New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Benjamin Stanford
tollából
Ma 11:54-kor
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 10:21-kor
Nadia Romanov
tollából
Ma 09:01-kor
Deborah Winchester
tollából
Ma 08:01-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:28-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:10-kor
Hadrian Rutherford
tollából
Tegnap 22:42-kor
Killian B. Grimwald
tollából
Tegnap 22:30-kor
Amber Fleming
tollából
Tegnap 21:17-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Élodie ✫ Flor - Egy megmentett kisállat
TémanyitásÉlodie ✫ Flor - Egy megmentett kisállat
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptySzomb. Júl. 27 2019, 09:18

Élodie ✫  Flor

Ma elvileg nem dolgozom, de a főnök egy amolyan, szorgalmi feladatot adott néhány beosztottjának, köztük nekem is. A feladat lényegében nem bonyolult vagy nehéz, mert csak annyit kell csinálni, hogy New York bizonyos, meghatározott részein (az egész túl nagy lenne) fel kell tárni olyan területeket, amiken környezetszennyezés folyik, vagy olyan ötletekkel előállni, hogy egy-egy területen milyen környezetkímélő vagy helyreállító lehetőséget találunk megvalósíthatónak. Ezeket pedig a későbbiekben a megfelelő szervezethez irányított levéllel megpróbáljuk megszüntetni vagy megvalósítani. Maga a feladat nincs ellenemre, de azért egy kicsit aggaszt, hogy egyedül kell császkálnom városszerte. Nem szeretek igazi úti cél nélkül flangálni a városban, mert ez nem egy életbiztosítás a számomra. Minden esetre egy paprikaspray van nálam jobb híján, de azért szerencsére, elvileg, máshogy is meg tudom magam védeni magam, de azért nagyon örülnék neki, ha egyikre sem lenne szükségem.
Már vagy három órája járom a számomra kijelölt területet, és találtam is egy szennyező forrást, amit fel is írok a magammal hozott határidőnaplóm hátuljába. Illetve van néhány olyan terület, ahol elférne egy kis fásítás az én meglátásom szerint. Az egyik viszonylag nyugodtabb utcán haladok keresztül, amikor egy úti társam akad egy kistestű kutyus személyében. Nyakörvet nem látok rajta és a bundája is eléggé csapzottnak látszik, és már az is első ránézésre megállapítható, hogy nem fajtiszta. Nem látok rajta támadó vagy agresszív szándékot, így kicsit lassítok, hogy lássam, valóban engem követ-e vagy csak erre felé van dolga. Amikor viszont egyértelműen hozzám közelít, majd lassítva odaoldalaz hozzám és megállva mellettem rám néz, egyértelmű, hogy tőlem vár segítséget. Lassan, hogy ne ijesszem meg, kiveszek egy szendvicset a táskámból, kicsomagolom és egyelőre megfelezve, lassan leteszem kettőnk közzé. A kutyus kicsit bizonytalanul és félve odamegy az étel felé, és engem figyelve elkezdi megenni. Eddig még nem egyenesedtem fel, így nagyon lassan guggolva kezdek közelíteni felé, hogy lássam meg tudom-e érinteni, simogatni. Egy kicsit megriad, így megtorpanok én is, és megvárom, amíg megnyugszik, és ismét neki áll enni. Mielőtt teljesen elfogyasztja a szendvics felét, előveszem a másik részt is a zacskóból, de azt már reményeim szerint a kezemből veszi el, így egyelőre azt is megfelezem először. Egy kicsit félve veszi el, és egyből hátrál is, ismét megvárom, amíg megeszi, majd ismét felezem a nálam lévő darabot, és az előzőhöz hasonlóan járok el. Az utolsó darabnál már el se kell vennem kezem, hagyja, hogy lassan megsimizzem a fejét. Mivel a sétám közben láttam egy állatmenhelyet oda tervezem bevinni. Imádom a kutyákat, a macskákat, és lényegében szinte az összes állatot, de egy kis bérlakás nem alkalmas állattartásra, ráadásul a lakótársamat sem tudom, hogy állana egy kisállathoz. Arról nem is beszélve, hogy maga a lakás is nagyon kicsi, plusz, alig vagyok otthon a munka és az edzések miatt, tehát minden szempontból kiszúrás lenne a kutyussal szemben is, (lehet még) Rae-vel is. Egy menhely sem a legideálisabb, tudom jól, sőt elég rosszak, de ott ellátást kap, és talán talál egy szerető gazdit, aki tud vele rendesen foglalkozni, nem úgy, mint én.
Szerencsére a kutyus hagyja, hogy felvegyem, így megindulok vele a karomban a menhely felé, és nagyon bízom benne, hogy nem bolhás, és nem ragasztja rám. Nincs kedvem kis élősködőkkel szenvedni, pláne nem hazavinni néhány potyautast, amiktől szinte lehetetlen megszabadulni. Még nem jártam állatmenhelyen, így nem is tudom, hogy mi ilyen helyen a „szokás”, így először kopogok a bejárati ajtón, már csak azért is, ha valaki ott áll, ne üssem ki, ha befelé nyílik az ajtó. Mivel nem hallok semmit bentről, így lenyomom a kilincset és kinyitom az ajtót és lassan besétálok. Az lőtérben nem látok senkit, így beljebb megyek, ahol megpillantok egy világosbarna hajú nőt, egyelőre nekem háttal. Kicsit halkan, hogy ne ijesszem meg, megszólítom. - Jó Napot! Elnézést, tudna nekem segíteni? - lépkedek hozzá közelebb. - Nem messze innen találtam ezt a kutyust az utcán, - mutatom kicsit fel a kezemben lévő csavargót -, és jobb ötlet híján idehoztam. Nyakörvet nem találtam rajta, de lehet, van gazdája - indulok ki legoptimistább verzióból, hátha csak elcsatangolt otthonról, és már régóta hazavárják szegényként, bár igazából nem hiszek ebben.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
EPA-nál környezetmérnök, másodállásban pincérnő (és spanyolt oktat privátban)
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
★ hozzászólások száma ★ :
728
★ :
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat Donde-vive-lali-esposito
TémanyitásRe: Élodie ✫ Flor - Egy megmentett kisállat
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptyVas. Szept. 15 2019, 22:51
Az egész napomat a menhelynek szentelem. Egyre több a munka és sajnos ugyanannyian vagyunk rá. Nagyon át kell gondolnom azt, hogy felveszek még egy állandóst ide, mert az sem jó, ha az ember nem tud elszabadulni. Lehet, hogy nekem ez a szerelmem, ahogyan a banda is, de másnak csak egy munkahely. Persze itt alap, hogy szeretni kell az állatokat, különben nincs is miről beszélgetnünk, de azért vannak kemény napok is.
Éppen leteszem a telefont mikor mögöttem megszólal valaki. Meglepetten fordulok egyet, majd egy mosoly kíséretében köszöntöm az idegen nőt.
-Oh Jó napot!-Végig hallgatom őt, majd a kutyára pillantok.
- Jaj szegény kis árva. Sajnos nem Ön az első, aki behoz egy kutyát az utcáról, de jó helyre hoztad. Oh amúgy Élodie vagyok. Örvendek... De amúgy benne lenne a tegeződésbe?-Elég fiatalnak tűnik, így nem hiszem, hogy megsértődne, ha tegeződnénk.
-Kérlek hozd utánam. Megnézzük, hogy van e chip benne. Ha nincs, akkor kiteszünk egy posztot róla az oldalon, hátha jelentkezik érte a gazdija, különben örökbe adható.-Vázolom fel gyorsan a lehetőségeket.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptySzer. Szept. 18 2019, 06:10

Élodie ✫  Flor

Én valahol az „értek” és a „nem értek a kutyákhoz” személy között vagyok, mert viszonylag sok mindent tudok róluk, de mivel még nem tartottam, így igazi tapasztalaton alapuló tudásom nincs. Viszont az eddig megismert kutyákkal nagyon jól kijövök, már, ha van annyira szocializálva, hogy meg lehet közelíteni. Ez a kutyus nem agresszív, vagy legalább is nem tűnik annak, és még azt is tűri, hogy felvegyem. De azt már nem igazán tudom, hogy valóban jó ötlet-e magamhoz édesgetni, amikor én már előre tudom, hogy nem maradhat velem, leginkább az ő érdekében, és nem akarom, hogy kötődjön hozzám, mert azzal az ő életét nehezíthetem meg.
A menhely, ahova beviszem, így elsőre kicsit kihaltnak tűnik, legalább is személyzet terén, de az is lehet, hogy csak arról van szó, hogy hátul vannak. Az egyetlen, akit az előtérben találok, éppen telefonál, így megvárom, amíg leteszi, és csak utána szólítom meg. Nagyon kedvesnek és segítőkésznek tűnik, amit jó jelnek veszek. - Flor vagyok - mutatkozok be én is, és egy kis bűvészkedéssel, ideiglenesen egy kézben próbálom egyensúlyozni a blökit, hogy a kezemet tudjam nyújtani Élodie felé. - Nagyon örvendek! Köszönöm - hálálkodok a tegezés felajánlására. Majd, ha elfogadta a jobbot, ismét két kézzel tartom az „öl”ebet.
- Rendben - mosolygok rá, és megindulok utána. - Mióta dolgozol itt?- érdeklődök kedvesen. Egyelőre nem akarok arról kérdezni, hogy mi lesz a kutyussal, mert nem szeretném a falra festeni az ördögöt, hogy nincs benne chip. Pedig jó eséllyel nincs szerető gazdija, mert nem emlékszem, hogy láttam volna plakátot, hogy elveszett kutyát keresnének, ez pedig elég kiábrándító, mert a kinézete alapján nem egy-két napja van az utcán, viszont nagyon aranyosnak és szerethetőnek tűnik. Nem is értem, hogyan dobhat valaki ki egy kutyát, bár a többi állattal sem lenne szabad így bánni. Talán az egyetlen, amin nem lepődök meg, ha az utcán látom az a macska, mert róluk tudom, hogy előszeretettel járják a saját útjukat, és jobbik esetben hazamennek, ha úgy gondolják.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
728
★ :
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptyVas. Okt. 20 2019, 16:38
Mikor kitaláltam a menhelyet megfogadtam, hogy minden állatot befogadok. Sosem küldöm el a segítséget kérőt azzal a dumával, hogy beteltünk. Megértem én a többi menhelyet is, hisz sokaknak nincs sok pénzük és tényleg csak az anyagi támogatásra alapozhatnak, de ha már nekem megadatott, hogy elegendő pénzzel rendelkezem, akkor igen is befogadok minden árvát.
Egyelőre ezt meg is tudom tartani és remélem a jövőben is így lesz. Ha elfogy a hely, akkor egy új telepet kell kialakítani, de akkor sokkal több emberre lesz majd szükségem.
Iazából valahol mindig elszomorít, mikor behoznak egy árvát, de közben meg örülök is annak, hogy valakik rájuk találtak. Így több esélyük van arra, hogy egy rendes otthonuk legyen, szerető családdal. De ha nem is kerül családhoz igyekszem itt is a legtöbbet nyújtani nekik.
Elmosolyodom Flor kérdésén, majd felé pillantva válaszolok is a kérdésére.
-Én alapítottam a menhelyet.-Mondom neki nagy büszkén, mert nagyon is az vagyok. Közben be is vezetem az egyik vizsgálóba, aminek a közepén ott a fém asztal, amire le is teheti a kutyust.
-Egy picit kérlek még fogd meg nekem.-Előhalászom a chip leolvasót, majd végighúzom a kutya bundáján, de bárhol is próbálkozom nem csipog be. Ez szomorú.
-Eh… Nincs benne chip. Igazából meg se lep. Nagy eséllyel nem is fogják keresni. Merre találtál rá?-Érdeklődöm én is kicsit miközben pár alap vizsgálatot, amit magam is megtanultam elvégzek rajta. Nincs túl jó bőrben. Elő is veszek egy kis tubust, amiből kinyomok egy kis pasztát és az orra alá helyezem. Azonnal lenyalogatja. Nah igen biztosan éhes.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptySzer. Okt. 23 2019, 20:15

Élodie ✫  Flor

Kicsit meglepő választ kapok feltett kérdésemre, ami valószínűleg az arcomra is kiülhet. - Valóban? - adok hangot meglepettségemnek. - Akkor gratulálok, hogy ilyen nemes munkát választottál - mosolyodom el szívből, hiszen ez valóban fontos munka, amit általában sosem értékelnek eléggé. - Hogy jött a gondolat, hogy menhelyet alapíts? - érdeklődök kedvesen.
A helyiség, ahova vezet majdnem olyan lehangoló, mint a kórházi vizsgálók, de gondolom itt olyan orvosi dolgokat is végeznek, ahol steril körülmények kellenek, így a dísztárgyak csak nehezítenék a tisztántartást. Óvatosan leteszem a kutyust az asztalra, hiszen nem tarthatom a karomban örökké. - Rendben - teszek eleget kérésének, és egy helyben tartom, amíg az ellenőrzés folyik.
Nagy sajnálatunkra nem csipog fel a műszer, bár egészen addig bizakodó vagyok, amíg Élodie hangokkal meg nem erősít. Pedig simán el tudtam volna képzelni, hogy hangjelzés nélkül küld egy jelet a vevőegységnek a műszer. - Én tényleg nem értem az embereket, hogy lehetnek ennyire kegyetlenek és önzőek - fakadok ki elkeseredve. - Vagy tízpercnyi sétára… - szakítom meg nézelődéssel a mondatot, hogy betájoljam magam az utcai viszonyokhoz - abba az irányban - és elmutatok délnyugatra. - Az emberek miért nem képesek normálisan felmérni, hogy képesek-e gondoskodni egy másik élőlényről? Miért dobják ki a családtagjukat? - keseredek el teljesen, de a felháborodás is tisztán kivehető a hangomból. Én biztos, hogy családtagként kezelném, mint azon ismerőseim, akiknek van állatuk. Örülnék, ha tudna válaszolni, de túl sok reményt nem fűzök hozzá, hiszen Ő sem biztos, hogy tudja az okot, inkább a következményekkel találkozik.
Élodie elővesz egy tubust és valami furcsa színű krémet nyom ki belőle, amit a blöki egyből lenyalogat. - Pedig még az egyik szendvicsemet is megette - mosolyodok el kedvesen, hogy még éhes. Illetve, lehet, hogy fontos infó is, hiszen, ha régen nem evett, akkor nem biztos, hogy egyszerre sokat kéne ennie, legalább is embereknél erre figyelni kell, mert nálunk halálos is lehet. - Van valami baja? - érdeklődök az elvégzett vizsgálatok eredményére vonatkozóan.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
728
★ :
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptyVas. Dec. 01 2019, 22:01
-Ez igazán kedves tőled.-Jó olyan emberekkel találkozni, akiknek számít mind az, amit csinálunk, hisz nem csak én vezetek menhelyet. Sokan mások is sok az életüket „áldozták” az állatok kisegítésére.
-Nos. Igazából már gyerekkoromban tudtam, hogy egyszer szeretnék. Aztán jött egy kis szerencse, jött a banda, amivel jó sok pénzt össze tudtam gyűjteni és megvalósítani ezt az álmomat is. Sajnos, ha nincs biztos anyagi háttered nagyon nehéz belekezdeni egy ilyenbe. -Bár gondolom ezzel ő is tisztában van. Sok támogatást nem igen várhatunk az államtól, csakis a magán emberektől. Ezért is szoktam azt mondani, hogy nekem nincs szükségem anyagi támogatásra. Azt a pénzt inkább más menhelyeknek adományozzák. Viszont önkénteseknek mindig örülök.
A jobbik eset ilyenkor, ha az ember talál a kutyában egy chipet… Vagyis ezt lehetne hinni, de talán nem is baj az, hogy ne kerül vissza az eredeti gazdájához. Ki tudja milyen eberek voltak azok. Akik rendesek és csak „leveszítették” úgy is keresni fogják és akkor biztosan idővel egymásra találnak újból… De akiknek csak teher… Nos azokat hiába keresnénk fel. Egy hónap múlva vagy meghalna, vagy valaki más hozná be, talán rosszabb állapotban.
-Sajnos ezt nem tudom megmondani. Sok ember az állatokra úgy tekint mint holmi élvezeti tárgyakra és mikor megunják kidobják. Tudod sokszor van az, hogy ünnepekkor a gyerek kedvéért megveszik, majd a gyerek rájön, hogy ez nem olyan mint egy játék, foglalkozni kell vele nagyon sokat, hisztizik, hogy neki a legújabb játék kell és leszarja az állatot, így egyszerűnek tűnik kidobni. Hisz állat, úgy is boldogul.-Sajnos sokan tényleg így vélekednek, de öröm az is, hogy sokan mások viszont olyanok, mint mi.
-Ebből nem kap sokat, de ebben sok vitamin is van. Ettől talán kicsit erőre kap.-Mosolyodom el, majd megkezdem az alap vizsgálatokat. A lábait is végig mozgatom, de semmi nyüszítés, ami jó jell. Végig nyomkodom a hasát, azt is némán tűri…
-Úgy tűnik semmi komoly baja. Kap féreghajtót, kullancs és bolhaírtót. Úgy látom az nagyon is rá fér. De majd kivizsgálja egy rendes orvos is, de szerintem nem lesz semmi gond. Időben rátaláltál.-
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptyCsüt. Dec. 05 2019, 20:28

Élodie ✫  Flor

Válaszára csak kedvesen elmosolyodok, mert valahol sejtem, hogy a nagy átlag nem értékeli eléggé az állatmenhelyek munkáját, ami nagyon szomorú, legalább is szerintem.
Figyelmesen hallgatom, ahogy arról beszél milyen régóta ez az álma. Ha kicsit belegondolok, akkor viszont nekem is be kellene ismerni, hogy ez tőlem mindössze talán csak azért áll kicsit távol, mert nagyon a lelkemre venném, ha ennél a kutyusnál, ami nálam van, rosszabb állapotban kerülne be egy kisállat. Szerintem, az ilyen helyeken meg kell tanulni távolságot tartani, ami nekem nem menne. - Ha őszinte akarok lenni, akkor elárulom, hogy nem igazán értem, hogy azon szervezeteket, akik segítenek másokon, legyen az állat vagy ember, miért nem támogatja az állam. Ha nem is feltétlen pénzzel, akkor munkaerővel vagy bármivel. Jobban oda kellene figyelniük a saját rászorulóikra. De azért örömmel tölt el, hogy vannak olyanok, mint Te, aki próbál segíteni ilyen kis védtelen élőlényeken - mosolygok rá szívből, mert valóban nemes feladatot csinál. Sajnos kevés az olyan ember, aki stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik és még szíve is van, hogy gondoljon másokra is, és ne csak a saját kényelmét részesítse előnyben.
Szomorúan hallgatom a tapasztalatait, amit valahol én az önzőség mellett a felelőtlen gyereknevelés és az iskolai rendszer számlájára is írok a rossz. Rossz felé halad a világ. - Szomorú, hogy a szülő sem képes felfogni, hogy a kisállat is egy élőlény, aminek ugyan úgy gondoskodás kell, mint a gyereknek. Értem én, hogy a gyereknek kell valamennyi tér, hogy felfedezze a világot és kipróbálja magát minél több helyzetben, hogy megismerje önmagát, de a szülőnek nem az lenne a dolga, hogy irányítsa is őket és szükség esetén megállítsa őket vagy korlátokat húzzon fel? - jön tőlem egy újabb költői kérdés, bár valószínűleg ebbe én látok bele legkevésbé. Én öt évesen elveszítettem a szüleimet, utána pedig árvaházban voltam, ahol próbáltak korlátokat felállítani, de mi mindig feszegettük őket, és gyakran sikerrel hágtuk át őket, bár az is tény, hogy nekünk soha senki nem magyarázta el a veszélyeket, csak a tiltások maradtak. Megtanultuk a saját kárunkon, hogy mit miért nem szabad, valaki előbb, valaki később.
- Értem - mosolyodok el a válaszán. Tisztában vagyok vele, hogy a kutyáknak más ételek tesznek jót, más a tápanyagigényük, de ez nem mindig jut el a tudatomig.
- Ezt örömmel hallom - nyugszom meg, hogy talán nincs semmi komoly baja. - Egyéként ő talált rám - mosolyodok el ismét. - Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy valaki követ, és akkor láttam meg - mesélem a történteket. - Viszont a bolhákról jut eszembe, a lakótársam lehet, kitekeri a nyakamat, ha vérszívókat hazaviszek haza. Tudnál segíteni, hogy potyautas nélkül tudjak távozni? - érdeklődök kicsit gondterhelten. Még nem voltam bolhás eddig, de nem szeretném most elkezdeni, mert tudom mennyire nehéz tőlük megszabadulni. Jó lenne, ha nem lennék fertőző forrás.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
728
★ :
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptyVas. Jan. 05 2020, 00:35
-Nos gondolom azért mert nekik ez nem érné meg. De amúgy be lehet nyújtani pályázatokat. Én mondjuk ilyenekkel nem foglalkozom. Szerencsére nincs szükség rá, így inkább meghagyom a többieknek. Ezért is jobban örülök annak, ha nem anyagi támogatást kapok az önkéntesektől. -Nem magamat akarom isteníteni, csak egyszerűen elmondom hogyan is működik a menhely. Sokan jönnek azzal, hogy nincs megadva bankszámlaszám. Nos nem hiába. Persze van, aki így is ragaszkodik hozzá és azt bunkóság lenne nem elfogadni.
-Általában olyanok csinálják ezt, akik nem foglalkoznak túl sokat a gyerekkel. Tudod a gyerek elkezd hisztizni, hogy neki kutya vagy macska kell. Szülő megveszi, hogy elhallgattassa és azt gondolja, hogy akkor minden rendben lesz. De persze sok ellenkező kivétel van. Nem olyan rossz ez a világ, mint amilyennek hisszük.-Nem szabad csak a rossz dolgokra gondolni, mert akkor abba beleőrülünk. A menhelyet is csak úgy lehet vezetni, ha a sok jó dologból erőt merítesz. Olyan sok szenvedést lehet látni, hogy ha valamivel nem ellensúlyozod azokat egyszerűen összetörhetsz.
-Nah igen. Így én is jártam már. Mondjuk ott én követtem el úgymond a hibát. Csak egy pillanatra néztem rá és az elég volt ahhoz, hogy hazáig kövessen szerencsétlen. Azóta sikerült neki rendes gazdit találni és most még boldogabb.-Közben persze beadom neki szép sorjában a gyógyszereket.
-Oh persze! Egy kicsit fogd meg kérlek!-Azzal odasétálok az egyik szekrényhez és előveszek egy embereknek szánt bolhariasztót, irtót.
-Nálunk ez fogyóeszköz. Gondolj bele, ha egy kóbor miatt az összes állat megfertőződne. Kész katasztrófa lenne. Szóval erre nagyon kell ügyelnünk. Most ő is úgymond karanténba kerül és ha felerősödik, eltűnnek a parazitái akkor a többiekhez kerül.-Azzal oda is adom neki a sprayt.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptyCsüt. Jan. 16 2020, 17:21

Élodie ✫  Flor

Figyelmesen hallgatom, ahogy a meglátásairól beszél, de én sötétebben látom a világot, talán a múltam miatt, de ez most lényegtelen. Viszont nem akarom még Őt is besötétíteni a gondolataimmal, így nem osztom meg vele, hogy szerintem nem arról van szó, hogy nem érné meg nekik, hanem, hogy az kevesebb visszhangot kapna a sajtóban, mintha a világ más tájain segítenek és nem a sajátjukon, a sajátjaikon. - Az önkénteseknek néha könnyebb, talán a saját lelki békéjük miatt, ha nem érintkeznek a sérült, elhagyatott lényekkel, hanem csak pénzzel támogatják őket, ami azért sokaknak jól jön. - Közben viszont elgondolkozok az apró részleteken, amiket tapasztalok és, amiket megoszt velem. Ismerős egy kicsit a hangja, bár még személyesen nem találkoztunk, és van pénze jótékonykodni… lehet, hogy Ő Élodie Dubois? Általában a zenéket én hallgatom, és nem nézem meg a hozzájuk tartozó klipeket, felvételeket, így arcról ritkán ismerem fel az énekeseket/énekesnőket.
Ahogy ismét kezdek átváltozni a sötétség hercegnőjévé, rá kell jönnöm, hogy Élodie sokkal jobb ember, mint én. - Bízom benne, hogy Te látod jól a világot, és csak a negatív dolgokat fújják fel a közösségi oldalakon és a médiában, hogy legyen mit kivesézni - mosolygok rá szívből, és tényleg szeretném, ha Neki lenne igaza. - Remélem, hogy egyre több örökbefogadó lesz, és egyre kevesebb az, aki kidobja a kisállatát - fűzök még hozzá ennyit. Most nem igazán akarok abba belemenni, hogy a világ változhatna annyira, hogy a szülőknek több ideje legyen a gyerekükre/gyerekeikre, és ne így kelljen kompenzálniuk.
- Néha az elárvultaknak elég egy kedves pillantás, hogy reménykedni kezdjenek egy jobb jövőben, ahol szeretik őket - és észre sem veszem, hogy úgy fogalmazok, hogy az emberekre is vonatkozik, mert túl sokszor ringattam már magam az életben hamis reménybe a múltban, amit a valóság kegyetlenül össze is tört. - De örülök, hogy annak a kutyusnak boldog élete lett végül - mosolygok fel rá, hiszen eddig azt figyeltem milyen ügyesen adja be neki a gyógyszereket, amit sok kutyus és cica alig vesz be. - Zseniális, hogy mennyire sokoldalú vagy - próbálok dicsérően a szemébe nézni, már amennyiben ő is visszanéz rám, gondolva itt most a kutyákkal való bánásmódra, az éneklésre és a zenélésre, bár nem biztos, hogy ő is érteni fogja, hogy mire gondolok.
- Persze - fogom meg a kis négylábút, és figyelem, hogy most mi következik. Egy pillanatra még a hátamon is végig szalad a hideg, ahogy belegondolok abba, hogy egy egész menhelynyi állat lefertőződik akár parazitával, akár más betegséggel. - Ebbe inkább bele sem gondolok, mert az valami elképzelhetetlen kegyetlenségnek tűnik - ahogy vakarózna, szenvednek a fizikai dolgok miatt is a lelki sérüléseik mellett. - Én fújjam be? - kérdezek rá értetlenül, ahogy átveszem a sprayt, mert nem a feliratára koncentráltam eddig, hanem a beszélgetésre, valamit sikerült úgy megfognom, hogy csak a kullancsok és bolhák képe látszik, amiket a „Várakozni tilos” táblára hajazó piktogramban helyeztek el. Így meg sem fordul a fejemben, hogy talán nekem szánja.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
728
★ :
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptyVas. Jan. 26 2020, 17:13
-Igen sokan vannak, akiknek jól jön ez nem tagadás. Pont ezért szoktam általában ilyenkor mást ajánlani helyettünk. Amúgy meg igaz, van valami abban, amit mondasz. Sokakat kiakasztana ha látnák, hogy néha milyen állapotba kerülnek hozzánk a védencek.-Adok neki igazat ebben is. Van, aki nem tudná elviselni azt a látványt, ahogy egy állat szenved. De vannak, akiknek viszont ez ad erőt. Mások vagyunk. De ez nem baj. Mindenféle segítség jól jön. Ha túl sok önkéntes lenne, de kevés adományozó az sem segítene a menhelyeken.
-Szerintem csak meg kell próbálni máshogy nézni a dolgokat. Tudod keresni valami jót, nem kell nagy dolognak lennie, elég ha csak az mondjuk, hogy süt a nap, vagy hogy milyen finomat reggeliztél. -Sokan azt hiszik, hogy valami hatalmasra kell ilyenkor gondolni, de nem így van. Sok dolgot teljesen természetesnek veszünk, pedig sok olyan ember van, akinek azokat csak ritkán tapasztalhatják meg. De nem akarok nagyon elmerülni ebben a témában. Én sem tudok sokkal többet, csak próbálom kicsit pozitívabban látni a világot.
-Hmm.. Nem is rossz ötlet. Köszi szépen. Eszembe jutott, hogy lehetne majd tartani a gyerekeknek kiselőadásokat a felelősségteljes háziállattartásról. Elég sok mindenről tartanak nekik órákat, de szerintem erre még senki sem gondolt. Nah majd utána is nézek.-Szélesedik ki a mosolyom. Ez az ötlet nagyon is tetszik nekem és szerintem sok menhely belemenne ebbe. A gyerekek általában nagyon kedvelik az állatokat, de a családi nevelés, vagy csak a rossz környezet miatt valamiért valamikor ez átfordul és akkor történik a baj.
-Sokoldalú? Műtéteket azért nem tudnék végig csinálni, de ezek csak apró dolgok. Könnyen meg lehet tanulni. A komolyabb vizsgálatokhoz azért rendes dokit hívok.-Muszáj picit mindenhez érteni, mert nem állhat mindenki 0-24-ben a rendelkezésemre.
-Ha időben kezelve vannak, nem olyan nagy szenvedés nekik. Tudod mint az embernél a fejtetű. De kihangsúlyozom megint, hogy csak akkor ha időben kezelik.-Majd felkacagok a kérdésén. Igazából engem nem zavar, ha be akarja fúni, de a jelek szerint nagyon félreértett.
-Öhm nos, ha szeretnéd megteheted, de ne azzal. Azt neked szántam. Tudod a potyautasok ellen!-Kacsintok rá. Ha szívesen befújja akkor megengedem neki, de ha inkább rám bízza akkor amíg ő magát „kezeli le”, addig én a kutyát.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptyHétf. Jan. 27 2020, 17:12

Élodie ✫  Flor

Ahogy hallgatom őt, kezdek rájönni, hogy van abban valami, amit mond. De én is, és általában az emberek önzőek és gyakran irigyek. legalább is a tapasztalataim szerint. Összehasonlítják magukat másokkal, és csak azt látják, hogy a másiknak van valami olyasmi az életükben, ami nekik nincs, de nem veszik észre, hogy nekik mijük van, ami a másiknak nincs. És ha innen nézem, akkor én is szerencsés vagyok, hiszen van egy olyan családom, akik nagyon szeretnek, és akiket én is nagyon szeretek, még akkor is, ha nincs közöttünk vérszerinti kapocs és most egy másik városban élek. - Igazad van, nem kell vagy legalább is nem kellene nagy dolgokra gondolni - mosolyodok el.
- Örülök, hogy tudtam ötletet adni, sőt lehet, hogy utána is tudok kérdezni néhány suliban, hogy érdekelné-e őket, vagy adhatok néhány iskolanevet most is elérhetőséggel, akiknél már én is tartottam környezetvédelemről órát - ajánlom fel neki a segítségemet ebben a témában. Ki kell nyitni a gyerekek látómezejét, és erre a tanárok nem mindig elegek. Meg egy rendhagyó óra jobban felhívja a figyelmüket, főleg, ha nem a tanár tartja.
- Nem feltétlen csak erre gondoltam - sandítok rá mosolyogva, miközben akaratlanul is körbetekintek a helyiségben, de többet nem mondok. - Az pedig teljesen érthető, ha nem végzel olyan beavatkozást, ami már inkább összetett orvosi feladat. - Itt pereskedés valószínűleg nem lenne, ha baj történne, mint az emberek gyógyításánál, de a lelkiismerete nem hiszem, hogy hagyná nyugodni.
- Igen, de ők nem rohannak segítségért, mint az emberek, így nehezebben is kapnak időben segítséget - húzom el egy picit a számat, mert már egy szúnyogcsípés is kegyetlenül tud viszketni. A fejtetűt eddig még megúsztam, így arról nincs tapasztalatom, de nem is szeretnék.
Furcsállva nézek rá, amikor elkezd nevetni, és érzem, hogy valamit nagyon félre értettem, és egészen addig rá sem jövök, amíg el nem árulja. Viszont utána én is elkezdek nevetni lényegében saját magamon. Majd, amikor a kiskutyára téved a pillantásom, aki félredöntött fejjel néz ránk, szinte látom rajta az értetlenséget. Szegénynek fogalma sincs, mi folyik körülötte, és hogy „ezek ketten körülöttem mit csinálnak most”. Én pedig megsimogatom kicsit a buksiját, mintegy megnyugtatásképpen, hogy nem csinált semmi rosszat, hanem nagyon jól viselkedik. - Köszönöm! És bocsánat, kicsit elkalandoztam - szólalok meg, amikor abbahagytam a nevetést. - Akkor őt rád bízom - nézek a kisállatra - én meg lekezelem magam, csak, hogy haladjunk - ő biztos ügyesebb, mint én lennék, és amúgy is a gyors és hatékony munkát részesítem előnyben. Tehát minek arra várni, amíg én elszerencsétlenkedek először vele, aztán magammal. Majd úgy fordítom a flakont, hogy el tudjam olvasni a használati utasítást. - Ilyet egyébként hol lehet beszerezni? - érdeklődök, hiszen sosem lehet tudni mikor fog jól jönni ez az infó.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
728
★ :
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptyHétf. Feb. 10 2020, 22:16
-Tényleg? Ennek nagyon örülnék. Jól jönne pár telefon, de ha tudsz is velük beszélni az még jobb. Nagyon szépen köszönöm a segítséged!-Mondom neki nagyon is hálálkodva. Jól jönnek az ilyen ismeretségek, főleg ha ő már sikeresen tartott ott előadásokat.
-Oh értem! Nem könnyű a két életet összehangolni ez tény, de nem panaszkodom, mert mind a kettőt imádom csinálni.-Nem is szeretnék választani közülük. Imádom a bandát, a turnékat, a rajongókat, ahogyan a menhelyet is. Nekem ez így kerek. Néha kifáradok rendesen és jól jön egy kis pihenés, de szerintem ez így van jól és nagyon is szerencsésnek mondhatom magam.
-Igen ez valóban így van. Náluk ha nem ismerjük a jeleket nehezebben vesszük észre, hogy baj van. Ezért kell nagyon odafigyelni rájuk. Ha meg valaki kezdő állattartó annak meg csak azt tudom ajánlani, hogy előbb olvasson utána, kérdezzen meg pár ismerős, vagy akár a facebookon keressen fel olyan csoportokat. Annyi minden van már ott is. Nem mondom azt, hogy nincsenek hülyeségek az interneten, de ma már többet megtudhat az ember egy-két dologról.-Én is ha valamit nem tudok igyekszem megtalálni rá a kérdést először a neten kutatva, majd ha több választ is kapok akkor a szakemberhez fordulok. Főleg, ha az orvosi téma.
-Rendben!-Azzal elő is veszem az állatoknak szánt bolha, kullancsriasztót és határozott, de gyengéd mozdulatokkal kezdem el jó alaposan befújni a kutyust.
-Nos igazából ma már bárhol. Drogériákban, gyógyszertárakban, szupermarketekben. Rengeteg féle van. Igazából mindenkinek más válik be. Nem feltétlenül szükséges mindig a legdrágábbat megvenni. Néha csak a márkát fizetik meg vele az emberek. Én azt ajánlom vedd meg azt amelyik szimpatikus, próbáld ki aztán ha nem válik be akkor keress egy másikat. Én ezt a fajtát kedvelem, nekem ezzel nincs bajom.-Mutatok a kezében lévő flakonra. Közben a kutyával is végzek és azt hiszem nincs is más hátra, minthogy a helyére vigyem.
-Nos azt hiszem meg is volnánk ezzel. Amúgy esetleg gondolkoztál az örökbefogadáson?-Kérdezősködöm kicsit. Hátha szívesen magához venné a kutyust.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptyCsüt. Feb. 13 2020, 14:47

Élodie ✫  Flor

Kicsit meglep a lelkesedése, amit egy ilyen egyszerű dolog váltott ki belőle, mint néhány iskola elérhetősége, ahol befogadóak a külsős előadókra. - Tényleg - erősítem meg. - Igazán nincs mit! Én örülök, ha lesz haszna az előadásoknak, és ezzel kevesebb kisállat kerül az utcára - mosolygok rá. Közben előveszek egy papírt és tollat a táskából, valamint a telefonomat a zsebemből. - Fel is írok néhány iskolanevet, címet és telefonszámot, meg, hogy én kivel beszéltem ott - tájékoztatom, hogy éppen most mit is csinálok. - Viszont lehet, hogy lesz néhány hely, ahol átirányítanak másik kapcsolattartóhoz - nézek fel rá a vizsgálóasztalon történő irkálásomból, amikor felírom az első iskola adatait, és ott kapcsolatnak egy biológiatanár van feltüntetve. Nem biztos, hogy ebben a témában is ő a kompetens.
[color=#2A99D9]- Igaz - értek vele egyet. - Ha olyat csinálsz, amit szeretsz, akkor az tűnjön bármennyire kimerítőnek mások számára, valahogy nem fogod érezni - mosolygok rá. Én sem érzem kimerítőnek a táncot, legyek előtte bármennyire is fáradt, vagy túlterhelt az előtte lévő időszakokban.
- Kellene minden kisállat mellé adni valamilyen tájékoztatót, hogy mikor mit kell csinálni, hogyan kell gondozni. Sajnos az emberek sokszor nem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek, viszont lehet, ha kézhez kapnák, akkor elolvasnák - jegyzem meg. Egy avatatlan könnyen elveszik a rengeteg infóban, és nem lehet biztos benne, hogy mi igaz és mi nem. Viszont, ha mondjuk, a kutyus mellé kapna egy „leírást” akkor kevesebb hibát követne el. De ezt persze lehet, csak én látom így.
Miközben próbálom a kapott sprayvel elűzni az összes „potyautast”, figyelmesen hallgatom, hogy hol is tudok ilyet beszerezni, és mire kell figyelnem. - Köszönöm az infókat! - hálálkodok. - Igen, sajnos azt szoktam tapasztalni, hogy hiába van a márka, néha egy „no name” termék sokkal hatásosabb és még jóval olcsóbb is - húzom meg egy kicsit a számat. - Lehet, hazafelé veszek is, „biztos, ami biztos” alapon - gondolkozok hangosan. Ezeket az élősködőket addig kell „fülön” csípni, amíg még az elején vagyunk a dolognak.
Felcsillan a szemem, amikor bejelenti, hogy végzett, mert örülök, hogy a kutyus a gyógyulás felé veszi az irányt. - De - veszek egy mély sóhajt kissé szomorúan. - Nagyon szeretem a kisállatokat, de alig vagyok otthon, és szerintem kiszúrás bármilyen állattal, ha egész nap egyedül van egy kis lakásba bezárva. Ez már szerintem kimeríti az állatkínzás fogalmát - fejtem ki a véleményemet, és szomorú szemekkel nézek az előttem lévő kiskutyára, mert tényleg nagyon aranyos, de velem egy nagyon rossz gazdit kapna. - Remélem, nem én vagyok a legjobb jelölt, mert az nagyon rossz lenne - nézek Élodie-ra kicsit kérdő tekintettel. - Áltagosan mennyi kisállatot fogadnak be? Vagy neki mennyi az esélye? - érdeklődök csendesen. Nem vagyok biztos benne, hogy felkészültem a válaszra.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
728
★ :
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptyVas. Márc. 01 2020, 23:07
Miután megírta az elérhetőségeket elrakom magamnak a listát. Tényleg jó ötletnek tartom ezt és remélem sok iskola belemegy a dologba. Majd több menhellyel összefogok és összehozunk egy remek kis programot nekik.
-Tudod sajnos az emberek lusták. Sokan lusták utána nézni és felelőtlenül megvásárolnak, befogadnak egy állatot. Aki tőlünk örökbe fogad az kap egy kisebb tájékoztató füzetet, de ha kezdő gazdi az illető akkor szóban is segítünk. Sőt bármikor hívhat minket. Meg azért néha elmegyünk a helyszínre megvizsgálni, hogy minden rendben van. Aki nagyon akarja az utána néz, hogy mire is kell ügyelni az állattartásnál. Rengeteg könyv, remek internetes cikk van ezekről. Sőt a facebookon is találni szinte minden kisállathoz csoport, ahol általában segítenek az újaknak.-A mai világban, már nagyon egyszerű utána járni a dolgoknak Igaz sok ostobaság is felkerül, ezért is fontos több forrást megnézni és nem az elsőnek hinni azonnal.
Érdeklődve hallgatom végig. Becsülöm az őszinteségét. Végre egy értelmes ember, aki tudja, hogy nem feltétlenül lenne jó dolga kisállatnak nála.
-Végre valaki, aki felismeri a korlátait. Bárcsak többen gondolkoznának így. Sajnos sokan nem tudják ezt felmérni, csak később jönnek rá…-Húzom el a szám sarkát, majd szépen felemelem a kutyust és gyorsan az elkülönítőbe viszem őt. Persze csak az után, hogy Flor el tudott köszönni tőle.
-Nos bevallom őszintén sok dologtól függ, hogy egy állat milyen gyorsan talál magának gazdit. Volt olyan esetünk, hogy egy-két nap, de volt aki évekig várt, pedig fiatal volt. Igaz a kölykök hamarabb elkelnek, de közöttük is megvannak a kedvencek. Mi ilyenkor próbáljuk minél több felületen reklámozni a gazdi keresőket. Közben persze igyekszünk velük minél többet foglalkozni. Kutyáknak megtanítani egy-két alap dolgot, ha nem tudják…. Én azt mondanám, hogy van esélye. Egy családban el tudnám őt képzelni…. De addig is, ha szeretnéd bármikor meglátogathatod majd.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptySzer. Márc. 04 2020, 18:10

Élodie ✫  Flor

Most rajtam a sor, hogy meglepődjek, és ennek hangot is adok. - Ez nagyon szuper! Azt hiszem ezzel is jóval megelőzitek a többi helyet - mosolygok rá. - Szerintem mindenhol így kellene csinálni. Mert igaz, hogy sok forrás van, de volt, hogy teljesen más témában ugyan, de rengeteg forrást találtam, de felét sem tudtam használni arra, ami nekem kellett, és nagyon fals eredményem lett miatta, bár még időben megtaláltam a megfelelő forrást - húzom el egy kicsit a számat. - Egyébként mennyire veszik igénybe a segítségeteket az új gazdik? - kérdezek rá kíváncsian. Érdekel, hogy mennyire kérik a segítséget a biztos forrásból az emberek.
- Több előrelátás kellene az embereknek - értek egyet vele, amikor örömét fejezi ki, hogy én látom a korlátaimat az állattartással kapcsolatban. Amikor még Tíonál laktam Washington DC-ben, jobb helye lett volna egy kiskutyának, mert volt, oké, még mindig van, egy kis kert is, de akkor is magányos lett volna, mert hiába voltunk ketten, alig voltunk otthon. Itt New Yorkban pedig még annyi szabadsága sem lenne nálam, mert egy kis bárházi lakásban élek, egy emeleten. - Szia! Sok sikert a jövőben, remélem hamar szerető otthonra lelsz! - búcsúzom a kutyustól, és még egyszer megsimogatom a buksiját. Tényleg tünemény, de erősnek kell lennem, és nem szabad hazavinnem.
Figyelmesen hallgatom a tapasztalatait, és elszomorodom, hogy sok kisállat nem talál gazdit évekig, bár nem kellene, hogy meglepjen, hiszen ezt valahol tudtam. - Remélem, hogy igazad van, és gyorsan elviszik - nézek Élodie szemébe reménykedve. - Kár, hogy egyébként nincs olyan szervezet, akik legalább néha tartanának bemutató jelleggel, ingyenes oktatást, hogy hogyan kell képezni a kutyákat - jut eszembe egy ötlet. Ha tudnám, hogyan kell nevelni a kutyákat, és még időm is lenne ilyenre, akkor lehet, összefognék egy ilyen menhellyel, vagy többel, és ingyenesen tartanék oktatásokat.
- Neked egyébként van kisállatod? - jut eszembe a kérdés hirtelen. Persze lehet, hogy ő is úgy van vele, mint én, hogy szereti őket, de tudja, hogy nem tudna vele foglalkozni.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
728
★ :
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptyHétf. Márc. 23 2020, 19:25
-Sajnos a legtöbb hely örül annak, ha fenn tudja tartani magát. Én szerencsés vagyok mert tudom miből finanszírozni a költségeket, de sokan csak a támogatói pénzekből tudják fenntartani magukat. Így nem feltétlenül van idejük, kapacitásuk bővebb tájékoztatást adni. Persze mindannyiunknak az a célja, hogy felelősségteljes gazdikat találjon az árváknak…-Húzom el a szám sarkát. Néhány menhely tényleg nem tud több pénzt, energiát belefektetni, hisz mi mind dolgozó emberek vagyunk és a menhely nekünk a második munkahelyünk, mert magunkat is fen kell tartani. Persze én nem panaszkodni akarok, hisz nekem jó életem van. Boldog vagyok vele!
-Akik korábban nem tartottak állatot nagyon örülnek a kezdő támogatásnak a plusz infóknak. Szóval igénybe veszik rendesen. És jó ez így. Mármint inkább zaklassanak minket mindennap, minthogy valami rosszat csináljanak.-Ezért is szeretem az önkénteseimet is betanítani mindenre, hogy ha esetleg nem lennék itt akkor ők is tudjanak segíteni a bizonytalan gazdiknak.
-Kérsz valamit inni?-Kérdezem meg tőle, ahogy visszatérek a vizsgálóba, majd kicsit megrágom a szavait.
-Igen ez nem lenne rossz dolog. Mi mondjuk próbáljuk trenírozni a kutyákat, megtanítani az alapvető dolgokat, de persze mi sem tudunk az összessel ugyanannyi időt foglalkozni, még ha nagyon is szeretnénk. A kicsiket gyorsan elviszik és őket nem is nagyon okítjuk. Egy idősebb kutyát nehezebb, főleg, ha rossz sorsa volt előtte.-Közben elindulok az iroda felé, ha esetleg kért valamit inni, de ha nem akkor meg jó lesz kicsit leülni. Van időm, így szívesen elbeszélgetek vele.
-Tudod sok állatnak is szüksége van terápiára. Macska, kutya, papagáj… Az évek alatt, ha rossz helyen vannak rossz tapasztalataik lesznek és félni fognak, amitől agresszívek lehetnek. Sokan ilyenkor inkább elaltatják, de a másik fele meg a végsőkig próbálkozik megszelídíteni. Van amikor sikerül, de van, hogy annyira eltorzították szegényt, hogy nem talál vissza önmagához.-Az irodába érve rá is mutatok az egyik székre, hogy nyugodtan helyet foglalhat és ha kért inni hozok is neki egy üres poharat és gyümölcslevet, vizet, vagy éppen kávét.
-Oh igen van! Egy háromlábú kutyám Forest.-Mutatok is róla egy képet.
-Borzalmas állapotban találtunk rá. Amputálni kellett a lábát. Sokáig kellett vele foglalkozni, míg végül elnyertük a bizalmát. Most már szinte mindenkit agyon nyalogatna.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat EmptySzer. Márc. 25 2020, 07:11

Élodie ✫  Flor

Sajnálattal hallgatom, hogy valóban ekkora nehézségekkel küzdenek a menhelyek, hogy a fennmaradásuk mások jóindulatától függ. Ennek pedig az egyik járulékos hátránya, hogy nincs kapacitásuk bő útmutatást adni az örökbe fogadóknak. - Ezt tényleg öröm hallani, hogy innen azért olyan gazdik kapnak kisállatot, akik valóban érdeklődnek a felelős állattartásért - mosolyodom el. Őszintén aggódtam, hogy esetleg az örökbe fogadók is olyan felelőtlen magatartást tanúsítanak, mint a korábbi gazdik, de jó, hogy tévedtem.
- Köszönöm, egy kis vizet elfogadnék - mondom hálásan. Igaz, hoztam magammal, de nem eleget, mert már elfogyott.
- Jó, hogy Ti tudtok velük így is foglalkozni egy kicsit, de lehet, hogy tévedek, de szerintem, egy kutya, macska is elfelejti a tanultakat, ha nem foglalkoznak vele megfelelően, így maguknak a gazdiknak is meg kellene tanulniuk tanítani az állataikat - gondolkodok hangosan, miközben követem őt az irodába. Ezzel most nem őket akarom kritizálni, még véletlenül sem, de lehet, hogy kárba megy az ő erőfeszítésük, ha az új gazdi nem tudja, hogyan kell oktatni egy kisállatot. - Volt egy régen egy haverom, akinek volt egy kiskutyája, és mindig azt mondta, hogy nagyon buta, de egyáltalán nem volt az, mert a pacsi alapjait pár perc alatt meg tudta tanulni tőlem, csak a csaj sosem foglalkozott vele igazából. Mármint, megetette, megitatta, levitte sétálni, elvitte orvoshoz, stb., de sosem tanította - mesélek el egy személyes tapasztalatot. - Szerintem sok gazdinak egyszerűbb, könnyebb butának titulálni az állatát, mint hogy rendesen megtanulná tanítani - húzom el a számat, de közben várom a véleményét, hiszen én azért jóval kevesebb állattartóval találkozok, mint Ő, így nincs kizárva, hogy ez a kivételes (rossz) példa.
Figyelmesen hallgatom a lelkileg sérült állatokkal kapcsolatos megfigyeléseit, tapasztalatait, és egyet kell vele értenem. Amikor pedig hellyel kínál el is foglalom az egyiket, mármint leteszem mellé a táskámat. Miközben elveszem a poharat, és elindulok a víz felé, hogy töltsek bele, annyit, amennyi nekem szükséges. - Ez nem meglepő, hiszen ugyan olyan lelki sérüléseket tudnak szerezni, mint az emberek, ha rosszul bánnak velük. Embereknél is sok idő, mire kigyógyulnak egy-egy lelki sérülésből, már, ha kigyógyulnak, és, ha az állattal nem foglalkoznak az igényeinek megfelelően, akkor ők sem gyógyulnak meg. Bár azt is elképzelhetőnek tartom, hogy mindig betegek maradnak, és ezért folyamatosan figyelni kell rájuk attól függetlenül, hogy mennyire veszik figyelembe a gondozásnál a megváltozott igényeiket. Bár lehet, hogy tévedek - teszem hozzá ismét, mint egy választ várva, mert azzal tisztában vagyok, hogy az állatoknak is ugyan úgy lehetnek lelki sérüléseik, de azt már csak tapogatom, hogy ők mennyire sikeresen gyógyulnak fel belőlük.
Nem lepődök meg túlságosan, hogy neki is van kisállata. - De tündéri - érzékenyülök el a képe láttán. - Szegényke, de nálatok legalább a lehető legjobb kezekbe került - mosolygok Élodie-ra kedvesen. - Lehet tudni, hogy mi történt vele, vagy örök rejtély marad? - érdeklődök kedvesen.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
728
★ :
Élodie ✫  Flor - Egy megmentett kisállat Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Élodie ✫ Flor - Egy megmentett kisállat
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Élodie & Baris
» Mason & Élodie
» Elodie C. Harland
» Elisiana & Élodie
» Cait & Élodie

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: