MIT Gazdaságinformatikus Msc, Columbia egyetem - Jog (Folyamatban)
Ha dolgozik//Munkabeosztás:
Diák / Szellemi szabadfoglalkozású
Ha dolgozik//Munkahely:
Columbia egyetem
Hobbi:
Olvasás, Írás, Rajzolás, Videojátékozás és bármi amit ki lehet számolni.
Play by:
Dylan Minnette
Jellem
Max egy túlzottan tehetséges fiatalember, akinek intelligenciája valamint a családi problémái miatt korán magára maradt és felnőtt létre kényszerült. Nagyon vágyik mások szeretetére és figyelmére, de ezt fél kimutatni és inkább elfojtja magában a dolgokat. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért nem lehet jellem gyengének nevezni, ha kell képes kiállni önmagáért és másokért is. Egyenes és becsületes, aki mindig kimondja amit gondol, néha még akkor is ha csendben kéne maradnia. Az emberekkel kedves és barátságos, néha túlzottan együttérző vagy empatikus, de sohasem naiv. Általában mindenkivel megtalálja a hangot, de ritkán kezdeményezi ő a beszélgetést. Nagyon figyelmetlen és álmodozó személyiség, akinek mindig máshol jár az agya, mint amin éppen kéne. Rendkívül kreatív és bár ez a tanulmányaiból nem látszik, de igazi művészlélek, aki imád alkotni. Sok szenvedély van benne, ami gyakran sokkolja az embereket, hiszen az átlag emberek nem képesek lelkesedni a matematikai képletek vagy a társadalmi problémák világa iránt. A szeretet hiánya miatt sok probléma van a női nemmel és nehezen alakít ki egészséges romantikus párkapcsolatot. Nagyon spórolós, takarékos és anyagias, bár a pénzt kevésbé tartja fontosnak, mint hogy azzal foglalkozhasson amit szeret. Ez inkább gyermekkori berögződés és a pénz adta szabadság iránti vágyból ered.
Múlt
Mint vádlott a bíró előtt úgy állok én a New Yorki felhőkarcoló irodájában. A legobb öltönyömben feszítek ami ár nem smoking, de attól még úgy érzem magam, mintha pingvin lennék. Amennyire izzadok, talán pontosabb lenne, ha hozzáteszem a sivatagban jelzőt, bár az említett állat faj, ennyi idő alatt ott már elpusztult volna. - Az önéletrajza olyan, mintha valami viccből született volna. Tizennyolc évesen két diploma, husszon egy éves korára több év gyakorlat műszaki, üzleti és művészeti területen. A nyelv tudásai is figyelemre méltóak. Sporteredmények is vannak, bár nem tudom mi is pontosan az-az esport. Nemzetközi helyezés Matlétaként, egyénileg és csoportosan egészen elképesztő. Bár most nincsen felvétel, de ettől független most rögtön kérdés nélkül alkalmaznánk. Maga azonban nem azért jött ide. - Szólal meg az első vádlóm, egy kövér öltönyös alak aki szemmel láthatóan, azt sem tudja mit csináljon jó dolgában. Hirtelen nem is tudok mit reagálni csak felhúzom a szemöldökömet és hallgatok még össze nem bírom szedni a gondolataimat. -Kihagyta, hogy én voltam az egyetem gazdasági rovatának szerkesztője, két évig az iskola újság főszerkesztője. Igen, szeretnék jogi tanulmányokat folytatni, azonban eltartani nem tudnám magamat mellette. A megtakarításaim korlátozottak és nem akarok diákhitelt felvenni. Egy teljes állással pedig nem tudnám tanulást, valamint a tudományos munkáimat összeegyeztetni. A gyakornoki állások és legtöbb egyetemista által végzett munkához pedig túlképzett vagyok. Sajnos pár évvel beelőztem a kortársakat, ha tudom mi vár rám, lehet nem tanulok annyit fiatalon. - Mondom teljesen őszintén, bár az összegyűlt társasság inkább csak mosolyog és nevetgél, mintha csak egy jó viccet mondtam volna. - Láttam, hogy volt pár kisebb gondja a rendőrséggel. Ezeket meg tudná magyarázni? - Szólal fel ismét az egyik öltönyös szintén közönyös hanggal. Még a fejét sem hajlandó megmozdítani, nem hogy rám nézni. - Tizennyolc éves korom előtt együtt éltem egy nálam pár évvel idősebb egyetemista lánnyal. Akkor már nagykorúsítás alatt álltam, nem lett ügy az egészből. Ezen felül kétszer bevittek mert nem egészen szabályosan tüntetnem. - Mondom, az előbbi tény miatt kissé pirulva. - A családi háttere? Biztosan képes befejezni a képzést? Az édesanyja úgy tudom mentálisan és fizikailag is beteg. Egyedül az alacsony keresetű nővére van, aki nem képes munka mellett ellátni. Szívesen finanszírozzuk a költségeit, főleg ha utána kollegák lehetünk, azonban ennek szigorú feltételei vannak. A nehéz családi háttere, és a teljesítménye nem győzzük ismételni igazán inspiráló. Azonban értse meg, hogy szeretjük ha befektetéseink megtérülnek és maga egy elég hosszú távú befektetés. - Itt már tényleg, nem tudok megszólalni, mert ezen információk megszerzése legálisan már nem hiszem, hogy lehetséges volna. Szerencsés vagyok, hogy a szavaim belém fagytak, mert különben olyat találnék mondani, ami lehetetlenné teszi a továbbiakban köztem és a cég között az együttműködést. Így is komoly küzdelmet folytatok magammal, ne hogy megforduljak és kisétáljak innen. Ebben csak az akadályoz meg, hogy az utolsó felszólaló egy nő volt, és nem akarok tiszteletlen lenni. Ha a férfi kollégái szólnak be megint, akkor már itt sem lennék. - Édesanyám alkohol problémái nem tartoznak ide. Lényegében tizenhárom éves korom óta önellátó vagyok, jogilag tizenhét sem voltam mikor nagykorúsítottak. A nővérem keresi számára a megfelelő intézményt és ott van a nevelő apám is.-Préselem ki a fogaim között, amihez amúgy semmi közük. Remélem ennyi elég lesz mára, és megkapom amiért jöttem, mert tényleg nem tudom meddig bírom még idegekkel.
A karakterlapodat elolvastam, és teljesen rendben találtam. Minden megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy kissé megismerhessük a karakteredet, betekintést nyerjünk az életébe és a jellemébe.
Minden veled történt rossz ellenére egy olyan srácnak tűnsz, akinek a feladás nincsen a szótárában és addig küzd azért amit szeretne, amíg a sajátjának nem tudhatja azt. Nem olyan vagy, akit igazán az éltet, hogy a figyelem középpontjába kerüljön, inkább szeretsz elvegyülni, a saját világod ura lenni. Mindezek ellenére megvannak a magad különlegességei, amikkel persze egyből kitűnsz a tömegből, de ez viszont jó dolog. Jobb, ha valami egyedivé tesz, akkor meg főleg, hogyha attól még boldogabbnak is érzed magad. Nehéz dolgokon mentél keresztül, ezért kell, amibe kapaszkodhatsz, aminek keretei között otthonra lelhetsz, hiszen általában ezek azok, amik a felszínen tartanak minket. Az pedig, hogy nehezen teremtesz kapcsolatokat, veled jár, de sose érezd problémának. Aki meglátja benned a valódi énedet, az saját maga fogja keresni a társaságodat. Nem hinném, hogy bárki kedvéért is meg kellene hazudtolnod magadat és olyan személyként bemutatkoznod, ami nem te vagy, hiszen azok alapján, amit rólad megtudhattunk, bizonyára idővel kényelmetlenül érintene mindez. Az pedig már régen rossz, ami vagy aki mellett feszélyezve érzed magadat. Te csak kövesd azt az utat, ami számodra fontos és ha valakinek te azzá váltál, ő csatlakozik majd hozzád. Mellesleg úgy gondolom elég kitartó vagy te ahhoz, hogy elérd, amit szeretnél és remélhetőleg a továbbiakban sem mondasz le erről a tulajdonságodról. Szerintem a te felfogásoddal és eredményeiddel még sok mindent elérhetsz, ennek okán pedig kíváncsian várom milyen sikerekkel gazdagodhatsz majd a jövőben.
Már nincs is más hátra, mint hogy meglátogasd az avatar-, név- és munkahelyfoglalót, és már kezdődhet is a játék! Ha bármikor elakadnál, és segítségre lenne szükséged, keresd fel az oldal vezetőségét bátran! Kellemes időtöltést és izgalmas játékokat kívánok!