New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 307 felhasználó van itt :: 17 regisztrált, 0 rejtett és 290 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (535 fő) Szomb. Nov. 23, 2024 2:45 pm-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Harry Porterfield
tollából
Ma 7:12 pm-kor
Caspian E. Lincoln
tollából
Ma 7:02 pm-kor
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 6:40 pm-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 4:56 pm-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 4:55 pm-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 4:55 pm-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 4:54 pm-kor
Bradley R. Fitzgerald
tollából
Ma 4:04 pm-kor
Caspian E. Lincoln
tollából
Ma 3:49 pm-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

trash only
Témanyitástrash only
trash only EmptyPént. Jan. 22, 2021 10:23 pm

-  Én mondtam, hogy olyan cuccot vegyél, amiért nem kár – jegyeztem meg Weissnek, miközben kifújtam a cigarettafüstöt az éjszakába. Pár órával a műszakunk vége után hívtam fel, hogy dolog van, ha akar jöjjön. Direkt így fogalmaztam, mert … nos, legutóbb a Westtel való kalandunk után realizálódott bennem igazán, hogy lényegében orosz rulettezem szerencsétlen sráccal. Nem, mintha ez a kiskapu könnyített volna a lelkiismeretemen. Weiss túl jó gyerek ahhoz, hogy nemet mondjon, szóval csak látszat választást kínáltam neki. Nem akarom tönkre tenni, nincs bennem semmilyen irigység vezérelte vágy, hogy megakadályozzam az előre lépésben, csak mert én elrontottam.
-  Beállna a hátam – feleltem Weiss azon kérdésére, hogy én ugyan miért nem másztam bele a szemeteskonténerbe. Az igazi válaszom azonban az, hogy: én nem vagyok hülye. – Ne rínyálj, lehetne rosszabb is – például, ha a szemétledobóból egy adag éppen a nyakába zuhanna. Ami ismerve Weiss híres szerencséjét, talán meg is fog történni. Sajnálnám, de nagyon jól szórakoznék. – A nyomozói munkában ez is benne van. Néha saját magad kell, hogy elintézd ezeket – magyarázom, bár sokkal inkább a megnyugtatására. A helyszínelők ezért vannak, de időnként már velem is előfordult, hogy kukákban kellett nyakig turkálnom, mert a szóban forgó szemetes a vizsgált területen kívül volt. Mintha számítana, hogy eggyel több kukában merítkeznek-e meg egy nap.
Persze, értettem Weisst. Már a negyedik szemeteskonténert túrtuk át, de még egyelőre semmit se találtunk. Némi utánakérdezéssel sikerült megtudnom pár járőr nevét azok közül, akik a leggyakrabban járőröztek azon a környéken, ahol Westtel a fegyvereket találtuk meg. Az egyikükre egy magánnyomozó ismerősömet is ráállítottam, de csak felesleges pénzkidobás volt, miután semmit se talált. Azon kívül, hogy a fickó betegesen rendmániás, mert még a szemeteszsákokat is ki-be pakolgatta. Először ez nem is mondott semmit, csak napokkal később ugrott be. Weiss pedig ezért búvárkodik a szemétben. Nem egy erős sejtés, de az estém szabad és unatkoztam, úgyhogy egy próbát megér a dolog.
- Olyan, mint a … tudod, azok a medencék, amiket feltöltenek azokkal a színes labdákkal, biztos voltál olyanban – mondanám, hogy gyerekkorába, de tudok arról, hogy egy játszóházból már kitiltották, bár a miértjeiről eddig hallgatott. Alighanem a ”sötét múltja” része. – Mély levegő, aztán úsz. Tudni fogod, ha megtalálod. Lehet pénz, vagy… drog. Ismertem egy fickót, aki rendőrként dílerkedett és hasonlóan intézte a dolgot – de mivel sok kollégájának is szerzett ezt-azt, így sokáig titokban maradt a dolog, majd visszavonult, mielőtt komolyabb változások történtek, amik tönkre vágták volna a jól menő kis üzletét.
-  Volt, hogy én is hasonlóan kaptam utasításokat, még fedett nyomozóként – nem pont így, az is igaz, de próbáltam valahogy nyugtatni, hogy amit csinál, az valódi rendőri munka, nem pedig totális agybaj.  - A kukásoktól és a csövesektől kell csak félni. Előbbiek beosztás szerint dolgoznak, szóval kijátszhatók utóbbiak pedig … ha okosak, tudják, hogy mihez nem éri meg nyúlni – vontam meg a vállam. A pénzt alighanem elvennék, a kábítószert már közel sem olyan biztos. Ha megpróbálnák továbbadni, akkor elveszik tőlük erővel, ha pedig használják, eggyel több gondjuk lesz csak. Plusz, általában tudják, hogy mi a dörgés a környéken. Alkalmazkodnak, túlélnek.
-  Na és … mi a helyzet azzal a lánnyal? Haladt valamit az ördögi terved, hogy elnyerd a szívét? – kérdeztem, miközben figyeltem, ahogy dolgozik. Ő fogalmazott így, nem én. Ahogy egyedül ő tudja azt is, hogy mi a francot értett az egész alatt. – Tudod, az, hogy rendőr vagy, nem segít. Amennyire tapasztaltam, nem éppen… családbarát munka. A legtöbb kapcsolatot elrontja az, amit csinálunk – magyaráztam, bár könnyen lehet, hogy csak azért általánosítok, hogy nekem kevésbé fájjon a dolog. Nem is feltétlen a családalapítás, az szerintem amúgy se jött volna össze. De nem sok kapcsolatom maradt. Kevés barát, akikre támaszkodhat az ember. Később pedig ezek súlyozottan számítanak, ha az ember legjobb barátja a hűtője lesz, ami ráadásul gyakran okoz csalódást, mikor tök üresen áll.
-  Ha már itt tartunk, akár… ki is szállhatsz. Ebből az egészből, amit nem hivatalosan csinálunk. Ha sok, vagy kockázatos… nekünk már szinte mindegy, de te még juthatsz előrébb. Remélem tudod, hogy ez az egész kockázatos – nem hülye, de kissé… túlpörög, főleg, ha segítségről van szó. Időnként nem árt, ha az ember mértéket tart és tud nemet mondani. Weiss pedig ennek a képességnek pedig nincs még a birtokában.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: trash only
trash only EmptySzer. Jan. 27, 2021 5:10 pm

Carlos & Weiss
you kind of suck and not in a fun way

A legtöbb munkával szemben sok elvárást támasztanak a kezdők, és sok téves információval is rendelkeznek, mert rendszerint a tévés-filmes reprezentáció sokkal fikcionálisabb, az eladhatóság kedvéért. Tényleg nem hiszem hogy lenne ez alól kivétel, akár befektetőről van szó (ahol nem, nem elég az, hogy megveszed a részvényt és akkor onnantól a semmiből gazdag vagy, de szép próbálkozás – én is úgy tudtam meg ezt egy nálam szakértőbbtől, aki mindebbe bele is bukott), akár pincérről, akár… nos, rendőrről. Tudtam én, hogy ez nem olyan mint a filmekben, és az, hogy megszerezzük az egyenruhát, nem jelent semmit. Ez nem olyan kilenctől ötig tartó meló, ahol aztán felállsz és el is engeded a dolgokat aznapra, bár úgy sejtem, ma már nem is nagyon létezik ilyen. Tudtam, mit vállaltam amikor nem csak végigküzdöttem magam az akadémián, de aztán az igencsak nevetséges kezdő fizetés ellenére is elhelyezkedtem Broooklynban, hiába mondogatta az összes tanár, hogy „az nem olyan ám, mint elképzeled”. Igazából soha senki nem kérdezte, milyennek képzelem, csak rám néztek és feltételezték hogy fogalmam sincs semmiről. Tény, hogy nem ondolom magamat túlzottan világlátott embernek, igazából Portlandet és New Yorkot kivéve még nyaralni se igen voltam máshol, és hogy talán túlzottan is barátságos vagyok másokkal, de… Azért azt illetően elég jó elképzeléseim voltak, mit is jelent rendőrnek lenni. Nem a legszebb meló, nem is a legjobban fizető, de legalább számít, amit csinálok.
Számít, amit csinálok. Ezt mantrázom magamban akkor is, amikor a hatodik szemetesbe kell másznom.
Ne már! Ezt még a tisztító se fogja kihozni! – állapítom meg elgyötört hangon, óvatosan felvéve azt az azonosíthatatlan doboznyi kínait, amiből a szósz a pólómon landolt. Próbálnék keresni egy zsebkendőt vagy valamit amivel leitathatom, mert érzem, hogy a bőrömön csorog le, de azt már két kukával ezelőtt mind elhasználtam, Carlos meg nem tűnik olyasvalakinek, aki zsebkendőt hord magánál. Úgyhogy valamiféle vállmozgással próbálom lerázni magamról a szószt, amitől úgy tűnök mint akinek epilepsziás rohama lesz. Az előzőben lévő patkánynak biztosan az volt. – De azt nem, hogy a saját bőrömet is le kell vedlenem utána…!
Azt hinné az ember hogy ennyi kukázás után már megszokja a szagot, de New York népe minden egyes konténernél képes más unodrító keverékekkel áztatni a szemetet, úgyhogy nincs megszokás. – Ha segítenél, akkor gyorsabban menne…! – jegyzem meg némileg mogorván, már magamhoz képest. Tudom, hogy én vállalkoztam arra, hogy segítek, de nem gondoltam hogy olyasmiről lesz szó, amiután a lakótársaim majd két hétig távoltartási végzést kérnek ellenem. Vajon jó ugyanaz erre a szagra mint a bűzösborz ellen? A paradicsomlé? A Beethovenben azt használtak, de nem tudom, igaz-e. Ahogy azt sem, hogy Carlos mennyire mondja komolyan, hogy túl öreg konténerben mászkálni, és mennyire csak kihasználja azt, hogy úgysem kötelezem rá. Amilyen öreg, bármikor szívrohamot kaphatna két káposztás csirke között. – Rosszabb? Hogyan? Közben lőhetnének rám?
Igazából az megváltás lenne.
Nem erre vannak a helyszínelők? Vagy a tanoncok? Vagy ilyesmi? – Szerintem hatalmas hiba hogy erre még nem találtak egy külön embert. Hivatalos kukatúrót.
Kissé kihajolok a konténerből, hogy onnan szívjak egy adag viszonylag friss, hideg levegőt, mielőtt visszafordulnék a halmok felé. Úgy érzem magam mint aki áttörhetetlen orrdugulással szenved ahogy próbálok véletlenül se szaglószervvel venni levegőt. A tetején lévő zsákokat viszonylag egyszerű a másik oldalra tolni, de az alatta lévő már ki van szakadva – vagy rágva – és így óvatosabban kell fogni, nehogy a nyakamba szakadjon az egész. Igazából az elején nem is nagyon értettem, mit keresünk, és annyira még most sem, annyit kaptam Carlostól, hogy „ha látod, tudni fogod”. Egyelőre csak annyit tudok hogy a környéken élők egészségtelenül sok rendelt kaját esznek. – Neked aztán nem volt gyerekszobád, ugye? – nézek fel rá, átdobva az egyik zsákot a mellette lévő, már átnézett szemetesbe. Még hogy labdamedence…! – Egyszer anyáék elvittek egy olyanba a hatodik szülinapomra. Fél óra múlva ki kellett üríteni az egészet, mert az egyik kölyök odavégezte a dolgát. Tulajdonképpen az tényleg hasonló volt.
Bár igyekszem nem belegondolni abban, vajon mennyi ürülék lehet körülöttem, épp elég a tény, hogy már hajszálon múlt hogy belelépjek egy széttört sörösüvegbe. Aztán Carlos sajnálhatta volna ha meghalok vérmérgezésben!
Miért nem cserélhettek információt valami szebb és egészségügyisek által is látogatott helyen, hm? Vagy egy állatkertben? Biztos be lehet tanítani a majmokat hogy üzeneteket adjanak át. Láttam egyet a TikTokon amelyik tudta tárcsázni a 911-et. Mondjuk utána nehézkes volt a kommunikáció de a szándék a lényeg – magyarázom, legalább addig se gondolkodom azon, hogy szerintem az egyik zsák az előbb magától mozgott. – Majmok, Carlos. Ők a jövő. Szerintem a rendőrkutyák helyett is jobbak lennének, tudnak fára is mászni meg minden, és sokkal meglepőbbek. Számítanál arra hogy egy majom szegezi rád a sokkolót? Ugye hogy nem!
Lehetséges, hogy kezd az agyamra menni az a válogatott párolgás ami ezekben a kukákban véghez megy.
Mármint Laurennel? – támaszkodom neki a fém oldalának, egy kicsit kifújva magam. Nem tudom ezek az emberek mit dobnak ki de erősen tesztelik a kukászsákok teherbírását. – Nem ördögi! Én csak… Ne már. A pasas úgy néz ki mintha a nagyapja lenne! Tuti megvan vagy ötven éves. Lauren pedig biztos akar gyerekeket, szerintem szegény kölykök is jobbat érdemelnek annál, hogy apu még a középiskolai kezdésük előtt végkimerülésben meghal. Ráadásul az eddigi tapasztalataim alapján kábé tíz éve van még mielőtt olyan fura öreg-szaga lesz. Aztán jön a nyáladzás…
Anya biztosan nem lenne büszke rám amiért ilyen tiszteletlen vagyok nem csak az öregekkel, de Laurennel szemben is; felnőtt nő, aki el tudja dönteni mit szeretne. Gondolom. De mi van ha csak nem tudja hogy lehet máshogy is? Akkor már ér az aggodalom?
Nem mintha baj lenne azzal, ha valaki ötven – kapok észbe. Carlos nem hajlandó megmondani pontosan hány éves, de olyan körül lehet, nem? – Csak ő az a… tudod. Akin látszik is. Biztos zabkását eszik reggelire és elolvassa az üzleti rovatot az újságban. Papír újságban! – Egyszerűen nem tudok túllépni rajta. A másik felére viszont nem nagyon tudok mit mondani. – Hát… Nem tudom. A legtöbb munka nem az, hacsak nem vagy élből gazdag, nem? Persze egy gyári munkásnál nem aggódnak, hogy lelőnek, az igaz. De mindennek megvan a maga hátránya.
Gondolom. Kár, hogy ennek a szakmának talán több mint kellene. – A kukából? – kérdezek vissza reménykedve. Bár technikailag akkor a kukából is kiszállhatnák. Samnek általában mindent elmondok, de ez az egyetlen, amit nem. És egyébként rosszul is érzem magam miatta. – Ez most honnan jött?
Rákönyöklöm a konténer szélére. – Történt valami vagy ilyesmi? – Tudom hogy Carlos nem túl jó ebben az egész beszéljünk a félelmeinkről dologban, vagy hát ha az is, nem velem. Akkor sem, ha fenntartom a véleményem, hogy a marcona külső érző  szívet takar. – Tudom hogy nem mondtok el nekem mindent és nem is kell. Azért értem hogy miről van szó. Nézd, oké, a világ elég szar hely, de ha minden ilyesmit engedünk akkor az is marad, és egyre csak szarabb lesz. Szerintem kellenek az olyanok akik néha kockáztatnak a saját részükről… És minden ellenére nekem sincs még sok vesztenivalóm. Mármint, inkább most rúgjanak ki mint mikor már lesz három gyerekem, nem? – nevetek fel mintha igaz lenne. Ha tényleg rámenne az egész karrierem, akkor… nem tudom mit csinálnék.
West is túlélte eddig valahogy. Pedig ő több szart csinált mint te, amennyire hallom.
1166 szó |
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem

trash only
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: