- Gyere Baba, meglátogatjuk a bácsikádat, jó? – mosolyogva kaptam a kisfiamat a karjaimba és öleltem a felsőtestemhez. Ő azonnal átkarolta a nyakamat és belekapaszkodott a hosszú tincseimbe, amit már megannyi alkalommal le akartam vágatni. Egyrészt kényelmetlen volt, amikor Mitchie azzal kezdett el játszani, és már-már erőszak áldozata lettem, amiért előszeretettel húzogatta tincseimet. Ugyanakkor féltem attól, hogy amikor a szájába vette őket, akkor esetlegesen a hullás meg a mindennapi élet folyamán összeszed valami betegséget, amit az eddigiek során sem úsztunk meg könnyen… Mégiscsak egy kisfiúról van szó az esetünkben, aki alig másfél éves. Sajnos ez az időszak elég megpróbáltató számunkra a férjemmel, mivel már többször került kórházba magas láza miatt, de szerencsére minden alkalommal rendbejött, és ez a legtöbb babával előfordul. Igyekeztem tudatos anyukaként élni a mindennapjaimat és nem túlöltöztetni a gyereket, ha esetleg sétálni mentünk, viszont figyeltem a hidegre is. Tapasztalataim alapján, igazából elég rájuk egy olyan takaró, ami bent tartja a meleget, illetve egy pulóver, és akkor nem lesz bajuk a téli időjárás során sem. Más a helyzet persze, ha már közeledünk a fagyponthoz, vagy éppenséggel repkednek a mínuszok. Mivel autóval mentünk, most elengedhetetlen volt a vastagabb öltözék. A babák fél pillanat alatt képesek megfázni, én pedig nagyon nem szerettem volna, hogy Mitchie megint magas lázzal legyen lefektetve. A tükör előtt megállva még párszor átsimítottam a szoknyámat, és az ujjaimmal kicsit kibontogattam a laza hullámokat, csak ezek után mentem a konyhába, hogy a szekrényünkből kikapjak egy kis csokis sütit annak érdekében, hogy Aident meg tudjam vele lepni. Hiába mondta nekem azt, hogy nem szükséges vinnem semmit magamon kívül, ennek ellenére is tudtam, hogy örülne legalább a gesztusnak is. Mivel kisgyerekkel nem nagyon volt időm és kedvem sem arra, hogy sütögessek a férjemnek, igyekeztem beszerezni olyan édességeket, amikre rá tud fanyalodni, ha olyan kedve van. Igazából, mivel nagyrészt itthonról dolgozom, és amúgy sem voltam soha köteles az igazgatói székben ülni, valamiről le kellett mondanom. Mitchie hasonlókat még nem eszik, tehát mindent összekalkulálva úgy éreztem, hogy számomra fontosabb lehet az, hogy a férjemet meleg vacsora várja itthon, minthogy sütögessek neki. A kisfiamat az autómban elhelyezett ülésbe alaposan bekötöttem hátul, és direkt egy olyan rágókát adtam a kezébe, ami egész úton le tudja foglalni őt, mivel nem lesz lehetőségem most játszani vele. Az utóbbi időben nagyon kedeli a harsány színű játékokat, amiket lehet forgatni, nézegetni, illetve a növő fogai miatt folyamatosan rágcsálni akar dolgokat. Az alapvetően rám jellemző sportos vezetési stílust szinte abban a pillanatban elengedtem, amikor először beültettem magam mögé Mitchellt. Az új autóm pedig jobban irányítható volt az előző, amit a férjem javaslatára választottam ki. Mindenképpen olyan autót szerettem volna, amit kedve szerint ő is vezethet ha úgy hozza a sors, mivel én is el szoktam kérni az övét, illetve az sem ritka, hogy ha egy nyilvános eseményen jelenünk meg, akkor Tae Yang iszik és én leszek végül hazafelé a sofőr. Azt hiszem a férjem kifejezetten vonzónak találta bennem, hogy nagyon tudatosan és biztos kézzel fogom a kormányt, és határozottan nem erősítem a sztereotípiát a nőkkel kapcsolatban, akik nem tudnak vezetni. Ha a kormány mögött voltam, csak az útra, és a mellettem levők biztonságára tudtam figyelni. A forgalom miatt beletelt egy kis időbe, amíg Brooklynból átértem Queensbe, de igyekeztem azért legalább annyira tempózni, hogy Aiden ne maradjon sokáig magára. Örültem neki, hogy a lényegre felkészített, de ennek ellenére is úgy éreztem, hogy mellette van most a helyem. Tae Yangnak hagytam egy kis cetlit, hogy átvittem Aidenhez Mitchie-t és majd érkezünk valamikor, nem tudom pontosan mikor. Mivel az első útja mindig a hűtőhöz vezet, hamar meg fogja találni az üzenetemet, illetve abba is teljesen biztos voltam, hogy talál majd a tévében egy olyan meccset, amit élvezni tud, amíg hazaérünk. Ahogy lefékeztem a hatalmas ház előtt, rögtön a hátsó üléshez sétáltam, hogy kivehessen onnan a kisfiamat. Így indultam meg a kapu felé, ahol a személyzet azonnal be is engedett. Egyáltalán nem lepődtem meg azon az illedelmes bánásmódon, amiben részesítettek, így a kabátomat megfontolás nélkül adtam oda a komornyiknak, majd pedig hagytam, hogy az öcsémhez kísérjen. Nálunk ez a felhajtás sosem játszott. Mind a ketten úgy éreztük Tae Yanggal, hogy kizárólag akkora házra van szükségünk, amiben ketten kényelmesen elférünk, illetve Mitchie számára is van hely. Annak ellenére is, hogy külön szobában vagyunk, még egy vendégszobánk van, tehát ha esetlegesen egyszer, valahogyan összejönne egy második baba, akkor minden gond nélkül tudnánk fogadni őt is. Én sosem szerettem volna azt, ha ott kellene hagynunk a jelenlegi otthonunkat, mert szerettem a kertet és az utcát, illetve az egyszerűnek tűnő lakásunkat, ami szándékosan mellőzött egyes luxus elemeket. Ettől függetlenül méregdrága függönyök lógtak az ablaknál, és a szőnyegünk sem annyiba került, mint egy átlagos családé, csak szimplán nem szerettük a hivalkodó dolgokat, így otthonosabb volt a mi házunk, mint ez a palota. - Köszönöm a segítségét – udvarias mosollyal az arcomon biccentettem a férfi felé a fejem, aztán bekopogtam, majd benyitottam az ajtón, ahova vezetve lettem – Szia Öcsike. Igyekeztem mosolyogni rá és úgy viselkedni, mintha nem törné össze a szívemet az, hogy így kell látnom őt. Azt már nem tudtam megállni, hogy a gyengéd pillantásom mellett, finoman ne simítsak végig az arcbőrén a sérülése mellett. Emlékeztetnem kellett magam arra, hogy most én támaszt nyújtani jöttem neki, és nem sírhatok, így a karomon viselt táskával, amiben Mitchie fontos dolgait tartottam, egyszerűen kivettem a sütit, amit hoztam neki. - Gondolom már ebédeltél – finoman elmosolyodtam, és oda akartam adni neki a csomagot, de a kisfiam időközben nyújtózkodni kezdett felé és különféle szavakat gügyögni neki – Odaadom, jó? Szerintem hiányozhattál neki.
Mindig Aida volt az, akinek őszintén tudtam beszélni az érzéseimről és ő megértett, támogatott, elfogadott, amit más családtagjaimtól egyáltalán nem tapasztaltam, sőt, igazából meg sem próbáltam nyitni feléjük, hiszen abból minden bizonnyal csak káosz született volna. Egyedül anyám esetében volt egy pillanat, mikor majdnem megnyíltam neki, de mivel Adam belépett a terembe, ezért hamar elúszott minden reményem és azok a legerősebb törekvések is szilánkokra hullottak, amik hirtelen a semmiből lángoltak fel. Aida mindig is más volt ilyen téren, rengeteg olyan információt megosztottunk egymással, amit a család többi tagjával nem, ez ugyanúgy igaz volt rá, mint rám. Számomra ő példakép, a tökéletes ember, akire én a leginkább hasonlítani szeretnék, persze ahogy egyre jobban érettebb leszek, kezem komplexebben látni a világot és azt is megtanultam, hogy nem szabad senkihez sem hasonlítani magam, mivel az csakis gondot okozhat. Én szeretem Aida családját, a férjét, férjének testvérét és természetesen az én drága unokaöcsémet is, akit nagyon örülök, hogy ezúttal láthatok, még ha ilyen körülmények között is kell megtennem. Csak pár nap telt el, hogy Christopherékhez költöztem, még nem gyógyult be a seb és biztosan nehéz lesz mindezt megosztanom Aidaval, ugyanakkor többször is majdnem rávettem magam, hogy írjak neki. El akartam mondani neki a történteket, csak aztán felülkerekedett rajtam a harag, ami természetesen nem ellene irányult, csak gondoltam, úgyis megtudta már, hogy mi történt Adaméktól, én meg jobban akartam elbújni a világ elől és semmilyen életjelet nem adni magamról egy ideig. Aztán ahogy írt nekem Aida, már minden magától alakult, egyáltalán nem titkolok előle semmit, ezért is hívtam meg őt ide, itt kényelmesen és nyugodtan tudunk beszélgetni. Remélem, nem okozok ezzel nagy felhajtást a Nam családnak, habár a szülők egyébként sincsenek itthon, Christopher is dolgozik, legfeljebb Sophie-nak lehet kellemetlenebb a vendég érkezése, de ahogy érzékeltem a régen megejtett találkozón, egészen jóban van Aida és Sophie. Ahogy leteszem a telefont, körbeadom a hírt, hogy Aida meglátogatna itt és a komornyik, akit már tudom, hogy Philipnek hívnak, egészen mosolygósan fogadja a nővérem érkezését, amitől én érzem, hogy nem lesz ebből semmiféle probléma. Biztos, ami biztos, Christophernek is írok erről egy üzenetet, mégse a háta mögött szervezkedjek a házukban. A maradék időt magamra fordítom, előhalászom a nemrég rendelt legjobb pólómat és a szokásosnál is jobban megpróbálom lejegelni az arcomat, hátra jobban eltűnnek a kék-zöld foltok. Már majdnem el is indulok, hogy megkérdezzem Sophiet, nem adna-e kölcsön a púderjéből, hogy még inkább halványítsak a sebeken, csak aztán ezt már én is túlzásnak vélem és amúgy is, kit akarok átverni? Aida tudja, hogy milyen apa, azt is, hogy mennyire nagy a vita köztünk és ha egyszer képes volt megütni, másodszor is újra megteszi, én mindössze csak azt szeretném, hogy ne aggódjon miattam túlságosan a nővérem. De mindegy is, kifutok az időből, hiszen hallom és látom is az ablakon keresztül, hogy odalent megáll egy kocsi. A komornyik már azelőtt beinvitálja a házba, mielőtt Aida megkörnyékezné a bejáratot. Lerohanok a lépcsőn, egyből a társalgóba sietek, ahová feltételezem, Aidat is kísérik. Éppen akkor érkezek meg a hátsó ajtón keresztül, mikor meghallom a túloldalt a kopogást. - Aida! - nyitok ajtót egy hatalmas mosollyal, arcomon jele sincs annak a szomorúságnak és összetörtségnek, ami szívem mélyén lakozik, még ha a foltok árulkodók is. Próbálom megtartani a mosolyomat még akkor is, mikor végig simít fájó vonásaimon, bár egy kissé nehéz nem elsírnom magam, de én is abban a családban nőttem fel, amiben ő, szintén megtanultam, hogy hogyan kell elrejteni a nem kívánatos érzéseket. Hogy mentsem magam, tekintetemet a kisfiúra vezetem. - Sziaa Mitchie! - nyúlok felé kezemmel és megsimogatom az édes orcáját. Már azon vagyok, hogy elkérjem Aidatól, mert szívesen az ölembe venném, ám meglátom a feltehetőleg sütis dobozt. - Igen. Köszönjük, de tényleg nem kellett volna! - Bár kezd visszatérni az étvágyam, kissé összeszűkült a gyomrom annyira, hogy az eddigi étkezési szokásomhoz képest kevesebbet tudok csak enni, ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy el fog fogyni a doboz tartalma. Christopher és Sophie is biztosan jóízűen megkóstolja majd. - Jóóó, már kérni is akartam - vigyorodom el újra látva az ágaskodó Mitchit, s gyorsan lerakom a mellettünk lévő dohányzóasztalra a dobozt, hogy két felszabadult kezemmel át tudjam venni a kisfiút. - Mi a helyzet Mitchi? Jó kisfiú vagy mostanság? - Mivel nem vagyok beteg, ezért bátorkodok egy kedves puszit is nyomni a homlokára. Olyan jó érzés magamhoz ölelni egy rokonomat, aki nálam fiatalabb és nem mellesleg Aida kisfia. Ezzel a gondolattal azóta próbálok megbarátkozni, hogy meghallottam a születésének hírét. Nagyon különleges érzés vendégül látni a saját nővéremet abban a házban, ami nem az enyém, nem is a családunké, hanem a párom családjáé. Egy kicsit bűnösnek is érzem magam ezért, de mondtam Sophienak és Christophernek is, hogy ne érezzék rosszul magukat, amiért nem tudnak itt lenni az érkezésekor, ez most nem egy díszes vacsora, hanem egy aranyos találkozó köztem és a nővérem között, nem szükséges semmilyen formalitás, s tudom, hogy Aida sem veszi ezt rossz néven, hiszen jóformán ő is elmenekült abból az életmódból - legalábbis részlegesen -, ami a mi és valamennyire Christopherék családjához is köthető. Persze, csak a felszínen tűnik hasonlónak a Lee és a Namok életvitele, valójában a Nam család jóval flexibilisebb és… amerikaibb? Ha mondhatok ilyet… - Foglalj helyet kérlek - intek a kanapéra és fotelekre, amik amellett, hogy meglehetősen díszesek, kényelmesek is, már próbáltam. Miután leül, én egy kicsit még huncutkodok Mitchivel, aztán leteszem a földre és le is ülök a szőnyegre közvetlenül Aida közelébe. Engem sosem feszélyezett, ha földre kellett ülnöm, most pedig én Mitchivel szeretnék játszani, úgyhogy nincs az az illem, amiért sznobként tudnék viselkedni. - Nézd, ezt neked vettem - húzom elő a dohányzóasztal alá rejtett építőjátékot, amit akkor rendeltem, mikor magamnak a szükségleteimet halásztam össze az internetről. Mivel mindent otthon hagytam a telefonomon és a pénztárcámon kívül, ezért javarészt mindent újra meg kellett teremtenem magamnak, nem akartam sokáig Christopher ruháit és eszközeit kölcsön venni. Érzékelem, hogy a közben megjelenő komornyik kissé meglepetten pillant meg ott a földöm ücsörögve, ha nem ismerném nagyon jól ezt a férfit, azt gondolnám, hogy neheztel rám a nem úri ülőpozícióm miatt, de mivel tudom, mennyire közvetlen és jó ember - amennyire a munkája engedi -, így feltételezem inkább csupán boldogan látja, mennyire jól eljátszok az unokaöcsémmel. - Hozhatok valamit inni? - kérdezi tőlünk Philip, mire én Aidara nézek. - Kávét, teát, vagy Mitchinek esetleg valamit? - próbálom sorolni a lehetőségeket, de igazából bármit mond, azt elkészítik. Én egyszer véletlenül elszóltam magam, hogy úgy ennék epret, pedig tél közepe volt, erre Christopher beállított közel két órán belül egy halom eperrel. Hihetetlen ez a család! Vannak annyira sznobok, mint mi, Leek, de mégis sokkal közvetlenebben, nincs meg itt az a feszült légkör, ami nálunk. - Tényleg köszönöm, hogy eljöttél! Nehéz napod volt? Tae Yang hogy van? - Tekintetem cikázik Mitchi és Aida között, mindeközben pedig elkezdem kibontani az építőjátékát. Oké, bevallom, egy kicsit én is szeretnék vele játszani, de sokkal inkább érdekel az, hogy miként fogadja és mennyire örül neki. Nem akarom egyébként nagyon húzni azt a bizonyos témát, de akkor is, borzasztóan nehéz róla beszélnem. Igazából nem is tudom, hogyan kezdhetnék neki, merthogy Aida tudja az előzményeket, jóformán csak annyit kellene kinyögnem, hogy hát „megtörtént, amire számítottunk”, és ami azt illeti, egy kicsit durvábban is.
I got this feeling inside my bones
Can't Stop the Feeling! - J . T .
★ családi állapot ★ :
I gave my heart to the most dangerous
person but I did well. Christopher!
★ lakhely ★ :
Bronx
★ foglalkozás ★ :
Neurológus rezidens - transzlációs kutatások
★ play by ★ :
Yoon Jeong Han
★ hozzászólások száma ★ :
280
★ :
Re: life goes on; Aiden & Aida
Vas. Május 02, 2021 12:15 pm
Aiden & Aida
Úgy éreztem, hogy a saját családomat cserben hagyni kegyetlenség volna. Éppen ezért is igyekeztem nem csak azokra az emberekre figyelmet fordítani, akik számomra már megtestesítették a szűk családi kört. Hiszen nyilvánvalóan egy olyan konok szamárról gondoskodni, mint amilyen a férjem tud lenni néha, nem a világ legegyszerűbb dolga. A kisfiam éppen abban a korban van, hogy gyakorlatilag mindent el kell pakolnunk az alsó polcokról, késeket és ollókat nem hagyhatunk felelőtlenül, és két pillanat erejéig sem vehetjük le róla a szemünket, mert elszabadul a Pokol otthon. Ugyanakkor az én szűk kis családom nem feledtette el azt velem, hogy pontosan honnan jöttem. Hogy van egy bátyám, egy öcsém, anyukám, apukám, anyósom és apósom. Pont ezért igyekeztem a lehető legtöbbet nyújtani gyermekként, menyként, és testvérként is. Végül is, ha belegondolok, világ életemben ilyen voltam; tökéletes akartam lenni azokban a szerepekben, amiket rám szabtak. Az már valamilyen szinten részletkérdés volt, hogy mennyire ment ez nekem jól, mivel minden embernek vannak hibái, senki sem tökéletes, ebből kifolyólag én sem lehetek az… Viszont az igyekezet az, ami mindennél jobban számít. Nem gondoltam azt, hogy az én hibám lenne, ami az öcsémmel történt, mégis eléggé kiakasztott a tény, hogy a szüleink ezt a módot választották arra, hogy elintézzék a kapcsolatát. Persze nem élek álomvilágban, és pontosan tisztában vagyok azzal a ténnyel, hogy mennyire fontos a mi világunkban a házasság kérdése. Lényegében ezen múlott az én jelenlegi életem is. Hazug lennék, ha azt mondanám, hogy mindössze a függetlenedésem vezérel a mai napig, hiszen, ha valaki, akkor én biztosan elváltam volna, ha borzalmas alak lenne a férjem. Ugyanakkor én szerettem Tae Yangot minden hibájával, rigolyájával együtt, és ha belegondolok, akkor lényegében apának hála van most egy olyan férjem, akihez gyengéd érzelmek fűznek, innentől pedig már minden adott, amit jelenleg birtoklok; van egy szép otthonunk, amit együtt hoztunk létre, és egy gyönyörű kisfiunk, akinek hála valamivel jobb lett az amúgy viharos házasságunk. Ennek hatására én pedig azt érzem, hogy ha elém tennék azt a férfit, aki a világon a legjobban szeret, még akkor sem lennék képes otthagyni a férjemet érte. Aiden esete viszont merőben más volt. Én nem hittem abban, hogy a szexuális orientáció választás kérdése lenne, hogy valakiből ki lehetne nevelni azt, hogy a saját neméhez vonzódjon. Teljességgel felháborított az, hogy az eddigi történelmünk legbékésebb időit éljük, az én kistestvérem pedig nem szeretheti azt, akihez a szíve húzná. Az pedig olaj volt a tűzre, hogy pont a családja elégedetlenkedett. Hogy várhatjuk el a fiataloktól, hogy elfogadják önmagukat, ha ezt mi sem adjuk meg nekik? Aggasztott az öcsém fizikai épsége, de ezen a ponton talán a lelkivilága volt az, amit fontosabbnak gondoltam. Nem akartam, hogy a szüleim bigottsága miatt ő érezze magát hibásnak, mert nem vele van a probléma, hiába jelzik vissza neki ezt. Ez a szituáció pedig határozottan olyan volt, amikor a testvéremnek szüksége volt rám, én pedig egyszerűen nem tagadhattam meg tőle azt, hogy mellette legyek. Pontosan tudtam, hogy Tae Yang is azt szeretné, hogy gondoskodjak azokról az emberekről is, akikhez komoly családi szálak fűznek, így az ő részéről egyáltalán nem volt probléma az alapvetően soha, hogy hova megyek és mit csinálok. Ha hazaérek, elég lesz neki annyit mondanom majd, hogy Aidennek szüksége volt rám, ha pedig magyarázatot kér majd tőlem – amire alapvetően nem számítottam – akkor megpróbálom azt úgy megadni neki, hogy az öcsém becsülete ne csorbuljon. Én magam is tudom, hogy mennyire kényes téma az, ami történt. Mitchellt határozottan tartottam és egyáltalán nem fáradtam azzal, hogy helyet foglaljak. Jól is tettem, mert hamar meghallottam a testvérem hangját, rögtön abba az irányba kaptam a fejem, ahonnan érzékeltem a szavait. A gyomrom ökölnyi méretűre szűkült össze, amikor megpillantottam azt, hogy pontosan mi történt Aiden arcával. Ezen a ponton már képtelen voltam otthon tartani a kezeimet, a mosolya pedig csak még inkább szomorúvá tett. Ha van egy olyan személy az életében, aki mindig mellette áll majd a jövőben, az bizony én leszek, és éppen ezért nem is értettem, hogy miért próbált úgy viselkedni, mintha jól lenne. Szerintem senki sem repes az örömtől, amikor bántalmazzák, én pedig örültem volna, ha én lehettem volna számára a személy, akinek ki tudja adni a stresszt. Viszont a döntését tiszteletben tartottam, így inkább én is sűrű pislogásokkal tartottam vissza a szemembe szökő könnyeket, és elmosolyodtam. Jelen helyzetben azért nem volt ez túl nehéz feladat, mert a kezemben volt a csodálatos kisfiam, akire egyszerűen képtelenség nem mosolyogni. - Tae Yang elvileg próbál most jobban figyelni az egészségére – ezen a ponton azt hiszem már tényleg lelkesen és csillogó szemekkel beszéltem – Legalábbis a múlt héten realizálta, hogy Mitchie milyen jó kis dolgokat eszik és ezért szépen nő. Arra a következtetésre jutott, hogy az utóbbi időben sokat nassolt, ami miatt fáradékonyabb volt, ezért csak jobb, ha nincs otthon hasonló. A múltkor is hallottam, ahogyan az éjszaka közepén ment ki nassolni. Egyáltalán nem attól tartottam, hogy a férjem el fog hízni, mivel mindig nagyon odafigyelt arra, hogy jó kondiban legyen. Tényleg annyiról volt szó, hogy ha én nem figyeltem volna arra, hogy mit eszik, akkor képes lett volna szeméten élni, mert túl sokat dolgozott és egyszerűen nem maradt arra ideje, hogy még az étkezésére is odafigyeljen. Milyen jó, hogy ezen a ponton voltam neki, és lényegében az ő ízléséhez tudtam alakítani azt, hogy mit tartottunk otthon. Én a magam részéről mindig találtam valamit a hűtőben, ami megfelelt, pont ezért is tett boldoggá, ha ő jóízűen tudott enni. Képtelen voltam letörölni az arcomra kiülő mosolyt, amikor Aiden átvette tőlem a kisfiamat. Hallani véltem, ahogyan még érthetetlen szavakat gügyög neki, hiszen mi az édesapjával mind a ketten bíztunk abban, hogy ő már olyan korban van, amikor már megért mindent, csak még válaszolni nem feltétlenül tud nekünk. Már nagyon vártam azt, hogy az első szavát ő maga is kimondja. - Sosem rossz kisfiú – én magam adtam meg végül a választ – De az utóbbi időben nehezebben bírunk az energiáival. A múltkor Tae Yang a virágcserépből szedte ki. Azt már nem tettem hozzá, hogy pontosan milyen állapotban volt a gyerek, mert gondolom a testvérem fantáziája volt olyan jó, hogy el tudja képzelni az unokaöccsét nyakig földesen. Annyi volt a szerencsénk, hogy nem nézte ételnek a virágföldet, így csak a falat kellett lemosunk, mert azt rendesen összetapogatta… Bár én az egyik aranyos kis kéznyomát fent hagytam, és úgy fordítottam a cserepet, hogy ne feltétlenül látszódjon a vendégeink számára, hogy ott szutykos a fal. Amikor Aiden intett a kanapék felé, én magam helyet foglaltam és arra számítottam, hogy ő is mellém ül majd le. Egyáltalán nem zavart, hogy végül nem így tette, én is mosolyogva rendezgettem meg a tincseit, amikor a földön kötött ki a kisfiammal együtt. Egészen elcsodálkoztam, hogy a felfordulás közepette még arra is volt ideje, hogy játékot vegyen a kisfiamnak, ezen a ponton pedig realizáltam magamban, hogy ő volt az, aki inkább készen állt arra, hogy a gyermekem keresztapja legyen, nem pedig Adam. - Nagyon szeret mostanában építkezni – még a hangomból is érződött, hogy meghatódtam, amiért ennyire ismeri a kisfiamat – Az apukájával mást sem csinálnak. A múltkor szétbombázták az egész nappalit. Nevetve csóváltam meg a fejem. Én pedig örömmel segítettem összepakolni, ugyanis a férjem minden esetben, ha rendetlenséget csinál, a lelkemre köti, hogy eltakarítja azt. Ezt pedig én aranyosnak találtam benne. - Egy kávét elfogadok, köszönöm – udvariasan mosolyogtam a komornyikra, aztán hozzátettem még valamit – Mitchie mostanában sok teát iszik. Egy kis langyos citromos teának örülne, nagyon kevés cukorral. Ezen a ponton ahhoz a táskához nyúltam, amiben a tiszta kis üvege volt, azt adtam oda a férfinek és megköszöntem a kedvességét. Mitchie egyelőre még nem iszik pohárból, azt pedig kétlem, hogy babafelszereléssel lenne tele ez a ház. - Jól vagyunk – néhány óvatos mozdulattal rendeztem meg a kisfiam puha hajszálait, amik egészen az égnek meredtek, miután megszabadítottam a sapkájától – Igazából teljesen ráértem, semmi dolgom nem volt ma azon túl, hogy néhány dolgot feljebb pakoltam. Újabban az úrfi viccesnek találja azt, hogy kiszedegeti a könyveket a polcról és elhajítja őket jó messzire. Tae Yang is jól van, bár néha kicsit túl sokat dolgozik. Most nagy az öröm, mert itt van a kishúga, és egy barátja is úgy néz ki, hogy ide költözött. Te emlékszel még Tae Ri-re? Minden bizonnyal rémlett neki az a fekete hajú lányka, akit annyira nehéz volt elfelejteni. Előttem is sokszor megjelent a lelkes mosolya, illetve én egészen pufók kis hölgyként emlékeztem rá, aki szeretetben nevelkedett. Igazából boldog voltam, amiért a férjem családja ennyire összetartó volt. Más, mint a miénk. - És te? – ennél többet egyelőre nem akartam kérdezni tőle. Meg akartam hagyni a lehetőséget a számára, hogy magától számoljon be, amikor készen áll rá, így szívesen vettem volna tőle bármilyen történetet a kórházból, vagy az egyetemről. Bármit, amit ő mesél el nekem.
Ha Aidara nézek, látom benne a múltamat és családomat, ám elsősorban az én nővéremet, amire mindig támaszkodhattam. Ő volt az mindig is nekem, aki tartotta bennem a reményt, hogy talán mégsem olyan romlott családból származunk, hogy egyébként minden rendben van, hiszen, ha apáék felneveltek egy olyan tökéletes embert, mint Adam és egy olyan csodálatos nőt, mint Aida, akkor talán mégis el kellene gondolkodnom, hogy vajon én hol rontottam el. Tudom erre a választ, egy képhez kötődik a pillanat, amelynek sosem szabadott volna apa kezébe kerülnie. A múlton már nem tudok változtatni, mint ahogy kétségtelen, hogy magamon sem, így hát próbálok pozitívan állni még így is a történtekhez, bemesélve azt, hogy talán ennek pont így kellett lennie. Hisz nézzenek csak oda, végre azzal az emberrel lehetek korlátok nélkül, akit szeretek, szabad vagyok a szülőktől, a magam döntéseit hozom meg. Mindenem megvan, amit kívántam a születésnapi tortáim elfújásakor, csak arra nem voltam kellően felkészülve – még ha sejtettem is -, hogy mindezek megszerzésével elvesztem a családomat. Fáj, igen, jobban fájnak a történtek, mint az arcomat feszítő, már gyógyulásnak indult sebek, de mindezekre nem tudok gondolni azokban a pillanatokban, mikor meglátom Aidat és az én drága unokaöcsémet. Ironikus, de talán tényleg sokkal többet mosolygok mióta elhagytam a családi házat, mint azelőtt, s ezek kicsit sem megjátszottak, hanem teljes mértékben őszinték. - Még a végén Mitchi miatt fog egészségesebb életmódra térni. Nekem is megtaníthatnád ezt - nyomom oda orromat Mitchi arcához és adok neki egy nagy puszit, miközben hozzá intézem az utolsó szavaimat. Nem állítom, hogy nagyon egészségtelenül élnék, bár egy-két csoki mindig megfordult az én kezemben is, csak... élhetnék még egészségesebben, még úgy is, hogy nem számoljuk az utóbbi napok alkohol és édességmennyiségét, amit bánatomban engedtem áthaladni a számon. Sosem voltam részeg, nem mertem itt Chris-éknél, de egy kicsit jól esett időnként bekábítanom magam, amíg Chris nincs itthon és meg kell várnom, hogy hazaérjen a munkából. Lehet edzhetnék is, hogy bomba testem legyen, immáron több motivációm is van rá, mint pusztán a család noszogatása. De visszatérve Taeyangra, én kifejezetten szimpatikusnak találtam Aida férjét, annak ellenére is, hogy tudom, nem minden tökéletesen egyszínű rózsaszín náluk. Mindkettejük iránt hatalmas a tiszteletem, már csak azért is, mert ennyire ki tudnak tartani egymás mellett és egy olyan családi légkört teremtettek meg Mitchinek, amiben a kisfiú nem úgy fog felnőni, ahogyan mi. Aida válaszára sunyin elmosolyodom. Elsőre majdnem rávágtam, hogy akkor szerencsére az én gyermeki tulajdonságaimat nem örökölte keresztágon, de ahogy meghallom a földes jelenetet, kétség sem fér, hogy bizony én is ott vagyok a génjeiben és nem csak biológiailag. - Ohh, én is szerettem nagyon a virágcserepeket, és mindent, ami föld és sár. Emlékszel? - pillantok a nővéremre, akinek már lehetnek emlékei azokból az időkből, mikor én egy-két éves voltam. A mama mesélte, hogy nem egyszer kapott fel a sárból és le sem tett csak a fürdőkádban. Nem akartam, hogy sokat álldogáljanak Aidaék, szerintem Mitchi is már jobban érezné magát, ha mehetne útjára felfedezni a helyiséget, úgyhogy a kanapék felé veszem az irányt, csakhogy én nem Aida mellé, hanem a földre, Mitchihez ülök lenne. Mivel tiszta minden, ezért nem kell aggódni, hogy netalán kezébe kerülne valami rossz dolog. Az elmúlt napokban az adott erőt, hogy azokra gondolhattam, akiket szeretek és még mindig mellettem állnak, ezek közé pedig Mitchi is beletartozik. Sosem volt kérdés, hogy mennyire szeretem őt elkényeztetni, hiszen én keresztapaként abban a helyzetben vagyok, hogy ezt megtehetem, a szüleinek a dolga megtartani őt egészségesnek és jól neveltnek. Na, ez speciel nem azt jelenti, hogy én csupa rossz dolgokra tanítom, csupán ki lesz az, ha nem én, aki az ötezredik építőjáték után is megadja neki az ötezer egyediiket. - Mikor megláttam ezt a játékot, úgy rémlett, hogy ilyenetek még nincs - mondom, miközben elkezdem hasonló gyermeki átéléssel kibontani a dobozt, majd mikor már könnyen szétszedhető, átadom Mitchinek, hogy ő "zúzza szét", azt minden kisgyerek imádja. - Elvileg van benne egy már összeépített daru, egy dömper és egy buldózer. - A dömpert minden gyerek szereti, a nagy építkezésekhez pedig ezek ugyebár nélkülözhetetlenek. Philipe arcából kiolvasom a meghatódottság apró jeleit, nagyon jó érzéssel tölt el, hogy nem csak Chris szülei fogadtak családjuk részévé, Philipe pedig egy kicsit tényleg úgy viselkedik, mint egy csodálatos nagybácsi számomra, mindezt úgy, hogy meg tudja tartani a komornyik viselkedését. Fantasztikus az ember, ki egyúttal elveszi Mitchi üvegét és elhagyja a szobát a konyha felé. Miközben Mitchi megtalálja a dömpert, az én tekintetem a kisfiú és a nővérem között cikázik. - Akkor üresek az alsó polcok mindenhol? - mosolyodom el és próbálom kialakítani lelki szemeim előtt a képet, majd Taeri arca jelenik meg szemeim előtt. Esküvő... ha családtagokról van szó, mindig az esküvő jut először esezmbe és bár olyan személyről van szó, akivel nem találkozok sűrűn, interneten azért egészen rendszeresen tartjuk a kapcsolatot. - Emlékszem, igen, szoktam is néha beszélni vele. És akkor New Yorkba költöztek, igaz? Vagy... várj, tán oda hozzátok? - buta kérdés, majdnem biztos vagyok benne, hogy előbbi lesz a válasz, csak elbizonytalanodok, mivel én speciel most kuckoltam be Chrisékhez, meglehet, itt nincs kisbaba, ami miatt rosszabban kellene éreznem magam. - Mi a helyzet velük? Nem tudod, hogy miért költöznek ide? - Miért alatt speciel azt értem, hogy mi mozdította el őket és szánták el magukat épp most, biztosan történhetett valami újság, amit Natalie ki tudja miért, de nem osztott meg velem. Mikor kérdésével rám terelődik a szó, tudom, hogy most nem lenne helyénvaló elterelni a témát tulajdonképpen arról, amiért most mindketten itt vagyunk. Ha valaki más kérdezné, lehet nagyon finomat, nagyon távolról indítanám a válaszomat, ám Aida esetében ez olyan lenne, mintha megkérdőjelezném a közöttünk lévő viszonyt. Azt is tudom, hogy a rövidke kérdésével megadja nekem a lehetőséget, hogy úgy válaszoljak neki, ahogy jónak érzem, ezért hálás is vagyok neki, noha már szűkülni is kezd a gyomrom, hiszen egyértelmű számomra, hogy ki fogom mondani. Ki fogom... csak még nem tudom, hogy hogyan. - Hát... - kezdek bele valahogyan kicsit nyögvenyelősen. Nehezen tudom, hol kezdjem, az emlékek miatt pedig az arcom is kissé szomorkássá válik. - Tudod, várható volt, hogy apa megtudja és ez be is következett. Igazából semmi sem lepett meg, a reakciója sem. Viszont aminek örülök, hogy most én hagytam ott őt a szobájában és nem ő tessékelt ki engem, egy percig sem engedtem, hogy azt érezze, hogy majd könyörögni fogok a kegyelméért. - Próbálom a pozitív részét megragadni, a negatívval nem fájdítanám Aida lelkét, azok látszódnak arcomon szavak nélkül is. Rossz érzés kiszolgáltatottnak lenni, de még rosszabb az a tudat, hogy ezt a saját apád teszi ezt veled. Nem vagyok hülye és tudatlan. Neurológusnak tanulok, tudom, hogy a következmények mind kihatnak rám és feltehetőleg rosszul irányítják majd a személyiségemet, de pont ezt igyekszem kompenzálni valahogy. - Annyira szükségem lett volna mindig is egy apára, hogy az elmondani nem lehet. Nem tudom, miért alakult így az életem, vagy hogy utolsó gyerekként tényleg másban részesültem-e, mint mondjuk Adam, vagy esetleg te, de én tényleg úgy gondolom, hogy az apahiány miatt kezdtem el férfiak szeretetét keresni. - Ennyire őszintén még sosem beszéltem erről a dologról senkinek, de Aidanak sem talán. Lehet, hogy Aida is pont ugyanabban szenved, mint én, annak a különbséggel, hogy ő nő és a férfi társ, férfi szeretete iránti vágya teljesen normálisnak tűnik. Adamot megfejteni meg sem próbálom, ő egy robotnak tűnik. A különbség apa és anya között, hogy anya azért mutatott irántunk szeretetett, csak apa mögé bújva, és tán ez is elég volt nekünk ahhoz, hogy ne alakuljon ki a vágyódás. De azt sem tartom kizártnak, hogy csak én vagyok ilyen szeretethiányos és az egész az én agyam problémája, bárhogy is, a tényeken ez nem változtat. - Christopher szeretem engem. Először én sem akartam elhinni, de azóta többször is éreztem, hogy így van és benne megbízok. Ha úgy tetszik, azt is mondhatnám, hogy őt választottam a család helyett, de ez ne értsd félre, jó? Nem én állítottam választás elé önmagamat, én meg akartam volna maradni családtagnak, miközben Chrishez is kötődöm! - kicsit elcsuklik a hangom, de azért nem adom ennél több jelét a bennem lévő fájdalmaknak. Átölelem az ölemben játszó Mitchit is, aki mintha megérezne valamit, rám néz felfelé, s elmosolyog. Apró csókot nyomok feje búbjára, mindeközben pedig, pont a pillanatnyi csend közepette megérkezik Philip is a kért italokkal. Még én is kaptam kávét, pedig színtisztán emlékszem, hogy elfelejtettem kérni. Nagyon figyelmes ember, ám ezúttal nem akarok rá nézni, ahhoz túlságosan csillognak a szemeim az előbbi érzelmes kifakadásomtól. - Tervezel bármit tenni ezek tudatában otthon? Nem szeretném, ha bajba sodornád magad miatta, tudod... - utalok vissza arra a beszélgetésre, amit még terhesen folytattunk. Tudom, hogy nem fog butaságot csinálni, de azért aggódni érte még mindig lehet. - Tudsz bármit arról, hogy mi zajlik most otthon? Apa mérgében nagyon sok mindent hozzám vágott és nem úgy tűnt, mintha az életben látni akarna, de a kártyáimon még mindig rajta van a pénz. - Ami pedig anyát és Adamot illeti... fogalmam sincs, ők mit gondolnak. Feltételezem teljesen le vannak sokkolva, hogy összejöttem Chris-szel, pláne azok után, hogy Adam nem egyszer tárgyalt már a párommal a cégeket érintő kérdésekben.
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Bronx
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Yoon Jeong Han
280
★ :
Vas. Aug. 29, 2021 8:36 pm
Aiden & Aida
A magam részéről, mióta megszületett a kisfiam, képtelen voltam ugyanúgy látni önmagam, vagy a világot, mint korábban. Nagyjából utoljára akkor éreztem magamban hasonlót, amikor az első szerelmemmel olyan szintekig jutott el a párkapcsolatunk, hogy a szüleink háta mögött egyszerűen kivettünk egy hotelszobát magunknak, és ott töltöttük az éjszakát. Mind a ketten azt hazudtuk otthon, hogy egy barátunknál leszünk vendégségben, azonban másnap, zuhanyzás után én már nem ugyanazt a tinilányt pillantottam meg a tükörben, mint aki korábban voltam. Ha definiálnom kellett volna így, harminc évesen az életem, akkor csak az járt a fejemben, hogy akkoriban válhattam talán nővé, de még én magam képtelen voltam a saját nőiességem megélésére. Más volt, amikor a kisfiamat a karomba kapva, ismét megigazítottam reggelente a rúzsom, vagy párszor átfésültem a tincseimet az ujjaimmal. Manapság úgy éreztem, hogy most, a jegygyűrűmmel az ujjamon és a Taeyanggal közös gyermekünkkel a karomban élem meg igazán azt a nőiességet, amit akkoriban egyáltalán nem éreztem volna a magaménak. Fiatalon az ember képtelen elképzelni magát családos emberként, viszont én magam is érzékelem, hogy Mitchie megszületése óta egyszerűen olyan dolgokat teszek és gondolok, amik korábban talán rám nem voltak annyira jellemzők. Mindig fontos volt számomra az, hogy minőségi időt töltsek el magammal, ebből a szempontból pedig a férjemnél ideálisabb partner nem volt. Szerettem benne, hogy vannak saját barátai, cége, és elfoglaltsága, emiatt pedig nekem is lehettek hasonló vágyaim. Azonban amióta megszületett a babánk, én magam lényegében nem bánnám, ha örökké csak vele kellene lennem. Ezek a dolgok miatt határozottan reménykedtem abban, hogy a szüleink és Aiden rendezni tudják majd a viszonyukat. Én jelen helyzetben egyáltalán nem akartam beleszólni és elkezdeni okoskodni, hogy anyaként mit gondolok erről a szituációról, mert mögöttem nincs akkora rutin, mint ami a szüleink esetében fellelhető, illetve én magam szimplán csak más ember vagyok, mint ők. Nem jobb, nem rosszabb… Egyszerűen csak más. Innentől kezdve annyit tehettem, hogy testvérként az öcsém mellett voltam, hiszen ő volt az egész szituáció elszenvedője, és igyekeztem nem szítani otthon a feszültséget. Pontosan tudtam, hogy ha túl feltűnően kelnék a védelmére, azzal többet ártanék, mint segítenék, így egyszerűen azt a módját választottam a helyzet megoldásának, hogy támogatni fogom őt. Még akkor is, ha amúgy elég mérges voltam a kialakult szituáció miatt. - Ha szeretnél egészségesebb lenni, akkor akár rád is küldhetem az egyik barátnőmet – én magam is éreztem, hogy egy kicsit incselkedek vele most – Nem szeret veszíteni, szóval végül nem lenne választásod. Mondjuk nem voltam biztos abban, hogy Aiden szívesen töltené egy csapat harmincas nővel a társaságát. Egyrészt ő nem olyan volt, mint sok korabeli fiú, akik jól érezték magukat attól, ha esetleg be tudtak fűzni egy már elvált nőt, másrészt pedig tartottam tőle, hogy Heidi képes lenne az én csodálatos öcsémet rövid időn belül kikészíteni. Nem mintha bármi bajom lenne a nővel, mivel nem véletlenül soroltam a barátaim körébe őt is, viszont pontosan tudtam, hogy nem feltétlenül egyszerű vele. Csak mert szerintem az a nő bárkit megesz reggelire, és nem azért, mert az illető mondjuk tesze-tosza lenne. - Emlékszem, igen – én magam is éreztem, hogy a helyzethez képest túlságosan is vidáman nevetek fel, de nem tudtam nem csillogó szemekkel visszagondolni a bébi Aidenre – Ha nagyobb lenne a fiam, akkor azt gondolnám, hogy te tanítod a rosszra. Lényegében a nagybátyja, az ő dolguk az, hogy partnerek legyenek a csintalanságban. Nekünk kell nevelni a gyereket, éppen ezért képtelen lettem volna bármelyik rokonomra megharagudni azért, mert bátorítja a Mitchellt, hogy eleven legyen. Persze mindennek van egy határa, ugyanakkor én magam elég tudatos szülőnek tartottam ahhoz, hogy fél szemmel mindig a gyereket keressem, emiatt pedig még sosem történt semmi olyan, amivel mondjuk bántotta volna magát. Az nem baj, hogy fel akarja fedezni a világot, igazából akkor lennék nagyon kétségbeesve, ha túlságosan csendes lenne és nem mászná körbe az egész házat, nem tapogatná végig a különböző tárgyakat. Mert az azt jelentené, hogy nem fejlődik rendesen. - Nem ilyenünk tényleg nincs még – mosolyogva tűrtem pár tincset a hajam mögé, a tenyeremet pedig a kisfiam fejére fektettem – Biztosan nagyon fogja szeretni, ha még te is ilyen lelkes vagy miatta. Remélem az apja is újra éli majd a gyerekkorát, hála neked. Mindig szerettem nézni, amikor együtt játszottak. Soha nem zavart túlzottan, hogy tönkretették a tökéletes rendet a nappaliban, mert a férjem nagyon aranyos volt, miközben a Mitchie-vel építkezett. Meg egyébként is, általában összepakoltak, de engem az sem zavart túlzottan, ha rám maradt ez a munka. - Kíváncsi leszek melyik lesz majd a kedvence – halkan felnevettem, aztán én magam is leguggoltam hozzájuk és mosolyogva néztem végig, ahogyan a kisfiam nevetve szaggatja szét a dobozt – Köszönd meg szépen Aidennek és adj neki puszit majd. Nyilvánvalóan most lekötötte az, hogy a doboz tartalmát figyelje, de az öcsémnek próbáltam jelezni, hogy nyugodtan hajoljon oda hozzá. Már egy ideje próbáljuk így vagy úgy, de belé nevelni a fiunkba azt, hogy a maga módján köszönetet tudjon mondani a környezetének. - Igen, sajnos muszáj. Most minden legfelül van, és nem érem el a dolgainkat – halkan nevettem el, miközben megcsóváltam a fejem. Ennek ellenére nyomtam egy puszit Mitchie fejére, aki időközben mosolyogva fedezte fel az összeépített darut és forgatta az ujjai között – De gondolhatod, hogy majdnem szívbajt kaptam, amikor a vázát kezdte el piszkálni. Nem akarom, hogy megsebesítse magát. Más kérdés, hogy nekem otthon székre kell állnom olykor, hogy elérjem a polcok tetejét, ha Nate nincs otthon, de ennyi baj legyen. Inkább, minthogy Mitchie vágja el a kis ujjait, vagy legyen bármi egyéb baja. - Igen, itt van a városban – a pillantásomat folyamatosan a kisfiamon tartottam – Sajnos nem költözött hozzánk. Kollégiumba akart menni. Tudod, ilyen korban már mindenki ciki, aki huszonöt felett van. Halkan nevettem fel. Nem voltam benne biztos, hogy ez a valódi ok, de amikor a férjem azt mondta, hogy a húga „nem akar minket zavarni”, akkor lényegében más nem jutott eszembe. Nyilvánvalóan túl udvariasra lett nevelve az a kislány ahhoz, hogy az én arcomba vágja azt, hogy egy vénasszony lett belőlem és már nem jó velem lógni meg vásárolgatni. Mondjuk ennek nem tudom pontosan mennyi volt a valóságalapja, mert már volt szerencsénk együtt elmenni valahova, meg mindig nagyon örül, amikor mintatermékeket adok neki, hogy tesztelje őket. Mindenesetre nem akartam túl sokat látni a dolog miatt, mivel úgy gondoltam, hogy jó volt a kapcsolatom azokkal a rokonaimmal is, akikkel nem feltétlenül a vérünk volt a közös bennünk. - Csak Tae Ri jön egyedül – halkan sóhajtottam fel – Nem igazán értjük miért, de iskolát akart váltani. Én nem kérdeztem meg, mert ha a férjemmel nem beszéli meg, akkor egyszerűen nincs jogom őt faggatni. Én sem lennék boldog akkor, ha mondjuk valamelyik testvérem furcsán viselkedne és Tae Yang szólna bele mi a családi dolgunkba. Úgy gondolom, hogy igen… Valamilyen szinten mi most egyesültünk, de ettől függetlenül meg kell húznunk bizonyos határokat. A magam részéről igyekeztem megkönnyíteni Aiden dolgát és lehetőség szerint nem ránézni, amikor beszélni kezdtem. Pontosan tudtam, hogy a közöttünk levő kapcsolat az nem semmiség, emiatt pedig már a jelenlétem is meg fogja nyugtatni az öcsémet. Bíztam benne, hogy mindez tényleg így van, mivel én is hasonlót éreztem, amikor vele töltöttem az időmet. Valahogy minden a helyére került… A fontos kérdéseket vele vitattam meg. Nem tanácsot akartam kérni tőle, szimplán csak a figyelmét. Én pedig ugyanezt próbáltam neki megadni azzal, hogy végighallgattam, amit mondott, miközben a Mitchie puha hajszálait simogattam, és hagytam, hogy megragadja a mutatóujjam és az új játéka felé húzza azt. - Nem kell válaszokat keresned arra, hogy miért kezdted el szeretni a férfiakat, Aiden – ezen a ponton néztem csak rá, és igyekeztem elmosolyodni – Nem számít. Te nem más vagy, hanem különleges. Ezt sose felejtsd el. Finoman simítottam végig a haján, mivel jelen pillanatban nem szívesen értem volna túl sokszor a bőréhez. Nem volt tudomásom arról, hogy milyen fázisban lehet a gyógyulása, de abban szinte biztos voltam, hogy szívén a szüleim nagyobb sebet ejtettek. Ezen a ponton kényszerítenem kellett magam arra, hogy visszafogjam az anyatigrist, ami azóta ott van bennem, hogy Mitchellről tudomást szereztem. Tudtam, hogy a jelenlegi helyzetben nem túl ésszerű erővel beleugrani ebbe az egészbe, mert többet ártok vele, mint segítek. - Köszönjük szépen! – lágy hangon szólaltam meg, amikor a komornyik visszatért, és egyből fel is álltam, hogy segíthessek neki a dolgokkal. Mivel egyelőre nem tudtam, hogy Aiden szeretne-e hozzányúlni az italhoz, szimplán a dohányzóasztal szélére helyeztem azt, a sajátomat pedig mellé. Egyedül a kisfiam üvegét adtam az öcsém kezébe. - Nem gondolom azt, hogy tényleg te önszántadból választottál volna közöttünk és Chris között – kicsit szomorkás mosoly költözött az arcomra – Amit anyáék elkövettek az egy hiba volt. Talán a jövőben meg fogják majd bánni. Viszont a mi házunk ajtaja mindig nyitva fog állni előtted. Ezt Tae Yang nevében is ki merem jelenteni. Remélem tudod, hogy mi mindig a családod maradunk. Egy finom puszit nyomtam a halántékára, mert sokkal inkább éreztem azt, hogy ebben a helyzetben ténylegesen érzelmi támogatásra van szüksége. Ez nem olyan volt, mint amikor mondjuk a felvételijét várta az egyetemről, szóval én magam is idomulni a szituációhoz. Boldog voltam, hogy engem keresett meg, mert ez azt jelenti, hogy bennem még mindig bízik. - Én magamtól a témát nem fogom felhozni nekik. Adjunk egy kis időt apának, jó? – egyelőre elég elfoglaltak voltunk, mivel a párom húga is ideérkezett, illetve mind a kettőnknek rengeteg volt a munkája… Nem beszélve arról, hogy a saját gyermekünk egyelőre csecsemő volt, illetve igyekeztük kivenni a részünket a dolgok társasági részéből is, tehát nem szakítottuk meg az eseményekre járást, szimplán csak kevesebbet vállalunk, mivel nem tudunk minden alkalommal ott lenni a fiúnk miatt. - Szerintem őszintén, csak időre van szüksége. Nem gondolom, hogy apa utálna – picit megcsóváltam a fejem, aztán én magam inkább az ablakra szegeztem a pillantásom – Tudod… Mi egyáltalán nem terveztük azt, hogy gyerekünk lesz, egyszerűen csak összejött. Amikor megjöttem, akkor kicsit meg is ijedtem, hogy Yang még nem áll rá készen, vagy nem szeretné megtartani. Viszont azt látom, hogy sokkal boldogabb, amióta megszületett Mitchie. Csillogó szemekkel nézi, pedig nem az ő testében növekedett kilenc hónapon át. Ezért hiszek benne, hogy apa nem utál téged, szimplán csak meg van döbbenve és attól tart, hogy neked is bajod eshet, ha ez az egész kiderül. Nem tudja kezelni a helyzetet. Az én hangom is elcsuklott, amikor megosztottam vele ezt a történetet. Tisztán élt bennem a szituáció, mivel a kisfiunk lényegében annak idején az egyik ok volt arra, hogy kibéküljünk, aztán pedig egy másik arra, hogy megpróbáljunk érett felnőttek módjára folytatni a házas életünket ahelyett, hogy folyton egymás torkának ugranánk. Ez több kevesebb sikerrel össze is jött. - De ha hiányzik neked az otthonod… Ugorj át hozzánk, tényleg. És csinálok neked málnahabot – finoman csíptem bele az arcába, mert pontosan tudtam, hogy kiskorában is nagyon szerette azt az édességet, szinte mindig piros volt a szája széle, amikor szezonja volt a málnának.
Aztért annyira nem vagyok biztos benne, hogy a barátnője járna sikerrel velem, bár annyira nehéz dolga nem lenne, mivel éppen csak súrolom az egészségtelen életmód határát, egész eddigi életemben azért inkább tarthattam magam egészségesnek, ellenben, ha azt érezném, hogy mindenáron rám akarna erőltetni azt, amit én nem akarok, akkor feltehetőleg kölcsönösen kikészítenénk egymást és pár hónap leforgása után eldöntjük, hogy jobb nem terrorban élni és elengedni egymást. Na de nem mindig ennyire szélsőséges velem a kapcsolat, csak Aida szavai nem éppen egy békés szituációt festettek elém. - Ez ijesztően hangzik! Túl ijesztően… - Annyira talán mégsem akarok én egészséges életmódot folytatni, most, hogy így belegondolok, lehet elég nekem annyi, amennyit Christopherék életmódja felkínál, hiszen ők sem a csokipudingokról híresek. (Sajnos.) Nem vagyok annyira biztos benne, hogy nem én fogom Mitchit rosszra tanítani, de ezt most így nem akarom közölni Aidaval, mert még kiemeli az unokaöcsémet a kezemből és kisétál a házból, vissza az autójához, hogy aztán angolosan elhajtson. Szeretnék teljes mértékben részese lenni Mitchi életének és látni, ahogy felnő. Mivel majdnem biztos vagyok abban, hogy nekem sosem lesz gyerekem, így minden hasonló törődésemet, amit egy gyereknek adhatok, azt Aida és talán, ha az élet úgy hozza, akkor Adam gyerekeinek fogom szentelni. Leülök Mitchivel a földre és több sem kell, hogy előhúzzam az ajándékát. A kisfiú szemei egyből felcsillannak, mintha mi sem lenne természetesebb, hogy ez az övé lesz. Amint sikerül persze lefejtenem a csomagolását annyira, hogy ő szét tudja szedni az építkezéshez szükséges járműveket. Vigyorogva nézek fel az anyjára, míg ő felfedezi, miket kapott. - Ilyeneknek minden férfi örül, pláne, ha esetleg távirányítós lenne, vagy még repülni is tudna, akárcsak egy drón. – Aki ennek ellentétét állítja, az hazudik, még az atomfizikusok, orvosok, tengerészek, fodrászok, hentesek és bármilyen más szakágban dolgozók is imádják a gyerekeknek szánt játékokat, mert élvezetesek, szóval igen, bizony Taeyang is le fog ragadni a dömpereknél egy kis ideig, feltehetőleg Mitchi legnagyobb örömére. Bár puszit nem kapok, ahhoz túlságosan izgalmas ajándékot kapott, de én ezért megpuszilgatom a kis orcáját úgy különösebb indok nélkül. Olyan selymes… - Azta, nagyon elővigyázatosak vagytok, ha még te sem éred el a dolgokat – cikázik a tekintetem a kisgyerek és Aida között. – El tudom képzelni, de szerencsére akkor nem lett belőle baj. – Hiszen a váza nem sebesítette meg Mitchit, maximum picit piskos lehetett tőle, az meg nem a világ vége. Egészen jó a kapcsolatom Taerivel, már ha úgy vesszük, hogy Aida férjének a húgáról van szó, tehát érthetően nem egy olyan rokonom, akihez már sok tíz év ismeretség fűzne. Ennek megfelelően Aidaék milliószor több információval bírnak róla, hiába szoktunk azért mi is beszélgetni telefonon, vagy messengeren. Arról speciel nem tudtam, hogy tényleg ideköltöznek, vagy ahogy hallom nővéremtől: csak ő egyedül jött New Yorkba. Ez számomra érdekes, de bizonyára oka van. Egy kellemetlen mosoly jelenik meg arcomon Aida sunyi megjegyzésére, hiszen én is huszonöt felett vagyok és még csak most jöttem el a szüleimtől és még csak azt sem mondhatom, hogy önszántamból. Ciki vagy sem, néha az élet úgy hozza, hogy nincs értelme elköltözni otthonról, nálam eddig ez volt a helyzet és ha nem vadultak volna el a dolgok és Christopher sem kényszerül arra, hogy a szüleivel megetesse a valóságot, akkor talán még jó pár évig anyáékkal laktam volna. - Igazából megértem. Ha választanom kellene, én sem hozzátok mennék, hanem egy másik lehetőséget választanék. Nem miattatok, hanem mert ti olyan komplett kis család vagytok, senki sem szívesen csöppenne be az életetekbe tudva, hogy kisgyerek is van. – Mindig is őszinte tudtam lenni Aidaval, mivel tudom, hogy megért. Szerintem a szíve mélyén átérzi a lány döntését, hiába sajnálja is, hogy Taeri nem hozzájuk költözött. Pár másodperc erejéig elszomorodva nézem ahogy Mitchi szorgoskodik, miközben próbálok az általam ismert információkból kikövetkeztetni azt, hogy vajon mi állhat Taeri cselekedetei mögött. Sajnos a részleteket én sem tudom, már honnan tudnám, mikor a bátyjának sem részletezi, habár én „csak” egy távoli rokon vagyok, ha aggodalmamat fejezem ki iránta, akkor lehet vagy könnyebben megosztja velem, ha valami nyomja a szívét, vagy elküld melegebb éghajlatra és hónapokig nem akar majd velem beszélni, mindaddig amíg nem sikerül meglágyítanom a szívét, hogy újra mosolyogva köszönjen nekem. - Hmmmm - egyelőre csak ennyi hagyja el számat, de láthatóan csikorognak a bejáratott fogaskerekeim. - Szerintem, ha bármi komoly van vele, az előbb-utóbb kiderül majd. Nem hiszek abban, hogy valamit örökké el lehet hallgatni. - Vegyük például az én esetemet. Párizs nagyon messze van Seoultól és még úgyis lebuktam apa előtt. Túl kicsi és túl pletykás a világ ahhoz, hogy mindent el lehessen tusolni. Aida tulajdonképpen végigkísért engem az elmúlt években, láthatta ahogy nyakam körül egyszer szorosabbá válik a kötés, tudta, hogy miként gondolkodok és reagálok apám cselekedeteire, főként a nyomozásaira és mocskos terveire, hogy lebuktasson. Talán éppen azért haragudtam meg apára ennyire, mert szándékában állt megtudni rólam az igazságot, holott megtehette volna, hogy nem erőltetni a témát, amíg én nem követek el akkora hibát, hogy az egész világ előtt lebuktatom magam és Christophert. Ez nem történt volna meg velünk, éppen ezért, ha apa kicsit is szeretne, hagyta volna fedél alatt az én dolgomat. De bármekkora harcot is vívtam apával, arra azért vigyáztam, hogy az akkor még terhes nővéremre ne zúdítsam rá a gondjaimat, hiszen megvoltak neki is a saját nehézségei, így hát épp csak annyira hisztiztem, míg elmeséltem az aktualitásokat, de ezek éppen elegendőek voltak ahhoz, hogy most szavak nélkül is tökéletesen érti, miért kerültem Christopherhez és miért akarok egy kis ideig bujkálni anyáék elől. Megszoktam már, hogy mindig igazolnom kell magamat, akárhányszor hazamentem, meg kellett mondanom, hol voltam és miért. Nem volt ez mindig így, de az elmúlt egy évben nagyon nagy nyomást éreztem magamon. Lehet csak beképzeltem az egészen, lehet meg sem kérdezték csak éreztem a szándékot, én pedig tisztán akartam tartani magam hazugságokba burkolózva. Éppen ezért kerekednek ki szemeim Aida szavaira, mikor közli, hogy nem kell magyarázkodnom. Tényleg nem kell? Megható számomra, amit mond, így saját ujjaimra pillantva hagyom, hogy átjárnom ez a bizsergő érzés. Jól esik, bár azonosulni nem tudok vele teljes mértékben, végtére is, belém égették, hogy én más vagyok és nem különleges, az utóbbi inkább pozitív kifejezés, márpedig szerintem az én másságomat aligha lehetne pozitívnak nevezni. Azt már annál inkább, ami köztem és Christopher között van. - Köszönöm! - Végül csak-csak bólogatással szólalok meg, jelezvén, hogy bár még emésztenem kell mindazt, amit mondott, de azért megértettem és elfogadtam, innentől megpróbálom pozitívabban gondolni magamra. Elveszem Aidatól Mitchi üvegét, reflexből nyúltam érte, aztán utána realizálom, hogy valójában nem tudom, mit keres nálam a fia üvege. Simán megiszom én is, csak az vicces látvány lenne, szóval inkább a kisfiú szemei elé nyújtom, hátha kedvet kap hozzá és eszébe jut, hogy szomjas. Nem? Semmi? Majdhogynem azt érzem, hogy zavarom a játékában. Hát jó, akkor tartogatom még neki, hátha később érdekelni fogja. - Én választani sem akartam volna. Úgy akarnék élni, mint te, egyszerre Lee-ként és Na-ként. - Csak éppen én Nam-ként, már ami a kötődést illeti, házasságról én álmodni sem merek. A halványnál kicsivel erőteljesebb meghatódott mosollyal fogadom halántékomra irányított puszit, minden érintése nagy hatással van rám, mivel én is azok közé tartozom, akik éheznek az érintésekre és szükségük is van rá. Én nem tudnék egy olyan kapcsolatban élni, mint Adamék, akik szinte egymáshoz sem nyúlnak egész végig, habár kezdetben Christopher sem volt túl közvetlen. Sokáig féltem, hogy zavarja a bújásom, de mostanra azért már megtapasztaltam, hogy élvezni és a maga módján viszonozza is. - Remélem tényleg javul majd a helyzet a távoli jövőben. – Oké, most nagyon mérges vagyok rájuk és látni sem akarom őket, de azért örökké nem akarok háborúban állni velük. Persze, ez nem rajtam fog múlni. – Igen tudom! Ki is használom a kedvességeteket, efelől ne legyen kétséged. – Vigyorodom el, ami kicsit testidegen a hangulatomhoz képest, de hát mi tagadás, szeretem Aidaékat, úgyhogy gyakran leszek náluk ezután is. – Nálatok mindig olyan jó és békés lenni. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy most nyugodjunk le és hagyjuk ülepedni a történteket és a milliónyi érzelmet, ami kavarodik bennünk, vagyis bennem és apáékban. Nem tudok még teljesen racionálisan hozzáállni a történtekhez, ahhoz túlságosan frissek az emlékek és még mindig látom nyomait az arcomon, fáj is rendesen, de talán pár hét és én is le fogok tudni nyugodni, amennyibben hagyják. De Aida szavainak hiszek, ha szerinte anyáék is most emésztik a történteket és nem fognak további intézkedéseket hozni ellenem, akkor talán ez így is lesz. - Oké. Megpróbálok addig is nem rájuk gondolni. - Szerintem mindketten tudjuk, hogy ez nem fog sikerülni, mindössze csak jól csengő szavak. Újra megpróbálom felkelteni Mitchi figyelmét az üvegre, ezúttal már elveszi tőlem és ügyetlenül a szájába veszi, ami mosolyt csal arcomra. Nem tudom, mennyire bírja el egyedül az itókáját, úgyhogy még ott tartom nála a kezemet, hátha szükségessé válik. Arra én magam sem számítok, hogy a kisfiú önként mászik az ölembe és foglal helyet, mint egy kiskirály a trónján. Feje búbjára puszit nyomok és gyengéden átölelem pocakját, így hallgatom Aida történetét. Mosollyal fogadom a boldog képeket, ahogy Taeyang, mint apa foglalkozik az unokaöcsémmel, régen, mikor megismertem Aida párját, akkor még ezt én nem tudtam volna elképzelni róla és mégis, tényleg sokat változott a világ azóta, na meg ahogy nővérem is mondja: Mitchi születése óta. Kétségtelenül személyiségváltó tud lenni egy gyerek születése és őszintén mondhatom, hogy én nagyon örülök kettejük közös boldogságának, annak ellenére is, hogy meglepve hallom, hogy nem tudatos volt egy a kis angyalka itt az ölemben. - Én tudtam, hogy veletek nem lesz gond. Oké, ez most nagyon naív kijelentés talán, de ha valami biztos volt első pillanatoktól kezdve, mikor már ketten jelentetek meg a családi ünnepségen és nem csak te egyedül, az az, hogy mindketten nagyon küzdő személyiségek vagytok, nem adjátok fel, ha nehézség éri a kapcsolatotokat. Ti szeretitek egymást, tisztelitek egymást és ezért Mitchie érkezése is erősíthette bennetek az összetartozást. – Nem okoskodás, mindössze csak egekig szeretném magasztalni a kapcsolatukat, ami bár lehet nem rózsaszínül tökéletes, de egyik kapcsolat sem az. Ettől függetlenül vagyok annyira makacs, hogy még ezzel sem tud teljesen meggyőzni afelől, hogy apa tettei mögött aggodalom és apaiság lakozik. Talán így van, de aki nekem ennyi mentális és fizikai fájdalmat okozott, attól már én ezt nem igazán tudom elképzelni. Majdnem kibukik számon a kérdés, hogy vajon Taeyang képes lenne több alkalommal is izomból megverni a fiát, de nem akarom, hogy a nővérem belegondoljon egy válasz erejéig sem ebbe a szituációba, így hát átfogalmazom magamban a kérdést. - De Taeyang sosem tudná annyiszor és olyan erősen megverni… a legnagyobb kincsét… – elcsuklik a hangom, de még időben kapcsolok, hogy ne mondjam ki Mitchi nevét, hiszen a fiú már sok dolgot megért, amikről mi még nem is sejtjük, hogy felfogja, ezért nem akarom, hogy értse, miről beszélünk éppen most – mint ahogy engem apa. Szóval én megértem és várok, hogy megeméssze, de már több éven keresztül emészti elvileg. Párizsból is ezért hívott haza és bevallom, nem most vert meg engem először. Ez már a sokadik alkalom. – Nem tudom, mikről tud Aida és mikről nem, én azért igyekeztem nem világgá kürtölni, hogy milyen sérelmek értek a múltban. És akkor felmerül a kérdés, hogy Aida, mint anya mit tenne? Ő hagyján ezt, mint ahogy anyánk sem tesz semmit apám ellen? Kavarog a gyomrom, szemeimben majdnem megjelennek újra a könnycseppek, de próbálom nem engedni őket előbújni. Időközben hallom, ahogy a főbejárat ajtaja becsukódik, az előtérből Philip hangja szűrődik be tompán, ahogy köszönti a hazatérő igazgatót. Az én szerelmemet. - A málnahabot te tudod a legjobban elkészíteni. Már azért megérné autóba ülnöm – vigyorodom el hálásan, amiért ismét tökéletesen oldotta fel a feszült és szomorú pillanatot. Mindeközben Mitchi megunta az egyhelyben ülést, hogy őszinte legyek, már az is csoda, hogy pár percen keresztül tudott az ölemben lenni fecergés nélkül. - Aida… - húzom ki magam, ezzel elhitetve magammal, hogy újra erős vagyok az iménti témák után. – Szerintem hazajött Chris. Szeretnél találkozni vele? – Tudom, már beszéltük, hogy igen, de azért újra megkérdezem mielőtt vagy belépne ide, vagy én magam hívnám be. Feltehetőleg magától nem zavarna meg minket, ahhoz ő túl udvarias.
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Bronx
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Yoon Jeong Han
280
★ :
Hétf. Okt. 10, 2022 7:53 pm
Aiden & Aida
- Tudom én – az arcomon egy széles mosoly ült, miközben választoltam neki – Vannak olyan barátnőim, akiktől még én is félek. Itt konkrétan egy nőre gondoltam, akinek a nevét maga a Sátán is rettegve mondta volna ki. Nagyon kedveltem Heidit, bár valószínűleg rengeteg olyan ismerősöm van, aki nemes egyszerűséggel megrökönyödne azon, ha elkezdeném ecsetelni, hogy a nő és én mennyire hasonlók vagyunk. Talán én csendesebb, visszafogottabb és mindenekelőtt házas életet éltem, míg ő éppenséggel akkor váltogatta az alkalmi partnereit, amikor csak kedve támadt ehhez. Ezzel egyébként semmi baj nem volt, nyilvánvalóan az emberek libidója sem azonos mértékű, arról nem is beszélve, hogy példának okáért míg nekem komfortos volt az, hogy majdnem tíz éve ugyanazzal a férfivel vagyok együtt, addig ő szerette a szabadságot és a változatosságot. Ezzel ellentétben pedig baromi érdekes, hogy én egy saját üzletet alakítottam ki, míg ő a családi örökségét viszi tovább, egyébként meglehetősen jól. Lenyűgözőnek találtam, hogy egy nő ilyen mértékben elkötelezett legyen egy olyan vállalat iránt, ami autókkal foglalkozik. Én nagyjából annyit értettem ehhez az egészhez, hogy el tudtam dönteni azt, hogy melyik járművet találom szépnek és a férjemre bíztam az én igényeimre szabott személygépkocsi kiválasztását. Heidi pedig egy olyan nő volt, akit az ember képtelen lett volna ilyen pozícióban elképzelni, mégis megállta a helyét. Csodálatra méltó, igazi nő. Hiába káromkodott, és volt néha rossz a modora, tőle nőiesebb személyt ennek ellenére nem sokat láttam. Ezt pedig pont a benne lakozó erő és határozottság tette. Ő amazon típus volt, nem pedig egy finom személyiségű valaki. Ettől függetlenül egyébként sokkal nyugodtabb vagyok, amiért a fiam nem Heidi hanem az öcsém ölében ül. Talán Aiden is rosszalkodni fogja tanítani, de legalább olyan dolgokat nem tanul el tőle, mint amit mondjuk Heidi imád csinálni. Itt elsősorban pont a csúnya beszédre gondolok és arra, hogy képes lenne úgy beszélni egy ilyen kisbabával, mintha az már felnőtt lenne és tökéletesen értené, hogy miről van szó. Egyébként mind Taeyang, mind én úgy vagyunk vele, hogy az ilyen aprós kis lényekkel is értelmesen kell társalogni, mert képesek felfogni a dolgokat és így tanulják meg a beszédet. Mitchie még egyetlen értelmes szót sem mondott nekünk, de ez nem jelentette azt, hogy ne akartunk volna továbbra is beszélni hozzá. Semmi baj nincs azzal, ha a fiunk lassabban tanul, vannak ilyen beállítottságú emberek, ami dolgunk pedig az, hogy igazodjunk hozzá ahelyett, hogy kétségbeesnénk egy semmiség miatt. - Én is pont arra gondoltam, hogy valószínűleg az apja is örülni fog neki – nevettem el magam – Szerintem sokan meglepődnének azon, hogy milyen lelkesedéssel mászik végig a nappali szőnyegén a gyereke után. Talán nem volt tökéletes a kapcsolatunk és a házasságunk, de határozottan voltak érzéseim Taeyang iránt, már a legelejétől fogva. Egyikünk sem volt biztos abban, hogy készen állunk szülővé válni, ez pedig utólag visszagondolva elég felelőtlen döntés volt tőlünk. Pontosan tudtuk, hogy egyrészt luxus lenne a mi gyermekünktől megválni, mivel mindent tudunk számára biztosítani. És azzal is tisztában voltunk, hogy szeretnénk kisbabát, mind a ketten vágytunk a szülőségre és féltünk a szerződésünkbe foglaltaktól. Azóta persze sok minden változott, én pedig képtelen voltam nem csillogó szemekkel nézni azt, ahogyan a férjem a kisfiára mosolygott. Talán ez volt a utolsó darabka kirakós, aminek a helyére kellett kerülnie, mi ketten mégis furcsán kezeltük az életünk további részét… Még mindig nem volt tökéletes a kapcsolatunk és képtelenek voltunk beszélni az érzéseinkről, de egyre gyakrabban bújtunk össze a kanapén minden ok nélkül. - Nehéz volt egyébként az otthonunk terveinek elkészítése, mivel Taeyang az égig ér – nem mintha nem találtam volna nagyon vonzónak azt, hogy mennyire csinos alkattal áldotta meg a sors őt, de ettől függetlenül én még mindig csak egy átlagos magasságú nő voltam, akinek konkrét kardió edzéssel ért fel az, hogy elérjem a konyhabútorokat. Nyilván a saját felségterületemen lehettek volna alacsonyabban a szekrények, de elég bután nézett volna ki az, hogy ha minden a lakásban magasan van, a konyhánkat pedig hobbitokra tervezik. - Ez nagyon kedves és figyelmes tőled – mosolyodtam el és finoman simítottam végig a feje búbján – Viszont mind a ketten nyugodtak vagyunk akkor, ha tudjuk, hogy jól vagytok. Taeri esete kicsit más volt, mivel ő még kiskorú, tehát mind Nate, mind én tartottunk tőle, hogy szüksége van arra, hogy valaki felnőtt mellette legyen. Kollégiumban élni egy dolog, de ő most több kontinensnyi távolságra van a szüleitől. Persze így is próbáltunk tökéletes támaszok lenni neki, elvégre nem szenvedett hiányt sem ételben, sem pénzben, de ettől függetlenül a kedvesem szinte betegre aggódta magát azon, hogy milyen szoknyákat hord a húga. Nem tudom, hogy az apaság tette ilyenné, vagy mindig zavarták az ilyen dolgok, de valószínűleg erre soha nem kapunk már választ. Mielőtt a kisfiunk megszületett volna még nem foglalkoztunk ilyen dolgokkal és valószínűleg a kislány is túl pici volt ahhoz, hogy hasonlókon gondolkozzunk. - Én is ebben reménykedem – és egyet is értettem az öcsémmel, mivel a házasságommal kapcsolatos zűröket leszámítva én se nagyon tudtam eddig eltitkolni semmit örökké. Az pedig, amit az öcsém mondott egy kicsit a saját fejem felett is megkongatta a vészkorongokat, ugyanis rettegtem tőle, hogy mi lesz a családunkkal, ha kiderülnek dolgok. Nem gondolom, hogy a férjem alkoholfüggő lenne, de határozottan nehéz megmagyarázni, hogy miért veszekedünk ennyit az ivási szokásai miatt. Ha bármi kiderül abból, hogy nem minden tökéletes közöttünk, arra rámehet a kapcsolatunk. Én pedig most már túl önző voltam ahhoz, hogy feláldozzam mindazt, amit egész eddig sikerült elérnünk együtt. Elmosolyodtam arra, amikor köszönetet mondott nekem, holott egyáltalán nem vártam ezt tőle. Ennek ellenére tudtam, hogy mindez nagyon sokat jelent neki és ettől az én szívemet is megmelengette az érzés, hogy valamivel komfortosabbá tehettem számára az egész helyzetet. El sem tudom képzelni, hogy min ment keresztül, amikor rájött arra, hogy nem a nőkhöz vonzódik és valószínűleg mennyit ostorozta magát emiatt. Ezen a ponton bármivel, ha a segítségére voltam, az engem boldoggá tett. Mert tudnia kellett, hogy nem ő a probléma, hanem az a világ, amiben élünk. - Jelenleg nekem is jó így élni, de talán ez a jövőben változni fog – vontam meg a vállam – Úgy érzem, hogy nem egy utónév határoz meg. Ettől függetlenül szeretem, amikor Na Tae-yang feleségeként hivatkoznak rám. Mindig büszkeséggel töltött el, hiszen az én szememben a saját férjem volt a legszebb, legokosabb, legtörődőbb ember, amiről mi sem ad nagyobb tanúbizottságot annál, hogy mennyire döcőgősen indult a kapcsolatunk. Soha nem éreztette velem azt, hogy kevesebbre tartana engem csak azért, mert a házasságunkat előre elrendezték. Emiatt pedig én hálás voltam neki. - A szüleink értelmes emberek, idővel rá fognak jönni arra, hogy ezzel nem dőlt össze a világ – talán most úgy tűnik számukra, de valójában hasonlóról szó sincs – Tudod, hogy ők más körülmények között nevelkedtek, mint mi. Lehet, hogy csak időre van szükségük. Nekem pedig nem dolgom kimondani azt, hogy mérges vagyok, amiért így viselkednek. Összességében azt éreztem, hogy meg sem érdemlik Aident és hülyeséget csináltak a maradiságuk miatt. Ugyanakkor valahol mégis megnyugodtam, amiért egyrészt nálunk békére lel, másrészt ezek szerint tényleg jól palástolhatjuk a kapcsolatunk viharos oldalát a férjemmel, ha az otthonunkat az öcsém békésnek tartja. Néha rosszabb volt, mint egy véres csatatér, hiába volt otthonos és makulátlan a házunk. - Sajnos ez a legtöbb, amit jelenleg tehetsz – halkan sóhajtottam fel, miközben ráfogtam a karjára. Finoman simítottam rajta végig párszor a hüvelykujjammal, közben pedig azon gondolkoztam, hogy nem tudok mondani semmi okosat, ezért talán inkább az a legegyszerűbb, ha hallgatok. Vannak olyan helyzetek, amikor összességében a hallgatással tesszük a legtöbbet a másik emberért. - Összességében igazad van, jól látod a kapcsolatunkat – ezt pedig én is nagyon könnyen állítottam, mivel a saját érzéseimmel teljes mértékben tisztában voltam. Jobban, mint bármi mással ezen a világon – Taeyang alapvetően nem szereti, ha egyedül megyek valamilyen eseményre. Mondjuk eszemben sem lett volna elmenni valahova, ahol mind a kettőnknek ott kellett lennie. Ha nem fértek bele a programok a napirendünkbe, akkor egyszerűen nem erőltettük bele őket feleslegesen. Az, hogy külön jelenjünk meg bárhol, csak támadási felület lenne annak a személynek, aki az adott találkozóra elment, ezt pedig mi nem akartuk biztosítani senkinek. - Taeyang és apa összehasonlíthatatlanok – ehhez határozottan ragaszkodtam – A férjem a haladó szellemben hisz, ezért foglalkozik üzlettel. Emellett a legszelídebb természetű férfi, akivel valaha találkoztam. Részletkérdés volt az, hogy mennyire idegesítő veszekedni vele, mivel folyamatosan csak a saját igazát fújja, amivel nagyon fel tud idegesíteni. Viszont ettől eltekintve én is mondtam neki olyan dolgokat, amiket határozottan megbántam és nem vagyok szent. Szóval összességében azt tudtam mondani, hogy apa az én szememben rendelkezett hibákkal, ugyanakkor a férjem más. Róla nem feltételezek olyan dolgokat, ami miatt apát elítéltem. - És erről miért nem szóltál nekem? – tettem fel a kérdést. Hiába volt nyugodt a hangom, benne volt az is, hogy ellentmondást nem tűrök, most válaszolni fog nekem, ha akar, ha nem – Valószínűleg arról van szó, hogy apa számára felfoghatatlan az, amin keresztülmész. Jelenleg nem védeni akarom őt, csak próbálom megérteni, hogy mitől ilyen. Mondjuk az lenne a legegyszerűbb, ha a férjem következő üzleti útja majd Szöulba vezet, akkor én is meglátogatom a szüleimet, és egyszerűen felteszem azokat a kérdéseket, amik kavarognak bennem az egész esettel kapcsolatban. Látom az öcsémen azt, hogy nincsen teljesen rendben, erre pedig szerettem volna rákérdezni, hogy pontosan mi jár most a fejében, de mielőtt megtehettem volna, meghallottam én is azokat a hangokat, ami miatt már nyoma sem volt az arcán a korábbi frusztrációnak. A megjegyzése után pedig úgy éreztem, hogy most arra van szüksége, hogy ne forszírozzuk tovább a történetet. - Ha gondolod, valamikor vihetek majd be a kórházba is – ahhoz tudnom kellene mondjuk azt is, hogy mikor és hogyan dolgozik. Örültem, ha a saját beosztásomat fejben tudtam tartani néha. - Persze, hogy szeretnék – ez jelen helyzetben nem is volt kérdés – Te is tudod, hogy már régóta meg akartam őt ismerni. De előtte kérdezd meg mindenképp, hogy alkalmas-e neki ez.
A mai nap egészen átlagos. Apám hivatalos bejelentése óta, miszerint lemond a vezetői pozícióról és átveszem én, alig pár hét telt el, de egy örökkévalóságnak tűnik. Ez végtére is nem meglepő, mivel erre készültem egész életemben, bár hamarabb következett be, de gördülékenyen történt az átadás. Sajtó is érkezett az ünnepélyes fogadásra, beszédeket mondtak, díjak lettek átadva és természetesen rengeteg kérdés érkezett apámhoz, talán mé több felém, amelyekre politikailag korrekt módon válaszoltunk. Vagyis úgy, hogy ne derüljön ki a hír hirtelensége. Igazándiból gyermek korom óta elő vannak készítve a papírok, de az ügyvédemmel azért átolvastattam, hiába családtag, a munkaügyeket nem szabad összekeverni ezzel a ténnyel. Egyetlen egy módosítást kértem, ami lényegében szabadabb kezet ad nekem a jövőre tekintve, egy kis záradékban volt szó a jövőbeli házastársamról, azonban végig nőként hivatkozva, ezt módosíttattam apám legnagyobb csalódottságára. Erről Aiden-nek még nem beszéltem, nem szeretném ha félre értene, vagy ha túl nagy jelentést kerekítene ennek a tettemnek, ami már önmagában is elgondolkoztat, hogy vajon én miért kerekítek ekkora jelentést ennek azáltal, hogy bejelenteni valóként tekintek eme döntésemre. Mindenesetre a kapcsolatunkban ezáltal semmilyen változás nem lép fel, azonban a szerződésem a jövőbeli házastársamtól való esetleges elválás esetén továbbra is biztosítja a család jóhírét és a pénz megmaradását. Szüleim ehhez egyöntetűen ragaszkodtak és ebbe nem tartottam jónak beleszólni, mivel itt nem csak a saját vagyonomról van szó, sőt. Azonban a céges bevételen felül, minden ami nekem van kiszámlázva, csakis az enyém azzal úgy rendelkezem, ahogyan kívánok, ebbe sose szóltak és nem is fognak bele szólni. Ezek amolyan „csúnya pénzügyek”, ha húgom szavaival szeretnék élni, de a borzolt kedélyek megnyugtatásához elengedhetetlen.
Egyik kezemben egy köteg papírral, másikban pedig telefonommal, egy hívás közepette érkezem haza. Nem kértem, hogy az asszisztensem hozza el ezeket a dokumentumokat egy újabb fejlesztési ötlet kíséretében, mivel úgyis erre jöttem. Voltam ma bent eleget, sőt igazából az elmúlt időszakról ez elmondható. Lényegében aludni járok haza és emiatt azon nyomban bűntudatom is szokott lenni, mikor belépek a házba, mivel eszembe jut, hogy egész nap csak a munkára gondoltam és Aiden-re egy percet sem. Egyszerűen el vagyok havazva és képtelen vagyok tartalmas időt tölteni vele. Ma ezért is jöttem el hamarabb, mert tudom, hogy nővére meglátogatja és biztosan elmesélné mi történt és nem érdekel mennyi feladatom lenne, megfogom hallgatni, mert szüksége van a támogatásomra azok után amin keresztül ment. Emellett érzem magamban, hogy nekem is szükségem van őrá, hogy kissé lelassúlhassak, hogy csak hallgassam kedves hangját, bármit is szeretne mondani és hogy együtt lehessünk. -Nem, és ezt a meeting-en is megmondtam, hivatalos e-mailt is kaptak, többre nem fogok válaszolni és ne is keressenek meg ilyen telefonhívásokkal…-felelem némileg ingerülten a telefonba új titkárnőmnek, aki nem biztos, hogy hosszútávon be fog válni, mivel nem szeret nemet mondani, azt pedig egy sikeresen működő cégnél kötelező. –…ebben az esetben emlékeztesse őket, hogy el lett utasítva a kérelmük és ami a legfontosabb, semmi féle képpen ne kapcsolja a hívásukat hozzám, nem áll módomban ennél több időt erre szánni. A protokollnak megfelelően jártunk el. –elköszönés után leteszem a telefont egészen ingerülten, amiből hangomból semmi nem hallatszott, de ha látott volna most valaki, akkor észrevette volna ennek halvány jeleit. Tudom, hogy ennek itt még nincsen vége és még lesz problémám velük, de most inkább megállok egy pillanatra, rányomnék a telefon némító gombjára, de végül csak rezgőre állítom. Ez már rég nem az a szint, amikor megengedhetem, hogy egy sürgős hívást ne vegyek fel. Philip közben már mellettem is van és jelzi, hogy Aida és a gyerek Aiden-nel együtt a nappaliban vannak. Némileg habozok, erre az eshetőségre nem készültem fel, hogy esetleg itt lesz még, de természetesen addig maradhat, ameddig Aiden szeretné. Előre küldöm Philip-et, hogy megkérdezze, csatlakozhatom-e a társaságukhoz és mivel igenlő választ kapott, így a szokásos maszkkal arcomon belépek a nappaliba, kezemben még mindig szorongatva a dokumentumokat, amikről megfeledkeztem. -Elnézést, remélem nem érkeztem túl korán-kezdem kihúzva magam és tartva egy tisztelettudó távolságot. –Szervusztok-köszönök végül majd lenézve veszem észre a papírokat, aminek hatására Philip felé sandítva adom át őket neki és tudja is mi a dolga. –Másra nem lesz szükség, köszönöm-adom tudtára, hogy semmire nincs szükségem, illetve olyanra nem, amit meg tudna adni; nyugalom és egy kényelmes fotel, vagy szék. Ekkor veszem csak észre a gyermeket és hirtelen nem tudom mit kezdjek magammal, rég nem voltam gyerek társaságában és berozsdásodtam azóta, hogy Sophie felnőtt. Aiden-re sandítok, hogy minden rendben van-e vele, arcom ellágyul vidám, de kissé gondterhelt arcát látva és ha nővére nem lenne itt, valószínűleg magamhoz ölelném, így viszont tisztelettudóan tartom a távolságot, mivel én lépek be egy társalgásba.
When I see you, it’s breathtaking
Normally I’m not like this
I want to pick and gather all
the pretty words for You
They stick in my
throat in front of You
★ foglalkozás ★ :
CEO (Hyundai)
★ play by ★ :
Joshua Hong
196
Szomb. Jan. 28, 2023 8:03 pm
Aida & Aiden & Chris
What a beautiful moment with heartbreaking pain
Annak ellenére, hogy nehezen tudok megbarátkozni a gondolattal, hogy egy nap én is apa legyek, meglehetősen szeretem a gyerekeket, imádok velük foglalkozni, pláne, ha rokonról, vagy egyik barátom gyerekéről van szó. Természetesen azért nem megyek oda ismeretlen kisfiúkhoz, kislányokhoz, hogy pesztráljam őket, az azért már túlzás lenne tőlem, viszont Mitchiért egyszerűen megbolondulok. Késztetést érzek arra, hogy minden jóval kényeztessem és talán a nagyszülőkhöz hasonlóan az én reszortom is, hogy ezt megtegyem. El tudom képzelni, hogy Mitchie olyan viselkedésformákat vált ki az apjából, amit a születése előtt elképzelhetetlennek tartanánk, Aida ezen szavai egyenesen megmosolyodtatnak, hiszen egy fiktív kép felvillan a szemeim előtt. - Emlékszem mennyi energiát belefektettél, mikor terveztétek a lakás kinézetét - mondom elismerősen, mert bár nekem is megvan a magamfajta elhivatott elegáns stílusérzékem, szeretem a jól kinéző dolgokat, de feltehetőleg nem töltenék el annyi időt a jövőbeli lakásom kialakításával, mint a nővérem, szimplán csak nem lenne hozzá elég türelmem. Ilyen tekintetben szerintem Chris igényesebb, bár azt is meg kell jegyezni, hogy ha vele költöznék külön, akkor lehet mindent pöpecre akarnék megtervezni és ezzel éppen szembe mennék azzal az állítással, amit épp az előbb fogalmaztam meg magamról. Megértem Aida aggodalmait, ha vele valami baj történne, én biztosan megveszve futnék a segítségére, úgyhogy nem várhatom el és nem is kérhetem, hogy ő ne aggódjon értem ilyen hegekkel az arcomon jelenleg. Ettől függetlenül, valószínűleg mindenki nagyon rosszul érezné magát, ha ideiglenesen odaköltöznék hozzájuk, a kedvesség és a törődés vitathatatlan, de végső soron mégiscsak már egy külön családot alkotnak, saját napirenddel és én ezt mindig is próbáltam tiszteletben tartani azontúl, hogy kezdetekben nagyon nehezen dolgoztam fel, hogy a nővéremből feleség, majd anyuka lesz. Mindezeknek borzasztóan örültem, hálás voltam azért, mert boldog és eléri céljait a család, valamint a karrier terén is, mindössze csupán kistestvérként féltem, hogy ezentúl vajon mennyire maradok magamra a nővérem nélkül. Szerencsére nem volt valós a félelmem és ezen gyorsan túllendültem. Taeriért Aida szavai és arcmimikái miatt bennem is aggodalom tör ki, így némileg együttérzően figyelem gyönyörű arcát, de abban mindketten egyetértünk, hogy ha tényleg okunk van az aggodalomra, akkor ki fog derülni, remélhetőleg inkább előbb, mint utóbb. Én alapvetően nem úgy gondolok a vezetéknevekre, mint a nevem első (vagy Amerikában utolsó) tagjára, nekem ez inkább szívbeli elköteleződés. Sokáig éreztem azt, hogy ha a Namokhoz költözök, akkor megszűnök Lee lenni és ezt a családi dolgokra érzem, nem saját magamra. Én tisztában vagyok, hogy ki vagyok, mit akarok, viszont a hovatartozás kérdését mindig rosszul kezeltem. Lee-nek lenni nekem annyit tesz, hogy a család teljeskörű tagja vagyok, minden eseményre és összejövetelre meghívnak, szülinapomat megünnepeljük és érezhetem, hogy részese vagyok a körforgásnak. Márpedig, ha a Namokhoz költözök, ez elveszik, mert olyasvalamit teszek ezzel, amit ők nem tudnak elfogadni, gondoltam én ezt ezidáig és hát egy része be is igazodott, mert jelenleg Aidan kívül senkivel sem tartom a kapcsolatot. Hiányzik, ezt el kell ismernem, nagyon szeretnék hazamenni és úgy érezni magam, mint kiskoromban, de ezek az évek elmúltak és be kell látnom, hogy ha önazonos akarok maradni, akkor le kell mondanom bizonyos dolgokról, olyanokról, amikről itt a Namoknál nem ennyire drasztikusan szükséges. Aida esetében erre a kérdésre máshogy tekintek, pláne akkor, amikor azt mondom, hogy ő egyszerre Lee is meg Na is, elvégre a mi családunknak is szerves részese maradt, de megvan a sajátja is és természetes, ha az elsődleges számára. Ezt nagyon példaértékűnek tartom, így hát büszke tekintettel nézem őt és Mitchiet egyszerre. - Már milliószor mondtam, tudom, de még mindig azt gondolom, hogy nagyon szép pár vagytok. - Pláne férjként és feleségként. Nem tudom, nekem azzal, hogy házasok, nagyon elegáns érzetet kelt a kapcsolatuk. Azokat a párokat is szépnek tartom persze, akik nem házasodnak össze, de személy szerint úgy gondolom, hogy a gyűrű mégiscsak egy olyasfajta elköteleződés és elhivatottság szimbóluma, amelynek erős összetartó ereje van. Mint ahogy Aida is említi, kellemes érzést vált ki az, ha Na Tae-yang feleségeként is hivatkoznak rá. - Lehet… - húzódik lefelé egyik szám sarka és bár jelenleg semmi jelét nem érzem annak, hogy szüleinkről alkotott meglátásai beteljesülnének, de nem szabad elutasítanom a reményt magamtól. Régen sokkal durcásabb fiú voltam, akkor simán bevágtam volna a makacs Aiden énemet és meggyőzhetetlenül tartottam volna az orromat a magasba, hogy márpedig én nem hiszek senkinek, csak a saját érzéseimnek. Utólag azért megmosolygom a régi önmagamat, de azt is meg kell jegyezni, hogy ha nem lettem volna ilyen és nem ért volna sokszor hidegzuhany, amiért kiderült, hogy számtalanszor én tévedtem nagyot, akkor talán most nem itt tartanék érettségben. - Én remélem, hogy így lesz, mert nem akarok velük örökké rosszban lenni. Igazából egy percig sem szeretnék, csak… - ennél a pontnál elcsuklik a hangom és rá kell jönnöm, hogy nem igazán tudom befejezni értelmesen a mondatot. - Ahh, nem tudom, nehéz. - Összébb húzom magam, mintha csak várat építenék testem köré. Biztosan megvan a szüleim szemszögének is az igaza, hiába akarom őket minden erőmmel hibáztatni és támadni. Még mindig haragot érzek irántuk, ezért teljesen tisztán nehéz rájuk gondolnom, de talán idővel majd én is tudok olyan objektív lenni, mint Aida. Nagyon jól esik a törődése, az, hogy próbál bíztatni és nem a családunk ellen hergelni, miközben ujjainak tapintásával kezemen kellemes és békésebb érzéseket kelt bennem. Annak ellenére, hogy Aidaék kapcsolatára én mindig mintaként tekintettem, korántsem hiszem, hogy minden pillanatban a szerelem hatalmas lánggal égne közöttük és a napok huszonnégy órájában csakis szép szavakkal beszélnének egymáshoz. Talán pont azért tartom őket csodálatos párnak, mert helyén tudják kezelni egymás kevésbé előnyös tulajdonságait és a nehéz körülményekben is összetartanak végül. Természetesen nem vagyok légy a szobájuk falán, így csak az elkapott pillanatokból és a velem megosztott történetekből tudom összerakni kettejük életét. Sosem gondoltam, hogy könnyű lenne Aidanak, sőt, itt van most és az én hisztimet hallgatja, egy csodálatos gyermeknek adott életet és gondoskodik róla, neveli, miközben a férjének is irigylésre méltó felesége. - És te szívesen mennél időként nélküle? - A válasza magával vonzza ezen kérdésemet, így nem tudom magamban tartani. Szeretnék itt lenni Aidanak és támogatni őt, mint a nővéremet. Nekem szokásom egyébként embereket, vagy épp emberekhez fűződő kapcsolataimat egymással összehasonlítani (ez talán nem egy jó tulajdonságom), de apát és Taeyangot tényleg elég nehéz feladat lenne, jelenleg is pont a köztük lévő ellentétre hívom fel inkább a saját figyelmemet, mintsem Aidaét, aki talán mindkét embert jobban ismeri, mint én és a „talán” természetesen apámra vonatkozik. - Ööö - kerekednek ki ijedten szemeim Aida számonkérésére, miközben a szívverésem is felgyorsul. - Nem akartam mindig sírva futni másokhoz és panaszkodni - sütöm le szemeimet az ölembe. Voltak esetek, amikről tud Aida, mint ahogy akkor is velem volt, mikor Párizsból hazaérkeztem a családi és egyúttal üzleti vacsorára, ahol végig dicsérte az egyetemi eredményeimet, majd a szobájában már merőben más hangulattal és egészen agresszív bánásmóddal bánt velem. Aida volt a támaszom mindig, mint ahogy most is, viszont minél inkább elmerült a házas életében, én úgy éreztem, hogy nem futhatok hozzá rendszeresen a sérelmeim miatt, mert neki is megvan a saját élete és a maga problémája. - Igen. - bólogatni kezdek, ahogy apa szemszögét próbálja megértetni velem, bár a bólogatásom inkább szomorkás, mintsem azt sejteti, hogy nagyon bele akarnék látni az apám fejébe. Most legalábbis nem, vagy talán még nem. – Valószínűleg szívesen elfelejtené ezt a tulajdonságomat – vagy elfelejtene engem, de ezt már csak magamban teszem hozzá, mert még mindig nem akarom, hogy ez a beszélgetés túl hisztisbe menjen át, így is próbálom eltüntetni a torkomban fájdalmaktól és sírástól duzzadó gombócot valahogy, amihez jól jön a málnahab adta témaváltás. - Persze! Bármikor szívesen elfogadom – mosolyodom el már egészen boldogan, vagy inkább hálásan, amiért még eljönne valamikor a kórházhoz, hogy átadja nekem. Gondolom majd úgyis beszélünk erről még, ha aktuálissá válna. Ajkaim erőteljesen ívelnek felfelé, ahogy hallom a folyosóról beszűrődő hangokat, amikből tapasztalatok alapján már tudom, hogy Christopher ért haza és ez lehetőséget ad arra, hogy esetleg bemutassam Aidanak, akin örömteli lelkesedést vélek felfedezni. - Komolyan? - csillognak szemeim Aida válaszára, majd bólintva talpra állok és az ajtó felé indulok, ahol Philip jelenik meg tökéletes időzítéssel. Összenézek a komornyikkal, izgatott szemeimből már tudja is, hogy mit szeretnék kérni tőle, így a kérdésének hangsúlya is félúton elveszik és inkább egy egyetértő, helyeslő válasznak tűnik. Nagy mosollyal köszönöm meg neki a közbenjárást, szeretem őt nagyon, rendszerint fél szavakból is megértjük egymást, pedig még nem ismerem őt olyan régóta. Visszapillantok Aidara egy izgatott mosoly keretén belül, aztán tekintetem Mitchiere szegeződik, akinek láttán ezúttal inkább a meghittség válik a fő érzelemmé arcomon egészen addig, amíg Chris lépteit meg nem hallom az ajtó túlsó, majdan innenső oldalán. Látom rajta, megjelenésén és tán szemeiben is, hogy félig még a munkán jár az esze. Persze ő akkor is kimért(ebb), ha itthon van, így hát pontosan tudom, hogy az illemtudó úriember, aki most itt áll mellettünk, a természetes és általános énje. - Szia! - üdvözlöm őt itthon ma is, pontosabban az ő otthonában, amiben az elmúlt napokban én tartózkodok többet a rengeteg elfoglaltsága miatt. Ezúttal nem támadom le egy öleléssel, tiszteletben tartom Aidat, hiába tudom, hogy ő megértőbb az ilyen dolgokkal. Igazából azt hiszem, kicsit zavarban vagyok és nem is tudom, hirtelen mit kellene tennem. Mondjuk bemutatni őket egymásnak? Már azon túl, hogy már amúgy ismerik egymást. - Christopher, - szólítom teljes nevén, mert egyébként is imádom kimondani. - bemutatom ezúttal személyesebb körülmények között is a nővéremet, Aidat és a kisfiát, Mitchiet. - Talán szükségtelen formalitás, de azért én is megadom a módját, mert így a helyes és addig sem makogok össze-vissza kipirultan. - Aida, Mitchie… ööö… szóval ő Chistopher - vigyorodom el, miközben hátam mögött kulcsolom össze karjaimat. Még sosem csináltam ilyet, mármint még sosem mutattam be egy családtagomnak sem a páromat, semelyiket, úgyhogy hevesen dobog a szívem mellkasomban, hiába nem lenne okom különösebb aggodalomra. Azt én rájuk bízom, hogy kezet fognak-e, mint az amerikaiak, vagy ragaszkodnak inkább a koreai szokásokhoz, két rutinos emberről van szó, eldöntik maguk míg én az unokaöcsém rajtam ragadt tekintetének grimaszolok kicsit. A bemutatkozást követően aztán Chris arcára pillantok, mire össze is nézünk. Látom kérdő tekintetét és szavak nélkül is értem, hogy mit sugall felém, úgyhogy egy megnyugtató, békés szemhunyással jelzem felé, hogy minden a legnagyobb rendben van velem. Ez természetesen nem arra irányul, hogy Aida és közben minimális konfliktus is kialakulhatott volna, ezt szerintem egyikünk sem feltételezi, egyszerűen csak annyira kaotikusak ezek a napok nekem, hogy sosem lehet tudni, melyik nap sírom tele a párnámat és melyiken nem, Christopherrel pedig reggel óta nem találkoztam. - Amúgy pont jókor érkeztél! - felelek én is neki azért. - Aida azt mondta, szerinte nem fog örökké tartani ez a hidegháborús helyzet köztem és apa között. - Újságolom el a nagy hírt, miközben Aidara pillantok megerősítést remélve. Erről a félelmemről sokat beszélgettem Christopherrel az elmúlt napokban, ennek fejében osztom meg vele a talán mindhármunkat érintő kérdést. Lehet egy nap apa is el fogja fogadni Christ, mint ahogy engem az ő szülei. - Ohh, kérzeld Aida! Chris a napokban vette át apja helyét és lett vezérigazgató - csapom össze a kezeimet, mintha tapsolnék. Ha nem Aida lenne itt, tuti nem hagynám, hogy a büszkeségem ennyire megmutatkozzon, de a növérem esetében ez tán annyire nem kényes téma, mint mondjuk Adam jelenlétében lenne.