New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 521 felhasználó van itt :: 11 regisztrált, 0 rejtett és 510 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (524 fő) Szomb. Nov. 23 2024, 12:24-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Benjamin Stanford
tollából
Ma 11:54-kor
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 10:21-kor
Nadia Romanov
tollából
Ma 09:01-kor
Deborah Winchester
tollából
Ma 08:01-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:28-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:10-kor
Hadrian Rutherford
tollából
Tegnap 22:42-kor
Killian B. Grimwald
tollából
Tegnap 22:30-kor
Amber Fleming
tollából
Tegnap 21:17-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Alice & John | Apja lánya
TémanyitásRe: Alice & John | Apja lánya
Alice & John | Apja lánya EmptyKedd Aug. 29 2023, 14:46
Biztos vagyok benne, hogy Jonahnak szüksége van egy olyan támogató és figyelmes emberre, mint amilyen Alice is, ahogyan abban is, hogy a szíve mélyén nagyon hálás is a lányomnak, amiért szeretetet kap tőle.
- Mindkét verzió jól hangzik. Úgyis hamarosan lesznek majd szülinapok, kvázi meglepetés bulit is tarthatnánk – vonom meg vállamat egy ártatlan ötlet után. Hiába voltam mindig távol, azért igyekeztem figyelni a családtagjaim születésnapjaira és ilyenkor rendszeresen küldtem haza valami apróságot. Most meg végre még bulizhatnék is velük. Jonah szerintem ki nem állhatná, hogy az ő szülinapját egy nagy családi összejövetellel ünnepelnénk meg, holott a szíve mélyén szerintem nagyre értékelné.
- Akkor türelmesnek kell lenni. Előbb-utóbb meg fog nyílni. - Abba már nem akarok belemenni, hogy a várakozás az nem napokban telik, hanem lehet sokkal nagyobb időintervallumot ölel majd fel. De ezeket is meg kell tanulnia Alice-nak. Rengetegféle ember van és sajnos tényleg van, hogy egyeseket borzasztóan nehéz kezelni.
- Lehet, hogy még nem találta meg. Sokan élnek társ, vagy pár nélkül, jobb esetben csak ideiglenesen. De a családjára mindig számíthat és ezt ő is tudja, ebben annyira biztos vagyok, mint ahogy most itt állok ezen a betonfelületen! - húzom ki magam és mutatok a cipőm irányába.  Összességében viszont be kell látni, hogy Alice jókat kérdez. Olyanokat, amikre egyre kevésbé tudok én is válaszolni, pedig gyakran tűnődőm el Jonah-n. Néha van, hogy nem minden ideálisan működik, az ember élete kisiklik, vagy még nem került a megfelelő sínre, mert még nem találta meg a társát. Sokan a boldogságot sokára, vagy sosem találják meg és őszintén szólva, ebből a beszélgetésből próbálom kihámozni azt, hogy mennyire büszke vagyok Alice-ra, hogy az anyja halála ellenére is ilyen pozitív, kedves és figyelmes személyiség lett. Mondanám, hogy jó apa voltam, de nem tudnám kijelenteni határozottan, hogy ez az én érdemem. Nem tudom, mit csináltam a gyereknevelésben jól, ellenben azt egyértelműen látom, amit rosszul. De azokat is próbálom jóvá tenni. Éppen ezért nagyon jól esik az ígérete is, ahogy az is, hogy újra személyesen láthatom őt.
- Így van, nem lehet pótolni a fizikai találkozást. - Bárhogy nézem, nem vagyok azon személyek életének a részese, akikkel nem vagyok legalább értelmezhető távolságra, hogy ha hívnak, egy órán belül megoldható a találkozás. Hiába tudok mindent, beszélünk, chatelünk, az nem ugyanolyan és ezt a családomon is érzem.
A szívmelengető ölelés után azért újra eszembe juttatja a lányom, hogy mennyire vigyáz a eszem épségére, nem hagyja, hogy sokáig ne gondolkodjak valamin, mint most az apokalipszis mikéntjének bekövetkező valószínűségeiről. Alice előbb válaszolja meg a kérdést, amiről feltételezem, hogy nem az volt a kérdés lényege, hogy miben fog meghalni az emberiség, hanem hogy milyen szűrreális dolgokban hinnék, ha hinnék.
- Zombikkal én sem, bár azt sem akarnám, ha elfogyna a levegő, vagyis erősen mérgezetté válna - utalva vissza a levegőt is pénzért lehet már csak venni kifejezésre - , de vírusokban, meg háborúkban, vagy természeti csapásokban sem akarnék jelen lenni - foglalom össze azoknak a filmeknek a tartalmát, amik most hirtelen eszembe jutottak. Én speciel az utóbbi kettőre tippelnék, az következhet be véleményem szerint a leghamarabb, de szerintem ebbe most nem érdemes belemennyi jobban. Ellenben Jonah macskája úgyszintén érdekes kérdés. Megvonom a vállam.
- Nekem nincs ellenvetésem. De asztalra és ágyba nem jöhet, oké? Legalábbis az én ágyamba… - Semmi bajom nincs a macskákkal, egyszerűen be akartam vezetni néhány szabályt, ahogy eddig is szerettem meghúzni a határokat, ha állatokról volt szó. Márpedig nagyon szeretem őket, de hát mégsem ehetünk velük egy tányérból.  
- Nem gondolkodtál még marketing irányban egy szépségápolási cégnél? - Szerintem sikeres lennél - pillantok rá mosolyogva már-már ismételten számon kérve azt a lelkesedést és szakmainak tűnő hozzáállást, amivel bemutatja nekem ezt a krémet. Oké, nem én vagyok a legellenállóbb vásárlója, ezt is hozzá kell tenni. Közben nem tudok elmenni azon tény mellett, hogy a lányom egyre ügyesebben alkalmazza a mentális terhelés képességét, olyannyira, hogy ténylegesen is megfordul a fejemben az, hogy válasszak még egy terméket – amire alapból nem lenne szükségem – csak hogy kikérjem a segítségét, melynek során nagy örömmel osztaná meg velem a tapasztalatait. Hihetetlen egy lány, de tudom, hogy nem rossz szándékból, de talán még csak nem is tudatosan csinálja ezt velem, hanem pusztán önzetlen kedvességből. Szerencse, veszélyes nővé válna egy pillanat alatt.
A közös programokra már csak időpontot kellene találni, de valószínűleg most, hogy itt vagyok New Yorkban ez könnyebben megvalósítható lesz majd. Ezt követően pedig megszakértem a piros szín árnyalatait, amiben ugyan én nem vagyok jó, ellenben a már párszor emlegetett nagyobbik öcsém elvileg profi a színekben és azok keverésében, használatában.
- Szerintem érdemes letesztelned. De ha csak pirosat fog mondani, akkor vedd ez férfi szokásnak és bánj velünk kíméletesen kérlek - nevetek fel, miközben megvakarom a tarkómat. Jonahnal maradva viszont kétségtelenül kezd megmutatkozni már ezen találkozásunk alkalmával is, hogy én és Jonah mennyire különböző emberek vagyunk.
- Miért, kikben bíztál meg, amiért Jonah olyan mérges lett? - kérdezek egyet visszább lépve a gondolataimban. - Ez nagyon sok dologtól függ, mint mondtam is, tudni kell mérlegelni - teszem hozzá általánosan, de azért kíváncsi vagyok arra a történetre, amit félig elszólt már.  
- Úgy tűnik igen. Nem lesz semmi gond se a költözéssel és a lakással, ha pedig valami mégsem úgy alakul, ahogy elterveztük, azt is megoldjuk majd. - Ebben valamiért biztos voltam.
Azt nehezen tudtam elképzelni, hogy Alice valamilyen módon ne sejtette volna, hogy sokáig nélkülem járkálhat a világ másik felén, de látva a sunyi vigyorát, már érzem bőröm bizsergéséből, hogy ő sem hagyta ezt a dolgot tervek nélkül. Felkacagok, egy mellettünk elhaladó gyalogos rám is pillant a hirtelen kitörő hangomra, aztán folytatja útját.
- Ez esetben örülök, hogy megelőztelek titeket. Bele sem merek gondolni, miket találhattatok volna ki, ha sokáig maradtam volna Ausztráliában. – Speciel azt nem tudtam volna kinézni belőlük, hogy egészségügyi gondokra hivatkoztak volna, vagy esetleg veszélyhelyzetre, úgyhogy jó kérdés, mi lett volna az a csali. Mindenesetre nem olyan ember vagyok, aki két csokissütiért előbb hajlandó lenne költözi, mint a saját lányáért.
Már majdnem fizetünk, mikor kiderül, hogy majdnem elfelejtettünk valamit. A rúzsokat! - Miért? - kérdezek vissza, bár ebben a pillanatban inkább azon kellene gondolkoznom, hogy mi indoka lenne felvásárolnia az összes rúzst, mintsem, hogy miért nem. - Tehát előzetesen lecsekkoltad, melyik állna neked jól és csak azt a színt veszed meg, mindent úgy, hogy a vásárlás idejét drasztikusan csökkentetted háromnegyed órával? - Cukkolom azzal, hogy lefordítom az ő szavait és én nyelvjárásomra. - Rendkívül büszke vagyok rád, Kicsim! – De tényleg, ezt most kifejezetten őszintén mondom a szarkazmusom ellenére is. - Én is mindig ezt a taktikát folytatom mondjuk bútorvásárlás során. Kinézem előre, odamegyek célirányosan, leellenőrzöm, majd megveszem. - Minél nagyobb lesz, annál több mindenben hasonlítunk majd.
Miután minden szükségszerű dolgot megveszünk és kiérünk a boltból, igyekszem úgy állni, hogy ne legyünk útban a járókelőknek, míg eldöntjük, hogy mi a következő állomás, egy másik bolt, vagy ha más nem, akkor a lakás, ahová én eredetileg indultam.
- Menő? - pillantok kérdőn a lányomra. - Persze, hát mi! - Mi ketten kétségkívül menők vagyunk, mi kellhet még? - De egyébként nem tudom… sok bolt van, egy stadion is nem messze, bár ez lehet rossz is, mert hangos tud lenni. - Nem mintha New York ne lenne önmagában hangos, igaz, azért a lakóövezeteken nagyobb a nyugi, mint a főutakon. - Meg van egy kicsi park is és ha még nem zárt be, Brooklyn legjobb cukrászdája is ott található. Onnan jegyeztem meg, hova kell menni. - Nem hiszem, hogy bezárt volna, tényleg sok vendéget tudhatott magának, mert finom sütik és fagyik voltak.
- Igen, akkor elvileg miénk a lakás, remélem így is lesz - értem ezalatt, hogy tényleg úgy néz ki, ahogy a képeket látszott, bár Daniel barátom már áldását adta a minőségre, úgyhogy nagy gond nem lehet. - Elvileg három szobás, úgyhogy még vendégágyat is tudunk adni annak, aki ideiglenesen nálunk akarna aludni. - Elsőre én mondjuk Jojora, vagy Jonahra gondoltam, noha nekik megvan a maguk otthona, de ha jól sikerülne egy-egy iszogatós beszélgetésünk, nem kell hazamenniük. De gondolhatnék Layre is. Sőt! Micsoda ötlelt! Áthívom Layt hozzánk aludni és megfigyelem, hogy egy szobában alszanak-e, vagy a vendégszobában pihen le a fiú és annak alapján fogom jól kifaggatni a lányomat.
- Innen a harmadik épülettömb jobbra - mutatok előre, mikor már látótávolságra érünk. - Tömegközlekedést szempontjából is jó helyen van. - Öt perc séta a metrótól semmiség, valószínűleg kezdetben én amúgy is metrózni fogok.
A kaputelefonon felcsörgetek a tulajdonosnak, aki állítólag a lakásban várt minket. Ez így is van, mivelhogy két köszönés után nyílik is a főkapu, majd felt a negyedik emeleten az ajtó is. Gyors bemutatkozások után nekem szimpatikus embernek tűnik a tulaj, beljebb lépve pedig meglepően kellemes érzés fog el, amiért valóban annyira modern járólappal és bútorral felszerelt, mint a képeket és a videóban, amit kaptam róla. Beépített bútorok mind rendben vannak, a mozgathatókat én hozom majd úgyis a költözésem során. Színre itt is a barna, fekete és fehér harmóniája uralja a tereket, úgyhogy az otthoni kellékek itt is meg fogják állni a helyüket. Viszont elkezdek hibákat keresni, mert mindig azokat kell kiszúrni még ilyenkor, míg Alice is gondolom végig járja a lakást.
- Nah, mit gondolsz? - kérdezem tőle, mikor már úgy nagyjából megnéztünk mindent. - Jó lesz új otthonunknak?
Alice & John - a fagyi visszanyal

© yuno

No longer husband but still a dad
Identity is a prison you can never escape, but the way to redeem your past is not to run from it, but to try to understand it and use it as a foundation to grow!

mind álarcot viselünk
John M. Chwe
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
Alice & John | Apja lánya 5745dac34e510430f6a008eaa04839e164d68c31
Alice & John | Apja lánya 27e650c83d13dca3a7f80fcf59265292b652ba6c
★ kor ★ :
44
★ elõtörténet ★ :
- Dad -
The spider-killing superhero
Alice & John | Apja lánya Tumblr_inline_r4mtt5jnM81xfjmbm_500
★ családi állapot ★ :
When you passed away
A piece of my heart passed
away with you
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
Alice & John | Apja lánya D73f1be8eb4a9bc767a06f9dac05a48771a3e188
★ idézet ★ :
To do the useful thing,
to contemplate the beautiful thing,
to say the courageous thing:
that's enough for one man's life.
★ foglalkozás ★ :
Jogi asszisztens
★ play by ★ :
Gong Yoo
★ szükségem van rád ★ :
Jonah (brother)
★ hozzászólások száma ★ :
50
★ :
Alice & John | Apja lánya 2f45bfc83007ae7dd36e8d5d1fe0bc61cb672d4a
Alice & John | Apja lánya EmptyVas. Május 14 2023, 11:58

John & Alice
" I'm a princess, not because I have a prince, but because my father is a king. "
- Hát például hogy tetszik-e neki valaki, vagy hogy miért szomorú, amikor szomorú. - Nem mondhatom száz százalékos biztossággal, hogy az én életemben ezek a legkomolyabb dolgok, mert vannak ennél fontosabbak is, például az egészségünk, meg ilyenek - ezt valójában a nagyiék mondják mindig -, de szerelmesnek lenni, meg szomorúnak akkor is olyan, hogy arról beszélni akar az ember. Én legalábbis biztosan. Aztán ott volt még az a része is, hogy apa meg én már rég megegyeztünk abban, hogy ha valami bánt, azt legelőször neki mondom el, mert ha nem tud róla akkor nem tud nekem segíteni. Ha ezt átültetjük mások számára is a gyakorlatban, akkor nem kellene lennie valakinek a nagybátyám életében, akivel megosztja azokat a dolgokat, amik őt foglalkoztatják? Nem kell, hogy én legyek az, azt tutira tudom, hogy nem Jordan az, abban sem vagyok biztos, hogy a nagyszüleim azok, apa biztosan nem, mert most mondta... Igazából nem olyan nagy kérés, ha csak annyit akarok, hogy mondja meg kivel osztja meg a komoly dolgokat, nem igaz? - Mi lenne, ha csinálnánk majd vele valami közös programot? Vagy mi hárman, vagy Jojoval együtt. - Magam sem tudtam eldönteni, hogy melyik lett volna a legjobb ötlet. Legutóbb, amikor Jordan átjött Jonah bácsihoz, nem volt valami fényes a hangulat közöttük, de ha apa is ott van, biztos másképp viselkednének. Egy biztos, engem nem hagyhatnak ki a buliból!
- Ezek szerint... Akkor azt mondod, hoogy... - Túlságosan elvesztem a gondolataimban ahhoz, hogy befejezzem a mondatot. Mindig eléggé nehezemre esett észrevenni, ha valaki valamit másképp akart közölni, mint hogy kimondja a saját szavaival. Persze nem hibáztathatok senkit, mert jellemzően én is hajlamos voltam arra, hogy úgy írjak körbe egy témát, ahogyan senki más nem lenne képes, csak hogy ne kelljen bevallanom, ha mondjuk eltörtem valamit, vagy ha hozzányúltam valami olyasmihez, amihez nem lett volna szabad. - És ha nem akarja őket megmutatni? - Jonahnál ez is egy lehetőség volt. Az érzéseiről beszélgetni és rávenni arra, hogy szerezzen be egy macskát pedig már két egészen különböző dolognak tűnt. Ami nem jelenti, hogy ne próbálhatnám meg ugyanúgy rábeszélni másra is. Elvégre már macskája is lett. Miattam.
- Az jó, mert én is szeretem őt - közöltem mosolyogva. Szerintem a családunkat soha nem lehetne nem szeretni, mert mindegy mi történik, ők a legfontosabbak. Meg a legjobb barátok, őket sem szabad kifelejteni a fontos kategóriából, de ők már miatt részesei, meg egyébként is ez csak a legjobb barátokra vonatkozik. Szóval Lay-t akkor is követtem volna, ha az Antarktiszon köt ki, de nem biztos, hogy ugyanerre vállalkoztam volna mondjuk egy szimpla barátomért, akivel jóban voltunk, de nem ANNYIRA jóban. - És jóó, lehet hogy nem olyan, mint én, meg minden. De az emberek társas lények, akkor neki hol a társa? - Mindegy milyen társ, csak legyen valaki, aki nem egy négylábú szőrmók, akinek el lehet mondani a problémáinkat, de válaszolni nem tud.
Az is lehet persze, hogy inkább nekem is a macskához kellene beszélnem, mert akkor nem apának szólnám el magamat véletlenül, nos, stílusosan éppen egy macskával kapcsolatban, akinek az eltűnése és megtalálása otthon Sydneyben kifejezetten nagy rejtély volt, én pedig arcpirítóan sok részletével voltam tisztában. Eddig az alapján az elv alapján működtem, hogy amiről senki más nem tud, az nem is igen fog nekik fájni. Végül egyedül Layvel osztottam meg Lucas cica megtalálását, de neki nem tudtam nem elmondani.
- Jó, megígérem! - Nem volt nehéz kimondanom ezt. Így vagy úgy, de apa volt nekem ott mindig, hozzá mentem, amikor elestem és lehorzsoltam a térdemet, ha nem értettem a matek házit, vagy ha pók volt a szobámban. Kifejezetten sokszor mentem hozzá, amikor pók volt a szobámban... De ez most nem olyan lényeges. - De így már sokkal jobb lesz, hogy te is itt vagy. Telefonon, meg üzenetben tökre nem ugyanolyan. -  Ráadásul ha mondjuk súlyoznám, hogy mennyi alkalommal küldtem már apának hangüzenetet, amikor nem tudta lehallgatni rögtön, mert mondjuk dolgoznia kellett, akkor egészen elkeserítő eredményeket kapnék. Azt pedig mindenki tudja, hogy szóban sokkal jobb megbeszélni mindent, de ehhez hozzá kell adni azt is, hogy személyesen még jobb.
- Én is remélem - egyetértően mosolyogtam fel apára, ami akkor sem olvad le az arcomról, amikor magához ölel. - Bármikor, szívesen - nevetem el magam jókedvűen. Én sosem éreztem át igazán azt, ahogyan a barátaim és osztálytársaim éreztek, amikor "haragudtak" a szüleikre valami miatt. Nem azt mondom, hogy apa meg én mindig mindenben egyetértettünk, de sosem vesztünk össze annyira, hogy rosszakat akarjak mondani róla. Akármilyen szép is volt a pillanat, hirtelen eszembe jutott egy újabb gondolat, ami kicsit sem kapcsolódott ide. - Apa! Szerinted ha valamelyik apokaliptikus film bekövetkezik a jövőben, akkor melyik lesz az? - Akár azt is kérdezhettem volna, hogy hisz-e az ufókban. - Én mondjuk zombikkal nem szeretnék találkozni - elhúztam a számat a gondolatra, hogy nyáladzó, fura hangokat kiadó lények elől kelljen menekülnöm.
- Ha Jonah megint elutazik, akkor sokkal jobb, ha én vigyázok rá, mintha valaki idegennek adja oda, nem? - Nagyra nyílt szemekkel pislogtam apára. - A macskákat biztos nem olyan napközibe adni, mint a kutyákat. - Ezt valójában nem tudtam volna alátámasztani, vagy cáfolni. Szimplán csak így gondoltam. - Különben meg biztos elég sokat unatkozik egy macska, ha senki nincs vele otthon. - Azt azért én sem ígérhettem, hogy a nap minden órájában odafigyelnék a négylábúra, mert az lehetetlen, de szerintem többet tudtam volna vele játszani, mint a nagybátyám a munkája mellett.
Ha volt valami, amiről még legalább olyan szívesen beszéltem, mint a kisállatok, akkor az biztosan az arcápolási és egyéb szépészeti termékek voltak. Mindegy, hogy kiről lett volna szó, szerintem azt a mennyiségű Youtube videót, amit én megnéztem ebben a témában nem lehetett volna überelni a különböző krémekről összeszedett tudással kapcsolatban.
- Aha! Neki érzékeny a bőre és azt mondta, hogy ő szereti, mert nem reagált rá rosszul a bőre. És nem túl testes a krém, szóval nem is fogod érezni, hogy van a bőrödön valami. - A fényvédő otthon Ausztráliában egy kötelező elem volt, de mindenki tudja, hogy az arcápolás nem csak ennyiből áll. - Azért ha kell még valami szólj, és segítek kiválasztani. - Mosolyogva pillantottam rá. Nem csak az okozott örömet, ha magamnak vásárolhattam, ugyanolyan izgi volt, hogy apának választhattam egy terméket - és ki tudja hányat tudtam volna még.
- Tényleg? Te is benne lennél? - Jonah és Jojo kevésbé voltak erre rávehetőek, de én kibékültem ezzel, amíg Jonah rám bízta a macskáját, Jordan pedig eljött velem vásárolni. Fordítva már nem működött volna, hiába kedveltem Jojo macskáját is. - Mindkettő tetszik. Menjünk majd el valamikor - hevesen bólogatva egyeztem bele a közös programba. Nagy szerencse, hogy senki nem emlegetett terepfutást, meg focit, mert akkor inkább futva távoztam volna a boltból, csak hogy ne kelljen választ adnom a felkérésre. Vannak sportok, amiket el tudok képzelni magamnak, de vannak a mumusok is, amik elől inkább menekülnék.
- Apaa... - sóhajtva ingattam meg a fejemet, mert láthatóan nem javult semmit, hiába a korábbi oktatásom arról, hogy a színekből nem csak az a néhány létezik, ami egy átlagos szivárványban megjelenik. - Igazad van, inkább Jonahval fogok majd körömlakk színeket kitalálni - egyeztem végül bele nevetve. - De ha ő is csak annyit mond, hogy piros... - Nem tudom mit tennék akkor, de biztos teljesen kiakadnék. Habár az is igaz, hogy Jonah ha ezt is tenné, biztosan viccből csinálná. Ő tényleg ért a színekhez és tudja, hogy nem kábé csak ötféle létezik.
- Biztos ő volt a legcsinosabb. - Sosem számított, hogy nem ismertem anyát, csak a történeteket róla, amit a családom tagjai meséltek el, pont úgy volt ő a világ legjobb anyukája, mint ahogy apa is kiérdemelte a saját címét. Nem kérhettem, hogy valaki írjon nekem könyvet róla, ezért minden adandó alkalommal megpróbáltam újabb információmorzsákat elcsípni róla. - Lehet, hogy többször kéne pirosra festenem a körmömet. - Halkan tettem csak hozzá, miközben a kezeimet nézegettem, próbálva elképzelni a piros színt a körmeimen. Én mindig is inkább a rózsaszín dolgok híve voltam, ami Henry szerint babás volt, de szerintem meg ő volt csak igazán a baba, amikor nyavalygott, ha valaki miatt nem hallotta a kosármeccseket, amiket nézett.
- Hmm, jó... De akkor rám miért volt olyan mérges Jonah, amikor olyanokban bíztam meg, akikről az interneten jókat írtak? - Több száz ember online véleménye csak nem lehet olyan elhanyagolható, hogy ne adjak rá. Magam sem tudom, hogy eredetileg is ilyen becsapós kérdéssé akartam-e formálni a gondolataimat, vagy csak most alakult így, mégis kíváncsi voltam apa válaszára. - A lényeg, hogy most már úgy tűnik minden jól alakult, nem? - Nem csak a saját kis akciómra gondoltam éppen, hanem arra is, hogy az apa által intézett új lakás is jó úton haladt.
- Ami azt illeti... - A mosolyom előbb prominens vigyorrá szélesedett, csak azután nevettem el magamat. Lebuktam. - Jojoval megegyeztünk benne, hogy ráveszünk majd, hogy valahogy gyere New Yorkba. - Ami lehet, hogy így nem teljesen hangzott helyesnek, mert az én itt létem már elég volt hozzá. - Nem volt még konkrét tervünk, szóval ne aggódj, nem fognak meglepetések érni. - Ráadásul mivel Jojo felnőtt... felnőttebb nálam, biztos nem engedte volna, hogy valami olyan legyen a tervünk fő része, ami végül mini szívrohamot okoz a bátyjának.
Ami az én tervemet illette, minden alkalommal megfogadtam, hogy bemegyek egy drogériába, megkeresem azt a két-három dolgot, amire tényleg szükségem van, aztán már kint is vagyok. Nem tehetek róla, hogy a vásárlás-filozófia és mindenféle marketing tevékenységek engem megfognak, mint legyeket a légypapír. Az arcmaszkok kiválasztása mellett már épp a rúzsok felé kalandozott a figyelmem, amikor a pillantásom találkozott egy meglehetősen unatkozó John Chwe arcával. - Ne nézz így rám, nem azt mondtam, hogy ki akarom próbálni! - Durcásan húztam fel az orromat, majd a szavainak eleget téve újra a kasszánál várakozók sora felé indultam. Ha kicsiny győzelem is, de egy termék mindenképpen az apáé abban a kosárban, így nem foghatjuk csak rám, hogy miattam töltöttünk ennyi időt vásárlással.
- Mondom, hogy nem. Tudod miért? - Nem azért, mert egy vagyonba kerülne, vagy mert teljesen felesleges kísérlet lenne és csak egy csomó terméket tennék tönkre vele. Közel sem. - Volt aki már kipróbálta és tudom, mi lenne az eredmény. - Büszke mosoly jelent meg az arcomon, mintha ez olyan tudás lenne, ami nagyon fontos és csak kevesek vannak vele tisztában. Habár az, hogy nem mindenki van vele tisztában, az biztos.
- Köszönöm! - szólaltam meg rögtön, amikor már a termékekkel a.. mondjuk, hogy képzeletbeli zsebünkben távoztunk a boltból. Habár a szavak soha nem bizonyultak elégnek ahhoz, hogy kimondjam, mennyire hálás vagyok. Ha szeretetnyelvet kellett volna választani, én biztosan a minőségi időt választottam volna elsőként, ezért is reméltem, hogy a nap további részében olyasmit csinálhatunk, amit apa is szeretne. - Mindenképpen! - Izgatottan bólogattam. Jonah házát már kívülről-belülről ismertem, de a lakás, amit apa nézett ki, teljesen ismeretlen terepnek bizonyult. - Messze van? Van valami menő a környéken? - Elvégre biztosan értette mire gondolok az alatt, hogy menő. A munkája miatt ő biztosan kívülről fújta azokat a fontos dolgokat, amelyekre szükség van egy lakás kibérlésénél, épp ezért nem is kételkedtem benne, hogy milyen lesz a lakás. - Ha most igent mondunk rá, mikor lehet beköltözni? - Én személy szerint nem értek ezekhez a részletekhez, de egy új lakás lehetősége felvetette azt, hogy a legközelebbi közös vásárlásunk történetesen egy IKEA-ba vezessen, ami legalább olyan izgalmas, mint egy drogéria. Még ha apa pénztárcája nem is így gondolná.

ruha | 1862 | szia apuuu! Alice & John | Apja lánya 3719483937 |

Talking about my dreams one after another
Happy happy happy You You You I can imagine it A future that I’ve drawn That I can gravitate towards, that’s why I've gotta be with you
mind álarcot viselünk
Alice S. Chwe
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Alice & John | Apja lánya D62878234a76f4fed58fc4db719834e120820edb
Alice & John | Apja lánya 9976cfea738b4ea47fdd3831727208b8e98168e8
★ kor ★ :
23
★ elõtörténet ★ :
floating in daydreams
every day, when I woke up, all flew away waiting around is a waste to be honest, it's easier this way now I'm so lonely I practiced in my dream every day, kiss me
★ családi állapot ★ :
Alice & John | Apja lánya E01c118b6437cc1f55a7f73757470e21b44648a0
Im thinkin about you when the rain stops in my heart
I don’t care if it’s a monochrome sky let’s go somewhere together the future will be colorful, I imagine dream expands like a rainbow I wanna share my love, forever
★ lakhely ★ :
❀ Brooklyn
★ :
Alice & John | Apja lánya 70dca8f105faebc4d197e3abdb1c58f5ca0db7d6
★ idézet ★ :
if someone loves a flower, of which just one exists in all the millions and millions of stars, it is enough to make her happy just to look at the stars
the little prince
★ foglalkozás ★ :
✿ college student
★ play by ★ :
❀ Kim Ye Rim
81
★ :
Alice & John | Apja lánya Cbb86ba3025e1150aa302412663c151e9ed998d3
Alice & John | Apja lánya EmptySzer. Dec. 21 2022, 18:55
Nem vagyok mindentudó és sosem próbáltam ezt elhitetni a lányommal, úgyhogy most is teljesen természetes módon állok meg és olvasom fel a hivatalos (már amennyiben ez hivatalosnak tekinthető) verzióját a drogéria jelentésének. Érdekes szegmens a drogériák és vegyszerek világa, én sajtos távol állok ezektől, de ahogy a lányom is mondja, nem ártana néha többet tanulnunk például azokról is, hogy mivel érintkeztetjük a bőrünket. Nem mintha felül tudnám értékelni a tudósok szavait. Még kisbaba volt Alice, mikor minden babatusfürdőnek a hátoldalát végigolvastam, hogy meggyőződjek afelől, tényleg nem okozok bajt a lányomnak vele, de az évek során ezt a szokásomat egyszerűen nem tudtam fenntartani, nem bírtam el azt a terhet, amit a teljesen tudatos szülők hordanak a vállukon, én pedig egyedül neveltem fel Alicet. Így hát végül is csak megbíztam a gyártókban és természetesen a saját bevált tapasztalataimban.
Ami Jonaht illeti, én is aggódok miatta annak ellenére is, hogy Alicet nyugtatgatni próbálom a válaszaimmal. Jonah mindig nagyon másmilyen volt, mint én vagy Jordan, igen, minket kettőnket sem lehetne nagyon összehasonlítani, mégis talán elmondhatjuk, hogy értjük egymás gondolkodását, ellentétben Jonahéval. De hogy őszinte legyek, már felhagytam azzal, hogy az én elveim szerint skatulyázzam be az idősebb öcsémet, ez lehetetlen. Megvakarom hajtövemet.
- Attól függ, mikre gondolsz komoly dolgok alatt - kérdezek vissza a pontosítás kedvéért, de alapvetően értem, mire gondolhat. - Nem tudom én sem megmondani, hogy pontosan mit érez, mire gondol, vagy hogyan van ő, de ezidáig sok-sok kilométerre innen nem is tudtam elvárni tőle, hogy teljesen az élete része legyek. Neki pedig ezekhez idő kell. - Jonah sosem fogja a szemünkbe mondani, hogy magányos, vagy hogy nagyon szüksége lenne egy ölelésre. Már próbáltam erről beszélni a szüleinkkel, amikor is kifejtettem nekik, hogy szerintem Jonahval semmi baj sincs azon kívül, hogy nem tudja kezelni megfelelően az érzéseket, sem az övéit, sem másokét. És ha így vesszük, érthető, hogy mi is félreértjük azt, ahogyan ő próbálja kifejezni magát, miközben Jonah is félreérti mások közeledését. Szerintem ez nála kicsit hasonló, mint Jordan esetében a balesete: egyszerűen nehezen tudja kezelni a dolgot, igaz, ez Jordan esetében egy adott téma, egy esemény, míg a nagyobbik öcsémnél szinte az élet minden részére kiterjed. De ezek csak az én feltételezéseim, mint mondtam, valószínűleg nem én fogom tudni tökéletesen megfejteni Jonaht Sydneyből. De talán ezentúl, itt New Yorkban ez kicsit megváltozik majd.
- Vagy lehet elmondja, csak máshogy és így nem veszed észre. - Oké, mielőtt ezen megsértődne, inkább elmagyarázom, mire gondolok. - Jonah nehezen tudja kimutatni az érzelmeit és gondolatait, ez világéletében így volt, de ne szavaiban keresd ezeket. Kérd meg, hogy fessen neked valamit és megtudod, hogy mit gondol rólad. Vagy nézd meg, mivel tölti mostanság az idejét. Én úgy vettem észre, hogy minden érzelmét a műveibe fekteti, amiket persze félt is mások elől, nem véletlenül. De közben szerintem nagyon is szeretné, hogy általuk meghallgassák őt. - Sokat volt nálunk Sydneyben, én úgy vettem észre, hogy szerette is azt, hogy kikerülhetett a mindennapok fojtogatásából. Akkoriban én nagyon sokat nézegettem a festményeit, majdnem mindent megengedtem neki, hogy szárnyalhasson és kiteljesedhessen, hiszen tudtam, hogy neki ez a szabadság, ez az a kikapcsolódás, ami másoknak a szociális élmény. És a megannyi rajzát láva én azt éreztem, ő nem egy rossz ember, ő teljesen rendben van, csak az emberekkel való kommunikációja nehézkes. Ennek ellenére úgy gondolom, megvan a maga baráti társasága, csak ez nem túl sok embert jelent és nem állandó szavakkal történő kommunikációt. De ez rendben is van, szerintem nem szükséges ráerőltetni mindenképpen. Ha óvatosan közeledünk felé, ő is lépéseket tesz majd irányunkba, olyan lépéseket, amiket Alice is kapni szeretne tőle.
- Hidd el, nagyon szeret téged és semennyire sem bánik veled rosszul az ő felfogását nézve, egyszerűen más, mint mondjuk mi. Nem érzi magát jól sokáig emberek társaságában. - Remélem ezt azért tudja. Ilyen tekintetben mindig is féltettem őt, mint ahogy féltem Alicet is a rövid ruhái miatt valószínűleg ugyanazon okokból, mint Jonah.
Magasba szöknek a szemöldökeim, ha egy valamit nagyon jól megérzek, az az, hogy Alice valamit épp szeretne eltitkolni előlem. Ezidáig bíztam benne, hogy semmi fontosról nem felejt el tájékoztatni, de az utóbbi nem kis incidens után ebben már nem lehetek teljesen biztos. Mindenesetre úgy döntök, hogy a tekintetem elég hatásos ahhoz, hogy vagy kifejti, amit nagyon nem akar velem megosztani, vagy nagyon mélyen lapít ezek után és akkor talán én sem fogok „véletlenül” rákérdezni máskor.
- Rendben, de azért ígérd meg, hogy ezentúl mindent meg fogunk tudni beszélni egymással! Nem kell előttem titkolóznod sohasem. - Elvégre úgyis meg fogom tudni, előbb vagy utóbb. Meg fogom tudni, mert fontos nekem és addig megyek utána, míg ki nem derítem, mi lakozik a lányom szívében és fejében. Nem akarom ennél jobban kimutatni felé, hogy mennyire megrémített az elmúlt időszak, nem is csak az eltűnése, hanem az, hogy talán rossz szülő voltam és elrontottam valamit, ami miatt már nem tud megbízni bennem. Vagy nem érezné azt, hogy én mindig segíteni fogok neki, meglehet, néha pont azzal, hogy nemet mondok, megtiltok valamit, vagy veszekedve ellenkezek. Azt pedig remélem megbocsátja nekem, hogy én mindig minden körülmények között az ő érdekeit nézem, hiába szeretem nagyon Layt, az én gyerekemet mégiscsak Alice-nak hívják.
Nem pártolom a féktelen költekezést, de ha Alice megszorulna, vagy szüksége lenne valamire, ami mondjuk nem a hatvanhetedik körömlakkja, akkor biztos lehet benne, hogy én ki fogom segíteni. Nem csak most, húsz évesen evidens számomra, hogy ezt teszem, de most a távoli jövőre is gondolok.
Még magamat is meglepem azzal, mennyire önfeledten nevetek fel Alice fogalmazására. "Még ingyen van." Néha engem is meglep, hogy talán Alice mennyire két lábon áll a földön és olyan burkolt aranyos kritikákat fogalmaz meg a világ működéséről, amire nem is számítok.
- És remélem az is marad - reflektálok rá enyhén kellemetlen arckifejezéssel, tekintettel arra, hogy nagy bajban lennénk, ha még azért is fizetni kellene. De a következő megjegyzésére, mint a mikróba tett vaj olvadok el és ölelem magamhoz vékonyka testét. Egy apró puszit nyomok feje búbjára.
- Köszönöm, ez nagyon jól esik, Kicsim! - Azt hiszem, szerencsés lehetetek, hogy ilyen lányom van. Nem tudja, de ő végig velem volt, a legnehezebb pillanataimtól és a legszebbekig. Alig kinyílt szemeivel láthatta csecsemőként, ahogy küzdök a könnyeimmel, ahogy minden együtt eltöltött karácsonyunkkor is meghatódva öleltem magamhoz azt remélve, hogy Judy is látja, milyen csodálatos lánya lett.
- Ohh, szóval az a macska… - rakom össze a képet. - Ez biztosan így van, de mit szólt ehhez Jonah? - Mert azért ez sem utolsó szempont, azt hiszem. Eszembe jutnak a kisállat próbálkozásaink. Nekem egy kikötésem volt csak: nem én fogom gondozni, hanem ő! És persze az sem ártott, ha mondjuk meg voltam elégedve a kinézetével, nem úgy, mint Daniel barátom állatával, ami egy madárpók volt és időnként szabadon mászkált a házban. Ilyen tekintetben viszont én okés vagyok Jonah macskájával, így, ha Alice meg is unná, vagy rájönne, hogy nem tud vele többet foglalkozni, akkor egyszerűen visszaadja a gazdájának.
Még mindig meg tud venni, hogy mennyire fel tudja dobni Alicet az, ha vehet nekem valamit, ez speciel jelenleg azt vonja maga után, hogy sportautóként kell elrajtolnom utána, úgy megindul a sorok között. A felém mutatott terméknek én mondjuk előbb az árát nézem meg. Hibás döntés. Megint hibás döntés.
- És ettől Ken baba leszek, azt mondod? - veszem el tőle a cuccot és próbálom megszakérteni, hogy mit látok, mit írnak róla. Csak egy szemüveg hiányzik rólam. - Na jó, ezzel én elleszek egy darabig. - Azzal beteszem a kosárba és örülök, hogy ezt kipipáltuk. Mondjuk meg kell hagyni, egy kicsit fúrja az oldalam, hogy vajon mit tud ez a csodavalami.
- Jó, de csak mert elromlott a mérleg, nem jelenti azt, hogy automatikusan felfelé kell kerekíteni a súlyodat! - felelem, miközben csípőmre teszem kezeimet. - A sport viszont egyenesen csodálatosan hangzik! - Régen New Yorkban egészen sportos alkat voltam, sok labdajátékhoz értettem és még jéghokiztam is! De ennek már elmúlt az ideje, így azon kívül, hogy a testem alkata még őrzi ezeket az éveket, az izmaim kidolgozottsága aligha szemlélteti a sportos ember jellegemet. Persze nem azt mondom, hogy most azonnal hónom alá csapom a lányomat és lerakom teljes felszerelésben egy közeli jéghokipályára…
- Elmehetnénk tollasozni mondjuk. Vagy jégkorcsolyázhatnánk a tél közeledtével. Mit szólsz? - Talán jobb ötletek ezek, mint a baseball, a kosár, vagy a foci. Utóbbiakat én nagyon szeretem, de nem hiszem, hogy a lányommal kellene őket űznem. Igen, a sportok iránti szeretetem egy kicsit erősebben lángol, mint lehetetlen színek definiálása, így hát villámcsapásként ránt vissza a lányom kérdése a jéghokipályáról a boltba. Pedig épp kaput találtam volna a kanadaiaknak!
Magamra erőltetem a komoly arckifejezést, amit szinte fáj megtartanom a bennem kavargó nevetéshullám miatt, ám ezúttal erős vagyok.
- Piros. - Felelem ismételtem. Engem nem ver át, ez akkor is piros. - Mondhatsz bármit, ez akkor is piros lesz nekem. - Vagy maximum „Anya piros”, amit még elfogadok. - Egyébként ezeket a kérdéseket nagyon jól meg tudnád vitatni szerintem Jonahval. Ő ért ezekhez elvileg - utalok vissza a pár perccel ezelőtti beszélgetésünkre, aminek Jonah volt a főszereplője. Viszont nem szeretném megvonni tőle azt, hogy megismerje, milyen volt az anyja és mik voltak a kedvenc színei, milyen stílusa volt. Magamtól sosem hoznám fel - nehéz téma -, de ezeket az alkalmakat azért megragadom.
- Imádta a piros színt. Rengeteg elegáns ruhája volt, számos búza, többek között sok piros is, amihez kitűnően passzolt a piros körme. - Azért keresnem kell a szavakat, számomra annyira egyértelmű, hogy ki volt ő, milyen volt ő. Az érzéseim iránta sosem múlnak el. Mikor teherbe esett, nem volt kérdés számunkra, hogy a családunkat választjuk a karrierünk helyett és ha visszamehetnék az időben és újból meg kellene hoznom azt a döntést, újfent Judyt választanám. Ha lenne egy kívánságom, Alice jólétét, egészségét és boldogságát kívánnám, de ha lenne még egy, akkor Judyt szeretném visszakapni.
Jogos Alice minden kérdése és nagyon tetszik, hogy ennyire megfontolt. Amit most készülök mondani neki, az nem a legjobb válasz, amit egy apa adhat a lányának, de a valóságot mondom.
- Sehonnan. Néha meg kell bíznom az emberekben ahhoz, hogy egyről a kettőre tudjak lépni. Persze nem mindegy, hogy kikben és milyen dologban, ahogy az sem mindegy, hogy teljesen egyedül vagyok, vagy vannak barátaim, netán rokonaim, akik azért tudnak segíteni. - Az emberi bizalom és kedvesség terén nagy különbség van Amerika és Ausztrália között, a világ másik pontján, ahol eddig is éltünk sokkal kevesebbszer tapasztaltam az, hogy át akarnának vágni. Annyira más a két ország és az ott élő emberek, meg kellett tanulnom megbízni a kint élő ausztrálokban és valóban, pozitív csalódként ért, hogy így is lehet egymás mellett élni. Most újra meg kell tanulnom, hogy sokkal óvatosabbnak kell lennem itt New Yorkban.
- Tudták, igen - vallom be, hiszen annyit nem ér az egész, hogy hazudjak neki. A csínyem már így is megtette hatását. - Sok mindenben segítettek nekem. De hogy őszinte legyek, azon is csodálkozok, hogy te nem sejtetted, hogy ha te nem jössz haza, akkor kénytelen vagyok én idejönni. Vagy talán nagyon is tudtad? - kacsintok a végére. Persze nem számonkérni akarom, pusztán csak furcsállom, hogy neki rendben volt az, hogy ő itt van New Yorkban, míg én egyedül otthon ülök az üres házunkban a lányom nélkül. Mint ahogy Alice szavai arról is árulkodnak, hogy neki esze ágában sem volt hazajönni. Mindeközben megkapom az engedélyt, hogy fizessek, nincs már más, amit a kosárba kellene helyezni. Hacsak… Arcmaszk!
- Basszus, hát hogy felejthettük el! - kapok homlokomhoz és bizony jönnek a kötelező kifigurázó cukkolós körök tőlem, amik mint mindig, most is elmaradhatatlanok. Lemondóan állok ki a sorból és követem a lányomat, elvégre mást úgysem tehetnék. Teljesen le vagyok fegyverezve általa, ez így volt mindig is.
Én azt hittem, maszkot akar, de most teljesen elvesztem a fonalat és azt, hogy mi járhat a fejében. A kérdését egyből értelmezni sem tudom, nem fér össze a fejemben az arcmaszk és a rúzsok keverésének filozófiai-művészeti mivolta, így hosszasan nézek magam elé, várva, hogy betöltsön az ihlet. De ehelyett csak a pulzusom kezd felfelé kúszni szép lassan. Az értelmetlen - bocs, Alice, de ez most tényleg az - kérdésre enyhén szúrós szemekkel nézek rá azt remélve, hogy veszi a lapot.  
- Menjünk, jó? - Nem azért, mert annyira szabadulni akarnék innen, nekem lényegében mindegy hol vagyok a lányommal, de ezekkel a szépészeti kérdésekkel én még mindig nem tudok mit kezdeni és ezt ő pontosan tudja, nem véletlenül ennyire szemtelen velem. Azzal átfogom vállánál és a pénztár felé kezdem húzni. - Remélem nem azt tervezed, hogy felvásárolod az összes rúzst. - Márpedig teszt nélkül erre a kérdésre nem kapja meg a választ, azt viszont már nem hagynám neki, hogy ilyenekkel töltse az idejét. Az idejét még csak-csak, de a pénzét már aligha. Pláne, hogy ezúttal most az én pénzemről van szó.
Elmosolyodom, ahogy kárpótolni akar a szépészeti traumák miatt, pedig erre nincs szükség, a mosolyom mondjuk pillanatra lekonyul, amíg felfogom a kiírt végösszeget, amit addig jelez ki a gép, amíg telefonommal ki nem fizetem a vásárolt termékeket. Amiatt nem panaszkodhat, hogy nem lennék modern apuka. Az üzlet előtt még egyik kezemmel magamhoz húzom.
- Akkor megnézzük azt az albérletet? - Csak mert nekem hamarosan úgyis ott lenne jelenésem és érdekelne, hogy mi Alice véleménye. - Szeretném, ha közösen mondanánk rá igent, vagy nemet.

© yuno

Identity is a prison you can never escape, but the way to redeem your past is not to run from it, but to try to understand it and use it as a foundation to grow!

Alice S. Chwe imádja a posztod

mind álarcot viselünk
John M. Chwe
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
44
★ elõtörténet ★ :
- Dad -
★ családi állapot ★ :
When you passed away
away with you
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
To do the useful thing,
★ foglalkozás ★ :
Jogi asszisztens
★ play by ★ :
Gong Yoo
★ szükségem van rád ★ :
Jonah (brother)
50
★ :
Alice & John | Apja lánya EmptyVas. Okt. 02 2022, 18:00

John & Alice
" I'm a princess, not because I have a prince, but because my father is a king. "
- Aha, komolyan! Majd megmutatom. - Mondom ezt úgy, hogy különösebben el sem gondolkodom azon, vajon apa mennyire szeretne eper illatú samponokat szagolgatni vagy sem. Minden bizonnyal ha már Jonahnál vendégeskedne, akkor nem pont azzal foglalkozna, hogy én hogyan rendezkedtem be, vagy hogy melyik körömlakkot sikerült magammal hoznom, amikor... Hát, úgy döntöttem, hogy meglátogatom Layt. Elvégre összességében miatta vagyok itt, az csak egy tök nagy plusz az egészben, hogy a családom másik fele itt lakik. Lehet, hogy amikor hirtelen felindulásból meghoztam egy döntést és beadtam a nagyszüleimnek, hogy őket szeretném meglátogatni, akkor teljesen másképp éreztem volna magam, ha nem olyan városba utazok, ahol vannak rokonaim, akikhez végső soron fordulhatok. Lehet, hogy Sydney is egy hatalmas város, de szerintem élhetőbb, mint New York a csomó betonnal és végtelen mennyiségű felhőkarcolóval. Az itteni pörgés egyszerre szippantja be az embert és taszítja is. De minimum óvatosságra int.
Kell egy kis idő, hogy érzékeljem, hogy apa megtorpant és lemaradt, ami miatt teszek néhány lépést hátrafelé, hogy ne hagyjam őt le nagyon. Na meg hogy halljam, hogy mit ír a net a drogéria szó jelentésével kapcsolatban. nekem őszintén tippem sem lenne rá, de sem latinul, sem mondjuk ógörögül nem igazán beszélek, hogy elkezdjek ilyeneken gondolkodni. - Áá, szóval akkor csak amiatt van, mert más jelentése is van. Akkor ma is tanultunk valamit. - Ezt már kifejezetten jókedvűen, a mutatóujjamat a levegőbe emelve közöltem vele. Sosem gondoltam bele, hogy létezik más kapcsolat is azokon kívül egy családban, mint amelyekkel én rendelkeztem. Pedig kapásból nem volt testvérem, akivel úgy viselkedhettem volna, mint apa Jonahval vagy Jojoval. Ebből kifolyólag biztosan teljesen másképp is gondolkodtam róluk, mint ők egymásról. Már ha gondolkodtak egymásról. Nem tudom hogy megy ez testvérek között.
- Gondolom... Csak én még nem nagyon találkoztam velük. - Ez a tény az én fejemben két dologgal volt egyenlő. Az egyik - amivel kapcsolatban egyébként szerettem volna hinni, hogy nincs így - az volt, hogy Jonah direkt nem oszt meg velem dolgokat. Pedig irtóra nem vagyok pletykás, szóval nem kellene attól tartania, hogy majd csak úgy tovább adom a dolgot másoknak. Kivéve Layt, de Laynek minden elmondtam. Még az első csókomról is beszámoltam neki. A másik lehetőség pedig az, hogy ha vannak is ilyen emberek a nagybátyám életében, nincsenek sokan. Nem tudom melyik szomorított volna el jobban. - És neked el szokott mondani komoly dolgokat is? - Apa felnőttebb nálam, így volt egy sejtésem a válaszát illetően. Én is ösztönösen megbízom benne, hát még a saját testvére...
- Nem is tudom. - Az alsó ajkamat rágcsálva gondolkodtam el a konkrétabb válaszon. Elvégre Jonah felnőtt ember, aki külföldön is megállta a helyét. Mi az, ami mégis aggaszt vele kapcsolatban? - Nekem nem mond el mindent, és akkor mi van azokkal a dolgokkal, amiket nem nekem mond el? Nem érzi magát rosszul ettől? - Nem szokatlan jelenség ez, a családomban többen is csinálják. Azt hiszik túl fiatal vagyok még ahhoz, hogy megértsek bizonyos dolgokat, és amíg ez valamilyen szinten igaz is, attól még nem kellene, hogy kihagyjanak mindenből, hogy utólag nekem legyen minden túl nagy meglepetés.
- Akkor rátok fogok hallgatni. - Kifejezetten elégedetten vettem tudomásul, hogy apa is az én pártomon van. Így még inkább felhatalmazva éreztem magamat arra, hogy azokat a ruhákat hordjam, amik tényleg tetszenek nekem. Szerintem a lányoknak nem attól kellene tartaniuk, hogy azért esik bajuk, mert olyan ruhát vettek fel, ami mondjuk egyesek szerint túl rövid, vagy túl sokat mutat. Inkább azzal kellene foglalkozni, hogy miért vannak olyan elmebetegek, akik utána fütyülnek a nőknek, vagy sokkal-sokkal durvább dolgokat követnek el.
- Igen, azt én is mondtam neki, hogy máskor ne kényszerítsen arra, hogy a nagyszülei.. Ööö... - Szinte éreztem, ahogyan a fejemben lévő fogaskerekek tripla olyan gyorsra kapcsoltak, mint normál állapotukban. Az oka pedig valójában nagyon egyszerű volt; nem akartam lebukni apa előtt a macska elrablós sztorival. De nevezzük inkább macska megtalálós sztorinak, mert attól kevésbé érzem magam bűnözőnek. - Ne is beszéljünk erről, mert szomorú leszek. - Lay előtt nem tehettem meg, hogy kimutatom ezt, mert neki sokkal jobban fájt az elmúlt időszak, mint nekem. Én mégis miatta aggódtam és ezért, hogy hogyan dolgozza fel majd mindezt.
- De én tudok egy dolgot! - Jelentettem ki szinte nevetve. - A levegő amit belélegzünk még ingyen van. - Olyan vigyor jelent meg az arcomon, ami után le sem tagadhattam volna, hogy mennyire büszke vagyok a válaszomra. - Viszont téged sem cserélnélek el semmi pénzért. - Teljesen őszintén komolyan gondoltam ezt, mert hittem benne, hogy nekem van a legjobb apukám a világon - és ezt most nem csak azért mondom, mert mindenkinek a saját szülei felé húz a szíve. Apa ezerszer jobb fej mások szüleinél és bár mindkettőnknek vannak olyan dolgai, amiket a másik nehezebben ért meg, attól még nagyon sok mindent megosztunk egymással és ezt szeretem a kapcsolatunkban. Mosolyogva fogadtam az ölelését és húzódtam hozzá közelebb. Amíg nem volt itt mellettem fizikailag, fel sem fogtam, hogy mennyire hiányzott az elmúlt időszakban.
- Nem, igazából Jonah macskájára gondolok. Néha biztos az állatoknak is jót tesz a levegőváltozás és Jonah macskája sem lenne mindig egyedül. - Persze az is lehet, hogy ez nem úgy működik, mint a kutyáknál, akiknek gyakorlatilag mindegy hol vannak, el tudják foglalni magukat ugyanazokkal a dolgokkal. - Egyébként tudod, hogy én nem tudnék kisállatot választani magamnak. - Finoman megvontam a vállaimat. Kisebb koromban szerettem volna már teknőst, macskát és csincsillát is, de egyik ilyen gyerekkori vágyam sem valósult meg úgy igazán. Legfőképpen mert két hétig tartott a vágyakozásom az állatok után, aztán idővel el is halt.
- Király! - Kicsit sajnálom, hogy az üzlet rádiójából nem kezd el győzelmi induló szólni hirtelen, a gondolataimban mindenesetre valami olyasmi indul el, amitől csak még szélesebb mosoly költözik az arcomra. - Keresek olyat, ami jó a ráncok ellen is. - Könnyed léptekkel megyek végig a megfelelő soron és csak egy-egy másodpercre torpanok meg, amikor a netről ismerős termékek nevei köszönnek vissza a polcokról. Végül amikor megtalálom azt, amiről csupa jót hallottam és ami apának is működhet, oda mutatom neki, hogy le tudja okézni. - Ezt az egyik beauty guru férje használja, akit nézni szoktam Youtubeon. - Már csak azért is tartom fontosnak megmagyarázni ezt neki, mert egyébként nem sok korabeli férfi ismerősöm van, ami... Nos, talán jobb is így.
- Hát most éppen nem is tudom mennyi vagyok. Elromlott a mérleg, amikor Jonah macskáját utoljára mértük rajta és egyikünk sem vett még elemet bele. - Arról a tortúráról pedig ne is beszéljünk, ami az elem vásárlással jár. Nekem fogalmam sincs hogyan kell megkülönböztetni a kis tárgyakat és hogy pontosan milyen kell a mérlegbe. Ezért nem is foglalkoztam a problémával különösebben. - Mi lenne, ha elkezdenék valamit sportolni? Szerinted Lay-vel találnánk olyan sportot amit közösen is lehet csinálni? - Igazság szerint nem hiszem, hogy van olyan sport, amit szabadtéren és teljes erőbedobással kell játszani, ami tetszene a legjobb barátomnak. Lay inkább az online játszható sportok világában volt otthon, ami teljesen meg tudtam érteni, még ha én nem is voltam odáig különösebben azokért a dolgokért, amiért ő.
- Nem is aggódom... annyira. - Utóbbit már sokkal halkabban tettem hozzá. Szerintem a középiskolák a világ bármelyik felén ugyanolyanok egy szempontból; az oda járó lányok előszeretettel kritizálják egymást. Nekem pedig nem volt az itteni iskolámban olyan baráti köröm, akik elfeledtették volna velem ezt. Lay nyilván nem lány, Natalie és Tiffany pedig más iskolákba járnak.
- Nagyon kreatív. - Nem is akarom leplezni a hangomban bujkáló szarkazmust, de ha a hangsúlyomból nem lenne egyértelmű, egy sokat mondó pillantást is társítok mellé. - Szerintem vörösáfonya színe van és annak a neve is aranyos, szóval valami hasonló nevet adnék az árnyalatnak. - Mielőtt ténylegesen is a kosárba pottyantottam volna a terméket, ellenőriztem, hogy a gyártó milyen nevet adott neki. Elhúztam a számat, mert a sajátomat jobbnak találtam, de nem ragadtam le a körömlakk témánál.
- Tényleg? - Kíváncsian pislogtam felé, holott valahol mélyen sejtettem, hogy ezzel a ténnyel már tisztában voltam. Szimplán csak nem gondolkodom anya kedvenc színén olyan sokat, hogy most rögtön tudtam volna. - Milyen kedvenc dolgai voltak még anyának? - Nekem soha nem okozott gondot róla beszélni, mert nem ismerhettem meg eléggé, hogy annyira fájjon az elvesztése. Amikor kicsi voltam másképp volt ez, elvégre a többiekért nem mindig az apukájuk ment az oviba és az anyák napját sem úgy ünnepeltük, mint az átlagos családok, ahol az ünneplendő személy még életben volt.
- Jóó, de honnan tudtad, hogy megbízhatsz azokban, akikkel beszéltél? - Mióta csak Jonahnál élek, azt hallgatom, hogy ne bízzak annyira az emberekben és legyek óvatosabb. Egy költözés nem olyan egyszerű dolog, ha nem a rokonaihoz, vagy azok segítségével teszi valaki. - Jojo és Jonah is tudott róla, hogy jössz? - A válasz fényében fogom ugyanis megítélni, hogy meddig haragszom rá, amiért nekem nem szólt és kihagyott a buliból.
- Nem, megvagyok mindennel, és még neked is találtunk hidratálót. - Utóbbi azt hiszem egészen különleges dolog volt, mert apa soha nem tartozott azok közé, akiket különösebben érdekelne ez a téma, holott én rengeteget magyaráztam neki egyes sminktermékeimről és arctisztítókról, hogy az arcmaszkokat ne is emlegessem. De ha már így eszembe jutott. - Vagyis-vagyis! - Úgy emeltem fel a kezeimet, mintha hirtelen meg akarnám őt állítani, mikor nem is nagyon mozdultunk éppen sehová. - Kellenek még arcmaszkok. Te is válassz egyet, jó? - Úgy karoltam bele rögtön, mintha már bele is egyezett volna a dologba. Elrángatni ugyan nem tudtam volna magammal, de nagyon határozottan léptem a megfelelő irányba, hogy beváltassam vele a saját kérésemet. - Erre egy panda van nyomtatva, nagyon aranyos. - A megfelelő maszk felé böktem, amit azonban nem vettem le a polcról. Helyette tovább nézegettem a választékot, valami olyan után kutatva, amit még sosem próbáltam.
- Szerinted ha összekevernénk minden itt megtalálható színű rúzst, milyen színe lenne? - Biztos van erre valamilyen tudományos számítás vagy valami, amiből kiderül, hogy milyen pigmentekből van a legtöbb minden termékben és biztosan lehet átlagos színt is keverni valahogyan, a gyakorlatban való kipróbálás nélkül.
- Most már tényleg menjünk a pénztárhoz. Utána te mondod meg mit csinálunk. - Határozottan tettem ezt a kijelentést, még mielőtt az immáron arcmaszkokkal kiegészített kosarunkkal a kasszák felé nem indultam. Szerintem bárki megmondta volna rólam, hogy egy drogériában képes vagyok elveszíteni az időérzékemet, de mivel a mai napot apával szerettem volna tölteni, nem akartam, hogy ránk esteledjen, mielőtt kitalálta volna, hogy mit szeretne csinálni. Csak ellenőrzésképp ezért a kirakat felé pillantottam, örömmel nyugtázva a tényt, hogy nagyon nincs még vége a napnak.

ruha | 1709 | szia apuuu! Alice & John | Apja lánya 3719483937 |

Happy happy happy You You You I can imagine it A future that I’ve drawn That I can gravitate towards, that’s why I've gotta be with you
mind álarcot viselünk
Alice S. Chwe
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
23
★ elõtörténet ★ :
floating in daydreams
every day, when I woke up, all flew away waiting around is a waste to be honest, it's easier this way now I'm so lonely I practiced in my dream every day, kiss me
★ családi állapot ★ :
I don’t care if it’s a monochrome sky let’s go somewhere together the future will be colorful, I imagine dream expands like a rainbow I wanna share my love, forever
★ lakhely ★ :
❀ Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
if someone loves a flower, of which just one exists in all the millions and millions of stars, it is enough to make her happy just to look at the stars
the little prince
★ foglalkozás ★ :
✿ college student
★ play by ★ :
❀ Kim Ye Rim
81
★ :
Alice & John | Apja lánya EmptyHétf. Május 30 2022, 12:20
- Jól, megvannak - válaszolom gyorsan és tömören, de elgondolkozok azon, hogy mennyire fejtsem ki. Elvégre én is utálom, amikor kérdezem Alicet a hogyléte felől és csak annyit válaszol, hogy "jól". Se többet se kevesebben, igaz, az utóbbi hónapokban ennyivel is beértem volna. Viszont feltételezem, hogy így, a drogéria elé érve Alicet nagyon nem Daniel barátom állapota foglalkoztatja, úgyhogy diszkrétan nyugtázom magamban a kérdést, elvégre megválaszoltam.
- Ne is mondd! Szörnyű kín! - felelem az otthonhagyott körömlakkokra teljes átéléssel, még szemeim is szomorúvá és együttérzővé válnak, de nyilvánvalóan csak húzom az agyát. Valamennyire azért örülök, hogy ilyenek miatt problémázik, ha csak a körömlakkjait hagyta otthon, akkor nagyon rossz élete itt New Yorkban nem lehet. Mondjuk lenne még valami, amit elfelejtett... igen, jelentkezem. Meg kell tanulnom körömlakká változni.
- Tényleg? - merthogy időközben ráfordulunk a sampon-sorra. Én mindig inkább a citrusfélék illatát szerettem, de tény, hogy a férfisamponok között annyira nincs sok illat. Pillanatra megtorpanok Alice remek kérdését hallva. Kiskorában még több volt a "miért" kérdőszócska használata, de máig nem szűnt meg, csak egyre inkább olyan kérdéseket tesz fel, amire nekem sem könnyű válaszolnom. Jogi egyetemen megtanultam, hogy ilyen kérdésekre mi a hiteles válasz, úgyhogy most is feloldom a telefonomat, beírom google-be a drogéria jelentését és felolvasom, amit kiad.
- Drogéria: "Szabadon forgalmazható gyógy- és vegyszereket, egészségügyi és piperecikkeket, illatszereket forgalmazó üzlet. A francia droguerie, azaz vegyszerbolt szóból ered, drogue eredeti jelentése pedig vegyszer." - Remélem nem rontottam el a francia kiejtést. Lezárom a telefonomat és újra Alicera nézek. - Szóval a drog elsősorban vegyszert jelent és csak másodsorban azt, amire te gondolsz. - Ez nem egy olyan dolog, amiről sokat szeretnék beszélgetni a lányommal, úgyhogy abba már bele se megyek, hogy végül is az itteni szerek nagy részének hatóanyaga pont olyan biológiai eredetű, mint a nem szintetikus kábítószereké. Bízok benne, hogy mindezzel kielégíthettem a kíváncsiságát.
Akartam is kérdezni Alicet az itteni tapasztalatairól, úgyhogy örülök, hogy szóba került az öcsém, aki teljesen más személyiség, mint Alice.
- De - helyesleg arra, hogy mindenkinek szüksége van olyan emberekre, akivel meg tudja osztani a gondolatát. - Biztosan neki is megvannak az ilyes ismerősei, még ha nem is olyan szorosan tartja velük a kapcsolatot. Velem egyébként gyakran szokott beszélni... - Nem hiszem, hogy ezt a választ várta a lányom, de a korkülönbség ellenére is szoros viszonyt ápolok a nagyobbik öcsémmel is és előfordul, mikor nagyon kényes és érzelmes témában keressük egymást. Kellemesen, szinte már büszke tekintettel elmosolyodom.
- Aggódsz érte? - Úgy tűnik igen. És ez egy nagyon szép tulajdonság. - Hidd el, azt is nagyra értékeli, hogy te ott vagy neki. - Még ha nem is ez látszik rajta elsőre. Jonah kicsit máshogy szokta kifejezni magát, mint például én.
- Ezzel teljes mértékben egyetértek. - Én is azt gondolom, hogy olyan ruhákat kell hordania, amikkel önmagát ki tudja fejezni, de azért eléggé nagy pofára esés lenne számomra apaként, ha az önkifejezés, polgárpukkasztó ruhákkal történne meg. De nem érzem szükségességét a fejtágításnak, mivel eddig Alice ruháiban nem sűrűn voltak kiakasztó darabok. Ami viszont Layt illeti, nekem jelen pillanatban sincs semmilyen haragom az irányába, fiatalok még és ki kell tapasztalniuk az élet nehéz pillanatait is. Anno én sem csináltam mindent jól, ma sem teszem, elvégre hibáztam Alice-szal szemben is, amiért nem értettem meg teljes mértékben az aggodalmát. Ettől függetlenül az apai génjeimet nem tudom kiirtani és szeretnék rávilágítani arra, hogy egy apró üzenettel mennyi mindent el lehet érni. Lay miatt sem veszett volna meg Alice, vagy legalábbis tudatosabban tudott volna készülni arra, hogy utána menjen és én is jobban felkészítettem volna Alicet Amerikára. Arról nem is beszélve, hogy nem idegeskedtem volna a holléte felől.
- Igen tudom - mondom együttérzően, mert nem veszem semminek Lay fájdalmát, azonban úgy érzem, hogy kicsit elbeszéltünk egymás mellett. - De az is nagyon sokat tud segíteni, ha valaki annyit ír, hogy "Amerikába megyek a bátyámhoz". - És ezzel nem önti ki a fájdalmát, de mindenki tudja, mi a helyzet. Az emberek persze szeretik tudni a miérteket, de valójában a ki-mikor-hol kérdések sokkal nagyobb biztonságot adnak, egy szülő számára mindenképpen. A fiataloknak lehet pont fordítva. - Ennek szívből örülök - mosolyodom el és nem kezdek el érdeklődni afelől, hogy tényleg csak jó barátok, vagy többről van itt szó. Ha néha utaló kérdést is tettem fel neki, alapvetően tartani akarom magam ahhoz, hogy majd Alice jöjjön oda hozzám és mesélje el az élményeit. Izgatott vagyok, de türelmesen várom ezt a pillanatot.
- Semmi sincs ingyen ebben a világban, kivéve, ha az apádról van szó. - Ezt most frappánsabban akartam megfogalmazni, mint amennyire jól hangzik, de a lényeg: - Tőlem bármikor kérhetsz pénzt és sosem kell visszaadnod. - Megyek hozzá közelebb és megölelem, ezt a hatást váltja ki belőlem az elszontyolodott arckifejezése.
Közelben leszünk, bizony és engem az sem zavarna, ha Jonahnál maradna. Egy kis időre elvesztem a fonalat és nem tudom megfejteni, hogy akkor mit szeretne, kivel akarna legszívesebben lakni, de a kérdése egyértelműen válaszolható.
- Lehet, azt hiszem. - Bólintok is, hogy nyomatékosítsam. - Miért, lett neked állatod? - Csak mert úgy hangzott, mintha azért jött volna a kérdés. Egyébként, ha lehet tartani állatot a lakásban - mint ahogy elvileg lehet is -, akkor én nem zárkózok el attól, hogy legyen neki valami, amíg megígéri, hogy ő fogja gondozni és nem rám marad az a feladat.
Teljes mentális stressz nehezedik rám Alice kérdésére. Ha azt mondom, hogy nem akarok hidratálót, akkor igénytelen apa vagyok, ha pedig szeretnék, akkor feltételezem el is várja, hogy készségesen használjam. Lehetséges, hogy sokszor el fogom felejteni a hidratálómat, de végül enyhén oldalra döntött fejjel végül legyintek. Legyen hát. - Válassz nekem egy jót akkor. - A lényeg itt az, hogy ő választhat nekem egy terméket, csak mert tudom, hogy ez neki örömet okoz. Az árára majd behunyom a szemem.
Szerintem egyedül összesen nem töltöttem drogériában annyi időt, mint csak most Alice-szal, de azért türelmesen megyek utána és amíg ő az epre samponnal van elfoglalva, én elmesélem neki a délutáni terveimet. Talán, ha ő is látja az albérletet, kedve támad hozzám költözni. Vagy éppen Jonahnál maradni, majd meglátjuk milyen hatást kelt a hely.
- Miért, vagy már ötven kiló? - Szerintem még az ötvenet sem éri el. - Majd ha ötvenöt leszel, akkor kevesebb tortát ehetsz, addig nyugodtan pusztíthatod a kalóriákat. - Azt mondtam, kalóriákat és nem cukrokat. A cukor önmagában egészségtelen.
- Neked ilyenek miatt nem kell aggódnod. - Ez a kilós dolog egyébként is az előző évtizedek slágere volt, már inkább az egészség a lényeg, nem az, hogy minél vékonyabbak legyenek a lányok. Alice szempontjából pedig az a kérdés, hogy kicsit vékony, vagy nagyon vékony. Mintha az elmúlt húsz évben nem etettem volna őt... Vissza a körömlakkokhoz, bízom benne, hogy azért, mert lassan elindulunk a pénztár felé.
- Jajj, drágám - esnek le vállaim és könyörgő tekintettel nézek Alice-ra, hogy ne tegye ezt velem, nekem összesen öt-hat szín létezik és bármit is mondom, nem fogom eltalálni azt, ami a kezében van. - Piros. - mutatom felé tenyérrel felfordított kezemet, ezzel is jelezve, hogy teljesen passzolom a kérdést, mert nem értek hozzá. De egyértelműen pirossas a lakk, ha azt vesszük, hogy egyértelműen nem kék, zöld vagy sárga és fekete. Ezt követően azért kérdőn nézek rá, hogy mondja meg, ő milyen tónust lát.
Felmerül bennem a kérdést, hogy itt milyen mértékben lehet megkapni azokat a termékeket, amiket ő annyira szeret. A jóval több választék a jó márkából az azt is jelenti, hogy sokkal drágábbak a kínálatok? Szeretem, ha Alice nem a legolcsóbb vackokat veszi meg, csak ilyenkor átértékelendő az, hogy mik azok, amiket teljesen feleslegesen vesz meg az ember. Nem most, nem mi, hanem ezt a gondolatot csak úgy elrakom magamnak a jövőre. Visszakanyarodva a körömlakkokra, nem tulajdonítok nagy jelentőséget a színválasztásának, de kellemes érzéssel veszem tudomásul, hogy végül az anyja színét vette le a polcról.
- Anyád kedvence volt - szökik ki ajkaim közül végül, miután biztos, hogy ezt választja és nem tudom őt az érzésekkel befolyásolni, de ha már így döntött, ez a kellemes emlék talán plusz adalék, ami jó érzéssel töltheti el.
Kezemmel éljenzem, hogy végeztünk, bár az "itt" szó némi nyugtalansággal tölt el. Még egy drogéria? Vagy még hat kör ebben a drogérián belül? Végtére is már van sampont is, meg körömlakk is.
- Telefonnal, internettel, baráti segítséggel és jó helyismerettel. - felelem a kérdésére, miközben megindulunk a kasszához. Előhúzom a pénztárcámat már jó előre, nem tudom mit gondolt, de nekem már akkor egyértelmű volt, hogy fizetem a kenceficéit, amikor elmesélte, hogy sampont venni megy.
- Akkor biztos nem kell semmi más? - kivételesen nem cukkolva kérdezem, ha valami eszébe jut, most még visszaszaladhat érte.

© yuno

Alice S. Chwe imádja a posztod

mind álarcot viselünk
John M. Chwe
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
44
★ elõtörténet ★ :
- Dad -
★ családi állapot ★ :
When you passed away
away with you
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
To do the useful thing,
★ foglalkozás ★ :
Jogi asszisztens
★ play by ★ :
Gong Yoo
★ szükségem van rád ★ :
Jonah (brother)
50
★ :
Alice & John | Apja lánya EmptyKedd Feb. 15 2022, 22:48

John & Alice
- Deee... - Feleslegesen hosszúra nyújtom a válaszom, mert hogy közben az agyam azon kattog, hogy mivel tudnám alátámasztani a saját álláspontom és hogyan is adhatnám el a saját édesapámnak, hogy szeretem én a meglepetéseket, de az olyan nagyokat mint ő - mármint az érkezése -, szeretném előre tudni. Nem azért mert rejtegetnivalóm van, vagy mert bármit el kellene tüntetnem, amiről neki nem szabad tudnia. Egyébként is maximumom olyan dolgokat nem osztok meg vele, mint mondjuk hogy melyik iskolatársam volt, aki először megcsókolt,  de nem gondolom, hogy ne tudná, hogy megtörtént, csak épp azzal nincs tisztában hogy ki volt az... Na mindegy, most nem is ez a fontos. - Csak nem ér! - Nincs semmi vádló a hangsúlyomban, még csak ál-haraggal sem készülök számára. Helyette egészen más érzésekkel próbálok hatni rá, ahogyan lebiggyesztem az ajkamat. Igaza van, nagyon is szeretek meglepetéseket kapni, élvezem ha valaki jó dolgokat tervez nekem és képes vagyok élvezni, még ha teljesen spontán dologról is van szó. Így tulajdonképp az ő érkezésének is nagyon örülök - hiszen Jordannel már korábban is beszéltünk arról, hogy apát is át kellene rángatni a világ másik felére, legalább addig, amíg meglátogat minden rokont és ismerőst, akik New Yorkban élik az életüket.
- És hogy vannak? - Lehettem volna érdeklődőbb is, viszont túlságosan közeli volt már a drogéria és az új körömlakkokkal és mindenféle sminktermékkel kapcsolatos gondolatok, hogy tényleg több energiát vigyek ebbe a kérdésre. Mindettől függetlenül érdekelt a válasz, hiszen apának nagyon fontos volt ez a barátja, még ha számomra nem is.
- El sem tudod képzelni milyen rettenetes volt nem minden körömlakkomat elhozni, de komolyan. - Nehéz lett volna hirtelen olyan példát találnom, ami a fiúk esetében ugyanilyen jelentőségű. Layről például tudtam, hogy néha nehezen viseli, hogy csak a laptopját hozta magával és azon tud videojátékozni, de apa esetében ez nem lett volna ugyanolyan jelentőségű. - Köszi! - Széles mosoly költözött az arcomra. Nem kérdés, hogy apában minden körülmények között képes lennék bízni és szerintem ez akkor sem lenne másképp, ha anya még élne. Habár sokszor kívántam, hogy bárcsak megismerhettem volna anyát is, attól még nagyon szerencsésnek éreztem magamat, hogy olyan apukám van, amilyen. - Képzeld, találtam még annál is eper-illatúbb sampont, mint amit eddig használtam. - Ez egy egészen örömteli pillanata volt az itt létemnek.
- Akkor gondolkozz rajta hova menjünk a drogéria után, jó? - Bizakodva pislogtam felé, szinte csak a szemem sarkából, közben pedig képtelen voltam lejjebb adni a jókedvemből. Miért tettem volna, amikor ott volt nekem a közös program ígérete? - Egyébként miért hívják drogériának, ha a drog rossz dolog? - A kérdésemmel azt hiszem teljes mértékben lelepleztem magamat és azt, hogy fogalmam sincs honnan jön a szó jelentése, vagy eredete. Viszont apának soha nem féltem feltenni ilyen kérdéseket, mert ha ki is nevetett, de azt hiszem kezdettől fogva tisztában volt az agyi kapacitásaimmal, legyen ez jó, vagy rossz dolog. Bólogatva értettem egyet a javaslatával és azzal, hogy jelenleg az első és legfontosabb küldetésünk a samponvásárlás - is.
A folyamat közben viszont semmi nem akadályoz meg abban, hogy felzárkóztassam őt mindazzal, amit történt és amilyen ingerek értek, nem csak a családtagjaink részéről, hanem úgy általánosságban is. Szerintem azért kell, hogy a családunkon kívül más emberekkel is jó kapcsolatot ápoljunk, hogy mindig legyen valaki, akivel megbeszélhetjük azokat a dolgokat, amelyek a szívünket nyomják. A baráti kapcsolataimat és a magánéletemet megbeszélhetem a barátnőimmel, de családommal kapcsolatban pedig nyilván olyanokat fogok kérdezni, akik úgy tudnak tanácsot adni, hogy maguk is ismerik az illetőt. Ezért tökéletes apa arra, hogy az öccséről beszéljünk. Az egyikről.
- Hát az tuti, hogy nagyon különbözőek vagyunk. - Nem is érthettem volna jobban egyet ezzel a kijelentésével. Kezdve onnan, hogy Jonah hétvégente későn kelt, míg én már a reggeli órákban is tomboltam az energiától, egészen addig, hogy a nagybátyám macskás típus, míg én egy kutyát szívesebben fogadnék be. - De attól még mindenkinek szüksége van a társaságra néha, nem? És kivel megy el ő sampont venni? Vaagy, kivel beszéli ki, ha tetszik neki valaki? - Kérdőn pillantottam fel apára, a szemöldököm is megemelkedett. Az én fejemben nem fért össze az a saját jellememmel, hogy valaki ne szeressen emberek között lenni és új barátokat szerezni.
- Jojo szerint olyan dolgokat kell hordanom, amiket szeretek. Csak óvatosnak kell lennem. - Utóbbit csak megnyugtatásként teszem hozzá, na meg persze fontos lenne, ha itt lenne a kisebbik nagybátyám és hallaná, hogy eljutottak az agyamig is a szavai és nem csak egyik fülemen be, aztán ki siettek, mint a matek órák anyaga általában. Más talán nem akarná olyan egyértelműen kinyilvánítani, hogy mások véleményére hallgat, mint ahogyan én tettem, de igenis fontos másokat meghallgatni, ha pedig jó tanácsot adnak, mint Jordan is, akkor miért is tenném az ellenkezőjét? Az egésznek semmi köze ahhoz, hogy Jojo mellettem áll, ha a ruháimról és szoknyáimról van szó, ellenben Jonahval.
- Hát mert nem tudta hogy mondja el, hogy mi minden történt a családjában. Elvesztette a szüleit... - Én már egyáltalán nem tudtam felidézni azt a sértettséget és aggódást, amit Lay iránt éreztem az első pillanatban, amikor megpróbáltam magamnak is megmagyarázni, hogy mi történhetett és miért nem kommunikál velem. Azóta megértettem és elfogadtam, sőt addig akartam mellette lenni, amíg ő is szerette volna. - Attól még ugyanolyan jó barátok vagyunk! - Sőt... Néha egészen olyan érzésem volt, hogy többek is vagyunk egymásnak. De ezt nem az fogja meghatározni, hogy én voltam az az ember, akivel Lay először gyakorolta a csókolózást, itt New Yorkban. Ééés nem is ez lesz az, amiről ilyen hirtelen beszámolok apának.
- Hát mondjuk egy hét az jó sok... - Nekem legalábbis a számomra legkedvesebb emberek nélkül egy hét kész szenvedésnek tűnik. Mindegy, hogy apáról van szó, vagy Layről, mindketten nagyon hiányoznának egy hét után - de a dolgok jelenlegi állása szerint már apát sem kell olyan sokáig nélkülöznöm, mint az elmúlt hónapokban. Ez pedig boldogabbá tesz mindennél.
- Tudom én! De Jonah szerint nem lehetek ingyenélő, úgyhogy csak gondoltam... Nem is tudom. - A hangom elhalkul, a pillantásom pedig ezúttal bátortalanul vándorol a bolt padlólapjain, mintha csak egy kósza foltot keresnék. Tény és való, hogy eddigi életemben nem érdekeltek túlzottan a családi pénzügyek - matek, ew -, de a New Yorkba jövetelem és az azóta kényszerből felvett önállóság minden téren - igen, pénzügyek terén is - meghatározó volt.
- Menő! Akkor még a közelben is leszünk. - Újra mosoly formálódott az ajkaimon. Nem tudom be lehet-e pótolni azt a rengeteg külön töltött időt, amíg apa nem láthatta a két öccsét, de most itt az alkalom, hogy megpróbálkozzon vele. - Miért? Húsz évesen az nem ciki. - Megrántottam a vállamat, mert tényleg nem láttam abban bármiféle kivetni valót, hogy miért is ne lakhatnék apával. Ha úgy vesszük, Jonah egy második apuka nekem, úgyhogy ugyanott tartunk. - Ha már választani kellene és te nem lennél opció, amúgy is inkább Jordannel laknék. - Ezt kifejezetten magabiztosan jelentettem ki, közben pedig eszembe jutott, hogy írnom kell majd a nagybátyámnak, hogy megmagyarázzam, hogy miattam csuklott egész délután - és hogy sajnálom. - Deee... olyan lakást választottál, ahol lehet kisállatot is tartani? - Nem terveztem beszámolni neki semmilyen új szerzeményről, hiszen Jonahval és Jordannel ellentétben nekem nem volt macskám. Hacsak az ő macskáik felügyeleti joga nem számolódik valamilyen törtrészben azzá, hogy van két negyed macskám... De az túl morbidul hangzik.
- Jaj, apa, az nem azon múlik! - Nevetgélve csóválom meg a fejemet, holott tudom, hogy valószínűleg csak viccelt. - Szóval nem szeretnéd, ha választanék neked valamilyen hidratálót? - Azt már nekem sem lett volna képem felhozni, hogy az ő korában már az ilyesmi elengedhetetlen. Egyébként is azt gondolom, hogy az én édesapám nem csak hogy tökéletes, de annak is néz ki, tök mindegy mennyi idős.
- Rémálomnak hangzik... - Ellentétben azzal, ahová betérünk. Történetesen a samponok közé, ami hála apának így biztosan nem marad ki a mai vásárlásból. Rutinosan nézem végig a számos különböző márka által gyártott terméket és lelkesen nyúlok a megfelelőért, amikor rá akadok. - Hajpakolás, hajpakolás... - Továbbra is a polcokra rakott árucikkek közé merült figyelemmel lépkedek előre, mígnem megtalálom az újabb dolgot, amire szükségem lesz. Így már garantált, hogy duplán eper illatú lesz a hajam.
- Persze, hogy érdekel! - Vágom rá rögtön, amikor a lakás kerül szóba. Kedvem lenne stipi-stopizni a nagyobb hálószobát, de lehet, hogy ezt a lépést csak később kellene meglépnem. - Én is nagyon szeretném már látni őket. Mondtam Jojonak is múltkor, hogy menjünk el hozzájuk, amikor még nem tudtam, hogy jössz. - A mondat második felét már úgy ejtem ki a számon, hogy közben sokat mondó pillantásomat apa felé fordítom. - Tortát csak akkor eszek, ha szerintük sem vagyok kövér. Te nem gondolod, hogy az vagyok? - Ezúttal igazi rémület tükröződik a szemeimben, ahogyan a választ várom, közben pedig levegőt fújok az arcomba, amitől minimum úgy nézhetek ki, mint egy hörcsög. Valószínűleg rossz embert kérdezek, mert a családomban mindenki elfogult, de mégis ki mást kérdezhetnék erről az életbevágóan fontos gondolatról, ami már napok óta ott motoszkál a fejemben? Azt már persze nem szívesen tenném hozzá, hogy azért merül fel maga a kérdés is, mert attól tartok, hogy a súlyom miatt nem tetszem Laynek.
- Hmm... - grimaszolva szemlélem tovább a körömlakkokat és megfordul a fejemben, hogy homlok egyenest más választást veszek le a polcról, de mivel túlságosan örülök apának és ez amúgy is az ő napja, végül mégis az általa kiválasztott darabot emelem le. - Te milyen nevet adnál ennek a színnek? - Más is biztosan elgondolkodott már azon, hogy vajon hol lehet jelentkezni arra az állásra, ahol az egyetlen feladat, hogy körömlakk neveket találjon ki az ember. Én például rendszeresen megteszem ezt.
- Itt azért jóval nagyobb a választék a menő márkákból. - Felelem egyszerűen, mert egészen eddig én tényleg ezt tapasztaltam. - De itt csomó olyan márka nincsen, amit ott egyébként szerettem. De nem baj, mert új dolgokat próbálok ki. - Új dolgokat kipróbálni pedig csak jó lehet. Mint például szó nélkül átutazni a világot a legjobb barátom miatt.
- Itt végeztünk is - jelentem ki némi bámészkodást követően. A végítélet valószínűleg kedvező apának, habár nem volt az a típus, aki sokat rágná a fülemet, csak mert több időt töltök egy-egy boltban. Néha csak emlékeztetett, hogy miért is tértünk be egy-egy helyre.
- Hogy intéztél el ennyi dolgot, a lakást meg mindent, ha csak most érkeztél? - A most persze jelen esetben egy egészen tág fogalom. Ettől függetlenül érdekelt a dolog, mert ha apának szuperképessége van, akkor ki kell derülnie, hogy nekem is van valamelyik. Bármi, csak ne a gondolatolvasás!

ruha | 1720 | szia apuuu! Alice & John | Apja lánya 3719483937 |

mind álarcot viselünk
Alice S. Chwe
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
23
★ elõtörténet ★ :
floating in daydreams
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
❀ Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
the little prince
★ foglalkozás ★ :
✿ college student
★ play by ★ :
❀ Kim Ye Rim
81
★ :
Alice & John | Apja lánya EmptyVas. Dec. 19 2021, 18:32
Ravasz és gyanakvó pillantás szúrhatja Alicet kíméletlenül hosszú ideig, miután képes volt egy ennyire ártatlannak tűnő válasszal előállni nekem. Egy másodperc erejéig úgy érzem, hogy erre az eddiginél komolyabb és erőteljesebb válasszal fogok érkezni, de ajkaimat összeszorítva csak belemosolygok inkább abba az elhúzódó - már-már kellemetlenül nagy csendet magával hozó - szúrós pillantásba. Ha valamiben nem is értünk egyet, nem most fogom tisztázni vele az én álláspontomat. Ahhoz túlságosan tapasztalt vagyok már, sajnos.
- Tán nem szereted a meglepetéseket? - védekezem ezen kérdéssel mialatt szemöldökeim magasba szöknek és vállamat még hozzá is érintem a lányomhoz. Apaként valahol fájdalmas hallani, hogy tényleg ilyeneket lettünk egymással, hogy tényleg mindenkivel beszélünk, kommunikálunk, csak éppen egymással nem. Megfogalmazódik bennem a gondolat, hogy vajon tényleg jó apa vagyok-e és megfelelően nevelem-e a lányomat. De bárhogy is, elmondhatjuk magunkról, hogy mindig itt vagyunk egymásnak és ha nagy baj lenne, bizonyára számíthatunk a másikra. Legalábbis remélem. Ez az eset pedig engem nagyon megrémített.
- Bizony, ők New Yorkiak. – Danielék mindig is azok voltak. Még akkor ismertem meg őt, mielőtt eljöttem volna ebből a városból. De ez most nem számít, hiszen egyértelműen az a fő, hogy felvásároljuk a drogériát és befessük a körmünket az összes lakkal, melynek illatát rendszerint még másnap is érzem a nappaliban, holott a lányom főként a saját szobájában festi a körmét. Leszámítva, mikor kizavartam a teraszra.
- Miért, elfogyott már mind a negyvenkettő? - Biztos, hogy minden színből van neki legalább kettő és a színek definícióját esetében női szemmel kell értelmezni, azaz nem merül ki a piros-zöld-sárka-kék kombinációkkal. – De hogyne, persze, emlékeztetlek a samponra is. – És itt a hangsúly az „is”-en van. Meg az apák napján, merthogy apák napját mindig meg kell tartani, ehhez ragaszkodom.
- Hát persze, hogy nem! Ezer jó programot tudok itt New Yorkban és még annál is több jó helyet! - Amíg nem kéri meg, hogy mondjak egy példát, mert akkor égni fogok, mint Reichstag. - De most menjünk inkább sampont venni, utána eldöntjük majd, mivel pótoljuk be az apák napját, jó? - fogom meg vállát és megteszem vele az első lépést abba az irányba, amerre menni készült.
Pontosan el tudom képzelni azokat a napokat, amikor Alice Jonaht boldogítja. Két merőben különböző emberről beszélünk, akik szerintem sosem fognak egy hullámhosszon lenni, de ezzel legalább ki tudják hozni egymásból a legjobbat. Én legalábbis próbáltam így gondolni rájuk, mert mégis csak segít csökkenteni a szívinfarktusaim kockázatát.
Rápillantok Alice-ra, ahogy megakad a szavakkal. Huh, na most erre mit meg hogy válaszoljak…
- Nézd, néha az emberek viselkedése bonyolultabb annál, minthogy egyértelmű következtetéseket lehessen levonni belőlük. Néha még én sem tudom megérteni, mi jár az ő művészfejében, de ezzel együtt azt is ki merem állítani, hogy ti ketten nagyon különböző személyiségek vagytok. Mások vagytok, mások a prioritásaitok. Ő szeret egyedül lenni. Biztosan jól esik neki a család és barátok közelsége, de csak mert egyedül utazik, nem feltétlenül jelenti is azt, hogy nincsenek barátai. - Azzal pedig részben egyet tudok érteni Jonah-val, amit akkor Alice-nak mondott. Tényleg van, hogy időt kell hagyni másoknak. Mikor meghalt a feleségem, én is bezárkóztam és majdhogynem úgy viselkedtem, mint most Jonah. Legalábbis kívülről annak tűnhetett. Jó, ha vannak olyan kapcsolatok, mint Alice-nak Lay, de személy szerint én is vártam volna még a repülővel. De ez már teljesen mindegy. A művész túl megfejthetetlen, a jogász túlságosan ragaszkodik a tényekhez, a tanuló pedig keresi az alkalmakat. Élete nagy alkalmait. Én ezt így el tudom fogadni, ahogy van. A szavaimtól függetlenül én is aggódtam már Jonah magánya miatt, de jelen pillanatban mi mást mondhatnék a lányomnak?  
- Oh, na mutasd csak… - Újra felveszem a magam vicceskedő stílusát mielőtt túlságosan meredeken indulna el mindkettőnk kedve a lejtőn. - Hát, nézőpont kérdése. Ha felülről nézzük akkor nem. De ha alulról, akkor lehet rá esély, hogy igen. - Mint valami filozófus állapítom meg a helyzetet és leginkább a szoknyáját. Imádja a szoknyákat, szinte mindig csak ezeket hordja, ha nagyon ellenezném akkor már úgyis megvívtuk volna egymással a harmadik világháborút.
Számomra nem teljesen tiszta, hogy a fiatalok mit miért tesznek. Húsz évesek már, nem kicsit, tudom, hogy ilyenkor az élet nagyon bonyolult, nekem is az volt. A történetre viszont egyelőre nem felelek. Bizonyára ebből az igen hosszú történetből ez a pár szó nem foglalja össze rendesen az ok-okozati összefüggéseket, de eddig nem repdes a szívem. Lay eljött a bátyjához, ez teljesen rendben van, de azt nem szeretném, ha a lányom futna mások után. Szép, ami köztük van, de ha Lay eljött a bátyjához és tegyük fel, hogy erről lenne szó tulajdonképpen, akkor miért is kellett ebből az egészből ekkora pánikszerű szituációt csinálni?
- Én csak egy dolgot nem értek. Ha Lay eljött a bátyjához New Yorkba, miért nem kommunikálta le ez veled? Miért kellett neked így aggódnod miatta, ha tényleg ennyire jó barátok vagytok? - …mint aminek ő vallja magunkat. Távol álljon tőlem, hogy bármi rosszat feltételeznék Layről, ismerem azért valamennyire a fiút, de ezt a húzását nem értem és nehezen is tudom elfogadni a lányom szempontjából, amennyiben valóban azt történt, amit feltételezek.
- Mi számít soknak? Nekem már a repülőút is borzasztóan sok volt, ha úgy vesszük. – Nem tudok pontos értéket mondani, hogy mennyi idő egy odaút, költözés, búcsúzás, nekem ügyintézés, majd visszaút, de teljesen meglep, hogy Alice ennyire könnyen maga mögött tudja hagyni Ausztráliát. Nekem borzalmasan nehéz, holott én itt nőttem fel.
- Kicsim, az apád kereső ember. - Hogy érti, hogy honnan lesz pénze? A bolondját járatja velem? Tudom, hogy nem vagyok gazdag, sosem tudtam mindent megadni neki, de annyi tartalékom van, hogy egy oda-visszát ki tudjak fizetni. Egy költöztetést is ki tudok fizetni – még ha ezzel a következő évi nyaralásokat feltehetőleg bukjuk -, pláne, ha eladom az ottani házunkat és itt New Yorkban egy kislakásba költözünk be. Nem olcsó, se nem könnyű és feltehetőleg az elmúlt sok év kemény munkájából szerzett keresetem rá fog menni, de meg tudom oldani.
- Jonah mellett kivettem egy éppen kiadó lakást. – Kihúzom magam, mint aki jól végezte dolgát, de hát nah, mekkora halat fogtam én azzal a lakással? – Megértem, ha húsz évesen nem akarnál már velem lakni, de tudod, hogy ahol én vagyok, az neked mindig otthonod lesz, ugye? – Mondjuk talán még így is jobb velem lakni, mint Jonahval. Mert én sokkal menőbb vagyok, mint Jonah! És sokkal szerencsétlenebb is, ha az utazótársakról van szó.
- De hát nem dugtam ki a fejemet az ablakon… - Az mellettem ülő izzadt leheletén kívül nem érhette olyan hatás a bőrömét, amitől rögtön zombivá változnék. – Nos, szerettek horkolni, nyújtózkodni, izzadni, csámcsogni, pisilni járni… - és még sorolnám, de beérünk a boltba és jobbnak vélem elfelejteni a társakat, ellenben még időben megállítani a lányomat, hogy ha van egy kis szabadideje a nagy nézelődés során, akkor a samponokra is vessen egy pillantást.
Zsebre dugott kezekkel sétálok apró lépésekkel a millió sampon között. Biztos van epres, csak épp én nem találom meg, nyilvánvalóan azért, mert azt nagyon keresem. De Alice előbb talál rá, úgyhogy az én szolgálatom itt be is fejeződött. Ugye?
- A váráslás után? – Gondolom igen. – Megnézni az albérletet, amit kivettem. Érdekel téged is? – én már tűkön ülök, noha Daniel is körbefotózta nekem és ő is azt mondta, hogy nagyon király, én pedig így hittem neki. -  Aztán meg le akarnék jelentkezni az én szüleimnél. Tudod, nagyon tudnak aggódni a gyerekeikért és unokájukért. – Hohoho, micsoda utalás magamra és Alicera. – Szóval, ha gondolod, meglátogathatnánk őket. Elvileg van torta is. – A hazatérésem tortája!
Azért ez nagy szó ám! Húsz év után visszatérek ide hosszabb időre, a szüleimnek is sokat jelent ez. És mivel nem ma érkeztem, lassacskán már illene lejelentkeznem és megmutatnom magam a családtagjaimnak is most, hogy Alicet immáron sikerült nyakon csípnem.
- Ez – bökök rá az egyik körömlakkra. Nekem egyik sem tetszik, de a legkevésbé vad színűre voksolok. Szerintem Alice is pontosan érezte ebből, hogy lehet nem én vagyok a tökéletes partner a körömlakkvásárláshoz. Igencsak előnytelen, hogy nincs hosszú hajam, hosszú körmöm és miniszoknyám, akkor szerintem jobban hozzá tudnék szólni a témához. De ha azt mondanám, hogy „nem tudom”, vagy hogy „nekem mindegy”, akkor két óra túlórát intézek el magunknak itt a boltban. Bennem is csak utólag tudatosul, hogy pont olyan színre mutatok rá, ami az anyja kedvence volt…
- Sydneyben vagy itt jobbak a termékek? – Tudom, hogy valamennyire ugyanazok, de mégis csak a világ túloldaláról beszélünk. Miután eldönti, melyik körömlakk legyen, megindulok a pénztár felé, bár van egy kósza gyanúm, hogy még meg fogunk állni addig.

© yuno

mind álarcot viselünk
John M. Chwe
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
44
★ elõtörténet ★ :
- Dad -
★ családi állapot ★ :
When you passed away
away with you
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
To do the useful thing,
★ foglalkozás ★ :
Jogi asszisztens
★ play by ★ :
Gong Yoo
★ szükségem van rád ★ :
Jonah (brother)
50
★ :
Alice & John | Apja lánya EmptyHétf. Aug. 23 2021, 23:32

John & Alice
Nevetve reagálok a megjegyzésére, és arra, hogy nem nézi ki belőlem, hogy túl sok türelmem lenne egy ezer és egy tételből álló lista meghallgatásához. Apának teljes mértékben igaza van, ezen nincs mit szépíteni, de épp ez a legszebb az egészben. Hogy annyira ismer engem, hogy azt is tudja mire mit reagálnék. Számomra mindig nagyon furcsa volt azzal szembesülni, ha mások nem álltak olyan kapcsolatban a szüleikkel, mint én az édesapámmal. Persze, nagyon szerettem volna megismerni az anyukámat és tudni, hogy milyen ember volt, vagy legalább egy kicsit emlékezni rá, de idővel megtanultam, hogy más gyerekekkel ellentétben értem miért nem ő jön az oviba és hogy ha olyan nap van a suliban, amikor be lehet vinni a szüleinket, akkor nekem csak egy opcióm van. Mivel olyan dologról van szó, amin egyáltalán nem lehet változtatni, azt hiszem megtanultam együtt élni azzal, ami van és nem azon búslakodni, hogy mi nincs... Így például nem kellett attól tartanom, hogy két szülőm is végighallgatja az iskolai magaviseletem értékelését és külön-külön büntetést szabnak ki, de például abból sem volt soha probléma, hogy ki tud eljönni megnézni az előadásainkat, vagy hogy hány embertől kell engedélyt kérnem, ha szeretnék valamit megtenni. Mindenre apa volt a válasz.
- Én sosem csináltam még ilyet, nem tudom. - Széles mosoly jelenik meg az arcomon, miközben válaszolok, kicsit sem foglalkozva az állítás tényleges igazságtartalmával. Ha nagyon védekeznem kellene ebben a témában, gyakorlatilag fel tudnám hozni a mentségemre, hogy legalább egyszer - de inkább vagy úgy tizenhatszor - mondtam én apának, hogy meg kellene keresnünk Lay-t. Az már mind részletkérdés, hogy pontosan hol volt a fiú, mennyi időbe telt érte jönni, hogyan szereztem meg a címét és miért nem szóltam az akciómról apának. Ha úgy vesszük az már mind-mind a múlt, tehát felesleges is bolygatni.
- Héé, ez azért nem ér! Miért én tudom meg utoljára? - Duzzogva finom össze magam előtt a karjaimat, mintha az megoldana bármit is. - Akkor ugyanúgy mondtuk meg nekik, hogy jövünk - megmosolyogtatott a gondolat, hogy amiért Jonah engem leszidott, azt apa szintén elköveti. Egyrészt úgy érzem le sem tagadhatnánk egymást, másrészt pedig már sokkal kevésbé érzek bűntudatot amiatt, hogy a nagyiéknak nem mondtam el a teljes igazságot. Hiszen annak a része az is, hogy nem mondtam meg pontosan mikor érkezem. A többiről ne beszéljünk.
- Tényleg! Én totál el is felejtettem, hogy ők itt élnek. - Az utóbbi időben tényleg teljesen más állt a prioritásaim listájának elején - történetesen egy személy, akinek a neve B-vel kezdődik és layze Yim-el ér véget.
- Neem, mert most már itt vagy te is és majd eszembe juttatod, ha elfelejteném, ugye? Amúgy is csak a körömlakkok között szeretnék kicsit körülnézni még... - Igyekeztem kifejezetten ártatlan arckifejezéssel pislogni felé, habár a körömlakk készletem bővítése még mindig nem minősült illegálisnak, nem fogyasztottam közben alkoholt, de még csak különböző drogok kipróbálására sem vágytam. Ha úgy vesszük, álom jó gyerek voltam mindig is, nem?
- Viszont apák napján neked kellene választanod a programot. Biztos el akarod számolni a samponvásárlást apák napjának? - Várakozóan pislogtam felé, miközben a szemöldökeim a frufrum mögé szaladtak, egészen magasra a homlokomon. A helyzet az, hogy tényleg az ilyen dolgok miatt hiányzott nekem, hogy apával lehessek. Akármilyen jó volt a nagybátyámnál - ki ne akarna olyan aranyos macskát a házba, mint amilyen neki van -, és akármennyire élveztem, hogy a másik nagybátyámmal is rendszeresen tudunk találkozni, az nem volt teljesen ugyanaz, mint ha apával beszélgettünk volna. Ő megértett engem, vagy legalábbis próbált, míg Jonah meg én nehezen jöttünk ki, amiért egészen más dolgokért lelkesedtünk - vagy épp én lelkesedtem minden és mindenki iránt, neki pedig ezzel nehezebb dolga volt. Imádja a munkáját, de talán épp ez az imádat az, ami bajba keveri. Összességében tehát nem ártott, hogy én voltam a társasága már hónapok óta, mert így legalább épp eléggé lefoglalta, hogy rám vigyázzon, hogy ne legyen túl sok ideje bajt keverni a saját magánéletében. Meg is köszönhetné nekem.
- Neem... De mondtam neki, hogy ne legyen olyan pesszimista, szóval remélhetőleg megfogadja. Képzeld, azt mondta... -
Elnevetem magam és pár másodpercig képtelen vagyok folytatni a lehetetlen történetet, ami most felidéződik bennem. - Hogy nem kellett volna Lay után jönnöm, mert néha a barátoknak szüksége van távolságra. Szerinted ő azért utazik mindig egyedül, mert nincsenek itt a barátai? - Jobban belegondolva eddig tényleg nem nagyon találkoztam bárkivel is Jonah házában, aki azt mondta volna, hogy a barátja és a nagybátyám sem mesélt arról, hogy valamelyik közeli barátjával akar programot csinálni. Ha így áll a dolog, amíg Lay - meg persze én - döntünk arról, hogy hol szeretnénk lakni, akár még baráttaláló bevetést is tudok csinálni Jonahért.
- Apa... - Olyan hangsúllyal mondom ki ezt az egyetlen szót és mellé olyan pillantást társítok, mintha olyan dologról lenne szó, amit már nyolcvanszor elmagyaráztam és most kellene nyolcvanegyedik alkalommal is. - Ebben talán mutogatom? - A ruhámra bökök és kifejezetten úgy érzem, hogy ez pusztán költői kérdés volt. Sokkal jobban szerettem a szoknyákat a nadrágoknál, utóbbi általában csak pizsama formájában volt rajtam rendszeresen, na meg bemelegítőként. Nyilván voltak esetek, amikor kénytelen voltam kivételt tenni, viszont ami az öltözködésemet illeti, soha nem azon keresztül próbáltam meg tetszeni valakinek. Persze ha teljesen őszinte vagyok, akkor azt is be kell vallanom, hogy nem is szimplán csak tetszeni akartam másoknak, hanem egy konkrét embernek akartam, ki tudja miért.
Már éppen megbeszélem magammal, hogy talán jobb lesz nem emlegetni bizonyos részleteket apának, vagy épp egy-egy dolgot részleteiben elmesélni Layvel kapcsolatban, amikor a fiú szóba jön és olyan mosoly ül ki az arcomra, amit én magam nem veszek észre. Egyszerűen csak jobb kedvem lesz, ha tudom, hogy a legjobb barátom is itt van velem, a városban.
- Ez egy egészen hosszú történet. - Levegőt fújok az arcomba, amitől felpuffad, mint egy Pokémon figurának, aztán pukkanó hangot hallatva engedem ki a számon. - Lay bátyja is itt van, szóval ahol ő van, valószínűleg Lay is ott lesz és... Érted. - Eszembe jut az is, hogy Jonah szerint vannak helyzetek, amikor a barátainkat el kell engednünk, de én nem voltam felkészülve arra, hogy ezt tegyem a legjobb barátommal, mint ahogyan ő maga sem volt, hogy elveszítse a szüleit.
- Igen - hevesen bólogatva értek egyet és adom meg egyben a választ is a kérdésre. - Igazából eddig nem is gondoltam erre. Tényleg olyan sok idő lenne az egész? - Magam sem tudom, hogy mi idegesít jobban; hogy Lay nélkül kellene mennem, vagy hogy elkerülhetetlennek látszik. Az is igaz, hogy nem volt ugyanolyan csak online tartani a kapcsolatot a többi Sydneyben lakó barátommal, de addig nem akartam másokkal foglalkozni, amíg Lay nem volt legalább biztonságban. - Ahhoz előbb kellene repülőjegy, de az drága és mamától meg papától nem kérnék újra. - Ezen a ponton vetettem egy gyors oldalpillantást apára, mert elég kényes információt kotyogtam ki, habár én személy szerint nem láttam különbséget aközött, ha kapok egy baromi drága karácsonyi ajándékot, vagy ha nagyon előre kapok pénzt ezt szintén viszonylag drága mondhatni-karácsonyi-ajándékhoz. - Elég sokat kell még ahhoz bébiszitterkednem. - Sosem titkoltam apa elől azt, amit itt New Yorkban csináltam - kivéve AZT az esetet Layvel, de azt mindenki előtt titkolnom kellett.
- Az nagyon jó lenne - egészen elmerengve mondom ezt, miközben mosoly kúszik az arcomra. Nem tudom mire számítottam azon alkalommal, amikor újra látom az apukámat, de minimum arra, hogy kapok mondjuk egy év szobafogságot. Egyedül csak ott hibádzott ez a dolog, hogy nem is volt olyan szoba, ahová bezárhatott volna. - Amúgy apu, hol fogsz lakni? - Abban nem voltam biztos, hogy Jonahnál még elférünk, Jordan pedig nagyon messze lakott a bátyjától.
- Ühüm, olyan magasan mindenfélének ki van téve.. - Nem tudtam volna felsorolni, vagy megjegyezni, hogy minek a rettentő magasságon kívül, de szerencsére nem is várt el tőlem senki hasonlót. - Milyenek voltak azok az utazótársak? - Ha már nem lehettem ott, hogy közösen tegyük meg ezt az utat... Vagyis pontosítanék, én eredetileg is hívtam apát, ő nem jött velem akkor, amikor én a városba érkeztem. Ha úgy vesszük tehát, nem is feltétlenül rajtam múlik, hogy nem tudtunk hasonló programokat csinálni az elmúlt időszakban.
- Hm? - Visszarakok egy tusfürdőt a polcra, aminek a doboza első ránézésre megfogott, majd felpillantok a férfira. - Igazad van - jókedvűen nevetem el magamat, miközben megteszem azt a néhány lépést a sorok között, amire szükség van, hogy immár végtelen számú samponnal nézzek farkasszemet. - Ha látsz eper illatút, szólj. - Én az ajkamat biggyesztve nézelődöm és olvasom a címkéket, végül amikor sikerül megtalálni a megfelelőt, azt bele is dobom - helyezem - a kosárba.
- Utána mit szeretnél csinálni? - Immár samponnal a kosárban indulok tovább - feltett célom, hogy a körömlakkok előtt állapodjak meg, még ha apu nem is akarja. Sydneyben sem volt unalmas soha az élet, az egyedüli különbség a mostani helyzetünkkel csak az volt, hogy itt minden túlságosan új volt ahhoz, hogy megszokottnak lehessen tekinteni. Ezért is élveztem annyira itt lenni és remélem, hogy nem csak én fogok továbbra is így érezni.
- Nézd, ez az új kollekció. Szerinted melyik a legszebb? - Rámutatok legalább négy-öt aprócska üvegre, amelyeknek a színe legalább annyira elüt egymástól, hogy teljesen más családba lehessen sorolni őket. Legalább apa nem kap olyan nehéz feladatot a kiválasztással, mint Lay szokta, amikor hozzá fordulok segítségért.

ruha | 1511 | szia apuuu! Alice & John | Apja lánya 3719483937 |

mind álarcot viselünk
Alice S. Chwe
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
23
★ elõtörténet ★ :
floating in daydreams
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
❀ Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
the little prince
★ foglalkozás ★ :
✿ college student
★ play by ★ :
❀ Kim Ye Rim
81
★ :
Alice & John | Apja lánya EmptyKedd Júl. 27 2021, 11:50
Mikor Alice megszületett, megfogadtam magamnak és az édesanyjának is, hogy tudatos és jó szülő leszek, aki mindig a lányát helyezi előtérbe. Hamar kiderült azonban, hogy a tudatosság nem működik hosszútávon az én esetemben, úgyhogy az eszem helyett megpróbáltam a megérzéseimre hagyatkozni. Mindig belém nyilall a gondolat, hogy vajon mit tenne egy-egy nehéz helyzetben az anyja? Hogyan reagálna, mit mondana Alice-nak? A szüleimtől és barátaimtól sokszor kértem tanácsot, kaptam is mindig, noha azt hittem, csak a kezdet nehéz, ahogy nő majd Alice, úgy leszek én is talpraesettebb apa. Ez nem így lett. Folyamatosan jönnek elő új kérdések, új problémák, helyzetek és konfliktusok, amik fiatalkorában még nem voltak. Daniel ilyen szempontból is sokat segít nekem, mivel közel egyidősek a gyerekeink, egyszerre nőnek fel, ugyanakkor jelentkeznek hasonló kérdések, amiket meg tudunk egymással vitatni, de végsősoron… nagyon nehéz már elvetni a megérzésünket és csak a tudatunkra hagyatkozni. Jelenleg Alice-nak egy olyan húzása volt, amit nem hagyhatnék szó nélkül, nem is hagytam, amint elértem a lányt telefonon, megmondtam, hogy mit gondolok a lépéséről, viszont inkább az aggodalom beszélt belőlem, mintsem az, hogy akkor üljünk le és beszéljük meg, miért nem tartom helyesnek, amit tett. Pont ezt kellene tennem talán most is, de… más módszert választottam, egy kicsit megleptem úgy, ahogyan ő engem is anno. Nem tudom, hogy sikerült-e elérnem nála a kellő hatást, nem tudom, hogy jó apaként cselekedtem-e, de az ösztöneim most ezt mondták.
- Még ha fel is tudnám sorolni, úgysem lenne türelmed végighallgatni – és talán felesleges is lenne belekezdenem, mikor hamarosan, vagy tán szép fokozatosan minden lényeges dolgot meg fog tudni. A legtöbb nagy kérdést, hírt, vagy döntést megosztottam mindig is a lányommal és bár most is kezd körvonalazódni bennem a jövő képe, a döntést nem egyedül fogom meghozni, mivel az ő érdekeit is szem előtt tartom. És mint kiderült már nem egyszer, nem feltétlenül azt szeretné Alice, amit én azt sejtenék. Hiába gondolom azt most, hogy New Yorkba költözne, lehet pont ő fog meggyőzni, hogy maradjunk mégis Sydneyben, mégis csak ott az iskolája, a barátai, az anyaági családtagjai.  
- Ó, lehet dacból csak utalgatásokat tettem rá és az utolsó percben elfelejtettem szólni, hogy indulok? - hajolok hozzá kissé közelebb, oldalra döntött fejjel és sunyi arccal. Rossz poén, vagy nevezhetjük sajátos nevelési stílusnak is, de a válaszokból ítélve mintha kezdeném elérni a célomat vele. Bárhogy is legyen, teljességgel eltörpül a találkozásunk öröme mellett. A legfőbb ok arra, hogy itt vagyok, az Alice, a belépő mikéntje csak másodlagos még számomra is, úgyhogy a történtek ellenére is úgy ölelem meg, mintha minden rendben zajlott volna. Nem is sejti, mennyire megnyugtat, hogy nincs semmi baja!
Meglepően gyorsan kerül szóba Jordan és még annál is precízebb kérdésekkel fordul felém. Azért annyira mégsem ér váratlanul, hogy ezek a témák is szóba kerülnek, ha nem ő, akkor én tettem volna említést mind Jordanról, mind Danielről.
- Tudja. Többekkel is egyeztettem, de megkértem őket, hogy ne szóljanak neked, hagyják, hogy meglepetés legyen. - Egy mosolyt megengedek magamnak, de csak egy másodperc erejéig. - A nagyiéknak speciel még nem jeleztem, hogy pontosan mikor érkezem, viszont azt tudták már, hogy tervezek jönni és meglátogatni a családot. Ezt az egy estét addig is Danielnél töltöttem, ha már volt olyan kedves és kijött értem a reptérre. - Ismeri Danielt, sokszor meglátogattak minket Ausztráliában, de mi is voltunk nálunk, nyaraltunk velük együtt nem egyszer. Szinte olyan a két család, mintha másodunokatestvérek lennének a gyerekek, én is fogadott keresztszülője vagyok Daniel fiának és Daniel is nagy szeretettel és némi apai gondviseléssel tekint Alice-ra.
Samponért a drogériába. A fiúk lusták boltba menni egyetlen egy árucikkért, ezért megvárják, míg minimum kettőre tartanak igényt, míg a lányok képesek egyért is elindulni, de hat másikkal térnek haza. Határozottan kifizetődőbb a fiúk technikája, habár bárki is állítaná, hogy csak samponért indul, nehezen lehetne hinni neki. Magát a mondatot is furcsállom.
- Ez az az akció, amikor megtámadod a boltot és mindent veszel, csak sampont nem? Ú, tetszik, ki nem hagynám! - felelek a sajátos stílusomban. Ilyen egyébként velem is elő szokott fordulni, pontosabban, ha írok egy listát és megjegyzem, hogy például kávét mindenképpen vegyek a többi élelmiszer mellett, biz’ isten csak azt hagyom ki. Az órámra pillantok, még van három órám, hogy megtekinthessem a kiszemelt lakást.
- Jó! Úgyis kihagytuk az apák napját. - Ha nem is apja lánya közös nappá válik ez egy csettintésre, de pár órára lehetne. Otthon a mindennapokban sokat látjuk egymást, de a megszokott dolgokon kívül – „Apa, el tudsz jönni értem a…”; „Csinálunk együtt valami vacsorát?”; „Öt perc és kezdődik a sorozatunk!” – ritka, hogy szervezett és különlegesebb programokat szerveznénk kettőnknek. Persze nem ebben a három órában fogjuk bejárni Disneylandet, viszont már az is különlegesebbé teszi az alkalmat, hogy New Yorkban vagyunk.
- Még csak ennyit mondott? - nevetek fel. Ismerve a nagyobbik öcsémet, nem lepne meg, ha naponta dobálná Alicet valamilyen megjegyzéssel. Ezekbe én nem akarok beleszólni, mert egyrészről egyet tudok érteni Jonahval, másrészt pedig olyan aranyosak. - De azért nem mutogatod a fenekedet a világnak, ugye? - Mert hát természetesen ezt sem tudom szó nélkül hagyni.  Sok mindent megengedek Alice-nak, viszont ilyen kérdésekben hamar tudok szigorúvá válni. Igaz, Alice szerintem nem olyan lány, de én is voltam fiatal, én is pont nem olyan gyerek voltam általában, mint aminek a szüleim láttak. Ez az egyik legnehezebb dolog az apaságban, de mégsem állíthatom rá az FBI-t, hogy azt lessék, a lányomnak vajon a megengedettnél rövidebb-e a ruhája.
- Persze! Mindenképpen – felelem kissé tömören a nagy forgalom és zaj miatt, amíg át nem érünk a zebrán. Ha eddig nem is akartam volna átmenni Jonah-hoz, a macska miatt mindenképpen megteszem! Nem, viccelek, csak olykor annyira aranyosakat mond Alice, hogy ha Daniel mondaná ezeket, csak úgy csapkodnám a magaslabdákat. Tényleg nagyon hiányoznak a családtagjaim, mindegyik, úgyhogy egyik sem fogja megúszni, hogy így vagy úgy, lábon, vagy kézen járva, de megjelenjek mellettük.
Az utat átszelve kissé komolyabbra fordítva a szót, elmondom, hogy miről is kellene még beszélnünk. Nem feltétlenül most azonnal, samponért küzdve át magunkat a forgalmas utcán, csak szeretném, ha tudna a fejemben lévő gondolatokról. Reflexből feszítem meg karomat, mikor Alice megbotlik valamiben. Szemeimet még végig vezetem rajta és a mögöttünk lévő járdán is az okokért kutatva, majd visszafordulok felé. Kapok egy gyomrost a válaszától, nem feltétlenül rossz értelemben, de nagyon nem számítottam rá, hogy ennyire más hangulatba evezünk át hirtelen és ezzel együtt még inkább körvonalazódni kezd számomra a köztük lévő edig ki nem mondott érzések. Alice-szal nem összeegyeztethető módon, de én is kötődöm azért Lay-hez, kiskorától fogva ismerem a fiút, Alice barátját(??) és megrázott, ami a szüleivel történt. Mondjuk ez még mindig nem elég ok arra, hogy a lányom fejvesztve, az apját megkerülve rohanjon a világ másik végére érte, ezt a helyzetet jobban kellett volna mindkettőnknek kezelnünk, viszont amiért ennyire ragaszkodik a fiúhoz, azért nem tudok rá haragudni. Nehéz ilyenkor apaként mit mondani, nem a maradásra, hanem az érzelmi részére. Kicsit megköszörülöm a torkomat.
- És Lay ezek szerint nem fog hazajönni - mondom is és kérdezem is, habár Alice eddigi szavai is sejtetik erre a választ. Hogy én mit szeretnék - nem tudom, hogy ez most lényeges-e -, az eléggé ötven-ötven. Mindkét módon el tudnám képzelni az életem hátralévő részét, nagyon fájna elköszönni az ottani barátoktól, családtagoktól, kollégáktól és életmódtól, de sok pozitívuma lenne annak is, ha ide költöznénk.
Elveszek a gondolataimban. A lányom borzasztóan ragaszkodik Layhez, amit jó látni, viszont aggódok is érte emiatt. Apai fejjel nagyon szeretném, ha ez a ragaszkodás kétirányú lenne, minden rosszindulat nélkül remélem, hogy Lay is mindent megtenne a lányomért.
- De azért ezt hosszútávon gondoltad, nem? Még ha ide is költözünk, az nem úgy megy, hogy eljössz egy bőrönddel, aztán sosem mész vissza. Nagyon sok fizikai és papírmunka van egy költözés mögött és szeretném, ha azért pár hétre hazajönnél, hogy mindezeket elintézzük, ketten. - Nem azért, mert egyedül nem lennék képes rányomni a papírra az aláírásomat, vagy költöztető céget keresni, de húsz évig ott éltünk, nem lehet csak úgy elköszönés nélkül elhagyni az országot. Szeretném, ha Alice is elbúcsúzna a régi életétől, otthonától, barátaitól, iskolájától és nem utolsó sorban: családjától. Bízok benne, hogy ezt ő maga is így gondolta, csak most elbizonytalanított a szavaival és tisztáznám, hogy ugyanúgy vélekedünk-e. Engedem neki, hogy Lay mellett maradjon, de azt azért nem, hogy meggondolatlanul, saját múltjára és szeretteire fittyet hányva ne engedje el kisebb időre Lay kezért.  
Érzem rajta, mennyire akarja. Halvány őszinte mosollyal bólintok, pár másodperc erejéig a szemeim is egyszerre lecsukódnak.
- Meg tudjuk oldani, igen. - Lágy hangom nem egészen tükrözi bennem csomósodó gyomromat. Alice-nak sokkal könnyebb meghoznia ezt a döntést, mint nekem. Huszonkét éve még nagy álmokkal költöztünk Ausztráliába, nem csak sok emlék köt oda engem, hanem egy bizonyos személy is. Az anyja. Bárcsak ismerhette volna!
Még kavarognak bennem az érzelmek, mikor eljutunk a boltba. Alice jobban izgatott, én pedig a magam tempójában követem őt az üzletbe.
- A bőröm? - nyúlok az arcomhoz kerekebb szemekkel. - Nem tudom, hogy az hogyan bírta, én fantasztikusan nehezen, mert kifogtam az évszázad top három legrosszabb utazótársát. - Igazából ezeregy bajom volt az út során ahhoz, hogy ne a bőrömmel foglalkozzak, aztán leszállás után Daniel támadott le és onnantól kezdve kis túlzással ittunk, amíg ki nem dőltünk. Most pedig itt vagyok, szóval… talán már el is kezdhetek tanakodni azon, hogy a bőröm… ooo várj! Nem-nem. Ismerem én ezt! Belépünk a drogériába és máris a testünk összes hámsejtje bőgni kezd legalább három krémért, tizenhat maszkért, négy tusfürdőért, három samponért és ötszáz balzsamért. Az én hámsejtjeim azt mondják, egészen jól vannak így hirtelen és barátságot kötnek a pénztárcámmal.
- Alice! - szólítom meg, mert látom, hogy nagyon elvarázsolják a különféle termékek. - Hm, éppen azon gondolkodom, hogy lehet kifogytál samponból. - Emlékszik? Én is majdnem elfelejtettem. Azt a begyárját!

© yuno

mind álarcot viselünk
John M. Chwe
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
44
★ elõtörténet ★ :
- Dad -
★ családi állapot ★ :
When you passed away
away with you
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
To do the useful thing,
★ foglalkozás ★ :
Jogi asszisztens
★ play by ★ :
Gong Yoo
★ szükségem van rád ★ :
Jonah (brother)
50
★ :
Alice & John | Apja lánya EmptySzomb. Júl. 10 2021, 19:47

John & Alice
Néha előfordul, hogy nem vagyok valami szófogadó és ezzel mindenki tisztában van, aki csak kicsit is ismer, vagy közel áll hozzám. Ezzel mindig is apa volt leginkább tisztában, mert egyébként is ő volt az egész családból az az ember, akivel a legközelebb álltunk egymáshoz - nyilván. Függetlenül attól, hogy voltak vitáink, mint amilyenek minden szülő és gyerek között szoktak lenni, én mindig nagyon szerettem őt. Olyasmiket is elmondtam neki, amiket a barátaim nem beszéltek meg a szüleikkel és nem éreztem úgy, hogy rossz lenne ez a helyzet. A kezdeti felháborodás után már én is sokkal inkább sajnáltam, amiért megint ellent mondtam neki - vagyis lényegében nem mondtam ellent, mert nem mondta ő, hogy ne jöjjek New Yorkba, hanem valahogy úgy volt, hogy most nem tudunk New Yorkba jönni Lay miatt... Szóval fogalmazzunk inkább úgy, hogy megint nem fogadtam szót és a saját elképzelésem szerint csináltam mindent.
Sok olyan sorozatot láttam már, amiben a szereplők egy-egy görbe este után megígérik maguknak, vagy akár egy egész társaságnak, hogy nem fognak többet inni, végül mégis megtörténik. Azt hiszem én az ígéretek betartásával, a meggondolatlan cselekedetekkel és a rosszasággal voltam így. Minél inkább meg akartam ígérni, hogy nem csinálok ilyet, egyszerűen néha kénytelen voltam mégis megtenni. Nem azért, mert annyira akartam, hanem mert a körülmények rákényszerítettek. Ki ne akarta volna például tudni, hogy a legjobb barátja rendben van-e a világ másik felén egy autóbaleset után?
Ilyen alapon mondjuk az is teljesen jogos lett volna, ha apa egyszerűen fogja magát és ide jön a városba, aztán a fülemnél fogva rángat egészen Sydney-ig - ha már egyébként Jonahnak nem sikerült hazaküldenie, amit eredetileg meg akart tenni, de én rábeszéltem, hogy mégse... Hosszú történet. Az meg legalább olyan hosszú lehet, hogy hogyan is kerül a szemem elé apa. Miért nem szólt, hogy jön? És egyáltalán mikor jött? Ha csinált valami menő programot nélkülem, akkor amiatt még meg kell rá haragudnom... Ennél azonban sokkal fontosabb és elsöprőbb a viszontlátással járó meglepettség és öröm érzése.
- Jóó... - pár másodpercig az ajkamat biggyesztve méregetem őt, mindent összevetve azonban arra jutok, hogy neki tényleg itt kell lennie, ez az egész pedig nem pusztán csak egy álom. Ez pedig jelenleg a világ egyik legboldogabb emberévé tesz. - Hát nem tudom... Fel tudod sorolni mind az ezeregyet? - Alig teszem fel a kérdést, máris mosoly kezd formálódni az arcomon, és nem is igazán bírom ki sokáig, hogy ne nevessem el magamat mellé. Tuti itt lennénk vagy három órán át, amíg felsorol mindent és ha még gondolkodni is kell az indokokon, akkor akár sokkal tovább is, de olyan régen láttam őt - képernyőn és a valóságban egész más az élmény! -, hogy képes lennék kivárni a végét. Az már egy teljesen másik kérdés, hogy nekem is van mit mesélnem neki.
- Biztos? Arra tuti emlékeznék, ha megírtad volna, hogy melyik géppel jössz és melyik nap. Vagy elromlott a telefonom? - A kérdés pusztán költői, legalábbis soha nem hallottam, hogy valakinek csak addig romlott volna el a telefonja, vagy akármelyik alkalmazása, amíg megkap egy üzenetet. Persze nem is azzal akarom vádolni apát, hogy most hazudna, de mivel egy család vagyunk, még az is lehet, hogy igazából elfelejtett szólni, nem? - Majd megnézem! - Erről nem csak őt, de magamat is biztosítani akarom, aminek az érdekében felemelt mutatóujjal bólintok. Fő a határozottság.
Nem bírom ki, hogy ne öleljem meg őt, mert szerintem húsz évesen sem ciki, meg egyébként is kit ölelgessek, ha nem a saját apukámat, aki átrepülte a fél világot? Jól eső érzéssel töltenek el a szavai és a tudat, hogy neki is hiányoztam. - Áá, köszi! - Felfelé, az említett tincsek irányába pislogva emelem oda a kezemet, hogy igazgassak valamennyit a hajamon. - Jordan szerint is illik hozzám - széles mosollyal az arcomon közlöm ezt az egyébként viszonylag jelentéktelen információt. - Tényleg, ő tudja hogy itt vagy? Szóltál bárkinek? Egyébként meg... Hol szálltál meg? A nagyiéknál? - Olyan gyorsan sorjáznak a kérdések, ahogyan elhagyják a számat, hogy még én magam is belezavarodom valamelyest. Megemelem a kezemet, hogy megpaskoljam a számat, ezzel is jelezve, hogy igyekszem legalább arra az időre elhallgatni, amíg megkapom a válaszokat.
- Tulajdonképpen samponért a drogériába... - Olyan ártatlan pillantással sandítok apa felé, mintha nem tudnám jól, hogy valószínűleg pontosan tudja mi játszódik le a fejemben... Történetesen az, hogy ha már egy dologért elindulok oda, akkor abból előbb kettő lesz, aztán három és örülhetek - én is, meg a pénztárcám is -, ha a végén sikerül megállni mondjuk ötnél. - Persze, hogy jöhetsz! - Jókedvűen tettem hozzá, kissé még felháborodva is. - Utána akár csinálhatnánk valamit közösen is. Van kedved hozzá? - Újfent szöget üt a fejembe, hogy mi van, ha talált magának programot rajtam kívül is, de úgy érzem arról tudnék, ezért nem is élem bele túlságosan magamat.
- Méég nem... Vagyis attól függ. Mondta, hogy szerinte nem kellene olyan rövid szoknyákat hordanom, de utálooom a nadrágokat. - Kellemetlen lenne, ha a zebrán közlekedő emberek miatt elveszítenénk egymást, ezért megfogom apa könyökét és belekarolok. - Átjössz majd hozzá? Legalább megnézhetnéd a macskát is, képeken nem ugyanolyan. - Ez utóbbit teljes meggyőződéssel állítottam.
- Tényleg? - Valamelyest lassítok a lépteimen és apa felé fordulok, ami miatt majdnem összeakadnak a lábaim és kis híján bukdácsolni kezdek, de végül pont a korábbi gondolatom miatt és azért, mert belekaroltam, mégsem esem orra. - Hűű... Hát tudod... Az a helyzet, hogy azért nem tudom hogy haza akarok-e menni, mert nem szeretnék Lay nélkül. Ami a szüleivel történt... - Ezen a ponton egy kicsit szorosabban fonódnak az ujjaim apa karjára, mert el sem tudom képzelni, hogy elveszítsem őt, hiába vagyok már húsz éves. - Szeretnék ott maradni, ahol ő is van. - Több okból is, amelyek részben publikusak - ő a legjobb barátom -, részben soha senkinek nem vallottam még be őket - nem csak barátként gondolok Layre.
- Tényleg tudnál itt maradni? Vagyis.. Tudnánk? - Őszinte kíváncsisággal a szemeimben pislogtam fel rá, mert hát mégiscsak ő a felnőtt és ő tudja, hogy mit tudunk megengedni magunknak, vagy épp mit nem. Lehet, hogy múltkor is magam hoztam meg egy döntést, ami miatt itt kötöttem ki, de azt nem nevezném valami alaposan kigondolt, megtervezett döntésnek. - Ott is van a bolt - előre bökök a kezemmel, és a korábbi tempóhoz képest most valamelyest megszaporázom a lépteimet, szinte már el is engedem apa karját, amikor belépek a boltba és egy kosár után nyúlok. - Hogy bírta a bőröd a repülést? Láttam egy terméket a neten, ami elvileg tök jól hidratál. Kipróbáljuk? - Olyan ez, mint kislány koromban a körömfestés. Nekem szórakoztató volt, így el sem tudtam képzelni, hogy a saját apukámnak ne lenne az. Azt hiszem vannak dolgok, amik soha nem változnak.

ruha | 1096 | szia apuuu! Alice & John | Apja lánya 3719483937 |

mind álarcot viselünk
Alice S. Chwe
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
23
★ elõtörténet ★ :
floating in daydreams
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
❀ Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
the little prince
★ foglalkozás ★ :
✿ college student
★ play by ★ :
❀ Kim Ye Rim
81
★ :
Alice & John | Apja lánya EmptyVas. Júl. 04 2021, 13:01
Ahogy felérek a metróból, mélyet szippantok Brooklyn illatából. A levegő kissé szennyezett, kissé poros és megannyi rákkeltő komponenssel teli, de attól még ez Brooklyn, New York, a város, ahol születtem és felnőttem. Túl sok emlék köt ide ahhoz, hogy csak vakon haladjak előre Jonah háza felé, s hiába olykor-olykor eljöttünk a lányommal ide, meglátogatni a családot, ezúttal egy kicsit más érzéssel koptatom a cipőm talpát. Sokan mondják, hogy New York akkora, hogy hiába éled le itt az életed, nem tudod kiismerni minden utcáját és ezzel én is teljes mértékben egyetértek, viszont, ha azt nézzük, hogy Sydneyben, innen tízezer mérföldnyire éltem húsz évet, akkor hirtelen New York minden utcasarka emlékeket kezd előcsalogatni bennem.
No de a nosztalgiát magam mögött hagyva nem felejtem el azt sem, hogy nekem küldetésem van, mégpedig megtalálni a lányomat és megismertetni vele, hogy milyen az, ha kissé szélsőséges meglepetés éri az embert. Kettőnk között csupán az lesz a különbség, hogy míg én halálra aggódtam magam miatta órákon, napokon keresztül, addig neki mindössze a viszontlátás hevében fog az átlagosnál jobban megdobbanni a szíve. Ennek ellenére nincsenek nagy terveim, elsődleges célom, hogy végre láthassam, a tréfa részét csak az alkalom szüli. Nem gondoltam volna, hogy már az utcán meglátom, de nem kell távcső ahhoz, hogy megismerjem a saját lányomat. Ahogy sikerül közel kerülnöm hozzá, improvizálok. Sikítása inkább ijesztő számomra, mintsem, hogy kuncogni tudja rajta, a szavai pedig meglepetten őszintének tűnnek, úgyhogy biztosra vehetem, hogy sikerült láthatatlannak maradnom és nem is sejtette eddig, hogy itt lehet, ami pedig az Jordan titoktartását is megerősíti. Helyes-helyes. Hallhatóan az érintésem olyan hirtelen jött számára, hogy a szavaim tartalmát sem tudja a pillanat hevében feldolgozni. Annak speciel örülök, hogy a körülöttünk lévő személyek mind felénk pillantva próbálják felmérni a terepet, hogy mi történhet szegény lánnyal, de nem avatkoznak közbe, hisz nem állok olyan testtartásban és nem is rendelkezek olyan arcmimikával, aki bűncselekményt követne el.
Leemelem kezemet szeméről és hagyom, hogy megfordulva eloszlassa félelmét. Szeretném, ha én lennék rá a legveszélyesebb ebben a városban, de meg kell hagyni, ezúttal tényleg csak „apu” volt a tettes. Az a gonosz apa, mikre nem képes… Mosolyogva hallgatom, ahogy Alice szép lassan mindent realizál hangosan kiejtve a szavakat, a csípéseire pedig fintorogva húzom testemhez közelebb a karomat.  
- Na, ne csináld már! - szisszenek fel játékosan, s elmasszírozom a csípések nyomait, bár annyira nem kellemetlenek, csak hogyan máshogy éreztethetném a lányommal, hogy a húsvér apja áll vele szemben…
- Ezt most úgy kérdezed, mintha nem lenne ezeregy okom itt lenni - bökök felé ujjammal, s megkímélem attól, hogy elkezdjem sorolni az indokokat, mint például család, a lányom, aki nem hajlandó hazajönni... Mondhatni több és nyomósabb okom van itt lennem, mint Alice-nak.
- Oh, szóltam én, csak nem vetted komolyan. Olvasd csak vissza az üzeneteinket! – Bizony-bizony. „Bízom benne, hogy hamarosan újra találkozunk”; vagy éppenséggel: „Vigyázz, nehogy valaki meghúzogassa a fülcimpádat!”. Nos igen, ekkor mind magamra gondoltam, csak feltételezem, pont annyira hihetetlennek tűnt neki, hogy fogom magam és repülőre ülök, mint anno nekem az ő húzása. De sebaj, mindketten tanultunk a történtekből. Még hozzátennék valamit, csakhogy a levegő bennem szorul, amikor Alice a nyakamba ugrik. Elfelejtem, mint akartam mondani, de nem is számít, helyette szám sarkai mosolyra húzódnak és élve a pillanat szépségével, magamhoz ölelem a lányomat.
- Te is nekem! – Melegséget árasztó hangom szinte elveszik a dudaszóban, de ez minket nem akadályoz meg. Jól esik, hogy azért még mindig szívesen ölel meg Alice, hiába húsz éves. Feltételezem, hogy azért az elmúlt időszak neki is nagyon stresszes és meredek volt – nem véletlenül aggódtam érte – és nem próbálja elrejteni a viszontlátás örömét. Ebben a pillanatban azt kívánom, bárcsak sose nőne fel. Fogalmam sincs, mit fogok kezdeni egy negyven éves nővel, mondjuk akkorra én már hatvan leszek. Jaj! Nem is erőltetem ezt a gondolatmenetet inkább. Mikor eltávolodik tőlem, akkor esik csak le, hogy mi az, ami nem stimmelt rajta. Frufru. Bingo!
- Jól áll ez a frizura - jegyzem meg csak úgy mellékesen. - Hova tartottál éppen? Ha aktuális, akkor elkísérlek. - Vagy tán ciki már egy ekkora lánynak az apjával együtt intéznie a dolgait és ezért menekült egyedül New Yorkba? Nincs sok fix időpont megjelölve mára a naptáramban, úgyhogy ciki vagy sem, számomra egyértelmű, hogy a lányommal töltöm az időmet, a többi ehhez igazodik, bizonyos mértékben.
- Szóval Jonahnál laksz. Nem nyúztátok még meg egymást? - Igazából nem véletlenül kanyarodok a lakhatás téma irányába, de előbb megvárom, míg a lámpa zöldre vált a gyalogátkelőnél. Hihetetlen, mennyire idegesek és türelmetlenek itt az emberek, főleg az autósok. Ha valami kifejezetten jobban tetszik Ausztráliában, akkor az ehhez köthető. Ja, meg az ingatlanok. Ott sem olcsók, de Ausztráliában, a belváros kivételével annyiért lehet venni egy hatalmas családi házat, mint itt egy lyukat. Sok ismerősöm - kik külföldről költöztek oda - panaszkodtak, hogy van három hálószobájuk, holott csak ketten vannak a párjával és a hatalmas kertjüket sem bírják gondozni, de hát Ausztráliában még mindig olcsóbb egy ilyen ház a városok külterületén. Nekem viszont most egy pici lakás is megteszi, ha legalább közel lehetek a családomhoz.
- Mivel nem igazán tudtad megmondani, hogy meddig akarsz itt maradni, ezért jobbnak véltem eljönni. Lefoglaltam egy albérletet tőletek nem messze, de mielőtt bármit is aláírnék és kifizetnék, szeretném, ha majd leülnénk őszintén beszélni a tervekről, mert sok minden függ attól, hogyan döntünk. - Ha azt mondja, másfél hét múlva menjünk haza, akkor nem veszem ki az albérletet, ellenben ha éppen maradni akarna hosszútávra, akkor határozzuk el magunkat ezirányba. Ez nem olyan kérdés, amit túl sokáig lehetne a levegőben hagyni, de mint láthatja, nem határolódom el egyik megoldástól sem, igaz, a munka terén újabb kérdéseket szülne, ha maradnánk, de majd megoldom ezt a problémát, mikor eljön annak az ideje.

© yuno

mind álarcot viselünk
John M. Chwe
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
44
★ elõtörténet ★ :
- Dad -
★ családi állapot ★ :
When you passed away
away with you
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
To do the useful thing,
★ foglalkozás ★ :
Jogi asszisztens
★ play by ★ :
Gong Yoo
★ szükségem van rád ★ :
Jonah (brother)
50
★ :
Alice & John | Apja lánya EmptySzomb. Júl. 03 2021, 23:37

John & Alice
Az elején, amikor még csak pár napot töltöttem New Yorkban, azt hittem nem fog ilyen hosszúra nyúlni az egész és csak valami nyaralás-szerű dologként gondolhatok majd vissza rá. Igazából azt is gondolhattam volna róla, hogy ha elég gyors vagyok, majd egyáltalán nem tűnik fel senkinek, de ez nem olyan dolog volt, mint mondjuk otthon elmenni a város másik végébe, vagy egy barátnőmnél aludni, aki fedez apu előtt. Ráadásul mivel a telefonomat sem voltam hajlandó felvenni neki, az alibimet sem tudtam előadni, ami amúgy sem nagyon volt azon kívül, hogy meg akartam találni Lay-t. Ezt pedig már rég elmagyaráztam apának is. Hát az én hibám, hogy nem jöttünk rögtön a legjobb barátom után?
Persze most már, utólag belegondolva megbeszélhettük volna újra meg újra és megkérdezhettük volna Lay nagyszüleit is arról, hogy nem szeretnék-e, ha az unokájuk újra Sydneyben lenne. De biztos vagyok benne, hogy Blayze nem hagyta volna el New Yorkot a bátyja nélkül, aki szintén a fejébe vette valamilyen oknál fogva, hogy néha egyszerűen nem lehet utolérni őt és senki nem tudja pontosan hol is van éppen. Ezért volt, hogy egy idő után, a legjobb barátom szomorúságát figyelve egyszer nekem is beugrott, hogy talán apa is ugyanúgy érezheti magát odahaza, Ausztráliában. Lehet, hogy neki voltak ott barátai, mint ahogyan én próbáltam Lay mellett állni, de az azért egészen más, amikor a családunk nincs mellettünk, igaz? Én is sokkal nagyobb biztonságban éreztem magamat Jonah házában, mint abban a motelben, amiben először megszálltam, de mivel nekem sem volt végtelen a zsebpénz tartalékom és a nagyszüleimtől sem kaptam milliókat, nem volt más opció. Ha nem gondolunk arra, hogy 'mi lett volna ha', akkor igazán figyelembe sem kell venni, hogy akkor miket követtem el és milyen következményei lettek.
Az egésszel ott kezdődött a baj, hogy ha minden másról képes is voltam megfeledkezni, apáról nem tudtam - érthető módon -, és volt, amikor nagyon aggódtam azért, hogy mennyire lehet egyedül Sydneyben. Jordannel ugyan beszéltünk arról, hogy megpróbáljuk majd ide hívni, de az biztosan nem mehet olyan könnyedén, mert eredetileg sem tudtam én magam rávenni hasonlóra - habár akkor nem én voltam az, aki távol volt és akinek hiányzott, hanem éppenséggel a legjobb barátom volt távol és hiányzott nekem, de nem apának... Na, szóval hosszú történet.
Megrázom a fejem és vetek egy pillantást a környezetemre, majd ott hagyom a korábban nézegetett kirakatot, ahol egyébként is csak olyan dolgokat találtam, amikre vagy nincs jelenleg pénzem, vagy éppenséggel szükségem. Egyébként sem kellene ruhavásárlásra gondolnom, amikor eredetileg samponért indultam el otthonról - ami jelenleg Jonah háza - és ha már sampon kell, akkor körülnézhetek a többi hajápolási termék között, meg legfőképpen a sminkek terén az üzletben, de ha már egyáltalán kiléptem a házból, mindenképpen vinni akarok valamit a macskának is, mert olyan aranyos, hogy megérdemli. Arra végképp nem számítottam, hogy amikor a kereszteződésnél álldogálok, valaki egyszerűen megragadja a karom. Jonah bácsikám mindig mondta, hogy figyeljek nagyon oda, mert New York veszélyes város, de nem hittem neki túlzottan, mert minden város veszélyes, én meg nem szeretném félelemben élni az életemet... Ami egyébként is lepergett a szemeim előtt, amikor az illető, aki megfogta a karom, a szemeimet is eltakarta. Annyira megijedtem a hirtelen történtektől, hogy kiszaladt belőlem valami sikításféle, de mégsem olyan hangerővel, ami az az igazi üvegtörő frekvencián vagy hangerővel történt volna.
- Én nem csináltam semmit! Kérem szépen engedjen el. Én... Héé! - Mocorogtam valamennyit, és a kezeimmel a férfi kezébe kapaszkodva igyekeztem legalább a látásomat visszaszerezni - talán ha megmenekülök és később rendőrségre megyünk, fontos lesz, hogy le tudjam írni pontosan ki is tette ezt, hogy el tudják kapni... Habár annak alapján, amit mondott, inkább engem fognak bevinni. De! Ekkor tudatosul bennem, hogy mi hangzott el és rögtön szöget üt a fejembe a dolog. Amikor pedig a férfi elenged és egymással szembe kerülünk, leesik az állam - szinte csak a földön nem koppan.
- Apuu?! - Magasra ugrik a hangom, miközben a hitetlen pillantásomat az előttem álló és emlegetett személyen járatom végig.  - Te mit keresel itt? Hogy kerülsz ide? Vááárj... - Közelebb toppanok hozzá és ezúttal én ragadom meg a karját, amibe bele is csípek, mert így szokás ellenőrizni, hogy álmodunk-e éppen, habár azt, hogy pontosan kit kellene jelenleg csipkednem, ezen a ponton már teljesen elfelejtettem.
 - Mi... Miért nem szóltál hogy jössz? - Előbb a kérdés bukik ki belőlem, csak azután, szépen fokozatosan realizálódik bennem, hogy ha nem is magamon teszteltem, de ez nem álom, az apukám pedig, aki az utóbbi időben annyira hiányzott, még az üzenetei ellenére is, itt van a városban. Emiatt pedig egyszerűen lábujjhegyre állok és heves öleléssel vetem magam a nyakába.  - Úgy hiányoztál! - szipogva jelentem ki a dolgot, miközben a mellkasához nyomom a fejem egyik oldalát. Olyan stabilnak tűnik, annyira nem-álomnak ez az egész, hogy lassacskán mégiscsak el merem hinni, hogy igaz. Hogy apa nem fog eltűnni , amint újra kinyitom a szemeimet. Ha csak hallucináltam volna és egy ismeretlen járókelőről lenne szó, azért mégiscsak megkért volna, hogy szálljak le róla, nem?

ruha | 819 | szia apuuu! Alice & John | Apja lánya 3719483937 |

mind álarcot viselünk
Alice S. Chwe
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
23
★ elõtörténet ★ :
floating in daydreams
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
❀ Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
the little prince
★ foglalkozás ★ :
✿ college student
★ play by ★ :
❀ Kim Ye Rim
81
★ :
TémanyitásAlice & John | Apja lánya
Alice & John | Apja lánya EmptyKedd Jún. 29 2021, 11:50
Ismerem a lányomat, még annak ellenére is, hogy meglepett a hónapokkal ezelőtti húzásával. Még nekem is meg kell szoknom, hogy így elrepült az idő és Alice már húsz éves nagylány, vagyis pont abban a korban van, amiben én is voltam a születésekor. Hihetetlen párhuzam és kontraszt, de ez a tudat segít egy kicsit megértetni magammal, hogy pont, mint én anno, úgy Alice sem fél immáron meglépni a meredek lépéseket, akárcsak repülőre ülni és megtenni azt a távot New Yorkba, amit élete során már jó párszor megtett, csak épp velem együtt. Természetesen haragudtam rá, amiért ennyire felelőtlenül fogta magát és jelzés nélkül elment, majd nem volt hajlandó felvenni a telefont sem, ezek mind azt mutatják, hogy hiába fiatal felnőtt lett, még nem tekinthető teljesen érettnek. Nem is baj! Nehezen tudnék megbarátkozni a gondolattal, hogy a lányom teljesen felnőtté vált, lehet aggodalommal is töltene el, ha végleg kirepülne, mindezen gondolatok viszont elültették fejemben a változás szelét.
Egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy nem kell Sydneyt a végleges otthonunknak tekinteni, nem kell itt megöregednem, miközben a lányom is talán jobban érezné magát New Yorkban. Nem egyik napról a másikra fogom eladni az ausztrál otthonunkat és veszek egy ingatlant Amerikában, még csak meg sem fordult a fejemben, hogy megváljak a Sydney-ben lévő házunktól, egyelőre csupán minden követ megmozgattam, hogy találjak egy megfelelő albérletet, lehetőleg a családomhoz közeli környéken. Veszettül hívogattam Danielt, aki idejét és energiáját nem sajnálva ment megtekinteni néhányat a kiszemeltek között, azonban jó pár nem volt olyan állapotban, hogy azonnal költözhető legyen. Kezdtem elkeseredni, mikor egy hétfői reggelen végül szembejött velem egy hirdetés, szinte pont a családom lakhelye mellett, úgyhogy a munkahelyem irodaasztaláról kaptam fel a telefont, mintha csak a főnök hívna. Mint megtudtam, a lakás még kiadó, úgyhogy a megszokott procedúra alapján ugrasztottam kivételesen a kisebbik testvéremet, hogy szaladjon már át megnézni, ha épp nincs egyetemi órán.
Nem titkoltam a szándékomat a családom előtt, de Alice-nak nem említettem, szándékosan. Meglepetéssel tartoztam neki, szerettem volna, ha megtudja, milyen a derült égből villámcsalás, csak éppen pont az ellenkező módon, mint amit ő tett velem. Ő eltűnt a semmibe, én viszont a semmiből fogok előtűnni New Yorkban. Tervek szerint legalábbis...
Úgy jöttem el Sydneyből, hogy szabadságot vettem ki a munkahelyemen. Hiába kereszteltem el az utazást ideiglenes költözésnek, korántsem voltam biztos benne, hogy sokáig maradok New Yorkban, előre felmondani pedig butaság lett volna. Ki tudja, kapok-e állást és ha igen, mifélét itt az Egyesült Államok keleti partján.
Az érkezésem napján Danielnél húzom meg magam egy éjszakára, legalább addig, amíg az albérleti szerződést alá tudom írni és a lányommal sem találkozok, habár utóbbire sok időt nem várok. Teljesen természetes, hogy a gondolataim nagy hányadát ő teszi ki, megesz a kíváncsiság, hogy mi van vele, szeretném újra látni, mivel rettenetesen hiányzik már.
A következő napon indulok meg Brooklynba, hogy egy csapással megkeressem a szeleburdi lányomat, találkozzak a szüleimmel és én magam is megnézzem a saját szememmel azt az albérletet. A metróról leszállva sétálok végig a forgalmasabb utcán, ahonnan nem messze lakik Jonah. Mint mindig, amikor New Yorkba látogattam, most is elönt a nosztalgia, elsősorban a gimnáziumi éveimre emlékeztetnek ezek az utcák, a hangulat és a környezet, amik miatt nem tudok magamra teljesen kívülállóként tekinteni még így húsz év távollét után sem. Befordulok egy sarkon, s nem várt meglepetéssel pillantom meg kissé távolabb Alicet. Nem kezdem el fürkészni, hogy mit csinál, ellenben kémeket megszégyenítő módon megtorpanok egy kávézó napernyőjének takarásában, amikor hátrapillant. Talán nem látott meg... Kilesek, erre a lány már sehol. De hát egy másodperce még itt volt nem messze! Ah! Ez a lány.
Sietős lépésben indulok el felé sűrűn tekergetve a fejemet, hogy véletlenül se hagyjak ki egy zugot, vagy utcát sem, ahol esetleg befordulhatott volna, de végül a kereszteződéshez érve találom meg és érem utol. Azt a pár métert gyorsan lekocogom, aztán egyik kezemmel a karját ragadom meg, másikkal pedig a szemét takarom el. Kivárok pár másodpercet, de azt azért nem szeretném, ha tényleg megrémülne a bosszúmtól.
- Alice Su Mi Chwe, le van tartóztatva! Büntetése egy napos nem letöltendő szobafogság az apja társaságában! - mondom hozzám képest jóval mélyebb hangra váltva, amitől a torkom kaparni is kezd, de ez kétségkívül megérte. Ezután elengedem, kiszabadulhat a kezem fogságából, s ha szemembe néz, láthatja, hogy halvány, de annál őszintébb mosollyal nézek rá. Egyértelműen most kellene szigorú apának lennem.
- Szervusz lányom! Örülök, hogy újra láthatlak - utalok a nem bejelentett távozására, de érezhetően inkább csipkelődve, mintsem szemre hányva a tettét, ami kapcsán már telefonon kifejtettem neki a véleményemet. Szigor ide vagy oda, nem fogok máshogy viselkedni jelen esetben, mint ahogy az ösztöneim diktálják. Végignézek rajta, de valami nem stimmel. Valami furcsa rajta, csak egyelőre nem tudom, hogy micsoda. Mindenesetre látom, semmi baja és számomra ez az elsődleges.

© yuno

mind álarcot viselünk
John M. Chwe
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
44
★ elõtörténet ★ :
- Dad -
★ családi állapot ★ :
When you passed away
away with you
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
To do the useful thing,
★ foglalkozás ★ :
Jogi asszisztens
★ play by ★ :
Gong Yoo
★ szükségem van rád ★ :
Jonah (brother)
50
★ :
Alice & John | Apja lánya Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Alice & John | Apja lánya
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Tanítványom apja, szeretőm és a gyerek lehetséges apja
» Apa-lánya New Jersey-ben
» Gyerekkori legjobb barát, a gyerek lehetséges apja
» Alice Chwe
» In wonderland with Alice ~

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: New York :: Brooklyn :: Utcák és parkok-
Ugrás: