One belongs to New York instantly. One belongs to
it as much in five minutes as in five years.
Belépés

a városba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Társalgó
szavak sokasága
Új posztok
hozzászólásokFable Hill

Fable Hill
Yesterday at 11:59 pmHazel&Chase

Chase Ginsberg
Yesterday at 11:35 pmFlor & Gretchen -Perdido en Queens

Gretchen Valens
Yesterday at 11:08 pmNikolay Mikhaylovich Korzakov

Dorian J. Lester
Yesterday at 9:56 pmConnie & Charlie

Constance Reyes
Yesterday at 7:17 pmActivity Check (07.10-07.25.)

Noah W. Monroe
Yesterday at 6:54 pmCandy&Noah ~ Do not escape!

Noah W. Monroe
Yesterday at 6:08 pmBrooklyn Steel

Erik Lindström
Yesterday at 5:55 pmElkészültem az elõtörténetemmel...

Nikolay Korzakov
Yesterday at 5:40 pm
Lakosok
nyilvántartása
Csoport neve
Média 7 2
Diákok 10 4
Törvényszegõk 14 10
Bûnüldözés 9 10
Hivatal 0 1
Üzlet 6 6
Oktatás 4 6
Munkások 5 1
Egészségügy 6 4
Összesen 60 45
Ismerõs idegenek
New York utcáin
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (67 fő) Vas. Márc. 12, 2017 6:18 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Before Midnight - Cat & Ewan Awards Night Scene

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Re: Before Midnight - Cat & Ewan Awards Night Scene   Yesterday at 12:35 pm


Cat & Ewan
Scenes from a Marriage  - Screenplay
Mondjuk, hogy igen? Erre egy kicsit a szemöldökeim is kíváncsian feljebb vándorolnak. Ez vajon mit jelent pontosan? Felé is fordulok, hogy lássam az arcát.
- Pedig illene hozzád – mosolyodom el a kis története hallatán. Így már minden világos. Az apja egy jelenség, nagyjából épp olyan kellemes, mint az enyém, mindketten megvetik a művészeket, de nem is csak úgy ímmel-ámmal, az én apám példának okáért kitagadott a családból, mikor megszöktem a szigora elől, és Párizsba mentem festészetet tanulni. Egy kicsit erős reakciónak vélem, de ha onnan nézzük, hogy egy katonafamíliáról beszélünk, ahol a hivatás generációról generációra öröklődik, valamivel talán érthetőbb, még ha nem is olyasmi, amivel valaha is egyetértenék. Fogalmam sincs, hogy születtem épp oda, tőlem olyan messze áll a politika, a háborúskodás és a fegyverekkel… A gondolatom azonban megtörik ennél a pontnál. Ez egy olyan zsilip, amit most a legkevésbé sem akarok felnyitni.
- Vagy úgy. Mi tagadás, ez egészen jól megy. – Egy év alatt már jócskán volt alkalmunk begyakorolni a szerepeket, és mostanra tényleg művészire fejlesztettük a pöpec házasélet imitálását. Olyannyira, hogy néha még én is elhiszem. Például, mikor így a derekára fonódik a kezem, és magamhoz húzom egy csókra, nem most, sokkal inkább mikor már jó sok ital dolgozik bennem, előfordul, hogy emlékeztetnem kell magam, miről is szólt az egyezségünk. De ez viszonylag ritkán fordul elő, és ő akkor sem vesz észre belőle semmit. Szerencsém van vele, jó, hogy jóban vagyunk, különben nagyon nehéz is lehetne ez az egész.
- Meglepő, hogy kedves vagyok? – csapok le a mondatára. Tudom, hogy nem kap tőlem annyi figyelmet, mint amennyit érdemelne egy jó férjtől, de azért szeretem abba a hitbe ringatni magam, hogy nem vagyok vele goromba. A kérdésem a halvány mosollyal elsősorban úgy hat, mintha szándékosan érteném félre, amit mondott, de azért egy kis őszinte csodálkozás is megbújik benne.
A kontráján viszont szélesen elmosolyodom.  – A díj után már mindenre. – Ha azt túlélem, utána már semmi nem okozhat gondot. Szeretném, ha nem látszódna rajtam, hogy vonakodva veszem át, de Cattel ellentétben annyira jó színész sajnos nem vagyok.
Hollins jön, és szerencsére hamar megy is tovább, bizonyára sok a dolga, hiszen ma ő a házigazda. És én ezt valahogy cseppet sem bánom. Épp elég volt az a pár mondat, ami elhagyta a száját, tényleg irritál, de Cat kedvéért próbálom visszafogni magam… amennyire tudom.
- Természetesen nem kell – javítom is magam, hisz’ igaza van. Tényleg számonkérően hangozhatott egy kicsit, pedig egy szavam sem lehet, hogy mikor, kivel és mit csinál. Ahogy tájékoztatnia sem kell. – Csak kíváncsi voltam.
A játékos kérdése és pillantása azt sugallja, hogy különösen élvezi ezt a témát. Vagy csak azt, hogy behúztam magam a csőbe. Mintha én lennék a féltékeny férj, és most már le sem tudom mosni magamról, a magyarázkodással inkább csak magam alatt süllyesztem a hajót. Szóval taktikát váltok.
- Most már tudok – jegyzem meg halvány mosollyal. – Remélem, nem hitted, hogy nem fog feltűnni. Én mindent kiszúrok. Nem is járnál jól velem, ha tényleg én lennék a férjed. Még az is lehet, hogy apádnál is szigorúbban őrködnék feletted. – Hogy ebből mennyi komoly, és mennyi nem, azt neki kell kihámozni.
- Hiszi a piszi – szélesedik ki egy kicsit a mosolyom a tagadására. Persze most már én játszom a játékot, amit ő kezdett meg az előbb. Nem is tudom, hogy elhiggyem-e. Ha a fickóval tényleg nincs is viszonya, na de senkivel? – Előttem nem kell színészkedned.
- Komolyabb? – próbálom helyesen értelmezni a kérdést. De a pár évvel ezelőtti válásom óta nem nagyon van az életemben semmi komolyabb. Csak szex. Az viszont elég nagy kanállal. Bár mostanában mintha már ebből is kezdenék kiábrándulni. Mintha nem vágynék igazán senkire, vagy nem tudnák igazán felkelteni az érdeklődésem. Néha megfordul a fejemben, hogy kiégtem volna? Valamilyen szempontból biztosan.
Miközben ezen morfondírozom, hirtelen meghallom a nevem a távolból. Fel sem tűnt, hogy már elkezdődött a műsor, de úgy látszik, Hollins velem nyit ma este. Ide érzem, hogy mennyire szeret.
- A legkomolyabb áldozatom, te vagy – pillantok játékosan Cat szemeibe, majd egy félmosollyal távozom is, hogy eleget tegyek a kérésnek, és utat törve magamnak az öltönyök és színes estélyi ruhák között, feltornázzam magam a kis emelvényre.
Az esemény szerencsére nem tart tovább néhány percnél, amíg megkapom a rövid méltatást, köszönetet mondok, és a díjat átvéve lemasírozok azon a pár lépcsőfokon. A város kitüntetett művésze lettem, és persze Cat felé hálálkodtam. Mióta házasok vagyunk, azzal szórakozom, hogy burkolt szerelmes vallomásokat szavalok neki a mikrofon mögül, és ebben az a jó, hogy a végére őt már sokkal többen nézik, mint engem. Most is kapott egy szép csokornyi bókot, és közben az jár a fejemben, milyen furcsa, hogy lényegében ezekben a pillanatokban a legmélyebb a kapcsolatunk, mikor a legnagyobb távolság van köztünk.
- Milyen voltam? – A szokásos első kérdés, ahogy visszaérkezek hozzá. És a körülöttünk héjázó fotósok számára még tartozunk valamivel. Szabad kezem a meztelenül hagyott hátára fut, hogy közelebb vonjam magamhoz, és odahajolok hozzá egy csókért. Ilyenkor mindig csak egy szájra puszi játszik nálunk, ez a mi csókunk, elegáns és visszafogott, de nem elkapkodott, vagy felületes, fontos, hogy hiteles legyen. Habár még sosem csókoltam meg igazán. Szenvedélyből. Vajon ügyes szerető? – siklik végig a gondolataimon a kérdés, de egyetlen másodperc után már tova is tűnik.
Most már letudtuk a kötelezettségek nagy részét mára. Jöhet az est lazább része.
- Engedje meg, hogy gratuláljak, Mr. Brooks – lép oda hozzánk egy szőke leányzó, szemtelenül fiatal, hamvas húszas évei legelején járhat. Az alakja tízből tízes modellalkat, amit játékosan sodort koktélruhája sem óhajt túlságosan takargatni. Próbálom felidézni, hogy honnan ismerhetem, de…
- Az egyetemi előkészítőjébe jártam tavaly, biztos emlékszik rám – pillant rám jelentőségteljesen –, de végül meggondoltam magam, és inkább a modellkedés mellett döntöttem. Azt azért sajnálom, hogy így nem lehetek a diákja. Biztosan sokat tanulhatnék öntől.
Így már nekem is dereng valami.
- Emily… igaz? – erőltetem meg a memóriám. A diákjaimmal sosem kezdek, főleg, ha még kiskorúnak számítanak, bár egy húsz éves leányzó manapság már mindennek kinéz csak nem kiskorúnak. Azért azt nem tagadom, hogy képesek kísértésbe hozni.
- Úgy van – mosolyodik el, és elő is húz a falatnyi táskájából egy névjegyet. – Ezt tegye el, kérem. A napokban fel fogom hívni. Pár hét múlva adom be a jelentkezésem a Victoria Secrethez, és nagyon szeretném, ha öntől is lenne néhány kép a portfóliómban. Az ára nem számít, csak nagyon kérem, szakítson rám egy kis időt. Nem leszek hálátlan – nyújtja át a kis kártyát, majd rám és Catre is átpillant, akiről eddig azért nem nagyon vett tudomást. – Ugye nem zavarja, ha felteszek még néhány kérdést a New York Daily News számára? A modellkedés mellett újságírást is tanulok – teszi hozzá titokzatos mosollyal.
Előbb Catre nézek, majd vissza a kis üdvöskénkre. Nehéz vele tartani a tempót.
- Kérdezzen csak. A képeket nem tudom megígérni, de beszélünk még róla. – Azzal átveszem tőle a kis kártyát.
- Nagyon hálás vagyok, Mr. Brooks! - veszi máris készpénznek, pedig nem ezt mondtam. - Hogyan fogják megünnepelni a mai sikert? – Erre azért pislogok egyet, de aztán gyorsan rájövök, hogy épp egy bulvárlapnak adunk interjút. A választ át is engedem Catnek.


avatar
Oktatás
Play by :
Gaspard Ulliel
Kor :
32
Foglalkozás :
egyetemi professzor, festő-grafikus
Hozzászólások száma :
18

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Before Midnight - Cat & Ewan Awards Night Scene   Hétf. Júl. 16, 2018 1:03 pmEwan&Cat
before mindnight

Ewan azt a fajta férfit testesíti meg, akivel valóban el lehet beszélgetni, ráadásul még értelmes is mindaz, amit közölni szándékozik, sok hozzá hasonló magas pozícióban álló pasival ellentétben.
Ő egy igazán intelligens férfi és ezzel együtt úriember is, amit már az első találkozásunkkor is leszűrtem.
A legtöbb pasas, akivel találkozom, hamarosan a lényegre tér – habár ez az utóbbi időben nincs is ellenemre -, és szinte már a szemével levetkőztet, ahogy azt ő is mondta az imént, de ő maga sosem volt ilyen még a megismerkedésünk alkalmával sem. Úgy néz ki, valami másféle módszere van arra, hogy levegye a nőket a lábáról.
Szóval ritka dolog az, hogy ő valamit nem hagy szó nélkül, így történt ez a taxiban is, amivel az ünnepély felé igyekeztünk.
- Mondjuk…, hogy igen. – felelek elgondolkodva arra a kérdésre, hogy festettem-e valaha, hiszen valóban volt egy ilyen próbálkozásom, de apám tett róla hogy erről (is) lemondjak. Mondjuk, hogy volt egy próbálkozási időszakom, mikor bontogatni kezdtem a szárnyimat. De tudod, apám, hogy áll ahhoz, hogy művész legyen belőlem, így gyorsan kiíratott a szakról. Maradjunk annyiban, hogy ez volt az egyetlen jó döntése velem kapcsolatban, és jobban megy nekem ez elméletben. – nevetek fel halkan, hiszen valóban nem tudnám most elképzelni, hogy én magam fessek, habár lehet, nem lenne rossz feszültség-levezető.
- Hát hogyne, biztos csakis ezért kapod ezt a díjat. – emelem égnek tekintetemet, mert egyszerűen érthetetlen ez a férfi, s nem vagyok hajlandó vele erről további vitát folytatni, hiszen mindenki tudja, hogy nagyszerű alkotásokat adott ki kezei közül.
Ezek után szinte felüdülésként hat, ahogy belépünk a zümmögő tömegbe, még ha színpadon is érzem magam.
- Nem vagyok. Ma csak az a dolgom, hogy melletted tetszelegjek, hallgassam az emberek ömlengését, amivel téged dicsérnek és úgy tegyek, mint aki a világmindenség kincsét kapja a férje díjával együtt. – válaszolok kérdésére most már halkan elnevetve magam, habár már elég jól ment nekem ez a szerep.
- Köszönöm. Milyen kedves vagy. – válaszolok olyan stílusban, mint aki nagyon meg van lepve, habár valóban nem mindennap kapok tőle ilyen bókokat, sőt, semmilyent, de ez így van rendjén. Csodálom, hogy most egyáltalán észrevette.
Igaz azt is tudom, hogy soha nem vett volna el olyan nőt feleségül, akinek nem elégedett a külsejével, de csupán ennyi volt a mi történetünk.
- Mondja ezt Mr. Casanova, aki az est végére még ennél is több ajánlatot fog kapni. Felkészültél?– kacsintok rá még mindig mosolyogva, hiszen ez volt a védjegyem. Biztos vagyok benne, sőt, tudom, hogy minden rendezvény, parti után kap a nőktől ajánlatot, de ismerem az ilyen nőket és azt is, hogy mennyire számít nekik, ha egy elismert személlyel töltetik az estét, még ha csak egy estéről is van szó. Az, hogy Ewan ma este a díjazottak között lesz, csak nyomni fog népesszerűségén.
Én sosem voltam hozzájuk hasonló, de lehet azért, mert én ahhoz a körhöz tartoztam, amiben Ewan is mozgott.
Abban a pillanatban, ahogy Mr. Hollins csatalakozott hozzánk és rólam kezdett el beszélni látom a „páromon”, hogy mennyire irritálja őt a főnököm. Azt is tudom, hogy ha nem lenne ennyire kulturált, sokkal durvábban szólna vissza neki. Habár azt is tudom, hogy engem is tisztel annyira, hogy nem hoz kellemetlen helyzetbe a munkaadóm előtt.
Alig bírom ki, hogy ne pukkadozzak a nevetéstől a párbeszédünk hallatán, de a végére a helyzet inkább kínossá válik számomra, mint tűnik viccesnek.
- Nem hittem, hogy közölnöm kell ezt veled. – vigyorodok el, mikor végül is Hollins távozik körükből és egy rövid időre újra kettecskén maradunk.
- Miért? Tudsz róla? – kérdezek vissza kissé játékosan, szemöldökömet megemelve, de nem szeretném, ha ez a kép maradna meg neki, így inkább komolyan válaszolok.
- Nem, amúgy nincs vele viszonyom, és ha tudni akarod, jelenleg senkivel sincs. – egészítem ki az előző mondatokat egy leheletnyi információ adaggal, éppen csak annyival, amennyivel szükséges, ha már így feljött ez a téma.
- De, ha már így megkérdezted, neked van most valami komolyabb áldozatod? – kérdezem enyhe gúnnyal a hangomban, de részemről ez csak amolyan piszkálódás számba megy, még véletlenül se bántón gúnyos.
Nem igazán szoktuk megvitatni egymással a szerelmi-szexuális életünket, de ha már így hozta a sors, miért ne beszélgethetnénk néha? Régebben több közös beszélgetést ejtettünk meg, ma már szinte alig szánunk erre alkalmat. Azt hiszem, mindkettőnket beszippant a munka és a saját kis világa.
- Néha még jók valamire ezek a rendezvények is: megtudok ezt-azt a férjemről. – teszem hozzá halkabban, miközben most én karolok belé, mert észreveszem, hogy egy modellnek tűnő kis szöszi köröz körülöttünk, pontosabban Ewan körül. Próbál feltűnésmentes lenni, nem sok sikerrel. vajon volt már köztük valami? Mert nagyon úgy néz ki.[url=ZENE LINKJE]ZENE CÍME[/url] | 750
MEGJEGYZÉSED HELYE | ×


avatar
Munkások
Play by :
Lyndsy Fonseca
Kor :
30
Foglalkozás :
Apuci pici lánya, tárlatvezető stb.
Hozzászólások száma :
4

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Before Midnight - Cat & Ewan Awards Night Scene   Szomb. Júl. 14, 2018 12:29 am


Cat & Ewan
Scenes from a Marriage  - Screenplay
Nem arról van szó, hogy nem szeretem a társaságot, vagy a különféle rendezvényeket, mondhatni én is ebben nőttem fel, és a munkámhoz is szorosan hozzátartoznak a reprezentatív feladatok, a kapcsolatok építése, ápolása, egy művésznek lételeme a pezsgés. Meg is zavarodnék bezárkózva.  
Erre a ma estire is sokkal szívesebben jönnék, ha nem sóznák rám ezt az átkozott díjat. Tudom, hogy Cat sem érti, hogy mi bajom vele, ahogy senki más sem – különben nem díjaznának –, de számomra ez inkább megalázó, semmint elismerés lenne. Arra emlékeztet, amikor ontottam magamból a festményeket, nagyon hamar felfedeztek, talán túl hamar is. Rengeteg díjam volt, az összes versenyt megnyertem, kedvem szerint válogattam a megrendelések között. Annyi ötletem volt, hogy ha éjjel-nappal festettem volna, sem tudtam volna mindent megvalósítani. Tudtam, hogy ki vagyok, a helyem , és hogy mit képviselek. Most viszont… Csak azt tudom, hogy ki voltam, ahogy mások is ez az emlék előtt tisztelegnek, amikor professzor úrnak szólítanak az egyetemen, ehhez az emlékhez beszélnek a különböző estélyeken, és ennek az emléknek ítélnek díjat ma is. Szinte hallom a kimondatlan kérdést: mikor alkot már valamit a nagyra becsült művész urunk? Itt lenne már az ideje, hátha majd ettől megtáltosodik.
Halkan felsóhajtok, mikor Cat is épp ezt dörgöli az orrom alá. Ő kimondja.
Ő megteheti. Hisz’ a feleségem, mégsem tud többet rólam, mint az egész díjazós díszkompánia. Nem is várom, hogy megértse. Ezt a mondatot inkább figyelmen kívül is hagyom, és az eggyel előtte lévőre reagálok.
- Festettél már valaha? – kérdem egy kis frissen éledt kíváncsisággal. Egy szenátor lányáról végül is nem elképzelhetetlen, hogy kipróbálja, ha érdekli az ilyesmi, még azt is el tudom képzelni, hogy direkt a szülők fogadtak fel neki valami be nem futott, de legalább szexi magántanítót, aki órák után anyucit is elszórakoztatta. Na jó, inkább ezt nem gondolom tovább.
- Vagy mert úgy vannak vele: hátha csak egy kis biztatás hiányzik, és ettől majd megszáll az ihlet, ha pedig megtörténik eme csoda, hálám jeléül náluk fogok kiállítani – vetek fel egy másik lehetőséget továbbra is erősen szkeptikus és nem sokkal vidámabb arckifejezéssel. – Vagy egyszerűen csak nem jutott jobb ötlet az eszükbe. Az én nevemmel, valljuk be, nem sok rizikót vállalnak – döntöm hátra a fejem a taxiban. Bárhogy is van, csak a saját sikertelenségem bizonyítékát látom ebben a nagy megtiszteltetésben. Úgyhogy nincs is kedvem ezzel foglalkozni. Mostanában ritkán találkozok Cattel, inkább megpróbálok rá koncentrálni.
Mikor megkér, hogy lehetőleg ma este ne szabotáljam semmivel a hosszas szervezkedésüket, elmosolyodom. Valóban, ez most neki is csak félig szórakozás, ha jól sejtem.
- De ugye ma este nem vagy szolgálatban, attól hogy a Metropolitanban lesz ez az egész felfordulás? – Úgy értem, lesz-e bármi kötelező feladata az én megtapsolásomon kívül, vagy a szokásos kis házas életünk következő epizódja lesz porondon, úgy nagyjából éjfélig.
- Mi az, hogy… - koccintom hozzá a poharam lágyan az övéhez, miután bejutunk, a kezem pedig az első korty után rögtön a derekára siklik, és közelebb hajolok hozzá, mintha valami nagyon bizalmasat akarnék súgni a fülébe. – Mondtam már, hogy remekül áll ez a ruha?
Cat nagyon szép nő, nem is kívánhattam volna dekoratívabb hölgyet a kirakatba. Tudom, hogy tisztában is van ezzel, de azért szeretem hizlalni az önbizalmát.
- Kapásból három-négy fickót látok, aki szívesen megszabadítana tőle – súgom oda pár pillanat múlva, mosolyogva, de ekkor bele is botlunk a főnökébe.
- Mr. Hollins – biccentek apót. – Rég találkoztunk. Úgy tűnik, remek este lesz. – De még mennyire, hogy az lesz. Nem kedvelem különösebben a fickót, de Cat, úgy emlékszem, jókat mondott róla. És az előbb is hangsúlyozta, hogy fogjam vissza magam, bizonyára miatta.
Mikor a díjamról kezd beszélni, kísértést érzek, hogy ráborítsak egy salátás tálat. Egy újabb, megérdemelt díjat. Értem én a célzást, pöcsfej. A folytatástól viszont akaratlanul is felszökik egy kicsit a szemöldököm. Hogy a helyemben mit csinálna Catherine-nel, jobban örülnék, ha nem előttem részletezné. De ha már itt tartunk, ezt a célzást is értem. Pedig ez nem is nekem szól. Már legalábbis remélem.
- Megnyugtathatom, Mr. Hollins, tisztában vagyok vele, hogy milyen jó munkaerőnek bizonyul, és büszke is vagyok a teljesítményére – pillantok előbb a férfira, aztán Catra is, de ez utóbbi hiba volt, mert félő, hogy mindjárt elnevetem magam. Cat tudom, hogy érti, Hollinsról csak sejtem, de reménykedem benne, hogy ettől világosabban nem kell fogalmaznom. Cat lehet, hogy ezért is leszedi a fejem, ha elment, de nem tudtam megállni. – Örülök, hogy ön is értékeli. A következő rendezvényen akár ő is kaphatna egy jól megérdemelt díjat, nehogy a végén kisebbségérzete legyen. A nők szeszélyes teremtések. Ugye számíthatok a segítségére? – Ez után azért már nem merek Catre nézni. De az egész szöveget bujkáló mosollyal adom elő, minta végig csak szellemeskednék, mert hát ennyire fel vagyok dobva ettől a hihetetlen megtiszteltetéstől. Meg attól, hogy az orrom előtt udvarol a feleségemnek.
- Nem is mondtad, hogy hajt rád a fickó – dobom fel a témát, miután elkanyarodtunk a hallótávolságából. – Vagy viszonyod van vele, csak azt hiszi, nem tudok róla? – Végül is tényleg nem, erre jól tippelt, de nagyon tud irritálni ez a fajta modor, amit az előbb megcsillogtatott.


avatar
Oktatás
Play by :
Gaspard Ulliel
Kor :
32
Foglalkozás :
egyetemi professzor, festő-grafikus
Hozzászólások száma :
18

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Before Midnight - Cat & Ewan Awards Night Scene   Csüt. Júl. 12, 2018 10:25 amEwan&Cat
before mindnight

A számos rendezvények és partik sora az életem részei már nagyon régóta, gyerekkorom óta, s habár azóta sok változás történt az életemben, ez a dolog most sincs másképp.
Őszintén megmondom, hogy ezt az egyetlen dolgot, ami a társadalmi pozíciónkkal jár, mindig is szerettem.
Csak feltételezem, hogy a „férjem”, Ewan, az ilyesmit kevésbé élvezi, mint én, legalább is a ma estét biztosan.
Már hetek óta tudom, hogy a New York-i Művészetek Hetén ő is díjazott lesz, viszont ezt eszem ágában sem volt neki elmondani. Nem azért, mint az normális pároknál szokás, hogy netán meglepetés érje, pusztán azért, mert annyira azért ismerem, hogy ő ezt az elismerést egyáltalán nem fogja értékelni. Sosem beszélgettem erről vele mélyebben, hogy miért van ez, de nagyjából sejtettem, viszont arról sem esett szó soha köztünk, hogy miért is nem alkot tovább.
Már egy hete megbeszéltük, hogy mikor és mivel megyünk a rendezvényre, természetesen együtt, majd amikor eljött az idő, felvettem magamra egy alkalomhoz illő, elegáns kék ruhát. Sosem izgultam azon, hogy hogy nézek ki, de valahogy mindig összejött, hogy kifogástalan legyen a kinézetem – mások szerint és a lapok szerint.
Viszont én abban a helyzetben vagyok, hogy nem a férjemnek öltözök, sem másnak, csakis saját magamnak.
Már napok óta nem jött össze, hogy Ewan-nel társalogjak, habár nálunk ez volt a normális, így most kissé idegennek, mégis üdítőnek hat, amikor az átadóra vezető úton végül ez megtörténik.
Igazából Ewan áratlan méltatlankodása az, ami megtöri az úton csendesen sikló jármű csendjét, miközben suhogunk a belváros felé, és amin szinte abban a pillanatban mosolyogom kell.
Már éppen válaszolni szeretnék, de mielőtt megtehetném, ő folytatja rövidke kis monológját, ami még mindig ugyanarról szól.
- Természetesen tudtam róla. – szólalok meg végül egy apró kis mosollyal a szám sarkában, mikor egy szusszanásnyi időre elhallgat. Természetes, hogy tudok róla, hogy kiket is fognak ma este díjazni, hiszen háttérben a szervező szereppel is rendelkeztem, mivel az idén ez az esemény a Metropolitan Művészeti Múzeumban zajlik le, azaz a munkahelyemen. A főnököm egyre több feladattal biz meg az utóbbi időben, ami már messze túlhaladja a tárlatvezetői álláskört, viszont én szívesen teszem, hiszen mindig is pártfogoltam a művészeteket. Nem is értem, hogy ő miért tiltakozik az egész ellen ennyire, mikor egy nagyszerű művész rejlik benne, aki ráadásul elismert, attól függetlenül, hogy az utóbbi időben valóban egy tollvonást se rakott le a vászonra. Mások még így is értékelnék a helyzetet a helyében, de ő mindig is más volt, mint a többi festőművész.
Csak akkor nézek az irányába, vagyis inkább pillantok felé, amikor megkérdezi, hogy átvenném- e helyette a díjat.
- Hogyne venném. Még festek is helyetted. – felelek neki aztán, majd nem bírom ki és megesztek magamnak egy halk kacajt is mellé.
- De mondjuk, ha egyszer elkezdenél festeni is végre, akkor talán, csak talán, nem lennének most ilyen problémáid. – szalad ki a számon, de aztán gyorsan elhallgatok és hanyagolom a témát, hiszen tudom, mennyire nem hajlandó erről a művészeti válság dologról beszélni, ha ez az egyáltalán. Az ő élete, az ő dolga volt, így inkább nem foglalkoztam ezzel, de így megjegyezhetem, ha már felhozta a témát.
- Nem tudom, miért nem valamelyik diákodat kérték fel. Talán azért, mert te magad tehetségesebb vagy náluk? – alkotom is meg kérdésszerűen a választ, miközben most megfigyelem arcát, hogyan zsörtölődik tovább.
- Igen, hogy is felejthetném el. – jegyzem meg, amikor elékeztet a tényre, hogy volt már olyan eset, hogy tovább adott egy hasonló értékű díjat. Az is egy vicces helyzet volt, és attól függetlenül, hogy valójában nem voltunk házasok, mellette az ilyen rendezvényeket sosem unatkoztam. – De most kérlek, ne tedd! – teszem még hozzá halkan, mivel ez az egész a munkahelyemen fog megtörténni, nem szeretnék kellemetlen helyzetbe kerülni a főnököm előtt.
Szerencsre már nincs sok ideje a tiltakozásra, mert végre megérkezünk a múzeumba, mi pedig elkezdjük játszani a megszokott szerepünket , vagyis lejátszunk a tökéletes házasság egy újabb felvonását a nagyközönség előtt.
Amikor belépünk a terembe, azonnal itallal kínálnak bennünket, amit mi örömmel fogadunk mindketten, de talán az ő számára ez most nagyobb megkönnyebbülés, mint nekem.
- Nagyszerű lesz. Biztosan passzol majd a kis szerepedhez. – kacsintok rá mosolyogva, hiszen látom, hogy ekkor igen sok szempár vetül felénk. Már megszoktam, hogy amikor együtt belépünk valahová. A nők irigykedve nézek rám, mintha megfogtam volna Ewannel az Isten lábát és mintha az egész életemet magukénak akarnák. Már nem is zavarnak ezek a pillantások, mint ahogy azoké a férfiaké sem, akik szívesen lennének a „drága férjem” helyében.
- Ó, Mr. és Mrs Brooks, végre megérkeztek! – lép hozzám a főnököm, Frederick B. Hollins, szinte azonnal, ki szintén igen elismert ember azokban a körökben, ahol mozgolódom. Én is elismerem őt, hiszen mindig szívén viseli a múzeum és a művészpalánták sorsát, szeretek vele együtt dolgozni. Habár újabban van benne egy-két zavaró dolog, amit nem értek.
- Remélem, büszke a férjére, Catherine, hiszen egy újabb megérdemelt díjat kap. Bár én a helyében a feleségemre is büszke lennénk, ha ennyire jó munkaerőnek bizonyulna. – fordul most rákacsintva Ewan felé, és még most sem értem, miért engem fényez, amikor annyi tehetség fordul meg az múzeumban.
Az utóbbi időben furcsán viszonyul hozzám és úgy érzem, túl akarja lépni a kollegiális határt velem szemben, bár ennek egyelőre nem tanúsítok nagyobb jelentőséget, s jelenleg nincs is időm rá.


[url=ZENE LINKJE]ZENE CÍME[/url] | 859
MEGJEGYZÉSED HELYE | ×


avatar
Munkások
Play by :
Lyndsy Fonseca
Kor :
30
Foglalkozás :
Apuci pici lánya, tárlatvezető stb.
Hozzászólások száma :
4

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Before Midnight - Cat & Ewan Awards Night Scene   Szer. Júl. 11, 2018 1:35 pm


Cat & Ewan
Scenes from a Marriage  - Screenplay

- Te tudtad? – mondom ki végre, a taxiban, amit már hosszú órák óta magamban tartogatok, mióta csak hazaért koradélután. Megbeszéltük, mikor indulunk este, aztán mindketten elszöszöltünk valamivel a magunk módján, nem hoztam fel a témát.
De nem, igazából napok óta nem, mióta csak eljutott hozzám a hír, hogy díjat fogok kapni az idei művészetek hete megnyitóján. Az elismerést odaítélő bizottságban pedig benne volt a múzeum igazgatója is, ahol Cat dolgozik, így talán jogosan formálódott meg bennem a kérdés.
- Tudtad, igaz? – De nem szólt. Még szerencse, hogy a bizottság egy másik tagja, az egyik jó baráto, felhívott, hogy megsúgja a jó hírt. Ha ott tudom meg, szerintem szívrohamot is kapok.
- Micsoda hülyeség. Díjazni valakit, aki öt éve egy vonást sem festett. Ahelyett, hogy valami fiatal, feltörekvő művészt támogatnának vele. Inkább ki se megyek. Átveszed helyettem? – pillantok rá futólag, de talán tudja, hogy ez már az a pillanat, amikor a bosszúságom egy kicsit múlófélben van, akkor kezdek ilyen viccbe hajló képtelenségeket puffogtatni, már csak levezetésképpen. Kinézek az ablakon, hátha feledteti velem valami, hogy hová tartok. Mélyre szívom a levegőt, és lassan, hang nélkül kiengedem. Alapvetően nem lesz rossz este, a társaság mindig feltölt, a téma érdekel, a bort pedig már most kívánom.
- Bármelyik diákomnak örömmel átadtam volna. Mért nem átadni kértek fel? – Csak nem tudom elereszteni a témát. – És ha átveszem, és aztán rögtön tovább adományozom? Volt már rá példa... – Erre viszont már egy halvány félmosoly is megjelenik az arcomon, ahogy rá nézek. Ő is ott volt, azon az estén ismerkedtünk meg igazán, bár nem akkor találkoztunk először. Mekkora botrány volt, te jóságos ég. Mindenki el volt hűlve, egyedül csak minket szórakoztatott az eset. Akkor még nem gondoltam volna, hogy a feleségem lesz. Pláne nem egy ilyen furcsa relációban. De hát az élet tele van paradox vonásokkal. Ha belegondolok, hogy akkor még mennyire más terveim voltak vele... Aztán máshogy alakult, szerencsére, hisz' kétségtelen, hogy így mindketten sokkal jobban jártunk, mint egy felelőtlen éjszakával. És abban is biztos vagyok, hogy kevesekben találtam volna partnerre ebben az ötletben. De Cat tökéletes a szerepre. És az is megkönnyíti, hogy nem öljük egymást.
Végül megérkezünk, és a taxiból kiszállva, átsétálok a másik oldalra, hogy kinyissam neki az ajtót, és bemasírozzunk az ünnepélyre, ahol egy jókora, poharakat szorongató, csacsogó, izgő-mozgó tömeg fogad, és mi is megkapjuk a welcome drinket.
- Ez az - mormogom Cat felé, ahogy néhány lépés után bele is kortyolok az italba. -  Ez lesz a jó stratégia. Nagyjából egy órám van lerészegedni, és akkor meg is van mentve az este. - Részegen aztán bűbájos vagyok, bármilyen helyzetet pikk-pakk lekezelek, anélkül, hogy túlgondolnám, amire józanul mitagadás olykor egy kicsit hajlamos vagyok. Bár az is igaz, hogy eddig - így vagy úgy - minden ilyen alkalom emlékezetes maradt valamiről.

avatar
Oktatás
Play by :
Gaspard Ulliel
Kor :
32
Foglalkozás :
egyetemi professzor, festő-grafikus
Hozzászólások száma :
18

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Before Midnight - Cat & Ewan Awards Night Scene   

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down
 

Before Midnight - Cat & Ewan Awards Night Scene

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» [Speciális játékos küldetés] Five Night at Fred's
» Ewan Matthews
» Reflections - night club [21+]
» Whispers of the Night
» Agnes & Ingrid - a hot night in Vegas

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin in New York :: New York :: Manhattan :: Múzeumok, színházak, műemlékek-
^
ˇ