztus van. A nyár utolsó hónapja, egy évszak vége, amely megint az enyém lehetett. Hetek óta erősödött a fájdalom, és már nem elég a dózis amit kapok, többre van szükségem. Néha elviselhetetlenül szánt végig a csontjaimon, felébreszt álmomból, és zokogva nyúlok el a padlón, a saját kínkeservemben vergődve. Más nők fürdőszobája úgy néz ki mint egy drogéria, annak is a szépészeti a részlege, az enyém meg olyan akár egy elcseszett patika és egy drogtanya keveréke. Másfél hete jártam Dr. Moonrose-nál, és könyörögtem, hogy erősebb fájdalomcsillapítókat írjon fel, de ő csupán a régiek adagját emelte meg, ami nagyjából olyan mint halottnak a csók. Nem segít. Lassan úgy érzem valamiféle tompa megnyugvást hozhat valami ópiát származék, esetleg olyasmi, ami nem feltétlenül legális, de legalább egy időre elfeledteti velem, hogy mennyire ragaszkodom ehhez a beteg és lassan elhaló élethez.
Szerettem élni, most is szeretek, talán pont ezért adom olyan nehezen, talán pont ezért ragaszkodom ennyire hozzá, és talán pont ezért képtelen lennék feladni. Éppen ezért próbálok minden napot  a maga teljességében megélni. Korán kelek, és szinte már pirkad mire lefekszem. Napi három-négy órákat alszom. Van amikor még ezt is soknak érzem. A testem valószínű erre is reagál, amikor a fáradtság, vagy éppen a kimerültség első jeleit érzékelem. Ilyenkor egy teljes napot az alvásra áldozom, bár időnként ezt is soknak érzem. Minden alvással töltött idő elvesztegetett kincs. Hiszen annyi minden történhetett volna még velem. Nem gyorsan élek, hanem teljesen. És minden hónapból harminc napot igyekszem valaki másnak az életét boldoggá tenni. Nem kérek cserébe semmi mást, csak azt, hogy jelen legyen az életemben, hogy töltse ki a mindennapjaimat, hogy benne legyen velem minden őrültségben. Akár hajnal kettőkor egy hídpilléren ülve, mezítláb lógatva a lábunkat a Hudson fölé, torkunk szakadtából énekelni az Old Black Joe-t. Közben két pofára taccot enni, cukros kólát inni, és mályvacukrot nyersen. Egy egész zacskóval. Csak akarjon velem beszökni egy üres Broadway színpadra, Shakespearet szavalni az üres nézőtérnek, és menekülni a biztonságiak elől akik rajtakapnak.

“Te vagy szememben az egész világ:
Ki mondaná hát, hogy magam vagyok,
Midőn egész világ néz itt reám?”

Üljön be velem a kocsimba, és induljunk el, nem számít merre vagy éppen hova, csak ameddig egy tank benzin tart. Kövessük a lenyugodni készülő napot, hagyjuk, hogy a csillagsátor terüljön ránk akár egy félig üres Walmart parkolóban.
Mindezen gondolatok közepette azt hiszem annyira kispolgárinak, és hovatovább középszerűnek tűnik a házaspár velem szemben, akik még mindig nem döntötték el, hogy melyik szigetvilág, vagy éppen melyik nagyváros lenne a legtökéletesebb a számukra. Pedig a hely mindegy. Mire erre rájönnek majd, talán késő lesz. Boldognak lenni egy kocsi hátsó ülésén is lehet, ahogyan üres perceket is lehet tölteni egy luxushotel medencéjében koktélt szürcsölgetve. Egy óra tanakodás után végül a Karib szigetvilág mellett döntenek és ezek alapján foglalnak jegyet. Őszintén remélem, hogy boldogok lesznek, és értékelik majd az együtt töltött időt.
Ők az utolsó ügyfeleim mára, így fél órával a távoztuk után zárom be az irodát, hogy elkészüljek az estére. Különös randevúra készülök, amit nem is neveznék feltétlenül annak….nem is tudom mi lesz ez. A megismerkedésünk hovatovább elég különös volt. Egy óra a kórház liftjében beragadva, miközben igyekszünk a világ dolgairól, a művészetekről, a gazdaságról értekezni, a témákat majdhogynem kimeríteni, és várni, hogy végre kiszabadítsanak bennünket. Vonzó pasas, megkapó külsővel, kellemesen simogató hanghordozással, amit a hely szűkössége még inkább közel hozott. Volt valami benne, ami azért ragadta meg a figyelmem, mert pontosan ugyanazt éreztem magamban is. A mosolya őszinte volt, de álarc. Olyan álarc, amit akkor visel az ember, ha rejtőzködni akar. Kíváncsivá tett. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy talán egy hónap, talán harminc nap pontosan elég lesz, hogy egy időre legalább elfelejtse ezt az álarcot. Tulajdonképpen nem számított, hogy ki ő, hogy pontosan mivel foglalkozik, még az sem érdekelt, hogy hol és milyen körülmények között él, bár a fehér köpeny elég árulkodó volt, hogy nem egy beteghez, sokkal inkább a kórház egyik orvosához van szerencsém. Nem láttam az ujján karikagyűrűt, és a viselkedése sem volt olyan, mint azoknak, akik hosszú ideje egy párkapcsolat rabjai, és van bennük valamiféle, számukra észrevehetetlen tartózkodás. Benne nem volt.
Elkérte, hát megadtam a számomat, és mondanám, hogy nem hittem, hogy keresni fog, de ez álszent megállapítás lenne. Nagyon jól tudtam, hogy keresni fog.Mikor kiszálltam a liftből végre, amikor kiszabadítottak bennünket és egy másodpercre hátrafordulva összeakadt a tekintetünk, pontosan tudtam, hogy keresni fog.Lehet, hogy két nap múlva, lehet, hogy két hét múlva, de hívni fog. Tizenegy nap múlva végül felhívott. Már késő este volt, éjfél is elmúlt, mire megcsörrent a telefonom. Hallottam a háttérben a morajlást, valaki egy zongorán klimpírozott, poharak csörrentek. A hangja már kissé rekedten fátyolos volt, és ha most ott lett volna velem szemben, minden bizonnyal a leheletéből éreztem volna az elfogyasztott alkohol aromáját.Őrült volt és elbűvölő. Hogyan is mondhattam volna nemet a meghívására? Őszintén szólva, ahogyan biztos voltam abban, hogy keresni fog, abban is biztos voltam, hogy mindenféle hezitálás nélkül fogok neki igent mondani. Már csak azért is, mert az én fejemben már kész terv volt vele kapcsolatban. A visszautasítástól nem féltem. Ha így is lenne - ahogy már számtalan alkalommal volt rá példa - én elfogadom. Sosem erőszakolom magam rá senkire….pont ez a lényege az egésznek: a kölcsönösség. Egy hónapra kibérelem az érzéseit, cserébe kötöttségek nélküli boldogságot és emlékeket ajándékozok neki. Hogy hol van ebben az egész képletben a hiba? Talán a kezdeteknél: hogy nem lesz tisztában azzal, hogy ez pusztán ennyi időre szól. Pontosan olyan ez mint az életünk, arról sem tudják a legtöbben, hogy mikor ér majd véget. Miért kellene erről előre szólnom?
A pontosság sosem volt az erényem, igaz mostanság ez a legkevésbé fontos dolog az életemben. Nem öltöztem túl, csupán egy egyszerű kék, kicsit talán a hetvenes éveket idéző ruhát választottam. Nem feltétlenül alkalmi, de a helyhez mindenképpen illeni fog. Egy vacsora. Ebben maradtunk, meg abban, hogy minden mást az elfogyasztott ital mennyiségére bízunk. Legalábbis ezt mondta a telefonban, bár lehet nem feltétlenül emlékszik minden szóra pontosan. Én is a felét elnevettem, azt hiszem. Nagyjából egy fél maroknyi fájdalomcsillapító dolgozik jelenleg bennem, és nem érdekel, ha alkoholt fogok ráinni, legalább a jótékony tompaság uralkodik el ma rajtam. Mikor belépek az étterembe, és őt keresem a tekintetemmel, az jut eszembe, hogy ma éjjel táncolni akarok….hogy is volt abban a régi filmben?
I could have danced all night…..hogy a búbánatba jutott eszembe ez a dal? A mosolya váltotta ki, amit innen éppen csak befelé haladva megpillantottam, mikor észrevett. Megemeltem a kezem és ahogy haladtam befelé, integettem neki. Próbáltam nem kalimpálni.Végül amikor odaértem, a kezemben szorosan fogtam a táskámat, mindkettővel magam előtt markolva, majd egy nagyot sóhajtva álltam meg az asztalnál.
- Hello. Szeretnék szabadkozni, hogy a forgalom volt rémes, ami amúgy igaz, mert Manhattan egy állandó forgalmi dugó, de ez azt hiszem slamposan idétlen és középszerű kezdés lenne. Szóval helyette inkább csak annyit, hogy nem feltétlenül törekedtem arra, hogy ne késsek, igaz arra sem, hogy azért egy minimálisan mégis.- ha felállt akkor amikor megérkeztem, akkor megvártam amíg a széket alám segíti a pincér, aki eddig kísért, és Callum-al együtt helyet foglaltam, vele szemben. Másképp festett, mint a liftben. Eltűnt a fehér köpeny, az arca rendezettebb volt, bár nem állítom feltétlenül, hogy kevésbé meggyötört. A pincér még mindig várakozott, hogy felvegye a rendelésem, én pedig oldalról felpillantottam rá.
- Egy pohár félszáraz fehér bort kérek. A fajtája mindegy, bízom az ízlésében.- mosolyogtam majd a figyelmem elvonva róla a velem szemben ülőre fordítottam. A pincér a rendelésemmel együtt távozott.
- Örülök, hogy hívtál. Őszintén. Bár hozzá kell tenni, a liftes kaland határozottan izagalmasabb volt, mint egy étteremben feszengeni. Nyugtass meg, hogy nem tervezzük végigenni az egész étlapot. Rémesen unalmas társalgó vagyok efféle környezetben.- ez utóbbi mondanivalómnál kicsit megemelkedtem a székről és az asztal felett diszkrétebb hangerővel szinte csak neki súgtam a mondanivalómat. Aztán visszahelyezkedtem illendő módon. Túl rövid az élet, hogy ne próbáljuk felrúgni a szabályokat, nem igaz?

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: Would you be mine for a month?*Callum&Carmelia
Would you be mine for a month?*Callum&Carmelia  EmptyKedd Aug. 24 2021, 10:50
Carmelia & Callum

Rég voltam már ennyire izgatott bármi iránt. Szinte rá sem ismerek magamra, olyan feszült állapot uralkodik rajtam az este miatt. Nem tudom, mi teszi ezt. A puszta tény, hogy az egyik szabad estémet nem alkoholizálással, és drogozással töltöm? Hogy valamilyen szinten muszáj lesz józannak maradnom, ha azt szeretném, hogy jól alakuljon ez az egész? Vagy szimplán azért izgulok, mert utoljára másfél évtizeddel ezelőtt randevúztam bárkivel is? Valószínűleg mind közrejátszik az ingerültségemben. Már épp nyúlnék a vodkámhoz, hogy enyhítsek az izgulásomon, de mielőtt kézbe vehetném, megáll a tenyerem az üveg nyaka előtt. Nem, nem szabad! Nem kezdhetem az estét máris egy, vagy két felessel, mert onnan nem lesz megállás. Mire észbe kapok, már be sem fogok tudni állítani az étterem ajtaján, annyira szét leszek csúszva. Egy estét bírj ki, Cal, csak egy szabad estédre próbálj úgy viselkedni, mint egy normális férfi, vagy elbaltázod talán az egyetlen lehetőségedet arra, hogy végre javíts az életviteleden. Menni fog vajon?
Mennyire öltözzek ki? Nem egy túlságosan elegáns helyre megyünk, viszont mégsem kellene úgy megjelennem, mint az utcán. Mi legyen? Egy öltönnyel már túllőnék a célon, és valószínűleg nevetségesen festenék benne. Mi a helyzet a garbóval? Nem, egyértelműen felejtős. Látva magamat a tükörben ismét arra az elhatározásra jutok, hogy nem való nekem ez a ruhadarab, és kidobom, mire azonban a kukáig elérek, kihátrálok, arra gondolván, hátha jó lesz még valamikor. Hm… hosszúujjú póló, és farmer, tornacipővel? Nem, mi vagyok én, valami útját kereső tizen-/huszonéves?
Úgy érzem magamat a gardróbom előtt állva, mint egy első randevújára készülő fiatal, aki egyszerre akar tetszeni a lánynak, ugyanakkor nem akarja azt a látszatot kelteni, hogy túlságosan teper. Bár ezek közül mind igaz, leszámítva a fiatal jelzőt.
A döntésem, körülbelül egy óra válogatás után egy világoskék ingre, egy öltönynadrágra, és egy összességében elegáns szettre esett. Ez való hozzám, ez vagyok én. A felső két gomb területét szabadon hagyom, és megigazítva a fizimiskámat indulok el a közösen választott helyszínünkre.
Körülbelül fél óra sétára van tőlem a hely, és egy óra múlva kell csak találkoznunk, így nem hívok magamnak taxit. Elkerülök minden bárt, minden pubot, minden szórakozóhelyet az odavezető utamon, és így máris negyed órával hosszabb útnak nézek elébe.
Muszáj kicsit kiszellőztetnem a fejemet az este előtt. A torkomban dobog a szívem, így kénytelen vagyok egy lazító sétát tenni. Ki akarom kapcsolni az agyamat, nem akarok semmire sem gondolni, csak hogy célirányosan haladjak az étterem felé. Természetesen ez közel sem olyan egyszerű, ha minden pislantás alatt az ő arcát látom magam előtt.
Nem tudom kiverni a fejemből. Egyrészt szégyellem magamat, amiért olyan állapotban hívtam el őt randevúra, amilyenben, másrészt örülök neki, hogy ő ezt nem vette zokon. Merem remélni, hogy ezzel még nem fog messzemenő következtetéseket levonni rólam. Mindenesetre bocsánatot kell kérnem tőle, mert azt még én is tudom, hogy illetlenség volt így felhívnom őt. Azért pedig pláne, mert mikor másnap megnéztem a hívásnaplót, képtelen voltam felfogni, hogy sikerült ilyen hosszasan beszélgetnünk. Miről beszélhettem én a bódulatomban? Félek megkérdezni, és szerintem nem is akarom tudni.
Úgy érzem magam, mintha egy örökkévalóságnyi ideje várakoznék, és egyre inkább az jár a fejemben, hogy sikeresen felültettek. Miért jönne el bárki egy olyannal, aki tizenegy napig várakozik a hívással, és végül azt is ittas állapotban teszi meg? Miért gondolná bárki, hogy az ilyenből jó partner lehet? Azon jár az agyam, hogy melyik bár legyen a szerencsés, ahol elihatom a bánatomat. Egyszer jövök el tizen-akárhány év után randevúzni, és akkor is így járok. Ez az én karmám. Talán nem is való nekem ez. Már annyira a részemmé váltak az egyéjszakás kalandok, az őrült tivornyák, hogy az univerzum, vagy Isten, vagy akárki ezzel a pofára eséssel próbálja megüzenni nekem, hogy nem érdemlek meg egy második esélyt. Másodikat? Ezrediket talán. Annyi és annyi lehetőségem lett volna javítani magamon, hogy már fel sem tudom fogni ép ésszel, én azonban mindig a számomra könnyebb utat választottam. Egyszerűbb a függőségeidbe rejtőzni, mintsem élni a felajánlott, javulást ígérő lehetőségekkel.
A hangulatom minden perc múlásával egyre nagyobbat zuhant. Félpercenként nézegettem a karórámat, de továbbra sem érkezett meg. Talán fel kellene hívnom, hogy áll-e még az este, vagy szándékosan nem jött el? Bármikor szívesebben választom az egyenes igazságot, semmint a kétes tudatlanságot. Ha még tíz percig nem jön, akkor felhívom. Igen, így lesz a legjobb.
Sóhajtva hunyom le a szemeimet, és gondolkozom el mindenen, ami ide vezetett. Mióta szűk két hete találkoztunk, sokat morfondíroztam rajta, hogy vajon felhívjam-e. Ugyanazt láttam a szemeiben, amit a sajátomban látok minden egyes reggel. Rég keltette már fel bárki is az érdeklődésemet, neki azonban az első közösen eltöltött percek után sikerült. Nem beszéltünk semmi komolyról, amolyan kínos, „húzzuk az időt, míg ki nem szednek minket innen” diskurzust folytattunk egymással, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nem volt végtelenül kellemes. Kicsit el tudtam felejteni a munkával, és a magánéletemmel járó stresszt. Az a lift egy zárt tér volt, egy olyan hely, ami el van zárva a külvilág minden bajától. Hangozzék akárhogy, de egy részem visszavágyik oda.
Mire kinyitom a szememet, ismerős arc köszön vissza a horizontról. Észre sem veszem magamat, de azonnal mosolyra húzódnak az ajkaim. Felállok a székről, és kicsit igazítok a ruhámon, majd megköszörülöm a torkomat. Épp szóra nyitnám a számat, mire ő magyarázkodásba kezd, amin csak halkan felhorkantok. - Ne is törődj vele. Jól elvoltam a pohár vizemmel, illetve a szikékkel, pardon, késekkel. Bár ha még többet késtél, nem vagyok benne biztos, hogy nem vágok fel valakit a helyszínen - amint eljut a szavaim jelentése az agyamig, kitágulnak a szemeim, és a kezeimet feltéve szabadkozok. - Azaz… mindegy is, a viccelődést inkább másokra hagyom - nevetek fel kínosan, magam mellé ejtve a karjaimat. Komolyan, ennél jobb estindítót nem tudtam volna kitalálni? Siralmas. A kezeimmel nem tudva mit kezdeni szólalok meg. - Rég voltam már randevún, szóval előre is bocsánat mindenért. Azt meg főleg, hogy nem tudom, ilyenkor hogyan illendő köszönteni a másikat. Ölelés? Puszi? Illedelmes kézrázás? Vagy csak leülünk az asztalhoz, és próbáljuk elfelejteni az elmúlt egy percet? - talán ez utóbbi lenne a legjobb választás. Tőle várom a megváltást, és hogy megtörje a jeget. A férfi dolga, tudom, de fogalmam sincs, hogy tizenöt-hat év alatt mennyit változtak a randizási szokások. Carmelia egyáltalán hány éves? Valahol 25 és 30 közöttire tenném, ami azt jelenti, hogy mikor én utoljára randiztam, akkor ő még középsuliba járt. Na jó, ebbe ne menjünk bele, mert a végén még túlságosan öregnek fogom érezni magam.
- Én nem kérek egyelőre semmit, köszönöm - pillantok fel félmosollyal az arcomon a pincérre, aki már tovább is áll.
- Efféle környezetben? Szóval te milyen környezetben vagy jó társalgó? A liftről már tudok, szóval egy kilőve - a közelsége, a hangja, az egész szituáció hamar beindít bennem valamit, egyfajta kellemes bizsergetést, amelyhez foghatót már túl régen éreztem. Ilyen lenne normális embernek lenni, és randevúkra járni, nem csak a szexet prioritizálva szedve fel minden este más nőt? Ez valahogy sokkal izgalmasabb. A totális katasztrófától a Mennyekbe vezető útig bármerre alakulhat az este, és ettől rettentően izgatott vagyok, amit le sem tudnék tagadni.
- Kérdésedre válaszolva nem, nem tervezzük. De nem sok étvágyam volt a mai nap folyamán, szóval én lehet kétfélét fogok rendelni - mosolygok rá, majd kinyitom az étlapot. Mielőtt beleolvasnék, halkan felsóhajtok, és felpillantok a nőre.
- Figyelj… ne haragudj a múltkoriért. Választhattam volna jobb… khm… állapotot magamnak, mikor felhívlak. Nem volt illendő a viselkedésem, szóval sajnálom. Ettől függetlenül nagyon is örülök neki, hogy elfogadtad a meghívásomat, ezt szinte szavakba sem tudom önteni. Egy szó, mint száz: megpróbálok viselkedni, és minél távolabb maradni az alkoholtól, nehogy olyat tegyek, amivel ezt… az egészet el tudnám rontani - úgy érzem, hogy ezt muszáj volt neki elmondanom, mielőtt belevágnánk az estébe. Merem remélni, hogy ez nem volt elég ahhoz, hogy a hangulat idő előtti lerombolásához vezessen.
- Jóvá téve a telefonhívást arra kérlek, hogy tisztelj meg azzal, hogy a mai estét én állhatom mindenestül. Egyél-igyál, amit csak szeretnél, az árcédulával pedig ne törődj - valószínűleg nem kell a szájába rágnom, hogy ha egy családot hozott volna magával, akkor is kényelmesen finanszírozni tudnám ezt az estét, de most nem az a célom, hogy villogtassam neki a pénzemet, hanem hogy valahogy kárpótoljam a korábbi estéért. - Most pedig válasszunk valamit, mielőtt a pincér megöl minket a tekintetével, hogy a szánkat beszédre használjuk, nem evésre, vagy a rendelés leadására - ahogy kimondom a szavakat, már bele is lapozok az étlapba.
- Szóval, Carmelia, mesélj valamit magadról. A világ témáit már kiveséztük, így talán logikus, hogy rátérjünk magunkra is, nem? Nem is tudom… milyen hobbijaid vannak, miket szeretsz csinálni? - szólalok meg, miután leadtuk a rendelésünket. Én első körben francia hagymalevest kértem, illetve második fogásként Stroganoff bélszínt, tehát éhen már biztos nem fogok maradni. Ahogy az idegességem egyre inkább múlik, úgy jön rá a szervezetem arra, hogy mennyire elhanyagoltam magamat a mai nap folyamán. Csak a mai nap? Szép is lenne.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Would you be mine for a month?*Callum&Carmelia  EmptyHétf. Szept. 06 2021, 21:56
Callum & Carmelia
Would you be mine for a month?

A szeptemberben van valami egyszerű, és megfoghatatlan. Egyszerre van benne az elmúlás, a hosszú álom, és egy új kezdet gyönyörű ígérete. Még félig visszafelé kacsingat az illatos nyárba, édes zamattal csücsöríti kívánatos, szőlő illatú csókját, de a szoknyája alatt a tél tanyázik, és vágyik új életre. A tavasz kacagása a kopár lombok alatt mintha csak egy zúzmarás délibáb lenne. Az ősz az egyik legszebb évszak, és én még csak abban sem lehettem biztos, hogy megérem. Bárcsak legalább annyit elmondhatnék, hogy ez az évszak még a sajátom lesz, ebbe még kicsit megmártózhatom, de lassan abban sem vagyok biztos, hogy a holnap itt talál még.
Talán elalszom. Csak egyszerűen, mint az éveket maguk mögött hagyott öregek, akik számtalan emléket mosolyognak pilláik alá. Nekem nincs sok, de valami elképesztő erővel és hittel igyekszem gyűjteni őket. Mert nekem nincsenek évtizedeim, csupán napjaim, talán heteim és hónapjaim. Talán fél évszakjaim. Vagy annyi se. Nem akarok erre gondolni, mégis minden nap megteszem. Hosszú ideje, hogy ez veti árnyékát a mindennapjaimra. Az ember alapvetően tudatában van az elmúlásnak, mégsem látja olyan élesen, szinte vakító kontúrral a végét, mint az, akivel egy napon közlik, hogy ha nem találnak számára megfelelő donort, akkor gyakorlatilag nincs már annyi előtte, mint amennyi mögötte. És ami mögötte van az sem sok.
Igazságtalannak éreztem a sorstól. Igazságtalannak és annyira szerettem volna a teremtő képébe beleüvölteni, hogy én aki hittem, aki olyan görcsösen és nagyon hittem benne, aki gyerekkorában apró ujjait imára kulcsolva minden áldott este hozzá szólt, én nem ezt érdemlem. Mit kellett volna még tennem? Mi az ami miatt úgy büntet, hogy az életet, amit úgy imádok lerövidíti számomra? Adam atya szerint ez nem büntetés, sokkal inkább kegy. De én már nem tudok ebben hinni. Lassan csak abban tudok hinni, amit átélek, amit valóban átélek hús és vér formájában.Isten messze került tőlem. Talán soha nem is volt közel. Talán csak kapaszkodót kerestem általa az életemben. És ő maga volt aki ezt a kapaszkodót illékony illúzióvá változtatta. Az elmúlás vékony pallóján egyensúlyozom, és billegek. Maholnap leesek.
De addig még élni akarok. Úgy ahogyan én választom meg. Úgy, mintha minden nap az utolsó lenne.Hónapról, hónapra, boldogságot csempészve emberek életébe, mint egy álruhás télapó.
Az augusztust éppen csak magam mögött hagytam. Utolsó napjain egy kartondoboz árválkodott a nappalimban, arra várva, hogy a gazdája érte jöjjön. De nem jött, csupán egy barátját kérte meg, hogy hozza el tőlem. Nem értette miért így ért véget. Én pedig nem mondtam el. Nem akartam, hogy úgy emlékezzen rám mint a nő, aki úgy szedi a gyógyszereket mint más a pez cukorkát. Nem akartam, hogy lássa milyen az amikor a fájdalomtól már szinte a bőrt kaparom magamról, amikor üvölteni tudnék, mert a csontjaimba mar a kibírthatatlan kín. Azt akartam, hogy a mosolyomra emlékezzen, az együtt töltött hetekre, még akkor is, ha ezen ködként telepszik meg az elválásunk érthetetlensége. A köd majd lassan felszáll, és mint mindig, a szép emlékek fognak áttűnni rajta. Később úgyis csak erre fog emlékezni. Mert idővel minden emlék megszépül. Így akarom, hogy emlékezzenek rám. Meg úgy, mint a nő, aki csak egy hónapig volt az életük része, de az alatt az egy hónap alatt, talán több őrült, és máskor elképzelhetetlen dolgot tettek, mint későbbi életük során valaha fognak.
Callumot a véletlen küldte, ahogy az összes többi férfit is. Én mégis a sok véletlen közül szinte mindig felismertem melyik az, amelyik kicsit talán velem is feledtetheti az utam rövidségét. Noha minden ilyen hónapban benne volt, hogy talán éppen akkor fog megtörténni. Az első hetekben, az első napokban, talán a felénél, a boldogság legszebb másodperceiben. Mindig benne volt ezekben a kapcsolatokban, de valahogy nem akartam erre gondolni. Legalább erre nem. Most is tudom, hogy jól választottam. Már akkor tudtam, amikor felhívott, és gyakorlatilag a spontán időpontválasztással, az állapottal mosolyt csalt az arcomra. Nem tudom pontosan miért éppen akkor, hogy miért éppen úgy hívott fel, de talán pont ez adott valami romlottan romantikus bájt az egésznek. Sokféle emberrel találkoztam már, de gyakorlatilag telefonon, majdhogynem matt részegen, még senki nem hívott el randevúra. Már ezért a szívembe zártam.
- Oh!- meglepetten és kicsit talán különös vidámsággal vonom fel a szemöldököm az első szavaira. Próbálva kitalálni, hogy zavarban van, esetleg alapvetően a fekete humor jellemzi. Nem tudom biztosan, de talán a kettőnek a keveréke.
- Akkor elmondható, hogy a minimális késésemnek köszönhetően, jelenleg mindenki nyugodtan elfogyaszthatja a vacsoráját.- egy sietős, inkább csak jelzés értékű pillantást vetek körbe, majd a tekintetem újra megállapodik rajta és végignézek a külsején. Egyszerű, de mégis visszafogottan elegáns. Nem akart feltétlenül kiöltözni, de azt hiszem igyekezett átmenetet találni a póló és farmer, meg a szmoking között. Sikerült.
- Nem tudom. Maradjunk annál, hogy örülünk a találkozásnak, amely ezúttal nem okoz átmeneti klausztrofóbiát.Nálam legalábbis.- emelem meg két oldalon a két karom, megvonva a vállaim.
- Nem mellesleg az efféle randevúk nekem sem feltétlenül szokásaim. Pedig volt néhány.- nem csinálok titkot belőle, miért tenném?
Helyet foglalunk, és a pincérnek leadom a rendelésem, mielőtt távozna. Meglepetten hagyom tekintetem pár másodpercig a velem szemben ülő férfin. Vajon miért nem kért semmit? Ideges? Azt hiszem ez az elsődleges és leginkább kézenfekvő magyarázatom. Elnevetem magam a következő megállapításán. Nem is nevetés ez inkább jóleső, bár azért nem harsány, de szívből jövő kacaj.
- A liftben jó társalgó voltam? Hát nem tudom. Akkor, adott pillanatban nagyjából bármilyen témakörben képes lettem volna órákig is beszélni, ha feledteti velem azt a gyomorszorító érzést, amit a bezártság okozott. Nem mellesleg volt egy igazán szórakoztató társaságom, aki hajlandó volt a helyenként száraz humoromat is elviselni. Jobban mondva a humorom hiányát.- billen oldalra a fejem, a derültség pedig éppen úgy az arcomon marad, ahogyan ott volt akkor amikor beszélni kezdtem.
- De lássuk hol vagyok még jó társalgó. Mondjuk egy lekésett vonat után az állomáson ülve egy kiadós nyári zápor után. Megfigyelted már valaha, hogy mennyire megváltozik a világ eső után? Mintha elfelejtenénk minden rosszat ami előtte volt. Kicsit olyan mintha nem csak a rossz szagot, de minden mást is elmosna. - nézek rá érdeklődőn, aztán legyintek szórakozottan.
- Megint túl filozofikus vagyok, igaz?- inkább közelebb húzom az étlapot.  Nem vagyok éhes. Általában soha nem vagyok az, köszönhetően legalább háromféle gyógyszernek, amik gyakorlatilag teniszlabdává zsugorítják a gyomromat. Pedig korábban szerettem enni. Most is szeretnék. Csak három gyógyszert kellene elhagynom. Három olyan gyógyszert, ami most lehetővé teszi, hogy itt beszélgessek vele. Hogy egyáltalán lábra tudjak állni. Valamit valamiért, nem? Mikor megszólal, nem pillantok rögtön fel. Mintha csak belefeledkeztem volna az olvasásba, pedig már régen nem az étlapot figyelem, hanem őt hallgatom. Végül valahol a mondandója felénél az íriszeim elvonom a papírtól, és a kartonlap felett egyenesen rá emelem. Pár másodperc eltelik, de csak kitartóan nézem, rezzenéstelenül, mintha ízlelgetném és fontolgatnám a szavait. Holott szó sincs erről. Szórakoztat. Ajkaim rándulnak,és kunkori mosolyba fut a szám.
- Te most komolyan elnézést kérsz olyasmiért, ami miatt őszinte, és saját magad voltál? Úgy értem….ittál. Na és? Felhívtál és randevúra hívtál, amit én akkor el is fogadtam. De nem változtat semmit azon, hogy ha nem olyan állapotban hívsz fel, akkor is elfogadtam volna. Tulajdonképpen teljesen mindegy mikor és hogyan hívsz fel, én akkor is eljövök. Bár hozzá kell tenni, hogy ez a módja roppantul szórakoztató volt.- teszem hozzá egy apró kacsintás kíséretében, miközben visszahúzódom az étlap tanulmányozásába.
- Nem mellesleg, én szerettem volna, hogy felhívj. Sőt, kifejezetten akartam. Gondolom működött az akaratátvitel, csak rossz volt az időzítése az agyhullámoknak, vagy ilyesmi.- egy picit vontam el az egyik kezem az étlaptól, és forgattam meg csuklóból a kézfejem, amolyan legyintést imitálva vele.Végül összecsuktam az étlapot és magam mellé helyeztem, ezzel is jelezve, hogy a magam részéről választottam. Összefűztem az ujjaim, és a könyökömre támaszkodtam, az állam megtámasztottam az összekulcsolt ujjaimon. Őt néztem. Szórakoztatott a zavarodottsága, és nagyon bíztam benne, hogy sikerül majd ezt a görcsöt feloldani benne valahogy. A liftben működött. De nem zárkózhatunk be újra egy felvonóba, hogy megint működjön, szóval más utat kell választani.Mielőtt azonban beszélni kezdenék, szinte a semmiből varázsolódik elő ismét a pincér. Meghozta a fehér boromat, és felvette a rendeléseinket. Én a magam részéről narancsos kacsát rendeltem apró, fűszeres burgonyával. Desszertet majd később.Talán.
- Elég sajátos hobbim van, ami azt illeti. Kapcsolatokat gyűjtök. Jobban mondva élvezem, hogy egy időre része lehetek emberek életének.- kezdek bele a különös magyarázatba, és kíváncsian várom a reakcióját, ahogyan szépen lassan kifejtem majd mire is gondolok. Szeretem spontán és hirtelen belevetni magam a dolgokba. Megszoktam, hogy minden ideiglenes, és mindig félek mostanában, hogy ha sokáig várok, akkor talán elszalad a pillanat, ami az én életemben nem feltétlen jön el újra. Másoknak megvan az esély, de nekem nincs. Közelebb húzom a poharam, és a pereme felett a mutatóujjam köröket rajzol. Egy ideig ezt figyelem, majd visszanézek Callumra.
- Nem is tudom minek nevezzem ezt. Talán egy hónapnyi, megismételhetetlennek. Talán sosem volt igaz kapcsolatnak. Szeretnék boldoggá tenni embereket. Akikről úgy érzem, hogy szükségük van rá. Ahogy arra az időre nekem is rájuk. Olyan dolgokat csinálni velük, amelyeket lehet, soha többé nem fognak az életben, csak akkor amikor velem vannak. Nem nagy dolgok ezek. Olyanok, amelyek mindig is ott voltak lehetőségként előttük, de sosem éltek velük még.- abbahagyom a perem felett a játékot, és finoman megcsippentve a pohár nyakát az ajkamhoz emelem és kortyolok belőle.
- Miért nem rendeltél semmit inni? És miért mondtad, hogy ma távol akarsz maradni az alkoholtól. Öt percen belül két tiltás is magad felé. Miért félsz ennyire önmagadtól?- számomra érthetetlen és zavarbaejtő. Fel kell kicsit oldanom bennem a görcsöt. Nem tudom a randevú okozza, vagy valami más. De azt is tudom, hogy amíg ilyen, addig nem fog igazán felszabadulni. Addig csak feszengeni fog.
Tekintetem találkozik a pincérével, aki éppen két asztallal odébb egyensúlyozik a tányérokkal. Biccent a fejével, hogy mindjárt jön.
- Ha sokáig bünteted önmagad, ha állandóan azt keresed magadban ami nem jó, megölöd idővel azt aki tökéletes benned. Ne tedd! Túl kevés az ember ideje ahhoz, hogy saját magát gyűlölje  a legjobban. Legyen kedves, még egy pohárral hozni, az úrnak is egy ilyet.- az utolsó mondatot az időközben asztalunkhoz érkező pincérnek címezem, majd újra Callum felé fordulok.
- A döntés a tiéd lesz.Ha megiszod akkor egészségedre, ha nem akkor azt is megértem. De tudnom, hogy az nem te vagy.- nem feltétlenül tudom, sokkal inkább érzem.
- Egyébként orvosnak véltelek akkor a liftben. Tudod, a köpeny miatt. Én bolond, meg sem kérdeztem akkor. Elfelejtettem.- mosolyogva simogattam meg a homlokomat finoman és néztem őt, ahogy velem együtt elmosolyodik. Vagy csak úgy láttam, mintha….?

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Would you be mine for a month?*Callum&Carmelia  EmptyVas. Szept. 12 2021, 22:16
Carmelia & Callum

Tisztában vagyok vele, hogy hova fog vezetni ez a több évnyi alkoholfüggőség. Ami azt illeti, nem lepődnék meg rajta, hogyha már beálltak volna olyan változások a szervezetemben, melyek még nem jelentkeztek tüneti formában, de legalább annyival megrövidítették a várható élettartamomat, mint amióta versenyszinten iszok. Ha nem többel. Próbálok óvintézkedéseket tenni, amivel javítok az esélyeimen, de ez inkább köszönhető a mélyen nyugvó, ősi túlélő ösztönömnek, semmint a valós vágyaimnak. Mióta rájöttem, hogy sokadig próbálkozásra sem tudom letenni a piát, és hogy ennek nagyon csúnya vége lesz, saját magam páciensévé váltam. Figyeltem a véreredményeimet, és annak megfelelően írtam fel magamnak, és/vagy mások nevére különféle gyógyszereket, vitaminokat. Immunerősítők, máj-, és gyomorvédők, csupa olyasmik, melyeket a leszokni vágyó részegeseknek szoktunk ajánlani. Tudom, hogy ezek csupán félmegoldások, és amennyit próbálok javítani magamon, majdnem ugyanannyit ártok is a szervezetemnek vele, de egyelőre bevált mind. Hogy a pár évvel későbbi leleteimen milyen eredmények fognak visszaköszönni… nos, azt a szervezetem majd eldönti magának.
A munkámból eredően elég ambivalens a halálhoz való hozzáállásom. Sajnálatos dolog, ha valaki eltávozik közülünk, ugyanakkor ez is hozzátartozik a világ természetes rendjéhez. A sajátomhoz való viszonyulásom napi szinten változik. Míg egyes napokon már-már görcsösen vágyom a saját elmúlásomra, addig a többin úgy kapaszkodok abba az utolsó képzeletbeli szalmaszálba, mintha ténylegesen azon múlna az életem. A nap végén azonban mindig arra kell rájönnöm, hogy nem félek tőle. Ha meg kell történnie, akkor meg kell történnie. Az életben maradásomat csupán egy valami táplálja: a remény. Egy apró reményfoszlány, egy halvány kép, amely azzal csalogat, hogy egyszer minden jobb irányba fog változni. Egyszer megszűnik a fájdalmam, egyszer sikerül letennem az üveget, és egyszer végre újra boldog lehetek. Hogy egyszer meggyógyulok. Nem tudom, hogy miért, de ilyesfajta érzések kerítenek hatalmába, ha megpillantom a hozzám közeledő szőkeséget. Talán ő lesz az én megoldásom. Talán csak elindít egy jó úton. De lehet, hogy semmi változást nem fog hozni az életembe. De ezt a lehetőséget képtelen vagyok elszalasztani.
- Efféle? Mégis mit értesz az efféle alatt? - arra nem reagálok semmit, hogy volt már jó néhány randevúja. Egy korabelinél ez miért számítana olyan egetrengető ténynek? Szingli, csinos, csodálatos beszélőkéje van, imádnivaló humora, és gyönyörű szemei. Arról nem beszélve, hogy az átlag amerikai nőkhöz képest valamivel magasabb is. Ez számomra mindig is egy gyenge pont volt, még annak ellenére is, hogy én vele ellentétben az átlag alattiakat képviselem. Mivel Carmeliával körülbelül egymagasak vagyunk, mertem remélni, hogy nem fog egy tízcentis magassarkúban megjelenni. Örülök, hogy nem kellett csalódnom.
- Szóval ennyire feszengetett, hogy bent ragadtunk a liftben? - reflektálok a gyomorszorító érzés szavakra, kíváncsian döntve meg a fejemet. - Ha ez nyugtat, abszolút nem tűntél úgy, mint aki klausztrofóbiás - bár utólag belegondolva mindjárt világossá válik, hogy miért ment olyan gördülékenyen a kommunikáció. Ha az ember ideges, az egyik legjobban bevált védekező mechanizmus a folyamatos beszéd. Úgy fest, Carmelia is ilyen.
Őszinte, kifejező örömmel az arcomon hallgatom a túlontúl filozofikus gondolkodásmódját. Én, ha akarnék sem tudnék ilyen választékosan fogalmazni, legalábbis nem angolul. Latinul olyan cifra mondatokat tudok leközölni, aminek egy részét már én sem értem, de nagyjából körbe tudnám írni, ha rákérdeznek. Én nem Machiavelli, Descartes, vagy Voltaire munkásságán nőttem fel, hanem az anatómiai könyveken. Akkor még nem tudtam, hogy a későbbi életutam is ebben az irányban fog kibontakozni.
- Cogito ergo sum - mosollyal az arcomon szólalok meg latinul. Gondolkodom, tehát vagyok. Mindig is rémesen unalmasnak találtam a filozófia óráimat, de a tanárunk ütvefúróval verte a fejünkbe ezt a kifejezést, amit szerintem soha nem fogok tudni kitörölni az emlékezetemből. Ugyanakkor rosszul fogalmaztam. A filozófia csupán addig nem érdekelt, míg az órákon kötelező jelleggel kellett megjelenni, máskülönben ugrott a jegyünk – ami csak egy körmönfont hazugság volt az oktató részéről -, utána viszont muszáj voltam beismerni, hogy igen is érdekes tudományág. Nem tudnám művelni, se nem tanítani, de érdekes.
- Azt biztosra veszem, hogy neked kellően szórakoztató volt. És azt is abszolút biztossággal tudom állítani, hogy a beszélgetésünknek csupán a negyedére emlékszem. Ugye nem mondtam semmi zavarba ejtőt, vagy kínosat? - kétlem, hogy ne mondtam volna. Kapatos állapotomban túlságosan lassan forognak a kerekeim, és előbb mondom ki a gondolataimat, minthogy felfognám azok illendőségét. Viszont csak nem mondhattam annyira világrengető züllöttségeket, ha ezek ellenére is úgy döntött, hogy eljön.
- Hát ezek az agyhullámok azon az estén eléggé zavartak voltak, az biztos - tarkómat vakarva kacagok fel kurtán. Fogalmam sincs, hogy mi járhatott akkor az eszemben, ami arra ösztökélt, hogy felhívjam. Na jó, ez egy pofátlan hazugság. Eszembe jutottak a szemei, a mosolya, a kínos nevetése, és mire észbe kaptam, már menthetetlenül kerestem a zsebeimben a telefonszámát, mire huszonöt perc után rájöttem, hogy se nem az a ruha van rajtam, se nem cetlire írtam le, hanem a telefonomban mentettem le. Érdekes egy megvilágosodás volt, maradjunk annyiban.
- Kapcsolatokat gyűjtök. Úúúúú… ez úgy hangzik, mint mikor valami drogárus keresi a klienseket - nevetem el magamat jóízűen, majd hirtelen elkomolyodva áthajolok fölötte az asztalon. Jobbra-balra tekintek, majd rá, és halkan megkérdezem. - Ugye nem vagy díler? - majd amilyen komolysággal odahajoltam, most ugyanolyan mértékű vidámsággal ülök vissza a helyemre, és várom, hogy kifejtse a mondandóját. Nehezen tudom követni, hogy mire akar kilyukadni a magyarázatában, de lesz a végére egy sanda elképzelésem.
- Nem vagyok benne biztos, hogy tudlak követni a gondolataidban - van róla fogalmam, hogy mit akar mondani, de annyira azért nem bízok magamban, hogy százszázalékos határozottsággal elkötelezzem magamat iránta. De talán nem is várja el. Valami újat próbál nekem előadni a mondandójával, valami olyasmit, ami nem megszokott. Felkeltette az érdeklődésemet, hazudnék, ha mást állítanék. - Annyit viszont sikerült leszűrnöm belőle, de javíts ki, ha tévedek, hogy úgy gondolod, én is ilyen vagyok. Aki rászorul… úgy minderre - talán nem is áll olyan messze az igazságól. Bár azt hozzátenném, hogy továbbra sem teljesen értem, hogy mit akart ezzel az egésszel mondani. Lehet jobban járnánk, ha később fejtené ki. Most még érzem, hogy van bennem egyfajta feszültség a randevú, és az alkoholmentes elhatározásom kettese miatt – de előbb-utóbb fel fogok oldódni. Ugye fel fogok?
- Pont azért, mert ismerem önmagamat - lemondóan sütöm le a szemeimet pár pillanatra. Sajnos ez az igazság, és félő, hogyha megismerné a teljes valóságot, akkor kérdés nélkül állna fel az asztaltól, és távozna el a lakása biztonságos melegébe. Főleg akkor, ha megtudná, milyen hibát vétettem pár hónappal ezelőtt azon a műtőasztalon, és hogy mi állt a hátterében. Teljesen megérteném, ha így döntene. Én azonban nem akarok sokáig sajnálkozni. Adott nekem egy esélyt, így nem a padlót bámulva kellene élnem ezzel a lehetőséggel, hanem őrajta tartva a szemeimet. Így is teszek.
Sóhajtva fogadom a szavait, tekintetem a pincér felé, majd vissza Carmeliára vezetve. - Rendben van… Azaz egye fene! Ennyibe senki nem halt még bele - kissé esetlenül engedek a felajánlásának, de ez hamar derűvé válik. Nem az alkohol villanyoz fel, csupán hátra akarom hagyni a feszengéseimet, és úgy élvezni ki ezt az estét, ahogy az számomra is kényelmes. Erre az egy-két pohár borra pedig borzasztóan szükségem van. Az félemlít meg, hogy sokszor így kezdődnek az éjszakáim, és ritka, mikor az egy-két pohárból nem lesz három-négy, vagy esetleg hét-nyolc. Még belegondolni is rossz, hogy milyen mennyiségeket megiszok… De leállni akkor sem tudok vele.
Halkan felkacagok, és lágy mosollyal az arcomon válaszolok a kérdésére. - Igen, jól vélted, orvos vagyok. Ami azt illeti, a családom zöme az, így legkisebb gyerekként számomra is úgymond ki volt kövezve az út. Nem várták el tőlem, de mivel ebben nőttem fel, elég jó affinitásom alakult ki az orvoslás felé. Végül, mikor a szakosodáshoz értem, a sebészetet, azon belül is a szívsebészetet választottam - észrevétlenül nyelek egyet, mert ahogy elérek a szív szóhoz, rögtön eszembe jut a beteg, aki belehalt a műtétje közben elkövetett hibáimba. Nem mai történet, de még mindig ugyanúgy gyötör a lelkiismeret, mint mikor elért a tudatomig, hogy az én alkoholizmusom egy teljesen jó esélyekkel rendelkező középkorú férfi életébe került. Ahelyett, hogy ez egy ébresztő hívás lett volna számomra, csak még mélyebben találtam magamat a süllyesztőben. Mi kell még ahhoz, hogy észbe kapjak? Még egy beteg halála, ahol már az apám által felbérelt ügyvédek sem fognak tudni kihúzni a pácból, és börtönbe kerülök miatta? Talán… talán az megoldaná a problémámat. Tragikus, hogy idáig jutottam, hogy már ilyesmiken gondolkozom. - Az érsebészet, és idegsebészet érdekelt volna még ezen kívül, de mivel az egyik édesapám, a másik a nővérem szakterülete, és mivel a saját utamat akartam járni, senkit sem követni közvetlenül, ezért erre esett a választásom - mesélek kicsit magamról, lassan-lassan, de biztosan engedve egyre feljebb. A bor időközben megérkezett, amit megköszöntem ugyan a pincérnek, de előbb a beszédemet akartam befejezni, mielőtt a kezem közé fognám a poharat, és Carmelia felé emelném.
- Hát akkor… egy kellemes estére? - kérdezem, és amennyiben megerősít, vagy jobb alternatívát ajánl, már érintem is mosolyogva a poharamat az övéhez. Halkan csilingelnek az üvegek, aminek körülbelül a felét iszom meg, miután visszakerül az ajkaimhoz.
- Egyébként elfelejtettem mondani, de csodásan festesz - őszintén, most már talán kicsit könnyedebben csúsznak ki a szavak a számon. Tudom, hogy ez csak placebo, és az alkohol hatását még képtelenség lenne éreznem, de nem érdekel. Ha ez kell, hogy üdébben, kötetlenebbül tudjak vele beszélni, akkor akár jöhet még egy pohár is. Egyedül a ló túloldalára nem kellene átesnem.
- Viszont jogosan merül fel a kérdés, amit nem is értek, hogy nem tettem fel akkor. Te mit kerestél a kórházban? Abban szinte biztos vagyok, hogy nem ott dolgozol, mert szinte az egész kórházat ismerem. De nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, könnyen lehet, hogy csak mostanság kezdtél. Szóval mi a te történeted? - kezemet a pohár peremén pihentetve tartom fogva a tekintetét. - Hogy neked milyen szép szemeid vannak… Bocsánat, csendben maradok - szinte elbűvölve közlöm vele a könnyed bókot, aztán gyorsan, határozottan egyenesbe húzom magamat, és hagyom, hogy végre ő is szóhoz jusson.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Would you be mine for a month?*Callum&Carmelia  Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Would you be mine for a month?*Callum&Carmelia
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Let's Talk Real - Carmelia & Callum
» Nine Month Later
» Callum & Pola
» Callum and Leanne
» Wonder Wheel-Kirk & Carmelia

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: