Friendship... is not something you learn in school. But if you haven`t learned the meaning of friendship, you really haven`t learned anything.
A magam részéről egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy jó ötlet volt ismét egy közös projektet vállani Braylennel. Tény és való, hogy az egyik legtehetségesebb diák lehetne a szakon, de annyira kibaszott lusta, hogy sokkal inkább dolgoznék együtt valaki olyannal, aki hajlamos hibákat véteni, ellenben legalább le lehet vele beszélni azt, hogy megjelenjen délutánonként a koliban, hogy fel tudjunk készülni a vizsgára. Mivel a Lakóépület tervezés óra keretein belül volt alkalmunk belekóstolni abba, hogy milyen egy mondhatni szimpla egyszerű házat tervezni – sokakkal ellentétben én mondjuk kifejezetten megúszósra vettem a figurát, amiért egy klasszikus kis norvég kunyhó terveit készítettem el, bár mondjuk tökéletesen – így a félév végi vizsgánk kissé bonyolultabban áll majd össze. Gondolok itt arra, hogy már lakóegységet kell csinálnunk párban, és az előre elkészített tervekkel kell elmennünk vizsgázni. Lényegében ez szolgál beugróként, aztán pedig megkapjuk egy másik ház paramétereit, amit szintén együtt, makettel ábrázolva kell megcsinálni, majd a tervekkel kiülni a bizottságunk elé, és bemutatni a saját egységünket... Mondanom sem kell, hogy a dizájnra figyelni kell, ellenben csak akkor kerül az pontozásra, ha a maximum 150 pontos feladatokat, minimum 100 pontra teljesítjük. Ha őszintének kell lennem... Bíztam Bray képességeiben, ellenben abban szinte biztos voltam, hogy megpróbálja majd rám hárítani az egész feladatot... Ami két ember számára is nehéz. Őt lényegében egyáltalán nem érdekli, hogy mi lesz vele az egyetem után, mert az apja pénzén akár élete végéig tudna élősködni, viszont az, hogy mindezt figyelembe véve még engem is hátráltatna... Egy kicsit rosszul esett. Nem egy alkalommal mondtam neki, hogy szeretem imádom – persze csak ha eleget ittam hozzá – de ettől függetlenül is azt gondolom, hogy lényegében szörnyű vele együtt dolgozni. A pofátlan formája pedig teljességgel leszarva, hogy én vagyok az idősebb, nemes egyszerűséggel csak képen röhögött, ami miatt legszívesebben kupán vertem volna. Valamilyen oknál fogva viszont hallgat rám, így én a magam részéről úgy döntöttem, hogy egy gyenge kísérletet teszek majd arra, hogy átrugdossam őt a tárgyból... Akár egy hármassal, akár egy kettessel. Az biztos, hogy meg fogom dolgoztatni, mert nem igazán szeretném, ha én lennék egyedül az, aki vért izzad az eredményeiért... Eddig mondjuk jó voltam abban, hogy rávezessem: jó dolog az egyetem, bulizni kell meg minden, de ha már egész évben nem hajlandó szorgalmikat meg hasonlókat csinálni, akkor legalább a vizsgaidőszakban villantson valamit... Mert ötven éves korában is az első diplomájáért fog küzdeni. Azon már egy kicsit sem lepődtem meg, hogy mint mindig, jó szokása szerint most is késik... Lényegében már nyugodtan táncoltam körbe a szobát egy szál faszban, hiszen úgyis tudtam, hogy ha azt mondja: kettőre itt lesz, az minimum fél órás késést jelent az esetében főleg ha tanulásról van szó. Én mondjuk legalább időben ki tudtam paterolni a saját szobatársamat a házból, illetve tudtam némi kaját rendelni, mert némi sonkán meg kenyéren kívül többet nem tartottam itthon. A fél üveg kólám, amivel rendelkeztem pedig éppen elegendő lesz a mai napra, majd lefutunk egy éjjelnappaliba, ha esetlegesen elfogyna az italunk. Valamennyire igyekeztem összekapkodni a szobát, levinni a mosást, és unalmamban már a mosogatásnak is nekiálltam. Mivel elég jóban voltam a folyosón mindenkivel, nyugodtan nyitva mertem hagyni az ajtómat, mert akkor legalább ez a balfasz is betalál, ha esetlegesen ideenné a fene végre. És minő meglepetés, hogy ténylegesen a szobámban találtam a srácot, amikor visszaértem a már tisztára mosott tányérokat. - Szerintem téged átbasztak – szólaltam meg köszönés nélkül, miközben az egyik polcra felhelyeztem tálcával együtt a nedves edényeket – Tuti keveredett beléd valamennyi spanyol vér, mert ilyen pofátlanul késni apám, már művészet. Ahogy az órámra pillantottam, megállapítottam, hogy pontosan negyvenöt percet veszítettünk a mai napból, és valószínűleg meg kell majd csinálnom neki a pótágyat, mert valószínűleg a számolásokkal és a lakóház paramétereinek tökéletes megtervezésével nem fogunk végezni este tizenegy előtt, illetve az időbe számoltam még némi pihenést illetve csúszást, ami Braylen hisztije miatt fog megtörténni. - Remélem mindent elhoztál – gondolok itt elsősorban a tervezőpapírokra, a szénceruzákra, sok sok grafitra, legalább három radírgumira, tusfilcre, számológépre, egy teljesen üres füzetre, meg a laptopjára és egyéb eszközökre, amikre most szükségünk lehet a mai alkalommal. Az tuti, hogy az egésszel nem fogunk végezni, mivel egy digitális tervet is le kell adnunk, de van még egy hetünk a felkészülésre... Ha rajtam múlott volna, már jóval előbb elkezdem, de ez a pöcs képtelen volt előbb kitalálni, hogy feltétlenül engem akar maga mellé partnernek. - Először kajálni akarsz, vagy essünk neki a dolognak, hogy előbb túllegyünk rajta? – teljesen felesleges volt a kérdés, mert amúgy is tudtam mi lesz rá a válasz. Mindesentre reménykedtem benne, hogy ezt a Sátán seggéből kimászott egyedet legalább egyszer be tudom húzni a csőbe, és nem fog lépést tartani velem.
hands out my window, chasin' that sunset, that's more my tempo, that’s more my tempo, but this is all that I am, I only show you the best of me, the best of me
All that talking really getting on my nerves You used to hate on me, but now the tables turn, I don't fuck with you, like, when you gonna learn? They try to show me fake love, but that's the type of shit that make me swerve
I'm talking 'bout the money and your bombs, girl So listen, I'm losing focus every time you speak, girl, submissive, the way that you've been grinding on your teeth, girl, yeah, you're aggressive, the way you throw your body in my arms, girl
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
“We- the Folk- don't love like you do,' Locke said. 'Perhaps you shouldn't trust me with your heart. I might break it.”
- Holly Black, The lost sisters
★ foglalkozás ★ :
építészmérnök hallgató
★ play by ★ :
Herman Tømmeraas
★ szükségem van rád ★ :
She's high, she lives in the sky, tonight, she's satisfied, rolling back her eyes, but then she starts to cry, everything is turning to black, all in one night, she just went to heaven and backCount up the bands stickin' up, no rubber band is big enough, chain is so heavy, can't pick it up, came with the gang, a myriad, I seen your whip, hilarious, where is my roof? Mysterious, my whip from Fast & Furious, curtains with yellow interior
★ hozzászólások száma ★ :
67
★ :
Re: Vizsgaidősuck
Szer. Jan. 15 2020, 16:19
Finn & Bray
Ötletem sincs pontosan miért vallom még magamat egyetemistának, amikor hónapok óta tulajdonképpen maximum húsz százalékos erőbefektetéssel lézengek csak az épület környékén. Nyilván tök felesleges a családi vagyont apasztanom úgy, hogy egyébként ha szerzek is diplomát a végén, maximum olyan házat fogok tudni tervezni, ami legalább egy hétig nem omlik össze. Részemről úgy gondolom ez nem is feltétlenül a tehetség, sokkal inkább bármiféle a téma felé mutatott akarat hiányának ékes megnyilvánulása. Az egyedüli oka annak, hogy nem hagytam még abba az építészmérnöki szakot az, hogy egyelőre nincs jobb ötletem az illetően, hogy mi mást csinálhatnék. Akármennyire nem jövök ki apámmal, tulajdonképpen még ő sem engedne oly' módon lógni hagyni, hogy diploma nélkül tengessem a napjaim. 'Az nem méltó egy Yanghoz' - szinte hallom a dörgő szavait a fülemben. De az is nagyon valószínű, hogy szimplán a másnapom megy az agyamra. Nyilván az egész viselkedésembe bele lehet magyarázni azt, hogy már gyerekkorom óta másra sem vágyom, pusztán a szüleim igazi és szeretetteljes figyelmére, de olyasmi után nem szokás sóvárogni, ami valójában nem is létezik. Természetesen anya figyelme mindig is a gyerekeit illette, habár tény és való, hogy egy anya a lányaihoz mindig is közelebb fog állni, mert jobban megérti a problémáikat. Nálunk legalábbis így volt és van is ez a mai napig. Ha ezen analógia mentén gondolkodunk tovább, nyilván hiba csúszhatott az egyenletbe, csak mert nekem kiskutyaként kellene apámat követnem és annak kellene lennie a legnagyobb álmomnak, hogy olyan lehessek, akár csak ő. Sikeres üzletember, három szép gyerek büszke édesapja és a többi maszlag, amit megpróbál eladni magával kapcsolatban... A gond csak az, hogy én mindazzal az információhalmazzal is tisztában vagyok, ami ugyanúgy apám, csak zárt ajtók mögött. Ezért sem kifejezett célom, hogy bármilyen módon büszkévé tegyem őt. Nem mintha különösebben működne a személyes vendetta ellene, mert gyakorlatilag öt percnél tovább alig foglalkozik velem mondjuk heti szinten. Rendszeresen megkapom, hogy ne bulizzak annyit és reméli, hogy jól teljesítek az egyetemen, de arra sem veszi a fáradtságot, hogy megkérdezze milyen jegyeim vannak. Nekem pedig eszemben sincs elárulni magamat, habár személy szerint büszke vagyok arra a rendszerre, amit fenn tudok tartani azzal, hogy más végzi el helyettem a kötelező feladatokat. Van azonban egy ember, aki miatt mégsem lehetek teljes mértékben lusta disznó, mert valami oknál fogva minden csoportmunka alkalmával hajlandó még velem dolgozni, annak ellenére, hogy egyébként tudja hogy ha rajtam múlna, a kisujjamat sem mozdítanám. Érte valahogy mégis mindig megteszem. Lehet, hogy legközelebb okosabban kellene válogatnom a barátaimat, mert ha mással lennék párban, valószínűleg egy perc dolgom sem lenne a munkával. Akkor azon sem kellene izgulnom, hogy egyébként már jó háromnegyed órája rám vár az a skandináv Casanova, akit most épp én nem találok a szobájában. Ami nyilván nem jelenti azt, hogy ne érezhetném magam otthon, a táskám hátamról való leoperálása után le is ülök Finn székébe és ott terpeszkedve húzom elő a telefonomat a zsebemből, hogy esetleg addig is elfoglaljam magam, amíg előkerül. Amilyen lelkiismeretes, már lehet a tetőn kellene keresnem, mert leveti magát, amiért nem kezdtük el a munkát akkor, amikorra ő kitalálta. - Miért is? Csá... - Teszem fel a kérdést, rögtön egy széles, jókedvű vigyorral az arcomon, majd felé nyújtom a jobb kezem, hogy ha nem is egy kézfogást, de valami köszönés / pacsi félét tudjunk produkálni. - Áh... - röhögve rázom meg a fejemet. - Mondanám, hogy ez pusztán stílusos késés, de kivételesen van rá okom. Szóval felkelek délben valami csaj mellett... Szőke haj, bomba alak - úgy szúrom közbe, mintha csak a legfontosabb részletekről lenne szó. - Alig tudtam magamról, szóval azt hittem Dee szobájában vagyok. De aztán kiderült, hogy valami Lori, én meg nem Queensben voltam, hanem Brooklynban! - Hitetlenkedve rázom a fejem, de azt sem bírom ki, hogy ne nevessek közben, mert még mindig kifejezetten szórakoztatónak tartom a történetet. - Mire hazaértem, meg ide... - Azt hittem megőszülök. Ki tudja, a sapkám alatt már lehet, hogy fehér is a hajam! - Persze, kipakoltam a fél házat - intek a táskám felé, ami tényleg eléggé tele van, habár semmi közöm nem volt a cipeléséhez a kocsimtól Finn szobájáig megtett távon kívül. - Még a végén sérvet kapok, mert tanulok. - Vigyorogva nézek Finnre, de inkább nem teszek hozzá semmit, nehogy még inkább felbasszam az agyát. Most komolyan, milyen világban élünk? - Vajon? - Felteszem ugyan a kérdést és az egyik szemöldökömet is felvonva pillantok a tanulás kiszimatolásakor azonnal hajcsárrá változott haveromra, de nem várok választ tőle. - Mindketten tudjuk, hogy a kalóriák serkentik az agyműködést. - Magyarázom neki vigyorogva, de persze abban is biztos vagyok, hogy valamilyen szintű igazság rejlik a szavaimban. - Nincs olyasmi, amit evés közben is tudunk csinálni?
You look to your left and you ask Is it possible to be happy? Due to chaos and the bruises you get on the way down And I think I'm addicted to pain now Tell me you love me, I love how you sound But the city's so loud that our voices get drowned I can't hear you right now
Legendary swag,Young God, stay drippin'
Spillin' champagne on a boat, big pimpin' Life is but a dream, look bitch, stop trippin'
You know what it is, you know what it isn't
Ay girl, what it do do If you got friends, Coolbring a few through No fun if the homies can't have noneGoddamn, girl you so fine, I'd fall in love again Gettin' faded is my favorite rush You ain't got to say less
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ foglalkozás ★ :
〖 építészmérnök hallgató 〗
★ play by ★ :
〖 Hwang Hyunjin 〗
★ szükségem van rád ★ :
She would always Pick Me Upwhen I break down
I knew her secrets, we both from the same town She was the only one down for me, whoa
You get her number, better call her, damn
136
★ :
Kedd Jan. 28 2020, 17:53
Braylen && Finn
Friendship... is not something you learn in school. But if you haven`t learned the meaning of friendship, you really haven`t learned anything.
Ami azt illeti, tökéletesen tisztában voltam azzal, hogy az egész eddigi életem legnehezebb napja előtt állok. Talán sokan mindezt túlzásnak éreznék, de ha belegondolunk... Sajnos nem az. És ezt már vagy negyedjére sikerül magamra aggatnom, mert Braylennel lényegében minden egyes vizsgaidőszak borzalmasnak tűnik... És életem legrosszabb időszakának. Félreértés ne essék, nagyon tehetséges lehetne a srác, ha egy kicsit több energiát fektetne az egészbe. Ötletei vannak, kreatív, és mindig valami olyat akar tervezni, amire kevesen, vagy éppenséggel senki sem gondol. Ilyen volt a tavalyi kétemeletes kocsma makettünk, ami egy füstös kis lepukkant helynek indult, a végére pedig már egy luxusbár lett táncosnőkkel, meg minden... Igen ezt a részét is prezentáltuk, a tanár pedig kifejezetten csodálatra méltónak találta a munkánkat, amiért a rúdak a terhelés során elbírták a falat... Azaz lényegében teljesítettük a feladatot, mert nem dőlt össze a házunk annak ellenére sem, hogy hatszor minimum ötven kiló terhelte a mennyezetet és a földet egyaránt úgy egész éjszaka. Nem beszélve arról, hogy egy elegáns csigalépcsőt is beépítettünk, és az egészet tartópillérek nélkül kiviteleztük... Szóval lényegében az egyik legjobb munkát sikerült leadnunk annak ellenére is, hogy valamennyire meg kellett kerülni a feladatot. Alapjába véve valószínűleg soha az életben nem fogunk egy olyan vastag falakkal megáldott kocsmát felhúzni ide, mint amit mi terveztünk, de ettől függetlenül sem árt ha az ember tudja ezt miként kell megcsinálni... Így lényegében a három éves csúszást sikerült elkerülnünk az előző évben. Idén ez a veszély már jóval kisebb mértékben fenyegetett minket, ami azt illeti. Mivel a tárgy második felében fogjuk megtanulni a szállodák, felhőkarcolók, és egyéb nagyobb egységek tervezését, így a magam részéről én is éreztem, hogy talán Braylent nehezebb lesz motiválnom. Tudom, hogy hajlamos az elkalandozásra, így nekem kettőnk helyett is résen kell lennem. Ezért is készítettem be még az előző nap annyi energiaitalt a hűtőbe, ami lehetőség szerint a mai estére elegendőnek bizonyulhat... Azaz számszerint vagy hat darabot. Lényegében nehéz volt kiigazodnom a srácon meg azon, hogy mi az istent akar az élettől. Tény és való, hogy a szülei gazdagok és nem lehet rá azt mondani, hogy szívtelen dög lenne – még ha ezt próbálja is eljátszani néha. Viszont azt kifejezetten hibának tartom, hogy valószínűleg minimális odafigyelést sem kaphatott az alapján, amit mesélt és éppenséggel ezért tud ilyen nyugodtan elkésni most is, amikor nekem már tiszta görcs a gyomrom. Mert én érzem a súlyát annak, hogy mi történhet velünk, ha nem adjuk le időben a munkánkat... Ő pedig még nem. Igazából mivel eddig minden időszakban – gondolok itt a szorgalmira és a vizsgára is – kifogtunk páros feladatokat, én pedig mindig ugyanazzal a személlyel csináltam őket. Így lényegében volt időm hozzászokni ahhoz, hogy a drága barátomnak nem igazán erénye a pontosság. Egyáltalán nem vágtam magam haptákba azért, mert éppenséggel érkezni készült. Az már más kérdés, hogy nem akartam lebőgni a fél mérnöki kar előtt így kissé aggasztott az, hogy végezni fogunk-e... Még ha titkon tudtam is, hogy nem fogom hagyni, hogy kifollyon az idő a kezeink közül. Ahogyan visszatértem a szobámba, rögtön hallgatni is kezdtem a hatalmas magyarázatot, mivel időközben a fekete démon betolta a valogát szerény kis lakhelyembe. Igazából ez elsőre sem tudott felidegesíteni benne, mert lényegében már akkor is ismertem annyira, hogy tudjam kezelni a késéseit. - A két fontos külső tulajdonságot el is hagyhattad volna akár – vigyorogtam rá a srácra, miközben tovább hallgattam a kis sztoriját. Lényegében egyetlen alkalmat sem tudok felidézni, amikor éppenséggel nem a szőke hajú, törékeny alkatú lányokat húzogatta. Tipikusan az a skandináv típus volt az esete, akik számomra talán egy kicsit unalmasnak is tűntek. Viszont tény és való, hogy jómagam egy olyan társadalomban nőtt fel, ahol ez nem számít kifejezetten különlegesnek, Braylen pedig szereti játszani a herceget, így nem is igazán tudnám elképzelni más típussal. - De ez azt jelenti, hogy igen kellemes éjszakád volt és tele vagy energiával – vigyorodtam el – Mondjuk legközelebb igyekezz józanabb maradni. A csaj ki is pakolhatta volna a szerveidet. Mert én magam azért igyekszem egy fokkal jobban megválogatni azt, hogy kit dugok meg, mint Braylen. Épp ezért mondhatni végigmentem már az összes említésre méltó gólyán, de ez részletkérdés volt jelenleg. - Egyébként Dee nekem is megvolt – röhögtem el magam, miközben a kezemet nyújtottam neki egy pacsira – Még tavaly a gólyabálunk után. A lányok soha nem látták tisztán azt, hogy két srác között a bizonyos csajmegosztás hogyan megy. Mivel egyikünk sem volt együtt az említett hölgyeménnyel, lényegében csak röhögni tudtunk azon, hogy idáig fajult a kapcsolatunk vele. - Na ne hisztizz – állapodtam meg mellette, miközben taszítottam egyet a vállán – Neked van kocsid. Nehogymár én hurcolkodjak át Queensbe a fos tömegközlekedéssel. De ha gondolod, majd holnap hazafuvarozlak, illetve ha kölcsönadsz egyet a tíz autód közül, akkor legközelebb csinálhatjuk nálatok. A mondat végén szándékosan megejtettem felé egy kacsintást, miközben pimasz vigyorra húztam az ajkaimat. A következő megjegyzésére a sérvével kapcsolatban pedig jobbnak láttam, hogy ha inkább nem reagálok. Mert ha most elkezdek azon gondolkozni, hogy mit tudtunk volna megcsinálni amíg rá vártam – mondjuk kiszámolni azt, hogy milyen mélyre kéne leásni a kurva alapot – akkor csak nekiállok baszogatni, ő pedig feláll és hazamegy. - Valami extra kívánság a kajával kapcsolatban? – tettem fel a kérdést neki, miközben a telefonomért nyúltam, hogy az abban levő applikációt felhasználhassuk a rendeléshez – Vagy vannak a hűtőn szórólapok, onnan is tudsz válogatni. És legyen gyereknapod, a vendégem vagy a mai kajára. Nem mintha ez neki bármit is jelentene tekintve, hogy az apja kártyájával járkál mindenhova. Ettől függetlenül erősen küzdöttem azért, hogy a mai figyelmét 100%-ig megnyerhessem. Így lényegében többet gondolkoztam azon, hogy miként fűzzem be a tanulásra Braylent mint azon, hogy pontos terveket találjak ki fejben a házra... Hogy legalább egy ötletünk legyen. Ettől a részétől nem féltem kifejezetten, mert ha valamiben, akkor ebben kifejezetten jó volt a szaktársam. - Nem tudom, hány emeletet akarsz? – tettem fel a kérdést neki, miközben saját magamnak megrendeltem egy egész KFC vödröt az app segítségével – Szerintem vegyük megúszósra és négynél többet ne csináljunk, mert felesleges flancolás lenne az egész. Igen aktív vagy egyébként... Van ennek valami oka? Csak mert én a magam részéről már eléggé ismertem ahhoz a srácot, hogy ne dőljek be ennek ennyire egyszerűen. Tudtam, hogy valamit akar majd, így jobb letisztázni az elején a piszkos kis részleteket ezzel kapcsolatban.
hands out my window, chasin' that sunset, that's more my tempo, that’s more my tempo, but this is all that I am, I only show you the best of me, the best of me
All that talking really getting on my nerves You used to hate on me, but now the tables turn, I don't fuck with you, like, when you gonna learn? They try to show me fake love, but that's the type of shit that make me swerve
I'm talking 'bout the money and your bombs, girl So listen, I'm losing focus every time you speak, girl, submissive, the way that you've been grinding on your teeth, girl, yeah, you're aggressive, the way you throw your body in my arms, girl
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
“We- the Folk- don't love like you do,' Locke said. 'Perhaps you shouldn't trust me with your heart. I might break it.”
★ foglalkozás ★ :
építészmérnök hallgató
★ play by ★ :
Herman Tømmeraas
★ szükségem van rád ★ :
She's high, she lives in the sky, tonight, she's satisfied, rolling back her eyes, but then she starts to cry, everything is turning to black, all in one night, she just went to heaven and backCount up the bands stickin' up, no rubber band is big enough, chain is so heavy, can't pick it up, came with the gang, a myriad, I seen your whip, hilarious, where is my roof? Mysterious, my whip from Fast & Furious, curtains with yellow interior
67
★ :
Kedd Feb. 18 2020, 15:15
Finn & Bray
Köztudott tény velem kapcsolatban, hogy hamar megunok dolgokat. Például kifejezetten meguntam már, hogy egyetemre kell járnom és azt tanulok, amit. A probléma legtöbbször azonban az, hogy ez valamilyen szinten igaz az emberi kapcsolataimra is, ami legfőképpen abban jelenik meg, hogy egyik nőt bolondítom meg a másik után, aztán legfeljebb két-három együtt töltött éjszaka után legtöbbször útjukra engedem őket, nehogy én legyek az a horgony az életükben, ami bármiben megakadályozná a személyes fejlődésüket. Vagy valami hasonló pszichológiai maszlag, amit ilyenkor elő kell adni azzal kapcsolat, hogy két ember között pontosan miért is nem működik egy kapcsolat és miért kell útjára engedni a másikat, ha egymás számára nem tudunk fejlődést biztosítani. Ezt egyébként valami teljesen lényegtelen és unalmas folyóiratban sikerült elolvasnom még hónapokkal ezelőtt, amikor apámra vártam az irodájában és éppen a helyén volt az egyébként tök új titkárnője, ami miatt el is hittem, hogy megbeszélése van. Ez az elengedés része viszont kifejezetten nehézre sikeredett az éjszaka összeszedett lánnyal, csak mert valószínűleg a közösen elfogyasztott alkoholmennyiségnek, meg az utána beiktatott levezetésnek köszönhetően még mellette keltem délelőtt. A legnagyobb gondot mégsem maga a tény jelentette, hogy valaki másnak az ágyában ébredtem, hanem hogy pontos időpontra lebeszélt találkozóm volt Finnel, a csajtól való hazajutás, majd a Manhattanbe való visszaautózás több időt vett igénybe, mint amivel én korábban számoltam, már ha egyáltalán megfordult a fejemben, hogy kivételesen meglepem a haverom és időben oda tolom a pofám hozzá. Itt jön be persze az a kérdés a képbe, hogy mégis milyen alternatív univerzumban létezünk mi ketten Finnel, ahol ő még hajlandó elviselni a baromságaimat, én meg nem unom még, hogy néha túlságosan is felelősségteljes és állandóan azon pattog, hogy nekem mennyivel többet kellene fektetnem a tanulmányaimba, mert hogy az mennyire megéri nekem... Nyilván tud arról, hogy milyen módon oldom meg egyébként a teendőimet az egyetemen és hogy amikor megmakacsolom magam, akkor az istennek sem lehet rám számítani, de hát mégis velem van megint csoportmunkában. Megszívta. Talán csak annak köszönhető, hogy mi egyáltalán barátoknak tartjuk egymást, hogy ha tőle nagyon radikálisan más vagyok, de mégis valamilyen szinten volt szerepem abban, hogy ne érezze olyan szarul magát itt New Yorkban, mint ahogyan a kezdetekben tette. Azóta pedig tulajdonképpen kiderült, hogy sokkal inkább hasonlítunk mi, mint azt a legelső alkalommal gondoltuk volna. Ettől függetlenül Finn még mindig rohadt idegesítő volt, amikor a tanulásról volt szó, én pedig kifejezetten nem is voltam hajlandó megkönnyíteni a dolgát. De hát mint mindenki mást is, őt is kifejezett élvezet figyelni, amikor felbassza magát egyetlen kis rossz húzásomon. Ami jelen esetben a késés. - Tény. De gondoltam megosztom, hogy most sem nyúltam mellé. - Jegyzem meg vigyorogva, miközben hátradőlök a korábban elfoglalt széken, s még az ölembe is ejtem a telefonom, amit addig babráltam, amíg a srác vissza nem kóválygott a saját szobájába. - Viszont ha már nagyon bele akarunk kötni a részletekbe, mivel amikor én ideértem, Te nem voltál itt... Lényegében Te késtél, én meg itt voltam előtted. - Nyilván kifejezetten gyenge érvelés, mert a késés akkor is késés, na meg ő itt lakik, nagyon is tisztában lehet azzal, hogy nem voltam itt időben. De ha már kötekedhetek, miért ne tenném? - Rosszul látod, épp az ellenkezője. Olyan jól elvoltunk, hogy fogalmam sincs mikor aludtunk el - magyarázom vigyorogva. Megszabadulok a sapkámtól, majd a fekete tincseket kezdem mindenféle komolyabb elképzelés nélkül rendezgetni a fejemen, hátha nem nézek ki úgy, mint ahogyan az éjszaka után érzem magamat. - De hát úgysem hagysz békén, amíg meg nem csináljuk, amit meg akarsz, szóval muszáj lesz hozzájárulnom valamivel - nagyot sóhajtok, miközben előre dőlök, s a könyökeimmel megtámaszkodom a térdemen. - Akkor tudod mire képes a szájával. - Jegyzem meg vigyorogva, miközben bele sem gondolok mi mindent árulhat el ez az egyetlen mondat a lányról, meg arról, hogy mi mindent műveltünk egymással. De a helyzet az, hogy ha megtörtént, ráadásul nem csak velem, de éppenséggel a campus skandináv csődörével is, akkor nem lehet túl szégyenlős a lány. Az pedig már nem rajtunk múlik, hogy mi kering róla az egyetemen. - Amin egyébként pont most gondolkozom, hogy le kellene cserélnem. - Mondom bólogatva. Nem mondom, hogy nem befolyásoló tényező, hogy épp apám vitt el egy újabb autóbemutatóra és ott estem szerelembe, már amennyire nálam létezik ilyesmi. - Láttad már a Bugatti Voiture Noire-ját? Az eddigi legdrágább kocsijuk, de veszett jól néz ki. Megmutassam? - Megemelem a telefonomat, hogy ha igényli, na meg nem gondolja úgy, hogy csak az időt akarom húzni a sztorival, akkor ténylegesen megmutogassam neki a képeimet az említett autóról, ami azóta is a fejemben jár, hogy először megpillantottam. Ilyen lehet a szerelem. - Nem azért, de felénk jobb a közlekedés, mint itt a kicseszett belvárosban. A kocsimat meg tudod, hogy úgysem adom oda - nevetek fel jóízűen. Arról meg már csak említést sem kell tennem, hogy az a bizonyos 'tíz kocsi' nem mind az én tulajdonom, hanem legfőképpen apámé. Én pedig nem akarom, hogy különösebben közöm legyen hozzá ebben a tekintetben. - Most mondanám, hogy kérek egy komplett koreai vacsorát, de nem akarlak kiforgatni a vagyonodból. Szóval valami férfiaknak készült normális hamburger menüt dobj be a kosárba, a többi nem érdekel. - Szokásos, pimasz mosolyom elengedhetetlenül ott ült az arcomon, amikor befejeztem a mondandómat. Annál nagyobb figyelmet azonban nem akartam szentelni a kajának, mint amennyit tettem, csak mert jelenleg ha jobban belegondoltam volna, milyen opcióim vannak, még a gyomrom is elgondolkozott volna rajta, hogy akarok-e egyáltalán enni az esti alkohol után. Arra meg mégsem kérdettem meg Finnt, hogy főzzön nekem húslevest, mert előbb kóstolnék ciánkapszulát, mint az ő főztjét. - Én háromra gondoltam, mert a negyedik már tök felesleges lenne. Ha elég nagy kiterjedésű maga az alap, akkor bőven befér minden az első és második emeletre. De ha nagyon akarod, lehet negyedik is. Habár szerintem az sok - rántom meg a vállamat finoman, miközben azzal kezdek szórakozni, hogy kihasználom a széknek azon funkcióját, hogy tudok vele billegni. - Miről beszélsz, mit gondolsz, mi más okom lenne, mint egy jó jegy reménye? - Nevetek fel jóízűen, kicsit sem fogva vissza magamat annak gondolatára, hogy egyáltalán érdekelne, hogy milyen jegyet kapok ennek az egésznek a végén. - Lesz ez a buli jövőhéten... És mindenképpen ott kéne lennünk, de szükség lesz a barátnőcskéd segítségére is, mert van valaki, aki szintén ott lesz és mindenképpen el akarom kapni kicsit. - Szégyentelen vigyor költözik az arcomra, s ebből máris tudhatja, hogy pontosan mire gondolok, vagy éppenséggel kire. De hát ezt már tudnia kellene, az én világom így működik, valamit valamiért. Jó tanuló leszek egy napra, de akkor cserébe ő is segít nekem.
You look to your left and you ask Is it possible to be happy? Due to chaos and the bruises you get on the way down And I think I'm addicted to pain now Tell me you love me, I love how you sound But the city's so loud that our voices get drowned I can't hear you right now
Spillin' champagne on a boat, big pimpin' Life is but a dream, look bitch, stop trippin'
Ay girl, what it do do If you got friends, Coolbring a few through No fun if the homies can't have noneGoddamn, girl you so fine, I'd fall in love again Gettin' faded is my favorite rush You ain't got to say less
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
〖 Hwang Hyunjin 〗
★ szükségem van rád ★ :
I knew her secrets, we both from the same town She was the only one down for me, whoa
136
★ :
Kedd Márc. 03 2020, 17:01
Braylen && Finn
Ami azt illeti, ha össze kéne hasonlítanom az előéletemet Braylenével, akkor minden bizonnyal az ő tinédzserkora lenne az eseménydúsabb. Mivel Norvégiában elég drága az alkohol, így nem kifejezetten egyszerű beszerzni azt. Én pedig egy voltam azon családokból, akikre kifejezetten odafigyeltek a szülők, így nem igazán játszott az „anyu apu pénzén bebaszcsizunk a hétvégén” féle terv. Lényegében ha érettségi előtt alkoholhoz akartunk jutni, akkor sokszor kénytelenek voltunk kihajózni a tengerre, hogy olcsóbban hozzájuthassunk az importcikkekhez, illetve szabályosan ismeretségek kellettek ahhoz, hogy az ember rendesen piához juthasson. Ugyanakkor ott van számunkra a május 17-én ünnepelt Alkotmány napja. Lényegében a norvégok számára ez az egyik legfontosabb ünnep, amikor mindenki előszedi az otthon tárolt norvég népviseletét, a gyerekek korlátlan mennyiségű fagyit és hot-dogot ehetnek, illetve különböző mulatságok vannak az utcákon. Ugyanakkor ez az egész talán akkor a legszebb, amikor az ember éppenséggel a felnőtt kor és a gyereklét küszöbén áll, ugyanis ilyenkor jön képbe az érettségivel járó Russ időszak. Amikor a diákok buszokat bérelnek, és hangosan bömböltetve a zenét, részegen járnak kelnek az utcán. Eléggé jellemző, hogy ilyenkor a túl sok alkoholt fogyasztott fiatalok nyilvánosan hagyják el a ruháikat, illetve egyáltalán nem ritka az sem, hogy részegen, közterületen szexelnek ilyenkor. Én mondjuk ebből a dologból pont nem vettem ki a részem, mert megelégedtem a busz egyik eldugott kis sarkával is, amikor már a többiek nem voltak ott. Lényeg a lényeg... Teljesen más alkoholfogyasztási kultúrám van, mert bár egy kifejezetten gazdag családból származom, ettől függetlenül sajnos nem jutottunk túl könnyen piához. Mert minket skandinávokat elég fegyelmezettre nevel a nemzetünk. Persze amikor az államokba jöttem és megláttam, hogy vodkát meg tömény szeszt mennyire könnyen lehet szerezni, lényegében az én életemben is elszabadult a pokol. Viszont ettől függetlenül tisztában vagyok a kötelességeimmel és feladataimmal, ami nem egészen igaz a legjobb barátomra. Persze élvezettel hallgattam, ahogyan a tegnapi afférját ecsetelte nekem, de ettől függetlenül sem lett volna rossz, ha mondjuk időben ideér, és nem kéne azon agyalnom, hogy hány órával tovább kell fennmaradnunk annak érdekében, hogy legalább az alapokat fel tudjuk húzni a tervünkben. - Csak tudnám mit eszel a sok szőke picsán – ráztam meg a fejem sóhajtva, de az arcomra kiült egy kis szórakozott mosoly – Van egy ismerősöm, akinek talán be kéne mutatnom téged. Bár elvileg most pasija van, szóval ha ez a pletyka igaz, akkor beszoptad barátocskám. Természetesen az amúgy határozottan gyönyörű Ingridre gondoltam, aki már nem tudom hány éve boldogít minden egy es nyáron... Vagyis jobban mondva boldogítottuk egymást, de sajnos megszakadt közöttünk a kapcsolat, amióta mind a ketten New Yorkban vagyunk. Határozottan amúgy Bray esete lenne, a fehér bőrével, és a hatalmas kék szemeivel, amik első pillantásra talán ártatlanná teszi a lányt... Egészen addig, amíg az ember meg nem tapasztalja, hogy mekkora egy ribanc az ágyban a nő. - Ja persze, az én kurva anyámat – bólintottam egyet határozottan arra, amit mondott nekem. Lényegében nem szeretem belefolyni az ilyen párharcokba vele, mert minden esetben veszítettem, meg amúgy is szórakoztatóbb volt mind a kettőnk számára nyerni hagyni őt. Engem nem kifejezetten zavart az önelégült vigyora, mert lényegében minden pillanatban olyan volt, mintha én magam is tükörbe néztem volna. - Azzal pedig gondolom tisztában vagy, hogy a jelenléteddel nem fogom beérni – azért fontosnak éreztem, hogy nyilvánvalóan kimondjam a tényeket. Mert a sátán fattyából lényegében bármit kinézek, így jobb az elején letisztázni a dolgokat – A munkamegosztást komolyan kéne venned ez egyszer. Bár kifejezetten hízelgő, hogy engem nem nézel az apródodnak. Talán pont ezért lehettünk az elejétől kezdve barátok. Mert már elég korán lefektettem a határokat azzal kapcsolatban, hogy meddig mehet el nálunk, illetve én nem voltam gyenge akaratú, mint a többiek. Ezért több mindent megosztott velem, mint másokkal. Lényegében valahogyan sikerült kivívnom a tiszteletét, amiről néha nem tudom eldönteni, hogy áldás, vagy átok-e a dolog. - Így is mondhatjuk – jegyeztem hasonló vigyorral az arcomon az övéhez, miközben odasétáltam hozzá, hogy lepacsizhassak vele a korábbiak miatt – Nem beszélve azon előnyökről, hogy a kezei is elég ügyesek, illetve nem használja a fogait. Nem mintha nagyon megbeszélném ezeket a dolgokat bárkivel, mert alapvetően olyan fajta vagyok, aki nem teregeti ki az egyetem kis kurváit. Viszont azért Braylen elég más kategória, mivel gyakran nézzük ki ugyanazokat a lányokat és szívesen osztjuk meg egymással őket is, az élményekkel együtt. - Már láttam – bólintottam a kérdésére – Szerintem kicsit sok, de neked meg gondolom pont ezért jön be. Jogosítványom ugyan volt, de saját kocsit sosem használtam, mert elég drága volt otthon a benzin... Illetve Stavanger nem egyenlő egy Oslo méretű várossal, így a suli maximum harminc perc volt sétálva. Nem igazán volt szükségem arra, hogy kocsival rohangáljak oda, annyira faszagyerek pedig nem vagyok, hogy a szüleim pénzét feleslegesen pazaroljam. Ha talán olyan helyzetben lennénk, mint a Yangok, akkor teljesen máshogy állnék a dologhoz, viszont így értékelem a családom kemény munkáját és nem akarom kihasználni őket. - Minek neked nyolc autó? Csak addig használod őket, amíg ki nem jön egy újabb, aztán utána rögtön abba leszel belezúgva – nem mintha én máshogy működnék, mondjuk a telefonokkal. Talán túlontúl márkafüggő vagyok, de amint piacra dobták az Iphone 11-et, én rögtön lecseréltem rá a korábban használatos X-emet... Pedig kifejezett baja nem volt, egyszerűen csak a jobb funkciók meggyőztek a mobilnál, a másikat pedig eladtam a koliban valakinek. - Dupla angus baconnel és pirított hagymával, meg extra adag sajttal? – pakoltam össze magamnak egy saját szendvicset, megtéve számára is az ajánlatot – Krumplit meg valamilyen szószt kérsz hozzá? Egyáltalán nem zavart, hogy állnom kellett a kajáját. Lényegében néha olyanok voltunk, mint a házasok, így ha arra került sor, simán elaludtunk egy ágyban, megkajáltunk egymás pénzéből – a következő alkalommal pedig a másik állta a menüt – nem jelentett gondot mondjuk pucérkodni a másik előtt. Pont ezért számomra nem is kifejezetten volt nehéz dolog valamennyit áldozni az amúgy is elég vastag a pénztárcám. - Lakótömbnek nem kevés három emelet? – ráncoltam össze a homlokom – Szerintem csináljuk meg az alapot, aztán majd időközben eldől a dolog. Maximum fasz nélkül megyünk baszni. A vállamon csak rántottam egyet. Igazából soha nem akartam teljesen tökéletes munkát leadni, szóval már-már módszeresen igyekszem néha elszámolni valamit, vagy hasonló. A jó jegyeket nem engedem el, viszont azt sem szeretném, ha a tanárok a későbbiek során túl nagy felelősséget tennének rám, vagy esetlegesen nem fogadnák el a munkáimat és elkezdenének szopatni minket. - Semmi más okod nem lenne – forgattam meg a szemeim – Már ismerlek annyira, hogy lényegében tisztában legyek a tényekkel. Nálad mindennek ára van, és ha én nem akarok megbukni semmiből, akkor sajnos le kell paktálnom veled. Braylen tényleg jó barát, viszont tény és való, hogy nála semmi sincs ingyen. Viszont minden alkalommal valami olyanra akart rávenni, amit nem feltétlenül akarok megtenni. Lényegében mondjuk ez esetben már előre tudtam, hogy mit szeretne, és hát... Ahogy hallgattam a szavait rájöttem, hogy így nem lenne ötösöm a lottón. - Miért vagy ennyire belepistulva abba a csajba? – ráztam meg a fejem sóhajtva – Mitől annyira különleges számodra? Inkább bemutatlak Ingridnek, tőle legalább remélhetsz is valamit. Számomra felfoghatatlan volt, hogy miért akarja annyira azt a lányt. Viszont ettől függetlenül tudtam, hogy más választásom nagyon nem lesz választásom a dologban. Ha most ez a heppje és ennyivel beéri a dolgot, akkor talán nekem még jobb is. - Meg akarod húzni? – tértem inkább a tárgyra, miközben az appon véglegesítettem a rendeléseket – Tudod, még áll a fogadásunk a dologgal kapcsolatban. Egyelőre úgy néz ki, hogy vesztésre állsz.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
építészmérnök hallgató
★ play by ★ :
Herman Tømmeraas
★ szükségem van rád ★ :
67
★ :
Hétf. Márc. 23 2020, 00:20
Finn & Bray
Lehet, hogy Finn meg én nagyon más kultúrákban nőttünk fel, de egy biztos, hogy függetlenül a származásunktól, itt New Yorkban mi mindketten amerikaiak vagyunk. Neki nyilván valamivel nehezebben sikerült megszoknia ezt a dolgot, hiszen nem mindenki lehet olyan szerencsés, hogy az életérzés a vérében van, köszönhetően a születési helyének. Vegas örök kedvencem marad és a helyzet az, hogy már azt is sikerült eldöntenem magamban, hogy - persze csak ha megérjük - igyekszem majd itt tartani a huszonegyedik születésnapomat, már csak az érzés kedvéért is. Egyéb fontos eseményt különben sem tudnék Vegashoz kötni, így tulajdonképpen úgy helyes, ha a nagykorúvá válásomat ott ünnepeljük meg. Ahhoz előbb persze mindenképpen meg kell birkóznom azzal, hogy egy elég irányításmániás legjobb haverral rendelkezem, aki a kelleténél talán jóval komolyabban is veszi ezt az egész vizsgaidőszak mizériát, mint kellene. Néha szeretném rajta megtalálni a kikapcs gombot, de mivel úgy hiszem ahhoz egy nő szükséges, meg jobb esetben egy ágy és némi nyugalom, bele kell törődnöm, hogy addig nem megyünk innen sehová, amíg el nem érünk valamilyen eredményt a diplománk megszerzése érdekében. - Pont azt, amit Te a barnákon. Ne mondd már, hogy nem érted - meglengetem a kezemet a szemeim előtt, jelezve, hogy nem teljesen komplett. Nagyon egyszerű magyarázatom van arra, hogy ő miért is nem pártolja annyira a szőke macákat, hiszen az egész életét azok között élte le. Én is sokkal inkább unnám őket, ha akármerre fordulnék, csak csodaszép szőke nők vennének körül. Nem mintha ne kacsintgatnék a barnák, vagy épp vörösek felé néha napján. - Mintha akadály lenne, hogy valakinek 'állítólag' pasija van - felhorkanok, s megrázom a fejem. - Minek gondolsz Te? Töketlennek? - Képtelen vagyok sértettséget erőltetni magamra, az arcom épp az ellenkezőjéről árulkodik, amikor kiül rá egy széles mosoly. - Gondolom nem ő az utolsó élő és mozgó nő a campuson, szóval ha épp a hűséges típusból való, még nem halok meg a hiányában. - Egy szó, mint száz, ő csak ne játssza nekem a kerítőt. Azelőtt sem volt rá szükségem, hogy megismertem és már csak büszkeségből is, ezután sem lesz. - Egyértelműen - nevetve dőlök hátra az elfoglalt székben, s a telefonomat kezdtem el az ujjaim között forgatni. Nagyon nem volt hangulatom ahhoz, hogy ténylegesen is bármilyen eredményt elérjünk a mai napon tanulás kapcsán. Lényegében már két fél éve semmi affinitásom ahhoz, hogy komolyabban belemerüljek abba, amit tanulunk. Amikor muszáj, nem okoz nehézséget, de amikor megoldható pénzzel... Az egyetem elméletileg az életre tanít és aki képes felismerni, hogy mindent a pénz mozgat, tulajdonképpen már megtanult mindent. - Ja... - Elgondolkodva figyelem őt, majd kibököm a világ legértelmesebb dolgát, amit csak az elmúlt napokban sikerült kitalálnom. - Szerintem benned lehet valami náci hajlam. Be kellene jelentselek valahol. Mekkora balhé lenne belőle, hogy lecsukják a HÖK elnököt, mert szélsőjobboldali. - Személy szerint egész szórakoztatónak találom a dolgot, Finn már valószínűleg kevésbé fogja. Ha csak fele annyit ellenkeznék, mint amennyit teszem, már rég készen lennénk, legalább a feladatok csak egy kis százalékával. Na meg nyilván érkezhettem volna időben is, de azért már kár sírni. Megtörtént. - Nem veszed Te kicsit túl komolyan ezt az egészet? - Úgy teszem fel a kérdést, hogy közben beletúrok a hajamba, az ujjaim a sötét tincsek között siklanak, s egy pillanatra megállapodnak benne, majd visszaejtem a kezemet az ölembe. Micsoda egy hajcsár! - Ja, igazi főnyeremény. Csak elég lekoptatni - jegyzem meg, a szemeimet forgatva. Nyilván jöhet a magyarázat, hogy én hozom a saját nyakamra a bajt, de a legtöbb lány azért még az egyetemen is megtanulta, hogy a hozzánk hasonló kaliberű pasiktól nem kell hősszerelmes viselkedésre, meg szerelmi vallomásokra számítani. Én például személy szerint kifejezetten utálom, amikor valaki már-már túlzottan is éhes a figyelmemre. Annál taszítóbb lesz az egész helyzet. - A hátulja szebb, mint Clary feneke. És ezt most komolyan mondom! - Legalább olyan élvezettel tudok beszélni egy-egy autóról, mintha csak meg lennék bízva azzal, hogy eladjam őket valakinek. Jelen helyzetben persze épp az tüzeli fel a hangulatom, hogy apám már beígérte nekem az emlegetett kocsit. Ilyenkor pedig a nőkhöz hasonlóan rögtön azt várom, hogy már a kezemben is legyen a dolog. Vagyis a slusszkulcs. - Nincsen nyolc. - rántom meg a vállamat könnyedén. Az egy dolog, hogy hány autó áll a garázsunkban és megint más kérdés, hogy pontosan hányat tudhatok ténylegesen a magaménak. Jelenleg tulajdonképpen csak egyet, de hamarosan a BMW-hez csatlakozik egy Bugatti is. Imádok vezetni, a New York-i forgalom ellenére is, különösen ha valamelyik csúcskategóriás modellről van szó. - Sok dologgal vagyok így. - Úgy jegyzem meg, mintha eddig nem lett volna mindenkinek elég nyilvánvaló. Könnyen megunom a dolgokat, így könnyen is cserélgetem őket. Legyen szó bármiről. - Jöhet. Igen kérek, és legyen barbecue. - Azért már-már nevetséges, hogy úgy ismerjük egymást étkezési szokásait, mintha házasok lennénk, de nem véletlenül vagyunk mi a dynamic duo a campuson. Ciki is lenne, ha ne ismernénk már egymást eléggé, hiába kellett először a google fordító, hogy megértsem pontosan mit hadovál nekem a norvégok gyöngye. - Ehh, attól függ. - Mélységesen mély sóhajt hallatok, próbálva átgondolni villám sebességgel a terveket. - Tegyük fel, hogy olyan helyre tervezünk, ahol fontos a kilátás, de nem a mi épületünk lakói számára. Légjog. - Nem állom meg, hogy mindeközben ne vigyorogjak jót a megjegyzésén, ami jelen helyzetben kifejezetten szórakoztató, habár korántsem jellemző ránk. - Ha viszont mégis négy emeletet csinálunk, arra rá kellene dobnunk még egy penthouse-t. Az alapterület meglehet és a három oldalra nyitott terasz is meglehetne. De persze nem muszáj - utóbbit úgy teszem hozzá, hogy már valami teljesen random papírt kezdek piszkálni, ami a kezem ügyébe kerül. Igen, lehet, hogy elég jól ismerjük egymást, Finn azonban már néha túlságosan is jól ismer és úgy is kitalálja a gondolataimat, hogy magamban sem fogalmaztam meg őket eléggé. Jelen esetben például át sem gondoltam még hogyan találjam neki a kérésemet, de valószínűleg túlságosan lerí az arcomról, hogy a becsületesen végzett tanulásért cserébe bizony várok tőle valamit. Mindennek van ára, még a mi barátságunkban is. - Ne mondd, hogy eddig valaha is megbántad, ha velem üzleteltél. - Nem egy lány bugyijába jutott már be nekem köszönhetően, ez pedig mind azért van, mert igenis képes volt lepaktálni velem. És tisztában vagyok vele, hogy most is le fog majd. - Eddig nem adta magát. Most már megalázó lenne feladni. - Ilyen egyszerű Szükségtelen itt olyasmikről hadoválni, hogy 'mert ő más', mint a többi lány, vagy hogy megérzés. Nem. Pusztán a büszkeségről szól ez, s eddig nem igazán sikerült megoldani a problémát. De persze soha nem mondjuk, hogy soha. - Hülye kérdés - horkanok fel. Persze, hogy meg akarom. Csodálom, hogy ő nem ért velem egyet ebben a kérdésben. Ugyanakkor meg az is igaz, hogy nincs szükségem felesleges kompetenciára, különösen úgy, hogy épp a legjobb haveromról lenne szó, ha valóban szemben állnánk egymással. - Mondtam már. Száz százalékig Te fogsz veszíteni. Remélem van elég pénzed, mert csak idő kérdése a dolog. - Egyértelműen nem szép dolog arra fogadást köti, hogy ki fekszik le hamarabb a kiszemeltjével, vagy hogy éppenséggel az adott lány megadja-e magát az ostromnak, de annál szórakoztatóbb számunka űzni a versenyt. - Szóval.. benne vagy, vagy sem? - Kérdő pillantást vetek rá, s felvonom a szemöldökeimet. Ha akar haladni a csoportmunkával, nem tiltakozik sokat és belemegy. Ismernie kellene már. És én is ismerem őt, szóval tudom, hogy meg fogom kapni, amit akarok. Mindig megkapom.
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
〖 Hwang Hyunjin 〗
★ szükségem van rád ★ :
136
★ :
Csüt. Május 14 2020, 13:59
Braylen && Finn
Alapvetően nem mondanám azt, hogy kifejezetten más jellemvonásokkal rendelkezem, mint Bray, viszont voltak olyan dolgok az életben, amiket én jobban tudtam kezelni nála. Itt most nem az autókra vagy a motorjogsira gondolok. Nem is a csajokra bár az is tény, hogy kettőnk közül én voltam az, aki nyitottam volt a barátnő témára. Egyszerűen csak ő akkora jólétben és luxusban él már most, hogy teljesen nyugodtan tud nekem beszélni arról, hogy milyen méregdrága autót akar megvetetni az apjával. Nem mondom, hogy az én szüleimnek nem futna egy teljesen új, legújabb típusú Mercire ha arról lenne szó. Lényegében én elég puritán lettem amióta kollégista vagyok és úgy vagyok vele, hogy jó lesz a metró amíg nem akarok nőzni, mert azért busszal csak nem mehetek egy csajért. Viszont nem tartottam jó dolognak azt, hogy Braylen lényegében képes lett volna az apján élősködni élete végéig csak azért, mert megteheti. Volt egy olyan érzésem, hogy ő ennél büszkébb és talán megbánná a dolgot ezért ugyan kimondatlanul, de próbáltam valamifajta irányt mutatni neki azzal egyidejűleg, hogy nem hagytam magam becsicskítani. Talán éppen ezért is mondhatjuk el egymásról, hogy a campuson mi legjobb barátok vagyunk. Mert soha nem akartam az alattvalója lenni, ugyanakkor beértem azzal a szereppel, hogy a társaságában határozottan béta státuszra cseréltem az alfaságom. Pont ezért volt harmonikus a kapcsolatunk annak ellenére is, hogy gecire felbasz a faszságaival mondjuk most is. - Nem, nem értem – ráztam meg a fejem – emlékeztetnélek rá, hogy nálunk iszlám származásúak hemzsegnek és szőkenők. Előfordul egy két vörös is, de ennél nagyobb változatosság nem jellemző a lányokra. Norvégia és a skandináv térség számodra minden bizonnyal paradicsom lenne. Nem állítom, hogy sosem volt szőke barátnőm kék szemekkel. Szimplán csak nem tartottam akkora durranásnak a dolgot, mint ő. Itt is megdugtam esetlegesen az ebbe a kasztba tartozó csajokat, de nem voltam annyira finnyás, hogy csak ezt a kimondott típust „fogyasszam”. Jobban érdekeltek azok a lányok, akik nem hasonlítottak a norvégokhoz. Őket valamilyen oknál fogva érdekesebb volt kipróbálni, mert alapvetően más elvárásaim voltak. Aztán sokszor rájöttem, hogy kifejezett különbség nincsen közöttük, de ez már részletkérdés. - Te tudod, hogy a srácot nem fogja meghatni a könyörgésed, miszerint „ne az arcodra célozzon” amikor majd beveri az orrod? – húztam fel a szemöldököm, majd elvigyorodtam – Ennyire nem lehetsz kapzsi. Van elég csaj itt, aki széttenné neked a lábait. Persze mondjuk pont az az egy kellene, aki nem csinálja meg... Azt hiszem tényleg szarban vagy. Miközben mondtam neki a kis monológomat, párszor finoman vállba taszítottam a tenyeremmel, majd a lábaimat nemes egyszerűséggel – csupán kényelmi okokból persze – egyszerűen az ölébe pakoltam és elfeküdtem az ágyon, amit sokszor kissé kényelmetlennek tituláltam. Nem a matraccal volt probléma, egyszerűen csak túl magas vagyok, így ha el akartam nyúlni rajta muszáj volt teljesen elfeküdnöm. Jelen esetben ezért is raktam Braylen ölébe a lábaimat. Még egy méretembeli srácnak is kicsi, nemhogy kettőnek. - De ne félj cica – emelkedtem meg egy kicsit, hogy rá tudjak pillantani – Én mindig itt leszek neked. A mosolyog kicsit szélesebb lett, aztán gyorsan ráokéztam a kajarendelésünkre. Ez esetben hajlandó voltam fizetni, mert a pénz amúgy sem volt probléma nálunk, illetve legközelebb tudtam, hogy majd ő fogja megtenni ugyanezt. Valamiért én tudtam vele egyezkedni, ami önmagában jelezte azt, hogy magasabb szinten állok a többi, általa a görög ábécé végéről szedett betűvel illetett fiúknál. - Ez a beszéd. Majd ha egyszer nem lesz pasija, megadom a számát. Elég közelről ismerem – azt a bizonyos szót egy kicsit jobban megnyomtam, hogy ő maga is tudja, hogy mire gondolok. Tény és való, hogy meg szoktuk beszélni a szexkalandjainkat, de józanul igyekszünk valamennyire szofisztikált jelzőkkel tenni ezt, mégsem állatok vagyunk. Persze olykor ígyis kicsúszik egy két csúnyább kifejezés a szánkon, de nem igazán tudunk olyan lányokat komolyan értékelni, akik hajlandóak lennének egy buliban leszopni minket. Esetlegesen barátság extrákkal kapcsolat esetén lenne más a szituáció... De szimpla ribanckodással mit kéne kezdenie az embernek? - Mindig is fasisztának vallottam magam – bólintottam egy hatalmasat – Beérem azzal, hogy csak próbálkozok egyeduralmat gyakorolni az akaratod felett, ellenben nem várom el, hogy tiszteld és imádd a személyemet. Te pedig nem próbálkozol feljelentésekkel. Csak mert tudom, hogy képes lennél rá puszta poénból, aztán kiszednél a böriből a hatalmaddal. Nekem pedig ezt kéne életem végéig hallgatni, tehát ideje lenne ismét alkut kötni az ördöggel. Nem tudom, hogy az én nácizmusra hajazó húzásaim – amiket azért illet ilyen jelzővel, mert pusztán a józan ész diktálja, nem pedig az ösztöneim – vagy az ő démoni mivoltja a rosszabb. Az biztos, hogy határozottan ütős és egyedi páros vagyunk az építészmérnökök között, amit lassan a tervezésben is kiviteleznünk kellene. - Clary? Ki az a Clary? – vontam össze a szemöldököm, mintha nem lenne teljesen egyértelmű számomra az, hogy pontosan kiről beszél – Én csak Valerie-t ismerem bocsi... Úgy érzem valóban odalehetsz a kocsiért ha ezt mondod. A fejemet vigyorgás közben csóváltam meg. Elég nyilvánvaló volt, hogy ahhoz a lányhoz foghatót valamiért képtelen találni. Legalábbis értem én, bejön neki meg minden, de az előbb fogalmazta meg azt, hogy Ingrid lényegében nem érdekli ha nem akar tőle semmit. Így ezzel már meg is hazudtolta a Claryhez fűződő érdeklődését meg azt, hogy ne vágyna mániákusan a csajra. Viszont ezt nem nekem kell közölnöm vele, majd viccesebb lesz elnézegetni ahogy végül saját magát ejti arcra. Nekem ebben a szituban annyi a feladatom, hogy ha esetlegesen kibukna akkor figyeljek arra, hogy a pohara ne ürüljön ki. - Épp ezért szánhatnál meg egy kocsival. Visszaadnám, amikor hazamegyek. Gondolom a BMW már csak porosodni fog a garázsban, legalább ki lenne használva. Nyilván felesleges eladnia a kocsiját, mivel bármikor vesz egy újat. Lényegében úgy cserélgeti az autóit, mint mondjuk én a telefonjaimat minden alkalommal, ha kijön egy újabb típusú Iphone. Viszont még így is azt gondolom, hogy a kettő teljesen más. - A barbaque nem mindenhol van jól megcsinálva – vontam meg a vállam – De legyen így, ha te azt kívánod. Én a magam részéről jóval egészségesebben étkeztem, amíg otthon éltem. A mi kajáink zömében halat és zöldségeket tartalmaznak. Ettől függetlenül ugyanúgy tettünk kiruccanásokat a mekibe, de jócskán elengedtem magam, amióta itt élek és nem anyám főztjén nevelkedek. - Jó, akkor ezt a részét te fogod elmagyarázni a tanárnak – adtam rögtön át neki a rizikófaktort, viszont a többi ötletét rögtön fontolóra vettem – Viszont a penthouse jó ötlet meg a nyitott terasz is. Ezeket megtartjuk. Mert legyen már stílusos az, amit kiadunk a kezeink közül. Szerintem egyikünkhöz sem illene egy idétlen narancsszínű kockatömb, tehát határozottan értékeltem, hogy legalább most ezt a részét komolyan veszi és tényleg tervezni szeretne. - Kellemetlen dolog a tanulmányi átlagommal üzletelni. És te magad is kellemetlen dolgokat kérsz tőlem... Végül persze megkapom amit akarom de az egész folyamat idegesít – vontam meg a vállam. Mind a ketten tudjuk, hogy egyszerűbb lenne mással csinálnom a feladataimat, ugyanakkor azt is, hogy sosem tenném ezt meg. Tehát így patthelyzet van, amiben végül mindig én veszítek. Nekem nem annyira fontos a versenykérdés, neki viszont igen. Boldoggá teszi, ha mások orra alá dörgölheti, hogy mennyire fantasztikus. És ki vagyok én, hogy ebben megakadályozzam, vagy esetlegesen megváltoztassam, amikor a barátomnak vallom a rosszabb napjaimon? - Ha büszkeségről szól – vontam meg a vállam – Akkor ez esetben szigorítunk a szabályokon. Nem szedheted fel. Meg kell dugnod és otthagyni. Más esetben én nyerek. Benne vagy? Valahol talán gonosz más lányok szívével játszadozni, de én magam is titkon élveztem ha üzletet köthettem a Sátán fattyával. Illetve kíváncsi voltam a szavai igazságtartalmára, amit csak így tudok kiszedni majd belőle. Máshogy pedig nem lehetek a segítségére anélkül, hogy az kényelmetlen legyen neki. - Lassan időkeretet fogok kiszabni, mert nem erről volt szó – csóváltam meg a fejem, de ezúttal az arcom komoly maradt. Amúgy pedig csak hülyültem vele ebben is – Legyen. De akkor a teljes figyelmedet megkapom addig, amíg el nem készülünk ezzel a szarban, te pedig visszakapsz engem a szorgalmi időszakban. Azért nem vagyok annyira szent, mint amennyire ilyenkor annak tettetem magam. Lényegében részegen megyek órára, este pedig újra berúgok, mert most kell élnem meg minden, de azért nem alibiből járok egyetemre sem. - Akarod a terveket rajzolni, vagy rámbízod őket? Nekem édesmindegy ki csinálja. Ha nincs kedved, majd számolom én a fontosabb dolgokat – nyilván használhatunk bizonyos képleteket és nem kell mindent fejből levágni, de sok dolog a gyakorlások miatt nekem már jobban ment – Illetve várom az egyéb ötleteidet. Kiskutyákat és néniket, illetve bulizó fiatalokat sem akarok tervezni, szóval ne kalandozz el kérlek. De gondolom akkor a Manhattanbe tervezzük az épületet és nincs kilátási jogunk. Miközben összefoglaltam röviden az eddigi dolgokat, óvatosan készítettem egy jegyzetet az ölemben tartott macbookba. Lényegében egyelőre ez jóval több volt, mint a semmi. - Mi legyen a jeligénk? Luxus és fényűzés? Drága ingatlant akarsz mi? – vigyorodtam el végül – Mert ez esetben a tetőre feltétlen kell egy helikopter leszállót csinálnunk medencével. És szerintem lehetnének a lakások belülről több szintesek, ami miatt a belmagasságok nagyobbak, így magasabb lesz a három emeletünk.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
építészmérnök hallgató
★ play by ★ :
Herman Tømmeraas
★ szükségem van rád ★ :
67
★ :
Pént. Aug. 14 2020, 10:41
Finn & Bray
- Lehetséges. De csak mert szőkék, nem jelenti, hogy szépek is, szóval... Mit tudsz mondani a norvég lányokról? - kérdezem vigyorogva, észre sem véve igazán, hogy a gondolataim már megint felettébb más irányba kalandoznak, mint kellene. Történetesen most épp falvastagságokon és emeleteken kellene gondolkodnom, de téved, aki azt gondolja, hogy ha már témánál vagyunk, akkor nem akarom átbeszélni rendesen. Pusztán csak szórakozásból, nyilván. - Különben meg épp itt lenne az ideje, hogy meg is sértődjek rád, amiért még nem hívtál meg magatokhoz. - Egyértelműen nem jelentene túl nagy problémát, hogy tegyek egy utazást az év bármely szakában Norvégiába, de azt hiszem mivel Finn odavalósi, várok tőle egy hivatalos meghívást is, nehogy már magamtól akarjak olyan helyre menni, ahol megvan az esélye, hogy lefagy egy-két lábujjam, csak mert tél van. Nyilván annyira nem értek ahhoz, hogy m megy abban az országban, meg hát miért is tenném? Még Koreáról sem tudnék több infóval szolgálni, mint a wikipédia oldalsávja, pedig ahhoz azért több közöm van, ha nagyon rá akarjuk fogni. Én személy szerint amerikainak vallom magamat és viselkedésemet tekintve is kifejezetten pártolom azt a fajta szabadságot, amely azzal jár, ha valaki amerikai állampolgár. Nyilván minden családban vannak értékek és elvárások, amelyeket a szülők igyekeznek érvényesíteni, átadni a gyerekeiknek, úgy nevelni őket, hogy a saját értékrendjük szerint értelmes és talpraesett felnőtteket neveljenek. Az én öregeim például kifejezetten merev szabályokat hoznak magukkal a saját neveltetésük miatt, és nyilvánvalóan ennek megvan az oka. Az a társadalom, amelyben ők nevelkedtek, olyan dolgokat is elítél, amelyek itt Amerikában már-már mindennaposak. Valamilyen szinten azt hiszem elismeréssel adózom afelé, hogy nem kaptak herótot a környezetváltozás miatt és nem menekültek vissza Koreába az első adandó alkalommal. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy apám elég szabadon értelmezte azt, hogy akklimatizálódnia kell az amerikai szellemiséghez. Azzal, hogy végtelen mennyiségű pénzt hoz haza és "megéli az amerikai álmot" tulajdonképp nem jelentene problémát, az azonban hogy megcsalja anyát és ki tudja még mihez van pofája... Nos, ilyen értékek átadását inkább hanyagolja. Lehet, hogy Monának bejött az, hogy hallgat a szüleinkre és teljesíti a kívánságaikat, engem azonban más fából faragtak. Azzal azonban, amit Finnek magyarázok, talán a kelleténél éppen jobban hasonlítok a saját apámra, mint kellene. Két egészen más dolog azonban az, ha valamit csak szóban emlegetünk, vagy ha ténylegesen is megteszünk. Olyan ez, mint az örök kérdés, hogy a nők vagy a férfiak hazudnak többet. Nem a mennyiség a lényeg, hanem hogy miről hazudott az illető. Nem mindegy például, ha Jesie otthon azt mondja olcsóbban vett egy autót, mint a ténylegesen kifizetett összeg, amit ott hagyott a szalonban, vagy az, hogy apám hűséget esküdött a feleségének és minden este úgy fekszik le, hogy azt mondja neki: szereti, aztán másnap ugyanúgy bemegy az irodába és megdugja a titkárnőjét. - Csak mert szerinted ez a test egyenlő egy boxzsákkal, még nem jelenti azt, hogy az úgy is van - a mondandómat még megtoldom egy odaillő szitokszóval is, csak hogy a srác érezze a törődésem. - Abban nincs kihívás, ha valaki különösebb győzködés nélkül alád fekszik. Lehet, hogy itt az ovival ellentétben odáig vannak érted a nők, Mauseth... De attól még nem kellene ennyire ellustulnod. Hol a vadászat élvezete? - Teszem fel a kérdést tenyérbemászó vigyorral az arcomon. Ha már megadatott, hogy a nap bármely percében beszóljak másoknak, akik tudják, hogy nem kell ezt annyira komolyan venni, akkor miért is ne tenném? Edzésben kell maradni, nehogy a végén egyszer olyan szituációval álljak szemben, ahol elfogynak a szavaim és nincs riposztom a másik szavaira. - Elvárom. - Határozott mozdulattal csapok rá a térdére, habár intenzitását tekintve az ütés kicsit sem komoly konfliktuskeltés céljából történik. Sokkal inkább a közöttünk kialakult dinamika jeleként és azt elkerülendő, hogy olyan pletykáknak szolgáltassak alapot, amelyek a haveri kapcsolatunkat egész más szintre emelnék. Nem mindenki van tisztában egy kapcsolatrendszer olyasfajta felépítésével, amely mondjuk a börtönökben zajlik. Vannak vezetők és vannak, akik alájuk tartoznak. De csak hogy valami magasabb presztízsű szerveződést emeljek ki, legyünk mondjuk a maffia. - Most, hogy így mondod, ez nem is feltétlenül rossz ötlet - küldök felé egy pillantást, amit akkor szokott bárki is látni, ha a legrosszabb és legőrültebb ötletek tálalására készülök. - Megnézném a fejedet, amikor lecsuknak úgy, hogy nem vagy állampolgár. - Talán csak azért foglalkoztat ennyire mostanában ez a börtön téma, mert egészen közeli hozzátartozómat szeretném rácsok mögött látni. De végül is ki tudja? - Mindig tudtam, hogy sérült értelmi képességeid vannak, de hogy még le is kelljen betűznöm neked ezt... - Kihívó pillantással nézek rá, s közben mosolyogva vonom fel a szemöldökeim. Mindketten tisztában vagyunk vele, hogy Finn igenis intelligens srác, az más kérdés, hogy bizonyos helyzetekben épp az agyával gondolkodik, vagy sem. Az rám is jellemző. Épp ezért élvezem, ha olyasmit sértegethetek, ami miatt egyébként jogosan háborodik fel. - Tulajdonképpen azt gondoltam eladom. Nincs értelme sokáig tartogatni, mert csak gyűlnek benne a kilométerek. - Megdörzsölöm az államat, miközben néhány gondolat erejéig tényleg elkezd foglalkoztatni a jelenlegi autóm eladása, na meg az, hogy mikor is lesz valami abból a beígért újból. Remélhetőleg nem kell még egyszer rajtakapnom apámat semmin, mert nincs időm állandóan rátörni az irodája ajtaját. - A te gyomrod vagy az enyém? - kérdezem nevetve. A tejtartalmú dolgok például abszolút feladják a leckét, édeset csak másnaposan vagyok hajlandó jóízűen fogyasztani, szóval a barbecue szószhoz való viszonyom már csak hab ezen az egész.. nos, tortán. Még ha a tortát utálom is - de persze az is lehet, hogy a szülinapommal van bajom. - Jó.. de ez nem az, amelyik utál engem, ugye? Mert akkor akármit mondok, bukó. - Lehet, hogy részt szoktam venni az előadásokon, de az még nem jelenti azt, hogy az életem totál marginális szereplőinek arcát vagy nevét meg kellene jegyeznem. Sokkal kevésbé stresszes az életem, mert nem foglalkozom bizonyos dolgokkal. Például tanulással. - Ha nagyon környezettudatosak akarunk lenni és azt célozzuk meg, hogy a hely teljes mértékben ki legyen használva, több funkcióval és csökkentve a légszennyezést, az egyik fal tele lehet növényekkel. A zöld megy a gerendákhoz és használhatunk valamilyen követ burkolatnak. - A jövő zöld. Vagy valami ilyesmi. Lehet, hogy múltkor már annyira unatkoztam, hogy bekapcsoltam volna valami okosító csatornát? - Kellemetlen, vagy sem, de ezzel kell együtt élned most - sóhajtok fel halkan, miközben hátradőlök. Senki nem garantálja, hogy Finn meg én a jövőben is ennyire jóban leszünk, vagy hogy örök életünkre New Yorkban leszünk. Őszintén szólva teljesen felesleges is ezen rugózni, mert nem fogjuk tudni kivitelezni mindazt, amit most eltervezünk. Rengeteg dolog változhat. - Miért, szerinted mikor volt nekem legutoljára kapcsolatom? - Természetesen meg tudom mondani ki az exbarátnőm, de hogy pontosan mikor voltunk együtt... Vannak olyan dolgok, amelyeket az agyunk automatikusan szelektál, mint évfordulók, határidők és a többi. - Benne vagyok. De remélem tudod, hogy nem jöhetsz majd nekem azzal, hogy ezt vagy azt tegyük még hozzá a feltételekhez. - Őszintén hiszek benne, hogy az egész fogadásnak pusztán egy olyan fázisában járunk, amikor úgy néz ki, hogy veszíteni fogok. De mindig csak innen van felfelé, szóval lassan ideje lenne tényleg mutatni azt a javuló tendenciát. Ebben igaza van. De mikor jelentettem én ki, hogy bárki másnak igaza van rajtam kívül? - Legalább fél éve nem rajzoltam már rendesen, de ha bízol bennem... - Vigyorogva, teljes meggyőződéssel jelentem ki a hazugságot, hátha legalább minimálisan sikerül beijesztenem azzal kapcsolatban, hogy mennyi sikere lesz ennek a projektünknek. Valójába egyszerűen csak egyik alternatívát sem szívesen választanám, sokkal inkább tölteném az időt egy jó buliban. De ez nem opció, ha már Finn arra is képes lenne hogy bezárjon minket. - Három emeletre te az életben nem teszel helikopterleszállót - sóhajtok egyet, s megemelem a kezem, hogy a hüvely- és mutatóujjammal megmasszírozzam az orrnyergemet. - A medence a penthouse miatt nem működik, mert az viszi a teljes felső emeletet, annak különben is tele kell lennie üveggel. Az meg már túl elitista, ha két külön feljáró van a tetőre. Fel kellene mennünk hat emeletig, hogy normális luxus épületet csináljunk amúgy belőle. - Összefonom az ujjaimat, miközben a karjaimat a hasamon nyugtatom. Úgy érzem magam, mint Don Vito Corleone, miközben a híres székében ülve tervezget valamit. - Manhattan alapból drága, szóval mindenképpen legalább azt a szintet meg kell ütnünk. A penthouse mindenképpen legalább kétszintű... - Könyörtelenül tolom le Finn lábait az ölemből és hajolok a táskámhoz, hogy legalább előszedjem azokat a cuccokat, amelyek között üldögélve ténylegesen úgy nézek ki, mint aki hajlandó tanulni és fog is. - Eszembe sincs kockaházat csinálni, szóval úgy kell gazdálkodjunk, hogy az épület külső dinamikája vonzó és elegáns legyen. Ha a növényes fal az, ami kiugrik, akkor a penthouse felső szintje kisebb. - A fejemben már él egy kép az épületről, azt pedig amiről éppen magyarázok, igyekszem gyorsan papírra vinni Finn számára, hogy legalább elképzelése legyen arról, hogy pontosan mire gondolok, ne csak a szavaimra kelljen hagyatkoznia. - Amúgy meg nincs ma valami jó buli itt a koliban? - Teszem fel neki a legjelentősebb kérdést, ami csak foglalkoztathat jelenleg, miközben az orra alá dugom a papírom, amin a felskiccelt épület látható. - Vagy ha már itt kell robotolnom, a kaja igazán megjöhetne.
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
〖 Hwang Hyunjin 〗
★ szükségem van rád ★ :
136
★ :
Szomb. Nov. 21 2020, 19:45
Braylen && Finn
- Elég ismert közhely az a világban, hogy a skandináv lányok bizony szépek – vontam meg a vállam – Ezzel a ténnyel pedig nem tudok vitatkozni. Alapvetően rengeteg teória terjeng a vonzóságunkról, amit a legtöbben a sok hal és az alapvetően egészségesre beállított étrendünknek tudnak be. Emiatt a skandináv srácok magasra nőnek – élő példája vagyok – illetve a bőrünk sok esetben elég szép tud lenni. Az már csak plusz extra báj lehet, hogy sok fiú vagy szőke marad kék szemekkel, vagy hozzám hasonlóan bebarnulnak, és az időjárás eljövetelével válnak ismét szőkévé a tincseink. Van olyan haverom, aki teljesen sötétbarna az év nagy részében, kivéve nyáron. - Nem gondoltam volna, hogy egy Stavangerhez hasonló város érdekelne téged – még a kezeimet is feltettem a védekezéshez – De ha így állunk, akkor majd neked is foglalok repülőjegyet az vizsgaidőszak után. Nyilvánvalóan nem véletlenül voltak nekem nehézségeim, amikor New Yorkba jöttem. Egy elég nyugodt és családias országból származom, ahol hagyományszerűen úgy építjük fel a mindennapjainkat, hogy legelőször magunkra, a családunkra és a saját környezetünkre legyen időnk. Míg a norvégok kifejezetten szeretnek bekuckózni, addig itt mindenki a saját fejét elveszítve rohan, és teljes mértékben rendben van az, ha valamilyen szinten késésben vagyunk úgy mindenhonnan. Felgyorsult világot élünk New Yorkban, ahol elég erős és mély gyökeret vert a kapitalizmus. Hiába éltem az egyik legnépesebb norvég városban, ehhez képest kis elhanyagolható falucskának tűnt. Tekintve, hogy az alkoholfogyasztás még az olyan tehetős családból származó fiatalok számára sem volt egyszerű feladat, mint amilyen én voltam... Ott nem lehet mindent elintézni egy hamis személyivel. Éppen ezért is számítottam arra, hogy Braylen soha az életben nem tudna élvezni a hidegben egy túrát, amire én rendszeresen jártam a családommal... Ugyanakkor örültem annak, hogy kíváncsi az otthonomra, és egyáltalán nem szégyelltem a barátaimat. Tehát összességében szívesen hazavittem volna. Én magam is arra gondoltam, hogy kifejezetten jót tenne neki némi környezetváltozás. - Viszont ha miattad elkúrjuk a feladatokat, akkor én sem mehetek haza. Tehát akkor jöhetsz, ha jól szerepelsz – egészen szigorú volt a hangom. Nem akartam én neki megszabni, hogy mit csináljon, viszont annak ellenére, hogy még nem volt nálunk, hallott történeteket a családunkról. Tehát tudja, hogy rám azért odafigyelnek és a szüleim jóval szigorúbbak voltak a neveltetésemet illetően, mint sok amerikai, határozottan túlzottan liberálisnak mondható édesanya vagy apuka. - Nem vagyok egy túl nagy játékos – csak megvontam a vállam, ahogy rápillantottam. Azért a tekintetemben némi arrogancia így is tükröződött – Nem szeretek vadászni, ha amúgy is megkapom a dolgokat. Nekem a drámák elég unalmasak tudnak lenni. Alapvetően jellemzőek voltak rám ezek a dolgok, és talán pont ebben egészítettük ki a legjobban egymást. Elhallgattam a Braylen által folyamatosan megosztott pletykákat, de annyira már nem érdekeltek, hogy tovább is adjam őket, vagy különösebb figyelmet fordítsak felé. Én a magam részéről minden bosszantó dolgot csak unalmasnak tartottam, éppen ezért nem is nagyon hagyatkoztam a vadászösztönömre. A haverom pedig abban szolidarított felém, hogy mindenek előtt nem baszta fel magát az érdektelenségemen. Talán ez egyfajta deal volt közöttünk. Elfogadtuk egymásban azt, amit alapvetően elcseszettnek tartottunk a másikban, és erről kellene szólnia egy barátságnak. Egyikünk sem annyira nyílt mondjuk, hogy erről bármikor hajlandó legyen beszélni a másiknak, viszont mindentől függetlenül, kimondatlanul is tudjuk, hogy soha nem kell egy jobb arcot mutatnunk magunkról egymás előtt. És ez volt a legkényelmesebb a mi kapcsolatunkban. - Az már kevésbé lenne mulatságos, ha természetesen teljesen véletlenül elfeledkeznél rólam, és hazaszállítanának – minden bizonnyal nem lenne abból probléma, hogy apa kiszedjen a börtönből, de ettől függetlenül sem akarok úgy a családom elé kerülni. Azt hiszem sokkal rosszabb lenne az, mint amit a szappanért való lehajolás közben tapasztalhatnék meg. - Szokták mondani, hogy az ember saját magához hasonlókkal szereti körbevenni magát – egészen pimasz vigyor ült ki az arcomra, ahogyan megveregettem a mellettem terpeszkedő srác tarkóját. Ezek az oda-vissza szólogatások közöttünk elég súlytalan dolgok voltak, lényegében csak a beszélgetéseinket színesítették. Ugyanakkor egyszerre volt Bray ellen használható fegyver is, mivel ha az ember eleget foglalkozott vele, akkor egy idő után hajlandó volt beadni a derekát és olyan dolgokra is koncentrálni, amire nem feltétlenül akart. Vagy hát ez így a szó szoros értelmében sosem volt igaz, mivel mindig szükséges az, hogy valamivel megragadjuk a figyelmét... De ha az ember foglalkozott vele, legalább arra hajlandó volt, hogy az ajánlaton elgondolkozzon és üzletbe bocsátkozzon. - Nincs elég pénzed már így is? – ráztam meg a fejem, aztán halkan felsóhajtottam – Mi lenne, ha én venném meg? Nem kell baráti árral meg egyéb szarral jönnöd nekem.
- Jó hát figyelj, nem szökhetsz meg azzal az indokkal majd, hogy össze fogod magad fosni – jelentettem ki határozottan – Mert már megbeszéltük, hogy dolgozunk ma. Tehát minden bizonnyal el fogom kísérni a vécére, ha arra lesz szükség. Én ebből az emberből bármit kinézek, mert alapvetően az építészmérnökök krémjénél okosabb és kreatívabb. Az utóbbi például többek között igaz rám is, ezért szeretek egy kicsit dolgozni vele. Minden bizonnyal megvan a negatív oldala annak, hogy nagyon nehéz őt rábírni a vizsgafeladatainkra meg arra, hogy önállóan dolgozzon, de ha teljesen selejtes lenne, akkor hiába vagyunk haverok, inkább megmondanám neki, hogy nézelődjön más szakon, mert sok mindenhez jobban ért a tervezésnél. Esetében ez határozottan nem igaz, tehát egy kicsit ideje lenne összekapnia magát és nem elpazarolni a tehetségét szimpla lustaság miatt. - Nem az, mert velem dolgozol – vontam meg a vállam – Bár próbált lebeszélni a választásról. Egyáltalán nem volt titok, hogy Braylen a lustasága miatt nem a tanárok kedvence. És mivel nem egy középiskolába járunk, itt a tanárok már nem harcolnak értünk. Ettől függetlenül nem feltétlenül rossz az, ha jó benyomást teszünk rájuk. Én olyan szempontból határozottan előnyben vagyok, hogy egy skandináv országból származom, ahol az oktatási fejlettség alapvetően is kiemelkedő, illetve elit iskolába is jártam. És ha én magamat fasisztának vallom, akkor a szüleim is minden bizonnyal hasonló helyzetben vannak, mert ugye mindenki hoz bizonyos értékeket otthonról. Sosem ellenkeztem a neveltetésükkel – maximum kis mértékben – és most már a magam részéről is megértettem, hogy miért volt ennyire fontos a bizonyítvány kérdése otthon. Minden bizonnyal én is szigorú leszek a gyerekeimmel majd... Ha egyszer egyáltalán lesznek. Azt tudtam, hogy sok olyan tulajdonságom volt, amit a tanárok is pozitívnak gondoltak, és ezzel talán meg tudjuk változtatni a Yang fiúról kialakult képet is. - Ez jó, bár gusztustalanul tele van tolva a skandináv értékrenddel – jelentettem ki határozottan, miközben tovább gondolkoztam – Szóval nem feltétlenül fogják azt hinni, hogy a te ötleted volt. Nálunk van túltolva a környezettudatosság téma. Szóval szerintem kellene valami kontraszt a tervbe.
- Volt időm megtanulni azt már melletted, hogy pontosan kell megfogalmazni az alkukat – hogy hivatalossá tegyem az egészet, felé nyújtottam a jobbomat – Ha majd ez vagy az eszembe jut, akkor kitalálok mást. Bevallom, hogy az elején, amikor még nem ismertem őt annyira, próbálkoztam bizonyos dolgokkal, de egy idő után rájöttem arra, hogy nála nem úgy működnek a dolgok, ahogyan azt én elképzeltem. És mivel egészen kicsi korom óta etetnek olyan elég fura értékekkel, hogy ebben a világban mindenki egyenlő, és legyek elfogadó másokkal, hát... Egyszerűen csak szemet hunytam sok tulajdonsága felett. Ezért cserébe pedig pontosan ugyanezt kaptam, tehát lényegében az első komoly egyezségünket kimondatlanul kötöttük meg... Viszont azt hiszem az eddigi életem során ez volt az, amivel tényleg ki tudtam egyezni rendesen. - Maximum majd pontosítunk rajta – vontam meg a vállam – Nem hinném, hogy a rajzolás olyan dolog amit el lehetne felejteni. Maximum az ember készségei kopnak, és ha igaz is, amit Bray mondott, akkor itt vagyok én, aki folyamatosan rajzol. Alapvetően az én készségeim annyira nem jók, mint az övéi, ellenben jobban számolok nála. Ketten csak össze fogunk tudni hozni valami értékelhetőt. - Akkor mit szólnál valami másmilyen flancoláshoz? – vontam fel a szemöldököm, miközben magam alá húztam a lábaimat – Lakóházat kell tervezni, tehát az a lényeg, hogy emberek be tudjanak költözni, és a szintek ki legyenek alakítva rendesen, anélkül, hogy összeomlana az egész. Három helyett gondolkozzunk két emeletben, meg egy pincében. Kívülről pedig követjük a te környezetbarát ötletedet. Mindenképpen meg akartam neki adni azt a visszaigazolást, hogy nem vetettem el a tervét, mert tényleg korszerűnek tűnt, ami ráadásul az épület értékét is növelte. Ugyanakkor szerettem volna azt is, ha a mi munkánk kiemelkedik a többi közül. - Viszont tudod, már tök sok olyan lakóház van, ahol a tulajdonos az alsó részt kialakítja a munkakörnyezetéhez. Tehát mit szólnál, ha az első szintünk egy kávézó és pizzázó lenne, aztán a pincében este tíz után kinyitnánk egy night clubot? Direkt nem éltem vulgárisabb kifejezéssel, de reménykedtem benne, hogy ettől függetlenül az ötlet el fogja nyerni a tetszését. Lényegében egy olyan ingatlannak az ára, ami egyszerre több funkciót is magába foglal amellett, hogy lakni is lehet benne, hát... Az egekbe menne, tehát a tanár nem szólhat bele, ha normálisan vannak megtervezve az emeletek, és a kialakítás reális. - Azt, hogy mit akarsz flancolni vele kívülről, teljes mértékben rád bízom – vontam meg a vállam, miközben összeszedtem a számológépem, és a kikészített lapok egyik sarkát letéptem, hogy némi számolásokat el tudjak majd végezni rajta. Csak igényesen ugyebár, majd ha biztosan jó eredmény jön ki, akkor elkezdem lejegyzetelni a dolgokat. Időközben igyekeztem azért fél szemmel követni Braylen rajzának a vonalát is, ami elég sok jó ötletet foglalt magában. - Szerintem a külső tervezést teljesen rád bíznám, mert eddig semmi kifogásolhatót nem láttam abban, amit elterveztél – megdicsérni nyilván nem fogom, miután folyamatosan eladatja velem a lelkemet azért, hogy átrángassam a féléveken. Nem egyszerű feladat, és eddig azt sem mondhatom el róla, hogy csúszásban van, tehát minden bizonnyal jól végzem a dolgomat – Valamelyik szobában biztos van. Viszont azt el kell mondanom neked, hogy valaki az én szintemen lakik, aki talán érdekelhet téged. Határozottan nem kellett mélyebb magyarázatokba bocsátkoznom. Biztos voltam benne, hogy nem egy csajt megdugott már a koliból. Valószínűleg többnek is említette a nevét, vagy legalább elmagyarázta, hogy a lányok hogyan nézhettek ki, viszont közülük egyet kifejezetten sokat vett a szájára... Gondolom én azért, mert a szó fizikai értelmében még nem jött össze neki. Ez pedig nyilvánvalóan baszta az agyát. - Ha eljutunk a feléig a dolognak – ezt minden bizonnyal a későbbiek során meg fogom még bánni – Elmondom a szobájuk számát és megnézheted, hogy itt van-e most. Azt tudom, hogy Bree hazament a hétvégére. Talán ezt az infót okosabban kellett volna elcsattintanom neki, de azért mégiscsak egy haveromról van szó. Ha a nőket felhasználnám ellene olyan szinten, hogy tartósan a saját magamnak akarjak jót, és ennél nagyobb szívességet kérnék, akkor minden bizonnyal egy kétszínű pöcsnek érezném magam.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
építészmérnök hallgató
★ play by ★ :
Herman Tømmeraas
★ szükségem van rád ★ :
67
★ :
Szer. Dec. 23 2020, 21:25
Finn & Bray
- Marketing szempontból minden országnak az az érdeke, hogy a saját nőit mondja a legszebbnek, nem? Egyedül talán a hollandoknál, meg a németeknél nem működne, de tőlük még nem is hallottam. Nektek viszont van közötök egymáshoz a németekkel, nem? Akkor hogy hihetném el neked amit mondasz? - Az egyenlet kifejezetten egyszerűnek tűnik az én fejemben, ráadásul nem látok hibát abban, amit mondtam. Miért is ne akarná mindenki azt reklámozni, hogy a saját nemzetének tagjai a legszebbek? Tény és való, hogy ha kinézet alapján válogatnám a barátaimat akkor Finn simán benne maradna abban a körben, akikkel az időmet múlatom, ezt még én is hajlandó vagyok elismerni. Habár nem hangosan és ha valamilyen oknál fogva mégis arra lenne szüksége a haveromnak, hogy picsák módjára bizonygassuk egymásnak egy szórakozóhely mosdójában a tényeket, akkor megtenném, de csak szökőévente egyszer. Nehogy a végén elbízza magát. - Nem tudom milyen barátnak gondolsz ha azt hiszed hazudnék erről. - Ha félretennénk a viccet, meg az ál-orrhúzást, amit produkálok neki, amiért még nem jártam náluk és őszintén beszélnénk, tényleg azt mondhatnám, hogy érdekel honnan jött Finn. Talán még arra is kíváncsi vagyok, valamilyen érthetetlen, ovis módon, hogy milyenek a szülei vagy épp milyen házban nevelkedett fel. A gazdag, elkényeztetett gyerekek szindrómájának hála pedig azt kell mondjam, hogy mindig is érdekeltek más kultúrák és az utazás. De lehet, hogy szimplán azért akarom magamnak ennyire megnézni a skandináv országot, mert egyébként sem tudok túl sokáig megülni a seggemen. Elég ideje ismerjük Finnel egymást, hogy tisztában legyünk azzal, hogy nagyon különböző módokon nevelkedtünk és ezek a különbségek eddig csak az én oldalamról lettek megmagyarázva, mert Finn van itt, Amerikában. Én ugyan hallottam már pár dolgot az ő szokásaikról, de sosem volt lehetőségem megtapasztalni ténylegesen. Ez fáj igazán. - Ahh... Minek csinálom ezt a kurva egyetemet. - Halkan nevetve ingatom meg a fejem. Ki hallott már olyat, hogy a legjobb haverja azzal fenyegesse, hogy ha nem csinálja meg rendesen az egyetemi feladatát akkor szankciókat vezet be? Egyáltalán van olyan, aki ilyen emberekkel önként barátkozik? Talán ha tudom, hogy Finn ki akarja belőlem verni a jobb jegyeket - jobbakat, mint a kettes -, akkor nem próbálok meg neki segíteni, amikor először találkozunk. - Nem tudod te, mi a jó. Remélem egyszer lesz valaki a campuson, akinek majd nem tetszik annyira a fejed, mint azt te gondolod. Akkor fogok én jól szórakozni - vigyorogva teszem a merész kijelentést, hiszen tök nagy az esélye annak is, hogy Finn egyszerűen továbblép egy-egy ilyen lányon, mert nem látja a becserkészésben az örömöt. Nem állítom, hogy az élet sok területén ne én lennék a világ leglustább embere, de ha van valami, amibe megéri energiát ölni, akkor azok az olyan csajok, akik el akarják hitetni magukról, hogy nehéz őket megkapni, meg hogy van valami agyatlan három randis szabályuk. Néha valóban szórakoztat a tény, hogy annyi különbség van közöttünk és mégis elég jól kijövünk ahhoz, hogy ne legyen például kellemetlen egy ágyban aludni. - Régen még nem akartál ennyire maradni. Mi történt? - Vigyorogva pillantok Finn felé. Az arckifejezésem talán elárulja számára, hogy pontosan azt akarom hallani, amit egyébként soha nem mondunk ki egymásnak, mert nem a mi stílusunk. Hogy igenis fontos nekünk a másik barátsága, na meg hogy Finn számára én vagyok az egyetlen és legjobb követendő példa. Ha pedig már itt tartunk akkor ő a ribancom, ez már csak így van rendben. - Azt is, hogy a háziállatok hasonlítanak a gazdáikra, de a húgom nem hasonlít a kutyájára, szóval nem tudom igazad van-e. - Gyanakodva, összeszűkített szemekkel fordítom a fejem Finn felé, de nem bírom ki túl sokáig, a szemeim szinte teljesen eltűnnek és becsukódnak, amikor elvigyorodom. Ha választani kellene, Jes már inkább a kígyóra hasonlít, amit háziállat néven otthon tart és amit feltett szándékom egyszer szabadjára engedni, mert nem egy normális háztartásba való. Akkor már inkább a kutya. - Különben is, ha mi hasonlítunk akkor mindketten kitűnők lennénk, vagy te is bukásra állnál. Hogy is van ez? - A kérdés természetesen pusztán költői, ugyanis nagyon jól tudom, hogy mennyi energiát - és pénzt - fektetek a tanulásba, meg a diplomaszerzésbe. Innentől kezdve az, hogy a jegyeinket és egyetemen nyújtott teljesítményünket tekintve nem egyezünk Finnel, pusztán a saját elhatározásomnak tudom be. - Minek neked kocsi? - Tulajdonképpen a kérdés nekem is szólhatott volna, viszont Finnel ellentétben nekem nagyobb távolságot meg kellett tennem már pusztán azért is, hogy beérjek arra a néhány órámra, amire hajlandó vagyok még bejárni. - Átgondolom még, jó? - Hiába emlegeti, hogy nem kéri baráti áron, egy használt autót, aminek tisztában vagyok a hiányosságaival, akkor sem adnék olyan áron, amit a piacon el mernek kérni érte, még ha drága is volt, amikor először hozzám került. Vannak olyan dolgok, amelyek még az én szememben is érnek valamit. - Ennél jobb kifogásokat szoktam kitalálni - megrántom a vállaimat, miközben a kezeimet figyelem, vagyis egészen pontosan a körmeimet piszkálom. Azt kell mondjam, hogy a legnagyobb problémám az egyetemmel az a legtöbb tanár hozzáállása, akik nemtől, kortól és származástól függetlenül mind azt gondolják, hogy ők szarták a spanyol viaszt, ettől kezdve pedig a koruk és tapasztalatuk miatt van joguk olyan fent hordani az orrukat, hogy még Jézus Krisztus sem látja odafent a mennyben. Nem állítom, hogy bezzeg én az alázatosság megtestesült mintapéldánya vagyok, de attól még lehet néhány elvárásom azt illetően, hogy mások hogyan viselkedjenek velem. Talán csak egy vagyok a tanárok számára a milliónyi diákból, akiket a pályafutásuk alatt tanítanak, de eddig is tettem róla, hogy rám emlékezzenek és ez a szokásom nem most fog elmaradni. - Ennyi erővel mostantól nem mondok semmit, mert úgyis mindenre azt hiszik, hogy te találtad ki. - Ha nem dolgozom az is probléma, ha kitalálok valamit, az sem felel meg. Akkor már tényleg tök mindegy, ha nulla energiával is ötöst kapok Finn miatt, vagy ha fárasztom magam és akkor is csak az ő munkáját ismerik el, mintha nem létezne se internet, se könyvek vagy éppenséggel olyan témájú magazinok, ahonnan bárki inspirálódhat. - A zöld fal kitalálója amúgy is amerikai volt. Brooklynban született, és egy francia botanikus miatt lett népszerű a dolog. - Fogalmam sincs mikor olvastam pontosan, de a hirtelen érzett felháborodás előhozta belőlem az infókat. Talán zh-kat is így kellene írnom és mind hibátlan lenne. - Helyes - vigyorogva fogok rá Finn kezére, hogy megpecsételjük az alkut. Talán pontosan azért, mert barátok vagyunk, kicsit kesztyűsebb kézzel kellene bánnom vele, nehogy elkényelmesedjen. A végén még biztosra venné, hogy egyes alkukkal rá tud venni többek között a tanulásra is. - Hidd el, olyasmi amit én el akarok felejteni. - Vannak időszakok, amikor igenis sokkal több kedvem van ahhoz, hogy ténylegesen is építészmérnöknek érezzem magam és rendesen megcsináljam a nekünk kiadott feladatokat. Máskor arra gondolok, hogy egyszerűbb lett volna valamilyen alibi szakot végezni a céges munkához és örökre bebiztosítanom magam apám mellett. - És? Mit akarsz csinálni a pincével? - Fenntartottam a korábban kifejtett véleményem mellé a hozzáállást is, miszerint ha nem elég jó az ötletem, akkor egészen nyugodtan megcsinálhatja Finn helyettem az egészet. Gyerekes? Lehet, de pont ez az a hozzáállás, amit nem tudok elviselni - valószínűleg mert én magam is hozom sokszor a formám. Lehet, hogy mégiscsak nagyon hasonlítunk mi egymásra. Miközben felteszem a kérdést, úgy fordítom a széket, amiben helyet foglalok, hogy Finn asztala felé legyek testtel és elkezdem piszkálni a rajta felsorakoztatott dolgokat. Amikor hozzáteszi, hogy megtarthatjuk a környezetbarát koncepciót is, csak megrándul az egyik szemöldököm. - Night klubot? - Ez már viszont határozottan olyasmi, amire én magam is felkapom a fejem, mert olyan sok számomra kedves funkciót kezd ötvözni az épület, hogy még a végén egészen megjön a kedvem a munkához. - Túl sok szolgáltatás lenne benne. Simán közölheti a tanár, hogy nem plázát kell tervezni, a három dolog pedig már szűkös. Lakóházról van szó, szóval... - megrántom a vállam, mert magam sem tudom mi lenne a megfelelő kombináció. Ha az óra célját nézzük, máris pengeélen táncolunk, mert lakóházról van szó, nem pedig szolgáltató épületről, ami a pizzériát, a kávézót és a night klubot is magába foglalja. - Jól van, akkor én rajzolok. De ne várj tőlem sokat, amíg nem ettem. - Utána meg végül is lehet kaja kómát kapok, szóval kell még valami, ami motiválhat. Finn pedig nagyon jól tudja ezt, valószínűleg ezért is mond a fülemnek oly' kedves dolgokat, amiket más esetben talán hamar el is fogadnék. - Így túl egyszerű. Mondtam, hogy én szeretek vadászni. - Nyilván olyan ez, mint a valódi vadászok között is, akik egy-egy bizonyos vadra hajtanak minden évben és van egy céljuk. Nekem is van egy célom, akit maga Finn ugyan nem emlegetett, de egészen közel járt hozzá. - Eszemben sincs kidobatni magam a koliból, mert rátöröm az ajtót. A végén nem engednének vissza - vihogva rázom meg a fejemet és fordulok vissza a rajzomhoz, amit tanulmányozok egy ideig, aztán húzok még rá néhány vonalat. - Ha belerakunk minden szolgáltatást, kevés lesz az emelet. Nagyobb részben kell lakóháznak lennie, mint bármi másnak. Menjünk feljebb. - Tulajdonképpen nem is Finnek magyaráztam már, hanem saját magamnak. Nyilván számít az ő véleménye is, de lassan olyan hosszan beszéljük meg a tervet magát, hogy ránk esteledik. Ezért is lett volna jobb csak Finnre bízni, ő biztosan jó munkát végzett volna maga is. - Viszont ha már feljött Bree.. - Leteszem a ceruzát és a nagy számolgatásba merülő haveromra pillantok. - Megvolt már? Vagy esetleg adjak tippeket?
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
〖 Hwang Hyunjin 〗
★ szükségem van rád ★ :
136
★ :
Vas. Márc. 21 2021, 13:16
Braylen && Finn
- Ez így nem teljesen igaz – elég nagypofájúnak tűnhettem Braylen számára, amikor hátra dőltem az ágyamon – Bár a nyelvünkben vannak germán vonások, ettől függetlenül alapvetően nem álltunk velük rokonságban. Skandináv népcsoportnak számítunk, és a legközelebbi rokonaink például a svédek és a dánok. Elégedetten pislogtam a srácra. Számomra mindez nem volt mérvadó, mert hiába mondta minden turistánk az, hogy a norvég lányok és fiúk legendásan szépek, szerintem minden ott élő lány és srác ezt az egészet kicsit másképp fogta fel. Mivel számunkra semmi újdonság nincs abban, hogy világos a bőrünk a szemünk és a hajunk, sokkal inkább jellemző az, hogy az iszlám vallású fiúk példának okáért sikeresebbek a norvég lányoknál, mint a bentlakók. Én a magam részéről kicsit más voltam. Hamar megfogott a Nap, a szemem egészen zöldesbarnának hatott, illetve a hajam is csak nyáron tűnt egészen szőkésnek. Ugyanakkor engem a hozzám hasonló stílusú lányok sem érdekeltek feltétlenül. Az arab lányokat szépnek gondoltam, de ennek ellenére sem állíthatom azt, hogy otthon sok közöm volt hozzájuk. - Akkor majd szólok anyának meg apának, hogy hazavinnélek egyszer – finoman megrántottam a vállam – Ez így jó? Ők is szeretnének megismerni. Nyilvánvaló volt az, hogy mivel én egy összetartó család tagja vagyok, egyáltalán nem gondolom menőnek azt a szintű gengszterkedést, hogy valaki a saját szüleit offolja, ha nincsen rá oka. Apukámmal napi kontaktban voltam, lényegében anyával is, mert ő kicsit jobban aggódott értem. A kishúgom kicsit más téma volt, mert ő 12 éves és éppen átlépte annak a kornak a határát, amikor a nála egy tízessel idősebb bátyja már határozottan cikinek számít. Ezzel én nem tudtam mit kezdeni, édesnek találtam és ennyi. Alapvetően viszont azt már nem tudtam, hogy Braynek mennyire lenne zavaró az a közeg, ahonnan én jövök, de akkor gondolom annyira nem bántaná a dolog. Most, hogy ezt már tudom, azt hiszem nyugodt szívvel haza merem vinni. - Ne már Bray – pontosan tudtam, hogy mivel lehet motiválni ezt az embert itt mellettem – Ez egyrészt tökéletes módja arra, hogy megtaláld a legjobb csajokat és az összeset kipróbáld. Másrészt pedig egy nagyon jó lehetőség arra, hogy eltávolodj mindentől, amit utálsz. Sosem beszéltünk a problémáiról, de mindketten tudtuk, hogy vannak neki. Szimplán vele nem feltétlenül egy mély beszélgetés az, ami vígaszt nyújt, hanem egy istenes bebaszás, amikor olyan barátja van mellette, aki vigyáz rá. Nem hiszem, hogy rendelkeznék akkora élettapasztalattal, amennyivel én rendelkezem, jogosan oktatnám ki őt. - Ha majd így lesz, akkor nem foglak elítélni, amiért jól szórakozol – és ezt komolyan is gondoltam – De erre még sokat kell várnod. Sabrine is odavan értem, pedig pasija van. Az már teljesen más kérdés volt, hogy talán azzal a déli parasztgyerekkel nem verekedtem volna, és talán egy menet nem ért annyit, hogy utána valaki pasija felfújja magát a dolgon és a végén én igyam meg az egésznek a levét. Nőért verekedni határozottan olyan dolog, amit én nem tartok magamhoz méltónak. Talán ez az egyik kulcsa annak, hogy Braylennel miért is értjük meg egymást olyan jól. Egyébként már a nevem is szexibb. A Finn sokkal jobban hangzik, mint a Troy. - Nem vagyok hajlandó folyamatosan az egódat simogatni – ha nem róla lenne szó, akkor minden bizonnyal elég megvető lenne a pillantásom, így csak kihívás volt benne. Néhány másodpercnyi szünet után megböktem a combját a nagylábujjammal, aztán folytattam – Így is tudod, hogy te vagy a legjobb haverom, mit akarod folyamatosan a számból hallani? Én már elfogadtam melletted a béta státuszt, szóval kussolj! Hajlandó voltam megadni Braynek azt a löketet, amit hallani akart. Egyáltalán nem esett nehezemre kimondani ezeket a dolgokat, mert pontosan tudtam, hogy mögötte nem áll egy olyan környezet, mint mögöttem. Valamilyen szinten mindenkit a családja határoz meg, és mivel ismerem őt tudom azt is, hogy nem csak azért – azért is – szereti folyton hallani azt, hogy ő mennyire csodálatos, mert egy nagypofájú fasz lenne, hanem mert valószínűleg hasonlókban nem igazán volt része. És sosem mondták el neki ezeket a dolgokat azok, akik igazán számítottak. Engem pedig valahol mélyen boldoggá tett az, hogy talán egy ilyen valaki lehetek a számára, mert nekem is sokat jelentett, amikor mellém szegődött. Mindezt kimondani persze gáz lenne és buzis, de azt már jóval kevésbé bánom, amikor a ribancának vagy a csajának hív. - Van otthon más állat is, nem? – pontosan tudta, hogy mire utalok. Az arcomra lassan kiült egy mosoly. Futólag párszor találkoztam azzal a lánnyal, aki bár külsőleg nagyon hasonlított Braylenre, én ettől függetlenül valószínűleg soha nem lettem volna képes két percnél tovább elviselni. Nem biztos, hogy a lány miatt van mindez, sokkal inkább az én habitusom olyan. Unalmasnak találom azt, ha valaki lejáratja magát azzal, hogy pattog vagy éppenséggel úgy viselkedik a másikkal, mintha a valagából rángatta volna elő az illetőt. Az biztos, hogy az én húgom, ha hasonló lesz, akkor el fogom veretni anyával. Ha jelen esetben nő lennék, akkor én magam is megverném, de mivel a húgom, az anyám, sőt öreganyám is nőnek számít, ezért családon belül sem rúghatom fel azt az íratlan szabályt, hogy nem emelek kezet a lányokra. - Nem mindenben hasonlítunk, de hasonlítunk – némi szemforgatás kíséretében helyesbítettem magamon, ami Brayt minden bizonnyal nagyon élvez. Ő sem egy idióta, tehát minden bizonnyal le tudna tenni többet az asztalra már azzal is, ha csak egy kicsit megerőltetné magát. Sőt, sosem ismerném be a dolgot hangosan, de sokkal kreatívabbnak tartom magamnál, ami miatt jóval tehetségesebb a legtöbb építészmérnöknél. Amit én szorgalommal teszek hozzá, az benne alapból megvan és a lustasága húzza le. - Nem ezt mondtam, csak tudod, hogy egy faszkalap az, aki a tárgyat tartja – jegyeztem meg határozottan – Bármit kitalálsz, lehet az a világ legjobb ötlete is, akkor sem mondaná, hogy te dolgoztál rajta, mert kinézett magának. Ez egyáltalán nem rólam szól, hanem arról, hogy baszogatni akar téged. Azt már nem tettem hozzá, hogy véleményem szerint Bray hagyott magán némi támadási felületet. Egyáltalán nem érezném magam jobban, ha ezt a fejéhez vágnám, meg amúgy sem akarom, hogy felálljon és itt hagyjon. Szerintem idővel ő vagy rájön majd arra, hogy fontos neki ez az egész szak vagy pedig egyszerűen otthagyja. Ezt a döntést neki kell meghoznia. Én nem fogom azt mondani, hogy maradjon, ha ő majd állítja, hogy utálja és el akar menni. Így annyi a dolgom, hogy a közös feladatokban tényleg munkára fogjam őt és segítsek ilyen vagy olyan módon, de bent tartani az egyetemen, amíg ő maga nem határozza el azt, hogy lelép. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy valamennyire próbálom rávenni azért arra, hogy a kettesnél valamennyivel többet letegyen az asztalra, mert az épülős tárgyaknál alkalmaznia kell a tudását és meg leszünk baszva, ha ez nem fog menni neki. Vagyis leginkább ő, de ez jelenleg teljes mértékben részletkérdés volt. - Akkor ezt vegyük ki, igazad van – valahol nekem is be kellett látnom a dolgot. Talán csak én magam sem tudom, hogy mivel lehetne némi lelkesedést verni ebbe a gyerekbe és határozottan túllövök a hülye ötleteimmel a célon. Épp ezért is gondolom azt, hogy kettőnk közül ő lenne a legjobb, ha az ötletekről van szó én pedig szívesebben foglalkozom a dolgok mértani meg számtani részével. Talán a jövőben akkor tudnék érvényesülni, ha közösen nyitnánk vállalatot, ami tervezéssel foglalkozik. - Szerintem részegen is jobban rajzolsz, mint a szakra járók fele. Ha azt nézzük, hogy mennyien kezdtünk annak idején, akkor beszéljünk a háromnegyedüknél is – ebbe magamat is beleszámoltam. Úgy gondoltam, hogy az én kézügyességem az átlagosnál egy kicsit volt jobb, ami miatt nem szerettem papíron sem tervezni. Gépen egyszerűbb volt, de a kurva Columbiának természetesen mindez nem elég. - Szerintem pont akkor lennél a legboldogabb – képtelen voltam nem vigyorogni azon, amit mondott – Mert hazamennél, nekem meg kellene csinálnom egyedül mindent, aztán áthívhatnád Dee-t egy második körre. Nyilván ő azért nem Clary, de a lány annyira mégsem érdekelheti, hogy másokat ne cserkésszen be. - Inkább vegyünk ki valamit – most rajtam volt a sor azon, hogy megrázzam a fejem – Tartsuk a te ötletedet az elejétől a végéig. Kurvára nincs hangulatom felhőkarcolókat tervezgetni, már jó lenne, ha letudnánk ezt a szart és mehetnénk inni. Talán ez volt az a pont, ami mind a kettőnk számára nagyobb motivációt tudott adni. Én sem szerettem a félévzárást, mert az egész egy kikúrt szívatás volt. Magam sem tudom, hogy hogyan menekültünk meg a csúszástól eddig, de az tuti, hogy nagyon rá tudnánk baszni, ha nem raknánk oda magunkat. És akkor még csodálkozik mindenki, hogy alkoholisták vagyunk, amikor ezt másképp nem is igazán lehet már bírni. - Nem volt meg, de nem is az esetem – rántottam meg a vállam – Neked is van olyan lánybarátod, akit nem dugsz, vagy tévednék? Tippekre pedig köszönöm, nincsen szükségem. Én is megoldom, ha arról van szó.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
építészmérnök hallgató
★ play by ★ :
Herman Tømmeraas
★ szükségem van rád ★ :