Nem hiszek a véletlenekben, mert minden véletlenül történik.
Otthon egészen egyszerű volt kitűnni a tömegből, és valahol élveztem is azt, hogy lényegesen merészebbne öltözködöm a legtöbb osztálytársamnál. Ők emiatt egyszerre néztek fel rám, és voltak irigyek, de ettől függetlenül is viselték az egyszerűbb ruháikat. Én egy voltam azon diákok közül, akik iskola után sokszor nem haza mentek, hanem egy-egy céghez gyakorolni, hiszen nagyon fiatalon bekerültem a gyakornokok közé. Talán soha életemben nem vettem semmit annyira komolyan, mint a gyakornokságomat, pont ezért is, a legtöbbször a vállalathoz nem az egyenruhámban érkeztem meg. Amikor az óráimnak vége lett, még gyorsan átöltöztem a mosdóban, frissítetttem valamennyit a sminkemen – sokkal inkább erősítettem, de ez részletkérdés volt – aztán magabiztos léptekkel szeltem át a folyosót. A tanárok nem kifejezetten díjazták ezt, de mivel jó családból származtam, az eredményeim lényegében nagyrészt a kitűnővel voltak egyenértékűek, és gyakornokként is egészen jól szerepeltem... Így senki sem tudott beleszólni semmibe. Az, hogy mennyire voltam leterhelve, már egy másik kérdés volt. Általában kevés időt töltöttem otthon, lényegében aludni jártam haza. Sokszor előfordult, hogy egész éjszaka gyakoroltunk a lányokkal, és másnap úgy mentünk iskolába, hogy lényegében semmit sem aludtunk. Azokon a napokon, amikor elhúzódott a tanítás, rendszerint néhány osztálytársammal együtt véreztük össze a padokat... Azt hiszem nagyon gyakran szenvedtem orrvérzésben amíg Koreában voltam. Nem mondom azt, hogy itt könnyebb... De rengeteg minden más. Egyáltalán nem tűnök ki az öltözködésemmel, mert vannak olyanok, akik nálam sokkal feltűnőbben, vagy esetenként ízléstelenül néznek ki. A sminkem egészen vissza fogottnak számít a nyugati lányok köreiben, így lényegében majdhogynem tökéletesen sikerült beolvadnom a környezetembe... Legalábbis általában. Nem kezeltek látványosságként, nem kérdeztek tőlem butaságokat. Senki nem hüledezett azon, hogy lényegében szebb vagyok annál a sztereotípiánál ami az emberek fejében él az ázsiaiakról... Általában véve persze. Az osztályomban és a suliban ettől függetlenül én voltam a friss hús, a látványosság, akit folyamatosan faggattak. Én a magam részéről igyekeztem állni a sarat, de lényegében senkihez sem kerültem közel az idő múlásával sem. Mindezt nem kifejezetten bántam, mert valahol rettegtem attól, hogy bizonyos dolgok újra megtörténhetnek... Így is sokszor ütköztem nehézségekbe, amiért nem voltam hajlandó a többi lánnyal együtt öltözni a testemet borító hegek miatt. Ezt viszonylag könnyedén kimagyaráztam mondjuk a szokásainkra hivatkozva, ami természetesen nem volt igaz, hiszen otthon sem nagy dolog még meztelenkedni sem két azonos nemű számára... Viszont ők ezt nem tudhatták, így kihasználtam a helyzetet. Hogy mennyire örültem a kötelező francia különóráknak? Egyértelmű volt, hogy semennyire. Éppen elég nehéz volt a saját iskolám diákjaival megbirkózni, de mivel az iskola testülete úgy döntött, hogy fontos az idegen nyelvek tanulása, egy magániskolába száműztek haladó francia és spanyolórákra, hogy fel tudjak zárkózni a nyelvekből... Én pedig a világért sem tudtam megmagyarázni nekik, hogy otthon az angol illetve a japán számított idegen nyelvnek. Egyszerűen nem érdekelt senkit, és ez valahol persze normális volt. Kifejezetten szorongtam, ahogyan az ajtó előtt álldogálva próbáltam eldönteni azt, hogy bemenjek-e vagy se. Legszívesebben elrohantam volna innen, de mivel a bátyám „nem akarta, hogy egyedül bolyongjak a városban sötétedés után”, lényegében közölte velem, hogy értem fog jönni az órám után. Én pedig nem akartam az első adandó alkalommal megszegni a hazugságokra vonatkozó fogadalmamat... Tartanom kellett magam ahhoz, hogy ha már valamit elhallgatok Tae Yang elől, akkor legalább a hazugságoktól megkímélem. Pont ezért végül vettem is egy mély levegőt, felszegtem az állam, majd lenyomtam a kilincset és tettetett magabiztossággal vonultam be a terembe. Nem számítottam rá, hogy a légkör ténylegesen meg fog fagyni. Ahogy körbepillantottam, egészen átlagosnak mondható diákokat vettem észre, ez pedig egyáltalán nem degradálás volt, inkább csak ténymegállapítás. Én pedig rögtön úgy éreztem magam közöttük, mint egy túldíszített karácsonyfa. Tehát lényegében minden kezdődik előről. Pont ezért kicsit bajban is voltam azzal, hogy ki mellett kellene helyet foglalnom. Még fél óra volt az óra kezdetéig, így lényegében olyan ember társaságában akartam tölteni azt az időt, aki nem feltétlenül akart kiesni a szemén. Végül az egyik, első padban helyet foglaló fiú mellett döntöttem, szóval határozottan meg is indultam az egyelőre üresen álló hely felé. Láttam, ahogyan a telefonján nagyon bütyköl valamit, ezért nem akartam megzavarni benne, egyszerűen csak levettem a kabátomat, a székem hátára terítettem, majd elegánsan helyet foglaltam mellette. Előkészítettem a tolltartómat, illetve az öltözékemhez kifejezetten illő, fekete mappát, majd egy kisebb, sötétkék bársonykötéses könyvecskét vettem elő, amit franciafüzetnek fogtam be jobb híján. - Remélem nem baj, hogy ide ültem – jegyeztem meg végül, miközben vetettem a mellettem levő, szintén ázsiai fiúra egy pillantást – Ez tűnt a legszimpatikusabb helynek. Nem kifejezetten akartam dumálni vagy zavarni őt, szimplán csak a jelenlétemet akartam közvetíteni fel. Hogy itt vagyok. Én magam nem vettem elő semmilyen készüléket, egyszerűen azzal kezdtem elfoglalni magam, hogy a saját nevemet igyekeztem a lehető legszebben felírni a keménykötésű füzet belső lapjára.
Please don't be fooled by the lies that there is no light anywhere in this world, the boundary between the night and the morning, roughly 5:30 at dawn, the war without gunfire is holding my breath, this is foul, false darkness, truth, joy, fantasy, my candlelight will, burst like a firework, the melody of the dawn
You're my chemical hype boy Try and try to sleep, no way I can sleep, no, it's already three, so attached to you, gotta let them know, they can't have you no more, wrote my name right here, so everyone knows I'm yours
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
my head hurts.Common side effects include nervousness, insomnia, nausea, agitation, anxiety, sweating, vision problems, psychosis, numbness, dizziness, headaches, weight loss
★ foglalkozás ★ :
diák - középiskolás
★ play by ★ :
Kim Chae Won
★ hozzászólások száma ★ :
62
★ :
Re: Ye Bin && Natie
Szer. Ápr. 01 2020, 23:32
Natalie & Yebin
"When you're a guy and meet a girl for the first time, you do whatever it takes."
Rá kellett jönnöm, hogy hiába is próbálok nagyon megválni a franciától, anya nem fogja engedni, hogy akaratom szerint abbahagyjam. Nem látom be miért ne lenne elég nekem az, hogy négy nyelvet már ismerek, ebből pedig kettőt gyakorlatilag anyanyelvi szinten beszélek. Ha meg tudnék vele egyezni, akkor esküszöm inkább továbbfejleszteném magamat kínaiból, megtanulnék még japánul is, de még ezeken kívül is bevállalnék akár egy teljesen új nyelvet, csak ne kelljen a franciát nyúznom. Továbbra sem látom semmi értelmét, hogy minek beszéljek egy olyan nyelvet, amit a világon olyan kevés helyen tudok hasznosítani. Jelen állás szerintem különben sem lenne rá annyira szükségem, Franciaországba még nem tervez terjeszkedni a cég, így tök felesleges megtanulnom a nyelvet. Tüntethetnék minden más iskolán kívüli elfoglaltságom miatt is, de mondjuk a zongoraóráknak legalább értelmét is látom, az egy olyan dolog, amit viszonylag hasznosnak is tartok. Különösen mert olyan nagyon szeretem a zenét és az órákon gyakorlatilag annyit gyakorolhatok, amennyit csak akarok. Ettől függetlenül persze picikét minden alkalommal a szívemet fájdítom, mert tudom, hogy hiába szeretek annyira zenélni, vagy mondjuk énekelni, amikor mások nem hallanak, úgysem foglalkozhatom ilyesmivel. Nekem az a dolgom, hogy apa meg anya után Ye Nával együtt a cégnél dolgozzak és öregbítsem a hírnevét, bla bla bla. Nem tudom mikor jön el az a pont, amikor már nem akar minden porcikám tiltakozni a feladat ellen és egyszerűen átkapcsol az agyam, én pedig hirtelen egyik reggel arra kelek, hogy van kedvem a munkához, ami rám van bízva és még a jövőmet is el tudom majd képzelni egy íróasztal mögött. De őszintén szólva igazán átkattanhatna már az agyam. Mert akkor minden sokkal egyszerűbb lenne. Talán még ezek az utálatos franciaórák is, amikről legszívesebben menekülnék. De még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy vajon Elmo anya beépített embere-e vagy esetleg a telefonomban van nyomkövető, vagyis hogy pontosan melyik tényezőt is kellene kijátszanom ahhoz, hogy szimplán csak meglógjak egy-egy ilyen alkalomról. Viszont mivel erős a gyanúm, hogy a tag valójában a tengerentúl volt katona, ezt a munkát pedig csak azért vállalta el, mert a korai nyugdíj egy hozzá hasonló tevékeny ember számára unalmasnak bizonyult... Pillanatokon belül az aszfaltba lennék nyomva, ha megpróbálok menekülni. Ahhoz meg semmi hangulatom, hogy két hétig kórházban legyek, mert eltörte mindkét karomat. Lényegében csak nem érdemes Elmoval szórakozni. Ezért sem szöktem még meg a külön franciaórákról egyik alkalommal sem, holott ha kicsivel karakánabb lennék a véleményemmel, simán megmondhatnám anyának, hogy épp elég a magántanár, nem kell ráduplázni az egyébként is szörnyű órákra. De talán épp azért mert még magántanárhoz is kell járnom bírom ki könnyebben ezeket az órákat. Igazából... Tőlem aztán senki nem fog ilyen hallani, de lehet, hogy tényleg nem volt rossz ötlet a magántanár és csak a szerencsén múlt, hogy valóban olyan tanárt kaptam, akinek az órái élvezetesek. Nem egy unalmas könyv fölött gyakoroljuk az unalmas igeragozást, hanem már-már zavarba ejtően sokat is játszunk. Viszont mivel a játékos tanulás tényleg nagy segítség volt, a különórán tanultakhoz képest mindig egy kicsivel előrébb éreztem magamat. A házik kész vannak és előre gyakoroltunk is. Nincs jobb dolgom, mint a telefonon lógni és a hétvégi videojáték partit tervezni a többiekkel, akiknek velem ellentétben nem kell annyi különórán szenvednie. Észre sem veszem igazán, hogy helyet foglal mellettem valaki, mert jellemzően ha megtelik a terem, úgyis kerül mellém valaki, különösebben nem szokott érdekelni, hogy éppenséggel kicsoda. Mindig megkapom anyától, hogy olyan emberekkel barátkozzak, akiknek a barátsága majd a későbbiekben jól jöhet és francia órán eddig ezt be is tartottam. Nem voltam rosszban senkivel, de annyira azért nem is próbálkoztam. Ezért is van, hogy összerezzenek, amikor végül meghallom, hogy valaki szól hozzám, s tágra nyílt szemekkel pislogok fel a telefonom képernyőjéről az ismeretlen lány arcára. - Nem, egyáltalán nem baj. - apró bólintással nyugtázom a tényt, hiszen már olyan jól be is rendezkedett, hogy hiba lenne most azt mondani, hogy mégis zavar, hogy ide ült. - Innen lehet a legjobban is látni. A tanár nagyon apró betűkkel ír és csúnyán. - Kinek mi a csúnya persze, részemről azonban mindig igyekeztem gyöngybetűkkel operálni minden tantárgyam kapcsán, csak hogy nehogy az legyen, hogy a végén otthon nem tudom majd kiolvasni az anyagot és végezhetek tripla munkát a csúnya írásom miatt. Persze a közelébe sem érek Ye Na betűinek, vagy bármelyik lányének... Mint például a mellettem helyet foglaló ismeretlen osztálytársénak. - Egyébként... - finoman megköszörülöm a torkom, míg eldöntöm, hogy inkább bemutatkoznék, az ő nevét kérdezném meg, vagy éppenséggel arra kérdeznék rá, hogy új-e. - Új vagy itt, igaz? - Igyekszem csak szimplán udvarias lenni és nem hagyni eluralkodni kettőnk között a zavarba ejtő csendet. - Én Ye Bin vagyok, Min Ye Bin.
I relax my stiff lips I might fail miserably like this I might mess up No more next chance, just do it 'Hi, the weather's nice wanna take a walk?' My shy voice is just for you From my head to toe No, even my heart's under pressure
I'm in front of your house Come out for a moment Since there are many stars in the sky I wanted to walk together - / - We're like a scene from a youth movie
★ lakhely ★ :
- Lincoln Square / Manhattan -
★ :
★ idézet ★ :
Be lost. Give up. In the end it would be better to surrender before you begin. Be lost and then you will not care if you are ever found.
★ foglalkozás ★ :
- NYU student / trainee -
★ play by ★ :
- Myung Jaehyun -
★ szükségem van rád ★ :
I know that feeling too, I've been inside the dark I've never been so empty, hopeless But no, it isn't true 'Cause know that all the stars are by your side
91
★ :
Szer. Jún. 17 2020, 20:49
Ye Bin & Natalie
nem hiszek a véletlenekben, mert minden véletlenül történik.
Már nagyjából egy hete voltam az Államokban, azonban egyáltalán nem volt olyan könnyű a kezdet, ahogyan azt én magam szerettem volna. Lényegében jóval visszahúzódóbb voltam, mint otthon. Furcsa volt ennyi idegen ember között lenni, hiszen az osztályunk otthon hát... Maradjunk annyiban, hogy 24 diák járt oda pontosan, én pedig tízzel jártam egy általános iskolába. Abból a tízből legalább hét ugyanannak az óvoda udvarán cseperedett aranyos kisdiákká, ahova én is jártam. Így számomra semmi ijesztő nem volt a gimnáziumban. Lényegében elég unalmasnak találtam akkoriban azt, hogy az osztálytársaim nagy részével kijövök. Persze hosszútávon ez volt a jó, hiszen néhányuknak a nagytestvérét is ismertem, ami által kedveltebb lettem a felsőbbévesek köreiben már elsősként is. Általában egész nap – de ténylegesen egész nap – össze voltunk zárva, így rengeteg időnk volt megvitatni azt, hogy kinek éppenséggel melyik újonnan debütált csapat a kedvence, hogy mi a véleményünk az egyes trendekről. A telefonunkon mutogattuk egymásnak azt, hogy ki mit vásárolt, hol volt a hétvégén és hasonlók. Ezenkívül külön tanulókörök alakultak, miközben folyamatosan egymással versengtünk... Igen, nálunk otthon kifejezetten a jótanuló és keményen dolgozó diákok számítanak népszerűnek... Kivéve persze ha egy rosszabbul teljesítő diák nagyon kellemes kinézettel bír. Persze ez csak a fiúk esetében számít menőnek, ha egy lány nem teljesít eléggé az iskolában, azt sokan szégyenként élik meg. És a tanárok a rosszfiúkat sem preferálják túlságosan. Itt nagyon sok mindennek az ellenkezője az igaz. Bár az otthoni iskolai rangsorban elég jól szerepeltem, ami miatt matematikából jóval előbbre járok az évfolyamomnál, vannak tárgyak amiisket sosem tanultam... Gondolok itt amerikai irodalomra, amerikai történelemre. Igyekeztem persze rendesen felzárkózni, ami miatt páran kinéztek és strébernek tartanak, de összességében nincs negatív tapasztalatom, mégis egy kicsit félek. Félek, mert én a magam részéről nem merek teljesen nyitni az új osztályom felé annak ellenére sem, hgoy mindig egy nagyszájú lánynak számítottam, aki imádta produktívan élni a mindennapjait. A legtöbb alkalommal dokumentáltam az életem, napi több képet is megosztottam az interneten, mostanra viszont megszabadultam az SNS-emtől, a Facebookomat töröltem, az instagramomat pedig mind a nyolcvanezer követőm ellenére is privátoltam. Lényegében semmilyen szinten nem vagyok ott a social media egyetlen felületén sem, annyi utálatot kaptam a volt osztályomtól. Még azon is gondolkozom, hogy az instagramomat is törlöm, még mielőtt valamelyiküknek eszébe jutna azt feltörni és valami olyat megosztani rajta, amivel tönkretehetnek. Magam sem tudom, hogy egy kifejezetten miért nem mertem csak simán helyet foglalni valaki mellett azonnal. Jó ideig nézelődtem a beszélgető fiatalok között, míg végül kiszúrtam magamnak az egyetlen ázsiai fiút, aki egyedül volt. Talán okosabb döntés lett volna odamenni mindenki máshoz, viszont most már nem volt elég önbizalmam ahhoz, hogy csak úgy mepróbáljak lenyűgözni egy társaságot. Így végül csak egy erőltetett mosolyt varázsoltam az arcomra, és leültem a fiú mellé. - Akkor jó – bólintottam egyet arra amit mondott, de most már nem mosolyogtam – Remélem rendesen fogok látni. Azért a biztonság kedvéért a táskámba nyúltam és kikészítettem a gondosan elrendezgetett dolgaim mellé a szemüvegtokomat is. Szinte éreztem, hogy még szükség lehet arra, bár ugyanakkor meg fintorogtam az információra, amit megtudtam. Egyáltalán nem operáltam tökéletes francia nyelvtannal, amin egyáltalán nem segített az sem, hogy ha rondán írt a tanár. - Igen – bólintottam egyet – Én Na Tae... Natalie. Nemrég érkeztem New Yorkba. Minden bizonnyal ez az információ már kevésbé érdekelte, viszont én a magam részemről olyan voltam ebben a szituációban, mint akinek elvitte a cica a nyelvét. Alapvetően – talán a fiatal korom miatt – zavarban vagyok a hozzá hasonló fiúk társaságában. Ha most otthon lennénk, minden bizonnyal verekednem kellett volna a székért, ami mellette volt szabad. Ezt viszont véletlenül sem akartam közölni vele, mert én magam is éreztem, hogy mennyire furán jönne ki az egész dolog. Én pedig határozottan nem szerettem volna, hogy már az első találkozó alkalmával furának könyveljen el. - Szerinted baj, hogy nem vagyok teljesen haladó szinten franciából? – tettem fel végül azt a kérdést ami a legjobban foglalkoztatott – Félek, hogy a tanár felszólít és semmit sem tudok majd mondani. Korábban ezekkel sem nagyon voltak gondjaim. Nem a legjobb a nyelvérzékem, de általában kitartó vagyok, ami hosszútávon kifizetődő volt. Annak idején az angolt nehéznek találtam, de ha a nyelveket univerzumokba vesszük és az angol négy fényévnyire van tőlem, akkor a francia nagyjából egymilliószor távolabb van. Ez pedig a világ legaggasztóbb dolognak tűnt most. Akaratlanul paranoiás voltam amiatt, hogy majd a tanár megaláz az egész csoport előtt. - Vagy egyáltalán milyen a tanárunk? Van mitől tartanunk? – egészen nagy szemekkel néztem rá, aztán kicsit halkítottam a hangomon. Közelebb hajolva a következőket suttogtam neki – Otthon traumatizáltak a rondán író emberek. Félek, hogy ez megint megtörténik. Félig-meddig viccelődni akartam, ami nem igazán jött össze. Ennek több sajátos oka is mind a fiúhoz fűződtek. Lényegében távolról helyesnek tűnt, közelről pedig minő meglepetés... Még helyesebbnek. Annak ellenére is, hogy nem tudtam könnyen azonosulni azzal a stílussal, amit az öltözködésével és ka hajviseletével sugárzott.
Please don't be fooled by the lies that there is no light anywhere in this world, the boundary between the night and the morning, roughly 5:30 at dawn, the war without gunfire is holding my breath, this is foul, false darkness, truth, joy, fantasy, my candlelight will, burst like a firework, the melody of the dawn
You're my chemical hype boy Try and try to sleep, no way I can sleep, no, it's already three, so attached to you, gotta let them know, they can't have you no more, wrote my name right here, so everyone knows I'm yours
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
my head hurts.Common side effects include nervousness, insomnia, nausea, agitation, anxiety, sweating, vision problems, psychosis, numbness, dizziness, headaches, weight loss
★ foglalkozás ★ :
diák - középiskolás
★ play by ★ :
Kim Chae Won
62
★ :
Kedd Júl. 21 2020, 00:10
Natalie & Yebin
"When you're a guy and meet a girl for the first time, you do whatever it takes."
Nem szeretek úgy gondolni a sulira, mintha azon állna, vagy bukna a jövőm és az, hogy mennyire lehetek sikeres, hogy éppenséggel milyen ismerősöket és barátokat szedek össze. Szerintem nincs értelme arra hagyatkozni az életben, hogy majd mindig lesz egy ismerős, aki megtesz nekünk valamit, mindig lesz valaki más, aki puszta kedvességből, csak mert ismerősök vagyunk, jót fog tenni. Lehet, hogy nem kedvelem azt a helyzetet, amiben vagyok, mert nem érdekel, amivel később foglalkoznom kell majd, de ez nem jelenti azt, hogy ne is figyelnék oda arra, ami körülöttem zajlik. Csak azért pedig, mert a nővérem igyekszem engem óvni mindentől, még nem jelenti, hogy ne tudnám nagyjából, milyen gonosz tud lenni a világ. Az emberek pedig azt hiszem alapvetően nem arra vannak programozva, hogy segítsék a másikat, ismeretség ide vagy oda. Mindenkinek vannak céljai és motivációi és ezek sokszor azt eredményezik, hogy még a legjobb emberek is kerülnek olyan helyzetekbe, amikor nehéz, vagy egyenesen rossz döntéseket kell hozniuk. Mert mondjuk csak úgy érhetik el a céljukat, ha mellette lemondanak néhány értékről, amelyben egyébként száz százalékig és teljes szívből hisznek. Hiába mondanám, hogy bezzeg én milyen jó ember vagyok, mikor mi vagyunk saját magunk legrosszabb kritikusai és akkor sem látnánk meg a fától az erdőt, ha ott állnánk előtte, verőfényes napsütésben, hibátlan látással. Szóval milliónyi lehetőség ide vagy oda, szívem szerint sosem szerettem volna megfelelni anya azon elvárásának, hogy csak a megfelelő emberekkel teremtsek jelentős kapcsolatokat. Szeretem a barátaimat és nem érdekel honnan jönnek, vagy mi lesz belőlük. Az sem érdekel, hogy már akkor fényes karriernek nézzek elébe, amikor kezembe kapom az érettségit. Talán ezért is vagyok annyira elveszve az élet minden területén; mert olyasmi vár rám, ami nem érdekel, nem is vágyom rá és nem is különösebben várom. Talán egyszerűen csak azt szeretném, ha minden úgy maradna, ahogyan most van. Ha a szó szoros értelmében vesszük, ez az egész elképzelés rögtön akkor dőlt meg, hogy a gondolat egyáltalán megszületett a fejemben, ugyanis az, hogy egyedül üldögéltem, megszűnt tény lenni, hozzám pedig csatlakozott egy ismeretlen, de csinos arc. Vagyis egy lány. - Ha szólsz neki, hogy nem tudod kiolvasni, egyébként segít, általában lebetűzi. Én még sosem mertem megjegyezni neki, hogy egyszerűen csak írhatna nagyobb betűkkel - halk sóhaj tör ki belőlem, miközben kezemet a tarkómhoz emelem, hogy megvakarjam azt. Nem merek egyenesen a szemébe nézni, a pillantásomat csak kapkodom az arca és az asztal között, magam sem tudom pontosan azért-e, mert lány, vagy mert egyszerűen csak új itt és fogalmam sincs hogy milyen ember, így azt sem tudom pontosan hogyan viselkedjek vele. - Örvendek. Na és szereted? A várost, úgy értem... - A nevét igyekszem az eszembe vésni, habár nem segít ki vele, hogy pusztán csak a keresztnevét mondja meg. Én pedig tulajdonképpen újra azon kezdek gondolkodni, hogy vajon a szüleink miért nem adtak nekünk Ye Nával amerikai nevet is, hogy könnyebb legyen. - Nem hiszem, hogy ez probléma lenne - nevetek fel jókedvűen, habár épp elég halkan is ahhoz, hogy ne vonjam magukra a többiek figyelmét. - Én például... - óvatosan körbepillantok, nehogy a végén úgy közöljem az információt, hogy esetlegesen olyan fülekbe is eljut, ahová nem kellene. - Nem szeretem a franciát, szóval nem is vagyok jó benne. Mégis itt vagyok. - finoman bólintok, s eszembe sem jut mérlegelni, hogy nem feltétlenül mondok igazat, hiszen az utóbbi időben tényleg nagyon próbálkoznom kellett, hogy minden létező franciaórán tegyek valamit azért, hogy úgy tűnjön, tényleg évek óta tanulom már a nyelvet. Ez persze nem jelenti azt, hogy több kedvem lenne esetleg hozzá. - Nos... Szerintem nem fog piszkálni, mert új vagy - megrántom a vállaimat, miközben a nyitott füzetem legfelső lapjának a sarkát gyűrögetem az egyik kezemmel. - Az első órádon különben sem csinálhatja ezt. Vagy majd segítek.. - Na persze, mintha nekem annyival jobban menne. Elmosolyodom a magyarázatán, amelyet a csúnyán író emberekről tesz, de hamar el is fordítom a pillantásomat róla, mivel nem akarok illetlen lenni. Jelen helyzetben pedig már őszintén nem tudom mi a nagyobb illetlenség, ha képtelen vagyok öt másodpercnél tovább folyamatosan nézni őt, vagy ha alig nézek a szemébe, miközben beszélgetünk. Ki tudja? - Azt hiszem nem kell félned, a többiek szerint egészen humoros. Én csak azért nem szeretem, mert a tantárgyát sem igazán kedvelem. De tényleg mindig viccelődik, habár legtöbbször franciául, szóval... Ó, és történeteket mesél a lányairól, mielőtt dolgozatot írnánk, szóval... Ha elkezd róluk beszélni, akkor tudd, hogy mire kell számítani - bólintok egyet, miközben tágra nyílt, kíváncsi szemekkel nézek a lányra annak a pár másodpercnek az erejéig amíg el nem kalandozik a tekintetem. Jobb ezeket az infókat most megosztani, nehogy később váratlanul érje, vagy kimaradjon belőle. - Ha.. - megköszörülöm a torkomat, hogy jobban hallható legyen, amit mondok. - Ha gondolod, majd szünetben megmutatom a füzetemet és megnézheted hol járunk, vagy hogy le akarod-e másolni.
I relax my stiff lips I might fail miserably like this I might mess up No more next chance, just do it 'Hi, the weather's nice wanna take a walk?' My shy voice is just for you From my head to toe No, even my heart's under pressure
I'm in front of your house Come out for a moment Since there are many stars in the sky I wanted to walk together - / - We're like a scene from a youth movie
★ lakhely ★ :
★ :
★ idézet ★ :
Be lost. Give up. In the end it would be better to surrender before you begin. Be lost and then you will not care if you are ever found.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
- Myung Jaehyun -
★ szükségem van rád ★ :
I know that feeling too, I've been inside the dark I've never been so empty, hopeless But no, it isn't true 'Cause know that all the stars are by your side
91
★ :
Szomb. Okt. 10 2020, 01:52
Ye Bin & Natalie
Világ életemben, kétségtelenül a legjobb tanulók közé tartoztam. Ez persze részben a családom miatt, részben magam, részben pedig természetesen a szülőhazám által szült konkurencia miatt volt így. Pontosan tudtam, hogy állami támogatásra és ösztöndíjakra nem lesz szükségem, de ez nem feltétlenül jelentette azt, hogy könnyebben bekerülnék egyes egyetemi képzésekre. Nem véletlenül tanulunk folyamatosan és sok diák már azon is kiakad, ha nem adja be hibátlanul a tesztjeit... Mivel a dolgozataink is beleszámítanak a végső felvételi eredményben. Csak akkor szerezhet valaki egy-egy tárgyból dicséretes ötöst, ha a legtöbb dolgozata hibátlan. Hiába tanultam rengeteget, az idol képzésem miatt én általában három-négy dicséretes ötös került be a bizonyítványomba. Nagyon sokáig biztos voltam abban, hogy idol szeretnék lenni, azonban a suliban történt botrányok után erre semmi esélyem sem maradt. Hiába jöttem Amerikába, ahol elméletileg rengeteg lehetőségem van, egyszerűen nem találom a helyem és képtelen vagyok elgondolkozni azon, hogy milyen irányba szeretnék tovább menni. A tanáraim alapvetően elégedettek a teljesítményemmel, de ezt valahogy mégsem éreztem teljesen elegendőnek. Szerettem volna, ha körvonalazódni kezd előttem valamilyen terv azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán mit akarok kezdeni az életemmel azon kívül, hogy nem feltétlenül lépnék apa, vagy a bátyám nyomdokaiba. Ugyanakkor az elmúlt időszak történései miatt képtelen voltam egyszerűen a továbbtanulásra koncentrálni. Ez egy olyan dolog, amit szerintem amit hideg fejjel kell végiggondolni, én pedig egyelőre képtelen voltam hasonlóra. Lényegében még mindig nem merem használni a social media-t, csak a tabletemet cipelem magammal, hogy stresszoldás érdekében játsszak valamennyit rajta. Ugyanakkor pedig tökéletesen tisztában vagyok azzal a ténnyel is, hogy egyszerűen nem zárkózhatok el mindenkitől és mindentől... Szerencsémre rögtön kiszúrtam egy szimpatikus személyt a teremben, aki mellett szívesebben foglaltam helyet. - Szerintem én sem merek majd – óvatosan húztam el a számat, aztán halkan felsóhajtottam. Szerencsére ha kontaktlencsét nem használok, legalább a szemüvegem rajtam van, így határozottan bíztam benne, hogy rendesen látom majd a táblát. Egyelőre szerettem volna elvegyülni a többiek között, ami szinte lehetetlennek bizonyult. Egyrészt új is voltam, másrészt viszonylag elől foglaltam helyet. Csak reménykedtem benne, hogy a tanár nem erőlteti majd a bemutatkozást, ha nagyon zavarba hoz a helyzet... Az utóbbi időben annyiszor meséltem már magamról pár szóban az embereknek, hogy már simán ledaráltam a mondatokat, de utána vagy tizenöt percig kellemetlenül éreztem magam. Ezt pedig jó lett volna legalább a mai alkalommal elkerülni. Határozottan feltűnt az, hogy a fiú nem akar a szemembe nézni. Alapvetően jó vagyok abba, hogy kívülről szemléljek meg másokat, mivel mindig kíváncsian fordultam az emberek felé. Most ennek ellenére hálás voltam, hogy nem tartotta rajtam sokáig a tekintetét, ugyanis az utolsó egy hónapom otthon pokollá volt téve. Határozottan megtapasztaltam a saját bőrömön, hogy milyen lenne, ha valaki ölni tudna a tekintetével. - Nem sok helyen néztem még körül – egészen belevörösödtem a vallomásomba – Lényegében a sulim, a kolim és a bátyám háza között szoktam ingázni, néha pedig megállok itt-ott, hogy egyek valamit. De ennyi. Legszívesebben szájon vágtam volna magam, amiért ilyen gátlástalanul vallottam be azt, hogy mennyire élettelen vagyok. Otthon folyamatosan pörögtem, és hiába volt fárasztó a suli, az azok utáni foglalkozás, illetve az esti gyakorlás, majd később a tanulás, minden éjjel könnyedén aludtam el, mert teljesnek éreztem a mindennapjaimat. Ennek ellenére mostanában sokat gondolkozom felesleges dolgokon. Az egyetlen örömteli dolog az életemben, hogy legalább szobatársam nincs. - Miért jársz az órára, ha nem szereted és nem is vagy jó benne? – hozzá hasonlóan csak visszasuttogtam a szavakat és az arcát kezdtem el fürkészni. Szöulban azok a fiúk, akik hozzá hasonló vonásokkal rendelkeznek, nagyon népszerűek a külsejük miatt... És teljesen más kisugárzással bírnak. Ő meglepően szerény volt sok koreai fiúhoz képest. - Remélem elmarad a kötelező „mesélj magadról” etap is – halkan sóhajtottam fel és óvatosan eltűrtem pár tincset a hajamból – Mármint... Nem arról van szó, hogy én senkit sem szeretnék itt megismerni csak... Ezt csinálom már hetek óta és egyre inkább unom... Szerintem senkit sem érdekel különösebben, hogy ki vagyok. Ez nem volt feltétlenül igaz, viszont ennek ellenére én szerettem volna, hogy így legyen. Jó lett volna az, ha tényleg csak elrohanna mellettem a világ, amíg össze nem szedem magam teljesen. Vagy soha nem fog ez megtörténni, ha elzárkózom mindenkitől? Ebben a helyzetben mi számít normális viselkedésnek. Mindettől függetlenül hálásan mosolyogtam rá, amikor felajánlotta a segítségét. Határozottan vele volt talán az eddigi legkellemesebb találkozásom, ami az idegeneket illeti. Ha viszont Tae Yangnak valami hasonlót említenék, akkor minden bizonnyal először vérszemet kapna, aztán kiakadna, hogy mit állok szóba fiúkkal. - Tehát, akkor legközelebb nekem kellene bedobnom a dolgozat előtt, a kérdést a lányairól? – finoman oldalra billentettem a fejemet és egy halvány mosoly jelent meg az arcomon, miközben igyekeztem megkeresni a tekintetét. Én nem éreztem magam zavarban attól, hogy beszélgetnem kell vele, a testtartásom is egészen nyugodt volt. Számomra érthetetlen volt az ok, amiért folyamatosan elkapja rólam a pillantását. Erről pedig akaratlanul is eszembe jutott a Twilight jelenete, ahol Bella megszagolta a haját Edward mellett... És én is hasonló késztetést éreztem a dologra. - Az jó lenne – ismét csak hálásan pillantottam rá – De nem szeretnélek feltartani majd, szóval csak lefényképezem és otthon átmásolom. A magam részéről nem értettem, hogy ezt miért osztottam meg vele is, az egész feleslegesnek tűnt. Szerintem neki teljesen mindegy, hogy mit fogok csinálni a füzetével, ha már felajánlotta, hogy megmutatja nekem. - És... Ha a franciát nem szereted, akkor mit viselsz el legjobban a suliban? – próbáltam lazának mutatkozni és szem előtt tartani, hogy az itteni diákoknak nem azt jelenti az iskola, mint nekünk. Szóval nem kérdezhettem meg azt, hogy mi a kedvenc tantárgya, mert minden bizonnyal nem rendelkezik ilyennel – Koreaiul is beszélsz ugye? Ez számomra azért volt fontos, mert nemhogy a francia nyelvvel, néha az angollal is gondjaim voltak. Alapvetően jól beszéltem, és Yang is sokat segített nekem benne, de biztos voltam benne, hogy az életem folyamán találkozni fogok olyan szavakkal, amiknek a jelentéséről fogalmam sincs.
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
diák - középiskolás
★ play by ★ :
Kim Chae Won
62
★ :
Pént. Nov. 13 2020, 00:18
Natalie & Yebin
- Itt egészen közel vagyunk a táblához, szóval nem lesz vele túl sok probléma, ne aggódj. - Kedvesen magyarázok, szavaimat pedig különösebb figyelem nélkül intézem a lányhoz, ami anya szemében talán kifejezetten felelőtlen döntés lenne. Viszont amíg ő a felnőttek világában ténylegesen átéli azt, hogy minden szavára figyelnie kell, mert ezen múlhat a cég jövője, addig én magam nem gondolom, hogy szükségem lenne hasonló hozzáállásra egy különórán. Vagy egyáltalán. Talán naiv dolog bízni abban, hogy ha valaki jó a világ felé, akkor a környezetétől majd visszakapja mindezt, de ha minimális bizalmam sincs az emberek felé, akkor már akár élhetnék egy lakatlan szigeten is. Ráadásul úgy gondolom, hogy ha a megfelelő emberekkel vesszük körül magunkat akkor tényleg megéri bízni is abban, hogy ők visszaadják mindazt, amit mondjuk tőlem kapnak. Azért vagyok tehát kedves a lánnyal is, mert akárki is foglalt volna helyet mellettem, egyértelműen kedves lettem volna vele. Talán nem próbálom meg olyan mértékben fenntartani a beszélgetést, mint jelen esetben teszem, ugyanakkor a többieket már ismerem és nem ez az első alkalmuk itt. Tulajdonképpen lehet, hogy Natalie véleményét az befolyásolja majd a francia órával kapcsolatban, amit átél mellettem - és bár tény, hogy jobbat nehezen talál Manhattanben, de ha nem szimpatikusak neki az emberek, akikkel együtt kell lennie X órában, akkor valószínűleg az óra maga sem lesz a szívének kedves. Nem mintha nekem azzal kellene foglalkoznom, hogy mi az ő szívének kedves és mi nem. Szimplán csak hiszek az első benyomásban. Bár tudnék még neki mesélni történeteket a tanárral kapcsolatban, azt sem akarom, hogy a világ legunalmasabb emberének tűnjek, vagy éppenséggel strébernek. Nem mintha egy ponton túl nem minden diák számára, aki ebben a teremben van, az lenne a legfontosabb, hogy mindenből a legjobb jegyeket szerezze meg. - Óó.. - apró bólintásokkal nyugtázom az információt, miközben az asztalt bámulom és azt a kis teret, ami a könyökeink között van. - Ne hagyd majd ki, vannak tök jó helyek. Nem a legnépszerűbb turistalátványosságokra gondolok... - Elhallgatok, mert jobbnak látom nem belemenni, hogy pontosan milyen "jó helyekre" gondolok. Legfőképp, mert nem kérdezte, épp ebből az okból kifolyólag pedig talán nem is érdekli. Sokan szeretnék, ha az lenne a különleges képességük, hogy tudjanak mások gondolataiban olvasni. Én például utálnám az egészet, hiszen ha már a saját fejünkben sem lehetünk otthon, akkor hol máshol? A mostani alkalommal viszont talán egy picit örülnék is ennek a képességnek, mert meg tudnám állapítani mit gondol Natalie és legalább azzal tisztában lennék, hogy mennyire kényelmetlen számára a helyzet - ha pedig az, akkor legalább annyira feszeng-e, mint én. Ha viszont teljesen más körülmények között kellene választanom, gondolkodás nélkül azt választanám, hogy néha hadd lehessek láthatatlan. - A szüleim szerint hasznos nyelv és nem választja mindenki. - Plusz tök sznob az egész, undorítóan hangzik az állandó orrhangon kiejtett szavak miatt és amúgy is... A mai világban már minden formában és a lehető leggyorsabban lefordíthatunk bármit akár a telefonunkkal, tök hülyeség épp franciát tanulni, amit amúgy sem sokan használnak az országban. - Nem olyan vészes igazából, a többi elfoglaltságom mellett pont befér. - Szerintem egyszerűbb úgy ismerkedni, ha magadtól próbálkozol meg vele. Nem azon a két mondaton fog múlni, amit a tanár miatt mondasz magadról. - Különben is, lehet hogy a tanár arra kéri, hogy mutatkozzon be, de aztán semmi egyebet nem tesz meg, hogy szerves részévé váljon az új diák a csoportnak. Azt magának kell intéznie. - Én viszont a helyedben számítanék rá, hogy megkér a bemutatkozásra. Franciául. - Bólintok egy nagyot, miközben egészen elkerekednek a szemeim. Most épp örülök annak, hogy én még a legelején csatlakoztam a különórához, így már túl vagyok azokon a felesleges bemutatkozási körökön, amelyeket Natalienak át kell majd élnie valószínűleg. - Szerintem mindenki hálás lenne, ha aztán be is válna - jegyzem meg jókedvűen, még egy jókedvű mosolyt is megengedve magamnak. Itt jön megint a képbe, hogy mennyire akarok valójában pletykás lenni és beavatni őt néhány szórakoztató részletbe. - Egyáltalán nem jelentett volna problémát, de ahogy neked kényelmes. - Végül is onnantól, hogy kölcsönadom mindazt, amit eddig a füzetembe írtam, épp eleget segítettem ahhoz, hogy aztán már ne érdekeljen vajon hogyan sikerül majd kiolvasnia a betűimet, vagy lesz-e kérdése a tananyaggal kapcsolatban, amire talán én magam sem tudom a választ. - Hmm... - Elgondolkodva vakarom meg a tarkóm és igyekszem előállni egy normális alternatívával válaszként. - Talán a leginkább a barátaimat. De szerintem ez mindenkivel így szokott lenni. - Kivéve persze azokat, akiknek elmondásuk szerint nincsenek is barátaik. Az ő sorsuk szomorú ugyan, de jelen esetben és legfőképp általam nem orvosolható probléma. - Igen. - Ezt már koreaiul felelem neki, közben pedig leesik, hogy talán sokkal egyszerűbb lett volna az első néhány szó után átváltani, hiszen ha nem született amerikaival van dolga az embernek, mindig egyszerűbb azt az adott nyelvet használni. Natalieval pedig lényegében jobb esélyekkel indulok, mert az anyanyelve történetesen a koreai. - Ne haragudj, nem gondoltam rá, hogy válthatunk is. Nem nehéz így franciát tanulni? Ha a tanár nyelve is angol mellette... - Az is lehet, hogy csak szereti a kihívásokat. Pont, mint a tanárunk, aki alig viharzik be a terembe, máris nyomja a rizsát és két levegővétel között még arra is van érkezése, hogy ne szimplán felállítsa a helyéről Nataliet, hanem kihívja előre, hogy ott ejtse meg a szükséges bemutatkozását, az ismerős "néhány szóban". Én pedig már csak halkan teszem hozzá neki, hogy: - Mondtam. Hajrá!
★ lakhely ★ :
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
- Myung Jaehyun -
★ szükségem van rád ★ :
91
★ :
Szomb. Jan. 23 2021, 22:59
Ye Bin & Natalie
- Akkor jobb is, hogy te tűntél a legszimpatikusabb embernek az osztályban – magam sem realizáltam azt, hogy mennyire gyorsan mondtam ki a szavakat, egyszerűen csak kicsúsztak a számon. Egyből el is komolyodtam ennek hatására, közben pedig igyekeztem nem túl hangosan megköszörülni a torkom. Hála az égnek volt már barátom, így egyáltalán nem jelentett gondot mondjuk az, hogy normálisan viselkedjek a fiú előtt. Ennek ellenére zavarba ejtő volt ezt csak így közölni vele. Minden bizonnyal ha nem siklottak volna olyan szinten félre az emberi kapcsolataim, akkor kevésbé félénken reagálom le ezt a bizonyos helyzetet. Azonban az, hogy idejöttem, egyáltalán nem jelentett mondjuk olyasmit, hogy barátkozni is szeretnék az emberekkel. Az esetemben sokkal inkább arról volt szó, hogy legszívesebben az egész világból kifutottam volna annak érdekében, hogy soha többé ne kelljen átélnem azt a fájdalmat, amit az osztálytársaim okoztak nekem. Lényegében a testvérem karjaiba menekültem úgy, hogy őt elfelejtettem tájékoztatni nagyon fontos részletekről… Illetve hát nem felejtettem el, csak tartottam tőle, hogy ő is képes lenne hasonló gyűlöletet táplálni irántam, mint mások… Mert már egyáltalán nem voltam képes logikusan átrágni magam a helyzetemen és egy olyan kedves fiúban, mint Yebin, szintén a támadó szándékot kutatom… Mert ha egyszer elszólom magam, akkor ő is meggyűlölhet, nem? Mindennek ellenére az összes erőmmel igyekeztem elengedni magam a fiú mellett és arra figyelni, hogy ő mit mondd nekem. Talán, ha a tartalomra koncentrálok akkor sokkal egyszerűbb lesz megértenem a későbbiek során azt, hogy miként kezeljem az embereket. Egyszer már megtanultam ezeket a dolgokat, talán újratanulni sem annyira nehéz, mint én azt gondolom őket. - Kicsit félek, mert hiába jó az angolom, biztos lesznek olyan szavak, amiket semmilyen nyelven sem értek meg – még a szám sarka is lefelé görbült, ahogyan ezeket a szavakat kimondtam – Pedig nagyon szeretnék igyekezni! Tudod a bátyám is azt mondta, hogy fontos a nyelvtanulás, de otthon mind ázsiai nyelveket és maximum angolt tanultam… Jártam külön franciára, de biztos nem olyan minőségű, mint amilyet itt tanítanak. Egészen meglepő volt számomra is, hogy magában a tárgyban ennyi kiaknázatlan téma van. Sosem gondolkoztam azon, hogy miként tudnék a francia nyelvről beszélgetni valakivel, de szerencsére már volt némi közöm korábban a kínai nyelvhez, ami miatt a nehézség nem jelentett számomra kihívást. Azt mondjuk már nem állítom, hogy megtanultam volna kínaiul, de a francia lehet számomra talán az új kihívás, amit a mandarin nyelvvel képtelen voltam megugrani. Talán vennem kellene magamnak egy idióta mintás füzetet, amiben mindenféle furcsa goalt írok el, hátha akkor motiváltabb leszek és nem keltek aggodalmat a környezetemben. - Tényleg? – nagyokat pislogva néztem a fiúra, aztán igyekeztem egy kedves mosolyt varázsolni az arcomra – Ha egyszer ráérsz, lenne kedved mutatni párat? Még nem nagyon ismerek itt senkit, a bátyám pedig elég sokat dolgozik. A részleteket a dolgok üzleti oldalával már nem akartam megosztani vele, mert én sem voltam száz százalékig tisztában azzal, hogy Tae Yang mit csinál. Az egyértelművé vált már, hogy ő is pénzzel dolgozik, csak nem bankja van, mint apának, hanem befektetéseket intéz. Engem nem igazán fogott meg ez a világ, ezért lényegében sosem érdekelt az, hogy honnan van a családom kenyérre valója. A sógornőm munkája csak azért volt számomra kézzelfoghatóbb, mert ő olyan dolgokat gyártott, amiket én is nap, mint nap az arcomra kentem. - És te milyen nyelvet tanulnál szívesen? – komolyan érdekelt, hogy vele mi a helyzet. Nagyjából én ugyanezért voltam a kurzuson. Korábban sosem terveztem azt, hogy elhagyom majd Dél-Koreát, emiatt pedig nem is igazán lett volna szükségem az idegen nyelvekre. Ha tényleg a zeneiparban sikerült volna elhelyezkednem, akkor minden bizonnyal gond nélkül megélnék abból, hogy van érzékem a tánchoz és az énekléshez… koreaiul meg egy kicsit angolul. A cégnél nagy hangsúlyt fektettek a japán nyelvre is, tehát nagyrészt azt is beszéltem, de inkább csak társalgási szinten. - Jaj ezt annyira utálom! – nem akartam túlságosan drámaian reagálni, de egyszerűen képtelen voltam visszafogni – Egy hete mást nem csinálok, csak angolul mutatkozom be és már rosszul vagyok a saját hangomtól is. Biztos vagyok benne, hogy senkit sem érdekel az én béna bemutatkozásom. Talán egy kicsit sok volt ez a kifakadás, emiatt pedig igyekeztem is néhány bűnbánó pillantást vetni a fiúra, mert nem az ő nyakába akartam varrni a tanár hülyeségét. Néha örülök, ha koreaiul az eszembe jutnak a dolgok, nemhogy franciául! Mondjuk maximum beégetem magam egy csomó ember előtt, akiknek fél év múlva sem fogom tudni megjegyezni a nevét, számít ez egyáltalán valamit? - Majd megpróbálkozom vele – ez volt az első alkalom, hogy a beszélgetés során megvillantottam a fogaimat is, amikor elmosolyodtam. Talán végre sikerült egészen felengednem a társaságában ahhoz, hogy meg tudjak feledkezni az önkéntes social media detoxomról, illetve minden egyéb borzalomról, ami az elmúlt hónapokban történt és gondolni sem akartam rájuk. - Így jobb szerintem – határozottan jelentettem ki a véleményemet – Talán ad fel majd olyan házit, amit utána be kellene másolnod, ha elvinném a füzetedet. Meg minden bizonnyal ha Oppa meglátná nálam azt, hogy pontosan miből másolok, akkor már rákérdezne arra, hogy milyen srác az a franciás fiú… Bár ebbe így nem akartam belegondolni. Ha már a barátomra is rákérdezett, akkor biztosan érdekli az, hogy mi van velem és a pasikkal, de ebbe őt beavatni talán kínos lenne. Félek tőle, hogy túlságosan is bátyként akarna viselkedni. - Vagy úgy – képtelen voltam visszafogni a nevetésem, mert aranyosnak találtam azt, amit mondott – Igazad lehet. Jobb esetben az emberek nem járnak úgy, hogy végül a barátaikat utálják meg a világon a legjobban. Én a magam részéről a Pokol legmélyebb bugyraiba kívántam a sajátjaimat, de az is tény, hogy amíg nem voltak közöttünk gondok, addig lényegében tényleg én is őket szerettem a legjobban a suliban. - Nos, hát legalább lefoglal – kifejezetten diplomatikus volt a válasz amit adtam és ez már adott némi önbizalmat is – Mert legalább van ami leköt és nem kell folyamatosan azon paráznom, hogy mindenhol én vagyok az új lány. Az osztálytársaim viszonylag kedvesnek tűntek eddig, és igyekeztek udvariasan körém gyűlni, kérdezgetni. Valamelyikük el is hívott bulizni, de nem igazán mertem még igent mondani. Először meg akartam beszélni a bátyámékkal, mert lényegében most ők felelnek értem és nem csinálhattam azt amit akartam. A tanár érkezésétől viszont így is izzadni kezdett a tenyerem, mert éppenséggel pont csak a felét értettem annak, amit az osztálynak magyarázott. Szerencsére a jó felét sikerült elkapnom, amit a testbeszédével megerősített és Ye Bin is a segítségemre volt. Csak bólintottam egyet felé, majd szép lassan kifáradtam a táblához, vettem egy mély levegőt, és a következő szavakat pakoltam egymás mellé franciául… Közben pedig igyekeztem nagyon figyelni a nyelvtanra is: - Sziasztok, Natalie vagyok – ez viszonylag könnyen is ment – 17 éves és nem rég érkeztem New Yorkba. Remélem jól ki fogunk jönni… A mondandóm végére már egészen elvörösödött a fejem és a hangom is elcsuklott. A tanár szerencsére rájött arra, hogy nem égek a vágytól azért, hogy szerepelhessek, így nem is kínzott tovább, egyszerűen a helyemre küldött, és arról kezdett el beszélni, hogy mi lesz a mai óra anyaga. Pár pillanat múlva helyet foglaltam, de nem néztem a mellettem ülő fiúra. Azzal sem fáradtam, hogy az arcomba lógó tincseket hátrasimítsam, egyszerűen csak kitéptem egy lapot a füzetemből, és a tűfilccel, a következő szavakat írtam a papírdarabra: Nagyon szörnyű volt, ugye? Ezt akkor csúsztattam át neki, amikor a tanár a tábla felé fordult és az óra címét elkezdte felírni. Én magam is lemásoltam a füzetembe azt, aztán igyekeztem azt mímelni, hogy ténylegesen figyelek a szavaira, aminek nagyjából a felét értettem meg.
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
diák - középiskolás
★ play by ★ :
Kim Chae Won
62
★ :
Vas. Feb. 21 2021, 23:15
Natalie & Yebin
- Ó... - Egészen meglepett a megnyilvánulása és hirtelen azt sem tudtam mit kellene erre mondanom. - Hát, köszi. - Pár másodperc erejéig mosolyogva pislogok rá, aztán újra előre fordulok és az előttem fekvő tankönyvet és füzetemet kezdem vizsgálni. Arra tanítottak, hogy nemtől és kortól függetlenül is mindenkivel legyek épp eléggé udvarias ahhoz, hogy ha bármikor újra találkozunk, az illető mosolyogva köszönjön. Ez egyrészt azt is kell, hogy jelentse, hogy annyira jó benyomást teszek, hogy mindenki, akivel hosszabb-rövidebb ideig szóba állok megjegyez magának és azt is, hogy ennek a bizonyos első benyomásnak pozitívnak kell lennie. Sosem éreztem úgy, hogy mondjuk olyan határozott jellemmel rendelkeznék, mint Braylen Yang és az is igaz, hogy soha nem is próbáltam meg hasonlítani rá. Egyszerűen csak tudtam, hogy nem menne, tehát felesleges lett volna próbálkozni. Másrészt a nővérem valószínűleg saját maga ítélt volna szobafogságra, ha olyanokkal lógok, mint az emlegetett srác, vagy ha megpróbálok rá hasonlítani. Ha nem is akartam a kiköpött hasonmása lenni, de néha jól jött volna az a fajta határozottság, amivel ő rendelkezett és ami akkor is sugárzott róla, amikor azokra az unalmas eseményekre egyszerűen csak besétált, amelyeken Ye Na és én vegyes kedvvel vettünk részt. Én például az esetek többségében inkább bezárkóztam a férfi mosdóba és addig játszottam a telefonomon, amíg nem lett túl gyanús a távollétem. A barátaimat például sikerült úgy válogatnom, hogy figyelmen kívül hagytam, hogy épp milyen neműek - korban határozottan közelebb álltak hozzám, de ha nagyon akarnám, akár Javierre is mondhatnám azt, hogy a barátom, mert volt már olyan beszélgetéseink, amikor nem csak a céges ügyekről volt szó, hanem kifejezetten izgalmas és mindkettőnk számára kedvelt dolgokról volt szó. - Szerintem abból sem lenne probléma, ha esetleg rákérdeznél, amikor olyan van, amit nem tudsz. - Ezt már csak azért is mondtam neki, mert egyértelműen nem volt arra garancia, hogy ott leszek vele minden óráján és majd segítek neki. Akármennyire nem akarok rosszindulatú lenni ezzel, de annak is vannak bizonyos határai, hogy kit meddig lehet a segítségünkkel ellátni. Natalienak például szívesen odaadom a füzetemet, ha szüksége van rá - én magam minél kevesebbet látom azt, annál inkább örülök -, de ezen kívül nem tehetek túl sokat. - Azt hiszem ez a nyelv is olyasmi, amibe akkor lehet igazán belejönni, amikor beszéli az ember és mások is azt teszik körülötte. Jó ez a francia óra egyébként, mert ebben a suliban vannak a legjobb tanárok. - Én már csak tudom, a szüleim nem is íratnának máshová. - Attól függ mit szeretnél vele elérni. Vannak terveid a franciával? - Ezen a ponton fordítom felé a fejemet és a mozdulat következtében szemembe hulló tincseim mögül pislogok rá, amelyeket az ujjammal arrébb is tolok, hogy lássak is valamit. Ye Na mindig mondja, hogy gyakrabban kellene látogatnom a fodrászt, de ebben a kérdésben azt hiszem soha nem fogok rá hallgatni. - Hogyha szeretnéd, akkor szívesen. - Pontosan ugyanúgy meglepett a kérdése, mint a korábbi megjegyzése arról, hogy mennyire vagyok neki szimpatikus. Finom mosoly jelenik meg az ajkaimon, de nem akarok különösebben belemenni a témába. Ez ugyanolyan, mintha csak egy normális évfolyamtársammal barátkoznék. - Milyen helyekre szeretsz járni? - Nincsen semmilyen hátsószándékom a kérdéssel, de ha már tényleg megismertetek vele néhány helyet, akkor ne mind olyasmi legyen, ami számára nem is izgalmas. - Japánul például sokkal szívesebben tanulnék. - Lehet, hogy pusztán csak azért, mert másokkal szemben előnyben vagyok, amiért már így is ismerek egy ázsiai nyelvet. - Te miért épp a franciát választottad? - Szerintem is unalmas. Aki barátkozni akar az újakkal, az úgyis fog, nem azon múlik, hogy mit mond el bemutatkozáskor. - Talán kicsit túlságosan is nyers a stílusom és a nővérem, meg anya párhuzamban tolnának le érte, de tényleg nem sok értelmét láttam annak, hogy az új diákokat miért kell kirángatni és a figyelem középpontjába állítani. A legtöbben képesek voltak maguktól barátokat szerezni. - Rendben.- Aprót bólintok. Nem teszem hozzá, hogy ha kapunk házit, azt úgyis az utolsó pillanatban csinálnám meg - vagy akkor, ha a magántanárom éppen azt találja ki, hogy a heti óránkon a házival foglalkozzunk. Azt hiszem épp eléggé kinyilvánítottam a véleményem a nyelvvel kapcsolatban, hogy Natalienak már unalmas legyen, ha folytatni akarnám. - Végül is megértelek. - Ugyanazzal a halvány mosollyal az arcomon pislogok rá, mint korábban. Ha én új lennék, nekem biztosan sokat segítene, ha kedves emberek társaságát találnám meg, ezért én magam is igyekszem az lenni. Hiába vannak azonban lány barátaim, azt hiszem Natalieval nem próbálok meg annyira közvetlen lenni, mint azokkal, akik körülbelül a számítógépem jelszavát is tudják. Legalább arra figyelmeztettem, hogy fel lesz szólítva a bemutatkozásra. Pislogva nézem az elém tolt üzenetet és meglóbálom az ujjaim között a tollamat, mielőtt elkezdeném írni a választ: "Szerintem nem volt vészes. Egyáltalán." Az utóbbit csak később teszem hozzá, majd elgondolkodom azon, hogy kellene-e még írnom valamit, vagy rendben vagyunk. "Nem fejezted be, hogy milyen helyre szeretsz járni..." Talán nem a legjobb ötlet órán levelezni és nem figyelni, amikor mindkettőnknek akadnak gondjai a nyelvvel, de nem is olyan kedves számomra a tárgy, hogy jelen esetben másképp tegyek. Visszatolom hát Natalie elé a papírt, aztán az asztalra könyökölök és úgy nézek a tanárra.
★ lakhely ★ :
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
- Myung Jaehyun -
★ szükségem van rád ★ :
91
★ :
Szomb. Jún. 05 2021, 21:12
Ye Bin & Natalie
A magam részéről hetek óta most éreztem először azt, hogy az arcomra kiülő mosoly tényleg őszinte volt. Kicsit zavarba ejtő volt rögtön egy olyan fiúval találkozni, mint Ye Bin, aki otthon minden bizonnyal nagy népszerűségnek örvendett volna. Mivel nem ismerem, merem feltételezni, hogy itt sincs másképp a dolog. Kifejezetten örültem neki, hogy egy ilyen sráccal sodort össze a sors, hiszen sok kellemes percet okozott nekem már csak azzal is, hogy hajlandó volt beszélgetni velem. Sokan abba például bele sem gondolnak, hogy egy-egy személy miért zárkózott, és én is ilyen voltam korábban. Én nagyon szerettem volna pozitívan állni az új környezetemhez, csak ez nem ment egyről a kettőre. Azt hiszem ez a srác volt az első, aki talán egy lépéssel közelebb vitt a dologhoz… Hiszen szinte biztos voltam benne, hogy innentől kezdve szívesen ülök majd mellé. - Csak az olyan ciki, nem? – kicsit elhúztam a szám – Biztos mindenki butának nézne a teremben. Legalábbis abban az iskolában, ahova én jártam, mindig hasonló dolgokon mentek a viták. Nálunk alapvetően már olyan szinten nagy volt a stréberségi ráta, hogy konkrétan a hibátlan dolgozatokat kellett rangsorba állítania a tanároknak. Fogalmam sincs, hogy alapvetően mi alapján lett végül eldöntve az, hogy ki ért el a jobb eredményt, de arra gondolok, hogy a különórák és egyéb közösségi elfoglaltságok is befolyásolhatták ezt. Mivel én idol gyakornok voltam, soha nem lehettem volna első a rangsorban, bár nem is volt minden dolgozatom hibátlan. Mivel tudták, hogy nekem az egyetem nem feltétlenül lenne mérvadó, hátrébb pakoltak, illetve iskola mellett másra is fordítottam az időmet. A jó eredményeimet pedig értékelni kellett, éppen ezért is voltam még így is az élvonalban. Határozottan igaz volt az is, hogy szerencsésnek számítok a szüleim miatt, hiszen mindenben támogattak. Nem zavarta őket, hogy nem akartam továbbtanulni, most pedig hát… Még annyira sincsen hozzá hangulatom, mint eddig. Az már teljesen más kérdés, hogy valamit ennek ellenére kezdeni kellene magammal, mert már más esélyem nem igazán van. Viszont csak 11-es vagyok… Van időm mindezt kitalálni. - Nagyon utálnál, ha megkérnélek arra, hogy add meg a számod, és innentől kezdve beszélgessünk franciául üzenetben? – kicsit felé fordultam és megtámaszkodtam a padon, így néztem rá. Viszont az már tényleg véletlen volt, hogy a térdem a combjához ért, amikor keresztbe raktam a lábaimat… Viccen kívül, nem flörtölni akartam vele, amúgy sem ennyire közönségesen csinálnám azt. Viszont határozottan félreérthetőre sikerült a megjegyzésem, ami miatt a füleim égtek. Még jó, hogy leengedve hordom a hajam, így legalább azzal nem kellett szembesülnie a fiúnak, hogy mennyire balul sült el ez a bizonyos megjegyzés. Mivel udvariasnak tűnt, reménykedtem benne, hogy semmiképp sem fogja felróni nekem. - Tudod, ha már elkezdtem tanulni a nyelvet, akkor jó lenne legalább a középszintre eljutni, nem? – finoman megvontam a vállamat, aztán elmosolyodtam és elnyomtam a késztetést, hogy én magam simítsam ki a szemébe lógó tincseket – Nem zavar a hajad túlzottan a látásban? El fog romlani a szemed… Nálunk a középsuliban volt egy olyan szabály, hogy mindenkinek két centivel a szemöldöke fölé kellett vágnia a frufruját. Persze a fiúk nem szerették ezt a dolgot, szóval a lázadók úgy oldották meg a dolgot, hogy egyszerűen kifésülték a homlokukból a hajukat… Mert ugye akkor lényegében nem volt ott semmi. Akadtak olyan diákok, akik annyira befolyásos családból származtak, hogy Ye Binhez hasonlóan hosszú hajjal rendelkeztek, de ezzel semmit sem akartak kezdeni. A jófiúk levágatták a hajukat, amit az osztályelnökünk tényleg vonalzóval mért, és minden hónapban leadta azoknak a fiúknak a nevét, akik megszegték ezt a szabályt. - Őszintén… - halk sóhaj szaladt ki a számon és el is pirultam, amikor be kellett ismernem a dolgot – Igazából… Arról nem akartam panaszkodni, hogy mennyire nehéz volt tartanom a diétámat, és alapvetően milyen rossz volt összehangolni az éjszakai gyakorlást az iskolával. Nagyon furcsa, hogy itt a legrosszabb esetben is reggel nyolctól, este hatig tart az oktatás. Illetve alapjáraton az is, hogy most meg lenne a lehetőségem az, hogy éjszaka aludjak, de mégsem tudok. Általában hajnali négyig gyakoroltunk a lányokkal, aztán mentem haza lefeküdni, és másnap nyolckor már a suliban ültem. - Én is szerettem a japánt – mosolyodtam el halványan – Apa szerint hasznos volt, nekem pedig valamilyen furcsa oknál fogva jobban tetszett a francia, mint a spanyol. Semmi bajom nincs a latin nyelvekkel, de mivel a családom miatt amúgy is volt már közöm a franciához, ésszerű volt tényleg erre nagyobb hangsúlyt fektetni. A suliban sajnos spanyolul is kell tanulnom és majd osztályozó vizsgát is kell tennem belőle. Féltem, hogy nem fog túl jól sikerülni és esetleg Tae Yang vagy a szüleim csalódottak lesznek miatta. Én magam is csak helyeslően tudtam bólogatni Ye Bin szavaira, de nem volt mit tenni. Minden bizonnyal azért is volt ennyire fontos az, hogy ki legyek rángatva a tábla elé, hogy valamilyen szinten számot adjak arról, hogy miként beszélem a francia nyelvet. Nem igazán tudtam, hogy a nevemen és a koromon kívül egyáltalán kit és miért érdekelne bármi velem kapcsolatban, de nem fogok vitatkozni a tanárral. Végül a kört szerencsére hamar le is tudtam, ami miatt annyira aggódtam. És csak jobban éreztem magam abban a pillanatban, amikor a padtársam is megerősített abban, hogy nem volt annyira szörnyű a dolog. Kicsit elmosolyodtam, amikor megpillantottam az elém tolt üzenetet, és habozás nélkül kezdtem el körmölni rá a választ. „Én magam sem tudom annyira… Idol gyakornok voltam otthon, ezért nem volt túl sok szabadidőm. Elmehetnénk valahova, ahova te jársz szívesen, mit szólsz hozzá?” Talán nem csak a testvérem, az édesapám is mérges lenne rám, amiért már ilyenekről beszélgetek egy fiúval, de ha meg nem barátkoznék másokkal, akkor minden bizonnyal amiatt aggódnának. Éppen ezért, amikor a tanár nem figyelt, én újból elé csúsztattam a papírdarabot és a füzetemben gyorsan lemásoltam azokat a sorokat, amikkel elmaradtam korábban.
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
diák - középiskolás
★ play by ★ :
Kim Chae Won
62
★ :
Hétf. Aug. 30 2021, 00:04
Natalie & Yebin
Hiába próbált anya ráállítani egy útra és elvárni tőlem, hogy azon maradjak, sok tekintetben ő maga követett el hibákat, amikor adott szituban fenntartotta ezeket az elvárásokat. Ha például tényleg azt akarta volna, hogy csak olyan emberekkel barátkozzak, akik számára megfelelnek, akkor más iskolába kellett volna járatnia és a külön óráim esetében sem szabadott volna hagynia, hogy szimplán egy jó iskola csoportjába kerüljek. Ha magántanárom lett volna, akkor nem ismertem volna senkit erről a foglalkozásról és akkor talán anya is elégedettebb lett volna azzal kapcsolatban, hogy kiket válogatok a barátaimnak. Nem azért csináltam, mert lázadni akartam az utasításai ellen, szimplán csak úgy éreztem, hogy azok az emberek, akikkel találkozom, egyszerűen túlságosan érdekesek ahhoz, hogy ne akarjak velük beszélgetni, vagy jobban megismerni őket. Ehhez egyébként lehet, hogy a legfőbb kritériumnak annak kellett lennie, hogy az illető legalább egy kicsit szeresse a videojátékokat, vagy a zenét, de ezek sem voltak soha kőbe vésett feltételek. - Azért azt nem hiszem - halvány mosollyal az arcomon ráztam meg a fejemet, mert én egészen másképp láttam a dolgot. Nekünk azt tanították, hogy ha nem értünk valamit, vagy van olyan részlete a dolgoknak, amit nem értünk, akkor kérdezzünk, mert csak az segíti igazán a megértést. Nem pedig az, ha elfojtjuk a dolgot és később csak szenvedünk az anyag megértésével. - De ha nem szeretnél mást, akkor kérdezhetsz majd engem is. - Nem a kedvencem a francia, de kénytelen vagyok benne jól teljesíteni, ezért gondolom, hogy másnak is képes lennék segíteni benne. - Öö... - Kicsit tanácstalanul néztem le az enyémhez érő lábára, de visszafogtam magamat és nem húzódtam arrébb, épp csak annyira mozdítottam meg a lábamat, hogy pár centivel változtassak a helyzetemen. - Nem, végül is csinálhatjuk ezt. Ha ez neked segít. - Bólintottam néhányat, miközben a kezemben egy tollat forgattam. Egészen biztos vagyok benne, hogy később utálni fogom magamat ezért a kedves gesztusért, pont annyira, mint ahogyan most a franciával teszem, de ha ezzel épp segítenék is valakin, akkor tényleg olyan nagy probléma lenne? - Az lehet... De nem világnyelv és itt kevesen is beszélik. Egyáltalán megéri? - Úgy éreztem magamat, mint egy kisördög bárkinek a vállán, ahogyan érvel a klasszikusan rossznak titulált döntés mellett, de mivel sem a tanár, sem a magántanárom, sem anya és apa nem hallották ezt, nem is voltam annyira kétségbe esve. - Annyira nem. - Totális hazugság volt, de már csak elvből sem lettem volna hajlandó csak úgy bevallani, hogy néha igenis zavar a hajam, ami már bőven a szemembe lóg. Azt totálisan ciki lett volna kimondani, hogy azért nem vágatom gyakrabban a hajamat, mert félek a fodrásztól és attól, ahogyan ollóval hadonászik a szemeim előtt. Ha megtettem volna, akkor nekem magamnak kellett volna időpontot foglalnom egy hajvágásra, mert elárultam volna az elveimet. Már ha lehet elvből nem levágatni a hajunkat. Próbálom megérteni a zavarának az eredetét, mert a kérdésemet nem tartom olyan kaliberűnek, hogy ne lehessen rá válaszolni, de lényegében nem úgy teszem, hogy közben őt bámulom, helyette az előttem fekvő füzet borítóját vizslatom egy ideig. Ez a mostani szituáció viszont nem olyan egyszerű, mint mondjuk egy közös játék leszervezése a barátaimmal és a szerepek kiosztása. Kábé két lány van az életemben, akikkel kijövök annyira, hogy bármiről tudjunk beszélgetni, ebből az egyik a nővérem, a másik pedig lényegében ugyanebbe a suliba jár és Hollynak hívják. - Van akinek a japán hangzása nem tetszik eléggé egyébként. Habár itt nem sokan vannak, akik beszélnek japánul, mert a legnépszerűbb a spanyol. - Amire mindenki azt mondja, hogy igazán dallamos nyelv és a franciával ellentétben a kiejtés sem atomfizika. Csak sajnálni tudom, hogy anya hasznosabbnak tartotta a franciát, mint az egyébként sokak által tanult és beszélt spanyol nyelvet. Ha a következő életemben én választhatok, akkor egyenesen nem is szeretnék semmilyen más nyelvet megtanulni a sajátomon kívül. Az egészben talán nem is maga a nyelv megtanulása a legrosszabb, hanem az, hogy állandóan el van várva tőlünk, hogy produkáljuk is magunkat, miközben tanuljuk azt. Natalie esetébe mondjuk nem szimplán arról volt szó, hogy fel kellett olvasnia valamilyen szöveget, hanem az egész osztály előtt kénytelen volt bemutatkozni, ami egyébként sem csak a francia óra kiváltsága, főleg nem úgy, hogy őt még sosem láttam ebben a csoportban, szóval új lehet itt. Így utólag már nem is tűnt olyan butaságnak felajánlani, hogy segítek neki, ha szüksége van rá. Előbb csak odahúztam magam elé a papírt, amin az üzeneteket váltottuk, de csak akkor olvastam végig az üzenetet is rajta, amikor végeztem a tanár által mondott példa lemásolásával. Pár pillanatig csak pislogtam az üzenetre, végül én is írni kezdtem. "Rendben, tudok majd mutatni néhány jó helyet a környéken." Odatoltam a papírt a lány elé, közben pedig azon gondolkoztam, hogy nem fog-e ez valakinek feltűnni otthon, de ha valaki kérdezi majd egyszerűen megmondom, hogy az új lány a francia órán kifejezetten kedvesnek tűnik, aminek nem kell többet jelentenie.
★ lakhely ★ :
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
- Myung Jaehyun -
★ szükségem van rád ★ :