Corey Butler a gimis padtársak gyöngye volt, nem utolsó sorban a legjobb barátom, egyike azoknak, akik azután se fejtettek el, hogy tizennyolc évesen szülő teendők elé néztem. Az évek múlásával se romlott a kapcsolatunk, valahogy megőriztük ugyan azt a szoros kapcsolatot, ami a gimnáziumban volt köztünk. Ezért is dicsértem egy büszke vállveregetéssel, mikor átadta az esküvői meghívóját. Sok időbe telt, mire meggyőztem, hogy kérje meg a barátnője kezét -, igen én, tényleg én győztem meg, pont én, aki annyira ellene vagyok a házasságnak. Végső soron nem tehettem mást, tudom, hogy ő élt-halt ezért az elavult intézményért, nem utolsó sorban pedig neki is járt egy utolsó nagy buli, mielőtt gyereke születnek. A saját tapasztalatból mondom, ha az embernek egyel több kölyke van a kelleténél, szóval már világra jött az elsőszülöttje, akkor bekocsonyásodnak a mindennapjai, ki kell élvezni minden percet, amit ki lehet. Corey és bájos menyasszonya, Hannah esküvője egy forró augusztusi napra esett. Izzasztó volt, és nekem egész napon talpon kellett lennem, mert a legjobb barátom engem kért fel tanúnak -, igen engem, tényleg engem kért fel tanúnak, pont engem, aki annyira ellene vagyok ennek az ez elavult intézménynek. Örömmel vállaltam el ezt a tisztséget, mert ha valami még szent ezen a világon, akkor az a barátság. A barátaink kedvéért hajlandó az ember hosszú órákon keresztül aszalódni a napon egy szertartás miatt, aminek a lényege a csók és gyűrűk. Mind ezt le lehetne tudni két percben, de nem szükség volt a hosszú elnyújtott szarságokra, úgyhogy a vőlegény mögött vigyázva állva közvetlen, mint a jó gyerekek, ping-pong-labda nagyságú izzadságcseppek folytak végig a homlokomon. Éreztem, ahogy az öltönyöm alatt az ingemet is víz ásztatja, akárcsak a mellkasomnál. Közel jártam hozzá, hogy megkérjem a tisztelendő urat -, mert úgy a polgári esküvő kevés lett volna, úgyhogy még pap is kellett -, hogy húzzon bele, vagy itt olvadok szét. Egyedül a násznép soraiban ülő, öt hónapos terhes barátnőm látványa mentett meg, ahogy grimaszokat vágott, mikor rá pillantottam. Részben pedig ezzel nehezítette a jó gyerek módjára való vigyázban állást, mert egy grimasznyira voltam a röhögő görcstől az oltár mellett mindenki szeme láttára. Mégse ez volt a legélvezhetőbb része az esküvőnek, hanem a lagzi, ahol mindenkivel lelkesen koccintottam becsületesen Aubrey helyett is -, hiszen terhes, nem ihat – a pár egészségére, Hannah termékenységére, a hosszú házasságra, és minden egyéb kitalált fogalomra, ami egy újabb pohár felest generált a kezembe. Még a vacsorát se tálalták, de már a világomat se tudtam, vagy inkább épp csak most kezdet kitágulni előttem a világ. - Hogy érzed magad? – ültem le helyemre Aubrey mellé már közel kettőt látva belőle. Na jó, azért ott még nem tartottam, de kellemesen sugárzott belőlem a tömény szesz szag. Felé hajoltam, hogy megcsókoljam, de valahogy azon se lepődtem volna meg, ha ellenzi. Már napok óta benne volt a feszültség a levegőben kettőnk közt. Szinte már kézzel fogható volt. Úton volt a kislányunk – az orvosok szerint fiú, de én tartottam a véleményem – és az ötödik hónapban egyre sürgetőbb lett a kérdés, hogy mi lesz a mi tanulmányainkkal. Mégiscsak huszonhárom évesek voltunk, én két éve jártam már a főiskolára, és terveztem elvégezni, de valakinek a gyerekekkel is foglalkozni kell, Aubreynak pedig úgyszintén az egészségügyi pálya tettszett. Semelyikünk se akarta kimondani, hogy szar van a palacsintában, pedig elég méretes darab volt. Az Kai is már négyéves volt, és vele se volt könnyű összeegyeztetni a tanulmányainkat, már így is Aubrey szülei segítettek a bevásárlásban, hogy éhen na haljunk. Egy újabb gyerekkel a helyzet csak még bonyolultabbnak tűnt. A tekintetem az ifjú párra vándorolt, akik épp valamin összenevettek. Komolyan örültem Corey boldogságának. – Kurva aranyosak együtt, kitesznek egy kölyökkutyát közösen – biztos voltam benne, hogy ha előrébb leszünk az életben, szeretnék egy kutyát. Apám sose engedte, én meg úgy imádom azokat a dögöket.
Amikor csak meglatom Coreyt, akaratlanul is a gimis eveink jutnak az eszembe. Na nem mintha nem lennek megelegedve a mostanival, es annyira vissza vagynek az iskolapadba, de azert szep idok voltak, olyanok, amelyekre szivesen gondol vissza az ember X ev mulva. Amugy nagyon rendes srac, mindig is birtam. Jo volt latni, milyen boldogok Hannahval, osszeillo, vidam paros voltak, akarcsak mi Garrettel. Na persze nekik meg nem szuletett gyerekuk, de jo uton haladtak fele. Biztos voltam benne, hogy mar nem sokaig maradnak edes kettesben, mert Hannah sokszor meselte, mennyire oda van a lurkokert. Tudtam, hogy Gare egy ideje mar fuzogeti szegeny sracot, kicsit megis meglepett, amikor megtudtam, hogy hamarosan osszehazasodnak (na nem a majdnem ferjemmel, hanem Hannahval), de termeszetesen veluk orultem, hisz mindketten megerdemlik a boldogsagot. Egy este meg meg is unnepeltuk. Rajtam kivul kb mindenki bebaszott, en pedig jokat szorakoztam rajtuk. A kovetkezo hetekben azert neha csipkelodtem Garyvel, hogy BEZZEG Corey, de sosem merultunk komolyabban bele a hazassag temaba. Amikor vegre meglett a nagy nap pontos datuma, mar en is egyre izgatottabban vartam. Augusztus 25 vegul hamar bekoszontott. Ekkora mar reg fel voltam keszulve. Megajandekoztam magam egy kisse draga ruhaval, amiben meg igy 5 honaposan is csinosan festek, na meg a kiegeszitok sem maradhattak el. Rohadt meleg nap volt, de hat mit is varhatunk augusztusban. Mikor eljott az ido, anyamat kertem meg, hogy vigyazzon Kaira, mig mi partyzunk egyet, o pedig szivesen elvallalta a melot, mert imadta az unokajat. Reggel idoben keszulodni kezdtem es miutan az utolso simitasokkal is vegeztem, indulhattunk is. - Jo szorakozast! - koszont el tolunk az anyam, mi pedig gyorsan megkoszontuk es mar ott sem voltunk. Tudtam, hogy Garynek ez a nap kisse farasztobb lesz, igy hat a maradek erommel tamogattam szegenykemet. Vannak azok a komoly helyzetek, amikor semmikepp nem rohogheted el magad, es ilyenkor lenne a legedesebb. Vicces volt latni, ahogy az en dragam vigyazzallasban probal komoly maradni, mikozben szinte szakad rola a viz. Jo baratnohoz meltoan egy kis bohockodassal tartottam benne a lelket, es elveztem ki minden egyes percet a szenvedesenek. Ahogy ott pofakat vagtam es szelesen vigyorogtam, paran ram is rosszalloan neztek, de amig Hannaheknak nem tunik fel, addig le lehet rolam szakadni, ugyhogy eszemben sem volt elkomolyodni. Ez amugysem egy kurva temetes, hogy fapofaval kelljen vegiguljem. Gyonyoru ceremonia volt, de azt hiszem, kicsit mar mindenki varta a veget, ugyhogy orult a nep, mikor vegre szabadok lettunk. Johetett a lagzi, ahol mar en is szivesen lehuztam volna valami tomenyet, de Ketteske miatt nem lehetett. Nem zavart, hogy Gary jokat iszogat helyettem is, mert hat had szorakozzon, de kicsit gyorsan haladt vele. En az asztalunknal ucsorogtem valami idegen parocska mellett, akik nem is ertem miert dekkolnak mellettem es nem isszak ok is le magukat. Na de ez nem is az en dolgom. - Attol tartok, nem olyan jol, mint te, de azert megvagyok - feleltem egy enyhe mosollyal az arcomon. Ez volt az a perc, amikor meghallottam Mr Presley hangjat. A Can't Help Falling in Love cimu szam indult el (mert hat ok is birjak a retrot), Gary pedig kozeledni kezdett. Talan vissza is csokoltam volna, de emelyegni kezdtem, igy csak szo nelkul elhuzodtam es inkabb ittam egy pohar hideg vizet. Megkoszorultem a torkom, utana en is az ifju parra pillantottam. Ismet kezdtem azt erezni, hogy en is vagyom erre, es baszki meg is erdemlem. Letortsegem ellenere mosolyt eroltettem az arcomra, de attol tartok Gary tulsagosan jol ismer ahhoz, hogy ne tunjon fel neki, mennyire nem valodi. - Ha elvegeztuk az egyetemet, vehetnenk egy kutyat - dobtam fel az otletet, ami meg jol is hangzik, ha nem gondolunk arra, hogy megis hogy a picsaba oldjuk majd ezt meg.
Mivel se én, se Corey nem tartoztunk a menő srácok közé a gimiben, mi több inkább az ellentétük voltunk, vagy talán a közepesen húgymeleg állóvízben tengettük a mindennapjainkat. Nem voltak nagy elvárásaink, persze mindketten fantáziáltunk róla, hogy milyen atom király életünk lesz a jövőben. Lesz egy csodálatos családunk, nagy házunk a drága kertvárosi részen -, mert akkoriban még ez számított menőnek -, és vezető beosztásban dolgozunk majd egy világméretű cégnél miután kijártuk a Harvardot. Végül egyikünk élete se úgy alakult, ahogy anno a suli étkezdéjében megálmodtuk a taknyos krumplipüré mellett. Én kicsit előbb lettem családapa, mint ahogyan azt anyám szerette volna, és a Harvardról is lecsúsztam Egyeske miatt. Pedig volt esélyem, a sulis pályatanácsadó szerint jó kilátásaim voltak az ösztöndíjra, de elhalasztottam. Anyám szerint egy idióta vagyok, hogy feláldoztam Aubreyért és a kisfiamért a karrierem. A drága mama igazán hitt bennem, hogy többre vihetem az életben, mint apám, mert mindig is jeles tanulókén brillíroztam az iskolapadban. A tanáraim is kivétel nélkül -, jó talán egy-kettő kevésbé - szerettek, de Aubrey is szeretett, és egy tanár se volt olyan elképesztően dögös, mint ő, szóval nyilván a szerelmet választottam az orvosi helyett. Nem bántam meg, legalábbis, egyelőre nem. Mikor elhúzza a fejét, egy medve dörmögéséhez hasonlatos sóhaj hagyja el a mellkasom. Futólag nyomok egy csókot a kulcscsontjára, amit ízlésesen takar a ruhája pántja. – Olyan jól nézel ki – dörmögőm forró bőrébe, ami kellemes édeskés illatot áraszt magából. Mint egy friss érett gyümölcsös, amit azonnal szüretelni akarsz, beleharapni, és érezni a szádban ízét… - Akkor gyere, táncoljunk – suttogom a fülébe válaszul, ha már ő unatkozik helyettem is. A kezem az ő kezébe vezetem, és ellentmondás nem tűrően húzom fel a székről. Mielőtt bevonszolhatnám a zsúfolt táncparkettre, kortyolok egy utolsót az asztalon pihenő korsóból, hogy a sör megnedvesítse kiszáradt torkomat. A sok tömény után, már igazán jól esik, valami hideg és alacsony alkoholtartalmú a szervezetemnek. Szorosan összekulcsolva ujjainkat húzom be az emberáradat kellős közepébe. Szerencsére nem nehéz átverekedni magunkon, mert Elvis kellően lelassította a táncparkett összehangolt mozgását. Én is hasonlóképp felveszem a ritmust -, mármint én azt hiszem a sok felestől, de amúgy még csak el se találom az ütemet –, és magamhoz húzom Aubreyt már amennyire a pocakja engedi. Hát igen, a gyerekek már ilyenkor a szülők szexualitása közé állnak, Kaival se volt másképp, úgyhogy már nem is zavar, hogy egy kosárlabdán kell áthajolnom, hogy megcsókoljam a gyönyörű barátnőmet. – Akkor sose lesz kutyánk – mondom kissé csalódottan. Nem titok, hogy szerintem esélytelen, hogy egyszer mindketten diplomához jussunk. Mármint, ha nem Egyeske, majd a már úton lévő Ketteske biztos lebukja a beborított a diplomamunkám a véleményét kinyilvánítva. Esélytelennek tűnik, hogy egyszer az egészségügyben dolgozzak, és ne apám műhelyében rohadjak meg. Presley végével a zene vált, lassan áttűnik a király dallamin a latin zene jellegzetes üteme. Az A Dios Le Pido a világ egyik legidegesítőbb száma, ha az ember nem itta még magát félrészegre, de így még egészen élvezhető is. Mi több még a szöveget is tudom félhangosan énekelni, mert napi háromszor leadják a legnépszerűbb rádióadók, és ha az ember nem ötödjére is ugyan azt a válogatás kazettát akarja hallgatni, akkor kénytelen ráhangolódni a rádiófrekvenciákra. Ráadásul mivel idegennyelv címszó alatt spanyolul tanultam, így a szavakat egész érhetően tudom megformálni, már ahol nem hadar az énekes. Közben nagyjából ritmusra vezetem Aubreyt, megforgatom, majd hátát a mellkasomnak támasztom, és úgy énekelek a fülébe. - A Dios le pido Que mi alma no descanse cuando de amarte se trate, mi cielo – azaz „megkérem istent, hogy soha ne fáradjon bele a lelkem, hogy téged szeret”. Gusztustalanul romantikus, de valahol nagyon élvezem. Az ujjaim végig szántanak gömbölyded pocakján, és a fejemet a vállán pihentetem, miközben ütemre ringok vele együtt jobbra majd balra. – Ha nem mennél egyetemre, sokkal több időnk lenne ilyenekre. Többet lehetnénk kettesben – mondom túlkiabálva a zenét úgy, hogy tisztán értse a szavaim. Talán megfontolatlan kijelentést tettem, de fel se tűnik. A véralkoholszintemmel egyenesen arányosan megnőtt az önbizalmam és a gátlástalanságom. Ráadásul már tényleg nagyon hiányzik ez, hogy zsúfolt pincehelyiségekben a tömeg kellős közepén egymásnak feszülve táncoljunk pelenkák és gyereksírás nélkül. Csak mi ketten.
Emlekszem, a gimi elso eveben volt egy atlagos, kedves lany, akit egy meretes fasz teherbe ejtett, o pedig ugy dontott, megtartja a gyereket. Valoszinuleg mindenki el tudja kepzelni, hogyan neztek ra a tobbiek, amikor ez kiderult. Sokaknak meg volt a velemenyuk rola, ezt pedig nem is tartottak magukban. En sosem voltam ilyen rohadek, ugyhogy nem szivattam. Ugy gondoltam van szegenynek eleg baja. Azt viszont nem ertettem, hogy miert nem veteti el a gyereket, hisz meg tul fiatal hozza. Na igen.. gondoltam ezt pont en. Almomban sem hittem volna, hogy ram is ez var. Rengeteg pasi oda-vissza volt ertem, en pedig ahogy minden lany, elveztem ezt. Jot tett az amugysem tul kicsi egomnak, de nem voltam elszallva magamtol. Aztan persze megerkezett Gary, aki mindent megvaltoztatott. Ra nem sokra ertettem meg, a gimis csajszi miert is nem vetette el azt a gyereket. En is keptelen lettem volna ra, de szerencsere a pasim nem is kert ilyet. Szerintem meg aznap kihereltem volna az en draga szerelmemet. Tudtam, hogy az eletunk nem lesz a regi, de azt is, hogy megeri majd. Ekkor meg nem gondoltam a tanulmanyaimra. Kicsit minden masrol megfeledkeztem.
Nagy mazlimra Gary ebben az allapotban nem szurta ki a kamu mosolyomat. - Neha mar tul jol egy ilyen ficko melle - hecceltem kicsit. Ezt egyaltalan nem gondoltam komolyan, mivel rohadt jo pasinak tartom. Ha nem igy lenne, most nem itt tartanank. Mar a gimiben leraztam volna, es mindketten valaki massal lennenk. Mivel kisse meg mindig emelyegtem, ezert nem tartottam tul jo otletnek a tancot, de eselyem sem volt tiltakozni. Elotte szerencsere meg volt alkalmam lehuzni a poharamat tartalmat. - Nem is tudom.. - kezdtem volna bele, de mar huzott is fel a szekrol. Mely levegot vettem es kovettem a tomegen at. Csak a lassu szamnak koszonhetjuk, hogy viszonylag konnyu volt atverekednunk magunkat, bar ez sem volt tul kellemes igy 5 honapos terhesen. Kezdett furcsa, rossz erzesem lenni, de igyekeztem megfeledkezni rola es helyette inkabb felvenni a ritmust. Ez az egesz sokkal konnyebb lenne egy spangli, vagy nehany pohar tomeny utan. Francba, Ketteske. Legszivesebben megjegyeztem volna, hogy most talan el kene engednie a tancikalast, mert hat ennyi feles utan nem megy valami jol, de jobbnak lattam magamban tartani. Most igazan nem hianyzik egy kissebb vita, meg kell probalnom ellazulni es szorakozni kicsit. Meg akkor is igy gondoltam, amikor megszolalt. - Miert ne lehetne? - igazabol en is tudom a valaszt, de kezdtek dolgozni a hormonjaim. Mert ugye ilyenkor minden no erre fogja, ha elviselhetetlenne valik. Viszont meg mindig ugy gondoltam, hogy nem hianyzik most ide a drama, ugyhogy probaltam lenyugodni es elszamolni ugy 10-ig, majd 20-ig. Az A Dios Le Pido egyaltalan nem lepett meg, ugyanis nagy slager, szoval szinte varhato volt. Ettol fuggetlenul most nem voltam odaig erte. Reszben azert, mert en jozan vagyok, reszben pedig a nem tul rozsas hangulatomnak koszonhetoen. Viszont imadom, amikor Gary spanyolul beszel, valamiert irto szexinek talalom, meg ha neha hamis is. A testenek simulva veszem fel az uj ritmust es erzem, hogy kezdek beindulni. Na igen, hormonok.. Mar eppen elmosolyodtam es szora nyitottam a szamat, hogy kozoljem vele mennyire szeretem, amikor megelozott. Nem tudtam eldonteni, hogy szomoru vagy kurva merges legyek. Lealltam a tancolassal es azonnal szembefordultam vele. - Hogy tessek? - emeltem fel a hangomat. - Tudod.. ez rad is ervenyes am. Miert pont nekem kellene lemondanom rola? - ha szemmel lehetne olni, mar halott lenne. Egy-ket ember figyelmet mar sikerult magunkra vonnunk, de most egyaltalan nem erdekelt senki es semmi. - Es ha mar itt tartunk. Tudod hol vagyunk? - kerdeztem egy beteg vigyorral az arcomon. - Egy eskuvon bazdmeg, amit reszben neked koszonhetunk - itt mar lejebb vettem a hangom, mert nem akartam megbantani Hannaht es Coreyt. Szerencsere egyelore nem voltak a kozelunkben, ugyhogy remelhetoleg nem hallottak. - Tudtommal te egyaltalan nem vagy oda az ilyesmiert. Ahhoz kepest eleg jol szorakozol - tettem egy lepest hatra. - Vagy csak akkor taszit ez az egesz, ha rolunk van szo? - ezek utan mar keptelen voltam lenyugodni, barmennyire is szerettem volna. Es ekkor indult el a You're The One That I Want cimu szam. Mar majdnem megfeledkeztem rola, Hannah mekkora rajongo volt egykor.