The key to abundance is meeting limited circumstances with unlimited thoughts
Karba font kézzel ülök Massimo mellett az anyós ülésen, arcomra cinikus grimasz kúszik, égszínkék pillantásomból a dac süt. Unokabátyám a kormányon dobol a középső ujjával, miközben engem méreget. Azt hiszem ideje az apámat beutaltatnom egy elmegyógyintézetbe. Éppen Riccel egy fontos ügyfélhez indultunk volna. Igen, annak ellenére minden átkozott nap bejárok abba az átkozott ügyvédi irodába, apám barátjához, hogy megtanítson az ügyvédi szakma rejtelmeire. Igen... annak ellenére, hogy képes volt velem megöletni az aktuális pasimat velem! Csak azért mert nem tartotta megfelelőnek; mert bizonyos szempontoknak nem felelt meg. Mondjuk nem volt olasz, és nem volt a maffia tagja sem, csak egy mezei tanár volt egy kis hírű egyetemen. DE kérdem én, miért akkora probléma ez neki? Egyszer csak az iroda ajtajában megjelenik az unokabátyám, és nemes egyszerűséggel közli velünk, hogy vele kell mennem, ugyan is van számomra egy feladata! Igen hamar öntött el a pulykaméreg, kábé.... két másodperc alatt... -Mi az, hogy apámnak feladata van a számomra? Először is, akkor az apám vegye a fáradságot, hogy minimum felhív telefonon, és ott megkér esetleg.... nem pedig...- kezdenék ellenkezni, de ekkor Massimo megragadja a kezemet, meglep az erőszakossága, eddig soha nem bánt így velem. Gondolom apám befenyíthette a hűséges kutyáját.... -Lia, minden tetteddel az apádat gúnyolod, szerinte az Alvilágban nem tudják, hogy mindent megteszel, hogy apád orra alá borsot törj? Gyenge láncszem vagy és ezzel gyengévé teszed őt. Nem csak a többi klán akar leszámolni vele, tudod hány olasz szeretne apád helyébe lépni? És ha nem tudja megszerezni a pozíciót úgy, hogy a veje lesz, hát más eszközökhöz folyamodik. Így ha arra kér, hogy menj el egy üzleti találkozóra elmész. Ideje végre megtanulnod mindent, hogy ha férjhez mész te befolyásold azt a barmot és nem fordítva. Egy Caselli vagy!- mérgesen rántom ki magam a fogságából. Pár másodpercig csak bámulunk egymásra, az öreg Marino meg sem mer szólalni, veszek egy mély levegőt, mielőtt megszólalnék... -Nem kér parancsol, de nem fogok neki ugrándozni, nem az embere vagyok a lánya. Ez az első és utolsó alkalom, elmegyek, de tudod jól és ő is, hogy nem fogok ugrálni nektek, így is... ti öltétek meg a pasimat, szóval....- még be fejezni sincs időm a mondatot, mert már indulunk is a kocsihoz... Nem tudom mire várunk, vagy Massimo mit is akar tenni, vagy, hogy egyáltalán mit várnak tőlem, eddig... nem hogy nem voltam ilyen megbeszélésen, de még csak nem is izgatott a dolog. -Kérlek ne baltázd el Bella, csak szerezd meg ezt az üzletet, és... apád büszke lesz rád, - azzal próbálva oldani a feszültséget rám kacsint. -Tudod marhára unnom, hogy nőként akármit teszek kevés, hogy apám büszke legyen rám. Elvégeztem kitűnő eredménnyel az egyetemet, most Marinonak melózom, hogy ő is taníthasson... még az a lotyó is rávett, hogy megöljem Dylant, pedig csak annyi bűne volt, hogy engem akart, de semmi sem elég neki. Bezzeg, ha férfi lennék, már azzal büszke lenne rám, ha megszülettem volna.- sziszegem neki mérgesen. -Jajj, Liv ne légy nevetséges, mindketten tudjuk, hogy azt a mitugrászt csak azért szemelted ki magadnak, mert a bácsikámat akartad idegesíteni.- azzal kiszáll az autóból. Veszek egy nagy levegőt, ez nem jelenthet mást, minthogy... kiszállok én is. Látom ahogy unokabátyám a mögöttünk parkoló kocsinak int. Négy testőr közül kettő kint marad őrködni, kettő viszont be fog jönni velünk a fotószalonba. Olyan helyet választottak ami közömbös mindkét fél számára. Hogy apám miért egy francia nővel akar üzletelni ki tudja... nem vagyunk rasszisták annyira, de apám alantasnak tartja a többi nemzetet, és ezt az életszemléletet nevelte belém is. Valahogy le kell majd küzdenem, ha nem akarom, hogy tovább szórakozzon apám velem.... be fogom bizonyítani, hogy képes vagyok rá, elvégre egy Caselli vagyok én is, minden olyan becses és nem becses tulajdonság meg van bennem is, ahogyan apámban. Bár benne inkább csak nem becses tulajdonságok, ami azt illeti. Felkapom a fekete zakómat, megigazítom a fehér ingem, ami ízlésesen be tűrve a szintén éj fekete kosztümszoknyámba, mi a combom közepéig ér, ahogy elindulunk színben harmonizáló szintén fekete maggassarkúm hangosan koppan a grafit szürke betonon. Méz színű, hosszú tincseim szoros lófarokba kötve a fejem tetején. Mielőtt benyitnánk az üvegajtón még egy utolsó gyors pillantást váltunk Massimoval, nem mondom egy pillanatra görcsbe rándul a gyomrom, de aztán nem foglalkozom vele, felemelt fejjel indulok el a helyiség belseje felé. -Üdvözlöm, Lia Caselli vagyok, sajnálatos módon apám nem tudott megjelenni ezért kért meg engem erre, ő itt Massimo Caselli, apám consigliere-e. - hidalom át a bemutatkozást és nyújtom felé az apró tenyeremet.
Már lassan 1 éve, hogy Apa börtönbe van, én meg átvettem a családi „vállalkozást”. Nem volt célom a terjeszkedés, legalább is eddig, de mióta Lorenzo bácsinak megszületett a gyereke, több pénzt kell a család eltartására is fordítanunk. Így nem tudtam biztosítani annyi bért a srácoknak, amennyit elvártak volna, ezért szépen lassan elkezdtek volna tőlem elszállingózni, sőt elkezdtek összebeszélni ellenem. Drasztikus lépésekre volt szükségem, így ugyan csak egy fővel kevesebben vagyunk, még is egy stabil csapat van mögöttem. De be kell látnom, azt is, hogy igazuk van. Drága az élet, főleg az a színvonal, amit már megszoktak, ezért muszáj lépnem valamit. Ebben a világban egy üzletkötés örökre szól, vagy legalább is az egyik illető haláláig. Pontosan ezért kell átgondolni, hogy kivel, mit és talán a legfontosabb, hogy hogyan kötjük azt a kérdéses üzletet. Mindenki csak a saját maga érdekeit nézi, nem számít az sem, hogy kin gázolnak át, néha szó szerint. Ezért a lehető legjobb dolgot kell felajánlanom, cserébe, azért amit akarok, és nem szeretnék, hanem akarok, ebben a szakmában csak így lehet bármire is menni. Na meg úgy, ha férfinak születtél. Nőként a maffia világában eltaposnak, mint egy csótányt, csak a háttérből tudsz irányítani, de azt nagyon is jól meg tudod tenni, ha jól használod a tested. Ezért nagy vállalkozás ez is, amire éppen készülök. Ma délután találkozóm van az Olasz maffia fejével, és, hogy megértsd miért annyira nagy szám ez, hogy hajlandó velem találkozni, egy egyszerű átalakított idézettel ismertetném. „ Kis lépés egy férfinak, nagy lépés egy nőnek!” Lassan lépkedek végig a stúdió folyosóján, a maggassarkúm kopogása töri csak meg a csendet. Egyedül vagyok, még. Ma kise nyitottam, nyilván vendéket se vállaltam. Nagy nap ez a mai, mindennek tökéletesnek kell lennie. Nem hibázhatok, mert ha még is megteszem, nem fog össze jönni az üzlet, sőt ha még „szerencsés” is vagyok, holtan fogok heverni a saját irodám padlóján. A folyosóról öt helység nyílik, ebből négynek üveg ajtaja van, amik most kivételesen kulcsra vannak zárva, vagyis csak három belőlük, az a három darab, ahova nem mehet be senki, vagy legalább is most. A negyedik üvegajtó tárva nyitva, mögötte található az előtér, ahol már a fiúk várnak rám. És végül az ötödik ajtó, ami egy robosztus fenyő ajtó. Ott van az irodám, senki nem tudhatja, hogy mi folyik oda bent. Ott fogom fogadni a vendégeimet. Határozott léptekkel megyek végig a folyosón, egészen az előtérig. A szürke falakon fekete képkeretek lógnak, amikben általam készített fekete fehér képek vannak. Világos az előtér, hiszen az utca felől lévő fala üveg, vagyis hát ablak, a bejárati ajtó is üveg. Persze golyóálló, biztos, ami biztos. A padló mélybarna fenyő, így tökéletes kontrasztot alkot a nagy fehér pulttal, ami a helység közepén van. A pulton el van helyezve egy szintén fehér laptop, illetve a két szélén zöld kövirózsák sokasága található. A pult mögött pontosan olyan szék van, mint a baloldali falnál, fehér székek fekete lábbakkal és barna műszőr párnával. Ott foglal helyett Greg, David és Jake, ma ők tartanak velem. Mindannyiunknál van valami fegyver, csak úgy mint nálam. Lehuppanok a pult mögötti székre, vigyázva arra, hogy a fekete egybe ruhám véletlenül se csússzon fel. A hajam fel van fogva egy laza kontyba. Rá pillantok a kezem lévő rose gold órára, már csak tíz perc. Izgatottan szólalok meg. - Jake, te itt maradsz és figyelsz, hogy minden rendben legyen, ha bármi gyanúsat látsz, szólsz nekem és a többieknek a hangszer boltba. Lágy bólintással veszi tudomásul a dolgát. Utánam rajta van a legnagyobb felelősség, rajta múlik az életünk. Szerencsére közel van a hangszer bolt, ahol várnak ránk a többiek, ha bármi baj lenne. Muszáj óvatosnak lennem, bármi megtörténhet. - David, te az irodám ajtaja előtt várakozol, ha bármi furcsa hangot hallasz, gyere be. És végül Greg, te meg ott leszel végig velem, a jobb oldalamon. Ha valamit furcsállsz, vagy nem tetszik az üzlet, csak szólj. Jól begyakorolt hadműveletnek kell lennie, csak úgy lehet biztonságos. Greg nagy szerepet játszik benne, úgy kell tűnnie, hogy ő mondja rá az áment, még ha ez csak a látszat. Hiszen ő férfi, ráadásul amerikai, én meg nő vagyok és francia. Még ha az olaszok utálják is az amerikaiakat, de a franciákat jobban. Újra ránézek az órámra, már csak egy perc. Ebben a szakmában az idő pénz, így biztos vagyok benne, hogy másodpercre pontosan fog megérkezni. Tapsolok egy nagyot és ezt mindenki jelnek veszi, tehát elfoglalják a helyüket. A jobb kezemmel az oldalamon állunk oda az ajtóba, hogy rendesen fogathassuk vendégeinek. Megérkeznek, és szinte szóhoz se jutok. Már éppen nyitni akartam a szám, hogy elnézést, de én nem a titkárnőjével akarok beszélni, mikor is bemutatkozik. Szinte felé tornyosulok, a magam 170 centijével, plusz a magassarkúval. Viszonzom a kézfogását. Mikor elengedem, a kezét kezdek bele a mondandómba. - Üdvözlöm itt a Dumarché photosba. Az én nevem Lana Dumarché, ha minden igaz velem kötött volna üzletet az apja. Őt it Greg Parker, nevezzük csak a jobb kezemnek. Kérem, kövessenek. Választ sem várva indulok el a nagy fenyő ajtó irányába, mire oda érek, Greg már nyitja is az ajtót. - Megkérném rá, hogy csak négyen legyünk bent, vagyis az a két úriember maradjon kint.
Nem gondoltam volna, hogy valaha hagyom magam rábeszélni arra, hogy apám helyett, apám nevében intézkedjem. Amúgy sem tudom, hogy mégis mit kell csinálni vagy mondani. Azt meg pláne nem, hogy tulajdonképpen mit vár tőlem. Abból is kezd elegem lenni, hogy akármit teszek nem büszke rám, csak azt magyarázza agyba-főbe, hogy tegyem büszkévé. De kérdem én: mégis milyen apa az olyan aki nem tud örülni annak, ha egy szem lánya jelessel végezz Olaszország leghíresebb jogi karán. Persze... a mi családunk ettől egy kicsit bonyolultabb, valószínűleg már keresgeti a kiszemeltet, akihez majd hozzá ad. Szegénynek elég sok szempontnak kell megfelelnie. Olasznak kell lennie, de a legjobb, ha szicíliai születésű. A maffiához kell tartoznia, ha lehet elég közel a Caselli-klánhoz, viszont eléggé befolyásolható, hogy az uralmam alatt tartsam. Bár fogalmam sincs, miért gondolja, hogy majd nyakast ugrok egy ilyen házasságba. Eddig minden fontosabb dologért küzdenünk kellett egymással. Alessandro ellen senki sem nyerhet háborút, legfeljebb apróbb csatákat tudok nyerni, csupán ennyi örömöm van. Illetve, hogy borsot török az orra alá. De Massimonak abban igaza van, hogy apám helyére sokan pályáznak, és most nem csak arra gondolok, hogy a különböző kartellek szeretnék eltenni láb alól... hanem sok olasz is szeretne a helyébe lépni. Na meg ő nem süllyed le egy nő szintjére, így ismét két legyet üt egy csapásra. Unokabátyámmal együtt belépünk az ízlésesen berendezett fotós stúdió előterébe. Egy pillanatra körbe hordozom pillantásom a falakon, a berendezési tárgyakon. Illetve a hölgyön akivel üzletelnem kell majd. Még úgy is, hogy magassarkúba vagyok, legalább egy fejjel magasabbnak tűnik. Egy pillanatra átfut az agyamon, hogy teljesen a Keresztapa egy jelenetében érzem magam.... kivéve, hogy őt is a nők sorsa nem ez, hanem hogy szolgálják az urukat. Igazából... most én is ezt teszem, csak az apámat, elegem van, hogy mindig neki van igaza. A testőreink követnek minket, remélem semmi sem sül el balul... mert valószínűleg én járnék a legrosszabbul... mivel, hogy nem hagytam Massimo-nak, hogy megtanítson lőni, és a közel harcban sem akartam jeleskedni. Elvégre ügyvéd leszek basszus.... nem testőr. Finoman bólintok, majd a fiúknak intek, hogy maradjanak... ha valami nagy probléma adódnak amúgy is egyből intézkednének. Alig láthatóan unokabátyámra sandítok mire megerősítő mosolyt küld. Szem forgatva gondolom, hogy ennyit a Caselli férfiakról. Belépek a nő irodájába, majd csak az után foglalok helyet, hogy hellyel kínál a hatalmas íróasztal egyik felénél található fotelba. -Először is, talán a közvetlenebb kapcsolat céljából talán tegeződhetnénk, ahogy látom nagyjából egykorúak lehetünk. - remélem, hogy bele megy, mert ezzel is... oldani lehet a feszültséget egy kicsit. Massimo masszívan áll a hátam mögött, érzem a belőle sugárzó erőt, és ez nekem is ad némi erőt. -Igazából az apám nem mondott semmit. Megszeretném kérdezni, hogy miben egyeztek meg és milyen üzletről lenne szó?- vetem keresztbe lábaimat. Miközben azon agyalok, hogy mi ütött az apámba, hogy belement abba, hogy üzleteljen egy franciával. Vagy.... nagyon jó üzletet ajánlhattak neki, vagy valami olyat amire régóta vágyott már. Különben biztos vagyok benne, hogy még csak meg sem gondolná a dolgot. Ő neki ez elvi kérdés, és többször átrág mindent mielőtt üzletet kötne valakivel. Nem véletlenül nem akar üzletelni például... a kolumbiaiakkal. Vagy... csak úgy gondolta ideje jobban bele merüljek a dolgokba és ez megfelelő lenne. Sok mindent ki nézek az apámból.... és ez általában a legrosszabbat jelenti sajnos.
Meg sem lep, hogy nem Ő, hanem a lánya jött el. Ebben a szakmában a nők csak bábok, vagy legalábbis bábok voltak. Pontosan itt az ideje, hogy ezen a téren is elinduljon a feminizmus. Bárki bármit mond, ugyan olyan jó vezetők vagyunk mi is, mint a férfiak. Légiesen és csendben lépkedek a vendégeink előtt, egészen az irodám ajtajáig. Remélem, hogy nem akarja, hogy a testőréi is bejöjjenek. Ha mégis, nem engedhetem meg neki. Mi lesz, ha valami baj lesz? Kettő-négy ellen igenis nagy szám. Hiába vannak odakint az embereim, valószínűleg túlkésőn érnének be. Ám abban is biztos vagyok, hogy ha a halálom Apám fülébe jutna, biztos, hogy addig menne, míg meg nem bosszulja azt, vagy míg ő maga nem hal bele. Én lépek be először az ajtón, majd utalásként mutatok a hatalmas íróasztal előtti barna fotelekre. Amint Lia és a testőre is belépett az irodába, Greg becsukja mögöttünk az ajtót. Addigra én már helyett foglaltam az asztal mögötti barna, műbőr irodai székben. Greg azonnal hozz két poharat, majd egy üveg portói bort, amit az előttünk lévő üres asztalra rak. - Esetleg egy korty bort? Kérdezi meg a férfi, aki kibontja a palackot és önti is ki az édes mannát. Amint befejezi a hátam mögé áll. A terv változott, nem kell úgy tennünk, mintha Greg mondaná ki az áment, a tárgyalás végén. Így ő végleg a háttérbe vonulhat, persze rajta is múlik az életem, minden furcsa mozdulatra reagálni kell. Keresztbe teszem a lábam és hátra dőlök a székben, kezemben a pohárral. - Természetesen, engem nem zavar sőt. Könnyebbülök meg. Látszólag ő sem túl gyakorlott az ilyen tárgyalások terén, úgy ahogyan én sem. Megbízom benne, nem gondolnám, hogy ma itt bárkinek is a vérre fog folyni. De még bármi előfordulhat. Hátra pillantok a mögöttem álló férfire. Nem értem, hogy így hogyan is akarunk üzletelni, hogy ha az üzlet tárgyáról sem tud a partnerem. Na és így, hogyan is fog helyesen dönteni? Ami bár lehet, hogy nem az én gondom lesz, legalábbis addig, amíg az én céljaimat nem veszélyezteti. - Egy elég nagyszabású változásról lenne szó. Ami mind két család számára előnyös. Kihúzom magam, és olyannyira magabiztosan folytatom, amennyire tőlem telik. - Ti ide adjátok azokat a területeket ahol még szedtek védelmi pénzeket. Én meg oda adom nektek a keleti kikötőt és az onnan származó összes beszállítónkat. Különös tekintettel az olaszokra. Fogalmam sincs, hogy ez számukra mennyire csábító. Számomra mindenképp. Nekem nincs szükségem a fegyverekre, és egyéb dolgokra, amik Európából származnak. Sokkal jobban kell a védelmi pénz, főleg a manhattani területek és a bronxiak. Na meg aztán a nyugati és az északi kikötőt még mindig mi uralnánk, és számomra bőven elég ennyi. Próbálom, annyira elhatárolni magamat ettől amennyire csak lehet. Már csak Apa idegesítése miatt is. Sose adná ki a kezei közül a kikötőket, főleg nem az olaszoknak. Várom a reakcióját, ez ténylegesen egy elég jó ajánlat. Persze hatalmas változások. Rengeteg területtől esnek ők el, én meg rengeteg szállítótól. Az ajkaimhoz emelem a poharat és belekortyolok. Sokkal jobban és oldottabban lehet egy tárgyalást lefojtatni egy pohár ital mellet. Nem részegségig kell inni ilyenkor, csupán az ital kapcsolat teremtő erejét kell kihasználni. Feszült a pillanat, itt dől el minden. - Nézd! Szólalok meg újra, meg sem várva, hogy válaszoljon. Enyhén előrébb dőlök a székbe, mintha bizalmasan csak neki szánnám a mondandóbb. - Nem tudod mennyire vagy tisztábban a területeitekkel, én teljes mértékben. És avval is tisztábban vagyok, hogy kb. a bevételetek 10-15%-kát teszi csak ki a védelmi pénz. Kikötőtök meg egyáltalán nincs. Talán nincs is szükségetek rá, talán lenne. Azt én nem tudhatom, de az biztos, hogy legalább 20%-al tudnátok növelni a profitot. Megpróbálom a lehető legjobb indokokat felhozni az ajánlat mellet. Ennyit tudok felajánlani, semmi mást, nem is vagyok hajlandó többet adni, cserébe én is kérem azt, ami jár. Ha nem akarják ide adni, hát legyen, vagy megyek máshoz, vagy megszerzem később. Ez már csak idő kérdése, de amit akarok az úgy is az enyém lesz, bármi áron. Talán mélyen legbelül nem is azért teszem ezt, hogy borsot törjek Apám orra alá, ha nem mert azt akarom, hogy büszke legyen rám. És akkor biztosan az lesz, ha én fogom uralni egész New Yorkot, vagy legalább is a védelmem alá kerül. Kérdés már csak annyi, hogy meddig fogom így bírni.
Nem hiszem el, hogy erre kényszerít, mikor fog már a gyerekének tekinteni, és... nem csak egy katonának? Persze, tudom, hogy valami bajom esne akkor véres bosszút állna, hiszen mi olaszok a szemet szemért elv alapján élünk. Elégre nem véletlenül a nevünk a Cosa Nostra... avagy a mi ügyünk. Ami annyit tesz, hogy nem engedünk bele szólni másokat a dolgunkba, mi teszünk igazságot. És Alessandro Caselli számára csak az a fontos, ami az ő igaza. Dehogy ide küld kábé semmi háttérinfó nélkül, és még csak el sem magyarázza a szabályokat, na... az tőle is csúnya dolog. De hát a Don lányaként nem igazán van választásom, hiába teszek akármit az neki nem elég jó. Pedig még a kezem is bemocskoltam, így már elmondhatom magamról, hogy én is gyilkos vagyok.... habár azóta is mardos a bűntudat. Még mindig látom magam előtt szegény Dylan ártatlan arcát. Bár ez nem mentesít a tett alól, de apám csúnyán rútul ejtett. És ehhez egy prostit használt, meg kell hagyni le a kalappal a bravúros csel előtt, hiszen tudta jól mennyire bántani fog a tény, hogy el akarják árulni a családunkat. Így hát gondolkodás nélkül lőttem le a fickót, kinek csak annyi bűne volt, hogy rossz lányra vetett szemet. Ez egy kemény lecke volt, azt hittem akkor, hogy itt megáll, hiszen ezzel túllőtt minden célon. Bár nem tudom miből gondoltam, hogy itt megáll... hiszen Alessandro Caselli... mégis csak az olasz maffia feje, neki semmi sem elég. Így hát elzavart erre a nevetséges üzletelgetésre. Nem tudom volt, vagy van-e szándékában üzletelni a franciákkal... akiket amúgy ki nem állhatunk, meg úgy mindenkit a földön akiben nem csörgedezik minimális olasz vér. Nem... nem vagyunk rasszisták, csupán apám felsőbbrendűség érzésében szenved, az tuti. Valószínűleg így könnyebben rázódhatok bele a keményebb dolgokba, de igazából azt sem tudom, hogy konkrétan mi az amit most elvár tőlem. Az, hogy Lia gyere és köss üzletet baromi tág fogalom, még úgy is, hogy Massimo jelen van, bár ha olyan üzlet lenne ami a számunkra nem igazán jövedelmező akkor közbe lépne... etikett meg íratlan szabályok ide vagy oda. Követjük a francia lányt az irodájába, aztán én leülök a kényelmes fotelbe, míg az unokabátyám egy fél méterrel a hátam mögött áll, kezeit össze kulcsolva, marcona tekintettel figyel engem. Tudom, ha olyat tennék vagy mondanék azonnal közbe lépne, hogy megállítson, Massimo olyan, mintha a bátyám lenne. Már gyerekkorunkban is sokszor mentett meg az apámtól, sok kínos helyzetet vállalt magára. Ahogy egyre inkább cseperedtünk fel, próbált még mindig mellettem állni, de legyünk őszinték: baromi nehéz dolga van. Amikor a középiskola után apám Olaszországba küldött a rokonokhoz, ő is velem jött, noha apám megfigyelőként küldte, de nagy támaszom volt... és most is az ebben a pillanatban, amiért hálás vagyok neki. -Miért ne?- próbálok mosolyogni és úgy tenni, mintha ez egy tök átlagos megbeszélés lenne, és nem apáink nevében kellene intézkednünk. Hát a csajszi elég lazának tűnik,mit ne mondjak, viszont nekem még a térdem is remeg. De nem mutatom, arcomra magabiztos mosolyt varázsolok, ebben van gyakorlatom, aki egy Caselli családba születik egy szem lányként hamar tesz szert ilyen tudományra. Mondjuk most kicsit hiányolom a többi általában nem annyira lényeges tudást... mint mondjuk Chan módjára lerúgni valaki fejét aki kötekedik. Vagy simán a combfixemből elő kapva a mini automatát szitává lőni mielőtt a másik kettőt számolna. DE szerencsémre itt van Massimo... viszont ha az apám továbbra is ilyenekkel szórakozik kénytelen leszek elsajátítani ezeket. Végül is... tök fölöslegesen van egy papírom arról, hogy ügyvédi diplomát szereztem. Aztán el is használhatnám a klotyón wc papír helyett. Kissé előre dőlök ahogy hallgatom Lana ajánlatát, iszok egy korty bort, nem éppen a kedvencem... de az édes, minőségi bort én sem vetem meg, és amúgy sem kell meginnom az egész pohárral. Utána keresek majd valami igazi vodkát amivel az izgalmamat leöblíthetem. Már éppen szóra nyitnám az ajkaimat, amikor a lány újból megszólal... hát talán megvárhatta volna míg reagálok. Nem mintha tudtam volna mit mondani, hiszen nem is tudom mit jelent ez akár nekik... akár nekem. Az fix, hogy el essünk attól a területtől, de kapunk valamit érte. Ha ennek vége... egyből az apámhoz megyek, csak úgy... mellékesen kitekerni a nyakát. Massimo oda lép hozzám bocsánatkérő mosollyal a lány felé, hogy egy zsebkendőt nyújtson át. -Allergia,- közli barátságos hangon, majd úgy tesz, mintha le söpörne egy legyet a vállamról és a fülembe súgja, hogy sí. Ezzel tudom, hogy el kell fogadnom, de egyből nem vághatom rá. Nyilván. -Nos, ez elég jól hangzik, azt hiszem az apámnak is tetszene a dolog, de nyilván megérted, hogy mivel ő a Don, ezért tárgyalnom kell vele. De majdnem biztos vagyok benne, hogy bele egyezik.- szólalok meg tárgyilagos hangon. Naná, hogy bele, hiszen kellenek a fegyverek. -Esetleg megengednéd, hogy telefonáljak egyet, és akkor egyből választ tudnék adni neked,- majd ha bólint fel is állok, hogy arrébb vonulva felhívjam a pökhendi apámat.
Elfogadja az előttem üllő lány a bort. Greg mintha ezt előre tudta volna, két pohárba öntötte ki az alkoholos italt. Mindig van az irodámba egy kis feszültség oldó szer. Nagyon fontos, hogy ne legyünk tárgyaló helyzetekbe befeszülve, az semmilyen jó dolgot nem hordoz magával. Ugyan ez a módszer eddig csak a minden napos üzleti tárgyalásoknál vált be, de úgy gondolom, hogy teljesen mindegy. Ha nem is lazára kell venni a dolgokat, akkor sem szabad túl idegeskedni. Mert az látszódni fog rajtunk és kevésbé reális döntéseket tudunk hozni. Amit meglát a partnerünk és kihasználja, mi meg ugye belemegyünk a dolgokba. Na, már most nekem nagyon fontos ez az összeülés, így a hiba lehetőséget is ki kell zárni annak, hogy most itt, elbukjunk. A velem egykorú nő, tegeződni akar, én természetesen igent mondok. Meg is könnyebbülök ezen, így sokkal oldottabb lehet a hangulat, ami meg jó, mint már az előbb kifejtettem. Igyekszem úgy viselkedni, mintha rutinos lennék, pedig nem így van. Fogalmazhatunk úgy is, hogy nem önszántamból vagyok most ilyen helyzetben. Ami ilyen formában nem igaz. Én magam akartam ezt a tárgyalást, viszont ezt a pozíciót Apa akarta. Ez az egész miatta van, ha nem lövi le Anya gyilkosát, akkor még a mai napig is sima fotós lennék, jó mondjuk az is igaz, hogy nem beszélnék vele. Bár nem mintha ez most nem így lenne. Mióta letartóztatták, azóta nem beszéltem vele, egyszerűen nem vagyok hajlandó meglátogatni Őt. Tudom, hogy tudja, mit csinálok és tudom, hogy ha valamit nagyon rosszul tennék, biztos szólna, valamelyik emberem/emberén keresztül. Alig várom már, hogy kijöjjön a rácsok mögül és végre vissza adhassam neki a munkáját, már ha vissza kérné. Felvázolom a tárgyalás tárgyát. Fontos ez nekem, minden áron meg kell győznöm arról, hogy belemenjen. És ezért minden eszközt bevetek. Igaz, hogy gyakorlatilag meg sem várom, hogy válaszoljon. Igyekszem olyan mozdulatokat tenni, hogy magabiztosnak tűnjek. Kihúzom maga, a lábam keresztbe teszem és belekortyolok az italomba. Az egész testemmel magyarázom neki, azt, hogy mért is olyan jó üzlet ez. Szeretném ezt minél tisztábban csinálni, mármint amennyire a maffiát lehet tisztán csinálni. Sokkal jobba saját lelkemnek is az, ha tudom, hogy nem különböző tudat módosító szeret és fegyvert adunk el. Sokkal inkább egy olyan szolgáltatást, amivel egy kis pénzért cserébe, biztosítjuk a különböző legális üzletek zavartalan működését és természetesen az egyszerű hétköznapi emberek testi épségét. Meg őszintén attól nekünk még a déli kikötő ott marad és még annyit is nyerünk vele, hogy kisebb a lebukás esélye az import árunak. Figyelem mind a két fél reakcióját. Mikor a lány mögött álló férfi megmozdul, érzem Greg figyelmét. Figyeli, ne hogy bármi baj legyen. Ő felel értem, nem mintha, nem tudnám magamat megvédeni. Még a drága unoka testvérem tanított meg lőni, és egy pisztoly mindig van az íróasztalom fiókjába, soha nem lehet, tudni, hogy kivel hozz össze a sors. Egy dolog biztos, ha hirtelen lelőnek és meghalok, bosszút fognak értem állni, már csak becsületből is. Ám most úgy nézz ki, hogy semmilyen veszély nem fenyeget, csupán csak előre hajolt Lia-hoz. Feszülten és mind inkább izgatottan várom a döntést. Nem tudom elrejteni azt a halvány mosolyt az arcomon, félig megkötöttük már az üztelet. A másik áment már csak a Donnak kell ráadnia. - Természetesen! Greg elkísér egy külön szobába, ahol nyugodtan tudsz telefonálni. Fordulok hátra és bólintok a fejemmel. - Kísérd be az egyes stúdióba. Adom oda a kulcsot. - És az ajtó előtt várd meg. Greg mint egy engedelmes katona, várja a nőt. Megadom neki a lehetőséget, hogy nyugodtan, beszélhessen az apjával. - Ott majd nyugodtan telefonálhatsz, hangszigetelt szoba. Fordulok immáron a lányhoz, ám a partneréről sem feledkezem meg. - Önt viszont megkérném, hogy maradjon itt. Egy részt kíváncsi vagyok a reakcióra, más részt, így tudom biztonságba magamat is meg Greget is. - Biztosíthatom róla, hogy a Hölgynek semmi baja nem fog esni. Jelenti ki megnyugtatásként, és ez így igaz. Ha ők nem tesznek semmi fenyegetőt mi sem fogunk.