New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something

• a városhatár átlépése •
üdvözlünk •
new yorkban
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
• szavak sokasága •
csicseregj csak •
kedvedre

• Ismerõs idegenek •
éppen jelenlévõ •
lakosaink
Jelenleg 57 felhasználó van itt :: 15 regisztrált, 0 rejtett és 42 vendég :: 3 Bots
A legtöbb felhasználó (125 fő) Vas. Aug. 14, 2022 9:03 pm-kor volt itt.
• népszámlálás •
csoportjaink •
képviselõi
Csoport neve
Bûnüldözés
7
13
Diákok
33
24
Egészségügy
14
8
Hivatal
6
9
Média
15
20
Munkások
25
15
Oktatás
7
6
Törvényszegõk
8
19
Üzlet
14
21
Összesen
129
135

Egyetemek, fõiskolák New Yorkban
TémanyitásRe: Egyetemek, fõiskolák New Yorkban
Egyetemek, fõiskolák New Yorkban EmptyKedd Jan. 31, 2017 11:34 pm
Egyetemek, fõiskolák
New York városában

Pratt Insitute
A Pratt Institute egy privát, nonprofit felsőoktatási intézmény Brooklynban. Elsősorban a magas rangú képzéseiről híres az építészet, belsőépítészet és az ipari tervezés területén. US News & World Report az egyik legjobb főiskolának tartja a regionális egyetemek északi kategóriában.
Pratt Institute főépülete egy történelmi, díjnyertes, zárt 25 hektáros (100.000 m2) campuson található Clinton Hill szomszédságában Brooklynban, 2 mérföldre Downtown Brooklyntól és 3 mérföldre Lower Manhattantől . Manhattan közepe mindössze 5 mérföldre van az egyetem területétől. A campus parkjában egyébként számos kortárs szobor és más művészeti alkotások találhatók, továbbá napközben nyitva van a nagyközönség előtt.
Az egyetem hét kollégiumot biztosít a diákjai elszállásolására, melyek némelyike a campuson belül, némelyike pedig azon kívül található. A diákok 51%-a lakik a campuson, a gólyákra nézve azonban ez a százalékos arány jóval magasabb, 91%.

Karok-szakok
School of Architecture
Department of Undergraduate Architecture (Építészmérnök alapképzés)
Department of Graduate Architecture (Építészmérnök diplomás képzés)
Department of Construction Management (Építési menedzsment)
Department of Facilities Management (Létesítményügyi menedzsment)
Department of Graduate Architecture and Urban Design (Tájépítészeti és településtervezési mérnök)

School of Art and Design
Department of Foundation Art (Alapítványi művészet)
Department of Art and Design Education (Művészet és tervoktatás)
Department of Creative Arts Therapy (Kreatív művészetű terápia)
Department of Arts and Cultural Management (Művészeti és kulturális menedzsment)
Department of Communications Design (Kommunikációs tervezés)
Department of Packaging Design (Csomagolás tervezés)
Department of Digital Arts (Digitális művészet)
Department of Design Management (Termékmenedzsment)
Department of Fashion Design (Divattervező)
Department of Film and Video (Film és videótanulmányok)
Department of Fine Arts
Department of the History of Art and Design (Művészettörténet)
Department of Industrial Design (Ipari termék- és formatervezés)
Department of Interior Design (Belső építész, Lakberendező)
Department of Media Arts (Médiaművészet)

School of Liberal Arts and Sciences
Department of English and Humanities (Angol irodalom és humán tárgyak)
Critical and Visual Studies (Kritikus és vizuális tanulmányok)
Intensive English Program (Intenzív angol irodalom program)
Department of Math and Science (Matematika és tudományok)
Department of Social Science and Cultural Studies (Társadalomtudomány és kulturális tanulmányok)
Writing Program (Íróprogram)

School of Information
Az egyetemnek van a legrégebbi folyamatosan akkreditált könyvtári tudományos programja az Egyesült Államokban.

Center for Continuing Education and Professional Studieslivin' in new york

mind álarcot viselünk
Admin 2.0
Admin
ranggal rendelkezem
★ :
Egyetemek, fõiskolák New Yorkban 497b9bd54ccb70341174ce4e6e75cf731fa14150
★ play by ★ :
Admin
★ hozzászólások száma ★ :
240
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Egyetemek, fõiskolák New Yorkban
Egyetemek, fõiskolák New Yorkban EmptyHétf. Jan. 23, 2017 12:35 pm
Egyetemek, fõiskolák New Yorkban


Columbia University

Manhattan neves egyeteme hét háztömbnyi területet foglal el a Morningside Heights-on. Hallgatókkal teli sétányai, kávézói, könyvesboltjai és apró parkjai az év egészén kiváló célpontjai a fiatalság társaságát kereső turistáknak.
Az 1754-ben alapított Columbián ma harmincezer diák tanul. Több amerikai elnök, köztük Barack Obama is szerzett itt diplomát.
Az egyetemváros kampuszai közt rengeteg építészeti remekművet találni, ilyen például a római Pantheonról mintázott Low Libary, amelynek lépcsőjén egy Alma Mater bronzszobor áll, a St. Paul’s Chapel, a Casa Italiana és az Earl Hall.

Az egyetem Manhattan Morningside Heights elnevezésű városrészében található, mely a 19. század végéig megműveletlen terület volt. Az intézményt King’s College néven II. György királyi alapítólevele hozta létre, 1754-ben.
A létesítmény 1784-ben a Columbia Főiskola nevet kapta, majd 1787-ben  magántulajdonba került. 1896-ban hivatalosan felvette a Columbia Egyetem nevet és még ugyanebben az évben elköltözött a Madison Avenue-ról jelenlegi helyére, a Broadway és az Amsterdam Avenue által határolt területre, a 116. utca magasságába, ahol 16 hektáron, 6 teljes New York-i utcablokkot foglal el.
A Morningside Heights Manhattan egyik legbiztonságosabb környéke, ahol az egyetem 7800 lakást és több mint 20 kollégiumot tart fenn a diákok, az oktatók és a kisegítő személyzet számára.
A Columbia húsz egyetemet és főiskolát foglal magában, köztük a Tanárképző Főiskolát, a Barnard Főiskolát, a Hittudományi Egyetemet, a Zsidó Teológiai Szemináriumot, valamint a művészeti oktatásáról világhírű Julliard  Iskola csereprogramját. Az Orvostudományi Kar a nemzet második egyetemi szintű orvostudományi intézménye, a világon pedig kategóriájában az első.
A Columbia az egyetlen Borostyán Ligás (Ivy Leauge) egyetem, mely önálló újságíró főiskolával rendelkezik, melyet Joseph Pulitzer alapított 1912-ben. 1917 óta az egyetem felelős a Pulitzer Díjak megítéléséért és évenkénti kiosztásáért. Ez az oktatási intézmény nevelte ki a világon a legtöbb Nobel-díjas tudóst. A Columbián végzett 4 honalapító atya, az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága legfelsőbb bírái közül 9, 29 kormányzó, 3 elnök, 20 jelenleg élő milliárdos és 28 Oscar-díjas.
A Columbia területén található épületek közül több is szerepel a Nemzeti Történelmi Műemléklistán. Az 1895-ben épült Low Memorial Library (Low Emlékkönyvtár) a kampusz központi, adminisztrációs épülete, melyet Seth Low, az Egyetem elnöke édesapja emlékére építtetett, új-klasszicista stílusban. A könyvtár lépcsősora, mely a köztudatban a Low Steps (Low Lépcső), illetve az Urban Beach (Városi Strand) nevet viseli, az egyetemisták kedvenc gyülekezőhelye. Napos időben a lépcsőkön százával napoznak, ebédelnek a fiatalok. A lépcső elhelyezkedése tökéletes teret biztosít összejövetelekre, kisebb műsorok bemutatására és a frizbi játékosok is különösen kedvelik.
Az egyetem talán legnagyobb titka, hogy alapjait egy lerombolt elmegyógyintézetre építették, melynek épületegyüttesét bonyolult alagúthálózat kötötte össze. A keskeny alagutak nagy része a mai napig bejárható. A diákok az évszázadok során feltérképezték a rendszert, de vannak lezárt és fel nem fedezett területek.

Livin' in New York
mind álarcot viselünk
Admin 2.0
Admin
ranggal rendelkezem
★ :
Egyetemek, fõiskolák New Yorkban 497b9bd54ccb70341174ce4e6e75cf731fa14150
★ play by ★ :
Admin
★ hozzászólások száma ★ :
240
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásEgyetemek, fõiskolák New Yorkban
Egyetemek, fõiskolák New Yorkban EmptyHétf. Jan. 09, 2017 10:47 pm
Egyetemek, fõiskolák New Yorkban


New York University (NYU)

A New York Egyetem (New York University) egy ideológiától és vallástól független amerikai magánegyetem New York városában, Greenwich Village-ben. 1831-ben alapították, és tagja az Association of American Universities szervezetnek, amihez a legtekintélyesebb észak-amerikai egyetemek tartoznak.
Az egyetemnek 36 Nobel-díjasa, 4 Abel-díjasa, 16 Pulitzer-díjasa, és több mint 30 Oscar-díjasa van. A College Board statisztikái szerint külföldiek által az interneten legkeresettebb amerikai egyetem, míg Facebook oldala az egyik legtöbbet kedvelt egyetemi oldal Amerikában. 45 000 diák jár az NYU-ra, így az Egyesült Államok egyik legnagyobb privát nonprofit egyeteme. Albert Gallatin, aki amerikai kincstári titkár volt Thomas Jefferson és James Madison elnökök alatt, az egyetem első elnökeként szolgált annak alapításakor. Az NYU egyike volt az első 12 egyetemnek, ahol megjelent a Facebook 2004-ben. 2014-ben költségvetése 3,5 milliárd dollárnak felelt meg, így az Egyesült Államok 19., míg a világ 28. leggazdagabb egyeteme volt.
Több mint 11 ezer diáknak biztosít az egyetem szállást, így a hetedik legnagyobb kollégiumi rendszerrel rendelkezik Amerikában. New Yorkban 23 különböző épületet működtet az egyetem kollégiumként. Közülük vannak egykori szállodák, mint a Brittany Hall, amelyet többször is átalakítottak és felújítottak, legutóbb 2012-ben. A Weinstein kollégiumban a 712-es szobából alapította a Def Jam-et Rick Rubin, egy egykori diák, amely mára a világ egyik legsikeresebb lemezkiadó vállalata. 2014-ben visszatért meglátogatni az egyetemet egy Rolling Stone stábbal akik dokumentálták az eseményt. A kollégiumok többsége a Washington Square és a Union Square környékén található. A 26-emeletes Founders Hall nem csak a legmagasabb egyetemi épület a campuszon, hanem a Huffington Post szerint Amerikában a 9. "legmenőbb" kollégium. Az egyetem továbbá számos lakással is rendelkezik Washington Square Villageben és Stuyvesant Townban, amelyeket graduális képzésben résztvevő diákoknak adnak ki.

Helyszínek és fontos épületek
Az egyetem a Washington Square Park-ot veszi körül. A Washington Square Park nem tartozik az egyetemhez, azonban a legtöbb épület az egyetemé, így többnyire NYU-diákok járnak a parkba. Itt található az Elmer Holmes Bobst után nevezett 12 emeletes, csaknem 40 ezer négyzetméteres egyetemi könyvtár (Bobst könyvtár), amely az egyik legnagyobb egész Amerikában, és 1973-ban épült meg. A gyűjtemény 3,3 millió könyvből, és 3,5 millió mikrofilmből áll. Azonban a Bobst könyvtár csak egyike az egyetem 9 könyvtárának. Az egyetem fő épülete a Silver Center (magyarul: Ezüst Központ). John William Draper 1840-ben itt készítette az első fényképét Amerikában. Emellett a távírót és a revolvert is ebben az épületben találták fel. 1892-ben épült meg az Old Building helyén, ami az egyetem első épülete volt, de mindössze hatvan évig szolgálta. Az egy utcával arrébb elhelyezkedő Washington Mews-on belül található a La Maison Francais, Deutsches Haus és Glucksman Ireland House. A Kimmel Központ, amely 2003-ban épült, az egyetemi tevékenységek központja. A Skirball Centrum, az egyetem legnagyobb előadótereme, a 42. utcától délre található, befogadóképessége 860 fő. A Wunsch Building, a Bern Dibner könyvtár, és a Jacobs Academic Building a műszaki karnak jellegzetes épületei.

Közlekedés és biztonság
Nem minden diák számára közelíthető meg az egyetem gyalog; sokan bérelnek lakást a campuszon kívül, és van aki messzebbről jár be. A távolabbi épületek könnyebben megközelíthetőek egyetemi busszal, amelyek menetrend szerint járnak több útvonalon. A Brooklyn-i műszaki karhoz tartozik kollégium is, azonban az egyetemi, menetrend szerinti buszjárat összeköttetést biztosít az egyetem többi részével, így a közlekedés kiszámítható és ingyenes. Az egyetem metrómegállóval is rendelkezik, tehát New York bármely részéről könnyen megközelíthető. Minibuszok állnak a diákok rendelkezésére, amelyek akár hajnalig szállítják a későig tanulókat a campuszon belül, megóvva őket az éjjeli közlekedés veszélyeitől. Az egyetem külön biztonsági szervezete a Department of Public Safety. Járőrszolgálattal gondoskodnak az egyetem biztonságáról, és ugyanezt a funkciót látják el az egyetem összes épületben.

Karok
• College of Arts and Science (Művészetek és tudomány kollégiuma)
• Graduate School of Arts and Science (Felsőfokú művészeti és tudomány iskola)
• Liberal Studies (Liberális tanulmányok)
• The Center for Urban Science and Progress (Urbánus tudományok és fejlődés)
• College of Dentistry (Fogorvosi kollégium)
• College of Nursing (Ápolástani kollégium)
• Courant Institute of Mathematical Sciences (Matematikai tudományok intézete)
• Gallatin School of Individual Study (Individuális tanulmányok)
• Global Institute of Public Health (Közegészségügy)
• Institute of Fine Arts (Szépművészeti intézet)
• Institute for the Study of the Ancient World (Ókori világi tanulmányok)
• Leonard N. Stern School of Business (Business iskola)
• NYU Abu Dhabi
• NYU Shanghai
• Polytechnic School of Engineering (Műszaki tudományok)
• Robert F. Wagner Graduate School of Public Service (Közszolgálat)
• NYU School of Professional Studies (Professzionális tanulmányok, reál és humán tudományok)
• NYU School of Law (Jogi iskola)
• School of Medicine (Orvostudományok)
• Silver School of Social Work (Szociális munka)
• Steinhardt School of Culture, Education, and Human Development (Kultúra, pedagógia)
• Tisch School of the Arts (Művészeti iskola)

Livin' in New York
mind álarcot viselünk
Admin 2.0
Admin
ranggal rendelkezem
★ :
Egyetemek, fõiskolák New Yorkban 497b9bd54ccb70341174ce4e6e75cf731fa14150
★ play by ★ :
Admin
★ hozzászólások száma ★ :
240
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Egyetemek, fõiskolák New Yorkban
Egyetemek, fõiskolák New Yorkban Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem
 
Egyetemek, fõiskolák New Yorkban
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Tömegközlekedés New Yorkban

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Ahol minden kezdõdik :: Leírások-
Ugrás: