- Mr. és Mrs. Rowland, hogyan döntöttek a Bonner gyerekek kapcsán?- Savannah ugyan behúzta maguk mögött az ajtót, de ahhoz már lusta volt, hogy be is illessze rendesen azt a zárat a helyére. Engem meg egyetlen másodperc erejéig sem kellett arra noszogatni, hogy hallgatózzak, ment ez magamtól is, így a reluxával eltakart ajtó mögött meghúzódva, fülemet szorosan tapasztottam a réshez és némi aggodalommal hallgattam a gyámügyi előadóm, illetve Bill és Kate beszélgetését. - Nem játszunk valamit Lola? - Timothy az egyik széken megtelepedve lóbálta a lábát, miközben a hajába túrt és unalmában a hajszálait pöndörgette. - Psszt, maradj már csöndben! - suttogva intettem csendre a hatéves öcsémet, és a kezemmel is próbáltam kalimpálni neki, hogy nehogy lebuktasson hallgatózás közben. - Tudja Savannah, itt leginkább az a probléma, hogy Natalie már tizenhat éves, és nem igazán hallgat ránk. Nem úgy tűnik, mint akiből még ki lehetne hozni bármi jót is - Bill szavaira megvonaglott az arcom a fájdalomtól és a dühtől, ami abban a pillanatban hasított belém, amikor ez a férfi úgy beszélt rólam, mintha csak egy selejt lennék. Egy selejt, aki nem érdemes az életre, vagy arra, hogy egy normális családba kerüljön. - Tizenhat éves, de egy nagyon remek lány, okos és értelmes, csak a múltja az, ami miatt több törődésre és figyelemre lenne szüksége. - Több törődésre? Nem Savannah, én már az elején is sejtettem, hogy nem jó ötlet egy ilyen drogos bűnöző kölyköt odavenni, mert ezek nem változnak. - De... - Ezek??? -nem tudtam visszafogni magam, és rejtőzködni sem akartam tovább, úgy tombolt mellkasomban a harag, amit Bill Rowland szavai váltottak ki belőlem. Feltépve az ajtót, szikrázó szemekkel siettem be, s megtorpanva Savannah asztalánál, a házaspár felé fordultam. - Nem vagyok se drogos, sem pedig bűnöző! És talán azért nem hallgatok magukra, mert szarok a szülői szerepre, alkalmatlanok és maguknak is csak a pénz kell! - Na de... - Csak hogy tudják, nem különbek nálam, sőt! Sokkal rosszabbak, és ha akarnának, se kellenének! Ezzel le is lehet zárni ezt az újabb aktát Savannah! -hevesen hordtam le Rowlandéket, majd határozottan fordultam Savannah felé, miközben próbáltam elrejteni minden fájdalmamat, amit ez az újabb kényszerpróbálkozás hozott az életembe. - Várjunk Mrs. Rhodes - miközben Kate még mindig a döbbenettől hüledezve bámult rám, addig Bill felemelkedett a székéből, s pillantását Savannahra vezette. - Mi azt mondtuk, hogy vele nem tudunk együtt élni, és láthatja, hogy miért. Az ilyen viselkedés miatt soha nem tudna beilleszkedni a családunkba. Timothy azonban, ő tökéletes. A maga hat évével még nevelhető, és igazán helyes gyerek. Vele nem volt gondunk, csöndes és nyugodt, nem csinált felfordulást soha. Szerintem ő is kedvel minket, ezért úgy döntöttük, hogy őt örökbe fogadjuk. Neki biztosítunk otthont, szeretnénk, ha a családunk része lenne. - Hogyan???-riadtan kaptam fel pillantásomat Bill-re, majd vissza Savannah-ra, s nem tudtam tovább türtőztetni a bennem viharként tomboló indulatokat. - Nem vihetik el az öcsémet, Savannah ezek nem jó szülők, ne hagyd, hogy elvigyék őt! - Higgadj le kérlek Natalie. Nézd...- Sav nagyot sóhajtott, miközben megérintette a vállaimat. - Tudjuk, hogy ahol eddig voltatok, az egy rossz döntés volt, és azt is tudom, hogy emiatt nagyon nehezen fogadod el az új helyzeteket. De az öcsédnek jelenleg ez a legjobb lehetősége, kérlek értsd meg. Te is tudod jól, hogy otthonra van szüksége, és Tim jó kezekbe kerül. Rowlandék jómódúak és szeretetteljesen fordulnak felé. - halkan beszélt, csak hogy én halljam a szavait, s próbált meggyőzni arról, hogy most engedjem el az öcsém kezét, és hagyjam, hogy elvigyék ezek a barmok. - Ne, kérem ne - a fejemet ráztam, miközben a könnyeimmel küszködve kapaszkodtam Savannah karjaiba. Aztán, mintha filmszakadás lett volna, minden nagyon gyorsan történt. Timothy-t elvitték, én meg könnyek közt omlottam össze a padlón, utoljára látva az öcsém arcát. Egyedül maradtam, s, magányosan. Senkinek sem kellettem.
A karakterlapodat elolvastam, és teljesen rendben találtam. Minden megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy kissé megismerhessük a karakteredet, betekintést nyerjünk az életébe és a jellemébe.
Alapból nehéz lehet egy olyan életben megfelelni, amelynek az öcséddel ti is a részesei vagytok, azonban hallani azokat a szavakat csak még inkább megnehezítették az ottlétet. Tagadhatatlan, hogy mindenki hibázik, ugyanakkor ezt figyelembe véve képesek is az emberek változni, ha azt egy cél érdekében teszik. Benned rengeteg bizonytalanság lakozik, és eddig senki sem volt képes áttörni azokat a falakat, amelyektől úgy éreznéd, hogy biztonságban lehetsz. Sajnálom, hogy végül az öcsédet elszakították tőled, aki úgy tűnik az egyetlen volt ott, aki még a biztos pontot jelentette. Remélhetőleg te is minél hamarabb családra lelsz és újra találkozhatsz az öcséddel vagy az életed olyan irányt vesz, amelyben több boldogságra lelsz, mintsem csalódásra.
Már nincs is más hátra, mint hogy meglátogasd az avatar-, név- és munkahelyfoglalót, és már kezdődhet is a játék! Ha bármikor elakadnál, és segítségre lenne szükséged, keresd fel az oldal vezetőségét bátran! Kellemes időtöltést és izgalmas játékokat kívánok!