One belongs to New York instantly. One belongs to
it as much in five minutes as in five years.
Belépés

a városba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Társalgó
szavak sokasága
Új posztok
hozzászólásokbae & bell || love runs out

Dominique & Leslie EmptyBailey E. West
Today at 12:32 pmFoglalt keresztnevek

Dominique & Leslie EmptyKaylee Hill
Today at 11:46 amAvatarfoglaló

Dominique & Leslie EmptyKaylee Hill
Today at 11:43 amMunkahelylista

Dominique & Leslie EmptyGrace E. Hoover
Today at 11:02 amFoglalt vezetéknevek

Dominique & Leslie EmptyGrace E. Hoover
Today at 10:53 amElkészültem az elõtörténetemmel...

Dominique & Leslie EmptyGrace E. Hoover
Today at 10:47 amLike the cat and the rat

Dominique & Leslie EmptyMilo Morris
Today at 10:46 amJátékpartner keresõ

Dominique & Leslie EmptyLenore Furukawa
Today at 9:42 amWelcome in my crazy mind

Dominique & Leslie EmptyMadelaine Riggs
Yesterday at 11:59 pm
Lakosok
nyilvántartása
Csoport neve
Média 29 23
Diákok 29 30
Törvényszegõk 13 25
Bûnüldözés 10 16
Hivatal 6 6
Üzlet 12 17
Oktatás 6 5
Munkások 12 7
Egészségügy 11 13
Összesen 128 142
Ismerõs idegenek
New York utcáin
Jelenleg 29 felhasználó van itt :: 10 regisztrált, 0 rejtett és 19 vendég :: 2 Bots

Annie Johnson, Bailey E. West, Dalton Simmons, Daniel S. Ramsay, Elias Anderson, Elle Ray, Ezra O'Neal, Jay Cameron, Lenore Furukawa, Mallorie Dupeyrón


A legtöbb felhasználó (78 fő) Kedd Jún. 04, 2019 9:02 pm-kor volt itt.

Share
 

 Dominique & Leslie

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Re: Dominique & Leslie   Dominique & Leslie EmptyKedd Aug. 13, 2019 9:15 pm


dominique & leslie
walk with the devil

Csupán egy futó pillantást vetek a mellettem álló férfira, mielőtt a képhez visszafordulva válaszolnék.
- Néhányan Manet leghíresebb művét is annak titulálták, holott azon a festményen nem látható effajta dinamizmus. - Ajkaim félszeg mosolyra húzódnak a saját, frappáns szóhasználatomtól. Mindig lesz olyan ember, akinek meghaladják a tűrőképességét az erotikus jelleggel felruházott alkotások, és ezt teljes mértékben meg tudom érteni. Mindannyiunknak máshol húzódik a határ az ízlésesség és a perverzió között. Én például azt tartom közönségesnek és elfogadhatatlannak, ha valaki a metrón, mindenki füle hallatára tárgyalja ki a szexuális élményeit, és biztosan akad, aki prűdnek, netán maradinak tart emiatt.
- Csak nem tapasztalatból beszél? - Mintha keserűséget hallanék ki a hangjából. Egyrészről furcsa, hogy ilyen könnyedén megosztja a sérelmét egy vadidegennel, akinek, megjegyzem, még csak be sem mutatkozott. Másrészről érthető, hogy abban a közegben hozakodik elő a témával, ahol nagy eséllyel hozzá tudnak szólni a nézőpontjához.
A szemem sarkából látom, ahogy a pezsgőbe kortyolva elfintorodik, de nem teszem szóvá. Már az is szokatlan, hogy ilyen színvonalas eseményt rendezzenek egy amatőr festőket felsorakoztató galériában - az, hogy még pezsgőre is maradt elég keretük, ilyen módon kész csodának minősül. Értékelni kell, még ha nem is a legjobb minőségű.
- Komolyan? A feministákra fogja? - Ezúttal nem csak az arcommal, hanem a teljes testemmel fordulok felé. Kezeim maguktól lopóznak a csípőmre, mintegy előrejelezve a várható vihart. - Tudja, kezdem úgy gondolni, hogy maga sokkalta szűk látókörűbb, mint azok az emberek, akik nem tudnak pironkodás nélkül végignézni az itt sorakozó festményeken. Valóban létezik egy olyan része a társadalmunknak, amely képtelen tolerálni a szexualitás ehhez hasonló megnyilvánulásait, a legtöbben viszont megelégszenek annyival, ha nem dörgölik az orruk alá. Talán akadnak olyan feministák is, akik érzékenyen reagálnak rá és belemagyaráznak mindent, amit csak lehetséges, ez a rendkívül elenyésző réteg azonban közel sem elegendő az általánosításhoz. A feministák küzdöttek a rabszolgaság ellen, a nők szavazati jogáért, és mind a mai napig a szabad akaratukért, hogy csak néhány kardinális dolgot említsek. Ne a szélsőségekkel foglalkozzon, inkább lépjen egyet hátra, hogy lássa a nagyobb képet. Az igazit. Mert egyáltalán nem olyan sötét, mint amilyennek lefesti. - Egy másodpercre elhallgatok, hogy mély levegőt vegyek, majd minden figyelmeztetés nélkül kikapom a kezéből a pezsgőt. - Ezt pedig ne igya meg, ha nem esik jól. - Az iménti hevességemhez mérten meglepő lehet, milyen visszafogottan kortyolok bele. Bármilyen szörnyű is az íze, a sok beszédtől kiszáradt torkomnak minden segítség elkél.

396
walk with the devil

Leslie Hewson
Média
Play by :
Elizabeth Lail
Kor :
24
Foglalkozás :
újságíró
Hozzászólások száma :
17

Dominique & Leslie Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Dominique & Leslie   Dominique & Leslie EmptyVas. Aug. 11, 2019 1:12 am


Dominique & Leslie


Régóta vágytam már arra, hogy a műveimet kiállítsák és híre járhasson az alkotásaimnak. Való igaz, hogy egyáltalán nem huszonnégy éves koromban képzeltem el az elvárt sikert, ennél sokkal hamarabbra terveztem a tehetségem kitárulkozását, de örültem annak is, ha egyáltalán valaki megjegyezte a nevemet. Nem a festményeimről vagy az írásaimról voltam híres a környéken, ezt az idevalósiak tökéletesen tudták, épp ezért nem hitte el senki sem, mikor a közeli galériában meglátták a nevemet. Dominique Franches : A nők rejtelmei.
Milyen frappáns név egy teljesen ócska, ihlettelen, ötletekben kicsit sem bővelkedő lecsúszott művészsrác idézőjeles mesterműire, amiket ha a nagymesterek látnának, mára már több méter mély gödröt ástak volna maguknak, hogy eltemethessék magukat és inkább letagadják a foglalkozásukat.
Furcsa volt látni a tömeget, ahogy azt is, hogy milyen elegáns egy esemény lett a megnyitóból. Elképzelésem se volt mennyien jönnek majd el, de az a szám, ami most a szemem elé tárult, minden volt csak nem átlagos. Persze volt néhány kíváncsi kölyök akik csak a női mellek meg a lábuk között lévő sejtelmes domborulatok miatt jelentek meg, hogy elröhögcsélhessenek, mert ugye fiatalkorban milyen vicces is a másik nemnek valami olyanját látni, amit csak az óvodában szokásunk, mikor a wcknél valaki elfelejti elhúzni a függönyét ; ettől függetlenül viszont komoly kritikusok, idősebb párok és néhány szemrevaló ifjú hölgy is megjelent és elemezni kezdte a vászonra festett vonalakat. Elismerően tekintettem körbe, újra meg újra végigpásztázva az emberi sokaságot, mindannyiukat egyenként megfigyelve. Egy fiatal lány hamar felkeltette a figyelmemet, aki humoros játékával minden képet sajátos módon kezdett elemezni. Forgatta a fejét, ide-oda lépdelt hátha más szögből mást lát majd meg az egyszerű dedós rajzok között, néhánynál pedig perceket is időzött. A vigyorom lemoshatatlan volt, ennyire édes látvány régen fogadott már ha valakinek megmutattam mivel is ütöm el azt a kevés szabadidőmet. Általában annyit reagáltak az emberek, hogy fel kéne hagynom ezzel az egésszel és valami komolyabbal foglalkozni. Látod anya, te sem tudtad, hogy egyszer majd egy ilyen nő sétál be abba a galériába amibe éppen az én festményeim állítják ki és nézi végig az összes alkotást, csakhogy megértse vajon mire gondolhattam miközben csináltam őket.
Lassú léptekkel elindultam felé, néha-néha megállva egy-egy gratuláció erejéig, de aztán a késleltetői mozzanatok ellenére csak odaértem mellé.
- Néhány ember erre szimplán azt mondaná, hogy perverz - jegyeztem meg tekintetemmel pásztázva azt a képet, amit ő is nézett akkor és ott. Furcsa pózban lévő szeretkező páros ; igen, be kell vallanom, ez volt az egyik kedvencem. Azt persze a világért sem árultam volna el senkinek, hogy személyes élmények ihlették. - Furcsa dolog a művészet. Az egyiket elismerik, mert festőként szabad az erotika ábrázolása, a másikat pedig megvetik, mert lekicsinyli a műveivel a nőket és nem látja őket másnak csak egy kis szelet húsnak, amit felhúzhat aztán pedig a kukába dobhat - kortyoltam bele abba a pohár pezsgőbe amit aligha pár perccel ezelőtt a kezembe nyomtak ama indokkal, hogy nehogy már pont a művészúr maradjon alkohol nélkül. Pedig hogy én mennyire utálom a pezsgőt.
Összerándult az arcom az ital ízére de ezt próbáltam leplezni. Nemes egyszerűséggel megköszörültem a torkomat, kissé megráztam a fejemet majd felé fordultam.
- A társadalmunk prűd. Nem szereti ha valaki nyíltan áll hozzá olyan témákhoz, mint a szex vagy épp a női alakok. A feministák mindezt szétrombolták hosszú évek alatt - förmedtem fel nevetésben, de miután láttam, hogy ő nem reagál olyan rugalmasan, hamar elcsendesültem. - Fiatal vagy. Az ilyesmi ritka egy ehhez hasonló eseményen.

567 • I. • credit

Dominique Franches
Törvényszegõk
Play by :
Freddy Krave
Foglalkozás :
Erről inkább ne kérdezősködj
Hozzászólások száma :
5

Dominique & Leslie Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Dominique & Leslie   Dominique & Leslie EmptySzomb. Aug. 10, 2019 11:58 pm


dominique & leslie
walk with the devil

Akik tehetségesek egy művészeti ágazatban, gyakran tanúsítanak hozzáértést a többihez is - állítólag. Dominique Franches esetében igazat kell adnom a statisztikáknak. Még az egyetemi éveim alatt kezdtem el követni a munkásságát, arról viszont sejtelmem sem volt, hogy az írás mellett mással is foglalkozik, míg pár nappal ezelőtt meg nem láttam a kiállítás megnyitójáról szóló hirdetést. Az érintett galéria mindössze tíz perc a lakásomtól, oda jártam az elmúlt hetekben, hogy ihletet merítsek. Innentől kezdve nem is volt kérdés, hogy megtartom-e ezt a szokást.
Egyébiránt én vagyok az abszolút kivétel a szabály alól: a térlátásom nagyjából kimerül abban, hogy tudom, hova kell céloznom, ha lövök, és valószínűleg az egész emberiség érdekét szolgálom, ha megelégszem ennyivel ahelyett, hogy ecsetet ragadnék. Azt már nem ígérhetem meg, hogy sértetlenül hagyom a körülöttem lévők dobhártyáját, de ezzel kapcsolatban is kompromisszum kész vagyok, és kerülöm a xilofonnál komolyabb hangszerek használatát. Épp elég büntetés a saját hangom, apa egyszer azt mondta, vallatni lehetne vele.
Minden esetre a saját tehetségtelenségem cseppet sem von le az előttem sorakozó alkotások értékéből, mint ahogyan a kiállítás témája sem, pedig el tudnék képzelni a női testnél szemet gyönyörködtetőbb látványt. A szexuális aktust ábrázoló képek már sokkal inkább megragadják a figyelmemet, ugyanakkor azt sem mondanám, hogy az összes többin csak úgy átsiklok. Nem vagyok otthon ebben a közegben, ezért sejtelmem sincs, mit feltételezhetnek rólam a külső szemlélők, mindazonáltal a helyükben alaposan megkérdőjelezném a szexuális beállítottságomat, miután néha három-négy percet időzik a tekintetem egyetlen mellen, azon tűnődve, vajon szépített rajtuk a művész, vagy pontosan így néztek ki a valóságban? Csak mert ha igen, nem csoda, hogy ilyen lapos a szexuális életem.
Két kép között a közönséget sem mulasztom el kielemezni, és meglep, hogy laikusként mennyire könnyű őket felcímkéznem. Van egy kritikusunk, aki homlok ráncolva, állát az öklének támasztva áll; egy párocska, akiknek nem akadt jobb randiötlete egy galérialátogatásnál, de mindketten zavartan topognak egyik alkotástól a másikig; valamint egy velem egykorú művészet hallgató, aki csillogó szemekkel, elragadtatva ácsorog akár negyed óráig is egy-egy festmény előtt. Nagyon cuki.
Körülbelül a terem felénél járok, mikor megérzem, hogy valaki engem figyel. Egyelőre nem zavartatom magam, túlságosan is leköti a figyelmemet a soron következő kép... pontosabban a rajta szereplő kompozíció. Erősen oldalra döntött fejjel próbálom elképzelni, hogyan is jöhetett létre ez a póz. Egy szó: twister.
376
walk with the devil

Leslie Hewson
Média
Play by :
Elizabeth Lail
Kor :
24
Foglalkozás :
újságíró
Hozzászólások száma :
17

Dominique & Leslie Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Dominique & Leslie   Dominique & Leslie Empty

Ajánlott tartalom


Dominique & Leslie Empty
Vissza az elejére Go down
 

Dominique & Leslie

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: New York :: Brooklyn-
^
ˇ