New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 492 felhasználó van itt :: 15 regisztrált, 0 rejtett és 477 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (535 fő) Szomb. Nov. 23 2024, 15:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Amber Fleming
tollából
Ma 17:56-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:55-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:55-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:54-kor
Bradley R. Fitzgerald
tollából
Ma 17:04-kor
Caspian E. Lincoln
tollából
Ma 16:49-kor
Roman W. Hemlock
tollából
Ma 16:47-kor
Sofia Carmona
tollából
Ma 16:29-kor
Horatio R. Hayes
tollából
Ma 16:03-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

The Harbour - the art of cuisine
TémanyitásThe Harbour - the art of cuisine
The Harbour - the art of cuisine EmptyVas. Okt. 11 2020, 11:31

About the future...
Prediction is very difficult, especially if it's about the future.

Egyre elterjedtebb a FIRE mozaikszóval illetett mozgalom az amerikai fiatalok körében, ami nem is csoda, hiszen ki akarná megvárni a valós nyugdíjazás időszakát, miközben a szervezet egyre romló tendenciát mutat és ki tudja, hogy valóban is megérik-e azt. Munkahelyi stressz, a hiábavaló vágyakozás egy magasabb pozíció iránt, kapcsolati problémák és megannyi negatívum befolyásolja az emberek többségét, akik így nem merik meglépni azt, amire tulajdonképpen vágynak. Egy olyan életszínvonal kialakítása lenne a cél, amelynél boldogok és nyugodtak. Mindenki másra vágyik az életben és az élettől. Van, aki a gyermekáldást részesíti előnyben, a családalapítást és a nyugalmas életet egy olyan külvárosi családi házban, amelyet kerítés vesz körül, de Domenico nem ilyen volt. Most, az életének ebben a szakaszában nem vágyott arra, hogy ne dolgozzon, hogy csak a megkeresett pénzén és profitján üldögéljen, hanem többet és többet akart az élettől. Nevezhetjük ezt akár kapzsiságnak is, de Baldassare nem ment bele kétes ügyletekbe, olyan helyzetekben sem égette meg magát, ahol a hosszútávú befektetései ne hoztak volna hozamot. Ha időről időre veszteségessé is vált egy-egy ügylete, akkor sem esett kétségbe és nem pánikolt be, ha ideiglenesen megcsappantak a bankszámlái. Tudta, hogy hova tart, hogy mit szeretne elérni az életben és ehhez muszáj volt kockázatot vállalni. Olyan lehetőségeken átrágnia magát, amikre évekkel korábban még csak nem is gondolt. Tulajdonképpen már Olaszországot elhagyva a fentebb megemlített mozgalom szerint kezdte meg önálló életét, de akkoriban még nem ismerte ki magát az anyagilag független, korán visszavonult felfogás alapjaiban - a mai napig tanul ezt illetően és az egyetemi diploma megszerzését követően is.
The Harbour - nem csoda, hogy az az étterem, amely a kikötő szívében helyezkedett el, ezt a nevet kapta. Cesare Bottari volt az étterem tulajdonosa és annak tervei már több, mint hat évvel ezelőtt megfogalmazódtak benne. Tudta, hogy mit szeretett volna kínálni New York lakosainak, azt az eleganciát, amelyet a konyhában művészeti szintre vitt korábban. Öt csillagos szállodák éttermeiben tanulta ki a konyhafőnökséget, Michelin-csillagos éttermekben dolgozott, de közel az ötvenhez úgy érezte, hogy a saját világát akarja színpadra vinni, amikhez befektetőket keresett, hiába rendelkezett olyan tőkével, amely elegendő lett volna egy kisebb étterem megnyitására, Cesare sem érte be a kevéssel. Három évvel ezelőtt a Bambino Vinotéka megnyitását követen figyelt fel a szintén olasz Baldassare família középső gyerekére és látogatott el annak megnyitójára. Ott, akkor időpontot kért Domenicotól, hogy az ötletét elé tárhassa, másnap pedig a harmincas éveiben járó férfi aláírta az első szerződését Bottarival.
- Menten összeesek, Domenico - ahogy Pietro sem volt hajlandó becézni a fiát, úgy Cesare sem tette azt DB-vel. - Nem bírom én ezt, hát mennyi kritikus jött el? Egy se! Érted, még egy sincs itt. És nézz oda.. hát hogy viszed azt a tányért, ember!? - emelte meg a hangját Bottari, Dom pedig elnyomott egy féloldalas mosolyt. Nem kedvelte maga körül az idegességet, de ha ő maga is nekiáll pánikolni, azzal nem lettek volna előrébb. A tulajdonos szinte agyvérzést kapva a húszas éveiben járó pincér miatt elnézést sem kérve robogott a fehér-fekete ruházatba öltözött tag felé sietett, hogy az utolsó simításokat is felügyelje. Mindig is kényes volt a profizmusra, ami most, ebben a pillanatban nem volt jelen. A résztulajdonos, aki a tőke húsz százalékát birtokolta egy olyan megállapodást is kötött Cesare Bottarival, hogy az olasz borokat, melyeket felszolgálnak, az ő borbárja fogja majd szolgáltatni javarészben. Nem hitt a monopol helyzetben és tudni akarta, hogy mely pincészetek voltak azok, akik versenyre keltek az ő termékeivel, ezért meghagyta a lehetőséget arra is, hogy más nemzetiségek borai is feltűnjenek a palettán.
Egykedvű szemlélődéssel figyelte az italpult mellől a betérő emberek hadát. Szőkék vörös femme fatale jellegű ruhákban, feketék az ártatlanságba burkolt jelmezben, vörösek pedig az ír szigetek zöldjeiben jelentek meg. Semmi kiemelkedőt nem talált, a megjelenések viszont egytől egyig egy üzenetet hivatottak jelezni: a pénzt. A The Harbour sikerét a jövőre nézve és ez újfent megnyugtatta. A hideg kék szemek az asztalokhoz kísért vendégeket figyelték, és valahol félúton tűnt fel neki az a hölgy, akinek arcvonásai egészen ismerősekké váltak neki. Ugyanaz a lágy karakter, ugyanolyan lehengerlő mosoly és azok a szemek nem a buta szőke effektust követték, hanem a tudást szimbolizálták. A kedvességet és a szakértelmet és még az sem zavarta az olaszt, hogy a nő nem egyedül érkezett ide, hacsak nem véletlenül csapódott valaki más mellé az étterembe beszállingózás közepette.
- Egy La Marca proseccot szeretnék kérni - nézett el a kiszolgáló felé, aki már nyúlt is a mögötte lévő pult felé - Teljes üveggel, és egy nyitót is - folytatta Dom, mire egy bólintást kapott válaszul és pár pillanaton belül a kért tárgyakat is. A csokornyakkendős kölyök egy professzionális mosollyal tett le mindent.
- Ha te akarsz részeg lenni egyedül, akkor whiskyvel kellene kezdened, Dom - váltott át vigyorgásba a mosolya és közvetlenséget öltött a hűvös távolságtartása.
- Mikey, régen volt már az, amikor én a sárga földig leittam magam. Egyelőre még nincs olyan alkalom, de te leszel az elsőnek, akinek szólni fogok. És meg is kérlek majd, hogy ne állíts le. Most viszont adsz még három poharat is a proseccohoz? - baljába került az üveg nyaka és a nyito, Mikey pedig vadalma vigyorral a képén csúsztatott a fehér márvány pultra három pezsgős poharat.
- Szavadon foglak. És majd fogom a hajad, ha okádni fogsz - nevetett fel öblösen, amit természetesen Cesare a tíz méteres távolságból is vizslaként meghallott, és nem volt túl boldog a történtektől. Dom és Michael is észrevette ezt, Dom viszont a mormogást már nem meghallva indult meg célirányosan, hogy kikerülje az őt nem érdeklő asztalok köré gyűlő embereket és leparkoljon ott, ahol a szőkeség foglalt helyet. Illett hozzá az az elegancia, amelybe a testét burkolta. Nem volt hivalkodó egyáltalán.
- Üdvözlöm Ön(öke)t a The Harbourben - a szemei a nőről a társaságára, amennyiben volt, siklottak egy pillanat erejéig. - Domenico Baldassare, társtulajdonos - mutatta be magát, mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna. A szőkeségnek talán azért is, hátha nem emlékeztek már rá. A mosoly halovány árnyéka rajzolódott ki a vonásain, lepakolva a három poharat nyújtott kezet előbb az ismeretlennek (már ha valóban volt), aztán pedig a nőnek, akivel egyszer már volt szerencséje összefutni.
- Nem is tudtam, hogy önt el lehet csábítani a munkahelyéről és ilyen helyeken tűnne fel. Bár korai megkérdeznem, de mit gondol a beltérről? Signore Bottari egy kissé idegbeteg, szóval örülne bármilyen kritikának, ha az ételei még nem is kerültek terítékre - szélesedett ki a mosolya a nőt nézve, és csak akkor nézett el a harmadik fél irányába is, ha valóban volt. Amennyiben nem, úgy az extra poharat a későbbiekben vissza fogja vinni majd Mikeynak.
- Reménykedem benne, hogy nem saját autóval érkeztek.. - mutatta fel a proseccot, de még nem foglalt helyet, mert már így is elég bunkó volt - vendégfogadással vagy anélkül - hogy csak úgy megjelent az asztal mellett, megzavarva a szemlélődést. - .. de talán egy mini ünneplés beleférne, amiatt is, hogy az unokahúgom él és virul és rosszabb a vizsgálat után, mint volt. Szóval, ezt mindenképpen muszáj megköszönnöm - pofátlanul elmosolyodott, jelezve, hogy egyáltalán nem az irónia szólt belőle, sokkal inkább a hála. A valódi hála.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: The Harbour - the art of cuisine
The Harbour - the art of cuisine EmptyKedd Okt. 20 2020, 01:03

Domenico & Marion

A szüntelen csiripelést a lehetőségekhez képest igyekszem kizárni, és tekintetemmel a környéket pásztázom az ablakon keresztül. Melissa szája be sem áll, folyamatosan csak mondja a magáét, de én az előző mondatát is képtelen lennék visszaidézni. Túl fáradt vagyok ehhez. Normál esetben azért oda szoktam figyelni arra, amit mond, még akkor is, ha nem reagálok rá, de most nem megy. Fáradt vagyok, legszívesebben a takaróm alatt hevernék, sőt, valószínűleg már aludnék is. A számomra már megszokott csacsogás a sofőrünknek kicsit sok lehet. Már nem először néz hátra a negyvenes férfi a visszapillantóban, néha egy-egy célzott pillantásnál többre is futja, de Melissa észre sem veszi. Ő csak mondja, mondja, mondja. Végtelen hosszúnak tűnik az idő, amit az autóban töltünk, de bő fél óra alatt megérkezünk az étteremhez. A már előre kifizetett út után mindketten kiszállunk a fekete járműből, és ahogy az ilyenkor szokás, megindulunk a tömeg felé. Melissa szája továbbra sem áll be, csupán akkor, amikor a bejáratnál egy öltönyös férfi kérdéseket intéz hozzá. A férfi azonnal szól a mellette álló fiatal nőnek, aki mutatja, hogy kövessük. Természetesen Melissa megy előre, én jobbára csak sodródom az árral. A többi emberen átverekedve magunkat végül egy gondosan elrendezett asztalhoz érünk, ami előtt megáll a fiatal nő jelezvén, hogy ez lesz a mienk. Miután helyet foglalunk, ő azonnal el is tűnik arra, amerről érkeztünk.
- Figyelsz egyáltalán? - kérdezi Melissa a kezeit lebegtetve az orrom előtt.
- Persze - válaszolom automatikusan, de fogalmam sincs, miről beszélt.
- Persze… - ismétli ironikusan, a szemeit forgatva. - Szóval, tegnap este hazaér, erre azzal áll elő nekem… - mintha ki sem zökkent volna, úgy folytatja tovább a történetet, de én megint elkalandozom. Ezúttal viszont nem a gondolataimba merülve, a külvilágos kizárva merengek el, hanem valami… pontosabban valaki valóban leköti a figyelmemet. Meglepettségemet egyáltalán nem rejtegetve szúrom ki az irányunkba haladó férfit; habár sok emberrel találkozom a munkám során, elég sokat sikerül is megjegyeznem közülük szerencsére, nagy részüket még név szerint is. Ez teljesen ellentétes azzal, hogy mások általában képtelenek az én nevemet megjegyezni, mert leragadnak annyinál, hogy “valami kimondhatatlan és leírhatatlan francia”. Pedig egyáltalán nem bonyolult, legfeljebb leírni. De a Marion-hoz, lássuk be, nem kell nyelvésznek, sem atomfizikusnak lenni, sem pedig földöntúli intelligencia hányadossal rendelkezni. Valószínűleg sokakat bosszantana, ha sokadjára is képtelenek lennének megjegyezni a nevüket, de én általában csak legyintek egyet. Ha kell, akkor századjára is elismétlem, hála a végtelen türelmemnek, amivel elég régóta rendelkezem. Az asztalunkhoz érkező férfi egy pillanatra el is feledteti velem Melissa jelenlétét, aki megállás nélkül fecseg, miközben ide-oda mutogat a berendezések között. A nálam csupán két évvel idősebb nő próbál mindenkit túlharsogni csilingelő hangjával, de a figyelmemet az ismerős arc tulajdonosa köti le, akit mosolyogva üdvözlök. Melissa csak akkor veszi észre az extra társaságot, amikor az asztal alatt a legnagyobb körültekintéssel, finoman, de határozottan bokán rúgom jelzésképp, hogy talán nem ártana néha a környezetére is odafigyelni. A folyton vigyorgó barna szépség a tőle már általam megszokott hévvel és vehemenciával mutatkozik be és férfiakat megszégyenítően határozottan ráz kezet. Vele ellentétben én valamivel visszafogottabban teszek hasonlóképp, ami külső szemlélőként talán humoros vagy épp bizarr is lehet, hiszen ez jól szemlélteti a kettőnk között lévő különbséget. Ebből jogosan foganhat meg a krédés sokak fejében: két ennyire különböző ember mégis hogy képes közeli barátságot kialakítani? Hát, talán pont azért, mert ennyire különbözünk. Melissa hevessége és temperamentuma tökéletesen kompenzálja az én visszafogottabb, megfontoltabb természetemet. Néha neki kell engem felráznia, néha én fogom őt vissza. Én számára jó hallgatóság vagyok, ő nem bánja, ha én csöndesebb vagyok - ő addig is tudja mondani a magáét. Ő engem bármikor kirángat a csigaházból, én őt könnyedén visszafogom, ha túllép egy határt, amire egyébként hajlamos. Jól kiegészítjük egymást, így tudott rávenni a mai kiruccanásra is, amihez egyébként sok kedvem nem volt eleinte. Élek-halok az olasz konyháért francia létemre, de egészen az indulás pillanatáig kétségeim voltak a ma estével kapcsolatban; szívesebben feküdtem volna be egy hatalmas kád habfürdős vízbe, hallgattam volna zenét, aztán elaludtam volna valami csöpögős filmen. De Melissa addig nyaggatott, amíg be nem adtam a derekamat. A szüleim miatt, amíg otthon éltem rengeteg rendezvényen kellett megjelennem, amiből nagyjából örökre elegem lett. Sokan azt hinnék, meg lehet szokni a folyamatos felhajtást, sőt, még élvezetes is, de mindennek megvan az árnyoldala. Az emberek, akik gyakran egymásra mosolyognak, ahogy hátat fordítanak egymásnak, már azonnal átkozzák a másikat. A mosolyok nagyja hamis, kényszeredett, a csillogás és a fényűzés, ami laikusként szemkápráztató, valójában egy cseppet sem az. Páran talán meg tudják szokni, én nem szeretem muszájból másokkal kedveskedni. Többek között ez volt az egyik oka, hogy mindenképp magam mögött akartam hagyni Franciaországot. Itt tiszta lappal kezdhettem, bár a divatban jártasok sokszor felhozzák anyámat eleinte.
- Nem magától jött - válaszol helyettem is a vörösbe öltözött latina, nekem időt sem hagyva. Csak sóhajtva pillantok rá a szemem sarkából, amiből ő valószínűleg semmit sem vesz észre, mert folytatja. - Úgy kellett elráncigálni?! - háborodik fel szinte, mintha főbűn lenne, hogy pihenni szerettem volna ma este. Immár teljesen felé fordulok, és egyből leesik neki, hogy átlépett egy határt. - Megkeresem Antonio-t - közli a hátteret pásztázva, aztán egyszer csak ott hagy minket. Megkönnyebbülten veszek egy mély levegőt, és szinte érzem, ahogy rátelepszik a nyugalom a két méteres körzetemre. Már ha nyugalomnak lehet egy ilyen forgalmas eseményt nevezni. De Melissa nélkül nyugodtabb.
- Elnézést, Melissa egy kicsit… hiperaktív - pillantok bocsánatkérően a férfira. - Viszont, ami a belteret illeti, az nagyon ízléses. Akárki is válogatta össze a bútorokat és alakította ki a tereket, nagyon jó munkát végzett - válaszolok elismerően, tekintetemet végigvezetve a kifinomult, nem giccses, de mégis figyelemfelkeltő darabokon. - És a szék is kényelmes - jegyzem meg mosolyogva ujjaimmal végigsimítva az ülőfelület szélén.
- Nem, Melissa intézett Ubert. Ragaszkodott hozzá, nem is nagyon volt beleszólásom. De úgy látom, nem volt rossz ötlet - bökök a férfi kezében lévő poharak és az üveg irányába. - Nem ül le? - kérdezem a velem szemben található székre mutatva, mert kezdem kicsit kényelmetlenül érezni magam így. - Ezek szerint Ravenna rendbe jött - állapítom meg mosolyogva, mert a “rosszabb, mint volt” erre enged következtetni. Örülök neki, hogy meggyógyult a gyerkőc, de már szerencsére akkor egyértelmű volt, hogy nagyobb az ijedtség, mint a baj, amikor behozták a csöppséget. - De csak a munkámat végeztem, szóval igazán nincs mit megköszönni ezen. Egyébként társtulajdonos? Akkor biztos tud majd ajánlani valamit az étlapról is, ha a bőség zavarában képtelen leszek választani.

outfit

--- and suddenly
i was there, caught up in a dream, running after a new reality.

mind álarcot viselünk
Marion Arceneaux
Egészségügy
ranggal rendelkezem
★ :
The Harbour - the art of cuisine 415c1e1426af4b81aebc2fe7636943dd31fe4f82
The Harbour - the art of cuisine A9ff083ca685658b9ca6c677ebc7432592add7c4
★ kor ★ :
32
★ családi állapot ★ :
The Harbour - the art of cuisine Tumblr_pgg8hgE7vT1rk9elqo6_r1_400
• Dreamin' all day and dreamin' all night
I could do this the rest of my life
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
The Harbour - the art of cuisine 8eeba89438d2c614d677d13d2729a31220d9ba44
★ idézet ★ :
I'm in a foreign state
My thoughts they slip away
My words are leaving me
They caught an aeroplane
★ foglalkozás ★ :
• sebész rezidens
★ play by ★ :
• elizabeth lail
★ hozzászólások száma ★ :
108
★ :
The Harbour - the art of cuisine 7551efec4a96af29b4ff06b55666dbdf5de1dcb0
The Harbour - the art of cuisine EmptyVas. Nov. 01 2020, 20:48

About the future...
Prediction is very difficult, especially if it's about the future.

Bármelyik étterembe betéve a lábát az otthon jutott eszébe. Az anyja és a néhai nagyanja sürgölődése a konyhapult és a tűzhely között, hogy mindent egy megfontolt és előre eltervezett koreográfia övezett. Emlékei közt az is mindig felelevenedett, ahogy az anyja rendszeresen rácsapott a tolvaj kezére, amikor kóstolóért nyúlt, a pörölése pedig egyszerre volt szívbajos és szeretetteljes. "Nico, hát az isten szerelmére, az a vendégeké! Szégyenben hagysz, ha feleszel mindent.. Te és a feneketlen pocakod" - ilyen és ehhez hasonló megjegyzéseket hallott viszont a szeretett nőtől. Amikor egészen kicsi volt, még haptákba vágva magát, meg se mert moccanni a nő pattogó, heves szófordulataira, a sodrófa meglengetésére, ám ahogy egyre idősebb lett a középső Baldassare, úgy nyílt ki a csipája, úgy szólt vissza az anyjának heccelve őt, nevetett a nála majd' két fejjel alacsonyabb anyján, de rendszerint besegített neki. Szeretett kóstolni, szerette az anyja fűszerezését. Minden étel az otthonra emlékeztette őt, a hatalmas családi összejövetelekre, az ünnepnapokra és arra, hogy a legnyomorultabb helyzetben is képesek voltak ők összetartani. Hihetetlenül becsülte az apját, aki noha az alvilágban vetette meg a lábát és Domenico az ő nyomaiba lépve folytatta a saját életútját, mindig volt egy jó szava azokhoz, akik a házában vendégként fordultak meg. DB figyelte azt, ahogy az apja audienciát tartott a neki dolgozók körében. Sorra hallgatta meg őket és mindenkinek adott tanácsot - kértet és kéretlent is. Vált egyszerre megértővé és olyanná, akivel senki nem mert ujjat húzni.
Domenico Baldassare számára az étel volt az élet. Legalábbis egy részében. Szorosan mögötte kullogott a munka, a saját maga által termelt és palackozott bora és az az üzlet, amely után az igazságszolgáltatás jó ideje koslatott már, rajtakapni viszont a mai napig nem tudták. Kíváncsi volt, hogy mikor éri utol a sorsa és mikor kell hátrahagynia mindent. Vajon ő is képes lesz elárulni azt a családot, aki felnevelte? Hiszen a szicíliai famigliák egy része megtette, ezzel pedig a maffia tagjait rácsok mögé juttatták. Ő képes lesz valaha is árulóvá válni, hogy mentse a saját maga bőrét? Kár volt efféle gondolatokkal terhelnie az elméjét a ma este folyamán, ahol abban az étteremben lélegezte be az oxigént, amelyet a legújabb befektetéseként tartott számon. DB-t nem igazán lehetett meglepni, ám arra az ismerős szőke loknis nőre a legkevésbé sem számított, aki a tömegben megjelent és mégis kivált a sereglő emberek közül. Nem teketóriázva egy üveg proseccoval indult meg a lefoglalt asztal felé, s habár terveket nem szőtt azon a húsz méteren, amíg elért az asztalig, a szavai egy korábbi ügyet elevenítettek fel, de csak azután, hogy a barnaság lobbanékony harsánysága el nem vitte a beszélgetés fonalát egy kételkedő arcvonásig.
Dom ahelyett, hogy letorkolta volna a nőt, hogy lehetne kissé halkabb is, kétkedő pillantást vetett a Doktornő irányában. Egy olyat, ahol a kíváncsiságát nem tudta elrejteni a vonásaiban.
- Szőrnyű vétek lehetett és vasakarat kellett, hogy eljöjjön ide - a szavai habár a barna nőnek szóltak, csak egy pillanatra tévesztette szem elől Mariont, hogy a Melissaként bemutatkozó nőre mosolyogjon rá, de nem akarta feltartóztatni őt. Ahogy a barna hölgy elillant az asztaltól, Dom pár másodpercig még utánanézve követte alakjának mozgását, de túl sok jelentőséget nem tulajdonított neki. Nem volt titok, hogy a hiú, nagyhangú nők nem voltak a zsánerei és olykor késztetést érzett arra is, hogy magukra hagyja, mert ők voltak az elsők, akik a hisztizésben jeleskedtek. Dom pedig az emberi ostobaságnál csak a hisztit és a hazugságot gyűlölte jobban. Mindenkiben, legyen szó nőről, férfiről vagy gyerekről.
- Ugyan, Dr. Arceneaux - nézett vissza a mentegetőzést követően a nőre, helyesen kimondva a vezetéknevét. Évekkel korábban, egyetemi tanulmányai során a francia fővárosban élt, ahonnan túrázott a különféle borvidékekre. Szerette és kedvelte a kultúrájukat és szerencsére a francia neveket nem lehetett összecserélni egyetlen másik nemzet kiejtésével és írásával sem.. - Mások viselkedését nem befolyásolhatjuk, emiatt ne fájjon a feje - biccentett is rá a saját szavaira. A korábban feltett kérdésére figyelmesen hallgatta végig a nő szavait, a széket illető megjegyzésre pedig elnevette magát.
- Örülök, hogy ilyen véleménnyel van. Mondtam is Cesarénak, hogy lehet nem vallató székekre van szükségünk, ha itt nyit az étterem. Pedig biztosan hangulatos lenne némi paradicsomdobálós akcióval egyes fogások közt... - nézett szét, lassan pásztázva a tömeget, az emberek türelemmel foglalták el végső helyeiket, és nem volt szükség sem a pincérek, sem pedig a biztonságiak jelenlétére amiatt, hogy bárki is különcködni próbált volna.
Az Uber után Dom megnyugodott kissé, hogy nem a nőknek kell a nyakukba venniük a várost, a felkínálásra pedig ő is ránézett a neki szánt székre. - De, természetesen. Köszönöm - előbb a poharakat pakolta le az asztal lapjára, majd a bort. - Minden a legnagyobb rendben vele, igen. Már haza is repültek, de úgy nagyjából két hónap múlva újra látom őket, ha nem az én utam vezet ismét Olaszországba. Vannak bizonyos... dolgok, amiket el kell ott intéznem - nem tért ki a részletekre, mert alapvetően nem kötött minden érdekeltségét mások orrára. Volt, amiről még Carmine, de Silvio sem tudott. Mondjuk arról, hogy muszáj lesz megismételnie az ügyvédeivel a találkozást, no meg útba kell ejtenie egy közjegyzőt is. - Egy köszönöm elfogadásába még a hivatástudatos orvosok sem haltak bele, Doktornő, nem így van?  - türelmes mosoly terült szét az arcán, és ha a nő nem ellenkezett, a bornyitóval könnyedén nyitotta ki a palackot. A gyöngyözést megvárva öntött a pohárba a proseccoból, hogy az egyik poharat aztán átnyújtsa Marionnak, aki ha elvette azt, a szék támlájának dőlve pakolta vissza a dugót a palack nyakába. Értékes gázok és buborékok voltak benne, amit nem volt érdemes elpazarolni.
- Ajánlhatnék önnek, de nem tudom, milyen ízléssel rendelkezik - ki sem kellett nyitnia az étlapot, mert kívülről tudott minden fogást az árazással együtt. A The Harbour marketingjébe az ő keze is elért, javaslatokat tett és ötletelt is. - A fine dining része az, hogy magasabb kategóriájú alapanyagokat összeválogatva olyan tálalással jöjjön ki az étel a konyhából, ami a kritikusoknak bejön, viszont egy átlagember valószínűleg morogva, éhesen távozik innen - köszörülte meg széles mosollyal a torkát, mert igaz volt. Előredőlt, a nő felé, alkarjait az asztalon nyugtatva nézett a nőre. - Ha választanom kellene, akkor a bélszínre adnám le a voksom, a szarvasgombára vagy bármilyen halra. Megveszek egy jó halas fogásért - avatta be a nőt a szeretett ételei sorába, mert hogy itt bizonyára nem fog találkozni senki sem egy kádnyi bolognaival hat tonna sajttal a tetején. Itt nem lesz helye az általa imádott minestrone levesnek, amit egyébként pazarul képes elkészíteni. - Ha nem tudja, hogy milyen ételeket szolgálnak fel, mire esne a választása? - érdeklődött, miközben a pillantása a nő válla felett a korábban eltávolodó Melissa alakját figyelte. Csak kósza pillanat erejéig.
- És ha már itt tartunk, hogy el kellett önt ide rángatni, milyen programot képzelt el a ma este folyamán magának? Ha azt mondja, hogy műtéteket nézett volna valamelyik dokumentumfilmes csatornán, akkor felállok és itt hagyom - vigyorodott el. - Ha a Titanicot mondja, akkor is - köhintett. Az ostoba, hisztis és Titanic-fan nőket messziről elkerülte.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
The Harbour - the art of cuisine EmptySzomb. Jan. 09 2021, 18:57

Domenico & Marion

A szüleimmel ellentétben nem vagyok a francia konyha szerelmese. A sztereotípiákkal ellentétben nem minden francia “csigazabáló”, én egyenesen undorodom tőle. A szüleim kifejezetten szeretik, ahogy az összes többi rákos, kagylós fogást. Személy szerint mindig is jobban kedveltem az olasz konyhát. Miért? Mert nem vagyunk egyformák. A szüleim minél jobban próbálták kiskoromban rám erőltetni a saját ízlésüket, annál inkább ellenálltam, de egy idő után ők is rájöttek, hogy felesleges erőlködniük. Amikor megérkeztem Amerikába, Pierre-rel szinte az első utunk egy olasz étterembe vezetett. Nem volt puccos, nem volt drága, nem elegáns pincérek szolgáltak ki minket, de mégis kellemes és hangulatos volt. Talán a társaság miatt is éreztem annyira jól magam. Amiatt a társaság miatt, ami miatt kész voltam felbontani a vőlegényemmel az eljegyzés, lefújni az esküvőt, közölni anyámmal, hogy nem kell befejeznie a ruhát és persze az egész násznépet is informálni erről. Alig bírtam Lucas szemébe nézni, amikor közöltem vele, hogy nem megyek hozzá, aztán kiderült, hogy hiábavaló volt. Pierre… nem az az elköteleződő típus, mint kiderült. Hónapok óta nem is tudok róla semmit. Lényegében két szék között a padlóra estem. Egyébként sem szokásom étterembe járni, amióta a majdnem-kapcsolatunk befuccsolt, azóta pláne nem. Talán ez is volt az egyik indok, amiért inkább maradtam volna otthon. Melissa szerencsére gondoskodik arról, hogy egy pillanatra se halljam a saját gondolataimat, ezzel az emlékektől való félelmeim tudnak utat törni maguknak. Az elegáns étterembe érve a zaj csak fokozódik; Melissa csivitelése kiegészül a többi vendég beszélgetésével. Nem értem, hogy bír ez a nőszemély ennyit beszélni. Már azt hinném, kihűl a gyomra, de nem. Még akkor sem fogja vissza magát, amikor váratlan vendég csatlakozik hozzánk az asztalunknál. Inkább csak csöndben mosolygok, nem fűzök hozzá semmit, mielőtt még táptalajt adnék további megjegyzéseknek.. Nagyon kedvelem a nőt, de érdemes róla tudni, hogy bármikor bármire rá tud még kontrázni és szokása úgy csűrni-csavarni a mondatokat, hogy még a másik fél érezze magát a végén rosszul. Így is elég kínos a helyzet, attól tartok még egy mondat és elbújhatok az asztal alá. Együtt érkeztünk, de most nagyon jó lenne, hirtelen ki kellene mennie a mosdóba, vagy dohányozni támadna kedve, esetleg elvonul telefonálni. Bánom is én, de nagyra értékelném, ha nem közvetlen mellettem múlatná az időt. Imáim mintha nyitott fülekre találnának, Melissa az asztalunkat magunk mögött hagyva verekszi át magát a tömegen Antonio után kutatva. Antonio, azt hiszem az unokatestvére. Az egyik. A sok közül. Már egy párszor felvázolta - legalábbis megpróbálta felvázolni - a családfájukat, de egyke gyerekként, mindössze két unokatestvérrel elég nehéz felfognom ki kinek a kije. De szinte száz százalékig biztos vagyok benne, hogy Antonio Melissa unokatestvére. Nem találom a megfelelő szavakat a nő viselkedésére, ezért csak általánosságban hiperaktívként írom le röviden, ami azt hiszem, mindent elmond. Hálásan mosolygok, amiért a férfi nem írja az én számlámra barátnőm viselkedését, bár sokan talán már csak emiatt is sarkon fordultak volna.
- Csak Marion. - Habár meglep, hogy helyesen mondta ki a nevemet, zene füleimnek, de most nem a kórházban vagyunk - szerencsére -, azon kívül pedig szeretem a doktor jelzőt nélkülözni. - Nincs fertőtlenítő szag, úgyhogy csak Marion, ha kérhetem.
Felkínálom a velem szemben lévő széket a férfinak, mert ha még sokáig ácsorog, késztetést fogok én is érezni, hogy felálljak és úgy folytassuk a beszélgetést.
- Ennek örülök - bólintok a jó híreket hallva. Szerencsére nem volt súlyos a kis Ravenna sérülése, inkább az ijedtség volt nagy, mindössze pár öltéssel össze kellett varrni a sebet, a szükséges megfigyelés után pedig mehetett is haza. Az említett elintéznivalókra nem kérdezek rá, hiszen nyilvánvalóan jó indokkal nem kötötte az orromra. Apám miatt sokszor voltunk olyan vacsorákon, eseményeken, amikor megtanulhattam, mikor jobb csöndben maradni és nem kérdezősködni. Megtanultam befogni a számat, amikor szükséges, vagy éppen nem meghallani bizonyos részleteket. - Mondanám, hogy adja át üdvözletemet, de egy kórházban töltött éjszakára senki nem emlékszik vissza szívesen - legyintek egyet a levegőbe. Amennyire meg volt ijedve szegény kislány meg az anyukája is, talán jobb is inkább elvetni ezt az ötletet.
- Abba talán még nem - bólintok végül belátva a férfi igazát. Türelmesen figyelem, ahogy kinyitja a palackot, majd tölt mindkét pohárba. A felém nyújtott italt elfogadom, de nem iszom bele, csak figyelem magát az italt és próbálom megfejteni, apám mi mindent mondana róla. - Apámnak van szőlőföldje Sainte-Croix-du-Montban, a borászat a hobbija, mondjuk az utóbbi időben egyre többet foglalkozik vele, szerintem kezdi unni a munkáját. Ő már ránézésre és az illatáról is annyi mindent meg tud mondani egy pohár borról… - gondolkodom hangosan kimondva a szavakat. - Nem értem… Vagy jó, vagy nem jó - csóválom meg a fejem, mert laikusként én csupán annyit tudok eldönteni róla, hogy ízlik-e vagy sem.
- Igen, a fine dininggal tisztában vagyok, szóval… nem számítok kiadós vacsorára. - Éppen ellenkezőleg, már kezdem vizualizálni magam előtt, mi minden van otthon a hűtőben. - Ha nem tudnám, akkor mindenképp valami húst ennék. Talán vadat. De a hal sem rossz ötlet, mostanában nem nagyon ettem halat. A gombákat nem szeretem, úgyhogy az kiesik, de… azt hiszem, valamilyen hal mellett tenném le a voksomat - gondolom végig alaposan elmorfondírozva a lehetőségeken.
- Ó, nem, egyik sem volt tervben - csóválom meg a fejem kuncogva. - A Titanicot gyerekként annyiszor láttam, ami maradandó nyomot hagyott bennem. Egy időben az volt édesanyám kedvenc filmje, ezért kikapcsolódás gyanánt valahogy mindig a Titanic újranézésére voksolt, nekem meg nem volt sok beleszólásom. Most inkább valami vígjátékot terveztem elindítani, amin nem probléma, ha elalszom, vagy folytatni akartam A nagy pénzrablást. Eleinte nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e a sorozat, vagy nem, de most már kifejezetten érdekel - bólogatok elismerően a sorozatot illetően, ami pár részen belül eloszlatta a kezdeti kétségeimet. Érdekes, olykor elgondolkodtató a maga módján, az ember néha inkább a rablóknak drukkol, mintsem a rendőröknek. - De Melissa nagyon erősködött, szóval inkább rábólintottam, mert már kezdett sok lenni - nevetgélek a néha valóban túl erőszakos nőn, aki éppen az egyik sarokban beszélget egy vele egykorú férfival. - Mindenképp el akart jönni, leginkább az unokatestvére miatt, amihez nem értem, miért kellettem én is. Lényegében megmentett attól, hogy egyedül ücsörögve, idő előtt végigkóstoljam az egész étlapot, amiért igen hálás vagyok - fordítom pillantásomat Melissáról a velem szemben ülő felé. Ha nem találkozunk most itt véletlen, Melissa akkor is előbb vagy utóbb Antonio után koslatott volna, én pedig egymagam az evésen kívül mással nagyon nem tudtam volna elfoglalni magam.

outfit

--- and suddenly
i was there, caught up in a dream, running after a new reality.

mind álarcot viselünk
Marion Arceneaux
Egészségügy
ranggal rendelkezem
★ :
The Harbour - the art of cuisine 415c1e1426af4b81aebc2fe7636943dd31fe4f82
The Harbour - the art of cuisine A9ff083ca685658b9ca6c677ebc7432592add7c4
★ kor ★ :
32
★ családi állapot ★ :
The Harbour - the art of cuisine Tumblr_pgg8hgE7vT1rk9elqo6_r1_400
• Dreamin' all day and dreamin' all night
I could do this the rest of my life
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
The Harbour - the art of cuisine 8eeba89438d2c614d677d13d2729a31220d9ba44
★ idézet ★ :
I'm in a foreign state
My thoughts they slip away
My words are leaving me
They caught an aeroplane
★ foglalkozás ★ :
• sebész rezidens
★ play by ★ :
• elizabeth lail
★ hozzászólások száma ★ :
108
★ :
The Harbour - the art of cuisine 7551efec4a96af29b4ff06b55666dbdf5de1dcb0
The Harbour - the art of cuisine Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

The Harbour - the art of cuisine
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: