Dany már hosszú ideje nézegeti a könyvtárból hozott állatos könyveket. Még nem tudja teljesen elolvasni őket és inkább a képekre hagyatkozik, de mostanában csak úgy hajlandó elaludni, ha felolvasom neki a könyvet. Így hát elhatároztam, hogy elviszem a múzeumba. Úgy is szabadságom van. Reggel szépen megreggeliztünk, felöltöztettem a kedvenc ruhájába és a kocsiba ültettem. Ahogy a biztonsági öv kattant rámosolyogtam és adtam neki egy puszit. Oda adtam neki az almás dobozát és a narancslevét. Nem szereti a hosszú utakat, főleg, ha elkezd unatkozni. Míg én vezettem, addig ő az alma szeleteket rágcsálta az ablakon kibámulva. Nem vagyok annak a híve, hogy tabletet, meg minden mást adjak a gyerek kezébe, hiába van rá pénzem. Majd, ha nagy iskolás lesz akkor megfontolom. De addig marad a szabad levegő és a játék. Tudom, hogy iskolásként nehéz lesz, hiszen a legtöbb gyerek a gép előtt ül és játszik, talán keresek neki egy hobbit, vagy szakkört....akkor viszont olyan iskolába kell íratnom, ahol van is több szakkör. New York-ban van egyáltalán akkora iskola, ahol több, mint 3 szakkör van? Nehéz szülőnek lenni.... A múzeumtól 2 utcára álltam meg, hogy legen parkoló. Dany kezét fogva sétáltunk az utcán. A lépteim lassúak, majdnem csoszogás, hiszen Dany lábai még kicsik és én általában gyorsan sétálok. Szeretném, ha egyre önálóbb lenne és a suliban helyt tudjon állni. Tudom, hogy nem szereti, ha valaki hozzáér és csak nekem engedi egyelőre, de ezt majd kiküszöböljük. A múzeumban viszont felveszem a kezeimbe, hiszen nagy a tömeg és nem akarom elveszíteni őt. Lehet, hogy 6 éves és elvileg tudna vigyázni magára, de nem kockáztatok. A jegyeket megvéve kezdek el mászkálni a saját tempómban. Persze hagyok elég időt Dany-nek, hogy rendesen körbe nézzen. A plafon, a falak, még a padló is időnként meg van csinálva. Mikor Dany rámutat azokra, amik érdeklik akkor oda lépek és ha kéri felolvasom neki a szöveget, ami ott van. Jelenleg az elefántoknál vagyunk és lelkesen válaszolok Dany minden kérdésére az elefántokról. Felolvasom neki az elméjükről szóló szövegeket, elmagyarázom neki, hogy az elefánt agyara miben különbözik például a szarvas agancsához képest, a kecskéjéhez. És hogy a legtöbb állathoz képest a szarvasok évente elhullajtják az agancsukat és vissza növesztik.
“Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.”
Kifejezetten szerettem múzeumba járni. Érdekelt a kultúra, főleg a természettudományok és a történelem, ugyanis mindig jó érzés volt tanulmányozni az élet és az emberi civilizáció fejlődését. Jó magam is orvos voltam. Igaz, csak gyógyszerész és pszichiáter, neurológus voltam, de csak papíron, ugyanis egyébként az orvostudományok és a genetika teljes területein is jártas voltam, nem csak abban, amiből doktoráltam. Ma Dommiell szabadságos volt, ami azt jelentette, hogy nem felügyeltem. Megbíztam benne már annyira, hogy ne kelljen állandóan a nyakán lógnom, hogy nem csinál bajt. Az idők során sikerült némi bizalmat szavaznom neki, főleg, hogy a laboromat és a gyáramat bezártam és értékesítettem. Nem lehettem mindig mellette és nem is akartam, ugyanis előbb-utóbb neki is saját élete lesz, amiben én nem lehetek örökké ott. Neki is és nekem is van életem és már túl vagyunk azon a szinten, ami a kezdetekben volt, amikor még be kellett zárnom, hogy ne tegyen kárt másokban és ne akarjon megszökni sem. Most már Dommiel is szépen megszokta, hogy én vagyok az apja és, hogy nem árthat másoknak. Szükség esetén gyógyszerekhez is nyúlok, de most már túl vagyunk azon, hogy nyugtatóznom kelljen. Neki sem érdeke bajt keverni, mert tudja, hogy annak fájdalmas következményei lesznek, vagy épp teljes szabadságvesztés. A múzeumban sétálva a figyelmem nem csak a csontoknak és más leleteknek szenteltem, hanem az embereknek is, így szúrtam ki Kazt és a fiát(?) is, amint épp a szarvasokról beszélgettek és kaptam az alkalmon, hogy odamenjek egy érdekes kis előadást tartani nekik a genetika lehetséges jövőjéről. - Erre az emberek is képesek lennének - mondtam mögöttük megállva és visszafogottan elmosolyodtam. - Elég nagy jövője van az őssejteknek. Gondoljatok csak bele, milyen pazar jövő lenne, ha egy elvesztett kart, lábat, vagy bármi más tagunkat elvesztenénk, de egy egyszerű injekciós kezeléssel vissza tudnánk növeszteni. Nem kell túl nagy dolgokra gondolkodni, csak "regeneratív szövetállományt" kell, amivel már manapság is kísérleteznek. Ez az úgynevezett őssejt terápia, ami segít a szövetek újraépítésében. Ha az ember képes egyes szöveteket, mint például a bőrt és a hámsejteket újranöveszteni, akkor miért ne lehetne képes a csontok és a hús teljes körű megújítására? A csontok összeforrnak, a hús is, de akkor miért ne lehetne növeszteni? A megfelelő terápia kidolgozása segíthetne, hogy ne csak összeforrjon, hanem újra is nőjön. Az őssejtek nagy mennyiségű felhasználása és célzott sejtregeneráló gyógyszerek használatával biztosan elérhető álom lenne. Kicsiben kéne kezdeni.Elsőnek csak egy amputált ujj, majd egy kézfej... egyszer talán elérhetünk arra a szintre, hogy egy vonat által félbevágott ember teljes alsó felét vissza tudja növeszteni. Ez egy elérhető terápia lenne, de a mai tudomány nem ennyire merész. Talán attól félnek mi lesz, ha megvádolják őket, hogy istent játszanak? Ez nem istenség, ez orvoslás. Aki nem mer, nem nyer. Érdemes lehet elmerülni az állatok világában. A gyíkok genetikája, akik visszanövesztik elvesztett farkuk. A szarvas csontregenerációja. Ha a cukorbetegeket tudjuk kezelni disznó hasnyálmirigy transzplantációval, akkor miért ne tudnánk végtagokat visszanöveszteni? - mosolyogtam. - Dr. Sebastian Nolan - nyújtottam kezem Kaznek. - Örvendek. Ha érdekel, akkor bevezethetlek az orvostudomány rejtelmeibe.
So take this night Wrap it around me like a sheet
I know I'm not forgiven
But I need a place to sleep
So take this night
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
I went back to the bench and lit a cigarette and inhaled, the smoke entering my body and filling it with poison, with something.
★ idézet ★ :
Each patient carries his own doctor inside him.
★ foglalkozás ★ :
Psychiatrist
★ play by ★ :
Zachary Quinto
★ hozzászólások száma ★ :
164
★ :
Re: Bones are our base // Seb & Kaz
Hétf. Aug. 05 2024, 18:50
Sebastian & Kazimir
What's your favorite animal?
Meghallva egy férfi hangját mögöttem, a hideg végig szalad a hátamon és felé fordulok, még mindig Dany-t a kezeimben tartva. Egy kicsit talán meglepődtem, főleg mikor elkezdett a sejtekről beszélni. Nem vagyok jártas az ilyen dolgokban, csak egy kis minimális tudásom van az emberi testről, ami a munkámhoz kell. Egyáltalán ki ez a férfi?! És mit akar tőlünk?! Míg én csak úgy néztem a férfira, mint egy szarvas a fényszóróra, addig Dany érdeklődve bámulta a férfit. Őt mindig is érdekelték a tudományok és a nem túl hétköznapi dolgok, amiket általában a gyerekeket érdekli. Nem egy anatómiás könyvet kért tőlem, amit fel kellett olvasnom neki. Persze kezdő nyelvezeten volt megfogalmazva könyv és talán néhány szót nem ért Dany a férfi magyarázatából, de lelkes az biztos. Mikor végre bemutatkozik a férfi és a kezét nyújtja habozok egy kicsit. Az idegeim szinte üvöltenek, hogy fussak inkább és vigyem el Dany-t. De nem akarom elrontani a napját. Annyira jól érzi magát, még ha nem is mutatja ki és fapofával néz mindent. De én ismerem őt és látom, hogy végig akarja hallgatni az orvost. De az is tény, hogy hallgatnom kéne az ösztöneimre. Vadászként nem válhatok prédává, ez volt apám egyik legfontosabb tanítása. Hogy mindig én legyek a vadász. Mielőtt eltudtam volna dönteni, hogy kezet fogok e vele, Dany kinyújtotta a kezét és megfogta az orvosét. Meglepődve néztem rá, hiszen sose csinált még ilyet, főleg egy idegennel. Egy apró mosoly jelent meg az arcomon. - Áh....elnézést miatta. Én Kazimir vagyok. És ő itt Dany. - mutatkozom be végül. - Úgy tűnik a kisöcsémet eléggé érdekli a téma. Ha nem bánja, szerintem szívesen végig hallgatná. - mosolygok enyhén a férfira. Nem fogom ráerőltetni, hogy egy 6 évesnek kezdjen el magyarázni a genetikáról. A legtöbb felnőt komolyan se venné Dany-t a kora miatt. Tényleg keresnem kell neki egy jó iskolát, ami foglalkozni fog vele...
“Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.”
Volt egy olyan megérzésem, hogy nem vagyok szívesen látott vendég. Bár Kazimir nem mutatott nyílt ellenszenvet, a testbeszéde mégis távolságtartásról és nyugtalanságról árulkodott. Noha tekintete elsőre azt sugallta, nem érti a jelenlétem, utána látni véltem benne némi gyanakvást irányomban. Ezt igyekeztem betudni annak, hogy idegen vagyok neki és félti a kisöccsét. És lássuk be, nem épp hétköznapi témával álltam eléjük. Furcsa módon Kazimir nem fogott velem kezet, de a Danny nevű kisfiú igen. Ez szintén egy érdekes dolog volt, amiből egyelőre nem tudtam következtetéseket levonni. Illetve le tudtam volna, de nem akartam elhamarkodottan ítélkezni. - Miért kérsz elnézést? - tettem fel a kérdést még mindig tegezve, mert nem tudom pontosan ez most mire szól. Miért kér elnézést azért, mert a fiút érdekli, amiről beszélek? Ez inkább dicséretre, tiszteletre méltó, hogy ilyen fiatalon érdekli az orvostudomány világa, mintsem tőlem kérjen elnézést. Én is örülök neki, ha a fiatalok szomjazzák a tudást. Ráadásul nem ők szólítottak meg, én mentem oda. De az is lehet én nem értem a célzást, vagy csak nem tudta, hogy kapcsolódjon be a beszélgetésbe. - Miért bánnám? Hiszen én kezdeményeztem a beszélgetést - mondtam enyhe mosollyal. - A sejtek osztódnak, képesek meggyógyítani magukat. Akkor ez azt jelenti, hogy a megfelelő készítmények, terápiák hatására képesek lehetnek az agyban lévő emlékek alapján újraépíteni a hiányzó testrészeket. A testünk emlékszik, az őssejtek pedig le tudják képezni és fel tudják építeni a hiányzó tagokat. Gondoljatok erre úgy, mint egy törött dísztárgyra. Mondjuk egy szoborra. Egy agyag szoborra, aminek letörik a karja. A tervezője, a készítője tudja, hogy nézett ki, megvan neki a szakrajz és a restaurátor a szakrajz birtokában képes újra megcsinálni a hiányzó törött kart a megfelelő agyagból. Újra tudja alkotni. A mi testünk is így működik. A testünk emlékszik az eredeti állapotára, hiába változik az évek során. Az őssejtek és a szövetképző, szövetregeneráló, csontképző kezelések képesek lehetnek a testrészek visszanövesztésére. Én hiszek ebben és az orvostudomány is egy idő után eljut erre a szintre. Talán még a belátható jövőben is - mondtam, majd kis szünetet hagytam. - Én magam pszichiáter vagyok és gyógyszerész, de a magam szakterületén az elmúlt években világszínvonalú előrelépéseket értem a sokáig kezelhetetlennek hitt mentális betegségekben. Ha én erre képes vagyok a pszichiátrián belül, akkor mások miért ne lehetnének képesek a sebészet terén? Újra Kaz felé emeltem a kezem. - Nem fogtál velem kezet. Illetlen fiú vagy. Az öcséd sokkal jól neveltebb. Meg akartál sérteni? - kérdeztem kedvesnek tűnően, még kicsit mosolyogtam is, de szemeimmel szándékosan utaltam sértettségemre, ahogy a hangomban sem rejtettem el, pedig tudtam volna leplezni, ha akartam volna.
I know I'm not forgiven
So take this night
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
I went back to the bench and lit a cigarette and inhaled, the smoke entering my body and filling it with poison, with something.
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
Psychiatrist
★ play by ★ :
Zachary Quinto
164
★ :
Hétf. Aug. 05 2024, 20:02
Sebastian & Kazimir
A kérdésére kicsit elbizonytalanodtam. - Áh....N-Nem...tudom... - tényleg nem tudtam miért kértem elnézést, vagy hogy egyáltalán mi is történik. Normális esetben nem így reagálnék. Sőt! Legtöbbször nem is tudnak meglepni úgy, mint most. Lehet csak Dany miatt voltam elkalandozva, de nem kellett volna, ennyire meglepjen a férfi. - Nos....a legtöbb felnőtt ritkán hajlandó egy csendes gyerekkel foglalkozni és mesélni neki a dolgokról. - vallottam be őszintén, hiszen a legtöbb felnőtt ignorálja a csendes gyerekeket, azt gondolván el vannak magukban és nem kell rájuk figyelni. Dany, bár ritkán szólal meg és eddig csak hozzám szólt nagyrészt, azért igen is frusztrált lesz, ha ignorálják. Sokszor nem is viselkedik úgy, mint egy gyerek. Inkább, mint egy felnőtt egy gyerek testében. De ettől függetlenül nem fogom másképp kezelni és felelősségeket rázúdítani, mert “érett”. Ahogy az orvos megint magyarázni kezd Dany türelmesen hallgatja végig, őt nézve, a figyelmét jelezve. Bár őt ismerve nem fog kérdezni, vagy kérni az orvost, hogy magyarázzon el pár dolgot. Nem szeretném, ha Dany rám támaszkodna egyfolytában különben sosem lesz önálló. Meg kell tanulnia kérdezni és nyitni mások felé. Bár tudom ez nehéz lesz. De meg kell próbálnia. - Oh? Mire specializálódott? - kérdezek rá, mikor megemlíti, hogy pszichiáter. Sosem voltam mentális orvosnál, pedig lehet kellett volna. Főleg azok után, amit az a nő tett. Annyi örömöm van, hogy Dany nem emlékszik semmire belőle. Így, ha lehet nem is akarom elmondani neki. Ez az én kis titkom marad. Mikor felhozta, hogy nem fogtam kezet vele ránéztem. - M-Mi? N-Nem! Dehogy is! - vörösödik el a fejem. - C-Csak meglepődtem, hogy valaki megközelített. Ritka, hogy bárki egyáltalán észrevesz. - próbálom elmagyarázni, bár nem is értem miért. Szinte érzem, hogy a fülem ég a zavartságomtól. Habár a férfit nézem, még ha időnként a földre is tekintek, mint egy megszidott kis gyerek, érzem, hogy Dany a karomban megmozdul és rám néz értetlenül. Lehet, hogy Dany okos, de az érzelmek, nem az ő világa.
Nem tudja. Érdekes. Pedig az emberek nagy része tudni szokta mit-miért mond, de Kaz azt állítja nem tudja. Furcsa. Miért jöhettek belőle önkéntelen válaszok, megjegyzések? Talán a tudatalattija akart közölni velem valamit? Vagy csak ő nem akarja elmondani? Vagy esetleg csak szorongott és izgatott volt, ezért beszélt úgy, ahogy? Igen, ez lesz az. Szorongás. A szorongásos betegek gyakran kérnek elnézést ok nélkül is. Van bennük egy belső bizonytalanság, amit sokszor egy, vagy több gyermekkori "trauma" vált ki. A betegek gyakran értékelik magukat alul, vagy hiszik azt magukról sokszor, hogy hibákat vétenek. Gyakran a szülői szigor váltja ki. A szülők sokszor elégedetlenek a gyerekkel, támasztanak nagy elvárásokat, ha pedig a gyermek nem tud megfelelően teljesíteni, akkor a narcisztikus szülők hangot adnak elégedetlenségüknek. Talán Kaz is egy ilyen családban, ilyen szülőkkel nevelkedhetett. Örök elégedetlenségben és ez kihat rá a mai napig. Talán sose lett megdicsérve sem. A gyerek kitárgyalása után folytattam a kiselőadásomat és még több részletbe mentem bele a szövettan területén, aztán kitértünk a hivatásomra is. - A mentális betegségekre, többek közt a skizofréniára, a megváltozott tudatállapotra és a szorongásos betegségekre, lelki állapotokra - mondtam, bár ennél azért sokkal több mindenhez értettem, bár ha nagyon le kellett szűkítenem, akkor főleg ezekkel foglalkoztam. Az is feltűnt, hogy nem fogott velem kezet, ezt pedig szóvá is tettem, erre viszont láthatóan ismételten csak nagyon zavarba jött és megosztott velem egy érdekes, fontosnak tűnő információt. Megtudtam róla, hogy vélhetően magányos, az emberek gyakran átnéznek rajta, levegőnek veszik. Kimondatlanul is, de egy szürke kisegérnek írta le magát és mivel nem tette hozzá, hogy neki kell kezdeményeznie, így arra következtettem, ő magam sem szokott társaságot keresni magának. Vélhetően az ideje nagy részét a munka és a testvére teheti ki. - Igazán? - kérdeztem vissza. - Nem gondoltam volna. Pedig elég vonzó és kulturált fiatalembernek tűnsz nekem. Azt hinné az ember, hogy többen is keresik a társaságod. Ritkán mozdulsz ki, ugye? - tettem fel a kérdést, mivel a leglogikusabb gondolat az, hogy nem is nagyon mozdul ki, nem keresi mások társaságát, a zsúfolt helyeket. Ide is csak Danny miatt jöhetett el. Otthonülő típus. - Gondolom nem szeretsz emberek közé menni. Máskülönben nem lennél magányos. Észre vennének. Ahogy én is észre vettelek. Mondd, szorongsz, ugye? - kérdeztem, hiszen egyértelmű volt. A jelek. Látszott is rajta. Szorong. - Mitől? Miért érzed rosszul magad mások társaságában? Látom, én is frusztrállak kicsit - ejtettem meg egy barátságos mosolyt. Talán csak nem zavarja, hogy könnyen olvasok benne? A kezem még mindig ott tartottam kettőnk közt fél úton. - Még mindig nem fogtad meg a kezem. Kezdem kellemetlenül érezni magam miatta. Szeretném, ha meg fognád a kezem. Hidd el, nem vagyok beteg. Nem kapsz el tőlem semmit. Légy jó fiú és tégy eleget az illemnek. Hm?
I know I'm not forgiven
So take this night
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
Psychiatrist
★ play by ★ :
Zachary Quinto
164
★ :
Kedd Aug. 06 2024, 18:31
Sebastian & Kazimir
Nem értem ezt a férfit. Ahogy rám néz. Ahogy szinte érzem, hogy minden egyes szavamat és mozdulatomat kielemzi. Szinte nyitott könyvnek érzem magam. Fura... Vagy talán csak szakmai ártalom? Lehet minden pszichiáter ilyen? Akkor lehet jobban jártam, hogy nem mentem terápiára. - Oh.... - jön ki a számon, mikor felsorolja, mire specializálódott. Biztos, hogy én nem akarok csak úgy....elsétálni? Az ösztöneim már szinte kiégtek, hogy még nem léptem le, de nem tudok... Mintha földbe gyökerezett volna a lábam. A kezem megszorul Dany körül, ahogy egyre kisebbnek érzem magam. Mintha csak most realizálódna bennem mennyire apró vagyok a földhöz képest. Mintha mit se érne az életem. És persze helyettesíthető vagyok. Mindig van, aki átvenné a szakmámat. De ez.... ez most más... mintha nem is tudnám, hogy kéne lélegeznem. Hirtelen kizökkenek, mikor megint meghallom a férfi hangját. Szavaira megint elvörösödők, ahogy megemlíti, hogy jól nézek ki. Nők már mondták nekem ezt, de az ő szavaikat mindig lesöpörtem magamról. Más, amikor egy férfi mondja, hogy jóképű vagyok. - Sok a munka... - mondom kicsit halkabban, a kezeim ismét megszorulnak Dany ruháin. És még csak nem is hazudtam. Tényleg sok munkát szoktam elvállalni csak, hogy ne legyen időm a saját dolgaimmal foglalkozni, miközben nem ignorálni Dany igényeit. Mindig csak Dany és a munkám volt. Semmi más. - Nem vagyok magányos... - mondom eltekintve oldalra, mintha próbálnám a tekintetét kerülni. Igazság szerint nem tudom, hogy az vagyok e, vagy sem. Bár belegondolva másképp is kezeltem Lambert-et, mint ahogy gondoltam. Mintha kicsit...jól is eset volna, hogy beszélhettem valakivel, aki nem ítélt volna el a munkám miatt. Mikor megemlíti kicsit meglepetten nézek rá, pislogva, hogy még mindig arra vár, hogy a kezét megfogjam. Ránézek, majd a kezére és vissza rá. Hezitálok egy kicsit, de végül kicsit jobban megemelem Dany-t, hogy egy kézzel is tudjam tartani és kezet fogok vele. Nem olyan, mint szoktam, kicsit gyengébb, de így is elég férfiasan szorító. Nem mintha az lenne a célom, hogy eltörjem a kezét.
Elmosolyodom, amikor meglátom a kipirosodott arcát. Aranyos fiú, ahogy zavarba jött. Valahogy passzos volt a kipirult arc a megjelenéséhez. Hozzá illő volt, ahogy zavarba jött a szavaimtól, az őt illető bókoktól. Pedig mennyire próbál egy más képet festeni magáról. Érezhető volt, hogy van egy alig észrevető fal körülötte. Biztos voltam benne, hogy próbált sunnyogni, sunyítani, elfedni valami kis igazságot. Kerülte a tekintetem, amiből arra következtettem, hogy valami érzékeny pontra tapintottam. Azt mondta nem magányos, de én szerintem igen. Látom rajta, hogy nem őszinte, menekült az egyenes válaszok elől, a tekintetem elől, talán azt hiszi, ha nem néz rám, akkor nem kell szembe néznie az igazsággal, amit ő maga is érez. És lehet azt hiszi nem kérdezek többet, ha nem látom a szemeit. Végül mégis csak "rákényszerítettem", hogy kezet fogjon velem. Hazudnék, ha azt mondanám annyira fontos volt nekem, hiszen meg lettem volna a kézfogása nélkül is, de jól eső érzés volt ráerőltetni az akaratom. És lássuk be, az alapvető illem, hogy ha kezet nyújtanak, akkor kezet fogok. Az illem alól senki sem húzhatja ki magát. Főleg nem velem szemben. Ami jár, az jár. Elengedtem a kezét a kézfogás után, majd kézfejemmel megsimogattam az arcát. - Aranyos fiú vagy - mosolyogtam rá. - Érzem a falat, amit magad köré húztál, de oly gyenge. Nekem gyenge. Szeretném egyszer megfejteni, miért szigetelted el magad. Hogy miért szorongsz. Segítségre szorulsz, de még sem nyújtod senkinek a kezed - fogtam állára egy gyengéd mozdulattal, hogy ne tudjon elfordulni. - Miért félsz? Bántott valaki, igaz? - nem feltétlen kell elmondania, a reakcióiból úgyis tudni fogom. - A félelem és az elszigeteltség gyilkosabb tud lenni, mintha újra áldozatul esnél. Ha esélyt sem adsz a világnak, az embereknek, akkor a magány fog megölni. Gondoltál már arra milyen érzés lesz egyedül megöregedni és meghalni? Hogy nem lesz melletted senki, aki segítsen neked, ha egyszer megbetegszel, vagy megsérülsz? Az ember nem élhet egyedül. Nem magányra teremtetett... - aztán Danny felé fordultam és elnézően elmosolyodtam, miközben hüvelykujjammal megsimogattam Kaz ajkait. - Bocsánat... mégsem vagy teljesen egyedül... - bár igaz, ki tudja Danny meddig lesz ott mellette. Semmi és senki nem örök. Lehet Danny egyszer elmegy mellőle. Vagy korábban meghal, mint ő. Vagy mielőtt még Danny felnőhetne, Kaz lenyomorodik. - Sajnállak, tudod? - kérdeztem, közben lágyan pislogtam a szemüvegem mögött. - Mindig fájdalmas, ha elesett embereket látok. És téged elesettnek látlak. Érzelmileg elesettnek. Pedig lehetnél sokkal erősebb és szabadabb is. Korlátok és fájdalmak nélkül. Nem szeretnél felszabadulni a démonaid szorításából? - kérdeztem és két ujjam becsúsztattam a derekánál a derékszíjába, de másik kezem még ott tartottam arcán és ajkai körül.
I know I'm not forgiven
So take this night
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
Psychiatrist
★ play by ★ :
Zachary Quinto
164
★ :
Szer. Aug. 07 2024, 16:18
Sebastian & Kazimir
Ahogy kezet fogok vele tekintetem a kezére esik. Kicsit fura volt az érintése. Egy átlagos kéznek tűnik, de mégis...volt valami mögöttes érzése, mintha valami lapulna a felszín alatt. Nem tudom mi, vagy miért érzem ezt. De nem tudom mit gondoljak. Mintha....valami ép körém akarna csavarodni és elzárni minden vészjósló jelet... Mikor elengedi a kezem a tekintetem lent marad, míg a kezem visszamegy Dany-hez és megtámasszam vele. Egyedül akkor nézek vissza fel, mikor látom, hogy emeli a kezét. Nem borzongok meg, hiszen a férfiak nem váltanak ki belőlem, olyan ingereket és görcsöket, mint a nők, hiába a legtöbb ember, akivel mostanában verekedni szoktam, azok férfiak. A szemeim kitágulnak, ahogy földbe gyökerezik a lábam. Annyira váratlan volt az érintés, szinte el is felejtettem lélegezni. Szavaitól végig futott a hideg a hátamon. El kellett volna futnom. A pillanatban, ahogy megláttam ki kellett volna találnom valamit és elmenni. De Dany miatt leengedtem a falaimat, az ő érdekében. És most itt vagyok ebben a szituációban, szinte a boncasztalra kifeszítve, várva, hogy valaki felnyisson. Végül eszembe jut, hogy lélegeznem is kell és egy halk, mély lélegzettel összekaparom bármi is maradt meg bennem. - Nem félek. - mondom halkan és valamennyire igaz is. Lehet nem szeretem a szituációkat, amit még nem tapasztaltam és fogalmam sincs, hogy reagáljak. - És nincs szükségem segítségre. - mondom egy kicsit határozottabban, jobban felépítve a falaimat. Mikor Dany-re pillant a kezeim összeszorulnak a ruháin, nem őt szorítva direkten. Tizennégy éves korom óta nevelem Dany-t teljesen egyedül. Nem kell segítség. Eddig megoldottam egyedül, ezután is menni fog. Betegség ide vagy oda, biztosra fogok menni, hogy Dany-nek jó élete lesz. Egy olyan, amit én sem kaphattam meg. Nem is reagáltam, mikor az ujja hozzá ért az ajkamhoz. Nem érintése lep meg, hanem mennyire nem triggerel. Eddig bárki ennyire intim módon hozzám ért elkezdtem lihegni, fuldokolni, a szívem majdnem kiugrott a mellkasomból, ahogy szemeim előtt újra leforogtak az emlékek azokról az estékről. Az eszem emlékeztet, hogy egy publikus helyen vagyunk, emberekkel körül véve, és én jelenleg egy hat évest tartok a kezemben, aki elbambult és fél álomban van. Egy határozott mozdulattal lépek hátra, megszakítva minden fizikai kontaktust, ami volt köztünk. - Nem kell a sajnálata. - mondom, majd oldalra fordulva elsétáltam, Dany-vel a kezeimben. Magamhoz szorítva a testemmel takartam, ahogy egy kis kerülő úttal a kijárat felé vettem az irányt. Elég volt a múzeumból egyenlőre...