New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 234 felhasználó van itt :: 11 regisztrált, 0 rejtett és 223 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (524 fő) Szomb. Nov. 23 2024, 12:24-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Benjamin Stanford
tollából
Ma 11:54-kor
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 10:21-kor
Nadia Romanov
tollából
Ma 09:01-kor
Deborah Winchester
tollából
Ma 08:01-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:28-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:10-kor
Hadrian Rutherford
tollából
Tegnap 22:42-kor
Killian B. Grimwald
tollából
Tegnap 22:30-kor
Amber Fleming
tollából
Tegnap 21:17-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Colette Dilaurentis
TémanyitásColette Dilaurentis
Colette Dilaurentis EmptyVas. Május 24 2020, 17:52
Colette Dilaurentis

Karakter típusa:
saját
Teljes név:
Colette Dilaurentis
Becenevek:
Letti
Születési hely, idő:
New Zealand, 1988.07.06.
Kor:
31
Lakhely:
Brooklyn
Szexuális beállítottság:
gyámoltalan érezni
Családi állapot:
hajadon
Csoport:
Munkások
Ha végzett vagy még tanul//Egyetem:
-

Ha dolgozik//Munkabeosztás:
szabadúszó  
Ha dolgozik//Munkahely:
Chelsea Pears Fitness
Hobbi:
a pillanatok megörökítése, őrült és halálos sportok kipróbálása, spontán ötletek
Play by:
Leighton Meester

Jellem
Colette mindig is egy életerős lány volt, szeretett a középpontban lenni. Amolyan “ragadd meg a pillanatot, és ne gondolj a holnapra” típus. Szertelen, és olykor meggondolatlan, de talán mostanra a legjobban a vakmerővel lehetne jellemezni, de hosszú út vezetett ide kedves olvasó. Egy teljesen hétköznapi családban látta meg a napvilágot az ausztrál szigetek közelében. A tenger morajlására ébredt és feküdt le, ez jelentette neki a szabadságot. Libby, a húga lett a másik nagy szerelme, sosem rivalizáltak, a szülei meg is ijedtek, hogy mekkora összhang lett a két lány között. A kislány felnézett a nővérére, minden őrültségben a partnere volt. Együtt piknikeztek a parton, megtanította szörfözni, és ő mutatta meg neki azt is, hogyan kell csókolózni. A támasza volt mindenben, elválaszthatatlanok lettek az évek múlásával. A négy év különbség meg sem látszott rajtuk. Colette teljes boldogságban lubickolt, nem érintette meg sokáig semmi, nem szenvedte meg a fiúkat sem, amíg a húgát láthatta. Tizenhat éves lett volna Libby, ha nem diagnosztizálják nála a hasnyálmirigyrákot. Nem volt több, mint négy hónap és a betegség el is vette tőle a szeretett lánytestvért. Colette nehezen dolgozta fel a veszteséget, sokkal mélyebben érintette, mint a szüleit vagy a többi rokont. Magába roskadt, és depresszióba esett. Már akkor megmutatkoztak rajta annak jelei, hogy mennyire is kettős személyiség lakozik a belsőjében. Addig nem láthatta senki, hogy mennyire sötét gondolatok uralják olykor az agyát, és mire képes ezáltal. Rosszabb napokon tört és zúzott, senki nem mehetett a közelébe, mert magánkívül kezelte a gyászt. Máskor szívesen emlékezett vissza a testvérével eltöltött napokra, és akkor elment fotózni. A szenvedélyévé vált, hogy megörökítse a megörökíthetetlent, szerette volna úgy látni a világot, ahogyan a húga látta annak idején. Idővel ez a szenvedély hobbi lett, és odáig ment el, hogy egy barátja ötletére az Államokba költözött. Nem volt semmije, mégis vonzotta az ismeretlen. Barátnőjével kibéreltek egy kisebb lakást, és mindketten szereztek munkát. Letti nem értett igazán semmihez sem, nem is arról volt híres, hogy kitartó lenne. Addig maradt egy helyen, amíg érdeklődést mutatott a szakma iránt. Kipróbálta magát szakácsként, animátorként, idegenvezetőként, de volt felszolgáló, kozmetikus, sőt egy alkalommal bolti eladó is. Nem engedte közel magához az embereket, megmaradt az ismeretség és a haveri szinten. Bárhol képes beleveszni egy könyvbe, nem igazán gyakorol rá hatást a külvilág, emiatt úgy tűnhet, hogy nemtörődöm alkat, pedig valójában nagyon is képes szeretni, de falat emelt maga köré. A természetesség híve, ódzkodik a kozmetikai szerektől, megpróbálja az ökotudatosságot másokba is beleplántálni, ha már Új-Zéland a szülőhazája. Nagy állatrajongó, de abból is inkább az egzotikus fajokra fanyalodik rá. Régebben megfordult az állatkertben is, mint önkéntes, de nem tartott sokáig a vágyakozás.  

Bakancslista:

Elolvasni az Elfújta a szelet, az 1984-et, a Szerelem a kolera idején, következő kihívása, hogy legalább egy héten két könyvet kiolvas
Megtanulni görögül, vagy olaszul, még adhatja a spanyol is, de pörögjön a nyelve rá.
Megmenteni egy fókát vagy egy bálnát.
Kihajózni a nyílt tengerre és egész nap búvárkodni.
Megnézni a naplementét a Golden-Gate hídról.
Elveszni egy szigeten, és napokig halászni.
Megcsókolni egy idegent.  
Érezni.
Ejtőernyőzni.

Múlt
Kedves Libby,

Még most is érzem a számban annak az uborkás szendvicsnek az ízét, amit az egyik piknik alkalmával csomagoltál. Tudtad, hogy mennyire nem szeretem az uborkát, de ez sem jelentett neked hátrányt...akkor is az teljesült, amit te akartál. Megettem, és utólag elmondtad azt is, hogy tudtad ezt szeretni fogom. A mai napig minden reggel fogyasztok uborkát, és megannyi zöldséget, hogy imponáljak neked. Hosszú ideje nem írtam már, valahogyan elszaladt az idő, és nem volt kedvem papírra vetni, hogy mi is játszódik bennem. Túlságosan is nagy a hiánya annak, hogy sírva fakadjak, és hazáig rohanjak...anyáékat meglátogatni. Új-Zéland lesz mindig is a hazám, de most már jó ideje New York zajos utcáira ébredek. Már nem hallom a tengert, már nem szólít meg a víz, hacsak ki nem látogatok a Central Parkba, és le nem ülök a tó elé. Néha eltűnődőm, hogy vajon mi a különbség aközött, hogy ott, vagy itt vagyok. A víznek mindenhol gyógyítóereje van, és ezen nem változtat az, hogy éppen egy tónál figyelem, vagy a tengernél...de tudom, hogy mi a különbség. Te már nem vagy itt, hogy nézhesd velem. Sokszor teszem fel a kérdést, hogy mi lett volna, ha én megyek helyetted? Nem merek beszélni róla, inkább megélem a pillanatokat. Például a múlt héten segédkeztem egy sushimester mellett. El nem hinnéd, hogy mások ezt évekig tanulják. Nem is olyan könnyű, mint gondoltuk. Képzeld el, hogy mi minden kell hozzá....közben meg az egész...hát nem is tudom, nem túl gusztusos, de te imádtad volna. Anya állandóan nyaggat, hogy meglátogatna, de nincs kedvem a szemébe nézni, és elmondani a hírt. Apa állítólag mostanában vonult vissza. Tudom, hogy nem szabadna ennyire magamra hagyatkoznom, de nincs egyetlen olyan barátom, mint te voltál. Nincsen nap, hogy ne jutnál eszembe valamiről. Egy kislány mosolyáról, egy elejtett viccről két idegen között. Rengeteget olvasok, most éppen egy olyan hónapot fogok elkezdeni, ahol előveszem az emészthetetlen romantikát. Tudom, hogy minden este emlegetted Scarlett O’Harát, de valljuk be a huszonegyedik században ki olvas ennyire nyálas regényeket? Nehezen vettem rá magam, de kikölcsönöztem, és neki is láttam, de legyél rám tekintettel...nem leszek irodalmár, vagy író sem. Ezek a sorok is olyan nehezen jöttek, nem vettem elő már hónapok óta a neked írt leveleimet, és az e-maileket is kitöröltem. A papíron sokkal tartósabb, de védenem kell a megmaradt élővilágot. Nem tenne jót az utánunk következő generációnak, ha már nem látná a fákat, a zöldet, mely nekünk a világot és a gondtalan gyermekkort jelentette. Úgyhogy kitartóbb leszek, és megígérem....igen ezt vedd annak, mert tudom, hogy fentről figyelsz, de ki fogom olvasni, aztán megnézem valami művészmoziban a filmet, hogy teljes legyen a repertoár. A 1984 még várat magára, egyszerre csak egy mumussal vagyok képes megküzdeni. Úgy döntöttem, hogy ma ismét a kezembe veszem a fényképezőgépet, és megmutatom neked New York igazi arcát. Ne nevess ki, de egyáltalán nem olyan, mint ahogyan te elképzelted. Az emberek nem kedvesek, sőt a legtöbben nem is köszönnek az ember lányának. Egy szem humanoidként akár el is veszhetnék itt. A lényeg, hogy a felhőrkarcolók...csodásak. Még a mai napig lenyűgöznek, ha beutazok Manhattan-be. El sem hinnéd, hogy mennyi hot dog árus van, de igen ritkán tudom rávenni magamat anélkül, hogy ne törne rám a hányinger. A tiltólistámon már több az a kaja, amit ki sem próbálhatok, mint amit ehetek. Néha csalok, és engedek a csábításnak, de aztán megsínylem a témát. Napokig ki sem tudok kelni az ágyból. Most kaptam egy olyan hírt, amire nem számítottam. Tudod, hogy szeretek élni, és alkotni, de amikor azzal szembesülök, hogy az időm véges, akkor mit kellene tennem? Úgy tenni, mintha nem láttam volna az elém tolt leleteket? Láttatni szeretném az élet szép oldalát, meg akarom mutatni, hogy van még olyan ezen a Földön, amiért érdemes élni. Egy madárcsicsergés a hajnalban, egy jó étel elfogyasztása, egy állat megmentése. Minden értelmet nyert, mióta tudom, hogy az időm véges. Megértettem azt is, amit a halálos ágyadon mondtál nekem. Nem fogok már kételkedni benne. A mának élek, megízlelem a jó oldalt, és nem engedek a kórházaknak. A betegség, vajon ez nekem mit jelent? Lehetek olyan boldog, mint te voltál az utolsó hónapokban? Te lehetsz nekem a példakép drága húgom, hogy méltósággal is lehet fogadni az elmúlást. Egy kicsit félek, de akkor tudom, hogy egy jobb vár rám. Ott leszel a másik oldalon, ha eljön az én időm. Te leszel az én agyalom. Hiányzol! Tudom, nem kellene temetnem még magam, de akkor is.

Megyek és elkészítem a képeket, közben pedig mosolygok is majd, annak ellenére is, ha fáj belül.

Szeretlek

Letti

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: Colette Dilaurentis
Colette Dilaurentis EmptyVas. Május 24 2020, 19:39
Gratulálunk, elfogadva!

Kedves Colette!

Üdvözöllek az oldalon!

A karakterlapodat elolvastam, és teljesen rendben találtam. Minden megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy kissé megismerhessük a karakteredet, betekintést nyerjünk az életébe és a jellemébe.

Elég meglepő koncepcióval álltál elő, olyasmivel, amit talán nem is olyan könnyű bevállalni, de mindenesetre mindenképp bátor döntés. Very Happy És persze kellően sokkoló is ahhoz, hogy az ember érdekesnek bélyegezze. Már amennyiben a tragikum és az érdekesség között lehet párhuzamot vonni; talán helyesebb kifejezés volna a meghökkentés, a jobbik fajta, már persze pusztán írói szempontból. Hiszen egy családtag elvesztése mindig fájdalmas, főleg, ha az adott családtag ráadásul ennyire közel állt hozzád és ennyire fiatal volt még. Egy olyan személy halála, aki jószerivel el se kezdett még élni, különösen szomorú. Valahol nagyon kedves a részedről, hogy ha csak részben is, de Miatta szeretnél tapasztalni, helyette, így is közelebb érezve magad hozzá. New York ilyen szempontból kétségtelenül remek választás, nem csak kultúrális olvasztótégely, de egy-egy rövidebb buszúttal megtapasztalhat az ember hideget és meleget, a tengerpartot és a hegyeket is. Talán neked is érdemes volna többet ellátogatnod oda, ha már ennyire hiányzik a tenger. Colette Dilaurentis 4146035580
A bakancslistás felsorolás elég sok ember számára meglévő dolog, esetedben mégis második, kissé szomorkás jelentést kap, főleg így az előtörténeted végére érve. Habár nem osztottad meg az olvasóval, pontosan mi is a helyzet, épp eleget ahhoz, hogy az emberbe ösztönösen költözzön valamiféle sajnálkozás. Amiből feltehetően nem kérsz; jobb híján így csak annyit tudok kívánni neked, hogy minél többet tapasztalhass meg a világból, és biztosan a listád végére érj.  Colette Dilaurentis 4146035580

Már nincs is más hátra, mint hogy meglátogasd az avatar-, név- és munkahelyfoglalót, és már kezdődhet is a játék!
Ha bármikor elakadnál, és segítségre lenne szükséged, keresd fel az oldal vezetőségét bátran!
Kellemes időtöltést és izgalmas játékokat kívánok!

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem

Colette Dilaurentis
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Elõtörténetek-
Ugrás: