★ üdvözlünk new yorkban • városhatár átlépése • | |
★ csicseregj csak kedvedre • szavak sokasága • | |
★ éppen jelenlévõ lakosaink • Ismerõs idegenek • | Jelenleg 430 felhasználó van itt :: 13 regisztrált, 0 rejtett és 417 vendég :: 2 Bots Ariel Hella Wright, Cesare Palmieri, Cisca Stojanovic, Deborah Winchester, Diego Carmona, Eliza Minetta Graison, Enzo De Santis, Eric Lindström, Jayda Winters, Leroy Montfaucon, Roman W. Hemlock, Rosemary Sawyer, Wendy Hart A legtöbb felhasználó ( 473 fő) Pént. Okt. 18 2024, 20:45-kor volt itt. |
★ frissen íródott történetek • legújabb bejegyzések • | Benjamin Stanford
tollából Ma 11:54-kor Rosemary Sawyer
tollából Ma 10:21-kor Nadia Romanov
tollából Ma 09:01-kor Deborah Winchester
tollából Ma 08:01-kor Mirabella Jimenes
tollából Tegnap 23:28-kor Mirabella Jimenes
tollából Tegnap 23:10-kor Hadrian Rutherford
tollából Tegnap 22:42-kor Killian B. Grimwald
tollából Tegnap 22:30-kor Amber Fleming
tollából Tegnap 21:17-kor |
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
|
♀
|
♂
|
Bûnüldözés
|
11
|
25
|
Diákok
|
48
|
37
|
Egészségügy
|
26
|
17
|
Hivatal
|
9
|
13
|
Média
|
49
|
39
|
Munkások
|
37
|
23
|
Oktatás
|
18
|
10
|
Törvényszegõk
|
18
|
42
|
Üzlet
|
24
|
27
|
Összesen
|
241
|
232
|
|
|
|
when the truth hunts you down | |
| | when the truth hunts you down Kedd Márc. 23 2021, 16:37 |
| Marriage is a school itself. Also, having children. Becoming a father changed my whole life. It taught me as if by revelation. Az egykori Mrs. Cartertől való távolság rávilágított arra, hogy nincs szükségem akkora házra, mint amekkorában akkor laktunk, amikor a családunk létszáma elérte a három főt. Az eladás utáni felezést követően a tartalék számlámról leemeltem egy bizonyos összeget, hogy egy olyan házat tudjak venni a Howe Avenuen, ami Bennynek is tökéletes volt, ha nálam volt és nekem se legyen hiányérzetem, ha rajtam kívül másoknak csak átjáróházként funkcionált az, ahol jelenleg laktam, a 308-ban. Bronx nem olyan rossz környék, csak tudni kell helyezkedni, a pénzzel bánni és nem a putriban lakni. Világ életemben dolgos ember voltam, mindig muszáj volt valamit csinálnom és az anyagiasság akkor ütközött ki leginkább, amikor valami olyanra kellett volna költenem, amire valójában nem volt szükségünk. Megengedtem magamnak a luxust, ami most a választott autómban csúcsosodott ki, de nem volt minden héten új ruhára szükségem és a konyhában lévő tizenöt éves tányérok is tökéletesen funkcionáltak. Az volt igazán fontos, hogy Benjamin jól érezze magát nálam, hogy odaüljön mellém a nappaliban a kanapéra, amikor meccset nézzünk és lett egy Benny-kanál is beújítva, a szárának végén egy méh rajzolódott ki, mindent azzal volt képes enni - a levest, a sült húst, a krumplipürét, a süteményt is arra kellett rászenvednem, de amikor a nyalókát is szétrancsírozta, hogy majd ő a kanállal eszi, akkor azért már nemet mondtam neki nagy nehezen. Nem mondhatnám, hogy az anyjával felhőtlen lenne a viszonyom, mert bizony a válást az emberek nem jó kedvükből viszik végig és az a kihűlt kapcsolat feszélyezettséget hozott magával, kényszeres alkalmazkodást és idegességet, ha cseszett elhozni a gyereket akkor, amikorra megbeszéltük. Csoda, hogy felbassza magát az ember, ha átejtik? Mindig is gyűlöltem a hitegetést, de itt Bennyről volt szó, arról, hogy a bíróság kijelentett valamit, amihez néha Maeve nem igen ragaszkodott. Most pedig a kisember tenyerelt bele olyanba, amibe nem kellett volna. Bármennyire is igyekeztünk mindketten a legsimábban venni az akadályokat a válást követően, a gyerek azért csak megérzi, hogy nem apa és anya van, hanem anya és Clint, harmadik befutónak pedig apa jelentkezik be. Nem csodáltam, hogy Ben nem tudott olyan könnyedén alkalmazkodni ehhez, még így, ennyi idő után sem. Talán akkor lett volna igazán gyilkos kedvem, ha Clintet kezdte volna apának hívni - az az egy olyan dolog, ami tényleg, kibaszottul kiakasztott volna. Sokat vezettem, minden napom egy bizonyos szakaszát a kormány mögött töltöttem, ami azt jelentette, hogy elég sokszor baszdmegoltam és kurvaanyáztam az utakon, mert mindenhol belefutottam balekokba, a most majdnem háromnegyed órás utam a Devoción Caféba sem ment zökkenőmentesen, de ahogy kiszálltam a Mercedesből a közeli parkolóházban, a nemlétező kávé illatát követtem végül és pontban, 11:05-re értem oda - öt perc késéssel, amiről nem szóltam sem a volt feleségemnek, sem O'Connoréknak, mert ráadásul az ő elérhetőségüket nem is tudtam. Maeve vagy elszidott nekik, vagy pedig próbálta a látszatot fenntartani, hogy persze, minden rendben, csak Benjamin apja képtelen időre odaérni, talán még a saját nászéjszakáját is kihagyta. De Maeve nem volt rosszindulatú, a nyílt támadást pedig velem szemben sosem éreztette akkor még, amikor együtt voltunk. A fehér ing és a szürke nyakkendő talán túlzás volt a reggeli otthoni kávém mellett ülve, de enyhítve a hivatalos megjelenést cserébe sötétkék farmert és egy sportzakót húzva érkeztem meg a helyszínre. Maeve szőkesége mit sem változott az évek során, bárhol felismertem volna, az O'Connor házaspár viszont teljes mértékben ismeretlen volt számomra, lehettek volna sárgák, feketék, rézbőrűek is - nem is nagyon érdekelt igazán. Anyám szíjat hasított volna a hátamból, ha ítélkezni kezdek és ezt igyekeztem továbbadni a fiamnak is - csak azután legyen véleménye bárkiről, miután megismerte a másik felet. - Jó reggelt! - biccentettem a hármas felé, akik a bőrkanapék egyikén helyezkedtek el a helyiség közepén a hatalmas növényfal előtt-mögött, kinek mi és ki honnan nézi. - Brad Carter vagyok, Ben édesapja, örvendek - nyújtottam a kezem előbb a nő felé, majd a férj felé is. Maeve felé nem nyltam most, őt már érintettem elégszer. - Áh, helló Bradley - tipikus sznob angolsággal vette át a szót a nő, az akcentusból ítélve elő sem fordulhatott az, hogy asszimilálódjon New York lakosságába. - Késett egy kicsit, nem igaz? - mondom, tipikus. - Igen, elnézést kérek a bárdolatlanságomért - a hangsúlyom éppen annyira volt kedves, mint leereszkedő. Olvastam könyveket, nem voltam tuskó, ha nem volt rá szükség. - Bronxból érkeztem - tettem hozzá. A nő sietve a férjére pillantott segítségkérően, mintha legalább azt közöltem volna, hogy leprás voltam. Csodálatos. - Lemaradtam valamiről? - érdeklődtem Maeve felé nézve végre, mert érdekelt az arca, a vonásai, hogy őt mennyire is basztam fel a késésemmel. - Éppen csak most ültünk le, Brad. A feleségemet Stellának hívják - igyekezett szépíteni Mr. O'Connor, csak éppen saját magát hagyta ki a bemutatásból. Ennyi erővel akár hátat is fordíthattam volna nekik, akkor sem izgatta volna őket ez az egész, ahogy elnéztem. Egy hang nélküli bassza meg a jó élet sóhajjal ültem le Maeve mellé a kanapéra, mert egyrészt ott volt csak hely, másrészt meg azért megmaradtam tőle is bizonyos távolságra. Nehogy már pletyka érje Carteréket, hogy megint összeszűrtük a levet, nem igaz? - Bocsánat - szűrtem a fogaim közt az exem felé, mert O'Connorékat lefoglalta két másodpercig a kávézó berendezése, azt beszélték meg susmorogva. - Időben indultam, csak azzal nem számoltam, hogy kerülnöm kell a beállt forgalom miatt - még mindig Maeve felé beszéltem, végignézve az öltözékén. Rajta. Régen bármit megadtam volna érte, ma már a váláson innen és túl is a fiam lett a legfontosabb ember az életemben.
thx. |
| mind álarcot viselünk Vendég ranggal rendelkezem |
| | Re: when the truth hunts you down Szer. Márc. 24 2021, 10:46 |
| Biztosan csak közbejött valami, de hamarosan itt lesz. Nem szokása késni. A poharam szélére tűzött citromkarikához hasonlatos mosollyal kortyolok ismét a vizembe, elég hideg, de kifejezetten jólesik, és különben is próbálok takarékoskodni vele, mert valami azt súgja, ma még elég sokszor fogok a poharamba kapaszkodni. Nem akartam kávét kérni, hogy nyomot hagyjon a fogamon, ráadásul, amikor szellemi és erkölcsi fölényt akarok fitogtatni, eszem ágában sincs olyasmit inni, amihez a hétköznapok sodrásából kiszakító pár percnyi nyugalom érzését társítom tizenhat éves korom óta. Most mindennél fontosabb, hogy tiszta legyen a fejem. Stella már közel sem olyan szívélyes, mint a legutóbbi játékdélután alkalmával, amikor meghívatta magát teára és süteményre, hogy a nappaliban ülve végigmutogassa az Insta-fiókját, nem is beszélve a Pinterestjéről, miközben a fiaink a szüleimtől Bennek ajándékozott fakardokkal csépelték egymást, láthatóan közös megegyezéssel. Azóta sok víz lefolyt, azt hiszem. Sosem voltunk jóban, valami mindig is arra intett velük kapcsolatban, hogy vigyázzak, mert csak addig érdekeljük őket, amíg látják bennünk a lehetőséget, de most - most azt kívánom, bárcsak intézhetném ezt a magam módján, és főleg, egyedül.
De Bradnek mindig igaza van, és nem is tudom, miért vártam ezúttal ennek az ellenkezőjét. Mióta elváltunk, sosem látott könyörtelenséggel vasal be rajtam minden percet, ami - szerinte - jár neki, pedig tudnia kellett, hogy a válás ilyen. Kész. Azzal, hogy aláírta a papírt, elfogadta, hogy lesz helyzet, amikor ő nem lesz ott. És ez a nevetséges szöveg, hogy az 50-50%-os elosztás megfelelő! Belementem, minden belső vívódásom ellenére, pedig pontosan tudtam, hogy így a legalapvetőbbtől fosztjuk meg Bent, a stabilitástól, ami viszont tényleg jár neki, ha már a teljes, szerető családot nem tudtuk megadni. De azt hittem, Brad felnőtt lesz, belátja, hogy az élet ilyen, nem baszogat engem állandóan, nem játssza meg, hogy ebben a helyzetben ő az áldozat, és hagyja, hogy továbblépjünk.
Mi sem természetesebb. Mikor megérkezik, egy, a citromnál nem sokkal édesebb mosolyt küldök felé, de persze, ő gyakorlatilag rám se bagózik, semmi gond, megszoktam már, nem kell megjátszanunk, hogy kedveljük, vagy egyáltalán elviseljük egymást. Illetve, nem kellene, de most Benről és ezekről a hülye sznobokról van szó. Mikor Brad leül mellém és suttogva beszélni kezd, egy pillanatra ránézek, majd megvonom a vállam. Természetesen, ha csak mi magunk lennénk, volna pár gondolatom arról, hogy miért nem tud időben elindulni, vagy kerülni, de nem akarom fokozni a hangulatot O'Connorék jelenlétében, ráadásul nem is számít az egész. - Akkor talán vágjunk is bele - indítványozom hirtelen, iszok még egy kortyot, majd a vizespoharat az asztalra helyezve még futólag Brad felé fordulok. - Nem tudtam, mit innál, úgyhogy nem rendeltem neked. - Persze, hiszen már nem vagyunk házasok, nem kell kitalálnom az exem minden gondolatát, illetve lépést tartanom a változó ízlésével. - Helyes, térjünk a tárgyra. Képzelhetitek, mennyire meglepődtünk, mikor Dereck vérző orral jött haza az óvodából, és azt mondta, hogy Benjamin egy esernyővel felfegyverkezve megverte őt. - Olyan pillantást vetek Stellára, az alig leplezett indulattól hullámzó mellkasával, mintha most látnám őt először. Felnőtt nyelven: eszünkben sincs nyugodtan kezelni ezt a helyzetet, sőt, teljes erőbedobással a fiatokat hibáztatjuk, csak megvárjuk, amíg ti is kiterítitek a kártyáitokat. - Hát igen, el tudom képzelni, hogy ez milyen aggasztó lehetett. - El tudod, Maeve? Valóban? E percben, nem tagadom, legszívesebben átnyúlnék az asztal fölött, és szemkontaktust tartva, nyitott tenyérrel, határozott mozdulattal felpofoznám Stellát, hogy ezzel zökkentsem ki a hisztériából. De, persze, nem teszem. - Drágám, kérlek, ne kezdjük ezt megint... - Geoffrey is próbál beavatkozni, neki láthatólag kevésbé fűlik a foga mindehhez. Jó, rajta lehet még fogást találni. - Megint?! A fiuk bántalmazta a miénket, ezt nem lehet egy mosollyal elintézni! Azt hiszem, még bele se melegedtünk, de már kezd kicsúszni a kezemből az irányítás. Csak azt remélem, Bradley képes uralkodni magán, ha már annyira ragaszkodott ahhoz, hogy itt legyen. |
| | Re: when the truth hunts you down Szomb. Márc. 27 2021, 18:34 |
| Marriage is a school itself. Also, having children. Becoming a father changed my whole life. It taught me as if by revelation. Közel a negyvenhez rájöttem arra, hogy a múltban rengeteg elbaszott döntésem született, az egyik ilyen éppen itt ült mellettem. De tudtam, hogy Maeve már a múltam része, egy olyan múlté, ahol boldog is voltam és bárhogy is alakuljon a kapcsolatunk, a halálomig hálás leszek neki, amiért Benny a világra jött. Ő volt a bizonyítéka annak, hogy a sok szar közepette valami jó is történt velünk. A válás óta sok idő telt el, arról nem is beszélve, hogy a volt Mrs. Cartert majdnem egész életemben ismertem, pontosan tudtam, mikor volt jó kedve, mikor kelt bal lábbal és mikor nézett úgy rám, ahogy most is. Ha szavakkal nem is közölte az ellenérzéseit, a rezdüléseiből levettem, hogy igencsak felkúrtam - tulajdonképpen már csak azzal is néha, hogy léteztem. De nem volt mit tenni, ha már én voltam a fiúnk apja - minden kétséget kizáróan, akkor igen is tudnom kellett mindenről, ami vele történt. Még ha én nem is lehettem ott vele a nap huszonnégy órájának minden percében, tudnom kellett, hogy a kiskrapek él, virul és a lehető legjobban teljesít. Ezzel szemben itt, ez a kurva rideg légkör nem éppen arról árulkodik, hogy nem csak a fiúk, de a szülők is az egyetértés két teljesen másik fokán ácsorog. Meg sem lep, hogy Maeve tiltakozásképp O'Connorékhoz szól helyettem, ezért a pillantásomat a nőről a házaspár felé irányítottam, miközben befutott egy nekem szánt megjegyzés, amire csak bólintottam, megoldom én magamnak egyedül is. Miss Sznob belekezdett a - szerintem - szokásos drámaiságba, a fókuszom pedig rávetülve csak őt figyeltem. A hirtelen érkező indulatokat és a hibáztatást, amivel kimondatlanul is, de azt jelezte, hogy basszuk meg a fiúnk viselkedését és kukoricára kellene térdeltetnünk. Maeve szavai valahol oldalról visszhangoztak a fülemben csengve, miközben azt is végigasszisztáltam teljes csendben, ahogy a nyugodtabb O'Connor próbálta nyugtatgatni a nejét. Ebben a percben biztos voltam abban, hogy a fickónak vagy kurva sok pénze volt, vagy nagy farka, amit kihasznált egy nem túl intelligens oldalbordával. Kinek mi ugye! Sietve néztem oldalra Maeve felé, de aztán azt meg is bánva szót kértem, pontosabban megköszörültem a torkom először. - Azt gondolom, hogy Benjamin már az óvodában bocsánatot kért Derecktől az incidens után, amiért bántotta, hiszen az óvónők feladata az, hogy rendet tartsanak és neveljenek akkor, amikor ott van a gyerek - vezettem fel, nem igen várva megerősítést az exemtől, de csak felé pillantottam. Úgy volt, hogy ő akarja elintézni egyedül, én meg csak páfrányként asszisztálok, de kettőnk közül azt hiszem, hogy én inkább leszartam azt, ki kedvelt és ki nem. Neki fontosabbak voltak az emberi kapcsolatok. - Nem kért! - vicsorított rám Stella, a férje pedig hezitált. Meg sem lep. - Ebben az esetben én kérek helyette is bocsánatot. Szerintem Benny nem akarta bántani a fiatokat - tettem még ennyit hozzá, mire Stella előredőlt, úgy nézve rám, mintha valakit kibeleznék itt az asztalon. Jelzem, nem állt szándékomban. - És szerinted az elég? Bántotta. Esernyővel, Dereck orra pedig vérzett. Még CT-re is elvittem a gyereket, mert attól féltem, hogy eltörték az orrát. Szörnyű, hát hogy lehet így viselkedni? - rivallt rám, és hogy ő ne lássa rajtam azt, hogy a hirtelen felbaszottság bekopogtatott, Maeve felé pillantottam hosszan, alkaromat rátéve az asztalra, de az ujjaimmal jelezve, hogy nem hagytam még abba, bele is kezdtem hát. - Azt mondod, hogy nem elég az, ha bocsánatot kérünk. Mi lenne elég neked, Stella? Ha megaláznánk egy gyereket, csak mert éppen gyerek volt, hirtelen és gyerekként nem mérte jól fel a helyzetet? - neki céloztam a kérdésem. Ha ő ennyire agresszív volt, kíváncsi voltam arra, hogy mikor fog szívinfarktust kapni és hápogni a nem létező józan gondolkodást mellőzve. - Mi nem akarjuk megalázni Bent - Geoffrey vágott közbe, de a tekintete kerülte az enyémet. Az egyik kezével nyugtatva simogatta a feleségét. - De ez nem volt helyes, amit csinált Dereckkel - nem épp ezt mondtam én is? Az ujjaim végigkapartak az asztal felületén, majd ökölbe szorítva azt dőltem hátra a támlának. Érdekelt volna, hogy milyen büntetést szánnak a gyereknek úgy, hogy a szemünkbe mondják, nem mástól kell visszahallani.
thx. |
| | Re: when the truth hunts you down Vas. Márc. 28 2021, 12:57 |
| Ahogy Brad beszélni kezd, minden erőmet össze kell szednem ahhoz, hogy ne nézzek rá - helyette inkább átható pillantással fürkészek egy pontot Stella és Geoffrey válla között, mintha ott rájöhetnék, miért is mentem bele ebbe a végzetes hibába, miért adtam meg magam, és hagytam neki, hogy elkísérjen. Tudtam, hogy nem lesz képes nyugton ülni, tudtam, hogy nem fog csendben maradni, amíg én elintézem felnőttek módjára. Pedig jobban tetted volna, drága Brad. Te nem ismered Stellát úgy, ahogyan én. Nem láttad, milyen arcot vágott a borospohara felett, mikor a válásunkról beszéltem neki - az ilyen nők jóllaknak a másik nyomorával, én pedig gyanútlanul beavattam őt az érzéseimbe, mert hát az én szimatom sem mindig csalhatatlan. Mikor faggatott, őszintén elmondtam, hogy nem látok esélyt újra összejönni veled - egek, mint két elsőbálozó tini -, és szívem szerint ennyiben hagytam volna a témát, de ő csak mondta, mondta, hogy mennyire sajnálja, és milyen nehéz lehet ez nekem, de főleg Bennek, hogy a saját szülei így cserbenhagyták őt, persze, nem az én hibám, de ki kell mondani, ugye, egyetértesz azzal, hogy az őszinteség a legjobb megoldás?
Többször is megpróbálok közbevágni, de egyszer sem jutok szóhoz, mivel a volt férjem és Stella olyan vehemensen mennek egymásnak, mintha az életük múlna rajta - és bár nem ismerem O'Connorék anyagi helyzetét, valami azt súgja, ők könnyebben megoldanák, hogy Dereck másik óvodába, vagy akár másik csoportba kerüljön, velünk ellentétben. Csakhogy, és ezért nem ítélhetem el őket, nekik is a gyerekük az első. A gyerekük, aki szereti az oviját, szereti a csoportot, vannak barátai, beilleszkedett, és otthon érzi magát a légkörben. Én sem szakítanám ki Bent egy helyről, amit ennyire a magáénak érez. Bárcsak ebben O'Connorék is egyetértenének velem.
- Elnézést, kérnék egy kávét - intek egy felszolgálónak, aki a tőlünk jobbra eső asztalt pakolja le, az arckifejezése alapján nagyon nem akar a mi asztalunkhoz jönni, amit nem is csodálok, öt perce sem vagyunk itt mind, de már fokozódik a hangerő. Szenvtelen arccal rendelek egy caramel macchiatót, és amikor a pincér megkönnyebbülten elsiet, visszafordulok a többiekhez. - Most, hogy mindenki ilyen remek érveket hozott fel, talán rátérhetnénk a következő pontra. Mégpedig, hogy egyértelmű legyen: nagyon sajnáljuk, ami történt, de eszünk ágában sincs Bent azzal szankcionálni, hogy kivesszük őt a csoportból. - Mindezt sikerül, érzésem szerint, a tőlem telhető legtöbb méltósággal elmondanom, a tekintetemet le sem veszem Stelláról. - Ugye, egyetértesz azzal, hogy az őszinteség a legjobb megoldás, Stella? Nincs értelme köntörfalazni. Ben szereti az ovit, jól érzi ott magát, és egyébként jóban vannak Dereckkel is, tehát... - Ezek után? Jóban voltak - szúrja közbe Stella mandarinarccal. - Elnézést, akkor jóban voltak Dereckkel, mielőtt Dereck valami olyasmit mondott vagy tett, amire válaszul Ben megütötte őt. - Félreértés ne essék, nem hiszem, hogy a fiam ártatlan. A gyerekek ilyenek. Összevesznek, olykor összeverekednek, kibékülnek. Mindig úgy gondoltam, hogy szülőként be kell avatkoznunk, de csak az akcióval egyenértékű reakció lehet jogos egy ilyen helyzetben. Ne felejtsük el, hogy Ben egyébként, bármilyen durván megsebezte is őt a válásunk, egy nyugodt gyerek. Barátok Dereckkel. - Ne értsetek félre, Ben rosszul tette, amit tett. Ez kétségtelen. - Nincs olyan ok, amiért meg lehetne ütni bárkit is, bár ebben csak addig voltam ilyen biztos, amíg Stella ki nem mutatta a foga fehérét. - De ne felejtsük el, hogy ők ketten vannak ebben a buliban. Nem nagyon hallom, hogy Dereckről egy szót is ejtettetek volna. |
| | Re: when the truth hunts you down Csüt. Ápr. 01 2021, 19:57 |
| Marriage is a school itself. Also, having children. Becoming a father changed my whole life. It taught me as if by revelation. Ha valamit jobban utáltam annál, hogy egy váláson át kellett már esni, akkor az az volt, hogy a gyerekem kurvára céltáblává vált. Mint ahogy most is. Tudtam, persze, hogy tudtam, erős kiskölyök ő, meg tudja magát védeni, de nem olyan áron, hogy a másik gyerek ostoba szülei a gyerekem fejét akarták volna venni azért, mert véletlenül bántott valakit. Istenem! Egy négy éves gyerektől mi a szart várunk? Hogy majd logikusan gondolkodik, sosem lesz hirtelen vagy nem lesznek rossz döntései? Nem kellett ahhoz hatvan diploma, hogy tudjam, Maevenél elvágtam magam. Megint, de nem izgatott, mert ennél távolabb már úgysem kerülünk mi ketten egymástól. Erről szóltak a magányosan sörözős estéim, az egyedül meccset nézős programjaim, ahogy azok is, amikor beültem egy étterembe és a velem ellentétes oldalon az asztalnál senki sem ült. De még mindig jobb volt így, mintha Benjamin előtt öltük volna egymást, mint hogy előtte viselkedtünk volna két, egymás számára teljesen idegen felnőttként. A faszomat! Stella kontra Geoffrey párosa kicsit sem volt szimpatikus, és ha hihetek Maeve-nek, ő jobban ismeri őket. De tényleg így volt? Vagy csak addig volt nekik jó az exem, ameddig láttak benne számukra is értékelhető potenciált. Feladom, esküszöm, hogy feladom, amikor Stella kicsit sem enged és a saját maga faszságait fújja ész nélkül. Csak akkor eszmélek fel, amikor a pincér az asztalunkhoz ér, amit kihasználok és Maeve rendelése után dupla espressot kérek. Rám fér, ha már egy hordó bourbont nem önthetek le a torkomon. Be nem ismerném, de tudom, hogy mióta egyedül vagyok, azóta sokkal többet iszom. Megígértem, hogy ő intézi az ügyet, ezért a hangját meghallva szobanövénnyé váltam ott mellette, felváltva figyeltem a velünk szemben ülő nőt és a férfit is. Stella közbeszúrására csak felhorkantottam, igyekezve, hogy az arckifejezésem ne azt üzenje: ne basszál fel, te némber! Tessék, az exem képes hideg fejjel gondolkodni és érvelni is, amire csak a bólintásommal feleltem, igaza volt. Mindenben. Tessék, itt ülünk és egyet értünk valamiben. Fejlődünk! - Mert Dereck nem tett semmit! Semmi rosszat sem! - mint egy kurva filmtekercsbe ragadt papagáj, ugyanazt volt képes csak fújni. Idegesen megmozogtam Maeve mellett, de nem pofáztam közbe. Geoffreyt figyeltem inkább, hátha kisegít minket. - A fiúnk azt mondta, hogy ő nem tett semmit sem. Beszélgettek, játszottak, Ben egyik percről a másikra megváltozott és agresszívvá vált - sóhajtott fel. Ez az, ember, neked van agyad is. - Születésnapokról, apáról, anyáról beszélgettek, hogy ki mit kapott legutóbbi ünnepkor, és amikor Dereck azt mondta, hogy ő repülni ment velünk a Maldív-szigetekre, akkor változott meg Ben viselkedése - vakarta meg a homlokát O'Connor, mire csak biccenteni tudtam. Talán egy sétarepülésre itt New York körül el tudnám őt vinni. Vagy talán egy makett repülőt is képes lennék megvenni neki, mert az én zsebem nem olyan mély, mint O'Connoréké, ez nyilvánvaló. - Konkrétan lefestette azt a képet, amit Ben eddig soha nem kaphatott meg - jegyeztem meg egészen elgondolkodva, egy pillanatra nézve el a szőke nőm felé. - Miért lenne megoldás az bármire is, ha Bent kivennénk az oviból? Ha Derecket eltiltjátok tőle, csak azt fogjátok elérni már most, hogy ő is megkülönböztessen mindenkit - nem, nem Stellához beszéltem. Őt leginkább próbáltam levegőnek nézni, mert olyan volt, mint egy feketelyuk. - Biztosan van erre békésebb megoldás is - elnéztem Maeve felé megint. Nálam körvonalazódott egy ötlet, amivel lefizethetném O'Connorékat. A kérdés csak az volt, hogy az ex feleségem tudta-e, hogy az ingyen asztalos átalakító munkát bevállalnék-e a gyerekemért. Mert igen. Benért bármit.
thx. |
| | Re: when the truth hunts you down Pént. Ápr. 02 2021, 20:40 |
| Hihetetlen, tudom, de Stella válaszát hallva elég csak egy fél pillantást vetnem Bradley felé, már sejtem is, hogy O'Connoréknak sikerült az, ami még a mediátornak sem: ismét megegyeztünk valamiben. Most éppen abban, hogy kár volt ezekkel az idiótákkal leülni, kár volt az időnket rájuk pazarolni, mikor úgysem jutunk majd egymással semmire. Ez az egész meddő szájtépés csak arra jó, hogy ezek után legyen okunk futólag köszönni egymásnak, lemondani a játékdélutánokat, és azt méricskélni, hogy a közös szülinapi zsúrra melyikünk gyereke viszi a menőbb ajándékot. Mert Dereck nem tett semmit, semmi rosszat sem! Ó, kérlek. - Nem hiszem, hogy ezt ilyen biztosan kijelenthetjük... - kezdem, de megint félbeszakítanak, ezúttal Geoffrey, én pedig készségesen átadom neki a pódiumot, birkózzon ő a temperamentumos asszonykájával. Belekortyolok a kávémba, majd némi hümmögés után felbontok egymás után három zacskó cukrot, és lassú csuklómozdulattal mindhármat elkeverem benne. Régen ki nem állhattam az édes kávét, még egy cukrot se tettem bele soha, kivéve azokat az eseteket, amikor valaki annyira felbaszott, hogy egyszerűen nem lehetett máshogy kibírni. Ez is egy ilyen alkalom.
Belekortyolok a kávéba, de Geoffreyt hallgatva csak komoly küzdelem árán tudom lenyelni. Úgy kattan a helyére minden, mint amikor évek óta keresett utolsó darab egészíti ki a kirakót, et voilà, hirtelen összeáll minden. Belefacsarodik a szívem, amikor elképzelem szegény, drága kisfiamat, ahogy végighallgatja Dereck élményeit, az anyjával és az apjával, ahogyan birkózik benne az irigység és a kíváncsiság, mert egy része többet akar tudni, és közben rosszul van attól, hogy akár még egy szót is halljon, mert ezt ő is akarta, ez neki is járt volna. Nincs mentség arra, amit tettünk vele. - Ezt nagyon sajnáljuk, elhihetitek, de nem szenvedhet a mi fiunk vagy éppen más gyerek a csoportjukból, csak azért, mert Benjamin zavarodott, ami a körülmények ismeretében nem csoda. - Stella nagyon igyekszik, hogy együttérző arcot vágjon, de a szavai túlságosan árulkodóak. - Benjamin nem zavarodott! -Elfogyott a türelmem, felemelem a hangom. Fogalmuk sincs, milyen érzés itt ülni, tudni, milyen gyötrelmet okoztam a gyerekemnek azzal, hogy nem próbálkoztam tovább, hogy nem küzdöttem még keményebben, mikor ha valaki, ő ezt megérdemelte volna. - Nagyon szomorú? Igen! Beszélni fogunk vele? Mindenképp. Megpróbáljuk megnyugtatni és megbékíteni a helyzettel? Abszolút. De semmiképp nem zavarodott. - És bár egyetlen porcikám se akarta a jelenlétét, most Bradre nézek, támogatást várva. |
| | Re: when the truth hunts you down Hétf. Ápr. 12 2021, 20:43 |
| Marriage is a school itself. Also, having children. Becoming a father changed my whole life. It taught me as if by revelation. Fát hasogatni is lehetett volna a hátamon, de nem ma. O'Connorék játéka tyúkszem volt a lábamon, ami nem fájdalmas volt, sokkal inkább eltaposni akartam őket. A nő, nevezzük így, mert leginkább az agyatlan tuskó jutott róla eszembe elsődlegesen olyan szinten vált idegesítővé, mint amilyen embertípussal már rég nem találkoztam. Ha nem Amerikában lennénk, ahol a mindent megtehetsz, de mindenért is lecsuknak, mint mondjuk ha letüsszented a gyereked, vagy adsz neki egy istenes pofont, ha hisztizik, most biztosan rájuk borítottam volna az asztalt, meg egy másikat is keresztbe. Az idegállapotom a béka segge alól és a késtem szívemből átfordult rohadjatok megbe, de itt volt velem a néhai jobbik felem, szóval vissza kellett magam fogni. Stella után Geoffrey szólalt fel, amit nem kevésbé ellenséges hangulatban hallgattam végig és vontam le az egyetlen következtetést belőle, amely szerint Benjamin elé lett pakolva a szomorú valóság, az apja csóró és soha nem fogja tudni elvinni őt luxus utazásokra. De mégis ki a faszomat érdekli, ha neki van a legmenőbb, általam faragott kis vonatja? A figyelmemet elvonta némileg Maeve kávézási szokása, amit most nem konstatáltam, egyszerűen csak megértettem, hogy ez most nála a hozzám ne szólj még egyszer idegállapot. Az, hogy Dereck és Benny min kapott össze, egyértelművé vált és nem is rejtettem véka alá a véleményemet, sosem szoktam. Az, hogy már megint ugyanoda lyukadtunk ki, ahova nem kellett volna, az viszont egy az egyben Stella hibája. Megfordult már a fejetekben valaha, hogy úgy istenesen pofán basznátok bizonyos embereket, mert annyira felcseszték az agyatok? Na, Stella pont ez az ember volt, de a véleményem, és mert nem vagyok ősember, csak egy emberes sóhajtásban merült ki. Egy olyanban, amivel azt üzentem szavak nélkül, hogy visszamászhatott volna az anyja hasába igazán, amikor megszületett. Nem volt szimpatikus, legyen ennyi elég. Maeve kikelt magából. Már amennyire ki tudott, és az, hogy nem a halk és megfontolt nő ült mellettem, tetszett. Végre! A kezem már éppen nyúlt volna a kezéért, hogy lenyugtassam, de még félúton felhagytam a kísérletemmel és inkább a szalvétát gyűrtem meg kissé, végighallgatva mindazt, amit mondott és ha beállt a csend, akkor egy semleges, nem megöllek mosollyal néztem át O'Connorékra, miután hosszan a volt nejem szemeibe néztem. - Tekintve, hogy itt egyikünk sem pszichológus - de javítsatok ki, ha tévednék.. szóval azt megállapítani, hogy zavarodott-e valaki vagy sem, egyikünknek sincsen ehhez meg a megfelelő tudása - Stellára bámultam. Egyértelműen. Egy kibaszott teát azért képes megfőzni? - A körülmények a fiúnkkal a következők: az édesanyjával lakik rendezett körülmények közt, egy olyan lakásban, ahol kap támogatást, megvan mindene, amire valóban szüksége lehet egy négy évesnek és szeretik, az édesanyja és a nő új párja is - két kézzel fogtam meg a csészét, mert eggyel valószínűleg Stellára borítottam volna annak tartalmát. - Benny az apját is látja, és higgyetek nekem, ha azt mondom, hogy a fiam megbízható és minden rendben van a fejével, akkor az igaz is - egyetlen kortyot szűrtem a fogaim között a kávéból. - Egyébként ha már itt tartunk, akkor a fiatok meg a hencegésért kérhetne és jogosan bocsánatot - Négy évesen kibaszottul menő lehet mások pofájába dörgölni, hogy ő még azon a kibaszott slozin is aranyfonalas wc papírral törli a kis seggecskéjét - szerettem volna ezt még hozzátenni, de visszanyeltem, mert tudtam, hogy akkor eláshatom magam, magunk. Bennyvel basznék ki, egy az egyben. - Tudjuk, hogy nem lett volna szabad a magánéletét az oviba vinnie - így Geoffrey, mielőtt rátette volna a kezét felesége combjára. Valószínűleg ő ismerte leginkább ezt a tuskó sárkányt. Kezdtem sajnálni. - Már értem, hogy miért nem bírtál megmaradni emellett - úgy mutatott rám a nő, mintha a bitófán lettem volna. A kérdő pillantásom most nem ennek a nőnek szólt, hanem kérdőn néztem Maeve felé. Ez mégis mit jelentsen?
thx. |
| | Re: when the truth hunts you down Szer. Ápr. 21 2021, 12:38 |
| Vajon ők is ezt gondolják most rólunk? Hogy tessék, itt van ez a két gyengeelméjű barom, akiknek aztán semmi esetre sem lett volna szabad szaporodniuk? Vajon, ha ők is ezt gondolják, ki fogják mondani, mielőtt én tenném? Bár, ami engem illet, sosem volt problémám azzal, hogy a végsőkig hallgassak, ha a gyerekem érdeke úgy kívánta. Aláírom, ez a tulajdonság eddig csak meglepetésbulik esetében jött jól, de mindig van egy első eset. De igyekszem. Komolyan igyekszem. Brad szavait hallva az új páromról, nagyon igyekszem, hogy az arcom ne árulhasson el döbbenetet, vagy megkönnyebbülést, hiszen eddig a kettőnk diskurzusai Clintről nem éppen a közös megelégedés jegyében születtek, és Brad mindeddig gátlástalan örömmel okolta Clintet mindazért, ami a Bennel való kapcsolatából hiányzik a válásunk óta. Talán mégsem volt hiába az a sok, meddőnek érzett veszekedés arról, hogy értse már meg, a megváltozott helyzethez mindkettőnknek alkalmazkodnia kell, és neki is el kell fogadnia, hogy mostantól nem lehet mindig ott a gyerekünk életében. Talán sikerült megértenie? Nézem, ahogy két kézzel szorongatja a csészéjét, és fogalmam sincs, mit érzek a nyelvem hegyén, megkönnyebbülést, hálát, vágyakozást? Milyen abszurd. Mégis hálás vagyok, hogyha ennyi időre is, de képes beállni az én döntéseim mellé.
Azután Stella megszólal, és a pillanatnyi öröm a lelkemben úgy pukkan ki, mint a szappanbuborék. Először nem is értem. Le kell játszanom magamban a szavait újra, hogy igazán felfogjam, miről van szó. - Mi van?! - El se hiszem, hogy képes voltál ezt mondani, Stella. Komolyan. Mintha könyvből olvasnád fel, hogy mik azok a témák, amikkel még érzékenyebb pontra tapinthatsz, a legkevésbé sem a jó értelemben, és erre tessék! - Talán lemaradtam, de legutóbb még nem volt ennek a beszélgetésnek témája a mi válásunk! Úgyhogy megköszönném, ha nem ütnéd olyasmibe az orrodat, Stella, ami nem rád tartozik. - Nem kellene lealjasodnom arra a szintre, hogy említést tegyek nyílt színen az ő házassági problémáikról, amiket Stella úgy osztott meg velem, mintha ezek teljesen természetes velejárói lennének egy élethosszig tartó szövetségnek. Mint, teszem azt, az asztalos fiú Maine-ből. Na, ő jó kis darab lehetett, ráadásul tudomásom szerint még a múlt idő sem helyes ebben a mondatban.
- Az a helyzet, hogy nekem találkozóm van egy ügyféllel - az órámra nézek - fél órán belül. Zárjuk ezt rövidre, oké? Megbeszéljük Bennel, hogy mostantól nem verekszik, ti pedig leszálltok róla. Felteszem, megegyezhetünk ebben. - Türelmetlen mozdulattal kiiszom a kávém maradékát. Egyébként nincs találkozóm, de nem bánnám, ha ezt az értelmetlen és idegtépő beszélgetést mihamarabb befejeznénk. - És, ami Dereck szülinapi buliját illeti... - Stella fészkelődik, de az arca hideg és kemény. Ó, már jön is! - Biztosan megértitek, hogy a jelen helyzetben Bent sajnos törölnünk kellett a meghívottak listájáról. - Ó, Istenem. Rosszat sejtve pillantok Brad felé. Dereck szülinapi zsúrja az Év Legnagyobb Dobása az öt éven aluliak körében, varázslóval, ugrálóvárral, emeletes tortával és idomított pónival, rendszerint a szülők hamptonsi nyaralójában. Nehéz lesz Bennek elmagyarázni, hogy idén miért nem hívja meg őt a srác, aki két hete még vigyorogva fogócskázott vele a nappalinkban. |
| | Re: when the truth hunts you down |
| |
| mind álarcot viselünk ranggal rendelkezem |
| | when the truth hunts you down | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |