One belongs to New York instantly. One belongs to
it as much in five minutes as in five years.
Belépés

a városba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Társalgó
szavak sokasága
Új posztok
hozzászólásokFlor & Jules

Juliet Brewster
Yesterday at 11:59 pmCold Spring Lodge - NY

R. Chris Devereaux
Yesterday at 10:33 pmFrederic Lester - A nagy hal, az őrszem

Jake Lester
Yesterday at 8:33 pmFigyelmeztetések és törlések

Admin
Yesterday at 5:01 pmRyan & Flor

Ryan J. Craig
Csüt. Okt. 18, 2018 9:13 pmBen és Flor

Flor Sanchez Moreno
Csüt. Okt. 18, 2018 8:03 pmCharlie & Janine ► Private matters

Janine A. Rossi
Csüt. Okt. 18, 2018 4:52 pmBefore Midnight - Cat & Ewan Awards Night Scene

Ewan Patrick Brooks
Szer. Okt. 17, 2018 2:07 pmEwan & Belle - A half year in Paris

Ewan Patrick Brooks
Szer. Okt. 17, 2018 1:56 pm
Lakosok
nyilvántartása
Csoport neve
Média 7 2
Diákok 9 5
Törvényszegõk 7 9
Bûnüldözés 8 10
Hivatal 2 3
Üzlet 6 2
Oktatás 4 3
Munkások 4 4
Egészségügy 6 5
Összesen 53 43
Ismerõs idegenek
New York utcáin
Jelenleg 13 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 10 vendég :: 1 Bot

Adriana Lane, Juliet Brewster, Leon Williams


A legtöbb felhasználó (67 fő) Vas. Márc. 12, 2017 6:18 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Silke & Bernie: First time the charm?

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Silke & Bernie: First time the charm?   Hétf. Júl. 10, 2017 2:21 pm

Nem tudom, feltűnt-e valakinek, de nem vagyok társasági alkat. Általában meghúzódok valahol, foglalkozok a magam dolgával, szövögetem a saját terveimet, és nem foglalkozok azzal, mi történik. Persze, mint a legtöbb szociális gátlás, az enyém is oldódik alkoholban, méghozzá egészen jól, és tudok én kellemes meg szórakoztató lenni. De az esetek többségében józan vagyok, csöndes, és nem foglalkozok az engem körülvevőkkel. Valószínűleg ezért sem örülök különösebben annak, hogy gyakornokot kaptam a nyárra.
Metróval megyek Manhattanbe, vállamon átvetve a hátizsákom, és nem szólok senkihez a szokásos tömegből. Nem is kell koncentrálnom arra, mikor és hol szállok le. Minden egyes nap ugyanezt az utat teszem meg, szerintem álmomban is végig tudnám járni. A Manhattani állomáson aztán lelépek a metróról, föl a buzgó városba, és elvegyülök a tömegben.
Csak tíz perc séta a szerkesztőségig, onnan pedig fel az emeletre. Ezen a ponton az apátia, és enyhe, de egészen biztos, látatlanban is kialakult ellenszenv elkezdi átadni a helyét az enyhe bizakodásnak. Ahogy azt asztalom mellé helyezem a táskát, és beindítom a laptopot, azon morfondírozok, hogy igazából kétesélyes a dolog. Ha működik, király. Ha nem…Nos, legfeljebb két hónapig kell elviselnem az illetőt. Mondtak egy nevet, de hogy őszinte legyek, elfelejtettem. Jobb ez így. Amúgy sem tudtam volna megállni, hogy rákeressek a csajra, és legalább azt kiderítsem, miért annyira izgatott az egész HR-részleg.
Vendég

avatar
Vendég

Vissza az elejére Go down
TémanyitásTárgy: Re: Silke & Bernie: First time the charm?   Hétf. Júl. 10, 2017 3:35 pm

New Yorkban nem sok embert ismerek. Ismerem az újságost, a gyors kajás csajt a pult mögött, a portást és a házi nénit, de őket csak látásból. Ismerem a tanáraim és a csoporttársaim, de velük sem vagyok jóban. Nem mondom, hogy rosszban lennék velük, csak épp nem érek rá ismerkedni. Az egyetlen, akivel tényleg normális emberi kapcsolatom van, az edzőm a futópályán, a konditerem tulaja és a két sportmasszőröm. Aki abból teremti elő a pénzt egyetemre, hogy fut és megpróbál minél több versenyen indulni és azokat lehetőség szerint meg is nyerni, annak tulajdonképp nincs hobbija, csak két műszakja. Egyikben tanul, másikban edzésre jár.
Mivel a pénzdíjas győzelmeim el is mennek tandíjra és albérletre, így muszáj valamit dolgoznom nyáron, nehogy éhen haljak két szemeszter között. Manhattanban talán most járok életemben először, pedig már egy éve a városban élek. Szerencsére a mobilomon van google térkép és útvonaltervező, így eltévedni nem fogok, de egyhamar odatalálni se.
Csipetnyit lelkes vagyok. Újságnál dolgozni megnyithat egy-két ajtót a későbbi karrierem előtt, viszont teljesen mellékvágányra is sorolhat. Én a jövőm úgy képzelem el, hogy én alakítom a politikát és nem a politika formálóiról írok. Viszont most legalább van lehetőségem betekintést nyerni és megismerni a nagy emberek alkalmazottjait. Mintha most rajzolnák meg a startvonalat, ami mögé felállhatok.
Fontos a jó benyomás, a pasik nagy része pedig azzal a bizonyos testrészével irányítható, mint valami botkormánnyal, anélkül, hogy ribivé kellene válnom. Éljen a szolid elegancia, ami visszafogottan látványos, mégis önbizalmat és hivatástudatot sugároz. Avagy a rózsaszín nadrágkosztüm egy vékony ezüstlánccal.
- Jó reggelt, Silke Van Hoebek vagyok és Bernard Larskyt keresném. - Köszönök csengő, vidám hangon és enyhén meglibbentem szőke fürtjeim az összhatás kedvéért.


Vendég

avatar
Vendég

Vissza az elejére Go down
TémanyitásTárgy: Re: Silke & Bernie: First time the charm?   Hétf. Júl. 10, 2017 8:15 pm

Rövidesen munkához látok. Először bedugom a fülembe a kisméretű hangrögzítőt, amit interjúkra szoktam magammal hurcolni. Elindítom, és nekiállok begépelni az anyagot. Nem ez fog megjelenni, persze, az interjú csak egy része annak a cikknek, amit írok. Van egy kongresszusi jelölt Massachusetts-ben, aki megragadta a helyiek figyelmét. Ami, ha engem kérdeznek, az előfeltétele annak, hogy valaki megnyerje az előválasztásokat, de valamiért a fickó, aki túl van az ötvenen, rendkívül érdekes. Csak arra nem tudok rájönni ebből az interjúból, hogy miért.
Éppen végzek az anyaggal, amikor megcsörren a telefonom. Valaki engem keres. Hátradőlök, a kezemet a tarkómon kulcsolom össze, és elengedek egy apró sóhajt. Majdnem el is feledkeztem róla, mindössze ennyi idő után. Majd szólok, hogy úton vagyok, lecsukom a laptopot, és elindulok lefelé.
Ha az ember tudja, mit keres, nem nehéz észrevenni egy gyakornokot. Azt az embert keressük, aki kilóg a tömegből. Akinek a lelkesedését még nem törte le a tény, hogy a világ egy kegyetlen hely, és hogy megalázó fizetésért kell megalázó munkát végeznie. A legtöbben alacsonyabb presztízsű titkárnőként tartják a gyakornokokat: kávét hozatnak velük, ruhát tisztíttatanak… Amikor hallottam, hogy mellém utalnak valakit, azonnal eldöntöttem, hogy én nem így fogom intézni. Az alapvető emberi méltóság megillető ezeket a kölyköket is.
Magabiztosan lépek a várakozóterembe, és azonnal észreveszem a szőke hajú lányt. Csinos…mi több, egy másodpercig megengedem magamnak, hogy alaposabban figyelemre vegyem. Átok a munkahelyi etika előírásaiba! De tudok professzionális lenni, amennyiben szükség van rá. A biztonság kedvéért ezért előbb a pulthoz lépek, ahol a mögötte ülő hölgy lefirkantotta a lány nevét egy cetlire. Csak elolvasom, elhúzom a szám – mert az égvilágon semmi sem lehet egyszerű –, majd megfordulok, és semleges arckifejezéssel odalépek hozzá, és a kezem nyújtom felé.
– Miss. Van Hoebek, Bernard Larsky vagyok. Ha jól tudom, engem keres – villantok egy professzionális, bizalomgerjesztő vigyort a lányra. És nagyon remélem, hogy jól mondtam a nevét. – Kérem, kövessen. Hogy érzi magát ma reggel?
Vendég

avatar
Vendég

Vissza az elejére Go down
TémanyitásTárgy: Re: Silke & Bernie: First time the charm?   Kedd Júl. 11, 2017 6:04 pm

A holland nevekkel sok amerikainak gondja van, lévén kis létszámú diaszpóraként az alig beszélt nyelvekhez tartozunk. Leginkább talán a német ajkúak boldogulnak velünk, így nem is lepődöm meg és zokon sem veszem, hogy leendő munkaadóm magában ki tudja hányszor fut neki. Legalább törekszik és elsőre jól ejti ki. Ez már önmagában pluszpont. Talán még azt is megbocsátanám neki, ha egész végig kávét főzetne velem. Hisz olyan cuki. Én meg egy félhibbant kislány... Mégis mi a franc ütött belém?
- Úgy van. Én vagyok az új gyakornoka Mr. Larsky. - Kezeim összekulcsolom magam előtt és próbálom leküzdeni a késztetést, hogy kislányos szempilla rebegtetéssel nézzek fel rá. Végtére is profik vagyunk és szeretném, ha a teljesítményem alapján becsülne meg.
- Igazán jól, köszönöm kérdését. Várakozás telien tekintek a jövőbe. És Ön? Nyugodtan rám bízhat mindent, azért vagyok itt, hogy segítsem, ahogy tudom. - Nem vagyok kávéfőzőautomata próbálom telepátiával sugallni neki, ahogy mélyen a szemeibe nézek. Szemkontaktus. Úgy lehet a legkönnyebben kiismerni a másikat, hogy tartjuk a szemkontaktust. A mikromimikával lehet hazudni, de a szemekkel nem.
Mindent figyelmen kívül hagyok. A jelen lévő többi nő féltékeny pillantásától a férfiak vágyakozó tekintetéig. A világom leszűkítem rá és rám. Nem esik nehezemre, sőt örömöm lelném benne, ha csak ő és én... Munka. Azért vagyok itt, hogy dolgozzam, nem pedig, hogy bepasizzak, szóval a saját hangomat is kizárom a tulajdon fejemből. Nem könnyű, de van gyakorlatom ebben is.
Nem kérdezem meg, hogy mi lesz a dolgom, csupán kíváncsi várakozással nézek rá. Ő a főnök, rajta áll, hogy milyen gyorsan állít munkába, mennyi akar beavatni a részletekbe és mi lesz az első megbízásom. Minek siettessük, ami elkerülhetetlen?
Vendég

avatar
Vendég

Vissza az elejére Go down
TémanyitásTárgy: Re: Silke & Bernie: First time the charm?   

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down
 

Silke & Bernie: First time the charm?

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Loki & Thor - A long time ago
» Sis' bonding time - [Leana&Astra]

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin in New York :: Archívum :: Játékok-
^
ˇ