Building a bridge to your heart | Christine & Filomena
Pént. Május 01, 2020 6:08 pm
Chris & Filo
True friendship comes when the silence between two people is comfortable.
Az életünkben az az ocsmány, hogy bizonyos dolgokat egyszerűen végig kell szenvedni. Mindig is utáltam, és bár kijelenthetem, hogy olyan messzire sikerült távolodnom a mások által „normális, hétköznapi életként” emlegetett nonszensztől, amennyire emberileg csak lehetséges - mindezt különösebb erőfeszítés nélkül téve -, úgy tűnik, ez a szirupos forró massza még így is belém kapaszkodik. Érzelmek... Sértve érzem magam, megbántva saját magam által. Hiába is próbálkozom, már nem tudom letakarni őket figyelmetlenséggel. Nem tudom letagadni őket. Addig a napig ment, amíg fel nem nyíltak szemeim és most valami eltört, nem tart meg többé a közöny és a fölényesség. Ettől elveszve érzem magam, kicsinek és sebezhetőnek. És amikor végül megírtam az emailt, amiben bocsánatot kértem - talán át sem gondoltam igazából. Felkavart talán a lakótárs és a vele elhozott rózsaszínes máz. Talán csak hiányzik. Talán csak megártott az a pohár bor. Kettő. Igazából négy után nem számoltam... Ha őszinte akarnék lenni magamhoz, akkor beismerném, hogy mindenképpen vágyom rá, hogy megismerjem jobban Christinet. Hogy a tulajdon két szememmel lássam, hogy emlékeztessem a szívem a helyes működésre, hogy pótoljam a hiánya által keltett űrt, és ha kell, akkor lemondjak róla. Elengedjem... Idegesen gyűröm hosszú, vékony bőrbe bújt ujjaimmal a felsőm végét tenyereimbe. Fel-alá járkálok a híd tövében, miközben tekintetem minden mellettem elhaladó szemeiben keresi őt. Hogy lehettem ennyire ostoba? Hogy ajánlhattam fel, hogy személyesen vállalom mindazt, amit megtettem?! Nem egyszer? De kétszer?! A csípőmmel neki koccanok a híd falának, ahogy megtámaszkodva gyűrűs ujjaimba temetem arcaim, majd egy laza, szántó mozdulattal végig söpröm szöszke tincseim, a tarkómon fűzve egymásba kezeimet. Miért bízna meg bennem?! Miért jönne el?! A szél lágyan fújja a faleveleket, nekem pedig kedvem támad sóhajtani egyet. Lélekfojtás. Egyetlen tüdőélesztés. A szívdobbanás reményt pumpál az ereimben, miközben kissé feszülten és ököl méretű gyomorral forgolódom. Késztetést érzek rá, hogy minden egyes embernél rákérdezzek, ő az-e, de végül csak nem teszem. Valószínűleg a fel-alá járkálásommal és az ideges vonásaimmal, elég feltűnő leszek. Szeretném rendbe hozni. Szeretném elmondani. Szeretném megismerni. És szeretnék bocsánatot kérni...