Ma reggel izgatottan kezdtem el készülődni, ugyanis Manhattan-ben volt egy találkám egy feltörekvő modellel. Engem ez a világ annyira nem vonz, a magam százhatvan centijével sem egyébként sem tudtam volna részt venni benne, mint belsős, de külsősként sem volt kifejezetten az én világom. Túlságosan sok lett volna a megkötés, ami a tornádókat idéző személyiségemhez nagyon nem illett volna. De nem is a modell lét miatt volt számomra érdekes ez a lány, hanem amiatt, mert egy véletlen folytán fedezték fel. Eredetileg egy jegypénztárban dolgozott az egyik moziban, és kis szerencsével kiszúrta magának valaki, aki ügynökséget vezet. Egyébként nem csodálkoztam rajta, mivel képek és előzetes videóbeszélgetés alapján is nagyon szép, csinos lány volt. Magas, karcsú, hosszú szempillákkal és természetes, gesztenyebarna hajjal. Szóval elhiszem, hogy főnyeremény volt, ahogy nekem is. Érdekesnek tartottam a hétköznapi lányból modellé vált sztorit, szóval örültem, amikor igent mondott. Legalábbis olyan délig, mikor is írt, hogy sajnálja, de nem fog összejönni az interjú. Az ügynöke szervezett neki egy találkát egy nevesebb emberrel, illetve egy tényleges újsággal, így azt választották. Sajnálja, de ilyen a biznisz. Nem mondom, hogy majdnem megfejeltem a kijelzőt, amikor ezt olvastam. Apa még nem kezdte el az ebédszünetét, szóval nem tudtam írni neki, hogy légyszi, ugorjon el értem, és nem lett volna kedvem szánalmasan ücsörögni a buszon, amíg vissza nem érek Staten Island-re, szóval úgy döntöttem, hogy az egyik helyi kávézót választom. Jók voltak az értékelései, ráadásul a jó idő beköszöntével rendelkezett terasszal is, ahol leander-ek is helyet kaptak. Hangulatos, csodaszép hely volt, de a szél azért még fújt, szóval a bent ücsörgést választottam. Az itallapjuk és a sütemény választékuk hatalmas volt, szóval úgy döntöttem, hogy… -Mozogj már, kislány! Nem érünk rá egész nap!!! –a mögöttem álló sorból kikiabáló férfira vezettem a tekintetemet, majd a többiekre, akik szintén türelmetlenül ácsorogtak és pofákat vágtak. -Öhm… elnézést. Bocsánat. Egy öhm… -pislogtam körbe, mintha tudnám, merre kell néznem a különféle kávékhoz. Azért ezt a helyet választottam, mert rengeteg különlegességet adtak és jól esett volna, de elnézve a csávó vöröslő arcát a sorban… -… cappuccino-t szeretnék kérni meg egy csokis muffint, köszönöm. –adtam le gyorsan a rendelésemet, aztán a legelső, üres asztalhoz ledobtam magam, a könyökömet az asztalra támasztva, a tenyeremet pedig a homlokomra simítva. Ez nagyon nem az én napom…
I think people should stop taking social media so seriously.
★ foglalkozás ★ :
szabadúszó újságíró, blogger/vlogger
★ play by ★ :
Madison Iseman
★ hozzászólások száma ★ :
66
★ :
Re: Just brewed happiness in a cup!
Hétf. Május 20 2024, 16:10
Alynne és Flor
Hétvége van, de New York nem pihen. Főleg nem Manhattan. Ebből a szempontból illek ebbe a városba, bár igazából nem az én világom. Pörgök és sosem alszok, de máshogy, másért. Ha innen kell választanom New Yorkból, akkor az én világom talán Queens, és bár nem a tipikus latin negyed, ahol bandaháborúk dúlnak, nem is az amerikaiak által lakott részhez tartozok. Én egy ilyen helyen megtaláltam a tökéletes lakhelyet, ahol nem lógok ki. Manhattan viszont jól fizet, így itt vállalok munkát, és nem csak fő állásban, hanem másodállásban is. Bár az Upper East Side-on fizettek a legtöbbet pincérkedésért, ott olyannal találkoznék, akivel nem akarok, így nem vágyom vissza. A Környezetvédelmi Hivatal, az EPA egészen jól fizet, de költséges életet élek, bár nem a szórakozás és kikapcsolódás motivál, hanem egészen más. Így plusz állást vállalok, a kórháztól nem messze üzemelő kávézóban. Pár napja hívtak, hogy be kéne ugranom, mert az egyik pincérnőnek közbe jött valami családi ügy. Persze gondolkodás nélkül igent mondtam. Egy kis átszervezés, mert le kellett mondanom a spanyol tanítványomat, pontosabban áttenni egy másik időpontra, meg néhány edzéssel zsonglőrködni, hogy mindenre legyen időm, de megoldottam. A kávézó nincs a legforgalmasabb útvonal mellett, de mégis nagy a forgalma. Főleg, hogy a jó hírű Presbiteriánus kórház közelében van, ahonnan időről időre megjelennek az ott dolgozók, ha nem az automatás kávét akarják inni, vagy maguknak lefőzni. A kávézó régi családi vállalkozás, amit nem régen a „fiatalok” vettek át, akik egy kis dél-európai hangulatot és ízvilágot hoztak el ide, és sikere van. A kávézó zsúfolásig telt, ami bevétel szempontjából jó, de kimerítő, és sok frusztrált vevőt is eredményez, ha nem vagyunk elég hatákonyak. Gőz erővel dolgozunk, de a minőségből nem engedhetünk, így idő kell mire egy-egy rendelés elkészül. Nem csak a pultnál állnak, hanem az asztaloknál is, akik nem sietnek, és kényelmesen szeretnék elfogyasztani a rendelésüket, de az érkezési sorrendre figyelünk. A bártenderünk nem győzi egyedül, de hiába a felszolgálásban a tapasztalatom, a díszítés nem megy a kávégéppel, így én szervírozok. Fültanúja vagyok, ahogy az egyik férfivendég elég durván rászól az egyik sorban álló nőre, de nem tehetem szóvá. Itt dolgozóként nem. Szeretnék kicsit enyhíteni ezen a rossz benyomásán, de egyelőre nincs lehetőségem, mert már intenek felém a pult mögül, hogy kellek. Pár perc múlva úrrá leszünk a káoszon, és már csak néhány ember áll a sorban, így nekem lehetőségem van odamenni végre a szőke hajú lányhoz, aki körülbelül velem lehet egyidős. - Szia! Minden rendben? - kérdezem kedvesen, mert olyan, mintha egy kicsit megbántott lenne. A kezemben pedig ott vagy egy ital- és étlap, amit az előző asztal leszedésekor vettem magamhoz.
Csak nagy szemekkel, pár pislogással néztem körbe, keresve a hang forrását, aki az egyértelműen előttem álló, nálam maximum pár évvel idősebb lánytól származott. A kezében fogott ital és étlap alapján itt dolgozott, így gyorsan, szabadkozva emeltem fel a kezeimet egy zavart mosollyal. -Szia! Igen, persze! Minden nagyon-nagyon finom, és szuper gyors volt a kiszolgálás. Bocsánat, hogy feltartottam a sort, csak... -húztam el a szám egy sóhajjal, megrázva a fejemet. A combomra simult vörös szoknyám anyagát kezdtem el babrálni, az alsó ajkamat rágcsálva. -Érezted már azt, hogy bármennyire erősen próbálkozol, valami úgy is visszaránt a valóságba? Amikor elhiszed magadról, hogy nagyon jó vagy, aztán hirtelen pofán ver a valóság de úgy tisztességeset, mintha legalább egy ló rúgna gyomron? -pillantottam rá kissé félve, bizonytalanul. -Ne haragudj, csak... nem ez életem legjobb napja. Azt hittem, ma egy ígéretes modell lánnyal fogok interjút csinálni, de az utolsó pillanatban lemondta. Nem kocsival jöttem, buszozni nem akartam rögtön haza, így most Manhattan-ben ragadtam. Egy barátnőm mesélt a helyről, és úgy voltam vele, hogy kipróbálok valami finomat és különlegeset, hátha jobb kedvem lesz tőle, de elbambultam és most... -böktem az előttem lévő cappuccino-ra. -...túl sokat beszélek, igaz? Sajnálom. Tudom, hogy ez nem egy igazán komoly baj, inkább csak amolyan önsajnáltatásnak tűnhet... -az élet nagy gondjai, Alynne Russel szemüvegén át. Másoknak sokkal komolyabb problémái vannak, de ha ez a cikk összejött volna, talán valamelyik nevesebb újság lecsapott volna rá, és ezzel beindult volna a komolyabban vehető, mégis szabadúszó karrierem. Ha lecsap rád egy híresebb újság, vagy hírportál, akkor az azért elég nagy hírverést tud adni. Az underdog szerepe mindig hálásabb, csak először kellene, aki felfigyel rá...
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Madison Iseman
66
★ :
Csüt. Május 23 2024, 18:54
Alynne és Flor
„A vendégnek mindig igaza van.” A kereskedelem és a vendéglátás első számú, és legfontosabb szabálya. Ezt akkor is megtanultam, ha sosem végeztem ilyen sulit. De már a középiskola utolsó évétől végzek ilyen állást kisebb-nagyobb megszakításokkal. Ezt a szabályt viszont akkor alkalmazni kell, ha nem így van. A férfinek most nem volt igaza, de nem mondhatom meg neki. A lánynak viszont nyújthatok egy kis vigaszt, vagy lehetek vele extra kedves, csak legyen rá időm. De szerencsére van, így, amint lehet, oda is megyek hozzá. Ahogy viszont megszólítom, kicsit meg is zavarhatom a gondolatait, mert kell neki pár pillanat, mire rájön, hogy bizony hozzá beszélek. - Mert gondolkoztál, hogy mit szeretnél? - kérdezem olyan hangsúllyal, hogy érezze: én egyáltalán nem látok ebben semmi kifogásolni valót. - Ne vedd a lelkedre, vannak olyanok, akiknek semmi sem jó - teszem még hozzá kedvesen. Látom, hogy még nem fejezte be, és kihasználom azt a pár pillanatot, amíg nem néz rám, hogy jelezzem a többieknek, maradok egy kicsit az asztalnál. Pont elkapom a bártender tekintetét, aki egyből bólint, hogy vette. - Igen, velem is volt már ilyen - válaszolok a kérdésére, ami talán megnyugtatja egy kicsit, hogy nincs egyedül az érzéseivel. Az már megint egy másik kérdés, hogy a „valóság” mindenkinek mást és mást jelent. - Leülhetek egy kicsit? - kérdezem kedvesen, és, ha igent mond, helyet foglalok vele szemben. Majd kiderül, hogy ez jó-e vagy sem a lábamnak, mert ma, amióta beértem, még nem ültem le. De beszélgetni könnyebb, ha leülök vele szemben. Legalább is az asztalnál. Ha a vendég a pultnál van, akkor más. Csak megrázom a fejem, hogy jelezzem, semmi baj, nyugodtan elmondhatja mi bántja, mert nem lepne meg, ha az beszólogatós férfi csak az utolsó csepp lett volna abban a bizonyos pohárban. Türelmesen és megértően hallgatom végig, hogy mi bántja. - Nos, modellekkel nem szolgálhatok, akik interjút adhatnak - kezdek bele egy kedves mosollyal -, de egy új esélyt, hogy válassz valami igazán finomat és különlegeset, azzal igen - nyújtom át neki a nálam lévő kínálatról szóló anyagot. - És a vendégem vagy rá, ezt pedig el is veszem, amint választottál - mosolygok rá továbbra is. Tényleg bő a választékunk az alap kávékon kívül, mint a presszó, risrettó, doppio, cappuccino, az ízesítetteken át, mint mogyorós, vaníliás, zöldalmáson, a különböző származású kávéőrleményekig, szinte minend megtalálható. Meg a készítési módokban is eléggé változatosak vagyunk. De persze a teaválasztékunk is hatalmas, de más, gyerekeknél oly népszerű italok is vannak, mint a kakaó és a különböző forrócsokik. - Valamilyen divatmagazinnál szeretnél elhelyezkedni, vagy csak gyűjtöd az anyagokat, hogy beadhasd olyan helyekre, ahol el tudnád képzelni magad? - kérdezek egy kicsit a munkájáról. - Bocs, lehet, hogy hülyeséget kérdeztem, de nem tudom, hogy milyen egy riporter, újságíró élete - szabadkozok, mert sosem néztem utána ennek.
Egy megkönnyebbült sóhajt engedtem meg magamnak, amikor a pincérlány is megerősített abban, hogy nem vagyok egyedül ezzel a "világ is összeesküdött ellenem" dologgal. Hajlamos vagyok nagyon magam alatt lenni, ha valami nem jön össze, ezt már többször megkaptam, de ez most tényleg egy jó lehetőség lett volna, erre valami túlbuzgó ügynök elvette tőlem. Pedig annyira jó lehetett volna, ha egymást húzzuk fel és mindketten hírverést kaphattunk volna. Nem csak a blogomra terveztem felrakni ezt az interjút, de ha nem, hát nem. Majd... lesz valami. Talán. Remélem. Annyira jó lenne. -Öhm... p-persze, nyugodtan. Az szuper lenne. -címeztem neki egy meglepett, de legalább ennyire hálás mosolyt azért, amiért leült hozzám. A legtöbben letudják a vendégeket, aztán mennek is tovább a dolgukra, nem kötelező nekik törődni a lelki nyavalyákkal. Elpanaszoltam neki a szánalmas, és mások szerint biztosan nem túl izgalmas problémáimat, hogy mi az, ami ennyire bántja a kicsi lelkemet. Örültem a reakciójának és nagyon hálás voltam érte, amiért nem nézett totál hülyének, hogy mit sírok itt össze-vissza, amikor mások x meg y. -Komolyan???!!! Nagyon kedves tőled, köszönöm szépen! -pislogtam rá hatalmas, teljesen meghatott szemekkel, és ha nem nézett volna ki teljesen hülyén, vagy nem tűntem volna valami zaklatónak, még jól meg is ölelgettem volna őt itt és most. Annyira kellett ez az emberi jóság, ez az önzetlen kedvesség a lelkemnek, mint egy falat kenyér. Végül egy mogyorós-fagyis jegeskávé mellett döntöttem tejszínhabbal és karamell öntettel. Nagyon szeretem az összes hozzávalót, szóval már nagyon vártam, hogy megkóstolhassam. Csak finoman a fejemet ráztam arra, hogy esetleg divatmagazinnál szeretnk dolgozni, vagy csak gyűjtöm-e az anyagokat a későbbi munkahely reményében. -Nem, nem igazán. Egy kicsit mindkettő, de igazából egyik sem. Most végeztem az egyetemen és szeretnék szabadúszó újságíróként elhelyezkedni, szóval egyelőre még én sem tudom, milyen az életük. -vakartam meg a tarkómat egy zavart mosollyal. -Tényleg anyagokat gyűjtök, de főleg azért, hogy megtaláljam a partnereimet, akik vevők a stílusomra és hajlandóak leközölni cikkeket külsősöktől is. Nem szeretnék egyik újsághoz sem állandó melóra menni, és nem szeretnék egyik kategóriába sem tartozni. Igazából minden érdekel, és mindenről is írni akarok. Városi legendák, para sztorik, olyanok, akik önerőből lettek híresek, sikersztorik. Kedvenc bandák, de még a bűnyügyi, gyilkosságos sztorik is. Tervezek is ilyesmi cikkeket a blogomra, amiket aztán talán tovább tudok adni egy magazinnak vagy újságnak, csak... nem tudom, mennyire fog menni. Kezdő vagyok, és a mellékelt ábra mutatja, hogy a név nagyon fontos. Cseszhetem, ha mindig az utolsó pillanatban elhalásszák előlem az interjúalanyaimat. -fújtam ki a levegőt csalódott sóhajjal. Aztán a csalódott képem totális zavarba ment át, majd úgy néztem rá, mintha legalább most léptem volna rá a lábára. -Jaj, basszus! Mekkora hülye vagyok! te idejöttél hallgatni a bajaimat, én meg még csak be sem mutatkoztam. Aly vagyok. -ráztam meg a fejemet a homlokomra csapva egy hatalmasat.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Madison Iseman
66
★ :
Vas. Május 26 2024, 10:23
Alynne és Flor
Bíztatóan elmosolyodok, amikor megkönnyebbülten felsóhajt. Néha egy-egy kedves szó, egy kis bíztatás mindenkinek jól jön, és most szemmel láthatóan erre volt szüksége. - Köszi! - mondom, és helyet foglalok vele szemben. Bár nincs benne így a munkaköri leírásomban, „meghallgatni a vendég búját, baját”, azt vehetjük így, hogy „kellemes benyomást kelteni, ami visszatérő vendégeket eredményez”, vagy hogy is van ott szépen megfogalmazva. De egyébként sem esik az ilyesmi nehezemre, és valahol szeretem is csinálni. - Persze, és igazán nincs mit! - mosolygok rá. Látom rajta, hogy valóban szüksége volt egy kis kedvességre, és egy adag pozitív dologra, ami kicsit felvidítja. És megtehetem, hogy meghívom erre. - Azonnal jövök - állok fel, hogy elvigyem az eredeti rendelést, és leadjam az újat. Közben elviszek egy másik asztaltól is néhány üres poharat, amit otthagytak. A bártenderünk pedig neki is lát, és pár perc alatt el is készíti. Én pedig a tökéletesen díszített italt a lány elé helyezem az asztalra. - Parancsolj! A mogyorós-fagyis jegeskávé. Egészségedre! - mosolygok és ismét helyet foglalok vele szemben, hogy folytathassuk a beszélgetést. Rákérdezek a munkájára is a nélkül, hogy bármit is tudnák a szakmáról, amit be is ismerek. De nem úgy tűnik, mint akit zavar. Kedvesen beavat, hogy mi is a helyzet vele. - Akkor gratulálok a diplomádhoz! - mosolygok lelkesen. Tudom, hogy mennyire nehéz megszerezni egy ilyet. Nekem is van, csak teljesen más területen. Figyelmesen és elgondolkozva hallgatom, hogy mik a tervei, mit szeretne és mit nem. Majd hirtelen zavart lesz, de hamar elárulja, hogy miért. - Semmi baj! - mosolygok. - Flor vagyok, de itt egyébként bárki megtarthatja az inkognitóját - árulom el neki. Én sosem ragaszkodtam, hogy egy-egy vendég elárulja a nevét, de a többiek sem. A visszatérőknél már jobban jelentősége van, hogy szólítani tudjuk egymást, de talán még ott is kikerülhető a dolog. - Nos, ha feltörekvő hírességekről szeretnél írni, akkor az insta a barátod lehet. De az Upper East Side-on lévő sulik körül lehet, hogy találnál néhány olyan tanulót, aki vevő lenne erre, és már úgy-ahogy befutott egy-egy platformon. A hírverés szerintem mindig jól jön nekik - adok egy teljesen naív véleményt. - Para-sztorik alapanyaga viszont szerintem itt leginkább jósnők környékén kerülhet elő. Ha nem is tőlük közvetlenül, a vendégeik közül biztosan van néhány potenciális riportalany - mosolygok egy kicsit már magabiztosabban. New York fura hely, és itt minden és mindenki megtalálható, csak elindulni nehéz. - Viszont hiteles bűnügyi anyagokhoz még nem hiszem, hogy hozzá fogsz tudni jutni - húzom el a számat egy picit. - Az igazán hiteles infók a hatóságnál vannak, de ott szigorúak a szabályok, és nyilatkozni, ha nem olyan életmentésről van szó, hogy, mondjuk, kihoznak valakit egy égő házból, akkor csak a szóvivő nyilatkozhat, és ők általában csak közmédiás riportereknek adnak infót - mondom valamennyi tapasztalattal, mert Tío, aki bár a valóságban a nem vérszerinti rokonom, a gyámom, és az FBI-nál dolgozik, így tudom, hogyan mennek ott a dolgok. Mondanám, hogy névtelen forrás, meg minden, de aktuális történetről nem beszélhetnek, utána meg nem biztos, hogy hív értéke van, de egyébként is bármikor lenyomozhatják őket, és, ha olyat mond egy rendőr, amit nem kéne, a jelvényébe is kerülhet. - De akkor ezek szerint van már honlapod, jól értem? - kérdezem kedvesen.
-Köszönöm szépen. -húztam egy hálás mosolyra a szám a gratulációját hallva. Remélem, megyek is majd vele valamire, nem csak falakba ütközöm, mert akkor elsírom magam, pedig nem szokásom. Bár... anya virágai közé még mehetek a kertbe, biztos hálásak lennének a tápanyagért a rózsák... -Öhm... oh. Bocsánat. -vakartam meg a tarkómat kissé zavartan, és inkább nekiálltam a tejszínhab kanalazásnak. Addig se magyaráztam itt össze-vissza. Nem is értem, miért gondoltam, hogy itt épp olyan fontos a név, mint egy sima találkozón, vagy interjún. Nagyon nem vagyok képben ma. -Igazad van! Majd megkörnyékezem pár feltörekvő diákot, de... nem csak hírességekről van szó. Én a hétköznapi hősöket, sportolókat, vagy bárkit szívesen meginterjúztatok, aki úgy gondolja, van mondanivalója, ami érdekes lehet. Szerintem például a tűzoltók, rendőrök, más szervek emberei méltánytalanul hanyagolva vannak. Pedig annyira izgalmas és fontos munkát végeznek! vagy a vendéglátósok! Ők is fontosak. -szerintem jó dolog volt anno az az interjú Remington Fellowes-zal is. Most, hogy akarok velük valahogy interjút kiharcolni, jobban utánuk mentem, és biztosan kérdezném erről a vendéglátás-zene dologról is. -Jajj, öhm... nem. Mármint... ez is jó ötlet, de... fujj. Nem hiszek ezekben a jósnős dolgokban, és ezek inkább szánalmasak, mint parák. Én ilyen sztorik alatt a városi legendákra, elhagyatott helyek eredetére, elmegyógyintézetekre, stb-kre gondoltam. Azok olyan érdekesek és valósak tudnak lenni, elvégree mindennek van valamiféle alapja, nem? -néztem rá kérdőn, hatalmasakat pislogva két falat tejszínhabos fagyi és csokis muffin között. Még szerencse, hogy nem vagyok hízásra hajlamos alkat... -Igen, ezt én is tudom. Apa volt katona anno, és van olyan barátja, aki FBI-os, meg rendőr, stb. Szóval tudom, hogy nem lenne egyszerű, de rámenős vagyok, szóval mindenképp utána fogok menni néhány ilyennek. Meg ugyan már lejárt lemez sok gyilkosság, de a régiekről is mindig lehet újat mondani, amit talán mások nem tudtak. Meg tényleg meg lehet szólaltatni általánosabb témákban is a rend őreit, vagy orvosokat, ilyesmik... -csak nagyon nehéz megtalálni azt, aki hajlandó egy alig 156 centis, pattogó szőke kislánynak nyilatkozni egy blogra. Pedig amúgy!!!! Szerintem elég jól nyomom... -Igen!!! Street Journalist Blog a neve. Inkognitóban csinálom, mármint a nevem nélkül, mert nem szeretném, ha bárki is tudná, hogy én vagyok. Tényleg szeretnék a jövőben határfeszegető témákat is bedobni és nem lenne jó, ha megtalálna olyan, akinek nem kellene. Apukám biztosan agyon is verne, ha veszélyeztetném az életemet. Anyukámról nem is beszélve. -húztam el a szám, aztán csak egy zavart mosollyal néztem vissza rá. -Öhm... tudom, hogy ez egy fura kérdés, de... te főállásban vagy pincér, vagy mondjuk mellékesben, mint a... nem tudom. Feltörekvő színészek és modellek. Bocsánat, csak... annyira szép vagy és különleges, hogy gondoltam esetleg te is valami hasonló lehetsz. -pislogtam rá némi bocsánatkérő bizonytalansággal. Ha mellé lőttem, majd úgy is kijavít.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Madison Iseman
66
★ :
Kedd Május 28 2024, 20:47
Alynne és Flor
- Nem kell bocsánatot kérni. Ha megmondják, igyekszünk megjegyezni, de akkor sem történik semmi, ha valaki nem akarja elárulni - magyarázom neki, hogy miért nem vettem zokon, hogy nem elsőre mutatkozott be. - De a Tiédet megjegyeztem, Alynne - mosolygok. Egy-egy vendég nevét meg lehet jegyezni, de annyiét, aki itt egy nap alatt megfordul, már jóval bonyolultabb lenne. Persze, ha valaki rendszeresen jár ide, mint a közeli kórházban dolgozó orvosok és ápolók, az más. Őket szinte napi szinten látjuk, és néha nagyobb rendeléssel érkeznek, vagy volt már, hogy előre idetelefonáltak, és úgy vitték el, akkor mi nem számokkal dolgozunk, így valahogy muszáj szólítanunk őket. Mosolyogva hallgatom, hogy milyen tervei vannak az interjúalanyokra nézve. - Egy társadalomban mindenki fontos. Ha csak egy modern várost nézünk, akkor az nem működne kukások, takarítók, futárok, és lényegében senki nélkül. Az már más kérdés, hogy Neked, mint riporternek, mi hoz olvasókat. Valahogy azt vettem észre a napi beszélgetésekből, hogy a divatmagazinok és a pletykalapok azok, amiket a legtöbben olvassák, még akkor is, a sokan nem vallják be. Őket pedig a hírességek éltetik - mosolygok, bár ezt biztosan tudja. Ez csak egyfajta indok volt, hogy miért is a feltörekvő diákokat javasoltam én is. Szélesen elmosolyodok, de kerülöm, hogy elnevessem magam, mert a végén még félre érti. Nem megbántani akarom. - Nem is ilyen vonatkozásban gondoltam. Hanem csak arra, hogy az ilyen helyek vonzzák azokat, akik erre fogékonyak, vagy akik valamilyen velük történt esemény miatt, amire nem találnak reális magyarázatot, hozzájuk mennek. Én még nem találkoztam olyan jelenséggel, amire ne találtam volna racionális magyarázatot. Bár elvileg az Amityville-ben lévő egyik ház kísértet járta, és ott volt is egy nagyobb családi gyilkosság, de ezt csak hallottam. A neten biztos pontosabb infók vannak, mint amit én tudnék adni - mosolygok, hogy, ha utána jár, és nem igaz, akkor ne a mostani hírforrást szidja. - De én ilyen helyet New Orleansban keresnék - teszem még hozzá tippként. Persze csak, ha utazna is miatta. Bár én tényleg nem hiszek az ilyenekben, de volt már pár film vagy sorozat, ami ilyenekről szólt, és megfogott. A valóságban viszont én tudom, hogy, ha a macska a falat nézni, akkor nem szellemet hall, hanem vagy van valamit a fal túloldalán, vagy magában a falban, mert megy ott egy vízvezeték, vagy szerencsétlenebb esetben ott szaladgál egy zsákmányállata. Persze, ha valaki olyan helyen van, amiről úgy gondolja, hogy ott van valami normálistól eltérő, akkor az agya érzékelni is fogja. Ez pszichológia, mint ahogy volt egy „kísérlet” Loch Nessnél. hogy ott valaki egy botot dobott a vízbe, és az ott lévők azt mondták, hogy az „Nessi”, míg ugyan az a bot egy másik tóban egy sima fadarab volt. Kedvesen elmosolyodok, amikor elárulja, hogy nem újdonság számára az, hogy hogyan is mennek a rendvédelmiseknél a dolgok, mert az apukája révén ismeri a rendszert. - És mi lenne, ha apukádtól kérnél ebben segítséget? Mármint, ha ő nem is feltétlen tud mesélni, akkor lehet, hogy tud olyat, aki szívesen segítene neked ebben - javaslom kedvesen. Én biztosra veszem, hogy az apjának is lennének történetei, de abban már nem vagyok biztos, hogy valóban mesélni akarna róla, mert vagy úgy véli, nem a lányának való, vagy önmagát védi, mert, ha mesélne bármit is, olyan dolgok is a felszínre törnének benne, amit nem akar. Tío sem beszél sosem nyíltan azokról az időkről, amikor még katonai mesterlövész volt, legfeljebb, ha tanít valakit, lőni vagy önvédelemre, mint lehetséges esetet, vagy példát hoz fel. - Ezt megértem. Bár, ha nem lennének ilyen törekvéseid, akkor is jobb, ha nem találnak meg - mosolygok. - A net, bár az életünk már elengedhetetlen része, iszonyú veszélyes lehet közvetlenül is ránk. Viszont lehet, ha jól akarsz ebből keresni, akkor érdemes lenne összebarátkoznod valakivel, aki tud olyan biztonsági hálókat feltenni a gépedre, amivel nem leszel lekövethető. Vagy akár egy külön gépet is lehet csak erre szánni. Én viszont azt javasolnám, hogy apukád egyik FBI-os ismerőse ismertessen téged össze egy FBI-os infós-agytröszttel. Úgy legalább ő is nyugodtabb lenne - javaslom neki kedvesen. Én ismerek ilyet pont az FBI-nál, de ők a központban vannak, és nem tudom, hogy mikor jönnek erre. Ha nekem kell frissíteni így a gépemet, vagy valami új dolog kell hozzá, akkor is csak személyesen adom át nekik. Meg tudnák távolról is csinálni, de akkor már esélyesebb, hogy „rés keletkezik a pajzson”. Persze én nem ilyen témákat felszegetek, nekem csak az a lényeg, hogy a mostohabátyám vagy egy még szabadon lévő embere ne találjon meg. Elpirulok, amikor megdicsér, amit biztos, hogy észrevesz. - Bár valóban csak másodállásban vagyok itt, de nem színész vagy hasonló vagyok. Lehet, már lecsaptam volna egy interjú lehetőségre, ha az lennék - mosolygok szélesen. - Környezetmérnök vagyok - mosolygok. Az már nem teszem hozzá, hogy az itteni Környezetvédelmi Ügynökségnél. Titkokat úgy sem adhatok ki én sem, de általánosságban tudok róla beszélni. Azt, hogy YX cég hogyan szennyez, nem adhatom ki nyilvánosan.
-Ugh. Utálom a különféle pletykalapokat, én egyszerűen rosszul vagyok ezektől. Nyilván kellenek ezek a fajta cikkek, interjúk, akármik, de utálom őket, és soha, de soha nem írnék ilyesmiket. Annyira pofátlannak tartom, amikor kiteregetik más magánéletét és hasonlók. Van egy értékrendem, például a megcsalás nekem egyáltalán nem fér bele és megvetem, de nem fogom nem hallgatni valaki zenéjét, mert az xy magazin szerint megcsalt valakit. Kit érdekel, nem? Mások magánélete, akkor sem, ha híresség az illető, nem tartozik ránk. -nyilván nekem is vannak barátaim, akik oda meg vissza vannak ezekért, és nem tartom őket kevesebbnek, ez a természetes kíváncsiság, de én sosem szolgálnám ki ezeket a fajta igényeket. Szembe is köpném magam. -Amytiville állítólag kísértet járta, de amióta a család, akiknek a történetéből film is készült, kiköltözött onnan, nem észlelt senki más hozzájuk hasonló jelenségeket, hiába a szörnyű családirtás, ami ott történt. -szóval szerintem az egész egy kamu volt, mint a kislány, akit állítólag megszállt egy vén fószer. A képek alapján ugrott és nem lebegett, plusz később bevallotta, hogy sok esetben megrendezték az egészet az egyik testvérével. -Pontosan tudom, hogy milyen misztikus jelenségek, vagy történetek érdekelnek, és az nem a jósnős vonal, vagy az ő klienseik, mivel szerintem, aki felkeres egy ilyet az... hát... öhm... eleve problémás ember lehet. -hogy szépen fogalmazzak. -De köszi a tippet, tényleg! -húztam egy hálás mosolyra a szám. Nem szeretném minden tippjét lehurrogni, és nagyon kedves, hogy segíteni próbál, de nálam nem az a baj, hogy nem tudom, mit akarok... -Igen, apától mindenképp kérek ebben segítséget, sőt. Amúgy a barátaitól is tudnék, mivel én is ismerem őket. Nem a kapcsolatok hiánya a baj, hanem a rengeteg sok fal, ami az ember előtt áll a siker és áttörés kapujában. -tudom, hogy apa bármikor, bármiben segítene nekem, ő a legjobb fej a világon! Imádom őt, és a barátait is, de ettől még vannak kötelességeik. Báááár... McKenna-t lehet megkérem egyszer, hogy meséljen róla, milyen túsztárgyalónak lenni. Szerintem az egy baromi érdekes, stresszes és megterhelő szekció az FBI ügynökön belül. -Igen, ezen már túl is vagyok. Apának van ismerőse, aki nagy tech zseni és ért ezekhez, szóval ez már úgymond lemeccselt dolog. És még csak nem is FBI-os, de szerintem sokkal jobb náluk. A kapcsolataim, a védelmem, az engem körül vevők adottak. Az én problémám az, hogy az ügynökök és az újságok elutasítanak, ha interjúkról és cikkekről van szó, mert nem vagyok elég nagy név, de nem tudok nevet szerezni, ha senki sem veszi meg a cikkeimet. De nyilván nem adom fel!!!! Csak elszomorító, hogy mindenhol elvárás a tapasztalat és a nem tudom mi, holott amúgy baromira nem segítenek ezek megszerzésében. -magyaráztam el neki a problémámat, remélhetőleg jóval érthetőbben, mint korábban. Talán nem fogalmaztam elég pontosan, hogy mi is a konkrét bajom és a hátráltató tényező ebben az egészben. A pír az arcán egy hitetlen mosolyt csalt az arcomra, majd csak meglepve néztem rá tovább, amikor elmondta, hogy nem színész vagy ilyesmi, hanem környezetmérnök. -Környezetmérnök? Az öhm... ugyanaz, mint a környezetvédelmi mérnök, vagy ez két külön dolog? -döntöttem oldalra a fejemet kíváncsian.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Madison Iseman
66
★ :
Szomb. Jún. 01 2024, 08:35
Alynne és Flor
- Én sem azt mondtam, hogy olvasok ilyet, csak, hogy ezeknek nagy az olvasottsága és a kereslete - válaszolok miután végig hallgattam a véleményét. - De akár lehetnél Te az, aki megírja róluk az igazat, vagy, aki a szakmai életükről lehozza a cikkeket. De ebből a szempontból én is olyan vagyok, mint Te, ha szakmailag jónak tartom, nem igazán érdekel a magánélete. A magánélete csak akkor érdekel, ha az kihat a szakmájára, például visszavonul, mert a családjának szenteli az életét. De egyébként a magánélete legyen az övé - mosolygok, viszont azt már látom, hogy nagyon nehéz útra akar lépni. Az emberek döntő többségét sajnos a pletyka érdekli, és annak csak a legritkábban van köze a valósághoz, viszont az igazság nagyon kevés embert érdekel. A mostani celebeknek meg sokszor mindegy, hogy mit mondanak róluk, csak legyen körülöttük hírverés, mert a „rossz hír is hír” elvet vallják. - Én azt mondtam „elvileg” - emelem fel védekezőleg a kezem. - Nem hiszek az ilyenekben, és igazából a misztikus dolgokat is hatalmas fenntartásokkal fogadom. Bár most már kíváncsivá tettél, hogy Téged melyek érdekelnek? - kérdezem kedvesen. Viszont az eddigi dolgok alapján, akár lehetne egy oknyomozó riporter is, aki cáfolja bizonyítékokkal ezeket a… „természetfeletti meséket”. Bár mielőtt erre rákérdezek, szeretném először hallani, hogy mik is érdeklik igazán ezzel kapcsolatban. - Úgy tűnik, nem igazán tudok segíteni, mert elég határozott elképzeléseid vannak - mosolygok, és semmilyen rossz érzést nem érezhet felőlem, mert nincs bennem. - De azért még próbálkozok, ha nem baj - mosolygok kedves. - Nagyon nehéz elindulni - ismerem el a dolgot. Nagyon kevés az a hely, ahol tapasztalat nélkül felvesznek valakit, de nem lehet több évi tapasztalattal kilépni a suliból. Én nem szólok róla, hogy néhányan a központi FBI-nál úgy kerültek be, hogy feltörték a rendszert, bár náluk inkább brahi volt és nem ártó szándék a „jók ellen”, meg van egy olyan, aki az FBI által szervezett ”aki feltöri, az munkát kap” felvételi keretében került be. - Akkor tényleg felkészült vagy - mondok csak ennyit. - De ezen a mostani állapoton valahogy túl kell jutni - húzom el a számat. - És én azt sem tartom kizártnak, hogy az elején jó lenne, ha mégis egy laphoz szerződnél. Tapasztalatnak is jól jöhet, mert az idősebb szakiktól sok mindent el lehet lesni olyan dolgokról, amiket a suliban nem tanítanak, és ismertséget is szereznél, meg lehet, hogy olyanok közelébe is kerülnél, akikhez most nem tudsz - részemről ez egyáltalán nem erőltetés, csak egy olyan javaslat, amin lehet, majd később érdemes lesz vagy lenne elgondolkoznia. Látom, hogy meglepte, hogy nem találta el az eredeti szakmámat, de nem kívánok reagálni rá. - Én még így nem láttam hivatalos iraton, hogy környezetvédelmi mérnök, de nincs kizárva, hogy vannak olyan iskolák, akik így adják ki a diplomát. Bár van környezetvédelmi szakmérnök, ami másabb szintű felsőfokú végzettséget jelöl, de a valóságban ugyan az - mosolygok. - Én is ugyan úgy a környezetet próbálom védeni az antropogén hatásoktól. Én még természetvédelmi mérnök szakról, végzettségről hallottam, de az más. Ott másabbak a tantárgyak, és ők nem védik a mesterséges környezetet, mint mi. Persze ezzel nem kevesebbek, csak másabbak, és másabb területeken is tudnak elhelyezkedni - mosolygok miközben magyarázok egy kicsit. A másik szakba nem látok nagyon bele, és nekem csak egy tapasztalatom volt egy ilyennel, de az is közvetett, mert az egyik munkahelyemen egy ilyen végzettségű volt az elődöm, de ott is volt majd egy év kihagyás. Szóval inkább azt tudom mondani, hogy az a személy nem tudta ellátni a munkát, de, hogy ez azért volt, mert nem is érdekelte, vagy, mert tényleg ennyire más szak, azt nem tudom megítélni. Nem kérdezek Alyenne-nél rá, hogy miért érdekelte, mert kinézem belőle, hogy, ha nem csak ennyire volt kínácsi, akkor úgy is tovább kérdezget.
-Végre valaki, köszönöm!!!! -pislogtam rá úgy, mintha azt mondta volna, hogy előre hozták a Karácsonyt. -Szeretnék is így hozzájuk állni. Mármint a szakmai, illetve az emberi részét bemutatni. Mert lehet értelmesen is interjúkat csinálni, nem pedig úgy, hogy baromságokat kérdezünk szerencsétenekről. Senki sem akarja kiteregetni a magánéletét, aki pedig mégis, az meg is érdemli a sorsát. -osztottam meg még vele ezt az információt egy vállrándítással. -Jajj, ne haragudj, nem... támadásnak szántam! Csak erről pont olvastam, hogy ez egy hatalmas színjáték volt elvileg. -bár nem lepődtünk meg rajta szerintem. -Engem főleg a városi legendák vonzanak, amikor mondjuk valaki meggyilkolásából, vagy hasonlókból lett történet kerekítve. A különféle történetek, legendák, misztikusnak mondott jelenségek érdekelnek, amiknek van valami valóság alapja. Vagy egy személy, vagy egy hely, egy épület, stb. Tudod, mint az állítólag kísértett elmegyógyok, templomok, utak, stb. Ha szereted az ilyesmit, akkor... öhm... tudom ajánlani magamat. -húztam egy kínos mosolyra a számat. Kis önpromó sosem rossz. Csak egy hálás mosollyal néztem vissza rá a megjegyzései kapcsán. Nem is a témákban, vagy abban kellene segítség, hogy mit kellene csinálnom, hanem abban, hogy... hogyan tudnám megoldani, hogy ne legyek ennyire szerencsétlen idióta, akit mindenhonnan visszautasítanak. Amikor Flor ismét megszólalt, hatalmas szemekkel néztem rá, és nem mellesleg olyan áhítattal, mintha a kávémat legalább whisky-vé változtatta volna. -Ez az!!!!! Erre nem is gondoltam!!!!! -csaptam a homlokomra, mint aki most világosodott meg és jött rá egyszerre, hogy nagyon-nagyon hülye erre a világra. -Annyira abban gondolkoztam, hogy szeretném megőrizni a függetlenségemet és azt, hogy azt csináljak, amit akarok, hogy ebbe a részébe bele se gondoltam. Ráadásul ettől még a blogom ott maradna független platformnak, csak lenne egy fix munkahelyem is. Annyira okos vagy!!!! Köszönöm szépen!!!!! -pislogtam rá végtelenül hálásan. Nekem ez tényleg eszembe sem jutott. Okos vagy Russel, apukád most biztosan nagyon büszke lenne rád. Ja nem. Ahogy kifejtette ezt a környezetmérnök-környezetvédelmi mérnök dolgot, csak félredöntött fejjel, kíváncsian néztem rá tovább. -Én csak álláshirdetésben olvastam a környezetvédelmi mérnök kifejezést, de lehet, hogy amúgy ilyen szak tényleg nem létezik, mint iskolai lehetőség. -gondolkoztam el a dolgon, majd kissé bizonytalanul néztem rá. -Mesterséges környezetet? Mint öhm... mondjuk a város, vagy ez valami nagyon speciális cucc? -sajnálom, engem minden érdekel. -Ne haragudj, hogy itt faggatlak, csak még sosem találkoztam olyannal, akinek ez lett volna a szakmája. Pedig biztos nagyon érdekes lehet. Azt tudom, hogy van környezetgazdaságtan, ami mondjuk a környezetvédelmi területeknél is hasznos, mivel valami olyasmi a lényege, hogy alternatív megoldásokat keres a gazdaság szereplőinél, például üzemanyag vagy ilyesmik tekintetében. -de ez teljesen más. -Akkor végül is te mondjuk nagy gyárakkal, cégekkel meg azok kockázatot jelentő szennyezésével is foglalkozol? Csak mert... akkor nem iriggyelek. -az ilyen nagy cégeket mindig a legsimlisebb ügyvédek védik, így nem könnyű velük dűlőre jutni, és sokan megúsznak rettentően sok dolgot.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Madison Iseman
66
★ :
Hétf. Jún. 03 2024, 20:52
Alynne és Flor
Meglepett a reakciója, de kellemesen. Nem tudtam, hogy ekkora meglepetést fogok neki okozni. - Ha csak ennyin múlik, bármikor - szélesedik ki kedvesen a mosolyom. - De ez miért lepett meg ennyire, ha nem vagyok indiszkrét? - érdeklődök kíváncsian. Jó, nem sokan, de azért vagyunk egy páran; én ismerek olyanokat, akik hozzánk hasonlóan nem követik a pletykalapokat, vagy most már a „pletykaholnapokat”. - Egyet értek, de egyet jó, ha tudsz. Ez egy nagyon nehéz út, és nagyon erősnek kell lenned, hogy végig tudd csinálni és ne törj össze a nyomása alatt - hívom fel rá a figyelmét. - De én nagyon sok sikert kívánok ehhez! - mondom neki őszintén. Nem tudom, hogy ezzel a felfogással sikeres lehet-e, mert a rossznyelvek mindig megpróbálják majd elhallgattatni, és ők jóval többen vannak, mint az olyanok, mint ő. Ráadásul azt sem lehet tudni, hogy egy-egy igaz cikk megírásával kinek lép rá a tyúkszemére. - Túlbeszéltük - mosolygok, amikor szabadkozni kezd. - Én úgy vagyok vele, hogy, ha az ilyeneknek mész utána, akkor mindig ugyan azt fogod tapasztalni, mint amit Amityville esetében - húzom el a számat. - És remélem, nem leszel csalódott, ha valóban így lenne - görbül ismét mosolyra az ajkam. - De ezekhez mennyire lenne kedved, lehetőséged utazni? - kérdezem kíváncsian. Nem tudom, hogy mit mondhattam, de úgy néz rám, mintha valamiféle csoda lennék, vagy csodát tettem volna. Pedig nem mondtam semmit, legalább is nem tudok róla, mert ezek csak tapasztalati dolgok. Mégis úgy tűnik, hogy valamin átsegítettem. Majd megvilágosít. - Ugyan! Semmiség - hárítom halkan. - Ez nem okosság, csak én már túl vagyok azon, ahol Te most vagy - mosolygok kedvesen. - Úgyhogy tényleg nincs mit köszönnöd - teszem még hozzá kedvesen. Én túl sok mindenen mentem keresztül ahhoz, és túl sokáig nem volt támogatóm, hogy ne abban gondolkozzak, hogyan tudnék önállóan megélni. Nem életben maradni, mert az nálam más, de biztos megélhetési forrást találni, amiből segíthetem azokat, akik engem is segítenek, az nekem nagyon fontos. Így a munka világa nem hat rám újdonságként, mint Rá. De pár év múlva, már neki is lesz tapasztatalat, és lehet, hogy ugyan olyan természetességgel fog másnak segíteni, mint ahogy most én tettem vele. - Így már értem. De aki ilyet hirdet, a legtöbb esetben olyan, aki csak azt tudja, hogy mit nem tud, és így próbálja betölteni az űrt. Így pedig mellé szoktak menni a dolgok - mosolygok. - A mesterséges környezet az épített környezet, mint az épületek és építmények - válaszolok kedvesen. Nem láthat olyat rajtam, amiből azt szűrné, le, hogy kevesebbre tartom, mert nem tudta, mert ilyen nincs bennem. Szívesen válaszolok a kérdéseire, ha tudok, ha nem, akkor pedig megmondom, hogy nem tudom. - Engem nem zavar, sőt örülök neki, hogy van, akit érdekel - válaszolok kedvesen. - Na, ez a környezetgazdaságtan is egy érdekes dolog, mert sokszor csak egy-egy részt ragadnak ki a dologból, hogy az mennyire hasznos, meg mennyivel jobb, de sokszor, ha az egészet nézzük, sokszor sokkal károsabb, mint az eredeti, ami helyett kitalálták - most példát nem hozok, mert akkor napokra is itt ragadhatunk, de, ha van, ami kifejezetten érdekli, akkor megpróbálok rá válaszolni. Ez valahol súrolja a fenntartható fejlődést, amit mi megtanultunk, hogy mi is a valóság vele kapcsolatban, de nem biztos, hogy készen áll a válaszra. Így legfeljebb akkor válaszolok erre, ha rákérdez, és meggyőződök róla, hogy mit is árulhatok el neki ebből. - Köszi! Ez jól esik - nevetgélek a dicséretén. Érzem, hogy kapizsgálja a dolgot, és jól esik a dicsérete, mert sokszor, a nem hozzáértők teljesen lenézik ezt a szakmát, így most ez nagyon jól esik. - Akár ott is, de elvileg környezetvédelmi szakemberre a legtöbb cégnek, vállalkozásnak szüksége van, mert, ha csak egy fajta hulladékból, legyen az papír, vagy számítógép, telefon egy évben több hulladéka keletkezik, mint az a vonatkozó jogszabályban meghatározott határérték, akkor már jelentést kell, vagy kellene tennie a hatóság felé - mondok egy példát. De egy nagyobb cégnél, ha nem is gyár, akkor is rengeteg lehetőség van, ami miatt szükségük van/lehet környezetvédelmisre.
-Mert öhm... a legtöbben élnek-halnak a pletykákért. Tudod... bármilyen hülyén is hangzik, én már az a generáció vagyok, aki iPhone-nal a kezében született és jobban ért a nethez, mint bármi máshoz. Vagy hát elvileg. Én mondjuk hülye vagyok az infóhoz, de a kortársaim nagy része nem. Kétezres születésű vagyok, és nálunk mindenkinél divat a pletykarovatok olvasása stb. Persze olyanokkal veszem magam körbe, akik nem ilyenek, csak ettől még mindig meglep, amikor egy velem kb. egykorú ugyanazon a véleményen van, mint mi. -magyaráztam el a dolgot egy zavart mosoly és tarkóvakarás kíséretében. Szerintem Flor is valahol a huszas évei közepén járhat, szóval átérezheti a problémámat. -Persze, tudom. Nem egyszerű, de sosem akartam azt az utat választani. A szüleim nem erre neveltek, meg arra, hogy feladjam. De köszönöm szépen, sokat jelent! -pislogtam rá nagy, hálás szemekkel. Tényleg jól esik, hogy a legjobbakat kívánta. Ő nem egy ismerősöm, hogy ezt kelljen hazudnia, és nem is a borravalóért csinálja, mivel ő fizette ezt a fagyis-mogyorós csodát, amiből már alig van a poharamban. -Dehogy is! Én nagyon szkeptikus vagyok, szóval nem zavar, ha ezt tudom csak megerősíteni. Szeretem ezeket a történeteket, de nem olyan értelemben, hogy hiszek bennük. Én a menny-pokol dologban sem hiszek, szóval ha mégis létezik, mind tudjuk, hova jutok. -a végére már suttogósra vettem a hangomat, a mutatóujjammal a föld felé bökve. -Kedvem nagyon lenne, de lehetőségem egyelőre még nem sok akad. Ehhez előbb pénz kell majd, hogy meg tudjam teremteni a repjegyekre valót. Nekem nem kell luxus hotel, elalszok én egy bérelt lakókocsiban, vagy sima kocsiban is, csak ettől még oda is kell jutni pl. egy másik kontinensre. Szóval előbb a spórolás, aztán az utazás. Ha ez összejönne, elindulna a videós tartalmaim áradata is. -imádnék világot látni, és megismerni más országukat, embereket és ezek kultúráját, szokásait. -Hát én azért végtelenül hálás vagyok. -szóval ezt egy újabb nézés-mosoly kombóval is megspékeltem, hogy érezze, mennyire komolyan gondoltam. -Szóval akkor mindent, amit ember hozott létre, mesterséges környezetnek tekinthetünk? -néztem rá úgy, mint akinek azért már halványodtak a kérdőjelek a feje felett, de nem tűntek el teljesen. -Persze, nyilván! De mindennek csak a pozitív és jól reklámozható részét szeretik kiemelni. Tudom, hogy voltak törekvések az üzemanyag algával való helyettesítésére, de aztán a projekt túl drága lett volna, a melléktermékként felszabadult gázok kártékonyak lettek volna, plusz nagyon nagy helyet foglalna egy olyan telep, ahol az algákat ilyen célra lehetne termeszteni. -ennél jobb szót nem találtam ezekre az alga telepekre. -Ááá, értem! Köszönöm szépen. Most már vágom, hogy miért is fontos, hogy a legtöbb cég együtt dolgozzon ilyen szakemberekkel. De durva. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindenhez kellhet egy környezetvédelmi szakember. -apának ugyan motorboltja van, de sose beszélgettem róla a vállalkozásokra vonatkozó szabályozásokról. Bár lehet, hogy rá ezek nem is vonatkoznának...
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Madison Iseman
66
★ :
Csüt. Jún. 06 2024, 06:02
Alynne és Flor
- Tényleg nem sok köztünk a korkülönbség, és örülök, hogy azért, ezek szerinte legalább is, rajtam kívül is vannak, és nem is egy személy, aki ugyan ezen a véleményen van. De a telefon ezen mindössze csak annyit változtatott, hogy, akiket ez érdekel, erre fogékony, az ott olvassa. Régen a különböző újságokban jutottak hozzá ehhez az emberek. Ha megnézel egy kétezer előtti filmet vagy sorozatot, akkor ott minden közösségi helyen, ahol várakoztak az emberek, mint egy fodrász, egy magánrendelő, ott pletykalapok voltak. Az újságosoknál is rengeteg pletykalap volt - mutatok rá egy apróságra. A világ csak annyiban változott, hogy más felületen olvasunk, de az érdeklődési kör nem igazán változott. - Ha tudod is, hogy mit vállaltál, és állnak mögötted, akkor túl nagy baj nem lehet. De azért óvatosan, és, ha úgy érzed, hogy összecsapnak a hullámok a fejed felett, ne feledd, hogy vannak, akik támogatnak - mondom nagyon kedvesen. Persze sejtem, hogy most ezt tudja, de úgy tapasztaltam, hogy nem árt, ha az ilyeneket kívülről hallja valaki, mert baj esetén mindenki, vagy a túlnyomó többség, hajlamos megfelejtkezni arról, hogy nincs egy szál egyedül. Még én sem, akinek nincs vérszerinti családja, tudom, hogy szükség esetén állnak mögöttem, hogy van kihez menekülnöm, van támogatóm. Ahogy pedig fogyasztja az édességnek is beillő kávét, eszembe jut egy kérdés. - Hogy ízlik, ha szabad megkérdeznem? - érdeklődök kedvesen, ahogy az állammal egy kicsit a pohár felé intek. Csak szélesen elvigyorodok, ahogy beavat a világnézetébe. - Megnyugodtam - értem ezt arra, hogy tisztában van azzal, hogy ezeknek a történetek nem igazán van valóság alapja. - Nos, ami azt - intek felfelé a fejemmel - és azt - nézek jelentőségteljesen felelé - a dolgot illetti… - hagyok egy kis hatásszünetet - a XXI. század egyik legnagyobb fizikusa, bár nem mondta ki konkrétan, de nagyon erőteljesen sugallta, és valahol le is vezette fizikai érvek alapján, hogy nem igazán van mitől tartani - kacsintok rá bíztatóan. - De, ha azt vesszük, hogy a világban mennyi vallás van a kereszténységen belül és kívül, és a legtöbb úgy vélekedik, hogy az a Pokolra, vagy az adott vallásban az ennek megfelelő helyre kerül az, aki nem azt a vallást gyakorolja… - hagyom ismét kicsit nyitva a mondatot - nos, nem hiszem, hogy sokan lennének, akik felfelé esnek - hülyéskedem el a dolog végét. A mi agyunk nagyon nehezen tudja elképzelni az abszolút semmit, amiből a világegyetem létrejött. De, ha a vallásos nézetet, nézeteket nézzük, akkor Isten, vagy az istenek miből jöttek létre, ha mindennek van egy kezdete? A fizika ezt valahogy levezeti a létezéssel, az ősrobbanással, de nem vagyok fizikus, hogy meg tudjam jegyezni. - Igen, a pénz nagyúr - értek egyet vele. - Nem vagyunk egyformák, de lehet, ha elég vagány vagy és talpra esetett, akkor alkalmi munkákból össze tudsz annyi pénzt szedni, hogy a nyakadba kapd az országot, vagy az államot, esetleg a környezőket. Főleg, ha esetleg van autód, és nem félsz az útszéli motelektől - mondok neki egy tippet, bár tudom veszélyes. Bár az is tény, hogy én tizenhét évesen ehhez hasonló módszerrel jutottam el Miamiból, ahol a mostohacsaládommal „nyaraltunk”, Washington DC-be. És én autó nélkül, vagy is saját autó nélkül. És önként és dalolva választottam ezt, ahelyett, hogy velük maradjak. És igazából nem is a főváros volta a célom, csak ott ért véget az utam, mert ott csíptek fülön a hatóságok. Bár szerencsére a lehető legjobban jöttem ki a szituból. Csak kedvesen visszamosolygok, amikor mégis megköszöni, hogy segítettem. - Meg, ha felvesznek valahová, akkor valószínűleg úgy is küldeni fognak utazni - érvelek még egy dologgal. Ezen így ebben a formában elgondolkozok, mert megfordítva már nem egészen pontos. - Inkább mondjuk úgy, hogy a természeti környezeten kívül, mint a föld, víz, levegő, flóra, fauna, és ezek társulásai, az mesterséges - pontosítok kicsit a dolgon. - Mert, ha erdőt hozol létre, bár igazi erdőt szinte képtelenség, az már nem mesterséges. Bár itt lehetnek átfedések - gondolok bele még jobban, a kísérletek miatt létrehozott, lekicsinyített, leutánzott természetes társulásokra, ami általában csak a kísérlet idejéig létezik. - Pontosan. De számtalan ilyet lehetne még sorolni. Ezért kellene kicsit jobban átgondolni a vásárlási, fogyasztói szokásainkat, és azt, hogy mit milyen minőségben gyártunk - teszem még hozzá, de azt hiszem, hogy kezd nagyon felerősödni a környezetvédő énem. Az, hogy ő „termesztenit” mondott, és elképzelhető, hogy „tenyészteni”, de ebbe nem megyek bele, gőzöm sincs, hogy helyes-e vagy sem. Szerintem vagy mindkettő vagy egyik sem, mert se nem igazán növények, se nem igazán állatok. Ezt a mecset majd boxolják le a biológusok és a nyelvészek, én értettem, hogy mit akar mondani. - Ugyan! Semmiség - hárítom a köszönetét. - Én kifejezetten örülök, hogy ennyire érdeklődő vagy ez iránt is - mosolygok rá kedvesen. - Bár azt még hozzáteszem, hogy most már vannak középiskolák is, meg más oktatási lehetőségek az érdeklődők felé, az egyetemeken és főiskolákon kívül is - teszem még hozzá, hogy azért nem mindenhez kell mérnöki diploma ebben a szakmában sem. - Neked egyébként, hogy jött az újságírás, mint szakma, ha szabad megkérdeznem? - kíváncsiskodok én is egy kicsit.
A telefonos dologra már nem akartam reagálni, mivel én ezt csak annak szántam, mint a generációnk meghatározása, de a lényegen nem változtat. Tényleg mindig jelen voltak a pletykák. -Köszönöm, igyekszem észben tartani, de szerintem ha akarnám se tudnám elfelejteni. Tudod... az én apukámnak van egy nagyon klassz és nagyon összetartó baráti köre. Ugyan ők mind "öreg fószerek", de szerintem bármelyikük meghallgatná a nyűgömet. Ott van anya, az öcsém, illetve nyilván a barátaim is. Szerencsére rengeteg jó ember vesz körül, akik segítenek nekem és bármikor ott vannak, ha kell. Meg akkor is, ha nem. -tettem hozzá ezt már egy kissé játékosabban, a szemeimet forgatva. Nem azt mondom, hogy mindenbe beleszólnak, mert nem, de ettől még tény volt, hogy ha magamtól nem kérek segítséget, megjelennek a saját elképzeléseik szerint, ha akarom, ha nem. Imádom is őket ezért. -Hm? Nagyon finom. -pislogtam rá két nyelés között egy esetlen mosollyal. -Imádom a mogyorót, a fagyit és a tejszínhabot, szóval ez egy tökéletes keveréke volt mindennek, amiért oda meg vissza vagyok. Köszönöm szépen még egyszer. -szélesedett ki a görbe az ajkaimon egy lelkes, hálás verzióvá. Csak jót nevettem a menny és pokol dolgon. -Hát nem is tartok tőle. Valahogy... nem foglalkoztat. Érdekesek a vallások, főleg a történetük, az istenek, a különböző legendák és mítoszok, de nem hiszem, hogy bármelyik is igazán valós lenne. Mindig kell valami, amiben hihetünk, ami stabilitást ad nekünk, és ez sokaknak a vallás. Főleg szerintem amiatt, mert a haláltól tök sokan félnek és a létezésünk okát sem értjük. Mindenki magasztosabb célokat akar, ahogy mindenki egyéniség akar lenni, pedig nem lehet mindenki egyedi, mert akkor az átlagos lesz egyedi. Vagy mi. Felejtsd el, a végére már én is belekavarodtam. -legyintettem egy zavart mosollyal. Pedig esküszöm, értelmesnek indult, és fejben összeszedett gondolatnak tűnt, de ezek szerint mégsem volt az. Naaaaaa mindegy. -Á, az cseppet sem zavarna! Én egy kocsiban is elalszok, vagy ilyesmi, ez nem probléma. Tényleg az odajutás, meg a kaja kérdése az, ami fontos ilyenkor. De mindenképp keresek majd valamit, ha nagyon nem indulna be egyelőre még ez az újságírósdi. -addig is meg kell élnem valamiből és nem várhatom el, hogy a szüleim tángáljanak. Nem dobnának ki, ebben biztos vagyok, de én nem akarnám ezt. -Aaaw, az lenne csak a tuti álom. -ha még utazni is lehetne a munkámmal. Már most oda meg vissza vagyok a nem létező, képzeletbeli, jól fizető, világlátós melómért. Csak érdeklődve, néhány bólogatással pislogtam rá. -Én azt hittem, hogy az is mesterséges, mert ember hozza létre, mint a mesterséges tavak és hasonlók. -de akkor lehet, hogy nem így van. Nem értek hozzá, Flor viszont igen, szóval ebben rá tudok csak hagyatkozni, és fura lenne, meg elég szánalmas is, ha valakivel a saját szakmájában próbálnál meg vitába szállni. A madarakkal se vitatkozok, hogyan csapkodjanak a szárnyaikkal. -Hát az tuti. Nem mondom, hogy nem teszek én is hozzá ahhoz, hogy szerencsétlen Földnek nehéz legyen, de igyekszem azért odafigyelni bizonyos dolgokra. Ha esetleg egyszer lenne kedved ezekben a témákban nyilatkozni, én szívesen írok egy ilyen cikket. A környezetvédelem rohadt fontos, és baromira alulértékelt téma. Még a nevedet sem kell adnod hozzá, ha nem szeretnéd! -tettem még hozzá gyorsan, mielőtt esetleg ez lehetne egy visszakozási alap. -Nem semmi!!! Tök érdekes ez az egész. -mint ahogy amúgy minden szakma, ha valaki érdekesen beszél róla és arról, hogy pontosan mikből is áll. -A személyiségemből és abból, hogy a környezetemben rengeteg ember a rendvédelemben dolgozik, akik mindig panaszkodtak, hogy minden firkász egy idióta és a szenzációra megy. És amúgy ebben én is egyetértek velük. Mármint nagyon-nagyon durván egyet. Annyira jól lehetne csinálni ezeket. Érdekes minden aspektusa. A cikkek, az interjúk, a sztorik, minden is. És én éppen ezért döntöttem úgy, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Elég pofátlan személyiség vagyok, és szeretek beszéltetni másokat. Kérdezni tőlük, megismerni őket, a munkájukat, az álláspontjaikat. Szeretek utánamenni történeteknek, eseményeknek, így adta magát, hogy ez legyen az utam. Annyira... sokrétű lehetne az újságírás, de nagyon elkorcsosult. Nem is értem azokat, akik nem használják ki a kínálkozó lehetőségeket. -ráztam meg a fejemet, befejezve a csokis muffin maradékát is. -Szóval lényegében onnan, hogy valami újat szerettem volna, mégis régit. Vissza akarom hozni a hagyományos, normális, tényleg objektív újságírást, ha olyan a téma, de belecsempészni valami személyeset is, ha épp az kell.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Madison Iseman
66
★ :
Pént. Jún. 07 2024, 19:09
Alynne és Flor
Csak megértően bólogatok és mosolygok. - Szerencsés vagy, hogy ennyi emberre támaszkodhatsz - mondom végül kedvesen. A játékos megjegyzésére viszont nem kívánok reagálni, hiszen nem is igazán tudnék. - Igazán nincs mit! - mondom mosolyogva. - Örülök, hogy sikerült végül olyat választanod, ami ennyire ízlik - teszem még hozzá kedvesen. Tényleg örülök, hogy kicsit pozitív irányba tudtam lendíteni a tapasztalatát az itteni hangulattal, légkörrel kapcsolatban. Ha nem is lesz törzsvendég, nem fog kellemetlen érzéssel távozni innen. Szélesen elmosolyodok, de nem nevetem ki. - Nyugi! Pontosan értem, mit akartál mondani. Néha én is belegabalyodok az ilyen mondatokba - árulom el neki. - Ez az akart lenni, ha a mostani szemmel mindenki különleges lenne, akkor az abban a világban lenne az átlagos, így ott mindenki olyan akarna lenni, ami most itt számít átlagosnak, mert ez ott lenne különleges. Jól értettem? - kérdezek azért vissza a biztonság kedvéért. - Viszont a népek vallása valóban érdekes, és valahol egy általános műveltséget is ad, és jobban megismerve egy-egy vallást, az ottani, vagy akkori emberek életét, gondolkodását, félelmeit és szokásait, hogy mi foglalkoztatta őket leginkább a mindennapokban, azt is jobban megismerhetjük ezáltal - teszem még hozzá jobban belegondolva. - De valóban, mindenkinek kell valami, amibe kapaszkodhat, ami biztosan ott van, ami magyarázatot ad arra, amit nem tudnak megmagyarázni, és sokaknak ez valóban a vallás. Nekünk meg talán erre van a tudomány - nézek félre csak azért, hogy egy kicsit jobbana belegondoljak, és, ha szeretne, meg is cáfolhat. - Nos, én tényleg nem küldeni akarlak, félre ne érts, de, ha útnak indulnál, szerintem kisebb boltokban, benzinkutakon, motelekben, amik nem nagyvárosokban vannak, szerintem mindig kell egy-egy szorgos kéz, és nem hiszem, hogy ezért cserébe ne adnának annyit, hogy tankolj és egyél - gondolok bele jobban. Nagyvárosban ilyen lehetőség nem nagyon van, de nem hiszem, hogy kisvárosban, vagy útszéli motelekben, fogadókban ezt ne lehetne megjátszani a mai napig. Ráadásul „vidéken” szerintem még mindig közvetlenebbek az emberek, mint itt a metropoliszokban. - Ha jó helyen vagy, miért ne küldenének? A riportereket nem küldik az alanyokhoz vagy a helyszínre? - kérdezem laikusként. Hogy merre és milyen messze, az szerintem csak az adott újságtól függ. De tényleg nem értek hozzá, de szerintem a helyszíni tudósítások, az onnan származó hírforrások még mindig kelendőbbek, mint a webkamerások. - Nos, tekinthetjük így is. De környezetvédelemben inkább azokat tartjuk mesterségesnek, ami ember nélkül nem jönne létre. Egy tó önmagától is kialakul, de egy ház, egy szobor már nem. És mivel ezek az életünk részei, a kultúránk, a múltunk részei, illik őket önmagunktól megvédeni - mosolygok. - A mesterséges tavak pedig lehetnek érdekes kérdések, mert, ha illeszkedik az adott terület ökoszisztémájába, akkor nem teszünk vele kárt, de, ha ezért az adott helyen természetkárosítást hajtunk végre, akkor ott előbb-utóbb úgy is jön valaki, vagy valami, aki, vagy ami miatt, megtörténik az eredeti környezet rehabilitálása - osztom meg vele ezt a dolgot. - Mindenki tesz azért, hogy ne legyen egyszerű szegény bolygónknak - ismerem el a dolgot, ebbe pedig magamat is beleértem. - Ha valóban maradhatok névtelen, akkor találhatunk egy alkalmas időpontot erre - mosolygok kedvesen. - Örülök, hogy így gondolod - válaszolok most csak ennyit, mert szerintem ebben minden benne van. - Ez egy szép, nemes iránynak tűnik, bár nagyon nehéznek is. Nem elijeszteni akarlak, mert én is egyet értek ezzel, hogy a szenzációhajhászás miatt már sokszor átmennek vulgárisba, és ez a legtöbb esetben gusztustalan. Legalább is szerintem. Csak bennem az merül fel kérdésként, hogy a többiek miért csinálják ezt? Hogy nem ez-e az, aminek kereslete van, így meg tudnak belőle élni? -teszem fel a költőinek szánt kérdést. - Illetve, hogy mennyire lesz kereslete annak, amit Te csinálsz? Ezért a többi szereplő mennyire akar majd gáncsolni a pályádon, mert ezzel Te egy olyan konkurenciát jelenthetsz a számukra, ami akár el is lehetetleníti őket, és, hogy erre ők miként reagálnak? - teszem még hozzá. Persze itt nem feltétlen csak a riporterekre gondolok, hanem azokra is, akik esetleg megmondják nekik, hogy mit írhatnak le. - Minden esetre én nagyon örülnék, ha a mai káoszos világban, ahol alig lehet eldönteni, hogy mi igaz és mi hazugság, lenne egy olyan változás, amit Te szeretnél hozni. Így őszintén sok sikert kívánok ehhez az úthoz - mondom nagyon őszintén és komolyan, de egy bátorító mosoly ott virít az arcomon.
-Hát... nem tudom. Nekem ez olyan filmesen hangzik. Persze lehet szerencséje az embernek, de... mint mondtam, az elinduláshoz is kell pénz, nem csak az úton, szóval ez még várat magára. -értem, amit mond, és nem vagyok agyalós kategória, de azért egy utazás, főleg, ha messzire mész, elég szépen igényli a tervezést. Plusz apukám sem lenne túl boldog ettől a nem merész és menő, hanem felelőtlen húzástól. -Küldhetnek! De nem minden újság ilyen. Soknak vannak helyi tudósítói, és eleinte szerintem ilyenekre a tapasztaltabbakat küldik. De nyilván célom oda küzdeni magam! Viszont szeretek... reálisan hozzáállni a munkámhoz, a világhoz. Szóval, ha az újság nem küldene mondjuk külföldre, mennék magamtól. -húztam egy elszánt, széles mosolyra a számat. -Pont az egyik sorozatom kapcsán, amit a blogon vezetek jött szembe egy mesterséges tóval kapcsolatos cikk, amit például egy város elárasztásával csináltak. Ami egyszerre kegyetlen, közben meg értem, hogy tavak kellenek, de lehetne ezt humánusabban is. Nyilván ettől még igaz marad, hogy amikor vadállatot látunk egy városban, nem azt kéne mondani, hogy bejött a házunkba egy... nem tudom... öhm... róka, hanem azt, hogy mi mentünk az ő természetes élőhelyére. És csodálkozunk, hogy egyre égetőbb probléma megoldani ezt. -ráztam meg a fejemet, elhúzva a számat a gondolatra. Jó lenne, ha meg lehetne oldani a békés együttélést, de egyre több az ember, és így egyre több terület kell nekünk, hogy éljünk. Nem hiába szokták mondani, hogy a Föld nem ekkora élőlényszámra "lett kitalálva." -Naná!!!!! Névtelenség és arctalanság biztosítva! Csak... annyira érdekes és sokrétű ez az egész, és szerintem fontos téma, hogy miképpen lehetne tenni a környezetért, miben kéne változtatnia a cégeknek, mi számít mesterséges környezetnek, az mennyire jó, vagy épp kétséges, stb. Köszönöm szépen!!! -pislogtam rá hatalmas nagy szemekkel, és úgy néztem rá, mint aki nem messze van attól, hogy elsírja magát. De hát tényleg így volt! A mai napom borzasztóan indult, aztán jött Flor, és megreformálta!!!! Inkább gyorsan előhalásztam a táskámból egy papírt és egy cetlit, hogy felfirkálhassam rá a nevemet és a számomat, amit át is adtam a velem szemben ülőnek. -Bármikor elérsz, komolyan! Ha épp nem veszem fel, akkor tuti visszahívlak! -szóval nem bunkó vagyok, csak néha ledobom valahova a mobilt, aztán ott is marad. -Hát... elég kemény fából faragtak és bizonyos mérték fölött nem vagyok hajlandó kompromisszumot kötni. Senki kedvéért. Én ezt csinálom, mert szerintem erre van szükség, és ebből lehet valami egyedit, valami jót kihozni. Ha valakinek nem tetszik, az kapja össze magát és csinálja jobban! Utálom, hogy mindenben az van, ha valaki kicsit is jobb, fiatalabb, ügyesebb, stb, akkor azt lehúzzák ahelyett, hogy erőt merítenének belőle. Én szívesen együtt dolgozom bárkivel, de a lelkemet nem adom el az ördögnek. Úgyhogy még ha nehéz is lesz, de ez az én utam. -oké, túl sok volt a Naruto kiskoromban, ez már tuti. -Köszönöm szépen!!! Remélem, tényleg összejön majd, és sikerül legalább kicsiben változást elérnem. -akár idővel lehetne saját lapom is, ahol hozzám hasonló, igényes és válogatós emberek találhatnák meg a számításaikat.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Madison Iseman
66
★ :
Szer. Jún. 12 2024, 20:25
Alynne és Flor
- Tényleg nem erőltetés, mert ezt Neked kell érezni - mosolygok kedvesen. - És tudom, hogy minden kezdet nehéz, de valahogy mindenki elindul, így fel a fejjel - bíztatom kicsit. - Ami pedig a filmes dolgot illeti… - hagyok egy kis hatásszünetet - az életben néha még vadabb dolgok is megesnek, mint amit az írók, rendezők ki tudnak találni - somolygok. Tíoéktól is néha olyan vad dolgokat hallok, amik bár érintenek néhány filmes jelenetet, de ez utóbbiak meg sem közelítik. Láttam térkamerás felvételt, ahol az autójukba visszaszálló bankrablókat körül veszik az érkező rendőrök, de mind bemennek a bankba, így a rablók lazán el tudnak hajtani az üresen álló rendőrautók mellett. - Pályakezdőként nem egyszerű, és általában az ilyenekre bízzák azt, amihez a többieknek már nincs kedve. De valahol el kell kezdeni. Azon kívül, ha jó helyre mész, sosem tudhatod, hogy mikor történik valami, ami miatt akár pályakezdőként is kiküldenek egy ilyenre, ha máshogy nem, mint kísérőnek. Azon kívül ki mondta, hogy egy állásinterjún nem állhatsz elő azzal, hogy mik a szándékaid a jövőre nézve. Főleg, ha olyan a cég, aminek mindig érdemes interjú előtt jól megnézni a hátterét, hogy a veled szemben lévő érezze, hogy felkészült vagy, és valóban érdekel az adott cég - adok néhány olyan tippet neki, amit lehet, minden álláskeresőnek érdemes megfogadni, és nem biztos, hogy utána járt már ennek a dolognak. Tudok olyanról, aki közölte az interjún, hogy neki nem úgy jó a munkaidő, ahogy hirdették, és ennek ellenére felvették. Meg kell próbálni, mert próba nélkül biztos esélye sincs az embernek. - Bevallom, én ezzel nem találkoztam, nem hallottam ezt, de ez az egyik legrosszabb kivitelezési módszer, amiről eddig hallottam - ismerem el kicsit megdöbbenve. Nem hallottam mostanában olyanról, hogy mesterséges tó létrehozása miatt kitelepítettek volna lakosokat. Amit azért is furcsállok, mert ez biztos nagy port kavart volna nálunk, az EPA-ban. - Nos, én nagyrészt egyet értek Veled ebben a ki kinek az élőhelyére merészkedik be témában, de néha elég bonyolult tud lenni - húzom el a számat. - De az embereknek tényleg fel kéne fogni, hogy a Föld véges számú élőlényt tud eltartani, és mi is életképtelenek vagyunk a többi élőlény nélkül. Sőt! A Föld sem képes megmaradni élőnek, ha a növény- és állatfajok döntő többsége kipusztul. De az is mindenkinek, embernek és állatnak, veszélyes lenne, ha mondjuk itt a város közepén farkasok, pumák vagy csak bölények szaladgálnának, ahogy azt tették az európai emberek megérkezése előtt - mondok egy mai szemmel vad példát. - Már az is sok gondot okoz, hogy a mosómedvék sokszor beleszorulnak a konzerves dobozokba - mondok egy olyan példát, ahogy az állatok sérülnek meg, ha emberek közelébe kerülnek. De számtalan ilyen van még. - Bár vannak helyek, ahol egészen jól megtanultak együtt élni, és régen az indiánoknak sem okozott gondot, hogy úgy éljék az életüket, hogy szimbiózisban legyenek a természettel, és ne parazitaként tegyék azt tönkre - érvelek megint a mellett, amit Alynne mondott. Szóval, ha jól beleássuk magunkat, akkor lehet, hogy még önmagunk is találunk pró- és kontraérveket. De az biztos, hogy nagyon rossz úton haladunk, lefelé… egyre gyorsabban. És nem biztos, hogy lesz vissza. Szélesen elmosolyodok, amikor látom rajta a boldogságot, hogy lényegében igent mondtam egy interjúra vele. - Ígérem, hívni foglak, amint tudok olyan időpontokat mondani, amikor ráérek - veszem át tőle a telefonszámát és a nevét, és el is teszem a zsebembe. Most nincs nálam a határidőnaplóm, de nem szeretnék csalódást okozni neki, így mindenképpen hívom, ha van alkalmas időpont. Ha megjelenik valahol valami, ami a környezetvédelmet népszerűsíti, az csak jó lehet. Csak én tényleg elég elfoglalt vagyok, így felelőtlen kijelentéseket és ígéreteket nem szeretnék tenni az időpontot illetően. De mindenképpen szakítok rá időt. - Megbeszéltük! - mosolygok továbbra is a lelkesedésén. - Én tényleg szívből sok sikert kívánok ehhez! - mondom nagyon őszintén. De kicsit azért féltem, mert bár én is ilyen vagyok, tudom, hogy nagyon igaz a mondás „sok lúd disznót győz”. Így legyen bármilyen erős, ha sokan vannak, márpedig sokan vannak, akik nem az ő útját járják, le tudják győzni. Főleg, hogy a médiában, legyen bármennyire is a szólásszabadság pártján egy kormány, egy vezetőség, egy ország, vannak dolgok, amit nem írhatnak le, mert az illetőnek ilyen-olyan „kellemetlensége” származhat a dologból. - De azért kérlek, légy óvatos! Ha máshogy nem, a legjobb IT-sok álljanak mögötted és a géped rendelkezésére - mosolygok, és adok neki egyben jó tanácsot is, amit már mondott, hogy megvan. Én úgy kerülöm a nyilvánosságot, és közösségi médiát, ahogy csak lehet, mert nem kerülhetek a mostohabátyám célkeresztjébe. De ő ennek a közegnek az élére akar kerülni, ahol szinte bárki céltáblájává válhat. - Én nagyon szurkolok érted! És tényleg jó lenne, ha elérnéd a célodat - értek ismét egyet vele. De lassan nekem menni kell, mert én itt azért dolgozok, és szükségem van erre az állásra is.