Sajnálom, hogy így kell kezdenem ezt a napot, de sajnos a hétfőn esedékes fél hatos találkozót nem tudom teljesíteni, mert közbejött egy családi vészhelyzet. Nagyon szeretném élőben látni, de elszólítottak. Ennek fényében szeretném Zeust elvinni a kutyaiskolába, ha lehetséges megkaphatnám az ottani elérhetőséget? Nem vagyok túl jó kedvemben emiatt....tudom nem illik ezt bevallani, de úgy a szívemhez nőtt. Severin minden jót.
Jó reggelt, remélem nem ébresztem fel, ha már hajnalig ücsörgött az ablakban a csillagokat nézegetve! Hogy aludt? Kipihente magát? Zeus nem zavarta a pihenésben? Időnként rémesen pofátlan tud lenni és ha feljut az ágyra, valahogy kutyából borjúvá növi ki magát és elfoglalja az egészet úgy ahogy van. Ráadásul úgy tud horkolni, mint egy traktor! Szóval remélem azért tudott tőle aludni. Bocsásson meg, hogy csak most válaszolok, este bevallom, hogy már nagyon fáradt voltam és elaludtam. Ma reggel azonban fantasztikus látvány tárult elém, az egész várost belepte a hó. Igaz, most kollektíve az egész város kivonult havat lapátolni, mert rekordmennyiség esett, és úgy tűnik ezt még a hókotrók sem bírják. Az expot így egy-két órával elhalasztották, hál'Istennek. Gyorsan megírom az üzenetet, felöltözöm és megyek is segíteni lapátolni, szóval előre elnézését kérem, hogy csak így gyorsan válaszolok. Nem baj, hogy nem árulja el, csak abból találgattam, hogy összeakadt Zeusszal, bár meglehet, mérföldekre elkóborolt ahhoz képest, mint ahol lakunk. Élvezzék csak az együtt töltött időt, szeretgesse csak, ahogy jól esik. Zeus egy igazi vadorzó, de amúgy imádja a simogatást meg a törődést. Szerencsére teljesen jól szocializált, ha meg is kerget egy-egy unszimpatikusabb macskát, soha, egyetlen állatot sem bántott még eddig. Maximum védekezésből harapna vissza, de mikor legutóbb egy macsek belekapott az orrába, lefeküdt neki a hátára puncsolni, hátha magához tudja édesgetni. Szóval egészen nyugodtan sétálhat vele, mert nem támad sem autókra, sem biciklikre, sem macskákra vagy másik kutyákra. Sokan félnek tőle mert nagy és sötét a bundája, de aki ismeri mind tudja, hogy Zeus egy igazi kis szeretetgombóc. Azonban ha támadják, akkor keményen és kíméletlenül támad vissza, alábecsülni nem szabad! Sajnos este nagyon nagy volt a felhőréteg idefönt, szakadt a hó és nem láttam a sarki fényeket, de voltam már olyan helyen, ahonnan látszott. Norvégia például ilyen, és bevallom, egészen megszállottá tud tenni a jelenség. Olyan megnyugtató, szinte hipnotikus főleg nekünk, akik nem vagyunk hozzászokva a látványhoz. A hangom amúgy...hát nem tudom. Én utálom visszahallgatni mert szerintem irritáló, de mások szerint kellemes tónusú. Kicsit inkább mélyebb, bariton. Szerencsére a mutálásom nem csak két napig tartott, de őszintén szólva ezen sosem gondolkoztam ezidáig. Van hangom, tudok beszélni, és ennyi. A Sev pedig a Severin becézése, ez a keresztnevem. Amúgy sosem kérdeztem, honnan kaptam, bár tény és való, hogy elég ritka. A családunkban senkit nem hívnak így. Szerencsére, meglehet, én kedvelem mert egyedi, de talán más nem örvendene neki. Különösen azután, hogy a Harry Potterben a tanárt Severus Snape-nek keresztelték, ami ugyebár elég nagy hasonlóság. Azt a süteményt rendkívül kíváncsian várom, bevallom, egy finom édességgel nagyon könnyen le lehet venni a lábamról. (Pszt! El ne árulja a kollégáimnak mi a gyenge pontom!) Alkalomadtán elbeszélgethetünk a régi korokról, vagy arról mi nem tetszik a világban, de most sajnos tényleg rohannom kell. Nem hagyhatom, hogy odakint a derékig érő hóban lapátoljanak az emberek, én meg ücsörögjek a meleg szobában kakaót szürcsölgetve. Remélem nem haragszik meg érte! Találkozunk akkor a parknál hétfőn és megejtjük az "üzletet". Nem ígérem, hogy hétfőig még tudok írni, itt eléggé feszített a tempó amit diktálnak, de azért legkésőbb ha New Yorkban landoltam, mindenképp írok, hogy lefixáljuk azt a találkozót! Addig is azért, ha bármi van, nyugodtan jelezze nekem, igyekszem elérhetőnek lenni és írni is, ha adódik rá lehetőségem! Addig is minden jól, szép napot!
Mindenki ezt mondaná magáról, aki sorozatgyilkos, úgyhogy ez még nem lenne garancia arra sem, hogy csapdába akar csalni, és ha már itt tartunk, akkor tudja a nevemet és a telefonszámomat is. A mai világban elég sok információ áll az emberek rendelkezésére, ha ez a kettő adott, de bízok a női megérzéseimben, melyek azt súgják, hogy mégsem a szívemre pályázik a szó szoros értelmében. Nagyon hálás vagyok, ha időt szán a csillagomra, de nem várom el, hogy hozzon is valamit, csak ezek jutottak eszembe. Ingyen is vigyáznék a kutyájára, ha már én találtam rá az utcán. Nem tett semmi rosszat, hogy odakint bóklásszon, és sokkal nyugodtabb vagyok már a ténytől is, hogy nem kell bevinnem a menhelyre, különben a szívem szakadt volna bele, ha nem jelentkezik érte…de ahogyan említettem már szemeztem az ötlettel, hogy beszerezzek egy kutyust, és ha a második lehetőség lépett volna életbe, akkor immár az enyém lenne. Megjegyzem, hogy egy kicsit úgy is érzem, hogy hozzám nőtt Zeus, mert annyira édes és odavagyok a bundájáért. Még egy példa, hogy rossz ember nem lehet, ha rajong az állatokért. Macskaellenes is, ha már szóba jöttek, mert gyakran akadok össze a szomszédoknál a kóborló egyedekkel. Mire nem képesek, hogy kapjanak egy kis simogatást, Zeus preferálja őket, vagy meg se próbáljam megkörnyékezni a cicákat, mert eledel lesz belőlük? Ha randira hívott volna el, akkor átment volna az első rostán. Megáll az eszem, hogy valaki önszántából fejleszti a képességeit, és komolyan örömmel tölt el, hogy ezt meg is osztja velem. A barátja kivételes ember lehet, ha mentorként tekint rá. Nekem csak egy barátnőm van, akire felnézek, és valóban üdítő egy társaság az olyan férfi, aki nemcsak a melleket látja, hanem az észt is. Ne írjon már nekem ilyeneket, hogy…az ajkak játéka..még a hangját se hallottam, de máris a fejem zakatolásba kezdett. Öblös és reszelős, mélyebb, akár egy hangszer, vagy magasabb hangterjedelembe sorolná? Tudom, hogy ez már személyes, de én meg pont az a nő vagyok, aki a hang és a kéz alapján ítélkezik. Meg tudom mondani a kéz ápoltsága alapján, hogy mivel foglalkozik, lenyűgöznek a tenyérből való jóslatok pontossága is, de ezzel nem untatnám, pont elég volt beismernem a csillagokat. Most úgy meghallgattam volna a régi korokról alkotott véleményét, de bőven beérem azzal is, hogy elképzelem a mosolyát. Köszönöm a részvétét, de nem mostanában veszítettem el, annak ellenére minden egyes nap hiányzik. A sütemény az én ajándékom lesz, ha átveszi tőlem a jussát (gondolok itt a kutyájára). Bevallom, de nem igazán jártam a város környékén, nem is tudom, hogy mikor voltam utoljára odakint egy túra alkalmával, de azt hiszem, hogy ez még az európai körutamra tehető, mindegy csak fecsegek. Egyelőre azt mondom, hogy az időpont jó, de azt nem fogom elárulni, hogy a környéken lakom-e vagy sem. A meglepetés ezen oldala maradjon nálam, ha nem bánja. Most jelentkezik be a szállodába? Ó, hogy mennyire tapintatlan vagyok, amiért feltartottam. Legyen jó éjszakája. Hajnal van…és nekem aludnom kellene, de kénytelen voltam kiülni az ablakba és a csillagokat bámulni. Onnan látja a sarkcsillagot? Butaság, már az is lehet, hogy az igazak álmát alussza, de a kezem alatt szunyókál Zeus, és gondoltam ezt megosztom…Sevként búcsúzott el, ez is a teljes neve? Ki után kapta?
Ami igaz, az igaz. Az ember sosem lehet elég óvatos, de rögtön ezzel is kezdeném: Nem vagyok sorozatgyilkos, de még alkalmi sem. Bár az igazság az, hogy minden valamirevaló sorozat-, vagy alkalmi gyilkos ezt mondaná, szóval...nem tudom ezzel meggyőztem-e. Visszatérve pedig ígérem, megkapja a csillagos akármicsodáját, amint lesz rá lehetőségem vadászok valamit, végtére is valóban lekötelezett a bébiszitterkedésért. Zeus pedig ugyan egy tündéri kutya, de valójában felér olykor egy komplett előkészítős csoporttal egymaga, szóval kiemelten sok törődést igényel, ezt pedig minden valamire való gazdának honorálnia kell. Amúgy is szeretek ajándékozni, ez jó apropó, hogy kicsit előkészüljek a karácsonyi bevásárló körutamra. A nagyapám valóban jó ember, és bevallom, sokat tanultam tőle, de nem. Az udvariasságot nem örököltem, az egy határozottan tanult dolog. Édesanyám és édesapám jó emberek, a maguk módján, de a finom modor az nem éppen a kiemelkedő jellemzőjük. Én magam döntöttem úgy, hogy erre is hangsúlyt fektetek a felnőtt életem során. Egy nagyon jó barátom, mentorom volt hasonlóan udvarias, tőle is tanultam ezt-azt, és igen inspiráló volt a régebbi korok férfias viselkedése. Számomra van abban valami rejtett erő és elegancia, ha egy férfi képes uralkodni az ösztönös viselkedésén. Manapság valóban igaz, hogy ha meglát egy srác egy csinos lányt, a tekintete azonnal elkalandozik olyan helyekre, amiket úriember nem vehet észre. Pedig mennyi mindent meg lehet tudni egy nőről csak a pillantása vagy a mosolya alapján! Aki megtanulja a szemek, az ajkak játékát olvasni, a kéz mozdulatát, ahogy egy kósza tincset a füle mögé tűr a kiszemelt hölgy egy picit elpirulva...higgye el, nincs annál izgalmasabb, mint mikor anélkül fedezzük fel a nekünk tetsző vonásokat a másik félen, hogy azon rugózna az agyunk, van-e olyan kinézete, mint egy Playboy modellnek. Én hiszek még a régi ideákban. Szeretem megélni az életet a maga szépségében, nem siettetni semmit, ha van lehetőség alaposabban megfontolni, kiélvezni, átélni, legyen az jó, vagy rossz élmény. Minden épít, mindenből tanulunk, minden minket szolgál így vagy úgy. Bocsánat, kicsit talán túl messzire mentem, elnézést, ha olyasmit osztottam meg amire valójában nem volt kíváncsi. Ó, és természetesen semmi baj nem törént, hogy kicsit előítéletes volt. Megértem. Végtére is nem ismer, fogalma sincs róla, ki vagyok, és 50% esélye volt annak, hogy lehettem volna akár gúnyos is. Szerencsére azonban ezt tisztáztuk, és nem sértődtem megrajta. A nagymamáját őszintén sajnálom, biztosan egy szerető, gondoskodó nagymama hagyta itt Önt egykor, akinek a hiányát senki nem pótolhatja. De azért a süteményt kíváncsian várom, remélem valóban sikerül megízlelnem a tehetséges őrangyal munkájának egyik megtestesülését. A Wham szám pedig megvan, nagyon is kedvelem. Szerencsére New York környékén is számtalan olyan hely van, ahol ezt a havas, bekuckózós vágyát kiélheti, nem kell Canada határát átlépni az élményért, bár bevallom, valóban hangulatos a hatalmas hóvihar és a tény, hogy már csak a melegből látom, nem a bőrömön érzékelem a természet pusztító-gyönyörű megnyilvánulását. Én is ideértem a szállodához, be kell jelentkeznem és elő kell készülnöm holnapra. Mi lenne, ha hétfőn délután 6 - kor találkoznánk a Dyker Beach Dog Run-nál? Zeus szereti azt a parkot, és talán Öntől sincs annyira messze. Ugye jól tippelem, hogy Dyker Heights-ben lakik? Így attól sem kell tartania, hogy valóban sorozatgyilkos lennék és megpróbálnám a házában megtámadni. Mennyire tartja ezt jó ötletnek? Természetesen alkalmazkodom, ha másképp szeretné, a lényeg, hogy valahogy találkozzunk. Szép estét, jó pihenést!
Úgy sajnálom, hogy egyből megint a rosszat feltételeztem Önről, bár elég furán mutat a tegezés, ha már a kutyája nálam van, de tetszik, hogy ennyire igyekszik a kedvemben járni és a régi idők szokásainak hódolni. Manapság meglepődéssel jár, ha egy férfi nem támadja le azonnal a lányt, én meg előítéletes voltam, pedig nem jellemző rám, hogy ennyire gorombán viselkedem. Még egyszer fogadja a bocsánatkérésemet és a csillagos témát annyiban ejteném, hogy elvárnám a bébiszitterkedésért. Különleges hobbi és jóformán a keltezését se tudnám megmondani, hogy mikor vetemedtem rá, de egy ideje már kíváncsian fürkészem az égboltot és várok valami nagy égi jelenségre, de eddig maximum hullócsillagokat kaptam el, de egy igazi meteorit vinné el a pálmát. Mekkora szertelenség, hogy pálmákat idézek a karácsony közeledtével, de imádom a növényeket is, hogy egy újabb információval egészítsem ki az életem regényét. Ennyi idő után fel kell tennem egy kérdést, hogy ugye nem sorozatgyilkos? Nem lett volna rossz egy erkölcsi bizonyítvány, de ez most nem előítélet, hanem óvatosság. Sosem tudhatom, hogy ki van a telefon másik végén. Nagy álmom egy olyan helyen tölteni a karácsonyt, mint ez például. Ismeri a Wham számot? Ki ne ismerné, már gyerekként is ezt hallgattuk az ünnepek alatt, mert anya nagy kedvence volt, és aztán rám is átragadt. A lényeg, hogy a tipikus havas táj, meg a hóangyalka, szánkózás, egy kis forró csoki, este sütemény és ajándékbontás a kandalló mellett. Szólok előre, hogy élénk a fantáziám, de ez a kép most ezt váltotta ki belőlem. Bevallom megkönnyeztem a történetet Zeus-szal. Én csak az elmúlt napokban gondoltam arra, hogy mi lenne, ha örökbe fogadnék egy kutyát, de sajnos nem jutottam el a tettekig. Nem vagyok egy túlságosan felelősségteljes ember, félek, hogy magamon kívül más nem maradna életben ebben a házban, de ne aggódjon Zeus kivétel, és tudom, hogy érte fog jönni, ezért a szívemet-lelkemet ajándékozom neki. A nagypapája egy nagyon kedves ember lehet, nagy részben ő rá ütött, vagy más ágról is hozott jó tulajdonságokat, mint az udvariasság? Szívesen megismerném a Mikulás unokáját is, hoppá...ennél szebb karácsonyom nem is lesz, ha engem szemelt ki, vagyis a házamat a friss jogsi megszerzésére. Imádok sütni, ebben élem ki a gyerekkori énemet, ha már nem lehettem énekes meg színésznő. A rajzolás egyik másik ága. Magánál gyűlik össze a család? Ez jól hangzik, lehet sütök akkor valamit eme jeles alkalomra. A nagyim sajnos nem él, de biztosan élnék a lehetőséggel. Nem a recepttel van gond, hanem az én fejemmel. Zeus most is les, miközben írok, félelmetes tud lenni ez a kutya. Nem tudtam nemet mondani az ágyra, és jól véd a betörők ellen is. Ha már szóba került, akkor szereti a Reszkessetek betörőket? Egyetlen 24. este sem telhet el nélküle. Úgy látom engem már várnak...a hétfő délután hány órai érkezést jelentene? Vigyázzon magára Mikulás uncsi, vagy hívjam Rudolfnak?
A világért sem szeretném megbántani, de ki mondta, hogy magán nevettem a csillag miatt? Én azt írtam, "ezen" nevettem, és nem azért, mert amúgy röhejes volt, hanem mert szerintem aranyos volt a gondolat. Szóval nem, nem magát nevettem ki és ha esetleg ezt közvetítettem, bocsánatot kérek érte. S bár tudomásom szerint lehet csillagot "vásárolni", ígérem, azt meghagyom valaki más eredeti ötletének. De való igaz, a csillag motívum sok mindenben előjöhet. A csillagászat igazán izgalmas hobbi lehet, az ember sok mindenen eltöprenghet közben. Akár az univerzumról, akár a világról, de néha önmagunkról is sok mindent megtudhatunk, elképzelhetünk, ha nézzük a végtelen égboltot. Igazán érdekes lehet a távcsővel felfedezni a végtelen űrt. Látott is már valami izgalmasat, amit eddig nem figyelhetett meg? Meséljen róla! Szerintem nem őrültség, és bevallom, bár nagyon aggódom a kutyámért, hisz ő a legjobb barátom, olyan, mintha a gyerekem lenne, de örülök, hogy olyan emberrel is beszélgethetek, aki nem nyálcsorgatással, ugatással vagy azzal válaszol, hogy ellopja a távirányítót. Ó, és íme egy kép Vancouverről. Időközben kitört a hóvihar. Gyönyörű, de kicsit aggódom az expo miatt, remélem nem törlik el.
Amúgy a pénzzel sok mindent meg lehet venni, de megbocsátást, lelki békét, szeretetet és törődést semmiképp. Nem is ez a szándékom vele. De engem, mint felelős gazdát nagyon is mélyen érint, hogy jelenleg valaki más gondoskodik a kutyámról, és tekintve, hogy Zeus a maga majdnem 60 kilójával nem eszik keveset és még plusz költségei is lettek emiatt, nagyon bánt. De ha nem fogadja el, majd megoldom máshogy, emiatt ne fájjon a feje. S hogy miért tudok ennyit a kutyákról? Mielőtt magamhoz vettem Zeust, az egész életemet átszerveztem. Nagyon munkaorientált vagyok, ne tagadom, hogy imádom azt amit csinálok, szívem-lelkem beleteszem. De imádom az állatokat, mindig is akartam kutyát magam mellé, de mivel tudtam, hogy az állat a gazdája mellett érzi igazán jól magát, nem egyedül, bezárva egy házba, ezért alakítottam így az életünket. Kölyökkora óta jár abban a kutyaiskolába, soha nem volt rájuk panaszom, a legjobbak az egész országban, állítom! A munkám fontos számomra, Zeus pedig a szívem másik felét birtokolja. S hogy mindezek mellett biztonságban is legyen, mielőtt magamhoz vettem rész vettem egy "Felelős gazdi" képzésen, ami bár talán butaságnak hangzik, de nagyon sok hasznos tanácsot adott az életünkre vonatkozóan. És persze megtanultam az ő igényeit, megismertem a személyiségét. Felugrik a konyhapultra. Ha nem tud valamiért, képes odarángatni a széket és arról felmászni rá. Egyszer egy egész sült kacsa bánta, hogy azt hittem, nem tud felugrani. Zeus rendkívüli kutya, okos, vicces, megértő és rémesen faragatlan időnként. A nagyapám szerint pont olyan, mint én. Csak szőrösebb és jóképűbb. Na jó, lebuktam. Valóban. Nem vagyok a Mikulás. Ő ugyanis a nagyapám. Most tanít be, hogy úgy amikor majd betöltöm a 3000-dik évemet, megszerezzem a jogsit a rénszarvas-szán vezetői vizsgán, és elkezdjem átvenni a stafétát. Úgyhogy remélem jó kislány volt az idén, mert meglehet ebben az évben én csempészem az ajándékait a fa alá karácsonykor. A mézeskalácsot ha elkapkodják akkor minden bizonnyal Ön nem csak kiváló csillagász, de profi háziasszony is! Minden esetre kedves a gondolat, hálásan köszönöm. A hókifli receptért pedig szerintem beszéljen a drága nagyival. Ők minden titkoknak tudói, és minden bizonnyal örömmel fog segíteni, hogy a legfinomabb hókiflit készítse el az idén. Van is alkalom rá, hogy ennyit készül, vagy egyszerűen csak szeret sütni? Én minden évben elhozom a nagyapámat az otthonból, ahol önkéntes száműzetésben él, és ilyenkor együtt vagyunk. Átjönnek a szüleim, a testvérem meg olykor egyéb rokonok, és együtt ünneplünk. Önöknél vannak ilyen szokások, már ha szabad kérdeznem. Ó, és majdnem elfelejtettem: Ha Önt nem zavarja, hogy Zeus ott van az ágyában, én igazán nem neheztelek érte. Érezzék jól magukat együtt, és én boldog vagyok. Így is életem végéig lekötelezett.
Először is mi olyan vicces a csillagos kérésemben? Tudom, hogy nem vehet meg nekem egy csillagot az égbolton, de attól még valami aprócska tárgyban, vagy hópehelyben is visszajön a motívum. Nem mellesleg egy rövid ideje a megszállottja lettem a csillagoknak és beszereztem egy komolyabb távcsövet is, hogy az univerzumot tanulmányozzam. Őrültség, hogy már a hobbimról mesélek, amikor alig váltottunk pár szót sms-ben? Mindenesetre örömmel venném ezt a fajtát onnan a távoli országból. Máskor meg jobban figyeljen, hogy ne essen bele a hóba, mert a lelkemen száradna, ha megfázna. Szeretem a havat, nem küld egy képet róla? Itt még nem esett semmi idén, és annyira hiányzik a fehér karácsony hangulata. A pénzzel nem tud kiengesztelni, és tényleg nem tartok rá igényt. Zeus minden pénznél többet ér. Óvatosan fogok eljárni a csokival, mert az az mennyiség is...jesszusom maga nem állatorvos? Hihetetlen, hogy mennyit tud a négylábúakról, mintha tanulmányozta volna őket. A kakaópor...mennyire magasra tud felugrani...már ha abból indulok ki, hogy mekkora. Nem nőttem óriásra, és a kutyája a derekam felét súrolja. Mit kezdjek egy bottal? Maradok a műanyagüveg mellett, az egészen kedvező és egy kis kreatívságot igényel a magam, de Zeus oldaláról is. Sosem futottunk össze a szomszédságban...ezt nem is értem, ha este 11 után viszi ki. A futás a másik kikapcsolódásom, de általában szeretek távolabb menni. Igen...velem alszik, nem találtam neki semmi párnát, amin elférne és amúgy is elromlott a riasztóm, ő meg minden kis zajra fülel. Kicsit irigylem is, hogy van, aki hazavárja egy hosszú nap után. A mézeskalácsot még meggondolom, mert állandóan elkapkodják, de ha jó fiú lesz, akkor megenyhülök és külön készítek valamit. A hókiflivel szenvedek pár napja, de még nem találtam meg a tökéletes receptet. A nagymamám nagy bajnok benne, csak kár, hogy nem a közelben lakik. Ne mondja nekem, hogy a tapasztalatszerzés miatt utazott ennyit, és pont az északi országok? Gyanús nekem...akkor manó. Mikulásnak túl menő lett volna, akinek még kutyája is van New Yorkban.
Egy csillaggal? Ezen most nagyon jót nevettem. Olyan jót, hogy míg a taxi felé mentem a reptéren, elestem egy hókupacban. Nagyon gáz volt, annyira bele voltam merülve a telefonomba, hogy nem vettem észre. Itt most nagy a köd és úgy néz ki hatalmas hóvihar közeledik, szerencsém volt, hogy időben ideértem. Rendben, megkapja a csillagot is, a hűtőmágnest is, de ragaszkodom hozzá, hogy rendezzem Zeus számláját. Nagyon rosszul érezném magam, ha nem tehetném. Cserébe egyet eltehet nekem a mézeskalácsból, hátha Zeus nem eszi meg az egészet előttem. Bevallom őszintén, bár nagyon szeretem a karácsonyt, ritkán van alkalmam kiélvezni igazán, és a mézeskalács a gyengéim közé tartozik. Mondjuk az összes ide tartozó sütemény is. Sok ország karácsonyi hagyományaival megismerkedtem már életem során, és a sütik mindenhol viszik a prímet nálam. A kutyák nem ehetnek csokoládét. A csoki teobromint tartalmaz, amit ha a kutya a csokin keresztül bejuttat a szervezetébe akár el is pusztulhat tőle. Átlagosan ha jól emlékszem 100mg/testsúlykilogramm a teobrominból az a mennyiség amitől a kutya súlyos mérgezést szenved. Zeus esetében ez nagyjából 5,3 grammot jelent, mert az utolsó mérésnél 53 kiló volt. Legutóbb csak azért tudta megmenteni az állatorvos, mert csupán néhány csokidara volt a tortán, de így is ki kellett mosni a gyomrát. Sajnos erre a mérgezésre nincs ellenszer, csak ha gyorsan lép a gazdi. Jobb a megelőzés, azóta például egyáltalán nem tartok otthon csokoládé tartalmú ételeket, a kakaóport is erősen záródó tartóba rakom, nehogy megtalálja ez a kis gézengúz. A kutyaiskola alapvetően igényli a gazdi jelenlétét, de Zeus már túl van az alap és a közép képzésen is. Ezeken és a vizsgákon velem vesz részt, de gyakorolni szokott a kiképzőjével is. Azért van erre szükség, mert nem szeretném, ha elhanyagolva érezné magát, ha unatkozna. Sokszor csak későn érek haza,általában hétvégéken vagyok inkább otthon, és szeretném, ha akkor is jól érezné magát, ha nem vagyok vele. Ilyenkor játszik a többi bent lévő kutyával, ellátják, foglalkoztatják. Így kiegyensúlyozott, boldog kutya. És nekem ez a legfontosabb. Amúgy meg használati utasítás gyanánt javaslok néhány engedelmességi feladatot és labdázást, ha van rá lehetőség. Mindenképp pórázon vigye ki sétálni, mert ugyan szófogadó, okos kutya, de nem tudom nem-e szalad el Öntől. Amúgy szépen fut pórázon is és én is este 11 után szoktam vele futni. De ha jól értem, jelenleg együtt alszanak? Hmmm....ezek után azt hiszem nehéz lesz rászoktatnom, hogy a helyén aludjon. Ja, és nem, nem vagyok a Mikulás, ez egy több napos túra volt. Ami azt illeti, nagyon fárasztó volt, de értékes tapasztalatokat szereztem. Alig várom, hogy hétfő délután elmesélhessem a munkahelyemen. Aztán persze sietek Zeusért.
Meg kell cáfolnom magamat, mert abban az esetben nem vettem volna el a kutyát, ha tudom, hogy jelentkezik, de mint említettem készülnöm kellett azzal is, hogy két nap után süket fülekre találnak az üzeneteim, ezért is lepődtem meg, hogy válaszolt nekem. Valamilyen útmutató nincs Zeus mellé? A sütikkel már tudom, hogy nem szabad összeeresztenem, ahogyan a papucs is tiltólistás. Nem baj legalább van egy kis élet a házban és nemcsak a saját hangomat hallom, mert azt bevallom, de nem igazán kellemes éneklés közben. Úristen, olvastam már róla, hogy a kutyáknak nem tesz jót a csoki, de ekkora baja esett? Jobban ügyelek, hogy ne hagyjam kint a pulton. Előző körben elfelejtettem megírni, de nincs semmilyen háziállat a környezetemben, így nem kell aggódnia, hogy Zeus bárkivel is osztozkodna a figyelmemen. A kutyaiskola nem olyan gazdis elfoglaltság, ahol magának is részt kellene vennie? A mozgásigény meg...én csak éjszaka járok futni, de ő akkor meg alszik, nem igazán szeret tizenegy után kimenni a házból sem, vagy az ágyamból. Most lebukott....maga a Mikulás? Északi vidék és ennyi idő alatt? Tudja mit, hozzon nekem egy hűtőmágnest és ezzel letudtuk a Zeus körüli teendőket. Nem kívánom az anyagiakat elfogadni. Egy csillaggal az égboltról is kiengesztelhet.
Ó, nagyon restellem, elfelejtettem mondani, hogy semmilyen ételt nem szabad elől hagyni. Nagyon leleményes kutya és hát mint a legtöbb eb, ő is a hasán keresztül gondolkodik. Sajnos ez alól nem kivétel sem a kenyér, sem a zöldség, sem a csokitorta. Egyszer emiatt még kölyök korában orvoshoz is kellett vinnem, mert elől felejtettem egy fél tortát ő pedig megette. Még szerencsém volt, hogy időben észrevettem. A lehetőséget köszönöm, akkor lehet, hogy élnék vele. A kutyaiskolások a hétvégén csak ügyeletet tartanak, a tulajdonosok elutaztak, és bár az volt a terv, hogy ott lesz Zeus, de ha önnel így összebarátkozott, azt hiszem jobban örülne annak, ha Önnel lehetne és új ingerek érnék. Hálám jeléül kérhet akármit Vancouverből ami elvihető repülőn, és elviszem Önnek. Amúgy szakmai konferencián veszek részt egy expo keretein belül. Nagyon izgalmas. Európában pedig Finnországban, Svédországban és Hollandiában voltam továbbképzésen. Hétfőn reggel azonban már otthon leszek felvételiztetni, és este el is tudok menni Zeusért, ha ez így Önnek megfelel. Nem mellesleg pedig jót mosolyogtam azon, hogy megtartaná Zeust. A legtöbb ember így van vele, ha megismeri. Gyönyörű kívül-belül, de elválasztásától én nevelem, ezért nagyon ragaszkodom hozzá, és ő is hozzám (legalábbis merem remélni, hogy nem cserél le). Szóval nem, nem tarthatja meg. De, ha nagyon megszerették egymást, abban benne vagyok, hogy időnként találkozzanak.
Öhm most, hogy már nem magammal beszélgetek elég furán hat rám, hogy Zeusnak egy élő és lélegző gazdája van. A balesetek mindig előfordulhatnak, és nem állt szándékomban megkérdőjelezni, csak aggódtam, hogy nem fog reagálni semmire, és akkor más döntést kell hoznom, ami a szívemtől messze áll, de esélyesnek láttam volna, hogy megtartom magamnak. Kezdem megkedvelni, egy kis mozgásra bír engem is....egy pillanat, neee. Bocsánat, de a kutyája éppen most csente el a tepsimet tele mézeskaláccsal. A vezényszavak nem az én világom, de igyekszem beültetni a hétköznapokba a műanyagüveg ötletét. Eszembe se jutott volna. A kutyaiskola után azt gondolom, hogy jobban járna, ha nálam maradna, természetesen felveszem a kapcsolatot az ismerősével, ha elküldi nekem az elérhetőséget. Mit keres a világ a másik felén, miközben a kutyája idehaza várja? Nem rám tartozik, csak...befejeztem. Sajnálom, de most mennem kell, mert egy újabb adag süteményt kell készítenem, hogy minden a tervek szerint alakuljon még karácsony előtt. Kellemes estét Önnek, vagy reggelt, nem vagyok képben az időzónákkal.
Kedves Bianca! Szíves elnézését kérem a kellemetlenségért. Hálásan köszönöm a segítségét és hogy nem hagyta magára Zeust a bajban. Őszintén nem tudom hogyan szökhetett meg. Talán amikor hazavitték a kutyasuliból, nem jól zárták be az ajtót. Felelős kutyatartó vagyok, van a házamon kerítés, zárható ajtók és ablakok, de sajnos ez bármikor előfordulhat. Minden esetre még egyszer hálásan köszönöm a közreműködését, és természetesen minden kárát és ráfordítását megtérítem. Azonban jelenleg épp Vancouverben vagyok egy konferencián, eddig Európában voltam. Épp most szállt le a gépem (ezért is nem válaszoltam az első üzenetére), és három napig esélytelen, hogy a kutyámért menjek. Holnap ugyan szombat, de ha gondolja felhívom a kutyaiskola vezetőjét és elmennek Zeusért. Vagy megadhatom a közvetlen kontaktot és akár Ön is megbeszélheti velük mikor lenne Önnek alkalmas. Amúgy igen, tudom, hogy nagy a mozgásigénye. Reggel egy óra, napközben kutyaiskola, falkában van, este pedig velem is fut még két órát. Adok egy tippet addig is: egy erősebb műanyag palackba tegyen pár szem kutyatápot, és tegyen rá néhány apróbb lyukat. Amikor odaadja neki, ültesse le és emelje fel a mutató ujját (ez azt jelzi, hogy vezényszót fog kapni) és mondja: Finoman! Ezzel eléri, hogy lassan kezd el majd vele játszani és nem tépkedi szét a műanyagot cafatokra. De egy bottal is elvan órákon át, ha arról van szó. Szófogadó kiskutya egyébként, csak igényli a figyelmet, ha van valaki a közelében. Ha tiltani akarja valamitől a "Zeus, hagyd!" vezényszóra azonnal reagál, és bármit csinált, otthagyja. Nagyon kedves Öntől, hogy nem hagyta magára. Igazán nemes lélekre vall. Önnek is van háziállata? Zeus jól kijön cicákkal, kutyákkal, mókusokkal, tengerimalacokkal, semmit nem bánt, nem erőszakos hajlamú. Üdvözlettel: Sev
Helló ez a második nap, hogy nem jelentkeztél és kezdek aggódni. Elvesztél az űrben, vagy ennyire nem érdekel téged, hogy mi van a kutyáddal? Tudod Zeus nem éppen egy csendes eb, de azért megpróbálok alkalmazkodni az igényeihez. Nem tudtam, hogy ekkora térigénye van, és két óra séta sem fárasztja le. Azt hiszem, hogy jössz nekem egy papuccsal, de ha nem jelentkezel, akkor kapcsolatba kell lépnem a menhellyel és nem szívesen vinném be, ha már ott van rajta a biléta is. Tudom, hogy késő van az ilyenfajta sms-ekhez, de tudod kezdem úgy érezni, mintha naplót vezetnék. Csak az én üzeneteim jelennek meg.
Szia…engem Biancának hívnak és a telefonszámom: 96354136. Nem szívesen írok rá random idegenekre, de ma délután majdnem elütötték a kutyádat és én találtam rá az utcán. Eléggé ramaty állapotban volt, ezért elvittem egy állatorvoshoz is. Szerencsére nem tört el semmije, de egy kis nyugtatót felírtak neki és bemérték chip alapján, hogy ki a gazdája. A hangpostád jelentkezett be, így gondoltam bátorkodom neked üzenetet vésni. Fogalmam sincs, hogy merre járhatsz, de felelősségteljes kutyatartóként ennek meg sem szabadott volna történnie. Hazafelé bementem a PetSmartba is, mert nem tartok itthon kutyatápot és vettem neki vizes tálat is. Nem…nem vagyok rabló, sem valami őrült picsa, ha ezt gondolnád, csak szeretném tudni, hogy mikor fogsz a kutyádért jönni. Kérlek mindenképpen hívj fel, ma éjszaka nálam lesz.