New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Sofia Carmona
tollából
Ma 3:29 pm-kor
Horatio R. Hayes
tollából
Ma 3:03 pm-kor
Hadrian Rutherford
tollából
Ma 2:58 pm-kor
Enzo De Santis
tollából
Ma 2:17 pm-kor
Benjamin Stanford
tollából
Ma 10:54 am-kor
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 9:21 am-kor
Nadia Romanov
tollából
Ma 8:01 am-kor
Deborah Winchester
tollából
Ma 7:01 am-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 10:28 pm-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Corinne & Massimiliano
TémanyitásCorinne & Massimiliano
Corinne & Massimiliano EmptySzer. Júl. 08, 2020 8:19 pm

Corinne & Massimiliano
Lágy olasz dallam csendül fel a háttérben. Megnyugtató, ahogy a vendégeknek énekel a színpadon egy nő, melynek ilyen távolból csak a sziluettje kivehető. De már így is látom, hogy mennyire kecses, finom hölgy lehet. A hangjából kicsendülő bujaság csak tetézi a dolgot, így elidőzöm rajta pár percig. Ő nem lát engem, de én bármit megtudhatnék róla egyetlen másodperc alatt. Elég lenne szólnom valamelyik emberemnek, és nagyon rövid időn belül nyitott könyv lenne előttem. Ismerném a kedvenc bugyija márkája is.
De most nem miatta vagyok itt. Sokkal komolyabb dolog sodort ide, mint egy szép női szempár, és egy formás, selyemmel és csipkével takart fenék.
Mielőtt megérkezne a pincér, lehajtom az utolsó korty ír whiskey-t is, és ízlelgetem a számban maradt markáns égetett szeszes ízt. A legkíválóbb minőséget kértem a pincértől, amely kapható itt, és nem is okoztak csalódást.
-Ugyanebből kérek megint. -szólok a pincérnőhöz, aki nem sokáig marad, sőt a lehető leggyorsabban próbál végezni az asztallal. Végig szemmel követem. Megvárom, amíg elveszi a partnerem elől az üres poharat, majd egy pillanatra zavartan a füle mögé simít egy szőke hajtincset. Rám pillant, és egy rövid szemkontaktus után távozik.
-Nos, ez egy elég kényes kérdés, Mr Pesotto. Tudja, én sem akarok sok pénzt elveszíteni egyetlen üzletért cserébe, de remélem, meg tudunk állapodni, hogy nekem is megérje.
A férfi negédesen fogalmazott, és ravasz vigyorral az arcán válaszolt. Jól ismertem a fajtáját. Annyi pénze volt, mint a szemét, de ő csak csücsült rajta. Arca beesett volt a heroin miatt. Biztos vagyok benne, hogy alig evett, mert annyira rágörcsölt függőségére. Már sok ilyennel találkoztam. Sokan vannak, akik fiatalként kipróbálják,mert menőnek gondolják, ám ez egy veszélyes játék, ugyanis késöbb semmi másra nem tudnak gondolni.
-Nem tudok ennél jobb ajánlatot adni, és nem is akarok. A heroinnak megvan az ára. -nézek a férfi szemeibe, aki először bosszúsan rám emeli beesett szemeit, majd a hátam mögé néz.
A pincérnő közeledik, és az asztalra akarja tenni az újabb adag italt, de mielőtt letehetné, a keze felé nyúlok, és elveszem tőle. Zavartan megállítja a mozdulatot, így hozzáérek a bőréhez. Arca elpirul, és csak azután veszi el a kezét, hogy rám sandítana. Diadalittasan húzódik mosolyra a szám, miközben a pincérnő távozik az asztaltól.
-De nekem szükségem van rá, Mr Pesotto... -állt fel a székről kétségbe esetten, mire én is felálltam, és elővettem a fegyverem, melyet egyenesen a fejéhez tartottam, miközben kibiztosítottam.
-Ne akarjon kihozni a béketűrésemből, Signore. -vettem suttogóra a beszédem. Szinte sziszegtem, miközben megadóan feltartotta remegő kezeit.
-Még ha lenne pénze, akkor sem kötnék üzletet, és örülhet, hogy nem loccsantottam ki az agyvelejét. -tettem hozzá, majd a kezembe vettem az üvegpoharat, és a whiskey-be szagoltam.
-Kár volna a whiskey-ért...
Miközben ezeket a szavakat kiejtettem, a másik kezemben levő fegyvert még mindig ráfogtam, és az illatolás után egy húzásra kiittam a pohár tartalmát. Az üveg halkan koppant a könnyű, fából készült asztalon.
-Most pedig, ha jót akar magának, nem is találkoztunk.
A kijárat felé mentem, és elhagytam a kocsmát. Átalában az ilyen kisebb üzletek megkötésénél nem én szoktam tárgyalni. Még a végén túlságosan is nyeregbe érzik magukat, mert maga a maffia vezetője jön tárgyalni velük.
Az éjszakai levegő üdítően hatott rám, amikor kiléptem a New York-i utcára. Észre sem vettem, hogy ennyire elment az idő.
Vannak ügyek, amikhez kifejezetten szükséges, hogy mögöttem álljon még egy vagy több ember, a helyzet komolyságához mérten. Na nem azért,mert nem tudnám kontrollálni a helyzetet, mégis biztosabb, ha ott vannak.
Ez most nem az a helyzet volt. Tudtam, hogy egy ilyen suhanc-féle beszari alak soha nem merne nekem támadni,esetleg ellent mondani nekem, és ahogy gondoltam, úgy is történt.
A Koenigsegg Agera sportautóhoz léptem. Ez volt mindig is a kedvencem a kis autó gyüjteményemből, így kiemelt  helye volt a garázsban is. Elgondolkodva indítottam el a slussz kulccsal, majd a gázra léptem. Mehettem volna egészen más útvonalon is haza, mint amerre indultam, de mindenképp be akartam nézni a közeli sztriptíz bárba, amely a tulajdonomban állt. Sok bár, és üzlet volt a tulajdonomban,nem csak Olaszországban, hanem itt, New York-ban is, és szerte a világban. Terjeszkedtünk, és sok felé ismerték a nevünket.
Sok féle alak megfordult a környéken, és ebbe a bárba is széles körűen látogatott mindenki. Az oda vezető úton sikításra, és hangos kiáltozásra lettem figyelmes, és kissé lelassítottam a sportkocsival...

credit • megjegyzés • szószám
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: Corinne & Massimiliano
Corinne & Massimiliano EmptyVas. Júl. 12, 2020 8:14 pm
Massimiliano & Corinne

Néha csak öt percen múlnak dolgok. Néha annyi sem kell hozzá. Csak azon, hogy éppen visszanézek az ajtóból mosolyogva a barátnőmre, és megígérem, hogy meg fogom találni a koszorúslány ruhákhoz a megfelelő árnyalatot. Nagyon nehezen viselem a kudarcot, azt meg méginkább, hogy ha valamit elképzeltem és az én hibámból nem sikerül úgy, ahogyan annak kellett volna.
Clarabell Simonetti mindössze egy évvel fiatalabb a nővéremnél, mégis úgy döntött, hogy feladva az álmait, hogy befejezi zenei konzervatórium csellista képzését, hozzámegy ahhoz a fiúhoz, akit már lassan hat esztendeje kitartóan szeret. Egy messinai barna szemű olasz rabolta el a szívét, aki mégis ezer szállal kötődik Chicagohoz, de még többel New York-hoz. Egy építész, egy álmodozó, aki Clara szívéhez is tökéletes hidat épített, amely immáron lerombolhatatlan. Clara meg én már öt éves korunk óta ismerjük egymást, noha nagyon mély barátság sosem alakult ki közöttünk, de valahogyan mégis örökkön ott voltunk és vagyunk egymás életében. Engem kért meg, hogy legyek az egyik koszorúslánya, én pedig hirtelen felindulásból felajánlottam, hogy egyben a megtervezett ruhákhoz a kelmefestést is elvállalom. Azonban az anyag, amelyet rendeltek egy kicsit eltért az általam elképzelttől, éppen ezért az eredetileg megálmodott pasztell ciklámen helyett rettenetes beteg tüdőszínt kaptam. Roppantul rosszul érintett a dolog, bár talán az az egy vigasztalt, hogy még több mint másfél hónap van hátra az esküvőig és addig van időm kiküszöbölni a hibát. Eredetileg csak azért mentem, hogy az anyagokból hozzak néhány méternyit, az általam rendelt kelmefestékek kipróbálásához, de végül a mamája remek házi olivás-fenyőmagos focacci-ja maradásra bírt. Ki tudna ellenállni ilyen hamisítatlan, illatos olasz finomságnak? Noha rajtam nem látszik de elképesztően imádok enni. Szerencsés alkat vagyok, de az ízek bolondja, a remek ételek, kiváló édességek megszállottja. Egy habos cannolo-val engem le lehet venni pillanatok alatt a lábamról. Így történt, hogy végül az eredetileg tervezett néhány órás látogatás egészen estig tartott, és már jócskán szürkült, amikor az órára pillantva riadtan állapítottam meg, hogy ha nem kapkodom a tappancsaimat, akkor az utolsó brooklyn-i vonat bizony nélkülem fog elindulni. Akkor pedig várakozhatok jó sok időt amíg apa vagy anya, esetleg Annie értem tudnak jönni. Imádom a családom, soha nem élek vissza a szeretetükkel a törődésükkel, ugyanakkor tudom, hogy nincs az a helyzet, amiben ne elsőként ők jutnának eszembe, ha segítségre van szükségem. Mégsem szeretem őket rángatni állandóan ha éppen elnézem az időt, vagy újra és újra, rendre lekésem a szerelvényeket. Nem egyszer fordult már velem elő, mondhatni gyakorlott késő vagyok.
Clara mamája felajánlotta, hogy elvisz a megállóba, amit udvariasan utasítottam vissza. Láttam, hogy már a nővér ruháját viseli, minden bizonnyal hamarosan indulnia kell dolgozni, nem akarom, hogy miattam késsen, vagy azt az időt ne a lányával töltse.
Szóval öt perc, vagy még annyi sem azt hiszem, ami ha elmarad, ha a tervek szerint elindulok, akkor valószínű másképpen alakul az este mint ahogyan végül alakult. Még az utca közepéről, a platánok esti szürkében fürdő bólogató árnyékaiból visszaintegettem a járdán álldogáló, mosolygó Clarabell-nek, aztán megfordultam és sietősre fogtam a lépteim. Hiába azonban a gyorsaság, mégis pirosat kaptam a zebránál, és amíg zöldre váltott és elindulhattam az az idő veszett végül el a számomra, és a szépen csendesen a világra hajló estében csak a vonatszerelvény távolodó vörös, pontszerű fényeit láttam. Meg a halkuló füttyét, amint eltűnve a kanyarban jelzett a nyílt pályára érve.Lélekszakadva rohantam a lépcsők fel, lebegtetve az igazolványom a morc és marcona ellenőrnek, ám csak a vonat hűlt helyét láttam, meg a visszafelé sétáló, az indító lámpását himbáló pályaőrt.Apró ökleim összeszorultak és mérgesen, csalódottan boxoltam bele a levegőbe, félfordulattal pörögve magam körül. Szisszentem egyet, majd úgy vizslattam a távolban az üresen kanyargó sínpályát, mintha abban bíznék, hogy a vonat majd visszafordul, hiszen én mégiscsak itt maradtam. A peron melletti lámpások arany fénye hunyorogva vetült a betonra, az égbolt felettem lassan tökéletesen összeolvadt a világgal, és az este kíméletlen folyékony szurokként terült el Manhattan felett. Itt ragadtam. A távolban az utcák közül, a szórakozó helyek neon fényei pislogtak, innen-onnan, a teraszokról fojtott zene szólt, a ritmus váltakozón olvadt össze. Elindultam a lépcsőkön lefelé, és azon gondolkodtam, hogy apát vagy anyát hívjam inkább. Annie online volt, lehet egyszerűbb lenne ráírni. De lehet, hogy éppen alkot, lehet, hogy nincs is otthon,ami elképzelhető, főleg mostanában. Igaz, akkor szólt volna. Jó testvérek vagyunk, talán sokan azt hiszik mindez csupán álca, csupán a világ felé mutatott meseszerű kép, de ez nem így van. Imádom a nővéremet, mindig is így volt, már apró gyerek korunk óta úgy jártam a nyomában, mintha a zsebében finom illatú selyemcukrot sejtettem volna. Később is azt hiszem az elsők között volt, akikhez anya után rohantam ha valami rosszul sikerült, ha rossz jegyet kaptam, ha egyszerűen csak arra volt szükségem, hogy valaki meglássa bennem a jót, biztasson, és lelket öntsön belém. És ő minderre képes volt. Fogalmam sincs honnan volt benne ennyi szeretet, de mindig és mindig csak sokszorozta. A legőszintébb ember volt a világon, akit csak ismertem, és a legjószívűbb is. Hogy voltak e hibái? Rengeteg. De őszintén, ez nem is igazán érdekelt soha. Tudtam, hogy ha most őt keresem, ha neki szólok, hogy gond van, hogy itt vagyok egyedül, és fogalmam sincs még hogyan jutok haza akkor kocsiba vágja magát és értem jön. Végül mégsem őt hívtam, hanem úgy döntöttem, hogy apával beszélek. Ha emlékeim nem csalnak, akkor ma szabadnapos, de a legjobb esetben is szolgálatban van, esetleg egy rendőr kollégát értem tud küldeni. Visszaélés lenne ez a mundérral? Nem nagyon hiszem, inkább csak elővigyázatosság.
Apró, koppanó léptek vezettek lefelé a lépcsőn, éppen a táskámból halásztam elő a telefonomat, amikor a távolban, nem messze a vasúti megállótól hirtelen hangos nevetés verte fel a környék nyugalmát. Az égig szökő régi, talán valamikor lakóépületként funkcionáló tömbházak közül egy három fős társaság sziluettje bontakozott ki. Huszonévesek lehettek, és már jócskán ihattak, esetleg más is volt bennük. A járásuk bizonytalan volt, időnként egymásnak dőltek. Beszélgettek fojtottan, aztán felröhögtek. Nem értettem miről folyik a diskurzus, egészen addig amíg közelebb nem értek hozzám. Szorosan a falhoz simultam, reméltem, hogy talán észrevétlen maradok a számukra. Bár a szőke hajam, és a világoskék felsőm, meg a fehér farmernadrágom nem hiszem, hogy éppen a legjobb rejtőzködőszínek lettek volna. És valóban nem….
- Ohohóóóó Billy, no nézzed má’...ne arra te majom,hanem arra, oda…- az egyikük akinek egy fogpiszkáló ugrált egyik majd másik oldalára a szájának szegletében, felém mutogatott. Én csak álltam ott, kezemben a telefonommal, amiből még nem sikerült megnyitnom apa számát. Lefagytam. Reméltem, hogy láthatatlanná válhatok csak az akaratommal, de ez egész egyszerűen nem működött. Mindhárman felém vették az irányt. Riadtan pislogtam körbe, és ekkor vettem észre, hogy a nagy gondolkodás közepette jócskán eltávolodtam már az állomás épületétől, és a körülöttem lévő törött ablakú, hirtelen lakatlannak tűnő épületek egyikének tűzfalához próbálok lapulni.
- Szép jó estét kisasszony!- ért közelebb hozzám az egyikük, akinek lehelete rettentően acetonos volt, keveredett benne még valami más is, valami citromos, nem tudtam volna megmondani mi lehetett, de a negédes szavak mögött mégsem sok jót sejtettem.
- Jobb lenne ha távolabb maradnátok!- figyelmeztettem őket, mire mindhárman szinte egyszerre nevettek fel. A legidősebbnek tűnő, akit a társa Billynek hívott, szintén közelebb jött és egy mozdulattal kiütötte a kezemből a telefonomat. Pár másodpercig méregetett majd nemes egyszerűséggel, kihasználva a majd egy fejnyi méretkülönbséget a falhoz préselt.
- Mi szépen köszöntünk neked, ne legyél udvariatlan! És legyél kedves Billy bácsihoz.- a fülemhez hajolt, a hangja bántóan kaparta a dobhártyámat.
- Nem leszek kedves!- jelentettem ki határozottan, majd fogalmam sincs honnan vettem a bátorságot, de a jobb térdem megemelve, egyenesen az ágyékába fúrtam a térdkalácsom. Elengedett és hátratántorodott. Azt hittem, hogy némi helyzetelőnyhöz jutottam, de tévedtem. Csak annyi időm volt, hogy ahány nyelvet csak ismertem, mindegyiken segítségért kiabáltam. Angolul, olaszul, magyarul, spanyolul...több nyelven egyelőre nem beszéltem, bár tervbe volt már véve egy orosz nyelvtanulás is...ha lesz még rá lehetőségem és nem végződik rosszul ez a kis kalandom. Az egyik fiú végül újra a falhoz szorított, a karját a torkomhoz nyomta, hogy a szuszt is majdnem kiszorította belőle, és elővigyázatosságból a lábamat is odapréselte amennyire tudta a falhoz. Én azonban az életösztönömtől vezérelve, vagy ki tudja hogyan és mi módon nyerve erőt újra kiabálni kezdtem. Immáron fojtottabban, de azért ha valaki erre járt, legyen az gyalog, vagy autóval mégis meghallhatta.
- Segítsen! Valakiiiiii! Kéééééreeeem!- de már nem volt időm újabb és újabb nyelveken elismételni, így aztán olaszul kiabáltam, az anyanyelvemen, amely azt hiszem ebben a pillanatban, a vész pillanatában kitört belőlem.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem

Corinne & Massimiliano
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Corinne&&Viviana
» Massimiliano & Bianca
» Fabrizio & Corinne
» Corinne Rousseau
» Corinne M. Pellegrini

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: