Vannak azok a pillanatok, mikor nem tudod miért csinálsz egy bizonyos dolgot, egyszerűen csak így érzed helyesnek. Már idejét sem tudom, hogy mikor jártam utoljára Vegasban, most viszont valami belső hang, késztetés visszahívott ide. Régen nagy hazárdőr voltam, és elég sokat látogattam a kaszinókat, de mára ezt a piszkos élvezetet számos másik, fontosabb dolog váltotta fel. Jelenleg a farm ilyen. Mióta Calival elköszöntünk egymástól, szinte minden időmet annak szenteltem, hogy kimásszak a gödörből. A hetek, hónapok, később évszakok múlásával ez mind könnyebbé vált, megbékéltem a döntésemmel, és újra meg újra konstatálom magamban, hogy ennek így kellett lennie, ez volt a helyes út. Mindkettőnk, de főleg az ő számára. A húgommal is valamivel szorosabb lett azóta a kapcsolatom. Többet beszélünk, ha már találkozni nem tudunk a távolság miatt. Még magamat is megleptem, hogy milyen sokszor keresem a társaságát egy pár perces hívás erejére. Azóta ez már egy jóval egészségesebb szintre csökkent, miután óvatosan, aggódóan rákérdezett, hogy minden rendben van-e velem és nem-e csak azért hívom, hogy betöltsem a keletkezett űrt? Ha tagadtam volna a feltételezést, azzal csak saját magamat csaptam volna be. Örült, hogy újra ennyire szoros lett a kapcsolatunk, nem is akarta, hogy ez megváltozzon, ugyanakkor azt sem szerette volna, hogy ő legyen az összetartó erőm, aztán ha egy ideig nem beszélünk, akkor széthullok. Valós kockázat volt, hogy tényleg így történik. Még az elején megemlítette, hogy néhanapján szokott beszélni Calival is. Helyben összeszorult a szívem, de miután biztosított arról, hogy minden rendben van vele - csak hozzám hasonlóan kissé kivan -, megkértem, hogy ne beszéljünk róla többet. Mármint de, beszélhetünk, ha valami baj van, esetleg segítségre van szüksége, mert ha erőmben áll, akkor már intézkedek is az ügy érdekében – ugyanakkor ne jöjjön fel témának se minden, se minden tizedik, de még negyvenedik beszélgetésünk alkalmával. Felfogta, hogy nekem ez kell a továbblépéshez és azóta nem is tudok róla semmit. Néha rám tör egyszer-egyszer a déjà vu érzés, mikor megpillantok valami ismerős helyet, mozzanatot. Rögtön asszociálni kezdek, amitől felsejlenek előttem azok a múltbeli szép, közös pillanatok, amiket vele tölthettem. Ilyenkor kis időre meginogok az elhatározásaimban, de sosem töröm meg. Sokáig kísérteni fog még a szelleme, de szerencsére csak átvitt, nem konkrét értelemben. Már csupán ez a gondolat megnyugvást hoz számomra. Nem vagyok már akkora szoknyapecér sem, mint egykoron. Az idő múlásával persze egyre jobban elkezdtem nyitni mások felé, újra sikerült egyre és egyre jobban elengednem magamat mások társaságában, de messze vagyok attól az Aidantól, aki egykoron voltam ezen a területen. De annyira nem is bánom. Mit ad Isten, mennyivel több időm van minden másra, ha nem a nőket kergetem?! Téveszmékbe ringatni azért nem fogom magam. Tudtam, hogyha Vegasba fogok menni, akkor a gátlásaim is fel fognak oldódni. Ha nem is egyből, de elég lesz csupán egy éjszakát itt töltenem, hogy átjárjon Las Vegas… sajátos hangulata. Olyan ez, hogyha nem akarok beállni a kaszinóba játszani, akkor is be fogok, mert megvan a maga aurája a helynek, ami önmagától invitál. Akár fel akarok vinni magamhoz valakit, akár nem, ezt a helyet nem érdekli a döntésem, mert előhozza belőlem egyszerre a legjobb és a legrosszabb énemet. Ha nem akarok bűnbe esni, akkor is bűnbe fogok. Ilyen egyszerű. Rengeteg teendőm volt még napközben, ezért csak egy kései járatot tudtam elérni, így miután beérkeztem a hotelba, az alváson kívül képtelen volt más forogni a fejemben. Ahogy ágyat ért a fejem, már dél is volt. Mivel még 3 éjszakát fogok itt tölteni, ezért nem kapkodtam. Szépen kipakoltam a cuccaimat, elmentem ebédelni, rendbe szedtem magamat, majd délután 3-4 óra környékén megindultam a kaszinó felé, ahol már oly’ sok időt töltöttem az évek alatt. Mit sem változott a hely, de még a személyzet sem. Többen mosolyogva köszöntöttek. Nem azért, hogy lehúzzanak – azért is -, hanem mert egyikkel-másikkal nem csak játszottam, hanem aztán jól fel is öntöttünk a garatra. Megbeszéltük néhányukkal, hogy a következő pár napban megismétlünk egy ilyen estét, de egyelőre hagynak, hadd élvezzem ki a Bűn Városát. Miután kijátszottam magam, és ha nem is kegyetlenül, de határozottan vereségesen zártam a napot, a távozás mellett döntöttem. Ahogy betértem a jól ismert bárba és leültem a pulthoz, ismét elkapott a déjà vu érzés. Ráeszméltem, hogy mi hívogatott vissza ide annyira – most van két éve, hogy ezen a helyen találkoztam valakivel. Valakivel, akinek mai napig végtelenül hálás vagyok. Akinek annyi mindent köszönhetek, hogy szavakba is alig tudnám önteni. Akivel ugyan rövid ideig tartott a kis ismertségünk, mégis volt olyan hullámvölgyes, mint másnak évek alatt sem. Már épp kész lettem volna kikérni a magam whiskyjét, mikor egy újabb kép rémlett fel előttem. Mire megérkezik elém a Wild Turkey illetve a tálkányi pisztácia, mosolyogva merülök el a nosztalgia-vonaton és kortyolok bele a – továbbra sem kedvenc – italomba, majd teszek két darab pisztáciát a számba. Még az öltönyöm is ugyanaz, mint egykoron. Milyen érdekes ez a tudatalatti.
Re: Back to where it all started - Blanche & Aidan
Hétf. 1 Júl. - 22:08
Aidan & Blanche
Hazel csak bámult rám a pult mögül, miközben tárgyalásokat folytattam az egyik beszállítóval. Bár azt hiszem tárgyalásnak a legkevésbé se lehetne nevezni azt, hogy nagyjából fél órán belül gyakorlatilag belemásztam a fickó képébe.Jövő hónaptól árat szeretne emelni, méghozzá pofátlan módon.És ez leginkább azért dühített,mert elsősorban a korábban Lucian-el kötött szerződése miatt tartottam meg. - A poharai a legkevésbé sem időtállóak. Még kevésbé bírják a kiképzést. Nézze! Ez a hely arról is híres, hogy elég komoly mennyiségben szabadul fel tesztoszteron, miután exkluzív műsort adnak a táncos lányok minden hétvégén. Olyankor pedig a férfiak előszeretettel kapaszkodnak a pohárba, ami gyakran a rá kifejetett erőhatás következtében egész egyszerűen elpattan a szorításban.- magyaráztam neki úgy, mintha egy öt évesnek igyekeznék elmagyarázni a kvantumfizika alapjait.Láttam a szemein, hogy nem érti miről beszélek, még kevésbé érdekli. - Talán nem kellene, hogy annyira szorongassák!- próbálkozott egy gyenge replikával, mire én csak felhorkantam és szó szerint kiröhögtem. - Mondja ezt nagyjából száz álló farkú férfinak, akiknek valahol le kell vezetni a keletkező feszültséget! Szóval a helyzet az barátom, hogy nem fogok egy centtel sem többet fizetni magának a jövő hónaptól! Sőt, gondolja meg mi lesz a következő válasza, mert ha úgy alakul, egyszerűen bontom a szerződést. Maga csak azért van még képben mert a férjem egykor üzletet kötött magával. És a régi kapcsolatra való tekintettel ugyebár….- vontam meg a vállam jobb oldalát és nem voltam rest megtoldani egy igazán erőteljesre sikeredett, de annál magabiztosabb rókavigyorral.Dühösen fújtatott egymás után legalább hatszor, én meg arra gondoltam, hogy felőlem hiperventillálhat is itt nekem, sőt ami azt illeti felbőszült bika módjára sarkon is fordulhat és mehet vissza a parkolóba a strici arany Chevrolet Lacettihez amivel érkezett, akkor sem fogom meggondolni magam.Hazel még mindig ugyanazt a kristály konyakos poharat masszírozta a hangedlivel amit akkor kezdett amikor a fickó hozzám lépett a negédes vigyorával. Na ez a vigyor olvadt le a képéről és mostanra eljutottunk oda, hogy a pillantásával legalább ötször nyírt ki. Pont nem érdekelt. - Meglátjuk.- ennyire futotta csak valamiféle elmésnek szánt válasz gyanánt, mielőtt távozott, én meg az ég felé emeltem a tekintetem és megforgattam a szemeimet.Az igazság azonban az, hogy mindennek, és az ehhez hasonló csörtéknek az ellenére, vagy éppen a sikertelen üzleti tárgyalások ellenére sem adtam volna fel. Nem tudom miért ragaszkodtam a kezdetek óta ehhez a klubhoz annyira, mióta Lucian egész egyszerűen a nevemre iratta és végleg lelépett a városból. Talán azért, mert úgy tekintettem rá, mint valami rám maradt örökségre…vagy nem is…mint egy tetoválásra, amit az ember megcsináltat gerelyrészegen és másnap már arra sem emlékszik, hogy egyáltalán miért jutott eszébe ez az őrület. De megszabadulni nem tud tőle, és egy idő után nem is akar. Csak bámulja, és rájön, hogy ez neki igazából kell. Még ha annyira pokolian fáj is, még ennyi idő után is. Az űr, amit maga után hagyott szépen lassan eltűnni látszik, és maguk alá mossák a Sinner mámoros, buja és minden szempontból ragyogó estéi, amit megélek napról napra. Hazel jelenléte nem oldja meg a lelkem gondjait, de pokoli sokat segít abban, hogy legalább élni van kedvem.Nem csak létezni.Már nem villanyoz fel a lehetőség, hogy valakit megkapjak akár egy estére is. Már több kell, sokkal de sokkal több. És amire én vágyom, nem igazán adhatja meg senki. Ezeket a kínokat pedig időről időre magammal cipelem Vegasba, ahova mostanság már ésszel járok. Már lenne miből, de valahogy óvatosabban kezelem. Változtam volna? Meglehet. De a változás nem feltétlen és törvényszerűen rossz. Csak olyan mint valami minőségi pia: ha jól adagolod, akkor akár még élvezetes is lehet. - ‘szom ki van, Hazel bébi! Ez a héten már a harmadik beszállító. Jövő héten azt hiszem meg kell reformálni az egész rendszert, de nekem ehhez most nincs agyam. Túl sok minden….érted, túl sokminden kavarog itt benn.- kocogtattam meg a halántékom, jelezve, hogy perpillanat tele van a puttonyom, mindennel és egész egyszerűen ki kell eresztenem a gőzt. - Fogorvos vagyok, nem egy kibaszott üzletasszony! - Nyugi van, Blanhi! Jól csinálod….csak…na, még nem bírod annyira a feszkót, és nem úgy kezeled mint…- elharapta a mondat végét és csak oldalra billentette a fejét. Tudom mit akart mondani, de az picsába, nem kell minden alkalommal úgy elhallgatni a nevét, mintha egy halott lenne. Igaz, néha azt gondolom, hogy könnyebb lenne. Akkor legalább tudnám, hogy hol van: a Pokolban, ahova mindig is vágyakozott és minden bizonnyal megfarkalja a teljes démongárdát.A bizonytalanság kiborítóbb. - Tudom. Elviszed a hétvégét egyedül? Ha nagyon kell segítség, akkor behívhatom Reggie-t, de ha megleszel, akkor én lelépek. Kell két nap, különben megfulladok. Azt mondta megoldja, és nem is kérdezett semmi mást, csak felemelte a kezét és legyezett a levegőben, hogy menjek már, és az első géppel repüljek, amit csak le tudok foglalni. Este tíz is elmúlt már, mikor landoltam.Csak egy kézipoggyászt vittem, nem volt kedvem a csomaggal szarakodni, és alapvetően is, vágytam arra, hogy ebben a langyos, vagy inkább fullasztóan homok illatú nyári estében bevágjam magam a bérelt acélkék chevi corvett volánja mögé és az arcomat a menetszélbe tartsam. Csak érezni akartam azt, amit mindig érzek, valahányszor ebbe a városba jövök: a múlt érintését, a megannyi emléket, amelyek megformáltak, mint a parti sziklákat a követelőző óceáni hullámok. Belőlem is letörtek számtalan darabot, és talán meg is változtattak valamennyire, én mégis itt vagyok és rendíthetetlenül meredek a világ fölé.Beleúszom a fémfekete aszfalton az éjszakába, a fények sejtelmes, bűnös világosságot kölcsönöznek ennek a városnak, amely úgy terül el a nevadai sivatagban, mint egy olvasztott szurokszín ékkő a bordó bársony anyagon. Vigyorgok vezetés közben, néha félreseprem a hajam, amelyet alaposan összekuszált már a szél. Nem vagyok fitt, mégis, elég beleszagolnom az estébe, a lassan rám boruló éjszakába itt, hogy azt érezzem: hazatértem. Kisimulnak az egyébként fáradt vonások, a megtett repülőút ráncai visszavonulót fújnak, és az arcomon ragyogó minimális smink valamiféle természetességet kölcsönöz nekem. Idegenül hat ezen a talmi fényű, műanyagba burkolt hamis illúzióbuborékban lebegő világban. A szállodához igyekszem. Kipakolok, veszek egy jó fürdőt, vacsorát rendelek, mielőtt a szemem kiesik a helyéről az éhségtől, mert menet közben realizálom, hogy reggel ettem utoljára, de már arra sem emlékszem, hogy mit.Messze még a hajnal, addig még számtalan alkalommal csókolhatom vörösre Fortuna telt ajkait….úgy tervezem, hogy a felkelő nap majd a szálloda tetőteraszán talál, ahol egy pohár italt szorongatva emlékezek meg az itt eltöltött számtalan óráról. Emlékekről, amelyek beették magukat a bőröm alá, amelyeket bármikor fel tudnék idézni, amelyek meghatározóak voltak és amelyek nem csak Lucian-hez kötöttek. Történt is más is…sok minden más is. Talán ez az érzés dolgozik bennem olyan vehemensen, amikor egy ismerős fényekkel táncolva hívogató bár előtt lelassítom a kocsit.Legalább két hosszú percig csak bámulom a főbejáratot, mire aztán egy lusta mosollyal odakormányzok.A főbejáratnál álló fiú kezébe borravalót nyomok, meg a kocsi kulcsát, megtoldva egy kacsintással: jó helye legyen a kis szépségnek. Ahogy belépek végül a régen olyan nagyon kedvelt helyre különös nosztalgia lesz úrrá rajtam. A vérem nekifeszül az ereimnek, a szívem gőzerővel kalapál és a franc tudja miért de valamiféle bárgyú vigyor ül ki az arcomra. Nem jártam itt közel egy éve, és akkor sem töltöttem el itt sok időt. Búfelejtő órák voltak egy üveg Wild Turkey társaságában, amely ahogy fogyott úgy kezdett bennem csillapodni a letargikus önsajnálat, és valamiféle degenerált halálvágy. Visszagondolni is szörnyű, hogy voltam ilyen állapotban is.Most talán más miatt keltek feltűnést. Valószínű a külsőm eléggé eltér az alapvetően kisminkelt golddiggerektől, vagy éppen azon harmincas nőkétől, akik az önbizalmuk legyezgetése végett, vagy mert éppen a férjük adott nekik egy kis kimenőt két gyerekszülés között egy hétre vannak itt.De leginkább az öltözékem nem illik ide. A sötétkék, apró virágmintás ruha kényelmes, kivált egy utazáshoz, de nem feltétlen illene egy ilyen helyre. Engem azonban ez a legkevésbé sem érdekel most. Valami hátsó gondolat hozott most ide, megmagyarázni sem tudnám, igaz nem is agyalok rajta.Vannak olyan pillanatok, amiket úgy hiszem nem szabad tovább engedni, csak egy kis ideig még szorítani kell a múlt egy apró darabját. A pulthoz indulok amikor orromat egy ismerős illat csapja meg. Pofánver az érzés szinte másodpercek alatt. Gondolataim legmélyére váj bele az emlékek egész tárháza, amely mögött ott ragyog egy pofátlan vigyor, a whiskey zamatos mélysége, a hangok elhaló suttogása, az ajtó csapódása, zihálás, ruhacsusszanás, a felkelő nap kacér hívogatása a menekülésre.Egyetlen éjjel apró, jelentékeny esszenciája, mely jó időre meghatározott számtalan dolgot, és olyan hatással volt rám, amelyet nehezen tudtam legyűrni. Pár lépés….koppan a pisztáciás tálka a férfi előtt, akinek ezüstszín öltönyén szikrákat szór a bár szűrt fénye. Üres mellette a bárszék, mintha éppen engem várna. Mintha az hívogatott volna ide, vagy talán a tudat, hogy pontosan itt kell lennem. Még azelőtt, hogy egyáltalán kipakoltam volna. Épp csak megérkeztem és már itt vagyok. A rulett zsetonok csörrenése helyett, a gondjaim lepakolása helyett most valamiért hirtelen arra támad a legnagyobb kedvem, hogy odaüljek….oda mellé, akit már két hosszú éve nem láttam. És aki talán éppen olyan véletlen és sorsszerűen van most itt, mint én. Halkan dúdolva. Egy régi Sinatra slágert lépek srégan mögé, majd úgy igazodom, hogy legalább oldalról a látómezejébe kerüljek.Libben a ruha, és búgó hangon megérkezik a dal első pár sora, amely most neki szól. - Strangers in the night, exchanging glances.Wondering in the night what were the chances we'd be sharing love.Before the night was through….- elmosolyodom és immáron teljesen mellé állok a pultnál, végül biccentek az üres bárszékre. Engedélyt kérek leülni, bár ez inkább csak formális, hiszen a következő mozzanattal már fel is csusszanok rá.Lábaim kényelmesen keresztbe pakolom egymáson és féloldalasan felé fordulok.Tekintetem végigpásztázza őt, pontosan úgy mint az első alkalommal, amikor találkoztunk, éppen itt, ahol most vagyunk.Csak az öltözetem más….mintha éppen miatta jöttem volna, futottam volna egyenesen ide, hogy láthassam. Nevetséges kis perverz játék ez az élettől.Egy kóbor pillantást vetek az üveg italra is. - Mióta iszik egy ír faszi kentucky bourbont? Hm….várj, kitalálom! Ha éppen nosztalgiázik.Vagy megszerette. A whiskeyt.- a hangom duruzsolóan lágy, kissé talán nyugodtabb mint akkor régen….de nem veszett ki belőle az a kacér él, ami mindig jellemezte. - Mondanám, hogy micsoda meglepetés, de az olyan unalmas módon klisé lenne. Mondhatnám azt is, hogy talán éppen a te jelenléted vonzott be ide, de ez meg egymerő hazugság és szintén klisé.Szóval mondhatjuk azt, hogy le vagyok döbbenve. És ez áll az igazsághoz a legközelebb. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ne örülnék, hogy látlak, Aidan.- a neve kiejtésénél enyhén előre dőlök,mintha éppen csak a fülébe akarnék súgni, de elnyúlok a válla mellett a pult irányába, és a pisztáciás tálkából kiveszek pár szemet és visszadőlve az ajkaim közé dobom.Nem kérdezem meg, hogy zavarom e vagy vár e valakit. Ha így van, majd jelzi, addig pedig maradok.
Re: Back to where it all started - Blanche & Aidan
Csüt. 4 Júl. - 19:24
Blanche & Aidan
Ritka alkalmak egyike az, ami most történik. Pár éve egyenesen lehetetlenség lett volna elképzelni, hogy én ennyire elrévedjek a múltban. Sosem voltam az az alkat, aki visszafelé tekint, én mindig a jelenben éltem és a jövő felé haladtam. A „mi lett volna, ha” kérdésen nem gondolkodtam, a nosztalgiavonatot maximum csak fogalomként ismertem és nem bonyolítottam túl semmit. Erre most… mióta belépett az életembe az a nő, akinek most az emlékére iszok – ez de morbidul hangzik -, azóta annyi minden megváltozott. Olyan döntést hoztam általa, amit még Cali sem tudott belőlem kifacsarni, akármennyire is akarta. Visszatértem a szülőföldemre, a helyre, ahol a történetem jelentős porcióját leéltem és rájöttem, hogy mennyire üdítő, egyben elszomorító tud lenni a nosztalgia. Ott fogalmazódtak meg bennem először az ahhoz hasonló gondolatok, minthogy „mi lett volna, ha nem hagyjuk el Dublint?”, vagy a „mi lett volna, ha jobban vigyázok Calvagh-ra?”. Emlékezni kezdtem a fiatalkoromra, mielőtt még azt kiölte volna belőlem apám. Akkor sem volt sok értelme ezeken a kérdéseken morfondírozni, de erre csak azon bizonyos este után jöttem rá. Ahogy visszatértem Dublinba, újra fiatalnak éreztem magam. Azóta már nem vonakodok az ilyesféle ártatlan filozofálásoktól. Most is felmerül bennem az a kérdés, amire valószínűleg sosem fogok választ kapni: mi lett volna, ha Cali nem kerül veszélybe és ahogy együtt érkeztünk Blannal, úgy együtt is távozunk onnan? Vajon máshogy alakult volna a sorsunk, vagy ugyanitt kötöttem volna ki két évvel a megismerkedésünk után? A mélázásomból azonban egy ismerős hang zökkent ki. De először nem is egy hang, hanem egy jelenlét, egy érzés üti fel a fejét, amit először nem is tudok hova tenni. Ráfogom arra, hogy csak a nosztalgiavonaton ülök, ami most a szokottnál is mélyebben hat rám. Amilyen nagy örömmel és izgalommal tértem vissza ide Vegasba, most épp annyira kapott el a magány. Mennyire örülnék annak, hogyha nem újra a nulláról kellene indulnom, ha csak szimplán sodródhatnék az árral. Nem tudom, hogy régen ennyivel egyszerűbb volt-e minden, vagy csak én voltam sokkal… élénkebb? Ez a jó szó rá? Egy időben másra sem vágytam, minthogy újabb és újabb emberekkel ismerkedjek, most azonban, hogy már az 5. évtizedemet kezdtem ezen a földön… inkább csak a nyugalomra vágyok. Fura, mert öt perce, mielőtt leültem volna ide, azelőtt teljesen más megvilágításban láttam a dolgokat. De ahogy elkapott ez az érzés, pillanatok leforgása alatt változott meg minden. A látóterembe belibben valaki, egy énekhang üti meg a fülemet, én pedig pár pillanatig vissza tudom fogni, hogy ne nézzek oda, de ahogy mellém ér az alak, addigra már tudom, hogy nem egy ismeretlenről van szó. Már-már azért nem akarok felnézni, mert félek, hogyha ránézek, akkor mégsem ő lesz az, akire számítok. Ha csak egy hasonló alkat, hasonló hangszín, hasonló illatkavalkád az, ami csak hiú mása a nosztalgiázásom tárgyának. Nem tudom, hogy melyik fájna kevésbé. Ha valóban ő lenne az, vagy csak egy unalmas utánzat? Mire azonban ebbe a kérdésbe belelovallhatnám magam, addigra már azon veszem észre magam, hogy mosolyogva nézem az arcát a nőnek, aki kiszakított az önkényesen felhúzott védelmi burkomból még anno 2 éve. 2 év… Hihetetlen, hogy mennyire gyorsan telik az idő. Nem kell szóval felelnem, már az őszinte mosolyom elég válasz, hogy tudhassa, nem fogok ellenkezni az ellen, hogy leüljön. Mi több, csak ösztönzöm a tekintetemmel arra, hogy így tegyen. Ahogy ő, úgy én is hasonlóképpen teszek, fel-alá jártatom a szememet rajta, magamba iszom a látványt. Milyen kicsi a világ, hihetetlen! Őt vajon mi hozta most erre a helyre? Talán hasonló belső késztetés, mint engem, vagy csak túl sokat gondolok magamról? Valószínűleg utóbbi. Azért is gondolom utóbbinak, mert természetesen a gyűrűsujján is megakad egy pillanatra a szemem, mielőtt tovább pásztáznám az egész nőt. Szóval még mindig együtt vannak. A mosolyom ettől függetlenül nem lankad, de tudom, hogy a helyzetet miként kell kezelnem. Vagyis miként nem illendő. - A nosztalgia lesz a nyerő, kedves Blanche - ejtem ki a nevét és még engem is meglep, hogy mennyire jól esik ez az apróság. Mióta elköszöntünk egymásról, maximum csak az emlékeimben villantak fel ezek a betűk, ebben a sorrendben, szóban valószínűleg egyszer sem mondtam ki. Gondoltam rá egyszer-kétszer, hogy felkeresem őt, de miután megtudtam, hogy házas… inkább nem akartam kísérteni a sorsot. Vágytam arra, hogy lássam őt, de semmilyen szempontból nem lett volna jó ötlet. Addig míg a Cali és az én történetem zajlott, időt se tudtam volna rá keríteni az ennél fontosabb, szó szoros értelmében véve élet-halál kérdések és döntések között, azóta pedig… egyszerűen nem akartam senkit kellemetlen helyzetbe hozni. Tiszteltem annyira Blant, hogy előtérbe helyezzem az ő boldogságát a saját vágyaimmal szemben. Ennyit igazán megtehettem érte. - Hasonlóképpen érzek én is - rövid válaszokat adok, tudom, de ez betudható a sokknak, hogy ez nem csak egy tévképzet, ez a valóság. Azért annyi whiskyt még nem ittam, hogy már képzelődjek. - Csodásan nézel ki, Blan, mint mindig! Mintha csak tegnap lett volna, hogy láttuk egymást! - pedig van már annak szűk két éve is. Az ember azt hinné, hogy ennyi idő nem elég ahhoz, hogy feltűnő változásokon menjen át az ember a külsőjében, de ezt mi egyszerre cáfoljuk és erősítjük meg. Míg ő az én szememben semmit nem változott, addig míg ő rám néz, vélhetően fel tudja fedezni azt az elmúlt időben jelentkezett egy-két őszhajszálakat, amik kevésbé a hajamban, annál inkább a szakállamban mutatkoznak meg. Stresszes időszakokon voltam túl, alig aludtam, állandóan gondolkodtam, agyaltam, terveztem és csak akkor kezdtem el odafigyelni magamra, újra visszaépíteni az erőnlétemet, mikor odaérkeztünk, hogy elébe kell mennünk a veszélynek. A fizikumom maradt ugyanolyan – talán egy-két kilóval több -, mint régen, de az őszhajszálak újdonságnak számíthatnak neki. Nem sok, de észrevehető, főleg így, hogy nem vagyok megborotválkozva. Rövid, de ápolt szakáll, amihez egészen hozzászoktam az elmúlt pár hónapban. Hazudnék, ha azt mondanám, nincs rám hatással a közelsége, mikor elhajol mellettem, de tudom magam annyira kezelni, hogy ne reagáljam túl a dolgokat. - Bocsánat, ha szűkszavú vagyok, de még mindig sokkol, hogy ez a valóság. Szívem szerint megölelnélek örömömben, de nem tudom az mennyire lenne illendő - tekintve, amik történtek köztünk. És amik történhettek volna, ha nem üt be a krach a legelbaltázottabb időpontban. - Heh… tudod, hogy mi okozta nálam ezt a nagy nosztalgiahullámot, ami miatt ennyire el voltam révedve? Ma van pontosan két éve, hogy először találkoztunk itt ezen a szent helyen. A pontos székekre már nem emlékszem, mert akkor és ott a tekintetemet, illetve figyelmemet valami teljesen más foglalta le. Valaki teljesen más - ez már túlzás lenne? Csak nem túlzás! Végülis nem közöltem semmi újat, csak a tényt és valót. Más élethelyzetekben voltunk még akkor, mint jelenleg. Vajon vele mi történhetett az elmúlt időszakban? Mondhatnám, hogy annyi biztos nem, mint énvelem, de ismerem már ezt a nőszemélyt annyira, hogy tudjam, nem szabad alábecsülnöm. - Na de téged mi hozott ide, Blanche? Azon kívül, hogy a repülő - nevetek kedvesen. Annyira szívesen rákérdeznék arra, hogy egyedül jött-e, de inkább csak néha-néha lopva oldalra pillantok, hogy vajon mikor fog a férj is feltűnni a színen. Nem tudom mennyire lenne kedvem egy páros bájcsevegéshez, akármennyire is egy valós lehetőség az elkövetkezendő percekre vonatkozóan. Mindazonáltal az is igaz, hogy Vegas nem épp egy olyan hely, ahová házaspárok csak úgy kiruccannak szórakozni. Szóval teljes káosz uralkodik a fejemben.