New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 525 felhasználó van itt :: 13 regisztrált, 0 rejtett és 512 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (535 fő) Szomb. 23 Nov. - 15:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Harry Porterfield
tollából
Ma 20:12-kor
Caspian E. Lincoln
tollából
Ma 20:02-kor
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 19:40-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:56-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:55-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:55-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:54-kor
Bradley R. Fitzgerald
tollából
Ma 17:04-kor
Caspian E. Lincoln
tollából
Ma 16:49-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Dr. Horatio R. Hayes
TémanyitásDr. Horatio R. Hayes
Dr. Horatio R. Hayes EmptyVas. 11 Aug. - 20:53

Horatio R. Hayes
Minél kirívóbb, értelmetlenebb egy apróság, annál nagyobb figyelmet érdemel. Sokszor előfordul, hogy alapos vizsgálat és tudományos elemzés után éppen azok a momentumok válnak a leghasználhatóbb nyommá, amelyek kezdetben csak komplikálták az ügyet.
Milestones & spacial dates
1988. Sep. 26.
- Born to investigate
USA; Oregon; Salem.
2014. 02. 10.
- University of Florida
Igazságügyi írásszakértő és művészetpszichológia szakokon doktorál.    

2011. 03. 20.
- New Yorkba költözik.
A doktori után New Yorkba költözik és állást kap a Crime Laboratory Systemnél, mint bűnügyi helyszínelő.
2016. 04. 16.
- Állást kap az NYPD gyilkossági osztályán.
Hamar kinövi magát, kivívja a felettesei és kollegái elismerést, minek hála hamar magas rangot ér el.
2022. 08. Közepe
- Pánikrohamok kezdete.
Az idegei kezdenek gyengülni a vállát egyre nyomó terhektől, a rá nehezedő nyomástól és pánik rohamok kezdik érni.
2022. 11. 15.
- Pszichiátriai terápiára kezd járni.
@Joseph Brewster próbálja kezelni.
2022. 12. 30.
- Szerelmi vallomás  @Killian B. Grimwald-től és viszont is.
Szerelmi kapcsolat köztük.    

2023. 03. 27.
- Elmegyógyintézet
A Bábjátékos tönkre teszi Horatiot, aki végső elkeseredésében lelő egy ártatlannak hitt bűnözőt. Horatiot koholt vádakkal illetik és elítélik a valódi Bábjátékos bűneiért.    

2023. 06. 10.
- Szökés és ártatlanság
Horatio megszökik az elmegyógyintézetből és bebizonyítja saját ártatlanságát. Elkapja az igazi Bábjátékost és tisztára mossa a nevét.    

2024. 07. 20.
- Új társ
Horatio új társat kap maga mellé  @Valentine Armitage személyében, aki (autista) profilozóként segíti munkáját. Mindeközben a felügyelő magánéleti válsággal küszködik.    

2024. 07. 27.
- Összeomlás
Horatio súlyos lött sebeket szerez, melyek majdnem kioltják életét. Hosszú lábadozás után magához tér, de teljesen megváltozik. Pánikrohamai visszatérnek, OCD-je felerősödik és állandó félelmek, fóbiák kísértik.
Ugyan kapcsolata rendeződik a családjával, szerelmével újra egymásra találnak, Horatio érzelmileg kiszolgáltattá válik és állandóan szüksége van valakire, aki támogatást nyújt neki.

Personality: 16sz. eredménye
Energia
introvertált - extrovertált
Tudat
Realista - Intuitív
Természet
elvi - logikai
Taktikák
kutató - tervező
Azonosság
óvatos - öntudatos
életcél
karrier - család

Information section
Állampolgárság: Amerikai állampolgárság.
Beszélt nyelvek: Angol és német anyanyelvi szinten. Latin szakmai szinten. Francia és spanyol társalgási szinten.
Lakhely: A párjával és lányával él Manhattanben, távol a várostól, de saját lakása is van szintén Manhattanben, Inwoodban.
Éves keresett: 135 000$
Járművek: Egy 2021-es kék, szinte szalon állapotú Opel Grandland autója van.
Kiskedvenc: Egyedül Killian házi kedvenceit tűri meg. Egyébként nem állatbarát.
Mondjuk emberbarátnak se mindig lehet nevezni...
Magasság: 1,87 m
Súly: 75-80 kg körül. Elég izmos alkat.
Horoszkóp: Mérleg csillagjegy, bak aszcendens.
  Kínai horoszkóp szerint a Sárkány évében született.

Quotes about the character
Azt gondolom... gondoltam eleinte, hogy míg én nyitott, barátságos és érzékenyebb vagyok, ő ennek teljes ellentéte. Hideg, kimért és zárkózott volt. Amúgy is tök fura volt egy tanterem után gyilkosági helyszínekre járni, diákok helyett, valós ügyekről és szakértőkkel eszmét cserélni, de mikor még vele is találkoztam... huh... Már az első pár mondatából, frászt, már a bemutatkozásából tudtam, hogy ez bizony kemény menet lesz. Az is volt. Mai napig sok az egyet nem értésünk, csak akkoriban kicsit hevesebb vitákba torkollottak. De a lényeg itt az időn van. Azt gondoltam először, hogy jó, kibírom vele ezt az ügyet, aztán pápá. De jött egy újabb ügy, és egy újabb, és, amikor kollégát kellett választania maga mellé, nagy meglepetésemre én voltam. Nem mondanám, hogy mérges vagy szomorú voltam, mert mint nyomozó, azt gondolom nem véletlenül jutott odáig, ameddig. Jó logikai képessége, alapossága és megoldó képessége lévén eddig egy ügy sem maradt megoldatlan a számára. Ha néha meg is orroltunk egymásra, végül egyikünk mindig bocsánatot kért, nagy ritkán mindketten az ügy végéig duzzogtunk, de mindig megoldottuk valahogy. Aztán úgy alakult, hogy tudásom nem csak a nyomozásokban tudtam hasznosítani, és az első pánikrohamánál rájöttem, hogy az, amit eddig láttam belőle, amit eddig mutatott csupán egy kifogástalan öltöny, amiről onnantól elkezdtek lepotyogni a gombok, itt-ott szétmállott rajta az anyag, míg végül felbukkant mögüle az igazi valója. Félreismertem és szégyellem is magam miatta, de most, hogy látom, hogy valójában milyen, igyekszem segíteni és támogatni.
Azt gondolom jól kiegészítjük egymást mára, mert ő gondoskodásra szorul, én pedig szeretek másokról gondoskodni.
- Killian B. Grimwald

Terveim vannak vele, ezért még azelőtt meg kellett ismernem, mielőtt először kezet nyújtottunk volna egymásnak a bemutatkozásunknál. Számomra elsőre is látható volt álarca, és az ezt rosszul takaró kényszeressége, ami a rendet illeti. Sokkal, de sokkal érzékenyebb, könnyen manipulálható, ha az ember ismeri a gyengepontjait, noha ő ezt a végletekig tagadná. Ki nem? Kétségtelenül jó nyomozó, de nem a legjobb, mert érzéketlensége, és megjátszott ridegsége hamis. Viszont tekintélye van a rendőrségen, függetlenül, hogy az ottaniak jó nagy része nem is kedveli. Ezért van rá szükségem. Azt gondolom kellő szaktudással hamar kiismerhető, ráadásul a bizalom is megfizethető nála. Őszinte ember, azokkal, akiket közelebbi ismerősnek, ne talán tán barátnak tart. De füllenteni is ügyesen füllent, ha valaki nem ismeri a trükkjeit, vagy nem lát az álarca mögé. Néha kicsit túl kombinál dolgokat, zavarosan próbálja kifejezni magát, sőt az első beszélgetésünk alatt azt éreztem, hogy érzelmi intelligenciája nagyjából egy tányér borsó levesével egyenlő. Vannak dolgok, amik másoknak egyértelműek, érzések, amik nem idegenek, neki viszont igen. Nem pszichopata, sőt, tekintve a pánikrohamait azt gondolom extrém érzékeny. Sok jel utal arra, hogy van "hajlama" az autizmusra, azon belül is, inkább az aspergerre, de annyira  nem vészes. Főleg, mert próbálkozásait sokszor siker koronázza, így azt gondolom, inkább csak nem lett "felkészítve" gyerekkorában.
Bár meggyőződése, hogy érzelmileg nem manipulálhatják, valójában pontosan ez az egyik legnagyobb gyengéje. Ezt pedig hamarosan meg is mutatom neki.
- Dr. Joseph Brewster

-Mert kilencből tíz engem ajánl… -forgattam meg a szemeimet, és már vártam, hogy majd fennakadjon azon, hogy az tízből kilenc. Ez az ember olyan, mintha ő és az irónia, a szarkasztikus megjegyzések elsétálnának egymás mellett, és még csak nem is köszönnének. Mindjárt megtérek, de komolyan. Larson, ez még kurva sokba fog neked kerülni, ezt most mondom.
-Figyelj csak… szerintem ne is erőlködj, vagy felrobban az agyad. Ha hallottál egy suhanást, akkor az az irónia volt, ahogy elrepült a fejed mellett.  
- Marco Reilly

"Sinclair nagyon okos. Olyan volt, mint aki önszorgalomból, becsülettel beseggelte még a növényhatározó zsebkönyv sorozatot is. Nagyon alapos, és szeret képben lenni mindennel, ami akármilyen megbízása szempontjából hasznos lehet. Szóval biztosan nem csak a növénytannal van így. Irigylem az efféle sokoldalúságát és rám is inspirálóan hat. Szeretek tanulni, fejleszteni magam enélkül is, de időnként kellenek a plusz löketek. Sok oldalról közelít meg egy ügyet. Nem zár ki semmilyen lehetőséget, csak mert ő maga földhöz ragadt, és nem képes befogadni a feltételezés elvontsága miatt. Felül tud emelkedni ezen a cél elérése érdekében. Amilyen elveszett volt az elején, egészen jól belejött a misztikus konteó gyártásba.
A csapata is jól dolgozik az irányítása alatt. Bár az elején kissé tartottam a pasastól, mert egyrészt felügyelő, és a legtöbb szörnyen lekezelő. Másrészt az ő szkepticizmusa más, mint az enyém. Az elején szerintem próbált kóstolgatni, gondolom az okkult, mesekönyvbe való "marhaságaimból" kiindulva, de egyébként nem volt sértő. Végig korrekt és nyitott volt. Nem lettünk barátok, de ellenségek sem.
Végül jól sikerült az ügy, a közös munka és egy nagyon jó új tapasztalat volt. Azt hiszem, mondhatom, hogy mindkettőnknek. Nem állítom, hogy rólunk fogják mintázni a csapatmunka szobrát, de nem volt rossz ahhoz képest, hogy ez volt az első közös munkánk."
- Emmalynn Larson

"Az egyszeri embernek azt a legfontosabb megértenie, hogy a tetteknek következményei vannak. A detektívnek azt, hogy okai."

Hakan Nesser
Dr. Hayes

Detective

You sit alone by choice, dismiss any attention sent your way... You're someone who is hard to get close to because trust isn't something you share too often. It keeps you from being hurt by people but it also keeps you from having anyone in your life... You're detached by necessity, most likely a painful past that pushed you into this direction... Maybe pushed into solitude by life and staying there by choice?
mind álarcot viselünk
Horatio R. Hayes
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Dr. Horatio R. Hayes Fc294c4f088e82d96b6cae20ec8fe5f0d0dee3cc
Dr. Horatio R. Hayes 981376233424b4a9d128d2f4ecf7389ad158b961
Quiet people always know more than they seem.
They are some of the most observant, absorbent persons of all.
★ kor ★ :
36
★ elõtörténet ★ :
Dr. Horatio R. Hayes B862edd634f9ac03fdff434fd3843340f92f5939
My name is Dr. Horatio Hayes
It is my business to know what other people do not know.
♫ :
I don't wanna live
To waste another day
Underneath the shadow

Of mistakes I've made
★ családi állapot ★ :
When you find your path, you must not be afraid.
You need to have sufficient courage to make mistakes.

Dr. Horatio R. Hayes Df5b6e1e687c00a0b694381d952bb29acf8cefc0
Disappointment, defeat, and despair
are the tools God uses to show us the way
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Dr. Horatio R. Hayes F94c39475d62862d2bbf18c698525503fbc4a223
To acquire knowledge, one must study;
But to acquire wisdom, one must observe.
★ idézet ★ :
Not waiting for inspiration's shove or society's kiss on your forehead.
Pay attention. It's all about paying attention. Attention is vitality.
It connects you with others. It makes you eager. Stay eager.
★ foglalkozás ★ :
Kriminalisztika professzor
★ play by ★ :
Rupert Penry-Jones
★ hozzászólások száma ★ :
342
★ :
Dr. Horatio R. Hayes C62b4899a2ac22562a979be141e16e4dd2202e32
I always like walking in the rain, so no one can see me crying.

Dr. Horatio R. Hayes
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Horatio R. Hayes
» Joshua Lim-Hayes
» Sydney Hayes
» Joshua Lim-Hayes
» Elian Lim-Hayes

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Egy kis plusz :: Minden más :: The Detective-
Ugrás: