★ üdvözlünk new yorkban • városhatár átlépése • | |
★ csicseregj csak kedvedre • szavak sokasága • | |
★ éppen jelenlévõ lakosaink • Ismerõs idegenek • | Jelenleg 180 felhasználó van itt :: 22 regisztrált, 0 rejtett és 158 vendég :: 2 Bots Aaron Cunnigham, Ariel Hella Wright, Aviva Q. Lytton, Bradley R. Fitzgerald, Caleb Jones, Caspian E. Lincoln, Deborah Winchester, Dok Min-Joon, Enzo De Santis, Hadrian Rutherford, Jayda Winters, Lambert Schultz, Layla Hunter, Mallory Duval, Melody Sharp, Roman W. Hemlock, Rosemary Sawyer, Rowan W. Mills, Scarlett Nelson, Sofia Carmona, Wendy Hart, Wyatt Leneghan A legtöbb felhasználó ( 535 fő) Szomb. Nov. 23 2024, 15:45-kor volt itt. |
★ frissen íródott történetek • legújabb bejegyzések • | Caspian E. Lincoln
tollából Ma 16:49-kor Roman W. Hemlock
tollából Ma 16:47-kor Sofia Carmona
tollából Ma 16:29-kor Horatio R. Hayes
tollából Ma 16:03-kor Hadrian Rutherford
tollából Ma 15:58-kor Enzo De Santis
tollából Ma 15:17-kor Benjamin Stanford
tollából Ma 11:54-kor Rosemary Sawyer
tollából Ma 10:21-kor Nadia Romanov
tollából Ma 09:01-kor |
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
|
♀
|
♂
|
Bûnüldözés
|
11
|
25
|
Diákok
|
48
|
37
|
Egészségügy
|
26
|
17
|
Hivatal
|
9
|
13
|
Média
|
49
|
39
|
Munkások
|
37
|
23
|
Oktatás
|
18
|
10
|
Törvényszegõk
|
18
|
42
|
Üzlet
|
24
|
27
|
Összesen
|
241
|
232
|
|
|
|
| | easy peasy lemon squeezy Hétf. Júl. 01 2019, 23:58 |
| Anyám olívaszín kabátja a tisztítóban - nem mintha a nagyságos asszony ugráltatna, nem mintha egyetlen szóval is említette volna, hogy bármire is szüksége van, de olyan jól ismerem már ezt a táncot, bekötött szemmel is eljárnám. Mamának mindig kell valami, hol egy zöld kabát, amit nem ér rá átvenni, hol egy új kozmetikus, mert a régi túl sokat beszél a szeretőjéről, miközben anyám arcát gőzöli - márpedig anyám arca éppen úgy utálja a mások szeretőit érintő sztorikat hallgatni, mint anyám minden más testrésze -, vagy éppen papajaturmix a Sokerből. Anyám araszol a hatvan felé, és az elmúlt évtizedek alatt egyetlen percre sem felejtette el, hogyan ugráltasson engem. Persze, csak finoman. A töltsd velem a premier hétvégéjét Los Angelesben-ből így lett számomra véget nem érő körtúra, amit csak úgy élvezek, ahogyan az elegáns dámák a gyümölcssalátát csipegetik a tányérról, feledve, hogy a szőlőszem mindig lecsúszik a villáról. Módjával.
Ez a város az egyetlen hely, ahol valaha is nyúltak le előttem taxit, így mindig vegyes érzésekkel jövök. Utálom a nyomorgást a mozgólépcsőkön, utálom, hogy a tisztítóban három papírt is alá kell firkantanom, mielőtt magammal vihetném a fekete zsákot, benne anyám kabátjával, és utálom a Sokerben álló sort. Persze, mindez még elviselhető is lenne, ha Jasperbe karolva csinálhatnám, ahogy egy megbolondult, hatalmas szemű cocker spániel kölyök. Nincs nálam lelkesebb közönsége annak az embernek, fel kéne hívnom, hogy él-e még egyáltalán, vagy már elásták őt egy louisianai dzsungelben, de mivel mindkét kezem tele van anyám kívánságlistájának tételeivel - hát, érted. És ez nagyjából addig így is megy, amíg a sarkon befordulva neki nem megyek valakinek. A papajaturmix szép, élénksárga foltban fröccsen szét a nő ruháján. - A picsába! - Hopsz, ez kicsúszott. Még szerencse, hogy anyám kabátját védi az áthatolhatatlan fólia. A tekintetem másodperc töredéke után visszaugrik a nőre. - Nahát, Stella! - A sógornőmre, hogy egészen pontos legyek.
♡ |
| mind álarcot viselünk Vendég ranggal rendelkezem |
| | Re: easy peasy lemon squeezy Szer. Júl. 03 2019, 15:05 |
| Mondhatjuk azt, hogy szeretem Los Angelest. Van egyfajta dög ebben a városban, ami nagyjából az 50-es években indult el és azóta is él, lélegzik, virágzik. Egyedül a meleg tud teljesen kicsinálni, meg némi időeltolódás persze, de azt hiszem túlélhető megfelelő mennyiségű koktél és egy normális szálloda keretei között. És mindig bérlem a kocsit, elég nekem New Yorkban kínlódni a taxikkal, itt nem vagyok hajlandó. Egyszerűen nagyobbak a távok és szarabb a tömegközlekedés. Rávetemedtem, hogy felhívjam a fiamat, hát kár volt, szegénynek nem igazán tudtam mit mondani. Már megint messze jöttem, de vétek lenne azt mondani, hogy ez Ulisses miatt van. Egyszerűen sok havi munkám fekszik a legújabb reménységemben és nem hagyom, hogy holmi kokainfüggés meg szilikon mellek elvonják attól, amire szerintem is rendeltetett. És hát ki tudná jobban, hogy mi a jó neki, mint én? Nekem ez a dolgom, hogy ő nyugiban legyen és koncentrálhasson az írásra. Egyébként is engem basztat a kiadó, a kiadó összes ügynöke, meg mindenki más és nem őt. Tehát kedves, csodásan beteg lelkű írómnak semmi dolga nincs, csak az az egy, amiből mindkettőnk pénze megvan. Pontosabban engem már nem a pénz része motivál a dolognak, sokkalta inkább a diadal. Leteszem a villámat és rágyújtok. Egyik kikötésem, hogy mindig dohányzó éttermet kell keresni. Az utóbbi években mondjuk úgy erősen köt az orális fixáció ezekhez a vackokhoz. Vagy inkább az elmúlt pár év viharai? Nem is tudom. Azt hittem a férjem komolyan gondolta a válást, mármint tényleg komolyan. Végül mégsem. Erre a fivérem meg elvesz egy szemtelenül fiatal sorozatszínésznőt. Akihez egyébként még mindig nem tudom mit kéne szólnom. Mármint, komolyan? Az ember szeretőnek tart ilyen fiatal lányokat. Jasper is ahogy idősödik, úgy kezd megbolondulni. Már nem tud visszafelé kapálózni a 30-as playboy éveibe. Egyébként meg akkor is házas volt. Úgy látszik ez valami Polignac sajátosság, hogy kell mellénk valaki. Én is tökre eldöntöttem, hogy senkinek a Mrs.-e nem leszek, meg úgy 30 éves koromig egy ártatlan léleknek sem az anyja, hát tessék az is milyen prímán összejött egy terv volt. Különös de csak egyszer fordult meg a fejemben, hogy nem tartom meg. Csak egyszer és mélyen el is szégyelltem magam utána. - Este a 82-ben? - felkapom a fejem a kérdésre, azt hiszem kicsit elgondolkodtam. A felénél nyomom el a cigit, igazából nem kell az a plusz x perc amit ad nekem. Kiiszom a borom maradékát, mert hát ebédhez nem illik koktélt szlopálni a belvárosban. Az olyan..proli. Azt se tudom milyen hely az, amikor leesik, hogy egyébként én szerveztem oda. Leültetem a kiadó emberével, hogy lássák életben van, kiegyensúlyozott meg minden. És tálalhassuk, hogy le akar költözni a partra egy lakókocsiban. Nem mintha nem lenne egy menő lakása a Völgyben, de neki most ez kell. Én meg megadom neki, csak nem a saját számlámról. - Persze drágám. Már alig várják, hogy lássanak téged. - elmosolyodom, könnyeden, vidáman, bár ál-vidámság ez csak, valójában semmi kedvem megint valami ovissal vívni az öreg Tyler pénzén, akinek egyébként is annyi van mint a szemét, tehát kitelhet tőle. Felállok és udvariassági formulát kiterítve nem fizetek. Nyomok egy csókot az arcára. - Semmi gin, semmi kokain addig. Különben elveszted a lakókocsis kis fantazmagóriádat. - látom pedig azokban az édesen dacos szemekben, hogy majd ő megmutatja, meg majd ő átveri mindet, de ugyan, mindketten tudjuk, hogy nekem van igazam. Mint mindig. Évek és a rutin. Elhagyom az éttermet és szórakozottan gyújtok rá megint. Elgondolkodom, hogy hova a fenébe parkoltam le a kocsit, amikor valami szó szerint nekem fröccsen. A döbbenetemtől még a lámpa is zöldre vált (költői túlzások) és azt a gusztustalan foltot fixírozom ami a hasam ékesíti. Hát naaa ezt nem hiszem el! Dühödten nézek az elkövetőre. - Milyen találó! - hangzik a gúnyos válasz, de a dühös tekintetem kereszttüzébe az újkeletű sógornőm kerül. Kicsi a világ? Hah mekkora üres egy frázis de ez most rettenetesen találó. - X millióan élnek ebben a városban, naponta még x száz ezer jön megy, talán több is. És te vagy az, aki leönt. - nem, ezt amúgy nem tudom elhinni. - Mit keresel Los Angelesben? - egyébként úgy társaságon kívül leszívott elmével a melegben ennyi kedvességre szoktam képes lenni. - Gyere, arra parkolok! - intek a parkolóház irányába szemben, lévén ilyen göncben meg főleg nem mutatkozhatok úgy kábé sehol, mert oda lesz minden. - És el is kísérhetnél venni valami göncöt gyorsban, este jelenésem lenne de addig így nem maradhatok. - nézek rá, hát ez voltaképpen meghívás is volt, de az én stílusomban volt az. Finomodni finomodni kéne. - Jasper is veled jött? - bár ezt őszintén kétlem, nem olyan típus aki ennyit repked csak úgy. Kivéve persze akkor ha érdekében áll. Akkor Timbuktuba is elrepülne gyorsan. |
| | Re: easy peasy lemon squeezy Szer. Júl. 03 2019, 15:32 |
| Anyám turmixa Stellán, amiért hét teljes percig álltam sorban - nevetségesen hangozhat, de képtelen lennék még egyszer végigvergődni a mögöttem álló úton, csak azért, mert anyám szenvedélye az egészséges életmód, és gyakorlatilag minden, ami ehhez bármilyen szinten kötődik. Amikor kislány voltam, mindig figyeltem, hogyan eszik - nagyon keveset, csuklóból mozdítva az evőeszközt, a karjait lazán tartotta a teste mellett, mintha még ebből is képes lett volna egyszemélyes műsort csinálni. Anyám madárka módjára csipegetett egy olyan korban, amikor körülöttem mindenki két pofára zabálta a Lier legjobb belga gofriját, az O'Brians sültkrumplijával együtt. Azt hiszem, kicsit az agyára is ment az évtizedeken átívelő tudatosság, és már látni vélem, ahogy felvonja a szemöldökét, mert nem gondolhatom, hogy a premier előtt dzsúzt fog inni dobozból, de ha csak ezen múlik, majd kitöltöm neki pohárba. Ha már az eredeti adag úgy díszeleg Stella ruháján, mintha lehánytam volna.
- Hát, csak az anyám miatt... - kezdek bele, de mintha már eleve mentegetném magam, mert ha nem járok itt, nem is önthettem volna nyakon, satöbbi, satöbbi - korán megfigyeltem, hogy Stellával muszáj jóban lennem, ha hosszan akarok élni a családban, az ő szavát mindenki meghallgatja, még akkor is, ha Jasper olykor csak kineveti, olyan testvériesen, amitől egyébként kibaszott büszke vagyok rá. Nem nyel le mindent, amit nekem le kell. A jó viszony, tudod. - Ne haragudj! - Zsebkendőt halászok elő a táskámból, felé nyújtom, de Stella, mint általában, ezúttal is két lépéssel előttem jár. - Öhm, hát persze, szívesen elkísérlek! - Tehetek mást tulajdonképpen? Követem a sógornőmet, még akkor is, ha a szignifikánsan rövidebb lábaimmal ez nekem jóval nagyobb erőfeszítés. - Nem, Jasper New Yorkban van. - Ami valószínűleg mindannyiunknak így a legjobb. Anyám nem sűrűn játszott filmben korábban, és ha a ma esti vetítés nagyon kínos lesz, Jasper nem tudná magában tartani. Ez az őszinteség minden más esetben rohadt szórakoztató, de ha az anyámmal való kapcsolatát nézem - sokan halálra fagytak már ennél melegebb kézfogásoktól is. Ami nem megy, azt kár erőltetni. - Mit csinálsz este?
♡ |
| | Re: easy peasy lemon squeezy Csüt. Júl. 04 2019, 18:06 |
| Kényes vagyok a megjelenésemre. Talán ennek ahhoz is köze van, hogy Miss Pamela egyébként sikeresen saját márkát indított el itt az évek alatt és előszeretettel küldözget nekem mindig. Aztán persze csak ne csodálkozzunk, ha a hetem szerves részét kiteszi a pilates és egyéb elfoglaltság, mert hát maga volna a szégyen ha nem férnék bele valamelyikbe. És az én koromban kifejezetten oda kell figyelni arra, hogy miként jelenek meg egyáltalán bárhol. Ezért sem tartom mindegynek, hogy Ulisses miben jelenik meg nyilvános helyen. Egyszerűen már fontos ez is, vége már a 90-es éveknek amikor a mindegy is mindegy volt és az volt a trend ami nem volt trend. A mostani ruhám is könnyed anyagú, lágy esésű és tengerkék. A feketétől pár éve tartózkodom hathatósan. Kivéve a bizonyos LBD daraboktól, amik időtállóak. Viszont így, fényes nappal csak úgy feketében, hát már nem megengedett mondjuk úgy. Viszont a tengerkék csodámon most egy leginkább gyümölcsös hányáshoz hasonlatos folt díszeleg, hála Primanak, akit egyébként még mindig nem tudtam hova elhelyezni a családi, meg úgy egyébkénti radaromon sem. Egyszerűen nem értem Jaspert, vagyis az agyam egyik része nagyon is érti. Prima fiatal, sugárzó és nagyon szép, de mocskosul fiatal. Lassan már várom, mikor dugja a férjem megint az orrom alá a tényt, hogy válni akar és látom meg ezzel kb. egy időben azt, hogy ő is egy ilyen korú lánnyal megy el ide vagy oda. Viszont hiba lenne, végzetes hiba lenne a lányt rögtön leírni, ezt én is tudom. És komolyan igyekszem, ahogy a fiammal kapcsolatosan is igyekszem nem elsőre ítélkező idiótának tűnni. Én csak mindenkinek a legjobbat akarom. - Anyád is itt van? - vonom fel a szemöldököm. Szerintem még nem is láttam az anyját. Vagy csak nem emlékszem rá. Hiába, én sem jegyzek meg bárkit. Pardon, mindenkit. Azért tartok asszisztenst, hogy a kellő időben a kellő helyekkel ő beszéljen és engem hagyjon egyszerűen csak dolgozni. Az együttműködés mindig gyümölcsöző. Már ha a megfelelő ember kapja benne a megfelelő szerepet. Felsóhajtok. - Nem haragszom, véletlen volt. - ami persze most el fog venni vagy két órát az életemből, mert töredelmesen bevallom azt terveztem, hogy alszom egyet a szállodában, utána pedig beülök kicsit szaunázni, de ez most úgy tűnik, hogy elúszott. És inkább ez dühítő, nem maga a ruha ténye. Nem szeretem ha felrúgják a programjaimat. Egyáltalán nem. - Ez nagyszerű! - húzom mosolyra az ajkaimat. Mondjuk tekintve az aprócska tényt, hogy ő okozta most mindezt, tehát érdekes lenne ha most nem érne rám egy kicsit. Nem mintha hibáztatnám egyébként, csak hát ha az ember az Élet nevű folyóban evez, akkor meg kell tanulnia elkapni a felé sodródó dolgokat. - Pedig azt hittem mindent elkövet majd, hogy jóban legyen az anyósával. - beintek egy ránk dudáló taxisnak. Milyen már, hogy valaki ebben a városban taxizik?! Nem is értem. Persze most szarkasztikus vagyok, hisz az anyós vélhetően pont Jasper korosztálya, így ha elengedjük azt a pici tényt, hogy a kicsi lányával vajon mit tesz, talán még jóban is lehetnének. Bár nem értem mit keres itt az anyja LA-ben. Talán nem ártana némi komolyabb odafigyelés az új családi ágra. Vagy valami ilyesmi. Megnyomom a gombot, a lámpák felvillannak. Majdnem elfelejtettem, hogy fekete a kocsi. Ha már sötétpirosban nem tudtak adni. Amit egyébként mérföldekkel jobban preferálnék, mint ezt, de mindegy. Beülök és intek, hogy csatlakozzon ő is. Nem mintha most lennék a környéken először, de ez a forgalom ami itt van, tetőzi NY-ot. Agyzsibbasztó. Irány a RD. Szeretem ha az üzlet ahol vásárolok történetesen még jó illatú is. Szerintem vadászkutya voltam előző életemben. Mindegy. - Az egyik írómat hozom össze a kiadóval. Ki akar sajtolni tőlük egy lakókocsit, mondván a parton írni mennyire jó és anélkül nem lesz kész határidőre. Megpróbáltam délutánra letiltani a kokainról, meglátjuk mekkora sikerrel. - sóhajtok egy nagyot - És te? Anyáddal leszel? - próbálom nem elfintorogni a kérdést, mert hát mondom, nem emlékszik, hogy be lettem volna mutatva neki meg ilyesmik, na meg nem akarom, hogy valaha ilyen arccal kérdezzen rám bárki is a fiamtól. - Mert ha gondolod csatlakozhatsz. Kicsit enyhítené az üdítő jellemed a feszültséget. - már ha le nem borítja persze őket is valami vacakkal. - És, hogy megy a munka? Van kilátásban új szerep? - nem mintha egyébként megnéztem volna a régebbieket, de talán illene sort kerítenem rá. |
| | Re: easy peasy lemon squeezy Csüt. Júl. 04 2019, 18:37 |
| Ha jobban figyelnék arra, amit Jasper Seuratról dumál, most biztosan tudnám, melyik festményhez hasonlítsam a húgát, aki - egyébként, mint mindig és mint főleg akkor, ha összefutunk -, úgy fest, hogy elkezdek hinni a negyvenen felüli nőkben. Nem mindenki temeti el magát önként, miután szül egy vagy egy pár gyereket, bár Stella valószínűleg pont annyit tud a mindennapi emberek problémáiról, mint én. Mióta ismerem a bátyját, úgy kerülgetem a Polignac-elefántcsont tornyot, mintha egyszerre ódzkodnék attól, amit odafönt találhatok, és lennék mérhetetlenül kíváncsi. Nem is igazán értem. Hogyan lehet két felnőtt ember ilyen hasonló, más szemszögből pedig ennyire különböző? Jasper mellett sosem feszengtem - még akkor sem, amikor kipattantam a kocsimból, hogy ordítva a fejére olvassam a hülyeségét, miért alszol a kurva kereszteződésben?, és igen, mindannyian tudjuk, hogy nem az ő hibája volt, de akkor ez kicsit sem érdekelt. Stella viszont egy kibaszott enigma, nem ereszkedik le hozzám, néha már azt is kétlem, hogy emberszámba vesz-e. Muszáj neki, hiszen már én is Polignac vagyok, nem igaz?
- Ha ismernéd anyámat, tudnád, hogy vele nem lehet jóban lenni. - Ami tulajdonképpen igaz is. Pláne nem a vejének, és különösen akkor nem, ha a vejével szinte egy évben érettségizett, hogy mást ne mondjak. Követem Stellát, még akkor is, ha kezdem egyre kényelmetlenebbül érezni magam. Anyám nem egy főnyeremény, de akkor is az anyám, és szeretem - nem tudom, meddig tudnám némán vagy joviális mosollyal tűrni, amíg egy Polignac földbe döngöli. Beülök, és a hátsó ülésre terítem anyám kabátját, ami azt eredményezi, hogy néhány percig úgy térdelek az anyósülésen hátrafordulva, mint ahogy a saját kocsimban szoktam, és csak amikor visszafordulok és bekötöm magam, döbbenek rá, hogy ez valószínűleg bunkóság volt. Hopsz. - Ó, bocs. A minimben mindig így csinálom. Szóval, ami a ma estét illeti, anyám premierjére megyek. Még akkor sem mondhatnám le, ha délután meghalnék. - A hullámnak akkor is bérelt helye van, vita nincs, feltámadásköteles az esemény. - Az üdítő jellemem? - Mélységes hitetlenkedést hallok a hangomban, valószínűleg ő is hallja. Furcsa fordulat. Talán megsütötte Stellát a nap odakint? - Ez nagyon kedves! Akartam is mondani, nagyon tetszik a frizurád, új? - Le kell kevernem magamat, mielőtt túlságosan izgatott leszek a sógornőm kedvességétől, és kirak az út szélén. Bár a munka említése elég hamar megoldja a problémát - és tessék, máris úgy érzem magam, mintha betoncipőben süllyednék egy jeges vizű folyó fenekére. - Most éppen az Imperialban dolgozom. Egész jó. Leszámítva a szerzőt, akinek teljhatalma van a próbákon. - Talán ki sem kell mondanom, miért csúszom hirtelen lejjebb az ülésen. Talán már pontosan tudja.
♡ |
| | Re: easy peasy lemon squeezy Kedd Júl. 09 2019, 17:34 |
| Nos, így mindenek felett azért lenyilatkoznék arról, hogy bőszen remélem, a fiam nem így fog engem emlegetni a párjának, társának, alkalmi partnerének, mint a nőt akivel nem lehet jóban lenni. Fogalmam sincs Prima anyjáról, egyébként nem is feltétlenül tisztem foglalkozni a dologgal. Ez Jasper munkaköri leírásává vált onnantól, hogy gyűrűt húzott ennek a lánynak az ujjára. Azt hiszem sokkolt a bejelentése, bár enyhe rá a szó. Még két üveg bor után is erősen zsizsegett bennem a mondanivaló valódisága. Megnősül és egy sorozatokban játszó, roppantul fiatal lányt készül elvenni. Édes-édes Jasper, mindig követte a divatot. Vagy csak egyszerűen másik vágányra szállt, mint én. Nem mondom, hogy az én házasságom legyen bárkinek a minta, vagyis talán az első mondjuk úgy 20 éve lehet. Ha jól emlékszem egyszer készült is velünk valami interjú. Bekerültünk az érdekességek rovatba, amiért még mindig együtt vagyunk, botrány nélkül. Nos...bájos kis interjú lett, azt hiszem. - A bátyám mindig is kedvelte a kihívásokat. - és remélem nem szed viagrát Prima miatt. Nem mintha érdekelnének a részletek, csak egyszerűen remélem. A férfiak néha hajlamosak gyerekesen ostoba dolgokat csinálni csak azért, hogy megmutassák, mit sem változtak a 20-as éveikhez képest. Mondjuk erre mi nők is hajlamosak vagyunk, mondom ezt én, a heti 1 aerobic, 1 pilates, 1 jóga és még sorolhatnék párat mikkel a naptáramban. Na de...az én helyzetem mindig merőben más persze. Felvont szemöldökkel nézek rá, hogy mégis mit művel a bérelt kocsimban ilyen fene otthonosan és azt hiszem erre ő maga is rájön, bár akkor én már a slusszkulcsot dugom a helyére, tehát nem láthatja rajtam. A bocsánatkérésre, vagy valami nagyon ahhoz hasonlatosra félmosollyal válaszolok. - Kérlek, érezd csak otthon magad. - ebben megbújik persze némi szarkazmus is, mert hát én vagyok annyira seggfej, hogy mielőtt bármi fontosat bepakolok, elfektetek bárhol, megnézem, hogy megfelel-e neki a hely. De ha neki megteszi, na meg persze ha nem kért hozzá segítséget, akkor az ő felelőssége az a ruha. Mert gyanítom, hogy az ott egy ruha. - Azt valóban nem hagyhatod ki. - mármint én se viselném jól, ha a tulajdon gyerekem inkább másik családdal lógna amikor számomra fontos esemény zajlik. Vagyis pontosan nem tudom mit mondanék ha a fiam így tenne. Még nem volt rá precedens, hogy a tudtommal ez megtörtént, Élou-t elég őszintének próbáltuk nevelni ahhoz, hogy közölje ha valamit nem akar. Pláne velünk közösen. Innentől kezdve nos, akkor biztosan nem tart velem ma este az írómmal és a kiadójával való találkozóra. Sajnálatos, Prima rendkívül ért ahhoz, hogy magára irányítsa a figyelmet, főleg ha nos, leborítaná véletlen azt a seggfejet is valami förmedvénnyel. Mint engem. Magamban mosolygok. Bókra bókkal? Pont a frizurám? Nem tudom új-e igazából, lévén hetente járok a fodrászomhoz csak ezért vagy csak azért. Egyelőre nem vittem bele komolyabb változtatást. Ennyi idősen már prímán tudom mi az, amit felvállalok bármilyen eseményen és mi az amit nem. - Nem, nem új. De köszönöm. - indítom a kocsit, hirtelen kanyarral előzök be egy másik elé, remélem remek reflexei vannak, nincs kedvem kínlódni a biztosítóval. Ja, hogy állatul vezetek? Mondták már. Bedugaszolom a vacak kártyát, pittyen, hogy minden rendben, betartottam az időkeretet. Hát persze, hogy betartottam! Amúgy rohadtul nem figyeltem az órára, de ez most rettentően sokadlagos. Fél kézzel a telefonomon nyomkodom a gps-t, hogy irányba is állítson és ne kelljen kerülni. A parkolóházat elhagyva egy éles jobb kanyarral tervezek én újra. - A szerzők mind önző, egomán, fasiszta faszfejek, ebben nincs meglepetés. - nem tudom mi egyebet mondhatnék. Mindig jó, amikor egy könyv megfilmesítési jogaiért versengenek azok az idióta barmok, ráadásul sokszor teljesen elcseszik az egészet, az írók meg persze a fejüket fogják, hogy megerőszakolták a történetüket. - Az a lényeg, hogy a rendező legyen tökös. Mit kaptál? - mármint szerepet, mert erre kíváncsi vagyok, még ha nem is tudom így hirtelen, hogy miről beszél. Ledudálok egy idiótát magam elől, mert a fasznak tötyög 30-cal amikor simán húzhatnánk legalább 60-nal. - Úristen, neked meg ki adott jogsit??? - kiáltok ki amikor befékez előttem. Persze csak beint, ezért ledudálom megint. Agresszív vagyok. Agresszív vagyok? Lassan érjük el a Rodeo Drive-ot és az első üres helyre be is passzírozom magamat, magunkat. - Nem elég, hogy dög meleg van, még ostobákkal is van tele ez a város. - mormogva szállok ki és rájövök, hogy teljesen felesleges azt a hányás-valami foltot takargatnom magamon, mert szerintem a Holdról is látszik. - Jó, kell nekem minimum két hétköznapi ruha, evidensen minimum 1 pár cipővel és a kiegészítőkkel persze. - hisz én ésszel csomagolok és ehhez a ruhámhoz, amin most ez a fos díszeleg van mindenem, de ha egyszer megtehetem, hogy újra öltözködjek boltból, akkor miért ne csinálnám? - Megvan már, hogy mit fogsz felvenni a premierre? - nézek rá kérdőn, mert most már Polignac, tehát nem vehet fel egy...akármit. - És milyen premierje lesz édesanyádnak? - függetlenítem le magamtól azt a nőt, legyen bárki is. Még az is lehet, hogy közel egykorú velem. Nem...nem akarok belegondolni ebbe a dologba. De ha a lányát küldte el a saját ruhájáért, hát nem valami önálló szerzet. |
| | Re: easy peasy lemon squeezy Kedd Júl. 09 2019, 19:06 |
| A bátyám mindig is kedvelte a kihívásokat. Stella ezt úgy jelenti be, mintha csak az időjárásra tenne megjegyzést, és tudom, értjük egymást. Én vagyok a kihívás ebben a helyzetben, márpedig kit szokás kihívásnak nevezni? Leginkább azt, aki egészen kiforgatja önmagából a másikat, aki a feje tetejére állítja a megismert és begyakorolt életet, aki éket ver a rokonok közé - így, bár vehetném bóknak a megjegyzését, ezúttal nem tudok könnyedén mosolyogni. Becsatolom az övemet, és kapaszkodom minden kezem alá eső felületbe, mert Stella a volán mögött is olyan, amilyen az életben, a családi vacsoráknál, a szájtépős, italozós esteken. Könyörtelen és nagyon, nagyon nem tolerálja a totojázást. (Lássuk be, ezzel még együtt is tudnék érezni, ha nem zavarna ennyire a kedvessége, amiről egy pillanatig sem hiszem el, hogy nem valami fondorlatos harci csel, hanem őszinte érdeklődés.) Nem is hagyja magát, még a hajára tett bók sem talál célba. Elköteleztem magam egy ilyen nő mellé egész délutánra?
Persze, ha a szerepről kell beszélni, amit Adel "kifejezetten nekem" talált ki, kész vagyok akár tapintatlanul őszintének lenni. - Egy prostit. Elég váratlan fordulat, ha engem kérdezel. - Az írók szeretik a közhelyeket? Hiszen mi mást játszhatnék éppen én? - És Adel Alton addig húzta a soraimat, amíg főszereplőből századrangú mellékszereplővé váltam - az első felvonás harmadik jelenetében felbukkanok, le kell szopnom az egyik tagot, majd eltűnök, egészen a második felvonás második jelenetéig, amikor is megfulladok egy félrenyelt sült krumplitól, egy útmenti Burger Kingben. - Szánalmas halál. Nagyjából öt sornyi szövegem van, csupa, csupa keserédes megjegyzés, emlék arról a szerepről, aki Vanda azelőtt volt, hogy a megálmodója ollóval nekiesett volna a szövegkönyvnek.
A Rodeo Drive-ra érkezve engem is elkap az új holmik illata, de szándékomban áll háttérbe szorítani magamat, lelkesen bólogatni, bármit is választ Stella és vidám sztorikkal elárasztani őt, hogy mikor innen kitesszük a lábunkat, oda és vissza legyen értem. - Ó, köszi, én már megvagyok. - És ellenállok a kísértésnek, hogy beintsek neki, mert mégis minek néz engem? Olyan nőnek, aki a premier napján keres magának ruhát? Divatban sosem ismertem tréfát. - Kezdjünk a Hermèsben? Ó, anyám általában színházban játszik, és most debütál a vásznon. Egy feminista borszakértőt játszik Botswanában.
♡ |
| | Re: easy peasy lemon squeezy Hétf. Júl. 15 2019, 01:48 |
| Abban a hitben élek, hogy Jasper csak átmenetileg megbolondult. Eleinte arra gyanakodtam, hogy teherbe ejtette a lányt és feltámadt benne valami különös felelősség, ami valljuk be nem annyira egyedülálló eset ebben a családban, de rájöttem, hogy nem. Viszont valóban szembe kellene néznie azzal, hogy Primanak is van családja és neki, mint férjnek törekednie kellene rá, hogy megismerje őket. Persze nélkülem és Ulisses nélkül, mert az már olyan lenne, mint valami érettségi utáni vacsora és gyanítom, hogy Prima is minimum hülyén érezné magát közöttünk. Próbálom kizárni azt, hogy akár nekem is lehetne vele egykorú lányom. Más kérdés, hogy fiam van, persze. Amikor Jasper elmondta, hogy színésznő, felvontam talán a szemöldököm. Bár odáig sose mentem el, hogy megnézzem pontosan mikben és miként játszik bármit, de a dolog valós. Tehát kap sajtó figyelmet, szóval vigyázni kell. Mint mindig. Most viszont próbálok erősen az útra figyelni és nem felnevetni.Prosti, hát igen. Vannak a barátaink között akik alsó hangon is ezzel a jelzővel illették. Hiába, Adel nyomába nehéz érni, pláne társaságban. Bár még mindig él az a megállapításom, hogy Prima üdítő társaság, ha megkapja a megfelelő esélyt. Én sem bélyegzem már meg.Vagyis nem úgy. Na mindegy, végtére is nem én vettem feleségül! Mellette viszont valóban pontosan annyira idősnek érzem magam, amennyi valójában vagyok és ez felébreszt bennem némi pánikot. Francba az egésszel, odafigyelek magamra, de nem vagyok hajlandó mondjuk befeküdni a sebész kése alá csak azért, mert eggyel több ránc van a szemeim körül mint 3 éve. (Nem, nem számolom egyébként..még én sem vagyok ennyire mániákus!) Hogy mennyire váratlan fordulat viszont, azt aztán igazán nem tudom megmondani. - Nézd a jó oldalát, a prostiban mindig van kihívás. - vonok vállat míg kianyázok az egyik idiótának mellettünk, mondván ez nem a kurva buszsáv, hogy 20-szal tötyögjön előttem. Hát na! Haladjunk, még úgy is, hogy LA is a dugók fővárosa. Ami rejtély, mert NY-hoz képest egyébként baszott nagy távok vannak, amik rendre felidegesítenek és mindenhová sokkal korábban kell elindulnom mint mondjuk otthon tenném. Mikor azonban meghallom az ex-sógornőm nevét, azért annyira már nem vagyok meglepve a szereposztáson. Persze ha kisstílűnek tartanám azt a nőt akkor mondhatnám, hogy az is csoda, hogy Prima egyáltalán kapott bármilyen szerepet, de ismét a megalázóbb részt választotta. Szerepeljen, de úgy ahogy ő akarja. Elhúzom a szám. - Nem is tudom, hogy most az elhivatott oldalad dicsérjem, vagy azt, amelyik kivont karddal néz szembe Adellel. Tudod, ha mondjuk elpanaszolnád Jaspernek a dolgot, veszítenél. Így még van esélyed jóra kihozni a dolgot. - nem azért, mert egy köcsögnek tartanám Adelt, de gondolom némileg megalázónak érzi, hogy a titulus utóda ennyivel fiatalabb nála és sajátságos módszerhez folyamodott. Viszont nagyon híve vagyok az egyenes pályán küzdésnek ilyen esetekben. - Csak csináld jól, annál rosszabb neki. - vonok vállat, mert azért ennél nagyobb együttérzésre jelenlegi, katasztrofális állapotomban nem vagyok képes. Felettem lebeg ugyanis a ruha probléma, de azért gondolatban serényen vigyorgok, hogy vajon a drága bátyám mit fog szólni mondjuk a Burger Kinges vagy épp az orál jelenethez. Bár tőle kitelik, hogy inkább meg sem nézi, ellenben a kis haverjai biztosan megteszik. Egy ideig biztos hecc tárgya lesz a krumplis szopó asszonyka. De az emberek ilyenek. Inkább a hecc, mint annak a bevallása, hogy ők is szívesen ágyba vinnék. Mert hát azt felénk nem szokás elismerni nyíltan. Leparkolok. Ha bárki meghúzza a bérelt kocsim, annak meg az anyját. - Az kár. Mindig imádtam a közös ruhavásárlásokat. - valójában ezt csak a három, legősibb barátnőmmel vagyok hajlandó leművelni és annak is megadva a módját, egészen sok martinivel egybekötve. Bólintok. - Kezdjünk, bírom a kiegészítőiket. - kifejezetten, az összes sálam tőlük van egyébként, de ez LA, itt nem vagyok bejáratott..annyira eladó fronton. Feltolom a napszemüvegem. - Feminista borszakértő. Vajon ez a közhely mikor fog kikopni a rendezők agyából? - csóválom a fejem és megindulok a Hermés felé. Úgy értem, normális nő nem lehet borszakértő? Nem, hát férfi terület. El ne felejtsem, Provance-ba akarok menni ha vége ennek a faszságnak az írómmal. Megkapja a lakókocsiját, időre leszállítja a regényét és kicsit magammal törődnék majd. Belépve kegyes mosollyal nézek az eladókra akik mindkettőnket végigmérnek. Ha megkérdezik, hogy a lányom-e, biztos, hogy nem veszünk semmit. Elvi kérdés. Viszont látok egy tökéletesen szükségtelen ámde annál gyönyörűbb táskát. - Mmmmm, ez előbb is bekerülhetett volna a boltba, mondjuk mielőtt az azúrt leveszik a színlistáról. Mit gondolsz? - én nézem és szeretem, ráadásul nincs is okom arra, hogy ne vegyem meg..de előbb ruhát kellene találnom. Sietnek is a segítségünkre és csak leintem a nőt, hogy boldogulunk, köszönjük. - Az egyetlen baj, hogy fogalmam sincs, mit akarok felvenni ma este. - vagy amúgy ma délután, mert a mostani göncben nem maradhatok, az biztos. Viszont fülbevalóról elég hamar döntök, ennek sosem mondok nemet. Igaz 410 dollárra vesztegetik, de hát...ez van. A táskát függőben hagyom. - Cipő viszont Jimmy Choo. - ezt csak fél megjegyzésnek szánom, nehogy. Viszont meglátok egy ruhát, ami hozzám nagyon nem, de hozzá illik. - Na ezt viszont neked találták ki. - ezt őszintén mondom, komoly hangszínnel. - Mit szólsz? - nézek rá kérdőn. |
| | Re: easy peasy lemon squeezy Csüt. Aug. 01 2019, 11:45 |
| Ez valami Polignac-vonás lehet, fut át az agyamon, ahogyan Stellát figyelem, miközben vezet és megpróbál hasznos tanáccsal szolgálni az életemre vonatkozóan - megszállottan hiszik, hogy nekik van igazuk, akkor is, ha rájuk szakad közben az ég, vagy lángokban áll a ház, ők akkor is segíteni akarnak, anélkül, hogy valóban a segítőszándék tüzelné őket. Eleget láttam ezt Jasperen ahhoz, hogy ne érjen felkészületlenül. Ő az, aki nagyvonalúan vacsorázni visz, mert már nem áltatja magát azzal, hogy képes vagyok bármi ehetőt összehozni, ő az, aki mindig éppen valamelyik telefonjába merülve válaszolja meg az "ezt a ruhát vagy a másikat?" típusú kérdést, utána pedig segít levenni a nyaktörő mutatványokhoz használatos Blahnik cipőimet, mert elfelejtette megemlíteni, hogy a progresszív vacsora első és második helyszíne két háztömbnyire van egymástól, ugye, szívem, nem baj? Persze, hogy nem baj, édes. Jaspert sosem sérteném meg azzal, hogy kihangosítom ilyenkor a gondolataimat, egyébként is remélem, rendelkezik annyi önkritikával, hogy felismeri, ha elcsesz valamit - Stella viszont, úgy látszik, éppen olyan járatos a színházi szerepek, mint az elegáns cipők tekintetében. Az én válaszom? Ó, drágám, én csak túl akarom élni.
- Nem igazán értem, mi bajod a közhelyekkel. Végül is, a magunk módján mind közhelyesek vagyunk. - Már azelőtt tudom, hogy óriási hibát fogok véteni, mielőtt kimondanám, de hé, én én vagyok, bármit is jelentsen ez végső soron, és igen, ha csak annyit jelent, hogy holnap hazamegyek a világ legelképesztőbb és legidegesítőbb pasijához, már megérte, hogy én csak én vagyok. - Például itt vagy te. Látszólag mindened megvan, fehér nő vagy, sikeres, házas, a férjed borzalmas zenéket hallgat, de még megmenthető, úgyhogy miatta se kell aggódnod. - A tekintetemet a kínálaton járatom, hogy ne kelljen Stellára néznem. - A fiad elég jóképű és intelligens és magának való ahhoz, hogy sose legyen gondja az életben. És mégis az az érzésem, hogy kettőnk közül én vagyok a boldogabb - még úgy is, hogy Adel és az egész világ szerint én vagyok a nagyobb klisé. - Odakapom a fejem, elég egy pillantást vetnem a Stella által javasolt ruhára. Mindig szerettem a merészebb színeket, már a zöldet leszámítva, a zöldtől tengeri betegnek látszom. - Nekem tetszik. Öv nincs hozzá? Azzal még jobb lenne. - Felé lépek, várakozva leemelem a ruhát a fogassal együtt, szemügyre veszem minden oldalról, örülök, hogy nem muszlin, manapság mindenhez azt használják, rettentően elcsépelt. - Mit gondolsz? Néha talán jobb, ha az ember nem irtózik a közhelyektől. Adelt meg nem hibáztatom. Joggal böki a csőrét a puszta létezésem. Hiszen nézz csak rám! - Persze, én sem élvezem ezt a játékot, de nem kérhetek bocsánatot azért, mert olyan vagyok, amilyen. Azért pedig főleg nem, mert szeretem az életet, és mert Jaspernek éppen rám volt szüksége, miután több évtizedig együtt volt kénytelen hálni a Jégkirálynővel.
♡ |
| | Re: easy peasy lemon squeezy |
| |
| mind álarcot viselünk ranggal rendelkezem |
| | easy peasy lemon squeezy | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |