New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 266 felhasználó van itt :: 12 regisztrált, 0 rejtett és 254 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (524 fő) Szomb. Nov. 23 2024, 12:24-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Benjamin Stanford
tollából
Ma 11:54-kor
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 10:21-kor
Nadia Romanov
tollából
Ma 09:01-kor
Deborah Winchester
tollából
Ma 08:01-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:28-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:10-kor
Hadrian Rutherford
tollából
Tegnap 22:42-kor
Killian B. Grimwald
tollából
Tegnap 22:30-kor
Amber Fleming
tollából
Tegnap 21:17-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Bay Mikkelson
TémanyitásBay Mikkelson
Bay Mikkelson EmptyHétf. Május 11 2020, 14:43
Bay Mikkelson

Karakter típusa:
saját
Teljes név:
Bay Mikkelson (Aléxia Montella)
Becenevek:
Bay, Mik
Születési hely, idő:
Születési helye idegeneknek ismeretlen (Barcelona), 1994. június 11.
Kor:
24
Lakhely:
Bronx
Szexuális beállítottság:
Hetero
Családi állapot:
egyedülálló
Csoport:
Média, művészet és sport
Ha dolgozik//Munkabeosztás:
Újságíró gyakornok
Hobbi:
Tervezgeti a nem létező életét aka történeteket ír
Play by:
Ivana Baquero

Jellem

A látszat néha csal, szokták mondani.

A külső szemlélő számára Bay Mikkelson egy magabiztos, céltudatos, nagydumás és felvágós lánynak tűnhet, de ez csupán a külső. Igyekszik beilleszkedni a pökhendi newyorki-ak közé, akikkel nap, mint nap találkozik a munkája által. Ki nem állhatja (remélhetőleg) átmeneti munkahelyét, ahol ugyan valóban úgy kezelik, mint munkatársat, de egyszerűen nem tud hozzászokni a fennhéjazó The New York Times kollégáihoz.
Viszont nagyon jól ért a megfigyeléshez, és napról napra egyre ügyesebben vegyül el a tömegben. Együtt kávézik a többiekkel, miközben kibeszélnek mindenkit, aki nincs jelen. Ugyanolyan fennhéjazó módon áll hozzá mindenhez, mint a többiek, és kisöpri a negatív személyeket az életéből. Na persze előtte panaszkodik róluk egy sort az étkezdében, ahogy egy vérbeli New York-i lányhoz illik.
Minden kérdésre szívesen válaszol, kivéve ha a múltjáról kérdezik. Olyankor igyekszik minél ködösebb választ adni, de olyat, ami kielégíti a többiek kíváncsiságát. Épp ezért sokan titokzatosnak gondolják, azonban ő csak saját magát védelmezi; van ugyanis egy titka, amit senkinek sem mondhat el.

Minden nap rettegve lép ki az utcára és csak akkor hagyja el a lakását, ha dolgozni vagy bevásárolni jár. Arra törekszik, hogy megcáfolja, hogy ki volt valójában, vagy hogy milyen volt még mikor Barcelonában lakott, ahol a barátai és a családja is éltek. Úgy emlékszik magára, mint egy olyan lányra, aki élvezi az életet, és minden lehetőséget kihasznál. Imádott bárokba járni és mindig a táncparketten volt a helye. Sosem ragadt le egy pasinál, mindig mással látták az utcán sétálni. Sosem volt az a nyugodt fajta, inkább izgága és kissé hiperaktív. De mindebből ma már semmi sem maradt.
A legnagyobb csendben mozog otthon, minimális zajt csapva. Minden hangra megrezzen, és folyamatosan a háta mögé néz. Lassan eluralkodik rajta az üldözési mánia. De a külvilágnak ezt nem szabad megtudnia.
Most már minden csak hazugság. Csupán az üres, félelemmel teli élete maradt, ami egy pánik jelző körül mozog.

Bay Mikkelson élete hét hónappal ezelőtt változott meg...

Múlt

Hét hónappal ezelőtt

A szakállas, kissé pocakos Moraga ügynök egy pohár vizet és egy szalámis szendvicset tett le az asztalra. Leült velem szemben az asztal másik felén. Fél szemmel láttam, ahogy sajnálattal bámul, de én nem tudtam levenni a szememet a mögötte lévő kétoldalú tükörről. Nem kellett sok, hogy ez neki is feltűnjön.
- Szeretné, ha helyet cserélnénk, señorita?
Bólintottam, mire az egyenruhás alak odalépett hozzám, felsegített, majd elkísért a székig, ahol az imént még ő ült.
Tudom, hogy nem tettem semmi rosszat, mégis kirázott a hideg a tudatra, hogy a tükör mögött még legalább egy tucat ügynök és néhány kiváltságos újságíró állt; mind az én sztorimat hallgatva.
- Elmondaná, mi is történt az elmúlt egy órában, Aléxia? - szólt hozzám a barátságos férfi, miután megnyomott egy gombot a hangfelvevő készüléken.
Kifújtam a levegőt. Volt az több ideje is már, mint az elmúlt egy órában. De valószínűleg nem akartak arra emlékeztetni, hogy majd' egy órán keresztül csak hisztizve próbáltam elmenekülni. - A barátaimmal egy tengerparti szórakozóhelyre mentünk - kezdtem bele a történetbe. Most már elég jól éreztem magam ahhoz, hogy elmondjam, mit láttam. A szüleim és a testvérem rengeteget segítettek. Mióta csak megérkeztek a rendőrségre, engem nyugtattak. - Nagyon meleg volt, így úgy gondoltuk, milyen jó lenne megmártózni a tengerben. Mikor kiléptünk az ajtókon, nem sokan jártak már a parton, mi mégis abba az irányba indultunk el, ahol a kutya se járt. - Egy pillanatra meg kellett állnom. Vettem egy mély levegőt, összeszorítottam a szememet, majd újból kinyitottam. Ittam egy korty vizet és ettem pár falatot a szendvicsből. - Azok az emberek a semmiből tűntek fel. Nekiálltak verni a többieket. Az volt a szerencsém, hogy tetőtől talpig feketében voltam, így nem láttak meg a fa árnyékában, ahova elbújtam, mikor megláttam, hogy megtámadják Núriát. Végig ott maradtam a sötétben. Mikor a barátaim átadták az összes értéküket a támadóknak, a támadók és a barátaim is elfutottak. Engem ott felejtettek, de biztos vagyok benne, hogy őket is ugyanakkora sokk ért, mint engem. - Ezzel valójában csak magamat nyugtattam, de nem akartam beismerni, hogy nem is érdekelte őket, hogy én hol vagyok. Most már mindegy is. Már úgy sem találkozunk többé.
A jobb karommal elkezdtem a bal vállamat masszírozni. Még mindig fájt attól, hogy egy órát gubbasztottam a fa árnyékában. - Végre összeszedtem magam, és épp fel akartam kelni, mikor hangokat hallottam. Egy pillanatra azt hittem, a támadóink jöttek vissza, de tévedtem. Most már azt kívánom, bár a támadóink lettek volna. Három pasas közeledett. Addigra már kezdett világosodni, így jól kivehető volt az arcuk. Nem ismertem őket, de az feltűnt, hogy egy furcsán nagy zacskót vonszoltak maguk után. A homok elszíneződött a zsák nyomában.
- Mikor kivették a zacskóból a testet, minden megváltozott. Nem akartam elhinni, hogy azt látom, amit. A három fickóból kettő levetkőztette a holttestet, a harmadik pedig elővett a hátizsákjából egy kisebb fűrészt. Oldalról egy kisebb vitorlás közeledett a part felé. A fickó a fűrésszel elkezdte... elkezdte... - Itt elakadtam.
- Mit kezdett el, Aléxia? - kérdezte az ügynök, mikor szerintem pontosan tudta, hogy mit akarok mondani.
Sokáig csendben ültem. Majd erőt vettem magamon, és suttogva kimondtam: - Feldarabolni.
Az ügynök beszívta a levegőt, majd megkérdezte, szükségem van-e szünetre. Megráztam a fejemet. Inkább egybe túl leszek ezen a rémálmon.
- Mikor olyan apró darabokra vágta, hogy már nem lehetett felismerni, akkor visszagyömöszölte az összes darabot a zsákba. Mikor befutott a hajó, átadta a zsákot a fedélzeten lévő férfinak, majd megfordult. Akkor látott meg engem. - A nap már nem adott több búvóhelyet. Az első napsugarak megvilágították az arcomat.
Pánik.
Félelem.
- A férfi megindult felém. Előbújtam a rejtekhelyemről, és nem voltam elég óvatos. A férfi meglátta az arcomat. Abban a pillanatban nekiálltam futni, el onnan, minél messzebbre.
-Természetesen a férfi is meglátott. Alaposan megnézett magának, így csak egyetlen dolgot tehettem: futottam.
Mostanáig nem tudom, mégis hogy kerültem biztonságba. Az előttem ülő férfi szerint egy járőr meglátta, ahogy rohanok, és az üldözőm irányába lőtt, hogy megijessze. Elméletben az, aki korábban feldarabolta azt a holttestet, megfordult és elmenekült.
- Kisasszony, le tudná írni a támadói kinézetét?
Mikor ezt megtettem, a férfi kért egy pillanatot, majd egy kollégája behozott egy vastagabb dossziét. Három fényképet vett ki belőle az ügynök, és elém tette őket.
- Ők voltak azok?
Bólintottam, majd ismét átjárt a félelem.
Egy másik ügynök lépett a kihallgató helyiségbe, majd elnézést kértek, és kimentek. A családom bejött hozzám, és továbbra is nyugtatgattak; a hajamat simogatták, és azt mondták minden rendben lesz.

Természetesen semmi sem volt rendben. Kiderült, hogy egy, nem csak a helyi körökben mozgó maffia banda pár ismertebb tagját láttam meg, amint elintéznek valakit. Azóta már arra is rájöttem, hogy ki volt az a valaki, hiszen a leírásom alapján megtalálták az illetőt. Nem láttam sokat a holttestből, de az is elég volt ahhoz, hogy a rendőrség megtalálja, kiről lehet szó; hiszen egy ismertebb üzletemberről volt szó.
Az ügynökök elmondták, hogy mivel látták az arcomat, nem biztonságos az utcára lépnem. Elismételték, hogy mivel ez nem egy kis maffia csoport, akik megpróbálnak hatalomra jutni, hanem egy nagyobb maffia tagjai voltak, így nem vagyok biztonságban az országban sehol.
Én a kis agyammal nem jöttem rá, hogy mekkora veszély is fenyeget, hiszen az eset megtörtént, és valószínűsíthető volt, hogy már rég elmondtam a rendőrségnek a dolgot. De az ügynök azt mondta, hogy ez a banda nem feltétlenül okkal végzi ki a szemtanúkat.
Felajánlották, hogy vagy elvonulok valami isten háta mögötti házba egyedül pár évre, vagy bekerülök a tanúvédelmi programba, ahol új személyiséget kaphatok.
Elsőre kizártnak gondoltam, hogy valaha is elhagyjam az országomat, de a szüleim meggyőztek róla, hogy így lesz a legjobb.
A rendőrség felvette a kapcsolatot a New Yorki helyi szövetségesekkel és szereztek nekem egy újságírói gyakornoki állást a The New York Times-nál. Új nevet kaptam, és új háttértörténetet. De nem szeretem elhazudni a nem létező életemet a világnak, így inkább nem beszélek róla. Azt az életemet, amit élhettem volna pedig a laptopon tárolom, egy nagyon hosszú dokumentumban. Csak így élhetem túl.
Kaptam egy pánik jelző kütyüt, amit mindig magammal hordok. Ha látom őket, vagy bármi gyanúsat veszek észre, csak egy gombnyomás és az riasztja a helyi rendőrséget.
Csak meg kell várnom azt a napot, mikor azt mondják, tiszta a terep és hazamehetek.
Addig azonban egyetlen dologra tudok csak gondolni: hogy egyszer megtalálnak.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: Bay Mikkelson
Bay Mikkelson EmptyKedd Május 12 2020, 16:51
Gratulálunk, elfogadva!

Kedves Bay!

Üdvözöllek az oldalon!

A karakterlapodat elolvastam, és teljesen rendben találtam. Minden megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy kissé megismerhessük a karakteredet, betekintést nyerjünk az életébe és a jellemébe.

Olykor még egy apró változást is nehezen élünk meg a mindennapok során, arra pedig gondolni sem merünk, hogy mi van, ha olyanba futunk bele, ami az egész életünket megváltoztatja. Téged a történtek a teljes világodból kiforgattak. Kihatással voltak a személyiségedre, a megszokott életedre, amit már nem folytathattál ugyanott és az álmaidra, amiket a jövőbeli terveid során valósíthattál volna meg. Egy ilyen eseménysorozatnak a tanúja lenni több, mint amit józan ésszel képes lehet befogadni. Mindig veled marad még akkor is, hogyha évek telnek el és bár lehet enyhülni fognak annak kellemetlenségei, de sosem múlnak majd el igazán. Úgy vészem észre egy igazán erős jellem vagy, aki próbálja tartani magát mások előtt és ahelyett, hogy igyekszel kitűnni a tömegből, inkább az a személy vagy, aki megpróbál elvegyülni a többiek között, még ha sok esetben ez ellentmond a te elképzeléseidnek. Beleszokni egy teljesen új életbe kockázatos. Vigyáznod kell a tetteidre, arra, hogy ne szóld el még véletlenül sem magad, hiszen borulhat akkor minden. Azonban idővel mint minden más ez is egyszerűbbnek fog érződni, megszokottnak. Néha szinte észrevehetetlen mennyire képesek vagyunk hozzászokni egy dologhoz vagy bármihez, ami az életünk mindennapos ritmusába férkőzik bele csak akkor, amikor már természetesnek hat. Tisztában vagy vele, hogy mindez a biztonságod miatt történik, de talán egy nap majd megtapasztalhatod milyen az, amikor nem kell az egyedülléttől félned vagy attól, hogy rád találhatnak majd. Addig pedig próbáld magad olyan emberekkel körülvenni, akik megkönnyítik számodra ezt a felfordulást, ami az életedre tört. Ha viszont az emberek nem váltanak belőled ki túl sok bizalmat, akkor keress valamit, egy helyet, valami elfoglaltságot, amibe kapaszkodhatsz és ami kizökkent abból, hogy bármikor is elhatalmasodjanak rajtad az életeddel járó kellemetlenségek. Szokták mondani, hogy semmi sem tart örökké. Ugyan ez pozitív dolgoknál eléggé rossz felfedezés tud lenni, de ugyanúgy igaz a negatív élményekre is. És talán egy nap neked is lesz lehetőséged arra, hogy újra visszakapj egy szeletet is a régi énedből még akkor is, ha már semmi sem lesz ugyanolyan, mint azelőtt. Szurkolok, hogy a jövőd jobban alakuljon, mint a múltad! Smile

Már nincs is más hátra, mint hogy meglátogasd az avatar-, név- és munkahelyfoglalót, és már kezdődhet is a játék!
Ha bármikor elakadnál, és segítségre lenne szükséged, keresd fel az oldal vezetőségét bátran!
Kellemes időtöltést és izgalmas játékokat kívánok!

mind álarcot viselünk
Dorian J. Lester
Törvényszegõ
ranggal rendelkezem
★ :
Bay Mikkelson A5148dd1afa664d72df11f6c10e743bd738a7db7
Bay Mikkelson 69b3735478064c9e37951b326e7b14d7030cfbbe
★ kor ★ :
37
★ családi állapot ★ :
Bay Mikkelson 477d5a1f914ac1562563843cf8487e02f2b133ba
#teamRaerian.
As dark as I am, I will always find enough light
to adore you to pieces, with all of my pieces.
★ idézet ★ :
Love is the only sane and satisfactory answer to the problem of human existence
★ foglalkozás ★ :
autószerelő
★ play by ★ :
Josh Segarra
★ hozzászólások száma ★ :
1804

Bay Mikkelson
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Elõtörténetek-
Ugrás: