Nem vagyok party killer, grincs, morgó, dulifuli és grumpy cat sem, de egyszerűen nem szeretem a szülinapokat. Nekem ez is ugyanolyan nap, mint a többi. A karácsony és a hasonló ünnepek más kategória, azt szívesen ünneplem, de nem a születésnapot. Felesleges baromság. Nem azzal van a bajom, hogy telik az idő, félreértés ne essék, nem érdekel a korom, az csak egy hülye szám. Sokszor még azt is elfelejtem, hány éves vagyok, ebből is látszik, mennyit foglalkozom vele. Sokkal inkább csak nem szeretem a felhajtást körülötte. Körülöttem! Fárasztó. Másét nagyon szívesen megünneplem, iszok az egészségére, veszek ajándékot is meg minden, de fordítva utálom. Csapnivaló ünnepelt vagyok. Nem vagyok egy nagy pókerjátékos sem, hogy jó képet tudjak vágni minden gratulációhoz, ajándékhoz, eseményhez, bármihez. Minden a képemre van írva, ha megfeledkezem magamról. Az idei mégis valahogy más volt. Nem éltem meg sem fizikai, sem mentális fájdalomként. Még tegnap találkoztam a szüleimmel és a húgaimmal, ami elég pozitív, feltöltő élmény volt. Képesek voltak Evanston-ból New York-ba jönni, ami nagyon sokat jelentett nekem. Főleg, hogy eleinte nem repestek a boldogságtól, hogy felhagytam az ügyvezetői állással, és a zenének kezdtem el szentelni az életemet. Úgy tűnik, megbékéltek vele, és még ha ki nem mondanák a francért sem, talán kezdik belátni, hogy nekem volt igazam. A saxomuch mondhatni befutott, és a Wanderers projekt gépezete is vadul dübörög. A kétkedők bekaphatják. (Bocsi anya és apa! De ti is.) A mai napot lehetőleg Sierrával szándékoztam tölteni, mivel jelenleg ő volt az a személy, akiért odáig meg vissza voltam, már csak attól, ha rá gondoltam. (Azi tudna mesélni.) Azt viszont, hogy találkozzon a családommal, főleg ennyire random, még túl korainak tartottam volna, így külön kellett időzítenem ezeket. Annak is meglesz a maga módja és ideje. Túl vagyunk már jó néhány randin, de még hivatalosan nem vagyunk együtt, úgy meg elég fura és erőltetett lett volna mindenkinek. Magyarázkodni pedig utálok. A hülye, tolakodó beszólásokra, kíváncsi kérdésekre szintén nem vagyok vevő, és Sierrát sem szerettem volna kitenni ennek. Aztán erre kiderült, hogy páran összefogtak és szerveztek nekem egy bulit (ezt!), amin szinte mindenki is itt van, aki számít. Még Evit is sikerült elrángatni LA-ből egy koccintásra. Eleinte a hátam közepére sem kívántam, de rá kellett jönnöm, hogy ez volt a legjobb dolog, amit csak összehozhattak nekem. Tényleg hálás voltam nekik. A hangulat is jó volt, szóval nem volt okom panaszra. Eleinte! Na nem kell aggódni, nincs semmi tragédia, mindenkit nagyon imádok, de muszáj volt megszöknöm kicsit az emberek közül. Már volt is egy tökéletes csaló tervem hozzá. - Helló. - nemes egyszerűséggel (azt nem mondanám, hogy túl spontán, nyilván megterveztem) felbukkantam Emma ex-főnökének és jelenlegi pasijának a látóterében. Róla legalább tudom, hogy nem akar azonnal a legjobb barátom lenni, amint meglát és hasonlók. Nyilván tudjuk hová tenni a másikat, de... - Hivatalosan mi még nem ismerjük egymást. Remington Fellowes. - nyújtottam a kezemet Reilly-nek, aztán egy üveg sört is. - Lemerült az extrovertált elemem, szóval jöttem hozzád antiszockodni, amíg vissza nem tölt. - aztán azzal a lendülettel le is dobtam magam. Emmalynn-t úgyis elrabolta a nővére, szóval... i'm here. Ha akarod, ha nem. - Te vagy az álcám. Úgy vagyunk társaságban, hogy nem. - csak hogy tudja, ha bárki kérdezné. - Remélem, azért nem utálod nagyon. - böktem a fejemmel úgy... ja... szanaszét. - De mindent a nőkért, nem? - mármint Sierra húgán kívül nem nagyon ismer mást. Sierra nem számít, mivel nem igazán kedvelik egymást, csak megtűrik Emma kedvéért. Jó képet vágnak, aztán az ilyeneken kívül úgysem járnak össze. Végül is fair enough.
Marco & Remington
ZENE: Love My Way | HELYSZÍN: Remy's birthday party, Manhattan
“Generally the best things in life are also the worst things in life. It’s just like how people’s best qualities are always their worst qualities. It’s also a little hard, too, but I’ll take it. In terms of hard things, the opportunities are worth it.” - J.K.
Music: Blue Jean Blues Location: Manhattan, NYC Mission: Fellowes' party
Miután visszamásztunk Atlanta-ból, az első dolog az volt, hogy felmondjunk a gecibe, mert mindenki egy balfasz idióta. Azzal egybe kötöttük az Arkánnal kapcsolatos megbeszélést is, végül pedig felhívtam Dave-et, hogy csődítse össze a többi hülyét majd, ha lesz épp energiájuk, mert elég sok mindent kell megdumálnunk. Egyrészt ez volt az Emma-tól kapott házi, másrészt jó lenne minél előbb nekiállni az öregem házának. Egy festés, csempe újrarakás, járólap és parkettázás volt az alap. Az ezer éves ablakokat sem árt kicserélni, a tetővel is kezdenünk kellene valamit, de jobb, ha nem egyedül, vagy egy lehúzós szakival kell dolgoztatnom. Viszont a kettő közé beékelődött Sierra majdnem faszijának a szülinapja, vagy micsoda. Elvileg hasonlóak személyiségben, de ettől még jó ötletnek gondolta a haverjai egy része, Emma nővérével együtt, hogy csináljanak neki egy meglepetés bulit. Hát jó. Nekem annyi közöm volt hozzá, hogy Emma-nak fontos a nővére, akinek meg ez a Remington nevű gyerek. Amikor megláttam, legalább azt sikerült megállapítanom, hogy rohadtul nincs olyan nyálasképű buzi feje, mint a haverjának, így ő nem tartozott azok közé, akiknek már az arca ütni való volt. Simán elsétálnék mellette az utcán, olyan, mint bármelyik másik, átlagos kölyök. Az egyik kieső sarokban ücsörögtem egy majdnem teljesen üres üveg társaságában, Emmalynn-t figyelve, amikor a szemem sarkában megláttam a mozgást, aztán végül magát az ünnepeltet is. -Szevasz. -köszöntem vissza neki, felvont szemöldökkel nézve rá, ahogy felém nyújtotta a kezét. -Marco Reilly. -viszonoztam a gesztusát, aztán elvettem tőle a sört. Lehúztam az előző maradékát, majd egy nagyobb korttyal kezdtem meg az újabbat. -Kösz. -mert engem ilyen kicseszett udvariasnak neveltek. -A te szülinapod. Ott vagy, ahol akarsz. -vontam meg a vállamat. Nem tudom, miért kell ehhez álca. Nyilván nem akarná megbántani a többi ápoltat, de ez egy baromság. -Nem. De ha nagyon utálnám, nem lennék itt, hanem otthon szerelnék vagy söröznék. -ennyire egyszerű. -Emma azt mondta, hogy fontos vagy a nővérének, nekem meg Ő a fontos. De ahogy te is mondtad. Mindent a nőkért. -böktem a fejemmel a Larson nővérek irányába. -Plusz megígértem Sharkey-nak, hogy figyelek a lányára. Levágná a tökeimet és megetetné velem, ha valami baja lenne apuci szeme fényének, miközben csak gratulálni akart a jófej menedzser csávónak. Aly is pont olyan, mintha mindenki gyereke lenne. -és sanszosan a többiek asszisztálnának hozzá, pont emiatt.
“Voltam már az íjász és a tükörben a célpont.
Voltam már az ütés és a kettérepedt szegycsont. Voltam már a megoldás, voltam én a hiba.
Voltam már a hitetlenek szájában az ima.”
♫ :
“Sweet victory, with everything I do.
With every talent,
I'm so much more talented than you.
Every time I try, I crush it and succeed. Me, I'm totally the best.
Me, me, super cool me, handsome guy
Hm, ya', go f*ck yourself.”
Az stimmelt, hogy az én szülinapom, de az már nem volt azért annyira egyszerű, hogy ott vagyok, ahol én akarok. Legszívesebben otthon punnyadnék, zenét hallgatnék, rendelnék egy pizzát, megnéznék valami tré filmet, aztán aludnék. Eeegész nap. Ezek végtelen permutációja bármikor jöhet. Ha ennél is messzebbre sodródhatnék a vágyaim tengerén, akkor viszont mindenképp Sierrával csinálnám majdnem (!!) ugyanezt. Vele el tudnék képzelni sokkal-sokkal jobb programot is. Akárhol. Mindenhol. De! A valóság az, hogy azzal rohadt sok embert megbántanék, ha fognám magam, lelépnék, és azt csinálnám, amit én szeretnék. Az élet azért nem úgy működik, hogy seggfej módon szarok mások igényeire. Vagy hát leglább is én nem így vagyok összerakva. Szerintem amúgy Marco sem, különben otthon szerelne és sörözne. Sokat dolgoztak azon, hogy ez összejöjjön, miattam csinálták, én pedig nem vagyok hálátlan. Csak hosszútávon ez nem az én műfajom. Azt a kevés szociális vágyamat kiélem a szűk baráti körrel, a zeneiparban, ahogy anno a vendéglátásban. Nem vagyok egy társasági party állat, vagy ha mégis, ahhoz rohadt sokat kellene innom. Azt meg most valahogy inkább nem vállalnám be. Marad a túlélés, és hogy időnként tartok egy kis szünetet, amíg újra össze nem vakarom az energiáimat. Inkább hallgatni szeretek, mint beszélgetni. Az iváshoz nem kell születésnap. Karaoke-nak nekem ott a színpad. Táncolni pedig maximum csak Sierrával óhajtok. Tudom-tudom. Én már csak ilyen nyűgös és körülményes vagyok. Mint valami vén szivar. Most, hogy gondolatban kirinyáltam és halálra sajnáltam magam... - A jófej menedzser csávó örült is a gratulációjának. - bólintottam egy mosollyal Aly említésére. - Jó, hogy ő is eljött. Imádom magam körül az ilyen mosolygós, kedves, pozitív embereket, akikből csak úgy árad a napfény. - mint ahogy Sierrából vagy Eviből is. Sőt, Emmalynn is ilyen. Kellemes csalódás volt megismerni személyesen, pedig hallomásból egyáltalán nem ilyennek gondoltam volna. De ezt inkább megtartottam magamnak, mielőtt még az asztaltársaságom "mindent a nőkért" alapon behúz egyet. - Ráadásul Alynne tök normális és intelligens a korosztályához képest. Jól gondolkodik, és megtanították viselkedni is, ami kurvára ritka. - különben nem engedtem volna Ricky közelébe soha. A hülye fanpicsák maradjanak csak a színpadok előtt. - Az a Sharkey büszke lehet a lányára. Megértem, ha félti. - és hát jól is néz ki, szóval biztosan sokaknak bejön. - De persze az ő érdeme is. A jó családi háttér rohadtul nem mindegy, hogy a gyerekeid elvadultak-e, vagy ilyenek, mint Aly. - ittam bele a sörömbe amolyan halleluja, ámen jelleggel. - Irigylésre- és tiszteletreméltó, hogy ennyire összetartóak vagytok. Az a gyerektáboros dolog is tök jó ötlet. Kár, hogy amikor én voltam kissrác, felénk senki sem dobott be ilyesmit. Pedig valami Indiana Jones-Rocksuli kombóra bármikor beneveztem volna. - de Evanston-ban nem laktak ilyen fazonok, mint Reilly és a haverjai. - Te sem new york-i vagy, ugye? - néztem rá kérdőn.
Marco & Remington
“Generally the best things in life are also the worst things in life. It’s just like how people’s best qualities are always their worst qualities. It’s also a little hard, too, but I’ll take it. In terms of hard things, the opportunities are worth it.” - J.K.
-Mhm, van bennük valami vonzó. -bólintottam rá a megállapítására a mosolygós, kedves emberekről. -Látszik, ha valakinek ez természetesen jön, és nem megjátsza. Aly ilyen. Ahogy a két Larson is. Mákja van az embernek, ha ilyenekkel tudja körbe venni magát. -ezt kár lenne tagadni. Nekem is hatalmas mázlim van Emma-val, és habár sosem fogom megérteni azt a mindent túlgondoló nőt, ettől függetlenül neki is az lehet Sierra-val. -Ja, összetartó rohadékok gyülekezete vagyunk. Ráadásul a látszat ellenére, ha leveszed a mocskos beszédet, az elmebeteg stílust, a szőrös fejet, a cigiszagot, akkor alapvetően az a közeg, amiben Aly és az öccse, vagy Dave gyerekei felnőnek olyan, amilyet mindenki érdemelne. Nem kell, hogy kinyalt kis punci legyél, aki folyton öltönyben flangál és nem ereszt el egy bazdmeget sem a kölykök előtt. Faszság. Az értékrend nem ezeken múlik. -ha nem így lenne, nem bíznánk egymásra a kölyköket, a kutyákat, vagy McKenna-t. -Hol van az a felétek? -néztem rá felvont szemöldökkel, a számhoz emelve az üveget. Pár apró, de határozott bólogatás volt a reakcióm. -Miből jöttél rá? -bár nem hiszem, hogy nehéz lehetett rájönni. Egyszer valaki azt mondta, hogy vidéki suttyó fejem van, akkor is, ha nem lennék az. -Atlanta-ból jöttem. Ott sem voltak ilyen táborok. De megtanították, hogy ne lövesd le magad random helyeken, random faszikkal. -vontam vállat. -Ha már tábor... hallottam, hogy te is besegítesz a felvigyázós-gitároktatós mutatványoddal. Kösz. Ames unokahúga hálás a segítségért. Meg így nem kell állandóan a gyerekeket pesztrálnunk Emma-val, hanem lazíthatunk is kicsit, amikor átpasszoljuk őket hozzátok. -amúgy is ilyen típus vagyok, de mellette minden hatványozottan igaz. -Csak ebbe szállsz bele, vagy a sárleveses túrázás is a te tereped? -nem nézném ki belőle, de ez kurvára nem jelent semmit.
Voltam már az ütés és a kettérepedt szegycsont. Voltam már a megoldás, voltam én a hiba.
♫ :
With every talent,
- Ezzel maximálisan egyetértek. - hogy a látszat ellenére... - Pont Sierrának is mondtam, amikor mesélte, hogy találkozott a barátaiddal, hogy szerintem a hozzátok hasonló "összetartó rohadékok" a legmenőbb apák, rokonok, akármik. Valahol király dolog, hogy mondjuk a faterod egy laza, motoros rock sztár fazon, akit a haverjaid, az osztálytársaid is bírnak, vagy legalább irigyelnek. Meg tud védeni, rád szól, ha fasz vagy, de amúgy meg kenyérre lehet kenni, mert vajból van a szíve. Bírom az ilyen zord külső-érző szív dolgokat, amikor pofára esel, ha a borító alapján ítélsz. - a Ricky-ben lévő kontrasztot is rohadtul imádom. Csak neki még meg kell találni a kiegyensúlyozott aranyközéputat, és nem elmerülni a sötétségben, a függőségekben. Értékes, remek ember ő, csak nem igen akarja elhinni. Na de majd Dr. Fellowes seggbe rúgja párszor azt a nyakigláb "asszonyt". - Az apám egyik kollégája szintén amolyan hobbi rock zenész volt annak idején, aztán anno ő és a bandája tanítgattak gitározni és dobolni. Imádtam azt a közeget. Semmihez sem fogható. - nem véletlenül élem annyira, hogy jött a Wanderers az életembe. Igaz, hogy ők fiatalabb srácok, de a szikra bennük is ott van. - Szóval valahogy én is így képzeltem, hogy tök jó, ha a szüleid valahol a barátaid is. Hagynak, hogy megélhesd a gyerekkorod, a baromságokat, de közben képesek mini felnőttként is kezelni, egy egészséges szinten. Nem attól leszel jó szülő, hogy ugyanúgy gügyögsz a kutyádnak és a gyereknek is. - szeretem a szüleimet, Alynne-ét nem ismerem, de azért némi irigységet érzek a dologgal kapcsolatban. - Az én apám átlagos, jól fésült állatorvos, de nem ettől volt jó szülő. Ha szakadt bőrszerkóban gurult volna haza a kőműves munkából, akkor is az lett volna, mert ilyen a személyisége. Az értékrendje. Nem azért házasodott és vállalt be három gyereket, mert muszáj volt, társadalmi elvárás, hanem mert szereti a családját. - és ez érződik. A húgaim se hülye picsák. Már csak az hiányozna, ha olyanok lennének, mint az átlag korukbeli csajok. Jeezz. - Evanston-ból jöttem. Ez nem messze van Chicago-tól. - valóban nem voltam elég konkrét. - A beszédedből. Ne érts félre, tökre jól hozod a new york-i stílust, nem így értettem. Nem tudom, valahogy ráérzek az ilyesmire. És muszáj volt rákérdeznem. - mert hát ugye nem bírtam ki. Meg szeretem, ha igazam van, és hát most is igazam volt. - Még jó, hogy ott nem voltak! Atlanta maga egy túlélőtábor, nem? Mondjuk Chicago sem épp gyenge. - na én nem ott nőttem fel, csak hogy nem kellett volna érte messzire mennem. - Szívesen segítek vigyázni a gyerekekre, mindegy, hogy köze van-e a zenéhez vagy sem. Majd ügyesen összehozunk egy váltott műszakot, aztán akkor mindenkinek jut a lazításból is. - koccoltam össze a sörös üvegemet az övével cinkos vigyorral kísérve. Mindketten jól járunk. Vagyis... mind a négyen, egész pontosan. - Nem tudom, mit értesz sárleves alatt, de a túrázás résszel nincs gondom. Szeretem a természetet, az extrémebb dolgokat is. Meg panelszökevényként jó lesz kiszakadni egyet a betondzsungelből. Valamiért már várom az egészet, pedig a gyerekekről szól. Bááár valahol mind azok maradunk örökre. - sosem éreztem azt, hogy én aztán hú de felnőtt vagyok. - Meeg hát az is benne van, hogy próbálom Sierrát is rávenni ilyenekre. Ő még annyira sem lépi át a komfortzónáját, mint én. - gondolhatod! - Ami öreg hiba, és ezen muszáj változtatnia. Carpe diem vagy mi a faszom. Aztán... elsőre nem lökhetem ki egy repülőből, hogy na akkor romantikusan tandem ugrás következik, kislány. De kezdetnek ez a nyári táborozás jó lenne. - aztán rátérhetünk azokra a vízisportokra is. Jó lenne, ha össze tudnánk hozni valami közös nyaralásszerűt, még ha csak néhány naposat is. Nincs olyan, hogy két fellépés közé ne férjen be.
Marco & Remington
-Az összes ilyen idióta egy vajaskenyér. Főleg, ha a kölykéről van szó. Az általános igazság itt is érvényes, hogy a külsőség csak egy dolog. Mindegyik barom oda meg vissza van az asszonyért, a gyerekért, az egész családos faszságért. A múltkor kaptam egy kioktatást erről, szóval még fel tudom idézni az élményt. -Dave és Sharkey is elég jól összefoglalta és a pofámba vágta a tényt. -A kölykök hálás közönség. Elég, ha csak kicsit vagy lazább, vagy menőbb, mint mások, máris eldobják az agyukat tőled és maguk alá hugyoznak örömükben. -ez nem von le a faterja kollégájának vagy kijének az értékéből, de egy kis szarost könnyű lenyűgözni. Meg amikor téged valami érdekel, a szüleid meg nem hagyják, automatikusan ahhoz fogsz húzni, aki igen. Az öregemet is bírták a helyi hülyék, amíg nem lett olyan, amilyen. -A gyereket gyereknek kell kezelni, nem hülyének, vagy szefósnak. Értelmes, csak a saját szintjén. Ha hülyének kezeled, ne csodálkozz, hogy hülye is lesz. -nincs gyerekem, de ez egy tény. A gyereked visszatükrözi azt, ami otthon van. -Az értékrend kibaszottul nem a kinyalt állatorvos külsőben, vagy a lerobbant motoros faszokban mérendő. -ezzel egyet tudtam érteni. -Aki meg azért vállal gyereket, hogy a kölyke valami pótlék legyen, vagy mert ez az elvárás, az tehet egy szívességet és mélytorokra vehet. Egy elbaszott felfogás ez, és egyre terjed. -ami kurva nagy baj. Rohadtul nem az a normális, ami megy manapság. -Én ezért nem tervezek gyereket. Ha jönne, nem verném földhöz magam, és megoldanánk. De felesleges előre ráparázni és bepörgetni magad, hogy mit kezdesz az ősidőben ragadt felfogásoddal az új generációs gyerekeddel. Ha van érzéked hozzá, ösztönből kirázod a kisujjadból és faszom jó szülő leszel. -állítások szerint én is az lennék. -Akkor remélem, elégedett vagy a válasszal, amit kaptál. -a rasszisták és ősbarmok városából jöttem. -Chicago is kurva nagy szopás tud lenni, ha ott kóvályogsz, ahol gecire nem kellene. És ja. Az. Egy kibaszott vágóhíd, ha rossz helyre születsz. Összetartó a közeg, ha csak nem vagy színes bőrű, vagy valami félvér picsaság. Látványosan. -a mi helyzetünk más volt. Atlanta-ban kurva sok az ír, és ha jó nő vagy, akkor kurva mindegy, honnan jöttél. Ugyanazt a szexista szart kapod, mint egy szőke, kék szemű bige. Felvont szemöldökkel figyeltem azt, ahogy hozzá ütötte az üvegét az enyémhez. -Ámen, haver. -bólintottam rá végül. -De legalább már tudom, hogy igazam volt veled kapcsolatban. -nyilván tudjuk moderálni magunkat, ha akarjuk, csak... baszott nehéz. -Mindig kell egy felnőttebb felnőtt. Azt nem tudom, itt ki lesz, de majd adja magát. -mert a bandánkra sem hiszem, hogy azt lehetne mondani, hogy de kibaszott felnőttek lennénk. A "Carpe diem vagy mi a faszom" mondatára egy elfojtott, halvány vigyor ült ki a képemre, szóval inkább beleittam a sörömbe. -Sok sikert vele. Szerintem életében nem csinált olyasmit, amit igazán élvezett volna, és ne a munkája lett volna. Fura, hogy az a kettő egy vérből van. -böktem a fejemmel az Emma-Sierra páros felé. -Azt gondoltam, hogy sokkal jobban hasonlítasz rá. Majrésnak hangoztál. De jó tudni, hogy leginkább csak figyelsz arra, neki mi a jó és hogyan. Boldog, elégedett nő, boldog, kielégült faszi. -szerencsére Emma ugyanazon a hőfokon ég, mint én, és rohadtul mindegy neki, hogy éppen hol jön ránk az érzés. Nem a helyszín a lényeg, hanem az, ahogy a másikhoz állsz. Egy rózsaszírmos okádás ágyban is lehet valami lelketlen baszás, és a kocsiban is lehet szeretkezni. A társaság, a partner a lényeg, minden más csak kibaszott körítés.
♫ :
With every talent,
- Tök fura, hogy engem meg inkább olyanok vesznek körbe, akik nem igazán hajlanak a családalapításra. Pedig külső szemmel fordítva gondolná az ember. - vagy hát legalább is én ezt feltételezném. - Mindegy, szívesen leszek én a kivétel. Ne már, hogy a zene mellett ne lehessen jól csinálni, és le kelljen mondani erről. - vontam vállat. - Az biztos. - bólintottam a hálás közönségre. - És nem játszák meg magukat. Legalábbis egy bizonyos korig, és nem mindenben. Magadért bírnak, nem a pénzed, a kocsid, az akármid miatt. A zenére adott reakciójuk is nekik a legőszintébb. Pont leszarják, hogy rock vagy rap vagy pop, vagy akármi. Csak tetszik nekik és kész. - és persze szeretek velük hülyéskedni is. - Szóval téged nem vonz a "családos faszság"...? - bár nem tudom, hogy a nem tervez és a nem akar között nála mekkora különbségek vannak. Értem, hogy nem halna bele, ha mégis lenne, de az nem ugyanaz, mint ha örülnél is neki. Vaaagy mi. - Én úgy vagyok vele, hogy majd nevelem, ahogy nekem jó, meg legfőképpen neki. Erre úgysincs bevált recept. Minden gyerek, szülő, élethelyzet tök más. De abban biztos vagyok, hogy legalább kettőt tutira szeretnék. A tesós szövetség is sokat fejleszt rajtuk egy csomó területen. Meg én is imádom a húgaimat, sosem akartam volna egyke lenni. - aztán majd meglátjuk, mit hoz az élet. - Miben is? - volt igazad velem kapcsolatban. - Sierra majd megnevel minket, abban biztos vagyok. - ő elég felnőtt, és nekem fontos is, hogy az legyen. Elég volt a "kislányokból". - Eddig. - nem csinált olyasmit, amit igazán élvezett volna. - De már itt vagyok én, majd megmutatom neki. - most pont nagyon benne vagyok ebben a megújulásban, az élet élvezésében, szóval úgy gondolom, jó tanácsadója leszek, min érdemes változtatni. - A legtöbb testvér szerintem rohadtul nem hasonlít egymásra. Van két húgom, de mind olyanok vagyunk, mint ég és föld. - azt meg hagyjuk, hogy egész eddig én hittem azt Emmáról, hogy valami sótlan, rideg kapitány. Tévedtem. - Sierra sem reménytelen, csak még senki nem csalogatta elő a csigaházából. Már pedig, ha velem kezd, hozzá kell szoknia. Eddig unalmas srác voltam a szomszédból, de ennek a saxo-val annyi. Nekem is el kellett fogadnom, neki pedig még nehezebb lesz. Nem hibáztatnám, ha inkább visszatáncolna. - sok utazással, lemondással, kompromisszummal jár ez az egész már most is, nem még később. Ezekhez extra faktorként hozzá tud adódni a bulvár média és a fura rajongók. Ha eljutunk olyan szintre, hogy turné szezonok lesznek, az nem sétagalopp lesz. - Majrés tudok lenni, de már sokat fejlődtem. Meg előbbre nem jutok vele. De tényleg az van, amit te is mondtál, igyekszem tiszteletben tartani Sierra igényeit, tempóját, személyiségét. Miattam sose érezze kellemetlenül vagy nyomás alatt magát. Van akire megéri várni. - és Ő pont az a személy. - Legyen így. Eddig minden kapcsolatom egy hatalmas szopás és annál is nagyobb fail volt. Pedig volt olyan is, amelyik majdnem 4 évig tartott. De Sierra annyival másabb nő, mint bármelyik másik korábban. Nagy reményeim vannak vele kapcsolatban. Talán nem üt be semmi. Elég szerencsétlen tudok lenni. De most reménykedem a felfelé ívelő tendenciámban vele kapcsolatban is. - a legjobbat remélem, de mindig felkészülök a legrosszabbra is.
Marco & Remington
-Lehet, hogy eddig a környezeted nem volt neked való. –nem ismerem a kölyköt, de eddig nem tűnik idióta balfasznak, vagy önmegjátszós pöcsnek, mint a szektába épülős barom haverja. Másabb képet fest, és azok alapján, amit eddig láttam a kisfiúk gyülekezetéből, inkább ne is akarjanak családot maguknak. -Mindent össze lehet egyeztetni, ha valaki akarja. Nem követem a bulvár baromságokat, de sok színésznek meg zenésznek van kölyke és házastársa, és működik, szóval biztos nem lehetetlen. –nyilván melósabb, mint ha majdnem lámákat tartasz a hátsó kertben, de ettől még összejöhet neki. -A gyerek a legőszintébb lény, és szopás, hogy ezt kineveljük belőle. Ha meg akar fogni valamit, rábaszol a kezére ahelyett, hogy elmondanád neki, miért nem kéne megdöglenie a konnektor által pl. De ez másban is így van. Lehetne jól csinálni, de sokak basznak rá, így aztán kommunikálni képtelen, önmegjátszó barmokat nevelnek, akik beállnak a sorba és azt mondják, amit a tömeg. A kisgyerek viszont tényleg őszintén reagál. Ha jó a zene üteme, rázza rá a pelenkás seggét és pattog, aztán csók. –szóval ők az igazi közönség, nem a sok tucat barom. -Nem. Ha családod van, akkor vesztenivalód is van, és kurvára nem vágyom erre. –az életem nagy része a kötődések elől való menekülés, és ez is hasonló. -Ez nem jelenti, hogy utálom a kölyköket, a kutyákat, a családi házas elképzelést, de nem hajszolom ezt az álomképet. Ha jönni akar a gyerek, akkor is jön, ha a fejed tetejére állsz azért, hogy ne. A kérdés az, hogy akkor is örülnél-e neki és feltalálnád-e magad, ha váratlanul lennél apa. Ezzel nem lenne bajom, de nem tervezek családot. Amúgy is utálom azokat a barmokat, akik hatvan évesen lesznek szülők, aztán a nagyfater és a halál közötti életkorban rohangálnak a kis szaros után, nehogy betörje a képét. –ráztam meg a fejemet. -Igen, az jó, ha a gyerek nincs egyedül a világ, meg a szülők ellen. Legyen bármilyen jó a viszonyod az ősökkel, egy testvér mindig másabb. –ebben egyet tudtam érteni vele, hogy egy gyerek nem gyerek vagy mi. -Abban, hogy a jófejséged nem írja felül a vágyakat és azt, hogy milyen geci kurva nehéz ellenállni valakinek és visszafogni magad, amikor legszívesebben egész nap nyalogatnád és ki se kelnél az ágyból. Tapasztalat. –Atlanta-ba se indultam volna el soha, ha Emma nem dönt úgy, hogy felöltözik és kimászik mellőlem. Csak egy horkantással bólintotta erre a Sierra megnevel dologra. Abban biztos voltam, hogy Ms. Komolyság majd mindenki anyja lesz. Olyan csúnyán tud nézni, hogy azt büntetni kéne. -Rá fér. Rángasd bele minél több szarba. –és ez nem az illegális faszságokat és baromkodást jelenti. De tényleg jót tenne neki, ha nem lenne ennyire merev fapicsa hozzáállású sokszor. Lazítani is tudni kell. -Igen, ebben lehet valami. Akiket én ismerek is mind mások. –Sharkey és Dave gyerekei is hasonlítanak bizonyos dolgokban, de alapvetően teljesen mások. Jó srácok, csak kicseszett különbözőek. -Nem fog. De ezt beszéld meg vele. Ő meg talán azon parázik, hogy hogyan oldaná meg a jövőben azt, hogy ne hátráltasson, de veled is lehessen eleget. Mások is megoldották már, nem atomfizika. Csak néma gyereknek a vak anyja se látja a kibaszott fától az erdőt. –vontam vállat, meghúzva az üveg tartalmát. -Áradozott rólad egy sort a húgának, amikor Atlanta-ban voltunk, szóval értékeli is. Van, akinek a lassú víz partot mos elv kell. Én beledöglenék, de nektek egs hozzá. –mindenki csinálja, amit akar. Fél szemmel figyeltem a srácot, ahogy magyarázni kezdett, közben néha Emma-ra pillantva, aztán a sörös üvegemre. Át tudtam érezni a szavait, tekintve, hogy ezek kvázi rám is igazak voltak. -Nekem világi balfasz karmám és életem szokott lenni úgy általában. Az a jellemző, hogy történik valami kurva jó, aztán a világ akkora gyomrost ad, hogy három hétig a földön fekszem tőle. Legalábbis eddig ez volt. De már megtaláltam a karma killer boss bitch-emet, ahogy te is. Általában pesszimista vagyok, de egyre jobban kezdem elhinni, hogy megütöttem a kibaszott főnyereményt. Emma a lottó ötös, A NŐ, és minden ilyen nyálas baromság, amit el tudsz képzelni. Nem hittem volna, hogy valaki iránt ezt érzem, és ő meg viszonozza majd. Szóval basszál rá, és sodródj az árral. Nem lehetsz örökre balszerencsés idióta. Az élet egy fos, és teli van váratlan szarral. Az igazságszolgáltatás és a zeneipar is ilyen. De a magánéleted lehet stabil és fasza. Úgyhogy én azt gondolom, hogy kapja be minden, és a sok baromság ellenére szerencsénk lehet. Kibaszott nagy szerencsénk. –pillantottam rá, majd belekortyoltam a sörbe. -Neked olyan kell, akivel családosat játszhatsz, aki támogat, akivel nyugis, boldog, átlagosan izgalmas életed lehet, és kihozhatod belőle azt az oldalát privátban, amiért Delaney haverom a fél életét adná, legalábbis beszámolók szerint. Sierra pedig pont ilyen, csak még nem tudja, mennyire komolyan akarod ezt. Tudja, hogy nem hülyíted, nem erről beszélek. De azt, hogy mennyire kibaszottul különlegesnek tartod, azt még nem. –és ennyi volt a jófej percek Marco Reilly-vel. Kezd az agyamra menni a sok baráti program manapság. Már alig várom, hogy lelőhessek vagy agyonverhessek valakit. Mondjuk azt a gusztustalan féreg Shaw-t. Olyan szépen mutatna az agyvelője a kabátomon.
♫ :
With every talent,
- Lehet. - és félek is ettől, hogy annak a pszichodoki nőnek abban mégis igaza lesz, hogy talán végig olyanokkal barátkoztam, akikkel nem kellett volna. Egy tök más Remington-t szerettek volna belém látni, mint aki valójában vagyok és lenni is akarok. - Én is ezt gondolom. Valahogy mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Amúgy sem terveztem celebkedni, hogy megnehezítsem a saját dolgomat. - ebben az egyben legalább biztos vagyok. - Szerintem az én gyerekeim gyárilag képtelenek lesznek megjátszani magukat. Tudok viselkedni, türelmet erőltetni magamra, de az esetek legnagyobb százalékában minden is a képemre van írva. Nekik is rá lesz. Csak ők még lehet, hogy ki is mondják, nem csak magukban puffognak. - néha nem tudom, melyik a rosszabb. - És jobb, ha nincs semmid csak, hogy ne veszítsd el? Nem jobb inkább megvédeni azt, ami van? - persze ez utóbbi melósabb, de boldogabb is. Persze az is igaz, hogy ami sosem volt, az nem tud hiányozni. Nem tartom magam a legoptimistább embernek, de nem tudnék így élni. - Nem vagy hatvan éves. - vagy ha mégis, rohadt jól tartod magad, öregem. Mi a titkod? Pilátesz? - Másrészt meg a társadalom is megváltozott. Kitolódott minden. És inkább éld ki magad, maxold ki az életedet, hogy ne később bánkódj miatta, hogy mikről kellett lemondanod a gyerek miatt. Ha már lenyugodtál, elérted, amit akartál, megértél rá, könnyebb bevállalni. Én nem hibáztatom a "mai fiatalokat", hogy nem húsz évesen házasodnak és lesznek szülők, hanem harminc, harmincöt felett. Mint ahogy én is, mint mellékelt ábra mutatom. A biológiai óra, a mentális érettség, az anyagi stabilitás, a megélt karrier, egy ház megszerzésének elérhetősége már rohadtul külön utakon járnak. Arról nem is beszélve, hogy azt nem tudod életkorhoz kötni, hogy mikor találod meg azt a valakit, akivel el tudnál képzelni egy ennyire komoly, jó esetben végleges köteléket, mint a házasság, nem még a gyerek. Szóval én arra jutottam, hogy már nem lehet ennyire maradian gondolkodni. Semmiben. Tovább élnek az emberek, fiatalosabbak is, tovább kell dolgozniuk mielőtt nyugdíjba mehetnének. A gyerekek korábban lesznek önállók, mert már más génekkel születnek, tök más ingerek érik őket. Még akkor is tartom magam ehhez, ha sok idióta gimisnek még mindig az anyja cipeli a hátizsákját, meg a kapuig fuvarozzák őket a kocsival. Mindenki úgy csinálja, ahogy ő akarja. Te is. - néztem rá komolyan. Már még igazabb a mondás, hogy a kor csak egy szám. A sajátomat nem is tartom számon. Nem ez határozza meg, hogy melyik szakaszában tartok épp az életemben, hanem a körülmények. - De ettől függetlenül azt is tökre meg tudom érteni, ha valaki inkább nem akar egyet sem. Főleg ha nem érzi a belső késztetést. Mindenkinek csak büntetés lenne. - becsülöm, aki képes tartani magát ehhez, és fel is vállalja. Az már más tészta, hogy vajon Emmalynn hogy gondolkozik a kérdésről. Mert ilyenkor szokott jönni az a probléma, hogy amikor az egyik családot szeretne, de a másik nem, akkor mi a fasznak raboljátok egymás idejét, ha úgysem egy irányba tartotok. - Ja hogy ebben. Olyan igazad van, hogy azért már lassan Nobel-díj is járna. De rendes gyerek vagyok, és tudom, mi lesz a jutalmam, ha túlélem odáig. - aztán akkor én sem kelek ki az ágyból, azt borítékolhatja mindenki. - Az a terv. - mindenbe is belerángatom. Felvont szemöldökkel néztem rá, amikor "mellékesen" megjegyezte, hogy ezt a dolgot beszéljem meg Sierrával. Benne lehet a pakliban, hogy "talán" akad néhány parája ezzel az egésszel kapcsolatban. Ezt úgy vettem, hogy Marco talán tudhat valamit mondjuk Emmától. Több volt, mint egy szimpla tipp. - Oké, köszi. - a fülest. Ennél többet nem kommentáltam a dolgot, mint ha szóba se került volna. Nem tőle vannak az infóim. - Légyszi ne lőjj le egy íjpuskával, de megsúgom, már rég zombi vagyok. - mert hogy már egy ideje beledöglöttem. De ahogy korábban is mondtam, megéri. - Meg egyébként én sem vagyok egy elkapkodós fajta. Szeretek biztosra menni. - nem csak nekünk kell kiérdemelni a nőt, hanem ennek fordítva is így kell lennie. Nekünk is vannak elvárásaink, érzéseink, akármink, stb. - Hát én is valami ilyesmire jutottam. Valahol a saját sorsunk urai is vagyunk. Vagy valami ilyen. Ezekben nem hiszek, és segghülye is vagyok hozzá. De az igaz, hogy nem mindegy, hogyan állunk hozzá a dolgokhoz. A világi balfasz karmáink bekaphatják. - húztam meg a sörömet. - Ezt jól látod. Nem azt mondom, hogy kapcsolatfüggő vagyok, de valami olyasmi, ha nagyon ki akarjuk sarkítani a dolgokat. Nehezen kötődök vagy bízok meg másokban, nálam ez elég lassan alakul ki. De szeretem, ha van mellettem valaki, és az életemnek a kapcsolati részét stabilnak, kipipáltnak mondhatom. És ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolom a másikat, épp ellenkezőleg. A lényeg... Mindig is egy olyan nőre vágytam, aki támogató, családcentrikus, tipikus feleség alapanyag. Sierra ennek a megtestesülése. Ő nem karrierista, a legkevésbé sem. Ő kislányként is anyuka akart lenni. Fő állásban. Nem kozmetikus, nem állatorvos, hanem anyuka. Ami mindent elárul róla. Szóval ja, különleges. És ezt tőlem is hallani fogja. - mármint azt, hogy különleges, és nem azt, hogy most rögtön legyen két gyerekünk. Nem egy animében vagyunk. De szerintem már megismertük egymást annyira, hogy adhassunk kettőnknek egy esélyt. - Emma időnként szokott felrakni képeket, festményeket az instájára. - váltottam aztán témát. Lelkizni hosszútávon nem szeretek, a filozofáló, társadalmi témákkal meg majdnem úgy vagyok, mint a zenével. Nem lehet lelőni. - Azokat te csináltad, ugye? - aztán lehet, hogy kurva nagy pofára esés lesz ez a kérdés, de nevezzük művészi megérzésnek.
Marco & Remington
-Ha tudják, mikor kell befogni a pofájukat és nem tátott szájjal beszaladni a faszerdőbe még két hatalmasért, akkor az, ha kimondanak mindent, amit gondolnak, jobb. Nem azt mondom, hogy állandóan keressék a feszkót és provokáljanak, de jobb, mint egy kicseszett gyomorfekély vagy valami szarrágó betegség a stressz miatt. –nekem is hatalmas pofám van, de meg tudom állapítani néha, hogy mikor jobb, ha befogom, és nem játszom arra, hogy még szarabb legyen a helyzetem. A saját bőrömön tanultam meg ezeket. -Emma az, ami van, és akit bármi áron megvédenék. Nyomozó vagyok, és ez azzal jár, hogy bármikor kinyiffanthatnak. Már így is rengeteg szabályomat feladtam. –nem várom el, hogy bárki megértse. Le is szarom, ki mit gondol. De már így is ezerszer nyitottabb vagyok, mint korábban bármikor. -Nem vagyok hatvan éves, nem magamról beszéltem. Ha most lenne gyerekem, mire kimaradna a gimiből lennék kicsivel több, mint annyi, és az még nem öreg. Általánosan mondtam, hogy vannak, akik annyira későn vállalnak gyereket, hogy a nagyszülő lehetne a szülő. –ami gáz. Felgyorsult világ ide vagy oda. -Mindent úgy csinálok, ahogy én akarom. Nem egy depresszív ömlengésnek szántam, hogy túl öreg vagyok én már ehhez. Ezért mondtam, hogy ha becsúszna egy sem esnék hasra. Ahogy Emma sem. Nem tervezünk gyereket, és nem akarnánk feladni a munkánkat azért, hogy családot alapítsunk. Mi inkább vagyunk a karrierista ember, akinek fontos a családja. Ha lenne, akkor az is jó lenne, ha nem lesz, az is. Nem pörögjük túl a témát. Minek? Olyan még soha a büdös életben nem volt, hogy ne lett volna semmi. –sokáig gondoltam azt, hogy nekem kibaszottul nem kellene kölyök, mert nem tudnék jó példa lenni. Atlanta óta azért fogjuk rá, hogy… átértékeltem magamban pár dolgot, vagy mi. Minden faszsággal együtt jó volt, hogy pont került erre a szarkupacra és már tudom az igazat. Akkor is, ha néha még mindig eszembe jut, hogy csinálhattam volna másképp is a dolgokat a vén hülyével. -De azért... kösz. Értelmes gyerek vagy. Tényleg nem tudom, minek lógsz ilyen seggfejekkel. Ha legközelebb társasági élményre vágysz, inkább hívj fel, jesszus... -forgattam meg a szemeimet, enyhe célzás értékkel bökve az eddigi társasága felé. -Ámen. –most rajtam volt a sor, hogy az üvegemet az övéhez üssem a végszóra, hogy tudja mi lesz a jutalma, ha túléli ezt a jó fiú dolgot. Tudom, hogy mennyire kibaszott nehéz lehet, de legalább ő nem alszik egy ágyban a kísértéssel, mert az milyen fasza ötlet… Nem reagáltam semmit arra, hogy megköszönte a tippemet a kettejük megbeszélnivalójáról, végül csak megvontam a vállamat. -A késeimet és a számszeríjat a másik gatyámban hagytam. Biztonságban vagy. –egyelőre. És inkább legyen ilyen, mint egy kihasználós seggfej, akit hat ideges állatnak, és egy még idegesebb hugicának kell kinyírnia. -Egyetértünk. –csak másképp megyünk biztosra. -Ha nem hanyagolod el a másikat azért, mert a kapcsolatok függője vagy, akkor ez nem feltétlenül probléma. A bizalmatlanság szobra vagyok. Nem kötődöm, és nem is akarok, a bizalmam pedig annyira drágán adott dolog, hogy azok, akikkel tizenéve ismerjük egymást sem tudnak rólam körülbelül semmit, csak pár alap dolgot. A bizalmat ki kell érdemelni, és nem mindegy, hogy valaki megbecsüli, vagy elbassza az egészet. De ha ezt keresed, akkor talán emberedre akadtál. Ahogy én is. A karma gyilkos Larson lányokra. –ütöttem a majdnem teljesen kiürült üvegemet még egyszer az övéhez, lehúzva a maradék, pár kortyot belőle. Majdnem megfulladtam, amikor felhozta a festményeket és a képeket, amiket Emma szokott kipakolni az oldalára. -Miért gondolod, hogy én csináltam? –húztam össze a szemeimet gyanakvóan. Úgy vizsgálgattam a srácot, mintha legalább bombariadót kiáltott volna a bulija kellős közepén. Megforgattam a szemeimet, leraktam magam elé az üres üveget és automatikusan, védekezőn összefontam magam előtt a karjaimat. -Én. De ez rohadtul nem publikus infó. Szóval jobb, ha megjegyzed, kölyök. Ha visszahallom valakitől, akinek nem én mondtam el, tudom, hogy te voltál, mivel Emma nem tenné, és levadászlak. Aztán rohangálhatsz fel-alá egy nyíllal a seggedben, amitől garantáltan kivágod a magas C-t, értetted? –csak azért nem a tökeit vágnám le, mert nem akarok kibaszni vele, ha már ennyit várt a nagy lehetőségére Emma nővérével.
♫ :
With every talent,
- Nem tudnám megmagyarázni... ez ilyen... megérzés. Én a zene nyelvén kommunikálok, más meg a képekén. - ja, itt rád céloztam. Vagy Emmára, aki megosztja őket. - De valahol a művészetnek közös az alapja. Mint hogy az angol és a német is a germán nyelvcsalád része, és vannak átfedések. - oké, kezd beütni az ezredik koccintás mindenkivel is. - Ezt ne kommentáld, csak engedd el. - a gondolat nyomán félre is toltam a sörösüveget, mielőtt neki is elkezdek zenei messiásokról vízionálni. Aztán beismerte, hogy tényleg ő csinálta őket, én meg boldogan osztottam ki magamnak egy vállon veregetést, amiért megint igazam volt. Bólintottam arra, hogy ez nem publikus infó. Hát haver, ha hiszed ha nem, sejtettem. Aztán jót nevettem ezen az abszurd, őrült és közben kellően valósághű fenyegetésen. - Hát kösz az ajánlatot, de nem ilyen formában szeretném tovább képezni a hangomat, nem ment el az eszem. - ámor nyila meg már amúgy is seggbe talált vagy mi, szóval nincs hely másiknak. - Nem azért kérdeztem, mert kezdeni akarok valamit az infóval. Az se érdekelne, ha igazából a szomszédod csinálta volna. - vontam vállat. - Viszont nem érdekel egy üzleti ajánlat? A nem nélkül. - mielőtt még megkapná az esélyt, hogy reflex kényszerből rávágja, hogy nem. - Az elvont, szürreális, kaotikus képi világod szinte tökéletesen egybevág azzal, amit a saxomuch képvisel az indie, de főleg a pszichedelikus rock-kal. - és ne mondja, hogy nincs így, mert ő is tudja, hogy deeee. - Szóval te nem betanultan érted ezt a stílust, hanem ösztönösen érzed. - hatalmas különbség van a kettő között. Evi nagyon tehetséges, szeretek vele és a Melange of Art-tal dolgozni nagyon sok téren, de ő más lelkű művész. - Nekem pedig jól jönne valaki, akinek a képeit fel tudom használni a bandánk kapcsán. Mindegy, hogy majd egyszer valamikor CD borító, vagy olyan kis kép akármicsoda, tudod, ami a YouTube-on van, amikor feltöltesz egy szimpla audio verziót, vagy mondjuk háttérnek egy dalszöveges változathoz. - néztem rá kérdőn, hogy bírja-e még követni az agymenésemet. - Szóval... - váltottam lelkes üzemmódba. A zene az zene. - .... mondjuk írok egy dalt, azt készre pofozzuk a srácokkal, hogy kiadható legyen. Elküldöm neked, te meghallgatod, és valamit kivált belőled. Akár a zene, akár a szöveg, azt a részét leszarom. Te alkotsz hozzá valami képi világot, ami megjelenik a lelki szemeid előtt, azt visszapasszolod nekem, én meg felhasználom. Én baromi jól járnék, mert szerintem hasonlóan gondolkodnánk, és nem kellene egy csomó időt azzal töltenem, hogy valakinek megpróbálom elmagyarázni a fura elképzeléseimet. Te meg pénzt keresnél vele. - mutattam rá az előnyökre. - Na mit mondasz? Persze nyugodtan kérhetsz gondolkodási időt is, egyáltalán nem kell most döntened. De légyszi ne vesd el egyből, csak mert olyan rémképek rohangálnak a fejedben, hogy kiderül, hogy ki a rejtélyes névtelen művészem. Dehogy fog. Nem foglak kiadni, ha csak te nem akarod. Szerintem kurva jó biznisz lenne, és elég nagy hülye lennél, ha te ezt nem látnád meg. Bocs, de ezek a tények. Semmi személyes. - baszki, igazam van. Az ilyesmiben nem szoktam tévedni. Ha valami ennyire bekattan, akkor az általában jó sugallat. Már alig vártam, hogy találkozhassak vele, és végre bedobhassam ezt a témát neki. Persze érdekelt ő maga is, meg minden, bármikor szívesen meghallgatom vagy amit akar, de eeeeez. Ez visz most mindent. Jobban érdekel művészként, mint úgy, hogy Sierra húgának a pasija. Azzal nem igen tudok mit kezdeni. - A Gloom-ot kifejezetten bírnád. - bólogattam összehúzott szemekkel nézve rá, mellékesként megjegyezve a dolgot.
Marco & Remington
Ahogy mondta, nem kommentáltam a hülye agymenéseit, csak figyeltem, ahogy eltolta magától az üvegét. Egyikünk sem volt már szomjas, különben biztosan nem álltam volna le vele filozofálni a gyerekvállaláson és azon, hogy én hogyan állok ehhez az egészhez, meg mekkora világi balfasz karmám van. Nincs köze hozzá senkinek sem, de ennyi pia után simán belefért. Felvontam a szemöldökömet a kérdésére, egy hitetlen félmosollyal reagálva arra, hogy "a nem nélkül." Mondhattam volna, hogy eltalálta és nem érdekel, de... nem biztos, hogy igaz lett volna. -Mondjad. Aztán majd eldöntöm, hogy érdekel-e vagy sem. -kíváncsi vagyok, mi az, amiben üzletet lát kettőnk szerepével. Nyilvánvaló volt, hogy a zenéhez lesz köze, nem vagyok balfasz, de meg akartam adni az esélyt, hogy kifejthesse és beavathasson, mit akar tőlem. Érdekes volt a koncepció, és jó ajánlatnak tűnt. Pénzt kereshetnék vele, ebben igaza van, ráadásul pont Emma magyarázta nekem azt, hogy név nélkül is kipakolhatnám a képeimet néhány helyre, ez meg végül is valami hasonló, csak egybe van kötve ennek a túlpörgött, enyhén részeg gyereknek a bandájával és a zenei világával. -Kell a fasznak a gondolkodási idő. Minek? Benne vagyok. -vontam vállat. -Ahogy te is mondtad, én keresnék pénzt, és te is jól járnál vele. Ez utóbbi engem nem befolyásol, nem oszt és nem szoroz a dolgaimon, de ha van rá lehetőségem, miért ne. Nem kerül semmibe. Amúgy is megszülettek volna azok a képek, csak maximum így szándékosan a zenéd inspirálja őket, nem mondjuk... véletlenül. -nem vagyok pszichedelikus, indie zene mániás, sőt. Vannak jók, elismerem, de alapvetően tőlem ez a világ nagyon távol áll. -A pszichedelikus zene pont olyan, mint a képeim. Elvont, groteszk, fura, sokszor undorító vagy provokatív, mégis szép. Mint egy jóféle bedrogozott élmény. -csak nem kell hozzá belőni magad. -Segítek ezekkel a képekkel meg vizuális baszakodásokkal, ha! -néztem rá végül egy pillanatra, aztán megint az üvegre. A fasz se tudja, hogy a pia, a dumálás, vagy csak az Emma-val megbeszélt, "próbálj meg nyitottabb lenni" dolog miatt, de... -Ha esetleg akartok klipet forgatni valami számhoz, akkor annak a rendezésében is részt akarok venni. Szeretek új dolgokat kipróbálni és a zeneszerzéssel meg dalszövegírással ellentétben ez még érdekel is, hogy milyen vagyok benne. Szóval mit szólsz ehhez? Segítek neked, ha te is nekem ebben. Alku? -vontam fel a szemöldökömet. -Mindketten jól járunk ezzel is. Nem kérek sok pénzt, mivel nem vagyok profi, nem ez a munkám, csak egy lelkes amatőr, akinek sok szabadideje lett hirtelen. Szóval a minőség garantált, de olcsóbb vagyok, mint egy profi szakember. És ha ilyen szép tempóban haladnak a kis dédelgetett bandáid, akkor esedékes lesz előbb vagy utóbb. -szóval egy egy win-win szituáció. -Majd meghallgatom. -ki tudja, talán tetszeni fog.
♫ :
With every talent,
Először meglepett, majd széles és elégedett vigyor költözött a képemre, amikor rávágta, hogy a fasznak se kell a gondolkodási idő, még jó, hogy benne van. - Mhm-hm. Pont, ahogy mondod. Fasza együttműködés lesz. Király! Nem fogod megbánni. Kiélheted a kreatív szabadságot. - néztem rá lelkesen. Kicsit azért paráztam, hogy húzza a száját, és makacsul nemet mond majd, hogy már pedig ő akkor se akar semmit sem kezdeni ezzel a festegetős-fotózós akármivel, de hála az égnek, nem ez a forgatókönyv történt. A képei és a zenénk tökéletesen kiegészítik majd egymást. - Ha...? - vontam fel kérdőn a szemöldököm kíváncsian, némileg talán még aggódva is. Sejthettem volna, hogy nem úszom meg feltételek nélkül. Ami aztán derült égből hamburger volt!!! És bár kibaszottul távol áll tőlem, lehet, hogy még szívesen meg is ölelgettem volna Marco-t. Vagy inkább a "karma killer boss bitch"-ek közül a Sajátomat. Nem akarom elkiabálni, de mostanában rohadt nagy mázlim van. Hát úgy kb. mindennel. A sok szar után rám is fér mondjuk, de... akkor is. Wow. - Oké, alku! Naná! - gyorsan kezet is fogtam vele, mielőtt még bárki is véletlenül meggondolná magát, mert beüt valami végső állomás kategóriás szarság. - Deee csak akkor, ha ajánlasz valami megbízható autószerelőt a Mustangomhoz, aki úgy vigyáz rá, mintha a szeme fénye lenne. Épp nagy keresésekben vagyok. - aztán innen teljesen elvesztünk a kocsi/motorok témában, mert hogy kiderült, hogy egyébként csak úgy unaloműzésként ilyesmivel is foglalkozik, és még pár haverja is. Szóval ha bármikor helyre kell pofozni a verdát, állnak rendelkezésemre. Csak ismételni tudom a korábbiakat: "karma killer boss babygirl". Némi finomítással. Miután a világ összes csavarját és üzemanyag összetételét megvitattuk, kimentünk egyet rágyújtani. Bár a füst kurvára egészségtelen, de attól még jól esett a kinti friss, hűvös levegő, na meg a kevesebb zaj. Visszatérve a korábbira, érdekelt, miféle klipre gondolt. Aztán az elképzeléseit hallva, meséltem neki a Wanderers-ről, illetve Ricky-ről is egy egész kisregényt. Ebben a dologban talán velük és a rock/metal vonallal passzolna össze a legjobban. Számot cseréltünk Reilly-vel, hogy tudjuk tartani a kapcsolatot a zene/festés/klip rendezés/autószerelés/akármi egyéb témában. A telefonszámról szóba került a Dave nevű haverja is, és hogy kellene egy közvetlen elérhetőség hozzá, mert szeretnék beszélni vele valamiről a tábor kapcsán, amit korábban már Sierrának is felvázoltam. Őt nem traktáltam vele, végül is neki lényegtelen, és a haverjával akarom lebizniszelni, hogy mit szól hozzá. Különben is, ha csak úgy bedobom említés szintjén ezt a jótékonysági koncertes témát, az baromi visszás lett volna, mintha fel akarnék vágni az önzetlen nagylelkűségemmel. Én jobban szeretek őszintén szerény maradni, aki megtartja magának az ilyen húzásokat, és nem csinál önfényező reklámot egy kis buksi simiért cserébe. Néhány cigi után, rávettük magunkat, hogy visszatérjünk a buliba, ha már nekem szervezték. Addig beszélgettünk, amíg Marco meg bírta állni, hogy ne sajátítsa vissza magának Emmát időközben már Alynne-től végre. Oké. Hivatalosan is imádom ezt a fazont. Nekünk találkoznunk kellett!
Marco & Remington