"There is a crack in everything, that’s how the light gets in."
Az emberek többségében megtalálható egy olyan fajta védelmiösztön, ami miatt késztetést érez arra, hogy minden gyengébbet és fiatalabb egyént megvédjen, még akkor is, ha voltaképp semmi szükség sincs rá. A szülőkben és nagyobb testvérekben ez az ösztön jóval kifinomultabb és idegesítőbb is a védettek számára. Henry sosem volt az a fajta gyerek, akiért annyira kellett volna aggódni. Bár mindig is szerette saját bőrén megtapasztalni a rossz tettek következményeit, akkora veszélybe még sosem sodorta magát, hogy különösebb odafigyelést igényeljen. Mióta kitőrt ez a stalker mizéria, azóta viszont úgy érzi magát, mintha újra csak egy magatehetetlen gyerek lenne. Na nem azért, mert nem tud mit csinálni, hanem azért, mert nem engedik neki, és emellett még úgy is babusgatják, mintha ő lenne a kiszemelt áldozat. Már majdhogynem egy felnőtt férfi, így kikéri magának azt, hogy szabadon mászkálhasson oda ahova, amikor és akivel akar. Már az az ötlet sem tetszett neki, mikor megtudta, hogy kötelező számára is egy mogorva férfihoz költöznie és az ő szabályai szerint élni, holott Kainál is tök jól ellett volna, és az idősebb sem bánta volna, hogy néha foglalt a kanapé. De nem, Hailee ragaszkodott ahhoz, hogy együtt maradjanak, így megnyugodhat és biztos lehet abban, hogy nincs semmi baja és nem titkolja el, ha történik valami. Ami megint csak hülyeség, de ember legyen a talpán az, aki megérti a női gondolkodást majd meggyőzi az egyént arról, hogy nem minden úgy van, ahogyan ő azt gondolja. Azt már kellően letudta nyelni, hogy a lakhatásba nincs beleszólási joga, de arra, hogy nem mászkálhat egyedül már kicsit soknak tartja. Tizennyolc évesen az ember a barátaira vágyik, és a sajátjaira, nem a testvérének a cinkosaira. Ám, most úgy tűnik Hailee teljesen megőrült, ezért érdemelte ki a mai nap sztárvendégét: Lolát a babasintért. Hogy őszinte legyen, biztos volt abban, hogy ez csak egy álca és titokban ez egy kezelés lenne, ami alatt minden olyan információt megpróbál kihúzni belőle, amire csak a nővérének szüksége lehet. Pedig, ha tényleg ez a terv, akkor már most kútba vetheti. Bár nem mindig tűnik értelmesnek, azért butának sem mondható Henry, átlát ő mindenkin. Bár talán az okos jelzőt meg is lehetne cáfolni, azok után, hogy a „ne nyúlj semmihez!”-ből az lett, hogy mindent is körbe fogdosott, amit csak talált a házban. Nem tehet arról, hogy minden ki volt rakva szem elé. Már túlságosan is cuki és meleg -na nem csak a szülők miatt- hangulatot áraszt, amitől érzi is, hogy sikeresen felfordult a gyomra. Még pár perc és ki is dobja a taccsot, ettől a lakás dekortól. Hogy lehet így itt élni? Mint valami múzeum egy élő emberről. -Lolaaaaa, mennyi ideig kell még itt dekkolnunk? Nem mehetnénk valamerre? Kint tök jó idő van, idebent viszont a levegő is…eh. Nem akarom fikázni a papáid ízlését, de nehezen veszi be a gyomrom. – nyűgösen vágja is le magát a kanapéra és csak reméli, hogy kimozdítható a másik.
"Sometimes not getting what you want is a wonderful stroke of luck."
Már az első perctől fogva kifejezetten felkavarónak találtam az egész stalker ügyet Hailee beszámolója után. Nagyrészt jó adag aggodalommal töltött el, hogy épp vele történik ilyesmi, amikor egy végtelenül jólelkű, ambiciózus és egyébként a mindennapokban elég határozott emberről van szó. Magamhoz képest nagyon is azt mondanám, hogy jóval kevesebb dolog ijesztheti meg a nőt, mint engem. Aztán persze hiába a szép gondolatok, meg a hit, hogy Hailee igazi superwoman, az élet néha másképp rendezi ezeket a dolgokat és feltárul a valóság. Mindannyiunknak vannak olyan félelmei is, amelyek nem merülnek ki pókokban és a éjszaka sötétjében. Sokkal kellemetlenebb és emberi szempontból érthetetlen dolgokról van szó. Hiszen ki akarná annak szentelni az életét, hogy valakit mániákusan követ és megfigyel? Számomra egészen érthetetlen. Az meg még inkább, hogy a barátnőm történetesen miért gondolja, hogy oda tudok figyelni a kamasz öccsére, akinek valószínűleg semmi hangulata a társaságomhoz, mert én vagyok itt az öReG. Pedig nyilvánvalóan csak az öreg, aki annak is érzi magát, én pedig határozottan nem érzek így. Abba viszont bele tudnék őszülni, hogy az apukáim is minden második szemrebbenésem miatt azt gondolják, hogy szükségem van most ezekben a nehéz időkben a családi házunk megnyugtatására - ergo az ő értelmezésükben az, hogy kitalálnak mindenféle mondvacsinált indokot arról, hogy miért kell itt lennem az ő házukban, teljesen rendben van, mert akkor nyomon követhetik hogyan reagálok a Ty-al való szakításomra. A helyzet az, hogy kifejezetten rosszul, de ezt határozottan nem egy kamasz fiú előtt fogom kivesézni, vagy mi több, neki. Valószínűleg úgysem érdekli és csak szabadulni akar. Aminek viszonylag korán hangot is ad, én pedig kénytelen vagyok csípőre tett kézzel kisétálni a konyhából, hogy a szemébe tudjak nézni, illetve, hogy éppenséggel jobban is halljam őt. - Nekem azt mondták apáék, hogy jön a kertész, de már vagy kél órája itt kéne lennie. - Nem tudom mi a rosszabb, hogy még mindig tudnak mit kitalálni, vagy hogy én még mindig bedőlök nekik. - Nem is tudom, csak itthon kellene lennünk, mikor megérkezik - egészen tanácstalanul simítok a fülem mögé egy tincset a hajamból. Régen, amikor tanulás közben nagyon koncentráltam még volt, hogy rágcsáltam is egy-egy tincset. Erről viszont szerencsére már leszoktam. - Mi a problémád az ízlésükkel? - Kifejezetten hitetlenkedve tettem fel a kérdést, mert bár az én stílusom sem feltétlenül tükröződött a ház kialakításakor és a dekorációk feltételekor, viszont semmi olyat sem találtam a pillantásommal, ami ne illene ide. Talán csak a megszokás. - Nem is tudom. Hívjam fel a céget, hogy mi a helyzet, vagy... - Nem prezentálom a másik opciót, mert nem akarom elismerni, hogy igazából valóban elmehetnénk valahova. A gond csak az, hogy a végén Henry direkt elveszne a társaságomból és azzal csak nagyobb gondot okozok Haileenek. - Amúgy is, nővéred emlegetett valami szobafogságot... Hogy is van ez? - Kérdőn pillantok rá. Nagyjából ismerem a sztorit, de azért jobb lenne az első számú gyanúsított vallomásával kezdeni és a lényegre térni.
ruha lesz majd ha a pinterest is akarja || 473 || maradj a popódon! || დ
When the silence isn't quiet
And it feels like it's getting hard to breathe And you know I feel like dying But I promise we'll take the world to its feet I'll rise up I'll rise unafraid And I'll do it a thousand times again For you
I look around and you're standing there asking • When the lights come up, we're the only one's dancing I look around as my heart is collapsing 'Cause you're the only one I need To put a little love on me And put a little love on me
★ lakhely ★ :
Manhattan • Financial District
★ :
★ idézet ★ :
I want you to say everything, anything. • I want to have your thoughts, I want to bottle them, I want to put them in my drawer for safekeeping.
★ foglalkozás ★ :
terapeuta
★ play by ★ :
Jo Bo Ah
★ szükségem van rád ★ :
I just want you close
• • Where you can stay forever
You can be sure That it will only get better No one, no one, no one Can get in the way of what I'm feeling
★ hozzászólások száma ★ :
57
★ :
Re: Wabi Sabi
Hétf. Nov. 30 2020, 19:56
Willow & Henry
"There is a crack in everything, that’s how the light gets in."
Sok féle büntetés létezik arra, hogy egy gyereket megneveljünk. Henry viszont sosem érezte azt, hogy nála bárki is a legcélravezetőbbet használta volna. Csoda hát, hogy elkanászodott? Nem hiszi, tudja jól, hogy eddig minden büntetés értelmetlen volt legyen szó iskolairól, vagy otthoniról. De felnőtt – mondhatni -, így most már végképp értelmetlennek tartja ezeket a „nEveLéSi EsZközÖkEt”. Jó, lehet, hogy lopott egy cipőt, ahogy az is lehet, hogy unalmában már ez nem az első. Illetve az is lehet, de csak lehet, hogy az eddigi informatikai tudását is rossz irányban kamatoztatta. Persze, ő teljesen tisztában van azzal, hogy ez minden csak nem példás viselkedés. De most komolyan, nem arról szól az élet, hogy minden szabályt tartsunk be, mert akkor csak létezik az ember, de nem él. A szabályok arra vannak, hogy megszedjék őket. De ezt magyarázza el valaki a jogot tanult nővérének. A vicc az egészben, hogy Hailee elég kevés dologról tud. Elvégre a cipő ügyet is végül Kai intézte el neki. Nem is érti pontosan mire is kapta ezt a büntetést, de jobbnak látta nem megkérdezni – még a végén kiderül valami komolyabb dolog is -, így inkább csendben eltűri, míg le nem telik. Most lázadozhatna, hogy már csak azért is kimászik az ablakon keresztül, de egyrészt ő nem macska, hogy az emeletről ugráljon – a suli tetejéről sem jutott le agyrázkódás nélkül, kellően tanult belőle -, másrészt, még a végén Lay elszólná magát. Inkább játssza meg a szófogadó fiút és akkor letudott minden rosszat, amiről a nővére tud. Na, igen ám, de mikor büntiről volt szó, nem éppen Lolára gondolt! Át lát ő a szitán, tudja, hogy ez csak azért kellett, hogy Lola majd most alaposan kifaggassa, illetve megtérítse. Lehet, hogy ez így tervnek nem az utolsó, de Henry sem hülye hozzá, ő belőle ki nem szednek semmi ilyen infót! Aztán meg, ha Hailee szemléletével nézzük sem jobb a helyzet, mert akkor meg azért jutott idáig, hogy biztonságban legyenek és ne egyedül. Az már mellékes, hogy egy rakat emberrel laknak már együtt, akikből egy mindig van otthon, szóval tulajdonképpen sosem tud egyedül lenni. Pedig a kikapcsolódás miatt nem bánná. Na, majd ha mindenki elkerül egyetemre, akkor hátha több csendesebb pillanata lesz. Jó, max a házvezető nőnek, akinek már lassan teljesen értelmetlenné vált a munkája három lelkes önjelölt mellett. Érdekes, hogy ahány ház annyi féle berendezés. Jonahnál például egy kép sincs a falon, vagy a szekrényeken kirakva, míg odahaza minimális mennyiségben azért volt pár. Itt bezzeg, ameddig a szem ellát. Ez már azért több, mint túlzás, mintha egy múzeumban sétálgatna igazából. Ettől minden olyan nagyon cukormázas lesz, amitől még a hideg is rázogatja. Nem is nagyon csoda hát, ha mihamarabb menekülne innen. Inkább megy a szabadba, minthogy még egy percig itt legyen. Meg is jegyzi ezt az idősebbnek, de az mintha rá sem hederítene, csak mondja a magáét. Ezt pedig egy egyértelmű unott nyögéssel és szemforgatással díjazza. – Úgy sem fog jönni, na menjünk! – van egy olyan állítás, hogy a nők okosabbak, főleg diplomával… Hát Lola nem tűnik annak, ha ilyen mondvacsinált dolgokat is elhisz, pedig totál átlátszó. – Olyan túl… Nem is tudom mi lenne erre a megfelelő szó. Sok? Mázas? Kipakolós? Meleg? – bár az utóbbitól mit is vár, elvégre egy melegpárról van szó. Nincs bajuk velük, de csak addig, míg nem előtte történnek az események és míg nem az a tipikus megjelenéssel vannak, hogy egy ránézés alapján lerí mindenkinek, hogy mi a helyzet. -Ahj, fogd fel, hogy ez csak egy kamu kifogás volt, fogd a cuccod és menjünk! Senki sem késik két órát, még ha dugóban is ül, ami jelenleg nem lehet, mivel nincs csúcsidő. De ha itt fogunk még ki tudja meddig szobrozni, akkor az lesz, és mindenhol sokat kell majd várnunk. – pillant nyűgösen a nőre és igyekszik nem kinyilvánítani minden gondolatát, mert nem hiszi, hogy jó ötlet lenne nyíltan lehülyézni a másikat. Kérdésére pedig csak grimaszolva megvonja a vállát. – Ha én ezt tudnám… nem is értem mire kaptam. Meg most egy dOlgOzÓ eMbErT ki ítél manapság szobafogságra??? Szerintem ideje lenne már vele is elbeszélgetned itt pár dologról. – bár erősen kétli, hogy pont ők ketten vitatnák meg ezt a témát úgy, hogy annak legyen is valami értelmes kimenetele.
"Sometimes not getting what you want is a wonderful stroke of luck."
Mivel egyke vagyok, sosem szereztem komolyabb tapasztalatot abban, hogy milyen egy testvérrel élni, vagy épp idősebb testvérként felelősséget vállalni a kisebbek iránt. Jelen helyzetben is pusztán a Haileevel való barátságom miatt vállaltam be azt, hogy nem csak hogy figyelek Henryre, hogy ne legyen egyedül, de ha úgy jön ki a lépés, beszélgetek is vele egy kicsit. A közöttünk lévő korkülönbség nyilvánvalóan megnehezített bizonyos dolgokat. Ráadásul Henry fiú, én pedig nem vagyok túlzottan otthon sem az informatika azon részében ami őt foglalkoztatja, sem pedig a videojátékokban. Nyilvánvalóan a legnépszerűbb dolgok az én figyelmemet sem kerülik el, mert legalább egy-egy hír erejéig képes vagyok ilyesmikkel foglalkozni, de ha valaki konkrétabban beszélgetni akarna velem ilyesmiről, akkor bizony nem én lennék az embere. Innentől kezdve akár azt is hihetnénk, hogy veszett fejsze nyele az, hogy én akár csak kicsivel komolyabban is megpróbáljak beszélgetni a fiúval. Viszont nem véletlenül választottam a szakmámat és bár egy jó barátnő testvérét nem illene úgy kezelnem, mint olyasvalakit, aki mint terapeuta látogat meg engem, arra mégis kíváncsi voltam, hogy mennyire viseli meg az, hogy el kellett hagynia a lakást, ahol eddig laktunk és teljesen új emberek között kell laknia, mert Hailee életében a munkája miatt komplikációk léptek fel. Testvérem ugyan nincsen, de én is voltam annyi idős, mint Henry és a két kifejezetten nehéz esetnek is nevezhető apám mellett nem volt mindig egyszerű dolgom. Olyan dolgokba igyekeztek bevonni, ami egy tinédzser lányt érdekelhet - sőt, már egészen kicsi koromtól kezdve csak olyan hobbikat próbáltunk ki természetesen közösen, amelyek egy lány számára állítólag szórakoztatóak -, nekem pedig néha elegem volt ebből és csak szerettem volna egyedül lenni. Hailee és Henry olyan házba költöztek, ahol egészen népes társaság gyűlt össze, így teljesen megértettem volna jelen helyzetben, ha a srác nem az én társaságomra vágyik. Viszont egyedül sem hagyhattam, tehát valamiféle kompromisszumra kellett jutnunk. - De az lehet csak azért van, mert máshol ott ragadt. Az ilyen embereknek mindig csomó dolga van. - Gondolok itt a mindenféle szerelőkre, akik néha a leglehetetlenebb időkben tudnak beesni, órákkal azután, hogy azt ígérték, hogy jönnek. Tulajdonképpen érthető lenne, ha most is ez történt volna. Néha, amikor egy-egy problémához kihívják őket, maguk sem tudják bekalkulálni, hogy mennyi idő lesz, mire végeznek és mire tovább indulhatnak a következő helyre. A probléma csak az, hogy akkor igazán szólhatna valaki, ha már nem fog megérkezni a kertész. - Szerintem nem olyan vészes. Nekem sokkal kevesebb kedvem lenne olyan helyen élni, ahol nem látszik a helyiségeken, hogy laknak is benne. A katalógusokban szépek a makulátlan otthonok, de mind nagyon hidegnek tűnik. - Apáék háza pedig mindig is tele volt élettel, mint ahogyan ők maguk is egy kifejezetten élettel teli páros, akik mindig kitalálnak valamit, amivel feldobhatják az egyébként sem szürke mindennapjaikat. - Miért sietsz annyira? - Nem teszem hozzá, hogy talán az-e a terve, hogy valaki mással találkozik, mert a végén kapva kap az alkalmon, én pedig nem tudom mit mondanék Haileenek, ha Henry csak úgy eltűnne. - Szerintem Hailee elég okos, hogy ne ítéljen szobafogságra csak úgy. Aggódik érted, hidd el - bólintva tudatom, hogy ezennel elmondtam a véleményem és határozottan ki is állok mellette. Mivel azt is sejtem, hogy a fiú tényleg nem fog tovább várakozni velem, miután már végigpiszkált mindent a házban és még mindig nem sikerült elvégezni, amiért itt vagyunk, hát beadom a derekam és a táskám felé indulok, amit a kezembe veszek, majd visszafordulok Henryhez. - Elmehetünk valahová, ha megígéred, hogy nem rázol le. - Nem utolsó sorban pedig ezzel egybekötve akár beszélgethetünk olyan dolgokról is, amikkel megnyugtathatom majd Hailee-t.
And it feels like it's getting hard to breathe And you know I feel like dying But I promise we'll take the world to its feet I'll rise up I'll rise unafraid And I'll do it a thousand times again For you
I look around and you're standing there asking • When the lights come up, we're the only one's dancing I look around as my heart is collapsing 'Cause you're the only one I need To put a little love on me And put a little love on me
★ lakhely ★ :
Manhattan • Financial District
★ :
★ idézet ★ :
I want you to say everything, anything. • I want to have your thoughts, I want to bottle them, I want to put them in my drawer for safekeeping.
★ foglalkozás ★ :
terapeuta
★ play by ★ :
Jo Bo Ah
★ szükségem van rád ★ :
I just want you close
• • Where you can stay forever
You can be sure That it will only get better No one, no one, no one Can get in the way of what I'm feeling