New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 308 felhasználó van itt :: 16 regisztrált, 0 rejtett és 292 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (535 fő) Szomb. Nov. 23, 2024 3:45 pm-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 7:40 pm-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 5:56 pm-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 5:55 pm-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 5:55 pm-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 5:54 pm-kor
Bradley R. Fitzgerald
tollából
Ma 5:04 pm-kor
Caspian E. Lincoln
tollából
Ma 4:49 pm-kor
Roman W. Hemlock
tollából
Ma 4:47 pm-kor
Sofia Carmona
tollából
Ma 4:29 pm-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Coffee-time – Cass & Amy
TémanyitásCoffee-time – Cass & Amy
Coffee-time – Cass & Amy EmptySzomb. Okt. 12, 2019 10:46 am

the old ladies causing trouble in nursing home
Míg a sarki bisztró általam jól ismert, ennek ellenére minden alkalommal legalább tíz percig megbámult szendvics-kínálatával szemeztem, tagadhatatlanul magamon éreztem egy tekintetet; először azt hittem, Cassia az, aki már neheztel rám, amiért ilyen sokáig kell várnia, mivel eleve is késtem, de aztán felfedeztem, hogy őt túlzottan lefoglalja a mobilja. A sorban mögöttem álló pasas azonban szinte leplezetlenül bámulta a hátsómat; mikor először odanéztem, még némileg bóknak is felfogtam, úgyhogy úgy voltam vele, rendben, elengedem, de már legalább egy perc eltelt, és még mindig bámult. Két gyerek mellett az edzésre fordítható időm szinte nemlétező, úgyhogy jól tudom, ennyire azért nincs jó fenekem.
Hé, seggfejkém! – fordultam meg hirtelen, hogy a fenyegető „anyu-ujjat” rámutatva a fejére olvassak. – Megtenné, hogy nem bámulja a seggem?!
A fickó hirtelen felnézett és elvörösödött. – Én… Én nem…
Nem-nem-nem, na persze! Láttam, hogy bámult! És csak hogy tudja, annál, hogy szemérmetlenül megbámulja egy nő testét, kvázi egy darab hús vagy egy tojásos-szalámis szendvics szintjére zsugorítva le a személyét, csak az pofátlanabb, ha mindezt még le is tagadja!
Már több vendég is felénk fordult, a pasas pedig kezdte kényelmetlenül érezni magát a boltban kapható öltönyében. Ránézett a partnerére, aki ekkor tért vissza a mosdóból, és megköszörülöte a torkát. – Rendben. Tényleg néztem…
Na, ugye megy ez?
…de pusztán azért, mert egy kocka csoki ragadt a nadrágjára…
Ezen megdöbbenek. – Mi? Hogy… – Kifordítom a felsőtestem, a nadrágom ülepének anyagát pedig az ujjaim közé csippentve húzom magam felé, hogy jobban lássam. És tényleg ott van; egy félig elolvadt, harapásnyommal is díszített csokoládédarab. Érzem, hogy hirtelen homloktól zokniig pirulok, a kedd délelőtti, gyér közönség pedig immár felém fordítja vádló tekintetét. Nem tehetek mást, minthogy kihúzom magam, megköszörülöm a torkom, és úgy teszek, mintha semmi sem történt volna, és abszolút a helyzet magaslatán volnék. – Nos. Ez esetben olybá tűnik, hogy tartozom egy bocsánatkéréssel…
A fickó felesége horkant egyet, aztán odébb rángatja a pasast, bevágva elém a sorba. Nem hibáztathatom. Kínosan ügyelve arra, hogy egy másik emberrel se vegyek fel szemkontaktust, szinte cincogva kérek ki egy duplasajtos melegszendvicset, szalonnás rántottát meg egy nagy bögre dupla eszpresszót az asztalhoz, ahol ülünk Casszel, majd sarkon fordulok, és visszasietek a helyemre. Közben persze elveszek egy szalvétát az egyik üres asztaltól, és feltűnés nélkül próbálom megvizezni a kint lévő kancsó vízben, hogy aztán eszeveszett dörzsölésbe kezdjek a csokifoltnál.
Szóval a’sszem másik törzshelyet kell keresnünk magunknak, mert soha többé nem jöhetek ide vissza – jegyzem meg, továbbra is fültövig vörösödve, ahogy végül leülök a padra Casszel szemben a bokszban. Teszek még két kétségbeesett próbálkozást a nadrágom megmentésére, de végül összegyűröm a szalvétákat, és az asztalra dobom. – Hihetetlen. Felnőtt nő vagyok, és úgy nézek ki, mint aki a gatyájába csinált… Tudtam, hogy Logan csokit rejteget az ágyában, de azt hittem, az összeset elvettem tőle!
Sóhajtva kezdem gyűrögetni és tépkedni a szalvéta sarkát. Van egy dolog, amit el szeretnék mondani neki, de… Mégsem olyasmi, amit csak úgy, feltűnés nélkül lehet világgá kürtölni, amúgy köszönés helyett. Alig értünk ide, még a kávénkat sem kaptuk ki, úgyhogy igazán várhatok még a dologgal, főleg, hogy mikor hétvégén felhívtam őt, és megkérdeztem, mikor tudnánk összeülni, azt mondta, neki is lenne valami, amiről beszélni szeretne.
Tony vette, persze. Columbiai csokoládé, azt mondta, az nem édesség, hanem „gourmet élvezet” – mutatom a levegőben a macskakörmöket – , ezért igazából nem szegik meg vele a „hat után nincs soki” szabályomat. Ugyanezt mondta a fehércsokira is, mivel abban nincs kakaóbab, aztán arra mentem haza, hogy Logan összekente vele az előszoba falát. Pedig a fal is fehér! – Megcsóválom a fejemet. Gondolom, az ilyesmi Cassiának sem idegen; jó, hát neki nincs a gyereke mellé még egy nagyra nőtt, harminc pluszos másik is, de… – Nem értem, miért gondolja, hogy felülbírálhatja a nevelési elveimet, ha egyszer nagyrészt az országban sem tartózkodik. Egyszerűen annyira…!
Artikulálatlan hörgést hallatok, ahogy a levegőben gyűrködve a szalvétát illusztrálom, milyen szívesen tépkedném le néha azt a jóképű arcát is a fejéről.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: Coffee-time – Cass & Amy
Coffee-time – Cass & Amy EmptyVas. Nov. 03, 2019 10:44 pm

Amy & Cass
❝ BAD MOMENTS DON'T MAKE BAD MOMS.
Amint Amy elsétál a pult felé, hogy rendeljen magának, újra kézbe veszem a telefonomat, mert mióta megérkezett, és leült velem szemben, már legalább kétszer zizegett a készülék, az asztal lapját is megrezegtetve. Nem mondhatnám, hogy szokásom volna társaságban is egyfolytában a kütyüt nyomkodni, és most sem ez a szándékom, de ez többé-kevésbé vészhelyzet. Tyler tudományos projektje egyszerűen kikészít. Ugyan mit értek én az áramkörökhöz meg hasonlókhoz? Ha valamikor tanultam is ilyesmit, az már olyan régen volt, hogy igaz sem volt. Ráadásul Havannában a krumplit megenni szokás, nem pedig játszani vele. Főleg nem abban a szegény városrészben, ahonnan én jövök. Egyébként Halloween-i kosztümöt összeeszkábálni, vagy színpadi fellépéshez ruhát varrni, az még részemről oké, együtt tanulni és énekelni a „Hegedűs a háztetőn” dalait a fiammal még szórakoztató is, sütivásárra sütit készíteni... hát nem mondom, hogy az én áfonyás pitém minden csodamami csodasütijét kenterbe veri, de azért odateszem magam, amennyire tudom, és nem hiszem, hogy szégyenben maradnánk. Na de burgonyából áramkört csinálni, vagy tűzhányót újságpapírból, ami mindenféle kémiai izét köpköd ki magából... Lehet, hogy ez valakinek sima liba, de az én képességeimet meghaladja. Mindenkinek megvannak a maga határai. A fizika meg a kémia nem az én asztalom. A műszaki dolgok meg pláne nem. Hiába az okos tutorial videók youtube-on, egyszerűen nem akar világítani az a rohadt villanykörte, nem és nem. Ezekhez a feladatokhoz azért, mi tagadás, néha jól jönne egy pár férfi kéz. Meg agy.
És ezzel vissza is kanyarodtunk a sürgős üzengetéseimhez. Végső kétségbeesésemben már az öcsémet, Santit zaklatom, hogy segítsen, adjon tanácsot, vagy egyeztessünk egy időpontot, amikor kamerán keresztül végigasszisztálhatja a feladatot, és elmagyarázhatja végre, mit rontok el. Csak hát még ezt sem annyira egyszerű megszervezni valakivel a világ másik feléről. De legalább hajlandó segíteni, legalábbis megteszi, ami tőle telik. Már hosszú üzeneteken keresztül magyarázza is, mit hogyan kellene, bár ezt így látatlanban egyelőre nemigen fogom fel. Az viszont megnyugtató, hogy legalább egyikünk kapiskálja a dolgot. Reméltem, hogy így lesz. Tinikorunkban ő is és Raf is folyton annál a zűrös haverjuknál lógtak, akiknek autószerelő műhelyük volt. Annak a kissé balhés időszaknak pedig valahol meg kellett térülnie.
Épp azt fogalmazom meg az öcskösnek, hogy majd csak később tudom a valóságban is kipróbálni a tanácsait, amikor a közelben egy kisebb összeszólalkozás alakul ki, amire azonnal felkapom a fejem. Amy épp leharapja valaki fejét, elsőre úgy tűnik, hogy teljesen jogosan. Aztán én is megpillantom az említett darab csokoládét, és a szám elé kapom a kezem, hogy visszafojtsam a nevetésemet. Már csak anyai szolidaritásból sem tehetem, hogy kiröhögöm. Ő mindannyiunk helyett áll most ott így. Mármint akár én is lehetnék, akinek valamilyen ragacsos maszat tapadt a fenekére, ha épp nem csoki, akkor gyurma, vagy valamilyen ocsmány bogár, mert Tylernek mostanában az a mániája, hogy bogarakat gyűjt. Gondolom mondanom sem kell, hogy az őrületbe kerget vele. Először valamilyen biológiai projekt miatt kapták ezt a feladatot, de ő azóta sem hagyott fel ezzel a csodás és szórakoztató hobbival. Már három-négy befőttesüvegben is ott sorakoznak a kis állatkái az éjjeliszekrényén, én meg kis híján sikítófrászt tudnék kapni, valahányszor mozogni látom belül valamelyiket. De milyen anya lennék, ha önös érdekből meg undorból kivágnám mindet, és ezzel letörném a fiam biológia iránti újdonsült érdeklődését? Nem költői kérdésnek szántam. Milyen anya lennék? Vajon örökre megutálna a gyerekem?
- Ugyan! Anya vagy! Ezek nálunk mindennapos dolgok. Vállald büszkén, hogy ilyen édes hátsód van – vigyorgok Amy-re vicceskedve, de vigasztalóan – vagy legalábbis annak szánom –, amikor visszatér az asztalunkhoz. - Ne gondold, hogy én jobb vagyok. Tegnap konkrétan az arcomba robbantottam egy krumplit. De ne is kérdezd, hogyan, mert... ha tudnám, akkor nyilván áramkört csináltam volna belőle, és nem pedig mini terroristát nevelek a fiamból házi bomba gyártási technikák kikísérletezésével – vonom meg a vállam egy nagy sóhajjal. Persze Tyler odavolt a mutatványért, nem meglepő.
Amikor ilyen történeteket hallok, mint amit most Amy mesél az exéről, mindig kicsit nyugodtabb vagyok a gondolattól, hogy nekem nincsenek ilyen gondjaim, és már-már elhiszem, hogy férfi nélkül valóban egyszerűbb. Bár tekintve, hogy milyen terveket is szövögetek titokban Tyler apjának felkereséséről, ez akár rövidesen változhat is.
- Mintha lenne egy harmadik gyereked is – húzom el a szám végighallgatva őt. - És gondolom Emma meg Logan a távollétében is imádják, mert vele minden olyan laza... Ez biztosan nem könnyű neked – teszem hozzá megértően.
- Gyakran szokta őket elvinni magával a kiruccanásaira? - Az igazi kérdés az, mennyire meri őket elengedni egyedül? Tony-t nem ismerem személyesen, csak elbeszélésekből, de azok alapján elég felelőtlen alaknak tűnik.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Coffee-time – Cass & Amy EmptyHétf. Nov. 04, 2019 10:57 pm

Nincs rosszabb érzés annál, mint mikor épp belemerülsz egy vitába, majd a közepén rájössz, hogy igazából nincs igazad. Jó, persze, van rosszabb, világméretű katasztrófák, afrikai éhezés, a Kínai-Japán konfliktus lőporoshordó jelenléte, azok a játékok a nagyszülőktől karácsonyra, amikkel bármiféle „zenei” hangot lehet megszólaltatni, és a gyerek a világért le nem rakná… Szóval, igen, van rosszabb. De Amy McCoy életében, ahol minden a határozottságról és időbeliségről szól, a bronxi fél-Hipster negyedben (ami még pont elég „dzsentrifikált” ahhoz, hogy már ne legyenek bandaháborúk a focimeccsen, de még nem eléggé, hogy kinézzenek, ha nem egykerekűn közlekedsz), egy kávézó közepén ezen a szép, kedd délelőttön… Most nem létezik rosszabb szituáció.
Az egész fejem ég. Mindig is utáltam kínos helyzetekbe kerülni; persze, nyilván senki sem élvezi, de vannak olyan emberek, akiknek egyszerűen megvan a megfelelő habitusuk ahhoz, hogy rögtön kivágják magukat, nem pedig egy nagyon kínos „…”-ot hagyjanak a levegőben lógni. Az olyanok, mint a férjem, megvan a megfelelő aurájuk ahhoz, hogy eleve ne is váljon kínossá a helyzet. Mármint, én egyszer elfelejtettem, hogy feltúrják a parkolót a munkahelyemnél, és szerda reggel kilencig el kell állni onnan. Természetesen én voltam az egyetlen gyökér, aki ott hagyta a kocsiját, és mire észrevettem a bakit, addigra már elkezdődtek a munkálatok… Szóval körbeásták szegényt. Én pedig egy hónapig metróval jártam, mert nem voltam hajlandó felvállalni, hogy igen; én voltam ez a szerencsétlen.
Tony egyszerűen odasétált volna, röhögött volna egy jót a munkásokkal, és lenne egy vicces sztorija, amit elmesélhet. Tőle nem is vár mást az ember. A karót nyelt, mindig pedáns s másokat őrületbe kergető munkamániás szuperanyu? Nekem nem szabad hibáznom. Egyszerűen nem megengedett. Ennyire zavar a gépezetbe került porszem, avagy a nadrágom fenekére kenődött csoki. Még Cassia bíztatása sem segít túl sokat, de azért kissé könnyít a lelkemen, hogy megért, ráadásul nem egyedül vagyok. Ketten együtt szívni mindig sokkal kevésbé gáz. Ez azt jelenti, hogy lúzer vagy, de legalább nem magányos.
A végén azt hiszem, flörtölsz velem – ráncolom rá az orrom. Gyorsan lehervad a vigyorom, és a fejemet ingatva kapargatok egy foltot az asztalon, amit csak én látok. Meg gyűrködöm a szalvétát. A rövid kis anekdotát azért megmosolygom. És egy egészen kicsit kinevetem. El tudom képzelni Cass döbbent arcát, ahogy az arcába robban a krumpli…! – Csak nem a sulis projekt? Nekem nagyon bejött. Finom főttkrumpli illat volt… De ne csapjon be. Még nem főtt meg.
És szeretném azt mondani, hogy erre Logan jött rá… Szerencsére nem eskü alatt kell vallanom róla.
Ha gondolod, szívesen segítek. Olyan jól megy nekem a szereplés a Tudományos Héten, hogy szinte érdemes lenne ezzel foglalkoznom a való életben – vigyorgom. Rendben, lehet, hogy egy szódabikarbóna vulkán nem épp olyan, mint a tettes és az áldozat helyzetének pontos megállapítása a vércseppek szóródása alapján, de azért… Előbb-utóbb minden lebontódik atomi szintre, és ott kezdődik a mágia, ez a lényeg. Nem véletlenül volt A Hangya a kedvenc Marvel-filmem az utóbbi időben. – Elég durva belegondolni, nem? Ez a sok házi… Nem is a gyerekek csinálják meg. A szülők versenyeznek egymással. Mintha nem lenne amúgy is millió dolgunk – rázom meg a fejem. Minden a szülői imázsról szól, és ez valahol érthető; a természet vagy környezet? pszichológiai kérdéskörben, a konkrét kémiai elborultságot leszámítva, abszolút amellett vagyok, hogy egy embert a környezete befolyásol a fejlődésében. Szóval ha jó a gyereked, az neked köszönhető; ha egy értetlen, idegesítő kis harapós görcs, akkor valahol nagyon elbasztad, anyukám.
És nem csak azzal tudod egy életre befolyásolni, hogy mellette vagy, és vagy jó irányba tereled, vagy hibázol néha; a hiány is épp olyan feltűnő. Van, aki megharagszik ezért; az én gyerekeim viszont mindig úgy várják az apjukat, mint a Messiást. És számtalan alkalommal pont olyan sikertelenül is jósolják meg az eljövetelét, mint Jehova Tanúi. – Hát persze. Tudod, aki nincs ott mellettük esténként, az nem is lehet olyan álnok boszorkány, hogy elküldje őket fogat mosni lefekvés előtt. Vagy nem hagyni, hogy a lábukkal próbálják megenni az ebédet, mint a gorillától látták az állatkertben… – Már csak a szememet tudom forgatni. Na jó, nem, igazából még mindig van egy perzselő harag és némi csípős, gerincborzongató féltékenység a lelkemben iránta, amiről reméltem, hogy majd eltűnik… De az még nem most lesz. És igazából szeretek ebbe kapaszkodni.
Pff, ugyan – horkantok fel. – Tony olyan, mint valami hurrikán. Akkor jön, mikor ő úgy gondolja, ha már elindult, akkor is útvonalat változtathat, aztán mindent romokban hagy maga után. Már ha egyáltalán odaér. – A nem túl lelkes, kávét egyelőre minden bizonnyal nem ivó pincérsrác letesz elénk két csészét, úgyhogy udvarias, na jó, elég kényelmetlen mosollyal nézek fel rá, ő meg összevonja a szemöldökét. Én azt hiszem, mosolygok; de igazából általában mindig kiderül, utólag, hogy olyan fejet vágok, mint aki gyilkolni készül, úgyhogy szó nélkül hagyom az ő modorát.
Borravalót viszont tutira nem kap.
Emma szerintem azt hiszi, én kardoskodtam amellett, hogy ne fele-fele arányú legyen a megosztott felügyeleti jogunk, és nincs szívem elmondani neki, hogy az apjuk igazából nem is akarta őket. Mármint, érted, nem is adtam volna oda, nyilván! – mutatok rá a kávéskanállal, mielőtt elkezdeném kevergetni bele a barnacukromat. – De azért… Szóval meglepett vele. Persze, tényleg olyan, mint egy harmadik gyerek, nem csoda, hogy nem akar felelőséget vállalni se. Hogy miért mindig ilyenek a férfiak?
Magamban mérgelődöm csak, ez egy olyan kérdés, amit évezredek óta nem tudunk megválaszolni. A legközelebb talán a Pedig jó ötletnek tűnt sorozat jutott. – De a végére én maradok a rosszfiú, aki soha semmit nem enged… Bezzeg apa…! Apának azt is elmondhatjuk, mi a titkos instagramm-fiókunk neve. Tudtad, hogy van ilyen? A ”finsta”? – Szemöldökeim a homlokom közepére ugranak, ahogy nekiszegezem a kérdést Cassiának. – Fakte insta”. Olyan képeket posztolnak, amiket csak a legközelebbi barátaiknak mutatnak meg. És közben van egy kedves és barátságos verziója, amit anyunak is megmutatsz, ha megkérdezi, mit babrálsz a telefonoddal… Nevetséges. Nem arról van szó, hogy mániákusan magamnál kell tartanom az irányítást, vagy hogy mindig mindent jobban tudok nála… De, igenis, ő csak egy kislány, én vagyok az anyja, úgyhogy mindent jobban tudok, és ezért irányíthatok is!
Olyan mérgesen iszom bele a kávémba, mintha az tehetne mindenről.
Hidd el, Cass: áldd meg az égieket egy nagy Hallelujah-val, amiért Tyler fiú. Mindegy, mit mondanak arról, milyen rosszak a fiúk, a lányok mindenen túltesznek. Ők agyafúrtak is – kocogtatom meg a halántékom. – És ami még rosszabb: azt hiszik, okosabbak nálad.
Ez már egy nyugodtabb korty a nevetségesen drága kávéba, így már az aromáját is értékelni tudom. Végül bocsánatkérően felsóhajtok, és megrázom a fejem. – Ne haragudj. Mindig csak panaszkodom, pedig neked sem egyszerű… Szóval mi a nagy helyzet? Minden rendben veled?

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Coffee-time – Cass & Amy EmptyPént. Nov. 08, 2019 7:12 pm

Amy & Cass
❝ BAD MOMENTS DON'T MAKE BAD MOMS.
Amy kis incidense a pultnál pillanatok alatt visszaránt a telefonom képernyőjének fogságából, és bár a jelenet valóban kínos és mosolyogtató, de abszolút át tudom érezni. Különben is, egy átlagos barátnős találka anyukák között milyen lenne ilyen cikisebb momentumok nélkül? Nem az igazi, ugye? Amúgy is már hozzá vagyunk edződve, egyszerűen muszáj is. Jó, nyilván akkor sem lennénk ilyenkor szívesen egymás helyében, de attól még próbálhatom meggyőzni Amy-t arról, hogy ez tök rendben van.
- Hát figyelj, ha a másik csapatban játszanék, én simán rád hajtanék. Efelől ne is legyen kétséged – vigyorodom el, mielőtt megosztanám vele a saját legutóbbi szerencsétlenkedésem rövid, de velős történetét.
- De igen, pontosan az. A sulis projekt – ismerem el olyan tekintettel, amiből hamar rájöhet, mi a véleményem az egészről, és milyen égtáj felé küldeném Tyler tanárát a feladatával együtt. - Az ilyesmi nagyon nem az én asztalom. Mondjuk ha az lenne, akkor először a kocsimat tanulnám meg önállóan megszerelni, mert lassan tényleg többet költök a javíttatására, mint bármi másra – sóhajtok a szemeimet az égnek emelve. Persze nincs ezen mit csodálkozni, az egy öreg tragacs volt már akkor is, amikor megvettem. Jó, hát azon az áron amúgy is legfeljebb egy talicskát vehettem volna újabb állapotban, de mégis. Komolyan kifizetődőbb általában a tömegközlekedést használni, csak hát vannak azok a helyzetek, főleg az én rohanó életemben a munka, a gyerek, meg a kosárlabda csapat mellet, egyedülálló anyaként, amikor létszükséglet, hogy legyen egy négykerekűm is, lehetőleg ne a kőkorszaki, lábbal hajtós. És ne folyton a szerelőnél vagy a mélygarázsban parkoljon, használhatatlan állapotban.
- Értem. Mert amúgy a munkádban nincs is semmi tudományos... – hümmögök bólogatva, széles mosollyal. - Egyébként igen, nagyon hálás lennék a segítségért – váltok egy kicsivel komolyabbra. - Még fizetnék is érte. Például egy egész tál lasagne-val. Vagy citromos pitével. Választhatsz is – nevetem el magam a gondolatra, hogy anyák között milyen komoly alvilági üzletelések is folyhatnak néha a gyerekek szebb jövője érdekében. A mama-maffia.
- Ez szerintem nem véletlen. Mármint direkt csinálják, hogy ennyire bevonnak bennünket is, bár tényleg őrület ezzel az egésszel folyamatosan lépést tartani. A felsőbb tagozatokban is így megy? - kérdezem, hisz neki már van egy nagyobb lánya is, a fiúk meg ugye csak most kezdték a sulit. És én még egy kis naivitással hagyom magamat reménykedni, hogy azért idővel meg akarjuk tanítani ezeket a gyerekeket önállóbbnak is lenni, nem mindent anyával és apával csináltatni. Vagy csak az egyikkel, ha nincs a másik.
- Ah, te jó ég! De pont ezek mutatják, hogy a pasi még tényleg nem nőtt fel. Valószínűleg nem is fog soha. Az a tapasztalatom, hogy a „férfiak” - rajzolok idézőjeleket a levegőbe – nagy része örökre kölyök marad. Nem egy ilyet látok rendszeresen munka közben is a bárban. És valamilyen számomra egészen érthetetlen módon az ilyenek vonzzák a legtöbb csajt. Bár tény az is, hogy a vonzáskörükbe többnyire szintén ilyen éretlen csitrik tartoznak. Vagy én volnék már ennyire öreg? - Esetleg csak simán kiábrándultam már a balfékekből, és elég a saját gyerkőcömet nevelnem.
- Fake insta? - vonom fel a szemöldököm. - Amennyire én tudom, Tylernek még igazi sincs, de azt hiszem, jobb lesz a körmére néznem. Amúgy is, mi a francnak egy hat évesnek ilyesmi? Édes istenem! - sopánkodom a gondolatra is. Még a tinik esetében talán értem, de az ilyen tíz év alattiak? Miért nem labdáznak még, vagy fogócskáznak, vagy legóznak, vagy... tudomisén?
Amy a lányokkal kapcsolatos észrevételére elnevetem magam. Sajnos érdemben nem tudok semmit hozzátenni, mert semmi tapasztalatom nincs, de valószínűleg igaza lehet. A nők bonyolultak, ezt mind tudjuk. Miért is lenne velük egyszerűbb gyerekként?
- Engem nem zavar. Panaszkodj csak, ha jól esik. Tudod, hogy szívesen hallgatlak. Ezeket a dolgokat néha muszáj kiadni magunkból. - Végül is addig sem kell a saját problémáimmal foglalkoznom, amíg rá figyelhetek. De ha már szóba kerültek... - Az őszinte választ szeretnéd, vagy a kozmetikázottat? - A mosolyom ezúttal kicsit erőltetettebbre sikeredik, ahogy előre hajolva félig az asztalra könyökölök, majd magam is kézbe veszem a csészémet, remélve, hogy a tartalma már nem fogja megégetni a nyelvemet.
- A helyzet úgy áll, hogy ennyire vagyok attól, hogy kitegyenek az országból – közelítem egymáshoz a mutató- és hüvelykujjamat, mutatva, hogy mennyire. Aztán egész nyugodtan kortyolok a feketémből, és a csésze felett megemelt szemöldökkel nézek fel Amy-re. Még majdnem el is hiszem én is, hogy mennyire nem idegesít fel a gondolat.

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Coffee-time – Cass & Amy EmptyCsüt. Nov. 14, 2019 11:11 pm

Te is tudod, hogy azt az autót már a roncstelep se venné be, legfeljebb, ha fizetsz nekik. Nem is értem, hogy mered arra bízni a fiad épségét – csóválom meg a fejem. – Hidd el, ha annyit tudnál a fizikáról, mint én, már rég biciklire váltottál volna. Vagy a zsebedben hurcolnád Tylert, mint egy kenguru. – Habár a szavaim szigorúnak hathatnak, azért mosolygom, nem csak kínomban, hanem mert Cassia ragaszkodása ahhoz a tragacshoz már-már szívmelengető. Ostobaság, és nem is túl praktikus, de azért értékelem a szentimentalizmust.  A biztosítója valószínűleg kevésbé. Meg sem merem kérdezni tőle, hogy mennyit fizet évente; a végén kijelenti, hogy nincs is olyanja.
Határozottan bólintok a válaszára. – Rendben, akkor ez egy randi, köztem meg a vulkán között. Te leszel a csodaszép segítőm, vagy Tyler? Csak azért kérdem, hogy fehérbort hozzak, vagy almalevet. – Próbálom, de valószínűleg nagyon rémesen leplezem, hogy büszke vagyok magamra, amiért segíteni tudok neki. Nem arról van szó, hogy Cassia butább lenne nálam, csak máshoz ért. Például az emberekhez, meg a baseballhoz. Szeretek hasznos lenni, bár ezt sokan egyszerű önhittségnek gondolják; Cass is ritkán fogadja el a segítséget, de az nem is annyira a büszkeségéből fakad, az csak a felszín, valójában pedig nem szeret mások adósa lenni. Engem nem zavarna az adósság; de tudom, hogy hülyén venné ki magát, ha nem lennék elég erős, okos és ügyes ahhoz, hogy mindent megoldjak, ezért nem engedhetem meg magamnak a segítségkérést. Mert fennhangon szoktam hangoztatni, mennyire erős, okos és ügyes vagyok.
Ezért utálnak annyian.
Hjaj, mamacita, ha azt hitted, majd egyszerűbb lesz, akkor el kell keserítselek – nyúlok át az asztal felett, hogy látszólag sajnálkozó arckifejezéssel (de csak azzal a mű, túljátszott fajtával) paskoljam meg a karját. – Bár persze, én nem tudom. Emma nagyon lelkesen tesz úgy, mintha mindent meg tudna oldani nélkülem, sokkal jobban… Már nem is engedi, hogy segítsek neki a projektekben. És nagyon nehéz megmondani, azért, mert tényleg egyedül akarja csinálni, vagy zavarom, vagy mert igazából a haverjaival akar lógni az iskolaudvaron.
És ezzel el is értünk a „finsta” témájához.
A tinik szeretik azt hinni, hogy a felnőttek nem értik őket, és bár fáj elismernem, Emma a maga tíz évével bizony kezdődő tini; a legrosszabb fajta. Elvileg ennél csak a tizenkét évesek rosszabbak. A valóság viszont az, hogy értjük, mit csinálnak és miért, mi is átéltük, csak szerettük volna azt hinni, hogy majd a mi gyerekeink jobbak lesznek. Elvégre, sokszor csak a szerencsén múlott, hogy nem lett baj. Valahogy tizenévesen nem aggasztott az, hogy mondjuk hazafelé elrabolnak az utcán, vagy a helyes srácról kiderül, hogy drogfüggő állat, aki engem is be akar Ginázni… És nem csak azért, mert nem itt nőttem fel. New York persze megkeményít, de most másra sem tudok gondolni, ha a gyerekek nincsenek velem, minthogy miféle borzalmakba futhatnak bele. Pedig én aztán nem vagyok az a jó anyatípus; az Cass. Én inkább olyan… fura nagynéni alapanyag vagyok. De Tony annyira akarta, hogy voltam elég hülye hozzá. Duplán.
Hát, Tony egészen biztosan egy éretlen kis kölyök, férfitestbe zárva. A gond az, hogy nagyon, nagyon dögös férfitestbe zárva… Tudod, még olyan izéje is van. Az a V-alakú… – mutogatok a saját ölemben, egészen félreérthető mozdulatsorral, amitől egy szomszéd asztalnál ülő néni-koszorú, felháborodva el is fordul. Pedig biztosan nem csak gyermeknemzés céljával duhajkodtak ám! Még a porcfájdalom meg a csípőprotézis előtt. – Attól minden okos nő csitri lesz. Ez a természet nagy bemutatása felénk. A női nem fizikumában, képességeiben, tűrőhatáraival egyértelműen magasabb rendű a férfinál. Úgyhogy kellett valami kis gikszer, hogy akarjunk párosodni velük. Így isten a nyolcadik napon megteremté vala a hasizmokat! A kedvenc részem a Bibliában.
Persze, ennyire leáltalánosítani a dolgokat igencsak merész, sőt, néplázító, és a feminizmus (az igazi, nem pedig a feminazizmus) úttörőjeként muszáj vagyok magamat felpofozni, legalább mentálisan. Tony jó ember, csak megbízhatatlan. De az efféle női traccspartiknak megvannak a maga szűrői; kicsit olyan, mintha még gimibe járnánk, csak pónis pizsoma helyett épp egy kávézóban. Ha valaki, akkor ráadásul Cass nagyon is jól tudja, milyen bonyolult is volt a mi kapcsolatunk Tonyval; annak idején az egyedülálló szülős csoportban elég hamar egymásra találtunk a hasonló szituáció végett.
A kérdésére a vállamat vonom meg. Kissé talán bűnösnek is érzem magam. – Annak idején megesküdtem, hogy egyikőjük sem kap laptopot meg telefont meg ilyesmiket, míg nem lesz kötelező az iskolában. Elvégre, mi is felnőttünk nélkülük, nem? De aztán rájöttem, hogy muszáj telefont adnom nekik, ha bármi lenne… Tudod. Aztán persze rá kellett jönnöm, hogy a többi gyereknek meg van mindenféle kütyüje, és kinézik őket, ha nekik meg nincs. – Húzom el a szám. Nagyon rossz érzés a társadalomra fogni, hogy nem tartottam magam az elképzeléseimhez, pedig még mindig vallom az igazukat. De azt sem akarom, hogy emiatt kevesebbnek nézzék őket, vagy ami rosszabb, Ők érezzék magukat annak.
Hát, egy hete voltam kozmetikusnál, úgyhogy tudom, annak mi az ára – dőlök kissé hátra. Ezek szerint nagy dolog lehet. Remélem, nem ment bele, hogy azzal a gyökér Carlosszal randizzon. A pasas nagyon hajtott rá, ennél látványosabban nem is járhatott volna folyton oda a pulthoz, és biztos az ő kockái is rendben vannak, de az agya helyén sincs nagyon más, mint kocka. – Úgyhogy a teljes, szőrös igazságot rendelem.
Amiről nem sejtem, hogy annyira komoly, mint amennyire. Először, mikor kimondja, nem is igen fogom fel, csak tovább vigyorgok. – Viccelsz, ugye? – kérdem, és még egy rövid nevetés is kiszökik belőlem, hiába próbáltam visszatartani, szoktam azzal viccelni, hogy egyszer még visszaküldik abba a dzsungelbe, ahol született, meg hasonlók, de ezek csak ártatlan tréfák, és meg se fordult a fejemben… De nem viccel. Elkerekednek a szemeim, ahogy olyan hirtelen dőlök előre, hogy majdnem meglököm a kávéspoharamat. – Mit jelent pontosan az az „ennyire”? Megkaptad az első felszólítást, van még pár hónapod, vagy…?
Hirtelen minden olyan jelentéktelennek tűnik, ami velem történt. Mármint, az egyetlen dolog, amiben biztos szoktam lenni, az az, hogy itt vagyok – mi van, ha ezt is kihúzzák az ember talpa alól? – Jesszus, baba… Akarod, hogy feleségül vegyelek? Már legális – szólalok meg hirtelen, bár tudhatnám, hogy ez itt most nem a viccek ideje. – Hirtelen nem is tudom, hogy mit… Mármint…
Olyan elveszett vagyok, mint mikor valaki csak úgy megjegyzi, hogy meghalt valakije. Sose tudom, hogy reagáljak; nem tudok jól vígasztalni. – És most mit fogsz tenni? Harcolsz ellene? Vagy már késő fellebbezni? Tudod, hogy ha bármiben tudok segíteni…!

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Coffee-time – Cass & Amy Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Coffee-time – Cass & Amy
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Coffee time
» Blake & Cass - Hey boi
» Long time since the last time - Levi & JJ
» Coffee & trip
» Need more coffee - Victor && Allegra

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: