A munka olyan, mint a szex. Van haszna is, de nem ezért csináljuk.
Aidan and Blanche
Két hét. Alapvetően nem tűnne soknak, de mégis az, ha azt vesszük alapul, hogy elveszíted a szabad akaratod, és egy olyan egyezség részévé válsz, amit önként vállaltál, de legalább ezerszer bántál meg. Már az első két nap után látszott, ahogy megérkeztem Baiting Hollow, a hangzása alapján romantikus regények lapjaira kívánkozó, a valóságban kevésbé mesebeli, sokkal inkább munkára ösztönző helyszínére, hogy ezt bizony nem nekem találták ki.. Szerettem volna, őszintén szólva legalább minimálisan meglátni benne a jót, de tekintettel a mindenhol uralkodó állati szagokra, a frissen vágott, mások számára valószínű imádott friss szénaillatra, vagy a házak kéményéből hömpölygő esti füstös fa szagára, képtelen voltam erre. Alig három nap után fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy talán hagynom kellett volna a fenébe a büszkeségemet, vagy éppen azt a gyötrő félelmet, amely távol tartott a szükségesnél többször a Rosewood villától, és inkább kölcsön kérni, semmint itt rohadni meg akár egyetlen napig is. Nem mondom azt, hogy tökéletesen nomád volt, inkább azt, hogy nem ehhez vagyok szokva, és nem is hiszem, hogy valaha ezt a sajátomnak tudnám érezni.Mondjuk nem is kell. Sem most, sem a két hónap alatt úgy alapvetően bármikor. Kellett legalább egy hét mire egyáltalán hozzászoktam a hangokhoz vagy éppen az esti csendhez, amelyet nem törtek meg autók tülkölései vagy a forgalom monoton zaja. Hozzá kellett szoknom, hogy ha nem igyekszem, akkor nem jut melegvíz a fürdésnél, tekintettel, hogy a srácok előszeretettel vakarják magukról órákig a sarat. Persze nem mondom, hogy utána nem esett jól összeülni velük a teraszon egy közös sörözésre, ameddig az olajlámpa fénye bírta. Egy rossz, Rosamunde Pilcher regény egy kiöregedett főhősnőjének éreztem magam, aki az életének hátralévő éveit egy koszos farmon tölti, mintha minden álma ez lett volna, minden, amire az életében megkeresett dollárokat költeni akarta, amelyeket só és cukor részvények felfelé ívelő hozamából gazdálkodott ki. Nappal aztán kezdődött az egész rémálom elölről. Másfél hét után a kockás ingemben,a farmeremben, meg a csizmámban már egészen úgy éreztem magam mint aki ide született, erre a munkára, és bár még nehézséget okozott a kerítés javításnál tartani a faleceket, vagy éppen a fejésnél hordani a vedreket és beönteni a köpülő berendezésbe, figyelve, hogy mikor és mennyit lehet adagolni, de mondhatni elég szépen elboldogultam. Hogy mi is hiányzott úgy istenigazából a második hét közepére? Őszintén? A szexen kívül? Nagyjából minden. Az az élet, amelyet hátrahagytam, egy percig sem szűnt meg hiányozni, ahogyan az sem aki voltam. Ez az egész életmód nem változtatott rajtam semmit. Legfeljebb keményítette a bőrt a kezemen, sőt időnként fel is horzsoltam, lett jó pár kék folt a lábamon, vagy éppen az izzadság vörösre marta a tarkómat. Esténként pedig meleg víz ide vagy oda, képtelen voltam kisuvickolni a bőrömből a trágyadomb és a fűszerkert áthatóan összekapaszkodó borsmentás-szaros elegyét. Nem, határozottan nem az én világom volt ez, mégsem lettem volna hajlandó meghátrálni tőle. Mert egyrészt a szavamat adtam. Azt a szavamat, amit korábban már bizalom címszó alatt egy átmulatott vegasi éjszaka után olyan könnyedén eljátszottam. Tudtam, hogy az embernek ritkán jár második dobás. És bár hálás nem voltam Aidan-nek hogy ő mégis megadta, inkább csak bizonyítani akartam, hogy nem az vagyok akinek akkor gondolt engem. Tolvaj nem vagyok, csak a körülmények áldozata. Többnyire. Másodsorban azért sem, mert a látszat ellenére nem szokásom meghátrálni, ha egyszer már belekezdtem valamibe. A házasságomat sem én akartam felbontani. Persze nem állítom, hogy nem adtam okot arra, hogy Benton mégis megtegye. Nem szabad álszentnek lenni. Ettől függetlenül én lazán félrekeféltem volna a továbbiakban is a sógorommal annak ellenére, hogy Benton a férjem. Legalább családban marad a dolog. Mondjuk így is családban maradt, amelynek én már nem vagyok a tagja, Lance ellenben igen. Maradtam tehát a farmon, és eleinte ugyan igyekeztem csak átaludni az éjszakát és túlélni a napokat, minél több embert ismertem meg, zömében férfiakat, annál inkább találtam fel magam. Kártya munka után, poénkodás metszés közben, vagy a fahasábok rendezése közepette sikamlós kis régi sanzonok éneklése, amelyekkel nagy sikert arattam. Az én világom ha csak nyomokban is, de beszivárgott ide, és talán valami ragadt rám is, a szalmán, meg a bűzön kívül is a mindennapokban. Ettől még nem váltam a részévé, csak megpróbáltam belőle kihozni a legtöbbet. Tony nevét eleinte meg sem jegyeztem. Nem csak azért mert a Tony úgy alapvetően olyan nehezen felejthető név lenne, sokkal inkább mert elveszett a Johnny, Jack vagy éppen a Frank és Danny mellett, ahogyan a srácokat hívták. És a bája az egésznek az volt, hogy némelyik névből volt legalább három. A legtöbbször a hangsúly határozta meg, hogy éppen kinek óbégat az ember, vagy egyszerűen a vezetéknevükön szólították egymást. Tonyból is kettő volt. És én nem arra a nyurga, vörös hajúra gondolok, akiről az ember azt gondolná, hogy a saját lábában elesik, holott úgy vezeti a több tonnás traktort, mint más egy jól bejáratott Mustángot. A másik Tony, akinek felsőtestét, bármelyik jónevű edzőteremben megirigyelték volna az Upper East Side-on. Igazából akkor tűnt fel nekem is amikor gyakorlatilag három perccel korábban érkeztem zuhanyozni, és ő még ott volt, éppen törölközött. Két hete voltam akkor már nagyjából dugás nélkül, ami esetemben felért egy közepesen elviselhető diétával. Amiben szintén nem remekeltem sosem. A hormonjaim úgy vágtáztak, hogy egy rakéta nem nem érte volna utol, és a vizuális élmény azonnal meglódította nem csak a fantáziámat, hanem minden mást bennem és rajtam. Észrevette. Nem csodálom, elvégre nem is próbáltam meg visszafogni. Ahogyan később magamat sem. Ha fel kellene idéznem hogyan jutottunk el a munkásoknak fenntartott koedukált zuhanyzó faháztól a néhány méterrel távolabb lévő szállásig, ahol az én helyem is volt, nem tudnám megmondani. Túlságosan el voltam foglalva Tony testének ujjbegyeimmel történő felfedezésével, meg azzal, hogy ne üvöltsek bele a koraeste lassan mindent beborító, jól megérdemelt pihenést ígérő nyugalmába mindattól amit ő művelt velem. Sokan talán legendának gondolják azt, hogy ezek a kétkezi munkás srácok olyan bivaly módon jók lennének, és úgy tudnának egy nőt kielégíteni, hogy nem csak, hogy nem tudna utána lábra állni, hanem még azt sem lenne képes felfogni, hogy egyáltalán van lába. A miheztartás végett: a legenda igaz. Még hogy igaz! A valóság túlszárnyalja. A tesztoszteron keveredett a reggelről itt maradt kávé és almás pite illatával. A gyér fény, amely a helyet uralta ugyan nem romantikus volt, sokkal inkább praktikus, de tökéletesen elég is volt. Az ágyam vetetlen volt, de ki a fene bánta, elvégre úgyis összegyűrtük pillanatokon belül. Tony veszett volt, de én sem különben. Úgy mozogtam, mint egy szűz lány, aki belekóstolt a pettingbe, és most a szex-et szőröstől-bőröstől akarja. Meg őt is. Azt hiszem Tony sem sűrűn látott mostanság nőt, mert egymás ellen vacogtunk, mit két ázott kutya a téli tájban. Mégis erősen és megmásíthatatlanul húztam és cibáltam őt magamra, nem érdekelt, ha csak egy percig tart, bántam is én….akartam, mégpedig azonnal és mindent. Hogy lesz folytatás, hogy van bennünk még legalább három, egyre hosszabb menet az borítékolható. A zihálása egyre kegyetlenebb, a forróság a bőrömet égeti. Lever a víz, de jelen pillanatban erő nincs ami képes lenne elszakítani alóla. Vagy mégis? A csúcsot ostromoljuk éppen, amikor valahol a lila ködön túl érzékelem, hogy nyílik az ajtó….végtére is itt nincs az embernek magánélete, de nem vagyok az a szégyellős fajta, és Tony sem. Legalábbis erre a megállapításra jutok, amikor az ajtóban, Tony válla felett, abba kapaszkodva, az élvezet ködébe burkolózva meglátom Aidant. - Pih….pihh...llanat….mind...jáááhárt…- lihegem veszettül, bár nem tudom, hogy ez most éppen Tony-nak vagy Aidan-nek szól. Bánja a franc. Ő jött ide, bár nem tudom miért, én viszont nem vagyok hajlandó lemondani a gyönyörről, amitől másodpercekre vagyok miatta. Nem tudom mit akar, de ajánlom nyomós indoka legyen arra, hogy éppen most zavart meg. Tartozom neki, ez tény. De ha a két hét alatt egyszer sem vonszolta a közelembe a formás valagát, akkor valahogy meg kell oldanom a dolgot. Tony valószínű megsüketült, vagy totálisan kizárta a külvilágot, mert úgy feszül meg bennem mint akit belém üldöztek. Valószínű nem érzékelte Aidan felbukkanását. Szegény….ha éppen a leglélekemelőbb pillanatokban zavarják meg….előre sajnálom. Ó Aidan, olyan kegyetlen vagy!
Egész jól mennek a dolgok itt a farmon. Leszámítva azt a kemény vihart pár nappal ezelőtt, az időjárás nekünk kedvez, és a munkások is jó hangulatukban vannak, ahogy látom. Hogy ennek milyen oka van, azt sajnos nem tudtam kideríteni, mostanában elég sok dolgom akadt és mire odaértem volna a munkások szállására, már le volt oltva minden lámpa. Aztán ki tudja, lehet az egészhez köze van Blanche-nak is. Hogy mi történik a munkások szállásán, abba nincs sok beleszólásom, de van pár fiatal, egyedülálló egyed, akikre ha nő lennék, még én is rávetném magam. Na de hogy ez a jókedvük oka, vagy maga a megváltozott helyzet, azt nem tudom. Mert lássuk be… Blanche nem egészen illik be a farméletbe, ő ehhez túl… városi lány, hogy az ő szavait idézzem. Nem mintha ezzel bármi baj lenne, de tény, hogy kitűnik a többi lány közül. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a többieken látszik, hogy tipikus parasztok – mert amúgy ez nem igaz -, vagy hogy ne lennének szépek, de itt inkább a kisugárzásról van szó, semmint a küllemről. És tényleg csak ennyiről, mert ahogy a többiektől hallom, illetve ahogy néha én is ránézek, jól végzi a munkáját. Kicsit szárazan, kicsit nehézkesen, kicsit ügyetlenkedve, de alapvetően jól. Tényleges segítség a többieknek, és nekem ez számít. Lehet, hogy éjszaka engem szitkoz az álmában, napközben pedig az ébren töltött fáradalmas perceiben, de ezt legalább nem rinyálja el senkinek. Mondtam is neki, hogy ha baja van valamivel, akár velem, akár a munkával, én legyek az első, akihez jön. Na. Eddig nem igazán keresett meg. Hogy ez egy jó, vagy rossz jel, az már más kérdés. Én egyelőre betudom jónak. Ugyanakkor az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy én sem erőltettem meg magamat túlságosan. Lassan két hete van már itt – vagy már van is két hét? – de úgy igazán egyszer sem ültünk le még beszélgetni, hogy milyen itt, hogy érzi magát, satöbbi. Hogy ennek milyen okai vannak? Nos, elég sok, ami azt illeti. Az első egypár napban teljesen beterített a munka a farmon, annyira, hogy már nem volt energiám az ő habitusához. Mikor megjelentem három héttel ezelőtt az ajtajában, az a beszélgetés is elég hosszúra, túlzottan gúnyosra, és veszettül fárasztóra sikeredett, pedig akkor még egész kipihenten érkeztem. Ahhoz képest egész jól sikerült egyezségre jutnunk. Az utolsó szavaink egymáshoz akkor sem voltak épp a legkedvesebbek, és valószínűleg ma sem lesznek azok, ha majd bekopogok a szobája ajtaján. Nem mintha kopogásra szorulnék, ez pedig csak pláne olaj lesz a tűzre. De sebaj, hoztam alkoholt, ami… nos, ha a fizikánál maradunk, akkor az csak még jobban katalizálja, de most remélhetőleg paradox hatása lesz. Visszakanyarodva… volt az a nagy vihar körülbelül egy hete, ami kidöntött egy-két fát és kicsit szétvágott pár dolgot… na, azoknak a kijavítása is rendesen elvette az időmet. Hajnalok hajnaláig fent voltam, hogy minél hamarabb végezzek vele és újra visszanyerje a farm azt a rendezett formáját. Szeretek kézben tartani mindent, de az időjárásba sajnos nincs beleszólásom. Próbálhatok én óvintézkedéseket tenni a termény védése érdekében, de ha jön egy ekkora vihar, akkor az fittyfenét sem fog érni. De legalább pár hétig lesz tüzelőnk, szóval öröm az ürömben. Az elmúlt fél hét meg lényegében ingázással telt. Hol New Yorkba, hol messzebb vezetett az utam, ilyen ügyet intéztem, olyan árut adtam el, és még sorolhatnám. Szerencsére jó embereim vannak, kézben tudják tartani a dolgokat a távollétemben, ezért nem aggodalmaskodtam a farm jólléte miatt. Calinak is akadt valami dolga, amit ugyan elmondott, de annyifele állt a fejem, hogy sajnos nem emlékszem rá. Az elmúlt négy napban aludtam összesen 13, talán 15 órát, a fejem tehát teljesen kavargott. Ma délelőtt 9-kor érkeztem csak vissza a farmra. Körbekérdeztem egy-két embertől, hogy kell-e valamit segíteni, hogy haladnak a menetrenddel, mert igen, itt nálunk ilyen is van – ahogy mondtam, szeretem kézben tartani a dolgokat és reális célokat kitűzni minden hétre. Aztán mivel senki nem kért a segítségemből – vagy mert csak megsajnáltak, látván a fekete karikákat a szemem alatt -, 10-kor már a házamban húztam a lóbőrt. Az ágyig el se jutottam, a kanapéra sikerült csak rádőlnöm, mint akinél lekapcsolták a biztosítékot. Este fél 7-kor azonban már valahol a kanapé és a kandalló közötti szőnyegen ébredtem meg. Ahogy mondtam, fáradt voltam. Ha láncfűrésszel kezdték volna el felszeletelni a nappaliban lévő asztalt, valószínűleg arra sem ébredtem volna fel. Így viszont egész kipihenten éreztem magam. Készítettem magamnak egy gyors vacsorát, míg az készült, addig pedig edzettem kicsit. 35 perccel később, mikor már kellően fájt mindenem, a kaja is elkészült. Ettem, ittam, majd vettem egy kimerítő zuhanyt és a táskámat a kezembe véve megindultam a munkások háza felé. Nincs közel a miénkhez, de annyira távol sem. Egy tíz-tizenöt perces séta maximum, ennyi pedig bőven rám fért, legalább a csípős levegő még jobban felébresztett. A kocsim meg már így is megevett annyi üzemanyagot az elmúlt 4 napban, hogy úgy érzem, ő is megérdemel egy kis pihenőt. Szóval útnak indultam, figyelem a csillagokat, beszívom a harmatos fű illatát és szinte észre sem veszem, már a ház előtt állok. Ketten kint ülnek a kevés fényben és ugyan nagyban dominóznak, azért mégis leülök hozzájuk egy pár percre beszélgetni. Kiszedtem a táskámból a srácoknak egy üveg jól behűtött Jägert, majd lepakoltam nekik a poharakat és további jó játékot kívántam. Megérdemelték, elég keményen dolgoztak az elmúlt pár napban, hisz az én munkámat is ők vitték. Azaz fordítva, ők is. Belépve a házba jövök csak rá, hogy milyen jól hangszigetelnek a falak. Kintről nem hallottam, bent viszont aligha tudják elkerülni a figyelmem a nyögések, sóhajok, és erős zihálások. Sejtem, hogy nem épp Emma meg Frank szűri megint a levet, a leányzó általában elég halk szokott lenni - és hogy ezt honnan tudom, azt már a fantáziára bízom. Na meg lássuk be, bőven sokat hallgattam már ezt a szerenádot azon a vegasi éjszakán, hogy ne tudjam elfelejteni. Más esetben magukra hagynám őket, most viszont a kíváncsiság hajt, hogy vajon kinek sikerült máris elcsavarnia a fejét. Vannak itt szinglik, házasok, menyasszonnyal rendelkezők... na melyikre hajtott rá először? Bár ki tudja, hogy mik történtek itt az elmúlt napokban. Legyen ez az első, mondjuk azt naivan. Nyitva van az ajtó, valószínűleg annyira a hévben voltak, hogy még ennyire sem sikerült figyelniük. Én csak kicsit bentebb tolom, a többit pedig teszi a fizika. Na meg az olajozatlan zsanérok, amik ugyan halk, de látszólag észrevehető nyikorgással hozzák nyilvánosságra az érkeztem. Nekidőlök az ajtófélfának, és féloldalas vigyorral az arcomon integetek az ujjaimmal Blanche-nak, amint találkozik a tekintetünk. Kivárom azt a pár „pih… llanat… mind… jááhrt”-nyi időt, addig a magam dolgával foglalkozva rápillantok az órámra, figyelve a ma elégetett kalóriákat, és hát… siralmas. Még az az edzés sem hozott megváltást. Bár ha azt is nézem, mennyi mindent ettem ma... maradjunk annyiban, hogy elhízni nem fogok, és legalább az izmaim is szép feszesek most, még ha hasznát ennek úgysem fogom venni – azon kívül persze, hogy az elmúlt pár napnyi ülés után holnap valószínűleg kellemes kis izomlázzal fogok ébredni. Amint végzek ezzel a gondolatmenettel, újra felnézek rájuk és már meg is szólalok. Előtte persze a figyelmet felhívva magamra kicsit megköszörülöm a torkom. Aztán amilyen kedvesen-bájosan csak lehet, tényleg szavakba öntöm a gondolataim. - Tony, Tony, Tony… Mit fog ehhez szólni a feleséged? - de legalább Blanche jackpotot ütött, mert pont egy házas emberrel kezdett ki. Egy lélekmelengető, asztrális taps azért jár neki. Blanche-nak, nem Tonynak. - De legalább azt is megtudtam, hogy olyan hangokat adsz ki, mint egy Vad Pulyka - címzem Tonynak. Játszok a szavakkal, nagyon viccesnek gondolva magamat, miközben kiveszem a táskámból a bourbont és Blanche-hoz irányítom a következő szavaimat. - Gondoltam én is hozok egyet, de látszólag megtaláltad a sajátod. Ha mégis kérsz, kint várlak - aztán nem zavartatva magam lépek el az ajtótól és sétálok át a közös helyiségbe. Előtte lerúgom a cipőmet, felakasztom a kabátomat, felkapcsolom a lámpát, kiteszem az asztalra a Wild Turkey-t, majd végezetül helyet foglalok a fotelban, magam mellé téve a táskát is. Ha jön, jön, ha nem, nem. Én addig mindenesetre magamhoz veszem az első kézbe akadó könyvet, és felcsapom az elejénél. Ha jön, akkor nem jutok sokáig, ha nem, akkor meg legalább elleszek egy ideig.
Aidan and Blanche
Az élet nem kényszerített soha fizikai munkára, és ezért hálás voltam a sorsnak. Vagy nem tudom kinek is kellett volna annak lennem. Ugyanakkor, ha a szükség úgy hozta volna- mint ahogy jelen helyzetben a végzetem utol is ért ennek tekintetében- akkor bizony nem éreztem büdösnek a munkát. Jobban mondva annak éreztem, de ettől függetlenül megcsináltam. Persze egy idő után, elmúlva az újdonság varázsa kezdtem azt hiszem kicsit unalmasnak, jobban mondva középszerűen szürkének érezni az egészet. Többször is megfordult a fejemben, hogy egyszerűen felhívok valakit….térden csúszok, meghunyászkodok, tulajdonképpen akármit megteszek, csak szabadítsanak ki végre innen. Végül azt hiszem győzedelmeskedett bennem a “csakazértis” szellemisége, és megtaláltam a módját annak, hogy a magam számára ha nem is kedvezővé, de mindenképpen elviselhetővé tegyem az itt eltöltött időt. Hogy miért nem fedeztem fel hamarabb, hogy a birtokon tulajdonképpen az esetek nagy részében pasikkal vagyok körülvéve, akik hozzám hasonlóan az itt eltöltött idő alatt nem sűrűn elégítik ki a szükségleteiket? Van ugyan - mondják- néhány mérfölddel odább egy “Vak Nyúl” nevű krimó, ahova a szabad idejükben néhányan eljárnak. De őszintén szólva eléggé kilógtam volna az ottani közegből. Még akkor is, ha vidéki, csöcsös, termőföldi munkáslánynak öltözöm. A country zene, vagy az olcsó kisvárosi csapolt sör, a sült virsli, meg a hamburger és a pörkölt mogyoró a pulton nem az én világom. Nap közben nem igazán volt néha arra időm, hogy engedjem a fantáziámat csapongani. A véletlen ma este mégis másképp hozta. Nem mondom, hogy nem jutott eszembe a búzaszőke, azokkal a lehetetlenül kék szemeivel, meg a maróan pofátlan vigyorával, de az igazság az, hogy egyetlen porcikám sem kívánta a társaságát. Illetve egy porcikám mégiscsak kívánta, de annyit nem ért, hogy végül mégis felkeressem a házban. A büszkeségem nem hagytam ám New Yorkba, az jött velem ide a farmra. Még akkor is, ha szügyig gázoltam a szalmában, vagy éppen öntöttem az állatok itatójába, mert aznap éppen az volt a dolgom. Tony-t nem én akartam, hanem a helyzet szülte. Meg a pucér felsőteste, amelyet megláttam. Hogy ő mióta akarta ugyanezt velem, vagy neki is csak a pillanat hevében született meg a fejében az ellenállás tökéletes kizárása, nem tudom. Tulajdonképpen ha nem mondja meg a nevét valahol az ajtó környékén, amikor éppen az ölébe kapva velem együtt tolta be az ajtót, meg sem kérdeztem volna. Nem érdekelt, ahogyan az sem, hogy fél percig, vagy fél óráig tart az egész. Mondjuk abban biztos voltam, hogy órákon át tartó tökéletes izzadás nem lesz belőle. Ahhoz túlságosan kapkodtuk a levegőt, és túlságosan hevesen téptük át szinte a másik bőrét. Ujjam a nullással átnyírt, alapból is kopasz fejét úgy tapogattam mint a vak a braille-al írt Bibliát. Ő pedig megadta nekem a feloldozást. Olyan volt mint egy elszabadult, felforrott gőzgép, megállíthatatlanul haladt előre, és én hagytam magam, hogy görgessen, sodorjon, vigyen és repítsen. A csúcs előtt azonban mintha csak a semmiből érkezett volna, maga az időzítés tökéletes nagymester vigyorgott be pofátlanul. Tony vállai felett, a gyönyör kapujában elködösült tekintetemmel úgy néztem rá, hogy menten képes lettem volna egyszerre belecsapni az arcába teljes erőből mert megzavart, és egyszerre könyörögni, hogy szálljon be, adjon dupla örömöt. Tony úgy feszült meg bennem mint egy mester keze alatt kifeszített íj, és én hagytam, hogy többször egymás után áldozzon a beteljesülés oltárán. Aidan nem szólt, még csak nem is figyelt, vagy csak a tekintete járt máshol, esetleg a gondolatai is, én azonban valamiért egész idő alatt őt néztem. Mi a fenét akar, és miért nem takarodott ki a francba? Végignézte. Tony a hangját hallva úgy ugrott fel az ágyból mint egy hülye kisiskolás, akit valami ostoba húzáson kaptak. Valamit motyogott is, nem értettem pontosan mit, miközben szedte össze a ruháit. Jobban mondva azoknak a maradékát, mert a piros-fekete kockás flanelből jobbára csak miszlik maradtak. Én mondtam neki, hogy felesleges felvennie….vagy nem mondtam? Mindegy. Figyelem amint Aidan táskájából előkerül a Wild Turkey. Értelmet nyernek a fura, és groteszk humorral átitatott szavai. Tony meg csak szedegeti a cuccait, némelyiket leejti, szitkozódva hajol le érte, és láthatóan minél hamarabb szeretne felszívódni, és eltűnni, és ez olyannyira sikerült neki laza öt perc múlva, hogy még egy búcsúcsókra sem futja. Nem mintha igényelném. Tulajdonképpen megkaptam amire vágytam. Tőle több nem kell. Ellenben az az üveg bourbon igencsak piszkálja a fantáziám, meg persze az, hogy Aidan így két hét elteltével mégis mi a fészkes francnak jött ide egy üveg itallal? Méghozzá a kedvencemmel. Emlékszik, vagy beletrafált? Végül aztán egyedül maradok a hálóban, az orromban az előző pillanatokból itt maradt nyers szappan illatával, és az üveg tartalmának ígéretével, meg persze Aidan társaságával a szomszédos helyiségben, ahova elvonult. A hálóhoz tartozó mosakodó helyiségbe megyek, hogy némiképp rendbeszedjem magam. Kimossam magamból az előző perceket, amelyek miatt végre azt hiszem megint tudok normálisan és ésszerűen gondolkodni. A feszültség az élvezettel együtt távozott belőlem, és ezért hálás vagyok Tony-nak. Gyanítom, hogy Aidan a megjelenésével derékba törte azt a lehetőséget, hogy még egyszer, vele lehetőségem legyen hasonló feszültségoldásra. Köszi, szivi, igazán élvezet veled minden másodperc! Egy kék-fehér csíkos köntöst kapok végül magamra, alatta nem viselek semmit. Minek? Aidan már látott ettől kevesebb ruhában, szóval felesleges annyira túlöltözni. Nem mellesleg remélem gyorsan túlleszünk a jövetelének az okán. Nem mintha olyan sok dolgom lenne. A hajam kiengedve hagyom, de némiképpp átfésültem, és úgy negyed óra múlva lépek ki a hálóból, ott találva még mindig Aidant, aki egy könyvet olvas a lámpa fényénél. - Mondanám, hogy örülök neked, de jelen pillanatban az örömömet cseszted szét a felbukkanásoddal.- közelítem meg, és kissé lehajolva próbálom elolvasni a könyv címét, amit olyan elmélyülten olvas. Az ujjai takarják, úgyhogy nem sokat látok belőle. Talán nem is lényeges.Ellépek hát tőle, tekintetem végigfuttatom az üvegen, amelyet az asztalra tett. Aztán közelebb is megyek. Előre nyúlok és az ujjaimmal az üveg nyakán simítok, végig, mintha éppen egy férfi lenne, akit becézni kell, akivel törődni kell, akinek kedveskedni kell, hogy az enyém legyen. Ujjaim játékával egy darabig megajándékozom a hűvös üveget, aztán egyszerűen tovább sétálok, hogy az egyszerű, ám praktikus kis szekrényből két poharat vegyek elő, és azzal menjek vissza Aidan-hez és az általa hozott üveghez. A két pohár koppant az asztalon az üveg mellett, és ráhagyom, hogy majd felbontsa ha akarja, és töltsön mindkettőnknek. Elvégre gondolom ezért hozta. Egy széket fordítok be végül kettőnk közé, melybe lazán, és nemes egyszerűséggel lovagló ülésben teszem le magam. Csupasz lábaim, lágyan feszülnek neki a lakkozott hajópadlónak. Alkarommal megtámaszkodom a szék támláján, a köntösöm pedig szemérmetlen egyszerűséggel fed fel néhány részletet belőlem. - Kicsinyes beszólás volt az előbb a hálószobában Tonynak. Engem nem érdekelt, hogy nős, és mint láthattad őt sem túlságosan. De azért sikerült valamiféle lelkiismeret furdalást felébreszteni benne a felesége emlegetésével. Gratulálok, igazi faszfej vagy, Aidan!- nem, egy percig sem sajnáltam Tony-t, elvégre az ő döntése volt, az ő házassága lehet olyan gyenge lábakon, hogy máshol keresi a gyönyört. Miért hiszi mindenki, hogy a hűség automatikusan érkezik azzal, hogy hagyja magát az ember meggyűrűzni? - Eddig már láthattál akkor amikor te juttattál a csúcsra, most láthattál akkor amikor Tony. Esetleg szeretnél még másféle helyzetben is megszemlélni? Most közöld, mert akkor a következő alkalmat úgy időzítem, hogy neked is megfelelő legyen az időpont.- magyarázom, miközben a kezem néha felemelem, és mint egy karmester magam előtt hadonászok vele, alkaromat a szék támláján pihentetve továbbra is. A hangomban van egyfajta vidámság, egyfajta cinizmus, egyfajta pökkhendiség. - És mielőtt megjegyeznéd, igen, tudom, hogy nem áll jól a cinizmus, de egyszerűen kiváltod az emberből. - legyintek, végül hagyom, hogy a két karom lazán lógjon lefelé, és érdeklődőn billentem oldalra a fejem. - Most pedig hallgatlak, hogy mi volt olyan égetően fontos, hogy meglátogass? Két hét után realizálódott benned, hogy én is itt vagyok? Óóóóó bocsáss meg, el is felejtettem, hogy említetted mennyi dolgod van!- teszem az egyik kezem a mellkasomra, még bűnbánó és bocsánatkérő arcot is kerül vágnom. - Vagy esetleg valaki panaszkodott a munkámra?- teszem még hozzá érdeklődőn. Arról egyelőre hallgatok, hogy valami nő felbukkanásáról pletykáltak a srácok, akinek köze van Aidan-hoz. De az igazság az, hogy nem foglalkoztam vele túlságosan. Közöm nincs hozzá.
Nem teljesen értem, mi ütött belém. Mármint hogy miért van lelkiismeretfurdalásom amiatt, hogy nem látogattam meg korábban. Nem tartozok neki semmivel, épp ellenkezőleg, neki van egy leróvandó adóssága a számomra. Ugyanakkor volt igazság abban, amit mondtam neki körülbelül három hete… tényleg megkedveltem őt valamilyen szinten. Lehet, hogy olyan mazochista hajlamokkal rendelkezem, amelyekről még én sem tudok, de nem tehetek róla. Jól esik egy kis vérfrissítés az ismertségeim terén. Ilyen cinikus, nagyképű, pökhendi nővel rég találkoztam már, mint amilyen Blanche és egyszerűen imádok vele beszélgetni. Még úgy is, hogy konkrétan volt eddig mennyi… három? Négy? Szeretem ezt a folytonos oda-visszaságot, ezt az unhatatlan szópárbajt, aminek amúgy úgy érzem, mintha se eleje, se vége nem lenne. Kíváncsi vagyok, hogy vajon az alkohol most mit fog kiváltani belőlünk. Félreértés ne essék, nincs semmilyen hátsó szándékom ezzel a látogatással, tisztán és egyszerűen csak beszélni akarok vele pár szót, ha már eddig így ignoráltam. Ennyi jár azért neki is. Hogy ez után az este után milyen gyakorisággal fogok visszajárni, hát az már teljesen a jövő kérdése. Mindenesetre annak örülök, hogy ő is képes volt tartani a két(száz) lépés távolságot tőlem és a Calival közös házunktól. Elmondtam, az tabu, oda csak akkor lehet jönni, ha előtte szólsz, és akkor sem biztos, hogy beengedlek. Az ott a mi kis terünk, a mi kis magánéletünk. Nem mintha bárkinek is be kellene mutatni, hogy miket csinálunk abban a házban, szerintem ismernek már minket annyira, hogy tudják. Nyilván főzünk és mahjongozunk, semmi más. És nyilván Tony és Blanche is ugyanezt csinálják most éppen. Ahelyett, hogy kihátrálnék, kivárom a végét az eksönnek, és csak utána szólalok meg. Nem kell rápillantanom a félhomályban, mert így is érzem, ahogy lyukat éget a fejembe Blanche tekintete. Kár lenne tagadnom, jogosan. És azt is kár lenne tagadnom, hogy veszettül jót szórakozok rajta. A legkevésbé sem voltam kíváncsi Tony seggére, se arra, ahogy épp az alatta fekvő nőt tölti meg, mint egy hálaadási pulykát, ezért szépen kivártam a sorom, míg megteszik, amit tenniük kell. Sejtem, hogy ha élni fog az ajánlatommal a nő, akkor valószínűleg egy atomrobbanásnyi cinizmussal fog indítani, de egye fene. Nem ezért jöttem? Tony meg a házassága pedig aztán még kevésbé tud meghatni. Nem ütöm bele a dolgom mások életébe – bár ahogy az ábra mutatja, mégis -, de valami kellően szívmegállító mondatot muszáj volt kitalálnom így sebtében, csakhogy a megjelenésemnek rendes súlyt adjak. Ha mérnénk neki egy vérnyomást a hangom hallatán, valószínűleg egy VIP beutalót nyerne vele a kardiológiára. Én csak jót mosolygok magamban, míg kihátrálok az ajtóból és hallgatom a további kapkodását. Jól elbasztam Blanche estéjét, tudom, de na. Unatkozom! Meg most van időm vele beszélgetni, legközelebb ki tudja, mikor lesz ilyenre lehetőségünk. Fogalmam sincs, milyen könyvet olvasok, csak annyit sikerül leszűrnöm belőle, hogy valami sci-fi. Egész jónak tűnik, ami azt illeti. Még a végén lehet el is viszem magammal, ha nincs erre szüksége senkinek. Bár tekintve a borítón tapintható port, nem fog hiányozni egyiküknek sem. Már kezdem beleélni magam és részben reménykedni is abban, hogy Blanche inkább a maga nyugalmát választja, mikor egyszer csak megjelenik. - Bocsánat - egyelőre meghagyom az elmés megszólalásokat későbbre. Míg ő az üveget szemléli, összecsukom a könyvet és elrakom a táskámba, majd felpillantok rá. Nem öltözött valami túl, de hát minek is? Sosem értettem az olyan nőket, akik másnap reggel szégyenlősködnek. Előző este láttam már úgy is mindenedet, valószínűleg sokkal közelebbről, mint azt te valaha is fogod magadnak, nagyon újat már nem tudsz mutatni. Erre csak rejtegeti magát. Na, a doktornő legalább nem. Míg ő a pohárért megy, én kibontom az üveget és visszateszem a helyére. A poharak koppannak, az üvegért azonban nem nyúl – szóval úgy néz ki, még ez is rám marad. Ha inni akarok, akkor nekem kell tölteni. Konstatálom magamban ezt az információt, tekintetem azonban egyértelműen másfele vándorol. - Jól áll a köntös. Legalább a tied? - mosolyodom el, majd hátradőlök a fotelban. Iszunk, persze, csak tudjuk le a kötelező köröket először. - Kicsinyes, de hatásos, úgy látszik - nevetek fel jóízűen. A sértését is egyfajta bóknak veszem, nem szívom túlságosan mellre. - Nem tudom, milyen más lehetőség van ezeken kívül. Hogy hármasban csinálod két sráccal? Vagy egy sráccal, egy lánnyal? Utóbbira még talán be is fizetnék. Sőt, még vállalnám a srác szerepét is - ismét kacagok. Jó kedvem van, hiányzott már ez a nyers cinizmus, amivel most próbálja rombolni a kedvemet. Épp ellenkezőleg, csak afrodiziákumként hat rám. - Ó, de, nagyon is jól áll. Már szokatlan lenne, ha máshogy szólnál hozzám - bár nem mintha ezt a stílust annyira kérnem kéne tőle, jön az magától. Talán ő nem is ilyen és tényleg csak én váltom ki belőle a legrosszabbat? Valószínűleg. - Nem panaszkodott senki a munkádra. Vagy legalábbis nem tudom, annyira nem volt időm beszélgetni senkivel - próbálom ezzel nyomatékosítani benne, hogy tényleg nem volt időm. - Régebben napi, kétnapi szinten jártam ide erre a szállóra. Éjszakánként bedobtunk egy üveg scotch-ot, nyomtunk egy jó kis Texas Hold’Emet, aztán másnap kezdtük újra a melót. Néha egy-két óra alvással. Sajnos ezt már manapság ritkábban tudom csak összehozni, de ahogy csak erőmből telik, próbálkozom - nem tudom, ezt minek vallom be neki. Hogy is volt az, hogy nem próbáljuk a másikat meggyőzni arról, hogy amúgy mi milyen jó emberek vagyunk? Távol álljon tőlem. De azt viszont senki sem tagadhatja, hogy törődöm az embereimmel. - Szóval hiszed vagy sem, nem rajtam múlt, hogy jövök-e ide, vagy sem. Te csak a kézi munka részét látod a dolognak, de remélem nem kell bemutatnom, hogy egy farm működéséhez, profitjához ehhez azért jóval több kell. Azt a jóval többet meg én végzem, akármennyire is felemészti az időmet. De nem panaszkodom, én választottam ezt - vonok vállat, majd elnyúlok mellette az üvegért, és a poharakért. Öntök belőle mindkettőnknek, és az egyiket odanyújtom neki. - Arra akarok kilyukadni, hogy sajnálom. Őszintén, mindenféle flanc nélkül. Tény, hogy nem jöttem, de pont ezt akartam bepótolni. Na meg kárpótolni is, hát gondoltam veszek hazafele jövet veszek egy üveggel a kedvencedből és beugrok - kezdek bele végül a kérdésének megválaszolásába és a felesleges magyarázkodás elhagyásába. Felé emelem a poharamat, hogy ha szeretne, koccintsunk is egyet. Ha ez megtörténik, visszadőlök a fotelba, és felteszem az egyik lábamat a szék ülőrészére, lábujjaimmal érintve a combja belsejét. Óvatosan, mégis incselkedve. De nem húzom sokáig az agyát ezzel, komolyabb hangnemet veszek fel a következő szavaimmal. - Tehát még egyszer: sajnálom. Hogy az élvezeteidet is elrontottam, meg az estéd hátralevő részét - mert tény, van bennem egy kis megbánás, hogy így belerondítottam a terveibe. Nem sok, de ez a kevés is most kimutatkozik a bocsánatkérésemből. - Szerettem volna látni, hogy hogy vagy. Mit gondolsz a farmról, milyen a meló, hogy jössz ki a többiekkel, ilyenek - és mielőtt még jobban kiszáradnék, iszok végre egy kortyot a bourbonből is. Tudom, alapvetően nem az alkohol az elsőszámú megoldás ilyenkor, de most ezzel kell beérnem. Blanche-nak meg velem.
Aidan and Blanche
Hogy baromira pipa voltam az nem kifejezés. Nem mintha nem könnyítette volna meg Aidan a felbukkanásával az amúgy valószínű kínosra és kissé sutára sikeredett búcsút ami a Tony-val való afférom után következett volna. Itt nem volt lehetőség arra ami alapvetően egy semlegesnek számító hotelben, ahol bármelyik fél diszkréten és mindenféle magyarázat nélkül leléphet. Meg aztán itt lesz másnap is, vagy akár harrmadnap, ahol megvan az esélye annak, hogy közösen dolgozzunk. Nem éreztem ettől függetlenül elhibázott lépésnek, hogy végül összegabalyodtunk. Én nem fogok lelkiismeretfurdalást érezni miatta, sokkal inkább jól eső érzéseket generált bennem, ami némiképpen csillapította a bennem eddig tomboló feszültséget. Mondhatnám, hogy buddhai nyugalomban lebegtem, de ez nem teljesen lett volna igaz, hiszen itt volt Aidan, aki az érkezésével gyakorlatilag sikeresen beállította a vérnyomásomat, és nem feltétlenül pozitív értelemben. Bocsánat. Ennyire futja és én még el is képedek, az arcomra van írva valamiféle meghökkenés, és egyfajta várakozás is, hogy folytassa nyugodtan, de nem érkezik a riposzt a szavaimra. Kezeimet oldalt széttárom, és megvonom a vállaimat. - Hahh!- forgatom meg a szemeimet, és egy fél fordulattal magam körül hátat fordítok neki, hogy a poharakért induljak. A vállam felett visszafordulok a köntösömre tett megjegyzést hallva. - Nem az enyém. A tied. Jobban mondva a farmhoz tartozik, meg ehhez a szálláshoz. Kicsit úgy érzem magam benne mint egy nyilvános fürdőben utolsó napjait tengető nyugdíjas masszőrnő, de az anyaga egész kényelmes. Nem mellesleg a selyem ezen a helyen nem igazán lenne túlságosan környezethű, nem beszélve arról, hogy nem is nagyon lenne ki miatt viselni. Errefelé jobban díjazzák ha egy nő mellig sáros, és lóg a szájából a szalma, meg a kapanyél. Némelyik lánynak olyan redneck akcentusa van, hogy egész Texas kiömlik a száján.- magyarázom, mintha ugyan a mindennapok hamisítatlan romlott bájáról akarnék neki élménybeszámolót tartani. Visszasétálok a poharakkal, és leteszem azokat az asztalra. A felsorolt lehetőségeket hallva a homlokom ráncolom, mintha ugyan számbavenném úgy alapvetően bármelyiket, aztán kéjenc macska módjára vigyorodom el, és ragyogó szemekkel adok elő egy újabb verziót, amire ő nem gondolt. Mondjuk én sem, de így kimondva egész viccesen hangzik. - Vagy esetleg vállalhatod a lány szerepét. Egész helyes kis cuccok léteznek manapság az efféle hóbortos játékokhoz.- nevetem el magam jóízűen, a tarkómnál a hajam alá túrok és egy kicsit összekócolom. - Nem mellesleg, még akár fontolóra is vehetem a dolgot.- hazugság. Nem fogom fontolóra venni. Vagy legalábbis nem itt és nem most. Ez egy olyan közeg amibe valahogy túl mocskosnak hatnak azok a dolgok, amelyek az én rejtett és sötét fantáziámban megfordulnak. Mindenki tagadja, hogy ő nem szokta, az ő fejében soha és semmikor….és még csak meg sem fordul hasonló. Álszentség! Az ember érzésekből, nyers és zsigeri ösztönben tobzódó vágyból van összerakva. A kettőt egyensúlyban kell tartani, különben megzizzenünk. A testnek ugyanúgy szüksége van arra, hogy szeressék, hogy törődjenek vele, mint ahogyan a léleknek is. Persze nálam az előbbi sokkal mohóbb, mint az utóbbi. Az utóbbiról szeretek nem tudomást venni. Szokatlanul csendesen és még szokatlanabbul őszinte érdeklődéssel hallgatom Aidan beszámolóját arról, hogy ő alapvetően törődik az embereivel.Sokat kijár hozzájuk ha éppen ideje van, és ha a helyzet úgy hozza még akár este is itt marad kártyázni, iszogatni a világ dolgairól eszmecserélni. Elhiszem neki. Leginkább azért mert amióta itt vagyok én is beszélgettem az emberekkel, és kirajzolódik róla valamiféle kép, de ettől még nem leszünk barátok. Ez egy kényszer szülte kapcsolat: egy elhibázott lépés következtében bekövetkezett okozat, amely elmúltával többé nem lesz közünk egymáshoz. Miközben beszél, átnyújtja a poharat én pedig kortyolok belőle, majd az alkarjaimat továbbra is a szék támláján pihentetve, a poharat forgatom magam előtt. A gyér fényben csodás, borostyán színe olyan mintha hívogató, mézédes bűnbeesés lenne. Elmosolyodom, és felpillantok rá. - Óóóó szóval emlékeztél rá, hogy ez a kedvencem! Azért elég komoly kis processzor lehet a fejedben, hogy minden nőnek emlékszel a kedvencére. Vagy várj, hadd találjam ki! Van aki a nőknek a mellméretére, az alsóneműje színére emlékszik, de Aidan Guinness nem! Nem ám!- emletem meg a kezem, benne az itallal, és a mutatóujjam eltartva a pohártól megingattam azt. Majd egyik szememmel hunyorítva, mintha rá céloznék, az előbb ingatott mutatóujjam egyenesen felé céloztam. - Ő arra emlékszik, hogy egy nőnek mi a kedvenc itala!- aztán itt meg is akadok, amikor a lábával a combomhoz ér. Ösztönösen összerezzenek. Én nem tudom hogy csinálja, de ez a pasas még mindig hatással van rám! Fizikálisan biztosan. Van abban valami, hogy egy fickó minél inkább fel tudja húzni egy nő agyát, annál inkább képes felvinni az egekig a vágyait, és fél perc alatt elérni, hogy úgy kívánja, mint egy bolond macska tavasszal a kandúrt a hátsó kertben. Nem tudom eldönteni, hogy még jobban felhúz, vagy inkább megnyugtat, ahogy az előbbi pofátlan és minden ízében nagyon is kiszámított flört hirtelen megszűnése után valamiféle űr keletkezik. Pár másodperces, de mégis ott van. Iszok inkább. A bourbon végigégeti a torkomat. Lehunyom a szemeim, és élvezettel adózok ennek a páratlan és nagyon kellemesen maró italnak. Lassan nyitom ki a szemeimet a szavai hallatán. - Ha még egyszer bocsánatot kérsz esküszöm, hogy kizavarlak.Nem áll jól neked. Amúgy meg nem sajnálod. Abból ahogy rám néztél miközben elmentem, kurvára nem sajnáltad. Volt valami perverz önelégültség abban ahogy néztél. - nem, eszem ágában sincs elhinni azt, hogy tényleg nem sajnálja. Bár nem is számít mit hiszek. A felvetett téma hallatán azonban elkerekednek a szemeim. Nem szólok, de az arcomra van írva, hogy finoman szólva sem nagyon tudom hova tenni a kérdést. Oldalra nyúlok az asztalhoz, ahova az üveget tette. Ehhez most nagyobb adag kell. A poharamat félig töltöm. Nem aprózom el. Ha úgyis nekem hozta, nem mindegy? Jöjjön az a bódulat! - Szóval ha jól értelek, vásároltál egy üveg jó minőségű bourbont. Ami a kedvencem. Most tekintsünk el attól, hogy emlékeztél rá, hogy ez az.Ha vissza tudnád idézni, hogy milyen combfix volt rajtam Vegasban, vagy azt, hogy hány órakor rendeltük fel a szobába csokoládés epret, netán még azt is, hogy milyen lapokkal mérted rám a végső csapást, istenemre térdre borulok előtted.- a poharat az ajkaimhoz emelem és kortyolok belőle. Aztán még egyet. Apám mindig azt mondta, hogy a bourbont nem úgy isszuk mint a bort. Van ebben valami pátosz és kényelem, amivel az ember megtiszteli ezt az igen becses és nagyon is nemes nedűt. - Mindezt azért, hogy megkérdezd hogy érzem itt magam? - a kérdés hangszíne cseppet sem nélkülözi a méltatlankodást, vagy éppen a hitetlenkedést. Felegyenesedem, majd a lábam átlendítem a széken, és felállok. A poharat a kezemben tartva, azzal hadonászva magyarázok neki. Ha már kérdezte….. - Megvagyok. Vegetálok. Elviselek és túlélek. Mégis mit vártál hogy érzem itt magam? Szerinted azért vagyok itt, mert jönni akartam? Szerinted azért maradok, mert olyan hűdejóóóóó itt nekem? Hát nem!- lendítem fel a poharat, benne az ital ide-oda lögybölődik, néhány mozdulatnál úgy tűnhet mindjárt ki is löttyen de azért arra figyelek, hogy ez ne történjen meg. - Nem bírom ha szabályok közé szorítanak.Ha minden reggel arra ébredek, hogy vagy Johnny próbálja beindítani azt a szutyok buickot és már negyedszer ad rá gázt, és nem veszi észre, hogy a gyújtáson kellene állítani akkor talán nem szenvedne az a szerencsétlen kocsi. Hogy jövök ki a többiekkel? Nos, az egyiknek, mondhatjuk úgy az elsőnek éppen a szemtanúja voltál, és hála neked valószínű messziről el fog kerülni mint a leprást. Kösz szépen! Ha esetleg cölibátust akarsz elrendelni az embereidnek, akkor most szólj, mert akkor inkább bejárok a Vak Nyúlba én is a srácokkal. Az önmegtartóztatásnál még az is jobb.- miközben nagyon lelkesen magyaráztam neki, és hadonásztam a poharammal, amelyből időnként, meg-megállva ittam is, a köntös elől összekötött öve kioldódott és ide-oda lebegett miközben beszéltem. Hol megvillantott mindent, hol eltakarta. - Itt vagyok, mert ez volt az alkunk része. És itt maradok ameddig kell. Ennyi, nem több.- tártam szét a kezeim, a köntös pedig azzal együtt, mint két óriási szárny szétnyílt. Nem kötöttem újra össze. Minek? Lényegtelen, hogy mégis hogy van. Helyette, rövid időn belül harmadszor töltöttem újra a poharamat. A bourbon-ről két dolgot kellett esetemben tudni: gyorsan hat és még őszintébbé tud tenni. Már ha ennél jobban lehet. És amúgy lehet, mert vannak dolgok amikről nem tettem még neki említést. - Szeretném én is megkérdezni, hogy hogy vagy megelégedve a munkámmal….de szerintem aaaaaannyniiiraaaa….- húztam el magát a szót a szemeimet forgatva kicsit talán teátrálisra véve a figurát -....fogalmad nincs mit csináltam ez alatt a két hét alatt, hogy felesleges lenne.- vontam meg a vállaim, és újabb kortyot küldtem le, a bódulat felé lépve egyet azon a bizonyos pokolba vezető lépcsősoron.
Ahogy a szavait hallgatom, nem tudok másra gondolni, csak hogy mennyit képes beszélni. Lehet, hogy nem vagyok oda annyira a bourbonért, de úgy érzem, előszeretettel fogom iszogatni ma este. Bár ez függ attól is, hogy az ittlétem milyen hosszúra fog nyúlni. Ugyanakkor figyelek minden szavára, és be kell vallanom, sikerült érzékeny pontra érnie. Talán először az eddigi diskurzusaink során. - Elnézést kérek a lányok nevében is. Nem lehet mindenki olyan szofisztikált, szépszavú nő, mint jómagad - szavaim halvány egyetértést sugallnak, de valójában nem így gondolom. Lehet, hogy van akcentusuk a lányoknak, sőt, biztosra veszem, hogy van. De a texasiakhoz képest ők úrihölgynek számítanak, és most nem a texasiakat nézem le vagy ócsárolom, hanem tényt közlök. Jártam már ott, van pár ismerősöm abban az államban, és volt hogy több hetet töltöttem el ott. - Á, jobb szeretem, ha a szerepek nem cserélődnek fel - meg nincsenek ilyen irányzatú fétiseim sem. Sok mindent csináltunk mi Calival az elmúlt tíz évben, de az ilyesfajta dolgoknak már csak a gondolatát is elvetem. Vannak helyek, amik outpotok, és maradjanak is outpotok. És ezt értem én mindkét nem részére. Én nem kérek oda semmit, cserébe én sem rakok. Bár Blanche pont olyannak tűnik, aki még valószínűleg ezt is élvezné. Mindkét oldalt, ami azt illeti. Na nem, azt majd játssza Tonyval, én kimaradok ebből. - Vehetnéd, de úgysem fogod. Túlságosan dacolsz velem ahhoz, hogy ilyet tegyél értem - hülye azért nem vagyok, ne próbáljon meg beetetni. Ugyanakkor hibáztatni sem tudom, mégis ő van most a kényelmetlen helyzetben, nem én. Unott fejjel hallgatom az újabb szónoklatát, és bárminemű válasz vagy reakció helyett csak belekortyolok a bourbonbe. Marja a számat, marja a torkomat, de a jelenlegi csípős időhöz és asszonsághoz csípős szájíz is dukál. Van még itt a táskámban sör, meg normális, minőségi scotch, de most megteszi ez is. Nem szeretek kibontani egy üveget, hogy aztán utána csak álljon a polcomon. Inkább kibontom, aztán elfogyasztjuk minél hamarabb. Ha ízlett, akkor meg úgy is venni fogok megint. Nyilván a különleges piákkal máshogy bánok, de azok általában nem kaphatók szupermarketekben. Nem úgy, mint akár az éppen esedékes Wild Turkey, akár a táskámban csücsülő Lagavulin. Van igazság abban, amit mond, csak nem a teljes képet látja. - Talán az ember nem tudja utólag megbánni a cselekedeteit? Ennyit sem nézel ki belőlem? - mindenféle gúny nélkül kérdezek vissza neki. Abban a pillanatban tényleg csak jót röhögtem a helyzeten, de inkább annak abszurditásán, semmint célszerűen azon, hogy most jól elrontottam a kielégülését. Jó, nyilván az is közrejátszik benne valamennyire. Mindenesetre abban a pár percnyi csendben és nyugalomban, amíg ő a kijövetel mellett határozott, volt időm kicsit gondolkozni és ha nem is teljes megbánás van bennem, de nem hazudtam az előbb. Ténylegesen van bennem sajnálat az előbbiek miatt, még ha ez tőlem akármennyire is abszurdul hangzik. De hát mit mondjak? Meglágyított kicsit az elmúlt tíz év. Más személy voltam régen, és még mindig van bennem egyfajta lenyomat a múltból, csak jó mélyre eltemetve. De nem minden. A megfigyelőképességemet muszáj a farmon is hasznosítanom, illetve üzletkötésnél az embereken, így ez nem sokat romlott az eltelt időben. A felvetésein igaz, el kell gondolkoznom pár másodperc erejére, de annyira azért nem ködösek az alkoholos mámorban köttetett emlékek, mint azt ő hinné. Kisvártatva, néhány légvételnyi idő múlva reagálok is a szavaira. - Vörös-fekete fehérnemű, egy cseppnyi lilával keveredve a virágok belső szirmainál. Nem volt túl kurvás, mert fedte a megfelelő stratégiai pontokat, de kellően kihívó volt ahhoz, hogy felpörgesse az ember fantáziáját és kíváncsian fejtse le őket. Az epret 1 és negyed 2 között rendeltük, miután kutyában, és mielőtt lovaglóban csináltuk volna. Míg kihozták, addig még azért gyorsan elkezdtük felkészíteni a másikat a következő menetre, akármennyire is érzékenyek voltunk az előzőek után. Ja, és egy három király-két dámás drillel nyertem el a játékot, mert jobbnak bizonyult a te ász drillednél - na, most már borulhat nyugodtan a térdeire. Figyelem, ahogy feláll a székből, addig én magam is töltök még egy adagnyit a bourbonből. A második kör máris sokkal könnyebben csúszik le a torkomon, és ez csak még egyszerűbbé fog válni, ha így folytatom. Úgy érzem, teljes kört értem. Megint az fordul meg a fejemben, hogy mennyit tudja jártatani a száját, viszont lenyűgöző, hogy milyen választékosan teszi mindezt. Felvont szemöldökkel pillantok le néha a ruhájára, aminél egyre és egyre jobban enged a kötés. Nem vonja el a figyelmem, de ahogy az már lejöhetett neki, elég figyelmes vagyok mindenre. - Isten ments! Dugj felőlem, akivel akarsz, ha neked ez kell, csináld. Ne menjen a munka rovására, én mindig ezt mondtam - még ha neki nem is, de másoknak igen. Nem először nyitok rá valakire ebben a házban, maradjunk annyiban. A legtöbbüknek azonban jobb hallása van, mint Tonynak, ők már azt is észrevették, ha a bejárati ajtón jöttem be, nem kellett egészen a szobáig másznom. Meg én nekem is volt már itt egy-egy fülledt, átmulatott éjszakám, így nem én leszek az, aki az első követ veti. Sok minden vagyok, de álszent nem – vagy legalábbis próbálok nem az lenni. Sokszor összejön, néha nem – mégiscsak ember vagyok. - Értem - ennyivel konstatálom a szavait. Nem sok, nem elmés, de elmond mindent, amit kell. Mi mást mondhatnék? Nem fogok tovább sajnálkozni azért, amilyen helyzetbe hozta magát. Mindent magának köszönhet, mindazt a fáradalmat, kínt, ami itt a farmon éli. Ez van, ezt kell szeretni. A pőresége nyilvánvalóan nem kerüli el a tekintetem, úgy mérem végig őt újra, mint azon a Vegasi estén egy hónappal ezelőtt. Na jó, nem teljesen úgy, mert akkor azért már inkább a farkam vezérelt, mint bármi más. - Akkor meséld el, mit csináltál, Blanche. Tudom, hogy nem könnyű ez az egész szitu, de ha szeretnéd, add ki magadból. Panaszkodj, ha akarsz, meghallgatom - szólalok meg, miközben felállok a fotelból, és öntök a magam, meg az ő egyre jobban fogyó poharába is az alkoholból. Már több, mint a fele elfogyott, ami azért nagy szó ahhoz képest, hogy maximum tizenöt perce bontottuk ki. A szövegelésből ennyinek tűnik, de ahogy forog Blanche nyelve, egy ötöst még talán le lehetne húzni belőle. Újra odakoccintom a poharamat az övéhez, bár tósztot nem fogok mondani. A szavaim gúnyosnak, kötekedőnek hangozhatnak, de inkább megértést próbálok sugallani vele, amit a hangnememből, illetve a vállára, karjára simító kezemből remélem megért. Nem tapizom sokkal tovább, azért azt sem próbálom meg beadni neki, hogy annyira öribarik lennénk. Nem vagyunk azok. Egyszerűen csak ugyanúgy törődök vele, mint a munkásaimmal. Mert ha úgy nézzük, ő is annak számít jelenleg. De azért vele van egy kis plusz múltam, ami miatt akaratlanul is elfogultabb vagyok. A komolyságot ezért sem tudom olyan hosszú ideig megtartani. Újra lepillantok rajta, és halk nevetéskezdeményt ejtek meg az orromon keresztül, mielőtt visszakapnám a tekintetem az arcára. - Vagy jobban menne, ha én is ennyiben lennék? Még a végén túlöltözöttnek fogom érezni magam - szórakozok kicsit magamban. A túlzott komolyság valahogy nem az én karakterem. A szavaimat (a mostanit és a korábbit egyaránt) komolyan gondolom, még ha valamilyen módon ezt is elviccelem. Jó, Blanche ehhez még lehet nincs annyira hozzászokva, de ki tudja. Lehet, hogy egész jó emberismerő, csak kell pár találkozás hozzá. Na de igen. Alulöltözöttnek érezni magam a saját kezűleg épített házamban? Szép dolog. Jó, nyilván nem egyedül húztam fel az egészet, illetve azért az elmúlt tíz évben bőven sok újítást, bővítést, és modernizálást megélt már ez a két-három főnek indult szálló. Akkor még két-három volt, most körülbelül ötször-hatszor ennyien férnek el benne kényelmesen. Nyilván 15 szoba azért nincs a házban, de néhány szobán belül van valahol 3 ágy is. Meg vannak az általam csak nászutas lakosztálynak hívottak, ahol Blanche-ék voltak éppen. Ezeket az ágyakat sok páros megjárta már, maradjunk annyiban.
Aidan and Blanche
Egy héttel ezelőtt baromira díjaztam volna, hogy felbukkan. Váratlanul és meglepetésszerűen sétált volna be az ajtón azzal a letörölhetetlen és igazán vonzó módon féloldalas vigyorral, amit soha nem tudok figyelmen kívül hagyni. Még akkor sem ha éppen a legrosszabb passzban találkozunk. Jobban a dolgok mögé nézve mi tulajdonképpen az első alkalmat leszámítva csak rossz passzban találkoztunk idáig. Ha valaki csupán abból akarna megítélni, ahogyan a beszélgetéseimet folytatom Aidan-el, valószínű egy kiállhatatlan nőszemélynek gondolna, aki képtelen kipréselni magából legalább egy kedves szót. Pedig mi sem áll távolabb a valóságtól. Aidan személye az ami mégis ezt hozza felszínre. - Én szépszavú? Jesszus!- mutattam magamra és felnevettem. Őszintén szólva mindent lehetett rám mondani a közelében csak azt nem, hogy szépszavú vagyok. - Inkább talán valóban szofisztikált, abból is a radikálisan minimális fajta. És én megmondtam már az elején, hogy nem passzolok ide.- ingattam a fejem, és ez valóban így is volt. A nők rémesen unalmasak, a többsége igazi pletykafészek. Nincs ezzel baj valószínű azoknak, akik vevők rá. Persze nem mondom, hogy nem akadt közöttük olyan akivel én is szívesen elbeszélgettem, és némelyik egész kellemes meglepetést okozott, nem elsősorban a választékos megfogalmazásával, sokkal inkább a tudásával. Ha valaki, én igazán mentes vagyok mindenféle előítélettől,elvégre tíz évig egy afroamerikai felesége voltam. - A dac mióta zárja ki, hogy fontolóra vegyek valamit, ami akár nekem is jó lehet? Cihhh...hitetlen vagy, szivi!- cöccentettem néhányat a fejem ingatva, és valamiféle pofátlanul huncut mosollyal megtoldva. No jó, azért nem akarok teljesen ellentmondani magamnak, hiszen érte valóban nem tenném meg. Magamért annál inkább. Világ életemben elsődlegesen magamat helyeztem előtérbe. Nem azért meg egoista vagyok, sokkal inkább azért, mert a világon senki más nem fog engem előre helyezni magával szemben. Nem hittem és nem hiszek az emberi önfeláldozásban, hiszen azt sokan az esetek többségében úgyis megbánják. Akkor meg minek? - Nem. És ez nem szavahihetőség kérdése, hanem annak a kérdése, hogy nem ismerlek. És nem is szeretnélek jobban megismerni. Nekem ez a felszínes ismeretség tökéletesen elegendő, és úgy vélem neked is. - vontam meg a vállam. Nem akartam szépíteni a dolgot, hiszen lássuk be, hogy ha nem lopom meg akkor éjjel Vegasban, most tulajdonképpen két ember lennénk, akik egy rohadt jó éjszakát töltöttek együtt, aztán elválnak az útjaik. Én nem lennék itt az isten háta mögött még két lépéssel, ő pedig sosem jött volna most ide, egy üveg itallal, hogy az állandó piszkálódásomat hallgassa. Mennyivel egyszerűbben működne a világunk, nem igaz? Azt hiszem elhamarkodtam azt a leborulós dolgot, mert már megint egy olyan húzást visz be, amivel sikerül meglepnie. Ennek pedig elkerekedő szemeim, és enyhén elnyíló ajkaim adnak tanúbizonyságot. Ahogyan sorolni kezdni a felvetéseimre a maga válaszait úgy jelenik meg az arcomon egy lassan terebélyesedő vigyor, és egy halk, alig hallható kéjes hümmögéssel nyugtázom, hogy valóban tökéletes feleletet adott. Most akkor térdelnem kellene? Hm….még nem. - Full house, édesem, nem drill. A három király és a két dáma az full house. Bár gondolom most úgy elvettem az eszedet a kérdéseimmel, és annak felidézésével, hogy mégis mi történt akkor éjjel, hogy egészen összezavarodtál a póker szabályaival kapcsolatosan. Nem igaz?- haraptam be enyhén az alsó ajkam és amikor elengedtem, még meg is nyaltam, mielőtt kortyoltam egyet az időközben megkapott italból. Kicsit gyorsan ittam, gyorsabban mit azt szabad lett volna, és nem számoltam azzal, hogy hamarosan meglesz majd a böjtje és be fog ütni. Felállva azonban egészen másféle hangnemet ütök meg. Nem haragos vagyok, sokkal inkább frusztrált. Az egész hely, az egész helyzet, az összes szabály, amit itt be kell tartani. Nekem ez sosem ment. Én sokkal szabadabb, és szabadosabb vagyok ennél. - Nana! Óriási különbség, hogy azzal dugok akivel akarok, vagy akivel lehetőségem van. Az elsőben megvan az élvezet, a második inkább feszültségoldás, ami momentán megteszi. Rövid távon. És lássuk be, ezen a helyen elég limitáltak a lehetőségeim.- biggyedt le az ajkam játszi méltatlankodás mimelve. Aztán persze előadom a probléma nagy részét. Jobban mondva azt hiszem, hogy nem mondok vele semmi konkrétumot, de közben nagyon is mondok. Tulajdonképpen a szavaimban benne van minden ami az egész két hét alatt felgyűlt bennem, és amit még egy ideig vissza is tudok fogni. Mert őszintén, eleinte nem állt szándékomban semmit mondani neki. Feltett szándékom volt, hogy a hallgatásommal, és a cinizmusommal fogom büntetni. Ám az alkohol, amit olyan sietősen és hirtelen öntöttem magamba, szépen lassan megteszi a hatását. Igazságszérumként kezd el működni, és az agyam beszédközpontjára hat, nem meg útjára engedi a megállíthatatlan őszinteséggel és spontaneitással kevert koktélt. - Nem!- csattanok fel hirtelen, és még mindig nem törődöm a köntössel, ami megint libben és én idegesen seprem félre. Kezd idegesíteni, lassan eljutok arra a pontra, hogy inkább ledobom magamról. De még nem indultam be annyira a nagy hévvel előadott monológgal, hogy ezt megtegyem…. - Kurvára nem érted! Még mondanám, már a levegőt is veszem, hogy így teszek, amikor közelebb lép, és egy pillanatra elhallgattat. Csak a ködös tekintetem vizslatja őt. Pillantásom lesiklik a kezére, amivel a karomat cirógatja. Felpillantok rá, és egy sóhajt követően lehunyom a szemeimet, majd amikor újra kinyitom a komoly ábrázatán időzik el a pillantásom. - Tartogasd az embereidnek a lelki szarságokat, Aidan! Én nem vagyok a munkásod, nem vagyok senki más csak egy szerencsétlen hülye, aki inkább idejött, hogy egy tartozást megfizessen, semmint bemerészkedett volna a volt anyósa házába, hogy kölcsönkérjen a volt férjétől. Nem mellesleg a te farmodon dolgozni kevésbé mérgező, mint ott eltölteni pár órát. És ez bók akart lenni a részemről.- jegyzem meg most én is komolyan. Aztán sikerült ebből kibillenteni a következő megjegyzésével, ami után kell néhány másodperc mire realizálom mekkora kihagyhatatlan ajánlat volt ez a részéről. Oldalra billentem a fejem, és érdeklődve nézek rá, le nem véve róla a tekintetem, emelem az ajkamhoz a poharat, hogy a harmadik kört is eltűntessem belőle. “Sok lesz ez, Blanche!” súgja egy belső hang ám én nem törődöm vele. Lehajolok, és a lábam mellé helyezem a poharat, majd amikor kiegyenesedem a kezeim megemelve sürgetőleg mozgatom meg a kézfejem felé. - Gyerünk, emeld fel a kezed! Gyerünk, ha már felajánlottad!- ha így tett és nem ellenkezett, úgy a fehér felsőt megfogtam és áthúztam a kezén és a fején. Ha viselt még alatta bármit, akkor azt is lehúztam róla. Csupasz felsőtesttel állt előttem. A mellkasa emelkedett és süllyedt, én pedig éreztem a felőle áradó forróságot. Kábult voltam és végtelenül felajzott. Gyűlöltem, hogy ilyen hatást vált ki belőlem. A kezem előre vezettem és a nyitott tenyerem a mellkasa elé helyeztem, de nem értem hozzá. Csak egyszerűen a levegőt simogattam át, alig egy fél centiméterre tőle. - Tudod mit? Játsszuk le a dolgot! - kissé ködösen fogalmaztam, miközben én magam is megváltam a köntöstől. Itt volt az ideje. Halkan, surranva zuhant a másik ruhadarab mellé. Már ha volt másik ruhadarab, az ő felsője. - Van egy pakli a fiókban. A tétet határozzuk meg. Ha nyersz, akkor ma este te dirigálsz! Mesélek ha akarod, faggathatsz, bármit….de ha én nyerek…- tartottam némi hatásszünetet, miközben elléptem mellette és ringó léptekkel, alaposan rájátszva a helyzet különleges és pőre voltára a komódhoz sétáltam, hogy a felső fiókból elővegyem azt a bizonyos paklit. Mikor visszasétáltam, akkor fejeztem be a mondanivalómat. -....akkor nincs több faggatózás, nincs több lelki törődés mára. Itt maradsz. Éjszakára. Aztán két hétig megint békén hagysz. Mit gondolsz, fair az ajánlat?- tettem le végül a paklit az asztalra, majd az üvegért nyúltam, hogy újabb kört öntsek magamnak. Miért érzem úgy, hogy a saját csapdámba sétálok jelenleg bele?
- Hát ha valamiben, ebben muszáj vagyok egyetérteni veled - de ezt már bőven sokat taglaltam magamban. Ugyanakkor ahogy a farmélet nem az ő asztala, úgy valószínűleg a lopás sem. Erre tessék, egyikből következett a másik, most meg itt vagyunk. Szívhatjuk egymás vérét, hallgatjuk a másik csodás hangja által kiadott sértegetéseket. Tiszta Paradicsom. Nem mintha bánnám, legalább egy újabb érdekes ember került bele az életembe, aki üdítően képes felpezsdíti a mindennapjaimat. Vagy legalábbis azt a pár órát, amit vele töltök. - Hosszú idő ez a két hónap. Ki tudja, még lehet öribarik leszünk a végére. Pár ilyen találka, és a szíved csücskévé fogok válni - ennél nagyobb kamut nem is mondhattam volna. Nem, mi valószínűleg sosem leszünk olyan hű de jó barátságban. Lehet, hogy a két hónap múlva megenyhül már a felém táplált ellenszenve, de utána mi vár ránk? Én maradok itt, viszem tovább a farmot változatlanul, ő visszamegy a városba, folytatja a praxisát, végzi a maga kis dolgait, és előbb-utóbb valószínűleg ugyanilyen slamasztikába fogja magát keverni. Már ami a szerencsejátékot illeti. Három hete még azt gondoltam, hogy segíthetek rajta ezügyben, de muszáj vagyok rájönni, hogy ez nem az én dolgom. Mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja. Én ajánlottam neki egy lehetőséget, hogy átgondolhassa ezt az egészet, de hogy ezt miként fogja hasznosítani, abba nincs beleszólásom. Igaza van. Nem ismerjük egymást és kár lenne az ellenkezőjével hitegetni magunkat. Ugyanakkor abban téved, hogy számomra is megfelel ez az ő általa taglalt felszínes ismertség. Nem felel meg, hisz én, ahogy annak próbálok hangot adni, szeretném kicsit jobban megismerni – ahogy mindenki mást ezen a farmon -, de szerencsére nem fog a lelki világom beleroppanni, ha ez nem fog megtörténni. Sajnálni fogom, de ennyi. Felhúzom a szemöldököm a kötekedésére, és csak megforgatom a szemeimet a szavait hallgatva. Nyilván. Nyilván muszáj valamibe beleszólnia. Sóhajtok egyet, mert van abban valami, amit mond. Tényleg kicsit elkalandoztam, akármennyire is nehezemre esik ezt bevallani. - Egyszerű nyelvbotlás volt. De igazad van, voltál rám olyan hatással azon az estén, hogy néha-néha elterelődjenek a gondolataim. A jelenlegi kitárulkozásod pedig csak még inkább rátesz egy lapáttal. Nem mintha bánnám, jó a kilátás - felelem pimaszul, és újra végig tekintek rajta. Voltam én nála csúnyább és nála szebb nőkkel is. De a külső nem minden. Ha valakinek van egy olyan kisugárzása, mint Blanche-nak, az számomra mindig sokkal izgatóbbnak fog hatni bárminél. Tudja, mit akar, tudja, hogyan akarja, és ezt nem rest véka alá rejteni. Sőt, még nyíltan magára is vállalja. - Limitáltak, de akkor is vannak lehetőségeid. Még mindig jobb, mintha valami krimóba kellene elutazgatnod egy numera kedvéért. Vagy esetedben három-négyért - esetünkben még többről is. Csoda, hogy nem sorvadt le a farkam az este végeztére. Bár tény, hogy két menet között kellett egy kis frissítés és pihenés, de nem hinném, hogy egy harmincon túli nőnek kellene bemutatnom a férfi anatómiát. Na meg nem véletlen döntöttem reggel inkább az alvás mellett, jó kis egész estés programot tudhattunk magunk mögött. Ő aztán tényleg nem zavartatja magát. Ahelyett, hogy csendben beszélnénk, diszkréten öltözködnénk – nem így kitárulkozva -, inkább felcsattan, mit sem törődve a pőreségével. Pár ilyen, és a srácok még a végén úgy döntenek, hogy megnézik, mi ez a nagy felhajtás. Mégiscsak a közös térben vagyunk, ahova lássuk be, szabad a bejárás. De legalább a bejárati ajtó nem erre a helyiségre nyílik, ennyi pozitívum van benne. - Azta… Szerintem ez az első olyan bók a részedről, ami nem a farkamról, vagy úgy egészében a vegasi estéről szólt. Meg vagyok hatódva. Egyre jobban kezdünk összemelegedni, látod! - húzom az agyát, ha már ennyire felfuvalkodottan sikerült csak választ adnia. Sajnálni meg aztán pláne nem fogom, ő ásta azt a gödröt, amiből most éppen próbál kikecmeregni. Felvont szemöldökkel pillantok le rá, mikor leteszi a poharat és elkezd nekem barkóbázni. Végre szót is ad a gondolatainak, viszont nem tagadom, kicsit meglep velük. Azt hinném, hogy én vagyok az utolsó ember, akit most félmeztelenül – vagy akár még kevesebb ruhában – akar látni, erre ismét sikerül rám cáfolnia. Vállat vontam, és ha már így felajánlottam, engedelmeskedem is neki, felemelem a karjaimat, hadd húzhassa le rólam a felsőmet. Alatta nem volt semmi, azért kemény mínuszok szerencsére nincsenek, így bőven elég ez a kicsit meleg pulcsi, meg a kabát. Nem szólok semmit, meghagyom neki a lehetőséget, hogy most mit akar tenni. Ösztönösen elmosolyodtam, ahogy meglátom a hatásomat rajta. Jól esik az egómnak, hogy még mindig képes vagyok elállítani a szavát, ezek szerint elég jó benyomást tettem rá azon az éjszakán. Nem mintha ebben annyira kételkedtem volna. Már a fejem is izomlázas lesz, annyiszor húzom fel a szemöldökömet az este folyamán. Nézem, ahogy ledobja magáról a köntöst, amit nem igazán tudok hova tenni. Ha ezzel hatással akar lenni rám, esetleg befolyásolni, akkor… valljuk be, jó úton halad. De ennyire azért nem vagyok kiéhezve, mint látszólag ő. Persze a tekintetemet mindvégig rajta tartom, ahogy elringatja a formás fenekét és kecses csípőjét a komódig, majd vissza. Úgy látszik, ezeket a komódokat sehogy sem tudjuk elkerülni. - Bármit? Hm - a végén meg beváltatom vele a fantáziáját és behívom vagy az egyik srácot, vagy az egyik csajt, hogy csatlakozzon hozzánk. Nem, határozottan inkább az egyik leányzót, annyi alkohol még azért nincs a szervezetemben, hogy zacsipacsizni vágyjak bárkivel is. Persze csak túlzok, ha nyerek is, nem fog ilyesmire sor kerülni, legalábbis nem rajtam fog múlni. - Egye fene. Mit veszthetek? - vonok vállat, majd leülök az asztal mellé a szőnyegre, és kezembe veszem a paklit. - Bontsak esetleg még mást is? Úgy puszilod befelé ezt a bourbont, mint valami szippantó. Én meg azt hittem, hogy a literes elég lesz - kérdezem tőle, miközben hanyagul elkezdem keverni a paklit. Nem trükközök, hisz úgy csak kiveszne az egészből a móka. Hagyjuk most ezt a szerencsére, amondó vagyok. Na meg amúgy sem tudom, hogy állnak a lapok, így ha akarnám sem tudnám a javamra keverni. - Akkor már nosztalgiázzunk. Meg hát úgy is farmon vagyunk - szólalok meg ismét, miközben kiosztok neki is, magamnak is két-két lapot, felváltott sorrendben és természetesen színnel lefele. Nem nézem meg a sajátjaimat, hagyom, hogy majd az utolsó pillanatban dőljön el a játszma, addig maradjon a boldog tudatlanság és a feszült izgalom. Remélhetőleg Blanche is ugyanígy fog tenni, de ebbe nincs beleszólásom. - Legyen háromból két nyerés? Csak hogy legyen valami izgalom is? - szólalok meg, miközben leteszem a paklit az asztalra. - Á, nem. Egy kör is bőven elég lesz. Ha több ruha lenne rajtad, akkor még megfontolnám a vetkőzős pókert, ott játszhatnánk többet is. De jó ez így - nevetek fel, majd a kártyatömegre fordítom a tekintetem. - Na most ugrik a majom a vízbe - leveszem a tetejéről az égető lapot, amit a pakli mellé rakok, majd a következő hármat a kezembe sodrom és kiosztom a Flopot. Megnézem, hogy vajon milyen kombinációk jöhetnek ki ebből, de a saját lapjaim tudatának hiányában nincs könnyű dolgom. Na meg úgysincs mire licitálnunk. - A maradék kettőt már rád bízom. Aztán te fordítasz először, majd én. Csináljuk - szólalok meg, ahogy áttolom a paklit az ő oldalára. A fene egye meg. Egy kört játszunk csak, mégis jobban izgulok, mint azon a vegasi éjszakán, mikor mindketten All-Int mondtunk.
Aidan and Blanche
- Öribarik, öriszerik, hát persze. A fényképedet valami rémes aranyozott, szív alakú keretben fogom tartani az előszoba komód tetején, hogy valahányszor elmegyek otthonról vagy visszatérek mindig te nézz rám! Menthetetlenül a tiéd lesz a szívem egyik csücsökje!- tettem a két kezem a mellkasomra, megforgatva a szemeimet, mintha a szerelem mámora vonta volna körbe az eszemet és nem tudnék semmi másra gondolni, csak az ő mosolyára, a szemére...a mindenére. Hozzá kell azért tenni az igazság kedvéért, még ha az utolsók között is lennék hajlandó beismerni, hogy Aidan személye igenis szórakoztat. A legtöbb pasas vagy hátat fordított volna nekem és egyszerűen kisétál, pofátlan módon még az üveg italt is vitte volna, amit elvileg én kaptam, de mindegy. A legtöbb pasasnak csak elméletben nagy a szája, és az első csörte után simán lezárja azzal az egészet, hogy neki van igaza. Amit persze bizonyítani nem akarna. Vagy vannak azok, akik mindig mindent jobban tudnak, mindenben felül akarnak kerekedni a másikon, mintha az élet ezen szegmense egy rohadt kutya pózos szex lenne. Aidan azonban olyan higgadtsággal, olyan humorral kezeli az egészet, hogy nem tudok nem remekül szórakozni rajta, miközben egyszerre bosszankodom is, hogy miért képes valaki ennyire kihozni belőlem a szipirtyó géneket? Az ital, amelyet elég gyorsan, mondhatni túl gyorsan gurítgatok le egymás után, egyrészt feszültségoldásra tökéletes, másrészt ellazít, harmadrészt pedig még inkább beindítja a beszédet, ami az idő előrehaladtával és az elfogyasztott alkohol mennyiségével átvált majd nevetgélésbe, totális komolytalankodásba. Egy fél üveg bourbon után azt hiszem asztorfizikáról nem lenne tanácsos társalogni velem. Nem mintha amúgy értenék hozzá. Legyintek a kitárulkozás említésére, aztán csak elnevetem magam még meg is pördülök a saját tengelyem körül, a köpeny persze felveszi a mozdulatomat és kavarog mellettem, mint valami csíkos lenvászon a nyári szélben. Mikor újra előtte állok valamiféle angol etikettet követő módon az egyik lábam hátul keresztbe téve, féltérdre ereszkedem, és meghajtom a fejem, a kezemben a poharat kicsit meglengetem. - Igazán megtiszteli szerény személyemet azzal a bókkal, hogy gyakorlatilag olyannak talál mint valami dombos tájképet egy magaslesről. Egyáltalán mi ez a szóhasználat? Remek kilátás! Mondd ki konkrétan, hogy izgatónak találod!- emelkedtem fel végül és tovább hadonásztam, és magyaráztam, mintha ugyan bármit a szemére akarnék vetni. Ami amúgy némiképp igaz is. Limitáltak ezen a helyen a lehetőségeim, mellette még itt vannak a hülye szabályai, nem beszélve arról, hogy ha tényleg jól akarom magam érezni, akkor utazhatok, zötyköklődve azon az istenverte buickon, aminek a hátuljából szerintem Johnny legalább egy éve nem seperte le a tavalyi aratásból megmaradt töreket. - Tehát ha ehetnék egy ötcsillagos étteremben fekete kaviárral töltött fokhagymás cipót, de erre nincs lehetőségem, ezért elégedjek meg azzal, hogy ha jut egy kis maradék, két napos paradicsomos pizza. Attól mert ez van, még nem lesz finom. Ugyanolyan szar lesz, de legalább nem halok éhen. Az étel élvezete elmarad. Ahogyan a test élvezete is. Ami pedig azt illeti, úgy állítasz be, mint valami fehérmájú nőszemélyt, akinek az élet kizárólag a szex körül forog.- mondom mindezt persze úgy, hogy gyakorlatilag csont pucéran mászkálok előtte hol láttatni engedve mindent amit a köntösnek takarnia kellene, de kötés híjján nem takarja. Azt hiszem a szavaimnak némiképp ellentmondanak a körülmények. Szóval mondhatjuk egész nyugodtan, hogy a körülmények áldozata vagyok. - De ezen a helyen túl sok mindent nem lehet csinálni, csak dolgozni-dugni-durmolni. Vagy ha van más is, akkor világosíts fel kérlek!- magyarázom tovább, bár azt hiszem azért ez részemről egy elég meredek csúsztatás, hiszen néztem én filmet a srácokkal, és röhögtem is rajta velük nagyokat. Picsáztak el römiben, amit eddig még nem nagyon játszottam korábban, ahogyan canastában sem túlságosan remekeltem. De azt sem lehet mondani, hogy a hangom kárpótol mindenért, mert szerintem tavasszal a bagzó macskák különb koncertet adnak, mint az első hétvégén, amikor Howie az istállós fiú beállított egy kiszuperált, lábbal rugdosós karaoke géppel. És nekem kellett énekelnem. A gép valamikor a kései hetvenes évekből származott, így a repertoár is onnan került ki, de a lelkesedésem, meg a két üveg gin, amit megittunk mindent feledtetett. Ők hallották ugyan, hogy hamisan énekelek, de nem érdekelte őket, engem meg alapból sem érdekelt, hogy az vagyok, igaz nem is hallottam annak magam. - Szivi, a vegasi estéről, meg a farkadról már eleget bókoltam. Túl is teljesítettem a megengedett és egészséges mértéket, noha minden bizonnyal az egód és a férfiúi önérzettel vegyes hiúságod végtelen mennyiséggel is megbírkózna. És igen, ez a hely azért jobb mint az a viperafészek ahonnan mindig egy-két marással térek vissza, ami persze nem halálos, de arra pontosan elegendő, hogy pocsékul érezzem magam tőle. A volt anyósomnak valahogy mindig remek érzéke volt és van hozzá, hogyan vágja haza az ember önbizalmát. Akkor is ha az magasabb mint a Burdzs Kalifa. Igazából nem tudom, hogy a hirtelen leküldött italok jótékony gőzében fürdőző agyam, az egyre kevesebb és amúgy sem túl sok visszafogottságom, esetleg az állandóan jelen lévő spontaneitásom, vagy úgy alapvetően Aidan jelenlétének megkérdőjelezhetetlenül negatív és pozitív hozadéka hívja életre az ötletemet a játékra. Vagy mert azóta is bántja a csőröm, hogy olyan szépen elvert a pókerasztalnál és keresem a lehetőséget arra, hogy visszavágjak. Ami persze nem hozza magával azt, hogy ezúttal én fogok győzni, de az esély megvan rá. - Mást? Miért van még más is, vagy csak egy költői kérdésnek szántad? Ha ez utóbbi akkor ráfáztál, mert azt a mást tartsd meg, a maradék bourbont, meg akkor egyszerűen behúzom saját használatra.- jelentettem ki, miközben a levetett köntöst egyszerűen otthagyom, és az üveget ezúttal magamhoz véve sétálok oda hozzá, és vele szemben ülök le. A lábaimat srégan magam mellett félig felhúzom, félig kinyújtom.. Magam mellé teszem az üveget, amiből azért a biztonság kedvéért még iszok egy kortyot és derült szórakozottsággal, oldalra döntött fejjel figyelem hogyan keveri a paklit. - Vetkőzős póker? Ne viccelj már! Annak akkor lenne értelme, ha egy friss kapcsolatban valami kispolgári izgalomra vágynánk. A tested melyik felületéről fogom kortyolni az italomat, annak már lenne izgalmi értéke. De igen, egyet értek veled, legyen a klasszikus hét lapos, kettő a kézben, öt nyílt lap variáció.- összedörzsöltem a kezeimet, mielőtt megnéztem volna a nekem osztott két lapot. Két egyforma szín, az egyik ráadásul ász. Nem tudom mit fogok vele kezdeni, de majd kiderül. Várom, hogy Aidan borítsa a flop-ot. Újabb két szín egyforma. De hát ebből még bármi lehet. Ha lejön a riverből akkor nyert ügyem van, mert a turn egyelőre nem hozza a várt eredményt. Izgatottan simogatom az utolsó nyílt lapom, egy egész percig nézem Aidant igen intenzíven, próbálva valamit leolvasni az arcáról, de ez egyszerűen lehetetlenség. Ugyanaz a veszett módon izgató mosoly, ami mindig, de semmi több. Ez szólhat nekem is, de szólhat a lapoknak is, amiket eddig már felfedtünk. A river végül beváltja a hozzá fűzött reményeimet. Flush. Színflush.Nem nyúlok az italért, pedig nagyon kívánnám, hiszen mégiscsak elég komoly lapok vannak a kezemben. Túl árulkodó lenne. Egyszerűen csak megnézem a lapjaimat, és várok. Várom, hogy ő mit fog lépni, és én csak azután mosolyodom el szélesen, lassan, a kártyákat a kezemből egyesével helyezve a kirakott öt lap alá. Nyilvánvalóan elég szép és erős flush-t raktam ki, méghozzá két magas lappal is, amiből az egyik az én kezemben lévő ász volt. Most van az a pillanat, hogy végül megragadom az üveg nyakát, és az ajkamhoz emelem, egy rövid, izgalmat oldani kívánó korty erejéig. - Na jól van nagyfiú, lássuk, hogy ma éjjel itt maradsz nálam és az én szabályaim szerint játszunk, vagy duplán is te leszel a főnök? Mid van? Érdeklődőn még meg is emelkedtem kicst, közelebb merészkedve hozzá, mintha pofátlan, hízelgő macska módjára akarnám kikunyerálni a lapjait. Szélesen vigyorogva nyaltam meg az ajkaimat.
- Ez nem is hangzik olyan rosszul. Vess rá egy pillantást akkor is, mielőtt legközelebb Vegasba indulnál, hátha eszedbe jut, hova sikerült jutnod az egyik estéddel – ha nem lennék én magam is egy alapvetően szarkasztikus egyén, valószínűleg nem tudnám így elviselni a stílusát. Pechjére az vagyok, még ha ennek jóval kevesebbszer is adok hangot, mint ő maga. Nem is értem, hogy tudott kicsúszni belőle az a sokkolt, megszeppent kérdés, mikor megjelentem az ajtajában körülbelül három hete. Két-három mondatnyi ideig olyan volt, aztán csak előbújt a szipirtyó énje, amivel folyva-folyvást örvendeztet meg engem azóta is. Most még jót szórakozok rajta, de egyszer az én türelmem is el fog fogyni. - Még szép, hogy annak találom. Ha nem tenném, akkor nem tévedne el a tekintetem ennyiszer - mit hülyítsem itt bármelyikünket? Két okom van arra, hogy itt vagyok még mindig és nem fordultam sarkon a sokadik beszólása után; az egyik az, hogy céllal jöttem ide, ami célt szeretnék véghez is vinni. A másik pedig az, hogy Blanche, lássuk be, elég jó nő, kiváló alakkal és annál markánsabb kisugárzással. Vonzódom a hozzá hasonlóakhoz, talán túlságosan is. A szemöldökömet továbbra sem tudom a helyén tartani. Ahogy kimondja az utolsó szavait, szótlanul állok előtte, és mindkét kezemet használva mutatok végig rajta, amint épphogy csak nem egy szál punciban áll előttem. Nem mintha nem lenne rá jó belátásom, de azért persze, a köntös még takar valamit – viszont amit kéne, amire elvileg szolgálna egy ilyen ruhadarab, azt abszolút nem. Szóra nem is méltatom ezt a gondolatmenetét, beszéljen a tekintetem és a tetteim. Ezzel szerintem mindent elmondtam, és még a számat sem kellett kinyitnom. - Ilyen alapon Brooklynban mi többet tudsz csinálni? Oda ne legyek már tőle, hogy nem tudsz a drága edzőtermedbe járni, és itt kell feltalálnod magad. Most ez csak egy példa volt, de azért azt neked is be kell látnod, hogy nettó hülyeséget mondtál most. Alkalmazkodni kell, és ugyan sok mindent meg tudnék tanítani neked, ezt biztos nem fogom. Így állsz hozzá a farmélethez, ez van, teszek rá. Ha így érzed, akkor szenvedd végig ezt a két hónapot. Ha viszont kinyitod a szemed, akkor nem kell elmagyaráznom, hogy nem csak dolgozásból-dugásból-durmolásból áll itt az élet - ezzel pedig le is zártam ezt a témát. Nem vettem szívre, nem is olyan hangnemben válaszoltam neki, egész egyszerűen minek túlbeszélni ezt a kelleténél jobban? Nem várom el, hogy feleljen, és remélem ennyiben is hagyjuk. Utálja a farmot, pont. Felesleges tovább papolnia erről, mert csak egy rinyapicsának fogom nézni, semmi többnek. - Á! - legyintek egyet. - Ha valakit valami miatt túl sokat dicsérnek, előbb-utóbb elgondolkodik az illető, hogy vajon mennyi valóságalapja van a bóknak és mennyire akarják csak a törékeny kis lelkét óvni - nem mintha ezzel arra utalnék, hogy nekem az van, épp ellenkezőleg. Bár szerintem annyira már sikerült kiismernie Blanche-nak, hogy rájöjjön erre a tényre. Próbálhat fogást találni rajtam, de nem lesz könnyű dolga. - Osztozkodásra hoztam azt a bourbont, még ha téged ez hidegen is hagy - felelem mosolyogva. Nem válaszoltam a kérdésére, de nem is áll szándékomban. Addig nem bontom ki a másikat, míg ebben van akár egy kortynyi adag is. - Hát figyelj… Még arra is sor kerülhet, csak jól kell keverni a lapokat - szó szerint, ami azt illeti. A tisztaság miatt egyikünknek sem kell aggódnia, nyugodtan kortyolgathatunk egymásról, ha szeretné - én az indulás előtt zuhanyoztam, Blanche meg alig fél órával ezelőtt, az érkeztem után. Jut eszembe… Tony vajon hol lehet? Úgy kapkodta magát, hogy nem is jutott eszembe figyelni, merre viszi az útja. Bár ő holnap nem dolgozik, szóval nem kizárt, hogy az asszonyhoz sietett haza. Amennyiben így van, remélem tudja, hogy a vesztébe rohan, mert a nőknek olyan szaglásuk van, hogy három zuhany után is megérzik rajtad a női illatot. A bűnösséget pedig bárhonnan kiszúrják, onnan pedig nem nagyon tudja kimenteni magát. Nem hittem volna, hogy ha fel is idézzük azt az ominózus estét, azt ilyen módon fogjuk. Nem panaszkodásból mondom, de kétségtelenül meglepett ezzel a felvetésével. Lehet, hogy naivan fogom fel, de ahogy latolgatom a lehetőségeket, úgy igazán nem nagyon tudok veszteni ezzel az alkuval. Azaz de, legközelebb csak két hét múlva próbálkozhatok újra beszélni vele, ha én kapok a rosszabb kezet. Tartani fogom magam a szavamhoz, és ha ennyire nem kívánja a társaságom, akkor én ezt felfogom, elraktározom és nem zargatom. Minek? Van nekem elég gondom az életben Blanche nélkül is. Csendben figyelem, ahogy elveszi az átnyújtott paklit és kiosztja a maradék lapokat. Míg ezt teszi, addig kicsit elmélázok magamban, azon gondolkozva, hogy mi lesz, ha ő nyer, és mi lesz, hogyha én. Tagadni sem tudnám, hogy sikerült felvillanyoznia a kinézetével és máris olyan végkifejletein agyalok az estének, amelyek nem voltak az eredeti terveim részei. Erről mi sem árulkodik jobban, hogy a lapok helyett többnyire őt figyelem mosolyogva, és leginkább csak fél szemmel követem az asztalon történő dolgokat. A tekintetem többször is elkalandozik, nem rejtve véka alá a tetszésemet. Beiszom a látványt, felelevenítem magamban az egy hónappal ezelőtt történteket és… a fene egye meg, még azt se bánnám, ha én veszítenék. Bár az lenne a legjobb, ha nekem kedvezne Fortuna – ismét -, hiszen akkor megtudhatom azokat a dolgokat, amik miatt ide érkeztem, ugyanakkor másra is lehet még lehetőség. Kétségtelen, hogy még mindig van vonzalom köztünk, még ha ez amúgy egyszerűen testi alapon működik. Nincsenek érzelmi kötődések, csupán az emlékek szépsége. Na meg ahányszor beszéltünk már a komódról, ideje lenne tényleg hasznát is venni neki. Mikor lerakja az utolsó lapot, lepillantok az asztalra. Várom, hogy felfordítsa a lapjait és szemrevételezhessem, mit nyert. És a fene egye meg, úgy néz ki, nem a magas lap fog dönteni, hanem hogy kinek van jobb kombinációja. Ő viszont elég kemény kezet kapott, azt muszáj belátnom. Sóhajtok egyet, majd az üvegért nyúlok, és öntök magamnak. - Így kellene minden közös találkánkat kezdenünk. Elővesszük a paklit, játszunk egy vak kört, aztán aki nyer, azé lesz az első és az utolsó szó is - és hogy erre a közeljövőben fog legközelebb sor kerülni, vagy két hét múlva, az azonnal kiderül. Kiiszom a pohár tartamát, közben szabad kezemmel felfedem a lapokat. Koppan az üveg az asztalon, és rátekintek a sajátjaimra. Elmosolyodom az eredményen, majd Blanche-ra irányítom a tekintetem. - Úgy néz ki, ez eldőlt. Elég egyértelműen - szólalok meg, majd hátradőlök kicsit, kezeimmel hátam mögött támasztva meg a súlyomat. - Üldöz minket a drill, nehezen tudjuk elkerülni. Szóval… szolgáld ki magad. Mi az első napirendi pont? - nem nagyon hat meg a vereségem, ahogy azt kiveheti a szavaimból. Persze, sajnálom, de nem fogok a kardomba dőlni miatta. Ha nem ma, akkor majd két hét múlva újra próbálkozom a beszélgetéssel. Nem nagyon maradt más döntésem.
Aidan and Blanche
Ha így folytatja, akkor a cinizmusával hamarabb levesz a lábamról, mint a Turkey-vel, amit hozott nekem.Fene a gusztusomat, kifejezetten kedveltem ha egy férfiban volt egyfajta egészséges mértékű önhittség, valamiféle büszke pátosz, amit nem volt rest fennkölt módon hangoztatni, és azért szorult bele annyi spiritusz is még, hogy mindezek tetejében mégis az érdeklődésem középpontjában maradt. Aidan pontosan ilyen volt. Bár a környezet, ahova tartozott, a hely ahol élt, vagy éppen az amivel foglalkozott, nem az én világom, soha nem is tudnám itt elképzelni magam, de két hónap után nem is kell itt maradnom. Nem is akarnék. Nem mintha én olyan sok dolgot értem volna el egyedül, és nem a férjem pénzén és arany Amexén felsétálva a beteljesülés magaslatára. A tanulmányaim egyedül amit magam finanszíroztam, minden mást Benton biztosított. És nem csináltam belőle titkot, ahogyan bűntudatom sem volt soha miatta. A bocsánatkérés, vagy az örök exkuzálás, a hajlongás annyira kicsinyes és megalázó.Talán ezért is érintett olyan érzékenyen a válás és annak minden következménye. Úgy menni vissza a Rosewood villába minden alkalommal mint valami koldus aki alamizsnáért könyörög, finoman szólva is hazavágta az önérzetemet. Nem mintha ez azért alapjaiban távol állt volna a valóságtól. - Lássuk csak hova sikerült jutnom az egyik vegasi estémmel…- tettem mutatóujjam az ajkaim elé, mintha igen intenzíven gondolkodnék, nem pedig pusztán színházasdit játszanék ebben a közegben ahol jól felismerhető, hogy csupán egy olcsó ripacs vagyok, semmi több. - Arra gondolsz, hogy megloptam egy pasast, akinek korábban úgy lovagoltam az ölén, hogy alig kaptam levegőt? Ó igen, mennyire igazad van! Majd legközelebb ha templomba járok, akkor kérek a szentatyától feloldozást rá! Istenem, Aidan! Annyira kispolgári vagy!- mondom ezt úgy, hogy megrövidítettem nem kevés zsetonnal. Azért a nevetséges sznob pofátlanságért nekem sem kell a szomszédba menni. A verbális csörte pedig folytatódik, és nehezen engedek. Nem azért mert ne lenne igaza, hanem mert sok tekintetben nagyon is igaza van, de ezt a világért sem fogok neki beismerni. Sem most, sem később. - Nanana! Azért álljunk meg egy pillanatra! Kurvára elfelejted, hogy ebbe az egészbe én egyeztem bele!- emelem meg a kezem, mutatóujjam a nyomaték kedvéért az eget célozza és többször arra is bökök. Mintha hibáztatnám a nem létező mindenhatót mindazért ami velem történik, holott egyértelműen minden az én hibám.Senki nem kötelezett azon az estén semmire, és ahogy később meg tudtam tenni, úgy akkor is meg tudtam volna, hogy elvonszolom a formás kis hátsóm a Viperafészekbe, és lemegyek kutyába, csakhogy rendezni tudjam a felelőtlenül felhalmozott adósságokat. - Nem, nem kell alkalmazkodni. Én akartam alkalmazkodni!- böktem a mellkasomra többször is, és ha így folytatom a végén még szentté is avatom magam annak tekintetében, hogy inkább a két kezi munkát választottam, holott az alkalmatlanságom elég egyértelmű volt, semmint a meghunyászkodást az egész Rosewood família előtt. Mert azt talán senki el sem tudja képzelni milyen egy ebéd ezen a helyen. Kíváncsi tekintetek kereszttüzében találod magad, akik azon gondolkodnak, vajon mi lehetett az oka, hogy zátonyra futott a házasságotok, hogy mit követtél el, amiért Benton Rosewood, ez a szent ember, ez az örök nyugalom mintaszobra végül csendesen kiadta az utadat? És vajon mit tudhatsz még, hogy örökké visszafogad és segít neked? Keresztkérdéseket tesznek fel, valamiféle lárva mosoly mögé rejtve a megvetésüket irányodba, de te a szavaik mögött is tökéletesen érzed a mérget. Azt amivel elüldözni akarnak, és azt remélik, soha vissza se tévedsz ide.Mennyire ostobák! - Az más kérdés, hogy ehhez a helyhez nem lehet alkalmazkodni. Te meg szivi, olyan csökönyös és fafejű vagy, hogy kaput lehetne veled betörni! “Így állsz hozzá a farmerélethez, ez van teszek rá!”- ingatom a fejem, a szemeim forgatva, kifejezetten erőteljesen mélyítve el a hangom, mintha utánozni akarnám őt az utolsó mondatnál. Nem sértegetni akarom, ó tévedés ne essék, őszintén nincs ilyesmi szándékom, de a szabad estémet nem azzal akarom tölteni, hogy neki magyarázok arról hogy egy magamfajta nőnek miért egy pokol az élet ezen a helyen. És ezen nem fog se két hét, se két hónap változtatni. - Ha te teszel rá, hogy nekem ez így jó vagy sem, akkor én meg teszek rá, hogy te mit gondolsz magadban. Nem mellesleg nem én vonultam be egy üveg itallal a szent házadba, ahova egyeztetés nélkül nem lehet belépni, nehogy a főnök méregbe guruljon. Én betartottam a kérésed. Ha meg amúgy is teszel mindenre, akkor nem értem miért is vagy itt. De tudod mit? Ne válaszolj! Én sem fogok a te kérdéseidre, és így mindenkinek meglesz a lelki nyugalma. Persze azért ez enyhülni látszik a továbbiakban, amikor a paklira, meg persze a szerencsére bízok mindent. Ha ő nyer, egye fene válaszolok a kérdéseire, nem mintha ez neki tetszene, mert ő úgyis meg fogja találni a lehetőséget arra, hogy kötekedjen velem. Mondjuk én is vele, szóval azt hiszem ebben igazán egy frekvencián mozogtunk. Vagy hát Aidan is képes még nekem meglepetéseket okozni. Kivált, hogy lassan a fél üveget eltüntetem, és egy vállrándítással veszem tudomásul, hogy ő azért hozta, hogy osztozzunk az üvegen és nem azért, hogy egyedül tüntessek el mindent a csöpp ajkaim mögött. Mire azonban a játékot megkezdjük, újra visszatalálok valamiféle bolond, kissé kapatos nő jelleméhez. Úgy tűnik, hogy ez a pasas számomra egy érzelmi hullámvasút és képes a végleteket pro és kontra felszínre hozni. Ami amúgy igencsak komoly fegyvertény, tekintve, hogy azoknak sem sűrűn sikerül ezt elérni, akik már évek óta ismernek. Igaz, a hétköznapokban, a saját környezetemben valóban egészen más vagyok, mint itt. Az esélytelenek nyugalmával, mégis valamiféle gyermeki lelkesedéssel várom, hogy fordítsa ő is a lapjait, és amikor meglátom a kirakott drill, győzelmem teljes és megsemmisítő tudatában dőlök hátra kényelmesen. - Egyetértek. A jövőben a sorsdöntő kérdésekben jöhet a hét lapos, egy körös póker. Hirtelen halál. Azért azt nem írhatod a számlámra negatívumként, hogy nem tudom elviselni a vereséget. És azért, hogy tudd, ha én veszítettem volna, akkor valóban állom a szavamat. Ellenben úgy tűnik, hogy a szerencse ma nekem kedvezett.- sóhajtottam és huncut vigyorral tornáztam magam először rendes ülő helyzetbe, majd felálltam, és magamhoz vettem az üveget, meg ami még maradt belőle. A kezem nyújtottam Aidan felé, és félrebillenő fejjel, beharapott alsó ajakkal, a szobám felé biccentettem. Ha elfogadta a hívásom, és a kezét az enyémbe adta, úgy besétáltunk arra a részre, ami már nem volt közös, ahova senki más nem jöhetett be hívás nélkül. Kivéve persze ő, amit meg is tett korábban, de az már az én felelőtlenségem, hogy a nagy szenvedélyes összegabalyodás közepette elfelejtettem az ajtót zárni. Nem úgy most. Kattant a zár a kezem nyomán, és megfordultam felé. A színes takaróval borított ágy felé mutattam. - Hasalj az ágyra és helyezkedj el kényelmesen! Cipőt lerúgni előtte!- kuncogtam, miközben a széles komódhoz sétálva kihúztam annak fiókját, és két kisebb, meg egy nagyobb flakont vettem ki belőle. Ha ez idő alatt elhelyezkedett, amit nagyon reméltem, hogy megtett, úgy a flakonokat az ágy melletti éjjeli szekrényre halmoztam, mind a hármat, én pedig egyszerűen felmásztam az ágyra, és ráültem Aidan-ra, úgy, hogy a fenekem egy picivel a farokcsont alatt volt, hogy ne nyomjam azért teljesen, meg, hogy jobban hozzáférjek a hátához. Nyitott tenyerem előre nyújtva lassan végigsimítottam a hátát két oldalt a lapockától indulva, egészen a csípő vonaláig. Érzéki igyekeztem lenni, mégis volt benne picit nagyobb presszió, erő, ami már majdnem masszírozás volt. - Tudod, Aidan Guinness, egy igazán kívánatos, fafejű pasas vagy! Még nem döntöttem el melyik jelző illene hozzád leginkább a kettő közül.- kuncogtam, majd továbbra is fel le járt a kezem, hol lassan, hol kicsit erősebben, hogy lágyabban, néha megállva az ujjammal nonfiguratív mintákat rajzolgatva a hátára szórakozottan. Kellemes bódulat lepte el az agyamat és ellazított kellően ahhoz, hogy mindenféle őrültséget rögtönözzek. - Van ott három féle masszázsolaj. Eukalpitusz. Van ott fahéj és szegfűszeg, illetve grépfrút.De csinálhatom anélkül is, ha ez így kellemesebben ellazít. Közben pedig ha már annyira beszélgethetnéked támadt, akkor meg is tehetjük. Csakhogy ezúttal nem én leszek a főszereplő, hanem te.- ujjaimat a nadrág felső vonalán vezettem végig, egy-egy ujjpercet hagytam alászaladni, és lágyan mozdítottam el először egyik irányba vízszintesen, majd a másik irányba.Előre hajoltam és óvatos csókot leheltem a hátára, majd visszaegyenesedtem és abbahagytam egy picit a cirógató masszírozást. - És most áruld el nekem, de őszintén, mi volt azzal a célod, hogy felajánlod nekem ezt a munkát? Nyilvánvaló, hogy nem fogok megváltozni, és nem is illek ide. Mégis, mi értelme ennek az egésznek? Biztos van valami a fejedben ezzel kapcsolatosan. És ne nagyold el a választ, őszintén áruld el! Én úgy érzem büntetni akart….de aztán….Aidan is okozhat még nekem meglepetéseket.
- Kérheted nyugodtan a feloldozást, neked szerintem már ki van rakva a díszutad odalentre - nem mintha annyira hinnék a klasszikus értelemben vett Mennyben vagy Pokolban. Lehet van valami a halál után, lehet nem. De ha mégis van, aligha hiszem, hogy elbírálást kapnánk a végén, ami szerint valaki eldönti, hogy merre tovább. Ha viszont tényleg létezik a keresztény hitvilágban fellelhető túlvilág, hát… abban az esetben, az én sorsom már legalább tizenöt évvel ezelőtt eldőlt. Annyi vér tapadt a kezemhez 21 éves koromra, hogy már számon tartani sem vettem a fáradtságot. - De ne aggódj, ott is élvezheted majd a társaságom - biztosítom róla, hogy ott sem lesz tőlem nyugta. Nem mintha mostanában tervezném feldobni a pacskert, úgy vélem, van még hátra jó pár évem. Mindez pedig remélhetőleg minél nyugodtabban, békésebben fog telni. Bőven kivettem már a részemet a kalandokból, izgalmakból. Semmi vágyam nincs aziránt, hogy újra visszatérjek ahhoz az életemhez. Azt pedig külön remélem, hogy a múltam sem fog újra utolérni. Elmondtam, amit el akartam és lehet, hogy részben magam ellen beszélek, viszont nagy a türelmem ellenére néha belőlem is kifakad a kisördög és akkor előbb szólok, minthogy átgondolnám. Főleg, ha ennyit iszok, mint most. Józan fejjel sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, ezért sem szeretek egy-egy pohárnál több töményt inni. Nem sok olyan személy van az életemben, akivel ennyire emberemre találtam, mint vele. Élből tudnék mondani még egyet, aki néha rendesen próbára tudja tenni a türelmem, de ahogy mondtam, valahogy vonzom az ilyesfajta nőket. Bár az is tény, hogy Blanche-hoz hasonlóval még nem igazán találkoztam eddig az életem során. Legalábbis olyannal, akit valamilyen szinten kedveltem is. - Mi az, hogy nem lehet alkalmazkodni? - nevetek fel hitetlenkedően. - Lehet, hogy nehezebb alkalmazkodni, de ezt így élből kijelenteni, hogy nem lehet… ugyan már. Az életét addig farmon élő sem fogja tudni két hét után megszokni a várost, mégsem feltétlenül fogja azt mondani, hogy „hát a városi élethez nem lehet alkalmazkodni”. Ha mégis mondaná, az ugyanolyan hibás logika lenne, mint a tied - de már megint az abszolút semmiről beszélünk. Kivesszük a másiknak egy-két szavát és abból egy kész szépirodalmi novellát kerekítünk ki, amivel nyilván megint nem fog egyetérteni a másik, mert ahhoz túl csökönyös. Ebben én is hibás vagyok, tisztában vagyok vele. Mégsem hagyom, hogy az övé legyen az utolsó szó, mert hát milyen alapon tegyem a saját birtokomon? A fafejűvel már tudnék vitatkozni, bár tény, jelenleg nem forognak már annyira gyorsan a fogaskerekek, mint mondjuk egy órával ezelőtt. Viszont igen… felesleges köröket futunk le ezzel. Ő nem kéri a feleletem a monológjára, én pedig ennek eleget is teszek, végre próbálva okosabban viselkedni, mint ahogy azt jelenleg jónak érzem. Zárjuk le, lépjünk tovább. Bár hogy ezt pont egy egykörös pókerben fog kiviteleződni, az már egy teljesen másik kérdés. Ahelyett, hogy mindezek után visszafognám az ivászatot, még egy újabbat töltök magamnak és szerencsére ez az egy-két percnyi nyugalom, várakozás elég arra, hogy lecsituljanak a kedélyek – már amennyire. - Hát ezt te sem írhatod az enyémre - felelem mosolyogva, elfogadva a felém nyújtott kezet. Vegasba is mindig úgy jártam, hogy ha nyerek, akkor örülök, ha nem, akkor elfogadom. Itt kétesélyes volt, hogy ki járhatná a győztesek táncát, a kaszinóban azért lássuk be, sokkal rosszabbak az esélyeim. Ahhoz pedig túl egyszerű ember vagyok, hogy statisztikákat, valószínűségeket számoljak egy-egy játék közben. Megyek a megérzéseimmel, amik vagy beválnak, vagy nem. Most úgy döntöttem, hogy ő kapja az első két lapot, én pedig a második kettest. Ha fordítva csinálom, vagy esetleg egyet-egyet osztva körönként, lehet más lett volna az eredmény, de feleslegesnek tartom utána számolni. Ami történt, megtörtént. Most meg viselem a következményeket. Amik egyelőre elég kedvezően hatnak számomra. Ő vezet, én követem, a tekintetem pedig inkább rajta tartom, semmint az odavezető úton. Jobban ismerem már ezt a házat, mint a saját tenyeremet, nem fogok semmibe sem felbukni. Belépek az ajtón, majd felé fordulok. Felvonom a szemöldököm, ahogy bezárja az ajtót. - Mi az, talán nem akarsz újabb hozzám hasonló hívatlan vendéget? - mosolygok rá, míg megfordul. Az ágy felé pillantok, majd vállat vonva követem az utasításait. De azért nem bírom ki, muszáj megszólalnom. Ahogy ő korábban a szóbotlásomat, most én is kihasználom ezt. - Mondd csak, nem tűnt fel, mikor úgy kitárulkozva leültél elém a székre, hogy a lábujjaimmal simítottam végig a combodon, nem a bakancsom talpával? - vonom fel az egyik szemöldököm, amelyet egy féloldalas mosollyal kísérek le. Már a közös terekbe is úgy léptem be, hogy leszedtem előtte a cipőmet, a ház fűtésrendszere pedig bőven elég modern ahhoz, hogy ezen a kis részen ne fagyjon ki a lábam. De persze, belemegyek a játékba. Ráfekszem a hasamra, a fejemet meg az egymással keresztezett alkarjaimra helyezem, úgy fordítom Blanche felé a tekintetem. Kíváncsian nézegetem a kipakolt flakonokat. Nem tudom, mi lep meg jobban. Hogy ennyi fajta van nála, vagy hogy egyáltalán hozott magával masszázsolajat. Azon már nem lepődök meg, hogy felismerem őket, hisz használtam már korábban mindegyiket Calin. Ez amúgy tipikusan olyan számomra, amit adni nagyon szeretek, kapni már… kevésbé. Nem vetem meg, de nem vagyok egy alapvetően görcsös ember, így nagyon nincs mit kidolgozni sem. Viszont most kíváncsi vagyok, hogy hova akarja vinni a történéseket Blanche, ezért hagyom, hadd foglalkozzon velem. - Egy kívánatos fafej, szerintem ez így összevonva - szólalok meg, ahogy kitekert nyakkal felpillantok rá. Mit ne mondjak, ez a póz mindig beindítja a fantáziámat. De nem sokáig tartom így a fejem, mert akkor már egy nyakmasszázsra is szükségem lesz, így inkább a mellettem lévő komódot figyelem. - Rád bízom magam, dönts, ahogy jónak látod - szólalok meg, miután felsorolta a lehetőségeket. Tán ilyen feszültnek tűnök, csak még én sem tudok róla? Lehunyom a szemeimet, és halk sóhajtást engedek meg, mikor a lágy cirógatás után egy csókot is nyom a hátamra. Mintha két külön nővel lennék egy szobában. Az előbb még épp csak nem tekertük ki egymás nyakát az ellentmondásainkban, most pedig olyan masszázst ad nekem, amelyre ugyan nem volt szükségem, mégis veszettül jól esik. Az csak hab a tortán, hogy a lehunyt szemeim mögött azért felvillan előttem a csupasz teste is, ami… na igen, megmozdítja a gondolataimat. A kérdésére nem válaszolok egyből. Kicsit a levegőben hagyom a topikot, de aztán egy újabb sóhajjal engedek. - Jó, akkor őszinte leszek. Másképp képzeltem el ezt. Úgy gondoltam, hogy jó hatással lesz rád ez a farmi élet. Talán meglátod ebben a szépséget, talán nem, de elfelejted, vagy legalább átgondolod, vajon tényleg szükséged van-e erre a folyamatos szerencsejátékra. Nem kell szerintem bemutatnom, hogy utánad érdeklődtem, és mindazok után képtelen voltam rájönni, hogy miért pont Vegasban éled ki magad, mikor… pénzre aligha van szükséged. Izgalom tekintetében pedig bőven van még lehetőség a hazardírozáson kívül - újabb kényelmes sóhajt eresztek meg két gondolatmorzsa között. - De úgy néz ki, tévedtem ezzel kapcsolatban, ezt belátom. Nem neked való ez az egész, és mindezzel csak egy felesleges frusztráló tényezőt iktattam be az életedbe, ahelyett, hogy segítettem volna abban, amiben szerettem volna - bár ki tudja, ha megpróbálna esélyt adni ennek az egésznek, akkor lehet képes lennék elérni valami sikert. De ha ő erre a leghalványabb esélyt sem látja, akkor azzal sajnos nem tudok mit kezdeni. Bírja ki még ezt a bő másfél hónapot, aztán nem kell, hogy keresztezze az utunk egymáséit. - És ha az is érdekel, hogy mégis miért foglalkozok veled. Ez nem feltétlen rólad szól, legalábbis nem célirányosan. Sok rosszat tettem már az életben, és mikor tíz éve megvettem ezt a farmot, úgy döntöttem, hogy változtatok. A rossz helyett inkább segítek, ha erre megvan a módom. Ahogy mondtam, ha létezik, nekem is ki van kövezve az utam a Pokolba, nem is próbálnék ezen változtatni. De nyugodtabb a saját lelkiismeretem, ha úgy fekszek le, hogy valakinek nem elrontottam az életét, hanem segítettem rajta. Amit mondtam a kaszinóról és a nyert pénzem sorsáról, ott sem hazudtam. Minek tettem volna? Na mindegy… Úgy gondoltam, talán rajtad is tudok segíteni, még ha nem is a legkonvencionálisabb módon, hanem a magam agyatekert módján - horkantok fel halkan, röviden. Végül újra kinyitom a szemeimet, és úgy nézek fel rá ismét. - Ennyi az egész - felelem olyan hangnemben, amiről lerí, hogyha a vállaim szabadok lennének, még azokat is megvonnám.
Aidan and Blanche
Kivételesen egy dologban totálisan egyet kell értenem Aidan-el: ha egyszer meghalok, akkor a pokolra jutok. Már ha ott hajlandóak egyáltalán befogadni, mert lehet még a pokol is kivetne magából. Gúnyos vigyor, összehúzott szemek, majdhogynem nevetségesen gyerekes arcberendezés, félrebillenő fej, amivel reagálok azon megjegyzésére, hogy ott is élvezhetem majd a társaságát. Hurrá, de jó nekem. Ha minden pasas, akivel dolgom volt az életben, vagy ha nem is volt, de éppen nem zártak a szívükbe, ezt mondanák, valószínű külön királyi lakosztályt nyitna számomra a pokol mindenható ura. Nem baj, legalább nem fogok unatkozni. Ott sem. Amúgy is ez az egyetlen dolog amit világ életemben ki nem állhattam: unatkozni. Az nekem valahogy nem ment. Mindig csinálnom kellett valamit, az életemben történnie kellett dolgoknak, hogy ne érezzem a nyomasztó érzést, mely szerint folyamatosan és megállás nélkül, következetes módon baszom el az életemet. Ebben legalább profi vagyok. Hibás döntések egész sorozatát elkövetve, csak mert hajtott a becsvágy, és a pénztelenség totális elkerülése. Megvolt hozzá minden adottságom, hát ki is használtam, ahogyan teszem a mai napig is. Érzelmek nélkül, következmények nélkül, lelkiismeret furdalás nélkül, csupán azért mert megtehetem, és mert meg akarom tenni. Bentonnak talán egy-két halovány, gyenge és erőtlen próbálkozása volt arra nézve, hogy némiképp megszelídítsen, de azt hiszem rájött, hogy könnyebben törhették be egykor Hidalgo-t, mint, hogy belőlem jó feleség, otthon ülő derék és minden szempontból kifogástalan nőegyleti csiszolt gyémánt legyen. Így feladta. A házasságunkat talán azért nem, akkor még legalábbis, mert még mindig számtalan dolog kötötte hozzám, mint amennyi elválasztotta. És ez így van a mai napig is, függetlenül az aláírt válási papíroktól. Aidan érvelése a megszokásról, vagy arról, hogy az ember alkalmazkodjon a körülményekhez, és nincs olyan amit ne lehetne tiszta és totálisan elfogadható, igaz. Nem is lehetne vitába szállni vele, tevőlegesen nem is teszem, csak a szemeimet forgatom, és hörcsögként fújom fel az arcom, majd engedem is ki a levegőt, meg legyintek. A nőknél, ez valami egyezményes jel lehet arra nézve, hogy kifogytunk az érvekből ugyan, de a sértett büszkeségünk nem képes ezt szavakká formálni, elismerni meg még kevésbé fogjuk, hogy a másiknak, aki történetesen férfi, igaza van. Én sem fogom. Bár valószínű Aidan ezen a ponton már feladta az én győzködésem, amiért kifejezetten hálás vagyok. Én nem nyúzom tovább azzal, mennyire szarul érzem magam itt, ő meg nem próbál meggyőzni arról, hogy ha talán megpróbálnék alkalmazkodni, akkor talán jól is érezhetném magam. Kizárt dolog. Legalábbis itt és most így gondolom. Ezen véleményem pedig az elfogyasztott alkohol mennyiségével sem változik, csak talán oldottabbá és kevésbé tüskéssé válok. Még arra is ráveszem magam, hogy tréfálkozzak a póker közben, amiben persze a szerencse kivételesen mellém áll. Azért ott rohadjon meg Fortuna ahol van, jó? Miért nem tudott nyerő szériám lenni Vegasban azon az estén? Talán mert akkor rágörcsöltem a dologra, most meg egyszerűen, és lazán fogadom. - Ó nem, egy szavam sincs. Tökéletes úriember módjára viseled a vereséget.- fogom meg a kezét, és húzom magammal a saját kis szobám felé, és mielőtt belépünk, még egy szóra visszafordulok. - Sőt, igazán megleptél. Számítottam valami...hmm…..nem is tudom.- csücsörítek, a szemeim a plafont bámulják, mintha gondolkodnék, aztán csettintek a nyelvemmel, és kacsintok mellé, mielőtt hátat fordítanék neki. -....talán valami elmés beszólásra. De igen….határozottan megleptél.- odafigyelek, hogy ezúttal az ajtó zárva legyen. A srácok sosem jönnének be, legalábbis nagyon remélem, hogy nem most jut eszébe valamelyiknek áthívni magához közös chilli főzésre. Igaz az két napja volt. Meg aztán elég kellemetlen lenne, ha arról beszéltem percekkel korábban Aidan-nek, hogy mennyire rühellek itt lenni, közben meg kiderülne, hogy a srácokkal főzőcskézünk, és némi italozás után a lámpa arany fényénél a Yenki Doodle-t énekeljük tele torokból, olyan hamisan, hogy az már sértő. Rontaná a sértettségi rátámat, szóval maradjunk abban, hogy nem akarok ma este több váratlan vendéget. - Miért, a hívatlan vendég esetleg látna olyasmit, amit te is láttál?- kérdezem egy enyhe, de mégis érzékelhető kacér kihívással a hangomban, ettől függetlenül ellépek az ajtótól és jelzem, hogy feküdjön az ágyra. Indulnék is tovább, de a megszólalása megtorpanásra késztet, és a tekintetem végigvezetem rajta, le egészen a lábujjáig. Egy percig nagyon komolyan fixírozom a lábujjait, majd csak megvonom a vállaim, és a mosolyom, a kuncogásom elárulja, hogy remekül szórakozom. - Bocsáss meg, nem hagyott bennem maradandó emléket ez a momentum. Majd esetleg a későbbiekben megismételjük, hátha felfrissül a memóriám. Elvontad a figyelmem a Turkey-vel, maradjunk abban.- végül elhozom amiért eredetileg indultam. Hogy mi mindent hoztam még magammal a farmra, ami elsősorban városi holmi, annak a listája elég hosszú. Kis helyen is elférnek és nagyon hasznos. A sminkkészletem elég hiányos, de mondjuk egy két kényeztető illóolaj vagy éppen füstölő, ami segít ellazulni, nem beszélve a testápolókról, számtalan kézrémről. Ruhát csak keveset hoztam. Itt aztán nincs szükségem kisestélyire és koktélruhára. Valljuk be, azért szerintem nekem a kockás ing is jól áll. Végül lovagló ülésben telepedem rá, és masszírozni kezdem. Igazából nem feltétlen az a cél, hogy felizgassam, noha a mozdulataimban ez is benne van. Inkább az ellazítása a cél, meg a sajátom is. Meg aztán ebben a testhelyzetben azt hiszem kicsit kötetlenebbül lehet beszélgetni. - Ó igen, ez találó. Kívánatos fafej! Bár továbbra sem tudom melyik az erősebb jelző. Momentán, így a hátad, az izomzatod, meg úgy alapvetően mindent elnézve a kívánatos felé billen a mérleg, de holnap, vagy azután már tiltakoznék, és közölném, hogy a fafej sokkal jobban illik rád. Néha olyan csökönyös vagy mint az öszvér. Adod a nemtörődöm pasast, de közben nagyon is érdekel...úgy minden….én is.- súgom előre hajolva, az utolsó szót a bőrére lehelve, aztán megint egyenesbe igazgatom magam és folytatom, közben persze kérdezek. Időközben, mivel rám bízta a döntést a fahéjas masszázsolajból nyomok egy keveset a kezemre, és azzal folytatom. Lassan olyan lesz az illata, mint egy finom és harapnivaló karácsonyi óriás mézeskalácsnak. Nyamm! Mikor hátranéz őszintén mosolyodom el. Tényleg. Na ez nem azt jelenti, hogy itt most sikerült bármit is elérnie….illetve de. A fenébe is! Őszinte volt velem, és éreztem a szavaiból. Egy faszi, ha így masszírozzák a hátát, akkor nem kezd bele mindenféle baromságba. A sóhajtása, vagy az ahogyan rám nézett, én elhittem neki. Odakint hatalmasat dörren az ég, és az ablakon át láthatóan egy villám cikázik át, egészen lilás színnel vonva be a szobát.Megállok egy pillanatra, tenyerem lassan, szinte másodpercről másodpercre mozdítva simítom el a hátán lefelé haladva csípő irányba. - Tegnap Mike mondta, hogy eső lesz, de mindenki csak nevetett rajta, mert hét ágra sütött a nap. Aztán Zimbo, az a nagy fülű melák vörös ír azt mondta, hogy Mike szimata soha nem csal, mert mindig beszélget a tavi békákkal, azok mondják el neki milyen lesz az idő. Mondtam már, hogy némelyik embered kattant? Jó srác, de tényleg zizzent. Viszont tegnap segített felhányni a szalmát a padra a csűrben. Mármint Zimbo. Anyám, olyan karja van, a Mississippi folyót is átérné. Kétszer.- az alkohol egyre jobban áradt szét a testemben, és mire az eső eleredt odakint már egészen beszédes kedvembe kerültem, pedig eredetileg nem így terveztem. Nagyon nem. - Az én életemet már nem igazán lehet hova rontani. Hogy miért kötök ki mindig Vegasban? Eleinte unalom ellen játszottam. Nem lehet örökké dolgozni. Aztán meg azt vettem észre, hogy élvezem, hogy hiányzik. Hogy néha jobb mint a szex. Mert örökké dugni sem lehet, hogy kielégítse az ember az örökös izgalmat, amit a szervezete igényelne. Szerintem nálam az adrenalin szükséges anyag az életben maradásomhoz, vagy nem tudom.- vontam meg a vállam, majd a kezem az ő vállához vándorolt, és az ujjam mintha láthatatlan zongora lenne táncolni kezdett a testének azon a részén. Szinte észrevétlen kezdett mozogni az ujjam egy képzeletbeli ütemre. Aztán lassan a dal is az emlékeim közé kúszott. Baromi régi dal volt, a kórboncnokok hallgatták mindig, állítólag megnyugtatta őket. A gyakornoki éveim alatt vagy ezerszer meghallgattam, mégsem untam meg. Tovább dúdoltam, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve a lábam átvetettem rajta, leugrottam az ágyról, és a bezárt ajtóhoz indultam. Úgy mezítelenül ahogy voltam. Megálltam az ajtónak háttal és nevetve kezdtem csalogatni Aidant. Énekelve, megrészegülve. Azt hiszem a Turkey most dolgozta be igazán magát a szervezetembe. - Hi!We're your Weather Girls.And have we got news for you.Get ready, all you lonely girls.And leave those umbrellas at home.Alright! A zár kattant a kezem nyomán, én meg ahogy voltam mezítelenül a karjaimat széttárva, táncolva, és énekelve, magamba hallva azt a bizonyos dallamot egyszerűen kirohantam a zuhogó esőbe. - Gyerünk Aidan…..azt mondtad meg lehet szokni a farmot. Hát szokjuk meg! Tessék! Ez is a farmélet, az eső, a természet, minden! Én nem tudom megszokni? Hát segíts! Azt mondtad ezt akarod, akkor gyere és táncolj velem, az esőben. Gyerünk! Ugye nem félsz?- kiabáltam szinte összefüggéstelenül. Nem őrültem meg, csak egyszerűen kiengedtem végre minden feszültséget, mindent ami bennem volt azóta, hogy betettem ide a lábam. Közben pedig megállás nélkül énekeltem a klasszikus Raining man-t.
Alig hiszem el. Semmi riposzt, semmi ellenkezés, hanem csendben fogadja az érvelésemet? Mindjárt ránk szakad az ég, komolyan mondom! Ettől függetlenül látom rajta a bosszúskodást, és lássuk be… ez elönt egy kisebb büszkeséggel, hogy végre belátja, nekem van igazam. Nem állt szándékomban meggyőzni, csupán rávilágítani a hibás gondolkodásmódjára, amivel úgy néz ki, végre célt értem. Ritka alkalom az ilyen, szóval jól elraktározom az emlékeimben. - Tudom-tudom. Tele vagyok meglepetésekkel - jegyzem meg, ahogy a szobája felé haladunk. Az elmés beszólásokat most egyelőre magam mögött szerettem volna hagyni, mert úgy vélem, bőven kimerítettük már a ma esti oda-visszánkat az előző nézeteltérésünkkel. Aztán ki tudja, hogy még mit tartogat az este. - Mintha ez rajtam állna - nevetek fel, ahogy válaszolok a kérdésére. Ha itt bármi is lesz, az nem egyedülállóan rajtam fog múlni, hanem nagyobb százalékban Blanche-on. - Aha… de azért rendesen összerezzentél, belebizseregtél, és a torkodon akadt a szó, mikor épp azt csináltam. De persze, még visszatérhetünk rá - miért is ne? A póker eldöntötte, ma itt kell maradnom az éjszakára. Pechjére, vagy szerencséjére pedig jócskán kialudtam magam, így teljesen fitt és üde vagyok. - Nem próbálok senkit sem meggyőzni arról, hogy hidegen hagy úgy… bármi vagy bárki. Ha az embereimet kérdezed, ők is tanúsítani tudják, hogy törődöm velük. Most, ha többre nem is, de erre a két hónapra te is közéjük tartozol, ezt kár lenne tagadni - a masszázs is jól esik, de ahogy csókokat lehel a bőrömre, abba különösen beleborzongok és belesóhajtok. A masszázsolaj pedig tényleg még jobban segít ellazulni. Viszont továbbra sem ezért nyílok meg, hanem mert ahogy mondtam neki még pár héttel ezelőtt, van rá esély, hogy egyszer el fogom mondani az indokaimat. Nos, úgy néz ki ennek most jött el az ideje. Nem mondom el neki a teljes igazságot, de bőven eleget ahhoz, hogy teljes legyen a kép. Mindent egyébként sem közölhetek vele. A hirtelen megeredt nyelvére nem igazán tudom, mit felelhetnék. Csendben, pilláimat lehunyva hallgatom, de nem egészen tudok hozzászólni. Ő viszont úgy elkezdett csicseregni, mint valami dalos madár, amit jelenleg nem tudok hova rakni. Mármint azt tudom, hogy sokat tud beszélni, de őszintén, normális stílusban még nem igazán hallottam eddig. Talán Vegasban, de ott sem volt annyira jellemző. Mi történt, a cinizmusát elvitte a kiscica, hogy ilyen kötetlenül beszél most velem? - Ha annyira szükséges az adrenalin az életben maradásodhoz, akkor próbálj ki pár extrém sportot. Elhiheted, ha valami, hát az jobban fent fogja tartani, mint a szerencsejáték - tapasztalatból mondom, mert a magam idejében én is kipróbáltam egyet-kettőt. Azt azért mégsem mondhatom neki, hogy kezdjen el vadászni emberekre, mert az aztán az igazi adrenalinbomba. Visszatérve azonban az extrém sportok is bőven ki tudják elégíteni az embere vágyait. Ott tudja, hogy mire fizet be, tudja mennyit fizet be, és ugyan elveszti azt az összeget, de még így is jelentősen kevesebbet, mint Vegasban. Főleg azért, mert ahogy azt Blanche is tapasztalja, a szerencsejáték egy ördögi kör. Elég egyszer nyerned, hogy felbátorodj és egyre nagyobbakat fogadj, egyre óvatlanabbul. Meglepő módon minél nagyobb vesztenivalója van az embernek, annál inkább felbátorodik. Valamilyen szinten ellent kell mondanom annak, hogy a pénz nem boldogít. De, boldogít. Viszont ugyanannyira a mélybe is tud sodorni, testestől-lelkestől. Adjuk oda valakinek a fizetése tíz-húszszorosát, és mindjárt kiderül, hogy milyen is ő valójában. Újra kinyitom a szemeimet, mikor megérzem, hogy hirtelen úgy 50 kilóval könnyebbé válok. Nem mozdulok pár pillanatig, de aztán a hasamról a hátamra fordulok, és felkönyökölve keresem Blanche-ot. Felvonom a szemöldököm, és mosolyogva pillantok rá, bár őszintén szólva nem igazán tudom hova rakni ezt a hirtelen váltást. Ráfogom arra, hogy most ütött be neki az a fél liternyi whisky – vagy még akár több is. Kiélvezve magamnak a műsort figyelem a nem túl tiszta éneklését, mikor azonban hallom és látom a zárt kinyílni, majd őt kiszambázni a szobából, a homlokomhoz kapom a tenyeremet. - Édes faszom… - sóhajtok fel, majd átvetem a lábaimat az egyik oldalra és lecsúszok az ágyról, majd sietve indulok a nyomába. Mire készül már ez a két lábon járó kiszámíthatatlanság? Az ajtóhoz érve azonban már látom, hogy mi a terve. Mit ne mondjak, rendesen lefővök, ahogy meglátom kiszaladni a hideg esőbe egy szál semmiben. Gyorsan a közös térbe sietek, hogy a kabátomat felkapjam onnan és utána siessek. Ennél jobban nem is hívhatná fel magára a figyelmet. Oké, feküdjön le azzal, akivel akar, de ne csináljon már magából teljes idiótát, hogy egy szál semmiben ordibál odakint az esőben. Szerencsére a hálók ablakai oldalra nyílnak, nem a bejárattal azonos oldalra, így talán van egy pár pillanatnyi időm, míg ki nem szambáznak a többiek. A két dominózó jómadár kitekint a szobájából, mire én határozottan rájuk mutatok, amit ők szerencsére megértenek és visszahúzódnak a sötétbe. A kabátom nekem is combközépig ér, Blanche-ot tehát valószínűleg teljes egészében be fogja fedni. Mit sem törődve magammal lépek ki utána félmeztelenül, de a bakancsomat azért felhúzva. Mégsem tökölök túl sokat, mire a kis monológja végére ér, már ott vagyok kint előtte, kezemben a kabáttal és lefáradt, mégis sürgető tekintettel. - Ne légy már hülye! Mínusz 4 fok van kint, esik az eső, ráadásul egy szál semmiben vagy itt. Két perc és kifagysz - miközben beszélek, rá is pakolom a kabátomat, és próbálom úgy visszavezetni őt a házba. Ha nem akar megindulni, akkor pedig ellenkezést nem tűrve hajolok le annyira, hogy felvegyem őt a vállamra. - Nem hiányzik egyikünknek sem, hogy itt lebetegedj - szólalok meg, ahogy visszafele tartunk a házhoz. Saját akaratából vagy sem, de nemsokára már újra a szobájában vagyunk. Ha nem akart együttműködni velem, akkor a szobába érve leteszem őt az ágyra. - Maradj itt! Nem akarom, hogy takarításra menjen el a holnap! - pillantok le a nem túlságosan, de láthatóan sáros lábára, és gyorsan fentebb veszem a fűtést a szobában, majd elszaladok a fürdőbe, hogy hozzak egy lavór langyosmeleg, szappanos vizet, meg valami törölközőt. Többet is. Én már rég ledobtam a cipőmet, nekem szerencsére nincs szükségem a tisztításra. - Beletennéd a lábad? Ezt meg a hajadra hoztam - kérlelem őt, miközben átnyújtom neki a nagyobb törölközőt, és remélem engedelmeskedni fog nekem a másik kérésemre is. Ha így tesz, akkor leguggolok, hogy lemossam a piszkot a lábairól, majd a törölközővel tisztára töröljem. Közben persze nem bírom ki, hogy ne pusmogjak magamban. - Hová alacsonyodtam, hogy a jó élet áldja meg - sóhajtok fel, megrázva a fejemet, de megállás nélkül folytatva, amibe belekezdtem. Nagyon remélem, hogy nem most fog elkezdeni megint kekeckedni velem. - Mit gondoltál, Blanche? - pillantok fel rá, mikor már a lavórt félretoltam valami biztos helyre és a lábát törlöm. Nem szeretem se a piszkot, se a rendetlenséget. Nyilván a munkások szállója nem teljesen az én gondom, ők maguknak kell ezt takarítaniuk, de ha most Blanche bemászna az ágyába ezekkel a lábakkal, akkor nem csak a padlót kell mosni, hanem minden mást is takarítani, kimosni.
Aidan and Blanche
Aidan nem tele van meglepetésekkel. Ő maga egy nagy meglepetés kupac. Bár ezt valószínű józanabb fejjel még egyszer átgondolom majd, de jelen pillanatban az ital szépen lassan kezdi birtokba venni az ép agysejtjeimet, és egy olyan tudatállapotba taszít át, ahol nem igazán van lehetőség, no meg kedv mérlegelni nem pusztán a szavaimat, hanem a tetteimet sem. Mikor azonban a szobámba húzom magammal a nyertes játékot követően, még egészen jól tudom kontrollálni magam. Illetve ez ebben a formában azért nem teljesen igaz, hiszen teljesen biztos vagyok abban, hogy a Turkey nélkül nemhogy masszázst nem adtam volna neki, hanem egyszerűen bevonulok, és bevágom az orra előtt az ajtót. Dugja fel magának a két hetes érdeklődését. Úgy nagyjából. Még mindig kettősség van bennem egyébként, hiszen egyrészt bosszant változatlanul, hogy egyáltalán felajánlotta ezt az egészet, magamra még jobban haragudtam, hogy miért nem próbáltam valamiféle módon kibúvót keresni alóla? Mégis mi a francot keresek én itt? Másrészt viszont azért ennyi idő után mégis idedugta a képét, még üres kézzel sem jött, és úgy tűnik őszintén érdeklődik affelől, hogy mégis miképpen érzem magam. - Óóóh! Tehát két hónapig egy kalap alá veszel az inszeminátor Bobby-val. Mit ne mondjak, észbontó megtiszteltetés! - húztam el a számat, és a szavaimból a nehéz formáltság ellenére is cseppent némi gúny. Nem mintha nem esett volna jól, de lássuk be, azért ez erős ferdítés ebben a formában. Hiszen ezzel a saját, korábbi szavait csapja agyon, másrészt, meg soha nem leszek ugyanolyan mint azok az emberek, akik gyakorlatilag itt élnek, ez teszi ki a mindennapjaikat és még élvezik is. Ujjaim azonban nem álltak meg és tovább futkároztak a hátán. Időnként késztetést éreztem, hogy a gerince vonalára csókot leheljek, ami a franc tudná megmagyarázni honnan jött, másrészt meg nekem is jól esett. Mondjuk ez volt az elsődleges szempont. A másodlagos, hogy talán neki is. - Hm….hogy is mondtad? Nem foglak pátyolgatni, nem tudok mindig ott lenni, találd fel magad! Jelentem feltaláltam, és ha ez érdekel, akkor ahhoz ital sem kellett volna, csak megkérdezed hogy vagyok, én meg mondtam volna, hogy “Jóvagyok főnök nézzemán he!”- adtam valamiféle déli, igazi földműves akcentust a szavaimnak. Az én számból inkább nevetségesen hülyén hangzott, semmint hitelesen, vagy minimálisan is közel járt volna a valósághoz. - Vagy a többi embereddel is hasonlóan szoktál törődni, mint velem itt és most? - nevettem fel jókedvűen, mert nyilvánvaló, hogy nekik legfeljebb hoz egy üveggel, elbeszélget velük a gázlámpa fényénél. Talán az a különös, hogy még el is tudom róla képzelni. Tényleg. Csak talán sokkal erősebb bennem már az irányába kialakult dac, amiből nem igazán tudok vagy éppen akarok engedni. Nem megy. Vagy csak nagyon lassan. Talán ennek első és legbiztosabb jeleként kezdek egy kicsit kötetlenebb hangnemet megütni vele. Kicsit mintha időt is utaznék, mint akkor éjjel Vegasban, amikor megvolt közöttünk valamiféle egészséges és minden szempontból kielégítő kis csörte, főleg az én vereségemet követő puffogásom közepette, de korántsem voltam olyan tüskés sündisznó amilyen most vagyok vele. Mondjuk nincs ezen mit csodálkozni, elvégre nem azért vagyok itt a farmon mert én így akartam, hanem mert ő így akarta én meg idióta módon belementem. Mondjuk a szobámba már én hívtam be. Egy-egy. - Nekem már az is extrém sport, ha felmegyek egy toronyház tetejére, ugyanis irtózom a magasságtól. Egyszer próbáltam meg legyőzni ezen félelmemet, amikor rávettem magam, hogy tandemugrok valakivel. Addig nem is volt gond, amíg a repülőn poénkodtunk...hanem amikor realizáltam, hogy na eljött a pillanat és ugrani fogunk.- magyarázom neki némiképp már fátyolosabb hangon, és időnként bele is kuncogok, mert eszembe jut a rémesen kellemetlen élmény, ami miatt akkor úgy éreztem földet érés után szeretnék azonnal a föld másik oldalára szublimálni. - Szóval...akivel ugrottam képzett ejtőernyős, milliószor ugrott már, tandemet is már vagy ezerszer, de olyan még nem fordult elő, állítása szerint, hogy valaki végigrókázzon egy több ezer méteres zuhanást. És ez még akkor is több mint kellemetlen, ha a szélirány nem az arcába fújta. Úristeeeeeen! De ne! Ezt soha ne merd a fejemhez vágni! Letagadom, hogy valaha elmondtam neked!- arcom elé tettem egy percre a kezeimet, és abba röhögtem bele, majd megdörzsölve az arcom, már érzem, hogy a bourbon a vérrel együtt, különleges és nagyon varázslatos elegyet kezd alkotni a szervezetemben. Szinte az utolsó sejtem is lángokban állt, de nem a vágytól. Hanem attól a veszett szabadságtól, amit hirtelen éreztem, amint realizáltam az esőt. Nem gondoltam át. A spontaneitás és a hülyeség között időnként veszett vékony a határvonal, és amíg én azt hiszem, hogy csak laza és nagyon spontán vagyok, akkor éppen bolondot csinálok magamból. Onnan nézve legalábbis. Az én szemszögemből azonban féktelen és nagyon szabad vagyok, amikor mindenféle gondolkodás nélkül rohanok ki énekelve az esőre. A szervezetemben lévő forróság dacol a kinti mínuszokkal, de valószínű nagyon rövid időn belül az agyam is realizálná, a nyomokban még fellehető - mert azért matt részeg nem vagyok - józanságom ködén túl, hogy valami nem kerek. Egyelőre azonban csak mezítláb dagonyázom, és énekelek, teljes torokból, és nézek az ég felé, mintha ugyan onnan potyognának az ölembe azok a bizonyos férfiak, akik a dal szerint elvileg eső helyett esnek. Aidan hangjára kapom fel a fejem, és vigyorogva állapítom meg, hogy utánam jött. A kérdését hallva csak széttárom a kezeimet, majd a dal egyik meghatározó refrénrészletét kezdem énekelni, megint hamisan és megint veszettül teli torokból. - It's raining men! Hallelujah! It's raining men! Amen.I'm gonna go out, I'm gonna let myself get. Absolutely soaking weeeeeeeet!- a végét természetesen jól elhúzva, és a fejem hátravetve hagyni, hogy a hideg eső rám zuhogjon. Basszus, ez jéghideg! De ettől függetlenül nem indulok meg a ház felé, így aztán Aidan úgy dönt, hogy sós zsákot játszik velem, és a vállára dob. Ott sem hagyom abba az éneklést, de már egyre jobban vacognak a fogaim, és mire beér velem a házba annyi hideg eső ért, hogy szinte jégtűként szaggatta meg a bőröm, és némiképp tisztított a fejemen is. Nem úgy a lábaimon, amik azt hiszem kicsit koszosak lettek. Kicsit nagyon. Konkrétan szügyig saras vagyok. A hajamból csepeg a víz, az egész testemen apró cseppekbe gyűlik az esővíz, libabőrös is leszek. Lassan realizálom, hogy rohadtul fázom, és kurvára idióta vagyok. - De majd elugrom egy manikűrre ha nem bánod….- motyogom inkább csak magamnak, amikor arra kér, hogy nem mozduljak. Ki nem állhatom a koszt az otthonomba, így máshol is szokásom vigyázni a rendre. Meglep. Őszintén és már nem először. Vizet hoz, meg tiszta törölközőt, és egy darabig nagy kussban vagyok, nem nagyon szólalok meg. Csak elveszem a törölközőt és engedelmesen pakolom a tappancsaimat a vízbe. Közben lassan felengedek a kezdeti sokkból és idétlenül kezdek vigyorogni. - Ez annyira bibliai. Tudod, mikor Jézus megmossa a tanítványok lábát…..jó persze nem azt mondom, hogy te vagy Jézus, de most így játszásiból csak….okés, befogtam!- egy pillanatra mintha felpillantott volna rám, és akkor mondtam, hogy csendben maradok, de persze nem én lettem volna, ha képes lettem volna tartani is magam hozzá. - Akkor is bibliai….- mormogom, és a hajamat törölgetem. Enyhén össze is göndörödött mint mindig amikor vizes lesz, és alapvetően ezt ki sem állhattam. A kérdését hallva végül lehúzom a fejemről a törölközőt és lefelé nézek rá, a kezeimmel magam mellett megtámaszkodom két oldalon. Nem szólok még semmit, egyszerűen csak figyelem őt. Ahogy a lábaimat törölgetni, van abban valami….hogy is mondjam kevésbé bibliai….sokkal inkább izgalmas. Félredobtam a törölközőt, és a lábaimat visszahúztam, amikor már én is úgy éreztem, hogy száraz és tiszta, akkor léptem csak le a földre A fogashoz indultam, az ajtó mellett lévőhöz, hogy egy tiszta, hófehér egyencsíkos köntöst leemeljek róla. Belebújtam. Sokkal inkább azért mert fáztam, semmint a szemérmességem miatt. Ez utóbbi nekem ritkán volt, főleg olyan férfi közelében akivel már legalább egyszer lefeküdtem. Odaléptem az ajtóhoz, és kinyitottam azt, mintegy jelzés értékkel hívtam fel őt a távozásra. Még ekkor sem szóltam semmit. Csak álltam ott, az ajtónál, fogva annak az élét, mintha arra várnék, hogy megmozduljon, és kilépjen rajta. Ha vette ezt az adást, és elkezdett készülődni a távozáshoz, egyszerűen és minden további nélkül mielőtt még eljutott volna addig, hogy egyáltalán az ajtóig eljusson, becsaptam, azt majd elé álltam, és a hátam mögött a két kezem annak lapjára simítottam.Felnéztem rá. A tekintetem még mindig fátyolos volt az alkoholtól, valószínű ha teljesen magamnál vagyok, akkor nem így magyarázom el neki a lényeget, de ugyebár az ital sokszor igazságszérum is egyben. Esetemben különösen. Engem egyszerűen el kellene tőle tiltani. - Ezzel most azt akartam neked megmutatni, hogyan zavartál engem össze azzal, hogy idejöttél. Italt hozol, arról beszélsz, hogy érdekel mi van velem...teszed mindezt úgy, hogy tökéletesen tisztában voltál azzal, hogy milyen hatással vagy rám. Elsősorban szexuálisan.- bólintottam is mellé, mintegy nyomatékosítva, hogy ez bizony a színtiszta igazság. - Szóval vagy azért jöttél ide, hogy megkínozz, amiért pofán tudnálak csapni. Csak ugye pech, hogy más megadta azt amit te nem tudsz, nem akarsz….részletkérdés. Gondolom félúton elhagytad a tökeidet Vegas és Baiting Hollow között, és úgy teszel, mintha én nem lennék hatással rád. Vagy teljesen hülye vagy és az égvilágon semmit nem akarsz tőlem, csak tudni hogy vagyok. Ha ez így van, akkor….- ekkor léptem el az ajtótól és ismételten kitártam azt, félre is álltam az útból, hogy amennyiben szeretne, úgy távozzon. Az ajtó tárva nyitva. Aidan dönt, hogy mit szeretne. De ha az ajtó ismét becsukódik, onnan nincs visszaút. Akkor sem ha kívülről mögötte és akkor sem ha belülről mögötte.
Rég találkoztam már olyan személyiségű emberrel, mint Blanche. Kész rejtély számomra ez a nő, és fogalmam sincs, hogy szeretném-e megfejteni, vagy inkább maradnék ebben az állapotban. A kalandszerető énem szeretne a végére járni, a józanabbik felem azonban folyva-folyvást azt mantrázza, hogy hagyjam a fenébe és foglalkozzak a magam dolgával. Bőven van elég stresszfaktor az életemben, hogy még egyet belekeverjek. Bár, ha már anno is az eszemre hallgattam volna, akkor valószínűleg annyiban hagytam volna ezt az egész ügyet. - Hah. Még jó, hogy egy kalap alá veszlek. Már az elején elmondtam, hogy nem fogom a kis kezecskéidet fogni - azért nem vagyok szeretetszolgálat sem. Szeretnék neki segíteni, ez tény és való, de nem fogok emiatt kifordulni önmagamból. Sok meló van a farmon, főleg ha annyi mindent vállal magára az ember, mint jómagam. Nem annyiból áll az itteni élet, hogy délelőtt felkelünk, amikor szeretnénk, aztán egy cigire rágyújtva kiülök a verandára és nézem a napfelkeltét, majd a magam idejében munkához is látok. Néha vágyom is rá, hogy bár így lenne, de összességében aligha van okom panaszkodni. Szeretem, amit csinálok. Mosolygás, vagy nevetgélés helyett csak grimaszt vágok arra a nem létező akcentusra, amit próbál kihozni magából. - Rettentően humoros vagy - csak ennyit reagálok rá, a többit inkább magamban tartom. Kicsit kezdem már unni, hogy ennyire kifigurázza a farmon dolgozókat, meg úgy általánosságban az ebben a szakmában lévőket. Ha az agyamra akar menni ezzel az állandó sztereotipizálással, akkor lássuk be, jócskán sikerült neki. Van az emberek fejében egy kép az itteni életről, egy részét az imént fejtettem ki, ugyanakkor úgy érzem, hogy erre többszörösen rácáfoltam. Semmi sem omladozik, nicsenek elavult előző évszázad eleji építményeim, és ráadásul az emberek sem azok a tipikus fognélküli parasztok, akikről a média tud beszélni. Nyilván vannak kivételek, de ez körülbelül a munkásaim egyharmada, nagyon maximum. Mert míg vannak segédmunkásaim, addig bőven előfordul itt egyetemet, szakmát végzett is. De már túlságosan belefáradtam, hogy próbáljam meggyőzni a városi lánykát. - Hiszed, vagy sem: igen, ugyanígy - lehet, hogy ez bántja a büszkeségét, vagy a különlegességérzetét, de nem fogom meghazudtolni magamat, hogy ezáltal nála jó pontokat szerezzek. Ha gondjuk van a magánéletükben, nyugodtan jöhetnek hozzám, megpróbálok nekik segíteni, ahogy csak tudok. Ha ehhez az kell, hogy elbeszélgessünk pár órát, akkor elbeszélgetünk pár órát, ha kis szabadságra van szükség, akkor szabadságra küldöm. Emberszámba veszem az itt dolgozókat, nem csak egyszerű munkaerőnek. Aláírom, rettentően kimerítő így élni, de kényelemből már bőven kijutott nekem a 10 évvel ezelőtti ideköltözésemig. Nyugalmas pihenésben hallgatom a meséjét, csak akkor nyitva fel a szemeimet és húzva fel a szemöldökömet, mikor elér a hányós részig. - Atya világ… na ez egy olyan kép, amelyet valószínűleg sosem fogok tudni kiverni a fejemből - nevetek fel, és ha csak magát a sztorit mondja el, valószínűleg nem hinném, hogy van igazságalapja, talán csak egy kevés. Viszont látva a reakcióját… hűha. Azért abban merek reménykedni, hogy míg a hátamat dolgozza és rajtam ül, addig nem fordul ki belőle a leküldött bourbon. Nem is tudom, hogy mit reagálnék rá. Hánytak már le, de nem sugárban egy fedetlen testrészemet. Ah, bele sem akarok gondolni. Viszont az is biztos, hogy a kis műsorával most rendesen felforgatja a gyomrát. Ennyi ital után én örülök, ha stabilan, minél kevesebb mozgással el tudok létezni, nemhogy még táncolni kezdjek, meg énekelgetni. Mivel én sem akartam megfázni, ő pedig látszólag maradni akart az esőben táncolni, muszáj voltam saját magam becipelni a házba. De még ott sem hagyta abba a kornyikálást. Mert nyilván, miért is tenné? Mintha valami rossz gyereket próbálnék megóvni a megfázástól, úgy érzem magam. - Blanche… tartalékold az energiádat arra, hogy felmelegedj - ne arra, hogy folyamatosan járjon a szád – fejezném be így, de inkább ezt a részét lenyelem. Felvontam a szemöldökömet, mikor alighogy megtöröltem a lábát, már fel is pattan az ágyról. Egy részem már ugrásra készen állt, hogy a hirtelenségben nehogy elboruljon, de nem mozdultam, csak követtem a tekintetemmel, mit művel. Felveszi a köntösét, majd az ajtóhoz sétál és kinyitja azt. Nem igazán értettem, mire akar kilyukadni ezzel az egésszel, de látva, hogy nem tágít és árgus szemekkel figyel engem, vállat vontam, és nagyot sóhajtva álltam fel. Tényleg nem lehet kiismerni ezt a nőt, és talán jobb, hogy ha szavak nélkül is, de felkér a távozásra. Igen, határozottan ez a legjárhatóbb út, még annak ellenére is, hogy nem ebben állapodtunk meg, mikor leültünk pókerezni. Magamra veszem az ágyon pihenő kabátomat, a vállamra dobom a törölközőt, aztán odasétálok a lavórhoz, és azt magamhoz véve indulok meg először vissza a fürdőbe, majd át a nappaliba a pólómért. Azaz indulnék… mert ahogy vele kapcsolatban eddig minden, úgy ez sem olyan egyszerű. Megállok lépteimben és türelmetlen arccal pillantok le rá, ahogy az utamat állja. Már éppen kiszaladna a számon, hogy álljon félre és hadd menjek, mikor ő maga kezd bele egy kisebb monológba. Míg ő beszél, addig én leteszem magam mellé a lavór vizet és karba tett kézzel hallgatom végig. Elmondja, amit el akar, én pedig kezdem úgy érezni magam, mintha ennek az elmúlt… mennyi, másfél-két órának semmi haszna nem lett volna. Többször elmondtam neki, hogy miért jöttem, és ha még ennek ellenére sem hiszi el a szavaimat… most miben lenne más? Újabb sóhajt eresztek meg, ahogy próbálom összeszedni a gondolataimat, amelyeket egyben zúdítok rá. - Lehet, hogy hülye vagyok. Lehet, hogy elhagytam a tökeimet. Sőt, még az is lehet, hogy sosem voltak olyanok nekem. De amit elmondtam, azt elmondtam. Szerintem mindketten jól tudjuk, hogy hatással vagyunk a másikra, ezt mi sem mutatja jobban, mint amikor te masszíroztál, vagy mikor én értem hozzád egyszer-kétszer. Nem kínozni jöttelek ide, de ha így gondolod, csapjál nyugodtan pofán, már olyannyira nem tud érdekelni. Ha nem egy szál semmiben mászkáltál volna előttem, hanem buggyos nadrágban és pulcsiban, akkor is ugyanígy maradtam volna, sőt, én nekem alapvetően ilyen elképzelésem volt erről az estéről, nem… ez. Szóval igen, hatással vagy rám, az tény, de! De! Nem azért jöttem át ma este, hogy majd jól félholtra duglak, mert éppen unatkozok, nincs jobb alternatíva, vagy mert úgy érzem, hogy rászorulnál. Nem. Azért jöttem, amit az elején is leszögeztem, azóta pedig már untig próbállak bizonygatni róla. Beszélgetni. Megkérdezni, hogy érzed magad a farmon, megtudni, hogy mik a prók, mik a kontrák az ittléttel kapcsolatban, és talán kicsit jobban megismerni téged, ha már itt ragadtál még bő másfél hónapig. Úgy gondoltam, hogy ez a hátralevő idő eltelhet valami normális, emberi kapcsolatban, még ha nem is konkrétan barátságban, attól azért távol állunk. De persze… ahogy azon a vegasi reggelen, most is naiv voltam, hogy ezt tényleg elhittem - fejezem be végül a mondandómat, mindeközben végig határozottan őt nézve, nem fordítva el róla a szemeimet. Hogy ezt elhiszi, vagy sem, azt már őrá bízom. - Elmehetek, és megpróbálhatjuk ugyanezt két, vagy három hét múlva is, ahogy az a megállapodásunk volt, ha te nyered a pókert. De lehet az is, hogy kimegyek azon az ajtón, aztán maximum a földön találkozunk, ha épp keresztezi egymást a munkaterületünk és maradunk ennyiben. Én nem fogok semmit sem erőltetni ezen a ponton túl. A nyertes kitételedben ott volt az is, hogy itt kell töltsem az éjszakát. Ha emellett döntesz, legyen. De a nadrágom marad - lehet, hogy időközben párszor megfordult a fejemben a vegasi estének a repetája, de tettlegességig valószínűleg nem fajult volna el a gondolat. Az is megfordult már párszor a fejemben, hogy menten megfojtom ezt a nőt, és lám, még mindig szép vértelt a pofija. - Szóval rajtad áll a döntés, hogyan tovább, nem rajtam - felvázoltam neki a lehetőségeket, a többiről azonban neki kell határoznia.
Aidan and Blanche
Ha nagyon sarkosan akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy kétféle ember létezik: az egyik akit ha sarokba szorítanak, akkor a félelemtől reszketve meghunyászkodik, a másik pedig csípőből és gondolkodás nélkül támad, még akkor is ha jól tudja, hogy vert helyzetből, a sarokból vajmi kevés esélye van a győzelemre. De harc nélkül sosem adja olyan könnyen a bőrét. Én egyértelműen az utóbbi kategóriába sorolom magamat. Abból is az extramódon hülye prototipusaként funkcionálok. Tisztában voltam a feltételekkel, amikor idejöttem. Azzal is tisztában voltam, hogy Vegasban bármi is történt, az olyan mintha egy nagy törléssel semmissé tettük volna és indult minden majdhogynem tiszta lappal. Csak talán azt nem gondoltam, mert miért is gondoltam volna, hogy Aidan-t valóban érdeklem. Nem mint nő, nem mint a körítés a punci körül, nem mint egy nő akit könnyen meg lehet kapni, hanem mint ember. És azt hiszem a tudtán kívül valami olyasmire tapintott, ami az egyik legérzékenyebb pontom. Leszámítva a fülem tövének és a nyakamnak a találkozását, amire ha valaki rálehel, azzal már gyakorlatilag utat nyit a gyönyör legmagasabb útvesztőinek irányába. De nyilván most nem efféle érzékeny pontra gondolok, hanem valami lelkire, valami mélyebbre, amiről nem szívesen vagy jobbára egyáltalán nem beszélek, és nem azért mert nincs. Hanem mert olyan mélyre ástam magamban, hogy lassan már én sem találom a hozzá vezető utat. A dac és a cinizmus eddig tökéletesen működött mindenkivel szemben, mert a férfiak többsége tényleg nem akar mást, ahogyan én sem akarok, csak pár kellemes órát, napot, vagy akár egy heti masszív szexet, és utána tovább állni. Mert farokból is számolatlanul van ezen a planétán, és nem kell feltétlenül beleadnom úgy alapvetően bármit az egészbe a testemen kívül. Nem várnak mást, amiért én majdhogynem hálás is vagyok. Most azonban, a picsa tudja miért, de Aidan olyan konok módon ragaszkodik ehhez a beszélgetős dologhoz, meg ahhoz, hogy mégis hogy érzem magam, milyen itt lenni, hogy egyszerre vált ki belőlem érdeklődést, és egyszerre engedem ki az összes tüskémet, ami csak létezik. Nem akarok beszélgetni. Sem most, sem később. Nem akarom, hogy a lelkembe akár csak egy másodpercre is belelásson. Nem akarok semmi mást, csak inni, jól érezni magam esetleg dugni, és aztán folytatni a mindennapokat, amíg le nem telik az idő amiben megállapodtunk, és örökre búcsút nem intünk egymásnak. Valószínű az életemben ha valaha is felvetődik ennek a farmnak a neve még azt is letagadom, hogy valaha hallottam róla. Egyértelműen nem az én közegem, és bár megtalálom a módját, hogy könnyebbé és elviselhetőbbé tegyem a magam számára, mert elvégre nem vagyok azért egy szívtelen szörnyeteg, de továbbra sem érzem, hogy akár egy percig is jó döntésnek gondolom azt, hogy ide jöttem. És ez nem fog változni. Talán majd hónapokkal később….talán. A bourbon azt mondja, hogy mit nekem kinti mínuszok mit nekem holmi eső, engem arra teremtettek, hogy a lehető leghamisabban, és legnagyobb beleéléssel énekeljek, a csillagokat rengessem meg az égen, toljam odább a refrénnel a göncölszekeret is akár. Aidan azonban józanabb most kettőnk közül, amiért ha normál állapotban látnám magamat, még hálás is lennék érte. Most azonban egész egyszerűen hülye vagyok és felelőtlen. Nem beszélve arról, hogy lassan már magam sem tudom mit akarok pontosan. Túl gyorsan ittam túl sokat és a szókimondásom elért egy olyan határt, amit már ő sem tolerál. Mint mondtam józanul teljes mértékben megérteném, csakhogy jelen pillanatban a józanság a legkevesebb ami akár csak nyomokban fellelhető bennem. Ennek megfelelően pedig a reakcióm is elég szélsőséges, amiben talán az a különös, hogy mégsincs benne hazugság. Én tényleg így gondolom, csak talán nem feltétlen mondtam volna ki, vagy nem most és nem így. Nem akarom igazán elküldeni, de azt sem akarom, hogy maradjon. Már nem. Viszont a játékot megnyertem, és én kértem ezt az opciót. A nekem szánt monológ közben számtalanszor nézek el a válla felett, vagy éppen horkanok fel egy-egy szaván, prüszkölök mint a macska akit víz ért, vagy nevetek fel hitetlenkedésem jeleként, vagy talán azért mert érzem, hogy mindaz amit mond nagyon is őszinte, nagyon is elevenembe talált vele, de a pokolba is, nincs erre szükségem! - Igen, naív voltál! Hányszor kell még velem kapcsolatban pofára esned, hogy felfogd, nincs szükségem arra, hogy a lelkem pátyolgasd? Nem kell, érted? Felfogtad? Megértetted? Köszönöm.- szúrok, ahogyan a sarokba szorított vad, aki egyetlen lehetőségének a támadást látja, holott talán nyilvánvaló, hogy soha nem szorult még ennyire a védelemre. - Én az a fajta nő vagyok, akit megdugsz és ott hagyod. Mert nincs szükségem másra. És különben is, mi a faszért jöttél ide, amikor a te kis magánbirodalmadban vár valaki más? - szép volt Blan! Pont ez az amit el akartál kerülni, hogy a füledbe jutott pletykákból akárcsak egy hangyányit is visszaadj! - Talán ezt a kurvanagy érdeklődést és figyelmet oda kellene fordítanod, és nem ide! Komolyan mondom, Aidan!- amúgy tényleg. Bourbon ide vagy oda, ezt most így gondoltam. Semmit nem tudtam, csak tényleg azt a pár információt ami a fülembe jutott egy szőke hajú lányról….még a nevét sem tudom, de nem is érdekel. Tényleg. Nem az én dolgom, csak azt tudom, hogy ennek az egésznek itt most nem így kellett volna történnie, és talán nekem is lehetett volna több eszem….veszett fejsze nyele. A szemeibe néztem. Határozottan, noha volt nem kevés határozatlanul homályos csillogása az íriszeimnek, és jó ideig csupán csak merültem a kék íriszekbe, hagytam, hogy magával rántson, mintha emléket akarnék magamnak gyártani. Egy olyan emléket, amire keserű borzongással gondolok vissza. Végül megráztam a fejem. Elhúztam a számat, le is hajtottam pár pillanatra a fejem, majd újra felemeltem azt és megint a szemeibe néztem. - Nem. Nem fogunk semmit megpróbálni. Sem holnap, sem holnap után, sem két hét múlva. Holnap elmegyek. Számold össze mennyivel tartozom neked! A kamatokat is. Nem érdekel, hogy le akarod dolgoztatni, nem érdekel mit akarsz, Aidan. Ennek, ennek az egésznek itt és most vége! - emeltem meg a kezem és mutattam körbe. Hogy a hangomban némi csalódottság, vagy vereség keserű íze vegyült nem tudom miért volt így. Talán mert nem szokásom semmit feladni, de amikor úgy érzem a méltóságomon esik csorba, és nem tudok ellene tenni, akkor nem marad más, csak ez és csak így. - A nadrágodról pedig annyit, hogy ha nagyon akartam volna, vagy hagyom, hogy az a masszírozás valami más is legyen, már rég nem lenne rajtad. Te is tudod…- billent oldalra a fejem, a szavak gömbölyűen, kicsit összemosódva gurultak le az ajkaimról. - Nem szorulok arra, hogy egy férfi ha nem akar velem lenni, akkor azt kierőszakoljam. Jesszus! Ilyen mélyre azért még sosem süllyedtem. Nem most fogom elkezdeni. Nem akarsz….hogy is mondtad….- csettintettem a nyelvemmel, a szemeimet forgatva az ég felé néztem, aztán megint vissza rá, a felismerés szikráival az íriszeimben -....félholtra dugni, akkor nem hiszem, hogy problémát fogok ebből csinálni.- vontam meg a vállam hanyagul, majd ellépve az ajtótól a szobában lévő egyetlen fotel felé indultam amin egy közepesen vastag, kék kockás flanel takaró pihent. Néha, hűvösebb éjjeleken még magamra dobtam azt is. Nem vagyok hozzászokva a központi fűtés állandó hőmérsékletének hiányához. Magamhoz vettem a takarót, majd az ajtóhoz léptem. Ujjaim a kilincsre fonódtak. - Holnap szerda. Csütörtökre meglesz a pénz, akkor még találkozunk, utána pedig azt is szeretném elfelejteni, hogy valaha ismertük egymást. Most pedig, én tartom magam a megállapodáshoz: töltsd itt az éjszakát.Az ágyam egész kényelmes, és ma éjjel csak a tiéd. Ja, a nadrágod nyugodtan maradhat, nem fogja magát elszégyellni az ágynemű. Jó éjt, Aidan!- lenyomni készültem a kilincset, hogy én kint alszom a kanapén, a közös részben. Rajta múlt, hogy elfogadja az örök búcsút, vagy van még számomra bármiféle mondanivalója.
Nem értem, miért foglalkozom vele ennyire. Többször is a tudtomra adta, hogy nem szorul a segítségemre, ugyanakkor a gyengébb pillanataiban mintha úgy tűnt volna, kicsit felengedett és talán még jól is esik neki. Jóllehet, hogy csak bebeszélem magamnak, és túl sokat látok bele, mint ami valójában ott van. Próbálhatom meggyőzni magam vagy őt arról, hogy az embereimmel is megtenném ugyanezt, de muszáj nekem is belátnom, hogy ez nem teljesen igaz. Törődöm velük, persze, de ennyi szidást, cinizmust, gúnyolódást egyetlen alkalmazottamtól sem kaptam még, mint amit tőle. Tűröm-tűröm, de érzem, hogy a kezdeti energiám, amivel ide érkeztem, kezd megcsappanni. A türelmem fogytával az optimizmusomból realizmus, a realizmusból pesszimizmus születik, és aligha van visszalépés a szintek között. - Igen, Blanche. Most már felfogtam - az ember a hibáiból tanul, én pedig nagyon sokat elkövettem, ami idevezetett engem, őt, mindenkit. De egyszer nekem is a sarkamra kell lépnem, és azt mondanom: elég. A vesztett játszmát próbálhatjuk a mi előnyünkre fordítani, de lássuk be… nyerni már nem fogunk. Próbálkozhatunk megnehezíteni a másik dolgát, vagy áttéríteni, de van, ahol már ez sem segít. Ez a jelenlegi helyzet úgy érzem, ilyen. - Vékony jégen táncolsz, Blanche. Őt ne keverd bele! - fenyegető hangot ütök meg, és ahogy ezt kimondom, pár pillanatra még én is lefagyom. Azt tudtam, hogy Cali érdekében bárkivel szemben képes lennék felállni, most viszont… még én is úgy érzem, hogy túlreagáltam. Hisz nem mondott semmit, csak az igazságot. Nem a teljes igazságot, hanem a sajátját, de ez lényegtelen. Azt hiszi tud rólam, vagy akár rólunk bármit, de ez nem is állhatna messzebb a valóságtól. Ha annyira vele akartam volna foglalkozni – mármint Blanche-al -, akkor nem két hét múlva állítottam volna be ide, hanem két nap múlva. Ha jobban belegondolok... örülök, hogy felhozta Calit. Ez ébresztőleg hatott számomra. - Ezt jól gondold át. Szeretnék neked segíteni, viszont nem fogom sem erőltetni, sem könyörögni érte, hogy maradj - így is bőven okozott már elég fejfájást az ittléte. A saját elhatározásom azonban erősebbnek bizonyult, mint az egyértelmű intő jelek. Ha babonás lettem volna, akkor a Cali hazaérkezésének estéjekor történt vihart jelzésértékűnek kellett volna felfognom. Felborult a jól működő rendszer, ráadásul az én egyik hülye döntésem miatt, és az égiek próbálnak róla figyelmeztetni. Blanche jól elérte a kis játékával, hogy átgondoljam a dolgokat. Hogy kibújjak a kis buborékomból és a végre lássam az erdőt a fától. De mégis… mi lehetett az oka annak, amiért ennyire a fejembe vettem, hogy segítek rajta? Sokszor gondolkoztam ezen a kérdésen – azóta pláne, mióta Cali a fejemhez vágta -, és a mai napig nem tudtam konkluzív választ adni rá. Azonban most, hogy megintézi felém az utolsónak szánt szavait, szinte villámcsapásként ér a felismerés. Próbálhatom azzal ámítani magunkat, hogy megfogott benne valami, és ugyan van benne igazság, de nem ez a végső válaszom. Egy kihívásnak fogtam fel ezt az egészet. Egy kihívásnak, ami kellően nehéznek tűnt, de abszolút nem lehetetlennek. Úgy gondoltam, hogy ha rajta tudok segíteni, ha neki rendbe tudom tenni az élete egy részét, akkor bármi lehetséges. Rég volt már az életemben ilyen volumenű kihívás, hisz lássuk be… az elmúlt tíz év rettentő csendesen telt. Talán egy kicsit felidézte a régi énemet, amelyet már magam mögött hagytam, azt az énemet, amely mindig a lehetetlennel dacolt és mindig fölülkerekedett rajta. Kíváncsi voltam, vajon megvan-e még bennem ugyanez a fajta elszántság. Hogy még mindig képes vagyok-e minden valószínűségnek ellent mondani, és ledönteni az elém állított falakat. Ott állva előtte azonban muszáj voltam rádöbbenni, hogy nem. Ez már nem én vagyok. Az az Aidan ott maradt Dublinban. A régi én minduntalan próbálná meggyőzni a nőt arról, hogy maradjon, adjon még egy esélyt, a mostani azonban minden porcikájával ellenkezik ez ellen. Miért? Miért akarnám én újra, és újra, és újra, és újra átélni ezt az éjszakát? Láttam, éreztem rajta, hogy kezd kissé megnyílni nekem, viszont… a belefektetett energia és az elért eredmény aránya nem afelé dönti a mérleget, hogy folytassam. Utálom a félbehagyott dolgokat és pont ezért is szakad meg a szívem attól, amit mondani készülök. - Rendben van, Blanche. Rendben. Legyen, ahogy te akarod - kezdek bele, majd egy sóhajtással folytatom. - Megvolt rá a lehetőséged. Kaptál egy esélyt, hogy bizonyíts - nem másoknak, hanem magadnak. Te próbáltál vele élni, de mint az jól látszik, nem sikerült. Vagyis… sikerülne, ha én nem lennék a képben, mert nem úgy tűnt, mintha a srácokkal annyira rosszul kijönnél. De ez most lényegtelen. Te szépen befekszel az ágyadba, én pedig visszaballagok az üres házba és holnapra virradóan azt teszel, amit csak szeretnél. Én szerettem volna, ha van Isten, ő rá a tanúm, hogy szerettem volna segíteni neked, de ha ennyire nem szorulsz rá… akkor mit tudok tenni? - nevetek fel halkan és… keserédesen. Nyelek egyet, mielőtt folytatnám. - Ha a távozás mellett döntesz, akkor minden jót kívánok neked és csak merem remélni, hogy nem fogsz belerokkanni a jelenlegi életviteledbe. Őszintén remélem - tartok egy kis szünetet, ahogy odaléptem az ajtóhoz és kinyitottam azt. - De ha mégis maradni szeretnél erre a másfél hónapra, hát tégy úgy. Dolgozd le a részedet, aztán váljunk el békében egymástól. Te lehet ráeszmélsz valamire ebben az időben, lehet nem. Én viszont belefáradtam a próbálkozásba, Blan. Sajnálom. Mélységesen sajnálom - utolsó szavaim már inkább motyogásnak hatnak, semmint valódi beszédnek, de a közelségből adódóan valószínűleg még így is hallja. Egy halvány mosolyt még intézek felé, aztán célirányosan a közös terek felé veszem az irányt a pulóveremért, bakancsomért, hogy azokat felvéve a házamba való visszatérést pályázzam meg. Másodjára mondtam el mindent, amit szerettem volna és másodjára adom a kezébe a döntés lehetőségét. Messze még a reggel és úgy érzem, bőven adtam neki gondolkodási témát. De nem csak neki, magamnak is.
Aidan and Blanche
Megértette. Végre. Megkönnyebbülten sóhajtottam fel, és bevallom egy percig szerettem volna az időt visszapörgetni, és Aidant már az elején elküldeni az üveggel együtt. A Turkey tehet róla. Ha valami mást hozott volna, mondjuk olyat amit amúgy sem szeretek vagy esetleg nem is hozott volna semmit, csak simán átsétál, megkérdezi hogy vagyok, én meg a szokásos laza és nem kevésbé csípős stílusomban elhajtom, hogy érdeklődjön másnál. Szóval minden történhetett volna másképp. De nem történt. Most pedig már kellően ingerült vagyok, kellően csalódott és kellően frusztrált ahhoz, hogy bármit is vissza akarjak fogni. Bármit, ami bennem van….elvégre ezt akarta! Hogy őszinte legyek vele. Csak talán nem így és nem ilyen formában. Miért vagyok képtelen kulturáltan és normális hangnemben beszélni vele? Miért ingerel folyamatosan arra, hogy kizárólag marni tudjam? Pedig voltak egészen szép másodperceink? Amit persze jó szokásomhoz híven elbasztam. Bocsánatot azonban nem fogok kérni ezért, mert ez is én vagyok. Jobban mondva ez vagyok igazán én. Rosszabb napjaimon. Aidan úgy tűnik mindig a rossz napjaimat fogja ki. Pech. Megemlítem neki azt amit nem kellene, ami tudom, hogy talán a legérzékenyebb pont a számára. Nem vagyok hülye. A szóbeszédeket össze tudtam rakni azzal, hogy hívás nélkül vagy úgy egyáltalán lehetőség szerint ne menjek az ő magánterületére. Valószínűnek tartom, hogy az a bizonyos lány, az a búzaszőke, ahogy a srácok hívják, nem tud rólam, vagy nem tudja, hogy itt vagyok, és nem lenne nehéz kitalálni, hogy egy ilyen nő mint én, elég nehezen képzelhető el bármiféle munkában a farmon, hacsak nem állatorvos. Akinek meg ugye nem feltétlenül kellene itt is élnie. - Ne keverjem bele? Hahh! Mennyire egy álszent faszfej vagy te! Ez az egész az elejétől róla szólt!- nevetek fel cinikus élccel a hangomban, és komolyan is gondolom amit mondok. - Ez nem vékony jég Aidan! Ez már baromi régen beszakadt. De nem alattam, hanem alattad. Próbálsz úgy tenni, mintha ez a birtok lenne az életed, mintha az a lány lenne a világod közepe…..de tudod, ha valaki, én igazán tudom milyen elrejteni azt akik vagyunk, és egy álomvilágba menekülni. És mint ilyen, felismerem ha ilyennel találkozom. Csak eddig vak voltam ezt észrevenni. De úgy tűnik te is az vagy. Köszönöm. Most már tisztán látok. És te mutattad meg. Ezzel a mondatoddal, és ahogyan nézel, ahogyan védelmezel valamit….valakit. Félsz, hogy eltörik az egész mert nem vagy túl óvatos, hm? Vagy rájöttél a közelemben, hogy mi az a szabadság, amit önszántadból dobtál el magadtól, hm?- szegezem neki a kérdést, de többet már valóban nem mondok. Ne félek tőle, nem is hiszem, hogy a fenyegetése ellenére valóban olyasmit tenne amit még ő is megbánna. Ha pedig igen, akkor lelke rajta, engem már valóban nem érdekel. Nem fogom meggondolni magam. Ezek után meg főleg nem. El akarok innen, sőt el is kell mennem. Ezek után főleg. Nem ér ez az egész ennyit, és minél hamarabb szeretnék szabadulni ettől a helytől, Aidan közelségétől és úgy alapvetően mindentől amit áthatott az egész személye. Hogy nem csak én voltam rá megmagyarázhatatlan hatással az nyilvánvaló. Még részegen sem szokásom ilyen vérre menően és ennyire kegyetlenül lélekből adva ki mindent veszekedni senkivel. Nekem soha nem ér ennyit egyetlen konfliktus sem. Normális esetben valószínű már az első pillanatokban kitessékeltem volna, ha nem azért jött, hogy pár kellemes órát okozzunk egymásnak. Más miatt meg nem volt rá szükségem. A lelkizés nem az én világom, vagy jobban mondva nem mindegy kivel teszem. Lance és Lucian voltak az alapvető kivételek. - A srácokkal azért jöttem ki jól, mert nem akartak megváltoztatni. Mert nekik megfeleltem egy szexéhes, szókimondó, szerencsejátékfüggő városi nőnek, akinek történetesen volt egy rossz lépése, ami miatt egy időre itt kötött ki. A srácok nem akartak velem lelkizni, nem akartak tőlem az égvilágon semmi mást, csak hogy ott legyünk egymás közelében, úgy ahogy vagyunk. De te, te meg akartál változtatni, hogy gondolkodjak el...bla..blaaa….- forgattam a szemeim, és jeleztem, hogy igen, megadta az esélyt sok mindenre. - És ne felejtsük el, hogy ide nem azért jöttem, hogy megváltozzam, hanem azért, hogy egy tartozást kiegyenlítsek. Nem önszántamból vagyok itt. Ha pedig valakit rabságban tartasz, még ha úgy is tűnik, hogy nyitva hagyod az ajtót, az nem fog veled kedves lenni. Tettem amit tettem. Nem vagyok rá büszke. Már akkor sem voltam amikor megléptem. Kétségbeestem, de tudod, ha eljössz hozzám, számon kérsz, vagy visszaköveteled a pénzed ahogy tetted, és hagyod, hogy megfizessem, ahogy én akarom, lehet utána még beszélgetni is tudtunk volna.De te más utat választottál.- vontam meg a vállaimat, és a takarót szorongattam még mindig, noha a testtartása és a szavai egyértelműen elárulták, hogy a mai estét mindenki a saját lakhelyén tölti. Megráztam a fejem, de csak keserű mosollyal hajtottam le azt és a lehulló barna tincsek mögé menekítettem a vonásaimat, majd így oldalról sandítva néztem vissza rá. - Mindenképp elmegyek holnap, de mi nem fogunk békével elválni egymástól. Mert ez egy olyan helyzet amiben nem lehet. Beszélni pedig többé nem fogunk. Én nem foglak keresni, ebben nyugodt lehetsz, ahogyan nagyon remélem, hogy ugyanez, neked sem fog eszedbe jutni. Meg aztán miért is keresnél? A pénz csütörtökön átutalom a számládra, és onnantól már az sem fog összekötni minket, ahogy eddig sem kötött össze az égvilágon semmi, csak egy félresikerült vegasi éjszaka meg a következményei. - vontam meg a vállaimat, és a pokrócot az ágyra dobtam, majd az ajtó mellett, a falhoz dőltem háttal és a fejemmel a kijárat felé biccentettem. Ahogy távozott, még figyeltem amint összeszedi a cuccait a közös helyiségben, egyszer még visszanézett az ajtóból, én pedig becsuktam a sajátomat és egyszerűen csak az ágyra vetettem magam. Nem éreztem bűntudatot, de még haragot sem. Csalódott sem voltam, egyszerűen tudomásul vettem, hogy ez az egész, ebben a formában most nem működött. Talán csak az önérzetemet bántotta a visszautasítás ténye, mert ilyesmiben egyébként nem volt még nagyon részem az utóbbi időben. Az azonban világosan látszott, hogy Aidan ezen döntése sokkal inkább egy visszafojtott és visszafogott tudatosság eredménye, semmit a valódi vágyai. Nem vagyok hülye, tudom, hogy mit váltottam ki belőle, ahogy azt is tudom, hogy azon a ponton az este egy egészen más fordulatot is vehetett volna. De talán jobb is, hogy nem vett, mert a szex csak elnyomta, de nem szüntette volna meg azt a fajta elnyomott frusztrációt, ami bennem volt irányába. Ezt valahogy szabadon kellett engedni, és én most megtettem.Vajon jó döntés volt? Az idő majd eldönti. Ha eldönti.