Nem tudok kiigazodni rajta, egyszerűen nem megy. Olyan ez a nő, mint egy két lábon járó rejtvény, aminek elfelejtették a megoldását a végére tenni csak azért nyomták a kezedbe, hogy az idegeidre menjen és összezavarjon teljesen. Mert ezt teszi. Az egyik pillanatban higgadt, a másikban robban, az egyik percben még elvisel majd még egy elteltével minél távolabb űzne magától. Hatalmas túlélési ösztönnel rendelkezik, ami a néha felszínre törő meggondolatlanságával együtt egy egész káosz sorozatot indít el és ami napok óta csak engem szed áldozatául. Életemben nem találkoztam még hozzá hasonló nővel, most mégis első sorból nézhetem végig milyen módszerekkel teszi még majd próbára a türelmemet. Noha az elmúlt időszakban meglehetősen sikerült közös nevezőre jutnunk, mégis elegendő csak elveszni Meghan íriszeiben, ahogyan a dokival történő beszélgetésünk közben felveszi velem a szemkontaktust és azt követeli, ami jár neki: mégpedig az igazságot. - Amit feltétlenül tudnia kell azt meg is osztom magával. A többi meg legyen csak az én dolgom. - tartom vele töretlenül is a kontaktus eme formáját, hogy ezzel is némiképp éreztessem vele: nem áll módomban az arcába hazudni, így biztosra veheti, hogy még hallani fog az említett történésekről. Ugyanakkor nem örülök, hogy Alaric felhozta az egész gyilkosság témát ezzel olyan kíváncsiságba űzve a kisasszonyt, ami miatt egy jó ideig képtelen lesz majd lehiggadni, de nem ez a megfelelő idő vagy a hely arra, hogy nemtetszésemnek ezzel kapcsolatban hangot is adjak. Jó pár vizsgálat ugyanis már ott liheg a nyakunkba és jó lenne minél tovább túlesni ezen, mert bár az emberek azt hiszik a struccpolitika hatásos módszer, amiről meg nem tudunk az elvileg nem is fáj, de én sose voltam az a személy, aki túl sokáig élvezte az édes tudatlanság velejáróját. Percekkel később azonban továbbra sem érzem magamat nyugodtabbnak és elég csak egy kis eltérés is a normától ahhoz, hogy a vészcsengők megszólaljanak a fejemben Meghannal kapcsolatban. Kórházba kellett volna vinnem. Felkeresni azt a dokit, akinek a rendelőjébe bejutottunk és hallgatásra bírni őt addig, amíg szakértő módon el nem végzi a feladatát, ahogyan azt én is teszem a saját területemen. Ott mindig tudom mi a következő lépés és álmomból felébresztve is ismerem a tervet. Nem okoz ugyanakkor az sem gondot, ha hirtelen kell megoldást találni egy felmerülő problémára mert otthon vagyok a témában és mellette azon emberek közé tartozok, akik nem blokkolnak le egy káosz szülte helyzet közepette, hanem abban érzik teljesnek magukat. Ellenben most tapasztalatlanul állok a szituhoz. És hiába hallgatom Phillipet meg a lebutított verziójú beszédét vagy tartom szemmel Meghant - pontosabban szinte minden lélegzetvételét, - ettől még ugyanolyan zűr és idegesség uralkodik el bennem, ami arra késztet, hogy valami dokit iderendeljek hozzánk vagy magát Alaricet, mert én idővel a saját hülyeségemtől fogok besakkosodni. Ezen pedig Meghan ájulással kapcsolatos kijelentése sem segít, ami azt a pohárnyi hideg víz semmit nem érő erejét is magával viszi, amit az előbb folyattam le a torkomon az átmeneti nyugalmam érdekében. A hölgyemény persze egyből visszavág mihelyst kifejtem ezzel kapcsolatban egészséges aggodalmamat és nem meglepően a doki korábbi ellenem felhozott érveivel támad le. - Még, hogy én húztam fel.. - szusszanok egyet, de szívem szerint (túl őszintén ugyan nem) de felnevetnék a helyzet komikusságán. - Az alvási szokásaimmal nincs gond, de amíg az én felügyeletem alatt van és én vigyázok magára addig az ájulása Meghan igenis fontos tényező számomra, amit nem fogok csak úgy félvállról venni. És ha az kell az elkerüléséhez, hogy különböző gyakorlatokat végezzen, akkor olyan biztos, mint ahogyan én itt ülök maga mellett, hogy azt is fogja csinálni. Nem parancs ez a részemről sokkal inkább egy ígéret a megtudott problémákkal kapcsolatban, ami akaratlanul is elraktározódott bennem mintegy fontos információ a megannyi másik mellett. Kezdeti kételyeim a vizsgálat alakulásával együttesen kezdenek elhalványulni, ám azt a helyzetet, amikor Meghan úgy dönt ő maga vet véget mindennek nem igazán tudom hova tenni. A megszakadt kapcsolatot persze az otthoniak sem díjazzák, de én addig nem vagyok hajlandó újra nekilátni a beszélgetésnek, amíg biztosra nem megyek hölgytársaságom szándékaival kapcsolatban. Időközben sikerül tisztáznunk a probléma forrását melyet az én elszakadt felsőmmel orvosolok, ám a kapott reakciót önmagamat is meglepve, de egy mosollyal fogadom, mielőtt tovább folytatnánk a megkezdett beszélgetést a többiekkel. - Ahogyan a kisasszony óhajtja. Az elkövetkezendő percekben nem csak a doki, de Chad is hasonlóképpen jelen van, én pedig szavak nélkül is próbálok szót érteni vele, amíg Meghan és Alaric egymás között tisztázzák a dolgokat. Tudja nagyon jól, hogy az idegbaj kerülget a cég miatt és a jelenlegi helyzetet sem fogom fel éppen rózsásan, de elég csak egy futó pillantást vetnem az arcára ahhoz, hogy nyugodtabban álljak a továbbiakhoz, már amennyire azt lehetőségeim engedik amikor éppen újra Meghan - nem éppen szó szerinti - megkínzására készülök. Óvatosan bánok vele, de közben úgy fordulunk, hogy a dokinak se okozzon gondot felmérni a sebet. Némiképp a hölgyeménynek szánt válasz is segítőkésznek bizonyul abban, hogy csakis a feladatomra összpontosítsak és szinte gépiesen követem a kapott utasításokat, hogy egyetlen lépéssel se érjek el hibát. Ez egészen addig le is köti minden figyelmemet amíg olyan kérdést nem kap társaságom, ami miatt legszívesebben kitekerném Chad nyakát, de ahhoz nagy szerencséjére túl messze van. Eleinte nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, elvégre csak azért csinálja, hogy elterelje Meghan figyelmét, de amikor engem is belekever ebbe ott nálam is pillanatnyi áramszünet következik. Már csak azért is mert a kapott válasz olyannyira meglep, hogy meg kell állnom a kötéscsere folyamatában. - Nincs jobb dolgod ennél, Chad? - az átmenetileg beállt csendet én töröm meg és ezt követően a folytatással sem maradok el sokáig. - Doki, feljegyzeteltél mindent? - Természetesen amit tudni akartam, arra választ is kaptam. - találja meg ő is a hangját, minek hatására bólintok egyet. - Fantasztikus, akkor innentől egyedül is menni fog. Később még jelentkezünk. - most én követem Meghan előbbi példáját és csukom le a laptopot ezzel megszakítva a kapcsolatot az otthoniakkal, majd szedem elő az új kötéshez szükséges dolgokat, amikből már nagyon sokkal ugyan nem rendelkezünk. - Ez páratlan élmény volt. Talán tovább maradásunkkal még a szexuális életünk kibeszélésére is sor került volna. Magamban mérgelődök, miközben a feladatom elvégzéséről sem feledkezem el, ellenben a haragom most nem Meghan felé irányul. - Ha jobban lesz, muszáj lesz körülnéznünk a városba, mert a kötszerekből is be kell újítanunk párat. Egy kicsit közelebb helyezkedne hozzám, amíg kicserélem? - kérem meg őt, végül szótlanul fejezem be a csere folyamatát, jóllehet a szavai nem igazán mennek ki a fejemből. Pontosabban az az egy kijelentése, melyet nem lett volna helyes kimondania és ahol a nemleges válasszal jobban megtudtam volna barátkozni bármi másnál. - Jól gondolom meg is vagyunk vele. - utoljára azért még végigmérem, hogy biztosra menjek. - Fázik még? Érdeklődésem közben a korábbi felsőt ismét a kezembe kapom, hogy rásegítve újfent összehúzzam annak cipzárját, de a folyamat végeztével felveszem vele a szemkontaktust, továbbra sem mozdulva az ágyról és mellőle sem, miközben kezem még egy másodperc erejéig a cipzáron marad. - Nézze el a partnerem viselkedését, amiért ilyen helyzetbe hozta. Néha úgy működik mint egy öt éves, de csak hogy tudja, nem származott volna problémája belőle, ha nemleges választ ad a kérdésére. - nyugtatom meg őt efelől, de miközben a kezemet elveszem a cipzárról, azért egy félmosoly megjelenik az arcomon gondolataim miatt. - Ne szépítsük a dolgot Meghan, hogy a nyakamat tekerné ki, ha mégis bepróbálkoztam volna. Emlékeimben a bátyjával történő telefonbeszélgetése térek vissza, ahol a biztonságával kapcsolatos kijelentése közben az én tekintetemet kereste. Mintha tartott volna a reakciómtól, holott szándékosan sose tudnám őt bántani, de az aktáját olvasva részben nem meglepő a bizalmatlansága velem szemben. Ugyanakkor egy részem úgy érzi muszáj ezt nyíltan is tisztáznia vele, mert olyan opció nincs, ahol ő komolyan gondolhatta volna ezt. Nem létezhet ilyen. - Korábban a doki felhozott egy témát és ígértem ezzel kapcsolatban egy beszélgetést. Megejtjük most vagy fáradt már hozzá? Listánk egyik pontjához tartozott, hogy ne kényszerítsem őt olyan dolgokra, amit nem szeretne megtenni, így ahelyett, hogy elküldöm őt aludni ahogyan az az én forgatókönyvem szerint be van tervezve, inkább ráhagyom most ebben a helyzetben a döntést.
Heroes always get remembered But you know legends never die
Abban a pillanatban, amikor érzed, hogy valami nem lesz rendben, az agyad hamarabb jelez, mint a tested többi része. A megérzéseim azt súgták, hogy ne forduljak be a kamera felé, amikor ez lett tőlem kérve, mégis megtettem. Alaric nem szolgált rá, hogy ellentmondjak neki, és Mr. Gillies sem azért parádézott itt a laptop előtt, hogy miattam álljon a művelet, ha már egy orvos segítségét kérte. Az egyik felem megértette a viselkedésének okát, nem minden egyes napon kell golyókat kiszednie védtelen nőkből, de azért nem minden felem sajnálta ennyire a férfit. Mr. Gillies mogorván ócsárol, előfordul, hogy oda sem kell néznem, de konkrét véleményt formál rólam anélkül, hogy tulajdonképpen ismerne. Vajon észrevenné a maga szemében a szálkát? Én is minősítem őt, és elhordom mindennek, szerintem már el is átkoztam őt, csak még nem tud róla. Bátorkodom csendes elszenvedője lenni az eseményeknek, ha már az előbb miattam jelentkeztünk ki nem akkora sikerrel. Megijedtem, hogy többen láthatnak pucéran, mint egy szaktekintély, aki már úgyis látott belőlem eleget egy héttel ezelőtt, és a velem együtt élő delikvens is kezdte felfedezni a testi adottságaimat. Nagyon vicces lenne, ha most itt ülne velem szemben Heather, mert megesküdne az égre is, ha ennyiszer kerülök valakivel kínos szituációba, akkor ott több van a háttérben, mint amit bevallanék magamnak is. A barátnőm ismert, és biztosan a gondolataimban olvasott volna. Bevallom, hogy elgyengültem a lasagne evés alatt, amikor felfedeztem a mellkasán és a vállán végigfutó tetoválásokat. A miértekre is kíváncsi lettem volna, de időben lettem leoltva és észhez is térítve. Semmi közünk egymáshoz, nem kell tudnom, hogy miért csináltatta, ki volt az ihletője, vagy éppen mit jelent. Az ilyesmi információkat a randevúzgató párok osztják meg egymásról, és nem olyan személyek, akik ki nem állhatják a másikat. A felsőteste vonzott több ízben is, megbámultam…nőből vagyok, ő meg nem az utolsó kategóriás férfi, azonban a jelleme és a viselkedése minden kezdeményezést kiölt belőlem, hogy ennél tovább borzoljam a kis agyamat. A fantazmagóriák ideje lejárt, és hiába láttam többet bele egy-egy pillanatba, az csak az én fejemben létezett, és ez a férfi az életben nem fogja hangosan hallani tőlem, hogy kívánom, vagy megcsókolnám a száját. Megfeszülök a bontogatás szakaszában, egy régi reflex emlékeztet rá, hogy a jobbomban lévő fájdalom nem múlt el, és bármennyire is erősnek mutatkozzam, a határaimat nem kellene átlépnem. A képernyőn túl két ember is minket vizslat, akár egy szakvizsgán, ahol én csak a beteg szerepét töltöm be, vagy éppen a bábét. Mr. Gillies a kért eszközökkel babrál, és immár Mr. Rutherford az, aki igyekszik beszélgetés szinten is részt venni a közös jelenetben. Az első bemélyesztése a jóddal, szinte a húsomig hatol, egészen le a csontokig. A fogaimat kell összeszorítanom, hogy ne ordítsak fel, de még így is bekönnyesedem, és kitör belőlem az utólagos jajveszékelés. Királylánynak is hívhatnak ezek után, de senkinek nem kívánom, hogy a helyemben legyen. A könnyeimmel küszködve próbálok a felszínen maradni, amikor is egy fura kérdés jut el a tudatomig. Miért kellene beszámolnom nekem három ember előtt is arról, hogy milyen volt az első csókom? Egy ideig hezitálnék, de megint jön a csípés, és sürgetik a válaszadásomat. Rávágom, hogy nyálas, mert mégis milyen lehetett volna, de a következő kérdéssel…még a szekundumot is elvágják keresztbe. Kitágulnak a pupilláim, és szótlanul meredek a képernyőre. Ryder Gillies-t megcsókolni? Megesküdtem, hogy erre én soha nem adok riposztot, de a fájdalom receptoraim mást gondolnak, és igen kicsúszik a számon az igen. Nem átgondolt felelet, és valahol lehet igaz is, de miért ismerném be? Megszeppenve szisszenek fel, hogy tereljem a figyelmet, de aki igazán kiakad, az az ellátóm, akiről az érdeklődés szólt. Ráförmed a barátjára, jó hogy nem húzza át a laptopon keresztül szegényt. Még én is halkan szemlélődöm csak, és összenézek Alariccel, aki hasonló gondokkal küzd, mint én. A beszélgetés fonalát ő maga vágja el azzal, hogy bontja a vonalat a kikért adatok után, én meg csak pillázok, hogy megint kettesben maradunk, és ott lebeg a ki nem mondott reflektálása a csókra. - Miért húzta fel magát ennyire? Ami nincs, arról nem is lehet beszélni. Szexelni mi ketten pedig nem fogunk. – jegyzem meg úgy mellesleg, de ekkor egy leheletnyivel erősebben szorítja el a vállamat, szóval megérzem, hogy mennyire nem tetszett neki a véleményem. – Még korai lenne nekem a városba rohangálni, azt sem tudom, hogy miképpen fog bevásárolni, ha nem hajlandó egyedül hagyni a házban. – folytatom az eszmecserét, de közben engedélyt kér, hogy közelebb jöjjön, amihez semmit nem kellett volna tennie, de biccentek, hogy tegyen a belátása szerint. Szótlanul köti át a mellkasomon a kötszert, még a kezemet is megemeli, ami nem akkora élmény, tekintve, hogy minden izmom húzódik, és majdnem beverek neki egyet, csak a kezem a másik irányba kanyarodik el, tehát a kis orra épségben marad. – Tökéletes munkát végzett, katona. – veszem cinikusra a figurát, de megrázom a fejemet. – Most nem fázom, talán az adrenalin éltet. – mosolyodom el, de valljuk be, hogy a szédülésem nem múlt el. A pulcsiját is rám segíti, és ahogyan felhúzza a keze megállapodik a két mellem közötti területen. A pillantásunk összeforr, és előbb őt fixírozom. – Nem bántott a kijelentése, szerintem felfújja az egészet, Mr. Gillies. – felelem neki halkabban, de hol járnak a szemeim, ha nem az ajkán? – Igen? Ez sosem fog kiderülni, hogy mit tettem volna, ha letámad. Maradjon a múlt titka…ahogyan a kérdés is, hogy reflexszerű választ adtam, vagy maga miatt kényszerültem megint hazugságra. Jó emberismerőnek vallja magát, akkor tud különbséget tenni hazugság és hazugság között is, nemde? – hajolok közelebb hozzá, de már túlságosan kevés választ el attól, hogy ostobaságot tegyek, de ő az, aki végül kiszáll a helyzetből. – Hajlandó igazat mondani nekem? Tudja, már nem hiszek abban, hogy képes rá, annyi mindent titkolt el, és az első benyomás sem volt túl pozitív. Nem alszok el, ha hoz nekem teát, de csak úgy vágjon bele a beszélgetésbe, ha mindenre felel, amit kérdezek, különben nem látom értelmét, hogy megint egymásnak zördüljünk. Még a játékot sem fejeztük be, és nyertem volna. Tart tőlem Ryder Gillies? – mosolyodom el pimaszul, de közben érzem, hogy a szédülésem egyre erősebb, és ahogyan előredőlök…a pólóját kapom el, és kapaszkodom belé az ujjaimmal. – Megfájdult a mellkasom…szoros a kötés. – erőtlenül szólalok meg.
It's so easy to...
think about love, to talk about love, to wish for love.
But it's not always easy...
to recognize love even when we hold it in our hands.
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
Nagyon finom műszer a lélek és bizonyos dolgok megbéklyózzák.
A bűntudat például vagy ha magunkba fojtjuk az érzéseinket, titkolózunk: óriási teher a léleknek.
Az efféle emberi eredetű súlyok ráakaszkodnak
és elnehezítik.
Chad megjelenése a képernyőn túlról nem tudom eldönteni, hogy ezekben a percekben nyugodtságot kölcsönöz számomra vagy éppenséggel csak felhúzza az agyamat. Részben az első lehetőségre voksolnék, hiszen partnerem mindig is azt a személyt jelentette az életemben, akire a legfőbb bizalmasomként tekinthettem. Elviselte a személyiségemet, amikor mások már rég hanyatt-homlok menekültek tőlem. Nem félt őszintének lenni velem és a képembe mondani, ha hibáztam, mert igen, rengetegszer megtettem még ha magamnak nehezen is vallanám be. Most viszont Meghan figyelemelterelése közben egyszerűen nem tudok vele szimpatizálni. Szinte látom magam előtt megelevenedni azt a kacifántos agytekervényeit, amik azt sugallják neki helyes döntés ilyet feltennie, holott tudja nagyon jól, hogy mennyire nem viselem el az ilyenkérdéseket sem. Elég alkalommal rágtuk már át magunkat a nem létező szerelmi életemen meg az ehhez fűződő emberi kapcsolatokon, hogy tudatában legyen miképpen reagálok még ha meg is említi ezt. Ő stabil kapcsolatban él, látja az élet napos oldalát ebből a szempontból, nekem viszont Camile jelenti az egyetlen kapaszkodót a két világ között, aki minden, csak nem stabil. Néha hisztérikus, máskor aggódó és a bűntudat fogja őt egyszer felemészteni, amiatt amit az exével tett. Ami közöttünk van minden csak nem egészséges, de legalább az érzelmekről nem diskurálunk. Nem vár haza munka után vagy kér számon, ha éppenséggel két órával később esek be a lakásom ajtaján, csak mert jól esett még egy-két plusz időt ráhúzni és lézengeni a cég épületén belül. Egyszerűen csak van, létezik mint egy levezető az egész napos feszültség után, de többet nem ad hozzá az életemhez. Chad azonban mindig az ellenkezőjére sarkall és valahol jól érzem, hogy a kérdését is emiatt tette fel. Miután Meghantól úgymond elköszöntünk a hét elején volt egy hosszabb beszélgetésem a partneremmel. Nem tudta feldolgozni az engem ért vádakat, melyeket félve ugyan, de elhitt rólam. Ugyanakkor egy gyenge pillanatában azt is bevallotta, hogy a kisasszony mennyire rendes nő valójában és egyáltalán nem érdemelte meg, ami vele történt. Kedvelte a szókimondóságát és a leleményességét amiatt, hogy felkutatta őt. Én ugyan pont az ellenkezőjéről tudnék nyilatkozni az utóbbival kapcsolatban, de többet nem is vártam a partneremtől. Mindenesetre jól tudom, hogy mélyen belül élvezi ezt a szituációt. Szinte jót mosolyog mikor nem látom amiatt, hogy egy nővel - egy általa értékelt és kedvelt nővel - vagyok összezárva napokon keresztül, akinek elég volt egy perc ahhoz, hogy kiforgassa önmagából az életemet. Talán épp emiatt reagálok ennyire hevesen mihelyst a kérdése kimondásra kerül és szakítom meg a külvilággal a kapcsolatot, mielőtt olyan témába mennénk bele, amit már nem tudnék eltűrni. A szobában eluralkodó csend vesz körül minket és leginkább a kötéscsere az, ami leköti minden figyelmemet, mégsem tudok teljes mértékben elzárkózni attól, hogy ne osszam meg a véleményemet az előbbiekkel kapcsolatban. Meghan azonban lazábban áll az egészhez és ez még inkább erősíti azt a gyanúmat, hogy a kérdésre adott válasz bizonyára csak egy kamuszöveg volt, amivel kábíthatta az otthoniakat. Ezt pedig magamhoz híven részben megnyugvásként élek meg, de a haragom továbbra is töretlenül velem marad. - Végre valami, amiben egyetérthetünk. Meghan gyönyörű nő és ha más körülmények között találkoztunk volna, bizonyára gondolkozás nélkül kikezdenék vele - többször is -, de ebben a helyzetben túl sok a buktató és túlságosan is vékony az a határ, ahol az egész nyolc évemet kidobhatom a kukába, ha nem a megfelelő módon járok el vele kapcsolatban. Az ő ügye még közel sem lezáratlan és bár a helyzetünk azóta sok szempontból megváltozott, de egy percre sem felejtettem el kicsoda ő és miken esett át eddig az áldásos pontig. A kötéssel való zsonglőrködés közben felhozom a közeljövőben meg-kell-hogy-történjen terveimet, ám a kivitelezése valósággal még jobban inkább kérdéseket hagy hátra mint válaszokat. - Nem fogom egyedül hagyni, ez a továbbiakban sem fog változni. Szóval türelmesen malmozunk egymagunkban, amíg a helyzetünk nem lesz jobb. Caitlynt még sem kérhetem meg állandóan, hogy a futárunk legyen. Egy idő után őt sem tarthatom fel csak fél-igazságokkal, noha olyan nőnek tűnik, aki még azt is elhinné, hogyha a ma éjszakai csillaghullással kábítanám őt, amihez aligha értek valamit. A katonás megjegyzésére akaratlanul is égnek emelem a tekintetemet - jóllehet különösebb véleményt nem formálok mellé -, ezt követően pedig a felsőt is ráügyeskedem, ámbár az utolsó pillanat elérkezése során megakasztom magamat az ösztönszerű mozdulatsorban. Gondolataim ugyanis még mindig a csókkal kapcsolatos kérdéskörre törekednek és nem hagynak nyugton, amíg nem tisztázom ezt teljesen a hölgytársaságommal. Mármint az utálatával tudok mit kezdeni, de az ellenkezőjével..? A visszakapott kérdésének hatására azonban magasba szökik szemöldököm és akaratlanul el is mosolyodok mellé. - Elég kár, hogy egyik alkalommal sem volt képes a szemeimbe mondani a válaszokat és valójában most sem tud oda nézni. Még a hülyének is nyilvánvaló lenne, hogy egyáltalán nem a két szép szemem világa köti le őt. Ugyanakkor tovább a húrt aligha akarnám feszíteni kettőnk között, így egy éles témaváltás közepette felhozakodok az Alaric által említett gyilkosságokkal. Ő tudni akart róla, én meg akkor ígéretet tettem, hogy beavatom őt. Azt viszont sosem mondtam, hogy milyen mértékben teszem meg, amit ő most galád módon fel is használ ellenem. - Sosem hazudtam Meghan, csak nem mondtam el mindent. A kettő között van különbség. - javítom ki őt szokásomhoz híven, ellenben a kérdése és ez az alkupozíció, amit teremt akaratlanul is szélesebb ívre kényszeríti mosolyomat. - Nem ártana finomítanunk azon a listán. Úgy tűnik túl nagy játszóteret hagytam magának. - nem cáfolom sem értek egyet kérésével, noha a következő válaszomat szeretném szemtől szemben a tudtára hozni. Ezért, hogy figyelmét csak és kizárólag magamra tereljem ujjamat az arcára vezetem és egy szemkontaktusba vonom bele őt, melyet nem engedek neki megszakítani. Csak, hogy éreztessem vele, én képes vagyok így is válaszolni neki. - Nem tartok magától, Meghan Montilio egy cseppet sem. Vajon most hazudok? Továbbra sem szakadok el íriszeitől, noha a következő pillanat épp motiváló ahhoz, hogy mégis megtegyem. Két keze a felsőmet szorítja és a kötésről beszél, mely ezek szerint túl szorosra sikeredett. - Ne fészkelődjön annyit, mert attól jobban fog fájni. - röpke pillanat erejéig mérem fel arcának vonásait, mielőtt újfent leszedhetném róla a felsőjét, hogy jobban odaférjek a kötéshez. Apránként fejtem vissza róla a kötést és addig teszem ezt, amíg jó pár réteg belőle a tenyerembe nem marad. - Jobb így? - a megerősítésére várok, addig nem is folytatom tovább, de a keze még mindig az én felsőmet szorongatja. - Lassan vegye a levegőt és hunyja be a szemeit. Valahol azt olvastam egyszerűbb kizárni a külvilágot. - vállat vonok olyan -honnan tudhatnám én?- jelzéssel egybekötve. - Ha pedig ez működik, akkor továbbá a felsőt sem kell letépnie már rólam. Ugyan hangomban némi komolytalanság húzódik meg, mindazonáltal óvatosan elkezdem a kötést is visszahelyezni rá, most viszont már lazábban és ügyelve arra, hogy sehol se akadályozza őt a továbbiakban. Elkészülésem alkalmával nézek fel csak arcára és szúrok ki egy kósza tincset melyet egy alig érzékelhető mozdulattal visszaigazítok a helyére. Mintha valami rendszertelenséget találtam volna, ami kijavításra várt. - Hogyan érzi magát? Rendben van a mellkasa? Most kevésbé szorosabbra kötöttem. - teszem fel kérdéseimet, ellenben a csengő ezt a pillanatot választja arra, hogy visszazökkentsen minket a jelen pillanatába, én azonban nem mozdulok, amíg biztosra nem megyek Meghan hogyléte felől. - Úgy tűnik annak a beszélgetésnek még várnia kell, amíg lerázom Caitlynt. És amint hallotta, ez nem csak egy kamuszöveg, hogy megússzam a dolgot. - fűzöm hozzá még futtában.
Mr. Gillies feltartóztatatlanul morog a kötéscsere közepette, nekem meg úgy kell helyezkednem, hogy lépést tudjak tartani vele, meg a testemmel is. Fáradtnak érzem magam, a gyomrom, mintha liftezne, de közben nyomja is a hólyagomat. Komoly kettősség veszik el bennem, és ki tudja még, hogyan is ábrázolnám metaforikuson a kezemben lejátszódó folyamatokat. A zsibbadás az ujjbegyeimben kezdődik, de a felkaromban már a húzódás veszi át a szerepet, ahogyan a mellkasom is nehézkesen emelkedik a szervezetem parancsára. A hőemelkedés megállt, azt hiszem, hogy nem vagyok lázas, nem fázom minden porcikámban, a takarók és a pulcsi megvédett egy darabig, inkább az a bántó, hogy szédelgek. Szünetmentesen dőlnék el, és ha nem is annyira feltűnő a tünet, még érzem, hogy forog velem a szoba, és a berendezés is. Gyengének érződik a porhüvelyem, egy hosszas éjszakai sorozatmaratón után érzem azt, hogy ülve is el tudnék aludni, de túljutva a holtponton már nem megy olyan egyszerűen. Az elalvás akkor ment volna, amikor eldöntöttem, hogy kártyázni fogunk, de az is félbemaradt, hogy lebonyolítsuk ezt a kellemesnek nem mondható beszélgetést. Alaric kedvesen állt hozzám, meg is tudtam egy-két dolgot a főnökéről. Mr. Gillies nem tartozott a jó alvók közé, ahogyan én sem, mert minden kis zajra felébredtem, de igényeltem a napi nyolc órát is a harmincon túl. Nem szerettem korán kelni, és sportolni. Heather rendszerint kitalált valami mozgásformát, eljártunk egy időben jógázni, az edzőterembe futni, de nekem egyik sem vált be. Mindig azt mondta, hogy lusta vagyok, én egyszerűen nem szerettem a monoton tevékenységeket. A lovaglás alatt legalább érintkezem egy állattal, és tetszik, hogy el kell nyernem a bizalmát. Azok az órák is abbamaradtak, pedig szívesen mentem volna még, ha tehettem volna, de felgyorsultak az események az életemben, és már az sem volt biztonságos, amiről azt hittem, hogy működik. A szökésemmel fellélegezni kívántam a történtek után, és írni egy keveset, megadni a határidőre kért első három fejezetet, de az ihletet elfújta a szél, és Ryder Gillies, de ebbe most ne menjünk bele, mert menten sírva is fakadok, ha szóba kerül a munkám, és a jövőm egy nagy kérdőjellé alakul át. - Akkor meg nem értem, hogy mit görcsöl rajta. – vonom fel az egyik szépen ívelt szemöldökömet a nemtetszésem jeléül, de bátorkodom előre is mozdulni, hogy megkönnyítsem a kötésnek a felgöngyölítését, de annyira elbabrál vele, hogy tulajdonképpen egy helyben toporgunk hosszúnak tűnő percekig, és csak a levegő tartja egyben a csomót a kötszer végén. – Eddig sem hagyott volna egyedül, gondoltam, hogy ezután sem fog, de vallja be, hogy nem fog menni a kettő egyszerre. A boltot nem hagyhatja ki, ennie kell, meg aludnia is, annak ellenére is, hogy kb. minden áldott másodpercben rajtam csüng, bár azt hozzá kell tennem, hogy este úgy bealudt, hogy nem tudtam felkelteni. Le is lőhettek volna. – jegyzem meg szurkálódva, ha már nem akarja befejezni a témát, és érzékeltetni, hogy ő sincs hibátlanul beprogramozva. A lövést már fel sem hozom, mert újra egymás hajába kapnánk bele, hiszen részben az ő figyelmetlenségének, vagy éppen kegyetlenségének is köszönhető, hogy majdnem odavesztem. A kiszökésem után megbilincselt, de most az égvilágon nem alkalmazott semmi retorziót. A kötés végeztével a cipzáros felsőt aggatja rám, és húzná fel a nyakamig, de ezzel is a csigához hasonlítanám, mert ahelyett, hogy ellépne tőlem, még rá is tesz egy lapáttal a csókkal való rejtélyre. – Nem hazudtam Önnek Mr. Gillies, ha erre gondol. – a kérésének megfelelően oldalra fordítom az arcomat és a barna lélektükreimmel az övébe furakszom, hogy egyetlen másodpercre se nélkülözzön. – Sosem meri kimondani előttem, hogy valójában mire gondol. Felháborodik, hogyha arra kérem, hogy ne fogdosson, de azért láttam én is, hogyan vizslatott végig, vagy a zuhany előtt. Mi tagadás, hogy kettőn áll a vásár. – hangsúlyozom ki a végét, de valahol félúton elakad a lélegzetem is, mert a hasamat nyomja a kötés. – Igazán? Ne akarjunk belemenni a részletekbe. – az alkarommal kapom el, és szorítom az ujjaim közé az anyagot. – Ha jól csinálta volna meg, akkor most nem bántana… - préselem ki a maradék szén-dioxidot, aztán megvárom, hogy lefejtse rólam a felsőt, és visszagörgesse a kötszer végét. A lapockáim hálásan repülnek szét, és be is görnyedek egy kevés ideig, azonban stabilan belé kapaszkodom. Nem feleselek neki, amikor visszatartom három másodpercre a lélegzetemet, és csak lassan engedem ki. Segít egy fokkal egyenesebb testtartást felvenni, de ami igazán kizökkent, hogy a művelet végén meg is jegyzi, hogy belé csimpaszkodom. – Elnézést. – húzom el a kezemet, mintha vassal égettem volna meg. Nem szeretem, ha a nyilvánvalóra hívják fel a figyelmemet, vagy kellemetlen szituációba hoznak egy esetlen mozdulatom miatt. Sosem fogom megérteni, hogyan képes egyszerre törődő és tapló is lenni ugyanaz a személy. Az arcomba hulló egyik tincset igazíja vissza a fülem mögé, és amint összekapcsolódik a tekintetünk, megint azt érzem, hogy zavarba hoz a közelségével. – Köszönöm már jobban vagyok. – felelem neki őszintén, és a pulcsi ellenkezését követően még a lenti csengő is megszólal. – Várnék én, de azt hiszem, hogy el kell halasztanunk mindenképpen a beszélgetést. Tegye a dolgát Mr. Gillies, pont megint annyira lettem kisegítve, mint néhány nappal ezelőtt. – amennyiben már nem tüsténkedik körülöttem, akkor fogom a kis takarómat és azzal együtt mászom vissza az ágyba. Érzékelem, hogy még nem hagyta el a terepet, de nem veszek tudomást róla. A laptopot is a másik oldalra tolom át, és a párnát a hátam mögé igazítva hajtom rá a fejemet. – Tudja mit…talán egy másik helyzetben kívántam volna, hogy megcsókoljon. Most csak azt érzem, hogy még távolabb kerültünk a kiindulási bázistól, katona. – ernyednek el a kezeim, és már nem szorítom úgy a párna anyagát sem. Az álmosság horderejűen dönt le a lábamról, és mire megfogja a kilincset, már be is hunyom a szemhéjamat. – Ne zaklasson. – ásítok egyet az orrom alatt, de a fájdalom és a kevés alvás megteszik a hatásukat, mert könnyedén szippant be a sötétség.
It's so easy to...
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
A bűntudat például vagy ha magunkba fojtjuk az érzéseinket, titkolózunk: óriási teher a léleknek.
és elnehezítik.
Eddig sem tagadtam és ezután sem fogom, hogy a megszokott élményeimen kívül helyezkedik el kettőnk szituációja, melynek nem minden elemével vagyok még teljesen tisztában. Szeretném megérteni, nem, inkább uralni mindezt és felülkerekedni rajta, hogy ne legyen ennyire összezavaró és olykor még kényelmetlen is. Az együttéléssel utoljára egyetemen adódtak gondjaim, azóta pedig oly módon elszigeteltem magamat az emberektől és attól a tudattól, miszerint bárki mással magamon kívül osztozkodni kelljen a személyes teremen, hogy ezt a szituációt melynek most részesei vagyunk aligha tudtam könnyedén elfogadni. Azt viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy egy olyan nővel kell gyakorlatoznom ennek érdekében, aki idestova már egy hete hurrikánként söpör végig az életemen és esze ágában sincs félmunkát végezni. A webkamerás beszélgetésünk első fele némiképp a tervek szerint zajlik le, miközben a vizsgálatoké lesz a főszerep. Alaric jegyzetel, én elvégzem helyette a házi feladatot, Meghan pedig a legkevesebb ellenállással tűri végig ahogyan éppen őt tapogatom végig akár a nyaka környékén, akár pedig annál lejjebb. És noha ez önmagában nem éppen okoz problémát, gondolván egyikünk se jegyzi meg a másiknak ezeket a kellemetlenségeket, ha már a nagyobb cél vezérli őket, de Chad a kérdésével tesz arról, hogy mindez másodpercek alatt a kardjába dőljön. Nem vagyok tőle boldog, egy cseppet sem repesek örömömben amiatt, hogy ez szóba került közöttünk és ezt Meghan is könnyedén észreveszi rajtam, amikor hirtelen döntéstől vezérelve megszakítom a többiekkel zajló beszélgetésünket. Nem akarok neki magyarázkodni, hogy miért is helytelen mindez. Nem vágyom arra, hogy kibeszéljük a bennem dúló haragot, mert bár nem akarok szembesülni velük, noha éppenséggel tisztában vagyok Chad esetében mire is ment ki a játék ezzel. Ha már a helyzet ellen nem tud mit tenni, hogy össze vagyunk zárva, így hátulról támadva töri ránk képletesen is azt a bizonyos kaput és próbál javítani az egymáshoz való hozzáállásunkon. Mondhatnám, hogy a kialvatlanság és az éhség páratlan duója szórakozik velem, de nem ez az első alkalom, hogy nyúlbéla haverom így jár el velem szemben. Azt viszont merem remélni, hogy tisztán emlékszik mindenre, ami a legutóbbi alkalomkor történt és még idejében elveti az idióta ötleteit. Meghan kötéscseréje viszonylag eseménytelenül halad és szinte már berögzült mozdulatsorokkal végzem el úgymond a küldetésemet. A ház elhagyása azonban központi témává válik közöttünk, melyet Meghan képes úgy csűrni-csavarni, hogy még maga ez az ártatlan felvetés is a végén ellenem irányuljon. - Én pedig lehettem volna kétgyerekes apuka ennyi idősen, mégsem lettem. Olyan lehetőségekről beszélgetünk melyek meg sem történtek. És csak hogy tudja, előbb lőttem le volna én azt, aki ide hívatlanul bejön. - Még félálomban is. De ki az aki szeret úgy igazából kérkedni? Bevallom, a csókkal kapcsolatos kérdés megbeszélése nem éppen az elképzeléseim szerint zajlik. Fejben valahogy úgy játszódott le a egész, hogy én a sajnálatomat fejezem ki Chad helyett is, Meghan meg a fejemhez vágja, hogy igenis kényelmetlenül érintette őt ez a kitérő és már megint baromira nem vagyunk professzionálisak. Ehelyett azt veszem észre, hogy a közöttünk lévő távolság vészesen fogyatkozik, Meghannal pedig az igaz vagy hamis kérdéskört feszegetjük, miközben valahol mindketten húzogatjuk annak a bizonyos oroszlánnak a bajszát. A mosoly meg mely eddig teliholdkor mutatkozott csak meg most mégis ott tündököl az arcomon és értékeli a kisasszony bátorságát, amivel megajándékozza személyemet. - Értékelem, Meghan. Jó tudni, hogy őszinték vagyunk egymással. - De vajon a csókkal vagy a biztonságával kapcsolatban nem tette? Mégis úgy érzem nekem lesz nyugodtabb éjszakám, ha inkább meg se tudom a választ. - Ha már megvolt a kölcsönös terepszemle és mindketten lebuktunk, akkor akár le is zárhatnánk ezt az állást döntetlenre, nem gondolja? - a szemöldököm magasba szökik érdeklődésem közepette, ellenben eszembe se jut, hogy letagadjam az ellenem felhozott vádakat. Mint mondtam, Meghan szép nő, én meg lássuk be nem vagyok vak. A hirtelen rosszulléte egy vödör jeges vízként funkcionál kettőnk pillanatába, én pedig egyből cselekszem, hogy megfosszam őt kellemetlenségeitől. Türelmes vagyok vele, holott érzem magamon a korábbról már megszokott idegességet, ami addig nem is igazán fog csillapodni, mig meg nem kapom Alaric feljegyzéseit. Meghan viszont a kötés lefejtése után némiképp jobban lesz, én viszont ezt kérdésekben történő érdeklődéssel is szeretném alátámasztani, addig pedig nem is mozdulok mellőle. A korábbi közelség számomra kellemetlen valója hirtelenjében háttérbe szorul és most azt se bánom, hogy a hajával kell foglalkoznom egészen addig, amíg egyértelmű kijelentése és a csengő jelzése után újra vissza nem változik jégkirálynő mivoltába és még a korábbi beszélgetést is megtagadja, amiért valósággal könyörgött percekkel előtt, mielőtt az alvásra voksolhatna. Én komolyan nem értem ezt a nőt! Caitlyn csicsergő és kedveskedő hangja most olyan, mintha kalapáccsal ütlegelnék a fejemet, mégis segítőkészségét nem tudom csak úgy semmibe venni. - Mindent hoztam, amit felírtál és még pár dolgot hozzáraktam, ami szükséges lehet nektek. Csokit is, bár tudom, hogy azt mondtad nem kell, de jól fog jönni. Marcie hogy van? A tekintete a lépcső irányába terelődik, az enyém pedig továbbra is rajta állapodik meg. - Volt már jobban is. Visszaaludt. Caitlyn csak lebiggyeszti az ajkát végül színpadiasan sóhajt egyet. - Oh, szegény drágám! Van egy csuda-jó leves receptem, ami gyógyír minden problémára. Már be is vásároltam magamnak a hozzávalókat és mihelyst hazaértem meg is csinálom a párodnak. Ne aggódj, sec-perc alatt jobban lesz és ott élvezhetitek a kirándulásotokat ahol abbahagytátok. - kuncogva bök a mellkasomba, mint amolyan érted-hogy-értem jelzésként, mely miatt az én arcomra is mosoly kerül. Ha tudnád Caitlyn, hogy én mennyire de értek mindent kivéve azt a nőt, aki odafent van. Szomszédunk még egy bő tíz percig ecsetelte mit látott, mit hallott, mit vásárolt melytől szinte úgy éreztem mintha az elválás neki fizikai fájdalommal járna. A vásárolt dolgokat elpakolom a megfelelő helyükre, de még egyelőre magam sem tudom miképpen álljak neki az étel elkészítésének, egy valamit azonban ha már lehetőségeim is így engedték megteszek előtte, hátha addig a gondolataim is helyreállnak. Még utoljára ellenőrizem a bejárati ajtóhoz tartozó riasztót, aztán az emelet felé veszem az irányt, de most kivételesen nem Meghan szobáját közelítem meg. Chaddel az elkövetkezendő öt percet beszélem végig és nagy erőfeszítéseket kell tennem annak érdekében, hogy ne üvöltsek vele a korábbi miatt, amíg az egyik nagyobb szobát az emeleten berendezem. Az ágyra plusz párnákat rakok, a laptopot időközben átviszem és vele együtt a sporttáskámat is a tartalmával együtt. Partnerem gyors összefoglalót tart, de én leginkább a hogyléte felől érdeklődök. Nem felejtettem el, hogy a mérgezett vizet akkor neki szánták, ő pedig ragaszkodott ahhoz, miszerint értesítve legyen bármiről, ami őt érinti. Chad a 'vihar előtti csendként' írja le az állapotát, ez viszont egyáltalán nem nyugtat, sőt épp ellenkezőleg hat rám, így gyorsan korrigálja elszólását mielőtt idegbajt kapnék. A semmi gyanúsat nem észleltek a többiek pedig határozottan jobban kedvez nekem. Az idő már lassan fél 12 körül jár, én pedig elégedetten konstatálom a nagy szobában elvégzett alakításokat, egy valami azonban még hiányzott a képletből. Meghan még mindig az igazak álmát alussza, én pedig óvatosan emelem ki őt az ágyból vigyázva arra, hogy ne ébresszem fel és sérülést se okozzak neki, majd viszem át a nagyobb térbe. A listában kitértünk az együtt alvásra, én viszont tuti, hogy nem fogok abban a cukormázas gyufásdobozba beszorulni. Egy nagyobb párna eligazítása után helyezem le őt az ágyra és takarom be. Itt melegebb van, mint odaát, ami nekem azzal ér fel, mintha a pokolban tengődnék, de neki minden bizonnyal hasznára válik majd. Azt viszont még mindig nem találtam ki mit dobhatnék össze étel szempontjából, ezért átmeneti megoldásként egy csokit bontok fel magamnak a tegnap az érkezésünkkor vásárolt dolgok közül, majd leülök mellé az ágyra, hogy a telefonon böngésszek valamilyen az én tudományomnak is megfelelő receptet. Öt perc és újabb három elvetett recept után egy párnát helyezek a fejem mögé és kinyújtom a lábaimat a kényelmem érdekében. Néha oldalra pillantok a mellettem fekvőre, de a figyelmemet most leginkább a receptek sokasága köti le, amiből mégsem tudok választani. Már magam sem tudom mennyit nézhettem át, de a meleg időjárás és a kényelmes fekvőhely felszínre hozza azt az énemet, ami eddig megtagadta a fáradtságot. Még egy utolsót megnyitok, de az elkészítési folyamathoz már nem jutok el, mert valahol az utolsó két hozzávaló között engem is elnyom az álom...
Egy hang a fejemben azt sugallja, hogy ez nem lehet valós. Nem lőhettek meg, csak álmodom, és ebből az álomból hamarosan a hazatérő testvérem, vagy a barátnőm fog felkelteni. Áltatom magam, most már nemcsak a testem rab, de a mentális épségem is. Ki fogja elhinni nekem, hogy ez mind velem történt meg? Hogyan fogom feldolgozni, hogy veszélybe került az életem? A forgatókönyv más, de évekkel ezelőtt is hasonló szakaszokon mentem át, mire eljutott a tudatomig, hogy majdnem megöltem Damiant. Akkora ütést mértem a koponyájára, hogy a halál megváltás lett volna neki. Elszabadult bennem egy fékezhetetlen erő, azt akartam, hogy fájjon neki, ahogyan nekem is. A lelkem ebben a sötétségben táncolt, megfürösztöttem a gonosszal, és a bűnt elkövetni nem is volt nehéz. Egyetlen percet vett igénybe, hogy a baseballütővel egy hatalmasat suhintsak. A törtrésze alatt is gondolkodhattam volna, de túlságosan elragadtak a túlélési ösztöneim. Hónapokkal ezelőtt terveztem már, hogy elhagyom, de nem volt elég merszem hozzá. Meg kellett volna tennem, ez most már nem kérdés. Megkárosítottam, és az életem végéig viselni fogom ezt a béklyót. Gyilkossá avanzsálódtam, ugyan nem oltottam ki az életét, mégis élőhalottá változtattam át. A szüleivel sosem találkoztam, nem is engedte nekik Trevor, hogy lássanak. A fiuk kegyetlenségét úgysem ismerték volna el, ő volt az egyetlen nagy és erős gyermekük. Mit kellett volna mondanom nekik annak idején? Egy szörnyeteget hoztak a világra, a megnyerő külső egy javíthatatlan poklot rejt? Az ő szemükben én vagyok az, akinek bűnhődnie kell, és igazuk van. Nem aludhatok nyugodtan, ha közben tudom, hogy egy távoli kórház ágyán a gépek tartják életben azt a férfit, akit egykor szerettem, de mostanra csak a bűntudat téríthet vissza abba a bizonyos szobába. Látogattam, nem mondtam el senkinek, de havonta egy alkalommal betévedtem a részlegére, és akkor meséltem. Sosem volt értelme a jelenlétemnek, de enyhítenem kellett a saját kínomon. Megfulladtam volna, ha akkor nem lépem át a küszöbét. Megtettem, és megváltam tőle, de normális körülmények között kellett volna. Mennyi feltételes mód, mennyi kiábrándult mentegetőzés. A pszichológusom szigorúan megtiltotta eme mérgező gondolatcsírákat, de most képtelen vagyok másra gondolni, amikor egy idegen férkőzött az intim területemre. Nem Mr. Gillies az, akivel csatát kell vívnom, nem ő az egyetlen, akinek a csend néha áldás, néha meg a legrosszabb társ a hosszúra nyúlt beszédek között. Nekem az a talányos idegen az ellenségem, aki meghúzta a ravaszt. Célt szeretett volna érni, de a miért...ez a hangsúlyos. Én tudtam annak idején, hogy ki a báránybőrbe bújtatott farkas, de most képtelenség arcot társítani mellé, csak egy kép nélküli árny. Az életemet követeli, és szorosan húzza rövidebbre a nyakam köré fonódott hurkot. Meg fog ölni, és ehhez kétség sem fér. Nem lesz mindig akkora szerencsém, hogy valaki megmentsen. A hercegek a meséből nem léteznek. Egyedül csakis én tudok tenni ellene. Megfordult-e a fejemben, hogy amint lábra tudok állni, elmeneküljek-e Ryder Gillies közeléből? A válasz igen. Gyenge vagyok, és a testem rabja, de nem mindig lesz így. Nem akarom hamis illúzióba ringatni a tudatomat, hogy mellette biztonságban leszek. A legmélyebb félelmet még egy biztonsági cég vezetője sem tudja megmásítani. Hazudtam neki, amikor Trevor a telefonvonal másik oldalon feltette azt a bizonyos kérdést. Kiben bízhatnék? Abban a férfiban tuti nem, aki még engem is megfenyegetett, és majdnem otthagyott. A protokoll kettőnkre nem harmonizál, megkárosítottam az elméjét, olyan kérdésekkel bombáztam, ami nem tetszett neki, és ezzel aláírtuk mindketten azt a szerződést, ahol férfi és nő között nem lesz nyugalom. A paranoia és a halálfélelem együtt kínhalmazt eredményez. Összehasonlítom az első találkozás alkalmával megismert férfit, és a mostanit. Alapjaiban a bezártság teszi, de mintha változott volna, de a józanságom nem engedi, hogy elvakítson a gyengeségem. Az oroszlánok elé vetne, amint visszaérünk. Nem vihet vissza New Yorkba, ki tudja, aztán kinek a kezére kerülök. Belegondolni is szédítő, de tartok tőle még most is, hogy elhagyta a szobát, és kicserélte a kötésemet, hogy bántana. A szemében ott van az a tűz, az a megmagyarázhatatlan késztetés, hogy tegyen valamit…és mi lesz, ha a haragjának én leszek a középpontja? Meghan, te hibbant vagy! Elhozott a háztól, bekötözte a sebedet, és ellátott. A pánikodból húzott ki, nem süllyedtél el vele együtt. Vonzónak találod a szája sarkában található anyajegyet? Okosnak véled a gondolkodásmódját? Félelmetesen szenvedélyes, ahogyan a karja köréd fonódik? Nem bízhatsz benne, és mégis úgy teszel, aki egyetlen csókjáért meghalna. Annyi sületlenség fordult meg a fejemben, hogy az alvás mellett döntök. Izzadok, és fázom egyszerre. A lúdbőrös karomat a takaró alá gyűröm és hosszan bámulva a zárva tartott ajtót, csak megsemmisülök. A felismerés futótűzként terjed el az ereimben. Meghan tetszik neked ez a férfi, és habár az ellenszenved erősebb, mégis a pulzusod megemelkedik, ha hozzád ér. Nem olvaszt el, de megenyhült a jeget takaró páncélod. Évek óta nem volt rá példa, hogy valaki bosszantson és mágnesként húzzon egyszerre, de ő. – Ez nem a valóságom. – ismétlem meg önmagamnak címezve a sorokat. Álom, melyből hamarosan felébredek. Örvényként sodródom az árral, és csak arra fókuszálok, hogy ne essek le az égből. A kezemet oldalra tartva a szél kap bele, és visz előre a levegőben. Az égboltot sötétség uralja, de aranypettyezett pontocskák emlékeztet rá, hogy mennyire is szép az éjjel. Behunyva tartom a szememet, és a tüdőmbe engedem ezt a szabadságérzetet. Az íze olyan, mint a vanília. Édesen tökéletes. Milyen régen ettem vaníliás fagylaltot. Édesanya mindig azzal lepett meg, ha szomorú voltam, vagy nem találtam önmagamat. Lejjebb ereszkedem, az orromba szökő illatáradat a friss, esőtől megszabaduló tájra emlékeztet. Micsoda különleges élmény ez. A számban összefut a nyál, és a kezemmel előrenyúlok, hogy megszorítsam a felhőt, vagy ezt a mezőt…az eső után. Közelebb férkőzöm hozzá, az arcom máris a földdel egyenlő. A portól csak még jobban azt érzem, hogy a természetben lenne a helyem. Meleg van, de a kellemes meleg, a két karomat öleli körbe. Az illat erősödik, ahogyan az orromat belefúrom a fűbe, és ekkor megrázkódom. Az ujjai a hamvas földet kaparják fel, de amint felnyílnak a barna íriszeimet rejtő héjak…a csend és a színek eltűnnek. A légzésem aprólékosan gyorsul fel. A tapintásom egy mellkason pihen meg, és az orrom…egyenesen az ajkaimmal együtt egy férfit követelnek. Puha és borostás álla velem kapcsolódik össze. A szárnyaimat elvesztve még félig a mezőn vagyok. Az illat ugyanaz, de egy pólóban gabalyodva kapaszkodom. Mi történt? Odakint félhomály uralkodik el, kótyagosan pillantok fel a hosszú szempilláim alól az anyajegyre…és leesik. Totálisan hozzá vagyok préselődve Mr. Gillies-hez. A felismeréstől nyelek egy nagyot, de a kezem a pólója alatt matat, és ahogyan kihúznám, úgy fordulna el tőlem, vagy térne észhez, ezt még nem sikerült megfejtenem…a kezem lejjebb csúszik, és igen…a két combja közé ékelődik be. Bármelyik férfinak állna, de neki…ó ne. Íme a kékség legmélyebb és legfelkavaróbb egyvelege. Megszólalni sem tudok, ahogyan a pillantásunk összefonódik.
It's so easy to...
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
és elnehezítik.
+16 A főzés tőlem elmondhatatlanul messze állt mindig is, ez pedig az elmúlt időszakban többször is megmutatkozott, amióta Meghannal ütöm el az úgynevezett szabadidőmet. Lynette csak időközönként sürgött-forgott a konyhában, engem meg sosem arra nevelt, hogy az időmet eme tudásomnak szenteljem. Vivienne volt általában, aki nyúzta anyánkat emiatt és olyankor megtört a nő köré épült jégpáncél arra a kis időszakra, amíg kettesben, rendszerezetten és parancsokkal telve, de összehoztak valamit. Én magam sose pályáztam a konyhatündér címre, Lynettenek meg esze ágában sem volt egy szem fiát a kiképzéses nevelésen kívül babusgatni, így nem is igényeltem egy idő után ennek elsajátítását. Most viszont a receptekkel töltött tanácstalan percekben mégis úgy érzem jó lett volna, ha példát véve nővéremről olykor nyitott vagyok a téma felé, hogy a későbbiekben ne érezzek sötét fellegeket a fejem felett, amikor a konyha közelébe kell mennem az étel megteremtéséért. Elveszek a megannyi étel között, melyek nehézségi szintek-adagok és miegymás osztályzat szerint vannak csoportosítva. Kedvemre van ez a rendszerezés, elvégre elég csak a Kezdőknek kategóriába böngésznem a megfelelőért, de még így is eluralkodik rajtam a bőségzavar, ezért amikor újabb zsákutcába ütközök, olyankor teret engedek magamnak Meghan állapotának felmérésére. Nem voltam meggyőzve Alaric szavaitól, azt viszont meg kellett értenem, hogy ez egy hosszú és lassú folyamat, tele változó eredményekkel, ami persze normális, engem viszont közel sem hoz nyugodtabb állapotba. Szeretném, ha már ittlétünknek annak a feléhez ugranánk, ahol a hölgyemény jobb állapotban van jelenlegi fáradékony valójánál. Még egy receptet követ kettő, de az én figyelmem lassan tovaszáll az ételkészítésről. A szobában nyomasztó hőség uralkodik, ellenben Meghan még így is szinte nyakig van takarózva. A homlokát érintem meg futólag, de nem érződik rosszabbnak a korábbi állapotánál, noha jobbnak sem. Egy párnát rakok a fejem mögé és elnyúlok az ágyon egy kényelmesebb pozíció érdekében, ez viszont csak még nagyobb alapot biztosít az amúgy is háttérben meghúzódott fáradtságomnak. Az éjszakai alvás hiánya galád módon veszi át az uralmat elmém és testem felett egyaránt és engem alvásra kényszerítve használja azt az alkalmat, amit még józanságomnál maradva oly lelkesen tagadok meg magamtól. A 'One Way' nevű egyetemi csapat Chad egyik nagy szívügye volt. Diákszövetségi tagok voltak, akik örömmel végezték el kortársaik piszkos munkáját; szemetet szedtek, délutánonként rendet raktak a szertárakban vagy megtisztították a mosdók csempéit az obszcén graffitik sokaságától. Mások csak lúzereknek hívták őket, a tanárok meg földre szállt angyalokként tekintettek rájuk. Nem feltétlenül hittek az emberek változásában, de abban sem, hogy emiatt rájuk kell hagyni mindent. Volt velük egy lány is, Macy, aki a maga álszentsége ellenére kinézett engem és imádta a fejemhez vágni minden eddig visszafojtott sértettségét. Rutherford miatt gyakran összefutottam velük, Macy pedig mintha ettől indult volna be. Állandóan csak sértegetett - még köszönés helyett is. Egyszer azt mondta olyan elviselhetetlen egy tuskó vagyok, hogy soha az életben nem fogom megtapasztalni milyen egy nő mellett ébredni. A helyzet komolytalansága ellenére ma úgy érzem egy pontot bezsebelhetek a saját javamra Meghan segítségével, és valahol a tudatalattim az álmaimmal keveredve eljátszanak azzal a gondolattal, hogy egyetemista énem bizonyítékokat szolgáltat Macy Collins elé, akinek idegesítő arca szinte megelevenedik előttem csúfos bukása miatt.' Az ébredésem Macy megaláztatása ellenére nem a szokványos módon zajlik le, ellenben vagyok annyira az álmaim rabja, hogy úgy érezzem még mindig egyiknek a részese vagyok. Egyedüllétemet most jól érzékelhető mocorgás váltja fel és a rajtam lévő felsőbe kapaszkodik az illető. Mormogok valami értelmetlent az orrom alatt, de a fészkelődés nem hagy alább, ellenben oly kellemes a közelsége, hogy magam is megilletődök miképpen törődök bele valaki bújásra való próbálkozásába. A kéz újra belemar a felsőmbe és sampon illat csapja meg az orromat ahogyan közelebb bátorkodik hozzám, mellyel a szobában lévő hőség is egyenes arányosságba emelkedik. Mintha egyre szűkebbé válna a szoba kettőnknek és helyet kellene szorítanunk egymásnak az életben maradáshoz. Még egy darabig tűröm ezt, ösztönszerűen mozdulva közelebb, noha fel sem fogva, hogy mit művelek éppen. A kéz, ami eddig csimpaszkodott bennem enged szorításán, noha egészen szürreális élményként élem meg a felsőm alatt való matatást, mely a mozdulatommal együtt lejjebb csúszik, ez pedig bőven elég ahhoz, hogy a valóságba visszazökkenve szembenézzek az ismerős barna szempárral. Az íriszek most egészen másról árulkodnak, ahogyan felveszik velem a szemkontaktust és próbálják felfogni a történteket, mégis csak pillanatnyi időre merülök el bennük, mielőtt egy gondolattól vezérelve magam alá vonhatnám törékeny testét. Térdem közbeavatkozásával furakodok két combja közé és préselem neki így ruhán keresztül is ébresztésének eredményét. Kedvem támad tovább feszíteni a húrt, esküszöm, ha a józan eszem csak egy percre bekussolna, már rég benne lennék. Ehelyett viszont ez marad nekünk; a fizikai fájdalmat okozó közelség és Meghan gyönyörűen ívelt ajkai közül kiszökkenő vágyakozó sóhaj, ami eggyé fonja gondolatainkat. - Következő alkalommal nem fogom beérni ennyivel. Hüvelykujjammal az ajkát érintem meg egy futó pillanat erejéig, majd ahogyan elszakadok az íriszeitől úgy azzal a lendülettel le is mászok róla mielőtt még nagyobb hülyeséget művelnék még ennél is. - Muszáj lesz valamit ennünk és szívnom kell egy cigit is. Megint. - őszintén kínos ez a helyzet, de ha tovább maradok vele kettesben ebben a szobában csak még inkább az lesz. Egy gyorsabb megoldás érdekében és tiltakozását nem megvárva emelem ki őt az ágyból és a karjaimba véve hagyom el a bűntett helyszínét - vele, meg a még mindig köré csavart pokróccal együtt. Odalent kevésbé van meleg, ezt pedig szinte megváltásként élem meg. Meghant a konyhában lévő székek egyikére ültetem, majd előveszem azt a kulacsot, amit Caitlyntől kértem a bevásárlási listán feltüntetve. Valami olyan nagyobb tárolót akartam, amiből Meghan ihat, de elnézve a rózsaszín, hercegnős csodát melyet a szomszédunk hozott olybá tűnik, hogy félreinformáltam őt. (enyhén túlgondolta a lányos jelzőt) A kulacsot megtöltöm hideg vízzel és a hozzákapott szívószálat is belerakom, majd a pultra helyezem társaságom elé. - Kevesebbet kell használnia a kezét hozzá. A mintázatot meg köszönje a szomszédunknak. Még mindig túlontúl felkavaró a közelsége, ezért a kabátom zsebéből kihalászom a cigis dobozt és a konyhaablakot kinyitva gyújtok rá. - Mit enne szívesen? - érdeklődésem csak udvariasságból meg ötletgyűjtés szempontjából történik meg abból is, hogy eltereljem a figyelmünket a korábban történtekről. Mert én biztos, hogy nem akarok beszélni róla. Alkarjaimat az ablakpárkányra fektetem és enyhén kihajolva élvezem a friss, téli levegő kegyetlenségét és a nikotinszál káros, de egyben jótékony hatásait. Ellenben úgy gondolom még mindig szerencsésebb perceken keresztül megfagynom, minthogy megfektessem őt. A ma délután folyamán akár többször is.
Richie, Trev és Dev bent játszanak a nappaliban, és arra sem voltak képesek, hogy nekem szóljanak. Anya azt mondta, hogy nyugodtan menjek oda hozzájuk, de nekem nincs kedvem megint az asszisztensnek lenni, vagy valami segédmunkásnak a játékuk közepén. Állandóan hősködnek, és meg sem kérdezik, hogy nekem lenne-e kedvem csatlakozni a kis csapatukhoz. Miért esik nehezükre, hogy bevegyenek? Morcosan kukkantok be az ajtón, és kapaszkodom meg az ajtófélfában, amikor a párnákkal kirakott bunker közepére áll a legkisebb bátyám. - Barátaim én leszek Hulk, és a professzor is egyben, mert úgysem tudja mindenki megörökíteni, ahogyan zöldre festenek…sőt lehozom a zöld kabátomat. – a másik két tesóm helyesel, és úgy belevesznek a tervezésbe, hogy Devnek fel sem tűnik, hogy elszalad mellettem a lépcső irányába. Lekonyulnak az ajkaim, és megszeppenve szemlélem tovább az eseményeket. – Ha már Devon lesz a Hulk, akkor melyikünk lesz Amerika kapitány? – Trevor már most egyezkedni próbál azt hiszem, neki nagyon jól megy, hogy lyukat beszéljen a többiek hasába, de valahogyan senkinek nem esett le, hogy ez a szuperképessége. – Tőlem lehetsz az, mert én Vasember leszek. Tudod az igazság az, hogy Tony Stark gazdag ember, és nagyon okos. – igazítja meg a szemüvegét, és úgy pillant át a kisebbik fiútesómra. Trevor csak megvonja a vállát, és a kanapé mögül hozza elő a saját pajzsát, de nekem még mindig a tekintetem Richie-n időzik, akinek megakad a pillantása rajtam. Nem szól semmit, egy ideig csak hosszan bámuljuk egymást, mire elejtenék egy könnycseppet, de aztán végül ő az, aki megteszi az első lépést felém. Nem tudom, hogy mit kellene mondanom a bátyámnak, már túlságosan nagy, és erős…nem mernék vele ellenkezni, és olyan ritka, ha mind a hárman rajonganak valamiért, de én is szeretem a szuperhősöket, nem ér, hogy kihagynak a mókából. A pillantásától zavarba jövök, és még el is bújnék, de megragadja a kezemet, és beránt a nappali közepére. – Meghan is játszani akar, csak nem volt mersze szólni nekünk. – Trevor a kanapé mögül bújik ki, és lesi mindkettőnk mozdulatát, ahogyan az aprócska kezem Richardéban veszik el. – Nekem aztán mindegy, ha akar jöhet, de Devon nem fog örülni neki, hiszen tudod, hogy ez amolyan fiús paktum. – mosolyodik el, és ekkor az emlegetett szamár is befut a hármasunkhoz. – Meghan is játszani fog. – jelenti ki ellenkezést nem tűrve a bátyám, és ettől a hangnemtől még Devon is megijed. – Igazán jó móka, de mégis mondj már nekem egyetlen női szuperhőst, aki szerepel a Marvelben, mert egyetlen képregényben sem láttam őket. – ölti ki rám a nyelvét, és majdnem megnyikkannék, de Richie a nem létező szavamba vág. – Bárki lehet, ha már két szerepet is elhappoltál, pedig a professzor nem illik hozzád. – rázza meg a fejét, miközben Devon már magára öltötte a zöld kabátját, és az egyik párnát igyekszik bebújtatni alá, hogy nagyobbnak látszódjon. – Megállítom az időt, az lesz az én szuperképességem, és…repülni is akarok. – jelentem ki egy kis bátorságot merítve abból, hogy van már egy csatlósom, de a köhögés nem jelent túl sok jót. – Milyen képesség az, ahol megállítod az időt, valami dedós? – cukkol fel Devon és elindulna felém, de Richie áll közénk. – Az olyan képesség, ha Meghan azt mondja, hogy állj, akkor neked azt kell tenned, amit ő mond, mert ő uralja az időt. – kacsint rám, én meg elmosolyodom. – Pontosan. – mindketten megdöbbennek, aztán elindul valami túllicitálás. – Az nem lehet, hogy Meghannak ennyire menő képessége legyen, én meg csak verekedni tudok. – nem győzöm kapkodni a fejem a három fiútestvérem között, de érzem azt, hogy Richie-nek köszönhetően ez a délutánom nem fog unalmasan telni a babáim között, és ez az időképesség valami cool dolog lehet, ha tényleg azt kell tennie mind a három tesómnak, amit én mondok.
A keze az enyémbe fonódik, és az álom lassan szertefoszlik, de az arcomon lévő mosoly emlékeztet rá, hogy mennyire közel jártam a gyermekkorom egyik legszebb momentumához. A kezem valahol egészen érdekes helyen matat, és ez bizony nem a testvéremnek a tenyere, hanem egy hasfal. Zavartan szemlélődöm körbe a szobában, de még a nyálam sem termelődik eléggé, mert ki van száradva a szám. A pillantásom a csukott szemhéjakkal alvó férfira siklik, akit egészen körbebástyáztam a jelenlétemmel, de arról nem volt szó, hogy megint egy ágyba kerülünk. Ez nem is az a szoba, ahol én voltam eddig. Felemelem a fejemet, de szédülök a sok alvástól, és némileg forog is velem a berendezés, csak aztán sürgősen meg kellene oldanom a kínos helyzetet kettőnk között. Megpróbálom kicsúsztatni a kis mancsómat a pólója alól, és mantrázok is egy sort, de akkor mozdul oldalra, és akkora pácba kerülök, mint még soha. A karom beágyazódik a két combja közé…felfedezve a legérzékenyebb testrészét. Nem vagyok szűz, egyértelmű jelét tapizhatom végig az izgalmi állapotának, de arra nem számítok, hogy hamarosan farkasszemet is kell néznem vele. A kékjei úgy égetnek az ébredése után, mintha a világ legrosszabb bűnét követtem volna el, de nem tart sokáig a megrökönyödésem, mert azon nyomban alatta kötök ki, és ha ez még nem lenne elég, akkor átlépünk minden létező szabályt kettőnkre kivetítve. A két lábam közé fúrja a…kislányként sem találtam a megfelelő szót arra odalent, de most még az ép agysejtjeim is szabadságra mentek. Bámulom őt, az ajkaim is elnyílnak leforrázott szekundumomban. Félek megnyikkanni is a közelében, de a szavai teszik fel az i-re a pontot. Komolyan azt mondjam nekem, hogy továbbmenne? – Micsoda? – cincogom, de elszívja előlem a levegőt is. Bebandzsítva fixírozom az ajkait, ahogyan egyre közelebb és közelebb araszolnak felém, de félúton meggondolja magát, és dobva egyet a testsúlyán hirtelen felszabadul a felettem lévő terület is. – Mr. Gillies. – szólalnék meg, hogy elnézést kérjek az általam okozott kellemetlenségnek, de aztán felkap az ölébe. – Mit csinál… - bele vagyok bugyolálva a takaróba, ezért ellenkezni nem nagyon megy, és mégis igyekszem kikerülni a bűvköréből. A konyhában landolok az egyik széken, miközben már a pult mögött tüsténkedik. – Mégis mi volt ez odafent? – térek rá a lényegre, de ha nem lenne egyértelmű, akkor a nadrágja még mindig elég szűkös. – Rám izgult, vagyis? – elém kerül a rózsaszín kulacs, és eltátom a számat. – Caitlyn? – nem értem az összefüggéseket, de az már nem tetszik, hogy cigizni kezd. Belekortyolok a szívószállal a vízbe, úgy nézhetek ki, mint egy jeti a közelében. – Bocsásson meg, hogy letapiztam, de ez…kaja? – vonom fel kérdőn az egyik szemöldökömet. – Még fel sem ébredtem úgy, mint Ön… - köhögök egyet, mert félrenyelek, aztán a lábamra állva inogok meg, végül nem esek el, de eléggé szédülök. Kiindulnék a fürdőbe, de utánam kap, és megint a bűvkörébe jutok. – Pisilni azért kimehetek…vagy magának kellene a fürdő, hogy kiverje? – nyögöm ki a végén, de bár ne tenném. Komolyan kimondtam?
It's so easy to...
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
és elnehezítik.
A reggeli ébredéseket általában egyedül is sikerült nagyfiú módjára megoldanom, ezért sosem éreztem azt, hogy különös társaságot kellene bárkinek is biztosítania ehhez. Olykor megesett, hogy Camile töltötte be ezt a szerepet, arra viszont gondosan ügyeltem, hogy a lakásom, ami a biztonságos erődöt jelentette a számomra, kimaradjon ebből a képletből. Az esetek többségében vagy nála vagy pedig egy motel szobájába ejtettük meg a pásztoróráinkat, amik nem jártak együtt a párokra jellemző összebújásokkal és egyéb velejáróival. Ő nem igényelte, én pedig természetemből fakadóan amúgy sem tudtam volna neki megadni ezt. A mai alkalom viszont különbözik az összes többitől; ma valaki közelebb bújik hozzám. Valaki, akivel még korábban alkudozni is képes voltam egy közös szobáért, mégis abban a pillanatban, hogy a keze valami öntudatlan vándorútra indul el rajtam megfordul a fejemben, hogy úgy ahogy van, az egészet újraírnám. Foghatnám az ébredésem zavaros mivoltára következő mozdulatsoraimat. Mondhatnám, hogy azért történik mindez, mert nem vagyok irányítója a józanságomnak, de azzal magamat köpném szembe egy oltári nagy hazugsággal. Részben tudom mit teszek és azt akarom, hogy miértjét ő is hajlandó legyen megérteni. Az ígéret melyet elhintek felé azonban olyan szavakban végződik aminek kimondásával egy olyan magamban összeeszkábált tudatot hozok felszínre, ami szembemegy eddigi elveimmel. Meghan gyönyörű nő - ez tagadhatatlan tény. Egyetértésemet ezzel azonban aligha kívántam ennyire nyilvánvalóan a tudtára hozni. Az ételkészítés tudata hajt előre amikor zavart kérdéseire kikerülve a válaszadást tartok vele a konyha irányába és teszem le őt egy biztos pontra, amíg én sürgetően koncentrálok a saját problémámra vagy problémáimra. Magam sem tudom már mennyi van lassan belőlük. Átkozom most már azt a pillanatot, amikor bealudtam, az időre meg rá sem merek nézni, mert csak még inkább az idegeimen táncolna annak több órát felkaroló eltűnése. Azt viszont érzem, hogy több volt ez 2-3 óránál. Egy személyesen neki hozatott kulacsot helyezek le elé a pultra amiből ihat, én pedig az ablakot közelítem meg mindeközben, melynek kinyitása után jól berögzült mozdulatokkal gyújtom meg a nikotinszálat és fújom ki annak füstjét a hátsó udvarhoz tartozó térbe. Piszkosul hideg van odakint, de ez zavar most a legkevésbé, mert Meghan tesz róla az őszinteségbe burkolt kérdéseivel, hogy az időjárási körülmények teljes mértékben a háttérbe szoruljanak. Behunyva a szemeimet dolgozom fel az érdeklődését meggyűrve enyhén képemet és a levegőt is élesebben szívom be ennek hatására. Valaki könyörgöm, lőjön le itt helyben! És van egy olyan érzésem, hogy a jelentkezőért nem is kellene annyira messzire mennem.. - Hány éves maga? Öt? Netalántán kimaradt az életéből a méhekről és virágokról szóló mese, hogy ilyen kérdéseket tesz fel? Pillanatnyi időre tekintek csak rá, de ha így folytatja, egy egész doboz cigi sem lesz elég ahhoz, hogy túlessünk ezen az egyre kínosabbá váló 'reggelen.' - Mi volt odafent? - ismétlem meg kérdését, mintha az én számból felfoghatóbbnak tűnne annak kimondása. - Ezt én magam is ugyanúgy megkérdezhetném, Ms.Bújós. Mert tegyük hozzá, nem én öleltem őt körbe indaként első körben - még akkor is, ha mindkettőnk magyarázatát felírhatjuk az öntudatlanság számlájára. Az enyém csak egy őszinte és helytelen reakció volt, amire nem tudnám azt mondani, hogy határozottan sajnálom. A kajával kapcsolatos válaszával nem lettem okosabb, ezért inkább magam döntök majd annak sorsa felől, előtte viszont úgy tűnik a kisasszonnyal kell kezdenem valamit, aki még mindig túlontúl be van zsongva amiatt, hogy boncolgassa ezt a témát. Már csak az ujjal mutogatás meg a röhögés hiányzik, hogy teljes legyen a képlet, de Meghan inkább a nyers őszinteséget választja ahhoz, hogy az idegeimen táncoljon tovább. Éppen a hamutartóba nyomom el a csikket amikor úgy dönt ideje megszöknie stabil helyéről. Az ablakot csukom be magam mögött, és még az utolsó pillanatban sikerül odalépnem és elkapnom őt mielőtt a megindult lendületével a földön kötne ki. A kérdésének azonban nagyon nem örülök, melyet arckifejezésem is szintén egyértelműen tükröz. - Akár még segíthet is benne Meghan, ha továbbra sem akad le a témáról. Cinikus mosoly rajzolódik képemre, noha egyáltalán nem őszinte jellegű. A szavaim ezzel ellentétben viszont annál inkább annak hangzanak. - Gondolja el is engedhetem, ha négykézláb szeretne elkúszni a fürdőig. - a karján elidőző kezeim szorításán finomítok, de a szemkontaktust továbbra is fenntartom vele, miközben ajánlásomhoz híven elengedem őt, ellenben a közeléből nem mozdulok egy-lépésnyit-hátra távolságon kívül. - Csak tessék, maga jön. Menni fog ez egyedül is, nemde? Jól tudom, hogy szédül, azt is hogy nincs jó passzban ahhoz, hogy magától eljusson a fürdőig, de a felélesztett rosszindulat, kisördög - vagy nevezzük is azt bárhogy - ott él erősen bennem a provokatív kérdése után. Amikor viszont meginogni látszik újra a fogságomba ejtem őt karjának megragadásával leállva most már a korábbi szórakozásával. - Olykor nem ártana helyet szorítania az ésszerűségnek is a gyerekes viselkedés mellett. A kettő esetenként kizárja egymást. - tekintek le ismételten arcvonásaira, majd a fürdőig kísérem őt és ki is nyitom annak ajtaját úriember módjára előre engedve őt a helyiségbe és követem őt addig egy alapos kézmosás erejéig. Gyűlöltem, hogy a felsőm már át is vette a cigi szagát, ezért csak ritka alkalmanként alkalmaztam egy-két szálat. Ma viszont már ez volt a második. - Kint megvárom. Jelezzen, ha elkészült. Nem zavarom őt tovább a fürdőbe meghagyva neki a magánszférát és miután becsukom magam mögött az ajtót még a laptopért is felsietek a 'közös szobába.' A receptet valahonnan ki kell olvasnom, máskülönben nem jutunk ma egyről a kettőre és érzem, hogy nem csak a túlzásba vitt alvás meg az ébredéssel kapcsolatos állapotok a ludasak a hangulatomért, hanem a normális étkezés elhagyása is. A szobából történő kilépés előtt a sorsára hagyott ágyneműt is megigazítom, de nem sokat időzök odafent. Ám mielőtt a lépcsőn lejutás után a konyhába térnék át még futólag kopogok egyet a fürdő ajtaján. - Elkészült, Meghan? A válaszért fülelek majd a magamhoz ölelt laptopot a konyhapultra helyezem, hogy ezt követően visszasétálhassak a fürdőhöz és az ajtófélfának dőlve fűzöm össze karjaimat magam előtt. - Remélem szereti a csirkés ételeket és nem allergiás semmire. - nem mintha sok recept keringene az én fejemben és annyi választási lehetőségünk lenne, de egy valamit talán még én is eltudok készíteni Vivienne miatt. Csak találjam meg hozzá a használati útmutatót.
Feltennének három kérdést egy lánynak, akkor bizonyosan az összes a szerelmi életükhöz, avagy a fiúkhoz kapcsolódna. Nem vagyok híve a média ama ágának, ahol a tizenévesek hódítanak teret, de néha engem is beszippant az internet világa, és többek között egy olyan alkalmazás, mint a méltán híres tiktok. Az emberek többsége szereti megmutatni magát, vagy egyszerűen kinyilvánítani a véleményét, vállalva azt, hogy a negatív kommentek el fogják árasztani. A mai társadalom kinőtte magát, és odáig fajult a helyzet, hogy már mindenkinek sziklaszilárd véleménye van olyan témáról is, amihez nem ért, vagy fingja sincs róla, hogy mi az. Eszembe jut a fiatalok által annyira menő trend, miszerint a lányok mit szeretnek a fiúkban és fordítva. Az összebújás kapcsán bele is csöppenek ebbe a kérdéskörbe, és magamnak is fel kel tennem, hogy ez miért jó. Érezzük a férfiak illatát? Nem feltétlenül most szabadultak a zuhany alól, és nekem igencsak fontos az illat. Az első három dologban benne van, ha párt választok, de ne kanyarodjunk el ennyire, mert most nem az én listám az érdekes, hanem az általános nézet. Szeretünk odabújni, mert megnyugszunk, érezzük, hogy biztonságban vagyunk. Számtalan hormon dolgozik ekkor össze, és biztosan állíthatom, hogy racionális magyarázat szolgálna egy kutatás kérdésére, de én mégis döbbenten állok magam előtt. Tiszta rejtély, hogy bennem miért ébredt egy olyan férfi iránt ama gondolat, hogy biztonságban lehetek mellette, ha ennek minden tekintetében cáfolandó az állítás. A legtöbb esetben a vigasztalós időszakban egyedül hagyott, még normálisan sírni sem lehetett, mert azonnal bekapcsolt neki a védekezés ama formája, hogy ez nem illendő, és úgy forgatta a lapjait, hogy még eszembe se jutott egy rendes kiakadásra. A ma reggel kivételt képezett ez alól, de ha nem éppen a legjobb formádban ébredsz fel, és rájössz, hogy valami rossz történt hajnalban, akkor elegendő indok született már meg ahhoz, hogy jogos legyen a felháborodásom. Mr. Gillies mióta sorolandó a másik csoportba? Rám támadt, sőt több ízben sértett meg, én meg mellette hancúrozok, és olyan helyekre tévedek el a kezemmel, ahol neki az már felhívás keringőre? Megbámultam, na és? Mások nem szoktak a kedvükre válogatni? Még nem kell azt feltételeznie rólam, hogy lefeküdnék vele, és a kezemet adnám egyetlen érintésért. Micsoda feltételezés a részéről…nekem ez csak véletlenül esett meg, hogy rámartam a micsodájára. Minek is magyarázkodom magam előtt? Máig rejtély, de végül csak megtöri a jeget és egy olyan helyzetbe sodor mindkettőnket, melyet sem professzionálisnak nem neveznék, de barátinak sem. Tetszik-e a látvány? Fogalmam sincs, mert abban a pillanatban lefagy a processzorom, hogy hozzám szól. Az ajkai a látóterembe kerülnek, a kékjeivel szuggerál, és bassza meg, de megteremti azt, amivel vitatkozni sem kellene, mert ez kőkemény kémia. A levegő szikrázik körülöttünk, egyértelmű jelét mutatja felém, hogy nem közömbös az irányba. Ijesztően hat a felismerés, de hamar el is illan, mert felugrik az ágyról, és magával ránt, mint egy örvényt. A lépcsőn a fejem ütközik a mellkasába és csak akkor merek levegőt venni, amikor leérünk a konyhába és leültet a székre. A hercegnős kulacs nem illene hozzá…nekem tetszik, mert elég sok olyan dolgot vásárolok, ami másoknak nem az ideáljuk. Caitlyn neve kapcsán kicsit meglepődöm, azt hittem, hogy leráztak őket, de ezek szerint még vásárolni is elküldte az új szomszédunkat. Pislogok, de nem tudok napirendre térni az előző téma kapcsán, és nekem égetőbb, hogy legalább azt beszéljük meg felnőttek módjára. Nehezen tudom elképzelni, hogy simán élünk egymás mellett a következő napokban, ha rám gerjedt…na Meghan legyél szépen csak őszinte. Pár napja vacsora közben te voltál az, aki megbámulta, hozzáértél, vagy belepirulsz abba, hogy állandóan néz. Mit tagadjam, hogy az első találkozás alkalmával is megragadta a figyelmemet a deltás válla, a kockás hasfala? Ideát a házban láttam félmeztelenül…és igen meg kell hagyni, hogy biztosan kapkodnak utána, de én nem vagyok olyan nagy szám, hogy ezt eredményezzem nálam, vagy igen? Kérdésekkel bombázom, hogy mi is az igazság, ahogyan ő tette a vizsgálatok alatt. - Szexuális felvilágosítást kaptam, nem most kezdtem, és nem vagyok szűz sem, de akkor is.. – egyből támad, mint egy felajzott tigris, és minden szavával sérteget, de most lepereg rólam, vagyis egy pontig igen, aztán megint eléri, hogy ne szóljunk egymáshoz. – Na, ez már sértő. – tolom kicsit odébb a kulacsomat. – Én nem voltam tudatomnál, rendben? Mikor vitt át a másik szobába? Legyek felháborodva, hogy az engedélyem nélkül telepít át az egyik szobából a másikba? Még maga van kiakadva ezen, hogy bújtam? Nem kellett volna mellém feküdnie, és akkor nem lenne most ez. – mutatok a pult másik felére, de azt hiszem, hogy egy veszekedéshez most édeskevés vagyok. A toppon jelző közel sincs az állapotomhoz, és sokkal gyengébbnek érzem magamat, mint délelőtt. Az egésznek véget akarok vetni, ezért úgy döntök, hogy megindulok a fürdőbe a saját erőmből, de az nehéz lesz, mert nincs. Még megtámaszkodni sem tudok a kötésem miatt, de van annyira lovagias a „partnerem”, hogy megfog az utolsó utáni pillanatban. A keze még vizes, de sebaj, mert ahogyan a szemébe nézek a világítással együtt forogni kezd az alakja. Ostobaságokat beszélek, de meglesz a böjtje, mert már engem tenne meg szárnysegédnek. – Igazán nem vagyok jó abban. – higgye azt, hogy nincs tapasztalatom, de alantas, amivel ezután vág vissza. – Komolyan mondom, ha erőm teljében leszek, akkor lelépek innen. Mit gondol, hogy ez imponáló? Okosabb a másik testrésze, mint maga. – förmedek rá, de érezhetően eldőlök majdnem, és megint visszaránt egyenesbe. – Miért kellett felsorolnia, ha maga volt az, aki megvizsgált és egyeztetett az orvossal? – vonom kérdőre, de hamar lendülök túl ezen, és sétáltat el a fürdőig, mert a hólyagom már nem sokáig bírja. A fürdőben kinyitja előttem az ajtót és a toalett mellett állok meg, de ehhez is kisebb levegőadagokat kell kipréselnem magamból. – Ártalmas a cigi, még nem mondták? Menjen is. – biccentek még utána, aztán nagy nehezen ráveszem magam, hogy a plédet elengedjem és a földre hulljon. Minden ízületemben fázom, de a lehajlás még rosszabb. A bugyimat alig sikerül letolnom pár centit, de már ülök is le. A körhinta fogalma új értelmet nyer, miközben papírt forgatok le a kezemre. A kopogtatás túl korán jön. – Még nem. Lány vagyok. – felelem neki egyszerűen, és megpróbálok végezni a teendőimmel, de valahol megakadok. Felállni nem megy, a bugyimat nem tudom felhúzni. – A csirke érdekel a legkevésbé. – felelem hangosabban, és ekkor csengő üti meg a fülemet. – Jött valaki? – kérdezek rá, de hamarosan jön a felelet. – Ray…Marcie…hoztam egy kis levest…jaj de buta vagyok, Cait vagyok. – kiált be, én meg zavartan pillantok a földre. – Nem tudom felhúzni a bugyimat. – ezt magamnak, vagy neki célzom azt nem tudom, de ekkor nyílik ki az én ajtóm is…
It's so easy to...
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
és elnehezítik.
Tudatában vagyok annak mikor hibázok. Elég felnőtt vagyok már ahhoz is, hogy képes legyek felelősséget is vállalni a tetteimért, ellenben gyűlölöm, ha valaki a szememre veti a nyilvánvalót. És ahogyan a hibákat önmagamtól nem viselem el úgy a ma reggeli beszélgetésünk menetét sem tudom igazán a kedvenc társalgásommá emelni. Feszült vagyok - magamhoz mérten jobban is - és Meghan nem teszi ezt nekem könnyebbé. Ő beszélgetni akar a korábban történtekről, én meg pont az ellenkezőjét szeretném elérni; hogy tegyük félre az egészet. Sosem okozott gondot, hogy túltegyem magamat egy-két futókapcsolatomon vagy hogy az érzéseim a másik fél iránt csak az aktus elejétől a végéig tartanak. Utána úgy ahogyan elkezdődött közöttünk, úgy is ér véget az egész és ha minden jól megy, talán sosem látjuk viszont egymást. Nem beszélgetünk érzésekről, a bennünk dúló viharokról vagy kételyekről, mert egy olyan kimondatlan paktum köttetett közöttünk, ahol nem volt garancia a folytatás. És ahogyan az előző alkalmaknál, úgy most sem vagyok hajlandó mélyebben belemenni eme téma kivesézésébe. Félreértésekbe ne essünk, Meghan nem hasonlítható azokhoz a partnereimhez, akik könnyedén adták oda magukat. Ő szeret elveszni a miértekbe, a magyarázatokba. Ő neki tudnia kell, hogy mi játszódik le bennem, milyen gondolatok gyötörnek vagy kényszerítenek egy-egy tettem elkövetésére. Ő ilyen. És valószínű pont emiatt van az, hogy ilyen lelkesen gyűri az agyamat a korábban történtek megbeszéléséért. Mit mondhatnék? És igen, ez a kérdés, amire képtelen vagyok épkézláb választ találni. A cigibe ölöm bele minden reményemet a folytatással kapcsolatban, meg talán valahol gondolatban a főzésbe is, amivel bizonyára meggyűlik majd a bajom. Segít ez a káros tevékenység némileg eloszlatni a fejemben lévő ködös gondolatok összességét és arra összpontosítani, amiért itt vagyunk. Nem egy hétvégi kiruccanás ez, ahol a két szerelmes elmenekül a világ elől, hogy belefeledkezzenek egymásba, hanem egy olyan kényszerhelyzet, melyből mindketten menekülnék mihelyst a lehetőségünk úgy engedi. Egyelőre viszont ebben létezünk és ha nem akarjuk egymásnak még nehezebbé tenni, akkor nem megyünk bele olyan beszélgetésekbe, amikből kényelmetlen félreértések születhetnek. - Hű, remek, ezt legalább akkor megúsztuk. - égnek emelem a tekintetemet egyfajta megnyugvást kölcsönözve hangszínemnek, hogy nem kell beavatnom őt még ebbe is és még egy színlelt megkönnyebbült sóhaj is kiszökik ajkaim közül. - Tetszik ez a felfogás. - mutatok rá elismerően. - Ez esetben én sem voltam a józan eszemnél. Úgy gondolom mindketten tisztáztuk korábban, hogy egyikünk se feküdne össze a másikkal, szóval vagy öntudatomnál voltam vagy elment teljesen az eszem. Ez a két választás van. - vonom meg a vállamat a cigivel babrálás közepette. - És mivel a maga tetteire ez a magyarázata, úgy az enyémnél is nagyszerűen helytálló. Mindketten átléptünk olyan határt, amiről nem kellett volna, de ha ráfogjuk az ébredésünkkel járó kómás állapotra, már mindjárt könnyebb együtt élnünk a hibáinkkal. Úgy tűnik számára még mindig szórakoztató ez az egész helyzet, bár kezd visszatérni sértődékeny és makacs valójához, aki imádja, ha keringőt vívhat az idegrendszeremmel. Nem reagálom le semmivel, amikor felajánlásomat elutasítja, de a következőnél már nem lesz ennyire szerencsés. - Miből gondolja, hogy imponálni akarok magának? Valahol rendkívül félreértettük egymást Meghannal. - Örülök, hogy még nem mondott le az álmodozásról, Meghan. Vagy még mindig öntudatlan és tennem kellene egy lépést hátra mielőtt újra eltévedne a keze? Ez a lelépésről szóló kis meséje az eddigi kedvencem, hiszen ha rajtam múlik, ő nem megy addig sehova, amíg a körülmények engedélyt nem adnak nekünk a távozásra. Ugyan nem fejtem ki hangosan, de elhiheti, jómagam is kivételesen várom azt az alkalmat. A fürdőig még sikerül eljutnunk, ámbár a kilépés előtt Meghan ne bírja ki, hogy ne éljen megjegyzéssel. - Folyamatosan idegesíteni a másikat is a kérdésekkel, mégsem bír leállni. Ezek után nem mindegy melyik tesz tönkre? - tárom szét a karjaimat a kilépés előtt és amíg Meghan odabent időzik, én kint készülők fel a további teendőkre. A laptopot még azelőtt felnyitom, hogy lehelyezném a pultra és fejben már azon vagyok, hogy mit is készítsek el, amivel viszonylag gyorsan végzek is és nem annyira vészesen nehéz. Ha valamiben jó voltam az az, hogy addig nem nyugodtam, amíg el nem készültem a rám kiszabott feladattal és talán ez most is szerencsét hoz. Mielőtt azonban nekikezdenék a kisasszonyra 'nézek rá', de semmilyen értelmes választ nem kapok azon kívül, hogy még mindig nem készült el. Fújtatva egyet hajtom hátamat az ajtófélfának, de a csengő megnyomásával együttesen egy olyan információ is érkezik odabentről, ami nem hiányzott mára. - Pazar és én most mit kezdjek ezzel? Vegye le akkor. - érkezik az ösztönszerű riposzt a részemről, mert a bejárati ajtó másik felén lévő vendégünk türelmetlenkedése sem könnyíti meg jelenlegi helyzetünket. Elkáromkodom magamat, de már nincs visszaút, amikor benyitok és két lépéssel szelem át a Meghan és a közöttem lévő távolságot, hogy a segítségére legyek a fehérnemű felhúzásába. - Ő kellett még ma nekünk. - szusszanok egyet, de most nincs időm még ezen is mérgelődni. Esküszöm olyan érzés, mintha az életembe elkövetett baklövéseimért most kellene lerónom a tartozásomat. Meghan íriszeire koncentrálok, közben enyhén sután nekikezdek, de ezt követően elég gyorsan sikerül elvégeznem az úgynevezett küldetésemet, melyet a nadrágja is követ, de minden másodperc egy kínzással ér fel az előbbi után. Ennek jelét pedig a lehető legügyesebben próbálom kizárni a fejemből. - Mindjárt megyek. Caitlynnek visszaszólok, Meghant pedig a segítségemet bevetve kísérem vissza a konyhába miután végeztünk a fürdőbe és a pokrócot is visszaigazgatom rá. - Ray, szia. - Caitlyn egy -basszus, ezer éve nem láttalak már - mosollyal köszönt. - Meghoztam a nektek ígért levest. Marcie? - pipiskedve leskelődik be a házba. - A konyhába. Elég csak ezt kimondanom ahhoz, hogy kezembe nyomva a tálat már siessen is befelé rég nem látott barátnőjéhez, aminek nemsokára hangot is ad. - Ó, már azt hittem sosem látlak. Jobban vagy drágám? Az ölelés elmarad, de a köszönéssel járó puszit már nem ússza meg. Még be se érek a tállal, már fordul is egyet a szélvész szomszédunk és kapja ki a kezemből a levest, hogy a pultra helyezze azt. - Mondtam is annak a jóképű vőlegényednek korábban, hogy van egy isteni családi receptünk, ami egyből helyrebillent téged. Ne aggódj, minden olyan hozzávalót kihagytam, ami ártana az állapotodnak. - mosolyog és csomagolja is ki a magával hozott ételt, közbe pedig forog egyet, mint aki nagyon keres valamit. - Tányérok? Itt - mutat rá az egyik szekrényre, mire fejemmel a mellette lévőre biccentek. - Szóval ott. Ülj le te is. - paskolja meg a Meghan mellett lévő üres széket nekem, mert engem jobban leköt, hogy a pultot támasszam és figyeljek Caitlyn minden rezdülésére, amit az irányunkba tesz. Vagy nagyon jó színésznő vagy irtóra kertvárosi feleség típus. - Úgy siettem, azt se tudom, hogy kihagytam belőle valamit vagy sem. Vendégünk időközben két kuncogás közepette kitölti két tányérba a készített levest, én nekem viszont nem tetszik, hogy ő nem eszik belőle. - Ez esetben miért nem ülsz le és kóstolod meg? Majd én később csatlakozom, úgyis elment az idő és még főzni akartam valamit. - mutatok a kikészített hozzávalók irányába, mire elgondolkozik magában, végül bólintva egyet helyet foglal Meghan mellett, én pedig a menyasszonyom háta mögé sétálok és ügyelve rá ölelem át hátulról. - Várj még. - suttogom észrevétlenül a fülébe, közbe Caitlynt figyelem, aki éppen a leves történetéről magyaráz valamit, ami a családjához kapcsolódik. - Három.. - kivárok, amíg megemeli a nő a kanalat. - Kettő. - beszélek úgy, hogy csak Meghan hallja és azt figyelem, hogy az első kanál után a másodikkal is nekifut a levesből. - Egy. Ehetsz most már. - egy puszit lehelek Meghan arcára, amikor Caitlyn figyelme ránk terelődik, majd ezt követően engedem el partneremet. - Istenem, imádnivalóak vagytok! - mosolyog boldogan. - Ray, segíthetnék a főzésbe? Tommy alszik, én pedig unatkozom otthon. - szinte már az ajkait biggyeszti, mint aki bármelyik pillanatban elsírja magát. - Hogyne. - hagyom rá, amitől egyből visszakerül a mosoly az arcára és már Meghant faggatja a kulacsról, ami elmondása szerint ismételten csak imádnivaló' és minden lány álma.'Legalább az egyik probléma megoldódott, de egy másik épp most készül a nyakunkba zúdulni.
Mr. Gillies-szel sok mindenben nem értünk egyet, de azt meg kell hagyni, hogy most nem én mutattam nagyobb érdeklődést a másik iránt. Félrenyúltam nem kell szépítenem a hibámon, de azért nem volt az akkora, hogy ennyire nyilvánvalóan a tudtomra adja, hogy maga alá vetne, ha még egyszer elkalandozna a kis kezem. Szerettem-e a férfiakban, ha ennyire rámenősen mondták ki, hogy bejövök nekik? Az egyik felem sikított és örömtáncot járt, hogy ezt az illetőt megmozgattam, de a másik felem tartott tőle, mert nem ismerte, és fogalma sem volt arról, hogy mire lenne képes. Az anyukám mindig azt mesélte, hogy egy lánynak nem mindegy az első szexuális élménye, ahogyan nekem sem volt az, de később sem változott meg az álomvilágba illő kis elképzelésem. Damian eleinte minden álmomat felülmúlta, egyetlen rossz szavam sem lehetett volna, de ahogyan a mesékben a herceg jó marad, hát nála fordultunk egyet, és egyre erőszakosabb lett, mondjuk odáig nem jutottunk el, hogy bántson is szexuális értelemben. Arra izgult fel, ha megüthetett, de ezt az örömét egyedül kívántam megélni, benne az fokozta a kielégülés utáni vágyát, ha félelmet keltett másokban. Mr. Gillies nem az a jellem, aki megütne, de nem tudom eldönteni, hogy az akaratom ellenére képes lenne-e úgy hozzám érni, hogy arra nem adtam engedélyt, vagy nem mutattam felé az egyértelmű jeleket. Szimpatizáltam vele, hiszen kimondtam, hogy nincs ellenemre a csók. A hirtelen kimondott dolgok nem tűnnek el, és mindkettőnkben leülepedett a téma. A tettek lettek végül a szószólóink, és igen érdekesen reagáltam én is le, ahogyan fölém magasodott. Eleinte természetesen megijedtem, de utána még egy olyan fajta sóhaj is kiszökkent a két szirmom közül, mely akár felhívás lehetne a keringőre, de valljuk be, hogy ostrom alá vett, nem sok választást érzékeltem benne. Miért mustráltam úgy a száját, miért kísért a kép, ahogyan a kis anyajegye mozgásba lendül beszéd közben? Fel tudom eleveníteni, ahogyan az izmos felkarja behajlott, és a duzzadó férfiassága az ölemhez közeledett. Megmozdult bennem valami? Elbizonytalanodtam, és talán emiatt vágtam hozzá annyira nyersen a kérdéseket, és válaszokra szomjaztam, mert nem érzékeltem reálisnak a saját lépéseimet. Félelmetes, hogy ennyire a hatása alá kerülhetek valakinek, akit alig egy hete ismerek. A pszichológusom megnyugtatna, hogy a bezártság teszi mindkettőnkkel, és olyasmiket is belelátunk a kapcsolatunkba, ami nincs is ott. Ezzel kellene magyaráznom a felgyorsult szívverésemet, meg a csendet, mellyel odafent jutalmaztam. A konyhában érkezésünk után az egyik széken kötök ki, és egy ajándék kulaccsal leszek gazdagabb, nem is akármilyen. Rózsaszín hercegnős….szuper lányos, de hamar kiderül, hogy a beszerzője nem Mr. Gillies, hanem a szomszédunk. Caitlynt talán két napja láttam először a férjével együtt, amikor belecsöppentem egy igencsak nevetséges színjátékba, de azóta sem sikerült eldöntenünk, hogy a spontán vonalon nyomulunk, vagy eltervezzük a múltunkat? Erőm teljében még bele is mentem volna a játékba, hogy felépítsek két karaktert, de most még az is nehezemre esik, hogy ülve maradjak. Apró kortyokban nyelem le a vizet, és cseppet sem tetszik, hogy a társaságom az ablakon lógva cigizik. Megértem, hogy ideges, valahogyan el kell tüntetnie a bizonyítékokat, de nagy ügyet csináltunk belőle. Természetes, hogy álmában fantáziál, még az sem biztos, hogy én váltottam ki belőle. Ójaj, akkor most tévedtem, és az egész elméletem dobhatom a kukába? A szótlanságom nem tart sokáig, még most jók vagyunk abban, hogyan menjünk egymás idegeire, pedig a távolságot is tartja tőlem. - Jól van, nem kell felfújnia ennyire, mert érdekelt a válasz. Bizony nem használt a kommunikáció a múltbéli kapcsolataiban, ha még egy erekció is ekkora problémát okoz. – néha be nem áll a szám, és tudom, hogy a határokat feszegetem, de lássuk be, hogy előbb mondta ki a feltételezett igazságot. – Az agyunkra ment az együtt töltött idő, elkönyvelem, hogy nem nekem szólt a mókája. – bökök át a vállammal a pult alatt célzó barátjára, de aztán nagyobb a kényszer, hogy eljussak a fürdőbe. Önállóan állnék fel, és bízva a két lábamban lódulnék neki a műveletnek, de az elmúlt pár nap vérvesztesége és folyadékhiánya tettek róla, hogy a föld se legyen sima, inkább göröngyös útvesztő. Az eldőlés előtt sikerül odalépnie hozzám, és a karjai közé zárnia. Megint ezek a karok, de mit tehetek, ha csak ő képes irányítani engemet? A kék íriszeit fürkészem, és megpróbálok válaszolni is, ha már kérdezett, de a sértegetésen túl nem lát. A fürdőt vesszük célba, és amint beérek, már ülök is le a toalett tetejére, ő meg kezet most. A kedvességét viszonozva támadom le az életvitelével kapcsolatban. – Fogja rám ezt is. – forgatom meg a szemeimet, és igyekszem úrrá lenni a szédülésen, de még az is olyan kétséges, hogy a bugyimat letoljam. A tekintetem elidőzik a csempéken. Percekkel később kérdez rá, hogy mi a helyzet odabent, de még nagyon nem vagyok kész. A csengő megszólalása tetézi a kínosnak mondható szituációnkat, mert Caitlyn szeretne bejönni, de én nem bírok pisilni sem egyedül. Az ajtó kitárulása után felsikítanék, de olyan gyorsan szeli át a távolságot, hogy megrezzenni sincs időm. A barna lélektükreimet fürkészi, úgy tartja velem a szemkontaktust, hogy véletlenül se lássa meg a lenti világot, és ezt becsülöm benne. A dolgom végeztével még megmosom a kezem, de mindvégig tartja a derekamat, és csak utána megyünk vissza az eredeti helyünkre. Most komolyan el kell játszanom, hogy a vőlegényem? Felocsúdni sem merek, hiszen Cait besuhan a házunkba, és olyan otthonosan vetül rám, hogy a két puszit nem tudom kikerülni. Az arcomon cuppan, na és jön a mézesmázos hang is mellé. – Neked is szia Cait. – mosolyodom el őszintén, talán a mai napon ez az első olyan optimista megnyilvánulásom, hogy Mr. Gillies is megirigyelhetné. A megdöbbenésem első hulláma akkor ér el, amikor az állapotom felől érdeklődik, és kezd a helyzet hogy is mondjam, de drasztikusan szürreális lenni. A tányérok után kutat, én nekem fogalmam sincs, hogy mit találok ebben a konyhában, de a partnerem kisegíti. A leves illata eljut hozzám is, észre se vettem, hogy mennyire éhes vagyok. A tányérok kikerülnek az asztalra, de csak bugyután figyelem őket, meg ezt a negédes bájcsevejt. Ők ketten főzni? Inkább hagytak volna aludni tovább. Mr. Gillies váratlanul támad be hátulról, és ölel át. Megfeszülnek az izmaim, és a mosolyom nem valami fényes, ahogyan elkezd számolni a fülemben. Caitlyn kóstolja meg először az ételét, mire leesik, hogy mire megy ki a játék. Szívem szerint belerúgnék a hátsójába a másik felemnek, de a puszitól megilletődöm. – Igazán kedves vagy. – nyögöm ki Caitlynnek a válaszomat, és amint mindketten eltávolodnak, akkor pillantok le az előttem gőzölgő levesre. Bal kézzel illene megpróbálnom az étkezést? Le van kötve a kezem, szédülök is, de eszembe jut, hogy mit akartam kérdezni a szomszédunktól. – Te tudsz arról, hogy meglőttek? – érdeklődöm Caitlynre sandítva, de még a kanál is megáll a kezében. – Hogy micsoda? – tátja el a száját, én meg érzem, hogy közeledik az erőm vége. – Meglőttek… - nyögöm ki, és a pult felé irányítom a tekintetemet, de észrevétlen fordulok le a székről, és sötétül el előttem minden. – ÚRISTEN… - sikít fel Caitlyn. – Hívjam Tomot? – veti át a lábát a széken, hogy felálljon.
It's so easy to...
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
és elnehezítik.
Meghannal az élet egy egészen más oldalát mutatja, amelyet az állandó félreértések sorozatai öveznek. Amikor kedves kívánok lenni, ő a rosszat keresi bennem, amikor viszont az ellenkezőjét teszem, csak még elviselhetetlenebb leszek. A köztes állapot aligha létezik, az meg hogy mi értelmesen, két felnőtt módjára beszélgessünk egymással? A mi szótárainkat nem tartalmazza ez az összetett fogalom. Az ébredésünk utáni állapotok mindkettőnknek felkavaróak voltak, de amíg én szeretném már ezt egy dobozba elzárva az óceán mélyére vetni, addig ő kiselőadást csinál az én úgynevezett problémámból. Mintha nem lenne elég nyilvánvaló vagy kínos a dolog így is és amikor úgy érzem lassan már a cigi megteszi a jótékony hatását, az idegeim meg visszaállnak az átlaghoz képest nem normális szintre, mely nálam már felér a megfelelő értékkel, ő újabb oldalról belém rúg egyet. - Maga komolyan hihetetlen, Meghan. Sosem tud kifogyni ebből a témából. Sosem! Kezdeti higgadtságom mostanra idegességgé vált, mert nem szeretem folyamatosan elismételni magamat, ahogyan ugyanazt a témát ötven módon feszegetni sem. Ha első körben nem kívántam beszélgetni erről, miből gondolja majd, hogy a számtalanodik nekifutásra majd ez a helyzet csoda módjára változni fog? Végül azonban csak sikerül eljutnunk odáig, hogy betudjuk a kómás állapot szerencsétlen következményének öntudatlan tetteinket, noha jól érzékelhetően most már elterelte abba az irányba, ahol azt feszegetjük éppenséggel ki lehetett a kiváltó oka ennek. Ez pedig olyan, amiről semmilyen körülmények között nem kívánok neki szint vallani, mert a végén még olyan kérdéseket dobok neki vissza, amiknél nem valószínű, hogy elfogadnám a nemleges választ. Egyikünk sincs azon a szinten, hogy a hálószobai titkokat kiteregesse a másiknak. A fürdőbe való eljutás egy kész hadműveletnek indul, aminél az a csoda, hogy nem kell pontok szerint tervekbe szedni a lépéseket. Ugyan az első felvonás sikeresen alakul, ám a kijutás ennél sokkal bonyolultabbnak ígérkezik, már csak azért is, mert kettőnk idilli pillanatát a szomszédunk látogatása szakítja félbe. Kedvem lenne egyszersmind hátat fordítani ennek a helyzetnek és kisétálva a hátsó ajtón magam mögött hagyni ezt a szegény létszámmal rendelkező kabarét, gondolván én nem erre vállalkoztam. Mégsem megy. Mégsem tudok uralkodni a lépteimen és választani a másik irányt ahelyett, hogy egyenesen belépjek a fürdőbe és a rögtönzött segítségnyújtással csak még nehezebbé tegyem az amúgy sem rózsás helyzetemet. A szemeire koncentrálva azonban valahogy csak túlélem a szituációt, jóllehet van egy olyan érzésem, hogy az igazi megmérettetés csak az ajtó kinyitása után következik. Caitlyn ezer fordulaton pörög és lehetetlennek tűnik, hogy leálljon. A leveses tál egyszer az én kezembe landol, másszor az övébe, végül a pulton köt ki, ahol úgy látszik ezáltal célt is ért. Otthonosan mozog a környezetünkben, cseveg és mosolyog, mintha nem venné észre viharvert párosunk jelenlegi állapotát vagy csak udvariasságból nem vágja a fejünkhöz, hogy jaj, de szarul néztek ki! Bármi is legyen a háttérben, én aligha tudom felvenni ennek a fonalát, ezért úgymond részletekre bontom jelenlegi helyzetünket és csakis apróságokra koncentrálok. Mint például arra, hogy ne engedjem Meghant a leveshez nyúlni, amíg rá nem vettem vendégünket a kóstolóra, melyet annyira elhanyagolni látszott a készítés folyamata során. Egyszer már belefutottunk a mérgezéses dologba vele, pedig egy egyszerű vízről volt szó. Lehet, hogy Meghan bízik ennek a nőnek minden szavába, én viszont még nem lettem meggyőzve arról, miszerint ne lennének rossz szándékai a cincogó bájos felszín alatt. Amit megtanultam az évek során az az, hogy aki ennyire kedves, az akar is valamit. A mi helyzetünkben viszont még kérdéses, hogy Caitlyn mire is pályázik pontosan. Egy kósza receptötleten kívül nem sok minden zajlott még le a konyhába és noha elhintem a nőnek mit is tervezek, arra aligha számítok, hogy jelentkezik a szárnysegéd szerepre. Egy részem legszívesebben kikísérné őt a házból, a másik viszont úgy dönt hasznot húz ebből a helyzetből és olyan dologra kényszerít, melyet aligha preferálok: több időt eltölteni ugyanazzal az emberrel. Ha valamit ki akarok szedni belőle vagy észre akarok venni rajta, akkor nem tarthatok ekkora távolságot, mert mint mondani szokás, lakva ismerszik meg az ember és bár mi nem tervezzük az összeköltözést a szomszédunkkal, de minél tovább vagyunk a közelében, annál könnyebben hullik majd le az álcája. Egyszer úgyis elszúrja. Egyszer és véglegesen mindenki. Eleinte úgy vagyok vele, hogy minden oké. A leves nem mérgezett, én lehiggadhatok a főzéssel, - erősen kétlem, - és Meghan is a közelembe van. Eddig minden flottul megy, de amikor rányúlok a késre, hogy előkészüljek az étel elkészítéséhez, a kisasszony olyat kérdez vendégünktől, amitől a vér is megfagy az ereimben, a kezemmel pedig elengedem a konyhai eszközt, mielőtt jókedvem jeléül magamba döfhetném azt. Először megfordul a fejemben, hogy csak beképzeltem magamnak, mert az nem lehet, hogy éppen egyik rémálom követi a másikat és ki tudja, hogy a több órányi alvás milyen egészségtelen tüneteket produkál az elmémben. Eddig évekig kibírtam nélküle, most viszont megkapom érte a magamét. Ám amikor Caitlyn is visszakérdez, kell egy kis idő, hogy a konyhapulton megtámaszkodva két tenyeremmel kifújjam az oxigént és lehűtsem a magas vérnyomásomat Meghan szavai miatt. Megmondtam. Határozottan kértem őt, hogy beszéljük át azt a sztorit, de nem! Minek is az? Mielőtt azonban bármiféle magyarázattal is szolgálhatna a kisasszony az állapota közbeszól és a földön köt ki, melynek hatására egyből odasietek hozzá. - Meglőtték? Ray, mondj valamit..tényleg igaz, amit mondott? Caitlyn tovább pánikol, én pedig már fel is emelem Meghant a karjaimba, hogy a nappali felé vehessük az irányt. Előtte viszont csak egyszerű igennel válaszolok a kérdésekre, melytől szomszédunk úgy érzi muszáj utánunk jönnie és megkapnia a szükséges válaszokat. - De hogy...és mikor? - hallatszik a hangján, hogy lassan már sokkot kap és most először én is együtt érzek vele. Sosem hittem volna, hogy elmondhatom majd magamról valamikor is, miszerint az érzelmi szintem egy kertvárosi feleségéjére ugrott le. - Igen, igaza van abban, hogy meglőtték, de drága menyasszonyom egyszerűen csak szeret költői túlzásokkal élni. Emiatt ne zavard meg Tomot. - elmosolyodok, mindeközben pedig lefektetem Meghant a kanapéra, majd a feje és a lábai alá is párnát helyezek. Az utóbbi helyre kettő is kerül, hogy magasabban legyen a megfelelő véráramlás érdekében. - Marcie bátyja paintball pályát üzemeltet odahaza, ők tudod eléggé benne vannak ebben a témában és ott szerezte a lövést. Látszik, hogy Caitlyn arca lassan újra megtelik élettel, én viszont továbbra sem mozdulok Meghan mellől. - Ő hogy is mondjam..rendkívül versengő típus és gyűlöli a veszteséget. Nem is akadt neki ellenfele a pályán, igazi amazon. - szélesen ívelődő vigyor terül el képemen, ahogyan belemerülök a történet elmesélésébe és miközben vendégünk lesújtottan még ugyan, de helyet foglal a kanapé közeli fotelbe, én eközben pedig elveszem Meghan feje alól a párnát addig a pillanatig, amíg leülve a kanapéra az ölembe nem helyezem azt, vele együtt pedig Meghan is visszakerül a párna kényelmére. - Elég jó kis hely, szinte törzshelyünkké vált a kapcsolatunk óta és addig a pontig tartotta is ezt a szintet, amíg úgy nem döntöttem, hogy ott kérem meg a kezét. Tudod, hogy legyen valamilyen szimbolikus jelentése a dolognak. - szavaim közben 'Marcie' haját babrálom, Caitlyn viszont úgy tűnik issza minden elejtett baromságomat. - Annyira ledöbbent, hogy észre se vette, miszerint valaki célba vette őt. Magam sem tudom, hogy akkor melyiktől sírt jobban. A boldogságtól vagy a veszteségtől? Vállat vonok, hogy színezetet is adjak ezzel a sztorimnak. - Kicsit érzékeny még a válla emiatt. - fűzöm még hozzá, Meghan viszont lassan ébredezni kezd, amitől tekintetem Caitlynre vándorol. - Megtennéd, hogy idehozod neki a kulacsot? A nő már csak bólint egyet, így amíg ő önállósítva magát megtölti friss vízzel a tárolót, addig én kihasználom közös pillanatunkat az ölemben fekvő nő figyelmeztetésére. - Egy szót se többet a lövésről, mert nagyon nagy bajban leszünk. - az arcán simítok végig kézfejemmel mindeközben és ha harmadik felünk visszaér, én is újra Ray bőrébe bújok. - Hogy érzed magad, kicsim? Segítsek felülni, iszol egy keveset?
Nézeteltéréseink akkora méreteket öltöttek, hogy csodaszámba ment az is, hogy még nem ütöttem le, vagy nem húztam be egyet a védelmezőmnek, akinek szót kellett volna fogadnom, éppen csak annyi nem szerepelt a közöttünk lévő paktumban, hogy nekem dörzsöli a micsodáját, és felháborodottan még ő az, aki ki akar hátrálni a témából. Félrenyúltam, megérdemlem, hogy lecsesszen, de másfajta kifejezéssel jutalmazott meg, és ezzel nemcsak magának, de nekem is kellemetlen szituációt okozott a társalgás terén. Némán kellett volna bólogatnom, ha ennyire nyilvánvalóan az értésemre adja, hogy felizgult? A lenti párbeszéd alatt kezdek rádöbbenni, hogy korán örültem annak, hogy ez nekem szólt volna. A bezártság különös tréfákat űz az emberekkel, és ha abból indulok ki, hogy lassan négy vagy öt napja boldogítjuk egymást, akkor bizony benne van a pakliban, hogy mentálisan kezdünk meginogni. Eleinte még az is nehezemre esett, hogy egy térben maradjunk a cégénél tanúsított viselkedési formula után, de azóta sok minden történt velünk, és a hazugságok útvesztőjében egymás partnerei lettünk. A menyasszonyaként számtalan módon tudtam alátenni neki, de akkor én is buktam volna. Ezen álarcok csak akkor léptek életbe, ha a szomszédjaink is a házban tartózkodtak, de jóformán a legtöbb időt kettesben ütöttük el. Ryder Gillies arrogáns, olykor bunkó nyilatkozatokkal dobta fel a napjaimat, és adott támpontot ahhoz is, hogy milyen lehetne vele együtt élni, mint nő. Emlékszem, hogy kihangsúlyozta az egyik este, hogy az egyetem óta nem osztotta meg senkivel sem az otthonát, amin kicsit meglepődtem, mert valahogyan egy cégvezetőből az ember lánya azt nézné ki, hogy valami sikeres modell barátja, aztán már az eljegyzést tervezik. Mr. Gillies életében a munka szinte a szerelemmel ért fel, megízleltem testközelből a paranoia új jelenségeit, de álmomban sem hittem volna, hogy ezt lehet tetézni. Az ittlétének az oka természetesen nem én voltam, hanem a saját nevének tisztára mosása, és bármennyire is belemerültünk néha abba az illúzióba, hogy mindenáron megvédene, sajnos az egyik felem soha sem lesz benne teljesen biztos, hogy ez megtörténne. Mi lett volna, ha otthagy a házban? Tudom, hogy átrágtuk magunkat ezen a beszélgetésen, de olyan nehéz hinni egy embernek, aki rosszat akart először, majd hirtelen a jó oldalon képviselteti önmagát. Trevor hangja nyugtatott meg egyedül aznap este, de most…amikor felébredtem én magam is lerökönyödtem, hogy mennyire jólesett a közelében lenni. Mikor változott meg minden körülöttünk? Ez a férfi kicsúfolt, kinevette azt, amiből élek. Nem ismerte el, hogy író vagyok. Lealacsonyítóan vélekedett a megélhetési forrásomról, most meg ott tartunk, hogy a nyaka hajlatában hajtom álomra a fejemet, és az ő keze által merülök bele, amit a cégének kellene biztosítania? Meghan neked tetszik ez a férfi, és bármennyire is különösen hatnak rád ezek a felismerések, sajnos idővel be kell majd ismerned önmagad előtt is. Odalent a konyhában szó szót követ, és tudni akarom az erekciójának okát, de megint elhessegeti a témát, és inkább cigivel üti el az idejét. Gyűlöltem, ha mellettem gyújtottak rá, de annyira erőtlennek érzem a testemet, hogy az is szerencsével ér fel, hogy meg tudom tartani a súlyomat a széken himbálózva. Az elmés társalgásunk nem ér véget, bővül a csapatunk Caitlyn személyével, nekem lesz egy kis szünetem a WC-n, legalább ezen szükségleteim kielégülnek, aztán valahogyan egy érdekes beszélgetésbe csöppenek bele. Láthatólag ezen ketten nagyon megértik egymást, Cait úgy mozog a házban, mintha ezer éve itt lakna, nekem még az sem menne, hogy merre találom meg a kanalakat, vagy a poharakat. A mosdót is egyszer eltévesztettem a mai nap folyamán, nem beszélve arról, hogy most kaptam új szobát is. Körbevezetésről szó sem lehetett még, de aztán ott tetőződik minden, amikor a levessel jön, és az sem hagy nyugodni, hogy a kulacsot ő maga vette meg. Tom és Caitlyn első blikkre egy kedves pár a kertvárosból, de a mostani hangulatomnak csak púp a hátán, ahogyan a másik fél is. Nyűgös vagyok az alvástól, fáj a fejem attól, hogy napok óta egy kis lasagne-n kívül nem sok mindent látott a gyomrom, de a legjobban egy tea hiányozna a kis szervezetemnek. A pillantásom az egyik félről a másikra siklik az állapotom kapcsán. Ejha…Ryder Gillies nem fecsérelte az idejét, komolyan belebújt Ray bőrébe, de én vagyok az, akinek kicsúszik a száján a kérdés, vagy a válasz? A lövés kapcsán megfagy a levegő, és mindketten letaglóznak, de annyira beleszédülök a pozíciómba, így mikor fel akarnék állni, helyette összecsuklom, mint egy rongybaba. Teljesen sötétség öleli körbe a testemet, és fogalmam sincs, hogy mennyi ideig tart az eszméletlenség, de amit elsőként érzékelek az a testhelyzet változtatás. Fekszem, ebben biztos vagyok, csak a kezemmel keresek kapaszkodót valakiben, és rá is lelek egy térdre. Nagy harcok árán sikerül kinyitnom a szememet, és felnyögnöm, mert lüktet a koponyám. A barna íriszeim közepét a kékség uralja el, és totálisan bele is veszek a másodpercbe. A szavak nem nyernek értelmet, csak lesem a felettem ülőt, és a szája mozgását figyelem. – Milyen..? – gyengén emelem meg a kezemet, de ő az, aki visszatolja még, és csendre int. – Milyen? – ismételném meg, de a látóterembe ér egy ismerős női arc is. Rögtön összeáll a kép, hogy valószínűleg az előbb kidőltem, de most a „vőlegényem ölében fekszem”. Mi a picsa történt? A kézfeje még mindig az arcomra simul, és Caitlyn az, aki aggódva lesi minden mozdulatomat. – Marciee a frászt hoztad ránk, ugye Ray? – először rá, majd a másik félre lesek valami instrukció után kutatva a kék lélektükrökben. – Ray segíts. – szorítok rá a kézfejére, és ha megemel, akkor nekidőlve a kezének tornázom fel magamat ülésbe, de minden forog, így neki is dőlök a vállának. – Mennyire bújós vagy. – kuncog fel Cait, és a kis asztalra helyezi az előbbi kulacsomat. A jobb kezem takarásban van, a pulcsitól nem is látna semmit, de Ryder esélyt sem ad neki. – Szívem… - a nyakszirtjéhez irányítom az ajkaimat. – Megitatnál? Még szédülök… - felelem neki, és tudom, hogy most a szerep kedvéért meg fogja tenni. Caitlyn előrehajol, és a kezébe adja a kulacsot, én meg kinyitom a számat, és a szívószál segítségével nyelek le pár kortyot. – Caitlyn… - a leggyámoltalanabb hangon kérem meg az új szomszédunkat, hogy rám nézzen. – Csinálnál nekem egy teát? Annyira jólesne. – nyögöm ki, de ahogyan kiejtem a kívánságomat, már ugrik is. – Istenem…persze. Még jó, hogy hoztam, mert Ray nem olvas úgy a nőkben, mint mi egymásban. – kacsint egyet, és a konyhába távolodik, miközben a partnerem füléhez hajolok és egy puszival halmozom el. – Hogy hozhatott le ide ebben az állapotban? Ez is a maga hibája. – szűröm a szavakat a fogaim közül. – Amint véget ér ez, messziről kerülje el a szobámat. – mondom neki úgy, hogy csak ő hallja meg. – Annyira szeretlek. – hangsúlyozom ki, és a vállára hajtom a fejemet, a mellkasára vezetve a karomat. Úgyis utálja, ha érintik…
It's so easy to...
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
és elnehezítik.
Szinte naponta hallgatom végig ugyanazt a szlogent az alvási szokásaimmal kapcsolatban; túl kevés, nem pihentető, hosszútávon nem egészséges. Naponta fejezik ki aggodalmukat a környezetemben lévők, arról viszont egyikük sem számolt be, hogy mi lesz akkor, ha beintünk a természetes viselkedésnek és hagyjuk magunkat rábízni a véletlenre? Valószínűleg az ébredésünktől számított folyamatot nevezném a nem kért, nem kívánt következménynek, ami mintegy utunkba akadt lavina, úgy sodor el az egymást követő - kellemesnek aligha mondanám - eseményeknek. Mert ez történik, ha felborítjuk az ismerőset, a megszokottat. Nyakunkba kapunk egy Meghan Montilio féle kvízműsort, ami részleteibe menően veséz ki egy olyan úgynevezett problémát, amiről egyetlen sejtem sem kíván társalogni. Mert ha megteszem, tételezzük fel, ha adok egy esélyt a dolognak és lesz, ami lesz módon belemegyek a témába, onnantól kezdve nehezen mondok nemet énem azon felének, amit meg kell tagadnom a jövőnk, a cég jövőjének érdekében. És lehet, hogy ez neki baromira szórakoztató, nekem viszont annál kevésbé, hogy immáron ezredik alkalommal kell elismételnem magamat ugyanazzal az érveléssel kapcsolatban. Végtére is, ha teljesen elment volna a józan eszem, most még mindig odafent az ágyban vezetnénk le egymáson a másik iránti ellenszenvünket - csak ennél jóval kevesebb ruhadarabbal megspékelve. Caitlyn érkezését egyszerre tekintem személyes kínzásomnak és egyfajta mentőkötélnek is, ami egy kis időre félbeszakítja a korábbi témázásunkat a hölgyeménnyel. Nem örülök, hogy egy idegen nő ólálkodik körülöttünk és részesévé válik az ittlétünknek, de ha megtagadom tőle a látogatást és elkezdünk furán viselkedni vele, akkor azzal öngyilkosságot követünk el az álcánkkal szemben. Ezért nincs más választásunk, mint belesimulni a friss jegyesek szerepbe és úgy tenni, mintha ne akartuk volna már egymást rég megfojtani egy kanál vízben. Ez addig egészen jól működik is, amíg Meghan olyan témába nem tenyerel bele, amibe nem kellene azzal, hogy felhozza a lőtt sérülését csak úgy, mintha a két hölgyemény éppenséggel az időjárásról csevegne egymással. Ugyan rengeteg kockázatos helyzetbe kerültem életem során, de most először érzem úgy igazán, hogy az összeomlás körüli élmény kerülget. Nagy 'szerencsémre' a minket lebuktató vallomás előtt Meghan rosszulléte közbeavatkozik, így a továbbiakban a magyarázkodás az én reszortommá válik, melyen Caitlyn kiakadásig fajuló idegeskedése sem különösen segít. Élesebben szívom be a levegőt a kelleténél, mindazonáltal elfedem túlságosan őszinte reakciómat azzal, hogy időközben felsegítem Meghant a földről és a kanapéra tesszük át új helyszínünket a konyha csatatérnek indult közegénél. Caitlyn hűséges követését és érdeklődését viszont már csak akkor jutalmazom válasszal, amikor Meghan fekvő helyzetbe kerül, én pedig megtalálom mellette kényelmemet egy párnával együttesen, melyet időközeben az ölembe is fektetek. Nincsenek ellenemre a váratlan helyzetek, hiszen ezzel minduntalan számolnunk kell. Nincs befolyásunk a külső tényezőkre, az emberekre, mindazonáltal jobban örülök, hogyha valami terv szerint indulunk el az ismeretlenbe és nem vakon vágunk bele a közepébe. Legfőképp egy olyan helyzetbe, ahol még én is új terepere merészkedem. Nem véletlenül kértem, sőt szinte már könyörögtem Meghannak, hogy szedjünk össze valamit az eljátszott párosunkkal kapcsolatban vagy beszéljünk át egy megegyező sztorit ami miatt elkerülhettük volna az ilyen helyzeteket. Most persze még ha akaratának kívül is történt de egyből kihúzta magát ennek nehézsége alól, míg én össze-vissza magyarázok valami kitalált paintball pályáról meg a meg nem történt eljegyzésünkről reménykedve abban, hogy nem teljesen logikátlan vagy túlzó lesz az, amivel vendégünket kábítom. Caitlyn természetesen rajongásig telt érdeklődéssel fogadja a sztorimat és hogy még hihetőbbé tegyem számára mesébe illő szerelmünket, időközben Meghan arcát is elkezdem törődően simogatni. A korábban történtek után ennek már gyerekjátéknak kellett volna lennie, mégsem érzem azt, hogy kényelmesebben mozgolódnék ezen szituáció körülményei között, mint amelyikben az ébredésünkkor volt részünk. A spontán dolgok kiszámíthatatlanok. Olyanoknak való, akik nem nőttek még ki gyermeteg énjeikből és kedvükre tesznek amit csak akarnak anélkül, hogy számolnának a következményekkel. Elvégre persze, mindegyikük mögött ott áll egy magamfajta barom, aki majd eltakarít, ha rosszul alakulnak az események. És most mégis énem egy része ennek a bizonytalan végkimenetelnek él, ahogyan elhiheti egy másik nővel a hazugságait. - Ha hiszel nekem. - kezd bele szinte suttogva, hogy Meghant ne ébressze fel. - Szerintem képtelen lenne rád haragudni. Kacsint egyet cinkosan, az ölemben fekvő hölgyemény pedig ezt a pillanatot választja az ébredezésre, amitől úgy tűnik mindannyian hadi készültségben állunk, hogy kedvére tegyünk, bármire is legyen a későbbiekben szüksége. Legalább így elkerülhetem, hogy szórakozzak egy jót szomszédunk elképzelésén. Ha tudná, hogy mennyi haragot is táplál ő irántam.. Caitlyn kérdését egyetértő bólintással fogadom Marcie állapotát illetően, de közben felsegítem őt és vigyázok, hogy a karja ezen folyamat része alatt se sérüljön, noha a nyakamon tett megnyilvánulását - nem túl feltűnően ugyan - de egy szusszanással fogadom. - Természetesen. - úgy mozdulok, fészkelődök, hogy az ivás folyamata létrejöhessen, közben pedig barna tincseit is kiigazgatom az arca elől. - Elég lesz ennyi? A választ megvárva nyújtom vissza egy köszönöm elejtésével Caitlyn felé a kulacsot, aki már Meghan kérését teljesítve szökken is ki a konyhába, hogy teát készítsen, mi pedig kettesben maradunk miladyvel, melyet ő pedig galád módon ki is használ úgy, hogy ajkaival a fülemet találja be, amiért cserébe én meg a combjára fogok rá. - A szobánkat? Biztosan csak elszólás volt. Vagy talán hiányoznak a parancsolgatásaim? Finoman megragadva az állát veszem fel vele a szemkontaktust. - Elhiheti mennyire várom, hogy elbeszélgessünk ki is hibázott kettőnk közül. - ám a vallomására már csak ezt követően válaszolok, enyhe kétértelműséggel. - Mindennél jobban, szépségem. Ha tehetnénk, bizonyára egy másik szót illesztenénk a kimondott helyére, de mivel vendégünk hallótávolságon belül helyezkedik el, erre aligha létezik lehetőségünk. Minden jelenlegi nehézségünk ellenére az viszont közel sem tetszik, hogy elájult, ahogyan a szédülésétől sem vagyok kicsattanó örömömben. - Cait, be tudnád hozni Marcie levesét? Egy igen válasz után nem kell sokat várnunk a megjelenésére, de egy tányér helyett kettővel tér vissza. - Hoztam neked is egyet, ha nem gond. Az egyik tányért át is nyújtja nekem, a másikat viszont kérésemre most az asztalon hagyja, én pedig közben Meghan combját cirógatom, ahol az előbbi mozdulatsor miatt ott maradt a kezem. - Muszáj lesz valamit enned is amíg a teád elkészül. Nem akarom, hogy még egyszer elájulj. - aggódóan cseng a hangom, de valahol megbújik mögötte az igazságtartalom is. - Igaza van. Ebben az állapotban meg főleg fontos. - avatkozik közbe Cait, de ezzel úgy tűnik még nem úsztuk meg. - Mesélte a vőlegényed az eljegyzéseteket. Nem is tudtam Marcie, hogy te ennyire komolyan veszed a versenyeket. De még annyi mindent nem tudunk egymásról, viszont ezen változtatni fogunk. - lelkesül fel ismételten, melyhez ugyan nekem is lenne egy-két hozzáfűznivalóm, de inkább azzal törődök ehelyett, hogy képben tartsam Meghant. - Miután beharangoztad, hogy meglőttek, esélyem sem volt nem elmondani, hogy a családi paintball pályátokon történt meg a baleseted meg az eljegyzésünk is. - szólok közbe, de ha úgy érzi képes enni a levesből, időközben úgy helyezkedek, hogy ebben segítségére legyek neki. - Ray szerint még mindig haragszol rá amiatt, hogy vesztettetek, de én ezt nem hiszem. Mármint hogyan tudnál, hiszen megkérte a kezed? Tényleg, mesélj, hogy érezted magadat? Számítottál rá? Tom ebből a szempontból kiszámítható volt, főleg mert megtaláltam a gyűrűt a fiókban. Nagyon rossz, ha rejtekhelyekről van szó. - megforgatja a szemeit, de közben nem moccan, hogy még több információt gyűjtsön az eljegyzésünkről.
Minden perccel erőtlenebb lettem azóta, hogy felébredtem és egy „álló” helyzetbe sodródtam Mr. Gillies-szel. A szokatlan fekvőhely csak a kezdete volt annak a félreértésnek, amit felém titulált. Az erekciója szerintem mindkettőnket meglepett, na nem a biológiai órák ismeretének hiánya miatt, mert nem most kezdtük a szakmát, de igenis horderejű lépés volt a részéről, hogy a tudtomra adta. Nem kellett volna rámenősen érzékeltetnie, hogy felizgult, és akkor én sem lovagoltam volna a konyhában azon, hogy miért nyilvánította ki annyira. Megfogtam neki félig álomittasan, de szó sincs arról, hogy ez amolyan kezdeményezés lett volna. Megérezte volna a közeledésemet, ha úgy akarom, de a konkrét bámuláson kívül nem én taperoltam le először a másik mellét. Tegyük helyre, hogy melyikünk lépte át először a határokat, de annyira belelovaljuk magunkat a témába, hogy csak a szomszéd jelenlétének sikerül kizökkentenie bennünket. A mosdóban elbíbelődtem volna még egy sort, vagy lefekszem a földre, hogy ne szédüljek ennyire, de a velem lakó férfi, mintha nem olvasna jól a jelekből és a farkánál nem látna tovább. Caitlyn és a kulacs története is megérne egy magyarázatot a vőlegényem oldaláról, de még azt sem tudtam, hogy ezek ketten eldiskuráltak az öntudatlan időszakaim alatt. Ryder eddig nem arról volt híres, hogy kapcsolatokat létesítsen, az is nehezére esett valamelyik este, hogy beengedje őket, most meg együtt főzőcskéznének. Megrándul a szám szeglete és az is megfordul a kis fejemben, hogy bejön neki a csaj. Mi van akkor, ha ráizgult, és amíg aludtam…na ne…mi van, ha őt képzelte oda, és engem fogdosott ugyanazon időben? Tom rendes fickónak tűnt, aki elég sokat dolgozik ahhoz, hogy a felesége magányosnak érezze magát. Miért nem esett le, hogy ezek ketten összeszűrték a levet? Az állapotomra vonatkozó kérdésen már meg sem lepődöm Cait szájából…ki gondolta volna, hogy a kis madarunk máris bennfentes. Az egész védett ház téma meg volt rendezve? Nem értem a férfit, de amint a lövés elhagyja az ajkaimat, valahogyan mindenki elhallgat. Mégsem osztotta meg az ágyas jelenet közepén vele, hogy lelőttek? Minek is foglalkozni a harmadik féllel, aki félig már a sírban van? Némi túlzás az állapotomat tekintve, de nem vagyok valami fényesen, és az ágy most még a szokottnál is jobban vonz. Felállás szempontjából a maradék erő is elszáll belőlem és közelebbről csókolózom egyet a padlóval. Már legalább nem látom, ha ezek ketten egymásnak esnek a konyhapulton. Piros pont jár a szervezetemnek. Félig aléltan pislantok párat, de az első érzékelésem az, hogy fekszem. Nem a padló kemény burkolata öleli körbe a hátamat, hanem egy sokkal puhább felület. Az arcomba meleg lehelet érkezik fentről, így mire kinyitom a szememet máris egy kék szempár köszön vissza. Szürreálisan aranyos a szája melletti kis anyajegy, és el is mosolyodom a saját gondolatomon, miközben máris azzal kezdi, hogy ne beszéljek a lövésről. Miért kell titkolózni előtte? Össze vagyok zavarodva, de Cait is feltűnik a látószögemben, ezért úgy döntök, hogy hallgatok a segítségnyújtásra és a mellettem időző férfi felkarjába kapaszkodva ülök fel. Nem szólok semmit az első másodpercekben, a víz létszükséglet, ezért arra hagyatkozom, hogy a szirmaim közé tudjam venni a szívószálat, és lecsússzon néhány korty. A stabilitás messze áll a valóságtól, és kezdek megint eldőlni, de megállít benne a mellettem lévő feszes váll. A kérésem a teára egy kis időnyerés, hogy helyrebillentsük a kettőnk közötti viszonyt, mert az sicher, hogy velem ezt nem fogja művelni. A színjáték csak akkor működőképes, ha van miért tennem, de láthatólag máris egymás szájából ennék az epret, ha nem lennék itt. Caitlyn mekkora ribanc, ha képes volt rámászni, de a másik jómadarat sem kel félteni, ahogyan ismételten összefügg a pillantásunk. Ajkaimmal puszit lehelek a nyaka peremére, de még az is nehezére esik a lélegzetvétel alapján, hogy elviseljen a közelében. Mondhatom kezd bennem a hányinger egyre nagyobb lenni, ahogyan merészen a combomra mar a kérésem elhangzása után is. Mit nem lehet azon megérteni, hogy külön fogjuk tölteni az estét, mert biza hozzám nem fog érni, ha Caitlyn elment, mert megütöm. - Nem hiányzik semmi. – felelem összeszorított ajkakkal, mire elkapja az államat és arra kényszerít, hogy ránézzek. – Az nem hiba, hogy rosszul vagyok. – feleselek vissza halkabban, de a játék kedvéért még oda is bújok hozzá, és hangosan mondom ki, hogy mennyire szeretem. Hamarabb mérgezném meg, mintsem szerelmet valljak neki…ez közöttünk soha nem fog megtörténni. A combomba maró ujjait még egy kis cirógatásra használja fel, én meg majdnem a fülébe nevetek a válasza kapcsán. A szépségem jelző nem rám illene. Féloldalasan sandítok a közeledő nő felé, aki két tányérral lep meg bennünket. Az aggódása komolyan Oscar-díjat érdemelne, és ez a figyelmesség, hogy neki is hozott egy tányérral. – Köszönjük Caitlyn, te igazán kedves vagy. Nem is tudom, hogy mi lett volna az én Ray-emmel, ha nem viseled gondját, amíg én aludtam odafent. – sóhajtok egyet, de a levest nem utasítom el. Az első kanál bekapása közepette beleinvitálnak egy történetbe, amin már nem bírom ki, hogy ne prüszköljem ki a számban lévő folyadékot, ezzel beterítve a kedves arcát. – Elnézést, de túl forró volt. – mentegetőzöm, de amint rám pillant, láthatja, hogy a legkevésbé sem sajnálom, hogy leköptem. – Komolyan ezt mesélte neked? Drágám. – fúrom az arcomat a pólójába, hogy megtöröljem a számat. – Caitlyn mi tagadás imádok versenyezni, de csak akkor, ha a nyeremény megéri, ugye szívem? – csapok rá a combjára. – Hogy is mondjam, de nem szeretem a meglepetéseket, így nem a legjobbkor történt az eljegyzés…persze nem számítottam rá, vagyis mégis. Tudod Ray úgy indított a második randinkon, hogy kijelentette, hogy nincs az a nő, akit feleségül venne. Már le is mondtam arról, hogy valaha feleségül fog kérni, de változnak az idők. A családom odáig volt, de én sokkot kaptam sajnos, és azóta is nagyon fáj a vállam. Tudod ez az utazás is engesztelés lenne Ray részéről, mert az elmúlt hetekben annyit dolgozott, hogy rám már nem is maradt ideje. A gyűrű meg… - éppen valaki egy adag levest tuszkol a számba, hogy végre elhallgattasson. – Öhm… - nyelem le és csúnyán tekintek a férfira. – Istenem nem mondjátok… - kap a szája elé. – Még nem vettél neki gyűrűt Ray? Minden lány álma, hogy a legszebb gyűrűt viselhesse. Tom sajnos nem túl kreatív, de a maga módján kedves és nagyon szeretem. – érzékenyül el, és a karikagyűrűjére sandít. – A lényeg az, hogy nincs olyan hiba, amit ne lehet kijavítani Ray. – kacsint rá, aztán a combján simít végig, miközben előrehajol. – Lám…akkor én nem vagyok elég fontos Ray-nek, mert nem kaptam gyűrűt. Biztosan te vagy az ideális feleségjelölt Caitlyn, és nem én. – hangsúlyozom ki a végét és nem túl feltűnően lököm le Ryder kezét az én combomról.
It's so easy to...
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
és elnehezítik.
A hősszerelmes típus inkább a partnerem asztala volt mintsem az enyém. Ő képes volt mindig valamivel előállni, amiért megkérdőjeleztem az emberiségbe vetett hitemet, mégis egyszerűen ezekben a pillanatokban azt érzem bárcsak komolyabban odafigyeltem volna egy-két elejtett szóra vagy mozdulatra, ami most megmenthetne minket ebből a kínos szituációból. Más se hiányzott még ma nekem, minthogy két nő társaságában adjak elő egy Shakespeare-i színdarabot, ahol örömmel halnék hősi halált azért a nőért, aki éppen az ölemben fekszik. A durva az egészben, hogy lényegében ez is a feladatom; az életem árán is megvédeni őt. És ha még hozzádobjuk a mérgezést is a képlethez, akkor lassan helyben is vagyunk egy drámához, melynek sosem kívántam a részese lenni. Meghan percekkel később ébred csak fel, én meg ezalatt az idő alatt vendégünknek hazudom le a csillagokat az égről az eljegyzésünk körülményeiről melyet ugyebár a kisasszony nem volt hajlandó egyeztetni velem. Van még időnk kitalálni, mi? Majd rögtönözünk. Viselkedjünk spontán módra, aztán valljuk be a beszélgetés közepén, hogy lelőttek, mintha teljesen hétköznapi dologról számolnánk be. Időm sincs arra, hogy kellő mértékben ideges legyek rá, mert leköt az, hogy kivonszoljam a hátsónkat vissza a felszínre, ahol még akad némi reményünk a lebukás elkerülése. Persze Caitlyn nagyszerű alany ebből a szempontból és magam sem tudom eldönteni, hogy ő tényleg ennyire butácska a szentem vagy pályát tévesztettem és most éppen valami filmben kellene alkotnom egy csodás kolleginával az oldalamon. Ugyanakkor nem látom jeleit annak, hogy megjátszaná magát az irántunk táplált, már plátói rajongásban hiába keresem őket egy-egy lopott pillanatban, amikor éppen nem minket vizslat szinte szakszerűen felmérve kapcsolatunk alapjait. Ettől ugyan még nem kezdtem el jobban bízni benne vagy dőltem be naivan ennek a mézesmázos viselkedésnek, de mint mondtam, minél több időt töltünk a közelében, annál előbb sikerül neki majd lebuktatnia magát. Még ha közben el is kell viselnem érte Meghan feltétlen és megjátszott szerelmét, amivel magához térése után ajándékoz meg, bújva-puszilgatva-érintve, mintha ezektől a gesztusoktól amúgy is ne rohannék fejjel a falnak függetlenül attól, hogy éppen ki követi el ellenem őket. Egyedül és csak akkor lélegezhetünk fel igazán amikor Caitlyn kettesben hagy minket, de a jövőhöz fűzött reményeit nevetséges kétkedéssel fogadom. Mintha egyébként is lenne abban választási lehetősége, hogy ki-melyik szobában alszik majd. Volt egy megállapodásunk - gyerekes, filctollal irt listánk - amit úgy tűnik helyette is komolyan veszek. Ezért is érdemes alaposan átolvasni egy szerződést, mielőtt aláírjuk őket, elvégre utána nekünk kell elszámolnunk azzal mire is vállalkoztunk. Ő nem kért a parancsokból, én meg nem tágítok a közös szobától. Téma ezzel lezárva. Jelenlegi helyzetünknél szinte minden alkalommal úgy érzem, hogy már nem tud meglepetéseket okozni, ellenben minden a szerepünkben eltöltött perc csak egy újabb komplikációval jár kettőnk álcáját nézve. Caitlyn nem bírja ki, hogy ne hozza fel az összehordott sztorimat, aminek részleteit nem túl feltűnően ugyan, de igyekszem átadni nagy vonalakban Meghannak is, hogy legalább most ne járjunk más utakat, ha már eddig oly szívesen tettük. Most viszont már tisztán látom, hogy miért is jönnek ki annyira jól ők ketten: egyik sem képes befogni a száját akkor amikor a leginkább kellene. Miközben félig azzal foglalkozok, hogy Meghan tányérjából eltűnjön minél előbb a levese - és ne az én arcomon kössön ki lehetőleg - a másik felem minden létező és megmaradt idegszálammal a kisasszony előadott sztoriját követi nyomon, ami idő közben valami egészen mássá kezd alakulni. Enyhe neheztelést érzek a hangjába és most az egyszer ez valamiért nem felém irányul. Ez pedig bármennyi megkönnyebbülést hoz, mindazonáltal kívülállóként némi félelmet is, hiszen az utálatával még tudok mit kezdeni..de amit most művel? Mintha zavarná Caitlyn jelenléte ahelyett, hogy élvezné a közös pillanatokat, amiért annyira kampányolt még korábban. Ők biztos csak jók emberek, én meg maga vagyok a megtestesült gonosz, aki biztos csak átlát a szivárványos maszlag felett melyben ő szemléli néha a világot. Nem feltétlenül tudom hova tenni hirtelenjében feltörő féltékenységét? Ez lenne az? Mert láthatóan sértődékenysége akkor válik még inkább érzékeny ponttá, amikor Caitlyn keze valamilyen morbid gondolattól vezérelve engem taperol, én meg csak mosolygok meg bólogatok, mint egy félnótás, akinek nevét éppen most döngöli földbe élete párja, miközben néha un-szimpátiáját a combomon tett megnyilvánulásával fejezi ki, majd következő alkalommal azzal, hogy próbál minél távolabb kerülni tőlem. Égnek emelt tekintetem után egy szusszanás is kiszökik ajkaim közül, majd csak egy erőltetett -mindjárt itt vet szét helyben az ideg- mosolyt erőltetek az arcomra ahogyan a gyűrű szóba kerül közöttünk, amelyet még a leveses próbálkozásommal sem tudtam megakadályozni. - Ez teljesen az én hibám, nem is tagadom. - vallom be szinte már megtört hangszínnel, ellenben a magyarázatomat sem hagyom el sokáig. - Egyedi gyűrűt csináltattam Marcienak, de az utolsó pillanatban bejelentették, hogy megcsúsztak a munkálatokkal. A lánykérés meg annyira adott volt és képtelen lettem volna tovább várni vele. Ha már úgyis ő volt az aki növelte a közöttünk lévő távolságot, ezért kihasználva ezen pillanatot kelek fel csak félig a kanapéról vallomásom után, hogy az asztalra tehessem a tányért. Ellenben amikor visszafordulok egy 'francba az egésszel' mosollyal az arcomon csúsztatom Meghan tarkójára tenyeremet és lehajolva hozzá vonom bele egy pillanatnyi csókba. - Az én Marciem a legjobbat érdemli. - a mosoly még továbbra is ott tündököl az arcomon, miközben elengedem őt kis idő elteltével és a pokrócának megigazítása után Caitlyn felé fordulok. - De mint láthatod még meg kell dolgoznom a kiengesztelésével. A konyhából beszűrődő hangok egyenes jelzést adnak nekem egy kis fellélegzésre, melyet ki is használok, előtte viszont bekapcsolom a nappaliban lévő tv-t is mintegy háttérzajként. Vagy lehetőségként, hogy végre ne a beszéd legyen az elsődleges. - Elkészítem a teát, addig meg gondolom jól meglesztek. A választ ugyan nem várom meg, miközben felkapom a két leveses tányért, de az enyémbe már csak a konyhában eszek bele a pultnak nekidőlve. Jól esik a gyomromnak most az ételnek még a gondolata is, habár kétlem, hogy a másikkal nekiállok még azután szenvedni, hogy Caitlyn hazament, ami reményeim szerint lassan meg is történik majd. Bizakodásom viszont akkor veszik oda, amikor a teával megtöltött bögrével visszaérek hozzájuk, Caitlyn pedig már a kanapé másik felén helyezkedik el és éppen valami sorozatról magyaráz Meghannak, aminek a felét sem értem. Elfojtok egy kikívánkozó bazdmeget miközben visszaülök korábbi helyemre és közelebb vonva magamhoz menyasszonyomat adom át neki a bögrét, de a biztonság kedvéért én sem engedem el és ha úgy dönt inni szeretne belőle, akkor a segítségére leszek. - Vigyázz vele, mert még forró. - érzem, hogy az előbbi húzásomért még később számolunk, de legalább akad majd mindkettőnknek mondanivalója. Vagyis nekem biztosan. - Mit találtatok? Tekintetem a tv-re vándorol egy pillanat erejéig, végül pedig elhallgatok azon áldásos időre, amíg nem kell a hangomat hallatnom kettőnkkel kapcsolatban.
A kettesben töltött idő, miközben Caitlyn elküldtem egy kis teáért, hogy is mondjam, de nem alakulnak a legjobban. Megértem, hogy a lövöldözést nem kellett volna szóba hoznom, de azért költői túlzás, hogy majd elbeszélget velem, mint egy tanár. Nem tartoztam neki semmivel, és úgy tűnik, hogy nagyon is megtaláltam a közös hangot az új szomszédunkkal. A tekintetem többször időzik el rajta, és nem igazán díjazom, hogy a combomba marnak az ujjai, mintha a tulajdona lennék, vagy mindenesetre a szív szerelme. Nem vagyunk ennyire jóban, és a szabályokat is le kellett volna fektetni, hogy mit szabad más emberek társaságában csinálnunk a másikkal. Szerintem nem engedélyeztem volna neki azt sem, hogy hozzám érjen, de komolyan. A pillantásom megakad a száján, de olyasmire kényszerít, amitől csak elvékonyodik a sajátom. Az állam alá tolja a kezét és most célegyenesen veszhetek el a kékségben, melytől a hideg is kiráz, de nem a rossz értelemben. Eszembe jut egy emlék arról, hogy mikor nézhettem utoljára ilyen mélyen a szemébe, és ettől megzavarodom. A GR épületén belül feküdtem, és éreztem ahogyan a tüdőm elnehezül és alig kapok levegőt. A fejemet összenyomtam a fájdalom és s fogyatkozó oxigénadagom, de aztán ez a kékség maradt meg a legjobban. Reményt adott, hogy nem kell feladnom, ő vitt előre akkor is, amikor elájultam. Miért kell szembesülnöm a legbelsőbb félelmeimmel, és miért kell Mr. Gillies búzakék íriszeit azzal azonosítanom, ami nem illik hozzá? Nem kedveljük egymást, és mégis ott van egészen kimondatlanul, hogy biztonságot nyújt. A legutóbbi telefonbeszélgetés alatt a testvéremnek is azt ecseteltem, hogy megbízom benne, és nem kell miattam aggódniuk, mert ezt is túlélem, de vajon komolyan is gondoltam? Ezekben a másodpercekben túllátok azon, ami feldühít, és közben meg azt is érzem, ha nem ő lenne mellettem, akkor biztosan nem lennénk benne abban a hazugságban sem, hogy a menyasszonya vagyok, és nem mellesleg a védence. Elfojtok egy rövidke káromkodást, és felvilágosítom, hogy nem fog mellettem aludni, mert nem fogom beengedni a szobába, ha nem muszáj. Természetesen emlékeztet arra a kis paktumra, amit az ágyban írtam alá, de nem hihette azt rólam, hogy be is fogom tartani? Parancsokat osztogathat, de senki nem fogja betartani. Nem vagyok az ügyfele, nem fogok azért fizetni, hogy szolgáltatásként legyek bezárva egy védett házba, és a kedvének kitéve bármikor bezárhasson. A combomra fekteti a kis kezét, én meg a szerepemnek megfelelően hajolok a füléhez, és idegesítem fel, de szóban nem leszünk egymás adósai. Elhangzik tőlem a nagyszerű „szeretlek”, aztán kontrázok és Caitlyn szemében mi leszünk az álompár. Igazán nevetséges, hogy ennyire hihetőre formáljuk a karaktereinket. A leves láttán a gyomrom is megmozdul, szóval elfogadom a felém kínált kanalat, és le is nyelem. Az íze remek, nem is feltételeztem azt, hogy a szomszédunk ne tudna főzni, mi tagadás hamarabb összedob egy háromfogásos ebédet, mint mi ketten egy darab palacsintát. A főzés nem az erényünk ez már első körben nyilvánvalóvá vált, nem is értettem, hogy minek kérdezte meg tőlem Mr. Gillies pár perccel ezelőtt, hogy mit ennék. A lasagne egy félig elkészült étel, amit csak fel kellett melegítenie, de a csirke és a tészta már egy egészen komoly kihívás lenne a férfinak, ebben biztos voltam. Jómagam, ha nem gyengélkednék, akkor nem halnánk éhen, de ha ezt egy olyan férfira bízzuk, aki az irodában meg a bilincsek mellett rézi jól magát, akkor szerintem tárcsázhatunk is valami éttermet, hogy szállítsanak ki ehető formátumot. A pillantásom néha körbejárja Cait-et. A magam módján csinos, nem kirívó a barna hajával, akárcsak én, mondjuk belőlem egyből le lehet szűrni a származásomat, de tény, hogy nem reklámozom, hogy spanyol vagyok. A történet félbemaradt valahol ott, hogy elájultam, de hamar avatnak be, hogy mi is történt az előzetesben. A gyanakvásom nem apadt el azzal kapcsolatban, hogy ezek ketten összeszűrték a levet, és hangot is adok ama aggodalmamnak, hogy Ray nem szeret annyira. Az eljegyzésünk meséje néha sántít, de nem maradok ki én sem, hogy kiegészítsem a saját verziómmal. Szinte féligazságokat árulok el azzal, hogy Mr. Gillies nem venne el egy olyan nőt, mint én, és ha ez még nem lenne elég, akkor a munkája a mindene. Caitlyn eleinte az én pártomat fogja, de aztán megint átvált és kacérkodni kezd a partneremmel. Minduntalan lököm le a mellettem időző kezét illetlen helyekről, de természetesen minden alkalommal visszavándorol az eredeti pontra, ahol nekem újabb kellemetlenséget okoz vele. A számba tuszkolja félúton a levest, így sikerül is kiköpnöm rá, de ezzel nem időt nyer, hanem a vérnyomásomat tornázza fel egy másik tartományba. Talán szégyelli, hogy rossznak állítom be, nem bírja lenyelni az egója, hogy nem tökéletes, mint az állítólagos elképzelés a fejében? – Örülök, ha belátod, hogy tévedtél…egyedit? – kérdezek rá, mert ismételten hantázik egy sort, és örülök is annak, hogy felkel mellőlem, mert több hely marad, azonban nem készülhetek fel a váratlan támadására. A barna íriszeimet csak addig vezetem fel rá, amíg közelebb hajol és abban a hitben élek, hogy mondani akar nekem valamit, de cserébe a tarkómra futtatja a jobbját és minden előjel nélkül csap le az ajkaimra. Megrázkódom, és beleremegek, ahogyan a meleg ajka az enyémhez súrlódik. Nem nyelveset ad, de még ez is intimebb kapcsolatra utal, mint ami eddig közöttünk történt. Lehunyt szemhéjakkal várom a folytatást, de amilyen gyorsan kezdődött, olyan gyorsan is ér véget. Beharapva az alsót pillantok fel rá a távolodása momentumában és csak azt veszem észre, hogy kettesben maradunk Caitlynnel. – Annyira helyesek vagytok. – csapja össze a tenyerét, és azt még elkapom, hogy a tv megy a háttérben. Cait odaül a másik oldalamra és bizalmaskodva hajol közelebb az arcomhoz. – Valld be, hogy szereted. – kuncog fel, én meg a konyha felé lesek. Automatikusan érintem meg a számat ott, ahol az előbb még ő tartózkodott. Csókot lopott tőlem, és nem bírok napirendre térni felette. – Öhm…igen. – hagyom rá a szomszédunkra, és a kezébe adom a távirányítót is. Szerencsére egy ismerős csatornára vált át, én meg szinte azon nyomban mosolyodom el szélesen. – A Manifest… - gyorsabb ütemre vált a szívem, de úgy látszik, hogy nemcsak nekem ismerős a sorozat. – Te is szereted? – pislant rám Cait és felhangosítja a készüléket. – Imádom. – nyögöm ki. – Ez az első évad és aztaaaa Ben. – érzékenyülök el, miközben belekezdünk egy kisebb csevejbe. Ryder időközben visszatér a társaságunkba és bemászik mellém. Egy kicsit zavarba jövök a közelségétől és a teát lesem az arca helyett. Automatikusan nyújtom a nyakamat, hogy belekortyoljak és aztán el is vegyem tőle a balommal egyensúlyozva. – A Manifestet nézzük. – jelenti be Caitlyn, én viszont csendesen hajtom a fejemet Ryder vállára, aztán óvatosan igazgatom el a térdén a takarómat is. Kortyokban töltöm magamba a teát, és úgy helyezkedem, hogy Ryder a kezét át tudjam tenni mögöttem és a válla hajlatába tudjak dőlni féloldalasan, de a tekintetem egyetlen percre sem téveszti el a tv-t, aminek külön bónusz jár, hogy Cait is észreveszi, hogy nem kell beszélnie az események történése végett.
It's so easy to...
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
és elnehezítik.
Teendőimet a hétköznapok során sosem éreztem még monotonnak és egy cég vezetése őszintén szólva ne is legyen nevezhető annak. Mindig volt valami, ami lekötött. Egy új ügyfél, az embereink, megbeszélések és még sorolhatnám, hogy mennyi minden tudja elterelni úgy az ember figyelmét, hogy már csak a hazatérés pillanatára eszmélhessen fel. Nem éreztem ugyanakkor azt sem, hogy bántam volna, amiért az életem ily módon alakult és ezen az ösvényen halad is tovább. Szerettem ezt csinálni, hisz ez éltetett, ez tartott felszínen attól, hogy ne őrüljek bele az otthonléttel járó semmittevésbe. Amibe viszont most van részem egy egészen más oldalról mutatja be az izgalom fogalmát. Meghan már megismerkedésünk alkalmával sem tűnt olyan nőnek, aki megjelenésével ne igényelné akaratlanul is a teljes figyelmet. Szétszórt volt, makacs és kíváncsi; minden, amit én amióta a józan eszemet tudom azóta kizártam az életemből. Allergiás voltam a káoszra, a tervek nélküli éljünk a mának habitusra és arra, ha valaki túlságosan is belemászott a magánéletembe. Az évek során egy olyan erődöt építettem magam és a számomra fontos emberek köré, amely mögé aligha látott volna be bárki is. Védtem a külvilágtól mindezt, magamat pedig azon elvhez tartottam, hogy minél kevesebbet osszak meg az életemről vagy annak résztvevőiről. Megvolt az okom rá, de egy idő után beláttam, hogy én is nyugodtabban ébredek fel másnap, ha tudom, mindent elkövettem mások biztonságáért, közöttük pedig a sajátomért is. Meghan viszont úgy száguldott az életembe és kavarta fel annak kényelmesen megszokott sodrását, hogy némely pillanatban lehetetlennek éreztem utolérni magamat. Nem irányíthattam őt, láthattam el parancsokkal vagy kezelhettem úgy, mint egyéb másik ügyfelet, mert ő több volt ennél. Több, mint amit az én elveim és látásmódjaim elviseltek. Idegesítő volt, szeszélyes és engedetlen, ami számomra még felfedezetlen kontrasztot alkotott azzal az énjével, amely üdítően őszinte, kitartó és végtelenül erős nő képére formálja őt. És még az is lehet, hogy két tőle kapott idegbaj között némileg még szimpatizáltam is ezen oldalával. Mégis éreztem, hogy olyat várt el tőlem, ami nem volt rám jellemző, amivel a hétköznapjaim nem rendelkeztek, amit őszintén nem voltam képes megadni neki egyéb másik kollégámmal ellentétben. Nem tudtam az a férfi lenni, aki könnyedén magához húzza, ha vigaszra van szüksége vagy szép szavakkal becézgeti, ha éppen azt kívánja. Én ettől elszoktam, elzárkóztam az évek során és sosem éreztem késztetést, hogy felszínre hozzam énem ezen mélyre rejtett részét, hiszen sosem ez volt mindennapjaim mozgatórugója. Az én világomban egy kapcsolat a kockázattal járt, lemondásokkal, én pedig önző lettem volna bárkit kitenni ennek csakis önmagam szórakoztatásáért. És mégis mindettől függetlenül egy percre se tudnám Meghant magára hagyni még akkor sem, ha erre ő maga kérne meg személyesen. Bármennyire is zavart kezdetben, hogy ennyit utaztam a meggondolatlan szökése miatt, mostanra túlságosan is felülírtak az események mindent ahhoz, hogy ne kételkedjek abban pontosan hol is a helyem. Marcie és Ray jegyessége nekem a teljes homályt jelentette és az eddigi kényelmetlenül alakult szituációnkra még rátett egy lapáttal. Jó lett volna átbeszélni mindezt Meghannal, valahol félúton megállapodni kettejük sztoriját illetően, de ennek hiányában maradnak nekünk a kitalációk és annak olykor az ő részéről, olykor pedig az enyémről adott kiegészítő elemei. Mindezt pedig úgy tálalva, hogy társaságunk semmit se sejtsen meg belőle. Nem túlságosan örülök a bújós szituációnak sem, de a puszik hadától is falnak tudtam volna rohanni azzal a lendülettel, ahogy elkezdődtek. Túlzottan nem feltűnően néha arrébb húzódtam, aztán mikor Caitlyn figyelme ránk terelődött, akkor egyből magamhoz édesgettem Meghant, mintha nem tudnék még levegőt se venni nélküle rendesen. Testőrként nem a mi szerepkörünkhöz tartoztak a beépülős sztorik és társaik, de ha a helyzet úgy kívánta, ahhoz mi nekünk is meg kellett tanulnunk rendszerint alkalmazkodni. Azonban úgy éreztem, hogy ennyire vérszegény felkészülési idő után minél mélyebben megyünk bele ebbe a témába, annál nagyobb esélyünk van a pofára esésre. Az pedig még inkább afelé a bizonyos rezgő léc felé terelt minket, amikor Meghan tőle nem megszokott módon féltékenységgel tekintett vendégünkre, mintha azt élvezné igazán, hogyha megnehezítheti az amúgy sem könnyű helyzetünket. És bár igyekeztem a levessel elhallgattatni őt, de ez sem igazán állította meg abban, hogy Caitlynt teljesen összezavarja, mely a nő arcvonásain is lassacskán kezdett kiütközni. Ez pedig egyértelmű jele volt annak, hogy ideje közbeavatkozni, mielőtt kikerülnénk abból a bizonyos bűvkörből és álcánk végleg odaveszne. Nem gondolok bele mit okozhat számára a csók. Egyszerűen csak az jár a fejemben, hogy fogd már be Meghan, de mivel nyíltan nem mondhatom ki ezt számára, így tettekkel sarkallom erre, mellyel úgy tűnik sikert érek el. Mellesleg a Caitlyn arcára visszaszökő rajongás is azt tükrözi, hogy ismételten visszakerültünk a képzeletbeli listájának élére, ahol valószínűleg a többi kertvárosi hölgyemény szerelmi életét osztályozza ízlésének megfelelően. Mégis a konyhába kiérve csak egy nő jár a fejemben és az, hogy vele kapcsolatban hajlottam volna a folytatásra. A Manifest azon pár információmorzsán kívül, amit a kisasszony miatt összeszedtem sok mindent nem mondott számomra, de úgy tűnt a két lány minden figyelmét magával ragadta. Meghan időközben ismételten visszabújt közelségem biztonságába, én pedig a bögréjének elvevése után helyezkedtem csak úgy, hogy a szerepünkhöz híven átkarolhassam őt. Egy ideig még ténylegesen próbálom felvenni a tv-ben lévő események fonalát, de bizonyosan az évad közepére csöppenhettem, így totál értelmetlennek tűnik az egész sztori. Az egyik pillanatban a párnát igazítom feljebb a hátam mögött, a másikban pedig a fejemet a kanapé támlájának hajtva emelem fejem fölé a kezemet, hogy az idő kínzóan lassú múlását mérjem fel órámon keresztül. A figyelmemet pedig az is olykor elvonja, hogy Meghan haja időközönként az orromhoz ér, amit egy idő után megelégelek így barna tincseit a másik oldalra igazgatom, amíg ő a sorozatban lévő ficsúrral van elfoglalva szinte teljes kábulatba esve annak látványától. Égnek emelem ennek hatására tekintetem, de emellett a felfedezés mellett aligha tudok elmenni szó nélkül. - Úgy tudtam az aktakukacok nem a zsánerei. Szavaimat úgy adom tudtára a füléhez közel hajolva, hogy annak csak ő lehessen tanúja, de közben akaratlanul is megérzem illatát, mely jól érzékelhetően megemeli pulzusomat, ezért ismételten tekintetemet a tv-re vezetem, ellenben a közeléből továbbra sem mozdulok. - Talán lemaradtam volna róla és valami megváltoztatta volna a véleményét? Kitartóan harcolok tovább figyelméért, már csak azért is, mert kezdek unatkozni, közben pedig visszahelyezkedek eredeti pozíciómba. Mit meg nem adnék most egy kiadós veszekedésért vele. Legalább értelmes magyarázatot adna arra miért érzem plafonon az idegeimet, de jelenleg betudom annak, hogy a semmittevés iránti ellenszenvem kezd el szépen-lassan belülről megőrjíteni. A sorozat vége felé közeledve egy újabb részre hívják fel a nézők figyelmét közvetlenül ezután, vendégünk azonban úgy tűnik a nagy elkényelmesedés következtében elaludt és Meghan is eléggé elveszettnek tűnik, miközben már ki tudja hányféle motívumot rajzoltam az épségben lévő karjára. Én viszont tönkremegyek, ha újabb részt kell úgymond végignéznem ebből, ezért ismételten közelebb hajolok Meghanhoz és miközben egy kósza tincset igazitok a füle mögé, az ötletem felvezetése sem marad el, nehogy elaludjon itt nekem. - Most kideríthetnénk ki is ő valójában. Mit szól? - fejemmel enyhén és egyben jelzésértékűen Caitlyn felé biccentek, akinek farmerzsebéből félig szökni próbál a telefonja. Nekem sem kell több indok mikor óvatosan felállok Meghan mellől és megkerülve a kanapét sétálok át Caitlyn térfelére, majd óvatosan nyúlok el a telefonért, közben viszont egy percig sem veszem le szemeimet Ms. Montilioról, sőt még el is mosolyodok egy keveset mellé. A két ujjam közé fogott készülék egy kicsivel mozdul feljebb, de őszintén szórakoztat Meghan arckifejezése, amikor tovább nem tökölve elveszem a telefont, majd megállok egy pillanatra. Caitlyn csak mocorog egy sort, helyezkedik, ellenben nem ébred fel. Mielőtt azonban rátérhetnék a készülék feloldására, a csengő megszólal, én pedig gyorsan visszaejtve Caitlyn mellé a kanapéra a telefont veszem az irányt az ajtó felé és megbizonyosodva az érkezőnk kilétéről nyitom ki annak zárját. - Hello Ray! Caitlyn itt van? Már mindenhol kerestem őt és üzenetet sem hagyott. Tom aggódva fejezi ki érkezésének okát, én pedig kitárom neki az ajtót. - A kanapén megtalálod őt. Sorozatot néztek, de jól van. - nyugtató hangszínnel adom a férfi tudtára szavaimat, majd miközben Tom Caitlyn felé indul, én Meghan háta mögé sétálok és odahajolok hozzá. - Majdnem megvolt. - jegyzem meg ismételten csak kettőnkre tartozva mindezt, némi csalódott éllel a hangomban, miközben a másik két társaságunkat figyelem, akik remélhetőleg nemsokára magunkra is hagynak minket.
Ryder vagy Mr. Gillies már ezen is fennakadtam, mert nem tudtam eldönteni, hogy melyiket használjam rá. Nem tegeztem le, de magamban már előfordult, hogy a keresztnevén szólítottam, és talán élőben is kimondtam, nemcsak a fejemben létezett a téma. Dűlőre jutni egy férfival, akiről vajmi kevés információt tudsz, de még azok sem kecsegtetnek a legjobbal. Mi tagadás, hogy nem szimpatizáltam vele az első találkozás alkalmával, mert elhitette velem, hogy az ellensége vagyok. Nem kívánom senkinek, ha éppen padlón van, és valahova segítségért fordul, hogy onnan kapja meg a tagadó választ. Mr. Gillies a saját nyugalmára hajszolva a kis igazát akart nekem megfelelni, és nem azért, mert elhitte nekem, hogy bajban lennék. A bolti rablás sztorimat is kiforgatta önnön magából, és megpróbált a fegyver ellen valami hasznos tippet adni. Megjegyezni se tudtam annyi idő alatt a lépéseket, de egy kis sikerélmény után bele is taszított a mélységekbe, miután nyíltan hadat üzent nekem és a barátnőmnek. Mr. Gillies elsőre faragatlan, és beképzelt, arrogáns, és egy aktakukacra hajazó személy, aki nem képes belátni, ha rosszul ítélt meg másokat. Szentül hitte, hogy az életére akarok törni, és még a partnere előtt is vitába szállt velem, és végül a cége épületében mérgeztek meg. Mondanom se kell, hogy az addigi nyugis életemnek lőttek, és egyik slamasztikából kerültem a másikba a tudtomon kívül. Elmenekültem a városból, hogy levegőhöz jussak, de még ott is rám talált, és azonnal parancsokba szedte, hogy mit kellene tennem, holott az egyik oka ő maga volt az eltűnésemnek. Azóta pár nap eltelt már, és kezdtem megszokni, hogy a közelemben van. Lelőttek…ettől tartottam a legjobban, de túléltem, és ő volt az, aki mellettem állt. A sors iróniája, hogy éppen neki köszönhettem a segítséget, és a biztonságot is. Eljátszani, hogy a menyasszonya vagyok a legmeredekebb elképzelés az első momentum után, de ki tudja, hogy még mikre fognak rávenni bennünket. Szüntelen figyeli minden lépésemet, ugrik bármilyen gyanús jelre…azt gondolom, hogy komolyan veszi a biztonságomat, még akkor is, ha sokszor a falnak mennék a stílusától. A vigasztalás nem az ő kenyere, de a pánikrohamom elején is prezentált egy-két trükköt, hogy lehiggadjak. Kifordított mindkettőnket ez a szükséghelyzet, de nem bántam meg, hogy éppen vele maradtam összezárva. Az idegesítő megnyilvánulásai, a bosszantó hanghordozása sem készített ki már annyira, de azért még nem adtam volna rá a fejemet, hogy nem volt köze az itteni eseményekhez. Egy kis részem állandóan gyanakszik rá, a szomszédokra, az embereire. Fogalmam sincs, hogy milyen gépezetet mozgat a háttérben, nem osztja meg velem a fejleményeket, és néhány dologban a sötétben tapogatózom csak. Kiderült, hogy van egy testvére, Vivi, aki szuper aranyos, de mégis abszurd, hogy az ő nővére. Az én testvéreim létezéséről is tud már, sőt állítólag Devon személyesen találkozott vele, de még arról sem kaptam részletes beszámolót, csak annyit, hogy nem volt valami kedves a bátyám. Devon senkivel sem az, ha rólam van szó, még az udvarlóimat is képes volt sakkban tartani. A családnak nem könnyű megfelelni, és nem is kell, de mégis örülnék neki, ha nem szednék szét, ha visszaértünk a városba…a kérdés, hogy erre mikor fog sor kerülni? Minden annyira zavaros körülöttünk, tulajdonképpen már azt sem tudom eldönteni, hogy haragudjak-e rá, vagy sem. A kanapéról való távozása egy áldásos momentum, de csak addig, amíg vissza nem tekint rám, és akkor valami megváltozik kettőnk között. Az ajkaimra hajol rá, és egy csókkal fojtja belém a következő mondatokat. A levessel nem ért célt, de itt még az agyam is lefagy. Nem akarok gondolkodni, csak létezni, és azt folytatni, amit elkezdtünk. Az elejétől a végéig a részese akarok lenni annak, hogy nagyot dobban a szívem, de annyira gyorsan illan el, hogy egy hosszas bámulást zsebelhet be. Caitlyn sem hagy nyugton, és belemászik az aurámba, és ha ez még nem lenne elég, akkor ostoba kérdésekkel bombáz. Az ujjam futtatom végig a számon, és azt kívánom, hogy ez a kis zűrzavar igaz legyen, ne a játék része. A sorozat a legjobbkor jön, találok egy közös nevezőt a szomszédommal, és ha ez még nem lenne elég, akkor a kedvencemet vágják be. Teljes áramszünet, szinte érzem, hogy felpezsdülök, és elfelejtem, hogy mi is történt az imént. Ryder úgy tér vissza a kanapéra, hogy befészkelődik mellém, és hozzábújva a vállára fektetem az arcomat, de előtte még iszok a teából. Caitlyn-nek be sem áll a lepénylesője, én viszont csendesen élvezem a nekem kijáró semmittevést. Nem kell sehova sem rohannom, valaki támasztékot nyújt, én meg boldogan merülhetek el eme buborékban. Caitlyn néha kérdez valamit, de csak legyintek, és a mellettem ülővel egyetemben a képernyőt bámulom. Totálisan újraélem a kalandokat, annak ellenére is, hogy már láttam egyszer, vagy kétszer ezt a részt. Ryder a hátam mögött matat, néha a kezét is elemeli, hogy megvakarja az orrát, de csak futólag jutalmazom meg a figyelmemmel. Egy idő után azt veszem észre, hogy a hajamat birizgálja, de cseppet sem idegesít vele, ha közben megy a sorozat, de nem bírja ki, hogy ne figurázza ki a főszereplőt. - Ben más, ő nem olyan aktakukac. Rendkívül okos, és szexi is egyben, nem mellesleg remek családapa. Minden nő álma. – jegyzem meg oldalra lesve a partneremre, de nem hajtja meg különösebben a válaszom. – Maga sosem lesz olyan, mint ő. – suttogom vissza, de felesleges, mert a szomszédunk már a párnára dőlve szundít. Kisajátította magának a kanapé másik oldalát, mi meg ketten összebújva pihenünk itt. A rész befejeződik, de tudom, hogy maraton van, de a mögöttem ülő valahogyan nem élvezi a dolgot, mert ismételten a hajamat piszkálja meg. – Mire készül? – ülök fel rendesen, de azt már soknak tartom, hogy átkutassa a lány telefonját. – Ne tegye. – rivallok rá csendesen, éppen amikor átfordul a másik oldalára Cait, és megszólal a csengő. – Nem normális maga, felejtse el. – mondom neki és az ébredező lányra mosolygok. – Szia…véget ért a rész. – motyogom neki és a telefonjára mutatok. – Kiesett a zsebedből, nehogy itt felejtsd. – figyelmeztetem őt, de már ketten térnek vissza a nappaliba. – Helló Tom. – lelkesülök fel, de előbb a nejéhez lép és valamit ketten motyognak, miközben az én társam is megérkezik a hátam mögé. – Igazán nem volt vicces. – felelem neki az arcomat felé fordítva, így fölöttem helyezkedik el, és akár meg is csókolhatna. Ahogyan a pillantásunk találkozik szerintem mindketten ugyanarra gondolunk, hogy mi is történt az előbb. – Képzeld Marcie megsérült. Meglőtték a paintball pályán, és emiatt nem tudtunk együtt reggelizni. – újságolja el a nagy hírt Cait, én meg nagyot nyelve lesek a másik férfi felé. – Jól vagy, ne nézzek rá a kezedre? – bukik ki a kérdés Tomból. Álmából felébresztve is ezt mondaná, de most rajtam van a sor, hogy eloszlassam a kételyeket. A balomat megemelve simítok végig Ryder kezén. – Itt van az én őrangyalom, nem szükséges Tom. Mindent megtett értem Ray, és még most is lesi minden lépésemet. Adj egy puszit… - kérlelem őt összefűzve az ujjainkat. – Holnap nincs kedvetek egyet társasozni? Úgy restellem, hogy ma aludtam délelőtt. – jegyzem meg, és ha Ryder is vevő rá, akkor megszorítom a kezét.
It's so easy to...
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
és elnehezítik.
Aki jól ismer az tudja, hogy mennyire távol állnak tőlem a filmezős vagy az ehhez hasonló programok, a másik fele meg rendszerint bepróbálkozik vele mielőtt ő maga is szembesülne a kudarcával. A gondolat, hogy legalább egy órát az életemből haszontalan egy helyben ücsörgéssel kelljen eltöltenem, miközben egy kitalált világgal ismerkedek, mely nem ad hozzá semmit az életemhez, számomra a megtestesült rémálommal ért fel. Valahova állandóan mennem kellett, valamit szüntelenül kellett csinálnom ahhoz, hogy ne érezzem az értékes időm felesleges elpazarlását és ha éppenséggel nem is akadt különösebben munkám, akkor kitaláltam magamnak valamit annak érdekében, hogy betöltsem ezen réseket. Az ittlétünk mindenhogy alakul csak a terveim szerint nem, bár őszintén megvallva annyira idegen számomra ez a helyzet, hogy magam sem tudom felmérni milyen rendszer által kellene élnünk a hétköznapjainkat. Kiforgat magából ez a tudat, összezavar és olyan dolgokra késztet, amit ha a normális eszemnél lennék, akkor biztos nem tennék meg. Nem játszanám itt a hősszerelmest egy potenciális fenyegetésként értelmezhető idegen nőnek egy olyan másik hölgyeménnyel, akivel alighanem egy hete ismerkedtem meg és azalatt sem éppen fejlődtünk az öröklétet egymásnak ígérő társakká. Sokkal inkább olyanok voltunk egymásnak, akik felváltva élvezték, ha a másik utolsó idegszálaival játszadozhatnak, miközben elvétve akadtak jó pillanataink is. Ennek ellenére most mégis itt ülök velük és egy értelmetlen műsort nézek, aminél már az első pár perc alatt sikerült elvesztenem az érdeklődésemet, miközben ők úgy viselkednek mintha hipnózis hatása alatt állnának. Gondolataimba akaratlanul is belekúszik Wendell, akinek ökör tanácsai közül az egyik az lenne a helyzetemre, hogy élvezzem legalább azt, miszerint két gyönyörű nő társaságában vagyok. Persze, ha erre a kósza képzeletfoszlányra lennének igényeim megtenném, de mivel jómagamat olyan személynek tartom, aki az egyedülléttel kötött barátságos paktumot, kétlem, hogy képes lennék ilyen lazán felfogni látványos szenvedésem jelenlegi pillanatait. Nem mellesleg az egyikkel már így is eléggé zavarossá váltak a körülményeink és az ebből adandó tetteink ahhoz, hogy olyan gondolatokat dédelgessek vele kapcsolatban, melyek mindkettőnk helyzetét csak bonyolítanánk. Most mégis itt ülök vele, összeölelkezve egy korábbi, eléggé fura és csókban végződő elválás után és próbálok az a Ray lenni számára, aki elviseli mindezt. Akit jó érzéssel tölt el, ha a szeretett nője közelében lehet és érezheti odaadó törődését, miközben másrészről a valóság egészen mást mutat. Számomra viszont ez sosem ennyire egyszerű. Engem feszélyez a túlzott közelség, a gondolat, hogy bárki pont engem akarhat teljes lényem elfogadásával. Ahogyan annak a lassan és mélyen lejátszódó folyamata is kényelmetlenségben tart, miszerint minden egyes közösen eltöltött pillanattal egy ártatlant lökök közelebb ahhoz a veszélyhez, amit nem érdemel. Raynek viszont ezt kell tennie. Kimutatni az érzéseit, boldognak és gondtalannak lenni várva valami fényes jövőt, melyet a választottjával tölthet el. Azzal a nővel, akit minden felesleges magyarázat nélkül megcsókolhat úgy, hogy utána ne érezze hihetetlen nagy idiótának magát azért, mert végül is megtette. És mert úgy tűnik mostanában Ray a legjobb ütőkártyám arra, hogy értelmet nyerjen minden amit művelek. Más helyzetben piszkosul élvezném a csendet és örülnék, hogy Meghan végre nem faggatózik vagy mond valami olyat, amivel a vérnyomásomnak azonnal oda is tesz - attól függ éppen milyen hangulatában van a kisasszony. Most viszont baromira unatkozom és nem segít, hogy éppen most nem létezem számára, amikor az ellenkezőjére lenne szükségem. Mégsem nyúlhatok el a laptopért munka gyanánt vagy kezdhetek neki bizalmas csevegésnek Chaddel remélve azt, hogy éppen akkora kábulatban létezik mindkettő, amelynek okán fel sem tűnik nekik mit beszélek csak így mellékesen. Ezért hát marad a végső mentőövem, mégpedig hogy felhívjam magamra Meghan figyelmét és ezt különböző módokon igyekszem elérni. Sőt még időközben azt is bevállalom, hogy a sorozat irányába fejtem ki érdeklődésemet, hátha a közös téma elég indok lesz neki arra, hogy rám figyeljen. A kapott válasz hatására viszont magasba szökik a szemöldököm. - És lássuk be, az is marad. Pont az ilyen mesebeli hercegek miatt létezik néha még maga is álomvilágba. Futólag elmosolyodok, fejemmel enyhén a tv irányába biccentve, ellenben a folytatás sem maradhat el a részemről. - Senki sem tökéletes vagy 2 dimenziós, Meghan. Tud mondani legalább egy negatívumot róla? - Bár van egy sejtésem, hogy olyan verzió számára nem létezik. Caitlyn elalvását követően - Meghan egyértelmű tiltakozásának ellenére is - úgy döntök, hogy megismerkedem a tudta nélkül vendégünkkel, de a tervem végrehajtását a csengő megszólalása szakítja félbe. A gyanúm továbbra is létezik velük kapcsolatban, ezt pedig az is táplálja, ami Tom megérkezése után történik. A kettejük között váltott néma kommunikáció meg sosem utal olyanra, amit szívesen osztanának meg másokkal. Mára már a második szívinfarktus környékez, amikor Meghan sérülése kerül előtérbe. És bár moccannék közelebb hozzá, hogy megakadályozzam Tom szívélyes segítségnyújtását, úgy tűnik a hölgyeményem most az egyszer nem az ellenségem táborát erősíti és megment minket egy kimagyarázhatatlan helyzet elől. Elégedettség érzése keveredik bennem, miközben Meghan kezét megfogva egy csókot hintek kézfejére, majd ezt követően a halántékára is, de a társasozás felhozása miatt megfagy az a bizonyos mosoly az arcomon. - Az annyira jó lenne. - lelkesül fel Caitlyn egyből és már Tom karjába csimpaszkodik, hogy ezzel is bírja egyetértésre. Engem viszont egyedül Meghan kézszorítása emlékeztet arra, hogy nem ártana választ is adnom a feltett kérdésre melyre ugyan nem sok kedvvel, de ennek ellenére beleegyezek, miközben vállalom, hogy kikísérem őket. Holnapig még van egy kis idő, addig meg úgyis kitalálok valamit, amivel még inkább beszédre bírhatom vendégeinket. Az elnyújtott elköszönések hada után zárom be az ajtót, hogy kettesben maradjunk Meghannal. Valamiféle végre bukik ki belőlem, de ezt követően szótlanul sétálok el az egyik fotel felé, amelyet egy kisebb lökés után sikerül a konyha irányába eltolnom. Magyarázatot azonban már csak akkor adok tetteimre, amikor visszasétálok Meghanhoz. - Nincs még olyan késő, így úgy döntöttem megcsinálom az ételt, lefekvés előtt viszont még egy kötéscserét is beiktatunk. Szabad? A kezemet nyújtom felé és ha aszerint határoz, hogy elfogadja segítségemet, akkor óvatosan felhúzom őt az ülőalkalmatosságról, kezemet pedig automatikusan derekára vezetem, mert még érződik rajta, hogy nem túl stabil az egyedül mászkáláshoz. - Előtte viszont lenne egy ajánlatom, hiszen beleegyeztem, nem parancsolgatok, ezért már csak ezek maradtak nekem. A korábban eltolt fotelbe segítem le őt, a pokrócot pedig amit a másik karomra terítettem most rajta igazítom el. Időközben pedig úgy döntök be is avatom őt elképzelésembe. - Amíg én elkészülök az étellel, addig úgy gondolom átbeszélhetnénk egy-két dolgot. De hogy oda-vissza működjön ez, maga kérdezhet amire kíváncsi, én pedig legjobb tudásom szerint válaszolok rá, cserébe pedig én Marciék ügyében teszem ugyanezt. Az első opciót vázolom fel neki, miközben a hűtőhöz sétálok át és a hozzávalók előszedésével foglalkozok. - A másik verzió, hogy nyugodtan visszamehet nézni a sorozatot, ebben az esetben viszont addig nem engedhetem a találkozást a szomszédokkal, ameddig át nem beszéltünk mindent a párossal kapcsolatban. Túl kockázatos eltérő sztorival eléjük állni. A mai esetből is tisztán látszik, hogy ez hova vezet, én pedig nem fogom még egyszer megismételni ezt. Amíg a döntésére várok egy szendvicset készítek el neki, vajjal, sonkával, sajttal és salátával, melyet ezután felszeletelek kisebb háromszög formájú darabokra, hogy könnyebben tudja majd elfogyasztani azt. Nem sokat ettünk ma és mikor én elkészülök az se most lesz, addig pedig jó lenne, ha enne valamit a levesen kívül. - Jó étvágyat és ha később édességre lenne szüksége, a barátnője hozott csokit is. A tányért az ölébe helyezem, ám mielőtt elléphetnék tőle lazán egy szendvics-falatot is lenyúlok előle. - Ez meg az én jutalmam. Szóval? Mihez kell alkalmazkodnom?
A sorozatnézés az egyetlen olyan program, ahol otthon érezhetem magam bárhol is legyek. A tekintetem a tv-n állapodik meg és a takarót összegyűrve magam körül csak az nyugtat meg, hogy a régi szokásaim még nem vesztek el, és nem forgattak ki magamból annyira, hogy a Manifesttől is elmenjen a kedvem. A szereplők úgy köszönnek vissza a képernyőről, mint régi ismerősök, azonnal mosoly költözik az ajkaimra, és elégedetten dőlök neki a párnaként funkcionáló társamnak. Caitlyn sem beszél már túl sokat, és ez segít abban, hogy ellazuljak a társaságukban. A szememet nem venném le a főszereplőről, aki a nagybetűs FÉRFI-t testesíti meg nekem. Nem tehetek róla, de a valóság túlságosan fájó emlékeket szakít fel, és így nem kell szembenéznem azzal, hogy harminc évesen is egyedül élek, van egy macskám, és egy bérelt lakásom. Mit értem el? Kiadtam két könyvet, de most még az is kérdéses, hogy mikor fogom megírni a harmadikat, vagy egyáltalán lesz-e még munkám, ha visszaérünk a városba. Nem akartam a mélységekbe menekülni, mert azzal tudom, hogy csak pánikot szültem volna, és Ryder Gillies nem az a férfi, aki tisztában lenne a vigasztalás fogalmával. Észrevettem, hogy mennyire irtózik az érzelmek kinyilvánításától és tulajdonképpen rosszul érzi magát minden olyan helyzetben, ahol emóciókat kell kimutatnia. Gyakorlatias ember, aki nem ad a külsőségekre, csakis az a jó, ami az ő fejében él. Néha megcsillogtatta már az ellenkezőjét, de egyetlen hét alatt nem tudjuk megváltoztatni az első benyomás szülte dolgokat. Kialakult róla egy kép, és nehezen egyeztettem össze azzal, akinek a szerepébe bújt bele. Ray egy kedves fickó, aki ugrana minden kívánságomra, de valahol legbelül sejtettem, hogy ez a szerep csak addig működik, amíg meg kell győznünk a szomszédokat a jegyességünk hitelességéről. Félig pillantok csak oldalra, amikor a hajamat csavarja az ujja köré, és megpróbál velem szóba elegyedni a sorozatról. Vajon melyik az igazi arca ennek a férfinak? Az, aki megcsókolt, vagy az, aki mindenáron az idegeimre akar menni? Érzelemmentesen is képes intim viszonyba bonyolódni, vagy a vérében van az, hogy gépként működjön? Mikor láthatom az emberi oldalát neki úgy, hogy ne féljen megmutatni a benne tomboló vihart? Mindketten a részesei vagyunk ennek a káosznak, és tudom, hogy uralni szeretne mindent, de azt sem tudta megakadályozni, hogy lövést kapjak a vállamba. Nem hibáztatom érte, de ő miképpen látja a háznál történt eseményeket? A védett ház meddig nyújt nekünk biztonságot, és mi lesz, ha vissza kell mennünk New Yorkba? Feleszmélve a kérdésére szólalok meg a combjaimat magam alá húzva. - Arra még sohasem gondolt, hogy ez az álomvilág tart egyben a hétköznapi problémák alatt? Nem akarok arra gondolni, hogy hány férfi fog még átverni, vagy elvenni belőlem valamit. – felelem neki halkan, de aztán még folytatja az érvelést az ellen, hogy mennyire nem teszem jól, hogy Bent istenítem, mert szerinte ez csak károsítja a férfiakról kialakított véleményemet. – Senki sem tökéletes és kétdimenziós Mr. Gillies…ezzel eddig is tisztában voltam. Túlságosan hisz olyan dolgokban, aminek semmi értelme, de miért maga nem a rendszerességet keresi az életében? Mindenre válaszokat akar kapni, de van, hogy nem kapjuk meg a megfelelő időben. Lássa be, hogy nem uralhatja a világot. – suttogom vissza, de a rész éppen véget ér, és Caitlyn is a kanapé másik felén szuszog. A felmerült ötletet nem is hallom meg, nem támogatom, hogy mások magánéletében turkáljon, de csak az az egyetlen szerencsénk, hogy megérkezik a férje. Tom bágyadtan lépi át a küszöböt és kicsit aggódva tekint körbe a nappalinkba, mintha attól félt volna, hogy elraboltuk a nejét. Előtte még volt annyi eszem, hogy visszaadjam Cait telefonját, és megkérjem, hogy máskor legyen óvatosabb. Tom és Cait motyogásából nem sok mindent lehet érteni, de feltűnik mögöttem a dicsőített férjjelöltem is. Ki szeretném engesztelni a szomszédjainkat, de sok lehetőségem nem marad rá, mert ismételten valakinek meg kell mentenie a szituációt. A sérülésem kerül terítékre, és a tudat, hogy egy valódi orvos vessen rá egy pillantást. Tom rendes fickó, de tudom, hogy kérdései lennének a lövés miatt, és egyikünknek sem hiányzik, hogy Mr. Gillies elővegye a fegyvert, szóval hárítom az ötletet, és puszival édesgetem magamhoz a kissé feszült egyedet. A kezét szorítom meg, hogy velem maradjon, és ne másokkal legyen elfoglalva, de érzékelem a testéből áradó merevséget. A társasozás az agyam hátsó zugából jön, mintha a régi szobában láttam volna néhány darabot, amiből holnap válogathatunk. Nem mindenki repes érte, de végül belemegy és a halántékomra adott puszi után ki is tessékeli Tomékat. – Sziasztok és jó éjt. – intek még egyet a távozás momentumában és amint becsukódik mögöttük az ajtó csak kifújom az eddig bent tartott levegőt. – Nem álltunk messze attól, hogy letámadja őket. – tekintek rá, de annyira belemerül a lakberendezős folyamatba, hogy kénytelen vagyok a barna íriszeimmel nyomon követni a mozdulatait, egészen addig, amíg a kezét nem nyújtja felém. – Kíváncsivá tett, hogy mit ajánl fel. – nehézkesen emelkedem fel, de a szédülés mellett némi erőt már begyűjtöttem a leves és a tea kapcsán. Letelepedve az új helyemre szépen belátom a konyhát. – Köszönöm. – igazgatom el a kezemet, hogy a pokrócot rám teríthesse, miközben máris a pult mögé űzi önmagát. – Bármit? – nevetek fel az abszurditásán, de meghallgatom az ajánlat másik felét is. – Ó, szóval holnap nem lesz társas, ha most a sorozatot választom? Miért nem kért meg egyszerűen, hogy beszélgessünk. – rázom meg a fejemet, de a szendvicsek láttán még a nyál is összefut a számban. – Sajt. – lelkesülök fel és elmarom az egyik háromszöget a balommal, hogy kisebb adagokban harapjak bele. – Öhm…kérdezek. – nyelem le a falatot és őt figyelem a pult másik oldaláról. – Őszinte lesz Mr. Gillies? – nézek rá futólag és most az evéssel foglalatoskodom, mert be kell ismernem, de ez a szendvics mennyei. – Azt mondta, hogy találkozott a bátyámmal. Meséljen mit csinált Devon amiatt ilyen véleménnyel van róla. Nekem fontos lenne, hogy tudjam mi történt odahaza, amíg elutaztam és levegőre vágytam. – végül el is hallgatok, ha megosztja velem az eseményeket, de még abban se lehetek biztos, hogy mindenről be fog számolni. Kissé meghökkenek a tényeken, és hiába kívánkozik ki belőlem a miértek megfejtése. – Ugye nem esett baja a barátjának? – aggódva nyúlok a következő szendvicsért. – Nem tudom, hogy mi baja lehetett a testvéremnek, de nem szokott így viselkedni még akkor sem, ha rólam van szó. Más lesz a háttérben. – győzködöm magamat, mert a betörés és a fojtogatás nem vall Devonra. Ennyire még ő sem szokott fegyelmezetlen lenni. Csendben emésztgetem a hallottakat, de kénytelen a legjobban zavaró témára rákérdezni. – Miért csókolt meg a kanapén? A szerep része volt? – a kezemben tartom a kaját, és lélegzetvisszafojtva várom, hogy mivel fog előrukkolni.
It's so easy to...
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
és elnehezítik.
Meglehet mindketten ugyanazt a műsort nézzük, ennek ellenére egészen más véleményekkel szemléljük azt. Amíg ő szórakoztatónak találja, olyan tevékenységnek melybe órákon keresztül képes lenne elmerülni, addig én tönkremennék ha még egy háromnegyed órát végig kellene ülnöm csak így egyszerűen semmittevés nélkül. Ez tisztán látszik abból is, ahogyan igyekszem őt megzavarni abban az áldásos, csenddel teli pillanatba, amibe most létezik és ami más körülmények között számomra még jól is jöhetne. Most viszont egyáltalán nem érzem, hogy boldog lennék tőle. És bár első körben az a célom, hogy osztatlan figyelme csak és kizárólag rám irányuljon, ez mégis valahogy többé válik, miközben egy nem létező férfi tökéletesnek titulált jellemét boncolgatjuk egy olyan témával megspékelve ezt, ami egészen más megvilágításba helyezi Meghan imádatát a sorozat iránt. Lévén szavainak pedig akaratlanul is eszembe juttatja az indulásom előtt kezembe került aktáját és annak részleteit. A vőlegényét, azokat a dolgokat, amiket tett vele és abba már bele se akarok gondolni miket tett volna, ha Meghan nem lép fel ellene. Alig észrevehetően szorul ökölbe a kezem, ahogyan megelevenedik előttem mit tudnék tenni az ilyen férgekkel és az idegesség, amelynek eddig nem volt nyoma, most eluralkodik a szervezetem és a hangulatomon is egyaránt. Ennek jelét viszont nem kívánom Meghan felé mutatni. - Azt hiszem kezdem felfogni miért is jók ezek. Lényegében úgy vágyhatsz emberekre, hogy közben távolságot tartasz tőlük. És bár nem fűzöm hozzá, de egy részem erősen ragaszkodni kezd ahhoz a gondolathoz, hogy tüzetesebben átvizsgálja az összes létező férfit, aki ezentúl megközelíteni szándékozik Meghant. - A rendszeresség jó dolog, igazi biztonsági játék. Néha kipróbálhatná maga is. - finoman cukkolom, csak úgy tőlem telhetően, mielőtt rátérhetnék a folyatásra, most már kissé nyugodtabban előző és átmeneti állapotomhoz képest. - Az emberek egy része menthetetlen, kár ő értük akár felelősséget is vállalni, így a világuralomról már lemondtam. De az olykor nem árt, ha a saját környezetünkben megpróbálunk irányító felekké válni. Egyfajta biztonságos fedél alá hozni azt, amink még maradt. - osztom meg ezzel kapcsolatban meglátásaimat, hogy beavassam őt az én világom egy töredékébe is. Caitlyn jelenléte nem éppen a nyugalmat hozza magával, de úgy vagyok vele, hogy amíg látótávolságon belül helyezkedik el és tisztában vagyok vele mit is művel pontosan, addig tudom kezelni olykor túlzónak ható személyiségét. Ettől még a bizalmam ugyanolyan illékony irányába, ahogyan a nem sokkal később megérkező férje is ugyanezt a szerepet tölti be. Ők ketten ismeretlenek vagyis Meghanra veszélyt jelenthetnek. De amíg az álcánk megengedi, olyan észrevehetetlenül húzok majd ki belőlük az információkat és addig teszem, amíg meg nem bizonyosodok arról, hogy ők csak egyszerű szomszédok és annál nem többek. Valahol ezért is bólintok rá Meghan ötletére a társasozással kapcsolatban még akkor is, ha éppenséggel kedvem lenne már most összepakolni és a lehető legmesszebb kerülni tőlük. Miután kettesben maradunk én egy egészen más elfoglaltságot dédelgetek gondolataimban a sorozatnézésnél. Ugyan Meghan még fogalmam sincsen miképpen vélekedik ezzel kapcsolatban, de amíg elrendezkedem a fejemben megalkotott képhez, ezt úgymond a fantáziámra is bízom. Reményeim szerint viszont képes leszek olyannal elé állni, amire a nemleges válasz csak egy halovány opció lesz, semmi más. Nem vagyok otthon a főzés terén, de a gondolataim nyughatatlanok amióta a fejembe vettem, hogy nekiállok az étel elkészítésének. Időből még azért nem futottunk ki, én meg gyűlölök félmunkát hagyni vagy bele se kezdeni valamibe, ha már voltam olyan kedves magammal és időt szántam az elgondolására. Meghan kezdeti kíváncsisága már egy jó kezdet, de ahogyan azt az üzleti életben szokás: nem elég a csúcsra jutni, ott is kell maradni. Így hát a legbarátságosabb megfogalmazásban próbálom ezt neki tálalni, de azért szokásomhoz híven némi ráhatással is megspékelve. Lehet, hogy nem vagyok ura az ittlétünk helyzetének, azonban még nem tartok azon a szinten, miszerint képes lennék teljesen meghazudtolni magamat. - Valahogy úgy. De gondolom megérti és átlátja maga is, hogy miért is döntenék így. Nem fenyegetni próbálom őt vagy kegyetlen szülő módjára megkaparintani tőle féltett játékát, csakhogy kitoljak vele, hanem egyszerű óvintézkedésként vázolom ezt fel neki. - Ha tartani akarjuk a kapcsolatot velük, amit én személy szerint mint tudja nem erőltetek, akkor szükségünk lesz egy alapra, amit követhetünk. Én nekem a maga biztonságára kell ügyelnem Meghan és nem a játszótársak felkarolásával törődnöm, de ha mégis az utóbbit teszem, annak meg kell felelnie az első feltételnek is. - magyarázom meg ezt számára bővebben, mielőtt kitérhetnénk az alku számára hasznos felére. A szendvicskészítés folyamata közben magamban elmosolyodom, végül pedig csak ezt követően toldom meg jelenlétemet egy válasszal is. - Sosem hazudtam még magának. - csak nem mondtam el mindent, hiszen vannak olyan dolgok, melyek rám tartoznak, az meg már úgymond részletkérdés. Devon említése nem meglepő, de muszáj a nevének hallatán előtörő érzések miatt elhallgatnom egy pár másodperc erejéig, hogy összeszedhessem a gondolataimat. Beavatom őt a betörésbe, a tetteibe, amikről eddig oly szívesen hallgattam, de mivel megígértem, hogy válaszolok, így ezt most nem kerülhetem ki. Amúgy is ez egy olyan információ, ami miatt nem feltétlenül mi üthetjük meg a bokánkat, hanem leginkább a bátyja. Mi csak annyit tanultunk belőle, hogy a rendszerünk és az őreink némi vérfrissítésre szorulnak ahhoz, hogy a cégünket Montilio-biztossá tegyük. - A bátyja szerencséjére nem. - elhúzom a számat, mindeközben pedig a recepttel is foglalkozom és azzal, hogy a megfelelő tálak előszedése után az egymást követő hozzávalók is pontosan legyenek kiadagolva-kimérve. - Joshua rendbe fog jönni, bár őt ismerve sokkal jobban idegesíti majd, hogy tehetetlen volt abban a helyzetben. Senki nem is hibáztatja őt érte, de valljuk be, ez egy olyan helyzet volt, aminek az utóhatása idegőrlőbb folyamat lesz, mintsem amin keresztülment. Azt viszont már nem teszem hozzá, hogy mi pedig mindent elfogunk követni Joshua állapotának javulásáért, legyen bármire is szüksége ehhez. - Én is így láttam, ellenben ez már nem rám tartozik, noha felkészítem, hogy lesz mit megbeszélniük. Az viszont letagadhatatlan, hogy egy családból származnak. - célzok itt leginkább az ő viselkedésére, mindezen mondanivalómat pedig egy mosollyal is bővítem. Meghan következő kérdésére nem mondom, hogy nem számítottam, ellenben jobban örültem volna, ha később ugrik a képembe a valóság eme formája. - Maga kérdezett már egyet, most a megbeszéltek szerint én jövök, nem? Futólag pillantok fel rá, miközben leguggolva a sütőt kapcsolom be előmelegítés célzatából a megfelelő beállításokkal, végül pedig két papírtörlőt is leszedek a csirkecombok szárazra törlése érdekében, de már a só és a bors is kézközelben van, azonban nem ártana Meghannak is felelnem közben. - Átléptem volna egy határt vele? Kényelmetlenül érintette talán? - dobom vissza a saját kérdéseimet őszinte érdeklődéssel meg egyfajta kerülővel, mielőtt megfogalmazhatnám az ezzel kapcsolatos válaszomat számára, de ennek okán a folytatás sem marad el a részemről. - Mert ez esetben talán nem ártana tisztáznunk mit szabad és mit nem? Ölelés, kézfogás, puszi, mi fér bele még magának és mi az amit már hanyagolnunk kellene? Őszintén azt gondoltam nem okoz majd gondot miután korábban igennel válaszolt a partneremnek. - félmosolyt ejtek felé, majd visszabújok a recept további tanulmányozásába.
Érdekes beszélgetés közepére csöppenünk azáltal, hogy tulajdonképpen a főszereplő Benen keresztül vesézzük ki, hogy kinek mit jelent a férfi. Nekem másképpen csapódik le a történetben fellelhető apuka és kutató egyvelege, mint a mellettem ülőnek. Mr. Gillies egészen más szemüvegen át szemléli a világot, és ezért nem tudom hibáztatni, de az nem tetszik, ha nem fogadja el, hogy nemcsak az ő véleménye számít, ha már párbeszédbe elegyedtünk. A pillantásom hosszasan időzik el a profilján és azon tűnődöm el, hogy annak ellenére, hogy nem ugyanazt az oldalt képviseljük, most nem érzem vele kapcsolatban, hogy mindenáron egy pofonnal jutalmaznám meg. Voltak előzmények, ahol többet nem is érdemelt volna, de az elmúlt napokban ő lett a jobb kezem és az egyetlen személy, akivel őszintén beszélhetek a velünk történt eseményekről. Caitlyn és Tom előtt is meg kell játszanunk magunkat. Néha összezavar, hogy melyik nő bőrébe bújjak, de szerencsére most nem kell álarcot húznom, mert a kanapé másik felén a szuszogás egyértelmű jele annak, hogy nem fognak bennünket zavarni, hacsak nem feljebb emeljük a hangunkat is. - Meglehetősen egyedi világnézete van, de igen valami hasonló. Nekem ezek a szereplők kikapcsolódást jelentenek, és örülök, ha nem azzal kell bajlódnom naphosszat, hogy milyen problémák őrölnek fel. Magának is biztosan akad valami elfoglaltsága, mondjuk a takarítás, vagy az edzés…ki tudja miben leli örömét, ha nem parancsokat osztogat. – halványan piszkálódós a hangvételem, de nem rejtem véka alá a róla alkotott véleményemet sem. Mindketten tisztában vagyunk a másik jellegzetes jellemhibáival, és nem azért vagyunk összezárva, hogy ezeket megváltoztassuk. A kényszerben alkalmazkodunk, és ha ez véget ért, akkor úgy teszünk, mintha ez egy rossz álom része lett volna. Meghan és az a csók az előbb? Nem minden fekete és fehér, te is jól tudod! A belső hangom sohasem hazudik, de belátni, hogy éreztem valamit a csók közben…nem szülne jó helyzetet közöttünk. - Bármennyire is fura, de a rendszeresség híve vagyok. Írom a napi teendőimet, listát vezetek a fontosabb eseményekről, és a határidőnaplóm szerint osztom be a napjaimat is. Nem látja be Mr. Gillies, hogy vannak közös vonásaink is, ugye? – mosolyodom el és ráhagyom, hogy megeméssze a mondandómat. Nem kell, hogy egyet értsen velem, de van igenis hasonlóságok közöttünk, csak nem annyira kiütköző. A való életben nem ismer, mint írót, vagy éppen egy nőt…csak azt látja, amit a szélsőséges helyzet hozott ki belőlem. A támadás után kicsúszott a lábam alól a talaj, és szerettem volna egy biztonságot nyújtó eszközt a kezembe, de nem kaptam meg, és most ott tartunk, hogy ez a férfi a záloga a szabadulásomnak is. Bizalmat kellene megelőlegeznem neki, de megint rosszban sántikál Caitlyn telefonja kapcsán. Örülök neki, hogy megérkezik Tom is. Kedveltem a csendes dokit, nem tudnám megmondani, hogy honnan eredeztethető a szimpátiám, de nem tudtam volna elképzelni róluk, hogy az életemre akarnak törni. Még az utolsó pillanatban is magasra szökik a vérnyomásunk a lebukás veszélye miatt, de hamar hárítok és zárom le a témát egy holnapi társas est reményével. Caitlyn és Tom is fáradtak, nekünk sem ártana egy nyugodtabb este, de végül annak menetéről nem én döntök teljes mértékben. Ajánlatokat kapok a főzés időtartamára. Csatlakozhatom és beszélgetésbe bonyolódhatunk, ha akarunk, de ha nem…holnap nem lesz közös program. A következő részeket már úgyis láttam a Manifestből, ezért az előző mellett teszem le a voksomat és a nekem felállított fotelben foglalok helyet. Nem beszélek túl sokat eleinte, de a folytatás mellé egy tál szendviccsel lep meg a társam. Igazi remekművek és a gyomromnak is jólesik némi szilárd táplálék az elmúlt napok fényében. Lassan eszem, nehogy visszajöjjön, de élvezem, hogy óráról órára erősebb leszek. Az egyik háromszögbe harapnék bele, de a főzés előtt még ellop egyet tőlem. Rosszallóan húzom az ölembe a tányért és belevágok a közepébe. A testvérem az első kérdőjel a történetben. Első ízben el se hiszem róla, hogy betört a GR épületébe és megfenyegetett egy testőrt. Még mindig nem fér a fejembe, hogy mit keresett ott Devon…a munkája miatt bajba került? – Ennek örülök, ha Joshua rendbe jön, és majd beszélgetek négyszemközt a bátyáimmal is. – helyeselek erre, de az előbbi sem hagy nyugodni. – Értem, hogy fel kell térképeznie őket, de nem kell azonnal a halálos támadást látnia mindenkiben. Mondjon egy okot, hogy bízzak magában és az intuícióiban. – rágom meg a kenyeret, és kezdek szomjas lenni, de nem zavarom meg a csirke tisztogatása közben, ellenben olyan témát vetek fel, ami fontos mérföldköve a folytatásnak, mármint a kapcsolatunk minősítése céljából. - Ne már, hogy minden alkalommal ezt fogja velem játszani. – nyújtózkodom egyet, hogy lássam a fotelből mit is csinál annyira serényen. – A receptről is mondhatna valamit, mert félek, hogy nem jártas az ételallergia listámban. – cukkolom fel, hátha észhez tér, és egy kis figyelmet szentel nekem. – Micsoda? – hebegek egy sort, mert arról korántsem volt szó, hogy adok-kapok kérdéskörbe bonyolódunk. Beleránt jó mélyen a csapdámba, és most nekem kell elgondolkodnom azon, hogy tulajdonképpen mi fér bele a kamu jegyességünkbe. – Nem használhatja fel ellenem azokat az információkat, amit a kötéscsere alatt nyögtem ki, mert nem voltam tudatában a válaszomnak. – húzom ki magamat és direkt másfele nézek. – Eddig sem zavarta túlzottan, ha kezet kellett fogni, vagy a mellemet, akkor most már fejlődünk és engedélyt kér rá? A csókra sem tette meg. – veszek egy szusszanásnyi levegőt és úgy folytatom. – Hülyén nézne ki Caitlyn és Tom előtt, ha nem természetesen jönnének ezek a gesztusok. Nem nálam fordul elő a feszengés egy nyakra puszitól, hanem magánál, és inkább visszadobja a kérdést? A mai ébresztés után egy kicsit álszentnek érzem ezt. Kifejezetten érdekesen tud változni a viselkedése. Odafent még rám izgult, aztán megcsókolt, most meg a határokról beszélünk? Hallatlan. – háborodom fel egyetlen másodperc alatt, és úgy döntök, hogy ideje felállnom. A balommal támaszkodom meg a széken, és felnyomnám magamat, de csak a lábam gabalyodik össze a pokróccal. – Még egyetlen férfi sem nézett kurvának, és izgult másra ugyanazon időben. Nyugodtan mondja ki, hogy bejön a szomszéd lány, és emiatt nem akarja, hogy holnap átjöjjenek? Ne aggódjon Mr. Gillies majd én lefoglalom Tomot a bájammal, mert valakinek azt is képviselnie kellene, nemde? – pillantok rá futólag és még egyszer megpróbálkozom a lehetetlennel. Sikerül is felállnom, de minden annyira szédületes. – Nem kell segítenie. – mutatok előre, de visszahanyatlom a fotelba. – Nagylány vagyok…a csókot is a helyén kezeltem. – jegyzem meg sértetten.
It's so easy to...
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
és elnehezítik.
Olyannyira elszoktam már attól, hogy őszintén ismeretségeket alakítsak ki másokkal és ha mégis megtettem leginkább az sem tiszta szándékból történt, hanem mert a munkám úgy kívánta. Ma viszont ezekben a percekben mégis érdekesnek találom Meghan mondanivalóját egy olyan témával és tevékenységgel kapcsolatban, ami távolabb már nem is állhatna tőlem. És talán nem is kifejezetten a sorozatnézés része az, ami megragadja a figyelmemet, hanem az ebből fakadó háttérjelentés. - A munka, ami igazán kikapcsol. - felelem egyszerűen, de a hozzáfűznivalója miatt magamban elfojtok egy kikívánkozó mosolyt. - Próbált már parancsokat osztogatni? Mármint olyanokat, amik egy logikusan felépített folyamaton át vezetnek? Egyszer ki kellene próbálnia. És nem is az a legszebb benne, hogy másokat irányíthat, hanem az, amint látja miképpen válik valósággá és sikeressé egy elképzelése. Másnak ez betegesen hangozhat, nekem viszont épp ellenkezőleg csapódik le mindez. Én a cégnél érzem otthon magamat, abban a környezetben amit ismerek, ami elégedettséget és büszkeséget hoz számomra egy jól működő csapat által. - De a sport sem rossz. A hajnal ötös futás például. Természetesen a végső határ eléréséig. - Azt viszont már direkt nem teszem hozzá, hogy mihelyst jobban lesz, az lesz az első dolgom, hogy kivigyem őt egy ilyen tevékenység elvégzésére. Feszültséglevezető, egészséges és kellemes ébresztő, amely az első koffein adagig biztos kitart. - Magam sem tudom, hogy ez a felismerés melyikünknek fájóbb pont. Értékelem a gondolkodásmódját a rendszerezéssel kapcsolatban, de kicsit nekem még ő úgy érződik, mintha ennek követése közben elrántaná az elképzelései előtt az utolsó pillanatban a kormányt. Ettől függetlenül, hogy szavaimnak elvegyem az élét, én is hasonlóképp viszonozom mosolyát. Az már megint csak más kérdés, hogy ennek végül tanújává vált avagy sem. Mire elérek addig a pontig, hogy végül bepróbálkozom a főzéssel már teljesen felhergelem magamat és a bennem élő maximalista énemet is egyaránt. A hozzávalókat előkészítem, a receptet pedig szabálykönyv szerint követem végig magamhoz mért figyelemmel, miközben néhol még a nővérem jó tanácsai is előbújnak jól mélyre űzött rejtekhelyükről. Kóstolás, fűszerezés..mi kell még? Meghan döntését követően a sorozat most háttérbe szorul, én pedig megkapom azt a fajta figyelmet, melyre percekkel ezelőtt olyannyira vágytam. Bár mihelyst nekiállunk az őt érdeklődő kérdések kivesézésének ez a fajta elgondolás úgymond elhamarkodottnak tűnik a részemről. Ennek pillanatában ő továbbra is a szendvics elmajszolgatásával foglalkozik, melyet előbbi tevékenységem után kincsként őriz magához vonva a tányérral azt, hogy még véletlenül se kaparintsak meg előle még egy darabot úgy ahogyan azt korábban - egyáltalán nem bánva azt - megtettem. Ugyan véleményt nem formálok viselkedéséről, ellenben megjegyeztem magamnak annak minden részletét. Caitlynék számomra még mindig megválaszolatlan kérdéseket vetnek fel, ellenben ő úgy tűnik hozza a formáját ezzel kapcsolatban is. - Addig ameddig meg nem bizonyosodom az ellenkezőjéről mindenki fenyegetést jelent. Magának is ezt ajánlom, elvégre ha jól emlékszem azt vallotta nem osztogatja csak úgy jószívűségből a bizalmát idegeneknek. Vagy hirtelenjében mégis? Lehet, hogy szomszédaink édesek, kedvesek és olyan emberek, akikről aligha feltételeznél bármi rosszat, de ettől még továbbra is idegenek. Idegenebbek, mint mi vagyunk egymásnak Meghannal, pedig elvileg jó pár napot már tudhatunk a hátunk mögött. Égnek emelem egy pillanat erejéig a tekintetem, ahogyan az ételallergiájával hozakodik fel, holott jól látszik rajta, hogy már megint csak bosszantani akar. - Mondja el mire allergiás és ha van benne, én aszerint járok el. Mert persze, még szükségem van egy-két nehezítésre az amúgy sem otthonosságot kölcsönző feladatom közben. De fontos, hogy ne legyen rosszul, szóval ha akad ezzel kapcsolatban mondanivalója, én nem utasítom el őt, hogy meghallgassam. A beszélgetésünk érdekes irányt vált a csók felhozását követően. És bár hajlok arra, hogy átbeszéljük, hozzunk valami közös megállapodást a továbbiakkal kapcsolatban, Meghan úgy tűnik a Caitlyn jelenléte alatt gyűjtögetett és ellenem irányult ellenszenvét most egyszerre igyekszik rám zúdítani. Magasba ugrik szemöldököm és kezdetben nehezemre esik, hogy felvegyem annak a panaszáradatnak a fonalát melyet ilyen kitűnő lendülettel a nyakamba borít, de ami igazán megragadja ismételten a figyelmemet, az a ki tudja honnan jövő féltékenysége melyet már korábban is észrevettem rajta. Most viszont legalább őszintén kifejezi ennek amúgy is nyilvánvaló indokát. - Magának tényleg elment az esze. A fejemet csóválom hitetlenkedésem kifejezése közben és valahogyan a mosolyom is ezt a fajta elmeállapotot tükrözi, amin jelenleg keresztülmegyek miatta. Amúgy is előbb röpítenék golyót a fejembe mintsem olyan nővel kezdjek, mint amilyen Caitlyn. Félő lenne, hogy belefulladnék abba a cukorszirupos álomházasság életbe, amely vele járna. - Először is pontosítsunk valamit, Meghan, hiszen egyik szava üti a másikat. Az első pillanatban még azt mondja magát akartam, a másikban pedig már Caitlynt? Most tulajdonképpen ki is volt a szerencsés hölgyemény? Mert bevallom kezdem kicsit telhetetlennek érezni magamat ilyen vádak felhozatala után. Hiszen úgy tűnik maga kezdi jobban érteni a gondolataimat, mint én magam, szóval mi lenne ha felvilágosítana ezzel kapcsolatban hogy én is értsem? A képlet azonban ennél sokkal egyszerűbb. - Nyugodtabban tudna aludni ha azt mondanám igen Meghan, maga miatt történt az egész? Változott valami most ott belül - ujjaimmal jelzésértékűen körözök a szívem környékén - ennek folyamata közben? Boldogabb tőle talán, elégedettebb? Csak hogy legyen is értelme annak, hogy már megint ennél a témánál vagyunk. Őszinte érdeklődésemet fejezem ki irányába, noha az ételkészítés folyamatáról sem feledkezem meg, melynek további hozzávalóit most már egy tálban keverem össze. A figyelmem azonban Meghant továbbra sem hanyagolja el. - Mivel úgy tűnik kissé elveszett itt és egy egyszerű válasz helyett kiselőadással lepett meg, ezért összegezzük. Könnyebb lesz szerintem mindkettőnknek. - egy pillanatra állok csak meg, hogy őt meg azt a fene nagy felpaprikázott hangulatát figyeljem. - A kérdésem szülte felháborodásából ítélve én úgy értelmezem magának nincsen szüksége határokra. - hümmögést hallatok, végül csak enyhén széttárom a karjaimat. - Nekem jó így is persze, úgy cselekedni, ahogyan kedvem tartja. Ez többnyire inkább csak a maga érdeke lett volna, hiszen úgy vettem észre a csók történésének körülményei nagyon is érdekelték. De ha továbbra sincs ez ellenére, akkor azt hiszem nincs is értelme tovább beszélgetnünk erről. Én megpróbáltam és jól láthatóan elbuktam mindeközben, míg ő továbbra is mérgelődik, noha az ég tudja már megint miért. Futólag vetek rá csak egy pillantást, ahogyan szökni próbál vagy drámai módon kiviharozni az őt kényelmetlenségbe űző helyzetből, de ez aligha jön össze neki. Én viszont ahelyett, hogy megakadályoznám, inkább továbbra is a feladatom elvégzésével törődök, hiszen ha még az ő kiakadásához is asszisztálok, akkor sosem fogok vele elkészülni. Ellenben a véleményemet ettől függetlenül még ugyanúgy megkapja. - Meghan, ha a földön köt ki, komolyan mondom ott is marad. Nem tudom és nem is értem hova akar menni ilyen sietősen és ennyire szerencsétlenül kivitelezve. - És csak úgy mellékesen megjegyezve, ha Tom egy ujjal is magához ér én eltöröm a kezét, szóval csak úgy bájologjon neki. Tudja, hogy nem viccelek és az arcomon sem látszik annak bármi nyoma. A védelmét komolyan veszem és fogom is, abba pedig nem fér bele, hogy más férfi - akárki - fogdossa őt. Annak ellenére, hogy az előbb nem akart neki összejönni, ő továbbra is fészkelődik, amit egy idő után megelégelek. - Hihetetlen. Ha beszélgetni próbálok az nem felel meg, ha őszinte vagyok az sem, de ha kussban maradok az meg még annyira sem. - a kezemben lévő konyharuhát a pultra vágom és elindulok felé. - Mi a jó? Mit tegyek? Ne szóljak esetleg magához? Itt marad. - a derekánál fogva kapom el és ültetem vissza normálisan abba a nyomorult fotelba, két kezemmel pedig annak karfájára markolok rá ezzel elzárva tőle a menekülő utat, időközben pedig a szemkontaktust is felveszem vele. - Mégis mit akar tőlem Meghan?