New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 249 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 246 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (473 fő) Pént. Okt. 18 2024, 20:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Deborah Winchester
tollából
Ma 08:01-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:28-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:10-kor
Hadrian Rutherford
tollából
Tegnap 22:42-kor
Killian B. Grimwald
tollából
Tegnap 22:30-kor
Amber Fleming
tollából
Tegnap 21:17-kor
Shelley Lane
tollából
Tegnap 21:02-kor
Ariel Hella Wright
tollából
Tegnap 20:57-kor
Seraphine Murphy
tollából
Tegnap 20:22-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

dull knives • Melody & Maggie
TémanyitásRe: dull knives • Melody & Maggie
dull knives • Melody & Maggie  EmptyKedd Szept. 03 2024, 21:35

Dull knives taking my life, s slow burn fire from the inside. Dull knives twisting my spine, they're taking their time, time ’til I lose my mind.”

Ez a kit kitérő kellően ellazít egy stresszesnek és végtelen hosszúnak tűnő nap előtt. Nem a ráhangolódás a célom, egyáltalán nem, inkább szeretnék egy kicsit kiszakadni abból a közegből, ameddig még lehetőségem van rá. Imádom a munkámat, azzal foglalkozom, amivel mindig is szerettem volna, amit hobbiként kezdtem, aztán szenvedély és hivatás lett belőle, de ennek is vannak olyan oldalai, amik kellemetlen velejárók. Azért szeretem leginkább a fotókat és a fotózást, mert szavak nélküli kifejezőeszközök. Megmutathatom másoknak, én hogyan látom a világot, milyen az én nézőpontom, és mi az az apróság, amit én észreveszek, miközben mások elsétálnak mellette. Adhatok valami olyat, ami elgondolkodtat másokat, és ehhez nincs szükség szavakra, nagyívű előadásokra, csupán néhány kattintásra. Egy konferencia viszont nem erről szól. Hiába a fotók köré épül, mégiscsak a szavakról szól. Éppen ezért szeretnék egyelőre távol lenni attól a teremtől, ami hamarosan egy olyan köntösbe bújtatja a szenvedélyemet, amitől - ha csak egy nap erejéig is - egy kicsit kevésbé fogom szeretni.
Elmosolyodom a torta láttán és a fiatal lány reakcióján. Kedves gesztus a séftől, hogy próbál jó pontot nyerni a kollégáknál, hiszen nem éri meg rosszban lenni azzal, akivel nap mint nap együtt kell dolgozni.

-Szerencsés vagy. A fiam laktózérzékeny, de abban a korban van, amikor minden és mindenki ellen kezd lázadozni, úgyhogy ha nem otthon van, hajlamos néha félvállról venni. - Már nem egyszer hallottam tőle, hogy ez nem igazi betegség, és ő “kibírja”, “vállalja a következményeke” és ő “nem gyenge”, de néha a következmények magukért beszélnek.

Amikor elkészül a koktél, jólesően kortyolok bele, és már szinte az első korty után várom azt a pillanatot, amikor érezni kezdem a hatását, a konferenciára pedig nem gyomorgörccsel, nyűgként fogok gondolni.

- Az utóbbi pár évben lényegében bármit, amit stúdióban el lehet készíteni - kezdek bele kiegyenesedve, a poharat magam elé téve. - Fiatalabb koromban a streetfotókat kedveltem a leginkább, de mindig is szerettem volna egy stúdiót. A régi lakásom egy részét pár éve átalakítottam, azóta leginkább ott dolgozom; portréfotók, divatfotók, újszülött és babafotózás. Egyedül élettelen tárgyakat nem szeretek fotózni. - A tárgyakban sosem találtam semmi érdekeset, semmi kihívást, hiszen azok nem változnak. Egy ember mozog, érzelmek tükröződnek vissza a tekintetéből, minden egyes rezdülésével mást és mást sugall. Sokkal érdekesebb számomra emberekkel dolgozni, mint rideg, élettelen tárgyakkal. Érdeklődve és mosolyogva hallgatom, hogy nem csak a tánc, de a rajz is közel áll hozzá.

- Egyetemen én is grafikával kezdtem, azt végeztem alapszakon. Sok fantázia lehet benne, ha nem adod fel. - A mesterséges intelligencia sajnos egyre több teret hódít magának ma már, de igazán tehetséges emberekre mindig szükség lesz. Nem tud mindenkit egy gép vagy egy program helyettesíteni, amiből minden emberi tényező hiányzik szerencsére.

A beszélgetés érdekes fordulatot vesz, amikor hirtelen nekem szegezi a kérdést, hogy én vagyok-e én. Nem leplezem a meglepetést az arcomon, hiszen derült égből villámcsapásként ér a kérdése. Azonnal gondolkodni kezdek, honnan ismerhetem a lányt, de sajnos semmi emléket nem találok róla a fejemben, hiába kutakszom. Ha az utóbbi időben találkoztunk esetleg valahol, az elmúlt hónapok hullámai maga alá temethették magát a találkozót is, amiért elnézést kérek tőle, és reménykedem, hogy ad egy kis támpontot. Amikor elárulja a keresztnevét, hirtelen baljós gondolat suhán át az elmémem. Vajon az a Melody? Ethan lánya? A mosoly viszont csak akkor fagy igazán az arcomra, amikor a teljes nevét elárulja. Úgy érzem, a vér is megfagy az ereimben a felismeréstől. Ez a név rengeteg rossz emléket, keserű, fájdalmas pillanatot idéz fel hirtelenjében, amire nem vagyok felkészülve. Rengeteg veszekedés, hangos szóváltás, a legutolsó, legnagyobb vitánk. Dühös voltam Ethanre, Tessára és Melodyra sok kellemetlen pillanat miatt. De leginkább talán azért fáj még most is ennyire őt nézni, mert Ethannek egy másik nőtől született gyereke, miközben a sajátunkat nem akarta. Akkor is tudtam, hogy Melody ártatlan az egészben, hiszen nem ő tehetett Ethan és Tessa viszonyáról, de nehezemre esett elfogadni. Most már racionálisabban látom, még akkor is, ha rengeteg sebet tép fel.

- Melody… - ismétlem halkan, miközben próbálom rendezni a vonásaimat. Vajon tudja azóta legalább az igazságot, hogy akit régen az apjának hitt igazából nem is az apja? Nem tisztem belekeveredni ebbe, úgyhogy ezt a gondolatot inkább megtartom magamnak. - Melody, hű - ismétlem meg újra a nevét, ezúttal már kicsit határozottabban. Nagyot nyelek és sűrűket pislogok, amivel a feltörni készülő könnyeimet is visszaszorítom, és egy mosolyt is magamra erőltetek. - Tényleg jó régen volt már. Egészen… megnőttél - nevetem el magam kissé a kényelmetlen helyzet miatt. Hirtelen nem is tudom, hogy mit mondjak, kérdezzek, vagy inkább mit szabad és mit nem, hiszen fogalmam sincs, az elmúlt huszonhárom évben mit tisztázott az anyjával, vagy mit nem.

- Tessék? - összevont szemöldökkel pillantok rá. Egyrészt még mindig kicsit sokkhatás alatt vagyok, azt hiszem, másrészt nem is értem azonnal, mire gondol, amikor azt mondja, sajnálja. Csak később esik le, hogy valószínűleg Matt elvesztésére gondol, egészen pontosan akkor, amikor szóba hozza a gyerekeket. Ha róluk tud, akkor az apjukról is tudhat. - Igen… - bólintok elnyújtva ezt az egy szócskát is elég hosszúra, miközben azon agyalok, honnan tudhat ezekről. Van egy sejtésem, de nem szeretnék következtetéseket levonni, amíg nem vagyok képben minden részlettel. - Ne haragudj, de honnan tudsz ezekről? - kérdezem őszintén érdeklődve, mert ha a sejtésem igaz, és Ethan tartott Melodyval pletykadélutánt, akkor Ethan jobban teszi, ha nem kerül többet a szemem elé.

Melody and Maggie
BEE

i miss the days
when life was so simple, felt like the glass was always half full. Where did that go?

「R」

Melody Sharp imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Marigold Miller
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
dull knives • Melody & Maggie  0f55d218259c0ed7281235ab93ff4476b19ad2ff
dull knives • Melody & Maggie  3c0d64b54eac109fdb38601ae8893289199d580f
★ kor ★ :
45
★ családi állapot ★ :
» özvegy
★ lakhely ★ :
» Brooklyn
★ :
dull knives • Melody & Maggie  501783f47e9712e02be27e8b4ce42c869733fc43
★ idézet ★ :
Inside, I'm a mess, but I don't let it show
I'm just hanging on, but you'd never know
I smile all day, and cry through the night
Won't someone please save my life is fleeting
★ foglalkozás ★ :
» grafikus, fotográfus
★ play by ★ :
» alexandra breckenridge
★ hozzászólások száma ★ :
14
★ :
dull knives • Melody & Maggie  8f4b6b9e5fe1dc4c1802c5de56fdec3ae0599b9a
dull knives • Melody & Maggie  EmptyCsüt. Aug. 29 2024, 15:38

Maggie & Melody
I know who you are, maybe you do not know me. But remember: once upon a time there was a little girl who couldn't do anything about it. Maybe you can't bear to look at her, because all the pain comes over you again. But you just breath deeply and keep the secret.

Szeretek mindenkivel jóban lenni a környezetemben, ha munkáról van szó, ami nagyjából szokott is azért sikerülni, bár nyilvánvaló, hogy előfordul néha egy-egy félreértés, vagy ha éppen valaki olyan áll be mellém, akit egyszerűen képtelen vagyok elviselni. Nem sokszor történt ilyen, de mikor igen, akkor csak az órát szuggerálom, hogy mikor lesz már vége a munkaidőnek. Az új séffel még csak egyszer találkoztam, de ő elég normálisnak tűnik, na de most, hogy még egy sajttortát is felküldött, már egész biztos a kedvencem lesz, Mondjuk nem ártana kicsit jobban odafigyelni az alakomra, mert mostanában egy kicsit elszaladt velem a ló, úgy érzem.
- Biztos érzi, hogy nem érdemes velem rosszban lenni – mosolyodom én is el, majd nemlegesen intek a fejemmel a megjegyzésére. – Hála égnek nem, az ilyesmik nagy ívből kerülnek, pedig a családfában bőven akad ilyen-olyan betegség, éppenséggel olyan is, aki laktózérzékeny, de én nem esek bele ebbe a körbe. Nem is tudom, hogy bírnék élni tejes dolgok nélkül – biccentem oldalra a fejem, miközben elgondolkodom ezen egy pillanatra, hogy mennyire mázlis vagyok ebből a szempontból. Nem tudom, hogy bírnám ki kakaó vagy éppen egy jó tejeskávé nélkül. Bár igaz, már laktózmentes tejjel megoldható szinte minden, de... szerintem az mégsem teljesen ugyanaz.
Beleteszem a gyömbért is a Mojitoba és csak azután nyújtom át neki, miután teljesen elkészült. Elmosolyodom a reakcióján.
- Egészségedre. – Hát, ami azt illeti, ezt most én is nagyon szívesen meginnám, csak kár, hogy munkaidőben ez nem megengedett. Néha legurulna simán egy-egy ilyen jó hűsítő koktél főleg. Vagy egy tequila. Hm. Bele is kortyolok a vizembe, ami eddig félre volt téve, és visszatérek a vendéghez.
- De mégis... milyen fotókat készítesz? – kérdezem, hiszen tényleg érdekel, hogy milyen vonalat képvisel, hisz annyiféle irány van a fényképészeten belül is. A kérdésére bólintok, majd két lépést hátrálok és megtámaszkodom a hátsó pultnál a csípőmmel. Még szerencse, hogy nyugi van, így legalább kicsit tudok beszélgetni vele és tapogatózni, hogy tényleg Maggie ül-e a pult túloldalán vagy csak csalnak a megérzéseim.
- Nem, a tánc mellett rajzolni is imádok, főleg karikatúrákat, de az csak ilyen mellékes, ha nagyon unatkozom. Igaz, ilyen elég ritkán van mostanában... – elmélkedem, hisz tényleg elég régen ültem már le csak úgy egy kicsit firkálgatni, pedig az sokszor olyan jól esett. Ez is. Ami a legjobban hiányzik, mondjuk az még mindig a tánc. Fogalmam sincs, hogy valaha el fogom-e tudni fogadni azt, hogy félbetörtem a karrierem, vagy mindig ott lesz majd a gondolat az agyam hátsó zugában, hogy talán tényleg nem kellett volna ezt így.
Aztán végül úgy döntök, hogy miért is ne kérdezhetnék rá konkrétan, hogy tényleg ő e Maggie vagy sem?! Vélhetően nem is igazán emlékszik rám, ezer éve volt, hogy találkoztunk. A válasza melletti meglepettsége az arcán, egy halvány mosolyra húzza az ajkaimat. Ahogy már teljes mértékig biztos, hogy ő az, picit végig futtatom a vonásain a szemem, de nem túl tolakodón. Csak tényleg olyan rég volt már, hogy láttam, és még mindig milyen csinos.
- Ugyan... nem éppen most volt, hogy találkoztunk, és ami azt illeti, azóta egy kicsit már máshogy is nézek ki – magyarázom neki, majd elárulom neki a nevem én is. – Melody... – pillantok rá, majd pár pillanat elteltével rájövök, hogy ezzel még nem feltétlenül fogok eszébe jutni. – Sharp – teszem hozzá, mielőtt még további felesleges gondolkodásra késztetném. Igazából túl sok emlékem nekem sincs róla, hisz az már több, mint húsz éve volt, hogy mi bármilyen kontaktban voltunk egymással, s mikor Ethannel szétváltak útjaik, valahogy nem maradt meg a kapcsolat, így úgy sejtem, nem is volt olyan erős. Valamilyen emlékeim csak lennének róla, ha mégis az lett volna, vagy... három évesen még nem ragadnak meg úgy az emlékek?
Viszont nem kerüli el a figyelmem, hogy azt mondja, hogy az utóbbi időben összecsúsztak a dolgok, és csak ekkor kólint fejbe a felismerés, hogy Ethan a múltkor említette, hogy Maggie férje meghalt.
- Sajnálom – mondom, és valószínűleg tudja, hogy mire gondolok. Tudom, mennyire nehéz egy közvetlen családtagot elveszíteni, én is rettentően szenvedtem apám halála után, még akkor is, ha sosem volt vele annyira zökkenőmentes és tökéletes kapcsolatom, mint mondjuk Ethannel. Nem tudom, ha lehet ilyet mondani, vele mindig is jobban megvolt a „kémia”. – Remélem, azért már jobban vagy egy kicsit. Legalább a munka tereli a gondolatokat valamennyire – sütöm le a szemem, majd azért mégiscsak úgy vagyok vele, hogy talán nem a legjobb erről beszélgetnünk egymással, hiszen eddig egész jó volt a hangulat, és ha magamból indulok ki, én sem annyira szerettem, mikor apám haláláról kellett beszélnem.
- Jó sok idő eltelt... hallottam, hogy van két gyereked, gondolom nincsenek unalmas napjaid – terelem a témát egy kicsit kellemesebb irányba, mert azért mégiscsak jobb ilyesmiről beszélni.

If you are a giver and you have a big heart, to be truly happy in life, you must learn when to let go. Naturally, you're going to care when you shouldn't, you're going to stay longer than you should, and you're going to give when you have nothing. Know when to stop and let things be.
Melody Sharp

ω

Marigold Miller imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Melody Sharp
Munkás
ranggal rendelkezem
★ :
dull knives • Melody & Maggie  Capture-1610705683013

dull knives • Melody & Maggie  139
★ kor ★ :
26
★ elõtörténet ★ :
she was simple like quantum physics
★ családi állapot ★ :
Their story:
different pasts and different pain.
same heart, same love.

perfect for each other.

dull knives • Melody & Maggie  9a78137dd7c3744bd1cdf1f2b18c9362dec059a8
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
dull knives • Melody & Maggie  113
★ idézet ★ :
Dance is the hidden
language of
the soul.
★ foglalkozás ★ :
bartender (Hotel Artemis)
★ play by ★ :
Ester Exposito
150
★ :
dull knives • Melody & Maggie  46
dull knives • Melody & Maggie  EmptySzomb. Aug. 10 2024, 14:10

Dull knives taking my life, s slow burn fire from the inside. Dull knives twisting my spine, they're taking their time, time ’til I lose my mind.”

Jó érzés egy kicsit az őrültek háza előtt elvonulni, máshol lenni, nem pedig még jobban magamba szívni azt a légkört, ami nemsokára így is feszélyezni fog a nap végéig. Nem hiányzik már most a sok feszkó, egyelőre inkább egymagam szeretnék lenni, vagy legalább szeretném elfoglalni magam valami olyannal, ami eltereli a figyelmem a nemsokára kezdődő konferenciáról. Nem gondolkodom sokáig, ahogy megfogan a gondolat a fejemben a hangok hallatán, pillanatokkal később a bárban kötök ki, és a fiatal bartender lány tanácsát megfogadva egy mojitot kérek ki.

- Látom, ez az új séf nagyon próbál bevágódni - jegyzem meg egy cinkos mosollyal az arcomon, miközben a süteményt veszem szemügyre. - Remélem, nem vagy laktózérzékeny. - Bár a gesztusért ebben az esetben is jár a piros pont.

- Persze, mehet bele - bólintok határozottan. Mindent imádok, ami gyömbéres, úgyhogy nincs semmi kivetnivalóm ellene most sem. Amikor elém csúsztatja az italt, közelebb húzom magamhoz a poharat, kortyolok egy aprót az íze kedvéért, aztán a szemeimet egy pillanatra lehunyva sóhajtok egyet. - Ez isteni, köszönöm. - És pont annyi alkohol érződik ki belőle, amennyire most szükségem van.

- Igen, az elején mindig nehéz, aztán valamivel könnyebb lesz, de mindig meglesz az az adrenalinlöket, ami egy kicsit feltornázza a pulzust -
mosolyodom el, mivel tapasztalatból beszélek. Trudy helyében én is izgulnék, én is azon rugóznék, hogy minden tökéletes legyen, hiába sokadjára csinálnám már. - Mondhatni - bólintok egyet egy kicsit elgondolkodva. Az elmúlt években sok minden történt. A kezdeti megpróbáltatások, az anyagi nehézségek és a sok akadály után végre beköszöntött egy kis stabilitás az életembe, most pedig már néhány éve egy saját stúdiót is magaménak tudhatok. Nem volt egyszerű mindezt összehozni, de a sok munka meghozta a gyümölcsét. - Ha táncoltál, akkor tőled sem áll annyira messze a művészet, igaz? - kérdezem oldalra biccentett fejjel két korty között. Nem kerüli el a figyelmemet, hogy múlt időben beszél a táncról, de egyelőre nem szeretnék túl sokat kérdezni, mert nem akarok átlépni egy határt, ami miatt ő esetleg kényelmetlenül érezné magát.

- Hát, az most nem lesz - teszek egy megjegyzést a ma várt rohamot illetően. Ahogy a lelki szemeimet végigfuttatom a vendéglistán, meg mernék rá esküdni, hogy ettől nem kell félnie. A pulton támaszkodva lassan elszakítom a tekintetem a pohárról, amiből épp inni akartam a következő kortyot és kimérten a lányra emelem a tekintetem. Váratlanul ér a kérdése, hirtelen nem is tudom hova tenni, annyira elüt az eddigi kontextustól.

- De, én vagyok - válaszolom lassan, vontatottan, talán némi kérdő hangsúllyal is a hangomban, ami a következő kérdésemet vezeti fel igazából: ő kicsoda és honnan ismerjük egymást? Egyelőre csak értetlenül vonom össze a szemöldököm, pislogok párat, aztán felegyenesedve húzódom egy kicsit hátrébb, mintha így nagyobb távolságból próbálnám szemügyre venni a lányt, akiről egyelőre fogalmam sincs, kicsoda lehet. Igyekszem a lezártnak vélt dobozokat az elmémben felnyitni, hátha találok valami információ morzsát, ami segíthet valami magyarázatot találni a történtekre, de mindhiába. Vagy tényleg fogalmam sincs, kicsoda ő, vagy ha van is, akkor szándékosan olyan mélyre temettem az emléket, hogy ne találjam meg. Mélyet sóhajtok, mielőtt megadóan beismerném, amit már ő is sejt.

- Ne haragudj, de tényleg nem - vallom be töredelmesen az igazat egy bocsánatkérő mosoly mellett. - Ismerjük egymást valahonnan? - kérdezem félve, hiszen minden jel arra mutat, hogy igen, csak az én agyam hagy ki. -  Tényleg ne haragudj, az utóbbi időben eléggé összecsúsztak a dolgok… - Amióta Matt meghalt, és egyszerre szakadt minden a nyakunkba, néha azt se tudom, éppen milyen napszak van. Ha az utóbbi pár hónapban találkoztunk valahol, lehetséges, hogy az agyam be sem fogadta az információt, amikor bemutatkoztunk egymásnak. Más lehetséges magyarázat jelenleg nem jut eszembe, de remélem, hogy nem sértem meg nagyon a lányt a feledékenységemmel.

Melody and Maggie
BEE

mind álarcot viselünk
Marigold Miller
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
45
★ családi állapot ★ :
» özvegy
★ lakhely ★ :
» Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
» grafikus, fotográfus
★ play by ★ :
» alexandra breckenridge
14
★ :
dull knives • Melody & Maggie  EmptySzer. Júl. 31 2024, 23:36

Maggie & Melody
I know who you are, maybe you do not know me. But remember: once upon a time there was a little girl who couldn't do anything about it. Maybe you can't bear to look at her, because all the pain comes over you again. But you just breath deeply and keep the secret.

Elkészítem a Mojitot a vendégnek, aki roppant ismerős nekem, közben pedig hátrapillantok, mikor hangot hallok a hátam mögül, és észre is veszem, hogy az étterem pincér az, aki letesz oda egy sajttortát, ami gyerekkorom óta a kedvencem. Hm.
- Uh, köszi Cain, mivel érdemeltem ki? – mosolygok rá, mert egyelőre tippem sincs, hogy kinek a tudomására jutott, hogy mennyire szeretem.
- Az új séf küldi – mondja, aztán már sietősen el is megy onnan, ugyanis az étteremben ilyenkor nem sok szusszanásnyi idő van. Na, de legalább az új séf már most szimpatikus, megtarthatná jó szokását! Hamar vissza is fordulok a pult másik oldalára és folytatom a Mojito elkészítését, ami most a lehető legtökéletesebbre sikerülhet a jelenlegi nyugalom miatt. Oké, egyébként is szeretem úgy kiadni a kezeim közül az italokat, hogy azokban ne találhassanak kifogást, szóval lehet akármekkora csúcsidő is.
- Nem mondom el senkinek – mosolyodom el én is, ahogy rápillantok. – Nem lesz gond, így már egész biztos könnyebben fog menni – emelem meg a shakert az italra való célzással. – Tehetek bele egy kis gyömbért? – kérdezem, mert én imádom, hogy az még frissítőbbé teszi ezt a koktélt. Összerázom a hozzávalókat és aztán ki is töltöm a megfelelő pohárba és a válaszához mérten teszek, majd megdíszítem egy kis mentalevéllel és máris elé csúsztatom.
- Belejön majd ő is biztos, az első dolgok mindig ilyen izgulósak. Mondjuk mikor én táncoltam, az összes létező előadás előtt pattanásig feszültek az idegeim – jegyzem meg. – Neked már több minden van ezek szerint a hátad miatt, igaz? – érdeklődöm, mert ezek szerint ő is fényképész, de nyilván nem most kezdte a pályát. Így jutok el a tippig, miszerint Maggie ül velem szemben, de egyelőre nem szeretném ezzel letámadni.
- Igen, elég rendszeresek a rendezvények, de nem csak kiállítások, konferenciák, hanem A-tól Z-ig tényleg mindenféle szokott lenni – felelek, miközben még mindig a vonásait fürkészem, de azért próbálok nem tolakodó lenni.
- Ez nem annyira rossz hír nekem, az a helyzet. Bár nincs bajom a munkával, ma elég nyugis volt a nap és igaz, én totális rohamra készültem, nem bánom, ha nem ez lesz a forgatókönyv – támaszkodom meg egy kicsit a pulton, és egyre nagyobb a kíváncsiságom. Pár napja mondta Ethan, hogy összefutott Maggievel és bár én nem vagyok totálisan tisztában a múltjukkal, nem úgy hangzott, mintha a legnagyobb öröm lepte volna el őket az újra találkozástól. Egy kicsit azonban titkon nagyon reménykedem abban, hogy ő nem ítéli el annyira a nagybátyám, mint az anyám és az emberek nagyrésze, hiszen... sajnos igen, előítéletek azok bőven vannak. Igyekszem az emlékeimben előkotorni a fotókat, amiket láttam róla, és úgy nyolcvan százalékig biztos is vagyok benne, hogy ő az, de ha így is van, ő egész biztosan nem ismer engem meg, vagy nagyon jól álcázza.
- Nem akarok tolakodó lenni, de muszáj rákérdeznem az éjszaka való nyugalmamra való tekintettel... egész véletlenül te nem Maggie vagy? – pillantok rá, miután elmostam a shakert. hisz úgy vagyok vele, hogy nem veszíthetek ezzel semmit, ha nem ő az, hát nem ő, maximum egy kicsit hülyének fog nézni. Ha viszont valóban jó volt a tippem, akkor is esélyes, hogy furcsán fog rám nézni. – Gondolom, most nem annyira tudsz hová tenni, igaz? – fut az ajkam halvány mosolyba, de ez itt nem egy találós kérdés, így ha látom rajta a tanácstalanságot és az értetlenséget, elárulom neki a nevem.  

If you are a giver and you have a big heart, to be truly happy in life, you must learn when to let go. Naturally, you're going to care when you shouldn't, you're going to stay longer than you should, and you're going to give when you have nothing. Know when to stop and let things be.
Melody Sharp

ω

mind álarcot viselünk
Melody Sharp
Munkás
ranggal rendelkezem
★ :

★ kor ★ :
26
★ elõtörténet ★ :
★ családi állapot ★ :
Their story:
same heart, same love.

perfect for each other.

★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
Dance is the hidden
language of
the soul.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Ester Exposito
150
★ :
dull knives • Melody & Maggie  EmptyKedd Júl. 16 2024, 21:56

Már a délelőtti órák folyamán világossá válik, hogy egy nem túl megterhelő, de mentálisan annál fárasztóbb nap lesz ez a mai. Fizikailag nem fogom megerőltetni magam a néhány órás ülés alatt, viszont fejben le fog szívni az egész. Sosem voltam oda a konferenciákért, a fejtágításért, amit olyan vontatott, monoton stílusban tudnak egyesek - főleg a művészlelkek - előadni, hogy néha legszívesebben egy-egy pislantást elhúznék további pillanatokig, csak félő, hogy akkor a kezemmel sem tudnám a fejemet tartani a végén. Sokkal jobban szeretem az alkotás folyamatát, a gyakorlatias dolgokat, mint az elméleti vonalat. Voltak évek, amikor lelkesen szívtam magamba a lehető legtöbb tudást, szinte vágytam rá, hogy minél több információnak legyek a birtokában, de az idő előrehaladtával ez sokat változott. Csinálni szeretem a dolgokat inkább, mintsem beszélni róluk.

Szívem szerint azonnal visszamondtam volna ezt a konferenciát is, ahogy a legutóbbival is tettem, ha nem egy barátról lenne szó, akinek történetesen ma lenne az első kiállításának a bemutatója - ha nem is igazi kiállítás, de legalább igazi szaktekintélyek vehetik szemügyre Trudy fotóit. Ha ő nem lenne, én sem lennék most itt. És habár az évekre visszanyúló barátságunk elég erős kötelék, most még valami annál is erősebbre van szükségem, amit bevihetek a szervezetembe. Ugyanis Trudy még arra is rávett, hogy mondjak egy rövid beszédet a megnyitón. “Nem kell hosszúnak lennie, elég pár perc, ami alatt az egekig magasztalsz.” Nem tudtam nemet mondani neki, mert tudom, mennyire fontos számára ez a mai nap. Pontosan emlékszem az én első hasonló eseményemre, úgyhogy tudom, mit él át. Ez nem nyomja el bennem a kellemetlen, szorongó érzést az előttünk álló órák miatt, amit most egy kicsit szeretnék oldani, de csak mértékkel.

Nem vagyok ismerős a hotelben, még nem jártam erre, ezért az egész ismeretlen terület, a hangokat követve mégis könnyen odatalálok, ahol éppen lennem kell. Ami történetesen a lehető legtávolabb van a konferenciateremtől és a lehető legközelebb valami italhoz. Az itallap nincs túl nagy segítségemre, inkább a pult túloldalán lévő fiatal lánytól kérek némi útmutatást. Az a tapasztalatom, hogy a pultosok, bartenderek szinte mindig tudják, az embernek mire van szüksége a hangulata alapján tanácstalanság esetén.

- Akkor egy mojitot kérnék - választok végül a kettő közül némi gondolkodás után. Idejét se tudom, mikor ittam utoljára koktélt, talán még egyetem alatt. Egészen nosztalgikus már a gondolat is. - Olyasmi… - sóhajtok fáradtan, aztán a lányra emelem a tekintetem. - A kiállításmegnyitón beszélek csak majd, de az is több, mint amire szívem szerint vetemednék. De ez maradjon kettőnk között - kuncogok fel halkan, miközben figyelem a lányt, amint a koktélt készíti.

- Nem, egy kedves régi barátom, kollégám készítette őket. Ez lesz az első kiállítása, úgyhogy egy kicsit rögeszmésen próbál minden részletre odafigyelni. Az előbb már mindent rendben talált, de biztos vagyok benne, hogy még most is a képeket igazgatja. - Nekem pedig eszem ágában sincs láb alatt lenni. Én is pontosan ugyanígy voltam évekkel ezelőtt; az én idegeim is pattanásig feszültek, és nálam is egy hajszálon múlott, hogy elszakadjon a cérna, amikor valaki hozzám szólt. Tapasztalatból jobb most magára hagyni a művészt, hadd alkosson, amíg még tud. - Sok hasonló rendezvény szokott itt lenni? - kérdezem érdeklődve, egy kicsit engedve a testtartásomon. - Mondjuk attól most nem kell félni, hogy a bárt ellepik majd. Nagyrészt hatvan körüli, karót nyelt, magának való művészlelkek várhatóak, akiknek a szénsavas ásványvíz is extrém - húzom el a számat kicsit közelebb hajolva, hogy az információ ne jusson el máshoz. Bár szakemberként valóban jók és elismertek, kedves emberek, akikre sok rosszat nem lehetne mondani, kicsit ódivatúak és… lássuk be, unalmasak.

Melody and Maggie
BEE

mind álarcot viselünk
Marigold Miller
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
45
★ családi állapot ★ :
» özvegy
★ lakhely ★ :
» Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
» grafikus, fotográfus
★ play by ★ :
» alexandra breckenridge
14
★ :
dull knives • Melody & Maggie  EmptySzer. Júl. 03 2024, 16:37

Maggie & Melody

Viszonylag nyugis a nap, amit igencsak tudok értékelni ilyen sűrű héten, mint ami a mostani. Tegnap elmentem Brian pszichológusához, aki mondta, hogy nem jelent meg az utolsó négy-öt alkalommal nála, így egy kicsit aggódom. Még nem mondtam neki, hogy tudok róla, megvárom a következő alkalmat, hogy mit mond majd, de gondolom azt, hogy elmegy. Csakhogy igyekszem úgy alakítani majd a napom, hogy otthon tudjak lenni, így mindenképp kibújik a szög a zsákból, hacsak nem veszi rá magát, hogy mégiscsak elmenjen. Nem akarok veszekedni vele, de egyszerűen nagyon nehéz... Borzalmasan nehéz.
Közben pittyen a telefonom, amire rá is pillantok két pohár eltörölgetése közben, és mikor észreveszem, hogy a nagybátyám küldött valami képet, kezembe is veszem azt, hogy megnézhessem. Amint megnyitom, úrrá is lesz rajtam a nevetés, ugyanis azt írja, hogy a folyamatosan üzeneteket kap nőktől, hogy meg akarnak vele ismerkedni és ezt mégis hogyan lehet leállítani. Szerintem bekapott valami jó kis vírust, azért jelennek meg a szex-hirdetések folyton a telefonján, így csak egyelőre ennyit pötyögök neki: „Nehogy válaszolj nekik, mert az kurva drága légyott lesz! Majd ránézek, ha találkozunk, addig csak törölgesd az értesítéseket...”
Óriási, amit a mobillal tud művelni, komolyan, mintha hetvenéves papa lenne, jelenleg azzal tudnám összehasonlítani. Iszonyat jól szórakozom rajta, de tényleg...
Ha már a kezemben van a telefon, még ránézek egy-két dologra, de aztán le is teszem, hogy befejezhessem a pakolást, ugyanis tudom, hogy valami konferencia lesz ma, így később tuti, hogy rohamra lehet számítani, jobb rá felkészülni.
Mikor visszafordulok, csak akkor  veszem észre, hogy a pultnál már ül egy nő, bár nem régen kerülhetett ide, mert épp csak pár pillanatra fordítottam hátat.
- Szerintem egy Mojito vagy egy Gin Tonic tökéletes választás – javaslom azt a kettőt, ami hirtelen eszembe jut és amitől tényleg nem tűnik úgy, mintha nagyon szomjazna az alkoholra. – Csaknem előadást tart a konferencián? – kérdezem, miközben el is kezdem készíteni azt a koktélt, amelyiket választja. Éreztél már olyat, hogy valahonnan iszonyatosan ismerős egy arc? Hogy nem tudod pontosan hová tenni, de jól tudod, hogy ismered? Nos, én most pontosan ezt érzem. Tekintetem a vonásait fürkészik pár pillanatig, amíg nem éppen azzal törődöm, hogy összetörjem a jeget.
- Láttam a fotókat, amiket hoztak be az előbb, te készítetted őket? – kérdezem, mert ugyan nem vagyok most sajnos képben, hogy milyen konferencia vagy esetleg kiállításmegnyitó lehet az elkövetkezendő pár órában, azért érdekel... Általában figyelemmel kísérem a programokat, amik a hotelben zajlanak, már csak azért is, hogy nagyjából fel tudjak készülni, hogy mennyien fognak betódulni a bár ajtaján, de most annyira szanaszét voltak a gondolataim, hogy elfelejtettem még ezt is.
Közben pedig így, hogy szóba kerültek a fotók és még mindig azon gondolkodom, honnan ennyire ismerős ez az arc, hirtelen akad egy sejtésem... Már ha tényleg egy fényképészről van szó. Létezik, hogy Maggie ül előttem? Nem láttam úgy... három éves korom óta, szóval nagyon nincs előttem az arca, de az évek során azért volt, hogy eszembe jutott és akkor a közösségi médián utánajártam kicsit. Viszont az sem most volt... Ha ő az, akkor úgy fest, a Sharpok az utóbbi időben mindenhol belé botlanak, vagy éppen fordítva?!

Melody Sharp

ω

mind álarcot viselünk
Melody Sharp
Munkás
ranggal rendelkezem
★ :

★ kor ★ :
26
★ elõtörténet ★ :
★ családi állapot ★ :
Their story:
same heart, same love.

perfect for each other.

★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
Dance is the hidden
language of
the soul.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Ester Exposito
150
★ :
Témanyitásdull knives • Melody & Maggie
dull knives • Melody & Maggie  EmptyPént. Jún. 28 2024, 23:53

Minden művésznek az életében eljön az a pont a karrierjében, amikor úgy érzi, végre letett valamit az asztalra, végre van mire büszkének lennie, és ezt szívesen megosztaná másokkal is. Sőt, egyenesen szükségét érzi ennek. Hiszen hogyan másként, ha nem így kerülne közelebb egymáshoz alkotó és közönsége? Tökéletes lehetőség belelátni a másik fejébe, megérteni a személyiségét, ami ott van minden egyes alkotásban, ezzel együtt pedig kézzel foghatóbb képet kapni a személyről, aki magát alkotónak gondolja. Emlékszem még a saját első kiállításomra; se nem volt nagy, se nem volt puccos, nem volt nagy hírverése, de büszke voltam rá. Pontosan ezt látom most Trudy arcán, miközben elrévedve a teremben a tekintetem végül megállapodik rajta. Fiatal, tehetséges fotós, aki szereti a várost egy olyan arcáról megmutatni a közönségnek, amit másként nem biztos, hogy az emberek meglátnának. Sok olyan hétköznapinak vélt dolog vagy ember mellett megyünk el a mindennapokban, amiben vagy akiben egy másik ember meglátja az érdekeset. Pont ezért annyira izgalmas az, hogy ilyen különbözőek vagyunk, ennyire másként látjuk a világot. Rengeteget tanulhatunk egymástól, egymásról és a világ apró vélt és tényleges szépségeiről.

A kiállítás hasonló, mint amilyen az enyém is volt évekkel ezelőtt. Közös tulajdonságuk, hogy mindkettő első kiállítás. Nem egy múzeumban vagy csarnokban vagyunk, még csak nem is egy önálló kiállítás. Egy háromnapos konferencia keretén belül kapott lehetőséget Trudy a válogatott munkáit kiállítani, és bolond lett volna nem megragadni a lehetőséget. Fiatal művészeknek az ilyen lehetőségek nagyon sokat jelentenek. Ha a jó ember, jó helyen, jó időben látja meg benne azt a pluszt, ami miatt kiemelkedhet a tucatból, már megéri.

Az üres legfeljebb székekkel teli konferenciatermet hamar feltöltjük állványokkal és fotókkal. Így már kevésbé steril a hely, amit mindketten díjazunk. Még bőven van időnk a konferencia kezdetéig, de biztosra szerettünk volna menni, hogy minden rendben legyen. A szervezők vannak csak itt egyelőre rajtunk kívül, ők a saját dolgaikkal vannak elfoglalva, így senki sincs a másik lába alatt. Harmadjára rendezzük át az állványokat, amiken most már kint vannak Trudy fotóinak nagyított verziói, amikor még mindig látom az arcán, hogy járnak a fogaskerekek. Nem tudom hibáztatni, jómagam is mindig a tökéletességre törekszem, amikor nagy a tét. Végül még pár képet megcserélünk, Trudy pedig elégedetten bólint. A karórámra pillantva látom, hogy még van bő két óránk a kezdésig, ami azt jelenti, hogy legalább egy, de inkább másfél óráig még rajtunk, a szálloda személyzetén és a szervezőkön kívül nem lesz itt jóformán senki. Trudy elnézést kérve vonul el a telefonjával a fülén, én pedig jobb híján szétnézek, hátha tudok segíteni valamiben, de úgy érzem, csak útban lennék, úgyhogy inkább erre a maradék kis időre magam mögött hagyom a konferenciatermet. Különösebb cél nélkül lépek ki a teremből, egészen addig, amíg meg nem hallom a poharak csilingelő koccanását.
Pontosan erre van most szükségem.
Nem mondhatnám, hogy ismerős vagyok a hotelben, ezért csak követem a hangokat, amíg egy rövid séta után a szálloda bárjához érek. Nem teketóriázok sokat, azonnal a pulthoz megyek, felülök az egyik magasított székre, a következő pillanatban pedig már az itallapot futom végig.

- Melyik az, amelyiktől kedvem lesz hirtelen emberek előtt beszélni, nem túl erős, és nem sugallja azt fényes nappal, hogy alkoholproblémáim vannak? - kérdezem kicsit tanácstalanul, a számat elhúzva a bárpult túloldalán álló fiatal, szőke lánytól. A félszáraz vörösön kívül ritkán iszom bármit is, de most úgy érzem, szükségem van valamire, ami egy kicsit ellazít, és ha meglátom azokat az embereket a konferenciateremben majd, nem akarok rögtön sarkon fordulni.

Melody and Maggie
BEE

mind álarcot viselünk
Marigold Miller
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
45
★ családi állapot ★ :
» özvegy
★ lakhely ★ :
» Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
» grafikus, fotográfus
★ play by ★ :
» alexandra breckenridge
14
★ :
dull knives • Melody & Maggie  Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

dull knives • Melody & Maggie
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Nate & Maggie
» Flor & Maggie
» Maggie King
» Greg & Maggie
» Maggie & Draden

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: New York :: Manhattan :: Lakóhelyek :: Szállodák, hotelek-
Ugrás: