Karakter típusa: saját-keresett Teljes név: Caspian Fielding Becenevek: Használd a nevem, azért van Születési hely, idő: Brixton, London, Nagy-Britannia – 1989.02.11. Kor: 28 Lakhely: Manhattan Szexuális beállítottság: Biszexuális Családi állapot: Nőtlen Csoport: Bűnüldözés/ Munkás Ha végzett vagy még tanul//Egyetem: FBI Akadémia – végzett Ha dolgozik//Munkabeosztás: Beépített DEA (Drug Enforcement Administration) ügynök – autószerelő Ha dolgozik// Munkahely: Manhattani autószerelő műhely Hobbi: válasz helye
► Valódi neve Elijah Brooks. ►Édesanyja nyugalmazott katona, édesapja, aki ugyancsak nem aktív tagja az állománynak már, tengerészgyalogosként szolgált. ► Tizennyolc éves volt bár már, mikor öccsét szülei örökbe fogadták, úgy érzi, mintha mindig is ismerték volna egymást. ► Középiskolában több, mint 90 kilót nyomott, amiért osztálytársai folyamatosan céltáblának használták. Apja ezt megelégelve erőszakkal fogyasztó táborba küldte. A kényszerítést sose bocsátotta meg a férfinak, de azt elismeri, hogy a súlyvesztésnek köszönhetően sokkal jobb lett az élete. ► Pilóta akart lenni, de egy gyerekkori szemgyulladás után kialakult szövődményeknek köszönhetően fellépő látáskárosodás miatt nem felelt meg az alkalmassági vizsgálaton. ► 2016–ban felettesei parancsának eleget téve nevet változtatott és autószerelőként beépült azon garázs alkalmazottai közé, ami a bizonyítékok alapján fontos állomása a drogcsempészésnek. ► Szüleit, testvérét, barátait és azon ismerőseit, kiknek bármilyen köze van bűnüldöző múltjához, beépülése óta nem látta.
~~~
– makacs – magánéletében komolytalan – néha előbb üt, utána kérdez – védi a természetet – bátor – önfeláldozó – türelmes – hűséges – figyelmes – jó hallgatóság – nem vesz a szívére minden apróságot – munkájában komoly – túlteng benne az önbizalom – heves, minden tekintetben – nehezen épít ki kapcsolatokat – a felszínen barátságos, de a felszín alatt bizalmatlan – megtorolja, ha provokálják – szórakoztatja, ha zavarba hozhat másokat
~~~
♥ Örökbe fogadott egy állatkerti pandát. ♥ Utálja az édességet. ♥ Gyárkéményeket megszégyenítő intenzitással füstöl. ♥ Rendkívül rendetlen, kupiját pedig azzal magyarázza, hogy kizárólag akkor találja meg a dolgait, ha káosz van a lakásában. Még senki nem hitt neki. ♥Van egy lakótársa, akit olyan régen látott, hogy elkezdett kételkedni a létezésében. ♥ Otthon alsógatyában mászkál. ♥Beépülése előtt haverjaitól egy guminőt kapott búcsúajándékként, amit azóta is a szekrényében őrizget, miről persze nem beszél senkinek. ♥ Pocsék sofőr, máig nem érti, hogyan sikerült megszereznie a jogosítványt. ♥ Kiváló lövész, de a komolyabb közelharcban kevésbé jeleskedik.
Alea iacta est
Ne itt!Harsan a figyelmeztetés a sarkon túlról, kemény, mély hangon, s nem telik bele fél perc, egy fiatal rendőr száguld el mellettem. Tenyerét szorosan ajkaira tapasztja, arca jellegzetes sápadt zöld színben játszik, egymástól résnyi távolságot hagyó ujjai között öklendezés zaja talál utat magának. Halkan sóhajtok. Ismerem a srácot, nemrég csatlakozott bár a helyiekhez, elég kemény gyomorral áldották meg, hogy kétséget ne hagyjon maga után, ha így reagál, néhány méternyi távolságban, a felhalmozott dobozok rejtekében sok jóra ne számítsak. Lágy szellő süvít végig a raktáron, kihasználva az általunk kinyitott ajtó nyújtotta lehetőséget, hatalmas kört tesz meg, fáradhatatlan tempót diktálva, majd hozzám visszakanyarodva már nem csak az este illatait, de fém, vizelet és hányás szagát is cipel magával. Akaratlanul is elfintorodok. Számtalanszor éreztem már ugyanezt a felejthetetlen keveréket, mégis minden alkalommal beindítja a reflexet, hogy minél előbb magam mögött hagyjam az egészet és messzire meneküljek. Nem engedek ösztöneimnek természetesen, megszaporázom inkább lépteimet és folytatom utam a holttest irányába. Kikerülök néhány égig nyúlónak tetsző doboztornyot, mielőtt megtorpannék. Pillantásommal végigpásztázom a tetthelyet. Kosz, testnedvek, gyomortartalom, elterülve, szétkenve, bennük jól látható lábnyomok. Jó lenne, ha kezdhetnénk velük valamit, ha elmesélnék a teljes történetet, megoldanák az ügyet, de szinte biztos vagyok benne, mindegyik egy rendőrhöz tartozik. Széttárt végtagok, szakadt ruhák, üveges tekintet, nyitott száj. A karokon véraláfutások, tűnyomok elszórva a bőr teljes felületén. Nem szokásom hirtelen döntéseket hozni, feltételezésekre alapozni, de ezúttal egyetlen dolog lehet a halál oka. Túladagolás. Ismét. A héten a harmadik. Gyilkosság és már nem csak közvetett.
♣♣♣
Idestova egy órája ülhetek az irodában már, verejtékező ujjaim között új személyiségem részleteit tartalmazó mappát szorongatva. Menni akarok. Felkészülni, elköszönni, még egyszer, hosszú ideig utoljára annak lenni, aki vagyok, mielőtt megváltozik az életem. Nem végleg persze, de elég sokáig ahhoz, hogy ne legyen semmi kedvem azzal pazarolni az utazásomig hátralevő órákat, hogy harmadszorra hallgatom végig a „ne légy hülye, figyelj mindig a hátad mögé, ne bízz senkiben” ódákat. Mintha nem tudnám én is nagyon jól. – Nem vagyok kezdő, Főnök. – Brooks, ez nem játék. – Szerinted én nem tudom? Az utolsó egy volt közülünk, a rohadt életbe. Elkapom a szálakat mozgató szemetet, ha beledöglök is. – Elijah… – hangja egy pillanatra könyörgőbe csap át, mire megvillannak szemeim. Légy profi, az istenért! Gondolatban üvöltöm figyelmeztetésem csak, mégis, jól tudom, megérti. Itt most nincs helye az érzelgősködésnek. Az apám legjobb barátja, tisztában vagyok vele hát, hogy nehéz ez neki, de azt kell küldenie, aki tökéletesen beleillik a környezetbe, a szerepbe, ez pedig én vagyok. – Elkapom, de nem döglök bele – javítom ki magam azért, mire elégedett, megkönnyebbült bólintás jutalmam. – Ha nincs más… – kezével a bejárat felé int, némán bocsátva utamra, én pedig másodpercekkel később már kint is vagyok a folyosón, de még épp hallom az eldörmögött figyelmeztetést. Vigyázz magadra.
♣♣♣
Szórakozott vigyorral hallgatom a találgatásokat, mik fokozatosan válnak egyre kevésbé életszerűvé, annál a pontnál pedig, hogy Gustav rendkívül határozottan bejelenti, a gyakornok playboy modellként tengeti ráérős idejét, menthetetlenül felröhögünk. – Férfi lesz, higgyétek el. Mégis ki lenne olyan ostoba, hogy közétek enged egy nőt? – feltételezésem persze nemtetszést kifejező horkantás és heves legyezgetés követi, mire csak még szélesebben mosolygok, mintha nagyon is jól tudnám, ki érkezik hozzánk. Valójában persze fogalmam sincs, ugyanannyit tudok, mint Ők, semmit. S bár magam is örülnék neki, ha valaki szemrevalót uszítanának ránk, közel se reménykedek ebben annyira, mint a többiek. Újrakezdődő elemezgetésünk jó fél óra múltán főnökünk bejelentése szakítja meg. A lelkesebbek egyből kilőnek hangja irányába, míg én, legidősebb, boldog családos munkatársammal karöltve, nevetve követem őket, némileg lemaradva. Nincs is szükség arra, hogy siessünk, a csalódott sóhaj, mely másodpercekkel később felhangzik, beszédesebb nem is lehetne, s bár sok értelme nincs már, mégiscsak vetek azért egy pillantást a jövevényre. Milyen jól teszem. Nem a gyengébbik nem képviselője, ez kétségtelen, de ez közel se jelenti azt, ne vonná magára pillantásom és keltené fel érdeklődésem menthetetlenül.
Kedves Caspian Nagyon örülök, hogy itt vagy és megismertelek, imádom ahogyan írsz, imádok minden egyes karaktert, melyet a tökéletes kis kacsóddal leütsz. Elfogult vagyok veled kapcsolatban, vagyis jobban mondva Caspiannal kapcsolatban, mert ez a karaktert hát.. hűha. :pls: Nagyon jól összeraktad, tetszik az, hogy nevet változtattál, hogy egy küldetés miatt kockáztatod az életedet és sajnálom, hogy nem lehettél pilóta, biztosra veszem, hogy tökéletes lettél volna abban a szerepben is, de talán ez Vincent szerencséje, hogy nem lehettél az. Egy katonacsaládban biztosan nehéz lehet felnőni és sajnálom, hogy csúfoltak, de nem hiszem, hogy annyira rosszul nézhettél ki, egészen jó az arcszerkezeted, biztosan rengeteg lányt levettél a lábáról. És pandád van, uramatyám, egy pandád van, te vagy a tökéletes ember, te vagy a legkirályabb ember ezen a világon. Azonban szomorú, hogy azóta nem láttad a családod, amióta belekezdtél ebbe a küldetésbe. Remélem hamar elvégzed a dolgod és mehetsz hamar vissza hozzájuk. Biztosra veszem, hogy nagyon hiányzol nekik. :$: Aztán kiragadtál pár villanást az életedből, melyekből megtudhattuk, hogy most mi is van veled. Sajnálom, hogy ennyi szörnyű drogtúladagolást kellett már látnod, de annak viszont örülök, hogy bírja a gyomrod és megakarod ezeket szüntetni. Nem jó, hogy ennyi fiatal hal meg az ilyen szerek miatt, kár volt feltalálni őket, kár volt megismernünk ezeket.. de ez ellen már nem tudunk mit tenni, ami megtörtént az megtörtént. Basszus nem csak a főnököd, hanem én is aggódom érted, nagyon vigyázz magadra! Nem szabad meggondolatlannak, forrófejűnek és figyelmetlennek lenned, mindig koncentrálnod kell és tiszta fejjel látnod a dolgokat. Tényleg nagyon figyelj oda mindenre és ne tegyél butaságot, meg hát.. elfogult vagy ebben a témában, talán jobb lenne, ha nem te csinálnád ezt az egészet. >< Aztán ott van az az utolsó részlet is.. vajon ki lehet ez a fiú, aki ennyire felkeltette az érdeklődésed? Talán ismerem? Annyira kíváncsi lettem Na jól van édes, nem húzom az időd, szerelmet vallok itt neked, szeretlek! Elmondom, hogy imádom a lapodat, mert imádom a lapodat! Eléneklem neked az I love you-t, *énekelni kezdi az I love you-t* és végül pedig elmondom neked, hogy baromira imádom amit írsz. Nagyon klassz lapot írtál, menj is játszani, mit keresel még itt? Üdv köztünk! :: ::