New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 190 felhasználó van itt :: 11 regisztrált, 0 rejtett és 179 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (524 fő) Szomb. Nov. 23 2024, 12:24-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Benjamin Stanford
tollából
Ma 11:54-kor
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 10:21-kor
Nadia Romanov
tollából
Ma 09:01-kor
Deborah Winchester
tollából
Ma 08:01-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:28-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:10-kor
Hadrian Rutherford
tollából
Tegnap 22:42-kor
Killian B. Grimwald
tollából
Tegnap 22:30-kor
Amber Fleming
tollából
Tegnap 21:17-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Axl Lewis
TémanyitásAxl Lewis
Axl Lewis EmptyHétf. Május 18 2020, 15:21
Axl Lewis

Karakter típusa:
Saját
Teljes név:
Axl William Lewis
Becenevek:
Axe, X
Születési hely, idő:
Spanyolország, Madrid, 1999.01.08
Kor:
21
Lakhely:
Brooklyn
Szexuális beállítottság:
Heteroszexuális
Családi állapot:
Komplikált
Csoport:
Munkások
Ha végzett vagy még tanul//Egyetem:
Townsend Harris High School - végzett
Ha dolgozik//Munkabeosztás:
-
Ha dolgozik//Munkahely:
Pincér, Martin's Pizza
Hobbi:
Gitározás, motorozás, tetoválás
Play by:
Mateo Videla

Jellem
Harcias, makacs, bátor, de még csak egy gyerek. Axlről teljesen felesleges hosszasan elmélkedni, hiszen a fiú mindig okoz váratlan meglepetéseket, amire még a legügyesebbek se képesek elég gyorsan reagálni. Kiismerhetetlen, áskálódó személyisége nem egyszer, nem kétszer okozott vesztet a számára.
Lehetetlen meglenni mellette. Barátságtalan, rideg énje taszít bárkit, aki csak közel akar kerülni hozzá, így hát egyedül tengeti az életét, barátok, kapcsolatok, vagy a család bizalmas köre nélkül. Sose kért segítséget és ehhez tartja is magát, a jég hátán is megél, igazi túlélőtípus, aki mindenhol arra törekszik, hogy megtudja szerezni magának amit akar - ez javarészt össze is jön neki, amíg be nem következnek végzetes cselekedetei, beleértve a dührohamokat, a kontroll nélküli mérget, melyek mindig negatívan értendő pontot tesznek az i-re.
Akaratos, agresszív oldala sokszor mutatja meg magát, különösen ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy ő akarja. Nem fél használni az öklét, ha szeretné kivívni magának a saját igazságát. Ám meggondolatlanságáról is híres, így sokszor ő kerül ki vesztesként egy csatából. Rengeteg bárból és szórakozóhelyről kitiltották már heves temperamentuma miatt.
Ám Axlnek is van bőven oka ennyire bizalmatlannak és távolságtartónak lenni. Leginkább saját biztonságát szeretné biztosítani úgy, hogy nem táplál érzelmeket mások felé. Túl sokat csalódott és túl sokat hagyták már cserben ahhoz, hogy most is ugyanolyan nyíltan álljon hozzá az emberekhez, mint annak idején. Röviden, óvatosságból alakult ki ez a fajta hozzáállása, mely úgy működik nála, akárcsak egy prédánál a védekező mechanizmus. Megelőzi, hogy megtámadják.
Hogy egy kicsit beszéljünk a pozitívabb tulajdonságairól is, annak érdekében, hogy ne tűnjön ennyire szörnyű személynek, megemlítendő, hogy nagyon gondoskodó és törődő fiúról van szó, aki gyakorta dobja el kemény oldalát, ha valakinek segítségre van szüksége és rá támaszkodna. Szereti azt érezni, hogy szükség van rá, hogy van helye egy közösségben, vagy hogy bíznak benne. Egész életében ennek az ellentétét kapta, így teljesen máshogy éli meg az ehhez hasonló hozzáállást, mint egy átlagos ember. Kedves és aranyos énjét habár eltemette valahova méterekkel a föld alá, de ha valaki igazán türelmes és kitartó képes kiásni ezt az oldalát is.
Nem szereti a fizikai kontaktust, nagyon érzékenyen reagál rá ha megérintik, vagy akárcsak átlépik a szemmel nem látható határait. Hallgatag, nem beszél sokat, csak ha tényleg van valami fontos mondanivalója. Ettől függetlenül kifejezetten ironikus beszédstílusát sokszor vegyíti humorral, ami az emberek agyára tud menni.
Igen. Összegezve, sőt részleteire szedve is elmondhatjuk róla, hogy nehéz őt kedvelni vagy kibírni hosszabb távon. De egy valamit érdemes megjegyezni róla: Ő még csak egy gyerek. Egy gyerek aki próbálja megtalálni a saját útját és megismerni önmagát. Néha elbukik, néha csalódik, néha a földre esik, de mindig feláll és újra kezdi. Ez Axl. A maga módján, egy örök harcos.
Múlt
"Asszonyom,
Képtelen vagyok ezt csinálni tovább. Megpróbáltam már minden lehetséges esetet annak érdekében, hogy naposabb oldalára fordíthassam a helyzetemet, de sehogy sem sikerül kijönnöm velük. A minap a kisebbikük a kedvenc kis vonatával játszott, én pedig meglátva a lehetőséget arra, hogy közelebb kerülhessek hozzá, leültem mellé és megpróbáltam csatlakozni a játékához. Tíz perc sem telt el és a maga fia akkorát harapott a karomba, mikor megpróbáltam a kezembe venni a másik játékvonatot, hogy a véres sebet be kellett kötöznöm az elfertőződés elkerüléséért. Én nem vagyok képes tovább harcolni egy olyan dolog ellen, amit nem tudok megváltoztatni. Eddig ment, eddig minden energiámat beleadva őszintén próbáltam megjavítani őket. De feladtam. Kérem találjon másik bébiszittert a gyermekeinek. Ha esetleg a fizetés akadály lenne a kilépésemben, tartsa meg magának a pénzét, csak engedjen el innen.
Tisztelettel: Mrs. Robertson"

Irene remegő kezekkel olvasta el a hevesen leírt mondatokat. A lap gyűrt és koszos volt, akárcsak a fiatal anyuka lelke abban a pillanatban. Egy apró könnycsepp gördült le az arcán, ajkai is irányíthatatlan mozgásba kezdtek idegességében. Nem tudta mit csinálhatna, nem talált szavakat. Nagyot nyelve eltemette magában gyenge énjét, majd összegyűrte a levelet és eldobta azt.
-Francba! - ordított fel, majd az asztalra csapott. - Francba, francba, francba.. -tördelte ujjait mérgében, miközben szemei üvegessé váltak, nem fókuszáltak semmire. Minden elhomályosodott.
Valami ott megtört abban az ifjú nőben, aki reményekkel indult neki az életnek. Nem erre az életre vágyott. Mindig úgy tervezte, hogy 25 éves korában megállapodik egy törődő és gondoskodó férfi mellett akinek majd szerelemmel telve gyermekeket ajándékoz örök hűsége zálogául. De a tervei romba dőltek mikor 19 évesen teherbe esett. Abortuszra nem volt pénz, a szülei nem tudhattak róla, mennyire meggondolatlan volt, így hát elszökött otthonról és próbált két lábon megállni a talajon annak érdekében, hogy eltarthassa kicsinyeit, az 5 éves Jonathant és a 2 éves Axlt. Jonathan volt számára a támasz, ő mindig ott volt neki kiskorától kezdve, itta anyja szavait, magába szívta őket, akárcsak egy szivacs, miközben mindenével azon volt, hogy segítse őt és támogassa a nehéz időkben, ha nem is máshogy, de lelkileg. Axl viszont nem törődött ezzel nagyobb korában sem. Távolságtartó és érzelemmentes volt anyjával szemben, aki évekig próbálkozott közelebb édesgetni magához a fiát. A bébiszitterek szándékos elűzése is hobbijává vált, amiért testvérétől és Irene-től is órákon át tartó fejmosásokat kapott, de nem igazán törődött velük. 16 éves lehetett, mikor az akkor már 19 éves bátyjával, Jonathannal éppen kocsikáztak. Ma már nem emlékszik rá mi történt pontosan, csak egy rövid jelenet maradt meg neki abból a napból.
Jonathan az ablakot lehúzva élvezte a volán mögött a simogató szellőt a nyári melegben. Éjszaka volt, már csak a fények világították meg az épületeket és az utat. A hangulatos utazás Axlnek is kedvére volt, mosolyogva tette ki kezét az ablakon és játszott a széllel.
- Mihez szeretnél kezdeni Axe, ha nagyobb leszel te is és már számítani fog rád a családod anyagiak tekintetében? - kérdezett rá hirtelen Jonathan egy fél pillanatra rápillantva testvérére.
- Nem tudom. Nem hiszem, hogy ezzel kéne foglalkoznom. Magamnak keresem a pénzt, nem pedig a családomnak - válaszolt komolyan, nem is igazán fordított nagyobb figyelmet a kérdésnek.
- Nem gondolod, hogy rád is szüksége van Anyának?
- Nem.
- Tudod beszéltünk én és Anya rólad. Úgy látja, hogy csak egy albérlő vagy az otthonunkban és nem szereted őt.
- Értem. - reagálta le röviden, mire Jonathan szemei is felszöktek a magasba. Összeráncolt homlokkal folytatta monológját.
- Axl. Nem lehetsz mindig ilyen rideg másokkal szemben. Felnevelt téged, neki köszönheted, hogy élsz. Mégis mit akarsz még?
- Könnyű annak, aki mindig is kedvenc volt, nem igaz, Johnny?
- Miről beszélsz?
- Anya mindig is jobban szeretett téged, mint engem. Nem jó érzés másodiknak lenni - vonta meg a vállát. - Minek foglalkozzak vele, ha ő sem foglalkozott velem eleget?
- Hálátlan vagy.
- Reálisan átlátom a dolgokat, Johnny. Ez nem egy és ugyanaz - sóhajtott fel.
Jonathan dühös volt az öccsére. Nem értette mire fel érzi úgy Axl, hogy keresztbehúzhatja a családja sorsát és jövőjét egy csettintéssel. Dühítette, hogy ennyire nem törődik azokkal, akik egész életükben mindent megadtak neki, amit csak tudtak. Abban sem volt biztos, hogy ha nem tartanák maguknál, ott maradna-e velük. Nem volt biztos már semmiben. A bizonytalanság pedig meggondolatlan cselekvésekhez vezet. A düh erre csak ráadás. Jonathan olyat tett, amit tíz perc múlva meg is bánt, de már nem tett ellene semmit. Elege lett.
- Szállj ki - szólalt meg ridegen és leállt a kocsival.
- Miért? - nézett rá kíváncsian Axl, mit sem értve az egészből.
- Mutatni akarok neked valamit ennél a hídnál. Tudom, hogy szereted a vizeket, szóval biztosan tetszeni fog - állította le a motort, majd ő maga kimászott az autóból. Axl bízott a bátyjában, így engedelmesen utána ment. A híd korlátjának támaszkodva mindketten a lent hömpölygő folyót figyelték.
- Biztos nincs baj, John?- kérdezett rá szelíden a fiatalabbik fivér, mivel látta, hogy testvére nem úgy viselkedik, ahogy eddig tette.
- Dehogyis - mosolygott rá erőltetetten a bátyja. - Figyelj, ott lenn hagytam neked valamit. Balra van egy ösvény ahol letudsz sétálni a folyóhoz. Egy kis meglepetés - mondta játszva ő maga is mennyire lelkes, így Axl is hamar elhitte a szavakat és ő maga is izgatott lett.
- Akkor pár perc és visszajövök - mondta neki mosolyogva. - Majd ha visszaértem megköszönöm - indult el nevetve, majd ahogy távolodott testvérétől még hátranézett rá - persze ha valami szépet hagytál ott nekem, nem pedig megszívatsz, ahogy szoktad - mosolygott rá, majd már hevesen sietett le a folyóhoz.
- Csak akkor tudod meg, ha lemész - ordított utána Jonathan, majd mély sóhaj hagyta el a mellkasát. Elszánt volt. Most vagy soha.
Kis idő után ellépett a híd korlátjától és visszaindult a kocsija felé. Beindította a motort, becsatolta a biztonsági övét és várt. Várt még egy kicsit. Nem tudta jól cselekszik-e. Végül kioldotta a kéziféket és a gázba taposva elhajtott.
- Megint átvertél, te idióta - szaladt fel nevetve a fiú, mikor meglátta, nincs már kinek beszélnie. - John? - kérdezte ismételgetve, egyre hangosabban, de senki sem válaszolt neki.
Magára maradt.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: Axl Lewis
Axl Lewis EmptySzer. Május 20 2020, 19:48
Gratulálunk, elfogadva!

Kedves Axl!

Üdvözöllek az oldalon!

A karakterlapodat elolvastam, és teljesen rendben találtam. Minden megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy kissé megismerhessük a karakteredet, betekintést nyerjünk az életébe és a jellemébe.

A legtöbb ember alapvetően fél a döntően negatív jellemvonásokkal rendelkező karakterektől, mert van ugye az a bizonyos vonal, ahol ez a mainstream médiának hála "rosszfiús", amikor a kemény külső mögött érző szív lapul, ami csak arra vár, hogy megszeressék (Rolling Eyes), és van az a bizonyos másik, amin túl sokan talán félnek, hogy kevés partnerre akadnak majd. Benned nyilván nincs ott ez a félelem, és ez nagyon dicsérendő. Very Happy
Az már nyilván kevésbé, hogy Axl anyja maga miért és hogyan került ilyen helyzetbe. Nem lehetett könnyű neki, bár a józan ész talán azt diktálná, hogy ha már úgyis elmenekül, akkor előtte legalább megpróbálhatta volna a szülei elé tárni a helyzetet, elvégre, feltűnésmentes tovább élésről a részükről nem lehet szó... Very Happy De persze ilyen fiatalon, főleg ilyen stresszes, kétségbeejtő helyzetben, sokan sok rossz döntést hoznak. Bizonyára frusztráló lehet, ha még a fizetett segítség sem akar vagy tud megmaradni a helyén emellett.
Vannak olyan elkülönülő emberek, aki egyszerűen nem tartoznak a társadalomba, nem azért, mert rosszat tennének neki, egyszerűen nem szeretik alávetni magukat a szabályainak, és persze lehet, hogy tévedek, de Axl is hasonló figurának tűnik. Olyannak, aki valószínűleg jól elélne Alaszkában (ajánlom figyelmébe az Élet a fagypont alatt című sorozatot Laughing ), de igen érdekes választás az, hogy most itt van. Habár a múlt részletezése egy elég drámai ponton záródik, és így sok kérdés megválaszolatlan marad (például, hogy ha még nem érettségizett le otthon, akkor itt hogy sikerült tizenhat évesen, illetve például hogyan került az anyja Spanyolországból ide két gyerekkel, no meg hogy ugyanaz-e az apa... Szóval tényleg sok Laughing ), ezek bizonyára olyan dolgok, amiket majd nagyon szívesen megválaszolsz a játéktéren annak, aki mer kezdeni veled. És bármilyen kérdést feltenni... Very Happy

Már nincs is más hátra, mint hogy meglátogasd az avatar-, név- és munkahelyfoglalót, és már kezdődhet is a játék!
Ha bármikor elakadnál, és segítségre lenne szükséged, keresd fel az oldal vezetőségét bátran!
Kellemes időtöltést és izgalmas játékokat kívánok!

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem

Axl Lewis
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Mateo Lewis

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Elõtörténetek-
Ugrás: