New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 320 felhasználó van itt :: 14 regisztrált, 0 rejtett és 306 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (473 fő) Pént. Okt. 18 2024, 20:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 10:21-kor
Nadia Romanov
tollából
Ma 09:01-kor
Deborah Winchester
tollából
Ma 08:01-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:28-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:10-kor
Hadrian Rutherford
tollából
Tegnap 22:42-kor
Killian B. Grimwald
tollából
Tegnap 22:30-kor
Amber Fleming
tollából
Tegnap 21:17-kor
Shelley Lane
tollából
Tegnap 21:02-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Grip the gun of changing times
TémanyitásGrip the gun of changing times
Grip the gun of changing times EmptySzer. Jún. 26 2024, 11:41
Music: The Outsider & Nobody's hero
NPC list: none
Mission: drink some whiskey

Ugyanaz a vérfagyasztó, hányingerkeltő, liftező, görcsös gyomorideg és megmagyarázhatatlan, zsigeri rossz érzés szorongatta a bensőmet, mint mikor felhívtak a kórházból, hogy Markot lelőtték. Akármilyen mélyen próbálhattam magamba szívni a levegőt, egyszerűen a tüdőm nem fogadta be az oxigént. Hiába próbáltam nyugtatni magam, elterelni a gondolataimat, minden próbálkozás annyit ért, mint halottnak a csók. Az elmémet nem verhettem át. Szinte már bosszantóan aggódtam érte és féltettem őt, én, aki mindig is ódzkodott a függőség minden formájától. Erre itt volt Ő, aki egyetlen szempillantás alatt átírt bennem és az életemben mindent. A világ legnagyobb paradoxona, hogy mellette szabadabbnak érzem magam, mint egyedül valaha is. Nem akartam, hogy bármi baja essen. Arra az eshetőségre gondolni sem mertem, hogy talán eleveszíthetem őt. Hinni akartam abban, hogy minden rendben lesz, és hamarosan újra láthatom. Ám a racionális énem csak nem bírt némán meglapulni a tudatalattim mélyén. Bármennyire is volt övé a meglepetés ereje, Shaw veszélyes féreg, egy igazi túlélő csótány, akit nem olyan könnyű eltaposni, még egy több tonnás tankkal sem. Talán ez is a csapda része, és ott vág majd vissza, ahol a legkevésbé sem számítanánk rá, de a legjobban fáj.
Nem bírtam tovább a lakásában ülni tétlenül, ahol minden rá emlékeztetett. Az imádott illata most szinte kínzón fojtogatott, ahogy körüllengte a teret. Se7en is úgy nézett rám, mintha tőlem várná a választ, vajon visszajön-e hozzánk a gazdája. El akartam menni onnan. Messzire. Egyedül akartam lenni. Csak egy senkivé válni a tömegben. Inni valami töményet, és várni, hogy Mark felbukkanjon és értem jöjjön. Épségben.
A Brisardot az alter zenék, a feltörekvő bandák, de főleg a Wanderers fellépések miatt már jól ismertem. Valahogyan automatikusan ide navigálta magát a lényem egy része. A saját kocsimmal jöttem, de szinte kiesett az egész ide vezető út. Egy aprócska foszlányát sem tudtam volna felidézni annak, hogyan is kerültem ide. Végül is lényegtelen volt. A gondolataim továbbra is csak Mark és a rémesebbnél rémesebb forgatókönyvek körül forogtak, miközben gyűlöltem magam ezért. Bízom benne, tudom, hogy sikerrel jár, ha valamit a fejébe vesz, az aggodalmam mégis legyőzte ezeket az egyébként tényként funkcionáló érveket. Sírni tudtam volna a feszültségtől, a bizonytalanságtól. Legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy lehetséges valakit ennyire szeretni, nem még azt, hogy ez majd egyszer velem is megtörténhet.
Felpillantottam a poharamból, amikor a bartender srác vagy már ezredik alkalommal kérdezhette meg tőlem, hogy kérek-e még valamit, vagy csak a pultot támasztom, nehogy eldőljön. Ha nem is ezekkel a szavakkal. Igazából az sem biztos, hogy hozzám beszélt. Lényegtelen. A következő whisky igencsak csábítóan hívogatott.
- Jöhet még egy, köszi... - az erőtlen, ám annál hálásabb mosoly villantása közben tudatosult csak bennem, hogy ki is áll velem szemben. Ricky Simmons jelenléte egyébként nem kellett volna, hogy váratlanul érjen pont itt, a Wanderers törzshelyén, vagy némi túlzással szülőföldjén, ha úgy tetszik. Mégis sikerült kizökkentenie a korábbi révületemből. Bár megannyi lehetőségünk lett volna rá, mégsem találkoztunk korábban azelőtt. Ha tudná, hogy a hangját kis üvegcsékbe zárnám, és drogként ható édes méregként árulnám mindenkinek kötelező jelleggel...
- Mit csinálsz te itt? Ennyire nem megy a szekér? - méregettem összehúzott szemekkel, megengedve magamnak egy mímelten gunyoros félmosolyt.
- Egyébként gratulálok. Úgy... mindenhez! - emeltem rá a tekintetem lelkesen.
- Hogy felléphettetek egy elég menő fesztiválon. Hogy kitörhettetek innen. Hogy elindultatok a jól megérdemelt hírnévhez, sikerhez és csillogáshoz vezető úton. Hogy többekhez eljuthatnak a dalaitok. Hogy még több embernek jelenthet valami különlegeset, ha titeket hallgatnak. Hogy azt csinálhatjátok, amit igazán szerettek. És nem mellesleg, hogy lepaktáltatok a Sátánnal, ahogy mondani szokták. - elvégre a rock&roll és a metal az ördög zenéje. Én pedig okkult nyomozó volnék... voltam? Vagyok? Egy kérdés, amire senki sem tudja már a választ.
- Oh, egyébként Emma vagyok. - nyújtottam felé a kezemet. Én tudtam az ő nevét, úgy volt fair, hogy én is bemutatkoztam hát neki. Legalább nagy tehetetlenségemben megismerhetek egy új embert. Nem is akárkit!
Ricky & Emmalynn
BEE

“When you care about people, hurt is kind of part of the package.
If you don't have hope, what's the point of living?

Ricky Simmons imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Emmalynn Larson
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Grip the gun of changing times Tumblr_ot6pz8ZS1U1qgljyuo6_500
Grip the gun of changing times Ezgif-1-0e0a0bd410
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
“Nekem Te vagy a hősöm, kire fel kell hogy nézzek
Milliókkal együtt lélegzel, tudom, érzed
Lehetnél
Te is , lehetek én is az az egy.”
♫ :
“Én vagyok az íjász, én vagyok a célpont.
Én vagyok az ütés, én vagyok a szegycsont.
Én vagyok a megoldás, én vagyok a hiba.
Én vagyok a hitetlen, én vagyok az ima.”
★ lakhely ★ :
Staten Island, NYC
★ idézet ★ :
“Ha hűséget akarsz, tarts kutyát.”
“Azért vannak a hülyék, hogy mi kitűnjünk közülük.”
“Ha valaki meg akar változtatni, az nem téged, hanem magát szereti.” ― M.R.
★ foglalkozás ★ :
nyomozó (Arkánum)
★ play by ★ :
Dakota Fanning
★ hozzászólások száma ★ :
304
TémanyitásRe: Grip the gun of changing times
Grip the gun of changing times EmptySzer. Jún. 26 2024, 21:10
End of story

A nagykorúságnak még a közelében se jártam, mikor 2015.05.15-én kiadtam az első korsó sört a Brisardban. Több, mint kilenc éve. Nem csak, hogy nem fogyaszthattam, de nem is adhattam volna ki alkoholt, így némiképp elszórakozva a papírokkal vagy a házon belüli kapcsolatokkal, Freddie rokonaként voltam feltüntetve, aki olykor-olykor besegít a „házimunkában”. Igen, ez voltam én tizennyolc évesen még az előtt, hogy komolyan nekiláttunk volna a zenei terveink megvalósításának. Kellett a pénz, és ez volt a legegyszerűbb módja annak, hogy hozzájussak a szükséges bankókhoz. Sokan, még Nancyék se tudták, hogy itt kezdődött minden… és ezen a napon, itt is fog véget érni. Egy fejezet mindenképp.
Kilenc év alatt több ezer személyt szolgáltam ki, és még annál is többet szórakoztattam a színpadon… temérdek felejthetetlen emléket őrzök innen. Jót, s rosszat közel ugyanannyit. Több ezer szakítást hallgattam végig úgy, hogy a két delikvens előttem ült, sokszor egy-egy pöpec koktélom vagy rövid bánta, amit a földre sodortak az idegtől. Máskor telefonon folytatták le, hogy aztán én legyek az, aki valamelyest segít vigasztalódni néhány kör "ezt a ház állja" itallal. Innen a hosszú, még törlesztetlen számlám... De ez volt a feladatom. Hallgatóságnak lenni… italautomatává válni. Vigasztalni. Házasságokat láttam romba dőlni, és egy idő után számolni is elfelejtettem már, hogy hányan voltak, akik rám bízták bármi jellegű sérelmüket, haragjukat, fájdalmukat, legyen szó egy szerettük elvesztéséről, egyetemi bukásról, karrier krízisről. Én voltam a fizikális megtestesítője a problémáknak.
Kilenc év... Emberek százait tartom azóta is kedves – vagy nem kedves – ismerősömnek, hogy letették velem szembe valamelyik székre a seggüket, és alig néhányan vannak, akik voltaképp talán ténylegesen a barátaim azóta is, hiába, hogy ezt soha nem merném kijelenteni... de tagadhatatlanul, barátságok születtek itt.
Lopva a hátsó ajtók egyike felé pillantok, miközben az egyik whiskyt leemelem az üveggel tűzdelt szekrényről. A Brisard hátsó szekciójában bomlott fel a régi, „igazi” Wanderers, miután Freddie meghalt, és ugyan itt kezdtük újra, szépen apránként gyűjtve magunk köré a hiányzó két tagot… Más zenekaroktól hoztunk el embereket, lesüllyedtünk erre a szintre, de valamiért mindig kecsegtetőbb tervekkel és lehetőségekkel álltunk elő, mint az adott csapatuk… Fűt-fát ígértünk a jobb gitárosoknak és azoknak, akiben több lehetőség volt, mint amit az adott helyen kihoztak magukból. És mint nekünk hármunknak, „ős öregeknek”, úgy Peternek és Benjinek is itt indult a pályafutása. Mindkettő az én „szerzeményem”… Ez a hely mindennek a kezdete és a vége, vele együtt a közepe.
Számát se tudnám már annak, hogy hány kacifántos női ügyemnek adott otthont ez az épület, hányan gondolták azt, hogy az öltözők mellett, ha kitartóan ácsorognak, majd beinvitálom őket magamhoz egy gyors, kielégítő kefélésre. De annál érdekesebb téma, hogy hány ártatlan lány szívet törtem ripityára, mikor a korukra való tekintettel – soha nem fogok kihasználni senkit, főleg nem a saját szabadságomat és karrieremet kockáztatva, csakhogy hogy kiskorúakat tiporjak úri huncutságom gyanánt – ajtót mutattam nekik. Nagyjából ekkor vezették be – miattam is -, hogy a Brisard tiltani fogja, hogy huszonegy év alattiak belépjenek. Lehetne ezek alapján akár bűnbarlangnak is nevezni, ahova mutatós csajok járnak, hogy az aktuális fellépőkkel dugjanak, tudván, hogy ami itt történik, az itt is marad. A falak között. Mert ez a hely, az idejárók egy szövetséget alkotnak. De ez sem igaz… egyszerűen nem vállalta a vezetőség a felelősséget, hogy jogi vagy bármilyen úton-módon elővehetőek legyenek, ha esetleg egy dühös szülő ránk rúgja az ajtót, „merthogy az ő kicsi lánya vagy kicsi fia.”
Ez a hely volt az otthonom. Az egyetlen hely, amit tényleg annak is nevezhettem… ami az enyém volt, aminek a falai hosszú, szívhez szóló, komikus vagy tragédiákba illő történeteket tudnának mesélni arról, hogy- és ahogy felnőttem…
… az előttem ülő nő döbbent arca és a válasza pillanatokon belül az enyémre is meglepett grimaszt csal. A nagy merengéseim közepette fel se tűnt, hogy mintegy megszokás-szerűen próbáltam őt szóra bírni, de legalábbis elérni, hogy bökje már ki, akar még inni vagy sem? Biccentve húzom mosolyra a szám szélét, és a korábban elővett whiskys üvegből töltök neki még egy kört. A pohár halkan koppan előtte a márványon.
Benedvesítve az ajkaimat, két kézzel támaszkodok meg előtte a pulton. Vigyorogva billentem hátra a fejemet. Mondhatnánk, hogy élvezem a szabadulás ízét, de…valahol nehéz is. Keserédes…mikor mennél, de maradnál is.
- Pont azért vagyok itt, mert túl jól megy a szekér. Ha egy nappal később jössz, már nem találsz itt... mázlid van. Nem tölti mindenki olyan jól a "fel a fejjel" és az "ez talán segít" whiskyt, mint én – reflektálok szórakozottan, némi reménnyel, hogy ha mással nem, hát ezzel a csűrt-csavart válasszal kicsit kibillentem a mélabús hangulatából. Nem tűnik boldognak, de pont ez ad valami kellemes, nosztalgikus hangulatot az utolsó napom hátralévő egynéhány órájának. Az első is hasonló volt, csakhogy akkor még semmire való kis suhancként, ijedt képpel, nulla élettapasztalattal ácsorogtam ugyan itt, beszarva, és pislogtam arra a szerencsétlen pasira, aki már félig megborulva sírta el a szíve nagy bánatát: meghalt a kiskutyája. A szőke arcát elnézve, most talán nagyobb a baj.
Hümmentve mosolyodok el, mellkasomon karba tett kezekkel teszek néhány lépést hátra, hogy a mögöttem lévő pultnak támaszkodjak. Egy újabb tiszta poharat veszek elő, majd töltök magamnak is egy kört.
- Hát… - kortyolok, miután leheletnyit felé lendítem a poharamat amolyan néma egészségedre mozdulattal – … ilyen szép monológot se sűrűn kap az ember az utolsó munkanapján. Ezzel szemben mit kapok majd az öregektől? „Emlékszel arra a törött pohárkészletre…?” "És arra a két whiskyre?!" „Kitakarítottad a raktárt?” „Feltöltötted a polcokat?” „Tudod milyen hosszú a számlád?” „Kilenc év múlva van pofád így elmenni?” „Most komolyan?!” „Jössz te még ide sírva!” – Sorolom, tekintetemet le se véve a pohár aljában ide-oda lötyögtetett aranyló italról. Nem tudok nem elvigyorodni a végén, mert bár tagadhatatlan, hogy hasonló „ég veled” búcsúszövegekre számítok, de mindezt csak vérszívás gyanánt. Tudják, hogy végleg soha nem hagynám itt őket, és ha más nem, egy-két kör italozgatásra mindig megfogok jelenni… talán még koncertre is futja, mert hogy a viharba ne?
- A Sátán meg menő… és ha tényleg tőle származik a műfaj, akkor ezerszer inkább őt választom – mutatok rá végül, s ha még nem tettem volna meg… pedig korábban biztos, hogy nem maradt el, egyszer-kétszer végig mérem őt. Tényleg mágnes lehet bennem ami vonzza a szőkéket. Mikor bemutatkozik és a kezét felém nyújtja, a poharamat átveszem a másikba és megragadom azt.
- Nem tűnsz olyannak, Emma, mint aki a műfajban utazik – és ő mégis ismer. Ismeri a zenénket és ismeri az eddigi „életutunkat” is. Legalábbis a hallottak alapján. Az emberek mindig képesek meglepni. – Tájékozottabbnak tűnsz a saját srácaimnál…
to: @Emmalynn Larson

“Beginnings are usually scary, and endings are usually sad, but its everything in between that makes it all worth living.”

What made me tough, almost killed me; at least that's how I remember the story; over the years, I've forgotten how it was

Emmalynn Larson ölelést küldött

mind álarcot viselünk
Ricky Simmons
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
Grip the gun of changing times EYesUA8
Grip the gun of changing times Px9LLJT
I'm gonna get out if it's the last thing that I do
And in my heart my fifteen minutes are burned through

I won't come back; To fall off track
★ kor ★ :
28
★ családi állapot ★ :
it's a loud and dark world
but
I think I found the light
Grip the gun of changing times Xbfkwa5
★ lakhely ★ :
Manhattan - East Village
★ :
Grip the gun of changing times JjpgBJT
i need you to tell me everything will be alright
to chase away the voices in the night
when they call my name...
★ foglalkozás ★ :
• wanderers lead vocal
★ play by ★ :
Andy Biersack
156
★ :
Grip the gun of changing times 9YpqQpL
The way that I survived
It's a violent world, but today  I'm still alive
Grip the gun of changing times EmptySzomb. Jún. 29 2024, 14:40
Music: The Outsider & Nobody's hero
NPC list: none
Mission: drink some whiskey

- Ez esetben tényleg szerencsés vagyok. Kár lett volna, ha lemaradok rólad. A sors útjai... - vizslattam fel rá őszinte mosollyal. Amiben természetesen nem hiszek. Ettől még ki tudja, talán örök hiányérzet maradt volna bennem, ha ez az este másként alakul, és sosem jönnék rá, vajon mi okozhatja. Mondjuk ezt az idegtépő aggódást szívesen elcserélném valami más érzésre.
- Az a "fel a fejjel" whisky most tényleg jól jön. - ingattam a fejem beismerő megadással, de ez úgyis a gyászos ábrázatomra van írva. Azt kétlem, hogy néhány pohár ital bármin is segítene, különben már rég alkoholista lennék. Ettől még Marknak nem lesz nagyobb esélye arra, hogy élve megússza a "Shaw-gyérítő" magánakcióját. Mindössze pótcselekvés, hogy megpróbáljam elcsitítani az elvadult fantáziám szülte rémes gondolataimat.
Csendben figyeltem, ahogy magának is töltött egy kört. Nem szívbajos, ez tetszik. A "szép monológomra" adott reakciója megmosolyogtatott.
- Látod? Te is sokat veszítettél volna, ha nem pont most tévedek erre. - ittam vele egy korty whisky-t az egészségünkre.
- Pff. Ez éppenséggel ismerős. - különösen a „Jössz te még ide sírva!” mondat.
- Szintén nemrég váltottam munkahelyet, csak én azt kaptam búcsúból, hogy elment az eszem, hálátlan vagyok, fogjam vissza magam, nőjek fel, ne legyek makacs, és adjam fel az elveimet, mert szarra sem megyek velük. Aztán itt is jött a duma, hogy ezt a felmondást még nagyon meg fogom bánni, és akkor már hiába sírok nekik a kapuban. - azt hiszem, ez inkább fordítva fog megtörténni. Maguknak keresték, legyenek hát csak boldogok a maradék felhozatallal.
- Neked remélem, hogy a te öregjeid valahol szeretetből és ugratásból mondják, az én feletteseim a legkevésbé sem. - kicsit azért rosszul esett ez a fajta rugalmatlanság és érdektelenség ennyi év kemény munka után.
- Talán még hiányozni is fogsz nekik. És a vendégeknek is. - pillantottam körbe.
- Szóval inkább a sötétség vonz? - vontam fel a szemöldököm kérdő kíváncsisággal. Ő mondta, hogy a Sátán menő, attól függetlenül is, hogy tőle származik-e a műfaj vagy sem.
- Én abban hiszek, hogy minden ember önmaga istene és démona is egyszerre. Ez a zenére is igaz. Mi döntjük el, éppen honnan is eredeztetjük azt. De ha egyszer kiderül, hogy a rock valóban a Sátán műve, én is rögtön hívő leszek. - egyébként értem, miért mondják ezt, de közben meg egy jó nagy baromság is, ahogy az alku az ördöggel a pénzért, a hírnévért és a csillogásért cserébe.
- A legszebb dallamok és szövegek is a rockhoz kötődnek. Vagy vajon az a bűnös élvezetek részhez tartozik, mint egyfajta kísértés? - ez egy olyan kérdéskör, amit örökké boncolgathatnánk.
- Miért? Milyennek tűnök? - fürkésztem érdeklődve a kék íriszeit.
- Olyan kis justinbieberes swiftienek? - rebegtettem meg a pilláimat nem kevés iróniával.
- És hogy telik az utolsó munkanap? - kanyarodtam vissza.
- Elütött már a nosztalgia expressz, amikor fájónak tűnik a búcsú, és hirtelen minden emlék megszépül? - hiába nem lehet tőle elvenni azt a katartikus boldogságot, hogy innentől csak az álmának, illetve az álmából élhet, attól még minden vég nehéz egy kicsit.
Ricky & Emmalynn
BEE

“When you care about people, hurt is kind of part of the package.
If you don't have hope, what's the point of living?

Ricky Simmons imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Emmalynn Larson
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Grip the gun of changing times Tumblr_ot6pz8ZS1U1qgljyuo6_500
Grip the gun of changing times Ezgif-1-0e0a0bd410
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
“Nekem Te vagy a hősöm, kire fel kell hogy nézzek
Milliókkal együtt lélegzel, tudom, érzed
Lehetnél
Te is , lehetek én is az az egy.”
♫ :
“Én vagyok az íjász, én vagyok a célpont.
Én vagyok az ütés, én vagyok a szegycsont.
Én vagyok a megoldás, én vagyok a hiba.
Én vagyok a hitetlen, én vagyok az ima.”
★ lakhely ★ :
Staten Island, NYC
★ idézet ★ :
“Ha hűséget akarsz, tarts kutyát.”
“Azért vannak a hülyék, hogy mi kitűnjünk közülük.”
“Ha valaki meg akar változtatni, az nem téged, hanem magát szereti.” ― M.R.
★ foglalkozás ★ :
nyomozó (Arkánum)
★ play by ★ :
Dakota Fanning
304
Grip the gun of changing times EmptyCsüt. Júl. 18 2024, 18:06
End of story

-   Ez még a jobbik eset. De a ritkább – költözik játékos szórakozottság a hangomba - … mások inkább világi szerencsétlenségnek gondolják, ha én jutok nekik – támaszkodok a pultra, hüvelykujjammal megvakargatom a szemöldököm szélét. – Legtöbben, akik ide jönnek, együttérzésre vágynak. Kedves mosolyra, ábrándos tekintetekre… egy-két biztató szóra vagy kíváncsi, kukacoskodó kérdésekre, mert, hogy a picsába ne akarnák valakinek, akár egy idegen, „többet úgyse látom” arcnak elsírni a bánatukat? Másoknak meg – mutatok rá, utalva a szerény személyére, majd a saját mellkasomra bökök - ... csak én jutok – én pedig soha nem voltam a feleslegesen szájtépő fajta, ha az életvezetési tanácsok osztogatásáról van szó. Hogy is tenném, ha én magam is hadilábon állok az élettel? - Pech – szám szélébe apró, de annál jókedvűbb mosoly költözik, ahogy végre valahára képes vagyok, és meg is teszem, hogy elszakadjak a ki tudja már mióta tartó depresszív- és a helyhez köthető hosszú múltamat felölelő jó, és kevésbé jó emlékektől, gondolatoktól. Drake szokta mondani: ne gondolkozz, még megárt! Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer még igaza lesz, és minél több az emlék, annál nehezebb elképzelni az életet a Brisard után. Van egyáltalán élet utána? Vagy csak egy kósza ábrándot követek és aminek a végkimenetele ugyan az lesz, mint mindig: minden út ide vezet vissza? Ez a hely nevelt fel és egyengette az utamat, innen is kell hát nyugdíjba vonulni? Hiába, hogy hosszú évek óta erre vágyok, kiszabadulni innen és a saját utamat járni, nem pedig holmi huszadrangú kis zenekarként keresni a kenyérrevaló jussunkat néhány haverral… hiába, hogy többet akarok, minthogy nap nap után itt ácsorogjak a pult mögött, literszámra töltsem az idegen pofákba a sört, mégis, űz a gondolata annak, hogy hosszú évek munkáját, egyfajta életstílusát, életformáját és kapcsolatait készülök ma lezárni. Új ajtók nyíltak meg előttem és meglehet, egy új élet felé, egy új „én” felé vezetnek, de ezzel egyidejűleg egy másik meg is szűnik létezni. Mindaz, aki vagyok… aki eddig voltam, most le kell köszönjön.
-   Akkor egy kör "fel a fejjel" whisky… - töltök a poharába valamelyest többet a kelleténél, tekintettel a kiemelt titulusára, majd magamnak is töltök néhány kortyra valót. Utolsó napom, vagy mi a fene. Ami jár, az jár.
-   Kétség sem fér hozzá – dörmögöm a pohár peremére, kékjeimet úgy futtatva végig rajta, mintha olvasni próbálnék belőle… de ha jobban belegondolok, csak a látványt élvezem; fogok én még valaha annyi dögös macát látni a világon, főleg testközelben, mint akik a Brisard ódon falai között váltak ismerőseimmé, vagy… annál többé? Tényleg ez a hely minden kapcsolatom, minden élvezetem szülőföldje. És mondom mindezt úgy, mintha éppen szerzetesi életre készülnék…
Szemöldökeim megemelkednek.
-   És mi lesz akkor, ha lemondasz róluk? Jobb lesz attól bárkinek is? Az elvek azok elvek… nem véletlenül vannak – egy újabb korty kíséretében keményedik meg az arcom, s ha valami, akkor ez nyíltan árulkodik arról, hogy nekem is van belőlük néhány, és amiről nem vagyok hajlandó soha, senki kedvéért lemondani. A legtöbb a puszta emberségemhez és a neveltetésemhez köthető. Miattuk vagyok olyan, amilyen. Néhány viszont – a legtöbb - rossz tapasztalaton alapszik és olyan is akad, amit a saját védelmem érdekében, magam „hoztam” és vezettem be. Mindennek oka van és biztos vagyok benne, hogy az ő esetében se olyan elvekről van szó, minthogy elvből nem cukrozza meg a kávét és hagyja ki belőle a tejszínt.
-   Mhm… - vigyorodok el. – Csupa szeretetből, ja. Nincs még egy olyan alkalmazott, aki ennyit költene itt piára. Néha még vendég se – lötyögtetem meg a jelen választottomat magunk között – vagy, aki ennyi plusz pénzt hozna a házhoz a koncertekkel. Én vagyok az arany tojást tojó tyúk, aki most meglép a rókával a drótkerítés alatt… - hümmentek és töltök még egy kört neki és magamnak is. - Viccet félretéve… Ezen a helyen ők voltak a családom, ők tanítottak meg és készítettek fel olyan helyzetekre, nehézségekre, amire egy tök átlagos, harmonikus életet élő, szerető otthonban tapasztalat híján talán nem tudtak volna – talán pont nekik - nekik is - köszönhetem, hogy még életben vagyok. De ezt már nem kötöm az orrára. - Úgyhogy azt hiszem igen… - bólintok néhányat. – Biztos vagyok benne, hogy kicsit bele fognak dögleni a hiányomba. De amíg nem fut igazán a szekér, nem fogok tudni csak úgy elszakadni innen – amit valójában nem is bánok. Kell, hogy a gyökereink megmaradjanak, nem vághatok el azonnal minden köteléket… na most, hogy az én gyökereim honnan eredeztethetőek, az megint csak kérdéses. Ami meg a vendégeket illeti… néhány csaj lehet, hogy tele sírja majd a párnáját, amikor rádöbben, hogy innentől nincs több alkalmi együttlét a hely rocker-szellemét fenntartó jómadárral.
Mosolyogva vonom meg a vállam, mert hiába, hogy van hitem, ettől függetlenül sokszor baromira ellentétes azzal, ahogy vélekedek. - Az egész életemet sötétségben éltem… – vallom be egy lesajnáló, mély sóhajjal. – Ismerem már annyira, hogy tudjam, nagyobb úr az, mint a másik. Ezerszer könnyebb elveszni benne, ezerszer könnyebb erre az útra tévedni és a rabjává válni, hinni benne és hinni neki… és annál nehezebb megtalálni innen a helyes utat. Talán nem is lehet, csak ideig-óráig. És ez most a zenétől teljesen független – a sors… az élet, valami nagyobb hatalom, nevezzük bárminek, engem már a kezdetek kezdetén elveszített. Egyszerűen csak lemondott rólam. – Ha meg a zenéről van szó, akkor azt mondom, hogy így lettem én a saját magam Istene – billentem a fejemet a színpad irányába. – Teremtek. Létrehoztam egy csapatot, egy jól funkcionáló csapatot… zenéket írok, dalszövegeket írok. Szóval igazat adok. Mi vagyunk a saját magunk istenei és démonjai is. Ki így, ki úgy. Ha pedig a rock az ördög műve ahogy mondod, és én abban kívánom magam istenségnek nevezni, akkor egye fene… enyém lesz a földi pokol, szarvakat növesztek, villásnyelvet meg patákat – és azt hiszem, hogy ennek is komolyan elgondolkodtatóak a valós okai.  -   Bocs, ez már a whisky – dehogy a whisky.
-   Nem, annak semmiképp. Nem hiszek abban, hogy a külső tükrözi a belsőt. Manapság túl sok olyan angyalarcú babával találkoztam, akik, mint kiderült, jobban kedvelik az „én” műfajomat… de valószínű inkább a kedvemért, minthogy tényleg így lenne – mormogom az orrom alatt - viszont kevesebbel, akik érdeklődést is mutattak a gondolati sík felé és nem egyedül az foglalkoztatja őket, hogy velem kelljen erről beszélni… vagy mást csinálni – és főleg mást. Az emberek manapság nemcsak, hogy nem szeretnek de nem is tudnak „beszélgetni”… elmondják a maguk problémáit és dolgait, dehogy ténylegesen oda-vissza kommunikáció alakuljon ki a másikkal, na az már nem működik.
- Érdekesen – vigyorgok rá, miközben kihúzok a pult alól egy bárszéket, hogy amíg nem ront rám néhány marék ember, hogy töltsek nekik vagy csatlakozzanak a csevegéshez, „lógathassam a seggem”. – Kíváncsi vagyok, hogy hány ember töltötte el úgy az utolsó munkanapját, hogy éppen Istenséggé emelte magát, és ő maga is iszogat a pultban, ahelyett, hogy sorra lökné ki a söröket vagy a rövideket az itt tolongóknak – nem, mintha lennének tolongók. Igaz még nincs is ideje.
Sziszegve, mosolyogva könyökölök a pultra, fejemet a tenyerembe ejtem. – Nem is tudom, hogy megszépítheti-e az összetört whiskys szállítmány emlékét a távozás? Néhány évig még könnyeket fogok ejteni miatta... meg a pénztárcám is. A benyalt pofonok se csatlakoznak a szép emlékek sorába, de főleg nem az itteni zűrzavarok – kocogtatom meg a szegycsontomat. Mert valóban, az Odeyával való szakítás javát is ezen falak, az itt dolgozók és az ide járó ismerősök, barátok asszisztálták végig. Azt, ahogy lesüllyedtem, ahogy árnyékává váltam saját magamnak. De ez is kellett az életutamhoz. Ahhoz, hogy most emelt fővel távozhassak.
- De talán szebbé tenné, ha még ma utoljára mondhatnék néhány biztató szót egy vendégemnek - kocogtatom meg az ujjbegyeimmel a márványlapot, jelezve, hogy jelenleg még én vagyok az a pultos gyerek, akinek a túloldalon ücsörgők panaszáradát kell hallgatnia. Ő pedig a túloldalon ül...
to: @Emmalynn Larson

“Beginnings are usually scary, and endings are usually sad, but its everything in between that makes it all worth living.”

What made me tough, almost killed me; at least that's how I remember the story; over the years, I've forgotten how it was

Emmalynn Larson imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Ricky Simmons
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
Grip the gun of changing times EYesUA8
Grip the gun of changing times Px9LLJT
I'm gonna get out if it's the last thing that I do
And in my heart my fifteen minutes are burned through

I won't come back; To fall off track
★ kor ★ :
28
★ családi állapot ★ :
it's a loud and dark world
but
I think I found the light
Grip the gun of changing times Xbfkwa5
★ lakhely ★ :
Manhattan - East Village
★ :
Grip the gun of changing times JjpgBJT
i need you to tell me everything will be alright
to chase away the voices in the night
when they call my name...
★ foglalkozás ★ :
• wanderers lead vocal
★ play by ★ :
Andy Biersack
156
★ :
Grip the gun of changing times 9YpqQpL
The way that I survived
It's a violent world, but today  I'm still alive
Grip the gun of changing times Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Grip the gun of changing times
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» you got me in a tight grip - Kira & Alfonso
» can’t stop this changing beat - Tommy & Mills
» It's a sign of the times ~
» Clary & Nora | everything is changing
» Tough Times Frpg

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: