Concrete jungle where dreams are made of there's nothing you can't do


üdvözlünk a livin in new york oldalán
Lépj be!
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Arccsere
Felhasználónév:


Jelszó:Csak csendben, csak halkan
Új posztok
Lola & Solomon - life is so unpredictable
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
Solomon Riddle Today at 12:24 am

A főnök és a szakács - komédia egy felvonásban
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
Lindsay M. Wheaton Yesterday at 11:58 pm

Jason && Eileen - cafetime
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
Eileen S. Wesley Yesterday at 10:30 pm

Alexander Rhys
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
Alexander Rhys Yesterday at 8:32 pm

Shane and Lottie - I'm dying, Shane...
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
Charlotte Green Yesterday at 8:15 pm

Nora & Becks - New rules
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
Roméó C. Devereaux Yesterday at 7:27 pm

Aaron x Cherry - What happened with you?!
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
Cherry Sullivan Yesterday at 6:50 pm

Hírek, bejelentések
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
Eliza Bowen Yesterday at 4:49 pm

Ella & Owen - 2011 Hálaadás
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
Owen Cavanaugh Szomb. Nov. 18, 2017 11:29 pm

Ki van itt?

Herbert Goldstein, Laura Kinney

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég :: 1 Bot
A legtöbb felhasználó (67 fő) Vas. Márc. 12, 2017 6:18 pm-kor volt itt.


Share | 

 
 A főnök és a szakács - komédia egy felvonásban
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 


avatar

Üzlet
Play by :
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
Alexandra Park
Age :
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
21
Foglalkozás :
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
rendezvényszervező és kávézó tulajdonos
Hozzászólások száma :
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
22

Re: A főnök és a szakács - komédia egy felvonásban
Yesterday at 11:58 pm
to herbert
is it something you want to tell me?

Az új srác még nem dolgozik olyan régóta a kávézóban, ahogy Johanna sem. Lévén annak, hogy még nincs bejáratott munkaerő, hiszen úgy három hónapja nyitott a kávézó, kénytelen vagyok legalább kétnaponta benézni, de ha időm engedi, azért igyekszem inkább befutni minden nap, ha mást nem, legalább öt percre.
Ma viszont más oka is van annak, hogy bejövök, hiszen csütörtök van, Herberttel azt beszéltük meg, hogy csütörtökönként egyeztetjük a következő hét különleges kávéjához passzoló sütiket, így hoztam is pár receptet kinyomtatva képpel együtt. Egyébként meg szerintem nála jobban senki nem lepődött meg jobban, mikor behívtam egy állásinterjúra az önéletrajza alapján és bevallom, erősen agyaltam rajta, hogy felvegyem-e vagy sem, hiszen nem is olyan szakmai háttérrel bír, mint amilyenre nekem konkrétan szükségem lett volna, de mégis itt van. Gáz ha azt mondom, hogy az is közrejátszik, hogy megsajnáltam a srácot? Csak három évvel idősebb nálam és kénytelen volt feladni az álmait egy baleset miatt, most meg tuti emiatt baromi nehezen talált munkát és ezért is akartam neki segíteni. Reméltem, hogy mindent megtesz majd azért, hogy bebizonyítsa nekem, hogy tud ő konyhatündér is lenni, ha nekem arra van szükségem és eddig nem csalódtam benne. Tudom, milyen az, ha meg akarunk felelni valakinek, én is mindig ezen vagyok, nem akarok csalódást okozni a nevelő szüleimnek, ha már az igaziaknak én nem kellettem, de az ikertesóm meg igen... Milyen szülő az, aki egy gyereket tart meg a kettőből? De tényleg... Létezik nagyobb szívtelenség ennél a világon?
Mindegy is, nem érdekes, hiszen megérkezem a kávézóhoz, aminek ajtaján ilyenkor még a zárva felirat olvasható. Lecsipogtatom oldalt a kártyámat, hogy bejussak, anyával ezt a megoldást tartottuk a legmegbízhatóbbnak és legegyszerűbbnek, mikor arról beszélgettünk tavasszal, hogy hogyan is legyen a zárral. A kulcsos zárhoz sorakoztattuk fel a legtöbb ellenérvet, s a csipogó jött ki végül a legpozitívabban, hiszen így a dolgozóknak is csak egy kártyát kell adni, és azzal tudnak bejönni már nyitás előtt.
- Szia! Jó reggelt, kérlek nyugtass meg, hogy beüzemelted már a kávégépet - nézek Johannara szenvedő fejjel. Otthon nem volt időm főzni egyet, így is úgy érzem, hogy elkéstem, korábbra ígértem magam, de lehet, hogy csak azért gondolom ezt, mert az agyam még nem kapta meg a napi koffeinadagját. Amint meghallom, hogy a kávégép használatra kész, már be is mennék a pultba, hogy csináljak egyet magamnak, de Johanna megelőz és már készíti a szokásos karamellás tejeskávémat. Időközben én kikutatom a táskámból a recepteket francia sütileírásokat és recepteket, valamint lecsekkolom, hogy hánykor is lesz az a meeting az állatvédő konferenciáról. - Oh, köszi, életmentő vagy - pillantok fel, mikor elém kerül a hőn áhított kávé, aminek már csak az illatától is kezdem érezni, hogy éledek. Telefonomat a farzsebembe süllyesztve, bal kezemben a papírokban, jobban a kávéval indulok el a konyha felé. Hallom, hogy Herbert motyog valamit a konyhában, de pont akkor iszom bele az életmentő italba, így nem arra figyelek. Nem tűnik föl neki, hogy megérkezem, el van foglalva a fánkokkal, ami amúgy nagyon cuki, aztán meglepődöm, hogy szinte már úgy jön le, hogy megijesztettem. - Oké, hogy a főnököd vagyok, de legközelebb lécci ne hívj így, minimum kilenc évvel öregebbnek érzem magam tőle, pedig kettőnk közül mindketten tudjuk, hogy én vagyok a fiatalabb - kérem tőle, miközben helyet keresek a pulton a papíroknak. - Egyébként mi a helyzet? Minden jól megy? - érdeklődöm, mielőtt még a francia témára kerülne sor.


random zenécske ||      || szószám || ©

◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

if you wanna find a brother
then wait until he finds you
We're not the same We're different in a good way
Together's where we belong
credit
Vissza az elejére Go down


avatar

Munkások
Play by :
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
Taron Egerton
Age :
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
24
Foglalkozás :
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
Szakács
Hozzászólások száma :
◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆
4

A főnök és a szakács - komédia egy felvonásban
Kedd Nov. 14, 2017 2:29 pm
A metró két háztömbnyire dobott le a kávézótól, mely apró séta adott esetben még jót is tenne a lábamnak, de ma nincs sok kedvem a bicegéshez. Egy idősebb asszony tekintetét kapom el, akinek szemében szánalmat vélek felfedezni, de csak mosolygok rá, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy fél lábam már a sírban van. Valamilyen sírban, hiszen sosem találták meg a támadás után a maradványokat. Aztán megrázom magam, kabátom gallérját felhúzom és zsebre tett kézzel indulok el a munkahelyem felé.
Végülis örülhetnék annak, hogy Ms. Wheaton ... őőő ... Lindsay, merthogy biztosan kijavítana, ha így nevezném újra és megint, szóval örülhetnék annak, hogy Lindsay munkát adott. Bár nem szakácsot keresett, hanem egy konyhatündért, de sikerült valahogyan meggyőznöm arról, hogy én vagyok a megfelelő ember a megfelelő helyre. S hogyan? Azt nem igazán tudnám megmagyarázni, hiszen tudja rólam, hogy a katonaságban tanultam a szakmát és bármennyire főzök meg akár két ezrednyi katonának egy három fogásos ebédet, ez a mostani feladatkör nagyon távol áll ettől. Úgy értem: kekszek, sütemények, fánkok? És tulajdonképpen mi az a chia? És miért lehet belőle pudingot főzni? Furcsa népek ezek, mondom én!
- Szia Johanna! - üdvözlöm az egyik felszolgálót, aki szintén nem túl régen dolgozik itt, de amennyire gátlásos vagyok és visszahúzódó, nem sokat tudtam meg róla. Pedig gyönyörű lány, vicces és az a vörös haj? Piruló arccal vonultam be az öltözőbe...

***

Már végeztem az étcsokoládés-pekándiós keksszel, az étcsokoládéval csurgatott gyömbéres keksszel, bekészítettem a holnapi adag pudingot és gyümölcsökkel, diófélékkel, kókuszsorjával díszítettem a mai készletet, a fánk tésztája már kel, a sütőtökös pite és a sajttorta pedig a hűtőben várja a délutáni felforgást. Pár hete még gondot okozott, hogy mindennel időre végezzek, de egy kis katonás szigor és fegyelem a munkamenetben csodákra képes! Ezért van az, hogy már csak a heti kávékülönlegességhez szánt pekándiós kávé süteményt kell cukormázzal bevonnom és tulajdonképpen végeztem a mai napra az előkészületekkel.
- Jól van Herb, meg tudod csinálni! Odamész hozzá, elmondod az ötletedet és maximum nemet mondd rá. Akkor lenyeled, eldugod és hazamész sírni... Értem? - a sülő fánkokkal beszélgettem és apró mosolyt csalt az arcomra, amikor a duci tésztagolyók maguktól fordultak át. Az egyiknek persze segíteni kellett, mert mindig van egy, amelyiknek segíteni kell, de amikor annak is pirulni kezdett a még nyers oldala, diadalittasan néztem fel, egyenesen Ms. Wheaton ... őőő ... Lindsay szemeibe.
- Asszonyom! - mintha rajtakapott valami csúfos dolgon, úgy horkantam fel, s talán a forgatólapátot is eldobom, ha nem tanultam volna meg annak idején, hogy a forró olaj bizony nem játékszer. Vajon mióta állt itt előttem és mennyi hallott abból, amit a fánkoknak mondtam. Jaj, csak ne kérdezzen rá, kérem, kérem, ne kérdezzen rá!
Vissza az elejére Go down
 
A főnök és a szakács - komédia egy felvonásban
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Ichiraku Ramen Bar
» Szakés Macska bár + Enheriel és Snowcat lakosztálya
» [Küldetés] Vásári komédia
» 6. felvonás - Látom a tüzet
» 1. felvonás - Alattomos suttogás

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin in New York :: New York :: Brooklyn :: Éttermek, cukrászdák, kávézók :: Base Cafe-
Ugrás: