New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 528 felhasználó van itt :: 13 regisztrált, 0 rejtett és 515 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (535 fő) Szomb. Nov. 23 2024, 15:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Harry Porterfield
tollából
Ma 20:12-kor
Caspian E. Lincoln
tollából
Ma 20:02-kor
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 19:40-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:56-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:55-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:55-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:54-kor
Bradley R. Fitzgerald
tollából
Ma 17:04-kor
Caspian E. Lincoln
tollából
Ma 16:49-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Just like mama used to make
TémanyitásJust like mama used to make
Just like mama used to make EmptyKedd Jún. 02 2020, 02:04

Food before dudes

Rachel & Rhea

-Egy nyomós okod mondj, amiért nem jössz velem a tanfolyamra.
-Nem szeretném, hogy egy robbanás okozza a halálomat.-a szavakat gyengéd érintés követi, ahogy a férfi a vörös tincsekre simít, ám ahogy figyelmem lankad, egy heves borzolás keretében valóságos oroszlánt varázsol belőlem.
Noha én lennénk kettőnk közül az idősebb, aligha súrolom eme égimeszelő vállait, emiatt pedig kénytelen vagyok tűrni a barackjait és a hasonló hülyeségeket, miket kitalál. Felfújt orcával könyökölöm oldalba.
-Itthon persze már nem gond, ha én főzök.
-Csak a reggelit készíted te, és még akkor is besegítek.
-..Touché.
5 perc sem telik bele, hogy rájöjjek, nem lakótársam a legalkalmasabb ember egy főzőtanfolyamra, tekintve, hogy ő már minden olyan készséget birtokol, melyet a kurzus alatt tudnánk majd elsajátítani. Mellékesen pedig igaza van, konyhában igenis közveszélyesnek számítok. Telefonomat előkapva, nyomban szerencsét próbálok még egypár szaktársamnál, ám a válasz ugyanaz marad. Egyikük sem szeretne mosolyogva indulni a vesztébe. Kérem szépen, tudom, hogy bűn rossz szakács vagyok, de emberélet még nem bánta!
Örültem volna, ha nem egyedül kell végigküzdenem azt a néhány órát, viszont a negyedik elutasítás után nem voltam hajlandó tovább firtatni a dolgot. Leszek akkor társ nélkül, a többiek pedig meglátják majd, micsoda séffé növöm ki magam önerőből.
A gondolat, ahogy saját, ínyencségeimen nyammogok majd a jövőben, mások irigy ábrázatát lesve, apró mosolyt csal arcomra.
-Föld hívja Rheát. Fél órád van, hogy odaérj.-lengeti meg kezét Cargo a szemeim előtt, mikor is megvillantja önelégült vigyorát.-Vagy, ha mégis meggondoltad volna magad, szívesen készítem ismét én a vacsorát. Ne aggódj, nem olyan keserű az a vereség.-ingatja fejét, melyre a választ immáron másodjára is könyökömtől kapja.
Jössz még te az én utcámba öcsi, ebben biztos lehetsz. Ami viszont a jelent illeti, sebesen kapom vállamra a táskám, és már iramodok is lefelé a lépcsőn. Az adott épület nincs olyan messze a lakásunktól, 4 megálló metróval, onnantól pedig már csak két sarok. Nagyjából egy 20 percembe telik, mígnem végül az ajtó előtt toporgok. Nem sok ilyen eseményben volt részem, így fogalmam sincs, mire számítsak az elkövetkező 2-3 órában. Minden esetre, amíg nem lobbantom lángra a termet, akkora gond nem lehet. Ha pedig megnyerően adom elő a rutinos szakácsot, talán mellém is szegődik majd valaki, akiről titokban leleshetem a feladatok nagy részét. A belépés pillanatától fogva egy másodpercet sem hagyok kárba veszni. Buzgón leskelődöm, hátha rálelek egy ismerős arcra, vagy éppen egy megüresedett helyre. A konyhapult jobb szélénél telepedem le végül egy ismeretlen hölgy mellett. Első ránézésre velem egyidős lehet, viszont, be kell, hogy valljam, ha ázsiai az illető, könnyedén képes vagyok, akár 5-6 évvel is félrelőni. Irigylem a génjeiket, nem tagadás. Ettől függetlenül kezdetleges bátorságom a percek múlásával kezd szertefoszlani, így egyre nagyobb szükségét érzem, hogy társat találjak magamnak erre a kis időre.
-Ne haragudj..-bökök rá párszor a mellettem álló vállára.-Egyedül jöttél esetleg?-próbálom arcomra varázsolni egyik legbarátságosabb mosolyomat, hogy ha mással nem is, legalább ezzel megnyerjem magamnak az illetőt.
Idő közben a tanfolyam is elkezdődött, az oktató pedig úgy kezdte hadarni az alapokat, mintha minden jelenlévő már legalább egy évet dolgozott volna konyhán. Ha időközben válaszol is az idegen, szavai az elkövetkező percekben nem igen jutnak el agyamig, hiszen, mint valami őrült, próbálom követni az utasításokat, melyek villámgyors tempóban követik egymást. Gőzöm nincs, miért számítottam egy komótosan haladó órára, ahol majd mindenki szépen kibontakozhat a maga tempójában. A tény pedig, hogy rajtam kívül szinte mindenki úgy kezeli az eszközöket, mint a profik, nem sokat segít helyzetemen.
„-Elnézést Mr…-édes istenem, a nevét sem tudom- de szerintem már most odaégett a darált húst.”
Nem a legokosabb döntés ezzel nyitni a képzést, így inkább megpróbálok kezdeni valamit az ételem jelenlegi állapotával. Gyorsan lejjebb veszem a gázt, és mintha mi sem történt volna, áttérek a többi alapanyagra.
A fogás maga egyszerű, de nagyszerű. Lasagne eredeti olasz recept alapján. Áldom az eget, hogy az adott étel terén rendelkezem némi tapasztalattal, hiszen az egyik kedvencemről beszélünk. A problémát gyorsaságom jelenti. Otthon általában egy esti filmnézéssel kötöm össze a főzés rituáléját, így nem hiszem, hogy szükséges tovább részleteznem, miért gyorsabb nálam még egy 12 éves kölyök is. Minden esetre, szívem lelkem hajlandó vagyok ebbe a pár órába beleölni, ami remélem, az eredményen is meglátszik majd.

- |
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: Just like mama used to make
Just like mama used to make EmptyHétf. Jún. 08 2020, 01:20

Rhea & Rachel
count the memories not the calories.
Ha valamiben biztos voltam a mai nappal kapcsolatban, hát az volt, hogy Nath semmiképp sem tudhatja meg, hogy a háta mögött és az ő segítsége nélkül veszem a nyakamba a főzés nemes tudományát. Meglehet, hogy ő remek szakács és ha megkérem rá, hogy avasson be az általa oly' nagy gonddal végzett tevékenységbe, akkor gond nélkül igent mond nekem, már csak abból az okból is, hogy elég jóban vagyunk ahhoz, hogy ilyeneket kérjek tőle... De épp ugyanebből az okból már az ötlet fejemben való megfogalmazódásakor tisztában voltam vele, hogy Nathan pusztán csak azért nem jó jelölt erre a feladatra, mert ha ételről van szó, nem ismer viccet. Én pedig véletlenül sem akarok neki olyan módon csalódást okozni, hogy olyasmiben égek le, amit ő nagyra értékel - még akkor is, ha tulajdonképpen az sem biztos, hogy ténylegesen is véleményt alkotna az ilyesfajta tudásomról. Mindez persze nem feltétlenül jelenti azt is, hogy ha esetleg mégis megtudja, hogy az ő segítsége nélkül próbálgatom a főzést, akkor nem lesz morcos, amiért kihagytam ebből az élményből. Én azonban inkább lenyűgözném azzal, amit tanulok, ha valaha van rá lehetőségem, mintsem hogy a kezdő kérdéseimmel és tudásommal fárasszam.
Az is megfordul a fejemben, hogy nem csak annak kellene érdekelnie, hogy Nath mit szól a dologhoz. Nyilván Trav is előnyét fogja élvezni annak, ha normálisan is megtanulok főzni és esetlegesen neki kedveskedem néha azzal a plusz tudással, amit itt megszerzek. Jobban belegondolva azonban magam sem tudom ő mennyire értékeli, hogy a barátnője mindenféle brooklyni főző tanfolyamokon vesz részt. Néha kifejezetten az jön le a viselkedéséből, hogy sokkal inkább szereti az élete minden területén megvillogtatni azt, hogy milyen befolyással rendelkezik és mekkora összegek is szerepelnek a fizetési csekkjein minden hónapban. Kezdve attól, hogy takarítónőt tart, egészen addig, hogy még a mosógépét sem tudja egymaga elindítani, mert nem tanulta meg. Talán örömmel kellene fogadnom, hogy engem nem próbál meg egy háziasszony szintjén és semmi többként kezelni, az viszont aggasztó, ahogyan másokkal olykor képes viselkedni. Azt, hogy hirtelen mély sóhaj törjön ki belőlem megzavarja, hogy hirtelen bökdösést érzek a vállamon. Kissé meglepett, de mégis kedves pillantással nézek hát a lányra, s nem felejtek el egy meleg mosolyt is az arcomra varázsolni.
- Igen? - felvonom a szemöldökeimet, s igyekszem nem illetlenül végigmérni az arcát, amire normál esetben irigykedve tekintenék. Mindig is szépnek találtam a szeplőket, így szépnek a tulajdonosaikat is. - Igen, pontosan. Egyedül jöttem - finoman bólintok, a válaszadás mellé. - Esetleg te is? - a kíváncsiság nem tűnik el teljesen az arcomról. - Rachel vagyok, Rachel Doan. Örülök. - A kezemet nyújtom felé, s ha ő is így tesz, viszonylag határozottan, de továbbra is nőiesen könnyedén rázom meg a kezét.
Magam sem tudom az a tény, hogy egyedül vagyok itt, vajon mennyire hátráltató tényező, ez azonban rövidesen úgyis kiderül, mert a tanfolyam oktatója rövidke bemutatkozás után bele is vág a mondanivalójába a mai alkalommal kapcsolatban és időt sem igazán hagy arra, hogy akár csak pislogjunk kettőt, vagy megbarátkozzunk a recepttel. Egyszerűen csak csinálnunk kell, na de hogyan? - Húha... - bukik ki belőlem halkan, miközben igyekszem felfogni minden utasítást. Miért tűnik ez ezerszer egyszerűbbnek, amikor egy jó pohár bor társaságában a főzőcsatornán nézem?
- Te csináltál már ilyet? - teszem fel a kérdést a korábban engem megszólító lánynak, akinek immár azt hiszem a nevét is el kellett csípnem. Csak remélni merem, hogy akár fele annyira összeszedettnek tűnik, mint egy profi szakács, holott nagyon is megrémít a helyzet, minimális főzőtudással ugyan rendelkezem, de most totál úgy érzem magamat, mintha életem első egyetemi vizsgáján lennék és minden kiment volna a fejemből a legnehezebb tétellel kapcsolatban.

öltözék | 589 | :fél: |
mind álarcot viselünk
Rachel Han
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Just like mama used to make Tumblr_inline_pcm44xQdnu1uncmzu_540
Just like mama used to make E3a940de7eb965118c34ce572c684f33d275875d
★ kor ★ :
26
★ elõtörténet ★ :
୨୧・───────・ ─────── ・
The waves come after midnight
I call from underwater Why even try to get right? 'Cause I remember the rush, when forever was us Before all of the winds of regret and mistrust
★ családi állapot ★ :
married since '21.07.13.
Just like mama used to make 483b079c5e2d4cfb701fcb63f51d41a2c47bddb0
Dream in the night, dance in the dark
You fill the spaces inside my heart If you go down, then we go down together If you hold on, I might just stay forever You're everything I'm living for
・───────・ ─────── ・ ୨୧
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Just like mama used to make Tumblr_inline_pcm5feitm41uncmzu_540
★ idézet ★ :
I wanted him the way the ocean wants the shore, constantly reaching and running back. I wanted him the way rain wants to fall, the way the sun wants to shine. I wanted him to infinity.
★ foglalkozás ★ :
egyetemista ও diplomatic coordinator
★ play by ★ :
Moon Ga-young
★ hozzászólások száma ★ :
63
★ :
Just like mama used to make 09946955632831ad54235346cc5972dcbc1af8b5
Just like mama used to make EmptySzer. Jún. 24 2020, 01:27

Food before dudes

Rachel & Rhea

Tudom..pontosan tudom, milyen szándék hozott el idáig. Ugyanakkor, lassan már számon tartani sem tudom, hogy ittlétem során hányszor fordult meg a fejemben a távozás gondolata. Senkit sem ismerek a jelenlévők közül, a kurzus ára pedig már hetekkel ezelőtt elpárolgott a tárcámból. Ebből kifolyólag, akár már ebben a pillanatban hátat fordíthatnék az oktatónak, és hónom alá csapva az egy tál félkész lasagnét,-az étel mindenek felett- felszegett fejjel távozhatnék. Talán még arra sem méltatnának, hogy azt mondják „Viszlát.”, így hát miért totojáznék tovább?
„Ne aggódj, nem olyan keserű az a vereség..”
Mintha fizikai fájdalmat okozna a gondolat becsapódása, megdörzsölöm homlokomat. Nem tagadás, annak a naplopónak a megjegyzése nem kicsit visszhangzik most idebenn. Akar a fene ezekre a szavakra hazatérni, az egyenlő lenne a győzelmével kimondatlan csatánkban. Viszont ha már így sikerült több kilométeres távolságból is maradásra bírnia, kénytelen leszek előállni valamilyen túlélő taktikával. Ha netalán az előbb megszólított lány..
Nem érek a gondolat végére, mivel a felém irányuló szelíd görbület nyomban más vizekre löki hajómat azon a bizonyos eszmei tengeren. Mintha csak egy tükörré váltam volna, szinte azonnal viszonzom mosolyát, hasonló melegséggel. A hölgy könnyedén elkaphatja azt a röpke pillanatot, ahogy szavai hallatán, úgy virulok ki, akárcsak egy virágszál a friss nyári zivatar után. Hatalmas kő esett le a szívemről, most, hogy felcsillant a legkisebb remény is arra, hogy nem kell egyedül végigküzdenem ezt az ádáz csatát. Innentől fogva már csak arra kell koncentrálnom, hogy ne szúrjam el az ismerkedést, azzal, hogy..túlságosan is magamat adom. Azt a dózist sokan nem képesek megemészteni még az első percekben, ennek tudatában pedig szándékosan visszaveszek szeleburdi jellememből.
-Igen. A lakótársam szándékosan magamra hagyott, mert..-ahogy fejbevág a felismerés, miféle szavak is akarnak utat törni maguknak, nyomban összezárom ajkaimat egy pillanatra.-Túlságosan is lányosnak találta ezt a tanfolyamot.
Kénytelen voltam egy kicsit ferdíteni az igazságon, mivel ki örülne annak, ha pont egy főzőtanfolyamon a leendő társad azzal nyitná a beszélgetést, hogy azért nem tartottak vele, mert egyszer majdnem felgyújtott egy konyhát? A hír hallatán a lány talán még el is kezdené tartani az 5 méteres távolságot, amivel végleg a kétségbeesés kénköves bugyraiba taszítana. Még csak az hiányzik, hogy egyedül maradjak ezekben az órákban.
-Rhea Osbern. Hát még én!-a mosoly pillanatok alatt avanzsálódik egy széles vigyorrá, ahogy kellő határozottsággal megrázom a felém nyújtott kezet.
A későbbiekben próbálok ismét az előttem heverő -leginkább háborús övezetre emlékeztető- alapanyagokra koncentrálni, hogy az oktató villámgyors utasításait követve, kihozhassak belőlük valamit, ami talán egy kicsit is lasagnére emlékezteti az embert. Azt viszont, hogy ehető lesz, nem garantálom.
A közelből érkező „Hűha.” hallatán akaratlanul is elmosolyodom. Talán még sem szükséges annyira megjátszanom a mesterszakácsot, hiszen társammal ugyanabban a hajóban evezünk? A következő kérdése pedig igenis válaszút elé kényszerít.
Felnevetek, ahogy akaratlanul is tarkómat kezdem karmolászni.
-Fogjuk rá. –az előttem készülő csodára esik tekintetem.-Sajnos nálam még az sem elég biztosíték a tudásra, hogy konkrétan az egyik kedvenc ételemet próbáljuk éppen elkészíteni. –fakanállal egy kicsit megkeverem a lábas tartalmát, ha pedig jól figyel a lány, észreveheti azokat az odaégett darabokat, melyek galád módon megbújnak a gyönyörűen átsült alapanyagok között.
-Szóval, ha nem szeretnéd, hogy odaégjen a hajad itt mellettem, inkább tarts egy biztos távolságot tőlem.-kacajomról még a hülye is megmondaná, mennyire erőltetett, így gondolom Rachelnek sem telik olyan sok időbe, hogy felfedezze, hol a hiba.
Dehogy akarom, hogy a lány magamra hagyjon, hiszen az egyenlő lenne a komplett megsemmisüléssel! Ettől függetlenül, igenis elmondhatom magamról, hogy vigyázok mások testi –és nem utolsó sorban, lelki- épségére, így inkább még időben figyelmeztetem, minthogy aztán az én fejem legyen oda, ha megtalál a haragja.
Az elkövetkező percekben figyelmem ismét a séf utasításaira irányul, mivel sikerült ismét lemaradnom valahol egy 4-5 utasítással ezelőtt, így aztán a többiekről másolva próbálok valami elfogadhatót művelni a pulton.
Annyit azért szögezzünk le, hogy a félig odaégett húson kívül ez idáig igenis tűrhető az ételem kinézete!

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Just like mama used to make EmptyCsüt. Júl. 09 2020, 18:47

Rhea & Rachel
Megfordul a fejemben, hogy konkrétan a tanfolyammal magával hatalmas hibát követek el, s ha Nath tudomást szerez róla, hogy nem az ő szárnyai alatt igyekeztem elsajátítani a gasztronómia nemes tudományát, még a végén megharagszik rám, amiért nem bíztam benne annyira, hogy hozzá forduljak ezzel a gondommal. Több szempontból is lehetetlen lett volna azonban őt felkérnem arra, hogy legyen az én személyes oktatóm. Az egyik egészen pontosan az volt, hogy nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy milyen a konyhában, amikor egy-egy fogás tökéletesen történő elkészítésén kívül semmit nem hajlandó meglátni, még az embereket sem a mestermű - vagy szerencsétlen próbálkozás - mögött, akik ha szívüket-lelküket is teszik bele a folyamatba, nem lehetnek olyan jók, mint valaki olyan, aki születésétől kezdve különös érzékkel viseltetik az alapanyagok, az ételek és a főzés felé. Másrészt biztosan van elég dolga azon kívül, hogy állandóan zaklatom, mert szeretnék tőle kérni valamit. A legutóbbi kérésem, ami az éttermében való asztalfoglalásra irányult, már önmagában elég nagy dolog volt, hogy ezúttal ne akarjam kihasználni, hogy ismerjük egymást. Harmadrészt pedig, vagy az is lehet, hogy még az előző érvhez kapcsolódva tulajdonképpen már így is csodálom őt azért, mert képes egyszerre egyensúlyozni egy étterem menedzselését és a konyhán való munkát a menüvel újra meg újra, azzal együtt, hogy az egyetemi teendőit sem hanyagolja el. Ő legalább hasznosan tölti az idejét, nem úgy, mint az öccse, aki állítólag tanulni ment Japánba, mégis állandóan olyan üzenetekkel jelzi, hogy még életben van, amelyekből hamar kiderül, hogy remek szórakozás neki az ott töltött idő.
Nem úgy, mint nekünk lányoknak ez a főzőtanfolyam. Azt hiszem ennél már csak az lehetne rosszabb, ha személyesen Gordon Ramsay-t, fogjuk ki, aki könyörtelenül megmondaná nekünk, hogy mekkora pancserek vagyunk és hogy az amit művelünk, tulajdonképpen egy egészen különleges művészet megszentségtelenítése, amatőr szinten.
- Ez gonosz volt tőle. - Jelentem ki halvány mosollyal az arcomon, amely egyúttal ékes jele lehet annak, hogy korántsem ítélkezem a lakótársa fölött, a megjegyzést pedig nem azért teszem, mert valóban gonosznak találnám őt - hiszen nem is ismerem! Sokkal inkább arról van szó, hogy öt perc alatt elvesztünk mindketten, így ha legalább egyikünknek lett volna olyan partnere, akit jobban ismer két pillantásnál, talán nem esnénk annyira kétségbe most. - A profik is az alapoktól indulnak és csak az ilyen "lányos" tanfolyamok után lehetnek a gasztronómia mesterei. Te elindultál a fekete övig vezető úton, ő meg lemarad - magyarázom jókedvűen. Eszemben sincs követni a lemaradást a tényleges teendőkben, mégis megtörténik a baj. Ki gondolta volna, hogy itt egyszerre ennyi mindenre oda kell figyelni?
Eddig is csodáltam Nathant, mert olyan odaadással és precizitással képes végezni a munkáját, amelyért láthatóan rajong - aki csak bepillantást nyer a Goryeo színfalai mögé a konyhába és megpillantja Nath-t, ahogyan sürög-forog, dirigál és élvezi az egészet... Nos, bárki elismerné, hogy ezt neki találták ki.
Igyekszem magamban elraktározni a nevet, ami most a lasagne receptje elől foglalja pillanatnyilag a helyet, megjegyezni azonban már nem tudom, hogy milyen különleges neve van - mert én sosem találkoztam még senkivel, akit így hívnának -, mert menteni kell a menthetőt. Egy okos ember egyszer azt mondta, hogy aki sikeres akar lenni, annak erős alapokat kell építenie.
Na most én akárhogy is nézem, de a fokhagyma és a répa túl gyors ütemben pirulnak, a hozzáadott darált hús pedig pár percen belül úgy néz ki, mint akit nem sikerült kimenteni egy égő házból. - Azt nem tudod véletlenül, hogy ez milyen nehézségű recept akar lenni? - már-már nevetve teszem fel a kérdést, mert már-már megalázóan nevetséges lenne, ha a válasz 'könnyű' lenne, egyúttal pedig azt is jelentené, hogy előfordulhat, hogy nekünk semmilyen keresnivalónk a konyhában.
- Reméljük az nem fog megtörténni! - felelem széles mosollyal az arcomon. Utoljára gyerekkoromban bánta a hajam, hogy ha nem is személy szerint én, de a tűzzel játszottam, amikor az unokatestvérem karácsonykor a családi fotó készítésekor túlságosan közel tartott a hátamhoz egy égő gyertyát. Mi tagadás, nem az a kedvenc képem a falon a családi lakban. - Nem tudom... Nem kellene esetleg lejjebb venni a fokozatot? - bökök a lábasban lévő húsra tanácstalanul, ami gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra kezdi el betölteni egy széntabletta funkcióját.
Annyi azért megragad az utasításokból, hogy a húst a paradicsomlé követi, amelyet lelkesen hozzá is adok az egészhez, nem számítva arra, hogy az vissza akar majd köszönni a fehér pólómon is. - Ó, jesszusom! - Néhány apró lépést teszek hátra, hogy megszemléljem a katasztrófát, majd félve nyúlok előre és állítom át a fokozatot a tűzhelyen, hogy a paradicsomszósz ne akarjon újabb bosszút állva kifelé fröcsögni. A fűszereket pedig már csak teljesen véletlenszerűen dobálom bele az egészbe.
- Mit mondott, hogyan kell elkezdeni a besamelt? - Hajolok oda Rheahoz, hátha ketten együtt össze tudunk szedni annyi infót, ami már az égett hús és a kifröccsenő paradicsomszósz ellenére is megmenti a lasagnéinket. - Esküszöm nem vagyok nagy ivó, de ez után rám fog férni egy pohárral - morcos arckifejezéssel, vádlón bökök rá az előttem káoszként szétterülő alapanyagok sokaságára és bánatosan készülődő fogásra. Azt hiszem nem ez lesz az én specialitásom.

öltözék | 820 | :fél: |
mind álarcot viselünk
Rachel Han
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
26
★ elõtörténet ★ :
୨୧・───────・ ─────── ・
I call from underwater Why even try to get right? 'Cause I remember the rush, when forever was us Before all of the winds of regret and mistrust
★ családi állapot ★ :
married since '21.07.13.
You fill the spaces inside my heart If you go down, then we go down together If you hold on, I might just stay forever You're everything I'm living for
・───────・ ─────── ・ ୨୧
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
I wanted him the way the ocean wants the shore, constantly reaching and running back. I wanted him the way rain wants to fall, the way the sun wants to shine. I wanted him to infinity.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Moon Ga-young
63
★ :
Just like mama used to make EmptySzomb. Feb. 06 2021, 19:04

Food before dudes

Rachel & Rhea

A lábasban rotyogó alapanyagok kavargatása közben többször is megfordul a fejében a kérdés, hogy családjának mégis melyik oldaláról örökölhette ”príma” konyhai képességeit. Apját szinte már az első pillanattól fogva kihúzta a listáról, hiszen a férfi, ha nem is ez süt le róla, meglehetősen otthonosan mozog az adott területen. Ha fel kellene sorolnia, mit hiányol a családi lakból, a volt hadnagy főztje dobogós lenne. Ami pedig édesanyját illeti, be kell, hogy vallja, kopottasak egy kicsit az emlékei. Ettől függetlenül, igenis emlékszik arra a napra, mikor apjával egyszer felelevenítették a férfi és kedvese fiatalkorát, egy bizonyos mondat pedig határozottan megragadt elméjében.
„Azt a vörös boszorkát sosem engedték a konyha közelébe..és, milyen jól tették!”
Öblös kacaj követte e szavakat, ám érezhető volt a mögöttük megbújó igazságtartalom.
Ez alapján, a lány, rá kellett, hogy jöjjön, nem csupán énekhangját és vöröses fürtjeit örökölte édesanyjától. A valóságba ezután Rachel szavai rántják vissza, melyre ismét csak viszonozza a felé irányuló halovány mosolyt.
-Gonosz hát. Nem tudja viszont, mekkora fegyvert adott ezzel a kezembe.-szorítja meg kissé a fakanalat, ahogy valamennyivel hevesebb kavargatásba kezd.-Nem küldesz egy konyha pancsert tanfolyamra, mert bizony megeteti veled, amit készített. Még ha egy tál szenet is visz haza.-nem bírja megállni, felkuncog saját szavai hallatán.-Őszintén, nem tudom, melyikünk jár jobban. Személy szerint, inkább lemaradnék, minthogy többszörös gyomorrontást kapjak a saját főztömtől.-kijelentését egyetértő bólintás követi, mikor is a türkizes szempár lassan a mellette állóra kúszik.
Elnézve, hogy a lány is hozzá hasonló módon „boldogul” ételével, sikerül végre megnyugodnia egy kicsit. Fogalma sincs, hogyan vészelte volna át az egész tanfolyamot egymaga, míg rajta kívül mindenki tökéletes pontossággal tudta követni az utasításokat. Emiatt pedig, titkon hálás is újdonsült ismerősének. Egy hosszadalmas tortúrától mentette meg.
-Jobb, ha erre a kérdésre soha nem tudjuk meg a választ.-enged meg magának egy lemondó sóhajt, ahogy tovább kavargatja lábasa tartalmát.-És most, hogy mondod..-kezdi el az ételt méregetni, ahogy, megfogadva újdonsült barátja tanácsát, lejjebb veszi a lángot.
Tagadni sem tudná, hogy okkal tartotta ilyen erős láng felett az edényt. Szeretne mihamarabb végezni, és mint tudatlan kiskukta, gondolta, ha egy kicsit megemeli a fokozatot, hamarabb a folyamat végére juthat, még ha ez egy odaégett főételt is eredményez. Hamar belátta viszont, hogy senki sem fog abból kamatozni, ha üres kézzel és korgó gyomorral megy haza. Cargótól pedig az elkövetkező hetekben hallgathatná a hitetlenkedést, hogy mégis hogy volt képes egy ilyen könnyű tanfolyamon is felsülni. Van elég baja a férfi nélkül is, nincs szüksége még több fejfájásra. Így sikerül aztán elhatároznia magát, hogy kerüljön bármibe, egy ehető főétellel fog innen távozni.
A későbbiekben szemtanúja lehet Rachel balesetének, minek alapján ő már valamennyivel óvatosabban próbálja beleönteni a paradicsomlevet a rotyogó egészbe.
-Próbáld úgy felfogni, mintha a felsőd már a kezdetektől fogva mintás lett volna.-próbálja menteni a menthetőt, ám nem tudja megállni azt a halovány mosolyt, mely ezekben a percekben előbukkant ajkai szegletében.
Ahhoz túlságosan is komikusnak találja a helyzetet.
-A vajat olvasztás után simára keverjük a liszttel, majd mindezt forró tejjel felöntjük, és kis lángon főzzük tovább.-kisebb szünetet tart, ahogy maga is gondolatban végigfut a recepten, már amennyire emlékszik belőle.-Viszont nem vállalok az elmondottakért felelősséget!-kuncog fel, ahogy neki is áll az alapanyagok előkészítéséhez.
Szemtelenül gyorsan csillannak fel szemei, ahogy a mellette álló említést tesz az alkoholról. Sosem tartotta magát egy iszákos alkatnak, viszont, mire ennek a tanfolyamnak a végére érnek majd, talán ölni is tudna már egy pohárkáért, hogy elsimuljanak fejében a kusza szálak.
-Csak eggyel?-intéz néhány kétkedő pillantást a mellette álló felé. -Várd ki a végét. Ha még akkor is egy pohárnál maradsz, megemelem a kalapom.
A továbbiakban figyelmét immáron próbálja minél inkább az előtte lévő feladatra összpontosítani, hogy minél hamarabb menekülhessen erről a helyről. Mikor végre elkészül a besamel, nyomban nekilát az utolsó alkotóelem, a tészta elkészítéséhez. Hosszas percek elteltével, több kevesebb sikerrel, de sikerül végül valami elfogadhatót varázsolnia az alapanyagokból, így most már csak annyi maradt hátra, hogy az adott hozzávalókat valahogy egymásra egyengesse. Maga elé rántva egy jénai tálat, megpróbálja úgy kikenni vajjal, hogy a tál minden szegletébe jusson egy kicsi. Ekkora erőfeszítések után, neki aztán nehogy odaégjen a remekműve.
-Most ugrik a majom a vízbe.-szavait egy nagyobb lélegzetvétel követi, ahogy aztán elkezdi először a tésztát rétegezni.
Csupán remélni meri, hogy minél hamarabb szabadul ebből a pokolból.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Just like mama used to make EmptySzomb. Feb. 20 2021, 00:42

Rhea & Rachel
Gyerekkoromtól fogva volt elég időm megszokni, hogy minden kívánságomat lesik. Az alapvető ellátásomat tekintve soha nem kellett magamról gondoskodnom, mindig volt étel az asztalon és frissen mosott, vasalt ruha a szekrényemben. Sok esetben másra nem is volt szükségem abban a világban, amiben a szüleim a mindennapjaikat élik - ahol az a fontos, hogy ki milyen nyereséget vitt haza a nap végén és mi lesz az elkövetkezendőkben az üzletével. Senkit nem érdekel az a hiány, ami a gyerekekben kialakul, amiért nem a szüleikhez szaladnak, ha rosszat álmodtak. Hiába vagyok különleges helyzetben, amiért a szüleim egyetlen gyermeke vagyok, attól még néha ugyanúgy megéreztem a hiányukat, ha fontosabb dolguk volt nálam. Az, hogy elkezdtem felismerni a nevelésük hiányosságait, valószínűleg csak egyike egy nagyon hosszú és rögös folyamatnak, holott eszemben sincs felróni nekik ezeket a hibákat - sokkal inkább orvosolni törekszem őket.
Hiába kaptam saját lakást és lett ezzel teljes mértékben független az életem a szüleimtől, ha képtelen vagyok ellátni magamat. Még csak nem is azért vagyok ezen a tanfolyamon, mert szükséges képességnek tartom a főzést ahhoz, hogy esetlegesen férjhez tudjak majd menni. Sokkal inkább azért, mert látom, hogy Nathan milyen szeretettel fordul a tevékenység felé és ha csak egy kicsikét is, de szeretném átélni, amit ő a konyhában. Amihez nyilvánvalóan még nagyon hosszú időre lesz szükség és sok-sok gyakorlásra, mert nem úgy indul a főzőcske projekt, ahogyan én azt fejben előre elterveztem. De legalább nem unatkozom, mert akad beszélgetőpartnerem.
- Megvan az az előnye, hogy mi tudjuk hogyan készült és mi a hibája, tehát adott a lehetőség arra, hogy tartózkodjunk a fogyasztásától - magyarázom mosolyogva. Őszintén nem tudom megmondani kinek és milyen bűnt kellene ellenem elkövetnie ahhoz, hogy le is akarjam nyomni a torkán azt, amit nagy nehezen összeszenvedek, de talán épp az a cél, hogy a kurzus végén ne erőszakkal kelljen majd ezt megtenni, hanem mások kérjenek arra, hogy főzzek nekik. Egy icipici részben talán egy bizonyos szakácsot szerettem volna lenyűgözni.
- Igazad van. Nem tudom az lenne-e nyomasztóbb, hogy az alapokkal sem tudok megbirkózni, vagy hogy olyan feladat elé állítottak, ami bevehetetlen akadály. - Mertem feltételezni, hogy nem egy profiknak való recepttel állítanak szembe, tehát nem maradt más megoldás, mint mély depresszióba esni - szigorúan az óra után -, amiért olyan rémesen sikerül minden. Az egész talán csak azon múlt, hogy bár az utasításokat és a folyamat mögött meghúzódó néhány 'miértet' megkaptunk, az apró részletekre nekünk magunknak kellett volna rájönnünk. Vagy szimplán szükség van egyfajta Isten adta tehetségre, aminek hála hagyatkozhatnánk a megérzéseinkre. Ha erre van szükség, belőlünk talán hiányzik ez a fajta alaptehetség a főzést illetően.
- Talán jobb is, mint az árára gondolnék. - Nem olyan hangosan mondom ki a szavakat, hogy rajtunk kívül más is meghallja, sőt egyáltalán nem azért teszem, hogy ebbe a témába komolyabban is belemenjünk. Az én fejemben egyszerűen csak megfordul, hogy megéri-e ez az egész egy tönkrement darabért.
Aprókat bólintva hallgatom végig az utasításokat, majd erőt veszek magamon, hogy meg is próbáljam legalább a felét elérni annak, ami elhangzott Rhea szájából. Talán egy ponton szükség lenne a tanárunk segítségére és konkrét tippjeire, mert jelenleg csak tönkretesszük a pultunkat és egyáltalán nem biztos, hogy olyan minőségű ételt hozunk össze, ami elég megtisztelő lehet, ha már a "legjobbtól" tanulunk. - Talán igazad van. Azon, ahogyan érzek talán egynél több pohár segítene csak. - Mosoly kúszik az arcomra. Sosem voltam az eszetlenül bulizós fajta, de nem voltam elrontója a szórakozásnak, különösen ha ésszerű keretek között zajlott és nem olyan agymenésként, amit olykor Felix és Braylen voltak képesek összehozni. Sokszor nem tudtam melyiküknek lehet több légüres tér a fejében, hogy kitalálják; a születésnapjukat egy teljes héten át tartó partizással kell ünnepelniük - főleg mert mindketten kifejezetten komoly szakmát választottak maguknak.
Amikor a sütőbe kerül az alkotás, szinte végeérhetetlen hosszúságú sóhaj tör ki belőlem. Még a kézfejemet is finoman a homlokomhoz érintem, mintha csak arra készülnék, hogy a sütő előtt alélok el a fáradtságtól. Pár másodperc után a mellettem elhelyezkedő lányra pillantok. - Vajon megcsináltuk? - mosoly kúszik az arcomra, majd nekidőlök a pultnak és vetek egy pillantást a többiekre körülöttünk. Ki munkálkodik még, ki hozzánk hasonlóan már csak a legvégső próbára vár. Mondhatni  felsikoltok és a szám elé kapom a kezemet, amikor csattanó hangot hallok és üvegszilánkok pattanását. A vörös hajú leányzón kívül máshová nem is merek nézni, tágra nyílt szemeim az ő arcát fürkészik - hátha nem csak én hallottam ezt a hangot -, mivel nem merem megnézni, hogy ki mondhatja el magáról, hogy kis híján felrobbantotta a helyet.

öltözék | 736 | :fél: |
mind álarcot viselünk
Rachel Han
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
26
★ elõtörténet ★ :
୨୧・───────・ ─────── ・
★ családi állapot ★ :
married since '21.07.13.
・───────・ ─────── ・ ୨୧
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Moon Ga-young
63
★ :
Just like mama used to make EmptyHétf. Május 03 2021, 01:50

Food before dudes

Rachel & Rhea

Ittléte óta nem egyszer elgondolkozott azon, kinek szeretné majd felajánlani az itt elkészült csodáját, mert, hogy ő nem akar ételmérgezést kapni, az biztos. Megfordul a fejében, hogy legjobb esetben Cargo lesz olyan bátor, hogy önkéntesen jelentkezzen egy falatra, így pedig elérkezne az édes bosszú pillanata is. Foglalkoztatja ebben az esetben egy cseppet is, hogy a férfi szinte gyerekkori barátja, akivel, törődő „nővérként” jól kellene bánnia?
A legkisebb mértékben sem.
Magára hagyta ebben az ádáz küzdelemben. Szenvedje is hát el döntése következményeit.
-Szívemből szóltál.-ereszt meg egy közel ezer wattos mosolyt a mellette álló irányába, ahogy aztán csak bólintani képes egyetértése jeléül.-Mintha csak mérget kevernénk. Annyi különbséggel, hogy erre mi sem tudjuk az ellenszert.-bök rá párszor az edényében lévő ételre fakanalával, mintha attól tartana, hogy egyszer csak életre kel az adott fogás, és megbosszulja, hogy így elcsúfították.
A félig odaégett húsból összeállított étel láttán talán egy pillanatra elbizonytalanodik, hogy ezt tényleg fel szeretné-e kínálni lakótársának, tekintve, hogy lassan már a legádázabb ellenségeivel sem etetné meg mindezt. Pedig egy 10 perccel ezelőtt még olyan büszkén állította, hogy a kezdeti nehézségek ellenére mégis, milyen jól összetákolta már a művét!
Vajon ilyen érzelmi hullámvasútra ül fel minden művész, míg el nem készülnek az alkotásukkal?
Nem irigyeli őket, egy pillanatra sem.
-Sajnos, tisztán emlékszem még a poszterre, ami ezt a kurzust hirdette.- kezd halk hümmögésbe, míg megpróbálja továbbra is követni az elhangzott utasításokat.-„Konyhakezdő lennél? Itt a helyed!”-vékonyítja el kissé a hangját, megadva a plakát szövegének azt a stílust, amilyennek azt valószínűleg szánták, viszont az elkövetkező másodpercekben, tónusa ismét elmélyül.-Esküszöm, már csak annyi hiányzott a végéről, hogy „Hozd magaddal az óvodás gyerkőcödet is, garantáljuk, hogy ő is tanul valami újat!”.-mosolyába keserűség vegyül, majd inkább el is hessegeti ezeket a gondolatokat, mivel tanulni jött ide, nem siránkozni.
-Pontosan erről a hozzáállásról beszélek!-biccent állával a foltos ruha felé, míg figyelmét továbbra is az előtte heverő ételre fordítja, hogy ennél jobban már ne rontson annak állagán.
Ami pedig az összekoszolt ruhadarabokat illeti, nem egy írható már az ő számlájára. Bármennyire is tartja nagy becsben gönceit, bizonyos alkalmak adtán –mikor például Cargóval művésztermet avanzsált a nappaliból- képes annyira belefedkezni elfoglaltságába, hogy csak órákkal később éri a felismerés, hogy művészi kirohanásait mindig öltözéke bánta. Így nem is csoda, hogy rohamtempóban volt képes előállni a korábban elhangzott nézőponttal.
Mosolya kiszélesedik a későbbiekben, mikor a nő is egyetért felvetésével, mely szerint egy pohár nem lesz elég egy ilyen tanfolyam után. Ő az igazat megvallva, már egy üvegnél tart, ezt viszont egyelőre nem szeretné a másik orra alá dörgölni.
Nem sokkal Rachel után, ő is bevágja, szinte már lendületből az edényt a sütőbe, hálát adva az égieknek, hogy legalább erre a kis időre megszabadult tőle.
-Nagyon remélem. Nem szeretném a tanár után visszaismételni, hogy egy ostoba szendvics vagyok, mint az a csajszi tette Gordon Ramsay-nél.-enged meg magának egy megfáradt sóhajt, ahogy Rachel mellé telepszik a pulthoz.
Esküdni merne rá, hogy, igaz hellyel közzel, de mindent úgy csinált, ahogyan azt az oktató elmagyarázta nekik, annyira a recepttől sem tért el. Ezért éri kellőképp váratlanul, mikor a sütője egyszer csak úgy dönt, ideje berobbannia. Csak nem volt még elég nyomorult sorsa a vörösnek. Rachel-hez képest viszont ő egy leheletnyivel alpáribb módon reagálja le a helyzetet, egy pillanatra megfeledkezve arról, hol is van.
-Szakadna rád az ég, te szutyok!-tör ki belőle ebben a másodpercben az eddigi 1 óra alatt felhalmozódott frusztráció, melyhez ez a robbanás tökéletes szikrának bizonyult.
Ahogy viszont az adott, acélos felkiáltással kiadja magából minden dühét, percek múltán fejbe is csapja a felismerés, hogy nem pont egy üres teremben kezdte el a sütőt szidalmazni. Nem meri viszonozni egyik rászegeződő pillantást sem, így lesütött szemekkel várja a végítéletet, mikor is egy, már ismerősnek hangzó férfihang csendül fel egyenesen mellőle.
-Kérem távozzon. A bájcsevejük mellett még szemet hunytam, viszont ez már több a soknál. Kollegáink a napok folyamán keresni fogják Önt a kártérítés gyanánt.-bosszúsan csendül fel az oktató hangja, érezni lehet rajta, hogy még így is, megannyi kikívánkozó szót lenyel, a csoportra és saját imidzsére való tekintettel.
-Esélyt sem ad arra, hogy megmagyarázzam, ugye?-próbálkozik még egyszer utoljára, hátha nem kell majd végül mélyen a zsebébe nyúlnia, hogy visszafizesse az okozott károkat –amiben mellesleg nem is 100%-ig biztos, hogy ő a ludas-,  ugyanakkor a tanár ellentmondást nem tűrő tekintete megválaszolja a kérdését.
A vöröshajút pedig többször már nem is kell tovább kérlelnie, elnézést kér az okozott kellemetlenségekért, majd mielőtt elhagyná a termet, még utoljára, sután kuktatársára pillant.
-Ha gondolod, megvárlak odakint. Egy pohár ezek után már nem lesz elég.-a második mondatot már csak duruzsolja, majd a nő válaszához mérten, elhagyja végül a helyszínt.
Ha Rachel igennel felelt ajánlatára, pofátlan módon foglal helyet a folyosón kihelyezett padok egyikén, és csupán remélni meri, hogy a tanfolyam végeztével nem az oktató arcát fogja először megpillantani a távozó alakok közül.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Just like mama used to make EmptyVas. Május 09 2021, 17:21

Rhea & Rachel
- Mit gondolsz, szerinted azok, akik remekelnek a konyhában, vajon már ezzel a képességgel születtek? - Nagyon szeretném azt hinni, hogy a gasztronómiában nyújtott teljesítmény tanulással fejleszthető. Megfordul a fejemben az is, hogy gátlástalanul rá kellett volna kérdeznem Nathannél, hogy nem lenne-e ideje rám, illetve arra, hogy megtanítson nekem párat a saját trükkjeiből. Túl elfoglaltnak gondolom azonban őt erre a feladatra és ha azt várom, hogy néhány alkalomba belesűrítve tanítson meg engem főzni, akkor évek tanulását nézem semmibe, amin ő keresztülment. - Nem véletlenül mondják hát a nőkre, hogy igazi boszorkányok - elnevetem magamat, amikor kimondom a szavakat. Jellemzően nem próbálom magunkra bizonyítani azokat az előítéleteket, amelyek a nők tájékozódási képességével, vagy épp habitusával kapcsolatban keringenek évtizedek óta. Jelenleg azonban, a lány társaságában úgy érzem nem árulom el a női nemet olyan mértékben, hogy ez bárkinek is szúrja a szemét.
Egy ideális világban talán nem kellett volna a saját hiányosságomként felfogni azt, hogy még főzni sem tudok magamra. Ha nem rugaszkodom el teljes mértékben attól, amit a szüleim csinálnak és amiből a családunk megél, talán kényelmesebben fogtam volna fel az életet és azt, hogy nekem mit kell megtennem. Van annyi pénzünk, hogy ne kelljen félnem attól, hogy egyszer nem lesz mit az asztalra tenni. Habár tény és való, hogy az unokatestvéreim esetéből megtanultam, hogy nem szabad mindent biztosra venni. Ezért is szeretnék megállni a saját lábaimon és képesnek lenni olyan dolgokra is, amelyekre bárki más. Egészen nevetséges, hogy épp azok felejtenek el alapvető dolgokat megtanítani a gyerekeiknek, akiknek lenne rá anyagi lehetősége. Azt hiszem néha az emberek abba a hibába esnek, hogy a több pénzzel fordított arányosságban marad idejük azokra az emberekre, akik igazán fontosak.
- Jelen esetben én érzem magamat annak az óvodás gyerkőcnek. - Mosoly kúszik az arcomra, ahogyan kimondom ezt. Ha csak belegondolok, hogy vannak, akik egész komoly eszközökkel szaladgálnak a konyhában és alkoholos italok felgyújtásával, vagy épp az ételek flambírozásával nyűgözik le a vendégeiket, elmegy a kedvem attól, hogy itt legyek. Ha csak bele kellene gondolnom, hogy pontosan mennyi időbe telne nekem eljutni arra a szintre - a jelenlegiről, ami nem túl fényes -, előre érzem, hogy csak belefáradnék.
- Kellene készíttetnem egy ilyen feliratot, akkor talán nem lenne most kedvem feladni ezt az egészet... - A derekamhoz emelem a kezeimet, miközben egy pillanatig a műalkotásnak nem nevezhető... valamit figyelem magam előtt a pulton. Nem tudnám megmondani mi lett volna az a recept, amitől jobb kedvvel gondoltam volna a mai napra és annak a befejezésére. Mondjuk kezdhettünk volna azzal, hogyan kell elkészíteni a tökéletes pirítóst, vagy mi a titka a rántottának. Számomra ezek az alapok ragadtak meg úgy, mint "kezdő", ha konyháról van szó, nem pedig egy ezer meg egy lépésből álló olasz csoda étel. Ha újra Olaszországban töltöm a nyarat, valószínűleg sokkal jobban fogom értékelni az ottani ételeket, mert tudni fogom mennyi energiába kerülhet nem csak ízlésesen, de finomra is elkészíteni őket. Ha a végkifejlet nem lehet az, hogy én magam legyek annyira ügyes, hogy ezekkel a jelzőkkel lehessen illetni a főztömet, akkor legyen az a cél, hogy másnak mondhassam ezt én; dicséretként.
- Egy szendviccsel csak sikeresebbek lennénk, nem gondolod? Nem lehet olyan nehéz felvágni a paradicsomot. - Aztán persze benne van a pakliban, hogy szimplán csak tévedek. Nem tudom mikor volt utoljára, hogy nekem egy paradicsom felvágásával kellett volna foglalkoznom.
Amikor azonban meghallom azt az eltéveszthetetlen hangot, ami arra utal, hogy óriási hibát követtünk el, rögtön az jut eszembe, hogy talán mégis inkább arra kellene korlátoznom a konyhában töltött időmet, hogy szendvicset készítek - vagy épp müzlit reggelire. Másrészt kifejezetten értékelni tudom, hogy nem a saját konyhámban történt ez, veszélybe sodorva ezzel az egész lakásom állapotát, még ha ez nem is feltétlenül boldogít sem engem, sem Rheát, sem a többi jelenlévőt. - Atyaég... - Igyekszem nem elmosolyodni a vörös hajú lány reakcióján, mert valószínűleg csak még inkább felháborítanánk az oktatást tartó szakácsot. A már mellettünk elhangzó szavai azonban mélységesen felháborítanak. Millió módon tudnék belekötni a viselkedésébe és abba, hogy pontosan miért is az ő hibája ez a baleset; de lenyelem a megjegyzéseimet és inkább csendben maradok. A pillantásom Rheára siklik.
- Mindjárt megyek én is. - Bólintok egyet, majd figyelemmel kísérem, ahogyan a lány elhagyja a termet, aztán a még mindig a közelben bóklászó szakácsra pillantok. Ha rendelkeznénk köténnyel, most első dolgom lenne azt a pultra csapni. Nem a verseny feladásának céljából,azt már rég megtettem, amikor a pólómon foltok jelentek meg. Nincs kedvem bájcsevegni és körbekóstolni mindenki alkotását, mert legszívesebben csak annyit mondanék az oktatónak, hogy maradjon a konyhában és ne akarjon emberekkel foglalkozni. Ehelyett inkább a mai alkalom végeztével elsőként hagyom el a termet, már a táskámmal a vállamon. A folyosón pedig mosolyogva lépek oda Rheához. - Mehetünk? - Kérdőn vonom fel a szemöldökeimet. - Az olaszok szeretik a bort, szóval ha már a lasagnénk nem sikerült, legalább azzal tiszteljük meg őket, hogy jó bort választunk. - Határozottan egyetértettem vele abban, amit korábban mondott; hogy egy pohár ezt az egy órányi megpróbáltatást nem teszi semmissé. Ha igent mond és elindulunk, már az épület előtt felé fordítom a fejemet és újból megszólalok.
- Van egy szakács ismerősöm, ha gondolod, megkérdezem inkább őt, mennyit kér egy óráért. - Én ezer százalékban jobban szeretnék tanulni Nathantől, mint egy teljesen idegentől, a különbség talán csak annyi, hogy akkor nem tudnám őt lenyűgözni a hirtelen szerzett tudásommal. De már csak azért is megérné, mert úgy érezném, hogy Rhea és én megmentettük magunkat attól, hogy abszolút tehetségtelennek ítéljenek bennünket a konyhában. Az ivással valószínűleg úgyis bebizonyítjuk, hogy ha már főzni nem tudunk úgy, mint anyáink, inni úgy tudunk, mint apáink.

öltözék | 915 | :fél: |
mind álarcot viselünk
Rachel Han
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
26
★ elõtörténet ★ :
୨୧・───────・ ─────── ・
★ családi állapot ★ :
married since '21.07.13.
・───────・ ─────── ・ ୨୧
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Moon Ga-young
63
★ :
Just like mama used to make EmptySzer. Jún. 16 2021, 03:38

Food before dudes

Rachel & Rhea

Sohasem tartotta magát felettébb vallásosnak, ugyanakkor hazudna, ha azt állítaná, az itt eltöltött idő alatt egyszer sem támadt kedve imában az égiekhez fordulni, és a segítségüket kérni, hogy legalább egy kicsit is ehető legyen az étel.
Nem is, ő tulajdonképpen már azzal is megelégsedne, ha nem köpik vissza 2 másodpercen belül.
-A mentális egészségünk és a büszkeségünk megőrzése érdekében, mondjuk azt, hogy igen. Ők már konyhatündérként születtek.-fújtat idegesen, ahogy már vagy negyedjére túr a vöröses tincsek közé, összeborzolva kicsit hajkoronáját.
Ha az a gondolat alapján haladna, hogy testi adottságaink mellett képességeink egy részét is felmenőinktől örököljük, akkor kétség kívül édesanyját okolná mindezért. Nem egy emléke nyúlik vissza egészen pisis koráig, mikor egyszer kétszer a haja bánta az aznapi ebédet. Okkal nem is engedték azt a vörös ördögöt a konyhába, hiszen nem akartak hetente új berendezéseket venni. Édes istenem, mit meg nem adna, hogy ezen a téren inkább apjára üssön! Már csupán egy gondolat is elég a férfi főztjéről ahhoz, hogy összecsorduljon a nyál a szájában.
-Úgy látszik akkor, sikerült összehordaniuk egy teljes óvodás csoportot.-kuncog fel halkan, ahogy állával a tőlük nem messze álló párosra bök, akik, noha hozzájuk képest mesterien bánnak az alapanyagokkal, mégis úgy tűnik, küzdenek, de rendesen.
Nem tagadás, határozottan megnyugtatja a gondolat, hogy nem ő az egyetlen zöldfülű ezen a tanfolyamon. Fogalma sincs, mihez kezdett volna abban az esetben, ha egyedül, támasz nélkül kellett volna vennie ezeket az akadályokat. Valószínűleg a világból is kirohant volna, nem hogy a teremből!
-Na, nincs már olyan messze a vége, erre gondolj!-böki oldalba könyökével a nőt egy bíztató mosoly kíséretében.
Rá kellett, hogy jöjjön, bármennyire is nyújtottak szánalmas teljesítményt, összességében mégsem mondhatná azt, hogy nem érzi jól magát. Talált maga mellé egy rátermett hölgyeményt, és szégyen, nem szégyen, amit produkáltak, azt szarul tették, de büszkén! Mindenek előtt pedig derűsen telt el ez az óra, ami fontosabb minden másnál.
..Nem, nem szándékosan próbálja szépíteni a helyzetet, hogy jól érezze magát. Egyáltalán nem.
-Kérlek szépen, a szendvics a specialitásom!-fonja össze karjait nagy büszkén mellkasa előtt, és a második mondatot, mely szerint a tudása nagy valószínűséggel sokkal tovább nem is terjed, már inkább nem teszi hozzá.-Ha tehetném, szabadalmaztatnám azokat a műalkotásokat, amiket néha kiadok a kezeim közül.
Szavait már rég nem éri a felsőbb cenzúra, úgy löki a sódert, ahogy nem sajnálja. Ugyanakkor, a következő hangos robajból ítélve talán mégis jobban tette volna, ha a bohóckodás helyett inkább az ételére figyelt volna. Meg is lesz az eredménye figyelmetlenségének, mivel a következő percekben már odakint találja magát. Mivel Rachel igent mondott az ajánlatára, ezért a padoknál foglal helyet, és próbálja valahogy elütni azt a kis időt, míg a másik odabent ügyködik. Hol észveszejtő tempóban malmozik –tagadni sem tudná, hány óra gyakorlás áll már emögött- hol pedig halkan dudorászva pásztázza az ablakon keresztül az utcát és az arra járókat. Úgy érzi magát egy pillanatra, mintha csak egy kisiskolás lenne, aki az iskola folyósóján várakozik a szüleire, kiknek épp az igazgató tartja az irodában a fejmosást. Meg is mosolyogtatja ez a gondolat.
Legnagyobb szerencséjére Rachel sem húzza sokáig az időt, ő hagyja el leghamarabb a termet, majd egy olyan tervvel áll elő, mely hallatán úgy virul ki, akárcsak egy kisvirág eső után.
-Hogy mi miért nem találkoztunk még eddig!-csóválja a fejét kételkedve, viszont előbújó vigyorát le nem tudná törölni az arcáról, ahhoz túlságosan is zsong a boldogságtól.-Tudok egy remek helyet, ahol tisztességesen meg tudnánk ünnepelni ezt az alkalmat. Mutatom is az utat!
Ismételten lenyeli a számára nem éppen kedvező mondatokat. Nem szeretné már az ismeretségük elején azt taglalni a lánynak, hogy ezen a helyen ő már szinte törzsvendégnek számít, és ha megígéri, hogy semmit sem tör el, talán még árengedményt is kapnak. Mondjuk, a korábbi robbantása után már kétli, hogy bármi újat is tudna neki mutatni.
-Ha emberbarát az ismerősöd, és hajlandó értünk vállalni a felelősséget, ezer örömmel.
Véleménye szerint, jól kijön ő bárkivel, akivel kénytelen egy levegőt szívni, ugyanakkor akadnak olyan személyek, akik rendre megnehezítik a dolgát, bármennyire is próbál mosolyogva állni a témához. A korábbi „kiképző tisztjük” tökéletesen erősíti ezt a tábort.  Azt pedig egyelőre még nem hajlandó beismerni, hogy talán, ha a szüntelen trécselés helyett inkább az ételre figyeltek volna, az uraság is békésebben kezelte volna a helyzetet.
Az út további részében –hál’ istennek, nem kell olyan sokat baktatniuk- egyszerű kérdésekkel bombázza még csupán a másikat, mint például, hogy ő hogyan keveredett erre a tanfolyamra, vagy, hogy elázott-e idefelé jövet az esőben, ami megtalálta a városnegyedet. Legközelebb pedig már arra eszmél, hogy meg is érkeztek.
-Ha az enyém lenne a placc, most mondanám, hogy érezd magad otthon.-hümmög az orra alatt, ahogy, előre engedve Rachelt, másodikként lép be az ajtón, és célozza meg szinte már azonnal a bárpultot.
Amint aztán találkozik a tekintete az üvegekkel ügyködő férfiéval, már hallja is az apró, megfáradt sóhajt a másik részéről.
-Ez esetben miféle bánatodat szeretnéd elinni?-vonja fel a szemöldökét, majd a rikítókék szempár a vörös ciklon mellett ácsorgó hölgyre siklik, nyugtázva magában, hogy az ő arca egyáltalán nem ismerős a számára, egyszer sem látta még Rhea társaságában.
-Ezt úgy mondod, mintha minden egyes alkalommal az asztal alól kellene összekaparni.-forgatja szemeit.-Viszont most szó sincs bánatról, ünnepelni jöttünk! Életünk első kulináris tanfolyama, pipa! És mindössze egy sütőt sikerült berobbantanom, nem többet!
A férfi szemei az utolsó mondat hallatán résnyire szűkülnek, és kérdő „Ezt most jól hallottam?” üzenetű tekintetével Rachelt célozza meg. Igen régóta ismeri már ezt a boszorkányt, így nem lepődik meg a legtöbb hülyeségén, viszont a sütőrobbantás még számára is újnak számít
-Remélem, nem melletted robbantgatott. Tudtam, hogy érdekesen barátkozik a kishölgy, de úgy látszik, tudja ezt még tetőzni.-ingatja a fejét, ahogy aztán egy féloldalas mosoly kíséretében nyújtja karját a pult felett Rachel felé.-Aiden Barrows. Örvendek.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Just like mama used to make EmptyVas. Jún. 27 2021, 15:48

Rhea & Rachel
Ha kérdeznek sem tudnék felelni azzal kapcsolatban, vajon Nathan miért olyan ügyes a konyhában. Hosszú évek óta ismerjük egymást, tehát el tudom mondani mennyit tanult és próbálkozott, hogy eljusson idáig, de volt valami a fiúban, ami nem volt szavakba önthető. Azt, amit ő nyújtott a konyhában, egy tűzhely mellett, nem lehetett olyan egyszerűen átadni, mint ahogyan nekünk, kezdőknek próbálták azt megtenni a mai alkalommal. Ha kifogásokat kerestem volna, valószínűleg épp erre fogom, hogy szinte teljesen fejetlenül sikerült csak valahogyan kihúznunk eddig is az órát.
- Rendben. Könnyebb ezt hinni, mintsem belefulladni a teljes reménytelenségbe. - Ebben mindketten egyetértettünk. Nem éreztem úgy, hogy feltétlenül szégyellnem kellene magamat, hiszem édesanyám ugyan helytállt volna a konyhában, de sosem szorult rá igazán, hogy ő maga főzze meg, amit a család elfogyaszt a vacsora asztal mellett. Mivel elegendő pénzünk volt ahhoz, hogy én magam is hasonló életet élhessek, sokáig nem is foglalkoztam azzal, hogy jóformán egy pirítós elkészítésén túl segítségre van szükségem. A jelenlegi motivációmat pedig nem feltétlenül osztottam volna meg nyilvánosan, több okból sem.
- Szerintem senki nem gondolta, hogy a kezdő ennyire kezdő csoport lesz. - Mosoly formálódik az ajkaimon, ahogyan kimondom ezt. Legyünk őszinték, mind úgy indultunk el a mai napon, hogy okosabbak és tapasztaltabbak leszünk, amikor végzünk. Arra egyikünk sem számított, hogy kész háborús övezetet hozunk létre - ami nem csak a pulton köszön vissza, hanem egyesek öltözékén is. Így már az is sokkal érthetőbbé vált, miért lényeges eleme a főzésnek a kötény. - Rendben, igyekszem. - Halkan nevetve bólintottam egyet, közben pedig a még előttünk álló feladatokra gondoltam. Ha úgy vesszük, tényleg túl voltunk a munka oroszlán részén, ez pedig dicséretes volt, mert mindenki épségben volt körülöttünk.
- Akkor lehet, hogy inkább neked kellene képzést tartanod. Arra szívesebben beiratkoznék! - Mosoly költözik az arcomra és még a szemeimben is jókedv csillan. Jelen pillanatban sokkal szívesebben nevezném azt kezdő tanfolyamnak, mint amelyen épp részt veszünk. Nem csak a társaságot gondolnám közvetlenebbnek, de szívesebben alkotnék valamit egy szimpatikus arccal, mintsem hogy még egy alkalommal megjelenjek ezen a főzőtanfolyamon. Csak reménykedhettem tehát abban, hogy idővel majd váltják egymást a tanárok és akad majd közöttük szimpatikusabb arc is.
Nem is igyekszem hátramaradni, mivel bár a csevegésünk miatt illene bocsánatot kérni, a kezdeti sikertelenség miatt azonban jobban hajt az, hogy kulturált keretek között elfogyasszunk egy pohár italt és megbeszéljük a történteket. Jól fog esni egy szünetnyi pihenés a konyhában uralkodó káoszt követően. - Hozzuk be a lemaradást - jelentem ki jókedvűen, amikor meghallom, hogy az ötletem pozitív fogadtatásra talál. Jól esik, hogy nem úgy kell hazamennem, mint egy egy személyes vert seregnek, hanem van lehetőségem kibeszélni a dolgot - ráadásul valaki olyannal, aki maga is ott volt és átélte, tehát nagy valószínűséggel még a véleményünk is egyezhet az óra bizonyos pontjairól. - Rendben, én abszolút hiszek neked! Indulhatunk. - Bólintva fogadtam el én magam is az ajánlatát és gondoltam arra, hogy milyen nagy szerencse is, hogy egymás mellett kötöttünk ki. Ha mást zaklattam volna a kérdéseimmel főzés közben, talán nem találtam volna olyan megértő fülekre és kedves személyiségre, mint amilyennel Rhea rendelkezett.
- Én annak ismertem meg. - Meleg mosoly villan az arcomon, amikor Nathanre gondolok. Nagyon is tisztában voltam vele, hogy miért gondolok róla ilyeneket - az én szememben ő volt az a két Han testvér közül, aki meggondoltabb döntéseket hozott és összességében is komoly személyiséggel rendelkezett. Ez valamilyen értelemben mintha jobban is passzolt volna az én személyiségemhez - persze csak barátokként... Felix egészen más volt. Ő volt a megzabolázhatatlan energia és kitörő lelkesedés, akármiről legyen is szó. Ő mindig tudta hogyan kell felvidítania, vagy éppenséggel megbotránkoztatnia, nekem pedig szükségem volt arra, hogy ő felrázzon, ami tökéletesen illett hozzá. A felvázolt helyzetben persze nyilván csak Nathan tudott volna nekünk segíteni, mert ő volt a séf a családjukban.
Könnyedén jön a beszélgetés a lánnyal és gondolatban már be is sorolom őt abba a kategóriába, amibe tág értelemben beletartozik Felix is - felráz az energiájuk és nekem is jó kedvem támad tőle. Így érkezünk meg a korábban emlegetett helyre.
- Ismered a tulajdonost? - teszem fel a kérdést, amikor mögöttem belép Rhea is a helyiségbe. A hangsúlyából arra következtetek, hogy a válaszomra igennel fog felelni, de a biztonság kedvéért vetek rá egy kíváncsi pillantást is, mielőtt a pulthoz érnénk.
Jókedv játszadozik a szemeimben, ahogyan a kialakult "vitát" figyelem és úgy érzem magamat, mintha csak egy testvérpár mindennapjaiba csöppentem volna bele. - Tényleg így volt. Én voltam a szemtanú. - És még sokan mások, de mivel ők nincsenek itt, nem is érdemes belekeverni őket a sztoriba, amit Rhea-hoz hasonlóan én magam is hasonló érzelmekkel mesélnék bárki másnak.
- Komolyabb baj szerencsére nem történt... egyikünkkel sem. - Ez utóbbit kifejezetten szerettem volna nyomatékosítani, hiszen járhattunk volna sokkal rosszabbul is. Odanyújtom a kezemet a pulton átnyúló kar felé és finoman csúsztatom az ujjaimat a tenyerébe. - Én is. Rachel Doan. - Mosoly jelenik meg az arcomon, majd Rhea felé fordulok, amikor elengedjük egymás kezét, amikor azonban megszólalok, mindkettőjükhöz intézem a szavaimat. - Azt hallottam, hogy ez a legtökéletesebb hely arra, hogy valaki elfelejtse az apró hibáit és felülemelkedjen rajtuk. - Ha mi ezt nem is fizikailag tervezzük megtenni, de lélekerősítőért mindenképpen sorba állnánk. - Úgy vettem észre, hogy ti jobban ismeritek a helyet, szóval... Mit ajánlotok erre a célra? - Egyik szemöldököm megugrik, a pillantásom pedig kíváncsian vándorol kettejük között. Ez máris sokkal szórakoztatóbbnak tűnik, mint ami az utolsó fél órában éltünk át a tanfolyamon.

öltözék | 887 | :fél: |
mind álarcot viselünk
Rachel Han
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
26
★ elõtörténet ★ :
୨୧・───────・ ─────── ・
★ családi állapot ★ :
married since '21.07.13.
・───────・ ─────── ・ ୨୧
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Moon Ga-young
63
★ :
Just like mama used to make EmptySzer. Júl. 07 2021, 02:37

Food before dudes

Rachel & Rhea

Mindig is köztudott volt róla, hogy könnyedén képes megtalálni az összhangot akár egy vadidegennel is. Mondhatni ez volt az ő sajátos, olykor nemkívánatos bája. Kerülni az értelmetlen bájcsevejt és rögtön valami érdekesebb témára térni, ez esetben például, hogy mégis mit keres két „konyhatündér” egy efféle tanfolyamon, ahol egyedül csak azt képesek demonstrálni, hogyan lehet perceken belül tönkretenni az eléjük pakolt alapanyagokat.
Viszont, hogy Rachelt milyen gyorsan a szívébe fogadta, még számára is meglepő volt. A tanfolyam alatt a nő annyira jól vette a keserédes viccelődéseit, mintha már évek óta ismerték volna egymást, ez pedig határozottan pozitív visszhangot keltett a vörösben. Nem csak, hogy megmentette egy holtunalmas órától, még arra is rábólintott, hogy ezután tisztességesen eltemessék mindennek az emlékeit valamiféle szíverősítő társaságában. Hát mi ez, ha nem hatalmas mázli?
Apró, jóleső sóhaj hagyja el ajkait, ahogy, amint elhagyják az épületet, cirógatni kezdi arcát a hűvös esti szellő. A benti szauna után szüksége volt már erre, így aztán akaratlanul is lassít tempóján. Idő közben a téma átterelődött Rachel, egyelőre anonim ismerősére, akiről annyit már mindenképp megtudtunk, hogy remekel a konyhában. Elkapva pedig a pillanatot, mikor a mellette baktató arcára halvány mosoly ül ki, a vörösnek további információ már nem is szükséges. Megkockáztatja a tippet, hogy jó kapcsolatot ápol a két személy, számára pedig nem is kell több, hogy ő is pozitív képet fessen az idegenről. Egy pillanatra megfordul a fejében, hogy ő vajon milyen arcot szokott vágni, mikor kedves kisöccséről esik szó. Hasonlóan mosolyogna, mint Rachel? Netalán még fel is kacagna?
Mikor viszont ténylegesen is megjelenik lelki szemei előtt annak a féleszűnek a vigyorgó képe, ahogy azt mondogatja neki, nem olyan szégyenletes a vereség, akaratlanul is ökölbe szorul jobbja.
..Kacagás, a francokat.
-Nem is kell többet hallanom! Ha szívesen fogad minket, mindenképp ott a helyünk!-a záró mondatot már valamivel halkabban teszi hozzá, ugyanakkor egy széles vigyorral az arcán.-Az ő konyhájában semmi sem fog robbanni, a szavamat adom.
Valljuk be, olyannyira komikus helyzetet sikerült kreálnia az elmúlt fél órában, amit csak filmekben lát az ember. Mondjuk, ha ez a gondolatmenet szerint haladnánk, akkor mellette egy olyan személy állt volna, aki csak úgy sziporkázott volna a tanfolyam alatt, ezzel téve elég egyértelművé a kontrasztot. Legnagyobb szerencséjére viszont Rachel nem ezen emberek táborát erősítette, így, eltekintve a kisebb balesettől, mégsem érezte annyira szerencsétlennek magát.
-Mondhatjuk így is.-ingatja fejét a kérdés hallatán, majd már pontosít is.-Visszagondolva az első találkozásunkra, nem sok választása maradt. Azóta is sajnálom szegényt, ki tudja milyen lelki sérelmeket szenvedett miattam.
Nem bír magával, ajkai elé kapva kezét, halkan felkuncog, ahogy felidézi magában az emlékeket -már ami megmaradt belőlük- néhány évvel ezelőttről. Kétség nem fér hozzá, szerencsésebbnek érezné magát, ha a bár tulajdonosával való ismeretsége nem egy „A legütősebb frissítőtökből kérnék, ha lehet, egy üveggel!” kezdetű párbeszéddel indult volna. Nehéz egy napja volt, ami már csupán abból is meglátszott, hogy másnap reggelre Aidennek valóban az asztal alól kellett felkaparnia, társaival együtt. A későbbiekben pedig mondhatni, kötelességének érezte, hogy igenis megmutassa a férfinek, ő valójában egy érett, felelősségteljes hölgyemény. Próbált a lehető legmesszebb lőni a róla kialakult kezdetleges képtől, hogy ne essen akkora csorba a nevén, ahogy pedig mondani szokták, a többi már történelem.
Visszatérve a jelenbe, ahogy Aiden megkapja a választ, hosszas sóhaj szakad fel torkából, míg szinte már ösztönösen is homlokát kezdi masszírozni. Észre sem veszi, mennyire általánossá vált számára ez a mozdulat, mióta az ismerősei között tudja az adott vörös ördögöt.
-Feltételezem, hogy nem akaratod ellenére ráncigált el ide, szóval úgy látszik, mégsem szenvedtél akkora kárt mellette, mint hittem.-enged meg magának egy elfojtott kuncogást, már csupán az ismételt szemforgatás láttán a vörös részéről. –Minden elismerésem.
Ami a későbbi kézfogást illeti, szorítása finom, ám kellően határozott.
-Ez attól függ, milyen gyorsan szeretnéd magad mögött tudni azokat a hibákat.-kúszik halvány mosoly a férfi arcára, mikor is elmerengve kezd dobolni az alsó ajkán mutató ujjával.-Ugyanakkor, olvastam Rhea üzenetét, szóval készültem rátok.
Ahogy tekintete összetalálkozik az említettel, nyomban széles vigyor kúszik a lány arcára. 5 perc sem telt bele, hogy kicsapták a tanfolyamról, előkapva a telefont, máris jelzett társának egy rövid, ám sokatmondó SMS formájában: „Olaszok, vörösbor. Érkezünk.”
Kisebb kutakodás után elő is kerül egy formás palack két üvegpohár társaságában.
-Bardolino, 2015-ös évjárat. Az elmúlt 10 év legjobb szüretéből.-tekintetét a két hölgy között váltogatja a pult mögött álló.-Rubinvörös száraz bor, fűszeres jegyekkel, nem utolsó sorban pedig, mint elsődleges aroma, cseresznye, eper, és málna egyaránt megtalálhatók benne. Szerintem ez remek választás lenne az olaszok előtti tisztelgés gyanánt.
Nem egyszer hallotta már Aident az italokról prédikálni, viszont a férfi továbbra is, ugyanúgy lenyűgözi, mint az első alkalommal. Olyan tapasztalt leírásokat ad bármelyik italról, ami megtalálható a kocsmában, hogy nincs olyan ember, akinek ne jönne meg a kedve a bemutatott darabhoz. Ez alól pedig ő maga sem kivétel, így hát egy széles, biztató mosoly kíséretében fordul Rachel felé, kérdő tekintetét emelve rá. Szavak sem kellenek hozzá, hogy leessen a másiknak, ő már meghozta a döntését. Abban az esetben, ha újdonsült barátnője is beleegyezik az ajánlatba, már fordul is Aiden felé nagyokat bólogatva.
-Hány deci lesz? Másfél?-nem tudja, mire fel a vörös hirtelen szemöldökhúzogatása, ugyanakkor, kérdésére hamar választ talál.
-7,5.-biccent állával az üveg felé, világosan utalva rá, hogy nekik nem csupán néhány decire, hanem az egészre szükségük lesz.
A csapos néhány másodpercig még habozik, majd végül megadóan emeli kezeit mellkasa elé. Nem biztos, hogy minden vendégnek fejet hajtana egy ilyen kérés esetén, viszont a vörös ciklonnal talán kivételt tehet, elvégre a nő nem egyszer bizonyított már, hogy képes használni az eszét, nem pedig fejjel rohan a falnak.
-Legyen. Aztán csak okosan.-csúsztatja az üveget a poharak mellé, majd még sebtében megtoldja a kis csomagot egy tál földimogyoróval.
Le sem tagadhatná, hogy szeret odafigyelni a vendégeire.
Még mielőtt Rachel bármit is reagálhatna, előkapva kártyáját, pillanatok alatt le is csippantja azt, majd, mint aki jól végezte dolgát, megköszönve Aiden nagylelkű segítéségét, már veszi is magához a hőn áhított üveget és a két poharat. Még odakint kinézte magának a megfelelő ülőhelyet, így, invitálva társát, meg is indul kifelé.
Nincs az az Isten, hogy ilyen kellemes időben odabent kuksoljanak.
Alighogy beleolvad a kinti tömegbe, már baktat is tovább határozottan, egészen végcéljáig, mely ez esetben egyenlő a vakító fényekben úszó fa tövében elhelyezett kipárnázott ülésekkel. Egy csendesebb pontja a terasznak, hol a különféle társalgások zaja eggyé olvadva csillapodik neszeléssé. Az egyik kedvenc helyéről beszélünk, nem is csoda, hogy célirányosan erre tartott.
-No, ide is elértünk hát!-foglal helyet az asztalnál, lepakolva a kis csomagját, mielőtt még bármit is elejtene, mikor aztán jólesően felkacag.-Remélem, nem bántad meg azóta, hogy igent mondtál az ötletemre! Mivel az este csak most kezdődik igazán~!

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Just like mama used to make EmptySzer. Júl. 28 2021, 18:21

Rhea & Rachel
Kifejezetten szentimentális típus vagyok, aki nem pusztán csak tárgyi emlékekhez kötődik, hanem azokhoz az emberekhez is, akik életem szerves részét képezik. Ettől függetlenül sem nevezném magamat gyűjtögetőnek, s habár minden apró emlék képes mosolyt csalni az arcomra, nem gondolom, hogy ugyanígy minden apró tárgyat meg kellene tartanom. Sokkal fontosabbnak gondolom azt, hogy az emlékeket becsüljem meg mindig annyira, hogy a lehető leghosszabb ideig megmaradjanak számomra. Azzal úgysem áltatnám magamat, hogy örök életemre emlékezni fogok minden egyes kis dologra, ami boldoggá tett, még ha szerettem is volna, hogy így legyen és csak elő kelljen húznom a dolgokat az agyam valamelyik szegletéből, ha arra volt szükségem, hogy felvidítsam magamat.
Jó esetben ahhoz, hogy jó kedvem legyen, még csak nem is feltétlenül arra volt szükség, hogy a saját emlékeimben kutakodjak, mert épp eléggé kiterjedt szociális életem volt ahhoz az egyetemen, a magánéletben és a munkahelyemen is, hogy mindig legyen, akit felhívhassak, hogy üljünk össze. Tény és való, hogy két olyan ember volt számomra, akik mindig is prioritást élveztek, de hiába a mögöttünk lévő tizenöt év, ha mindannyiunknak megvolt a saját élete. Mindannyiunk életében fontos volt az az időszak, amit külföldön töltöttünk, de én hittem benne, hogy egyszer mind visszatalálunk - nem csak New Yorkba, hanem egymáshoz is.
Ettől függetlenül meg kellett próbálnom úgy megalapoznom az életemet, hogy az ne a két Han fiú körül forogjon. A mai nap mondhatni egyszerre volt olyasmi, ami kötődött is Nathan-hez, végül mégis olyan történéseket hozott magával, amivel önmagában is elég szép emlék lett. Nem minden nap történik meg, hogy valaki felrobbantja a konyhát. Rheaval pedig az egyetlen szerencsénk valószínűleg az lehetett, hogy nem valamelyikünk lakásában történt. Utólag biztosan jókedvvel fogunk visszagondolni erre, de jelen pillanatban túlságosan meghatározta a helyzetet a séf véleménye, aki nyilván nem volt túl boldog a fejleményektől. Mi annál vidámabbak leszünk, ha a megpróbáltatások után sikerül végre meginni azt a korábban emlegetett pohár bort.
- Nem hiszem, hogy lenne akadálya. Csak találnunk kell egy időpontot, amikor épp nem túl elfoglalt. - Ami Nathan esetében... Nehézkes, de a kedvemért talán megoldható lesz. Sosem értettem miért hagyja úgy túl magát az egyetemmel és az étteremmel egyszerre. Néha még hazamenni sincs ideje, annyira arra koncentrál, hogy sikerre vigye az éttermét. Nem tudnám érte hibáztatni, ugyanolyan maximalisták vagyunk mindketten, ettől függetlenül viszont próbáltam rá odafigyelni, függetlenül attól, hogy felnőtt férfi már és képes erre maga is. - Szerintem most sem a mi hibánk volt. - Úgy mondom ezt, mintha aki közben nagyon is tisztában van vele, hogy lehetett valami köze a balesethez. Beszélgetés közben valószínűleg elszállt a fülünk mellett néhány hasznos tanács, de ami volt, elmúlt. Ne zargassuk.
- Ezzel most kifejezetten kíváncsivá tettél. Folytasd, kérlek - halk nevetés tör ki belőlem, miközben a pillantásom Rhea-ra siklik, mellé pedig finoman felvonom az egyik szemöldökömet is. - Gondolom nem valami sütő-robbantáshoz hasonló. - Habár kifejezetten szórakoztató történet lenne, ha a lány minden ismeretségét valamilyen kifejezetten extra történettel tudná felvezetni. Nálunk már elég jelentős a főzőtanfolyam esete, érdekel, hogy mi lehet a bártulajjal. Aiden reakciója és szavai azonban épp olyan érzést keltenek bennem, mintha hamarosan megtudnám, hogy mennyire igazam volt - még ha csak gondolatban is.
- Nem vagyok benne biztos, hogy az olaszok annyira örülnének, hogy épp mi próbálunk tisztelegni előttük... - Ezen a ponton egy jelentőségteljes pillantás és mosoly kíséretében fordítottam a fejemet a lány felé, majd vissza a pult mögött álló férfira, aki felé szintén küldtem egy mosolyt. - De a leírás alapján páratlan lehet, engem azonnal megfogott. - Mindig is jobban vonzott a bor, mint a pezsgő, vagy a koktélok, amelyekbe sok esetben túl sok jég került, ami állandó jelleggel aggasztotta Felixet, ha egymás társaságában ittunk. Legalább annyira féltette a torkomat és az egészségemet a hideg italoktól, mintha gyerek lennék, akinek óvatosan kell elfogyasztania egy gombóc fagylaltot is.
Elnyílnak az ajkaim, amikor időm sincs legalább felajánlani a fizetés lehetőségét, de elhatározom magamban, hogy visszaadom még Rhea kedvességét - ha nem is feltétlenül a mai estén, de egy következőn nagyon szívesen. Szó nélkül követem őt a kiválasztott asztal felé és segítek legalább az ital mellé kapott rágcsálnivaló kiválasztott asztalhoz való ellavírozásával. Amikor a lánnyal együtt helyet foglalunk, szinte akkora sóhaj tör ki belőlem, mintha csak öt éve nem ültem volna ilyen kényelmes széken és kellemes helyen. A szám sarkaiban halovány mosoly ül, amikor a fejemet Rhea felé fordítom. - Nagyon kellemes ez a hely. Köszönöm, hogy elhoztál! - A Goryeo-ban nem tudnánk nem tudnánk ilyen kötetlenül csak a borivásnak szentelni a figyelmünket, és tényleg úgy gondolom, hogy nem állhat állandóan a figyelmem középpontjában Nathan. Ahhoz viszont, hogy meg tudjam osztani a barátaim iránt tanúsított figyelmemet, Felixnek is vissza kellene térnie Japánból - vagy kellene egy lehetőség, amikor új barátokat szerezhetek. Ez pedig egészen pontosan leírta a jelenlegi helyzetet és a Rheaval való találkozást. - Egyáltalán nem bántam meg! Most, hogy itt ülünk, olyan, mintha a főzőtanfolyam nem is ma történt volna. - Részemről legalábbis szerettem volna, ha már abba a kategóriába sorolható, amikor csak nevetünk rajta. - Lehet, hogy jobban megéri inkább az olasz italokba fektetnünk, mint az ételeikbe. - Mondom ezt úgy, hogy valójában túlságosan szeretek enni és a megfelelően elkészített olasz ételek is mind le tudnak venni a lábamról. Ma pedig már tudjuk, hogy ezeket az olasz ételeket szimplán nem nekem kell elkészítenem.
- Nagy szerencse, hogy a bort már kinyitották nekünk és nem mi próbálkozunk vele - jókedvű nevetésem követi a szavaimat, miközben a poharakért nyúlok és felsorakoztatom őket, hogy tölthessünk a borból, vagy épp professzionálisak legyünk és hagyjuk azt levegőzni, mielőtt belekóstolnánk.
- Emlegetted, hogy talán lelki sérelmeket okoztál Aidennek, amikor megismerkedtetek. Hogy történt? - Magam elé húzom az egyik poharat, aztán pedig hátradőlök a széken és onnan pillantok a vörös lányra. Csak amikor befejezi a történetet emelem meg a poharam és billentem az övé felé, hogy koccintani tudjunk. - Az olaszokra - jegyzem meg halkan, de egy sokatmondó mosoly kíséretében. Óvatosan kortyolok bele az italba, amit pár másodpercig ízlelgetek, majd végül lenyelek. - Jó választás. - Bólintok néhányat, aztán mély levegőt véve elégedetten pillantok körbe. Ha rá is kellett jönnöm - vagy épp jönnünk -, hogy a konyhaművészetek terén szükségem van még egy kis alázatra és figyelemre, lévén az űzéséhez nem elég, hogy hódolok a termékeinek, a korábbi stressz, amit a lasagne elkészítése miatt éreztem, most egészen megszűnni látszott. - Mi lesz most az ígéreteddel, hogy az ismerősöd megkóstolhatja a főztöd? - Vidám pillantással néztem újra a vörös leányzóra, akinek a nyíltsága olyasmi volt, amit csak értékelni lehetett ebben a helyzetben. Én pedig valamiért képes voltam hinni abban, hogy a közös élmény és a borozás valami még ennél is jobbnak a kezdete lehet.

öltözék | 1083 | :fél: |
mind álarcot viselünk
Rachel Han
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
26
★ elõtörténet ★ :
୨୧・───────・ ─────── ・
★ családi állapot ★ :
married since '21.07.13.
・───────・ ─────── ・ ୨୧
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Moon Ga-young
63
★ :
Just like mama used to make EmptyKedd Szept. 07 2021, 23:42

Food before dudes

Rachel & Rhea

Nem gondolta volna, hogy ilyen hamar, ismét jóbarátja fogadójában fog kikötni, mint visszatérő vendég. Ha jól számolja, pont egy hete járt itt Cargo, és a férfi barátainak a társaságában, mikor is érkeztek megünnepelni egyéni sikereiket.
Jó tanács: Nem mész úgy dorbézolni, hogy kettőnél több ok akad az ünneplésre. Nincs annak jó vége, ha minden egyes csoporttárs miatt inni kell, mindezt pedig tökéletesen alátámasztja az adott összejövetel, melynek úgy igazából csupán egy részére emlékszik. Nyíltan állítja pedig, hogy teleportált. Minden ott kezdődött, hogy immáron a második üveg bort bontották, legközelebb pedig már egy asztal tetején találta magát a fogadó udvarában.
Ebből adódóan, okkal csodálkozhat, hogy a tulajdonos továbbra is megtűri őt maga mellett. Acélosak a férfi idegei, az egyszer már biztos.
-Előre is köszönöm, mindkettőtöknek. Mintha csak fognátok a kezem a mesterséffé válás útján.-akaratlanul is felkuncog, hiszen még számára is elég abszurd a korábban említett gondolat.
Ő, mint mesterséf? Majd talán, ha piros hó esik.
Noha, pontosan tudja, mennyit is tudna fejlődni, ha rendesen odatenné magát, valamiért egyszerűen nem viszi rá a lélek. Egyszerűbb Cargo fülét rágni, vagy elnyúlni a fél méterrel odébb heverő telefonért, és tárcsázni a névjegyzék legelső számát. Olykor, ha a lustaság fájna, ő már a legközelebbi korház intenzív osztályán feküdne. Érdekes, egyes témák mennyire megmozgatják az érdeklődését, és mi mindent meg nem tesz értük, míg a többi terület gyanánt a kisujját sem képes megmozdítani.
Lehet, változtatni kellene kicsit a saját értékrendjén?
-Dehogy volt a mi hibánk!-beszél úgy, mintha nem egy órával ezelőtt robbantott volna be egy sütőt az oktató szeme láttára.
Ugyanakkor szentül hiszi, hogy nem az ő hibájából történt az eset. Legalább is, nem teljesen. Hány olyan cikket olvasott már -alig kettőt-, ahol arról írnak, hogy belső meghibásodás miatt, vagy egyéb problémák miatt durrant el az adott berendezés, nem pedig emberi mulasztás miatt! Kikéri magának, tudja ő, hogy nem a világ legjobb szakácsa, de azért van egy határ.
Ahogy aztán a téma ismét visszaterelődik kedves ismerősére, már-már ösztönösen nyúl tarkójához és vakarja azt meg egy keserédes kacaj kíséretében.
-Nem. Rosszabb.-hasonlítja össze fejben a két esetet, és be kell, hogy lássa, az Aidennel való ismeretsége még csacskább módon indult, mint Rachellel.-Maradjunk annyiban, hogy ritkán szoktam teleportálni, itt viszont sikerült.
Csupán remélni meri, hogy nem ijeszti el magától a lányt ezzel az információval. Nem egy ember tartotta már őt szégyentelennek néhai életmódját és stílusát ismerve, ugyanakkor, amíg ezek a vélemények olyan emberek szájából hangoznak, kikhez semmilyen szál nem köti őt, addig nem is igazán foglalkozik velük. Mikor viszont már olyan személyről van szó, mint például Rachel, ki előtt, nem szeretne rossz színben feltűnni, így az ismeretségük elején, már jóval óvatosabban bánik ezekkel a témákkal. Tartja annyira szimpatikusnak beszélgetőpartnerét, hogy bánkódjon miatta, ha netalán emiatt rossz véleménnyel kezd róla bírni a nő.
Miután megérkeznek a fogadóba, ő pedig letudja Aidennel a már megszokottá vált csipkelődő köröket, átadja a terepet a férfinek, hogy ismertesse az általa választott italt. Viszonozza Rachel mosolyát, tekintete pedig úgyszintén árulkodó. Ha az olaszok tudnák, kik isznak az egészségükre, kitérnének a hitükből. Mielőtt pedig még magával vinné az üveget, találkozik Aiden sokat mondó pillantásával, mely szavak nélkül is tökéletesen átadja az üzenetet.
„Ésszel.”
Nem lepődik meg intő jelzésén, hiszen a helyében ő is féltené a saját tulajdonát, mely ez esetben egy egész fogadót jelent. Így aztán csak, felmutatva hüvelykujját, vidáman veszi magához az üveget és a poharakat, majd már meg is indul az udvar felé.
-Bármikor! Nem tudtam, mennyire passzol a hely az ízlésedhez, viszont úgy látszik, megérte akkor kockáztatni.-a másikhoz hasonlóan ő maga is úgy csapódik le az asztal melletti székre, minta már egy éve talpon lett volna. -Kérlek, tekintsünk is úgy rá, mint egy kellemes emlékre, amin majd évek múlva is jót nevetünk. Nem szeretnék belegondolni, milyen számlák várnak majd a postaládában.
Csupán most vágták úgy igazán fejbe az oktató szavai, miszerint, napokon belül fel fogják majd keresni a szervezet tagjai, mivel igenis szándékukban áll kisajtolni belőle az utolsó fillérjét is, ha kártérítésről van szó. Ő pedig nem éppen áll olyan biztos lábakon, mióta eldöntötte, hogy egyedül fogja a kenyerét keresni. Családjában két olyan személy található -egyáltalán családtagként tekint rájuk?-akikről biztosan tudja, hogy egy ilyesmi komplikáció nekik semmit sem jelentene, egy nap alatt elintéznék az egészet. Talán még egy új sütőt is beszereznének a szervezet számára, hogy még véletlenül se maradjon a nevük a tanfolyam fekete listáján.
Olykor igenis elgondolkozik rajta, mi lett volna, ha nem úgy alakult volna a múlt, ahogy. Ha az említett családtagoknak, fogadott nagyszüleinek, nem jelentett volna olyan sokat akkoriban az anyagi jólét, hogy édesapját mártják bele egy olyan zsarolási ügybe, melyhez tulajdonképpen következő szívfájdalma is köthető. Szíve legmélyén talán egy kicsit örökre hálás marad nekik, mivel nekik köszönhető, hogy igaz, rögös indítással, de találkozhatott Isaac-kel, ki mellett csodálatos egy és fél évet tölthetett el.
Elkezdett viszont igazán veszélyes vizekre evezni, mihez képest viszont tökéletes időzítéssel érkezik Rachel következő felszólalása, mely visszarántja őt a valóságba.
-Megjegyzem, amennyire életveszélyes vagyok a konyhában, annyira jól bánok az efféle üvegekkel.-biccent a már felnyitott boros flaska felé.-Nem igazán kérkedésre méltó tulajdonság, viszont több mint a semmi, és olykor igenis jól jött.
Hagy néhány percet, hogy levegőzzön a bor, mindössze utána fogja kezei közé az üveget és tölt mindkettőjüknek.
-Korábban ugye említettem a teleportálást.-hatalmas sóhaj szakad fel ajkai közül, ahogy, miután az üveg ismét az asztalon koppan tompán, az egyik közeli asztal felé mutat.-Látod ott azt a standot? Nos, a második üveg után Isten se tudja hogy, de felkeveredtem oda táncolni egy sort. Viszont mentségemre szóljon, jó zene szólt éppen.-karjait, mintegy védekezőn fűzi össze mellkasa előtt, ahogy fejét kezdi csóválni.
Fogalma sincs, hogyan képes a zeneszámra emlékezni, míg az, hogy az asztalra miképpen is keveredett fel, teljesen kimaradt. A második üveg bor és néhány shot után a legközelebbi emléke már az, hogy odafent prezentálja még így ittasan is, tökéletesen a Single Ladies koreográfiáját..már amíg Aiden meg nem jelent a teraszon. Ő próbált vele tüneményes lenni, még fel is hívta magához, hogy legyen a második szingli hölgy az újonnan alakult táncos csapatában. Ugyanakkor úgy tűnt, a férfinek más tervei vannak vele.
-Az olaszokra.-ismétli végül el Rachel szavait, ahogy a lányhoz hasonlóan, először maga is megízlelgeti kicsit az éltető nedűt, mielőtt lenyelné.-Tudtam, hogy ráhagyhatom Aidenre a választást.
Mikor aztán a téma Cargóra terelődik, ő maga is elgondolkozik egy pillanatra. Olyannyira magukkal sodorták az események, hogy azt is elfelejtette, mennyire a férfi orra alá akarta dörgölni legújabb főztjét, hogy tessék lássék, ő bizony ilyet is tud. A sütő robbanásával, viszont, ha mást nem is, maximum csak 1-2 üvegszilánkot tudott volna hazavinni magával és egy jókora széndarabot, mely korábban még a lasagne-je volt.
-Kénytelen lesz a képzelőerejére támaszkodni.-ingatja meg fejét keserűen felkuncogva.-Annyira jó vacsorát sikerült összeütnöm, hogy helyben már meg is ettük mindet.-mondja mindezt olyan határozottan, mintha a színtiszta igazságról beszélne.
Nincs az az Isten, hogy Cargo tudomást szerezzen róla, milyen csúnyán elbukott ebben a csatában, szóval kénytelen lesz majd valami elfogadható hazugságot kitalálni.
-No, de elég is arról a naplopóról!-csapja össze kezeit, mintegy lezárva az előző témát.-A te részed következik, Rachel Doan. Miféle kínos történetek rejtegetsz előlem?
Nem gondolta volna, hogy ilyen jól fog kijönni egy végzetesnek hitt programból. Ha pedig, egy étel teljes odaégése kellett ahhoz, hogy egy ilyen jó ismeretségre tegyen szert..
Hol tud ismét robbantani?

Öltözet | Folyt köv. csajszi Just like mama used to make 3874598021| ⚶
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Just like mama used to make Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Just like mama used to make
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Make me nineteen again
» Make me a new tattoo
» Make it rain down low
» I'd do anything to make you stay
» let's make this right ☆ Lou & Isa

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: