New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 240 felhasználó van itt :: 14 regisztrált, 0 rejtett és 226 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (473 fő) Pént. 18 Okt. - 20:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 10:21-kor
Nadia Romanov
tollából
Ma 9:01-kor
Deborah Winchester
tollából
Ma 8:01-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:28-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:10-kor
Hadrian Rutherford
tollából
Tegnap 22:42-kor
Killian B. Grimwald
tollából
Tegnap 22:30-kor
Amber Fleming
tollából
Tegnap 21:17-kor
Shelley Lane
tollából
Tegnap 21:02-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

lotte thompson
Témanyitáslotte thompson
lotte thompson EmptyHétf. 8 Jún. - 0:38
Lotte Thompson

Karakter típusa:
saját (de egy kicsit talán kerestek is)
Teljes név:
Francesca Charlotte Thompson
Becenevek:
Lotte
Születési hely, idő:
New York, 1994.04.01.
Kor:
26
Lakhely:
Brooklyn
Szexuális beállítottság:
biszexuális
Családi állapot:
forever alone egyedülálló
Csoport:
munkások
Ha végzett vagy még tanul//Egyetem:
Erie Community College - (2013-2015)
Ha dolgozik//Munkabeosztás:
cukrász, vlogger
Ha dolgozik//Munkahely:
The Gingerbread House
Hobbi:
tarotkártyákkal való jóslás; különféle ásványok gyűjtése; musicaldarabok nézése, majd a betétdalainak megtanulása; ebből kifolyólag az éneklés; rajzolás; meg mindenféle dolgok kipróbálása, ami éppen szembejött vele egy szórólap formájában
Play by:
Kathryn Prescott

Jellem

„– Hú, és őt hogy is hívták?
– Fogalmam sincs, biztos valami stréber vagy művészgyerek lehetett.
– Igen, biztos.”

Francesca Charlotte Thompson sosem volt népszerű, legfeljebb a konyhásnénik körében, mert mindig köszönt nekik, akárhányszor odalépett a pulthoz – ez egy olyan ténynek minősült, amit kénytelen-kelletlen lenyelt. Ugyan, mindig akadt egy-kettő osztálytársa, akit barátjának nevezhetett, az valahogy mégsem volt ugyanaz; utólag visszatekintve viszont azt is belátta, hogy egyetlen házibuliba sem az a belépő, hogy szabadidejében szinte ki sem mozdult a házból, helyette pedig a klasszikus daraboknak áldozta magát a zongora mellett ülve. A maximalizmusa nem ismert határokat, mindig akadt valami, amit lehetett volna jobban, szebben, lendületesebben, és görcsösen ragaszkodott hozzá mindaddig, míg ki nem küszöbölte azt a bizonyos hibát.
Valószínűleg éppen ezért nem tudhatták meg a kortársai, hogy mélyen, belül valahol spontán is tud lenni, főleg, ha a zenéről van szó, amit a kanapén ugrálva tudott ordítva énekelni az apjával együtt – tőle örökölte a zeneszeretetét, és neki akart végtelenül megfelelni, ha már az anyja lemondott róla. Róluk. A családjáról.
Francesca sosem vallotta be magának, hogy mennyi minden tud fájni, a felesleges energiáit kreatív hobbikba ölte; sokszor érezte úgy, mintha csak a lelátón ülne és nézné, mások hogyan kergetik az élményeket, az életüket, hogyan törnek össze és állnak fel újra; a nagymamája nem egyszer hányta a szemére, hogy nem kéne ennyire zárkózottnak lennie. Legyenek céljai, de éljen mellette, próbáljon ki új dolgokat, ha nem veszik fel a Juilliardra ennyi gyakorlás után, megeszi a kalapját.
A csendes és befelé forduló Francesca Charlotte Thompson pedig erre pusztán sóhajtott egyet, és annyit felelt, hogy majd meglátjuk.

„– Most futottam össze Francescával, alaposan megváltozott.
– Francesca?
– Igen, tudod, aki benne volt az iskolai zenekarban is. Nem járt sehova, de most…”

Lotte Thompson spiritiszta – hisz az ásványok erejében, az univerzumban, és abban, hogy semmi nem történik ok nélkül. Orra buktál a járdán, elestél és felhorzsoltad a könyököd? Biztosan üzenetet küldött a sors – legközelebb nézz a lábad elé, például. Előszeretettel jósol tarotkártyákból, talán egyszer-kétszer bele is trafál bizonyos dolgokba, és reggel szinte mindig az első dolga megnézni, hogy az aznapját melyik energia fogja meghatározni. Tekintve, hogy életének első tizennyolc éve egy egybefüggő és hatalmas TOWER volt, szinte mindig összerezzen, akárhányszor rápillant arra a kártyára.
Ebből kifolyólag az „élj-a-mának” mozgalom egyik éllovasa, szívesen kipróbál bármiféle újdonságot, és mindig nyitott szívvel, megértően fordul mások felé, ám a sérelmeket nehezen bocsájtja meg. Szívesen dudorászik és derít jókedvre másokat, habár az elmúlt években többször szorult ő maga segítségre, mint fordítva; az élete erőteljes fordulatot vett, noha egyáltalán nem bánja – a legkisebb apróságnak is úgy örül, mint mások egy ajándék Range Rovernek. Viszont amilyen vidám tud lenni, legalább annyira tud haragudni másokra, hogyha a barátait vagy őt bántják, és előszeretettel talál ki új szidalmakat rájuk (te kecskerágó, te); igaz, ezeket csak félig gondolja komolyan.
A maximalizmusa még mindig nem fordított neki hátat, amivel éppen foglalkozik, annak szereti a teljes figyelmét és erejét szentelni, a videót csupán rengeteg utómunkálat után tölti fel, ahogy egy-egy tortadíszítéssel is szeret elpepecselni. Imádja a kreatív hobbikat, igaz, tehetsége nem sok akad némelyikhez, ám ez sem hátráltató tényező; az már inkább, hogy a nagymamája mennyire ferde szemmel nézi a karrierét – „értem én, hogy azt mondtam, hogy engedd el a gyeplőt, de te lányom, te aztán igazán túlzásba viszed”.
Noha a zenének nem fordított teljesen hátat – imád musicaleket dúdolni –, ez még mindig egy olyan gyógyuló seb, amit jobb, ha nem piszkálnak.
Az üzenet persze egyértelmű és világos volt az univerzumtól, miszerint nem zongoristaként van helye ebben a világban, ám a kijózanító pofára esés tud lenni a legfájdalmasabb is egyben; vannak álmai, amiket elért, és vannak, amelyek álmok maradnak.
Intuitív, hisz a megérzéseiben, és egészen jó megfigyelővé vált az évek során, habár néhány információ felett még így is elsiklik.

Múlt
Te, figyelj…
Két perc néma csend – nem mintha másodpercre pontosan számoltam volna, de jelentősen érzékelhetővé vált a kommunikációban bekövetkező kihagyás, amely nem kis mértékben volt köszönhető az én lefagyásomnak. Az agyam szabályosan leblokkolt, ahogy felpillantottam Spencerre, aki kezdett egyre furább tekintettel méregetni engem, mintha meggárgyultam volna, vagy valami ilyesmi.
Francesca – böktem ki végül a nevemet, a hangom az utolsó szótag előtt kínosan megbicsaklott. Ilyenkor miért nem tud megnyílni alattam a föld?
Á, igen, Francesca. Te ugye benne vagy az iskolai zenekarban?
Spencer tudja, hogy benne vagyok az iskolai zenekarban.
Újabb kihagyás.
Persze, Spencer az iskolai futballcsapat kapitánya volt, mi pedig a zenekarral jó néhány meccsre kimentünk buzdító dalokat játszani, viszont soha nem hittem volna, hogy észrevesz, vagy legalábbis tudja, hogy benne vagyok a zenekarban.
Az agyamban spekulációk hada indult meg, a fülem mögé tűrtem egy tincset.
Igen, miért? – Igyekeztem a lehető leglazábbnak tűnni, de a hangom így is remegett, majdnem ki is tört belőlem egy ideges nevetés, ráadásul a kezeim remegtek. Reméltem, hogy ez nem tűnik fel neki.
Akkor te ismered a zenéket. Ezeket a furákat, tudod, amitől minden nő eldobja az agyát.
Annyira zavarban éreztem magamat, hogy szinte biztosra vettem, hogy kivörösödött az arcom, de még ennek ellenére is összeráncoltam a szemöldökeimet.
Fogjuk rá.
Nagyon sok dalt ismertem, nagyon sok műfajban. Arról viszont gőzöm sem volt, mitől számít valami agy-eldobós zenének – mármint, Spencer aligha bírhatta Chopint.
Nem vagy valami bőbeszédű, mondták már? – érdeklődött vállal a falnak dőlve, összefonta a mellkasa előtt a karjait. Pusztán utólag vettem észre, mennyire türelmetlennek tűnt, mint akit kifejezetten fárasztott, hogy úgy kell valakiből harapófogóval kihúzni egy mondatot. – Mint zenekaros, mit játszanál mondjuk annak, aki bejön neked?
Can’t take my eyes off you – vágtam rá egyből a címet.
Igen, azt látom, hogy eléggé meredsz rám…
Ez a címe. A dalnak.

Colette természetesen örömében tapsikolt, mert véleménye szerint nem lehetett véletlen, hogy Spencer pont engem kérdezett meg erről – én pedig hárítottam, mondván, nem hiszem el, hiszen Spencer addig nem is tudta a nevemet, ameddig meg nem mondtam neki a szekrényeknél. Sőt, még azt is hozzátettem, hogy biztosan el is felejtette, rögtön a beszélgetésünk alatt.
… igazából meg aznap este a párnámat ölelgetve aludtam el, mert hozzám szólt! És szóról szóra újra kianalizáltam minden egyes szavát, az arcrezdüléseit, de még akkor se fogtam gyanút.
Sőt, egészen addig a pillanatig halványlila dunsztom sem volt arról, mi folyik, ameddig a zenekarral együtt ki nem vonultunk a lelátóra, hogy zenei aláfestést adjunk valakinek.
Spencernek.
Aki énekelt.
A Can’t take my eyes off you-t.
Monroe Randallnak.
Mondanom sem kell, miért gyűlöltem meg örökre azt a számot, ugye?

Belekortyoltam a vodka-narancsba, még mielőtt keverni kezdtem volna a paklit; egy romkocsmában ültünk, tele egyetemistákkal, ám a velem szemben ülő emellé úgy nézett ki, mint akit az utóbbi időben többet ért a Windows-, mintsem valódi napfény. Idegesen malmozott a hüvelykujjával, ráadásul, amikor belépett az ajtón egy csapat srác, ijedten összébb húzta magát a lány.
Csak nem szerelmi gondok? – érdeklődtem együttérző hangon, majd keverés közben kiugrott egy kártya a pakliból, és az asztallapra esett. Elhúztam a szám. Three of swords. Sosem kedveltem ezt a lapot; az a három kard a szívben sosem volt túl szívderítő látvány.
De – bólogatott tágra nyílt szemekkel a lány. – Ezt már most látod?
Nem – közöltem vele őszintén. – Észrevettem, hogyan rezzentél össze, mikor belépett ez a bagázs, ráadásul ezt követően ki is esett ez a lap, ni – mutattam fel. – No, de, nézzük az energiáit, most, hogy egy légtérben vagyunk, talán még könnyebb is lesz – tettem hozzá némileg pozitívabban. – De, hé, ne izgulj! – tettem le a paklit, nyúltam át és szorítottam meg a kezét. – Még ha ki is derül, hogy egy seggfej, gondolj arra, hogy a sors ezzel egy leckét adott, és ennek segítségével a következőnél már sokkal okosabb leszel. Sőt, szinte biztos vagyok benne, hogy ennyi szerepet játszott az életedben.

Szerettem ezt hinni.
Amikor elbuktam a felvételit, nem tudtam mibe kapaszkodni – apa szerint újra kellett volna próbálnom a következő évben, nagymamám pedig az új lehetőségeket sorolta, amiben biztos tehetséges vagyok. Colette bejutott, ő egy idő után magasról tett rám, mint ahogy bevallotta, nem tud mit kezdeni a nyavalygásommal, meg a dagonyázásommal az önsajnálatban.
A YouTube véletlenül dobott fel egy tarot-videót, azokba kapaszkodtam, mert mindegyikük elmondta, hogy látják, mennyire szenvedek, mennyi energiát fektettem abba, hogy ott tartsak, ahol, viszont elbuktam, és nem tudom, hogyan tovább.
De érezték, hogy egy új energiahullám közeledik felém, ami változást hoz, és a világ kinyílik előttem.
Végül annyira magába szippantott az egész világ, hogy vettem egy paklit, és elkezdtem magamnak jósolni.
És mivel krampusznak lenni a télapó mellett egy karácsonyi forgatagban nem volt túl kifizetődő – ahogy a főbérlőm szerint sem, mivel lassan kéthavi lakbérrel lógtam neki –, néha bevállaltam, hogy csinálok egy-két jóslást. Éppen egy romkocsmában, ha kell; ha jó a feng shui, akkor jó a feng shui.
Mert az nem válogat.

Mit akarsz még tőlem, ha? – fordítottam a fejem az ég felé. – Vettem anno az üzenetet, mégis mi a bánatot akarsz még nekem tanítani? Hogyan kell a járdán aludni?Nyugi, Lotte. Belső béke, gondolj erre, belső béke.
Nem mondom, néhány járókelő furán nézett rám, de pillanatnyilag nem érdekelt – az már annál inkább, hogy a főbérlő megelégelte, hogy folyamatosan csúszok a pénzzel, szóval kipakolt. Csak így. Figyelmeztetés nélkül.
Vagy a „Nem lesz ez így jó.” lett volna az előjel, amit annyiszor ismételt, amennyiszer találkoztunk?
Dühösen fújtam ki az arcomba hulló tincset, fogtam a bőröndömet, és elindultam.
Valamerre.
Vajon befogadnak a hajléktalanszállón?
Az utóbbi időben felmerült bennem, hogy esetleg segítséget kérjek apától vagy a nagymamámtól – végül is, minek oda az a vagy, egyre megy –, viszont az együtt járt volna azzal, hogy szembesítsenek azzal, mennyire kicsúszott a kezeim közül az életem. Hogy nem azért finanszírozták a cukrász tanulmányaimat, hogy aztán semmit ne kezdjek vele, csak lóbáljam a papírt, hátha jó lesz tüzelősnek.
Ami azt illeti, most, hogy csak az ég volt a fejem felett…
Ügyetlenül lavíroztam az emberek között, valakinek sikerült áthúzni a lábán a bőröndömet, ami után nem győztem elégszer bocsánatot kérni – eredeti műbőr…! Csak tíz perc után esett le, hogy lehet eredeti a mű? –, sóhajtva néztem a kirakatokat, és majdnem elsiklottam az egyik felett, hogy aztán fáziskéséssel jusson el tudatomig a felirat.
„Munkatársakat keresünk!”
Mielőtt felfogtam volna, mit teszek, gyakorlatilag berobbantam a The Gingerbread House-ba, bőrönddel együtt. – Hol találom az üzlettulajdonost? – szegeztem neki a kérdést a pultban állónak, kihúzva magamat támaszkodtam neki a bőröndömnek, csak annyiról feledkeztem meg, hogy négy kereke van, ebből kifolyólag gurul, szóval majdnem oldalra vágódtam.
De csak majdnem.

Egy ismerősnek jelölés.
Spencer Smith ismerősnek jelölt.

Majdnem visszaköptem a kávémat a kedvenc unikornisos bögrémbe – két év óta először késésben voltam, viszont erre reagálnom kellett. Méghozzá azonnal.
Visszajelöltem, majd megnyitottam a YouTube-ot, hogy csekkoljam, hogy megy a tegnap feltöltött videóm, milyen visszajelzések vannak rá, de még a második komment végére se értem, mikor beugrott a messenger-fej, azon pedig… Spencer vigyorgott rám.
Még hunyorítva is megállapítottam, hogy így tíz év alatt jócskán vesztett a sármjából. Már ha maradt neki egyáltalán.
„szia, Francesca”
„Lotte”
„mi?”
„Lotte. már nem használom a Francescát ”
Egészen konkrétan nyolc éve. Új név, új élet, új személyiség. The world energia.
„na, Lotte, szóval…”

Pislogva meredtem a másodpercenként érkező üzenetekre a videóimról, hogy látta, hogy cukrászként dolgozom, és milyen jót tett nekem ez a tíz év, mert az előnyömre változtam, meg aztán arra gondolt, hogyha már véletlenül feldobott neki a Facebook, akkor összehozhatnánk egy találkozót.
Egy pillanatra elmerengtem, arra gondolva, hogy ezért a pillanatért jó néhány évvel ezelőtt öltem volna, és mint az egyik kártyavetésből kiderült, felesleges volt haragudnom Monroe Randallra, mert az egyedüli seggfej a történetben Spencer Smith volt.
Így hát a lehető legnagyobb lelki nyugalommal válaszoltam a terjengős litániájára egy „nem”-et, felhajtottam a kávém maradékát, és a Le balcone-t dúdolva a Rómeó és Júliából indultam végre dolgozni.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: lotte thompson
lotte thompson EmptyHétf. 8 Jún. - 22:50
Gratulálunk, elfogadva!

Kedves Lotte!

Üdvözöllek az oldalon!

A karakterlapodat elolvastam, és teljesen rendben találtam. Minden megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy kissé megismerhessük a karakteredet, betekintést nyerjünk az életébe és a jellemébe.

Idővel és tapasztalattal mindannyian változunk, hol a környezetünknek hála, hol pusztán csak amiatt, hogy minden egyes évvel egyre inkább felnövünk és többet tudunk meg arról, amit néhányan a nagybetűs Életnek neveznek. Minden szépségével - nem kell többet suliba járni -, minden kellemetlenségével - a számlák sajnos tényleg nem fizetik ki magukat. Hirtelen azzal, hogy a felnőtt élet minden viszontagsága a nyakunkba szakad, tulajdonképpen azok a dolgok, amelyek a középsuliban még a világot jelentették és sokkal nagyobb jelentőséggel bírtak, értelmüket vesztik. Megtanuljuk őket egy lépéssel távolabbról szemlélni. Saját tapasztalat alapján azt kell mondjam, néha kell egy kis idő ahhoz, hogy más megvilágításban, talán kevesebb indulattal, vagy érzelemmel, jobban átlássunk egy helyzetet. lotte thompson 2624752903 Te pedig éppen egy hasonló szituációra tapintottál rá a történetedben azzal, hogy milyen is volt Spencer Smith-ért előbb rajongani, majd két lépés távolságból és kis idővel később rájönni, hogy nem is éri meg. lotte thompson 3719483937
Kifejezetten tetszett a történetednek ezen kis keretes szerkezete és bevallom, annak szurkoltam, hogy egyszer végre Spencer legyen pofára ejtve, mert nagyon is megérdemelte. lotte thompson 3673325056 Mostanában már olyan dolgokkal kezdtél el foglalkozni, amelyek talán azt az oldaladat erősítik, amivel tudsz spontán lenni és jobban is megnyílsz akár teljesen idegenek felé is. Gondolta volna a középiskolás Francesca, hogy pár éven belül tarot olvasást fog tartani egy teljesen idegennek egy teljesen idegen bárban? Érdekesnek találtam azt az átmenetet, amelyet Francesca és Lotte között mutattál be és úgy érzem az egész stílusa nagyon is jól bemutatta nekünk azt a lányt, akiben még rengeteg van, ami megismerésre érdemes. Így remélem erre lesz is lehetőségünk a játéktéren, ahová a foglalók után ideje betérned! lotte thompson 4146035580
Színt és rangot hamarosan kapsz valamelyik admintól, én pedig addig is szeretnék még egyszer gratulálni az elfogadásodhoz!

Már nincs is más hátra, mint hogy meglátogasd az avatar-, név- és munkahelyfoglalót, és már kezdődhet is a játék!
Ha bármikor elakadnál, és segítségre lenne szükséged, keresd fel az oldal vezetőségét bátran!
Kellemes időtöltést és izgalmas játékokat kívánok!

a star without the law of gravity
So why am I falling? There's nothing to illuminate if I'm turned off On the verge of crashing Lucky to be a star Chasing big dreams but it's not enough · ·
mind álarcot viselünk
Isabel Marquina
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
lotte thompson 03ac8f96982682a3d8a3a9e4dfca4c115c95067e
lotte thompson 5035deaafc5746432d8611ca62eec031050394c8
★ kor ★ :
24
★ elõtörténet ★ :
Wonder how long I slept in I don't know where the hell I've been I know that's all right Last night we met at one Drank 'til two Danced 'til four You walked me home
And now I want more
★ családi állapot ★ :
lotte thompson 422d44e1c95fdcd488000400445e8eca7949b5fc
See, what you don't understand
Is fallin' in love wasn't part of my plan Started with a crush, now I call you my man Doubt that I'll ever fall in love again I spend all my days doin' nothin' but lovin' you
★ lakhely ★ :
Upper East Side ⋆ Manhattan
★ :
lotte thompson 7b944866794dd3922327ae035d0056a85a34464d
★ idézet ★ :
What are we then?
I ask defiantly, putting some distance between us which he crosses with one step anyway. He kisses my cheek.
Each others.
★ foglalkozás ★ :
Columbia (Business) student ⋆
★ play by ★ :
Sofia Carson ⋆
★ hozzászólások száma ★ :
971
★ :
lotte thompson 3454716f3c9284f14c6ce278220b3d5463d560ca

lotte thompson
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» K. Jada Thompson
» Kaia Thompson
» Zachary Thompson
» Garett Thompson
» River Veronica Thompson

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Elõtörténetek-
Ugrás: